Dessie används för sida som säljer(!) körkort

  

Jag fick ett tips från en av mina följare som undrade om det verkligen är Dessies körkort som används här – på sidan Köp Körkort – där man kan köpa sig ett körkort, och visst är det så.
Det ÄR Dessie och jag undrar verkligen om hon är medveten om detta, annars är detta århundrades SÄMSTA influnciska samarbete någonsin!!!

Och funkar detta?
Kan man KÖPA körkort?
Gör folk det?
Finns det stollar med dessa plastbitar i plånkan där ute som tycker att det är en bra idé att vara ute och köra bil eftersom det bara var oflyt som gjorde att de kuggade på proven. Om de nu ens varit på en körskola. De kanske har övat på Youtube och tycker att de räcker?
Scary! As fuck!

172 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Men asså 🙄 ”du köpa körkort här”. Ring polisen?

  Svara

   Eller hur, förhoppningsvis har ingen köpt sitt körkort men jag vill inte dö ute på vägen av att bli påkörd av en tomte som köpt sitt körkort. Tänker anmäla den där sidan.

   Tycker för övrigt om man kör utan körkort och då kör på någon/orsakar olycka som gör att någon dör så borde man få livstid.

   Svara

    Finns faktiskt (tro det eller ej) folk som köper sina kort. Helt sjukt. Bland vanliga Svenssons är det bara enstaka personer men mer vanligt förekommande bland yrkeschaufförer från europeiska öststater.

    Vid vanlig kontroll (typ alkoholkontroll eller flygande besiktning) frågar polisen efter körkortet och de slår en kik och sen är det bra med det. De kör ingen sökning på personnr så länge det inte handlar om grövre överträdelser 🤯

    Man kan faktiskt köra på ett falskt kort länge utan att åka fast. Helt galet. Bristen på trafikkontroller är tydligt i Sverige.

    Svara

     Fast va? Om du åker fast i en trafikkontroll så gör ju polisen en slagning i körkortsregistret? Nog ryker du om ditt körkort inte finns reggat?

     Svara

      Nej, varje gång jag har stoppats vid nykterhetstester osv. så blåser jag och sen slänger de bara ett getöga på mitt körkort.. en gång råkade jag till och med visa mitt gamla som hade gått ur datum 🙄 de reagerade inte ens

      Svara

       Haha va? Jag visade mitt gamla id-kort på krogen, innan jag tagit körkort då, och vakten granskade det länge, länge och sen bara ”du vet att det går ut om tre månader?” Och då var det ändå bara en vanlig krogvakt😄

       Svara

        Man ska iofs aldrig underskatta nitiskheten hos krogvakter.

        Svara

        Han ville väl visa sig på stuva linan. Låtsaspolis 😂

        Svara

         Fast vänta nu. Låtsaspolis? Han sköter ju isf sitt jäkla arbete till skillnad från ”riktighetspolisen”.

         Svara

          Där jag bor är det lättare att ta sig igenom en poliskontroll med ett gammalt körkort än hämta ut paket med det hos posten 🙄 Försökt hämta ut paket med månads-gammalt leg och blivit nekad men kommit ur poliskontroll med årsgammalt körkort 👍🤪

          Svara

          Hejsan
          Jag aldrig tror på er körkort

          Svara

        Tanterna som jobbar som tentavakter är stenhårde – en kille vars ID kort gick ut samma dag fick inte skriva en tenta…….

        Svara

         OMG. En del människor borde verkligen aldrig ges nån som helst makt eller auktoritet över andra. Hoppas på karma i nån passkontroll utomlands så att de missar anslutningsflyget till semestern…

         Svara

          Körkort är inte giltigt som ID vid internationella resor. Endast nationella ID kort eller pass. Så då spelar det nog ingen roll om körkortet är giltigt eller ej.

          Svara

           Läs igen, du missförstod.

         Men samma dag är ju direkt felaktig väl? Giltighetsdatumet är ju t.o.m., dvs inkluderat sista dagen. Det borde han kunna anmäla på något vis. Ansvariga lärare ska gå att kontakta under en stund från det att tentan börjar skrivas.

         Onödig (och sen) info kanske, men jag vet såå väl vad du menar med nitiskhet. Jag satt närmast en tentavakt tidigare och när tiden var slut – alltså på sekunden – så fick jag inte ens avsluta meningen.

         Svara

       Precis, de kollar ingenting

       Svara

     Det görs alltid slagningar på personnummer/samordningnummer. Både i svenska register och register som täcker hela EU. Kan man inte fastslå identiteten kan man omhänderta personen enl 11 § i polislagen.
     Tycker inte riktigt att du ska uttala dig om hur man/vi jobbar om du inte arbetar innom myndigheten

     Svara

      Jag har fått stanna och blåsa fyra gånger varav mitt körkort endast efterfrågades två av gångerna. De andra två gångerna kontrollerade de bara körkortet genom att visuellt granska det. Ingen slagning gjordes på körkortet.

