Läsarna köper inte riktigt att Isabella inte är aningslös

Greta Thunberg och ni bakom Aningslösa Influencerns – Jag är imponerad över ert engagemang och jag är inte aningslös. Jag har inte bara vetat hur jag ska göra långsiktigt. Jag vill ta mitt ansvar. Att anställa en CSR-manager i vår bolagsgrupp är mitt första steg att bli mer medveten och sakta men säkert se till att den hållbara frågan finns med i allt vi gör. Greta – Jag sträcker ut en hand till dig, kom gärna till våra bolag och hjälp oss. //Isabella Löwengrip

Isabella menar att hon inte KAN sluta resa, men att hon ska ta in en CSR-manager som ska hjälpa henne minska matsvinn och liknande för att kompensera.
Nej, okej…riktigt så simpelt är det inte men precis som hennes läsare så anser jag att det finns vissa glapp i resonemanget och att det hela framstår som aningens platt. Att inte ”kunna” sluta resa, när det trots att finns så många bra alternativ i form av digitaliserade möten via Skype, Google Meet up mm.
Isabella som relativt nyligen flög en stylist till London för att köpa en klänning.
Jag undrar vad Greta Thunberg skulle sagt om det? Och vad en framtida CSR-manager kommer ha för åsikt om liknande påhitt?

Det är kanske det vi ska fråga oss som en del av vårt konsekvenstänk?
”What would Greta do?” 

Jag tror helt enkelt att Isabella försöker skaffa sig lite ”good will” inför lanseringen av kläm och scarf-företagets lansering, annars hade hon aldrig publicerat det här inlägget fullt av brasklappar. 

Som sagt – följarna är inte helt övertygade heller:

235 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag skulle vilja se Blondinbella och Greta ihop.

  Jag har svårt för Greta, eller jag tycker det är sjukt att barn går den statusen när dom bara säger samma sak som forskare sagt i flera år.

  Men krocken dom i mellan kommer helt säkert att bli som att se en bilolycka i slow-motion.

  Jag tror att Blondinbella bara vill ha en mention från Greta som väl har större internationell räckvidd vid det här laget, och att Blondinbella helt missbedömer hur det kommer slå tillbaka mot henne.

  Svara

   Varför har du svårt fel Greta? Det är ju inte hennes fel att hon får uppmärksamhet för det forskare sagt i åratal. Hon har bara hittat ett bättre sätt att få genomslag för sitt budskap.

   Svara

    *för

    Svara

    Mmm.. inga vuxna alls bakom hennes budskap inte..

    https://uvell.se/2018/12/11/pr-spinnet-bakom-greta-thunberg/

    Svara

     Och vem har sagt att det inte står vuxna bakom henne? Hon är 16, självklart har hon vuxna bakom sig. Allt annat vore befängt. Det intressanta vore ju att veta varför så många vill sänka Greta och den kampanj hon driver? Varför är man så cynisk att man tycker det är fel att en tonåring får uppmärksamhet för sitt miljöarbete och lyckas få andra att engagera sig?

     Svara

      Du har inte läst länken va? 🤯

      Svara

    Vem sa att det skulle vara Gretas fel att hon uppmärksammas som hon gör? Jag har också svårt för hela ”gretagrejen” men det är ju inte hennes fel.

    Svara

     Personen skrev bokstavligen ”jag har svårt för Greta”. Svårt att tolka det på något annat sätt än att personen av någon anledning ogillar en 16-åring som sätter fingret på politikers oförmåga att göra något åt miljöproblemen.

     Svara

      Du slutade läsa meningen efter det?

      Svara

       Skriver man att man har svårt för en person får man stå för det och försvarar sitt ordval. Inte linda in sig i ”men jag menade inte så”.

       Svara

        Ok🤣

        Svara

         Lysande comeback…. verkligen…

         Svara

          Kom tillbaka när du inte plockar delar ur en mening för att göra en poäng. Läs hela kommentaren, eller i alla fall hela meningen och ta inte ut de delar som passar dig.

          Svara

           Och istället för att ägna dig åt semantik kanske du kan svara på frågan?

           Jag förstår fortfarande inte varför vissa har så svårt för att en tonåring skapar uppmärksamhet kring en livsviktig fråga. Skit samma vem som uppmärksammar, viktigast är att det uppmärksammas.

           Ytterligare ett bevis på att du inte läste mer än några ord i kommentaren.

   Ja fattar inte heller varför Greta får så mycket uppmärksamhet. Det är inga nyheter hon kommer med och hon har (tyvärr) ingen som helst påverkan på global nivå.
   Det är några äldre gubbar och tanter i finrummen som bjuder in henne att sitta i deras knä medan de fnissar lite förtjust åt hennes blåögda Don Quijote-komplex.

   Svara

    Greta får mer uppmärksamhet eftersom hennes sätt att prata om miljöproblemen har varit och är mer effektivt. Faktumet att hon är ett barn som suttit och demonstrerat varje fredag utanför riksdagen har varit mer effektivt än att bara prata om miljöproblemen men inte göra något åt det. Hennes personlighet påverkar också. Det är mycket som gör att Greta får uppmärksamhet och oavsett så är det för en bra sak.

    Svara

     Fast hon pratar också bara om problemen? Hon använder ingen speciell retorik eller nya underlag för sina påståenden. Hon upprepar bara samma gamla floskler på varandra.
     Det enda som är nytt är att hon är ett barn med en diagnos som gör att hon inte förstår att hon bara blir utnyttjad av politiker och talesmän för att de ska kunna samla lite godhetspoäng för egen vinning.

     Svara

      Det är det här med karisma och att ligga rätt i tiden. Greta (som väl kallas ekopippi i Tyskland?) symboliserar något viktigt och stort. Folk lyssnar. Det finns säkerligen folk som bättre kan peka ut dessa egenskaper – men hon är på mycket bättre väg att bli en ikon än vad Bella är. Hon har ”det”. Politiska floskler, ideologier och förslag är också urtvättade gamla trasor som hörts förr – men kan få helt ny genomslagskraft när en politiker med karisma uttalar dem och när timingen är perfekt. Jag sympatiserar absolut inte med SD, men se på Åkesson. Han är tyvärr ofta överlägsen i debatter och tilltalar folket. Jämför sedan med Löfven – grå, tråkig och ofta inte vältalig. Lööf har också visat på jävlar anamma och varit bra i många debatter och hjälpt Centern upp (förutom nu då hehe).

      Svara

       Japp, hon har ”det”, av den enkla anledningen att hon verkligen brinner för det hon gör och menar allt hon säger.
       Fattar inte heller hur man kan ”ha svårt för det”. Och den texten som försöker misskreditera henne är ju så långsökt.

       Svara

        Det hon har är att hon ser ut som om hon är max 12 år gammal och det är det som gör hela skillnaden. Hade hon sett ut som den 17-åring hon snart är så hade folk inte tänkt att det är ett BARN som pratar. Det blir helt enkelt en tankevurpa i folks huvuden, hon är typ 12 år i folks ögon och hyllas därefter.

        Svara

       Herregud det var länge sen jag höll med om nåt så exakt som denna kommentar! 👍👍👍👍👍👍👍👍👍

       Svara

      Nja, det är flera elever i flera länder som tagit efter Greta och har även dom uppmärksammat miljöproblemen och strejkar även dom i sitt hemland. Senast var det nu Belgien. Gretas sätt att prata om miljöproblemen är unik och mer effektiv än många andra forskares sätt. Konsumentkraft är effektivare än man kan tro!

      Svara

      Moyes – Hon är inte ett barn, hon är snart 17 år. Framgången ligger i att hon ser ut som någon snart ska gå ut mellanstadiet.

      Svara

    Ska Greta skämmas för att gubbar och tanter fnissar lite förtjust åt henne, eller vad menar du? Det är väl de som ska skämmas i så fall. Greta, och vilka som nu står bakom henne, har hittat ett mer effektivt sätt att kommunicera än forskarvärlden, som ju mer ”bör” hålla sig till fakta och siffror (som man iofs också kan presentera på olika sätt). Det är ganska vanligt att sånt som redan är känt får genomslag först när någon lyckas paketera och kommunicera det på ett sätt som får folk att lyssna. I det här fallet bidrar det väl att Greta är ung och en av de som ska leva i den värld som är förstörd av tidigare generationer. T ex de där fnissande gubbarna och tanterna.

    Svara

    Jo det blir så delat. Hon är ju så ung och det tar mycket uppmärksamhet. Undrar hur långt min granne Stina som är 18 år hade kommit. Hade hon blivit så uppmärksammad. Nej tyvärr.

    Svara

    Greta är ju liksom symbolen för de människor vi kommer att överlämna jorden till när vi dör. Hon representerar barnen, framtiden, de som inte valt att leva och förstöra miljön så som vi vuxna gör idag. Hon är en av de som kommer finnas kvar när vi andra är borta och hon blir en tydlig ikon för vilka vi måste tänka på, våra barn.

