Johanna Toftby i Trolljägarna

 

Nu räcker det med näthat och jag är väldigt glad att Trolljägarna ringde mig i våras. Trollet Linda hade hållit på och jävlats med mig och många andra i över tio år när hon hittade ett nytt offer i form av Annica. Hur kan man ge sig på och vara så fruktansvärt jävlig mot en så svårt cancersjuk person. Det övergår mitt förstånd. //Johanna Toftby

Om ni följer Johanna Toftby så vet ni att en fruktansvärd kvinna som kallade sig ”Anna” trakasserade Johanna och hennes svårt sjuka vän Annica med kommentarer, brev och andra vidrigheter under lång tid. 
Kvinnan visade sig senare heta ”Linda” och vara bosatt i Eskilstuna  och nu berättar Johanna att hon, tillsammans med Robert Aschberg, åker hem till den här kvinnan och konfronterar henne öga mot öga i Trolljägarna.
Kvinnan är sedan tidigare polisanmäld, men hade jag fått chansen så hade jag tagit den, precis som Johanna. Att ge sig på en svårt cancersjuk kvinna får nog de flesta att se rött och jag är glad att Trolljägarna kontaktade Johanna och att de på detta sätt visar att man inte är anonym på nätet.
Jag tycker det är skitbra, men det är det inte alla som gör.

Vissa av kommentarerna på Johannas blogg anser att det är omoraliskt att göra tv av sådant här.
Håller någon med? Jag gör det inte!
Ska man låta folk få trakassera människor vind för våg bara för att de eventuellt kanske mår lite psykiskt dåligt eller att EN av dem kanske är psykiskt sjuk?
Hur många tror ni kommer gömma sig bakom det i så fall, där bakom skärmen?
Om man trakasserar människor anonym bakom en skärm för att man mår psykiskt dåligt så behöver man få hjälp! Inte få hållas.
Om alternativet är att de antingen får hållas, eller exponeras i Trolljägarna så faller min röst på Trolljägarna.
Det är i alla fall min ståndpunkt.

93 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vad hände med Trolljägarna egentligen? Läste på flera ställen att det skulle sändas igen under hösten 2018 men verkar ju inte ha blivit något ?

      Läste du inlägget……?

        Det står inget om när det ska sändas?

          Men det svarar på frågorna. Vad hände? Det spelades in. ”men verkar ju inte ha blivit något” Det kommer

            Ja men det är ju ett år sen det spelades. Inte konstigt om man undrar 🙂
            Varför har folk blivit så dryga här ??

              Varför tror du att det spelades in för ett år sen? Tror inte att det spelades in innan de sökte deltagare 😉

        Ja jag läste inlägget. Min fråga är väl kanske mer varför det inte sändes i höst när dom gått ut med att det skulle det. Men tack för trevlig ton ?

      Du har nog rätt, det spelades in förra våren och skulle egentligen ha sänts i höstas. Vet inte varför det blev försenat ??

      Tror det spelades in under sommar/höst och det ska börja sändas i slutet på januari läste jag. Skrevs nog bara fel i media, det brukar ta ett tag innan program sänds.

      Undra om denna M. och Margareta är samma person, samma person som sattes dit också kanske… Undra vad hon menar, ”allt för pengar”? Tror knappast de får betalt för att medverka i Trolljägarna. Verkar som att även Paow ska vara med, hon syns i trailern.

    Helt rätt… ska bli otroligt spännande o se när dom konfronterar henne!

    Tycker det är helt ok med trolljägarna i fall där trollet trakasserat under en längre tid, månader/år osv. Vet inte riktigt var jag står när det är någon som skriver enstaka gånger, åt olika personer. Inte OK att skriva vad som helst men trolljägarna kanske är att ta i. Å andra sidan kanske der blir en ögonöppnare o personen ba ”men shit vad håller jag på med?”

      Hur menar du? Menar du att det är ok att trakassera imman bara gör det några få gånger?

      Jag tycker snarare att om man inte kan stå för det man skriver så ska man inte skriva det alls.

      Hehehe, är du möjligtvis en person som skriver icke okej kommentarer ”enstaka gånger” som precis tänkt ”men shit vad håller jag på med?”? ?

    Trots att det är en bra sak, att de konfronterar dessa troll. Så kan jag verkligen inte se detta program för det är så pin att se på. Jag skäms, tycker set är jobbigt att se på och vill dra ett örngott över huvudet.
    Det är samma sak med såna där piniga busringningar på radio, kan bara inte lyssna på det! ??

      Precis så känner jag med Idol, Paradise Hotel, Ex on the beach, Love Island, m.m.

    Johanna gör helt rätt i detta . Ingen skall behöva bli trakasserad på ett eller annat sätt .