      Svara

       Har samma erfarenhet. Jag har blivit inviftad och fått blåsa fyra eller fem gånger, tre gånger har dom bett att få se körkort, slängt ett getöga på det och sen lämnat tillbaka. Dom andra gångerna har dom inte ens bett om körkort.

       Svara

      Det görs inte alls alltid. Aldrig hänt mig, de tittar bara och sen ”allt ser bra ut med dig eller bilen, tack och hej”. Kom ut i verkligheten

      Svara

       När jag stoppades i min första och enda nykterhetskoll fick jag blåsa, visa körkort, de gjorde en tydlig slagning på bil och körkort. Kom ut i verkligheten.

       Svara

       Jag är ute i verkligheten! Innan man gör ett fordonsstopp slår man på bilen i sin MPMF, får upp bilens modell, om den är skattad, godkänd samt ägaren. Slår man vidare på ägaren ser man vad man vad ägaren är misstänkt för för brott, dömd för, giltighet på körkort etc. Dvs det är avklarat innan själva fordonsstoppet.

       Svara

        Fast inte om du blir stoppad i en rutinkontroll där man tar in bilar löpande.

        Svara

         Svar jo det gör man i 9 gånger av 10, eftersom man även då får en snabb blick om personen i fråga är efterlyst eller ej.
         Står bilen på svärmor är det lätt att få fram vem du är även. I PMF får du fram relationer Dvs du kan trycka dig fram via relationer till son son etc. eller så ropar man snabbt upp sig till radion som gör ett snabbt sök.
         Vet inte om du jobbar innom myndigheten som jag gör, som ingripandepolis, men nu har du fått dig ett hum om hur det fungerar och vad man gör.
         Får önska dig en trevlig em/kväll!

         Svara

        Om bilen står på svärmor då?
        Tror inte att poliserna sitter och drar något register innan de kommit fram till bilen.
        Tittar in genom rutan ” oj då, nu blev det lite fel du är inte Berit 65”

        Svara

      Det kanske ”ska’ göras men det görs inte alltid. Även poliserna är mänskliga och skarvar på jobbet varje dag.

      Svara

      S:
      Jag har 15 år inom myndigheten som utövar trafikkontroller, därför undrar jag var du jobbar?

      Jag har aldrig varit med om att samtliga förares behörighet rutinmässigt kontrollerats mot VTR. Era trafikkontroller måste ta en hiskelig tid i så fall, alternativt att ni bara hinner stoppa typ 20 bilar per positionering.

      Skillnad såklart när det inte är rutinmässigt stopp utan misstanke finns och föraren stoppas av den anledningen enkom.
      Hej svejs

      Svara

      Men inom EU kan man ju byta ut sitt utländska körkort mot ett svenskt, så om andra länder har slappare regler kan du ju ändå få ett svenskt giltigt körkort som du kanske inte ”borde” ha.

      Svara

       Man kan inte alls byta sitt utländska körkort till ett svenskt utomlands. Jag är svensk boende i Frankrike och när mitt körkort går ut måste jag förnya det till ett franskt. Om jag vill fortsätta ha ett svenskt måste jag skrivarn mig i Sverige och bo där i minst 6 mån.

       Svara

     Förr fanns det i Solna, typ 10år sen

     Svara

      Inte förvånad att just du Catrin visste detta.

      Svara

      Skulle inte du dra dig tillbaka? 3,2,1 och där är du igen.

      Svara

       Japp, madame ”blev av med mitt körkort pga rattfylla”.

       Svara

      11:33 och 11:45 Känns det bättre nu efter att få vara elak och säga något helt irrelevant till vad Catrin sagt?

      Svara

   OT. Engla skrev för några dar sen om att hon skulle söka nytt jobb. Kanske klokt, hennes dagar som influencer känns räknade. Kollar in hennes blogg nån dag i veckan och det är ALLTID samma sak; måste hinna med 4 pass pp gymmet, VAB (hur är det möjligt då hon jobbar hemma???), besök på Frans Frisörer och nu vill hon byta frisyr eller dags för manikyr och vilka av alla identiska bilder snodda utan källa från Pinterest eller We heart it tycker vi? Och flera, flera inlägg utan kommentarer. Hur kan nåt företag ens tycka det är värt att samarbeta med henne? Just ja, nu är det desdutom dags för köpstopp;

   https://www.englasshowroom.com/2019/01/08/shoppa-mindre-onskelista/

   Igen!!! 😂😂😂

   Svara

    Ok..?

    Svara

     Vaddå ’ok’? Vissa är intresserade av att diskutera detta.

     Svara

    Det roligaste:
    Inlägg 1: Köpstopp! Mindre shopping!
    Inlägg 2: Kollage med adlinks på vårplagg man behöver…

    Svara

    Jag har läst englas blogg superlänge. Håller med och tycker att det är så tråkigt att hon bara skriver samma saker hela tiden, det gör ju inte det hela bättre tyvärr.

    Svara

    Klart man vabbar även om man är hemma och jobbar? Har du barn? Man ställer in ev möten och diverse arbetsuppgifter även som egenföretagare du vet.

