Egoinas blinkning till Aningslösa Influencers

Hade ju åkt på en drömresa till typ Maldiverna. Ska inte vara duktig och låtsas som att jag inte hade gjort det.//Egoina

Nu tror ju inte jag att fokuset för Aningslösa influencers är de som en gång i livet åker på en drömresa, utan mer på de som slentrianreser 10-20 gånger om året för att ta snygga bilder.
Men visst får det en att tänka till. Jag tror visst att ”smygflyga” kommer kunna bli en grej, och det i sin tur leder till att anklagelser om oärlighet.

Men enligt AI så är det bättre att mörka att man flugit (och då även att ha varit på resmålet) än att flyga och publicera – då publiceringen leder till att andra kommer vilja göra samma sak.
Grejen är väl den att även om jag skulle VILJA göra samma resor som exempelvis Janni Olsson Delér så KAN jag inte göra det, så hennes influeranade gör liksom ingen skillnad för mig.
Och de som redan har obegränsat med pengar reser förmodligen redan precis så mycket som de vill – oavsett vad influencers postar på Instagram.
De kan på sin höjd få uppslag på nya spännande resmål, men själva resandet sker nog ändå bland ”rikingarna”. 🙂

Eller vad tror ni?

125 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Nej jag håller inte alls med. Det är ju just därför som konsumtionslånen ökar, för att folk ”inspireras” till att göra/köpa saker de inte har råd med. De vill ju så gärna åka på de där drömresorna som de ser ”alla andra” åka på.

   Klarna is the shit 😉 (nej jag har och kommer aldrig låna till sånt).

    Jag älskar Klarna? men då handlar det om säkerheten för konsumenten ökar med Klarna och att jag slipper använda kortnummer?

     Känns ju som att kortnummer dock är säkrare än ens personnummer?

      Men snälla rara ?? Du har en enorm trygghet att handla med Klara, dessutom vem har sagt att man inte betalar av allt då man får fakturan?!

      Personnummer? Jag betalar Klarna med bank-id.

      Vad gäller säkerheten menar jag att det blir enkelt för konsumenten att hålla inne betalningen tills dess att denne fått hem och kontrollerat produkten.

   Jepp, kolla bara Catrin Hedlund. Avskräckande exempel.

    Men suck!

   Det här måste aningslösa influencers gå igång på och gilla:

   https://www.bbc.com/news/stories-47001188

    Förlåt men hur är detta resultatet? artikeln handlar ju om att ”Rekordmånga skulder till landsting och kommuner går vidare till kronofogden.” ?? Är det influencernas (eller Klarnas?) fel också?

     Ja, folk prioriterar att betala Klarna och kontokortsföretagen men skjuter upp betalningen av patientavgifter på vårdcentralen och avgifter till förskolan för man tror att de inte går varken till inkasso eller Kfm. Tills nu 🙂

   Jag håller med dig, men så är det väl med all sorts reklam, oavsett om det är instagram eller tv. Alla tv-shops reklamer, leksaksaffärer, all hets inför jul/påsk, allahjärtansdag, osv. Varit så i alla år och kommer fortsätta så i över 100år till..

  jag personligen blir inte speciellt sugen på att resa oftare bara för att jag ser bilder på bikiniklädda influencers på diverse olika stränder. Den sortens bilder ser man ju hela tiden.
  Däremot om det hade varit bilder på till exempel utflykter och spännande saker man kan göra när man är på semester så hade det varit mer lockande att boka en resa.

  Men sen så har jag varken ekonomin eller tillräckligt mycket ledigt för att kunna resa sådär.

   Ja, synes aldri influenserne gjør noe annet enn å være på hotellene de blir sponset av, som jeg ikke har råd til å bo på uansett. Spesielt når de reiser langt vekk, så jeg blir sjelden inspirert av noen reiser de gjør. Selv om jeg gjerne akkurat nå skulle ligget langflat på en strand på Maldivene uten en bekymring i verden…

  Vad tycker ni om att Bellas kompis Ida (som Bella myste med i Umeå i helgen) sitter i juryn för Entrepreneur of the year, som Bella är nominerad till…. Svågerpolitik much?

   Det är så det funkar. Man kliar varandras rygg.

