Den kocken stannade inte länge…

Kocken Matilda startade efter jul och verkar redan ha slutat.
Fick inte Mat.se tillräckligt stor utdelning på sportlovspickniken eller vad kan ha hänt här?
Är du sugen på att laga miljövänligt plantkäk i ett utställningskök på Lidingö – ansök snabbt som attans!!!!

Tack för tips!

229 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    ?

    Fotovänlig mat

    Det står inget om god mat

      Nä men maten ska i alla fall göra sig ”bra” på bild?

    Create photo-friendly food ???

    Rätt tragiskt ändå!

      Inget om eco-friendly?

        Prioriteringar…

      Ska man ha en kock till sina barn kanske inte photo friendly är nummer 1?

      Det måste väl vara photo friendly för att maten ska kunna bli content och kocken på så vis betalas av bolagen i stället för Bella privat… Jisses, det här borde Skatteverket granska.

        Oh gud ditt nickname.. Haha! Undrar om vi jobbar på samma arbetsplats.

          Hysteriskt roligt! Måste bara berätta om en situation som kunde ha blivit mycket pinsam! Jag har ett möte varje vecka med vår ledningsgrupp där vd ingår. Jag kom in i rummet och det är helt tyst så jag säger ’här lyser flitens lampa’. VD tittar upp och nitar mig med blicken och tittar sig sen omkring och frågar VAD SA DU? ’Här lyser flitens lampa’ säger jag igen. Han garvar rakt ut och säger att han uppfattade ’och här sitter ni slampor’. Troligt att jag skulle kalla ledningsgruppen för slampor… 😀

            Jag gjorde något liknande på min arbetsplats. Det var helt tyst när jag kom travandes. Alla var oerhört koncentrerade med att stirra in i sina datorer och jag tänkte att jag skulle lätta ta upp stämningen lite genom att bara säga något som kunde bryta tystnaden. Så jag säger ”Här lyser minsann flitens lampa” varpå en kollega ser helt ställd ut och nästan börjar stamma. Några andra vände sig om och stirrar på mig och sedan på tjejen som ser helt förvirrad ut. Ett par obekväma sekunder flyter förbi innan jag förstår vad hon trodde att jag sa och jag säger ”Jag tror du hörde något annat än vad jag sa” Så börjar alla garva. Hon hade aldrig hört uttrycket innan så inte så konstigt att hon reagerade. Sedan blev det ett skämt i mitt team.

    Hon kanske inte ville ha scrunchies i betalning?

    Blir så frustrerad. Hur fan orkar man, det finns ju ingen långsiktighet på nått, hon har redan slutat? Laga maten själv för fan. Hur orkar man…hur!?

      Hur många ”hur” kan man ha i en kommentar? J-a tröttsamma blogguttryck!
      ”Hur orkar man… hur?”
      ”Hur fint?!”
      ”Hur bra?!”
      ”Nej, bara nej”

      Gah, hitta på något eget!

        Och jag tyckte att JAG var lättirriterad när jag satt bredvid en man som sög smärtsamt barnsligt ur ett sugrör på tåget imorse.

          ?

          Oh nej du är inte lättirriterad, att som vuxen människa suga smärtsamt barnsligt ur ett sugrör borde vara olagligt!

          Jag är inte heller lättirriterad, egentligen. Släng in ett ”asså” också så är bristen på uppvisad intelligens komplett.

          Typexempel bloggkommentator: ”Asså nej, bara nej! Hur orkar man sitta bredvid en sugrörssugare… hur? Hur sjukt?”

        lugna ner dig..

      Förstår inte hur du kan ha 142 likes. Jag har aldrig lagat mat själv och behöver inte heller göra det. Varför tycker majoriteten här inne att det är konstigt att man inte lagar sin egen mat?!??!

      (Har en kock till pappa som ger mig matlådor som räcker i 3-4 dagar, samt en sambo som vill laga resterande måltider).

        Då är det inte konstigt. Det många reagerar på är förmodligen att il anställer en kock. Det är inte lika vanligt som att föräldrar förser sina vuxna barn med matlådor.

          Har funderat på det också och kan inte riktig komma fram till ett svar. Har googlat lite vad en kock skulle kosta 10 gånger i månaden. Det kostar nästan lika mycket som att äta ute 3 gånger i veckan (snitt). Att äta ute 3 gånger i veckan gör majoritet av min vänskapskrets och ingen höjjer på ögonbrynen… men att anlita en kock är anmärkningsvärt?

            Ja, jag antar att dina siffror stämmer. Många lägger nog ut samma belopp under en vecka genom att äta på diverse snabbmatställen. Jag skrev vad jag tror många reagerar på.

            Kan man ana på formuleringen i annonsen att svårigheten i detta fall är att hitta någon som kan arbeta på just dessa tider. Antar att det är frågan om någon form av hemlagad catering och det känns inte så tokigt. Snarare som en affärsidé för den som kan laga mat och kan bygga upp en kundkrets ? nästa rut-avdrag kanske ?

            Ingår kostnaden av ingredienserna i jämförelsen du gjörde?

          Det är väl för att hon inte anser sig vara jättebra på att laga mat och för att hon inte har stort intresse av det kanske, eller beror det mest på att hon vill få mer tid över till barnen och jobbet och gärna vill ha maten färdig och serverad när de kommer hem och framförallt att barnen, och hon själv, ska få vällagad, bra, god, och hälsosam mat. Hon är mån om hälsan och att må bra, och faktiskt så verkar hon hålla sig väldigt frisk.

