Spons eller självspenderade pengar?

Sånt här får alltid den lilla varningsklockan i mitt huvud att ringa. (Den är förresten gjord av renaste guld)
En present för 200 000 kr med länkning till ett företag, ett företag som också publicerar bilder på presenten på sitt konto.

Vad tror ni?
Är detta smygreklam eller är Charlotte Perelli bara en övernöjd – och en aning fattigare –  kund som gärna ger företaget lite gratis PR?

Tack för tips!

111 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Perrelli*

  ….och vad är grejen med att köpa en ”mopedbil” för 200 000 när någon fyller 15, istället för att vänta med en riktig bil tills den fyller 16 att övningsköra med alternativt till den fyller 18?!?!

   kommentar från mig btw, sparade namnet försvann.

   Kanske för att tiden inte går runt när man har 4 (!) + 1 barn? Är väl toppen att han kan ta sig till skola/träning/vänner whatever, själv.

    Alltså, i de rika förorterna är vi så trötta på alla mopedbilar vid skolorna som kör för fort och parkerar överallt så det finns inte. Och vem, med huvudet rätt fastskruvat, köper en mopedbil för 200 papp och ger till sitt barn? De kallas också fyllebilar pga används av vuxna som förlorat körkort när de blåst i kontroller.

     I de mindre rika förorterna har vi aldrig sett dessa bilar. Köra för fort? Är det ingen hastighetsbegränsning på dessa fordon? Trimmar de dem också?

      Gissar de trimmas, ja. Ett annat inslag är att de kör föööööör sakta. Eller, pladdrar i mobilen, sminkar sig, sett allt nu. Fattar inte att man tillåter dem, faktiskt. De får inte cykla själva till skolorna förrän de är 11 men fyra år senare kör de småbilar?

       Många 15åringar har faktiskt koll på att man inte sminkar sig, pratar mobil osv i trafiken.

        Inte alla 15åringar 😉

        Inte alla. Inte ens alla vuxna med körkort verkar ha koll på det

     Om man kan ge de till sitt barn, så varför inte?
     Sluta vara så trångsynt, dessutom svårt att köra för fort när dessa kan körs i 30 km/t.
     Sluta klaga och sköt ditt egna tråkiga liv.

     Kommer själv från en familj med pengar, ska inte mina föräldrar få unna mig saker för att folk som du är avundsjuka?

      Unna dig? Används inte det begreppet som en slags belöning för något? Vad har du gjort för att de ska unna dig? Får en känsla av att du unnas väldigt mycket 🤷🏻‍♀️

       Unna sig🤣 Att vara så verklighetsfrämmande anno 2018. Borstskämda ungar som lever med fötterna i det blå och jag är inte säker på att alla är avundsjuka utan de flesta är mogna människor som har ett liv utan att det ska vara en hel hög med ickerelevanta leksaker för att vara nöjd.
       Hade själv en barndom där det aldrig fattades något men tror inte jag var lyckligare än mina klasskompisar däremot lessnade jag på slit och släng eftersom det finns typ 1000 andra saker som verkligen betyder något.

        2019 är det väl? Eller vart bor du? 🤪

         Vart??

         Ja se där, bor visserligen utomlands men vi har nog också fått ett nytt år. Tack för påpekandet;)

    Näe de är för det är poppis med mopedbil nu bland kidsen. Det är inne och alla rika ungar ska ha en sån istället för moppe. Jag har själv en snart 15 åring som påpekar detta för mig som mamma. Jag har kanske inte ens råd med en beg moppe…🤨
    Svindyra presenter alltså varför? Så onödigt! Vad ska dem bräcka den med nästa födelsedag, en resa jorden runt? 😖🙈

   Har man råd så har man!

   3 år är ju ganska många år. Så har man råd och det är smidigt med en egen mopedbil redan vid 15års ålder så ska man väl inte behöva vänta 3. Att övningsköra som 16åring är ju inte samma sak som att kunna köra runt själv.

   Vi bor på landet och mopedbil har varit lika med frihet för min dotter. Hon kan åka till stallet, skolan, tåget mm utan att vara beroende av mig. Det går inte bussar överallt.

