Utredningen mot Sindy och Kevin Shillingford är fortfarande aktiv

Ni är flera som undrat över utredningen mot Sindy Niklasson och hennes pojkvän Kevin Shillingford och vad som händer där.
Är den nerlagd? Var pågår? Det har varit tyst ett tag….
Vill du uppdatera dig kring händelserna så kan du läsa här, men i korthet så publicerades det hämndporr på en ex-flickvän till Kevin som spreds via Sindys konto – någonting som polisanmäldes.

Jag fick ett meddelande om att utredningen nu överlämnats till åklagaren, men det är ingenting jag kunnat få bekräftat. Vad jag däremot har fått bekräftat från polisen är att utredningen fortfarande är aktiv (med Sindy och Kevin som tilltalade/brottsanklagade), men huruvida en förundersökning gått vidare till åklagaren är alltså helt obekräftade uppgifter.
Sindy har flera gånger hävdat att det inte finns någon utredning, men det stämmer alltså inte eftersom polisen själva bekräftat detta till mig.

OM – jag säger om – utredningen gått vidare till en åklagare så är nästa steg att denne bestämmer huruvida åtal ska väckas mot de tilltalade. Om åtal väcks så blir förundersökningen/utredningen offentlig, förutsatt att hela eller delar av den inte omfattas av sekretess, och kan begäras ut från domstolen där åtalet väckts. (Enligt Lawline)

Så det är vad som händer i den här hämndporrhärvan.
Utredningen är fortfarande aktiv, med Sindy och Kevin som tilltalade.

121 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  👍

  Svara

   Svara

    😂😂😂😂
    Lika rolig varje gång.
    Vet inte om avsikten var att det skulle se fränt ut. Otur isåfall det ser ut som en parodi på tuffa tuffingars klubb med en stjärt.

    Svara

     Aaah, dör. Kunde inte ens se hälften.

     Svara

      Orkade ca 14 sekunder – eller, nej, orkade inte det heller men det var så lång tid det tog att fumla fram till stoppknappen.

      Svara

    Otroligt barnslig och patetisk video. Pinsam.

    Svara

    Jo kän fiil it in jår throt….😆

    Svara

    Omg! När gjordes denna videon? Är det sindy och Micke?

    Svara

    Haha! Herregud! Jag skäms! Vad var det där?

    Svara

    Ja skämskudden åkte ju fram 🤦🏻‍♀️

    Svara

  Omogna typer som ofta leker/låtsats vara vuxna i ord, men med ett beteende som säger allt annat.
  Och så undrar Sindy på riktigt varför folk har så mycket ”förutfattade” meningar om henne

  Svara

  Med tanke på att grova brott som hela tiden bara läggs ner till höger o vänster trots bevis, så har jag svårt att tro att det skulle bli nått av det här. Inte konstigt att det fortfarande är ”aktivt” ingen har handlagt ärendet än bara för det ligger i högen med stämpeln *minst prioritet* Men så fort någon tar tag i det så åker det i soptunnan direkt antagligen.

  Svara

   Beror helt på bevisningen.

   Svara

    Nä finns massor brott som läggs ner som det finns massor med bevis, allt handlar om prioriteringar! Folk måste sluta svara så naiva!

    Svara

     Ge några exempel på brott där det finns bevis som har lagts mer. Och med bevis menar jag att det går att fälla personen med bevisen

     Svara

      Jag kan berätta om en gång när jag blev antastad och det hela fångades av övervakningskameror. Nedlagt ”i brist på bevis”.
      Nedlagt pga låg prioritet.

      Svara

       Hade de övervakningsfilmerna? Kunde de få fram identitet på den som gjorde brottet så de hade en förövare?

       Svara

        Vi tog fast gärningsmannen, uppgav hans personummer direkt från körkortet. Nedlagt. Det gör inte mig så mycket idag, men då var jag jätteledsen. Hoppas han fick sig en tankeställare.