        Ge dig, du hajar! Ingen hade väl för fan ifrågasatt det om vi ponerar att Bella hade varit gift med en kock som hade med sig mat varje kväll.
        Och om inte skillnaden är uppenbar så sätt dig och meditera över saken.

        Gissar att mamma packade gympapåsen åt dig med?

          Nej, det var också pappans j*vla ansvarsområde ??

        Bella kan ha en hel köksstab om hon vill och om det underlättar hennes liv. Hon kan anställa någon som rör om i tekoppen åt henne, så hon slipper. Jag kan inte bry mig mindre faktiskt. Det jag reagerar på är hennes tvångsmässiga behov av att av visa upp och skryta om hur hon slipper göra något själv. Att hon tror att det är ett mått på framgång och lycka, att folk ska bli imponerade och avundsjuka. Att hon inbillar sig att det skulle gynna hennes varumärke.

        Hon skulle vinna mycket på att dra ner på högfärden lite och inte trycka upp allting i folks ansikten hela tiden.

    Inte så konstigt med tanke på att recepten ligger ute under ”Isabellas…” Kokkonst är också en konst, skulle inte vilja att någon annan tog cred för det.

      Fast Isabella har varit mycket tydlig i sin blogg med att det är Matildas recept, och den fantastiska kocken Matilda osv skriver hon… men såg att Mat.se skriver Isabellas soppa, kock Isabella… och det blir ju lite fel, som om det är Isabellas recept och som om hon lagat det, men de ville väl ha med Isabellas val och mat och det är hon som gör samarbetet med rabattkod osv. Men som sagt Isabella är noga med att påpeka att det är Matildas mat och recept ju.

    Men gud, kan de inte bara hålla sig till svenska istället för att göra bort sig varje gång de söker folk?
    Sedan kan man fundera på om det finns utbildade kockar som vill arbeta varannan vecka hemma hos någon med att laga mat till små barn samt uthärda någon 20-åring som ska ta kort på maten man lagar och lägga ut på instagram. Tror det finns mer stimulerande jobb.

      Eller hur. Är redan brist på bra kockar så vilken duktig kock skulle vilja ta ett jobb där!? ? förmodligen ingen utbildad men hon kanske lyckas få tag i en gammal deltagare från Sveriges mästerkock.

        Typ som Odd då? (Sorry, kunde inte låta bli ?)

        Men det är väl kanske inte viktigt att det är just en utbildad kock, alltså en kocktitel utan bara att det är någon som är duktigt på att laga bra, hälsosam mat och även är matkreativ. Det kan ju passa någon som extraknäck kanske. Tycker det låter som ett trevlig jobb att laga mat hemma hos någon och till barn också, men kan ju vara svårt att hitta nån med de tiderna förstås. Sen är det väl inte livsviktigt utan i värsta fall kan väl IL själv laga eller den inneboende.

      Bella söker någon från 1912, gärna en inneboende piga som inte har något eget liv eller ambitioner utan som med GLÄDJE och tacksamhet i blicken lagar hennes mat, städar hennes skit och uppfostrar hennes barn.

      Jag skriver uppfostrar för jag tycker att en person som både hämtar och lämnar på dagis, handlar julklappar och födelsedagspresenter, lagar barnets mat, packar barnets väskor och NATTAR dem på kvällen är bättre på barnuppfostran än en mamma som bara är där för mys, lek och stök.

      SÅ TRÖTT PÅ BELLA om inte det märktes, önskar en Bella-fri vecka här inne så kommer vi inte ens minnas att hon finns!

        Fast det är ju Bella själv som hämtar och lämnar på dagis, och nattar. Det har hon ju bara hjälp med i nödfall om hon är bortrest eller på jobb. Man kan hålla sig till rätt fakta iaf även om man ogillar och är trött, det är så lågt att förvrida och vinkla allt tycker jag. Oschysst. Håller med om bella-fri vecka, det vore nog nyttigt för många.

        Helt otroligt hur det bildas egna sanningar här inne. Läskigt beteende. Folk borde vara mer källkritiska och inte bara lyssna på en enda källa.

        hahaha första stycket?

    Haha hon kanske var helt kass på att laga mat.

      Som jag ? därav har jag en kock. Bränner till och med vattnet.. ( kock & städerska. Allt i allo med andra ord )

    Den ende/enda jag är imponerad av i detta gäng är juristen. När ska någon våga gola?!

      Du har så rätt vem tusan är henne jurist jag är sjukt nyfiken vem denna person är som håller snattarn så bra

        Claudio Henriksson är den som sitter som revisor i bolagen:

        https://stromsonrevision.se/people/

          Juristen och revisorn är inte samma sak. Revisorn ska avge revisionsberättelse (som blir publik) och måste vara oberoende i förhållande till bolaget. En jurist har absolut tystnadsplikt och riskerar uteslutning ur samfundet om den inte håller på sekretessen. Tror inget Isabella kan berätta för sin jurist är värt att ödelägga sin karriär för att sprida.

            Läs på lite mer:

            Vem som helst kan kalla sig jurist – den tystnadsplikt som gäller advokater gäller inte jurister som bara måste följa samma lagar som allmänheten.