    Är det någon som skulle behövt anlita Trolljägarna så är det My Martens! Hon var hårt ansatt ett tag….

      Kanske, kanske inte…när det gäller my så kan det även vara hon själv som fabricerat eller överdrivit. Hon har inte visat upp ett enda trovärdigt bevis för det hon påstår sig bli utsatt för. Kommentarer kan hon mkt väl ha skrivit själv. Hon är helt enkelt inte att lita på, hon har ljugit och hittat på för många gånger…

        Du är alltid snabb att svara något elakt om My.

          Det här kanske är en dum fråga men hur vet du att den där anonym alltid är snabb att svara något elakt om My? Tänker att det finns ju massa olika anonym här. Hur vet man vem som är vem?

            Exakt! Hur vet mam vem som ligger bakom anonuma kommentarer? Är väl bara camilla som ev kan se om det är samma person?

            Tycker inte att det är ett dugg elakt att känna sig tveksam till mys påståenden, har man följt henne över tid så här man rimligtvis även genomskådat henne med att hitta på och överdriva ett antal gånger. Hon har mig veterligen inte presenterat ett enda bevis för att hon blivit mobbad av andra bloggare. Ett exempel är ju att hon påstår att en person ligger bakom att vilja förstöra hennes förhållande. Lite nyfiken är man ju på HUR någon bär sig åt när det gäller det. En annan grej som enligt mig talar för att hon inte är så genuint ärlig som hon påstår är ju att många, många vänner vänt henne ryggen. Det händer ju liksom inte om man är en bra person tänker jag.

        Enligt vissa andra bloggare ja…?

          Nja nej det har vi läsare också märkt.

      Isabella Löwengrip har väl varit mer hårt ansatt isåfall. Och även Pernilla W, Bianca och Magdalena G. Men detta troll som Johanna satt dit har nog varit runt på flera bloggar, så bra gjort.

        Obs, jag 21:05 är en annan anonym, ingen som skrivit här i tråden tidigare.

      De som My kallar troll är klarsynta läsare som minns alla lögner. Ska man komma undan med lögner lär man vara smartare. Men maskrosbarnet med offerkoftan har lite naiva läsare som låter sig luras.

        Har My fått kicken som VD eller finns det inga uppgifter kopplade till just hennes tjänst? Eller ska hon göra en ”omstart” IGEN?

          Verkar oftast som hennes omstarter har med kost och träning att göra. Gå på yoga, dricka te och spirulina försvann fort fast det var sååå braaa. VD ska nog mest låta. Hon tycker nog det låter lyckat att ha ett kontor att åka till när det passar.

    Oavsett om det är moraliskt riktigt att göra tv av detta eller ej så gör det iallafall mer nytta än andra hjärndöda program som PH mfl.
    Ibland får moral stå tillbak när hämden smakar så bra ??

      På vad sätt är Trolljägarna mindre hjärndött än PH? Kan villigt erkänna att jag blir orimligt provocerad av alla, allt för ständigt återkommande, kommentarer som påstår att PH är skräp och hjärndött men jag förstår verkligen inte behovet av upphöja sig själv genom att ständigt påpeka det.

      Ok, PH är skit, vi fattar. Nånting säger mig dock att ni hellre sitter framför tv:n med en påse chips och kollar lets dance en fredagskväll än att klippa den senaste Lars Norén-pjäsen på dramaten men that’s just me. ¯\_(ツ)_/¯

        ”Nånting säger mig dock att ni hellre sitter framför tv:n med en påse chips och kollar lets dance en fredagskväll än att klippa den senaste Lars Norén-pjäsen på dramaten men that’s just me. ¯\_(ツ)_/¯”

        Lyckligtvis upphöjer inte du dig själv 😀

          Visste att den kommentaren skulle komma. Läs igen och svara gärna – hur gör jag det? Avslöjade jag något öht om mina egna vanor i min kommentar? Eller lyckas du läsa så bra mellan raderna att du är själva rosettastenen förkroppsligad?

          Don’t get it twisted. Jag gillar både chips och TV4:s fredagsunderhållning. Det är inte jag som står för fördömandet här.

            Det är ju en stund sen du fick dig en kulturell upplevelse om ’den senaste Lars Norén-pjäsen’ var sist du var på teater. Tror inte du har mer koll än att just känna dig snitsig över att sätta samman ’Norén’ och ’Dramaten’ i en mening.

              Mår du bra? ?

                Mår Lars Norén bra?

                När såg du sist en Norén-pjäs?

