Kanske kan man göra så här om man har 7 miljoner prenumeranter på Youtube?

Jag sträcktittade på Youtubern Safiya Nygaard i helgen och snubblade över en video där hon testar produkter som hon erbjudits spons på – för att se om hon fattat rätt beslut som tackade nej till dem.
Hon berättar i sin video att hon gjort fem(!) samarbeten sedan hon började ladda upp filmer för fyra år sedan. FEM!
Hon gör nämligen inte samarbeten med företag om hon inte känner att hon kan stå för produkten till 100% – något som fler influencers skulle ta efter.
Det ger nämligen en trovärdighet som du inte kan köpa för pengar, inte heller går den att fejka.

Men..
Så har Safiya 7 miljoner prenumeranter på Youtube också och tjänar nog ganska så bra med pengar enbart på sina views. Vad har våra största svenska influencers?
Runt miljonen?
Ja, PewDiePie har 82 miljoner men jag räknar inte riktigt in honom här.

Jocke & Jonna – 877 431 st
Therese Lindgren – 822 729 st
Ben Mitkus – 519 806
RandomMakingMovies – 516 044 st
JLC – 494 018 st
Linn Ahlborg – 419 275 st

Safiya Nygaards videos handlar mycket om konsumtion, men de är extremt underhållande och vissa av dem kan förmodligen hindra folk från att konsumera, när hon visar vilken skit vissa saker är.
Jag är hemskt ledsen att jag uppmuntrar till tittande av en kanal som konsumerar mycket men det gör jag.
Jag är ett Safiya Nygaard-fan och hennes kanal är bland det bästa jag ramlat över på länge.

64 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    IL då?

      Hon är inte någon Youtuber.

      Hon har 292 prenumeranter och har inte laddat upp något på 10år.

    Har aldrig varit ett fan av Youtube och kolla videos men hon här verkar ju rätt rolig! Har jag nått att göra ikväll ??

    Har ni sett instagram kontot childfreeness, där mäter de balbd annat utsläppen från barn 🙂

      Well, whatever! Sluta tjata och gnälla i varje inlägg om att barn är värsta miljöförstörarna. En sak med de som pumpar ur sig 5-15 barn. Gnäll på familjen Annorlunda istället för normmänniskor som skaffar 1-2 barn.

        Whatever? Okej, då kör vi whatever på alla flyginlägg då. Okej med dom som flyger 5 ggr i veckan, men varför klaga på dom som bara flyger 10 ggr per år? Det är väl enligt din logik då?

        Att barn har stor miljöpåverkan betyder INTE att du behöver/måste skaffa färre barn. Bara att du ska vara medveten om faktan och vilken effekt det har.

      Fattar du hur jäkla mycket utsläpp du har och har haft under hela ditt liv. Fy fan för dina föräldrar alltså.

        Ja, alltså det är ju just det man förstår när man börjar inse hur mycket utsläpp allt leder till.

        Ja? Men 1: de visste inte bättre på den tiden och 2: det är ju svårt att göra nåt åt nu. Jag är i alla fall av åsikten att existerande människor förtjänar att leva. Icke-existerande människor kan vi ju dock diskutera, eftersom vi är tänkande individer.

      Haha tror det skulle bli ett jäkla liv om de gör som aningslösainfluencers gör och taggade kändisar med barn. Förstå mig rätt, jag tycker att aningslösainfluencers kontot blir mer relevant ju mer jag läser inläggen de gör och det har även fått mig att tänka till, men om samma taktik användes för föräldrar så skulle det bli ramaskri.

      Det var någon här som länkade till detta igår https://www.lu.se/article/de-fyra-livsstilsvalen-som-ar-mest-effektiva-for-att-minska-din-klimatpaverkan
      Tycker det är väldigt intressant. Någon som vet vad det beror på att USA och Australien ligger så mycket högre än Europa?

        Vi fick faktiskt tipset att göra ett liknande konto. Men jag tycker att det blir fel, för vårt syfte är inte att kritisera barn som finns. De har fan all rätt att leva och har inte gjort nåt fel, de bad inte om att födas. Och vi vill (till skillnad från vad Underbara Clara tror) inte döda folk för att minska befolkningen på jorden.

