Isabella Löwengrips stalker dömd medan hon dokumenterar till Instagram

Igår mötte Isabella Löwengrip sin stalker i tingsrätten, där mannen dömdes till villkorlig dom samt 60 dagsböter för ofredande. Han ska även betala 5 000 kronor i skadestånd till henne.
Så långt är väl allt väl och Isabella – i vanlig ordning – dokumenterade alltsammans på Instagram vilket kanske inte vad så bra.
Det är nämligen inte tillåtet.
I Sverige är det enligt lag förbjudet att fotografera skyddsobjekt med avbildningsförbud, vilka oftast är skyltade om att fotoförbud gäller, samt förhandlingar i domstol

Jag fick det här mailet av en av mina följare:


Det är två mail – ett med fråga och ett med svar.

Jag undrar vad straffet för avbildande av skyddsobjekt är?
Någon som vet? Google gav inga tydliga svar.

Edit – Den här mannen åtalades för att ha filmat under en rättegång. 

191 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Man kan dömas till penningböter. För mer information, se 5 kap. 9 paragrafen RB samt 9 kap. 5 paragrafen RB.

   Haha, penningböter.

    Jag mailar dig?tack gode gud att du finns lol

   Man kan dömas till böter eller fängelse upp till 1 år. Egentligen borde Isabella polisanmälas. Varför inbillar sig vissa personer stå över lagen? Den här människan har ju också gjort flera ”tabbar” som för gemene man skulle klassas som brott.

    Enligt vilken bestämmelse kan man dömas till fängelse för att man tagit en bild i rättegångssalen?

     Det beror på vad man gör med bilderna. Att sprida dom offentligt på mediala plattformar som Bella gör ses inte med blida ögon.

     Det finns lagar om detta av en anledning!

      Jag vill bara veta vilken bestämmelse ni utgår från. Motivera gärna med lagrum.

    Penningböter fann jag i rättegångsbalken 9 kap 5 paragrafen. Var fann du fängelse 1 år?

     Enligt skyddslagen paragraf 30 a
     ”Den som uppsåtligen eller av oaktsamhet bryter mot ett förbud mot att göra avbildningar, beskrivningar eller mätningar som avses i 7 § andra eller tredje stycket döms för olovlig avbildning av skyddsobjekt till böter eller fängelse i högst ett år.”

      Skyddslagen är någonting annat. Den berör skyddsobjekt. Ingen har hittills visat att Stockholms tingsrätt är ett skyddsobjekt med avbildningsförbud. Jag bor ej i Stockholm så jag kan inte pinna i väg och kika på byggnaden för att se om där sitter några skyltar och vad det står på dem.

      Fast Stockholm tingsrätt är väl inget skyddsobjekt. I sådant fall skulle det vara förbjudet att fotografera tingsrätten, vilket det inte är. Jag tror enbart att denna fråga regleras i RB och att penningböter kan bli aktuellt.

  Ja.. allt för content eller? ?Tycker även att det är märkligt att så många kvinnor kan anmäla ex med mera men oftast läggs det bara ned medan i Bellas fall så lyckas man anhålla, förhöra, åtala och fälla en person inom..vad blir det..3 veckor???

   Jag tror det beror på att han är utländsk medborgare och att man vill få ut honom så fort som möjligt. 🙂

    Korrekt. Precis så.

    Som att det annars bara är svenskar ?????

     Använd din lilla hjärna, snälla…. Medborgare, uppehållstillstånd, visum, turistvisum, connect the dots.

      Är du dum eller?

       Åh nivån här inne alltså…

        Jag börjar skämmas å C:s vägnar nu. Det är uppenbart att C tycker otroligt illa om BB och gör allt hon kan för att sprida en allt igenom negativ bild av henne. Finns det inget negativt att skriva insinueras det ihop. Att i månader skriva ner en och samma person i ofta flera inlägg varje dag, ÄR mobbing. Det är ett obehagligt riktigt äckligt beteende att utnyttja sin stora plattform och makt med många läsare som hakar på med elaka kommentarer, för att trycka ner en person. Sedan undrar C varför ingen media tar upp hennes ”granskning”. Ingen självinsikt alls.

         Hur appliceras det du skriver på inlägget du lämnar kommentaren under?
         Jag pekar ut vad hon gjort utan särskilda personliga reflektioner. Jag BEHÖVER inte skriva ner henne när hon gör sådana här saker helt på egen hand.

          Du kan fundera på om det varit någon annan, säg Cissi W, som varit i rätten och filmat, och om du då hade skrivit om det på samma sätt? Förstår du inte vad jag menar med min kommentar är det ingen idé att försöka uppmärksamma dig på hur illa du framställer dig själv genom dina dagliga negativa häcklande inlägg om B.

           Fast detta var ju inte heller CamCams ide? Utan blev tipsad av läsare. Det är liksom väldigt konstigt att i andra rättegångar så råder fotoförbud men när Bella trippar in med sitt team så plötsligt är det ok?!

           Sanna ovan skriver ju om alla inlägg CC skriver om BB. Inte bara detta.

           Fotoförbud råder först efter förhandlingens start. Om ni tänker efter har ni nog sett bilder tagna in i salen.

           Bilden är ovan är tagen från åhörarplats, inte in genom dörren.