                Haha, Trh blev sur utan anledning (som vanligt) ?Har du verkligen ingen annan kommentar att komma med?

    bella flyger till new york nu, och har i sina stories lagt upp en bild där man ser att hon flyger första klass. medan sascha, som följer med, får flyga med resten av de vanliga människorna i andra klass ? känns töntigt att dom inte sitter tillsammans när det bara är dom från företaget som åker haha.

      ?

      Nja. Om jag har en uppgradering tillgodo på mitt bonuskort tar jag såklart den även om biljetterna från företaget var economy och kollegan sitter kvar. Om man flyger mycket är det ju ofta vad som händer.

      Klart prinsessan på ärten åker första klass. Tjänstefolk åker inte första klass. Det är lektion ett i ”överklass för dummies”

        Företag brukar betala ekonomiklass. Sen kan du köpa uppgradering men långflyger du mycket brukar du få dom på bonuskorten.

        Hahaaaaaa! Bästa!

      Men det är ett val man gör. Företaget betalar vanlig biljett och sen får man uppgradera om man vill

        Fast Bella bestämmer själv hur hon vill flyga. Hon är ägare och kan fastställa sin egen policy för tjänsteresor.
        För övrigt finns inte första klass hos SAS utan som mest affärsklass dvs business class.

          Ingen företagsledare kan sätta en policy för sig själv och en för alla andra…man gör liksom inte så (även om man vill).

      Du är besatt av Bella

      Jösses vilka fantasier… Man ser inte på Bellas stories att Sasha får flyga i andra klass. Din kommentar är också ganska töntig, vad vet du om hur dom reser, och vad spelar det för roll… ?‍

    för övrigt bloggade bella om igår att hermine hold-sjalarna tillverkas i kina. ingen som kommenterat det? jag undrar lite över vilken fabrik, villkor osv. och varför, när hon hela tiden propsar på att vara ”miljövänlig” och tillverka allt smink i sverige tex.

      Snurrar bara dollarsedlar framför ögonen på henne

        Mig också!! Fy fan va jag vill vara ekonomiskt oberoende.. Nu står jag med en lön på 20145;- räkningar för 40 000:-
        Kul va ? Kunde inte förutse att min 7 åriga hund skulle dö den 1/1-19

        Så jag vill gärna leva hennes liv, bara för en månad

      Finns billigt Kina hårbamd på HM! ?

      ”I Februari kommer Hermine Hold att lanseras. Teamet som är anställa i de bolaget är just nu i Kina. Proverna i silke har varit en succé. Det gör mig glad. ”
      Bellas blogg 11 december 2018

        Har aldrig varit inne på hennes blogg, men är det så här hon skriver? Fel i var och varannan mening, att 40 000 miljarder människor orkar följa är ett mysterium.

      Vad insinuerar du?

      Hon tror hon har kommit på nästa Daniel Wellington. Köp för 15 kr sälj för 1500 kr.

    Asch! Säger jag

    Helt OT men är det någon annan som tycker att Katrin Zytomierska har likheter med Barbra Streisand när hon var yngre?

      Ha! Det har du rätt i 🙂

      Nja men jag tycker hon och Mattias Coleman är lika.

        Ha ha, ja ? Tror likheterna beror på att de båda har ganska tätt sittande ögon..

    Fast på ett sätt tycker jag det är fel att kalla dom troll. Det blir på något vis inte så taget på allvar då. Jag menar önskar någon att en person ska dö är det ju ofredande och psykisk misshandel. Tycker Robert a är bra och ska se programmet. Tror det börjar 28 januari. Hoppas i framtiden det blir böter till dom som stalkar folk på nätet och går över gränser.

    Det är klart att ens diagnoser inte är något frikort till att trakassera människor. Oavsett vad du lider av så är du ansvarig för dina handlingar, och får vara förberedd på konsekvenser.

    Jag undrar om det är lagligt med tanke på GDPR. Uppenbarligen så har JT upprättat ett register med IP-adresser och sedan kopplat i alla fall en av dom till en specifik person. Hon hotar också i sina kommentarer att ”ingen är anonym på nätet”. Mig veterligen krävs en reell hotbild och en polisanmälan som polisen tar på allvar för att kunna få ut ID på en IP.

    Sedan är ju JT den mest kommersiella av alla bloggare. Hon gör exakt precis allt för publicitet. Naturligtvis försvarar jag inte det som den här ”Linda” eventuellt har skrivit om Annica. Ser när jag skummar JT:s inlägg egentligen bara att det är hon själv som triggar fram och provocerar. Kanske finns det en relevant bakgrund vad vet jag.

      200 sjuka, otrevliga och hotfulla kommentarer på hennes egen blogg, fleråriga trakasserier på andras bloggar är väl en helt okej relevant bakgrund…eller du tycker det behövs mer…?

        Jag tycker att det är upp till vårat rättsväsende att döma och inte upp till JT som bara är ute efter att tjäna pengar.