        Däremot ska man absolut vara medveten om miljöaspekten när man beslutar sig om att skaffa ett till barn idag. Men du har rätt, hade vi börjat kommentera på folk som skriver ”vi ska försöka få barn!” hade man ju fått mordhot hem. Det är visst meningen med livet att skaffa barn, så det kan man ABSOLUT inte tumma på, om vi alla så ska gå under på kuppen.

        Ren jäkla gissning angående USA: bilar? Bensinen är billigare, bilar är billigare, i många städer finns typ ingen kollektivtrafik överhuvudtaget. Och inga trottoarer. Plus att USAs barn (som uppgår till 4%) konsumerar 40% av världens leksaker…

          Tycker att ert konto är intressant och viktigt, speciellt för de som inte vill ha barn men även för de som inte kan inse att alla inte vill ha barn. Tycker ni tar upp mycket intressanta aspekter och helt rätt att ni inte börjar gå på folk som vill ha barn. Mer förklarar att ALLA inte vill det och att det också är mer än okej.

      Kul att du hittat den! Vi startade ju bara i torsdags. Här kommer mycket av vår fakta ifrån: https://www.motherjones.com/environment/2008/04/whats-your-babys-carbon-footprint/

    Isabella fiskar efter lyxhus att ”hyra” en hel månad i st Tropez ihop med hemmateamet på sin instastorie. Alltså, vad har hänt med hennes ekonomi? För två år sedan var den normal och idag har det exploderat totalt med kostnader. Hur är det möjligt? Hennes omkostnader måste vara gigantiska eller lyckas hon få allt gratis?

      Skriv och fråga.

        Hon har nog fullt upp

      Hon får det. Huset lär hon få låna mot att hon märker ngt inlägg med uthyrarens företagsnamn. Sen kan man göra jättemkt riktade sponsinlägg från ”rivieran”.

      Jag undrar verkligen hur hennes ekonomi går ihop. Hur mycket kommer ur hennes ficka? Med tanke på att allt i hennes liv kan anses vara ”content” så kan väl i princip allt tas på företaget om man (Bella) använder fantasin litegrann? Allt från mat till kläder, inredning, barnens leksaker, semestrar, bilar, båtar osv?

        Ja, så länge som det är andra som betalar grejorna och inget syns i bokföringen hos Löwengrip Invest eller Löwengrip Beauty så går det nog. Även om alla gratisgrejor och fria tjänster ska förmånsbeskattas hos mottagaren men vem kan hålla koll på allt?
        Däremot blir det svårt att ta in för mycket privata levnadskostnader i bokföringen och hävda att det är ”content”. Då uppstår genast problemet med förmånsbeskattning. Men Bella har ju sagt till revisorn att vara ”extra sträng” mot henne för hon vill ju inte hamna i någon skatteprocess 🙂

      Vill man hyra ut sitt hus i St Tropez under högsäsong så vill man nog ha betalt. Och marknadsmässigt betalt.
      Ett bra hus i St Tropez i juni, juli eller augusti kan inbringa 0,5-1 miljon sek per månad.
      Finns knappast någon anledning att bjuda på det.

        Holy shit!

        Finns många rikingar med hus på Rivieran som inte hinner/orkar åka dit och gärna lånar ut så det ej står tomt.

        De åker hellre dit i september eftersom de är 60+ till exempel.

        De åker hellre till skärgården eller Torekov mitt i sommaren.

    Hon var väldigt underhållande i Buzzfeed serien också 🙂

    Tycker hon är ganska tråkig. Föredrar Jeffree Star alla dar i veckan

      Älskar Jeffree Star 🙂

      Är folk ”okej” med honom igen? Efter hans tidigare problematiska beteende?

        Tror folk har förstått hans sida mer sen serien som Shane Dawson la upp 🙂

      Jeffree Star, Shane Dawson, Pewdiepie <3

        Jaaaa <3
        Och Good Mytchical Morning och Jenna Marbles på det!

          Try Guys!!!!

    Sorry men OT. Men herregud alltså, jag trodde att Dessie hade gått vidare med sitt liv och blivit vuxen men hon har visst börjat blogga igen och skriver riktig fjortisinlägg. Liksom varför? Sist jag läste något inne hos henne så skrev hon mogna och bra inlägg och såg så fin och stylish ut. Vad har hänt?