    Svara

   Redan får hon exakt det hon ville med sitt snyftinlägg: Publicitet från media..
   Allt handlar om att synas hela tiden.

   https://www.breakit.se/artikel/18287/lowengrip-efter-klimatkritiken-ber-greta-thunberg-om-rad-hjalp-oss

   Svara

    Märkligt att inte Expressen han först denna gången, är ”Teamets” kontakt där sjuk måntro?

    Svara

    Spyr! och det var sista gånger jag läste Breakit.

    Svara

    Osmakligt, har dessa ”nyhetsredaktioner” ingen journalistisk ambition alls? Bellis mailar dem sin senaste ”insikt” och Breakits och Expressens skvallerredaktioner snubblar över varandra i sin iver att publicera senaste nytt om Sveriges mäktigaste kvinna och levande ikon.

    Svara

    Isabella vill förmodlingen inget hellre nu än att lägga upp att hon och Greta träffats för att diskutera klimat och miljö. Greta är med på listan över världens mest inflytelserika tonåringar i Time Magazine och får mer än TIO ggr så mycket likes och kommentarer på sociala media än Isabella! Så i det här fallet är är Bella återigen desperat och vill glida på Gretas framgångar och internationell berömmelse….dream on blondie!

    Svara

     Visst var Isabella aktuell för någon lista över mäktigaste/bästa företagare hos Forbes? Men kom inte med? Kanske ser chansen att haka på Grera nu istället…

     Svara

      Vem som helst kan ”nominera” vem som helst till Forbes 30 under 30. Så du kan skicka in varje år om du vill… man behöver inte vara ”känd” eller så för att komma med. Bella kämpar på med sina kontakter för att få nomineringar antagligen. Precis som vem som helst som vill med på listan!

      Svara

    Men kom igen. Dessa influencers som denna blogg handlar om vill ju alla synas. När dom står och speglar sin fagra nunna i tid och otid. Vad trött jag är på det. Undrar hur det känns att vara så sugen på uppmärksamhet.

    Svara

    Holy.. Känner mig ”smutsigt” efter att ha läst det där. Vettefan varför.

    Svara

   Så otroligt svenska kommentarer kring Greta här! Gretas ord har en profetisk effekt eftersom hela hon utstrålar icke-skuld. För några hundra år sedan hade folk börjat vallfärda till henne för att hon skoningslöst håller upp en spegel och pratar om människans giriga, svaga natur. Makthavare lyssnar på henne och gråter.
   Då blir det väldigt löjligt att den fullsminkade Blondinbella vill pryda sig med några Gretafjädrar.

   Svara

    ”Profetisk effekt” i en västvärld där vi länge vetat om hur läget ser ut. För att folk har sagt det sen 70-talet. För att forskare slagit larm flera gånger sen dess. För att vi vetat i 40 år.

    ATT folk lyssnar på Greta, en skolkande tonåring, är allt annat än beundransvärt. Det är FRUKTANSVÄRT att hon tar en plats som många andra med kunskap försökt sig på i årtionden. Att världen väljer att lyssna pga random kid som inte ens gått ut gymnasiet. Wtf?

    Det är inte hundratals år sen. När du mer eller mindre insinuerar på att ”pryda sig själv med en oskuldsfull” får mina kräkreflexer en kick. Du har dessutom säkert helt rätt i det. Är så sjukt motbjudande 2019, i SVERIGE, att det ser ut så.

    Är folk immuna mot kunskap? Vi behöver alltså en skolkande tonåring som får gamla farbröder som bestämmer över världen att grina för att NÅGON ska ta miljöfrågor på allvar? Hallå? Hallååååååååå?

    Svara

     😂🤦

     Svara

     Hon skolkar inte. Hon får läxor från skolan att göra när hon sitter på Mynttorget och de har regelbundna möten med hennes föräldrar och henne för att se till att hon inte missar något.

     Så uttalaa dig inte om något du uppenbarligen saknar kunskap om. Greta gör skillnad och ger uppmärksamhet åt en fråga som är livsviktig. Skit samma i vem som skapar uppmärksamheten, bara fråga kommer upp på agendan.

     Svara

      Hon utför en samhällstjänst, som vi alla skulle axla lite mer till mans. All eloge till Greta, vilken modig tjej!

      Svara

      Men det är ju lite det som blivit ”myten” kring Greta. Att hon skolkar för att protestera och att hon är ett barn.

      Svara

     Lina vilken toppen kommentar.

     Svara

     Jaaaaa håller med!
     Det är jävligt sorgligt att vi behöver henne som frontbild för att de högre upp ska börja lyssna.
     Det är jätte jättesorgligt att vår moderna värld fortfarande behöver folk med en viss karisma och utstrålning för att vi ska lyssna på de FAKTA forskare försökt berätta i flera flera år. Ja..
     Men nu får vi va glada för att hon finns, eftersom hon, tyvärr, uppenbarligen behövs.

     Svara

     ”Bohooo folk lyssnar inte på forskarna så det är lika bra att ingen annan säger något heller.”

     Svara

     Osminkade Greta med den osminkade sanningen och Blondinbella med allt sitt spackel, full av egenkärlek, lyxkonsumtionshets och lögner. Det hjälper väl att Greta är ung och ser yngre ut men Blondinbella var också ung en gång och fylld av helt andra ideal. I bästa fall är Gretas framgång ett uttryck för en ny tid, där det blir mindre viktigt att införskaffa märkesväskor „som investition för livet“. Att folk kanske vill utmärka sig genom att försöka leva hållbart, skryta med det för omväxlingens skull.

     Svara

     Du är patetisk!! 😂😂😂

     Svara

    Svenska kommentarer?

    Svara

     Typiskt gnällspiksgnäll när nån svensk slår igenom på bred front, i synnerhet internationellt. Och mycket lite förståelse för pathos, för de stora gesterna, dramatik.

     Svara

      Greta = PR-verktyg för sina föräldrar.
      Var ett barn och gå klart i skolan, sedan är världen öppen för dig att gör vad du vill.

      Svara

       Exakt VAD är dåligt med mer PR för vad vi håller på med när vi förstör miljön? Tycker du vi ska ägna lite mindre tid åt det kanske?

       Och tacka fan för att Greta engagerar sig redan som ung! Hon och hennes generation är de som kommer att få känna på klimatförändringarna mest akut! Det finns ingen motsättning i att engagera sig bara för att man samtidigt går i skolan. Tvärtom tror jag hon lär sig mer än någon vanlig svensk skoldag någonsin kan ge henne. Dessutom, om du nu oroar dig, hennes skola ger henne läxor och har regelbundna samtal med henne och hennes föräldrar för att se till att hon ligger i takt med läroplanen. Men jag tror inte det var det du ”oroade” dig mest för….

       Svara

       😂 det finns folk som klarar av att göra mer än en sak samtidigt. Är du helt efter?!

       Svara

       varför får inte barn synas och höras bara för dem ”ska” gå i skolan? Alla passar inte att gå i skolan heller, detta kanske passar henne perfekt. Hon tycker något och gör något, mer än andra surgubbar som blir arga för att en liten tjej får uppmärksamhet.

       Svara

   Har också svårt för hela Greta-grejen (inte för henne som person menar jag nu; känner henne inte), men jo, vore intressant att se dem i samma rum ens.

   Greta känns om inte annat väldigt i tiden. Medans Blondinbella för mig är någon som passat bättre in för 20 år sen eller kanske till och med mer, med sin hets om lyx och prylar. Känner ingen som strävar efter den typen av mål längre… inte på det sättet…

   Hon lever liksom kvar i den tiden när hon först skapade sin blogg. ”Jag ska minsann visa alla!” tänkte lilla fattiga mobbade Bella från förorten, och nu, kolla hur långt hon tagit sig, vilken klassresa, omg. Obs sarkasm.

   Svara

  Funderat också på hur Isabellas alltid FULLPROPPADE kylskåp med färsk mat kan hinnas bli uppäten när hon bor själv eller de gånger barnen är där. Det är knappast möjligt… men vem bryr sig om matsvinn när det ska promptas matvaror och sälja sin livsstil? Då liksom måste det ju se ut som rikemansfolk bor där! Viktigt sådant ju.

  Svara

   Har tänkt på samma sak och blir alltid illa till mods när jag ser mängden mat i Bellas kylskåp. Det måste kastas enorma mängder där, finns inte en möjlighet att så mycket går åt.

   Svara

   Exakt. Hela hennes karriär bygger på att marknadsföra överkonsumtion. Och hon flyger inte för att hon måste.

   Svara

   Det är spons allting.
   Bella skrev ju att hon kan fakturera 100 000 kr varje gång hon öppnar kylskåpet.
   Antar att hon menar visar kylskåpet på Instagram.
   Fast inte tror jag det slängs ätbar mat. Bella har ju ett helt team som kan äta upp och dela med sig.
   Kanske får Odd del av skåpets läckerheter också så han kan ge barnen lite guldkant under de veckor barnen är där?

   Svara

    Spins eller inte, viktigast att någon äter upp maten och att den inte bara slängs…
    Hoppas du har rätt!