        Svara

         Det är skillnad på att lägga ned en brottsutredning och att inte gå vidare med en anmälan. Om de valt att inte utreda så är det tråkigt men det är inte ett nedlagt brott

         Svara

          Ok, är ej så insatt i termerna men jag fick ett brev hem där det stod ”åtal nedlagt i brist på bevis”. Det var ju dock ej brist på bevis, det fanns video och gärningsmannen erkände inför två sänerhetsvakter.

          Svara

           Då gick de inte vidare med din anmälan. Det kan vara att de inte ser någon chans att få fram ordentliga bevis (Hans ansikte kanske inte syntes på filmen) eller vad som helst. Det suger, absolut, men det är inte samma sak som en nedlagd brottsutredning

           ”Sista” anonym: polisen har själv gått ut med att de tvingas lägga ner massor av brottsutredningar pga resursbrist och inget annat. Kan leta upp en länk eller tio om du inte tror mig

           17:05 Nej de har sagt att de inte kunnat öppna förundersökning pga personalbrist bland annat. Det är inte samma sak som att lägga ner brottsutredning. En brottsutredning är det först när en förundersökning är startad och en förundersökning läggs bara ned i brist på eller ej tillräckligt starka bevis. Att inte öppna en förundersökning innebär att de inte går vidare med anmälan

           Tillägg: De kan också lägga ner förundersökningen om personen samtidigt utreds för värre brott

          Det är väl nästan värre att inte ens gå vidare med en anmälan trots bevis o bara lägga ner det utan att ens titta på det än att lägga ner en förundersökning? eller värre o värre det är väl lika illa.

          Svara

       Jag vill inte misstro dig men det här låter lite konstigt. Kunde man identifiera nån via filmen eller var kvaliteten för dålig? Hade ni tillgång till filmen?

       Svara

        Inte omöjligt att kvaliteten på filmen var dålig, tror inte ens att poliserna kom och hämtade den om jag ska vara ärlig. Säkerhetsvakterna som hjälpte mig fick uppge en massa uppgifter etc. Men som sagt, det är ett tag sedan nu. Har förlåtit.

        Svara

         Men då låter det ju inte som att de gjorde en utredning utan valde att inte gå vidare bara?

         Svara

          Mycket möjligt, svarade på kommemtaren ovan.

          Svara

         Detta visar hur utsatta vi kvinnor är när en del brott läggs ner. Helt fel. Man blir så ledsen och arg. Antagligen fortsätter gärningsmannen att trakassera andra kvinnor. Vill ha det annorlunda i framtiden.

         Svara

      Jösses läser du inte nyheter 🙈

      Svara

       Jo, och ofta handlar det om bevis som inte räcker till en fällande dom eller att de har bevis men ingen gärningsman osv. Själv då? Brukar du läsa på lite djupare om bakgrunden i olika case varför saker blir nedlagt eller läser du bara artikeln i kvällspressen och nöjer dig med det?

       Svara

        Ja faktiskt, och ditt översitteri biter inte på mig, ha en fin dag.

        Svara

         Om du nu gör det förstår jag inte din första kommentar eftersom du då borde ha koll på omständigheter varför brott läggs ned, vilket oftast inte står i ”nyheterna”. Är alla som ifrågasätter dig översittare?

         Svara

          Så dumt så jag tänker inte skriva något svar till dig. Du har rätt till din åsikt och jag min.

          Svara

           Och ändå skriver du ett svar 😂😂

      Min bil blev utsatt för skadegörelse och personerna erkände. Nedlagt.

      Svara

       Tror du hittar på 🙂 Om de inte erkände till en kompis men nekade i förhör och inga bevis fanns, då kanske det stämmer

       Svara

        De erkände inför oss när några andra berättade att de sett det hela. Polisen utredde inte och kontaktade inte åklagare. Varför skulle jag ljuga om det. Jag namngav alla till polisen. Gjorde utredningsarbetet.

        Svara

         Om polisen inte har utrett så har de heller inte lagt ned något. De har inte startat någon förundersökning alls i ditt fall, det är illa, men inte samma sak

         Svara

      En massa brott! Vakna upp för böveln!