    Svara

     Det finns inga möten att ställa in.

     Svara

      Nä, inga möten eller utveckling. Engla föredrar att lulla runt med Chanelväskan, sillisar och löshår i sin ensamhet.

      Svara

     Japp. Har tre barn och är också egen företagare. Men hon har ju inga möten? Vad gör hon? Hon har ju inget jobb! Känner flera som är influencers och Engla kvalificerar inte in där, tyvärr.

     Svara

    Ja, jag förstår inte ens hur hon kan få ut pengar från sin blogg? Den är så otroligt grå och oinspirerande. Knappt några kommentarer så man undrar hur många som ens läser den? Är så förvånad att företag vill samarbeta med henne…

    Svara

    Det är komik på tragisk nivå hos Engla!! Förstår hon inte att det hela inte går ihop? Hon driver en konsumtionsblogg där hon HELA TIDEN uppmanar folk att just konsumera. Hon verkar ta emot mängder av dyra kläder som inte används eller används enstaka gånger. Men hon skriver samtidigt blåögda inlägg om att minska konsumtion mm. Det rimmar ganska illa Engla! Men absolut behöver du ändra ditt sätt att leva damen! Lycka till med att bryta ett allvarligt shopping/konsumtionsberoende Engla, tror det kommer bli många återfall…

    Svara

    Jag skäms över hur mycket jag stör mig på hennes bytande av frisyr. VEM sätter i och tar ur extensions så mycket som hon?

    Svara

     Jag förstår att du skäms 🙂

     Svara

     Någon som aldrig är nöjd med sig själv.

     Svara

    Allt är ”igen” för Engla. Det är en evig rundgång. Börja äta nyttigt igen. Träna mer igen. Shoppa mindre igen. Stressa mindre igen. Rensa igen. Allt ska alltid förbättras men inget verkar fungera i längden. Uppenbart att hon inte mår bra.

    Svara

   De flesta som köper sitt körkort använder det som falsk legitimation mot myndigheter och företag. Samt inrikesflyg. Kan få förödande konsekvenser.

   Svara

    Källa?

    Svara

   varför POLIS stoppa inte på detta ?

   Svara

   Jag vill ha,A B C E vad kostar det

   Svara

  Det här borde polisanmälas…

  Svara

  Hon vet om det! Detta uppmärksammades i en tjejgrupp på fb för någon dag sen.. så hon skrev ut på insta story att hon tackar för att alla hört av sig och berättat 🙂

  Svara

  Men usch, hur galet? Blir fan mörkrädd för vart samhället är på väg..kämpar ingen för någonting längre?

  Svara

   Tror inte man behöver dra på stora växeln som att hela samhället fallerar för att det finns kriminella som ägnar sig åt bedrägerier och förfalskning. Det är inget nytt men det finns nya medier att jobba med nuförtiden 😉 Inte heller att ”ingen kämpar för något längre”, har visserligen ingen statistik men vill ändå tro att den absoluta majoriteten fortfarande tar körkort på normalt, lagligt sätt.

   Svara

    ”Det är ju sanningen”…låt mig gissa här. Du bor någonstans på vishan, lågutbildad och har gått ”livets hårda skola” på fejjan? Am I close?

    Svara

     Den här kommentaren är alltså till ”🙄”!

     Svara

    Min man jobbar med just uppkörning och det förekommer helt klart mer fusk nu än tidigare, allt ifrån att folk kör upp för andra till att man får hjälp via öronsnäcka och kamera i skjortknappen på teorin. Övriga som gör uppkörningen är oftast så dåligt förberedda att de kuggar, tror det var 50% om jag inte missminner mig. Trenden visar att det bara är fler och fler som kuggar.
    Fö får man köra på sitt utländska körkort i 2år innan man måste köra upp för svenskt. Beroende på hur trafikregelssituationen eller lack thereof ser ut i hemlandet, dvs hur man är van att köra, så händer det ju att folk inte klarar den svenska uppkörningen efter de två åren.

    Svara

   Den mesta skiten som pågår i vårt samhälle idag är ju pga invandringen… Läser man texten på denna hemsida så förstår man ju ganska snabbt att det är någon ”nysvensk” som även startat denna kriminella verksamhet. Vet att detta är såååå o-PK att skriva men det är ju sanningen som många tänker men inte vågar yttra. Och det är kanske dags att regeringen öppnar ögonen och börjar klura på någon lösning..

   Svara

    Håller inte med dig. Googletranslateappen antyder snarare att det är en liga som öht inte är baserad i Sverige som kör lite internationella scams.

    Svara

    Ja innan alla dumma invandrare kom var allt frid och fröjd i Sverige………….
    Eller?
    PS. Det är inte ”o-PK”, det är rasistiskt. Men det får man väl inte säga i det här landet!!!!111

    Svara

     Hahahahaa och där kom rasistkortet.

