Thunder being stolen! – Monica Geller

Något jag tycker om att göra är att luncha och shoppa, det gjorde jag och Viktor igår. Han unnade sig sin första rolex, så himla fin och den förtjänar han verkligen. Jag har ju också spanat på en klocka till mig själv, men jag vill verkligen köpa den när jag har feeling. Tänk er Paris, champagne, värme, jag känner verkligen för att unna mig.. Ja när den dagen kommer köper jag en klocka, inte annars. Kommer inte göra det ”bara för att”. För jag såg en jättefin klocka igår jag med, med diamanter som jag började dreggla lite över. Men tillslut kände jag – nä detta är Viktors gång. Så firade hans klocka istället med lunch och champagne på Riche. // Alexandra ”Kissie” Nilsson

Tydligen omfattas influencisk shopping av en hel hög av oskrivna regler och förväntningar och ska tydligen ske när vederbörande fått feeling.
Man får inte ”stjäla någons åska” – alltså stjäla rampljuset från den som bränner sina pengar, och en bra utförd shoppingrunda ska firas med bubbel!
Herregud, fatta vad man riskerar att kränka folk om man inte känner till det här?

Så ett litet tips i all välmening:
Bestäm före ni drar iväg vem som har första tjing på att handla saker på just denna runda.

135 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vad hände med Therese Lindgrens samarbete med Jotex? Någon som vet? Ser bara hennes gamla möbler i hennes lägenhet.

   Många har frågat henne om det men hon svarar aldrig på såna frågor.

   Jag gissar att hon inte var nöjd men låtsades vara det framför kameran för att få pengar. Det är så det funkar, man låtsas älska något för att sen strunta i det.

   Hon kanske kunde välja mellan att behålla möblerna eller få mer betalt istället?
   Det är väl inte konstigare än att en influencer inte förväntas äta en viss sponsrad gröt resten av livet bara för att det varit ett samarbete.

    Grejen är bara att Therese kommer ju undan med precis ALLT. Ingen ifrågasätter i tro att hon inte KAN göra fel. Hade Bianca I. gjort ett Jotex-samarbete och sedan inte behållt möblerna skulle det vara ett himla käbbel om det.

     Det är mest småungar som följer Therese och de begriper inte hur mycket pengar Therese drar in på samarbeten.
     Många av hennes följare har ingen uppfattning alls om hur en influencer tjänar pengar och hur samarbeten går till.
     De följer Therese för hon är en gullig storasyster, typ och skulle inte på något sätt vilja kritisera henne.

     Bianca HAR gjort ett samarbete med Jotex och det är knappt några möbler kvar i hennes lägenhet från det. 🙂 tycker Therese har fått jättemycket frågor om detta medan ingen ens minns att Bianca gjort det så vet inte om jag håller med dig här

      Du själv är lite av ett bevis på det jag just beskrev (försvarar Therese) 🙂

      Therese har fått frågor om det ja, men hon svarar aldrig på obekväma frågor. Hon svarar på skitsaker som att hon bor i Sthlm och vad hon heter i andranamn typ, men hon varken kan ta kritik eller ge kritik. Antagligen för att hon skulle tolkas som en negativ person som hon är livrädd för.
      Jag tror hennes clickbaits blir hennes förfall och hennes miljontals samarbeten likaså, ungarna tröttnar nog när dom inser att deras frågor aldrig blir besvarade.

      Bianca har fått mängder av kritik gällande precis allt hon har gjort redan. Hon får kritik för att hon är ytlig, inte tänker kring resor, shopaholic, beteendet, utseendet, allt. Är glad över att ingen ifrågasatt hennes Jotex-samarbete.

      Det är ju jotex som verkar oseriöst om de tar tillbaka möblerna. Inte influencers.

       Nej, Therese skrev i sin blogg bland annat när hon hade den att hon längtade tills dom skulle få sina möbler från Jotex. Jag tror inte Jotex lurar influencers utan det är dom som ratar Jotex.

        fast nu tog faktiskt Jotex tillbaka vissa möbler. Inget ovanligt att man lånar saker inför samarbeten.

         Ja, för dom var visningsex, men Therese skulle sen få sina möbler. Men hon valde bort dom antagligen.

   Samarbetet gällde säkert i typ 3 månader. Så länge for influecers betalt. Självklart ska dom möblerna ut, fortsom f*) från lägenheterna efter dessa månader. Passar absolut inte i en infuencer av rang

    Så kan det vara. Men att ljuga för sina följare att möblerna är fantastiska och wooooow i var och varannan mening är så falskt!