            När det gäller rätten att få kalla sig advokat måste man ha blivit antagen som ledamot av Sveriges advokatsamfund. För att bli ledamot i samfundet måste man ha en jur. kand.-examen, vilket tar cirka fem år av akademiska studier. Efter examen ska man ha arbetat tre år med praktisk kvalificerad juridisk verksamhet, antingen genom arbete som biträdande jurist vid advokatbyrå eller genom att driva egen juridisk verksamhet. Därefter skall man ha avlagt en godkänd advokatexamen. Man ska ha en ordnad ekonomi, vara redbar och i övrigt vara lämpad för advokatverksamhet.

    Förlåt, men förvånas ständigt (eller egentligen inte) över att ingen i Isabellas team kan engelska?

      Jag håller med. Förvånas ständigt då jag hittar gång på gång så himla konstiga meningar eller grammatiska fel eller meningar som låter så himla svengelska, spelar ingen roll vilket projekt det än gäller. Det gör att jag verkligen inte kan ta hennes varumärke seriöst. Om de bara investerade lite i någon som kan korrläsa alla texter de lägger ut. Det skulle höja hennes trovärdighet så mkt. Undrar just hur alla deras möten går till när il sitter där med sin svengelska och det gäller mångmiljonprojekt.

      Jag tror att de kör hela stycken i google translate, det är den enda förklaringen jag kan hitta till varför det ser så himla konstigt ut. Men hey, det är tidseffektivt!

        Inte ens google translate kan få till det så här dåligt. Skriv på svenska om ni inte kan engelska. ”dinner invitations that Isabella has”. Låter ju illa redan på svenska…

      +1!!! Vill sticka nålar i ögonen så otroligt dåligt och direktöversatt allt är ?

        Dinner invitations that Isabella has

      ”Dinner invitations” = direkt översättning av middagsbjudningar ?

      Och ”A cook TO Isabella Lowengrip..” nej men alltså jag ORKAR inte. Anställ någon som läst engelska C, eller åtminstone engelska B.. okej då, engelska A skulle duga. Mina ögon blöder.

        Kanske svenska hade dugit eller söker de en kock internationellt?

      Inte ovanligt att folk överskattar hur bra de är på engelska och tror att de fixar översättningen själva, hittar alltid fel i restaurangmenyer och även på storföretags och myndigheters webbsidor.

    Gillis är vegeterian ???? oh lord have mercy!

      Av allt som är knasigt i den här annonsen väljer du att fokusera på att han inte äter kött?
      Jag är mycket förvirrad

        Nej, Joe menar nog grammatiken

      Vad är det som är roligt? I storyn står det ”vegetarian” och i din kommentar ”vegeterian”. Skrattar du åt att du själv har stavat fel? 🙂

        Gillis is a vegetarian!

        Is… vegetarian?

          Är han vegetarisk?

          Det är rätt formulerat.

          Engelskan i resten av texten är i vanlig ordning kass men just den raden fattar jag faktiskt inte vad det är du klagar på. ”Gillis är vegetarian” heter på engelska ”Gillis is a vegetarian”. Är väl inget konstigt med det?

          Förstår inte vad som är fel med den meningen? Är jag helt borta? ?

            Nej, du är hemma 🙂

      Undrar om han är det hos Odd också ?

        förmodligen inte, vegetariskt/plant baserat är väl enklare att laga till kanske om nu bella skulle vara själv med dem ngn gång och behöva ge mat..

      Sally var ju också det i P4, men inte längre eller?

        Reagerade också. Hon sa rakt ut att båda barnen är vegetarianer i intervjun och att om de skulle fråga efter köttbullar så skulle hon ge dem det – tilläggandes att det såklart var NYTTIGA VEGETARISKA ”köttbullar”.
        Men nu är det enbart Gillis.

        Jag tycker mindre och mindre illa om Isabella, och mer synd om henne. Sättet hon ljuger om små saker, ibland obetydliga, är som hämtat ur DSM under patologisk lögnare. Som om hon inte kan låta bli att vrida sanningen, likt instinkt.
        Psykisk ohälsa gör inte en person galen eller mindre värd, det rör sig om psykologiska sjukdomar som kan vara minst lika förlamande för livskvalitén som en fysisk åkomma.

        Jag undrar om några år, när barnen blir äldre och kan läsa. Tyvärr är ju barn idag tidiga med teknik och sociala medier, och tror knappast Bellas levnadsförhållanden hjälper. Vad kommer barnen säga om de hittar allt om sin mor? Alla hennes lögner och tydliga bevis som slår hål på hennes luftslott?
        Jag själv minns att jag som 9-åring avskydde min mor för hon ljög eller höll aldrig löften, allt var jobb jobb jobb…

          För ett barn kan inte ändra på sig ?

      Yes… he is a vegetarian…is there a problem?

    Undra vad Isabellas anställda tjänar ?

      Minimumlön?

        Läste ”muminlön”?

        Vad vet du om det Lise-lott? Nej det vet inte du. Är de inte nöjda så slutar de väl eller tar andra jobb.

          Anonym 04:16. Det är ju precis det majoriteten av hennes anställa gör ?

      2 schampon och en hårklämma /veckan

        Inga imponerade löner men helt okej, runt 25 tjänar de flesta som jobbar där, av de som ens får betalt då. Väldigt vanligt att de anställda börjat som praktikanter, får de sen anställning så är det ofta deras första riktiga jobb och då tar dem pisslöner i brist på bättre vetande.