           Spelar ingen roll om det sker innan förhandlingen satt igång.

           Cissi W är bra mycket smartare än att hon skulle komma på att filma i en rättssal. De flesta fattar att man inte gör det.

          Men de fotade och filmade utanför och innan det satte igång och efter, och någon bild på bänkrader och personer på 20 meters håll – finns inga bilder på den åtalade, så detta är ju bara löjligt men förväntat för du gör allt för att hitta fel och smutskasta och sänka Bella. Det är så sjukt. Väntade på detta inlägg och förstod att det skulle komma. Ni har nog sett en hel del bilder från rättsalar i olika medier om ni tänker efter. Bra att Bella filmade och visade att det var rättegång så att knäppgökar förstår att det är olagligt att stalka och vad som kan hända då, så bra gjort av Bella.

         Men oj så många klick och kommentarer det ger!

          Både hos Bella och här. Win win!

    Hur går det ihop då andra utlänningar dagligen begår brott men inte fan blir dem dömda inom 3 veckor?! Tror inte alls att det har med hudfärg/ursprung att göra i detta. Tror snarare att målsägande, dvs Bella har cash och status. Det är vida känt att kända personer får oftast bättre hjälp juridiskt. Vidrigt men sånt händer, annars finner jag historien som unik. 3 veckor på en rättsprocess, -med fällande dom……

     Det är på inget sätt unikt. Händer mycket ofta med utländska medborgare. /polis

     Vilka brott är det du tänker på då? Grövre brott tar längre tid att utreda till exempel, det här hade vilken idiot som helst kunnat utreda och samla ihop bevis till en fällande dom. Allt fanns ju digitalt och var sparat.
     Tror också att du buntar ihop turister med personer som har TUT eller PUT eller till och med är svenska medborgare men födda i annat land.

     Men snälla A.. så du tror att för att någon har cash så går det fortare, herregud. Skulle Bella ha betalat för att få det att gå fort hahaha.. jisses NEJ så går det inte till men eftersom det var en utlänsk medborgare – alltså ingen utlänning i landet som dagligen begår brott – så gick det fort, och fällande dom i sådana mindre mål kommer samma dag direkt, så inget konstigt alls.

      Du kan bespara mig sarkasmer och härskartekniker. Går bra att diskutera det utan det inslaget. Jag VET att människor med rätta kontakter och pengar betydligt lättare får hjälp juridiskt, det är knappast något nytt fenomen.

       En huvudförhandling och en meddelad dom är dock inte juridisk ”hjälp”. Man betalar inte en domare ur egen ficka för att avgöra ens mål. Vårt rättssystem fungerar inte på det sättet.

     Meeeh!? Vad har utländsk medborgare med hudfärg att göra?

     Den snabba rättegången har endast juridiska skäl. Personen satt häktad, förmodligen för att han annars kunde antas fly landet som utländsk medborgare. Eftersom han var häktad finns tidsfrister som gör att man inte kan vänta med en rättegång hur som helst utan skäl. Det har inget med Isabellas samhällsstatus el offentliga person att göra.

  Varför vill man överhuvudtaget filma sånt här? Jag blev väldigt förvånad när jag såg hennes instastory.

  1) De spelade in mötet med advokate
  2) Gick in i rättssalen som om att det vore en catwalk följd av sina assistenter som filmade,
  3) inspelning från rättssalen och;
  3) avslutade med video där hon blir intervjuad av Expressen.
  Obs: Kan säkert ha missat fler.

  Varför vill man göra så ens? Jag är uppriktigt nyfiken. Är det ett rop på uppmärksamhet, eller?

   Jag är uppriktigt nyfiken om du faktiskt förväntar dig ett svar här i kommentarsfältet eller tänker att Bloggbevakningens läsare ska ha svaret. Vi vet ju alla hur 90 % av läsarna riktigt njuter av att klaga på Isabella. Och nej, jag är varken Isabella själv, en vän till henne, hennes kollega eller hennes bloggläsare ?.

    Ja. Jag förväntar mig ett faktiskt svar. Jag är nyfiken på varför man som en ”framgångsrik affärskvinna” känner ett så stort behov av att dela med sig av precis varje steg man tar.

    Kan det bero på att hon vill avskräcka andra stalkers? Eller för att hon vill visa sitt kändisgäng att hon minsann också har stalkers? Eller för att visa sina följare att hennes liv är spännande och dagarna varierar? Så mycket frågor! 🙂

     Då frågar du på fel ställe!

     Anja – en stor del av Bellas affärsidé är ju att marknadsföra sig själv på sociala medier och på så sätt få bolagen att växa. Hon är ju i grunden influencer och vill därför skapa innehåll till sina kanaler i allt hon gör.

     Anja – ja det kan beror på att hon vill avskräcka andra stalkers och visa knäppgökar att det är fel att stalka och vad som kan hända så, så bra gjort av Bella. Dessutom så brukar hon filma och dokumentera sina dagar till sina kanaler, det är en del av hennes business, detta var ju inget privat utan offentliga handlingar dessutom. Ja även visa hur hennes liv ser ut antar jag, tror de festa andra bloggare fotat el filmat också. Måste säga att överdriver och vinklar i din första kommentar; De filmade en kort snutt med advokaten, det såg inte ut som en catwalk och det var inte assistenter utan En enda – Sasha – som var med och filmade, och som stöd kanske. Inspelning från rättsalen? Nej, nån bild och en kort filmsnutt, inget mer. Ja en filmsnutt när hon blir intervjuad efter av expressen men varför är det fel att filma det. Många vill få följa hennes dagar och det är så de brukar göra.