    Alla samarbeten Therese har gjort visar hur bra hon kan ljuga och övertyga folk till vad som helst. Hon är en säljare i grunden och säger hon är emot djurförsök samtidigt som hon sponsrar klädkedjor som säljer äkta skinn och läder. Falskt.

     Ja, ska man fakturera två miljoner varje månad och dessutom ha eget hudvårdsmärke får man inte ha alltför rymligt samvete.
     Jämför med Bella som får väldigt mycket kritik bara för att hon har mer mogna och kritiska följare. Therese följare är för unga för att begripa att Therese är en smart hycklare. Därför kommer hon undan på ett helt annat sätt än Bella.

      Så är det verkligen.

      Jag tycker Bente är rolig även om hon är mycket yngre än mig, detta eftersom hon säger rakt ut när kläderna är fula eller inte passar. Minns när hon testade ett par brallor från Chiquelle och helt sågade dom. Det är att vara trovärdig influencer att också våga ge kritik även om det biter en själv ibland.

       Jaha, och vem fasen är Bente nu då? Tycker ändå att jag har någorlunda koll på alla influensers.

        Hon är en youtuber som är väldigt frispråkig helt utan filter.

     Therese gör väl en massa smygreklam hela tiden på instastory också, alltid med ett leende. Även Bianca, men de kommer undan uppmaningar att anmälas här. Skulle inte säga att Bianca kritiseras sådär jättemycket som Sia menar, det finns andra som kritiseras betydligt mer för precis allt.

      Finns det kanske men varje gång jag kollar Biancas instagram tex så ser man nån gnällig kommentar, så ser det inte ut på Therese insta. Men hin raderar säkert sånt direkt

  Sandra Beijer har blivit kritiserad för sitt senaste samarbete.

   Med all rätt!

    Själv tycker jag att hon fick oförtjänt mycket kritik. Det där kommentarsfältet är ju ett bevis på att en del vill hitta fel i allt.

     Eller att folk växer upp och slutar tro på att hon är en sån magisk och duktig person, då hon som influencer också bara vill tjäna pengar.

   Vad för samarbete och varför?

    Samarbete med den där appen Kry. Så pinsamt hon borde skämmas.

     Trodde det var slut med samarbeten när det kommer till de där vårdapparna.
     Så mycket kritik som dessa har fått och så mycket negativa kommentarer det blir 🙁

      De verkar uppskattas av användarna. Kan förstå syftet om man har en smittsam sjukdom eller befinner sig utomlands, men annars borde man söka vård på plats.

       Lycka till att få tid hos en psykolog via vc!

        Jag har inga problem med det? Fått tid hos psykolog på vc samt remiss till psykiatrin efter ett tag. Beror nog på vart du bor och hur allvarligt det var. Jag drabbades av utmattningssyndrom så tog 3 dagar från läkarbesök till psykologtid på vc för mig.

        Har aldrig haft problem med det, och bor i Stockholm. SJÄLVKLART är det en viss väntetid, men för mig har det alltid varit kontakt med VC – konstaterat behov, remiss skickad till psykiatri – kontakt med kurator på VC under tiden remissen behandlas och sedan, efter 4-5 veckor, första besök hos psykiatrim

       Vårdapparna överanvänds av oroliga och överbeskyddande föräldrar som använder dem för att det inte är någon patientavgift när de ringer om ”sjukt” barn 🙁

        Precis. För en dagisförkylning. Herregud man ringer inte om en dagisförkylning

         Ahaa, förskoleförkylning ?

         Någon i Sandras kommentarsfält att varje samtal till KRY kostar vården 700:-, stämmer det?! Sorry om jag verkar dum, men har noll koll på den där appen och hur den fungerar.

          *skrev

          Ungefär 900 kr enligt min chef på regionen

           Vad? Herregud det låter inte bra

          Ja, faktura skickas för den utförda vårdpresstationen från t ex KRY till ens hemlandsting. Själv betalar man bara sin patientavgift eller har uppnått frikort men den som utför vården skickar faktura för arbetet. Så inga onödiga besök om vi inte vill ha höjda skatter!

          2019 är den rekommenderade ersättningen för utomlänsvård 650 kr för samtal till läkare inklusive patientavgift.
          Om patienten betalar 250 kr som hos KRY så faktureras hemlandstinget alltså 400 kr för besöket. Om besöket är avgiftsfritt (barn och ungdomar under 20 år) så faktureras hemlandstinget 650 kr.
          Doktor.se är baserad i landstinget Södermanland och där är alla vårdbesök utan patientavgift så hemlandstinget betalar 650 kr även för vuxna vid besök hos doktor.se.