      Svara

       Skriv några exempel då där det finns gärningsman och bevis som kan leda till fällande dom. Du vet ju om ”massa brott” så det kan ju inte vara så svårt för dig att länka några

       Svara

        Mannen som lade upp en video där han själv hotar Cissi Wallin och som hon anmälde men också lades ner i stort sett på en gång i brist på bevis. Dom hade hans fullständiga namn, ort där han bor och videon där HAN SJÄLV hotar henne. Om det inte räknas som bevis nog så finns inte bevis nog.

        Svara

         Gick de vidare med anmälan och utredde brottet? Förhör?

         Svara

         Valde de att inte gå vidare med anmälan eller la de ned en brottsutredning?

         Svara

       Fast alltså, att många brott inte utreds tillfredsställande pga låg prioritet är jag helt med på. Inbrott kan vara ett exempel. Men det är inte alls samma sak som att ha en fullgod utredning med bevis på ett brott och lägga ner den pga låg prioritet. Det senare händer inte.

       Svara

        Precis! Har de öppnat en förundersökning, har gärningsman och bevis som kan leda till straff så läggs det inte ned

        Svara

      Det fanns videobevis på en man som antastade en häst, han blev identifierad och släpptes i ”brist på bevis”.

      Svara

       Länka, vill läsa om det!

       Svara

       ”Förundersökningen mot den misstänkte lades ned eftersom det inte går att bevisa att det är han som syns på filmen.”

       Det fanns inga bevis? Då är det klart det läggs ner i brist på bevis

       Svara

       Fast ni pratar om ”bevis” som inte har bedömts utgöra bevis på brott. Det är därför diskussionen blir tokig.

       Svara

       Det fanns ju inga bevis. Att ni själva gör bedömningen ”jag har bevis” /”det finns bevis” betyder tyvärr inte att polis, åklagare eller domstol håller med. Sen sprids såna här skrönor ”massa bevisade brott läggs ner” fast det inte är sant.

       Svara

        Precis. Så många som verkar ha dålig koll på hur det fungerar i Sverige. Man kan inte döma någon bevis

        Svara

         *Utan bevis

         Svara

         Jag är insatt i hur rättssystemet i Sverige fungerar. Men det är naivt att tro att det inte finns problem. Har diskuterats mycket, att polisen inte har tid och resurser att utreda anmälda brott. Och att rättssäkerheten varierar beroende på vart i landet du bor. I utsatta områden har detta vart ett jätteproblem.
         Spelar liksom föga roll hur stark bevisningen är om det inte finns resurser att gå igenom den, kalla på förhör etc.

         Svara

          Det är ju precis det vi säger? Att det inte startas förundersökning på brott. Men det är inte samma sak som att lägga ned brott, det är ett stort problem att de inte påbörjar utredning vid anmälan, men det är ett snnat problem. Har en förundersökning börjat och den läggs ner beror det på att det inte finns tillräckligt med bevis

          Svara

          Absolut, bristfälliga utredningar och för få resurser är ett problem, vi håller helt med dig. Man får ända inte blanda ihop det med att ”bevisade brottslingar får gå fria pga resursbrist” (el dyl), det är inte sant.

          Svara

           Fast i mitt fall hade jag gärningsmannens blod på en kniv i min hand som jag gav dom, och nu i efterhand vet jag att han var känd av polisen när detta inträffade, han var fri minst 3år efter denna händelse men sitter nu för något ännu värre. Hade även reg nummer till en bilist som bevittnade allt. Brist på bevis tydligen

   Detta lär inte åka i soptunnan…. in your dreams. Vi får väl se..

   Svara

    Nej det lär inte läggas ner om de anser att det är ett brott (Vilket det borde vara i det här fallet). Tror inte på något hårt straff, men en fällande dom lär det bli

    Svara

     Nä inte alls säkert!