     Svara

      Det var ju iofs svar på en ganska korkad kommentar. Även om kanske mer lite ’dum’ eller ogenomtänkt än rasistisk (vad vet jag).

      Svara

       Ja precis, vad vet du. 🙂

       Svara

        Att kommentaren var ganska korkad är jag helt säker på 🙂

        Svara

      Att skylla brottslighet på invandrare är rasistiskt, vare sig du tycker om rasistkortet eller ej.

      Svara

    Man kan inte skylla allt på invandringen, det är generalfel. Det finns många skötsamma invandrare och många icke skötsamma, precis som det finns skötsamma och icke skötsamma svenskar, lägg bara ner det å försök att ta reda på fakta och tänk om lite innan du börjar skriva som du gör.
    Det är jävligt bekvämt att skylla allt på invandringen.

    Svara

     Att utmåla vissa grupper av människor som sämre än andra, är ingenting annat än gammal hederlig rasism. Forskning visar dock att invandrare inte är mindre skötsamma än andra. Det finns rötägg i alla länder, så även bland vita svenskar som heter typ ”Lars-Olof” och ”Roger”. Kriminalitet har alltid funnits i Sverige. Alltid. Skillnaden är bara att när en vit svensk begår brott, lägger ingen vikt vid det. Men när någon som inte rasifieras som svensk begår brott, ja då jävlar uppmärksammar folk det. Finns hur mycket forskning och studier som helst på detta fenomen, som bottnar i främlingsfientlighet och hat mot det som anses främmande.

     Svara

      Fast det där stämmer ju inte. Det är stor skillnad på olika invandrargrupper. Kriminalitet är mer vanligt förekommande inom vissa invandrargrupper jämfört med svenskar och i andra är det mindre vanligt förekommande. Det finns även ganska stora skillnader i 1a och 2a generationens invandrare, där 2a generationens invandrare är mer kriminellt belastad än 1a. Mer finns att läsa i tex BRÅs rapporter.
      Fö står 1% av befolkningen för 66% av alla våldsbrott och 2% för övriga 34.
      Att de allra flesta människor är skötsamma goes without saying.

      Svara

       Sanning med modifikation. 2 gen invandrares brottsbenägenhet närmar sig vad som gäller för etniska svenskar. Så för de invandrargrupper som är mindre kriminellt belastade än svenskar ökar brottsbenägenheten något för deras barn samtidigt som den minskar för de grupper som är mer brottsbenägna. Statistik för fler generationer finns inte men det kan tolkas som att det jämnar ut sig (på både gott och ont alltså) med integrationen.

       Svara

     Majoriteten är ju ”icke-skötsamma”

     Svara

      Du är den sortens person som klagar när din läkare inte talar perfekt stockholmska eller? 😉 Klassikern: Antingen är invandrarna inte skötsamma = kriminella eller går på soc ELLER så ”They took our jobs!!!!”… 😉

      Svara

      Jaha du. Det var ju verkligen ett osant påstående. Hur definierar du invandrare?

      Svara

      Det där får du gärna hänvisa till någon pålitlig källa.

      Svara

      Majoriteten av vad? Andra generationens vietnameser? Vad i hela h-e dillar du om?

      Svara

    Historien upprepar sig vad gäller rasism.

    På 80/90-talet var det från Balkan flyktingarna kom. En politiker uttalade sig om att albaner har det i blodet att vara tjuvar… Folk var livrädda och tyckte de var hemska och vidriga varelser som bara skulle leva på soc tills de dör. Och där slet alla hederliga svenskar! Och vad händer idag? Jo balkanfolket är välkomnade och uppskattade som vanliga svenskar. De jobbar och sliter, betalar skatt, och våra barn dejtar deras barn utan några problem. Så vilka är de nya syndabockarna? Ah just det, folk från mellanöstern, som ju är tjuvar och bara ska leva på soc och…

    Ser du mönstret eller? Alla white trash i typ Hörby och Ulricehamn söker efter en syndabock. För att själva framstå som bättre lägger de skuld och skit på de flyktingar som just för tillfället ses som de ”dåliga människorna”. Det är patetiskt.

    Svara

     Min vän kommer från forna Jugoslavien och menar att det är stor skillnad på juggar, albaner och ungrare. Albanerna är muslimer och av det bråkiga slaget. Så var det för 30 år sen och så även idag.
     Så blanda inte ihop ”Balkan-juggar”…
     Det är orättvist mot alla juggar som inte vill förknippas med bråkstakar från Albanien.

     Svara

      Som jugge tycker jag iofs det är i högsta grad klädsamt att lämna gamla balkankonflikter på balkan och inte förpesta våra nya värdländer med det sämsta av vår kultur…vi har ju tack och lov en del annat att vara stolta över.

      Svara

      Vad balkanfolk tycker om varann är tyvärr ofta beroende på vilken historieskrivning de lärt sig hemma och i skolan. De allra flesta ser igenom gamla fördomar.

      Svara

      Wow. Snacka om att du helt missade poängen.

