Isabella Löwengrip möter sin stalker i rätten idag

[YouPlaySinglePlayer video=”1411,1847,236355″ ap mute yot ]

Enligt Isabella har mannen som flög till Sverige för att träffa henne stalkat henne i ett par veckor, och idag är det dags för rättegång mot honom – något som tajmades bra med avbokad resa utomlands. (Rättelse: Resan bokades av innan hon visste om rättegången)
På Instastory avslöjar hon att hon är nervös för att möta honom i rätten, men samtidigt lättad över att systemet fungerar.

Jag har fått kommentarer om att Isabella fått en gräddfil i vårt juridiska system eftersom det blir rättegång mot hennes stalker inom en månad från begånget brott medan andra får vänta flera år för att deras förövare ställs inför rätta.
Jag tror inte att det handlar om Isabella alls i det här fallet, alltså inte om vem HON är utan snarare om vem stalkern är.
Av det jag fått fram när jag sökt på nätet efter rättsprocesser mot utländska medborgare så går dessa alltid snabbt, just för att personerna ska kunna lämna Sverige så fort som möjligt. (Så vida de inte får straff som tvingar dem att stanna kvar så klart).

Här är två exempel:

I videoklippet här ovan hör du Isabella berätta om sina tankar och känslor om den stundande rättegången.

117 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jäklar vad hon kommer mjölka detta. ”Buhuhu, sååå synd om mig”…..

      Hade tyckt samma sak! Något fel med det??

        Vet många som varit utsatta för svin som är här illegalt och inte går det snabbt att få ut dom. Nej sanningen är att i flesta fall är dom kvar i landet. Vi kvinnor måste kämpa för att detta inte är acceptabelt. Varför nonchalerar myndigheter detta. Dom letar illegala på tunnelbanan och sänder hem sjuka gamlingar. Men dessa skitstövlar till män får vara kvar här. Fy fan.

          Det är skillnad på illegala människor och folk som reser hit, illegala människor har oftast flytt från krig/svält/terror, mm, så det går inte att skicka hem dem.
          Isabellas staker hade rest från Frankrike bara för hennes skull, finns inget som hindrar dem att skicka hem honom så fort dem bara kan, och ju mindre han är i Sverige ju mindre av våra skattepengar går åt på honom.

      Jag tänker mest att hur ska Isabella klara detta utan Simon för han brukar styra intervjuer så att rätt frågor ställs och nu är det domare och åklagare, tufft för någon som har en advokat som inte ens kan förklara hur turerna kring en skilsmässa funkar.

        Kommer en av husassistenterna närvara på rättegången så att de kan springa fram och rätta till Isabellas hår under hennes vittnesmål?

          Att göra narr av henne gällande en sådan sak som en rättegång säger mer om hur du är funtad där uppe än något annat!

            Inte alls. Som man bäddar får man ligga.

              Vad menar du med det?

              Haha är du en sån som säger att om man har kort kjol och blir våldtagen så får man skylla sig själv?

        Bella har en annan advokat för brottmål än den som sköter hennes familjemål. Precis som Trump har Bella ett team av advokater för olika typer av ärenden. Vem trodde något annat?

          Hahha, varför skulle en familjerättsjurist sköta detta??? Jag skulle aldrig företräda ngn i ett annat rättsområde än det jag arbetar inom!

          Meh. Precis som trump och resten av världens befolkning använder man inte samma advokat i brottmål som familjemål. Anledningen är att det är helt olika rättsområden. Eller brukar du gå till gynekologen om du har huvudvärk?

          Ingen trodde något annat. Bella gör precis som alla andra skulle gjort, så jag antar att det stämmer när du skriver precis som Trump fast jag förstår inte riktigt varför han ens behövde nämnas.

      Ja. Fast hon sagt att det är värt det. Märklig kvinna. Då borde man få vänta till sist med sin rättegång! Nån som inte tycker det är värt det kan få gå före.

        Hon har inte sagt att det är värt att ha en staker efter sig…

      Fast det är väl synd om henne.. man ser att hon är trött och låg, man får nog förstå att även Isabella kan bli ledsen och trött även fast hon verkar vara en stark människa. Men tänk allt hon gått igenom på sistonde med uppbrott, skit, elakheter och stalkers.. klart att det tär på henne.

      Det är ju Camcam som mjölkar detta, ser till att skriva om detta och få hög statistik. Tänkte först att åh Camcam har inte vinklat inlägget iaf så bra MEN ser att hon istället skrivit nedlåtande kommentarer. Så lågt.

        Jag är så sjukt impad av den här tjejen. Allt hon gått igenom och inte en enda gång har hon sjunkit till samma nivå som vissa andra… (Hej LD & CW). Hennes lilla lapp är ju 0.2 % av vad hon får av BB.