    Svara

    Åh vad min kylskåpsdörr skulle fladdra om jag fick betalt för det. På natten är det sambon som kan ”fladdra” 27/7 liksom😅

    Svara

   Jag kommer ihåg när Odd skrev att han ville minska hushållets Ica utgifter från 13000 till 5000 per månad. Hur har man ens plats för så mycket mat i ett normalstort kök?

   Svara

    Hahahaha det är inte mängden mat utan kilopriser som gör att matkostmaderna drar iväg. Dyra köttbitar, ost, saker från delikatessdisken + hämtmat så rinner pengarna iväg 😇

    Svara

   Men vadå. Hon kanske bjuder inn THK ibland och han styr sin eleganta varelse till kylskåpet på momangen. Här ska inget kastas allt ska ätas upp! 😂

   Svara

  Jo, vissa följare tycker det är skitbra! Sluta lyft upp bara en sida av saker. Du ska väl vara nyanserad?

  Svara

   Eller hur! Massor av kommentarer var faktiskt positiva. Är relativt neutralt inställd till BB men ibland blir jag irriterad över hur onyanserat allt hon gör lyfts fram här. Nej BB kommer väl antagligen aldrig att börja leva helt klimatvänligt men detta är väl ändå ett steg i rätt riktning? Om så ett myrsteg eller spel för galleriet så kan vi ju hoppas att det åtminstone ger någonting positivt vad gäller BBs miljöpåverkan.

   Svara

    Nä, att lägga över ansvaret på person som anställts för CSR-frågor och själv säga att man är ”aningslös” är helt under all kritik. Okej för att hon hoppade av skolan och därmed uppenbarligen missade stora delar av den kunskap man bör ha, men läser hon inga tidningar eller nyheter? Hon som ääääälskar att lära sig om allt? Har inte läst en enda nyhetsartikel om vad man kan göra för att minska sitt klimatavtryck? Skicka nån med flyg för att hämta en klänning i London? Börja pendla till NY på vinst och förlust? Förlägga varenda konferens så att all personal ”måste” flygas dit? Åka till spa i valfritt europeiskt land minst en gång i månaden? Drömma om privatjet så att man verkligen kan maximera utsläppen av sitt flygande? Jag tror hon helt enkelt har missbedömt kraften i den miljödebatt som pågår, för i hennes värld är det fortfarande power att konsumera så mycket som möjligt.

    Svara

     Klart hon måste förstå hur illa det är att flyga till London och förlägga konferenser utomlands etc (som flertalet andra företag ofta gör också tyvärr ), vad gäller BB får jag mer intrycket att hon helt enkelt inte bryr sig. Det kanske är så att hon missuppfattat allvaret i debatten men en del av mig vill gärna tro att hon är ute efter att provocera med sin konsumtion snarare än att hon är så pass korkad. Och se vad det gett henne hittills. Mer pengar, mer framgång och mer utrymme. Det är vidrigt att utnyttja den enda jord vi har på det här viset men jag står fortfarande fast vid att det är bättre än inget alls att anställa en person med syftet att driva mer hållbara bolag. Sen om det faktiskt kommer göra det minsta lilla skillnad eller inte återstår ju att se såklart..

     Svara

    Myrsteg räcker inte för mig i alla fall!

    Svara

  Haha näää. Köper det inte heller. Man kan inte mäta framgång i flygtimmar och sen påstå att man ”vill ta sitt ansvar” 🤷‍♀️ Sämsta försvarstalet hittills nästan?

  Svara

  Jag tror bara hon vill få trafik till bloggen, därför släpps kommentarer som är kritiska igenom. De som ”granskar” huruvida Bella har läsare eller ej går förmodligen inte in och kontrollerar kvaliteten på kommentarerna, utan konstaterar bara att hon har trafik och är således en bra marknadsplats för reklam. Bella vinner igen. So fun

  Svara

   Jag släpptes inte igenom. Skrev att jag inte för ett ögonblick trodde på henne och att detta bara var ett försök att desperat få trafik.

   Först ignorerar hon i flera år alla kommentarer och sedan kommer den stora eftertanken, hon är så otrovärdig man kan bli.

   Svara

    Min kommentar hos Bella släpptes inte heller igenom

    Svara

     Nån gång har jag kommenterar vänligt på Bellas blogg men nu står inga av mina kommentarer kvar. Så nästa gång jag får reklam om hennes dojor tänker jag svara att duger inte min åsikt så skiter jag i att köpa hennes skor. Så smart är hon inte egentligen.

     Svara

  Jag tycker det är intressant att den som modererat kommentarerna släppt fram så många kritiska åsikter. Relevanta, balanserade åsikter brukar annars inte släppas fram, bara hyllningarna och elaka kommentarer släpps fram.

  Svara

   Arbetar man i ett företag med noll miljötänk är det kanske svårt att sålla agnarna från vetet?
   Vad är elakt, vad är korrekt?

   Svara

   Enkelt, då kan hon snabbt följa upp med ytterligare ett inlägg där hon snyftar ut om han hon verkligen försöker men att alla är sååå elaka mot henne = ännu mer publicitet i media.

   Svara

  Och alla negativa kommentarer som hon inte publicerar enligt sin 80/20-regel…😎

  Hon är fullkomligt aningslös. Men inser att hon är helt körd om hon inte LÅTSAS bry sig. Så det gör hon nu.
  Som sagt, hon är både korkad och smart 😀

  Svara

   Tror faktiskt inte Isabella är aningslös, hon vet mycket väl att hennes livsstil inte är hållbar, men hon bryr sig inte. Däremot håller jag med dig om att hon är smart i betydelsen beräknande. Har kanske varit tillräckligt med negativa kommentarer som inte släpps igenom för att motivera detta uttalande för att lugna massorna. Gör det bara för att rädda sin business.

   Svara

    Ja det hade varit bättre faktiskt om hon varit helt aningslös och korkad typ ”men VA!? går inte flygplan på rapsolja jag hade ingen aaaaaning” etc
    Vi alla vet ju att hon mäter framgång i flygtimmar och överdriven konsumtion och dessutom skryter om det

    Svara

   Verkar inte som hon skrivit det själv. Dessutom.

   Svara

  Just när man tror att det inte går att få lägre förtroende så lyckas hon igen! Jaja lansering för HH och då ska man försöka sno åt sig lite av Gretas glans. Så en 16-åring ska komma in och tala om för wonderpowerwoman Bella vad de ska göra i bolagen, alltså haha. Inlägget om miljön var knappast skrivet av Bella själv för övrigt.

  ”Inte vetat vad jag skulle göra” Är de roliga eller?? Att 2018 skicka folk kors och tvärs över planeten för klänningar mm är inte bara aningslöst, utan så idiotiskt och ego man baxnar…
  Pinsamma människor, pinsamma företag med 0 tänk på omvärlden, men nu kanske det börjat svida ekonomiskt..!

  Svara

   Ja hon o företagen känns så passè

   Svara

  Folk borde sluta läsa hennes blogg och avfölja henne på sociala medier. Vill ni läsa det senaste om henne, besök Bloggbevakning. Isabella Löwengrip tillför inget riktigt och hennes plötsliga pseudointresse i miljömedvetenhet är bara ännu ett exempel. Hon vill att ni ska besöka hennes blogg och klaga så att hon tjänar pengar på era klicks.

  Svara

   Bojkotta Blondinbella!

   Svara

   Jag skulle gärna sluta följa henne om bloggbevakning, eller någon annan, återgav vad hon postar utan en massa personliga åsikter och vinklingar. Att liksom bara få se vad Bella postar. Att enbart läsa här ger ju inte hela bilden av vad Bella skriver.

   Svara

    Men Bella ljuger/överdriver/provocerar i varje inlägg. Varför vill du slösa din tid med det? Jag brukade läsa hennes blogg många år sedan men valde att sluta när hon började håna transbarn pä en specifik gymnasieskola i Stockholm för att locka till sig nya läsare (hon hade rekordfå läsare precis innan och verkade desperat försöka bli ”relevant” igen). Men nu läser jag Bloggbevakning om jag vill hålla mig uppdaterad om bloggvärlden.

    Svara

     Ja visst är jag medveten om det. Men jag läser där inne fortfarande. Betyder inte att jag köper det hon säger. Men läser jag här inne så får jag Camillas syn på vad Bella skriver. Jag läser inne hos Bella för att läsa vad HON skriver. Inte för att jag tror på allt hon säger.

     Svara

      Men läser du inne på hennes blogg tjänar hon på det trots att ”du inte köper det hon säger”. Varför slösa din tid med att läsa något du inte tror på? Varför vill du veta vad Bella ljuger om?

      Jag kan lova dig att du får precis samma info (dock med mer källkritik) genom att skippa hennes blogg och läsa det på Bloggbevakning istället.

      Svara

       Vadå slösa min tid? Du vet ingenting om hur mycket tid jag lägger på hennes blogg och vad jag skulle kunna göra med den tiden i stället. Så släpp det bara.

       Nej jag får inte samma info här som hos henne. De skriver från sina respektive synsätt och med deras egen agenda. Skulle jag nöja mig med infon här inne skulle jag så klart inte gå in hos Bella också. Jag tycker att det är intressant att läsa Bellas inlägg efter att ha läst hur Camilla tolkar det. Det klicket bjuder jag henne på. So sue me.