      Svara

    Att ”många tänker” att majoriteten invandrare är kriminella kan jag såklart inte uttala mig om, men börjar tro att jag levt i ett parallellt universum i tio år. För allt det här tröttsamma tjatet om att majoriteten invandrare är kriminella som kommer från fördomsfulla svenskar med lite för mycket fake-news-faktabaserade fördomar, kan jag liksom inte relatera till. Ännu mindre under mina egna tio år i kriminalitet där majoriteten alltid har varit etniskt svenska. Men vad vet jag, jag har ju bara pysslat med allt för mycket skit som levererats runt om i hela Sverige i ett decennium och därför har rätt bra statistik på hur många Amir vs Kalle som stod på adresserna. Just det, under mitt halvår i fängelse på sluten anstalt mötte jag typ 45-50 olika, dömda brottslingar. 2 var utlandsfödda, men det går väl att fake-news-ljuga bort med att det var en kvinnlig anstalt.

    Jobbar dessutom med nyanlända nu och jag trot att många skulle ändra åsikt efter en dag med diverse storys om viljan att bara få vara en i samhället med ett fungerande jobb.

    Sluta sprid skit, ni framstår så jävla konservativt outbildade. Men återigen, vad vet jag. Ni kanske har mer erfarenhet än mig, för vem skulle uttala sig så säkert baserat på killgissningar? Det vore ju patetiskt.

    Svara

  Tyvärr vanligt att folk köper körkort, men betydligt vanligare att man köper ett i sitt hemland och sen ansöker om att omvandla det lagligt till svenskt körkort när man kommer till Sverige. På så sätt blir det svenska körkortet lagligt, trots att det ursprungliga var olagligt.

  Svara

   Men man måste väl ändå göra nån form av prov för att visa att man faktiskt kan framföra en bil säkert?

   Svara

    Lite osäker men jag tror inte det.

    Svara

     Jo det måste man, iaf om det är utanför EU som man har sitt körkort ifrån! Har en kompis från Colombia som redan har körkort där men måste fixa både teori och uppkörning här också.

     Svara

      OK då hade jag fel, tack. Trodde man bara ansökte om omvandling. Men EU medborgare måste ha rätt till omvandling utan prov?

      Svara

       Ja, inom EU kan man omvandla utan prov.

       Svara

        Byte av utländskt körkort till svenskt är möjligt om körkortet är utfärdat i någon av medlemsstaterna i EU eller i Liechtenstein, Island, Norge, Japan eller Schweiz. Övriga körkort kan inte bytas ut mot ett svenskt.
        För att kunna byta utländskt körkort mot svenskt måste körkortet vara giltigt i det land det utfärdats och innehavaren måste vara permanent bosatt i Sverige.

        Svara

   Men den här sidan låter som ett vanligt bedrägeri? Inte skickar de väl ett körkort? Med tanke på hur dyrt det är låter det väl dessutom ganska otroligt att nån väljer att betala till dem i stället för trafikskola…jag hoppas det iaf..!

   Svara

    Betänk hur många det var som var villiga att betala stora summor till hphjälpen för att få bättre resultat på högskoleprovet, jag kan ju tänka mig att det är fler som vill ha hjälp med körkortet än hjälp på hp..

    Svara

   Ey! Snacka inte skit om körtkortsturken…

   https://youtu.be/YO__alwymYQ

   Svara

   🤢🤢🤢🤢

   Svara

   Att köpa ett körkort i till exempel Polen eller Rumänien kostar inte många kronor. Inte heller en universitetsexamen och till och med mot betalning få den stämplad av universitetet i sig. Då blir både ditt körkort när du omvandlar det till svenskt (utan att behöva göra ett prov) och din examen giltig i Sverige!

   Svara

    Så var det i Polen tidigare men tror det ändrats. Det var om jag inte minns fel körskolorna som du kunde betala för ett körkort eftersom de var ansvariga för körprovet. Dvs, betala och de utfärdar.

    Svara

    Så var det möjligen på 80-talet i Polen, du kan glömma att du köper ett billigt körkort där nu eller en universitetsexamen, dessutom måste vissa examen omvandlideras (med ytterligare studier) i Sverige för att vara giltiga här så det är ett större BS.

    Svara

  Hur sjutton kan det vara ”juridiskt erhållet” och ”registrerat i de svenska databaserna”? Låter iofs som extremt svepande formuleringar, typ som om det skulle kunna vara vilken databas som helst…

  Känns bara ännu mer skumt när de uppenbarligen använder en bild utan tillstånd. Borde ju inte vara så svårt att fixa en egen bild på ett körkort om hela ens affärsidé är att fixa körkort…

  Svara

   Hela idén är att lura folk på pengar så då är det nog inte så noga med bilden 😉 går någon på detta och blir av med sina pengar känner jag bara HAHA RÄTT ÅT DIG LOSER

   Svara

    Har man inga etiska problem med detta kan man ju lika gärna bara köra utan körkort…

    Svara

     Självklart ska man inte köra utan körkort? Jag tycker det borde vara skyhöga böter + fängelsestraff på att göra det. Men om någon är såå jävla dum i huvudet att den ens tänker tanken att köpa sitt körkort och gör det via denna sida och då blir av med sina pengar, DÅ tycker jag det är rätt åt den. Och att den är en loser.