   Jag tror helt enkelt att man vill skapa innehåll till sina kanaler. Det är en jobbig situation för Isabella, men om hon vill dela den med följare så varför inte. Det är en personlig avvägning för alla hur mycket man vill dela med sig av och som professionell influencer känns det nog naturligt att göra det. Dessutom kanske det spelar in att många trodde att förra stalkern var påhittad, nu fick hon visa att detta var en verklig och olaglig situation.
   Däremot är det olyckligt att det lades upp bilder inifrån rättssalen när det är olagligt, regler för fotografering och publicering ska alla kolla upp innan. Speciellt i dessa tider då det mesta ska dokumenteras och läggas upp på sociala medier.

    Klart man vill skapa innehåll, fats uppenbarligen har head of Insta blivit lite rädd, för bilden innifrån rättssalen är borta på Insta. Bara den där hon får in är kvar. Tänk vad kul om hon skulle fällas för detta.

     Varför skulle det vara kul?

      För att Bella är så korkad och väl borde få lära sig den hårda vägen, att samma regler gäller alla?

       Anmäl henne då om det vore så roligt?

        Nu var det inte Bella som tog kort så henne kan du inte anmäla. Innan rättens dörr stängts är fotografering tillåtet. Det är därför man ibland ser den åtalade täcka för ansiktet med filt eller liknande.

     Hon och hennes team har ju f-n inte koll på nåt. Så pinsamma

     Ja gud så kul ni alla skulle ha det! Vilken fest!

    Press får ju ta kort och filma innan förhandlingen börjar så varför skulle inte Bella få det? Har någon filmat under förhandlingen är det inte tillåtet. Det är dock omöjligt att Bella har gjort det eftersom det skulle upptäckas omedelbart. Om inte av advokaten bredvid henne så av någon annan. Punkt.

     In genom dörren är tillåtet men inte inifrån själva förhandlingen. Stor skillnad.

      Men de filmade väl inte själva förhandlingen heller.

       Nej, men det spelar ingen roll. Det är film och fotoförbud inne i förhandlingssalen (och det finns det mycket tydlig skyltning om i domstolsbyggnaderna numera) och då får man som part eller åhörare när målet väl har ropats på inte fota eller filma när man har kommit in i salen. Det spelar i det sammanhanget ingen roll om förhandlingen rent faktiskt har påbörjats eller inte. Att folk ändå medvetet trotsar det förbudet på det här sättet är ett nedslående tecken på brist på respekt för rättsväsendet som jag med ganska lång erfarenhet av att arbeta i domstol vågar påstå att blir allt vanligare.

        Äntligen någon som faktiskt vet vad de talar om. Irriterande med alla ”såhär är det” som har helt fel. Med vänlig hälsning, arbetar på domstol.

    Helt rätt VP, tror samma. Men det sista – de filmade och fotade nog inte under själva rättegången utan just innan, de filmade kort när hon gick in i salen och en bild på tomma bänkrader och man ser Isabella och några personer i salen på långt håll, så tror inte det var olagligt på något sätt. Men här letas det fel – allt för att skamma Isabella så mycket som möjligt, det är Camillas stora mål att smutskasta Isabella så mycket som möjligt och sänka henne – det letas fel, vinklas och vrids – så detta inlägg var väntat. Tycker mest att Camilla bara sänker sig själv mer och mer.

     Japp 12:57 det är pinsamt att hon inte inser det själv. Jag blir lite förvånad över hennes urspårning gällande Isabella. Trodde hon hade så pass mycket innanför pannbenet att hon förstod att det aldrig är okej att mobba någon.

   Jag tänker att det är för att så många just här inne har sagt att hon ljuger om stalkern?

   Riktigt cringe och pinsamt av henne och hennes ”team”. Fine att hon filmar i rummet där de träffas innan de går in i tingsrättsalen eller utanför dörrarna – men inne i salen?? HUR tänker man? Så fruktansvärt respektlöst.

   Jag tycker straffen för ofredande är sjukt fjuttiga men bra han blev dömd. Men hur man kan göra ”contet” av en sån situation eller ta beslutet att lägga upp det går mig förbi. Alla är olika men att fota var det sista jag tänkte på när jag var i tingsrätten och en man blev dömd för ofredande. Det finns ingen anledning att filma där inne. Mannen är inget värt och sjuk. Gör inte content av sånt.

    Vilken annan bloggare hade inte gjort content av det? Det hade de flesta gjort tro mig. Varför är det så hemskt att de filmar när hon går in i salen och en bild därinifrån? – Är det så hemskt verkligen, eller är det för att det är just Bella, och för att du bara vill få klaga och skamma? Hon filmade inte mannen för övrigt. Bra att hon tar upp det så att folk lär sig och förstår att det inte är tillåtet att stalka och komma hem till folk så – då kan de dömas i rätten, det visade hon, bra.