       Svara

  Oförskämt! Hon ser en möjlighet för lite PR, that’s it. Inlägget kommer några dagar innan HH lanseras. Så sjukt genomskinligt, och sjukt äckligt. Hela hon, och hennes tänk!

  Jag tror att hon ångrar enormt att hon avslöjade sin egna strategi i diverse forum, bl.a. en podd med Schulman, om jag minns rätt. Klimat-inlägget är väldigt noga uttänkt inför lanseringen, ingen tvekan om det. Hon måste vara sjukt blåst?! om hon tror att folk inte ser igenom detta?

  Svara

  Det roliga är ju att Bella med allra största sannolikhet kommer att fortsätta flyga in kläder och stylister tvärs över planeten till diverse tillställningar – det är bara så att nu MÖJLIGEN måste hon vita sig i tungan och kommer inte kunna skriva om allt hon gör som bryter med denna nya miljöetik som hon ska börja med… men folk kanske på allvar tror att hon BRYR sig om miljön bara för att hon skriver detta?! She doesn’t care. Herregud kvinnan är fullvuxen och har sinne som ett barn. Ville hpn ta ansvar så hade hon garanterat redan gjort det (men hon BRYR sig verkligen inte om miljön eller något annat som inte ger henne personlig vinning…

  Svara

  Det var ju runt 6000 läsare här inne som hade minst förtroende för Isabella (enligt röstningen). Följer ni Blondinbella på Instagram? Eller kikar ni in utan att ha tryckt på följar-knappen? (vilket iofs Instagram räknar med i statistiken)

  BB borde ha en expose-blondinbella på Instagram, den hade jag lätt följt. Liknande kontot ’expose Kylie Jenner’.

  Svara

  #därfårninisomintetrorjagbrinnerförmiljön
  #jagälskargretavemärdetnuigen
  #gretaochjagärsååålikaasperger

  Alltså, nu tycker tom jag att IL är märklig. Greta är 16 år och har redan sin väg utstakad. 🥴

  //Moa

  Svara

   Det tog ett tag. 😉

   Börja nu läsa allt annat hon tar för sig med samma glasögon så kommer du äntligen hänga med på vad jag säger. 😘🌸

   Svara

  Amen sluta Isabella bara sluta! Du bryr dig ju inte ett dyft om miljöfrågan, handlingar väger tyngre än ord!

  Det här är bara ”virtue signaling”, liksom när hon hösten 2015 var och lämnade nån matkasse på ett flyktingboende. Hörde aldrig något mer om det engagemanget sedan. Om Isabella anställer en CSR-manager och sen fortsätter flyga runt både sig själv och företagen som hon gör, och lyxkonsumera som hon gör (nån som tror att ostron är någon slags klimatvänlig råvara?) så betyder den handlingen ingenting.

  Isabella har naturligtvis friheten att fortsätta flyga och överkonsumera om hon vill, men ska då inte låtsas som att hon tar något ansvar eller bryr sig! Räcker ut en hand till Greta, vilket skämt!

  Svara

  Ärligt talat så skiter jag (och miljön) i varför hon gör förändringar. Om det är för att få klick eller för att värna om miljön är ju irrelevant för klimatet. Jag flyger mer sällan nu än för två år sedan då jag inte har råd längre. Men det blir ju samma effekt på miljön för det.

  Svara

   Om förändringen bara sker med läpprörelser och det slutar där, inga fler rörelser inte ens ett enda litet lyft finger, bryr du dig fortfarande inte?

   Har du inte insett än att allt är tomt väder och att Bella alltid strävar efter att säga de rätta sakerna för att valla sin publik till den fållan hon vill ha dem? Har du verkligen inte förstått än att mer eller mindre allt hon säger bara är läppar som rör sig utan att det betyder något annat för henne än att få dig att tycka det hon vill att du ska tycka om henne?

   Det och att hon kommer att visa upp det här blogginlägget som ett bevis på att hon gör något när folk kommer, med rätta, försöka få henne att erkänna att det är noll verkstad utan bara tomma löften.

   Svara

    Det, och så timanställer hon väl någon stjärnögd tonåring som CSR-manager som kan visas upp i sociala medier.

    Svara

    När jag säger förändring så menar jag förändring.

    Och ja, jag är fullt medveten om hennes strategier för klick och läsare. Men igen, sker förändring (OM) så är det inte relevant varför när man pratar om hur det påverkar miljön. På samma sätt som att det är irrelevant VARFÖR jag kör bil eller flyger eller konsumerar. Det påverkar miljön lika ändå.

    Svara

     Vi kan väl återkomma då? OM hon gör verkliga förändringar. 😉

     Svara

      Nja jag tycker att det gäller fler än bara Bella. Kolla här inne till exempel där det kommenteras hejvilt om att någon egentligen inte flyger för att hon är flygrädd och inte för miljön, någon hycklar om varför de inte äter kött, konsumerar mindre fast av fel anledning. Miljön tackar och tar emot oavsett.

      Men nej, jag tvivlar också på att Bella kommer att göra någon förändring. Men om hon gör det så kommer det ändå att kritiseras för att hon inte gör det av rätt anledning.

      Svara

       OM ja, OM.

       Sluta tjata innan det händer för du vet inte om hon kommer få kritik OM det blir sant. Du tror bara.

       Svara

        Really? Vilka här inne skulle inte kritisera henne om hon flög mindre. Ni klagar ju redan på att det skulle vara för klick och inte för miljön. Klart hon skulle få kritik. Allt annat är bara löjligt att tro.

        Svara

  Om hon ska miljöanpassade sina verksamheter blir det inget kvar. Hon bor för stort men kan flytta kontoret och alla anställda till huset. Ingen kock som kommer resande, inga flygresor hon har redan konsumerat sin livskvot flera gånger om, ingen pool, ingen båt, inget hus i St Tropez i sommar med husteamet, börja cykla och ha då flätor som fungerar i farthinder. Slut på all reklam för konsumtion. Garderoben blir tom. Frågan är om IL överlever en sådan förändring. Tänk er bara att hon inte längre kan ha en person som kommer och sminkar henne och fixar håret varje morgon. ..inga syntetiska scarfs heller… Dags för granskare att räkna ut hur mycket hon och hennes företag påverkar. Hon får börja som tågvärd på SJ eller MTR. Då får hon alla fall daglig uppmärksamhet. Hennes tvål finns väl kvar på MTR?

  Svara

   Åh jag kan se framför mig en osminkad Isabella som kommer cyklande med fotriktiga skor och flätorna flaxande till sitt jobb som tågvärd! Gör hon den livsstilförändringen börjar jag följa henne igen (:

   Svara

   Ja just den där poolen. Den kommer bli interesant att följa om den kommer byggas eller inte. 🤓

   #vi som redan är säkra på svaret

   Svara

  Varenda företag som har någorlunda koll på läget ser väl numera till att tänka hållbart och jobba för att minska miljöpåverkan? Bella vill få det till att Löwengrip är så himla speciella och föregångare, men det är ju ren bullshit.

  Sen så tror jag inte ett dugg på att hon verkligen bryr sig. Bella som åker på solsemester så fort hon har mer än 36 timmars sammanhängande ledighet. Ok att hon kanske måste resa en del i jobbet (även om faktiskt mycket borde gå att ta via t ex Skype), men hennes sjuka mängd nöjesresor skulle hon ju drastiskt kunna kapa ner om hon nu menade allvar. För att inte prata om hennes konsumtion.

  Svara

   Klart hon inte bryr sig. Lika lite som hon bryr sig om femenism de fem minuterna hon pratade om det.

   Hon är helt enklet strategisk och idag så är det miljön som står på receptet för att vara mitt i hetluften och rätt person i ropet. 😇🤢

   Svara

  Hon flyger jämt å rantar om det jämt för att hon vill låta rik å power. Det är viktigare för henne än nånting annat. Noll trovärdighet när det kommer till klimat o miljö

  Svara

  En del av Isabellas tidigare bucketlist och 100 mål:
  9 Resa mycket. Väldigt mycket.
  20 Besöka spa i hela världen
  23 Ta barnen till världens största nöjesparker
  69 Besöka världens alla länder
  79 Semestra på Bahamas

  Sen var väl ett mål att skaffa en egen privatjet?

  Svara

   Ja, det ska väl gå om hon koldioxidkompenserar varje resa?
   Det är förmodligen så Bella tänker sig det hela.
   Den moderna formen av avlatsbrev alltså 🙂

   Svara

    Ja precis. Synd bara att det inte funkar på det viset. Det går inte att köpa sig fri. Men Bella kommer nog att låtsas som att hon är miljöns riddare för att hon planterar en skog med träd för varje jobbsväng till New York eller weekendresa till Marbella.

    Svara

   Tycker synd om de som alltid längtar bort men aldrig hem. Kanske har de bara ett hus att komma hem till?

   Svara

  Lägg därtill alla kommentarer som inte godkänts!
  Min gjorde det inte, trots att jag var saklig om än ifrågasättande.