    Tycker bara att det var så himla lägligt att Bella besökte Ida just i helgen. De umgås ju inte SÅ ofta annars, men nu bara dagar innan Ida sitter i juryn för priset Bella är nominerad till så umgås de en hel helg.

   …och som jobbat hemma hos IL i flera år!

    Inte samma Ida. Ida i umeå är Ida Backlund som äger rapunzel och inte inredning/husa/etc-Ida

    Förresten, hur kunde du se det? Ser inte Ida i jurypresentationen

     Hade inte Ida hoppat av? För mig jag läste det någonstans.

      Enligt hennes insta så är hon med i juryn.

      Däremot fanns hon med som jurymedlem i pressmeddelandet 17 september 2018:
      https://www.ey.com/se/sv/newsroom/news-releases/pressmeddelande-2018-09-17-ledande-naringslivsprofiler-i-juryn-for-ey-entrepreneur-of-the-year-2018
      Kanske hon har ångrat sig?

       Hon har det väl svintufft privat nu, med en liten bebis och en separation (som man förstått handlat om nån slags svek) så hon kanske prioriterar annat…

  Jag tror faktiskt att det spelar roll att vi matas med andras resande. Det normaliserar helt enkelt resande. Och har vi inte pengar för en egen strand på Maldiverna så blir det charter till Medelhavet.

   Inte så konstigt att svenskar vill till solen Instagram eller inte, hennegud vi får ju inget annat än knapra D vitamin 9 månader om året. Folk har alltid rest!

    Vårt resande har ökat i takt med vårt välstånd men det är knappast en naturlag att vi ska resa så mycket som vi gör.

   Givetvis. Om människor inte inspirerades eller påverkades hade inte marknadsföring varit så stort som det är. Vi påverkas alltid, i mer eller mindre grad. Och av olika saker som passar in på våra preferenser eller det vi tror är vår preferens.
   Dessutom talas det så himla gott om globaliseringen och turismens måste för vissa ekonomier osv, samtidigt som det kan slå över helt. Se på Barcelona till exempel. Samtidigt som många (unga iaf) vill uppleva ”det autentiska” och inte gillar turister, medan de inte själva reflekterar över att DE är turister. Man har något slags fågelperspektiv till sig själv.
   Nej. Flygresandet i den mängd som idag är ohållbar. Samtidigt växer flygindustrin mer än någon annan transportsektor och kommer fortsätta göra det. Samtidigt som siffrorna kring flygets klimatpåverkan vinklas och snedvrids.
   För mig personligen speglar väl flygresandet också det västerländska samhällets priviligier och den orättvisa som råder i världen. Det finns mycket jag älskar i västvärlden och jag är så glad att jag är född här. Samtidigt så är vi också så självberättigade. Vi har rätt till allt, och om något är orättvist och svaret på orättvisan går ut över VÅRA liv så är det inte vi som ska ändra oss; då är det politiker, företag, andra länder och ”de andra”. Det är alltid någon annan men inte oss. Vi är ju välutvecklade, berättigade, fria, individualistiska, förtjänta människor. Typ så. Jag menar inte heller att se ner på det för det är ju lite så vi är uppväxta. Men ju mer problemen uppenbarar sig om vad VÅR livsstil bidrar med, vilka och vad den går ut över, så kan jag inte längre blunda. Jag kommer inte flyga på flera år förhoppningsvis. Jag kan knappt shoppa nya ”materialistiska” och onödiga grejer längre. För varje produkt och prislapp jag ser, ser jag vad som finns bakom. Naturresursen som tagits i anspråk, omvandlingen av naturresursen till produkten, människorna som arbetat hårt med den och under förhållanden vi absolut inte skulle tillåta i Sverige, utsläppen i hela kedjan, i transporten. Då blir det svårt att rättfärdiga de där onödiga köpen. Ignorance is bliss men kanske inte the solution.

  Förstår inte vart idén om att influencers influerar till fler resor genom sitt resande, typ 90% av fallen är det inte resan som marknadsförs utan produkter under resans gång. Idén att om jag köper det där då kan jag bli en jetsetter som åker till Bali. Undantaget är väl Dubai som lagt pengar på att marknadsföra sig och liknande. Men känns som det är sällan resmålen själva marknadsför sig, snarare som när Forni åkte med Hästens sängar till Alperna. Sängarna skulle säljas, Alperna var bara en cool bakgrund.