          Hur vet du detta?

            Eftersom jag själv jobbat där.

              Dolly, hur var de som arbetsgivare ? Trivdes du ?

              Dolly, berätta allt!!!!

              Vem är du och har Camilla din email för anonym intervju? ?

                Jag trivdes inte, men mot slutet vantrivdes jag. Har sett med egna ögon hur exakt allting är fejk. Leenden, historier, intervjuer, antalet anställda, framgångshistoirer, siffror, lappar. Isabella är extremt oproffersionell, och jag vågar faktiskt sträcka mig till att skriva att hon har samma intellektuella nivå som en 6åring. Pingis är inte särskilt mycket mer begåvad hon heller, och verkligen inte någon ”hjärnan bakom allt flams” som många verkar tro att hon är.

                Det är svårt att ”berätta allt i en anonym intervju”, eftersom jag inte skulle vara helt anonym för alla.

                  Fick du skriva på ett sekretessavtal, att inte berätta om livet bakom kulisserna?

                    Nej, jag syftar mer på att det blir uppenbart för dem vem jag är. Mitt säkerhetsteam avråder mig från det (haha ?)

                      Trivs de andra medarbetarna? Jobbar IL överhuvudtaget?

                  Tror dig! Det är ju den oproffsiga bild de sänder ut också….tragiskt

                    Fan är det c eller hampus. Jag som trodde det var dolly Parton ?

              Och jag är astronaut

                Vad är osannolikt med att Dolly har jobbat där?

          Jag tycker det är att utnyttja unga anställda som inte vet bättre. Minns ni Emma som fick jobba i princip dygnet runt både som:
          – Fotograf
          – Redigerare
          – Kock (?)
          – Nanny
          – Inköpare
          – Stylist
          – Möjligtvis också bloggskrivare
          – Assistent till exempelvis mejlen.

          Hur kan man ens försvara sånt? Jag är väldigt nyfiken på vad hon fick i lön. För ovanstående arbetsområden behövs det en person till varje eller en enormt hög lön med galna förmåner. Men jag är säker på att hon inte fick ett dugg av de två 🙂

      Angelica Svensson numera Angelica Aurell fick 5000 inkl moms per månad för att styla Isabella på heltid. Lol på den

        Whaaa. Var fick du reda på det?

        Varifrån kommer denna info?

        Fyfan vilken slavlön. Är denna info legit?

        Styla på heltid? Tar det 8 timmar per dag att styla, som en heltid är? Njaa.. låter inte så trovärdigt va. Om hon fick femtusen så var det nog inte heltid.

        Hur stajlar man någon på heltid? Hon satt alltså 40 h i veckan och stylade isabella? I smell bullshit.

          Men snacka om att ni är tröga.

      Löwengrip Invest AB:

      Senaste räkenskapsåret 2017-07/2018-06 hade man 7 anställda och betalade in 643 696 kr i arbetsgivaravgifter, vilket är 53 641 kr i snitt per månad, vilket i sin tur är 7 663 kr i snitt per anställd, vilket motsvarar en bruttolön på 24 390 kr före skatt.

      Här skall man nog komma ihåg att BB själv troligen tar ut större lön till sig själv så att snittet på hennes ”Teams” löner är betydligt lägre är nog inte en orimlig slutsats.

        Men det är ju en bra lön , eller en okej lön iaf. Iaf för unga utan utbildning eller erfarenhet, så det är de nog nöjda med, och är de inte nöjda så är det ju bara att sluta. För mig är det mycket pengar iaf. Tänk att de får mycket förmåner också som resor, galor, middagar, event. En del av dem iaf. Vart är det folk vill komma med att diskutera löner? Bella blir verkligen hårdgransakad eller stalkad skulle man kunna säga.

          BB har sagt att hon har en ”burnrate” på typ 100″ i månaden, vid ett löneutag på 200″ brutto för hennes del så blir ovanstående siffror för övriga 6 anställa i snitt 11 790 kr före skatt.

    Bokstavligt talat ett av de värsta jobben jag kan tänka mig. Det kryper längst ryggraden bara jag tänker på det. Vaddå ”we”? Hon och ungarna letar unisont efter en kock? Aaahhh får sån cringe. Och ”thelowengriphouse”. Dafuq??

      Älskar älskar äääälskar ditt nic, miss Philange.

      Alla här som påpekar BBs dåliga engelska: SLUTA SKRIVA ’LÄNGST’ när ni menar ’längs’!

        Omg jag som vanligt vis brukar se mig som en grammar police, speciellt med det svenska språket men fan, jag tänkte över hur jag själv skriver det uttrycker och jo fan är det fel!
        Sitter skamset med Google och facit i hand.
        Tack, jag slipper skämma bort mig i mina framtida skrifter ??

          Din kommentar måste vara ett skämt? Din grammatik är ju katastrofal.

          Är särskrivningen ironisk? 😛

            I engelskan sätter man sällan ihop ord likt svenskan. Det är även korrekt att använda bindestreck, men båda är korrekt.
            Skulle jag skriva grammarpolice är det såldeles fel.
            Sen vet jag inte, mina referenser är vännerna i Kanada där jag bodde ett par år. Och det är välkänt även bland kanadensarna att vi Skandinavier har bättre koll på den engelska grammatiken än de själva har, då vi lär oss det engelska språket på ett mer akademiskt vis.