  Svara

  Det kommer ju inte att ske. Hon har ju en personlighet som tycks vara oförmögen till insikt och förändring…

  Svara

   Förändring är väl ändå hennes specialitet? 😄 Insikt håller jag däremot med om.

   Svara

    Haha sant!

    Svara

  Gillar Idas kommentar (längst ner till vänster): ”du kan inte betala dig fri”. Så sant, så sant.

  Svara

   Jag oxå! Det finns ett ordstäv som lyder:
   ”Inte förän det sista trädet dött, den sista fisken fiskats och den sista floden har torkat ut, inte förän då kommer människan förstå att det inte går att äta pengar”

   Svara

  Den dagen det går dåligt för hennes företag kommer hon bli ”miljömedveten” dvs när hon inte har råd att flyga så dumt mkt hon gör nu så kommer hon hävda att hon slutar flyga för klimatets skull fast det eg är tomt i kassan. Kom ihåg vart ni läste det först! Vassegod för stratergi Simon o co!

  Svara

   Ja, men eller hur. Hon kunde kanske nischa in sig på hållbar lyxkonsumtion. Orientexpress, Royal Scotsman, Al Andalus Express – lyxtågresor tex.

   Svara

  Jag gissar at ni som klagar över att hon faktisk tar et steg i riktig retning är dom samma som har klagat på att hon inte bemöter kommentarer om miljöfrågan. Hon gör något åt det ni har klagat på hela tiden. Hon har lyssnat nu och är på första steget. Att klaga när någon gör ett grep om sin business gör ingenting. Det sprider kun negative vibes. Til slut vägrar folk göra någonting alls for man møter enbart klager uansett. Ingenting blir någongång bra nok. Kanskje den anställningen leder till någonting jättebra! Tycker det är positivt at hon skall göra dette grep. Är det rett person kan hen göra en forskjell i IL business og sätt att tenka på. Heja!

  Svara

   Det är klart det är bra att hon tar in en CSR-manager. Men glöm inte heller att Bella är en offentlig person som själv gjort sig förtjänat av att bli misstrodd. När hon skriver såhär, och speciellt när hon nämner Greta i hopp om att få extra publicitet (smaklöst), så blir det endast sett som hyckelri och greenwashing.
   Givetvis får vi se. Upp till bevis som man säger. Hon har ögonen på sig – så motbevisar hon oss som tvivlar så lär vi inte tvivla längre. Hellre att folk faktiskt kan förhålla sig kritiska istället för att svälja allt med hull och hår och ropa ”heja, heja, heja!” till allt. Hennes mål är alltid att göra vinst och hon har framställt sig själv på ett sätt där hennes grandiosa jag och monetära vinster är det viktigaste. Samtidigt som vi vet om hennes strategier med bloggen (lagom nu till lansering): så ursäkta att det förekommer kritiska ifrågasättanden och skepsis.

   Svara

    Jag tycker det är növendig med kritisk reflektion, på det sättet som du gör och beskriver. Jag mener det är forskjell på det och på å hosta upp gall och syra, som det ser ut som många andra gör.

    Så är jag enig i att det å nevne Greta i det här är listigt. Det är nok flere enn IL som utnyttar Greta tyvärr.

    Poengen var uansett at det här är ett steg i en retning som kan leda till något positivt. Det skall bli spännande att se hur det blir. Så får man heller vara vaken och ifrågasätta om det inte skjer någon nevneverdig endring. Ifrågasätting innan man ens har gjort et forsök är inte till hjälp direkt. Det jag sejer heja for är anställningen, inte hennes business annars. Jag hoppas rätt person blir anställd, som kan överbevisa henne på det språket hon forstår och blir motiverad av. Om IL fattar att det även kan finnas vinst i miljötänk så är det betre änn att hon fortsetter på det sättet hon har gjort.

    Svara

     Då håller jag med och förstår. Och som du säger så är det viktigaste att förändring sker – även om det är på ”hennes språk” i form av vinst på att vara miljövänlig. Det är tyvärr svårt för mig som av starka etiska skäl (både gentemot människor, djur och natur) acceptera att någon tänker egoistiskt och endast i termer av pengar. Men i slutändan är det inte hur budskapet levereras som spelar roll – utan att det händer något.
     Med det sagt är Bella ansiktet utåt för sina företag. Vilket hon är väl medveten om. Med det kommer också ansvar (”with great power comes great responibility” haha) (inte för att hin har power som varken Greta eller Oprah som hon kanske vill framställa/önska). Så även om CSR kommer effektivitisera produktion, transport, inköp, rutiner inom företaget osv, så kommer Bellas privata förehavanden fortfarande ha betydelse. Att äga ett jetplan och flyga kort och tvärs över jorden i privata syften speglar inte företagen bra ändå.
     Men vi får se, som sagt 🙂

     Svara

      +1 på den Aa

      Svara

     Se min kommentar ovan kl 11:38. 👆

     Svara

   Hon har inte lyssnat nånting! Detta är ju bara snack, pr.
   Hon skriver ju för fasen att hon inte kommer sluta flyga (och hon nöjesflyger mängder privat dessutom!), varför tror du hennes bolag då skulle ändra på nåt??
   Allt är en fejkfasad som lagts på nu

   Svara

   Tycker verkligen det har blivit en konstig syn på kritik. Jag gillar inte slagträdebatt som mest verkar gå ut på att banka ner varandra så mycket som möjligt, men någon medelväg måste väl finnas? Måste verkligen vuxna människor lindas in i bomull och matas med godis för att få i sig i droppe besk kritik?

   ”Oj så duktig du är att du lovat att flyga till Bali bara tre gånger per år istället för fyra och använda tygkasse ibland på affären, verkligen ett steg i rätt riktning och du ska absolut inte känna något dåligt samvete för den där weekendresan till Paris, du gör verkligen allt du kan, wow!”

   Jag tycker inte man ska skuldbelägga en vanlig familj för en semesterresa till Grekland, där kan man ju prata om positiva saker man själv gör, visioner för framtiden, tågsemester till Köpenhamn etc. Men när det gäller Isabella, andra influencers eller företag, så ska man inte behöva lirka och truga som med en treåring. Och speciellt inte bli hotad med att om man då inte framför kritiken på rätt sätt, så sätter de sig än mer på tvären.

   Svara

  Men fattar inte folk? Hon kommer varken att göra det ena eller andra för att minska sin miljöpåverkan. Att be om att få träffa Greta, skulle ju vara världens bästa PR för Bella (utnyttja Greta).
  Snart är det dags för lansering av Hermine hold och innan måste det ske provocerande/uppseendeväckande grejor.
  Bella är supersmart och samtidigt vedervärdig i sitt tänk.
  Det finns ingenting i denna värld, som skulle få mig att lägga en krona på de grejor som säljs, där hon har ett finger med i spelet.
  Bella skiter i allt, så länge det i slutänden rullar in pengar på hennes konto.

  Svara

   Exakt. Osmakligt att försöka utnyttja Greta på det sättet.

   Svara

  Men hur svårt kan det vara? Vi har grymma teknologer som skapar alla dessa tjänster så att det SKA GÅ att ha ett möte online (Skype , Google hangouts m.m.). Det är ju bara att använda något av dessa program när man har ett möte. Jag gör samma sak, har möten med personer från hela världen (även inom Sverige ) över Skype. Vad ska Greta lära henne och hennes team egentligen? Vi har alla möjliga lösningar framför oss, majoriteten är även gratistjänster! Aja…

  Svara

   Det är en grej jag undrar över: varför gör inte Greta sitt via skype? Varför måste hon åka till fn t ex, flyga dit? Eller hennes pappa köra bil till polen? Hade varit mer förtroendeingivande om hon inte gjort så.

   Svara

    Greta tog väl tåget ner till Bryssel till exempel?

    Svara

     Bryssel, ok. Men new york? Och polen körde hennes nes pappa elbil, vars batterier är så miljoovänliga att du, med samma utsläpp, kan flyga 10 ggr tor t new york (tesla 30 ggr)
     Klimattänlande är inte helt lätt, faktiskt. Klart bättre att göra något såklart. Men tänker att greta kunde föregå med gott exempel o använda den teknik med hologram, skype etc som finns istället f att susa runt och prata irl

     Svara

      👏👏

      (Samt alla de som letar efter enkla lösningar på ett komplicerat recept behöver gräva upp huvudet ur sanden igen. Miljön kommer mycket marginellt påverkas av att vi slutar flyga eller av någon annan liten enkel sak att avstå.

      Det ska till stora drastiska rörelser och innan dess är dessa små piruetter bara självbedrägeri och ett fäbelt försök att inbilla sig att något verkligen redan görs.)