  Atihic Instagram linnda.se Instagram älskar att resa mycket allt för att kunna ta en massa bilder till sina konton på Instagram.

   Vem bryr sig om kreti och pleti åker för att bli känd på Instagram, jag bryr mig inte om när kändisar heller åker.

   Vänta till alla får resistenta bakterier från sina exotiska resor, då blir det annat ljud i skällan när vi får sjukdomar som inte går att bota.

   https://www.svt.se/nyheter/inrikes/livsfarliga-superbakterien-som-kan-folja-med-hem-fran-semestern

   http://www.vetenskaphalsa.se/resistenta-bakterier-smittad-vid-utlandsresan/

   Det sista var redan 2012, hur ser det ut nu då allt fler reser till dessa länder. Och alla gravida som vågar sig på dessa resor, skulle något tillstöta under graviditeten kan det gälla liv och död.

   Så nej, jag blir inte sugen!

    Ja det förvånar mig faktist (att åka som gravid). Och att man åker med små barn. Sen gråta ut i tidningen för att det inte är som hemma när något händer…

    Och det har inte funnits sjukdomar förr ?? Folk har rest i alla tider!

     Det är skillnad på sjukdomar och resistenta bakterier, det har ökat lavinartat de senaste åren. Många sjukdomar går att bota men bakterier lever sitt eget liv, och sprids i den svenska sjukvården när dessa resenärer söker vård efter sina resor.

     Folk har absolut inte rest i alla tider, vet du hur världen såg ut för hundra år sen? ?

  Men tror ni ärligt att influencers spontanflyger bara för att ta strandbilder eller kan de vara så att de faktiskt njuter av att vara utomlands och åker för att de kan? Tror ju knappast inte att Angelica blick hatar att vara på maldiverna men åker dit för att det blir bra content.

   Förmodligen både och ja

  AI…. fattade först inte förkortningen..
  Känns som detta är en del i en pr-kampanj. Sen dessutom slänga ur sig fakta utan underbyggda argument känns sådär.
  ”Men enligt AI så är det bättre att mörka att man flugit (och då även att ha varit på resmålet) än att flyga och publicera – då publiceringen leder till att andra kommer vilja göra samma sak.”
  Vad baseras detta på?

  Att du inte tar upp Johanna Toftbys totalt osmakliga insta-inlägg om AI , Camcam? Hon menar på allvar att eftersom de är anonyma så tänker hon inte ”debattera” med dem? Vet inte om jag ska skratta eller gråta, -så bara för att några är anonyma så blir deras poäng mindre viktig? AI´s syfte väl knappast att debattera utan snarare lyfta orimligheten att resa så ofantligt mkt som influencers gör? Att man flyger för kortare jobbmöten och har flera resor per vecka inplanerade?

   Fast varför ska man ta debatten med någon som är anonym? Hade inte jag heller gjort. For all we know så kan ju personen bakom kontot vara världens miljöbov själv. Sen att diskutera flygandet i sig är ju en sak, men tycker inte det är konstigt att man inte vill ta diskussionen eller blockerar om man blir uthängd av ett anonymt konto.

    Håller verkligen med!

    Det spelar ingen roll vem som ligger bakom kontot, de har onekligen fått många att tänka till och en debatt att starta kanske just pga att de är anonyma. De som har störst makt att påverka andra har ”hängts ut” och det får ringar på vattnet.

     Precis! Kontot handlar inte om Anna i Svenljuga som åker till Mallorca en gång om året utan alla dessa influencers som reser varje vecka mer eller mindre, som gör enorma långresor och utöver det konsumerar något oerhört både materiellt men även matmässigt.

     Och det handlar även om influencers utifrån det perspektiv att de med sina stora plattformar dels HAR förmågan att påverka och dels faktiskt borde föregå med gott exempel.

      Fast i vissa fall blir det ju exakt precis tvärtom. Om jag inte gillar en influencer så skulle jag tveka att resa dit ”hen” reste eller köpa ”hens” Elloskläder och klongvaser och alla annan skit. Tror att vi är inne i en ny era här där annonsörerna verkligen får tänka till på vem dom vill synas med och varför samt vad det gör för deras varumärke.