     Svara

      Om du köper ditt körkort så kör du ju ändå utan körkort…

      Svara

   Kan ju inte vara sant.

   Svara

   Hela sidan är ju scam. Det ser man på språket med. Och allt annat.

   Svara

  Fattar inte att folk är så dumma i huvudet och tycker att de kan fuska sig till saker. Det fuskas med i princip allt nu- körkort, högskoleprovet, legitimation att utöva yrke osv. Jag blir också skrämd hur många av de tjänster används av utländska personer (t ex om man tittar på Flashback vem fuskade på Högskoleprovet, även falska leg användes av personer från utlandet) – jag själv har en invandrar bakgrund men är inte förvånad att folk blir mer och mer kritiska till invandrare, samtidigt som det drabbar folk som är oskyldiga och bryr sig.

  Svara

   Men eller hur! Och på så banala saker. Körkortet är INTE svårt att ta om du är normalbegåvad. Högskoleprovet är INTE svårt om du är normalbegåvad och pluggar lite innan. Jag skrev HP på 1.3 för två år sen HELT utan att läsa på innan och det var 7 år efter gymnasiet så hade inte precis slutat skolan och hade allt färskt. Sluta fuska så jävla mkt!!! Och ja det var en hel del invandrare som fuskade på HP, men även en del svenskar, tex ”modell-tjejen” som pluggade till läkare och blev utkickad efter detta.

   Svara

    Invandrare? De hade inte svenska namn men hur vet du att de var invandrare för det? Vet du att en del föds i Sverige av invandrade föräldrar som ger barnen ”invandrarnamn”?

    Svara

   Varför blir du mer skrämd om de används av ”utländska” personer än ”svenska”? Blir det läskigare och farligare? Är väl lika illa oavsett vad..

   Svara

    Hon blir väl skrämd av att hon upplever att de är överrepresenterade, inte att de är invandrar per se haha.

    Svara

  Om du tycker att det är läskigt. Lyssna på den här statistiken: Enligt beräkningar som Vägverket gjort, kör dagligen i genomsnitt ca 14 400 förare med en promillehalt över den tillåtna gränsen. Var 500:e bil du möter kör onykter, i genomsnitt. Den siffran blir väldigt mycket högre om du kör i en storstad på kvällen/natten.

  För några år sedan kom det fram att ett stort taxibolag i stockholm hade massor med anställda som inte ens hade körkort.
  Sedan är det också vanligt att använda typ bibliotekskort från sitt hemland, påstå att det är ett körkort från HJzkjszdfgzstan och omvandla det till ett lagligt svenskt körkort.

  Svara

   Det sista låter dock inte trovärdigt? Nog kollar trafikverket med översättare att det ändå står ”körkort” på papperena..

   Svara

    Nej det gör de inte. Är inte körkortet skrivet på engelska, tyska, franska, svenska, danska eller norska så får man fixa översättare själv. Och hur lätt är det inte att få en sådan att intyga att det faktiskt är ett körkort?

    Svara

     OM det du säger är sant vilket jag faktiskt betvivlar så antar jag att översattaren måste vara reggad vid kammarkollegiet och översattningen vidimerad med stämpel ? Säger inte att det är full proof isf men nog hjälper det mot bibliotekskort…

     Svara

   Nej verkligen inte. Körkort utfärdade utanför EES kan inte omvandlas, man måste göra både teori och uppkörning. Sprid inte påhittad skit.

   Svara

    Det kan de visst. Om man inte varit folkbokförd i sverige i mer än ett år är en konvertering fullt möjlig. Det är inte påhittat, finns att läsa hos transportstyrelsen.
    Sluta svär.

    Svara

     Från transportstyrelsen: ”Byta ut körkort från länder utanför EES: Det är bara körkort från Schweiz eller Japan som under vissa omständigheter kan bytas ut till ett svenskt.” Du har fel och sprider skit.

     Svara

     ”I Sverige kan du bara byta ett körkort från något annat EES-land, Schweiz eller Japan. Du kan inte byta ett körkort från t.ex. Syrien, Afghanistan eller Somalia. Den som ska byta sitt körkort måste också ha en giltig och godtagbar id-handling.”

     Källa: https://www.transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/Korkort/fragor-och-svar-om-korkort/utlandska-korkort/

     Så Ellen, eftersom du påstår det motsatta kanske du vill hänvisa till en källa?

     Svara

      Nu blev Ellen visst tyst.

      Svara

    Tur det.
    I Ryssland måste alla betala förarprövaren en muta för att få ett godkänt körkort.
    Jo sämre man kör, desto dyrare blir körkortet.
    Jag har åkt med några ryska guider i St Petersburg som berättat hur det går till.
    En kom billigt undan för hon var duktig att köra medan den andra tjejen var usel bilförare (hon kunde inte ens parkera så det fick jag hjälpa henne med) och hon hade fått betala flera tusen rubel för sitt körkort.
    Bra att det inte går att förvandla sådana körkort till körkort i EES-området.