      Svara

       Flyget har in de facto rätt stor klimatpåverkan och flygsektorn ökar mer än någon transportsektor (vad jag läste senast iaf). Givetvis gör inte EN människas beslut något – hela klimatdebatten handlar ju trots allt om de KULMULATIVA effekterna av det som ALLA människor (och företag etc) gör. Sverige är ett litet land ja, men vi har ett av de största ekologiska fotavtrycken i världen (och ja, man kan såklart gå in djupare på metoder och beräkningar etc). Att inte tycka att individer också har ett ansvar är främmande för mig. Bilen, elen och biffen har stor klimatpåverkan i svenska hushåll, så givetvis gör det skillnad om hur vi lever och konsumerar saker. Såklart ska inte individens handlingar betungas med allt ansvar – mycket ligger på politisk och samhällelig nivå samt på näringslivet också. Dessutom så måste ju någon börja och ”visa vägen” if you will. Visa för andra människor, länder och företag att det går att leva hållbart och ändå bibehålla livskvaliteten. För att politikerna ska kunna/vilja utforma miöjöpolitiska åtgärder behövs ju också stöd från folket, och/eller att folket ställer krav. En förändring i tankesätt och beteende är en del i att nå denna acceptans.

       Svara

        Nja. Inte ens om hela välden fick alla flyg att stå på marken skulle det påverka så mycket som vissa vill få det till samt att det skulle påverka miljön på andra sätt när det måste kompenseras för det som inte sker via flyg och då kommer det tom ibland bli värre.

        Vi kan tex ta planerna på de nya höghastighetstågen mellan de tre största städerna i Sverige. Det har räknas ut att om de kommer genomföras så kommer miljön gå på minus istället för om man behöll dagens tåg och flög resten.

        Tyvärr då. För den tidsvinsten samt bekvämligheten att inte behöva ta sig till flygplatsen mm och kunna ha wifi på tåget mm så hade jag gärna sett att det blev verklighet.

        Det finns inget enkelt recept. Sluta med en sak så kommer det kosta någon annan stans.

        Eller det finns inget enkelt ”litet” recept. Det finns ett och det är stort och relativ enkelt. Men dit har inte medvetandet kommit än och innan det kommer dit så kommer inte mycket hända.

        Svara

         Forskare på Chalmers varnar att 2040 så kommer utsläppen från svenskars flygningar att vara större än Sveriges totala utsläpp. Det gör knappast någon skada att vi tänker en gång till innan vi flyger.

         Svara

          Hmmm. Det tycker jag låter märkligt då tex Norge är säkra på att de kommer nå målet att alla deras flyg kommer drivas av miljövänliga alternativ år 2050. (eller var det tidigare?)

          Svara

           2014 tror man att normen för alla flyg ska vara elektriska i Norge. Här är också elbilarna vanliga så why not?

           Vad spelar det för roll vad DU tycker låter märkligt? Är du en forskare på Chalmers? Eller är du ”Norge”?

           (vilka är Norge förresten? Forskare? Politiker? Norweigan Airlines som vill att folks ska sluta noja sig? Folk som inte fattar att det inte bara handlar om bränslet utan också det faktum att planet befinner sig i luften?)

       The Real Hmm, Är du RWU? Ni tänker så lika!

       Svara

        Nej och vem är RWU? Låter som en klok person. 😉

        Svara

         Never mind.

         Jag har räknat ut vem du tänker på och efter en snabb koll på hennes blogg instämmer jag i att det verkar som att vi tycker och tänker samma om mycket. Ska lägga henne till min läslista. Tack! 🙂🌸

         Svara

          Blir mer och mer imponerad. Har läst hennes två senaste sidor på bloggen och inte ett ord jag inte håller med om än.

          Jag är oerhört smickrad att du trodde jag kunde vara hon. På riktgt!

          Svara

  Jag är mest konfunderad över att man som delägare i ett tech bolag inte lärt sig att ha skypemöten istället för att resa.

  Svara

   Varför benämns det som att Isabella jobbar inom IT och i ett techbolag? Det är skrattretande ignorant. Att ha en ehandel och publicera content i sociala medier gör inte att man jobbar i IT branchen.

   Svara

    Tror hon syftar på den där… hjärnsläpp här. T…house nåt, som hon väl är delägare i?

    Svara

     Nordic Tech House

     Svara

      Betyder ingenting. Det är bara ett namn. De är inte ett IT bolag. De är några unga killar tillsammans med Isabella som vill driva ett investmentbolag där jag inte riktigt förstår vad de har för kompetens att bidra med.

      Svara

  Tycker det är äckligt rent ut sagt att Isabellas team försöker vinna PR-poäng genom att ”sträcka ut en hand” till Greta Thunberg. Självklart ser Bella detta som ett utmärkt sätt att skapa uppmärksamhet kring sina produkter och sin egen person (i Sverige men också utomlands, då Greta haft ett enormt medialt genomslag). Kränga plastiga hårklämmor made in China genom att snylta på den uppmärksamhet som en klimataktivist genererar, så lågt!

  Svara

   Sträcka ut sin hand gör man väl till nån som är i underläge? Ät det inte lite nedlåtande formulerat av Bella eller är det jag som retar mig på allt hon säger och gör?

   Svara

    Låter lite grann som att hon ödmjukt och storsint erbjuder sig de kan mötas på halva vägen, så jo lite nedlåtande är det väl.

    Svara

  OT: Är den här influencern någon du skrivit om? Jag har inte hört ett ljud om det här.
  https://www.expressen.se/kronikorer/fredrik-sjoshult/influencern-kan-ha-mordat-for-att-radda-sin-fasad-pa-instagram/

  Svara

   Alltså Jan Emanuel, den mannen, och hans manspreading på fotot i artikeln. Jag KRÄKS

   Svara

  Nu verkar det brinna friskt hos Bella & Co. Fram med mer slang och mer vatten.
  För det här med att vidta diverse kosmetiska åtgärder för att göra det onda imperiet mer miljötillvänt är det fånigaste och mest amatörmässiga försöket att spinna en fråga jag sett på länge.
  Vilket PR-geni kan ha föreslagit detta? Kan det vara Bellas egen kardinal Richelieu dvs Simon?
  Eller kanske Pingis som kommit med dumma råd tidigare till Bella när det krisat (t ex det där inlägget om att allt är kemiskt och jordgubbe inget grundämne som Bella skrev sedan LCC fått kritik för att vara syntetiska produkter och inte naturliga).

  Svara

   Hahaahhahahahshshahahgsah, omg just det!! Jordgubben 😅

   Svara

    Ikoniskt :’)

    Svara

     Ja den är verkligen episk hade glömt 😂😂😂

     Svara

  Jag hoppas verkligen att Greta och gänget runt henne inte möter Blondinbella. Det är uppenbart ett PR trick för att ta del av Gretas cred som miljöaktivist.

  Svara

   Bella gick väl nys om att Leonardo DiCaprio postat nåt om Greta på sin insta(?) å Bella kände att nä nu blommar det! JAG då!? Kastar m håret å gapflabbar

   Svara

  Inte aningslös, men inte vetat var hon ska börja? Alltså, att inte flyga privatjet (som hon ju hade möte med för bara nån vecka sen) eller planera att pendla familjen fram och tillbaka till rivieran hela sommaren kan ju vara en bra start? Behövs personal för att komma på det? Eller att be kocken köpa lokalproducerad klimatsmart mat och ha som mål att inte kasta något? Svårt? Ett enormt hus som, enlig henne själv, är helt fullproppat med grejer?

  Och ja, greenwashing är precis vad detta är. Mycket enklare att försöka hitta lite mer miljövänliga förpackningar eller nåt och sen marknadsföra sig som grön, än att dra in på egna resor eller konsumtion. Eller ha personal som sopsorterar, noll påverkan på Isabellas egen bekvämlighet, perfekt!

  De har ju ändå hållit på ett tag så detta är väl på tiden för företaget, likaså i hemmet, har folk verkligen något matsvinn att tala om längre? Vi fick ju inte infon igår att det är dåligt för miljön att kasta mat liksom.

  Svara

   Men precis. All information om vad man kan göra som privatperson finns ju redan tillgänglig, man behöver inte anställa en klimatnisse för det. Det är bara mycket skrammel som vanligt från IL. Istället för att göra något på det enkla och lätta sättet arrangerar hon rökridåer och fasader. För hon har egentligen inga planer alls på att bli mer klimatvänlig, inte om det ska kosta henne något.

   Svara

  “Att anställa en CSR-manager i vår bolagsgrupp är mitt första steg att bli mer medveten och sakta men säkert se till att den hållbara frågan finns med i allt vi gör. Greta – Jag sträcker ut en hand till dig, kom gärna till våra bolag och hjälp oss”.
  Så utomordentligt fånigt. Försöka snylta på någon annans image som miljöaktivist.
  Alla begriper väl vad Greta Thunberg skulle säga till Isabella Löwengrip. ”Far och flyg” men inte i den egentliga bemärkelsen 🙂

  Svara

  Det ekar så tomt i kassan och HH lanseringen är runt hörnet så nu måste hon utnyttja Greta som har nått större publik för att sälja krämer och plastklämmor, detta gav henne bara ännu mindre trovärdighet. Jag kommenterar aldrig på hennes blogg, men när hon la upp inlägget om samarbetet med städprodukterna som var miljövänliga kunde jag inte låta bli att kommentera en saklig frågeställning, inget otrevligt på något sätt, jag undrade bara hur detta samarbete kom sig, då hon varken städar eller är miljövänlig? Kom såklart inte igenom. Hennes tid är förbi, det är 2019 nu, man flyger inte i den mån hon gör, konsumerar kopiösa mängder kläder och äter färska bär varje dag packade i plastlådor. Bara idag har hon skrivit ett nytt inlägg om 2 framtida USA resor. Det är så genomskinligt och det hoppas jag verkligen att Greta och @aningslösainfluencers fattar. (Tips till er som faktiskt är sugna på fina hårklämmor – Hrh Collection, handgjorda av en tjej i USA)

  Svara

  Alltså är inte blondinbella helt ute och passé? Känns bara som här hon är relevant.. känns som att det är väldigt få som ”lyckades” från förr, Kenza är väl i toppen men jag tycker bb har känts helt ute nu i flera år.. hennes töntiga provokationer är ju allt hon har för att folk inte ska glömma bort hennes existens helt.