     Svara

      Klart det inte är säkert de är ju inte dömda än? Men det lutar åt det i och med bevisen

      Svara

       Om åklagaren väljer åtala gör han det för han tror det blir en fällande dom. Sett till bevisen hade ju sindy 60k följare låt säga 10%såg bilderna och hoten. Sen har vi ju BB som vid tiden för händelsen hade 1milj sidvisningar där har vi några till. Väldigt många av dessa anmälde oxå händelsen. Sen kan vi ju bara spekulera i hur många bevis det finns på respektives mobiler där det säkert utdelades lite hot o annat. Tydliga bevis i överflöd. Så ett åtal leder det garanterat till. Sen är det väl bara att hoppas det blir ett kännbart straff där åklagaren ser sin chans för ett prejudikat för liknande händelser i framtiden. Just för den mediala bredd det nådde. Media skulle nog tycka det är intressant och ”tv-profilen” från unga mammor som det skrivits om i samband med live operationer odyl kommer nog inte tycka det är så fördelaktigt. Men det är dags att det blir konsekvenser nån gång.

       Svara

  Då hoppas jag att åtal väcks och att de får ett kännbart straff.
  De kommer inte lära sig annars.
  Dags att bli stor nu kids.

  Svara

  Sindy nämnde i sin live att någon podd pratat om henne och hennes operationer och instakonto, missade vilken podd det var. Nån som vet ?

  Svara

   nä, och ingen kommer nog vilka lyssna på den heller 🙂

   Svara

    vilja*

    Svara

    Fast nu var det ju en person som precis frågade efter den? Så ditt svar var ju ganska drygt.

    Svara

     Ja, varför måste folk vara så dryga mot andra människor så himla lättvindigt. Jag börjar tröttna på folk på internet…

     Svara

    Jag och flera andra som frågade efter den i liven vill uppenbarligen veta. Det var inte direkt i hyllande termer dom skulle pratat men är jäkligt nyfiken på vilka det är som gjort podden

    Svara

   Hon myttar väl om det också som allt annat. Hon säger nog bara att folk pratat om henne för att verka relevant..

   Svara

  Ganska skrämmande läsning hennes blogg… om hur trasiga de var innan de träffades och räddade varandra, för annars hade allt gått åt skogen. Är de 13 år…?
  Som om hon inte hade tillräcklig motivation (barnen) att hålla sig på banan innan?
  Och sen sitter de ändå i videos och slänger ur sig fula ord, hänger ut folk å tror normalsmarta människor köper detta…
  ja säkert en tipptopp-relation på alla plan.. ironi.

  Svara

  Jobbar Sindy på Strippklubb i Stockholm? Någon som vet?

  Svara

   Old news.

   Svara

   Jämför bilderna från hennes insta där hon sitter på ett spelbord med röda skinnmöbler. Samma möbler finns på bild på prive’s sida’ så det är väl bara att gissa….

   Svara

    Och bilden på Sindy finns på Privés insta, så det är npg redan ganska klart.

    Svara

    Finns väl en bild på Sindy även på hemsidan? Alltså där man ser att det är hon, tatueringar osv. Visar dock inte ansiktet

    Svara

   Hmm. Tragiskt att hon har fallit in i eskort träsket.

   Svara

    Strippa & eskort är dock inte samma sak. Inte heller eskort & prostituerad. Att hon väljer att dansa för korkade män är inte riktigt vad jag skulle säga är något som är tragiskt. Finns bra mycket värre saker att jobba som än strippa 😂

    Svara

     Möjligt men det finns ju rykten som säger pengar kan man få mycket för om du hyrt hela natten… men det är ju rykten som sagt….

     Svara

      Så kan man säga om alla människor då? Alla har väl ett pris?

      Svara

      Hon säljer en sexuell tjänst om hon strippar. Sen om folk vill illa det sexarbetare, hora, eskort eller suger girl så är det fortfarande en tjänst någon köper som någon man utför för pengar.

      Bara meningen hyr en hel natt känns som om det är cement i den mjölpåsen

      Svara

       Nej, nu blandar du ihop begreppen helt. Strippning är ingen sexuell tjänst.

       Svara

       Du säljer en tjänst när du är städerska med? Det är typ samma sak 😂 det finns inget sexuellt i att dansa för en man, i tjejens ögon. Jag lovar. Att mannen är så korkad så han tror att tjejen vill ha honom får ju stå för honom.

       Svara

  Tilltalade? Säger man så?