    Hade hon inte avbokat resan innan?
    Hon skrev något liknande att det var tur att hon gjorde det då rättegången är på onsdag..

    perfekt timing till Hermines lansering på söndag ? hemskt såklart, men så ironiskt.

      På HHs insta skrev de att det lanseras den 20 februari.

        för försäljning online ja, i butik är det 2 feb.

          Vad är din poäng rebecka?

      Så sjuk kommentar.

      Jag tror inte tingsrätten anpassar rättegångsdatum efter Hermines lansering, tror du???

        men herreguuud, ha lite humor!

          Inte jättekul, nej.

      Så lågt av dig!

      Du är en obehaglig person

    Vad för slags straff tror ni att stalkern kan få?

      Hen fick villkorlig dom och böter.

    Fel Camcam. Resan till Marbella avbokades innan hon visste om rättegången.

      Ja, så skrev Bella. Att förhandlingen skulle snabbas på var dock känt eftersom stalkern sitter häktad. Så det kan inte ha kommit helt överraskande.

    Skönt för henne att rättegången blir redan idag, så han blir utvisad snabbt ( om han är skyldig ) men hur kan en man från Kongo !? veta vem blondinbella är?
    Jag har missat hur det här gick till, hur bedömer man att han gjort något brottsligt, genom att han dykte upp vid hennes ytterdörr?
    Någon som vet vad han gjorde mer exakt?

      Från Kongo, bor i Frankrike, var på samma ställe som Isabella vid nyår (hon skrev det någonstans att de möttes där och då började det). Sen har han bombaderat henne i dm mer än hon någonsin haft innan (hon är nog van.. ) och sen flög till Sverige och dök upp vid hennes ytterdörr.

        Hur vet du allt detta? ?

          Hon har skrivit det på bloggen har jag för mig, alt sagt det på storys:)

            Hon har inte sagt att de mötts.

            Men han har kanske via sociala medier lagt märke till att de är på samma plats. Typ locations på Instagram?

          Det står för fan i utdragen ovan, herregud.

            Nej inte att de har mötts väl.

        Nej tror inte de har mötts, tror inte hon skrivit att de varit på samma ställe utan att det började då, att han började skriva till henne då.

    OT Forni är gravid!

      Såg att du skrivit inlägg nu!??? my bad

    Alltså- jag fattar inte vad han gjort för fel?
    Han åkte från Frankrike (inte Kongo som Bella sa) och knackade på hemma hos henne….stört ja- men knappast olagligt?

    Detta blir väl offentlig handling sen eller?

      Förundersökningar blir ofta offentliga i samband med att åtal väcks.

        Jag tror dock att den här FUPen är väldigt tunn.

          EN sida. I en plastficka. 🙂

      Han har förmodligen varit väldigt aktiv genom sociala medier också och tagit kontakt med henne där. Visst är det inte olagligt att knacka på någons dörr men att stalka är faktiskt ett brott numera så då kan en dörrknackning från en stalker = crime. I think haha

        Jag ska inte victim-blamea henne, men varför blockerade hon inte honom bara?

          Jag ska inte skylla på henne MEN….

          Många som blir stalkade vittnar om att de inte vill blocka för att det känns tryggare att ha lite koll på dom eller vad man ska säga. Blockar man så kan de ta till värre metoder för att förfölja en också.

            Jag har gjort exakt likadant. Inte blocka så det inte förvärrar och jag får förvarningar när han är på gång(så korkat att han förvarnar men bra för mig!) tror det är vanligt att inte göra det just för att kunna ha koll. Tänk om hon inte läst och vetat att han var på väg? Hon har tur ändå som kan ha både kamera och säkerhetspersonal, då blir det enklare att samla bevis och få personen dömd.

          Dessutom är det inte svårt att skapa nya konton osv.

          Det gjorde hon ju, efter att han skrivit 40 meddelanden på en dag. Sen skapade han nya konton. Tror till och med Cam skrev ett inlägg om det för inte så längesedan?

          Varför victim blamear du henne?

          Det gjorde hon ju, hon blockade ju men lätt att skaffa nya konton.

      Förundersökning och stämningsansökan finns på nätet. Ni vet säkert var.
      I tråden om Bella.
      Dock står det inte så mycket intressant. Mer en beskrivning av det som framkommit på annat sätt.

        Tack! =)

      Men alltså det är ju inte Bella som valt att starta förundersökning/väcka åtal. Vet att många här är misstänksamma mot henne men här verkar uu även polis/åklagare också tycka att brott har begåtts så varför ifrågasätta det?

        Jo, det är hon som valt det, framgår ovan.