          Det där med pengar tjatar hennes troll också om på JT blogg..släkt eller?

      @Sia… Den nya lagstiftningen är väldigt tydlig och att vara ett troll kommer numera få konsekvenser. Det är väl bra? Tycker du inte?
      Inte någon människa, oavsett om denne är officiell eller kommersiell, skall behöva ta emot trakasserier eller hot. Enkelt. Plättlätt att förstå. Att en som blir trakasserad trakasserar tillbaka. Tja. Tillbakakaka. ”Det var du som började”.

    Tycker inte att det är okej, har man begått brott ska man dömas i en domstol, inte av folket.

      Lagen står handfallen och är tandlös i för detta nya fenomen av trakasserier, då får man prova andra vägar tills lagen säger att just den vägen inte är ok

    Fantastiskt bra! En god regel är ju att bara skriva på nätet det man kan stå för! Älskar när anonyma idioter hängs ut!

    OT, men har någon här erfarenhet av att översätta hemsidor? Kan man göra det i Word och sedan föra över till hemsidan eller bör man göra det så att säga direkt inloggad på hemsidan? Ska göra ett översättningsarbete för min mans företag och jag skulle vilja jobba i Word och sedan överföra texten men han anser att det tar onödigt med tid.

    Någon som sett på SVT ”mitt perfekta liv”?
    Om 4 YouTubers som inte mår bra och ska träffa en psykoterapeut

    Tyvärr håller denna Linda fortfarande på.
    Hon blir avstängd på Facebook med jämna mellanrum och skaffar sig nya konton efter varje gång. Man ser henne även hos andra bloggare. Känner igen stilen då hon hållit på i några år nu.

    Hon har nog inte alla pållarna i stallet..

      Precis, hon är aktiv på instagram också där hon startar nya konton hela tiden. Så tyvärr verkar detta inte ha bitit på henne.

        Vad heter hon där?

          Liknande; Livet, mums, kajsaanka ofta följt av siffror typ 2018. Hon hade ett konto öppet med bilder på sig, sen kunde man känna igen att det var hon på hur hon skriver och vilka hon följer. Skulle tro att det är hon. Sett henne skriva skit på flera kändisars instagram.

      Hur vet du det?

        Det du ”Sia”. Det kan folk veta och lägga märke till, behövs inget GDPR eller IP-adress alla gånger för att luska fram och fatta vem vissa är. Har ju funnits bilder på fb och ig också. Hen skriver ju här inne också 😉

          Exempel tack Johanna!

    Bellsan framställer sig som värsta kungligheten i det senaste inlägget. Personskydd när man fikar i stan är ett måste och det ska bli sååå skööönt att dra till NY där man får vara ifred…

    Ingen behöver dra avundsjukekortet. Jag har det på tok för bra för att vara avis.

    Hon är bara så verklighetsfrånvänd.

      Skulle inte heller vilja ha hennes liv om man behöver personskydd för att ta en fika. Antingen så är det som du antyder att hon är verklighetsfrånvänd eller så är det så hennes verklighet ser ut just med stalker. Svårt att veta vad som är sant eller inte.

      Haha på tal om nättroll

      Om du har det så bra som du påstår så förstår jag inte varför du har sånt behov att skriva så här om någon annan.

    Är det någon som vet något om vem denna Linda är? Har för mig att jag läst att hon trackaserat fler kända människor.

      Jadå det har JT så snällt informerat om. Jag tänker inte föra det vidare för här driver vi inte förtalsfrågor men det finns på JT:s blogg (om hon nu inte tagit sig samman och förstått att hon inte kan göra så).

      Att ”Linda” har kommenterat hos andra i flera år och att JT har fört ett register över det är ganska lätt att ifrågasätta med tanke på GDPR. Där blir det inte ”Trolljägarna” som knackar på dörren utan det blir domstolen som får bedöma. Det lär inte bli lätt att krångla sig ur.

        Det jag tycker är trist med JT är att hon kan svara sina läsare otrevligt om de inte tycker som henne. Hon har en väldigt tråkig attityd emellanåt, och framför allt omogen.

        Hej Linda!

          Sorry Anna, men jag heter Susanne och är inte Linda 😉

    Oavsett om man mår dåligt så är det inte rätt att trakassera någon annan människa. Jag tycker det är rätt att konfrontera kvinnan.

    Jag har svårt att ta Johanna på allvar. Hon om någon var en av ledarna i drevet mot My och Johanna betedde sig precis som ett skolboksexempel på hur en mobbare bedriver sin verksamhet. Så att hon åker runt och leker riddare är skrattretande. Oavsett vad My gjort eller inte gjort så behandlar man inte någon så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.