   Ja! Vissa mediakåta personer ”går över lik” för att få strålkastarna riktade emot sig. Ömkligt och sorgligt! En liten, svag människa skriker efter uppmärksamhet…

   Press får ta kort samt filma in i rätten innan dörren stängts och rättegången börjat. Filmade Bella under pågående förhandling skulle detta ha avbrutits. Eller var det en besökare som filmade och inte upptäcktes?

    Ingen filmade under pågående förhandling, vad man sett, folk här vill bara hitta fel och klaga och skamma.

  Camilla – anmäl henne. Folk sitter säkert på bevis i form av screen shots osv.
  Det här är bara för mycket från BB:s sida.

   Anmäl själv?

   Vad ska hon/du anmäla? Finns inga filmer från förhandlingen bara när Bella går in i salen och en bild på bänkrader. Lägg ner!

  Är der bara jag som har problem med att kommentera? Skulle bara ge hänvisning till lagtexten. Det är 5:9 RB samt 9:5 RB som reglerar frågan.

   Nu kom den fram. Om man fotograferar i rättssalen kan man dömas till penningböter.

    Exakt. Måtte någon handlingskraftig person anmäla slangbellan för detta!

     Suck ?

     Hade du verkligen önskat att hon blev anmäld så hade du anmält henne själv. Eller är du en sån som alltid står och hejar på på sidan och sen hävdar att du minsann inte gjort något?

     Finns inget att anmäla! Det är bara om man fotograferar den åtalade, inte om man fotograferar innan förhandlingen satt igång. Slangbellan? Tyder på att du vill anmäla bara för att du just vill sänka just Bella. Tror att du är C. Tror C skriver de flesta kommentarerna gällande skit och hån om Bella, sjukt besatt. C borde anmälas, finns mycket där.

      Rekommenderar dig ”anonym” att läsa lagtexten innan du så säkert uttalar dig och kastar skit. Du har nämligen helt fel.

  Hörredu, det går lika bra med selleri.

   Det är också detox

  Fast det är ju inte Bella själv som filmat utan hennes assistent från åhörarbänk.

   *fotat

   Åt Isabella. Som sedan publicerar filmklippet för sina ”miljontalet” följare.

    Ja o camcam sprider ju vidare ska hon oxå dömas då?

     Sprider vidare vadå? Ingen film här inne.

     Jag kan förstås ha missat någonting, men var finner du att spridning är otillåten?

   Men hur kan man inte ha koll på att det är fotoförbud?
   Blir så cringe när assistenten annars filmar Bella på gatorna i Paris men ska filma henne när hon går in i rättssalen på samma sätt typ?‍♀️?Förstår verkligen inte varför.. Bella gör visst allt för uppmärksamheten..

    Ja, livet hennes blir innehållslöst om hon inte skapar content av det 🙂
    Vad var det nu Pastor Jansson sa:
    ”Livet är som en påse, tomt och innehållslöst om man inte fyller det med nåt”

    Som om det vore en catwalk! Pinsamt

   Åå såna amatörer ??‍♀️

  5000 spänn så gick hon plus minus noll ??

  Hon kan inte leva utan att synas och höras konstant. Väldigt obehagligt, hur kommer det kännas för barnen sen när de förstår att de ingår i Truman show…
  Ännu sjukare är väl att hon med glädje vill göra sig så icke-poppis som möjligt, och med stalkers, ”hot” och skumma pojkvänner mm ändå fortsätter att dra in familjen i detta spel.

  Själv skulle jag göra allt för att inte skaffa mig ovänner + skydda mina barn. Kommer aldrig förstå henne.

   Fast där finns det väl andra barn som bkir minst lika mkt exponerade. Som M. Dietz. Eller House of Philias rätt tråkiga Mauritz. Varför skulle just Isabellas barn känna sig utpekade?

    Ja, men det rättfärdigar ju inte Bellas exponering. Det kommer alltid gå att hitta någon som är värre, men det gör väl inte de redan dåliga handlingarna bättre? Att alltid peka på vem som är värre skulle göra alla utom den värsta oskyldig då eller? Det är argument som tar bort fokus från sakfrågan.

  Det värsta var ju klippet när Bella gick in i salen. En sån tydlig ”okej nu går jag in, filmar du?”. Slänger med håret och vickar på rumpan?????

   Nåt är rejält felskruvat däruppe

   Såg också det, såg inte klokt ut. Är helt övertygad om att hon ville att det skulle gå såhär långt med rättegång. Såg när en ur hennes så kallad team skrattade på instastoryn om denna situation för någon vecka sedan. Nä, väntar man tills han knackar på innan man gör något för sin egen säkerhet så är det väldigt skumt. När hon gjorde ett inlägg om en lapp på bilen så sov hon borta den kvällen för hon var så rädd, nu fick hon meddelanden från denne man att han står utanför huset och hon bor hemma som vanligt tills han ringer på dagen efter. Hon ville få ut en story av det här för sina kanaler och det passar bra inför hennes lansering.

  Oj, det är ju riktigt illa. Jag jobbar på ett skyddsobjekt och fotar man där kan man riskera 1 eller om det var två års fängelse. Det bör dessutom vara extra känsligt om hon sedan sänder ut filmen till tusentals följare.

  Skyddsobjekt är inget de tar lätt på.