            I svenska däremot skulle grammar police inte varit särskrivet, grammatikpolis lät dock lite för direktöversatt så jag valde att blanda både svenska och engelska i min text.

            Rätta mig gärna om det är något annat som var fel, förutom att jag använder talspråk (är ändå ett kommentarsfält). Är nyfiken!

              Ah ser det!
              ”Som vanligt vis”
              Vanligtvis ska det stå, tack!

                ”Skämma bort mig” är fel. Du menar nog ”skämma ut mig”.

              …och du Vicky, _skandinaver_ med gement s skriver man. Du ska nog sluta vara grammatikpolis. (Din första mening känns också lite avig, jag skulle skrivit ”I engelskan sätter man sällan ihop ord som man gör i svenskan.”)

              För övrigt håller jag verkligen inte med dig om att vi svenskar skulle kunna bättre engelsk grammatik än kanadensarna. Du måste umgåtts med fel kanadensare (ja, jag har också bott där).

            Hon skrev ”grammar Police” och i engelskan särskrivs typ allt..

              Hon skrev även vanligt vis. Vanligtvis skrivs det.

      Hon vill framstå som kunglig. Så fjantigt.

    Var det inte Sally som var vegetarian?

      Nej gillis

        Kanske ingen. Vem vet.

          Vi frågar teamet, dom lär ha bättre koll….

            ”Han den där korta, ljushåriga, uppnästa..? Äh, skitsamma!”

            De som vet, de vet. ??

              Skitsamma, Micke skulle vara lika snål iaf…?

                YRROL!!! Det bästa svensk filmindustri någonsin levererat!

          Kanske kaninen.

            Nä. Kaninen äter hö från Ica. Som ligger brevid pastan!

        Sa hon inte det i intervjun för någon dag sen? Såg att nån skrev det i kommentarerna här nämligen.

        Hon sa i intervjun på p4 att sally är vegetarian. Men det är bella vi snackar om.

          Va? Hon äter ju mjölk, yoghurt och ägg? Då är hon inte vegetarian. Eller… Alltså jag har i alla år trott att en vegetarian bara avstår från kött och fisk men fick nyligen höra att de inte äter ägg eller mjölkprodukter heller. Som en vegan typ, fast en vegan implementerar tänket i hela sin livsstil också, använder inte skinn, dun, silke, djurtestade produkter etc.

            Men suck inte vegan-debatten igen. Hur länge ska det ältas.

              Tills någon fattar vad skillnaden är

            Jo i teorin så är det definitionen av vegetarian och vegan, vegetarian är en kosthållning och vegan är en livsstil där vegetariansim ingår. Men i folkmun så brukar man säga vegetarian för någon som inte äter kött. Den korrekta termen för någon som inte äter kött men äter ägg och mjölkprodukter är lakto- ovo-vegetarian.

              Jag förstår. Gemene man (inklusive mig) verkar tro att vegetarian är någon som bara avstår från kött och fisk. Tack för förtydligandet M!

              Exakt, lakto-ovo VEGETARIAN

              Vegetariansim xD ”där vegetarian-sim ingår” haha förlåt, jag är trött. Men detta var typ det roligaste jag läst idag

            Demivegetarian (pescetarian) – avstår från kött men äter vegetabiliska livsmedel, fisk, ägg och mjölk.
            Lacto-ovo-vegetarian – äter inte kött, inkluderat fågel och fisk. Äter ägg och mjölkprodukter.
            Laktovegetarian – äter enbart vegetabiliska livsmedel samt mjölkprodukter.
            Vegan – äter enbart vegetabiliska livsmedel. Det innebär att kött, skaldjur, ägg, fisk, fågel och mjölkprodukter inte ingår i dieten.

              Pescetarian är väl vad som också kallas Stockholmsvegetarian. I princip någon som skippar rött kött men i övrigt käkar som vanligt. Det slinker ned humrar, vaktelägg och fasaner utan besvär men ingen tournedos ??????

                Hahahahaha!!!

            En vegan gillar plast.

          Haha, ja, det är jobbigt att hålla reda på alla lögner om vilket barn som äter vad.

      Båda barnen är vegetarianer, enligt Bella själv (sagt i radiointervju häromdagen).

        Alla anställda i ”Bellas bolag” kör elbilar också.
        Fast egentligen är det bara Bella själv som kör en hybridbil.
        Så man får ta det hon säger med en näve salt som vanligt.

          Snarare hink än näve

      Hon har sagt att Sally gillar att äta salami så nä det tror jag inte.

        Det finns väl salami gjord på tofu?

          Då skriver man ju ut det, det får inte heta bara ’salami’. Jäklar vad sugen jag blev på salami nu! Ska göra en paj på det med broccoli och ricottaost 😀

          Då skulle hon sagt att Sally äääälskar Tofusalami, hon äter inte vanlig salami, herregud vem gör det liksom???‍♀️

          Ja och annan vegetarisk och även vegansk salami finns på willys och andra ställen.

            Finns ingenting som är salami som inte innehåller kött.
            Varför envisas gräsätare att alltid försöka köttefiera namnen för deras produkter?

            Är det en latent inombords längtan som kämpar att få komma ut och sätta tänderna i en köttig burgare eller vad?

              Men finns ingen kroppsdel som heter salami. Varför envisas människor med att ändra form, smak (oftast med plantor, eller gräs som du nu tycker är mer passande), och namn på djurdelarna för att tycka om det?