    I vanliga fall håller jag med om att man inte ska behöva ta någon debatt med en anonym. Men även om vi inte vet vem/vilka som ligger bakom AI-kontot är det ett konto som disskuteras lite överallt. Och att då avfärda det som ’miljömuppar’ känns väldigt mycket sticka huvudet i sanden. Tycker Parnevik gjorde det så bra, att faktist stanna upp och tänka efter. Sen kanske hon inte minskar sina resor iallfall…men hon avfärdar dem inte heller.

    Sen tycker jag det är trist det bara fokuseras på flygresor. Det är ju hela livsstilen med lyxmat, färska frukter varje dag, nya kläder, konsumtion, renoveringar…Vi måste alla stanna upp och ta ansvar för vår livsstil. För även om det är totaaaalt ofarligt för klimatet flyga kommer jorden gå under pga vår livsstil.

    Fast hela vitsen med AI är inte att ta ”debatten”, poängen är att belysa hur mycket influencers flyger och vad det gör i utsläpp. Och ponera att AI skulle visa sig bestå av Pelle, Anna, Maria och Kalle som är bosatta i Göteborg…..vad gör det för skillnad? På vilket sätt ändrar det poängen med vad dem gör?

    Känner bara att det där ”de är anonyma så då tänker jag minsann motsätta mig dem!” är bara ett otroligt töntigt svepskäl för att slippa känna vid miljöhotet.
    Att man inte gillar AI eller faktiskt inte ser flygandet som ett problem är ju en sak, men att på riktigt påstå att dem inte har poäng är så insiktslöst och fånigt att jag saknar ord.

     JT verkar nästan galen… Tror säkert att hon håller hårt i sin yrkestitel/livsstil och när den blir ifrågasatt så kan hon bara inte argumentera för den. Hon verkar väldigt ego och det är väldigt konstigt hur vissa inte verkar genomskåda henne alls.

   Jag förstår henne. Vi vet ju ingenting om personens egna sätt att leva. Varför ska man debattera mot någon som kan gömma sig bakom anonymitet och på så sätt få sig själv att framstå som helt perfekt när den bara pekar ut vad man själv gör för fel ?

    Ja tänk om AI sitter åker flyg hela dagarna! Känns naturligt. Brum brum. Äter säkert kött hela tiden också.

   Seriöst framstår hon som den mest osympatiska, nonchalanta och uppnästa människa jag nånsin mött! Vad är det med den där Instagram-generationen Toftby, Graaf och Mona ingår i? Så jäkla nedvärderande och barnsliga? Riktigt pinsamt att läsa alla hennes ”svar” i kommentarsfältet.

    De är ju dessutom kompisar. Johanna är ju sååå härlig och mysig enligt Mona. Och Graaf också. Kaka söker maka.

   Hon går ju helt crazy i sitt kommentarsfält. Jag jag jag jag ! Försvarar sig med att hon åker tåg skövde-gbg flera gånger veckan ..eller så åker hon tåg för att typ kunna dricka alkohol var och varannan dag ??!

    Kan man flyga från Skövde?

   Alltså don´t get me started men den människan! Jag ryser.

   Jag är inte perfekt själv och reser alldeles för mycket med flyg. Jag har dock allvarligt börjat fundera på hur jag ska kunna lösa mina resebehov framöver – istället för att flyga. Jag inser att jag är ett vandrande miljöproblem. Jag är mycket ödmjuk inför det. JT tror att HON äger världen och kan bete sig exakt precis som hon vill helt utan att reflektera. Det är faktiskt inte klokt att vara så ansvarslös. Jag häpnar och många med mig. Men vad är vi – jo vi är ju bara anonyma ”troll” och dom ska ju trampas ned.

    Inte ok som toftby gick på om Greta thunberg. Så nedvärderande. Ibland bättre att inte säga nåt alls om man inte håller med. Visst man kan inte vara överens om allt men så nedlåtande och överlägsen som Johanna var i sitt kommentarsfält när hon svarade var bara en uppvisning av total arrogans och okunskap. Sedan att hon raderar de som helt artigt kriteserar henne gör bara sitt till. Konstigt att det inte tas upp i det här inlägget?

  Det är väl dags att man faktiskt tilldelas en koldioxidbudget, så att det inte räcker med att vinna 50 miljoner för att kunna sunka ner hela planeten. ”Om jag van 50 miljoner och rätten att släppa ut 15 ton CO2, då skulle jag…”. Det är väl en bra twist!