   Vad är skyddsobjektet? Själva lokalen?

    Områden kan vara skyddsobjekt och ha eller inte ha fotoförbud.
    Arlanda, tex, är ett skyddsobjekt som i majoritet inte har fotoförbud längre förutom vid säkerhetskontroll medan militära anläggningar kan ha totalt fotoförbud men det är oftast skyltat angående detta.

    Press får ta kort samt filma in i rätten innan dörren stängts och rättegången börjat.

    Filmade Bella under pågående förhandling skulle detta ha avbrutits. Eller var det en besökare som filmade och inte upptäcktes? Hur kan ni veta att den personen fått i uppdrag att filma? Var är den filmen? Innan rättegången börjat är det som sagt tillåtet.

   Haha, jag jobbade på Arlanda i 5 år, de har absolut 0 koll på säkerheten där!

    När man väljer oseriösa väktarbolag som kommer med dem billigaste prisarna i förhandlingarna så blir det sällan hög säkerhet.

  Jga tycker det är tragiskt att hon inte fick stöd i rätten av sin familj. Hon har ju både föräldrar och syskon som borde ställt upp. Tyvärr säger det nog ganska mycket om bellas förmåga att hålla liv i de relationer som är riktigt viktiga.

   Fast det var mitt på dagen. Och visst är det psykiskt påfrestande men fortfarande rätt ”simpelt” med tanke på att det är ett ”mindre” brott i lagens ögon.

    Hade min syster varit i rätten pga en stalker så hade jag tagit ledigt och följt med. För mig är det helt ofattbart (då jag värderar familj väldigt högt) att detta inte skedde här. Visst, de kanske var med men nämndes bara inte av BB. Dock känns det mer i linje med bellas knasiga liv att hon helt enkelt inte har så bra relation med övriga familjen. Och det tycker jag är sorgligt.

     Men om sånt händer din syster typ en gång i månaden, en syster som under många år inte hade så mkt kontakt ocg ljuger om ert gemensamma liv och uppväxt hade du kanske bara tryckt på hjärtat 🙂

     Jag värderar min familj superhögt och hade definitivt tagit ledigt för att följa med om min syster ville det. Men jag hade troligtvis inte velat att hon tog ledigt för att följa med mig. Man är olika.

     Jag hade inte följt med om min syster hade gått dit med ett helt team.

   De kanske inte vill va med på film

    Hahah

   Du vet ju noll om vilket stöd hon fått från sin familj. Om jag hade varit i den situationen hade jag troligtvis ältat skiten med min mamma i evigheters evighet både innan och efter, men jag hade inte velat att hon tog ledigt från jobbet för att komma och vara där nån timma. Jag är en pain in the ass på annat sätt.

   Så det är endast på Bellas ansvar att relationerna i familjen ”hålls vid liv”? De andra i familjen har inte samma ansvar att underhålla relationen till henne?

  Hahahaha skrattade hög

   T

  Bakom den välpolerade ytan syns en väldigt osäker människa. Idag skriver hon att hon Älskar att gå i sitt hus i en klänning och lyssna på Frank Sinatra. Hela hon är en uppmärksamhetssökande kvinna. Igår lät hon flera kommentarer publiceras om Kenza hon gör allt för att vilseleda dålig uppmärksamhet från sig själv.

  Kenzas bolag Ivyrevel har ärende hos Kronofogden.
  https://www.merinfo.se/foretag/IvyRevel-AB-5568901234/2k3kvoy-maqo
  Titta till höger under ”anmärkningskontroll”

  Kan ju dock vara något så simpelt som att en kund surat ihop över att inte få tillbaka pengarna så att hen skickat det till kronofogden.

   Hoppsan.
   Gillar Kenza och tycker hon förtjänar all lycka och framgång, men det verkar lite som att detta företag börjar knaka i fogarna.. Tycker de har rea till höger och vänster och har inte hört så mycket positiva kommentarer om kläderna, förutom från andra influencers då..
   Någon här förresten som beställt därifrån?

    Jag har faktiskt beställt därifrån flera gånger (jag som skrev första kommentaren 08:06).
    Har köpt 2 hoodies som jag fortfarande använder till powerwalks eller till och från gym. Det är de med stort V på, min sambo säger alltid ”ah V is for Vagina” varje gång jag har de på mig haha..

    Sen har jag köpt 2 blusar de är riktigt fina. Solglasögon också, de kostade runt 700 och känns lika bra som mina Celine för 3600. Sen har jag köpt lite klänningar osv. Köpte ett par tröjor med men de blev noppiga direkt så fick pengarna tillbaka. Har visst köpt en del inser jag nu :p Men handlade där fram tills slutet av 2017 och inget efter det.

    Men jag förstår bara inte hur de inte kan få tag på bättre design, bättre fabrik osv? JAG kunde göra det när jag startade mitt företag och jag är en nobody utan kontakter och hade 12000 i startkapital…

   Varför har de två personer till skrivna i sin lägenhet? Hmm..

    Det är hennes mamma och bror.

     Bor de med dem då? Annars är det ju ett brott oavsett vem det är som är skriven? DU får inte vara folkbokförd på en adress där du inte bor

      Helt korrekt.