          Ja men åtal väcks inte om åklagare inte tror att det leder någonstans

          Det är det ju inte. Det står klart och tydligt ”allmänt åtal”

          Till Emma nr 2: nej det är inte Bella som har väckt åtal. Hon kanske har anmält men det blir inte rättegång av alla polisanmälningar. För att det ska bli rättegång (iaf vid allmänt åtal som detta är) behöver en åklagare väcka åtal vilket de gör om de tror att det finns chans till fällande dom.

      Han skickad 30-40 meddelande ( oönskade) hon blockade men han fortsatte, men det kanske inte heller är olagligt enligt din lagbok?

      Mannen är från Kongo men bor i Frankrike, var de väl?

    Undra vad BB kostat staten med alla rättegångar och utredningar. För många år sedan brukade hon skriva när hon rakade sig mellan benen – inte konstigt att sjuka karlar dök upp vid dörren.

      Tycka vad man vill om Blondinbella men det du skriver är classic blame the victim och inte särskilt fräscht…

      Vänta.. va? Ska man förvänta sig män vid dörren för att man skriver att man råkar fittan? Det är inte en invit. Att det är en privat angelägenhet för de flesta är en sak men det betyder ju inte att alla måste tycka samma sak. Lägg skulden där den hör hemma – i ditt exempel hos männen som dyker upp vid dörren.

      Och alla rättegångar? Har hon varit med om många? I klippet ovan säger hon att det är första (vilket såklart inte behöver vara sant, väl medveten om hur hon skarvar).

      Eh mimmi, är du anhängare av IS eller vart kommer din skeva världsbild ifrån?

      Alla rättegångar och utredningar…. Vad pratar du ens om?

      Tycker synd om dig!

      Men herregud är du sann??? Hoppas fan du inte råkar ut för något som gör att du måste slösa på samhällets resurser såsom sjukhus, köra på vägarna..så för att hon skrev att hon rakade sig på fiffi har hon öppnat upp för sjuka män som söker hennes uppmärksamhet. Fan vad äckligt skrivet

    Är det Foppa som gett pengar till Hajjen?

      förmodligen. bella umgås ju med hans fru(?) och honom någon gång då och då.

        Vart har ni läst om att Foppa betalt Hajens skulder?

          Det har personen inte gjort. Nån hockeyspelare har lånat ut pengar den inte fått tillbaka.

      Då hade det nog stått NHL. I artikeln står SHL.

      35 miljoner i skuld. Fifaaaan. Och ett företag som lånat ut typ 10 miljoner?? Är inte det urbota korkat att investera företagspengar hos en ung kille utan säkerhet??
      Dessutom hade han typ 450 000 kr i kreditskuld kopplat till 6 olika kreditkort. Herre min gud vad världsfrånvänd han måste varit i sin jakt på lyx och glamour. Så sorgligt att förstöra sitt liv för något så ytligt och materiellt.

        Jag tycker faktiskt synd om honom. Ja, det är helt och hållet hans eget fel, det råder ingen tvekan om det. Däremot vet hela jäkla Sverige vad som har hänt tack vare Bella. Det känns så himla onödigt. Jag kan verkligen inte förstå hur hon kunde göra en sån sak.

          Jag tycker synd om de vars pengar han sjabblat bort.

            Helt rätt att hela Sverige vet vad han har gjort så han inte kan lura fler personer på pengar.

    Jeez, vad trött jag är på dig och din reklam. Du tror inte att ditt tjatande får omvänd effekt?

      Riktat till tjataren om viktnedgång.

    Ot . Alltså toftbys senaste inlägg ?. Jämför sig själv med människor som flyger till klimat möten. Hon måste ju flyga till alperna i sitt jobb. Har hon alla hästar hemma eller är hon så självupptagen?

      Finns ju ingen som behöver flyga till klimatmöte. Det finns Skype. Enda anledningen till alla dessa toppmöten är för deltagarna att vältra sig i lyx som någon annan – oftast skattebetalarna – betalar.

        Absolut, men att jämföra ett klimatmöte med hennes nöjesresor eller ”jobbresor” är lite väl magstarkt.

    Ska du gå på rättegången?

      Nix

        Varför inte?

        En sak som är lite underligt med åtalet (men det kanske finns en rimlig förklaring) är att brottet påstås ha pågått i 7 veckor, samtidigt som det sägs ha börjat 2018-12-31 och pågått tills han greps 2019-01-19, det är inte ens 3 veckor.

          Läs om och läs rätt 🙂

            Säg vart jag har läst fel?

            Jag har läst åtalet 2 gånger.

            Jag ska inte försvara honom, men han är ju uppenbarligen svagbegåvad.

            Han upplever att någon på sociala medier har talat till honom, jag tycker många här verkar fungera på lite samma sätt som tycker att alla ”influencers” ”talar till dom”, ”känner igen sig precis i vad dom skriver”.

            Man kan också jämföra det med när tonårstjejer skriver till FO&O och går till hotellet dom bor på.