   Kommer lyckligtvis inte hända

   Nej tack. Kupongsamhället har provats och bedömts som olämpligt. Det kan få stanna kvar i 1900-talets tyranniska socialiststater.

    Tycker det finns tillräcklig evidens för att kapitalismen inte heller fungerar, bör stanna kvar på 2010-talet. Vi behöver förändring om vi vill överleva.

     Även om det inte är bra så är det bättre än det som provats tidigare.

      Så det är en anledning till att inte fortsätta framåt? Vår behandling på olika cancer är också bättre än någonsin, ska vi sluta fortsätta leta efter ett bättre botemedel?

       Nu sa jag ingenting om det utan bara att det är det bästa av det som har prövats. Men att prova förbättra något genom att återinföra saker som inte heller fungerade förr har jag svårt att se några fördelar med.

        Och jag skrev inget om att återinföra gamla system.

   En koldioxidbudget med möjlig försäljning av utsläppsrättigheter som med företag haha. Då hade man kunnat tjäna en hacka på att sälja av lite CO2 till Bella till exempel och spara till en lägenhet.

  Alltså ursäkta nu att jag tar upp Kissie här men jag tror hon minns grymt fel ang när Josefine Crawford ”vikthånade” henne.
  Jag var där på Caféet den kvällen och det J.C sa till Kissie var ”oj, du ser ju mycket bättre ut i verkligheten”. Alltså inte fetare, inte fulare, utan BÄTTRE. Det var vid tidpunkten då kissie retuscherade bilderna till oigenkännerlighet och ja, hon såg bättre ut i verkligheten. Mager var hon redan så det räckte. Minns inte att folk skrattade heller, så det är en hel del efterhandskonstruktion där för att passa ”anorexiahistorien” (hon led säkert av ätstörningar dock)

  Någon annan som var där den kvällen och minns att det var så?
  (Minns att jag satt bakom Kenza den kvällen det var såååå cooolt hahaha )

   Du kanske minns fel. det var flera som reagerade på hennes ord i efterhand, tillochmed paow som inte ens gillar kissie.

    Sant, det är kanske jag som minns fel men jag är helt säker på att hon inte sa något om vikten (däremot så kanske det insinuerades på något sätt )

  Den jordenruntresa jag gjorde förra sommaren är långt det bästa jag gjort i hela livet. Efter bilande genom USA.
  Kommer lätt göra likadan resa direkt när jag får råd igen om två år

   Du kanske hinner ändra dig när du får mer insikt i frågan om klimatet.

    Nej.

    Lev jorden kommer ändå gå under förr eller senare!

    Snark på dig.

    Jag vill inte vara den som är den. Men jag kan försäkra dig om att jag har större insikt och kunskaper i den frågan än vad du har. Och nej, jag kommer aldrig ändra mig.
    En bilresa genom highway 1 är garanterat tusen gånger mer fantastiskt än en svettig tågresa på transibiriska järnvägen. Eller en vandring till närmsta vindskydd i skogen.

   Kommande generationer har säkert överseende med att vi ville åka jorden runt och bila genom usa….

    Har man inga barn så varför bry sig om jordens framtid ? I don’t!

     So fun!     Heja!

     ??‍♀️

     Det är ju ett fullständigt logiskt resonemang.
     Om man dör barnlös spelar det förstås ingen roll hur det blir med planeten när man själv är död och begraven.
     Om det finns några stackare kvar på jorden i framtiden får de klara sig bäst de kan.

    Ja, det är jag övertygad om.
    Däremot kommer de säkert ifrågasätta varför vi inte använde miljövänligare drivmedel.
    Precis som vi idag kan tycka att det var korkat att använda kolkraft i början på industrialiseringen.

     Vilka drivmedel menar du att vi ska använda idag?

      Idag kan vi inte använda några andra än de som redan existerar. Det säger sig självt.
      Som bekant så går utvecklingen alltid framåt och miljövänligare drivmedel kommer att skapas.

      Vem vet, vi kanske kommer att kunna flyga i raketfart enbart på solenergi i framtiden.

       Så varför ska vi fortsätta flyga och köra bil som vi gör idag med de drivmedel vi har tillgång till?

        För att vi inte kan driva en bil på kanelbullar, tussilagos och vaggvisor idag?
        Vem vet, om ett år kanske du kan åka till Indonesien på 10 minuter med hjälp av regnbågar och gröna tomtar.