      Det får du visst det. Går att läsa i Folkbokföringslagen. Anledningen till att dom är skrivna där är gissningsvis för att dom bor i andra hand, något Kenza tidigare använt sin blogg till att försöka få bukt med.

       Nej det får du inte.

        Jo

         Man ska vara skriven där man har majoriteten av din dygnsvila. Bor du i hyresrätt kan du bli vräkt annars.

   Japp. Företag blir märkta i fem år om de har ärenden hos KFM, även om det bara var ett betalningsföreläggande.

   Finns inga pågående ärenden nu.
   Tidigare har det funnits 2 st, båda från PostNord och återkallade (avskrivna)

   2017-09-15: 736 kr (återkallad 2017-09-22)
   2017-10-19: 276 kr (återkallad 2017-10-24)

    Men oj vilka skitsummor som man låtit gå till kronofogden? Får iofs erkänna att mitt företag också är dåligt på att betala postnord i tid ?? brukar dock bara få påminnelse sen betalar jag, har aldrig gått till kfm iaf :p

   Vad skulle en kund hävda hos KFM? Det är ARN man vänder sig till om man är missnöjd med sitt köp inte KFM.

    Nja du har fel 🙂 om du gjort en retur och företaget inte betalar tillbaka dina pengar så vänder du dig till kronofogden.

  Känns som ett väldigt tragiskt samhälle när exakt allt ska delas på sociala medier. Allt från förlossningar till rättegångar, ingenting är privat längre.

  Min mamma ska på rättegång snart och tanken på att filma henne i den situationen, när hon är så sårbar redan, får mig att må illa. Att följa med som stöd är en sak men att sitta där för att ”visa upp” henne är bara sjukt.

   Ja visst är det tragiskt men jag tror och hoppas att det är ”slut snart”.
   Att det kommer vara en ”epok” vi ser tillbaka på att ”kommer ni ihåg när vem som helst kunde bli känd för vad som helst och visa upp sitt liv hur som helst och tjäna pengar på det ?”.
   Det måste vara så, allt annat är för jävla tragiskt för mänskligheten…

    Och det otroligt märkliga i att alla andra bara ska finna sig i att vara statister i dessa filmande människors konstanta dokumenterande av sig själv. Det är ju inte sällan att det kommenteras saker som ’oj, se minen på honom bakom’ eller liknande, folk som verkligen inte blivit tillfrågade om att hamna på film inför miljontals tittare på stranden / bussen / sjukhuset – och nu då, rättegången.

  Samma sak att det är sjukt vanligt att bloggare/influencers fotar sig i säkerhetskontrollen på flygplatser. Också förbjudet.

   Men kom igen, det är för mig mycket värre att fota i en rättssal, då åklagare, domare och advokater är hotade till höger och vänster. Särskild som åklagare får man ta emot otaliga hot dagligen – du ser ju till att staten ställer personer inför rätta och dömer dem. Låt dem sköta sitt arbete utan att fläkas ut med ansiktet för Bellas miljontalet läsare (i Umeå och resten av världen).

    Fast det är väl bara att kolla vilken FUP som helst så ser man ju vem som är åklagare i fallet? Det är ganska lätt att ta reda på någonting sånt om man vill idag.

     Bara för att du vet vem som är åklagare så betyder det inte att det nödvändigtvis är lätt att ta reda på hur de ser ut.

      Nej kanske men vilken bil de äger tex.

      Nej men såg ni några bilder på domare och åklagare? Nej just det, Bella el team filmade inga domare så bara sluta !

       På bilden som togs inifrån rättssalen syntes rätten och tror även åklagaren var med i bild. Den är dock censurerad i detta inlägg.

       Nämndemän, sekreterare och domare är med på aktuell bild. Det gick bra att tidigare i dag bildgoogla och få tag i Googles sparade kopia.

    09:12

    Hur menar du? Mycket värre att en persons integritet blir kompromissad (rätten) vs att en bomb kan placeras eller ta sig förbi säkerhetskontrollen?

    Min tanke är annars, lägg ner kameran. Det är inte så viktigt att få med precis allt på bild och frankly så är dessa bilder mestadels helt ointressanta.

  Fyfan vad pinsamt… man ser ju till och med att assistenten har försökt fota i smyg.

  Hoppas verkligen att Isabellas assistent döms till böter för detta. Jag arbetar som nämndeman och hade inte uppskattat att bli filmad o publicerad i någons sociala kanaler.

   Har assistenten filmat under pågående förhandling? Fup:en är offentlig handling och där står för- och efternamn på alla närvarande. Jag är sjuksköterska och uppskattar inte heller att bli filmad när jag tex sätter nål. Jag kan säga det, men det är inte förbjudet hos oss. Det är det inte innan rättens förhandling startat heller.

   Ja du är ju säkert nämdeman Vanja öh eller inte. Dessutom så blev ingen nämdeman filmad så bara lägg ner! Att du önskar att assisten blir dömd säger en del… ni är sjukt besatta. Stört.

  Jag hoppas hon döms till 60 dagsböter. ?

   För att det ska ske är väl en förutsättning att Isabellas tilltag anmäls!

   Vad skulle hon dömas för? Inget brott har begåtts? Härinne finns en del som kunde anmälas däremot och någon kunde bli dömd.