          När de startade 2016 fick hemlandsting betala 1800; 2017 sänktes det till 900 och därefter till 400.

        Eller föräldrar som inte vill sitta med sitt för tidigt födda barn på en vårdcentral för att läkare ska kolla på hudutslag som 1177 tycker bör kollas upp. Eller liknande.

        Mvh mamma som tycker kry är jättebra när man inte vill utsätta riskpersoner för smitta i onödan

         Fler och fler landsting startar egna liknande appar. Bland annat har Västra Götalandsregionen en liknande där man kan få videosamtal med läkare direkt; närhälsan Online.

         Jag tycker det är bra att privata företag driver på utvecklingen inom offentlig verksamhet på det här sättet men håller med om att ersättningsnivåerna var hutlösa ett tag. Men man får ju tänka att det hade kostat att ta in patienten på en vc också.

   Har inte följt henne men blev nu nyfiken. Jag förstår inte hur man kan tala med en psykolog på Kry via webkamera i vadå 10-15 minuter, men sen då? Man brukar prata en timme hos vanlig psykolog och träffas ett par gånger, hur gör man här, nästa gång en ny psykolog på Kry?

    Man kan få längre tider med psykolog. Samt återkoppling. Men, de skriver även remisser och recept. Så gissar att det vanligaste är att de används ungefär som lindrigare fall på psykakuten, man söker på kväll/natten och får recept samt remiss till den hjälp man behöver.

     Ok då kan det säkert vara bra

      Yes. Dock kan jag tycka att de skriver ut recept lite väl enkelt, jag har ringt en gång och bara bad om det och fick det.

       Oj! Ja så ska det inte riktigt vara

       Tycker jag är jättebra. Ber man om medicin behöver man det. Jag vet ingen som tar medecin för att det är roligt!

        Folk ber om antibiotika för virus så nej

        Är du inte läkare så vet du ju inte vad du behöver för medicin. Du ska inte kunna be en läkare om medicinen du vill ha; läkarna ska skriva ut medicinen du behöver.

         Såklart om jag har tex urinvägsinfektion så vet jag vad som funkar föt mej. Jag är en vuxen människa.

        Hört talas om missbrukare av receptbelagda preparat? Gör det givetvis inte ”för att det är roligt” men har heller inget medicinskt behov.

         Hört dom ej skrivet ut tex morfin etc.

          Exakt. Jag hade extrem smärta i rygg. Hade försökt vc men de var en månads väntetid. Ringde kry och de skrev ut smärtstillande, men inte morfin. Efter en månad gick jag till vc och fick morfin direkt.

        Nej det är inte bra. Man ska inte få medicin utskrivet utan undersökning.

         Nej men då behöver du ju inte hjälp av dom bra.

         Inser problematiken men när det är sjuka köer till vårdcentralen och du har så ont så att du kunde betala en miljon bara för att slippa smärtan så är det rätt najs att veta att receptbelagd medicin är ett samtal bort… Detta gjorde idag att jag slapp vara sjukskriven från jobbet. Jag dock att du inte ska behöva uppleva det!

      Nej det är inte bra. Det finns en anledning till att de granskas.

    Vet inte exakt Krys upplägg men det finns en annan vårdapp med psykologer där man kan välja att fortsätta träffa samma psykolog. Tycker just psykologsamtal är en bra användning av vårdapp då det inte finns något behov av fysisk undersökning och då det kan vara svårt att ta sig utanför hemmet och passa bokade tider när man mår som sämst.

  Fira ett klockköp med champagne… Jag är mållös.

   Äsch, man kan väl alltid hitta anledningar att fira tycker jag. Mer bubbel åt folket!

    Ja må så vara med bubblet men måste man köpa en rolex för att få dricka bubbel?

     Haha nej men om man nu köper en klocka man vill ha, varför inte fira också? Du kan ju fira andra saker i ditt liv. Eller inte fira alls.

      Absolut, jag ser inga problem med att hon firar!

   Vilket konstigt liv kisse lever. Ytligt. Men det passar ju henne perfekt. ?

  Jag vill köpa en rolex till min man i födelsedags present. Det får bli om några år…. eller årtionden. 🙂

   Kan alltid köpa en fake på utlandsresan. ?

    Och ge sin man 10000€ i böter i present…

     Hahaha skrattade högt på bussen ?

     ?

   Blir man lyckligare att ha en rolex?

    Vad är det där för fråga ens? Mannen har väl sagt att han vill ha en och hon vill ge en till sin man. Vad fan har det med lycka att göra.