        Men seriöst, man kan inte förbjuda folk att resa på andra sätt än apostlahästar och möjligtvis cykel och tåg. Det går inte. Däremot drivs det ju mycket forskning kring hur man kan driva bilar, flyg och fartyg utan att göra lika stor miljöpåverkan.

         Ja jag vet att forskning pågår men vi kan liksom inte rättfärdiga de onödiga resorna vi gör idag med att vi i framtiden eventuellt kan resa mer miljövänligt.

          Då har jag frågan om vad som anses vara en onödig resa och vem avgör detta? Är det onödigt att köra bil till kompisen som bor ute på landet för ett spontant besök? Man skulle ju kunna catcha up via telefonen istället.
          Köra bil till affären fem kilometer bort, är det onödigt då du lätt kan ta cykeln dit? Koppla på en cykelkärra om du ska storhandla.
          Är det onödigt att flyga till drömresemålet? När du kan stanna hemma och bildgoogla resemålet istället. Är det onödigt att åka till och från ett kontor varje morgon, när du har ett jobb du lätt skule kunna göra hemifrån?
          Är det onödigt att flyga i jobbet till en jätteviktig kund för att försäkra att kunden fortfarande kommer att generera miljoner i intäkt för företaget? När man lätt skulle kunna ta det där viktiga mötet över skype?

          Är det avståndet som avgör? Eller är det ändamålet?

     Eller gräva ner sopor i sin trädgård. Eller de katastrofala soptippar som gömts med jordmassor och nu läcker giftiga kemikalier.

      Jo precis. Men tack och lov vet vi bättre nu och vi har tekonologin, vetskapen och resurserna att ta hand om soporna på ett mycket, mycket bättre sätt.
      Vi har blivit så pass mycket bättre att vi förvandlat sopor till en tillgång för oss importerar sopor från andra länder.

       Vi har tyvärr inte tid att vänta på teknologin för den kommer inte utvecklas i den takt som krävs för att möta dagens efterfrågan och inte heller så som den växer i samband med fler länders ekonomiska utveckling. Men vi är priviligierade, tyvärr. Jag tror hela det mindsetet möjligen kan bli vår undergång. Människans hjärna är kapabel till mycket men inte lika bra på att hantera uppfattade ”uppoffringar” eller att stå emot ett socialt tryck.

  Bli förvånad att en som har ett jobb och inga barn inte har råd att åka till Maldiverna, allt handlar ju om prioriteringar.

   Varför? Man har ju en massa andra utgifter också och sen tjänar inte alla lika bra. Om man behöver ändra sitt liv och dra ner på en massa för att kunna spara ihop till resan har man ju inte råd.

   Det är väl inte så konstigt? Hon har ganska nyligen köpt en lägenhet och planerar att ha en stooor 30 års fest.

   Håller med. Många som klagar på att de inte har råd att resa/göra roliga saker verkar ofta vara de som slösar en massa pengar i vardagen hela tiden på onödiga saker, typ äter ute varje eller varannan dag, har en massa dyra abonnemang dag etc. Det handlar ju om prioritering.

   Fast vet du hur mycket hon tjänar? Hur mycket hennes boende kostar per månad? Andra stående utgifter? Märklig kommentar när man inte har hela bilden.
   Dessutom kan hon ju ha en dröm utan att för den delen vilja uppoffra mycket i livet för att uppnå den.

  Så nu kan man se priset för Isabellas hus om man är intresserad. 26 500 kr. Och skilsmässan är klar.

   26,5 miljoner!

    Varför säger hon att det är ett 30 miljoners hus om hon köpt det för 26,5 miljoner? Bianca Ingrosso har ju köpt en lägenhet för 12 miljoner kr nu och det vore ju märkligt om hon rundade upp lägenheten till att kosta 3,5 miljoner kr till för att säga att hon köpt en lägenhet för 15,5 miljoner kr.

     Bella-matematik. Funkar med allt. Skarva där du tycker det passar.

     Det kan du ju inte jämföra. Inte konstigt att runda upp från 99 miljoner kronor till 100 miljoner men konstigt att runda upp från 1 krona till 1 miljon. Jättekonstigt jämförelse, eller hur!?

      Jo när det gäller miljoner är det rätt skevt att runda upp

       Nej. Men när det gäller Bella är allt konstigt.