                Någon på wikipedia förklarar vad salami är rätt bra:

                Salami är ett samlingsnamn på mjölksyrefermenterade, lufttorkade, saltade och kryddade tjocka korvar från länder som till exempel Italien, Spanien och Ungern. Salamin görs på malt kött (mestadels fläsk- eller nötkött), bacon och kryddor. Den kan förseglas med sockerlösning på utsidan, hängas och rökas. Alternativa köttsorter kan vara vildsvin, häst eller lamm, i vissa fall kalkon eller kyckling.

                https://sv.wikipedia.org/wiki/Salami

        Salami kan vara vilken som helst. Tryffelsalami är vad som äts i huset. Tydlighet är ”viktigt” för BB. ??

    Jag älskar att laga mat, men lagar tyvärr bara god, nyttig och ekologisk mat. Inte alltid fotovänlig.

    Fy vilket jobb! Vem orkar med Bella i längden? Och att vara med i hennes Truman-showliv?

    Hoppas att ingen nappar på den annonsen.???

    Verkar som om hon slutade på studs eftersom som det blev ost till middag?

      Fick en bild i huvudet av att stackarna sitter runt bordet och delar på en bit herrgårdsost eftersom deras mamma inte vet hur man lagar mat.

        Hahahahh

          Tycker det känns rätt ballt att jag inom ett par år kommer kunna slå Sveriges mäktigaste kvinna – Svea rikes egna Oprah Winfrey – i dammsugning av litet rum eller kokning av löskokt ägg. She makes me powerful!

      Hann kocken göra två veckomenyer, en middagsbjudning och några samarbeten. Sedan var det över…

        Är det så konstigt egentligen, hon kanske ville prova en tid bara.. hon har väl annat jobb också. Eller kanske fick annat, på heltid.

    Vad var det där om 100 000 så fort hon öppnar kylen föresten??
    Smått sorgligt med allt folk som går in å ut i barnens liv hela tiden, speciellt när det skrivits om hur förtjusta de varit i alla..

      Ja det där fattar inte jag heller? Vad menar hon när hon säger så. Matreklam eller typ sponsrat av kylskåpsföretag eller vad?

    kan ingen skriva ihop en ansökan bara för att få veta vad dom erbjuder som lön?
    jag hade gjort det om jag hade tid xD

      Säkert timlön

        Givetvis jobbar du pro bon, du får ju äran att vara nära en av vår tids största ikoner.
        Det är något som inte kan värderas i pengar.

      Någon borde infiltrera!

    Om det är varannan vecka och efter behov så hittadeckanske tjejen ett mer regelbundet jobb istället.

    Matilda kanske inte tyckte det var ok att Isabella presenterar hennes recept som sina på mat.se ?
    https://www.mat.se/search.html?shop=Matinspiration%20med%20L%C3%B6wengrip
    Finns det någon influencer som är sämre än Bella när det gäller att lämna matinspiration?
    Jag begriper då inte att samarbetspartners bara bryr sig om antalet läsare/följare och helt struntar i om influencern är en vettig och trovärdig person i sammanhanget.

      Och vad lägligt att Isabell tipsar om alla de där rengöringsprodukterna på mat.se också!

    Herregud vilka arga kommentarer på HHs insta!

      ”lanseringssuccé”

      Oj varfor då?

        Många kommentarer handlar om att priserna är orimliga.

          Det kommer nog billigare så småningom. Nu vill de sälja dyrt i början men sen kommer priser mer anpassade till studiebidrag. Verkar som många är besvikna nu att de inte har råd ?

            Ja precis. Tror att det hade varit ett smartare drag att sälja det billigare först så att de kan komma in på marknaden, och få mindre besvikna kunder. Men jag är ingen entreprenör så vad vet jag ??‍♀️.

      Jag funderar på hur många lanseringar som varit så nedskrivna som denna, och som fått så mycket negativ kritik? Att en lansering blir en stor gäspning händer säkert ofta men att det är så mycket negativa kommentarer? Det här med marknadsföring på sociala medier har inte bara fördelar… men de kämpar ju på, kundtjänsten på HH. Inte alltid så förtjänstfullt men ändå.

        Vad beror det på tror du, att de får negativ kritik? På denna blogg och cc kanske?

      Och såg att Ebba von Sydow fick extremt mycket kritik för att hon tipsade om HH i ett inlägg. Hennes läsare verkar inte tycka att hennes tips är trovärdiga

        Men det är bellasekten härifrån som gav sig på Ebba. Stört.

          Hur vet du detta?

    I P3-intervjun sa hon att båda barnen var vegetarianer?!

      Ljugengrip,Sally har aldrig varit vegetarian.

        Och det vet du?

          Den 22/1 åt hon köttbullar och mos….

          Nä, du menar att man inte kan lita på det Isabella skriver. Det har du ju rätt i.

    Haha jag är mållös

    Bara jag som nästan känner mig smutsig efter att ha följt HH epic fail ? Redigt snaskat ner mig i kritiska kommentarer och gottat mig åt eländet. Känner mig smutsig nu och tycker lite synd om de som jobbat med HH, de har nog blivit lurade av ikonen. 1.5 miljoner läsare men hur många hurrarop blev det? Bara de som fick pressutskick :-/ usch då. Vill nästan skriva till personalen på HH att glöm inte bort att du är värdefull ändå! Som människa!