  Bara så to much, är allt jag känner..
  Plus tanken på alla småglin inblandade i trafikolyckor

  Men varför i herrans namn lägga upp en stor bild på en femtonårig (?) kille här, han är ju inte offentlig bara för att hans mamma är det, och bara för att han syns på sin mammas instagram så kanske han inte vill synas här, kanske han inte är bekväm med. Varför?!

   Om man lägger ut bilden på en offentlig instagram spelar det nog ingen roll 🙂

    Det tror du inte? Lite skillnad va att synas på sin mammas instagram och på en av Sveriges största bloggar som läses av lite fler och folk i olika åldrar. Dessutom en otäck elak skvaller/mobbingsblogg vill inte alla behöva synas på.

     perrelli har ändå 141 000 följare på instagram i skrivande stund…. det är rätt mycket folk.

      Ja men det är fortfarande DÄR hon/han ville att bilden skulle hamna. Inte på denna blogg.

       Tja, vill man styra över var ens bilder hamnar kanske man inte ska lägga upp dem på sitt öppna Instagramkonto? Då kan man ju ha en privat som inte allmänheten kommer åt.

        Var ju inte poängen. Nu var poängen att man inte tar bilder på någon annans barn och lägger upp på sin blogg.

         Poängen är fortfarande att om man vill följa grundkurs 1A i att skydda privata bilder så lägger man inte ut dem på öppna konton. För då har man ingen kontroll över vem som kan tänkas använda dem. Man kan alltid tycka att alla andra ska ha samma moraliska kompass eller sunda förnuft som en själv men så är inte verkligheten. Det jag tycker man kan förvänta sig av sina medmänniskor är att de åtminstone inte bryter mot lagen, t ex hackar ens privata konto för att komma åt bilder, eller sprider bilder till bloggar eller medier från ens privata konton. Ett öppet konto = folk agerar efter eget huvud. Nu tror jag väl inte Perelli hade tänkt sig detta inlägg som en privat angelägenhet utan det var väl tänkt att få spridning, med tanke på att det sannolikt ligger någon form av samarbete bakom. Det är ju dessutom länkat till Instagram så tar hon bort bilden på sonen så förvinner den även här.

         Camilla har inte tacit någons bild, utan bäddat in någons offentliga instagraminlägg i sitt blogginlägg.

   är du samma Anonym som skrivit alla klagokommentarer idag? allt från att bojkotta bloggen för att camcam skrev om kissies träningkläder, och sen om pingis förlovning… hur orkar du?!

   och du ser väl att bilderna är inbäddade i inlägget direkt från perrellis instagram? det är hon som lagt upp bilden på sin son, camcam har bara delat den.

    Men snälla.. alla fattar väl att Perelli lagt upp bilden på sin instagram men varför i helvete ska Camcam dela den och visa upp pojken här?! Hon är ju fan inte klok, helt gränslös och helt utan skam. Stackars pojk, hoppas han inte blir mobbad i skolan för detta. Ta bort bilden på pojken för fan!

     😂😂😂 Hur har du energi till att vara så arg? Snälla ge mig tips, behöver lite energi inför tentaplugg

     Nytt ip-nummer igen, Stollis? 😂

      (Skulle ju stå här och inte där nere. 😊)

      Och så är det jag som anklagas för att ge mig själv många likes med skiftande ip. 👍🤪😂😂

       Men det gör du ju.

   Håller med, på sin mammas instagram har ju hon koll på kommentarsfältet och här kan folk skriva vad de vill. Bookens son fick ju inte nämnas alls pga minderårig. Camilla, det är bra om du är konsekvent.

    Och av vilken anledning fick Bokens son inte nämnas? Var det i samma klass som att få en moppebil?

     Nej han hade väl våldtagit en minderårig tjej.

      Då så.

       Och så är det jag som anklagas för att ge mig själv många likes med skiftande ip. 👍🤪😂😂

        Det ena behöver ju inte utesluta det andra

         Eller så känner man andra som man känner sig själv…. 🙂

          Exakt trh😁😉

           🙄 🤯

       Jahaja…

       Det är alltså helt okej att hänga ut ett oskyldigt kändisbarn men inte ett skyldigt kändisbarn, dom finns.

       Inte för jag tycker någon behöver florera här men logiken haltar.