      Men hennes hus kostade varken 27 miljoner, inte heller 28 miljoner och inte heller 29 miljoner.. Det hade varit en sak om huset kostade 29 miljoner och man slänger till med att man köpt ett hus för 30 miljoner men har man köpt ett hus för 26,5 miljoner så är det närmre 25 miljoner så om något.

      Samma sak med Bianca Ingrossos lägenhet för 12 miljoner, det hade ju varit himla märkligt om hon gick runt och sa att hon köpt en lägenhet för 15 miljoner..

       Hade hon sagt 26 eller 27 miljoner så är det en sak, men det skiljer sig 3,5 miljoner mellan 26,5 och 30 miljoner. Man kan köpa ett superfint hus för 3,5 miljoner om man tar några kliv från Stockholm!

        Oj, de kliven måste vara rejält stora då.
        Typ några kliv i sjumilastövlar…

     Ja men vore inte så konstigt om hon sa att hon köpt en 10miljonerslägenhet…

  Har du någon utbildning Camilla? ?

   Ja.

    Det framkommer inte här.

     Har du förväxlat min blogg med högskoleprovet?

  Jag tror deras resande ökar allmänhetens vilja stt resa utomlands. Om de istället skulle åka på resa till vackra platser i Norden eller typ skriva romantiskt om en tågresa till Tyskland, så hade det istället blivit något folk istället fick upp ögonen för. Av samma anledning som influencers publicering av fillersinjektioner osv gör att fler får upp ögonen för sånt.

  Ta exempelvis att fota sig med simmande grisar i Karibien. Hade inte allls blivit en grej om inte kändisar pumpade ut bilder på när de klappade söta grisar på badstränder.

  Själv ska jag flyga iväg på weekendresa snart och har inte det minsta dåligt samvete för det!

   Good for you

   Tråkigt om du inte trivs hemma.
   Själv skulle jag inte åka bort utomlands över helgen i första taget.
   Verkar väldigt jobbigt att åka för endast några dagar.

    Nej jag tycker det är jättetrevligt att åka iväg då och då 🙂

     Finns möjlighet flyga lite extra på plats så du kan känna dig extra nöjd över dig själv som du kan berätta om när du kommer hem? Tänk, en hel weekend i ett flygplan. Goalz.

   Så kände jag också bara för några månader sedan men det kommer nog ikapp dig med, det dåliga samvetet. ?

   Njut av resan 🙂 jag ska också åka snart, 11 timmars flygresa haha

  Fräscht.

  På något sätt välkomnar jag den här flygskammen jag och många andra börjar känna och hela debatten kring miljön och flygandet (dock tycker jag inte om att ”skamma” andra). Jag är flygrädd men tvingar mig ibland och har sådan ångest flera veckor innan, under flygresan och på semestern för hemresan. Nu kan jag nog få med familjen på mer semestrar på hemmaplan och ta buss eller tåg ner i Europa, det känns skönt!
  Jag gillar inte att köra bil heller (bor centralt i en stor stad) och elcyklar överallt. Så mina rädslor gör mig automatiskt mer miljömedveten ?

  Tror absolut att det påverkar, varför skulle det inte höra det? Allt vi ser som ser gött ut kan ju inspirera. Vanligt folk får upp ögonen för Maldiverna t.ex, och satsar på att resa till de paradisstränderna istället för nån charter till Spanien. De flesta har ju ändå lite spelrum i sin ekonomi och kan lägga om och spara. En influencer som visar upp en härlig 48-timmarsresa till nån europeisk storstad kan inspirera andra att göra samma sak, vi matas med härliga bilder men får såklart inte eventuella baksidor såsom att flyget kanske var försenat så att flera timmar försvann etc. En veckas charter till medelhavet blir automatiskt att resa ”lite”, ofta kan man få tag i billiga flygbiljetter och drar iväg så fort man kan, prioriterar resor över annat. Älskar att resa men så mycket som vissa reser verkar ju mest jobbigt? Korta europaresor spenderas mest i transport och försöks orientera sig något, längre resor känns det som att det alltid är nåt man drabbas av, sjukdom, bett eller liknande, och så jetlag på det, och rastlösheten på flyg. Förstår ärligt inte hur folk pallar, men det är ju också bara det positiva som visas.

  Hur blir man som du?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.