     Svär inte. Jo för vi får aldrig en bättre värld genom lyxkonsumtion när miljontals svälter. Jag skulle bli lycklig av att pengarna gick till fattiga. Men det fattar du nog inte.

   Köp via en pantbank, brukar vara mycket billigare 🙂

    Är det inte bara stöldgods där? ?

     Vilka fördomar…. Vart har du fått det ifrån? Allt kollas upp och registreras där.
     Och absolut inte Rolex-klockor iallafall, det är inte bara svassa in och panta en sån dyr klocka utan vidare, men det hade väl antagligen världens mest korkade tjuv försökt att göra ☺️

  Inredningochdesign Instagram.visar upp ett bok från louisvutton på instagram märker endast som reklam på engelska dvs AD. Men ger sina följare 10% rabatt om man köper något via en hemsida. Hur dåligt. Hon som hävdar att hon lider av uyymaningsyndrom lurar sina följare med att försöka kränga på de fler onödiga prylar.

   Vad menar du med sista meningen egentligen?

    Hon lurar följare att köpas onödiga saker men märker inte ens ut ett samarbete. Försäkringskassan borde kolla mer på instagram folk hit och dit som hävdar att de är utmattade men tjänar svarta pengar.

     Anmäl då?

     Hur vet du vad hon får från försäkringskassan? ? Man kan vara sjukskriven utan att söka sjukpenning. Man kan ha utmattningssyndrom utan att vara sjukskriven.

      Hon gick i arbetsträning så antar att hon visar får från försäkringskassan. Folk får va på försäkrings kassan om det finns skäl för det.
      Men man bör inte göra samarbeten utan att ens tala om för läsarna att man visst tjänar pengar på det och det på ett ohyggligt sätt att endast märka ut som reklam undra hur skatteverket skulle se på det. Så kolla hennes Instagram inredningochdesign och döm själva.

       Gick är dåtid. Ja, hon verkar inte ha märkt ut reklam. Men det har ju inget med hennes utmattningssyndrom att göra. Böeb bara konstigt att dra upp. Anmäl om du vill?

  Fy fasiken vad patetiskt!

  Jag hoppas att de här personerna, om de någongång blir vuxna och mogna individer, ser tillbaka på detta och skäms.

   Fast jag vet personer som firar när se fått nya bilar. Är ju same same. Gör väl inget om de firar att han köpt en klocka?

    Och jag firar ibland utan att ha något speciellt att fira alls. Att det är fredag, att jag orkade hela dagen på jobbet, att min moddag blev så himla god osv. Bara för att jag känner för att fira. Skäms på mig.

     Det är nog inte bubblorna och firandet som är problemet här. Vänd på det, får man inte fira om man inte har köpt en rolex eller en bil. Det är ju influencers vi talar om, de ska sätta ribban för övriga konsumenter.

      Vem har sagt att man inte får fira annat? Det är ju löjligt att påstå att det är vad hon hävdar med inlägget.

      Nu flummar du!

       Javisst flummar jag! Men jag har lättare att förstå att hon dricker bubbel på onsdag eftermiddag än att hon inte kan köpa en egen klocka för att partnern har gjort det samtidigt. Jag börjar dessutom komma så långt ifrån den tiden i mitt liv då jag tyckte det var roligt att springa på stan och shoppa och äta ute. Av flera anledningar, men en av dem beror säkert på min ålder ??

        Jag fortsätter, nätshopping och ett glas rött går alla kvällar i veckan ? men jag lovar att jag försöker minska min konsumtion!

     Jag kanske inte var tydlig nog men jag syftade på att fira lyxkonsumtion.
     Som att man iom köpet av en Rolex har gjort något bra som folk ska glädjas med en åt, det är helt befängt.

     Att du vill fira att det är helg, att du tog dig igenom en slitig arbetsdag eller att ditt barn lärt sig prata är väl en helt annan sak- fira på!

      Håller inte med. Låt folk fira vad de vill.

      Man kan väl fira utan syftet att andra ska glädjas åt en? Inte som att någon annan behöver glädjas åt mig för att jag firar nya klockan med ett glas bubbel. Hur kan man bli provocerad av att andra firar något man själv inte skulle fira?

       Alltså det är väl dubbelt firande. Dels fira nya klockan men jag tror att firandet är desto mer: jag har kommit till en punkt i livet där det går så bra att jag kan köpa en Rolex. Och det är verkligen värt att fira tycker jag 🙂

      Nej det är inte befängt? Vilket tråkigt liv att inte kunna fira mål man uppnår i sitt liv.

