Organista – ja visst’a.

Sveriges svar på Marie Kondo? Ja, kanske….i alla fall om Linn Herbertsson själv får välja. 🙂
Hon har nämligen lanserat företaget Organista – En serie produkter som hjälper till med organisering och en livsstilssajt på temat ordning och reda.

Själv älskar jag organisering av alla de slag och skulle gärna ha byttor, lådor, påsar och fack till allt i livet! 😉
Med andra ord ett företag jag tänker hålla koll på!
Extra roligt tycker jag det är att Linn gör någonting annorlunda för influencers. Vanligtvis är det kläder, smink, väskor och kladd och kräm som tas fram men här går Linn i en lite annan riktning, men så vill hon inte heller att företaget ska bli en influencisk förlängning av henne utan mer stå på egna ben.

– Jag har alltid varit tokig i att organisera saker. Därför kändes det självklart för mig att starta ett företag i just den kategorin. För mig är det viktigt att bygga Organista som ett eget brand och inte som en förlängning av mitt personliga varumärke. Jag vill istället att företaget ska fungera som en influencer i sig, det tror jag vi kommer se mer av i framtiden, säger Linn Herbertsson i ett pressmeddelande.

Jag hade gärna sett lite mer färg på produkterna men det kanske bara är jag som gärna lever mitt liv i färgerna av ett McDonals lekland?
Tänk er väskor med flamingos och ananaser på! WIIE!
Men helt okej priser – det är man inte van vid när det står en influencer bakom. 😉

Och – återigen – nej Stollis, så är inlägget inte ett betalt samarbete.
Det är inget samarbete alls. Som vanligt. 

57 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  God morgon. Gärna mer tips på var man köper bra förvaring. ? gillar att sortera så man håller bättre koll på vad man har sina saker.

   Ikea.

   forvara.se

    Älskar den sidan. Trodde att Organista skulle vara något liknande så jag grät en sorgetår när jag insåg att det ”bara” var grejer till resväskan. Hoppas hon utökar sortimentet! Instämmer i att det är en bra idé att skapa något som inte är knutet till personen och som kan stå på egna ben.

   Googla förvaring, så kommer det upp ca en miljon olika butiker och hemsidor

   Clas Ohlsson.
   Massor av olika förvaringar för skafferi och kylskåp tex

  Men lol på henne ??? man kan köpa exakt sånna där packning cubed på amazon för en tredjedel av priset, verkligen exakt samma…
  Linn tar alltid sig själv på för stort allvar och nu ska hon imitera Marie condo, kan ingen i detta kompisgäng komma på något unik ?

    Calpak är väl ett exempel på att konceptet funkar och säljer? Inte tvärtom.

     Ja samt att hon plagierar deras affärsidé istället för att Komma på något originellt

   Viöken hånfull kommentar. Håller med om att det inte är originellt … men härligt med en helt annan inriktning, tycker jag.

    Ja visst är man hånfull när man konstaterat att allt detta kompisgäng gör är att plagierar andra och bjuder in varandra till varandras pressevents och ger varandra samarbeten. Jaaa så hånfullt när man ser igenom fasaden som ni andra går på.. ja visst är de hånfullt ???

   Är det inte höga avgifter och tull från amazon? Skulle gärna handla leksaker som inte finns i Sverige men en del skickar de inte ens hit och det andra verkar det tillkomma höga avgifter på.

    Näää inte så pass höga avgifter att de blir lika dyrt som kopians prisern ovan 700 kr för ett set

  ?

  Jag har redan ordning, så jag är nöjd.

   Ok

  Apropå ordning och reda, vad tycker ni om denna ”smycke-klänningen”? Visst är den finnemang? 🙂 :-)http://yasmissy.blogg.se/2019/march/vardagssaker-som-gor-mig-extra-lycklig.html

   Smart, jag klickade nästan!!! 😀

   fantastiskt ful faktiskt.

  “Months of drawing” för att komma på det där? Som flera företag redan kommit ut med dessutom ?

  Jag köpte sånna påsar för 10 kr i en svensk butik..