    Svara

   Hörde någon som sa att man möter en onykter bilförare lika ofta som man möter en taxibil statistiskt sett.

   Svara

   Ellen, Är det sista något du har hört av en kompis grannes kollega eller är det något du kan backa upp med någon seriös källa?

   Svara

   Totalt skitsnack, man omvandlar inte körkort från länder utanför EU.

   Svara

  Och jag som trodde att ”vägmarodörer” fick sina körkort i Corn flakes-paketen. Alltid lär jag mig något nytt.

  Svara

  Skrev en kommentar som hamnade i modd men det är vanligt att köpa körkort faktiskt. Tro det eller ej. Men inte på internet kanske, det verkar sjukt fejk och de vill nog bara ha pengar 🤔

  Svara

  Ärligt, köpa körkort? Det fattar ju vem som helst att det är olagligt. Annars skulle väl alla göra det istället för att gå igenom de tester och uppkörning som krävs för att få körkort. Sidan bör polisanmälas. Antar att körkortet funkar som id-handling i bästa fall om det är tillräckligt bra gjort, polisen lär ju upptäcka att det är falskt när de slår det mot körkortsregistret.

  Svara

  Varför skriver du inget om att unga mammor Linn har skapat massa drama med en annan ung mamma Sophie. Tydligen har Linn blivit kär i Sophies ex och haft sex med honom och gått bakom Sophies rygg. Väldigt mycket drama verkar det som.

  Svara

   hur orkar man bry sig? xD

   Svara

    Det är säkert många andra wannabe-tonårsmammor som bryr sig 😁

    Svara

   Usch avskyr Linn så vill veta allt 😂 vart kan man hitta belägg?

   Svara

    Sophie har lagt upp på sin story och haft en live nu på förmiddagen.

    Svara

     Ahhh intressant story! Meeeeeen, varför skulle Camilla skriva om det? Att L haft sex med S’s ex? Vad folk gör i sänghalmen angår ingen annan. Neee, jag må ogilla Linn starkt men inte direkt bloggbevakningsmaterial.

     Svara

  Kanske har man en mullvad hos Transportstyrelsen som kan lägga in ett falskt körkort i systemet?
  Plastbiten i sig saknar värde som körkort om den inte går att kolla mot körkortsregistret.
  Då duger den möjligen bara som legitimation om man ska hämta något hos Postnord.

  Svara

   Who knows men jag tror verkligen inte det. Hade man haft sån superproffsig infiltrering av myndigheter att man verkligen kunnat erbjuda ett falskt körkort som klarar registerkontroll hade (1) priset varit skyhögt och (2) översättningen korrekt… det här är en vanlig scam.

   Svara

    Du tror verkligen inte det? Nä, men de kan släppa all världens information till omvärlden om en.

    Svara

     ?

     Svara

     Joanna: Tänker som du. Det behövs inte ens att de blir hackade. All infon finns ju redan tillgänglig till utomstånde både inom och utanför Svergie. 😱

     Tycker fortfarande att det är skandal att inte fler huvuden rullade och det hela vägen upp till statsministern. 😡

     Svara

      Men vänta nu. VAD har det med fejkade registeruppgifter att göra…

      Svara

       11:48
       Hur menar du?

       Allt som behövs för att komma åt både uppgifter ang Sveriges medborgare i transportstyrelsens uppgifter, vilka innehöll mer än vad många förmodligen föreställer sig, samt hur man kommer in i systemet är läckta.

       Nu hoppas jag iofs att det sista är åtgärdat men inget jag litar på.

       Svara

        Ja men det är ju en helt annan sak än att lägga in falska körkort i registret.

        Svara

         Men fortfarande möjligt om man kan komma in i systemet.

         Alltså jag tror inte riktigt att det är det de gör, inte för småsummor som dessa, men med tanke på att forna öst hade tillgång till registren så är det inte omöjligt att de lämnat en bakdörr eller en trojan så att de kan komma in när de vill. Det finns alltså militära uppgifter i deras register.

         Svara

          Allt är teoretiskt möjligt. Men nej, det är inte sannolikt för fem öre att körkorten som eventuellt (!) utfärdas i exemplet ovan klarar nån som helst registerkontroll.

          Svara

  Kan vara ett lockbete från polisen också 😉

  Svara

   Tror brottsprovokation är olagligt i Sverige men kan ha fel.

   Svara

   Brottsprovokation är olagligt i sverige 😉

   Svara

    Nä det brukade va helt olagligt i sverige, men som krimmare får du göra brott som motsvarar 2års fängelse, så brottsprovokation är inga problem, våldtäkt om den inte är grov är inte heller några problem.

    Svara

     Fattade inte, kan du utveckla? Är brottsprovokation för brott med under 2 års fängelse lagligt? Vad har våldtäkt isf med saken att göra?