      Jag håller med. Först blev jag förfärad över att så unga människor shoppar rolexklockor och sippar champagne mitt på blanka dagen. Men det slog mig att skillnaden endast är priset på varorna om jag jämför med när jag var 25-30 år, framförallt när jag levde studentliv. Vi firade oftast slutet av en tentaperiod med att shoppa loss, äta ute och gärna lite vin och prat efteråt. Den tråkiga 40-åringen i mig säger att det är ytligt och ohållbart, men då är det förmodligen inte det sämsta att köpa snordyra prylar istället för billiga, tänker jag.

   Vad var patetiskt här? Om man sparat länge till något man verkligen vill ha och sedan kan köpa det – varför inte avsluta med ett glad bubbel på en uteservering? Förstår verkligen inte problemet här.

   Däremot weird att hon inte kan köpa för det är ”Viktors” gång. Men hon kanske kollade på en som var tre gånger så dyrare och hade tre gånger så häftiga funktioner 😉

    Glas*

    Dyr*

    Eller kanske Viktor känner att han nått en viss punkt i livet där han har ”lyckats” och att det går så bra att han nu har råd att köpa en dyr klocka, och att det är detta de firar. Skulle Kissie också köpt en klocka så skulle det ju känts mindre som Viktors dag, jag tycker att det var finkänsligt av Kissie att avstå 🙂

     Ja det hade varit finkänsligt att avstå om hon inte sedan skrivit i bloggen att hon avstod för att inte sno hans thunder! ? Så otroligt icke varken finkänslig eller ödmjuk sak att säga! ?

  Kan du inte skriva om Alexander Pärleros??Han är intressant, tillika som han är en influencer!

   Alexander, är det du?

   Nej. Han är en skittrist tönt. Verkar riktigt obildad.

    Visst är det han som jobbat som strippare? Han som är tillsammans med Ida Warg?

  ”sin _första_ Rolex”….

   Det är vad jag kallar livsmål.

   Låter som ett mål han haft. Är inte ovanligt just med klockköp.

  Ah, han har verkligen ”förtjänat” en Rolex… Hur gör man det…? ?

   Genom hårt jobb. I det här fallet används det för att beskriva att ens vän förtjänar det bästa typ, eftersom det är Kissie som säger det.

    Ah, så om man inte har råd med en Rolex jobbar man inte hårt alltså ? ??

  Fattar inte alls grejen med Rolex,.men ja vi alla är olika ?

   Det förstår jag 🙂 Är ju en fin klocka för de klockintresserade.

    Knappast en klocka för den som verkligen begriper sig på klockor.
    Rolex är för nyrika som inte känner till andra märken.

  Kan någon förklara vem han är? 🙂

  ohhh min man lider av svettiga skinkor och konkelbär. fastna skit emellan. när han sitter på sängen så blir det spår av bajs. har era män också samma bekymmer? slickar ni?

   ??

   va i h..?

  Fy vad tråkig Maggan är i framfångspodden! Vem gäspar sig igenom en intervju?? Gud vad nonchalant och ointressant samtal. De tog verkligen ut det sämsta ur varandra

   Håller med, lyssnade en kvart och då hann hon döma ut Söder, dit vågade hon inte åka..sedan började reklamen för hennes piller..
   Hur kan folk vara så korkade att de går på det och köper dem??

  Jag som är glad om jag ens har råd att köpa kläder en månad. ? Iofs, storhandlar hellre. Men i april/maj ska jag faktiskt investera i nya kläder. Men ingen klocka, har redan för många ? Ingen Rolex men ?‍♀️

   Det gör du rätt i unna dej lite. ☺

   Vilka har du från Ur och Penn måne? ?

  Vem behöver en svindyr klocka?
  Soluret på gården funkar finfint.
  Ja, mobilen har ju också klocka.

   ?

    Det var ett skämt…TRÖTTER!!

   I värsta fall finns ju Daniel Wellington. Kvalitetsur från Kina 🙂

  Curre, Rolex är alltid Rolex.

  För det andra, för alla okunniga damer här inne som inte kan någonting om klockor – Rolex är en investering. Rolex klockor går varje år upp i pris.

  Det finns flera av deras klockor som det är väntetid på > När du väl fått klockan som säg kostar 95-110 000:- kan du dagen efter sälja för 130 000:- eller mer. Tex. Rolex ”Hulk”

  /Insyn

   Exakt så är det.
   Är gift med en klocknörd som stått i kö i 1.5 år för en särskild modell och version. Och den går bara upp och upp i pris.

  Omega är bäst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.