  Linn Herbertsson har alltså ägnat månader åt att designa och rita prylar som organiserar tillvaron.
  Resultatet är bl a tvättpåsen att ha på resor.
  Den tvättpåse jag har haft i många år och som tjänat mig väl på många resor kanske inte skänker mig glädje och glittrar i första hand men den är både användbar och billig. Och själv tvättbar 🙂

   Hon pekade ut dem på en lista över tillgängliga pryttlar, valde möjligtvis ett mönster = designa och rita à la influencer

  Jag letar efter en sån snurrande rund smink/hudvårds-hylla! Hittar bara på amerikanska sidor men vågar man beställa där eller blir det hiskelig tullavgift? Om någon har köpt en sådan någonstans så hojta gärna 🙂

   Cocopanda har tror jag ?

   cdon.com =)

   Allt utanför EU betalar man nu moms och tull för. Handlar man för under 1500kr (tror jag det är) betalar man endast moms på 25% samt 75kr i hanteringsavgift. Är summan över 1500kr betalar man dessutom tull och så blir hanteringsavgiften 150kr istället.

  De finns ju hur mkt som helst av sånt här skit. Och vilket överpris.
  Här camcam finns flamingos, citroner, pingviner mm. 6- pack för en hundring dessutom.
  https://www.ebay.com/itm/6Pcs-Waterproof-Travel-Clothes-Storage-Bags-Luggage-Organizer-Pouch-Packing-Cube/323536316112?hash=item4b544466d0:m:mYxXFjzEeazisvbZGqGa1Cw

   Dock inte ett dugg ekologiskt.

    Vilket sätt är den ekologisk?

   So fina! De ska jag beställa, min resväska är alltid ett kaos och jag hittar inte det jag behöver. Visste inte ens detta fanns :).

  Vilken tråkig inställning många har här inne. Jag tycker det är härligt att Linn har gjort något annorlunda än ordinarie upplägg från influencers. Snygga grejer dessutom!

   Ja, Linn får pluspoäng för att grejorna är snygga men avdrag för bristande originalitet och höga priser.
   Liten guldstjärna också för företagsamhet. Men hon är ju civilekonom så något ska väl utbildningen användas till.
   Å andra sidan gör hon inte heller anspråk på att ha uppfunnit dessa grejor eftersom allt finns sedan tidigare och till lägre priser.
   Liknar för övrigt Hermine Hold dvs man försöker sälja dyrt något som redan finns med förhoppningen att åtminstone några ska tycka det är kul att handla prylar som influencers ”designat”.

    Linn har iaf inte döpt första kollektionen efter sig själv hehe

  Jag tycker hon gjort ett bra jobb!

  Men varför ska alla namn ändras med ändelsen -ista!? Blir tokig. Det känns så oseriöst för mig, som något för barn eller tweenies.

  Är det en kvinnlig version av ett ord, på riktigt? Eller bara något någon har kommit på? Undrar seriöst.

  Blir tokig. Economista, feminista, organista, urbanista mm..

   Ändelsen -ista är ett italienskt suffix, samma som svenskans -ist. Det syftar på en person som till exempel utför en aktivitet (pianista på italienska, pianist på svenska) eller är anhängare till en viss ideologi (socialista på italienska, socialist på svenska). Det härrör från latinets -ista, som i sin tur kommer från grekiskans -istès. Organista betyder på italienska organist 🙂

    Okej tack! 🙂 då används det ju egentligen fel här.. de flesta använder väl ordet för att påvisa något kvinnligt. Det är i alla fall min tolkning 🙂

    Könsneutral organist, eller är det en feminin form av organist?

    Vad är i så fall den manliga motsvarigheten? Organisto? Sorry, talar inte italienska.

    Och förövrigt så är ordet organist en titel för någon som sysslar med kyrkomusik, som orgel och piano t ex. Inte någon som tycker om att organisera. 🙂

    Organista = kvinnlig kyrkomusiker ?

     Ja, det är klart att organist är kyrkomusiker (som spelar orgel), det trodde jag inte ens man behövde förklara. Det är ju därför det blir så lustigt att hon valt just det namnet.

     Substantiv som slutar på -ista på italienska kan vara både feminina och maskulina. Il turista (manlig turist), la turista (kvinnlig turist). Il dentista (manlig tandläkare), la dentista (kvinnlig tandläkare). L’organista (manlig eller kvinnlig orgelspelare).

   Tror bloggare gillar -ista pga ”fashionista” som har funnits i engelska sedan 90-talet.