     Svara

      Vissa poliser får utöva brottsprovokation då straffet för det är under 2års fängelse. Samma poliser kan även våldta utan påföljder. Ny lag.

      Svara

       Måste väl finnas ett ”syfte” med våldtäkten då? Samma som det finns ett syfte i brottsprovokationen. Har svårt att tro att de får våldta lite hur som helst bara för att de är poliser. Bör ju vara i ett syfte att just provocera fram ett brott då..hur nu det skulle göras med en våldtäkt. Jag är ytterst skeptisk till just exemplet att de får våldta nu.

       Svara

      Alla svar kommer bort i modd….poängen va att vissa poliser får göra vilka brott som helst ostraffat bara påföljden är lägre än 2års fängelse. Ny lag från förra året.

      Svara

       Det där stämmer verkligen inte. Vad yrar du om?

       Svara

     Menar du att poliser nu får våldta så länge det inte är en grov våldtäkt? Eller missförstod jag dig totalt? Vad är det för ny lag?

     Svara

      Som krimmare får man göra brott sålänge påföljden är mindre än 2 år för att enklare infiltrera. Ändrades förra året. Helt sjukt

      Svara

       Ursäkta dum fråga men vad ”är” en kriminalpolis? Vilken polis har inte såna befogenheter?

       Svara

        Jag vet faktiskt inte vad det är för skillnad. Jag läste om lagändringen och la det på minnet bara för jag tyckte det lät sjukt obehagligt.

        Svara

      För en lindrig våldtäkt är straffet 2 år så lindrig våldtäkt eller sexuellt ofredande kan dom komma undan med.

      Svara

       Hur menar du nu?

       Svara

  Blev för jäkla irriterad på detta, hur anmäler man en hemsida som säljer olagliga produkter/tjänster? Nu utgår jag ifrån att denna sida inte ligger på en svensk server eller har en svensk som ligger bakom pga att språket låter direktöversatt, så det är nog svårt att komma åt den, men ändå. Sökte information om hur man anmäler en olaglig sajt, antar att det är Polisen man får vända sig till? Nån som vet?

  Svara

   men ring 114 14 och fråga bara?

   Svara

  Är du inblandad i en allvarlig trafikolycka och polisen kommer dit så kommer du åka i fängelse när dom upptäcker att du inte har ett äkta körkort. Är det värt det att riskera åka i fängesle och bli av med jobbet pga man inte orkat med ta ett riktigt.

  Svara

   Självklart inte men folk som köper körkort tänker nog inte rationellt 😉

   Svara

  Det förklarar ju varför när man läser alla nyhetsartiklar där det står ”man/kvinna har kört utan körkort, eller saknar körkort”. 😬

  Svara

   Nja.

   Svara

  Jag bor på en bruksort i Mellansverige som har tagit emot rejält många flyktingar mest afrikaner. De flesta har bil men inte giltigt körkort utan brukar vifta med diverse papperslappar som de kallar för körkort när det skiter sig. De blir endast tagna av polisen då de orsakat en olycka vilket händer ganska ofta. Dessutom brukar de ofta ha droger i bilen…. hej hej inte rasist men realist. Så inte behöver de investera i ett fejkkort för det rullar på ganska bra ändå.

  Svara

  ”Det ÄR Dessie och jag undrar verkligen om hon är medveten om detta, annars är detta århundrades SÄMSTA influnciska samarbete någonsin!!!”’

  Självklart är hon inte medveten om att någon snott en bild på hennes körkort och använt på en bluffsida, lika lite som Bianca Ingrosso har upptäckt någon mirakelhudkräm som Reese Witherspoon lovordar. Varför den märkligt insinuanta formuleringen?

  Svara

  För ca 15 år sedan köpte en i min släkt ett körkort för 15.000:-.
  Gjord i polen, men körkortet är finskt. (Hon är gift med en finsk, och har dennes efternamn)
  Hon har blivit stoppad ett par ggr i vanliga rutinkontroller, men får åka vidare.
  Det får mig att tro att polisen endast ser om man är tidigare straffad eller är lyst? Alltså att de inte kan se att man bara tagit ett körkort på det normala sättet.

  För ett tag sedan kollade jag upp hur länge ett finskt kk gäller, och det verkar vara 15 år om jag inte läst helt galet, så jag hoppas hon åker fast nästa gång hon blir stoppad för det borde gå ut snart.
  (Har självklart tipsat polisen utan åtgärd)

  Svara

   Hade snott hennes körkort och klippt det. Jävla idiot. Hoppas hon kör ihjäl sig tänkte jag säga men det kanske är lite väl hårt.

   Svara

  Googla ”bild på svenskt körkort” och det kommer upp två på Dessies från två olika internetsidor plus en massa andra.

  Svara

  Är det sant man kan lita på och köpa ett körkort och köra utan problem?

  Svara

  det sant man kan lita på och köpa ett körkort och köra utan problem?

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.