  Min mamma jobbar som nämndeman och jag är ganska säker på att hon skulle ta illa upp av att ha fotats/filmats utan att ha vetskap om det. För några veckor sedan attackerade en åtalad brottsoffret som vittnade – I tingssalen! Det var bland det läskigaste hon varit med om, hon vill bara ha lugn och ro och sköta sitt uppdrag… inte oroa sig för clowner som Blondinbella.

  För oss som inte har sett/kommer att se, hon fotade/filmade under förhandlingen eller? Det framgår ej i text…

   Hon filmade när Bella hade privat möte med sin advokat, när hon vrickande med rumpan var påväg in i salen (med domare osv. i bakgrunden) och fotade sedan under förhandling (ovanstående).

    Varför reagerade inte hennes advokat mot filmandet?

     Hon kanske blev tillfrågad och sa att det var ok?

    Nej Anja, du vet inte om de fotade under förhandlingen, Sluta ljug! De filmade kort när Bella gick in i salen och någon bild på salen, inget annat!

  Lisa, gå till psykakut och be om rätt mediciner.

   Mår illa på riktigt av vissa äckliga kommentarer här. Skaffa ett liv så ni slipper vara så sjukt engagerade i andras liv. Eller njuter ni av att vara elaka i grupp? Får det er att känna er bättre i er själva?

    Antar att du menar Lisa och inte Anonym som skrev ovan?

     Kommentarer i samma stil som Lisas. Vill inte ha sådana människor nära mig i riktiga livet. Brrr.

  Tycker det är roligt att hon helt uppenbart fiskar efter kommentarer om att hon träffar någon ny kille. Bild på rosor som blivit levererade, ”middag för två” på instagram, lägga upp bilder på dukat bord för två och poängterar att det minsann bars klänning och spelades frank sinatra under middagen så alla fattar att det var ROMANTIK på gång.

  Fast mycket roligt att INGEN bryr sig, och vi kommer garanterat se detta stegras och släppas mer och mer hintar om att hon träffar någon, så att hon till slut får de reaktioner hon vill ha.

   ”INGEN bryr sig.”
   Utom du då uppenbarligen. ??

  Fast nu är bilden inifrån rättssalen borttagen på Instastory. Det som ligger kvar är från innan när hon sitter med sin advokat, när hon går in och med Expressen.

   Kan bero på att hon har fått kommentarer på bloggen om att det inte är tillåtet att fotografera i en rättssal under pågående domstolsförhandlingar!

    Ja det kan bero på det men att hon fotat under förhandlingen vet vi inte, inget vi sett iaf. Det fotot kan ha tagits innan förhandlingen också. Folk försöker vinkla och vända det till fel här för att få anmäla, skamma och sänka. Löjligt.

     Oavsett om de fotat precis innan förhandlingen påbörjas eller efteråt är det väl onödigt att lägga upp den på instagram? Den tillförde väl inget direkt (tror ingen missat att de var i rätten) utan resulterade enbart i spekulationer om att den kan ha tagits sedan rättegången inletts, och därmed varit olaglig. Oprofessionellt agerat av BB:s team.

  1. Är Stockholms tingsrätt ett skyddsobjekt?
  2. Är Stockholms tingsrätt ett skyddsobjekt med avbildningsförbud?
  3. Är förhandlingen pågående i rättssalen och fotograferas det från rättssalen?

   Som eget svar till nr 3 eftersom jag fann ocensurerad bild.
   Bilden som tagits ser ut att vara tagen från åhörarnas sida. Framme till höger sitter målsägaren mitt på bilden längst fram sitter bland annat nämndemän. Det syns inte om förhandlingen hunnit påbörjas men är absolut ingen omöjlighet.

   Förra året filmade en kvinna i smyg under en pågående rättegång i Kristianstad. Det kostade henne 1 000 kr.

  Tycker hela denna grejen är så konstig. Stalkern verkar vara en ordentligt sjuk person, klassiskt schitzo-beteende att tro att någon sänder ut dolda budskap till en via stories och liknande (tänkte tex på Lettermans stalker), och det är hemskt att Isabella råkat ut för detta, men hon hanterar det så jävla märkligt?!

   Alltså grejen är att IL verkar sakna empati för sin stalker. Det är ju uppenbart att han är en ung, sjuk och förvirrad man. Men hon gör det hela till ett spektakel..

    Men snälla, har ni ens förstått det han gjort mot henne? Jag blir uppriktigt så ledsen av att se era fruktansvärda kommentarer mot en annan kvinna. Ni borde skämmas, jag hoppas aldrig ni blir utsatta för en stalker vilket jag kan tala om är fruktansvärt, kränkande och bryter ner en … (en som vet)

    Varför ska man ha empati för sin gärningsman?

     Därför att han är psykiskt sjuk! Har ni läst förhöret som hölls med honom? Han trodde verkligen att han hade en connection med IL. Jag lider med honom och hans familj eftersom han uppenbarligen påvisar psykotiska tendenser. Han åkte inte till Sverige för att skrämma IL, han behövde hjälp.. det finns två sidor av varje mynt.

      Och dom stackarna som misshandlar eller t.o.m dödar sina partners, de kanske har haft en hemsk barndom och bara är jättesvartsjuka och paranoida pga den 8ch de upplevelser de har med sig, såklart måste deras offer ha förståelse… Vad är det med er?! Tycker ni på riktigt att det är offrets sak att visa medlidande för förövaren? Folk är fan inte kloka.