  Svara

  Skatteverket lovar att även under 2019 ”ta i med hårdhandskarna” när det gäller den digitala ekonomin bl a influencers:
  https://www.breakit.se/artikel/18296/skatteverket-avslojar-det-har-ska-vi-granska-under-2019

  Svara

   Vi får väl hoppas att de granskar alla influencers stora som små. Finns en hel del som utnyttjar detta till max.

   Svara

  Och idag pratar hon om nästa USA resa och dock köp till Sally…

  ”Nu är jag på kontoret och alla är så glada och peppade på bolagsgruppens nya satsning. Det har trillat in mail och jag har bett vår HR-ansvarig att börja gå igenom allt.”

  Svara

   Du glömde ocskå att hon ska gå med Sally på dock spa. Alltså Spa för just dockor 😂😂😂😂😂 Människan är ute och cyklar som vanligt. Hela helgen spa träning vila. Igår innan jobbet träning på schemat. Eller just de hon är ju chef och har förmånern att komma och gå ifrån jobbet lite som hon vill.

   Svara

    Men herregud hon får väl göra vad hon vill. Det är ju sjukt hur ni hittar fel i allt och skammar allt, så besatta, inser ni inte det själva?

    Svara

  Vet inte om detta tagits upp redan eller ens är intressant men jag följer Swedish chambers of Commerce på Facebook och där postar dom om ett event i Sydney 26/2 där Isabella ska hålla föredrag om “Entrepreneurship and Innovation”. https://www.swedishchamber.com.au/event/entrepreneurs-event-with-lowengrip-and-sydney-school-of-entrepreneurship/

  Svara

   Bella skrev på Instagram att det skulle bli en Beauty Masterclass onsdag 27 februari hos Myer i Sydney.
   Man får dra slutsatsen att Bella tänker sig en miljövänlig resa till Australien i slutet av februari.

   Svara

    Ja hon kommer åka snålskjuts på en blåval

    Svara

  Som vanligt känns det inte äkta med Bella, bara då det handlar om 💰💰💰 Hon gör inget som hon inte får ut något själv av 🙄

  Svara

  Jag tänker så här: självklart är det en strategi, men om det kommer ut något positivt ut av det så tackar ju miljön för det ändå. Av de influencers som aningslösainfluencers gjort CO2 bokslut på så finns det en del som är värre än IL. Om resultatet av hennes strategi blir att hon flyger mindre, konsumerar mindre och lever mer klimatsmart så spelar det ingen roll för mig varför. Vill se fler influencers ta tag i detta, var bemöter Janni och Jon, Kenza, Blick detta?

  Svara

  Detta är lika fejk som Bella bröst och redigering av ansiktet på sociala medier. 😄

  Svara

   Varför gå på hennes utseende? Vad får du ut av det?

   Svara

  Isabella är så 2008 💅🏽

  Svara

  Vad fan är det med alla jävla miljöterrorister?!
  Alla fattar väl att man inte kan åka tåg. Det är ju så jävla fattigt

  Svara

   Att försöka provocera sig fram på internet är fan i mig ordboksdefinitionen av fattigt! 😂😂😂

   Svara

    Det där var ett skämt. Bara så du vet

    Svara

     Jo men det brukar heta så va…. ”Vaddå? Skämta ju bara…”

     Svara

      Tro vad du vill men det var ett seriöst skämt just för att B antagligen tycker att det är för fattigt och oglammigt att åka tåg.
      Jag själv åker alltid tåg oavsett om det är innanför eller utanför Sveriges gränser

      Svara

   Men du? Sluta fjanta dig.

   Svara

  Bella är verkligen aningslös om hon tror att vi kan köpa oss ur klimatkrisen utan att behöva göra personliga uppoffringar.
  Vi har sålt båda våra bilar och pulsar till jobbet i snön istället. Plockar ut el-bil ur bilpool om vi verkligen, verkligen måste. Vi har slutat flyga helt (och jag äääääälskar att resa). Slutat köpa kött. Köper Alla kläder secondhand. Startat ett Instagramkonto för att påminna mig själv om att leva klimatvänligt.
  Att Bella säger att hon inte kan sluta flyga (en stor andel är ändå nöjesresor, och vi ska inte tala om hennes onödiga konsumtion), det är ett hån rakt upp i mitt ansikte! Måste hon konsumera som hon gör också?!

  Svara

   ”Startat ett Instagramkonto för att påminna mig själv om att leva klimatvänligt” = ”Startat ett Instagramkonto som jag promotar på en stor blogg för att visa omvärlden hur duktig jag är”
   There, I fixed it

   Svara

    Surkart. Alla får starta instagram konto av vilken anledning de vill, och personen med familj verkar ju ha gjort stora och avgörande livsstilförändringar, vilket iaf jag applåderar. Om personen bli populär och får ett betalt samarbete med något ekoföretag så säger jag bara: varsågod!

    Till leva klimatsmartare: Bra jobbat! 💪

    Svara

    Ja, ingenting är väl värt något om det inte ger ”lajks” ?

    Svara

    Det är väl jättebra om folk följer, kommer det upp i flödet så kanske det påverkar fler?

    Svara

  När vi ändå är inne på ämnet.. Jag har gjort ett sånt där miljö-fotavtryck-testtjohej.
  Jag släpper ut så kolossalt mycket😖
  Hur ändrar man på det?
  Jag har inget körkort så jag åker alltid kollektivt.
  Jag sopsorterar.
  Jag köper bara svenskt.
  Jag flyger inte (Ok, jag har flugit 4 ggr under mitt 27-åriga liv).
  Jag återanvänder allt som går att återanvända.
  Kläder som går sönder lagar jag.
  Tvättar eller diskar aldrig i onödan, utan bara när det är fullt.
  Använder numera bara miljövänliga medel till hygien, tvätt och disk.
  Stänger av vattnet mellan intvålning i duschen, samma med tandborstning.
  Jag har aldrig någon onödig elektronik eller onödiga lampor igång hemma.
  Håller temperaturen ganska låg hemma (inte för att jag är någon form av miljöhjälte utan för att jag har hyperhidros).
  Osv osv osv.. men vad fan gör man? Vad mer ska man tänka på?

  Svara

   Saker som påverkar väldigt är dels hur stort man bor (går åt extremt mkt mer energi att värma upp en tvåa än en etta) och vilken typ av maskiner man har som drar el (går åt mkt mer till frys än frysfack t ex). Detta är ju saker som inte är direkt lätta att ändra på, men det kan vara anledningen till att man har ett stort fotavtryck trots att man på pappret gör allt rätt.

   Jag tror det lättaste i övrigt är att försöka dra ner på sin konsumtion generellt. Och om man vill handla – att så långt som det går försöka handla second hand, handla från ”no waste”-mataffärer så att man inte bidrar till extra plastproduktion etc.

   Svara

    Det är ju just det där.. Jag bor inte särskilt stort, har sällan någon värme igång (inte pga miljö dock utan sjukdom som sagt).
    Den diskmaskin och tvättmaskin samt kyl och frys jag har valde jag pga att de var typ eco.
    Köper sällan nytt utan återanvänder samt lagar sånt som gått sönder.
    Vad gäller mat handlar jag det mesta från matsmart, har dock ingen aning om ifall det är sådär miljövänligt som jag fattat det som att det är.
    Jag vet verkligen inte hur jag ska gå tillväga, den där jädra fotavtrycksgrejen ligger verkligen på skitrött.

    Svara

    Som Rebecka säger påverkar boende mycket. Vilken slags energiförsörjning man har osv. Vilket test gjorde du och vad blev ditt resultat?
    Sen är ju konsumtion en stor bov, både mat och andra produkter som kläder, möbler etc. Detta för att det kräver väldigt mycket energi och landanspråk.

    Svara

  Det som jag, skrattar mest åt är att hon skriver att hennes bolag på något vis nu har ambitionen att vara FÖREBILDER för andra svenska företag!! Hahaha, liksom, tror hon alla andra bolag är lika ignoranta? Och varför skulle det vara en uppgift för henne? Är väl måååånga bolag som jobbar hållbart, eller som byggt hela sin idé runt miljövänghet och hållbarhet! Hon är bland dom sista på bollen men vill framställa det som att dom tänker gå i bräschen för miljön 😂

  Svara

   Den vanliga visan om att hon ska inspirera i allt hon tar för sig, hon är totala motsatsen

   Svara

   Hon har hybris i vanlig ordning!