  Tycker de är superfina! Lite dyra, men inte så mycket att det är avskräckande. Min uppfattning om Linn är att hon är ärlig och arbetar hårt, så det är ju en bra garant om det är problem med ens exemplar också. Tyvärr har jag inget behov av produkterna av de flesta av produkterna… Har rest mycket (bla jobbat som flygvärdinna) och är van vid att packa utan kuber, de verkar mest ta upp plats. Kanske att det vore bra om man ska på en resa där man bara sover en natt på varje ställe så man slipper packa upp varje natt, men har å andra sidan varit på såna resor i Sydafrika och Centralasien med vanligt bagage utan problem. Skulle ev köpt skopåsar om det fanns fler storlekar (tar ofta med tunna sandaler tex) som man kunde köpa i flerpack. Och kanske tvättpåse om den jag har nu ger upp. Gillar färgerna, packning blir lätt ett virrvarr av olika färger på allt man äger så lugna enhetliga färger på packningsrhjälpmedel är ett bra val för mig iaf.

  Organista: När du behöver ett nytt organ

   Eller en organist som spelar orgel

  Finns absolut liknade produkter så kanske inte så originellt. Fast å andra sidan kul med en influencer mot strömmen som inte kommer med ännu mer hudvård, smink, doft, hårprylar.

  https://www.bag-all.se/

  Spana in dessa!

  Jag är garanterat för snål för att köpa en snygg tygpåse för smutstvätt man kan ha i sin resväska eller en liten påse för sin mobilladdare som såldes på Organista, även om priset inte var överdrivet högt. En ICA-påse för smutskläder är perfekt 😉 men håller med om att det är roligt att det inte är ännu ett samarbete som gäller parfym/kläder/smink etc.

  Haha alltså förlåt men jag kan bara tänka på:

  organist = (medeltidslat. organiʹsta, av organum), musiker som spelar orgel; i Sverige
  (Från NE)

   Eller någon som är shopaholic fast bara köper organ och andra kroppsdelar på svarta marknaden.

  https://www.forvaringsdrottningen.com

  Här finns massor med bra tips på förvaring!

  Tycker det är otroligt onödiga produkter som ingen egentligen behöver. Om man är så besatt av att organisera sitt liv att man känner behov att designa och sälja speciella påsor för att kunna packa sin koffert kan det vara ett tecken på att personen inte mår så bra. Ett extremt behov av att organisera och planera är ett jättevanligt symptom på ångest, eftersom man inte klarar av att kontrollera övriga livet försöker man kompensera för det genom att vara överdrivet fokuserad på de saker som går att kontrollera. Som att smutstvätten ligger i den perfekta påsen. Linn har upprepade gånger visat att hon är en kontrollfreak utan dess like, åker hon på semester så har hon bokat varenda måltid de ska äta flera månader innan resan. Vet att hon har gått igenom jobbiga saker med sin familj så jag förstår varför hon gör det, men det är ändå ett sjukligt beteende och inget som borde uppmuntras. Hon borde spenderat sin tid och pengar på terapi istället. Det finns en gräns mellan att vara ordningsam och att tippa över i ett ohälsosamt kontrollbeteende. Jag gillar att ha det fint och städat runt mig och jag slänger inte kläderna i en hög i kofferten, men skulle aldrig konsumera totalt onödiga produkter som dessa påsar. Jag använder olika påsar jag redan har, är man ute och reser får man garanterat en påse i någon affär som man kan använda till smutsiga kläder. Man behöver inte köpa en egen jättedyr påse till sina smutsiga strumpor.

   Men asså nej. Man är inte sjuk bara för att man gillt ordning. Jag är helt normal (tror jag?) men jag älskar ordning och älskar saker som kan underlätta att hålla ordning. Jag vill veta exakt vart alla mina saker är, vilket är varför jag alltid lägger tillbaka saker direkt efter att jag använt dem istället för att bara låta dem ligga. När man är ute och reser blir det lätt att man har svårt att hålla koll på innehållet i resväskan, vad man redan använt eller att man blandar smutsen i samma väska som inte är fräscht. Att ha olika hjälpmedel som underlättar att man hittar exakt vad man är ute efter och kan förvara sin smuts i låter perfekt för mig, så slipper jag känna ett behov av att sortera upp resväskan eller slösa tid på att packa om allt när man åker hem.
   Är också den typen som packar upp väskan inom en timme efter att jag kommit hem och låter den inte ligga i en vecka. Är fortfarande inte deprimerad/har ångest/har problem för det.

  Tack men nej tack. Känns som helt onödiga produkter.

  Egentligen handlar det nog snarare om att man först och främst behöver rensa ut bland alla sina prylar. Att köpa ännu fler grejer för att förvara saker som man antagligen knappt vet om att man äger ändå. Ju färre prylar, ju mindre behov av prylar att förvara sina prylar i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.