  Svara

   Misstänkt under förundersökning, tilltalad när åtal väcks / under huvudförhandling 🙂

   Svara

    Men heter det inte åtalad då?

    Svara

     Åtalad är man först när man blir åtalad.

     Svara

      Alltså när åtal har väckts.

      Svara

      Ja det förstår jag, men jag har aldrig hört ”tilltalad” i sammanhanget. Bara misstänkt/åtalad.

      Svara

       Tilltalad/ svarande. Om det hjälper: den som måste svara och förklara sig i en domstol. Dvs den som är åtalad 🙂

       Svara

       Du heter tilltalad även när du är dömd.
       Målsägande (brottsoffer) och tilltalad.
       I tvister heter det kärande och svarande (ibland motpart).

       Svara

       Den åtalade benämns som tilltalad under processen i domstol 😊 Håller dock med dig om att tilltalad inte var det bästa ordvalet till detta inlägg

       Svara

  Vad är brottsrubriceringen? Hämndporr är väl inget riktigt ord? Låter så konstigt.

  Svara

   Olaga intigritetsintrång blir åtalet.

   Svara

    Tack 🙂

    Svara

   Hämndporr är ett riktigt ord, däremot är det nog inte en rubricering på ett brott.

   Svara

  Tyvärr lägga många förundersökningar ner hos polisen idag. Jag vet av egen erfarenhet & insyn från tingsrätten ( känner en som är domare) . Jag anmälde min ex man för misshandel & psykiskt misshandel i 8 fall under en period av 7 år. Hade bevis, hade dagbok , datum , journaler att hämta ut & familj grannar som var vittnen , sms & även bilder på blåmärken mm. Han har även tyvärr skadat baren på ett sätt då dem
  Sett & hört deras mamma bli slagen & förnedrad. Förundersökningen höll på från maj tom oktober, jag var förhörd under 6 timmar sammanlagt. , 5 vittnen , alltså super bra bevis som polisen sa. När dem tog in honom på förhör så nekade han på allt & alla åtalspunkter . Fick kontaktförbud utfärdat på 6 månader då han var en fara för mig då han hotat att döda mig innan skilsmässan gick igenom. Åklagaren la ner allt pga dålig / sval bevis …..polisen blev paff & beklagade att samhället svek mig som offer kvinna & att en åklagare misstror mig mer än honom . Alltså så ser det tyvärr ut i dag. Bara 24% av kvinnofridsbrott & sexualbrott går vidare till åtal & tingsrätt. Så otroligt fel & sorligt . Så att ditt ” enkla fall” skulle leda till åtal är föga troligt trots att många anser hur dem bägge är som människor. Så ni som tror att alla förundersöngar går vidare även grövre än misshandel lever i någon flum värld tyvärr. Verkligheten är så idag tyvärr, förövaren går fri i många fall.

  Svara

   De går vidare så länge det finns bevis som kan leda till fällande dom. En åklagare går bara vidare om de tror att personen kan bli fälld. Finns ingen anledning att ha rättegång utan starka bevis

   Svara

   Jag har motsatt problem. Bodde ihop med en man som misshandlade mig regelbundet. En dag fick jag nog och slog tillbaka (med närmast tillhygge till hands). Jag har varit blå i hela ansiktet = nedlagt. Han fick en skråma = jag blev dömd till skyddstillsyn. Har inte de minsta förtroende för varken polis eller tingsrätt längre.

   Svara

    Polisanmälde du honom när han misshandlade dig?

    Svara

    Men inte klokt. Fler måste gå till JO .