   Svara

  Alla fattar ju att Bekla skiter fullständigt i miljön. Hennes lyxflygande, nya bilar och alla Petflaskor med vatten i kylen stärker min tes.
  Hennes (och flera andra influencers) lyxiga livsstil går inte ihop med miljötänk. De funkar inte att åka tåg, bära sina väskor själv och handla kläder second hand om man som Bella vill ge sken av glamour. Bella VILL flyga och konsumera och skryta om detta. De bygger hela hennes varumärke på, men nu börjar samtiden komma i kapp och hela hennes approach känns 100% omodern och faktiskt helt förkastlig. Dessutom gör det med rätta folk förbannade!

  Svara

  Folk: ”omg, du kan inte kritisera BellsBells, hennes framgång är viktigare än miljön och framtiden, HUR kan du kritisera en sån snygg, blond, rik, kvinnas framgång, sluta kalla dig för feminist din avundsjuka rabies-feminazzzi”

  Bara jag som inte kunde brytt mig mindre om människors framgång, vare sig de är kvinnor eller män? Varför skulle jag bry mig om och vilja stötta en helt okänd människas karriär ?? fattar ej

  Svara

   Så rätt så!

   Svara

   Du behöver ju inte stötta något el någon men inte heller håna allt, leta fel, vända allt till fel, kränka och kämpa med att sänka någon som inte gjort dig något illa – Det är ganska lågt och illa faktiskt, sånt behöver du inte stötta.

   Svara

  Hur många av kommentarerna ligger du bakom? Knappast förvånande att du dissar detta och menar att det är pga ”lansering” men det är ju bra iaf, att hon tar till sig och gör något, att hon börjar någonstans, eller hur. Sluta resa helt – Nej det kan hon ju inte, det är svårt för alla som arbetar med att lansera bolag globalt och för vissa andra men hon kanske minskar resandet.
  ”Flög stylist till London”- det var ju längesen och långt innan detta klimatprat börjat ta fart så sådant gör hon kanske inte mer.. och du själv har ju nöjesflygit en hel del.

  Svara

   Är du här igen? Du skrev exakt samma skitsnack i går kväll under andra inlägget så du får samma svar igen.

   Miljöfrågor har varit ett extremt aktuellt ämne de senaste 30 åren. Redan under 90-talets varma vintrar läste vi om växthuseffekten och ozonlagret i skolan. Var har du bott egentligen?!

   Dessutom, klänningen från London, (samt flygturen till Milano för en provning av en annan klänning, samt femtioelva andra totalt onödiga resor) skedde under 2018. Jag börjar undra om du och Blondinbella vaknade typ i morse och bara ”oj, det här med miljö blev visst aktuellt idag!”.

   Svara

    Eh va nej inte skrivit samma igår. Men det var innan allt detta klimatprat blev så intensivt och upphausat som hon åkte till London och Milano – i den vevan flög c också, NY och Paris minns jag bland annat. Som sagt det är väl bra att hon nu tänkt om, tagit till sig och vill göra något för miljön, att hon försöker – det är ju faktiskt bra i alla fall. Tagga ner du låter så arg. Vad gäller att hon flög till Umeå och inte åkte tåg kan man förstå kanske att hon tycker tåg känns otryggt med två små barn och stalkers efter sig, finns fler ”kändisar” som upplever det som obekvämt att åka kollektivt.

    Svara

     Men är det konstigt att man blur arg!? Jag vill ha ärlighet och att människor som Bella inte ska ta mig för en idiot! För det är vad det verkar som att hon gör.

     Svara

   Inte en enda faktiskt..

   Svara

   Ja du, det där jobbiga klimatpratet har pågått ett bra tag nu, långt före förra sommaren faktiskt.

   Svara

   Det är fan ingen ursäkt att klimatpratet inte hade börjat ”på allvar” då. Det var ett år sen och varje normal människa fattade även då att det är absurt och slöseri med resurser att flyga till London för en klänning.

   Svara

  Samma gamla blaj om 1,5 miljoner läsare via bloggen…. Samt att de är norra Europas snabbast växande ”Beauty start-up”. Hur länge är man start-up? De har ju funnits sedan 2012…

  Svara

  Det vanliga skitsnacket från Bella… Att anställa en ”head of få tyst på negativa kommentarer” är för sent. Hon har redan bevisat att hon totalt negligerat allt det enkla man kan göra själv. Inte överkonsumera, inte flyga i onödan, inte köra sportbil som drar mkt bränsle etc etc.

  Svara

  Tänker på Flattered som hon startade. Så här i efterhand känns det som hennes vettigaste projekt. Tillverkning i Europa. Hållbara material. En relativt nytänkande produkt (jämfört med kladd och kräm). Det kändes som ett seriöst projekt.

  Men använder hon ens sina skor själv längre?

  Svara

   Nope.

   Svara

   Nu köper hon ju nya skor till varje ny gala.. ny väska o klänning också.. väldigt klimatsmart!!

   Svara

    Fast det gör hon ju inte, hon har ju haft samma klänningar på flera olika galor och tillställningar, så en del återanvänds.

    Svara

     wow samma klänning på flera olika galor! Det va imponerande.. 🤣 en som hon låtit en assistent flyga o köpa över dagen i London eller nåt sånt kanske?

     Svara

     De som Stylein sytt upp har hon inte använt igen….

     Svara

  Försökte ta mig in via unvisit för att läsa vad Bella skrivit. Någon mer som inte kan komma in?
  Alla andra sidor jag testat funkar.

  Svara

  Bra att hon har bestämt sig för att jobba in detta i företagen. Men att hon inte kan sluta resa är skitsnack, det är ingen som tvingar henne att resa utomlands för att gå på spa. Tvivlar på att hon faktiskt måste vara i New York varje månad också. Hon fick för mycket kritik helt enkelt så nu måste de spinna det till något positivt dvs bli ett ledande företag i att vara klimatsmart.

  Svara

  Detta är humor på hög nivå. Snacka om att skjuta sig själv i foten… ’jag kan ju inte sluta resa’. Har inte varit så fascinerad av någon sedan Linda Rosings glansdagar.
  Är stackarn omringad av korkade människor eller grejar hon detta helt på egen hand? Åhh fram med popcorn för detta är underhållning på hög nivå. Heja Bella!

  Svara

  Isabella vill helt enkelt inte sluta eller skära ner på resandet.
  Det går alldeles utmärkt att resa med tåg även på längre sträckor som tex
  Väder-Helen gör fn, vilket Camilla har skrivit om här på bloggen. https://bloggbevakning.se/2019/01/28/heja-vader-eva/
  Ska man till Gotland så måste man inte flyga dit, det går faktiskt färja dit.

  Behöver hon verkligen åka så ofta som 1 vecka i månaden åka över till NYC, hon har väl ett team där eller? Hon får väl börja använda Skype för att kommunicera med sina samarbetspartners! Videokonferenser!

  Hur många av de produkter som hennes imperium säljer är närproducerade??

  Svara

  Isabella inte det minsta trovärdig när det miljö- och klimat, bara snack från hennes sida pga kommande lanseringar mm.

  Svara

  https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/Kv5qry/lowengrips-jobberbjudande-till-greta-thunberg-stracker-ut-en-hand
  Hela den här artiklen är ju så pinsam. ” Nu har Greta inspirerat en hel bolagsgrupp till att tänka annorlunda och det ska hon ha en stor eloge för.” Alltså, seriöst, det skriker ju bara greenwashing och varumärkes-branding.

  Svara

  Den där Bella är inte lite fräck! Åka snålskjuts på Greta och framstå som miljövänligt företag 🤢🤮🤢🤮😞🤮🤢🤮🤢🤮

  Svara

  Jaha, hon ”sträcker ut en hand till [Greta]” och ber Greta hjälpa dem. Greta själv har sagt att hon egentligen inte kommer med ny information eller lösningar utan påtalar saker som många redan vet men väljer att ignorera eller inte prioritera. Varför skulle Greta bli konsult eller praktikant i Isabellas konsumtionshetsande företag? Hur mycket ”power” är det att be en 16-åring att styra upp dina företags klimatpåverkan?

  Svara

  Hahahaha ”hjälp oss”… ”hade ingen aning ”… undrar vad hennes BFF Annie säger när hon läser detta ? Hon gjorde dessutom ”reklam ” att man skulle rösta på partiet men vet inte vad de står för …
  Dubbelmoral eller ?

  Svara

  Hon skulle kunna skippa alla to go- muggar när hon dricker sitt kaffe. Och byta aluminiumkapsel maskinen mot bryggare.
  Det är galenskap

  Svara

  Bluffen om Greta ”Klimat-Jesus” Thunberg.

  Vad skulle hon kunna hjälpa Isabella och hennes bolag med ?

  https://www.facebook.com/minasiktsverige/posts/2148091661919171?__tn__=K-R

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.