      Undrar också vad som hänt, känns som kanske pojkvännen och hon gjort slut eller har en jobbig period (hoppas inte det, hon verkade så lycklig) eller liknande, och därför har hon ”ändrats” sen sist

      Alla människor går igenom jobbiga perioder och ibland kan man falla tillbaka i gamla vanor/tankesätt. En del gömmer sig bakom det ytliga när saker är jobbiga. Så tycker inte man ska döma. Jag kan också bli lite extra ytlig när saker i mitt liv känns jobbigt, det får mig att ”stänga av” lite innan jag tar itu med det jobbiga. Och det funkar bra för mig. Det är upp till var och en.

        Detta betyder ju alltså inte att den mogna Dessie och allt hon lärt sig dom
        senaste åren trollats bort. Det finns ju såklart kvar där. Men sen ville hon väl sluta vara så privat på nätet också.

      Hon är så himla rolig: ”Om jag hade 20 miljoner så skulle jag investera mina pengar säkert – inte shoppat. Kanske för 100K men inte mer.”

        Dessie gillar väl bilar? Gissar att tankarna flög åt det hållet.

    Se på Jenna Marbles som tagit 0 samarbeten under alla sina år på youtube!
    Endast hennes podcast som har sponsorer

      Då tar hon ju samarbeten…?

        syfta såklart på youtube…

      Älskar jenna!

      Hon har väl inte behövt det med tanke på hur mycket tittare hon har och sen har hon ju faktiskt samarbeten även om det inte är på youtube hon presenterar dem. Man kan inte jämföra hur svenska youtubers tjänar pengar med hur de gör i större länder

        Såklart men fortfarande rätt starkt jobbat hur hon bland annat pratat om hur youtubers gjort samarbeten med Vita huset etc för att politiker ville få pr. Själv tackade hon nej trots att hon hade tyckt det varit häftigt med vita huset

    JLC.

    Jag tycker att Sofias videor har blivit sämre.. Samma med Therese Lindgren, hon har börjat prata så konstigt, som att hon pratar med barn. Shane är bäst!

      Terese har alltid pratat så. Förstår inte hur en enda självrespekterande vuxen kan titta på skiten.

        Du tittar alltså? Eftersom du vet hur hon låtit och låter…

      Gillar också Shane och hela hans gäng.

      Håller faktiskt med. Känns inte som hon brinner för det längre, samma koncept om och om igen.

      Men nej, älskar Safiya! En av de få youtubers som ändå känns äkta och inte bara vill passa in i en influencermall för att få massa followers eller likes. Tycker hon gör riktigt genomtänkta och intressanta videos, självklart blandat med hennes mindre intelligenta videos där hon mixar ihop alla sina läppstift kanske, haha. Men ändå, gillar henne starkt!

    Älskar Sofias videor! Hon gjorde så bra beslut med att lämna buzzfeed
    http://Www.caloveline.com

    Med över sju miljoner följare på Youtube behövs inga samarbeten.
    Om prenumeranterna klickar in på de videos som läggs upp på kontot bör inkomsten bli 200 000-300 000 sek per månad.

    Älskar Saf!

    Jon Olsson; 1,4 miljoner följare

      Fast han är ju inte svensk (längre).

    De heter JLC. Men orka hålla reda på det, de är ju bara tre av Sveriges största influencers.

    Safyia är den enda Youtubern jag följer. Hon är så bra!

    OT men Michaela Forni är gravid!

    De flesta influensers har iofs inte gått Stanford eller arbetat som journalister heller. De flesta av våra inluensers har nog faktiskt knappt gått ut gymnasiet….? Safiya jobbade på Buzzfeed förut men startade eget. Tror på att locka människor med lite högre IQ till youtube så löser det sig nog med etiken på sikt.

    Åh, jag älskar Safiyas videos! De är alltid sjukt välgjorda och det märks att hon lägger ner mycket tid på research. Kan rekommendera serien där hon klär sig enligt ett visst årtiondes mode i en vecka. SÅ välarbetade videos. Jag betraktar henne som Buzzfeeds största enskilda förlust någonsin, följt av The Try Guys, vilka egentligen bara är en grej i grupp.

    Någon som kan svara på hur man vet om en kanal köpt följare, like? Finns det någonstans man kan se det? Tack på förhand.

    Alltså jag orkar sällan kolla på hela klipp på Youtube pga ofta rätt jobbiga.. Men efter det här inlägget kolade jag in henne och fastnade totalt!

    Wow, fantastic site design! Just how much time are you really blogging? You create your site seem easy. The whole appearance of your website is fantastic, notably these articles!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.