      Han behöver vård. Inte empati från sitt offer.

  Jag blir lite förvånad när man läser förundersökningen att vid anmälan från IL kommer polisen direkt och sedan jagar/stannar bussen som stalkern satt på. Är de så effektiva i vanliga fall?

  Tycker det även känns konstigt när hon sitter i rättegång med denna stalkern när den andra som varit efter henne i flera månader går fri?

   Men det är väl bra att polisen agerar fort. Den andra stalkern har ju haffats och fått kontaktförbud, och det är skillnad eftersom att detta var en utländsk medborgare då måste det gå fortare. Men den andra kan också bli dömd om han gör något mer.

  OT: Jag funderar lite på de här Aningslösa influencers på instagram, varför jagar de bara bloggare och s.k. influencers? När ska de börja jaga aningslösa näringslivsgubbar som flyger med sina privatjet hit och dit?? Känns lite antifeminisitiskt att bara ge sig på unga tjejer if you ask me.

   Förmodligen för att de vill komma åt de personer som influerar flest människor på sociala medier är min gissning.

   Vilka näringslivsgubbar med privatjet? Jag flyger i mitt jobb, men det är ju min arbetsgivare och min bransch som ska skammas. Jag själv kan inte neka en resa. Till saken hör att jag arbetar med forskning inom energisystem så dubbelmoralen är ju hög. Men min arbetsgivare är av åsikten att konferenserna och utbuldningarna bidrar till vår forskning och kunskap så pass mycket att det är värt resorna. Möten tar vi alltid online. Vad menar du blir bättre av att vi avstår de resorna? Jag avstår gärna rena nöjesresor då de har noll syfte i mitt tycke.

    Exakt, dina arbetsgivare är ”näringslivsgubbarna med privatjet” i detta sammanhanget. Men du som anställd kan ju trycka på? Du tog ju uppenbarligen åt dig av inlägget. Och att tro att forskningen rättfärdigar flygandet, vet inte vad jag mer ska säga än LOL. ALLA måste bidra och att minska flygandet är en så himla enkel sak egentligen. Hur bedrevs annars forskning på 70-talet när flygresorna var 20% från nu, men publicerad forskning på nästan samma nivå?

     Långsammare och färre internationella sammarbeten.

     Jag tog inte alls åt mig, jag förklarade hur det ser ut på min arbetsplats. Min arbetsgivare har inget privatjet, så jag undrade genuint vilka du syftade på. På 70talet nöjesreste vi inte heller som vi gör idag och forskningen inom mitt område var inte alls särskilt utvecklad då, tog ca 20 år till innan den fick fart och det går framåt mer och mer och snabbare och snabbare, mycket pga internationella samarbeten och utbyten. Läste du mitt inlägg så såg du att jag inte rättfärdigar hur flyg påverkar klimatet bara för att resan har ett annat syfte än nöje. ”Dubbelmoralen” nämnde jag.

  OTROLIGT, ni fokuserar mer på att Isabelle har dokumenterat hennes stalker som verkar helt galen än det han gjort som är så kränkande mot en annan person. Fy fan vad patetiska ni är!

   Ibland undrar jag hur folk här inne mår egentligen. Sen på helgen får jag svar i öppet spår och det är ensamhet, ångest, dåliga relationer, misstrivs på jobb, otrogna partners, uppbrott från familjer, livskriser…

  Frågan om fotograferingsförbudet har övervägts tidigare. I ett lagstiftningsärende år 1980 bedömdes förbudet motiverat eftersom det ansågs fylla en viktig funktion från såväl integritetsskydds- som ordningssynpunkt. Även 1999 års rättegångsutredning (En modernare rättegång SOU 2001:103) som senast behandlat frågan, har uttalat att förbudet mot fotografering bör finnas kvar av såväl ordnings- som integritetsskäl.

  Från att målet ropas på (=man ropar ut målet i högtalarna i domstolen och kallar in alla till salen) och man går in i salen får man inte filma/fota. Man kan stå utanför och filma in i salen – ganska fult gjort det också men inte straffbart. När fotot på Isabellas instagram är taget har målet uppenbarligen ropats på, förhandlingen har då börjat, och det ÄR förbjudet att fotografera.

  Uttalar mig som jurist och inte någon Bella-kriker. Tycker f ö Camillas ”bevakning” av Isabella många gånger är oetisk och ganska desperat.

   Jag tror inte på ”juristen” här. Hen har haft fel i sina andra kommentarer här. Man får fotografera efter att målet ropats på. Hur ska media annars fota? Innan dess är inte dörren till salen öppen. så det blir lite svårt.

    media ska inte fota. du kanske lagt märke till att de gånger du har sett bilder från ett rättssal att de är av ganska kass kvalitet? Det beror på att man fotat utifrån, vilket enligt rönnbär är tillåtet – men ganska fult.

     JA media får fota innan dörren stängs. Det får andra också göra oavsett om det är Bella eller en journalist. Men inte när dörren stängts.

    Ja, in genom en öppen dörr ja. Inte INNE i salen. Precis som jag skrev.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.