      Håller med dig, jag känner lite samma sak. Känns som att de blev satta i en knepig sits när Isabella pratat om mellanprisklass, runt 300-500 kr, och så kostade scarfarna 995 kr. Inte konstigt även de som är positiva och intresserade kände sig lurade.

      Kommer bli svårt att sälja de ”billigare” hårklämmorna nu också, med sån backlash från start. Speciellt som Glitter redan säljer liknande klämmor med bling för typ 69 kr och säkert ta 3 betala för 2… HH påminner om Isabellas förra anställda företag med pyjamasar, mycket fluff för att sälja överprisad produkt som redan finns på närmaste butik för ett mer rimligt pris för det flesta. Men trist för de som lagt ner jobb på det.

        Hade man gått ut med att man hade de här och de här arbetsförhållandena och tillverkningssätten som skiljer sig från andra märken hade jag kunnat köpa priset. Men som det är nu vet vi ju ingenting om tillverkningen är bättre än andra märkens till lägre pris. Vi vet inte om det är vildsiden (där man låter larven bli till fjäril) eller siden där larven dödas. Nä ska priset motiveras måste vi veta mer om tillverkningsprocessen!

        Fast det är ju en mellanklass, finns finare dyrare märken som säljer scraves för 5000-8000 kronor. Så i jämförelse med det är Hermine Hold billigt, men dyrt i jämförelse med Lindex. Men det handlar ju också om kvalitet, det är sidentyg så då kostar det lite mer. Tåligt, hållbart tyg som är skonsamt för håret.

          Hej anställd av Bella!

            Nej inte anställd av Bella, inte av någon alls. Ni är fan inte kloka här. Fruktansvärd mobbing av Isabella är vad som pågår här, ständigt, och det är vedervärdigt och sjukt. Jo det är mobbing och inget annat och det vet ni. Nej det är inte granskning, det är mobbing och det är fel på allt Isabella gör, säger, skriver, hur hon ser ut, hur hon skrattar, pratar… allt allt. Jag tycker synd om henne, har aldrig sett någon mobbas så. Hoppas någon kändis vågar säga ifrån snart.

              Sa du ifrån förra året när Bella skrev att hon tycker att SD är rasistiska men bryr sig inte om de får regeringsmakt eftersom rasism inte påverkar henne personligen?

              Nu tror jag ännu mer att du står på Bellsans lönekonto!

          Hej HH

          Absolut, men det handlar fortfarande om hur det produceras. Bara att det är siden säger inte så mycket och motiverar inte så här högt pris.

            Är du lika intresserad och är det lika viktigt hur andras smink och kläder produceras. Kollar ni upp Biancas smink, Kenzas kläder, Kissie träningskläder, Lindex scarfsar… Är det okej hur det har producerats, jag antar att du kollat upp det noga Helena. Siden är både miljövänligt och tåligt, och jo det är ett dyrare tyg.

              Ja jag skulle vilja påstå att jag är väldigt noga med vad jag köper och att det ska vara hållbart producerat. Har skickat otaliga mail till företag med frågor om produktion och villkor. Tycker det är superviktigt att vi konsumenter bryr oss och ställer frågor, och det är viktigt att företagen visar på transparens. Bara på det sättet som vi kan få till en förändring i riktning mot en mer hållbar värld.

            Håller med helt, jag har samlat på scarfar de senaste tio åren och det syns direkt på dessa scarfarna att de är av lägre kvalitet, främst i sömmarna. Detta är ju inget problem i sig, det finns massor av fina scarfar med mindre detaljerad produktion (Arket t.ex har superfina), men de är nästan haöva priset av HH.

          Du skulle passa perfekt i HH:s kundtjänst, du verkar kunna hitta långsökta argument. Helt fascinerande i både HH:s och Isabellas kommentarsfält, det finns de som försvarar Bella som om det gällde livet. Med argument som presenteras som sanningar, även om de aldrig uttalats av HH/Bella. T ex att priset på HH beror på att det är gjort under så mycket bättre förhållanden än andra silkesprodukter. I don’t think so, då hade det presenterats som ett säljargument. Och inte ens då hade jag gett särskilt mycket för det, med tanke på hur svårt det är att övervaka arbetsförhållanden i Kina. Att ett av Bellas bolag skulle lyckas göra det på ett seriöst sätt är osannolikt. Och på Bellas Insta/blogg härjar en helt galen danska som ger sig på varenda en som skriver en kritisk kommentar. Helt vansinnigt och fruktansvärt underhållande.

          Siden är INTE ett ”tåligt” material! Sluta med era lögner för att sälja!

            Fast JO siden är ett tåligt material, starkare trådar än stål till o med. Och jag säger inte det för att sälja, för det berör inte mig. Det är ingen lögn – det är tåligt, hållbart och miljövänligt.

      Jag blev förvånad över priserna men jag tror det ligger någon tanke bakom. Tex har priserna sänkts på ’gamla’ hudvårdsserier när instant glow släpptes. Så man börjar med höga priser för att sedan kunna sänka när man släpper något nytt? Eller för att kunna köra lite rea för att folk då ska nappa på REAAAAAPRIIISEER ?.

        Samma tanke har slagit mig. Så kommer alla få en känsla av hur himla billigt det är med en prissänkning. Å andra sidan urvattnar det exklusiviteten i varumärket, så det känns ändå som en märklig stil.