    Svara

    Problemet där är att man får bara försvara sig med en ”vis mängd våld”, brukar man för mycket så blir man dömd för det, helt sjuk egentligen att man inte ens kan skydda sig själv

    Svara

   Det svåra är att bevisa att han gjort det, jag har vart till akuten med brännskador, fraktur i arm/handled, sårskador som behöver sys, mm, allt pga att jag vart klantig eller olyckor i stallet. Har bilder på mina extremt stora blåmärken som jag fått när jag halkade omkull eller ramlade av hästen. Om jag tog dessa bilder och jorunaler på mina skador och sa ”min sambo har misshadlat mig i flera år” hur ska dem då veta att han faktiskt gjort det?
   Oftast ljuger ju misshandlade om hur dem fått skadorna till läkaren för att dem inte vill säga att det var deras partner som bröt deras handled, så i journalen står det oftast inte att partnern gjort det.
   Det är där det oftast faller, det ska vara ”utan rimliga tvivel” och i många fall är det svårt att bevisa det.
   Det betyder inte att förrövaren är oskyldig, det betyder bara att bevisen inte var starkt nog att ge fällande dom.

   Svara

  Hur kommer det sig att du inte skriver om Bells längre? Eller åtminstone inte alls i samma omfattning? För ett tag sedan var det typ varje dag och då menar jag inte Hajengate.

  Svara

   Skönt ju

   Svara

   Älskar att läsa om Isabella – men tycker faktisk att det är roligt att se hur desperat hon blir när Camilla inte skriver om henne! Så jag röstar för att vi inte skriver om henne.

   Hon kommer att göra allt för att skapa rubriker nu innan Hermine Hold har sin lansering. Watch and see.

   Svara

   Jag gissar strategi. Om det inte skrivs om henne, så kommer hon behöva göra/hitta på nåt drastiskt för att få mer trafik till bloggen, vilket hon kommer att behöva snart nu när hon ska lansera sina hårband.

   Svara

   Sofia: just nu är ju Bella ganska lugn men det tar nog fart igen snart! 🙂

   Svara

  På tal om juridik. Hur går det för alla er som väntar på skadestånd från Catrin Hedlund? Har ni fått några pengar?

  Svara

   Ring Fogden och fråga!
   Om du orkar stå i deras telefonkö vill säga.. 😁

   Svara

   Nej ingen har fått sina pengar. De enda skulderna hon betalar är isåfall privata lån av närstående personer. Resten kommer hon inte betala, berget är för stort, hon har ju skrivit själv att det inte finns möjlighet att betala tillbaka.
   Hon förlitar sig fortfarande på skuldsanering.

   Svara

  Skriv om Anna Book som försöker behärska sitt humör när hon får kritik, hade hon inte släppt fram kritiska inlägg hade hon inte fått några kommentarer alls.
  Hon påstår att hon är topp 10 på portalen som bloggare.

  Svara

   Fråga – VAAAAAAD är det den kvinnan gör som är så jävla hemligt hela tiden?!
   Blir det någonsin något av alla hennes små hemliga projekt som hon behöver planera så mycket för hela tiden?!
   Det enda hon gör är ju att springa på hemliga möten och att planera.

   Hatar mig själv för att jag har låtit mig bli fascinerad av henne. Men jag kan inte låta bli! 🧐

   Svara

    Problemet för Anna är att hon tror att varje möte om ett eventuellt projekt innebär att det kommer bli av. Så hon måste hinta om det för att inte spricka av exaltering.
    Sen blir det inte av och hon tiger om det istället för att berätta något.

    Svara

     Tackarrrrrrr 👌🏼
     Nu kanske jag kan ägna mitt tråkiga , sjukskrivna liv åt något vettigare än att gå runt varje dag och hoppas på en Bookisk smällkaramell av överraskningar då.

     Suck på mig…. 😂
     Men tack för svar!

     Svara

    Samma här, jag läser och tänker varje gång att hon ordbaj*ar. Hon säger samma sak om och om igen, ändå kollar jag varje dag vad hon skriver😝

    Svara

  Så besviken på att en s.k ”influencer” med många följare som Sindy poserade glassigt med en rävpäls runt halsen förra veckan på instastory. Rävens uppstoppade ansikte gav obehag. Hon som har sagt sig vara djurvän. Pälsindustrin är enormt grym. Sympatiskt!

  Svara

   Äh hon är ju bara lost

   Svara

  Kanske blir dubbelpost.
  Hur har det gått med anmälan som Bloggbevakning gjorde mot Kevin Shillingford? Han gjorde ju en video, där det framfördes hot mot Camilla Gervide.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.