       //Moa

      Jag trodde det hade att göra med att han var minderårig, inte att han var dömd för ett brott.

       Ja det var så CC sa då, men var väl rädd för Booken kanske.

     Jag trodde det hade att göra med att han var minderårig, inte att han var dömd för ett brott.

  Dom som har pengar får allt grattis 🤮

   Gratis?

    Gratis och grattis passar bra i sammanhanget ^^

    Japp… sponsrat mot reklam. Uppenbart!

   Fast det är ju inte gratis… utan hon står ju isf för reklam för dem!!! En helt anonym riking utan stor socialmedieplatform ”får” ju inte lika mycket grejer

  Ja, här är det definitivt smygreklam på gång.
  Och en deal av något slag. Spons, samarbete, jätterabatt mot reklam…
  Finns inte på kartan att det skulle vara något annat.
  I annat fall har man lyckats få med alla kriterier på smygreklam av en ren tillfällighet.
  Och sådan slump gillar vi ju inte 🙂

  Du gav ju Kissie gratis PR, och har gett diverse böcker gratis PR och Jockibois o Bens låtar, Jonna Jintons tavla och smycken osv.

   hur hade hon annars kunnat skriva om dom? det blir ju liksom indirekt ”reklam” när man ska skriva om att någon släppt något nytt (vilket jag tycker ingår i bevakning iaf).

    Men oj nyckelpigan vad du försvarar Camilla. Snällt men lite konstigt också

     varför konstigt? rätt ska väl vara rätt. blir irriterad när människor inte tänker längre än vad näsan räcker.

      Och det gör du? Dah!

       tänker längre än vad näsan räcker alltså.

       Om du hade varit med här en längre tid och inte är någon som nu gett sig dän på att hitta saker att klaga på hade du märkt att Rebecka både brukar vara med i resonerande diskussioner och ge bra kommentarer.
       Är du möjligen en av de som brukar insinuera att vi som inte håller med dig är CamCam undercover? För det verkar som det. Kan vi inte ha ett bättre klimat här än så?

       För att byta ämne och bryta temat för just denna del av diskussionen, hur är er dag annars? Här är det förskräckligt kallt. Jag skulle vilja ta en sista minuten till värmen. Kan vi inte leta upp någon som vill smygsponsa oss? 😉

        ;*

     Du är korkad 😂

  Ingen nyhet att dom som har pengar får saker gratis 🤮

  Jag skulle aldrig ge någon en mopedbil, särskilt inte till ett barn. Mopedbilarna är livsfarliga. Lätta och när man krockar, demoleras dom helt.

   Fast mopeder är ju inte säkrare de heller.

    Nej, men mopedbilar ger en falsk trygghetskänsla som om att de skulle vara lika säkra som vanliga bilar.

    Nej men kan vara svårt att skilja en mopedbil från en vanlig liten bil. Och hur mycket har de kört i trafiken egentligen. Hörde i Lailaland när hennes son fick en mopedbil att var skitnervös för han ”hade aldrig kört i trafiken”. Stämmer det? verkar ju jätteknasigt!

     Läste nu på trafikverkets sida:
     Genom kunskapsprovet ska du visa att du har kunskaper så att du kan köra med omdöme i trafiken. För att få körkort för AM (moped klass I) måste du ha ett godkänt resultat på kunskapsprovet. Du behöver inte göra något körprov.

     Så de behöver inte ha kört i trafiken innan – så galet!

      Ja.. nær jag to EU kørkort før.. 14 år sen (jøsses) så gick kørprovet ut på att køra slalom mellan tio koner, vænda, gasa upp till 40km/H och bromsa om kraftigt. Det var det 😑

      När jag tog mitt moppekörkort för 1 år sedan behövde jag ha 8 timmars teori och 4 timmars körning i trafiken för att få göra mitt prov :). Fast så kanske det inte är på alla trafikskolor, men för mig var det så iaf, och märkte läraren att man inte var tillräckligt bra i trafiken då behövde man köpa till extra körlektioner!