          Efter att ha köpt hennes produkter till vrakpriser på matsmart skulle jag aldrig ge fullpris på hennes produkter

          Både ja och nej, jag tror det ligger mycket psykologi bakom produktutvecklingen. Det tillsammans med att nutidens konsumenter blir mer och mer medvetna.

      Känner lite likadant. Kan inte vara lätt. Nu tror jag att Bellas hardcore-fans stödköper, men det intresset tar ju slut snart.

    Det är inte konstigt. Det är svårt att leva på att jobba några timmar om dagen varannan vecka.

      Ja det är det ju, men den kocken som varit där några veckor har ju annat jobb också. Blev väl lite för mycket kanske.

      Kan ju passa någon som håller på att utbilda sig till kock. Då kan den här typen av jobb fungera bra, det blir både erfarenhet från arbetslivet och en referens.

    Alltså jag har aldrig läst Isabellas blogg, har liksom aldrig intresserat mig men nu klickade jag mig in i julinlägget och hahahhahha det är helt sinnessjukt att någon skriver på det där viset.. Och att folk läser det haha

    Jag tänker också på veckomenyerna; varför äter de olika mat? Jag kan förstå matpreferenser och allergier- men varför inte då laga en maträtt alla kan äta av? Varför måste barnen äta normativ ”barnmat” och Bella det råaste av rawfood som finns?
    Tråkigt kockjobb tänker jag. Laga en 3årsportion av spagetti med köttfärssås, en lite större av 5åringsportionen och sen… LOL

    Återstår att se om och hur de lyckas med rekryteringen.

    Oj ett extrainlägg för det? Nej du är inte alls Bella-besatt, och tonen låter nedvärderande också, i vanlig ordning.

      Och du är inte alls besatt av att kommentera. Skulle bra gärna vilja veta vem du är, du ger knappast ett friskt intryck …minst sagt.

      Nej det är hon inte utan hon skriver det som många vill läsa om och det är tyvärr Blondinbella och hennes underliga liv av lyx, konsumtion, ensamhet, lögner mm.

        Ja det är så att man skäms, som någon skrev, man känner sig smutsig. Men det är verkligen svårt att sluta följa denna truman-show.

      Säger som alla som inte tycker man ska läsa Blondinbellas blogg om man bara gnäller, läs inte här och gnäll.

      Och du nedvärderar Camilla ett x antal gånger per dag. Hur många gånger skulle du inte sluta läsa här ?

    OT, men Eco-Bella har en jättestor reklambanner för Norwegian överst på sin blogg. Tycker att det passar hennes nya, gröna approach som handen i handsken ?

    Nu har pingpongen och ”ikonen” rest till Australien och med på köpet följde P blivande man. Så lägligt att de ska försöka kränga dyra tofsar där, i solens land, de blir liksom semester i ett då. Eller hm, ? kan de till och med vara själva syftet?

      Några nyheter om hur det gick med HM och Sephora?

    Blir sjukt nyfiken på arbetsvillkoren. Fast anställning eller timanställning? Framgår ej av ”annonsen”, får redan en känsla av brist på respekt inför den blivande anställda, det är ju rätt relevant… Hur många timmar per dag får kocken betalt? Om Isabella vill beställa rätter så krävs ju en del planering, inköp och så. Sedan ska alltså två, eventuellt tre, olika rätter stå färdiga på bordet vid en specifik tidspunkt, för att få ihop allt, med vissa rätter som man kanske aldrig lagat förr, dessutom vackert upplagt, krävs nog en del förberedelse = tid. Får kocken bara betalt för några få timmar per dag blir det ju svårt att motivera att ta sig ut till Isabellas hus och tillbaka om man inte bor i närheten. Och middagsbjudningarna? Kocken verkar ha i uppgift att komma med förslag på meny, hur många timmar får hen fakturera för det jobbet? Hur lång framförhållning för dessa middagsbjudningar? Vem vill stå standby, veta att man eventuellt måste (dvs förväntas) jobba vissa kvällar utöver de schemalagda? De dagar, eller som nu, vecka när Isabella är borta och således inte behöver någon kock, blir kocken utan betalning då? Måste vara väldigt svårt att hitta någon som fixar den här typen av jobb i längden.

    Nu är det 3 personer som plötsligt slutat hos Bella sen sommaren Hayley, Magnus och nu även kocken. Det kommer och
    går väldigt mycket folk i barnens liv som som hux flux försvinner lika snabbt dom kommit

    Brukar man inte ange anställningsform och om det inte är heltid något om antal timmar.
    Annons på engelska = söker främst utländsk arbetskraft?
    Känns inte seriöst.

    Måste ha hänt något de senaste dagarna.
    Den 19 febr. skriver Bella : den fantastiska Matilda har gjort matsäck -tror jag det var-orkar inte läsa så noga på hennes svammel.
    Hur kan någon som var fantastisk 2 dagar senare sluta på grund av att det inte fungerar?
    Tror det var Matilda som inte ville låta sig hunsas av ”snart världens mäktigaste kvinna”.

    Nyfiken vad det blir för gott under fredagsmyset och pyjamaspartyt imorgon. Blir troligen matleverans från någon trevlig resturang som vill synas på Instastory och på bloggen. För Matilda slutade väl i onsdags typ? I måndags var ju allt så bra.

    Mat med beige färg duger inte. Det måste vara mer färg för man äter med ögat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.