              För att vara nån som inte ska victim blamea eller försvara honom…

              Du jämför alltså en fullvuxen man med små tonårstjejer? Jag gissar att du ändå förstår att det ena upplevs som mer hotfullt mot en ung kvinna än det andra.

    Ingen helsidereklam på din blogg idag, skönt camilla. Den blir mycket läsvänligare då!

    Han är frihetsberövad, då gäller särskilda regler för hur lång tid allt får ta. Den enda gången målsäganden påverkar processen vad gäller tid är när hen är under 18 år.

    Varje gång jag tittar in här täcker reklamen hela sidan på min platta så stort att det inte går att klicka bort, man får backa tillbaka och göra så flera gånger innan man kommer in.
    Så har det aldrig varit tidigare?

      Finns ett kryss uppe i hörnan, klicka på det så får du bort den.

        Nej, reklamen är så stor att krysset inte syns.

    Är de bara jag som inte klarar av hur hon pratar med underkäken?

      Nej! Det ser så onaturligt ut som hon liksom skjuter fram underkäken. Det där torra tungsmackandet på det dessutom… Allt säkert inövat under många timmar framför spegeln som inte vågar säga annat än att hon är fagrast i hela kungariket.

        Hon är född så. Det är inget man övar in.

      Nej Nilla du är inte ensam om det.

      Jag tänkte detsamma men vågade inte skriva det, hon rör käken som Lasse Berghagen som brukar parodiseras just för att han överdriver så med hakan?

      Har sett många som har skrivit det tidigare men jag kan inte se det? Gick in och kollade hennes insta story till och med ?

      Äntligen ❤️
      Blir tokig på hennes grimaser.

      På instastory då hon har produktmöte med Hanna avslutar hon varje replik med ett putade av läpparna, som om det inte syns att det framtvingas.

      Hon gör det när hon försöker tala engelska.

    Hon är för rolig med sin svenne accent på engelskan. ?

      Hon är svensk så varför klaga på en svensk accent?

    Varför göra sånt väsen, hallå och snyft om den här typen?
    Han kommer ju antingen att bli inlåst el få lämna landet. Den andra superstörda Iamtwintwin killen kan hon ju stöta på var som helst. Det måste ju kännas värre . Och vad är det som skiljer deras fall åt eftersom han inte blir inlåst?

      Den andre har besöksförbud. Och han bor i Sverige, i Sthlm så ändå lite skillnad, kanske inte bombarderat med meddelanden och bilder på samma sätt heller. Men han har ju ögonen på sig och besöksförbud som sagt. El kontaktförbud.

    I det inlägget som handlar om stalker-rättegången tänker jag mest på VAR är Ellos-gardinerna?!?!
    Som vi alla trott: saker/kläder från Ellis är inget hon använder mer än under fototillfället.

      True dat

    Varför göra sånt väsen, hallå och snyft om den här typen?
    Han kommer ju antingen att bli inlåst el få lämna landet. Den andra superstörda iamthetwintwins killen kan hon ju stöta på var som helst. Det måste ju kännas värre . Och vad är det som skiljer deras fall åt eftersom han inte blir inlåst?

      Ofredande är inget brott som gör att man blir häktad/frihetsberövad i vanliga fall.

        Och den nya stalkern kan lämna landet pga ingen bostadsadress här. Då vill man ofta häkta och ha rättegång så fort som möjligt tror jag

    Alltså. Först två reklamklipp för att ditt klipp ska kunna spelas. (Fair enough. Ni behöver inkomst) Men när man sen klickar på ljudsymbolen för att få höra videons ljud så öppnas en helt ny sida med casinoreklam. Och när man stänger den och kommer tillbaka till bloggen så kommer ytterligare reklam en helsidesannons för casinospel upp och täcker allt. Det är alldeles för mycket arbete för att se en kort video. Det blir reklam-spam i mitt tycke och jag tycker inte det är värt att se fler av dina videos på grund av det. Detta är menat konstruktivt och inte gnälligt och hoppas det uppfattas så.

    Vilka vidriga kommentarer på detta inlägg!
    Skäms på er samtliga! Hur skulle det kännas att själva bli stalkade av någon galning och som reser från annat land för att gå hem och rycka i er ytterdörr! Och nu behöva sitta i rättegång och möta personen. Mycket obehaglig upplevelse säkert och på toppen kommer era emaptistörda kommentarer!
    Fy fan rent ut sagt!

      Håller helt med dig! ?? Borde inte bli så shockad längre över hur folk behandlar andra (Bella) under hennes inlägg.. Många av dom som skriver såhär grymt, borde se sig i spegeln o fundera vad dom får ut av att trycka ner en annan människa såhär dag ut och dag in, allt hån och ”som man bäddar får man ligga” attityden. Fyfan. Skäms!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.