  Inte att förringa, en nyckelring från Prada minsann 🙂

  Lite OT till inlägget, men det här kommentarsfältet börjar gå till överdrift🙄 s*it vad ni gnäller heeeela tiden.
  Tycker ni värsta gnällisar tar en paus från bloggbevakning och gör nåt vettigt istället. Typ klappa en kattunge, bygg en snögubbe med sina ungar eller ha sex med sin partner.

  (Annars så ja, klart det är spons..)

   Jaa! Den där frigivningen ur filtret som CamCam gjorde för ett tag sedan har inte hanterats väl av vissa av de som fick börja kommentera igen.

   Du gnäller ju ganska mycket själv nu 😝 sen måste man inte läsa igenom varenda kommentar. Tycker man en diskussion är överdriven/gnällig eller en kommentar är otrevlig så kan man ju bara scrolla förbi. Man behöver inte suga åt sig av allt som skrivs här 🙂

    Man kan även sluta gnälla, det om något skulle bidra till ett bättre kommentarsfält 🙂

  Tänker bara på vilken bra artist hon är. Jag gillar henne. 😇

  OT: Bianca Ingrosso. Alldrig sett någon se så uttråkad ut på en utlandsresa tidigare. Vad händer? Hur länge ska de vara borta? Har hon gått ut med varför hon är så deppig?

   Vad menar du med att hon ser uttråkad ut?

   Är det slut mellan hon och P?

   Haha har också tänkt på det. Sitter med näsan i telefon 80% av tiden och ser så sur/uttråkad ut. Tom falska leenden för hennes mammas insta bilder lyser igenom. Det känns som om dem har tråkigt där. Jag hade lett så jag fått träningsvärk i ansiktet av att va där borta!

  Äntligen en granskning! En sådan present rimmar lite halvilla

   Jaså hon skulle inte kunnat köpt den i present?

  Har en del vänner med bilfirmor och de lägger ofta ut bilder på sitt företags instagram/facebook på bil med kund och skriver typ ”lycka till med nya bilen” och ofta så taggas även bilfirman av kunden som skriver något vänligt om företaget. Behöver inte vara smygreklam av Perrelli bara för hon gör samma sak men förstår att man blir misstänksam när det handlar om ”influencers”.

  Lägg ut länken om vart man kan anmäla. Jag tycker att det är mycket produktplacering mm. hos Perelli.
  Såg på My Martens instastory och blev lite full i skratt, hon är i Thailand och visade oss runt på rummet, gissa vad de har där? Ett rum som man både kan bada i, duscha i och sitta på toaletten i, vad DET nu kallas för som hon sa? Dvs BADRUM 😀 🙂

   Alltid lika smart 😂

  asså förlåt men vilket vansinne att köpa en sån här grej till sitt femtonåriga barn.
  Än mindre femtonåriga SON (med tanke på hur jävla huvudlösa killar i den åldern är).

  Herregud

   Känner precis detsamma.

   Min son pratade om att han ville ha moped när han fyller 15 för det ska kompisarna få.

   Aldrig i livet sa jag. Mycket får du men inte en moppe.

   Jag tycker verkligen inte att barn har i trafiken att göra. Man har inte mognaden och många buskör dessutom.

   Skulle aldrig förlåta mig själv om något hände min son i trafiken om han fick en moppe.

   Och såna där bilar känns ju bara idiotiskt!
   Vänta 3 år så kan han ta körkort och få en riktig bil istället för samma peng.

   Men jag antar att just denna bil helt eller delvis är sponsrad.

    Statistiken över förväntad livslängd ändras tyvärr drastiskt mellan könen vid just 15 och 18 års ålder. Om nu någon säger inte alla tonåringar så uppenbarligen tillräckligt många att det ger så tydlig påverkan vid moppe- och bilkörkortsåldrarna 🙁

    Obs att jag inte uttalar mig om moppebilarnas vara och inte vara nu. Däremot hörde jag från en aktör i branschen under sensommaren 2018 att de satsar på att sälja in det till föräldrar just nu.. så reklam via Perrelli överraskade inte mig iaf

    Min bror jobbade och kämpade ihop pengar till sin första egna moppe som han köpte begagnad av en i samma stad dagen innan sin 15-årsdag. Han drog moppen hela vägen hem då han ju bara var 14 år och inte kunde köra moppen hem lagligt. Tycker det var så himla fint av honom.

    Jag lever med problematiken från en annan vinkel! Mina grabbar har inga moppebilar, men de flesta kompisar har moppe eller moppebilar. Så de åker ju med dessa fordon mer eller mindre dagligen och jag kan ärligt säga att jag inte alltid känner mig helt bekväm med det. De får skjuts från skolan, sticker iväg på kvällen osv. Särskilt moppebilen erbjuder ju ett väldigt bekvämt liv eftersom man kan puttra runt även i dåligt väder.

    Och en del av deras kompisar känns ju sansande och vettiga, medan man undrar hur andra överhuvudtaget lyckas hitta till plugget varje morgon…🙄
    Så jag oroar mig en hel del och tror tyvärr att många föräldrar överskattar sina barns mognad i trafiken.

   Håller helt med!

   Men snälla. Hon känner förhoppningsvis sin 15åriga son bra mycket bättre än dig.

    Har du själv en tonåring?
    Tror du att tonåringar alltid gör som de förväntas göra. Själv minns jag iallafall hur det var att vara tonåring.

    Dessutom finns det inget mer störande i trafiken än långsamtgående fordon som dessutom skapar farliga trafiksituationer när folk tappar tålamodet och gör dumma omkörningar mm.
    När ska alla epa-traktorer förbjudas undrar jag?!

     De som tappar tålamodet och gör dumma omkörningar ska nog inte ha körkort.

      Tyvärr finns det många olämpliga bilförare som man önskar miste sitt körkort.

       Ja men det är ju inte lgfs fel att det finns många dåliga bilförare

    Man kan naturligtvis tycka att man känner sin 15-åring utan och innan, men bör också vara medveten om att de kan förvandlas totalt när de är med sina kompisar…

  Retucherade ben på kissie med den nyinköpta klänningen hon önskar i mindre strl. Ibland blir jag knäpp på om hon är nöjd med sin kropp eller om hon är ogillar den. Tvbänkens underhylla är i vilket fall i snedaste laget.

   Hon har asdåligt självförtroende och därtill dålig självkänsla. Det försvinner inte i första taget. Man bör i vart fall lägga mer krut på den inre resan än på operationer och injektioner.

   Hon är inte nöjd men sjukligt bekräftelsekåt, därför photoshopar hon sig själv så hon kan få många kommentarer om hur fiiiin och perfekt hon är. Fusket kanske hade funkat om hon höll sig till bilder, men varje gång hon publicerar en youtube video eller är med i tv ser det ut som hon gått upp 10-15 kg jämfört med bilderna som är tagna samma dag! Hon är inte den vassaste kniven i lådan.

  En present för 200.000 kr är inte det lite mycket, vad man än fyller. Vad ger hans kompisarna varandra tro på ett 15 års kalas. Det går väl inte att komma med ett presentkort på 200 kr till en biobiljett där.

   15 års kalas??? Ska det va fiskdamm?

   Varför ska man jämföra vad andra får eller vad andra ger? Oavsett vad man får i födelsedagspresent av sina föräldrar som 15åring så tror jag inte man förväntar sig att få samma sak av sina kompisar. Ofta har man inte ens kalas när man är 15, så det är nog ganska stor risk att han inte får någonting överhuvudtaget av sina kompisar.

   Va? Bilen har han fått från sin mamma, hur kommer då kompisarnas presenter in?

   Vi lägger ca 300 kr på presenter till barnens kompisar. Då menar jag inte till familjen Perrelli, men ändå familjer med liknande levnadsstandard (minus behovet att visa upp det iofs).

   Bara för att det finns mycket pengar betyder det inte att man förväntar sig att andra ska lägga överdrivna summor på en present. Varken till barn eller vuxna.

  Hade själv föredragit en A-traktor.. mvh bonnungen

  Jag skulle aldrig köpa en sån där plastask oavsett pris. Särskilt inte till mitt barn. Krocksäkerhet likamed noll även i låg fart. Såg en sån braka in i rumpan på en stillastående bil vid ett rödlyse. Bilen oskadd, moppebilen var det bara att skrota. Betänk det omvända, personbil kör på i 100 knyck. Då är det ajöss med det barnet.

  Är man mogen att köra ”bil” vid 15?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *