Handlar ni från adlinks-kollage?

Eftersom dessa kollage finns färdiga att plocka från diverse sidor så kan jag inte tänka mig att det tar Engla mer än några minuter att lägga upp.
Det finns inte ens en ynka rad egen text utan bild och adlinklänk – that’s it.
Men hur mycket kan det generera?
Egentligen?

Jag tvivlar på att Engla skulle dela med sig av den informationen, så jag frågar er istället.
Brukar ni klicka och/eller handla från sådana här inlägg?

Och är det inte höjden av lathet?
Det är som att jag skulle lägga upp ett inlägg så här:

Eh, jahapp?

99 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Köper ingenting som influensers marknadsför öht

   Nope. Inte jag heller

  Absolut inte. Dels eftersom jag försöker att inte spontanshoppa sånt jag inne behöver och dels eftersom jag inte på nåt sätt vill sponsra och uppmuntra influencers som är så lata och oinspirerade.

  Händer att jag klickar på adlinks till sådana kollage när det förekommer som exv önskelista hos typ Egoina eller Nevnarien, brukar dock finnas en välskriven tillhörande text

   Klicka är en annan sak, det tjänar de ingenting på.

  Har faktiskt aldrig klickat på något som bloggare lägger ut, mycket är fint på bild dock!

  Enda adlinksen jag klickar på är när Mediamamman lägger ut på instastory. Handlar ibland också. Men skulle det bara vara en bild så utan text skulle jag aldrig bemöda mig att klicka.

  Nix

  Aldrig, det handlar ju bara om pengar till den enskilda influencern som får betalt för reklamen.
  Handlar sällan på nätet för butiksdöden är snart ett faktum.

  Klickar inte. Shoppar inte från nätet. Nej tack, tycker inte att någon ska tjäna pengar på att ”låtsas” använda sig av saker de gör reklam för.

   Intressant. Är det av principskäl du inte handlar från nätet, eller är du jättegammal?

    Jättegammal? du menar att äldre människor inte handlar eller, fan tror du vi är helt lost?

     Chilla, det var ett skämt. Tänkte typ på min pappa som inte ”litar på internet” och precis har upptäckt Youtube.

      Aha, trodde du tänkte på att äldre har större livsvisdom och är smartare, att de tex hellre stödjer lokala handlare, hantverkare och designers än går på billig reklam och köper långtransporterad skit…

       Oh! Snygg vändning på det 👌I like 😉👏

      Jag handlar det mesta på nätet… utom mat.
      OBS! Jag är 65.

       Inte att skryta om. Klaga sen inte att affärer tvingas stänga!!! 🙄

        Det skiter i alla fall jag i, affärer har mage att t såna överpriser så det är inte konstigt att man övergår till nätet.

         Överpriser? Gissningsvis kostar det betydligt mer att betala butikshyra för lokal mitt i stan jämfört med att ha ett lager någonstans. Visst är det billigare att köpa på tex Adlibris än på den lokala bokhandeln, men jag VILL kunna gå in och titta på böckerna och välja en, likaså vill jag inte passera ännu en tom lokal mitt i centrum. Fy vilka trista städer vi skulle få då. Men då gäller det att vi gynnar dem.

       Jag handlar främst mat på nätet! Och kläder, och inredning… och hemelektronik. Eventuellt allt som jag inte köper begagnat uppenbarligen. Förutom skor, måste prova skor innan de köps.

      Ja et skämt. For det er ældre mennesker jo…(for dig)

     Sen kan man ju undra vid vilken ålder man blir jättegammal? En tonåring skulle säkert klassa mig 40+ som en kärring med en fot i graven 🙂

    Ha ha ha, nej jag är inte jättegammal men tycker det är sorgligt att butik på butik i staden jag växte upp i får stänga för att dom flesta handlar på nätet (oj vilken lång mening)

    Det är av principskäl. Valet mellan att fysiskt kunna gå in på en affär och se/ta/prova det jag tänker köpa är viktigare för mig än att bara sitta hemma och klicka hem varor som någon gör reklam för:)

     Samt att det är lokal handel som stöttar lokalt förenings- och idrottsliv, samt ger unga praktikplatser och sommarjobb. Försök få nån kinanätbutik att sponsra din lokala ungdomsteater / fotbollsturnering etc…

  Nä. Här klickas ingenting. Känner aldrig att jag behöver bebisrosa kappor, klongvaser eller jättestora ljuslyktor.

  Hon Engla smygläser din inlägg för plötsligt har hon skrivit till en text där det står att hennes barn har kläder från Levi’s ett nytt inlägg med adlinks. 🤣🤣🤣🤣🤣

   Smygläser? Det gör vi väl alla som inte kommenterar eller skriver under med våra riktiga namn när vi lämnar en kommentar😆

    Tror alla bloggare läser här. Vet att Kenza gör det, bb såklart och flera andra.

  Skulle inte ens klicka på en bloggares länk. Än mindre handla. Storbooken anmäld till Konsumentverket.

  Näpp. Och det absolut sista jag skulle köpa är kosttillskott. Hårpiller, kåtpiller, grönsakspiller, slimpiller……

  Har ni sett den nya vas trenden som råder på instagram där en del influencers promotar vas kan vara från Jonathan Adler först var det med ansiktet sen med minen över hela vasen nu även rumpvasen Isabella Löwengrip har en sådan bla mfl. Ett konto på instagram Tatjanainspo har en sådan med tittar på i köket hon har även 2 ,söner i yngre tonåren de kan låna mammas vas till något helt annat syfte.🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   *Edit munvasen och tuttvasen

    Man förstår fortfarande absolut ingenting…

     Vadå inte förstår skriver på svenska inte grekiska direkt. 😋

      Vadå vilket språk duinte skrver på om det är grekiska eller vaddå men med inte nånpunkt nånstns eller komma tecken och inge bla mfl andra skilje tckn släng in lite knasinstakonton och vad de nu håller på med ingen bryr sig ovh deras son oC vad gör de med vasen 😆😆😆🤨🤪😚😜😉😉

     Kolla då konton kiaudd, munckiiin, tatjanainspo, så ser du vasen jag snackar om ett vas föreställande mun, tuttar, rumpa osv osv den ersätter klongen med råge.

      Juditadesign på instagram

     Georgia vas Jonathan Adler tuttvasen

      Helena bös Sebastian Veler knätofsen

       Judith sås Kornelius Spader sugkoppen

        Olivia bus Theodor Butler braständaren

   Kan någon transkribera detta?

    Har ni sett den nya vas trenden som råder på instagram där en del influencers promotar vas kan vara från Jonathan Adler först var det med ansiktet sen med minen över hela vasen nu även rumpvasen Isabella Löwengrip har en sådan bla mfl. Ett konto på instagram Tatjanainspo har en sådan med tittar på i köket hon har även 2 ,söner i yngre tonåren de kan låna mammas vas till något helt annat syfte.🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
    =
    Det finns en ny vastrend som många influencers promotar, bland annat Isabella Löwengrip. Vaserna kommer från Jonathan Adler och ketamine finns bland annat med former som bröst, rumpor och ansikten. Tatjanainspo, ett konto på instagram, har en av dessa vaser med bröst på i sitt kök. Hennes söner, som är i yngre tonåren, kan ju använda dessa i ett annat syfte! (🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣)

   Herregud vilken larvig kommentar. Oj glömde lägga till tusen smileys

   Jisses, kanske vore en idé att läsa igenom sin kommentar innan man postar? Det du har skrivit går inte att förstå.

   Prosit?

  Aldrig.

  Ser jag något snyggt så klickar jag givetvis. Spelar väl ingen roll för mig om det är adlinks? Är väl bara fint att någon kan få pengar för att jag blir lite inspirerad.

  Men, jag gillar ju också att fönstershoppa på nätet och kan faktiskt uppskatta såna här inlägg. Och gör man inte så är de ju förbannat snabba att scrolla förbi. Win-win. 😉

  Aldrig

  Apropå Isabella.
  Jag förstår inte. Nu skall hon åka iväg igen. Och har inte haft barnen på en månad. Vad är det för bra mamma?
  Hon kommer få ångra det framöver då barnen blir större. Tack och lov att de har Odd, som verkligen tar till vara på sitt föräldraskap.

   Att inte träffa sina små barn på en hel månad.. Hur fan står man ut?

   Man undrar ju som sagt om de ses i smyg från bloggen och detta är någon slags sjuk provokation… men tror inte det då hon låtit oddan ta över mängder av tillfällen..

   Har barn i ungefär samma ålder och fattar verkligen inte heller, hur man kan vara så kall… Varit utan min äldsta under några dagar då han var på lite semester med farmor å farfar, max.
   Skulle aldrig vara borta från mina ungar i flera veckor frivilligt 🙁 nåt e f-n fel…

   Hon åker NÄSTA söndag, så hon hinner ha barnen hela veckan innan hon åker…
   Med andra ord åker hon på sin BARNFRIA vecka.

    Och varför skrev hon igår tisdag:
    ”Nu väntar genomgång av nästa veckas USA-resa (åker på söndag kväll).”
    Om man skriver så på en tisdag måste man väl avse kommande vecka och söndagen innevarande vecka?
    ”Nästa söndag” bör man inte använda som uttryck i början av veckan för då kan det vara svårt att veta om man menar ”nu på söndag” eller ”söndag nästa vecka”.

   Tror inte IL kommer ångra det när barnen blir större, då allt kommer kretsa om henne då med . Växte själv upp med en mycket narcissistisk mamma. Hon är likadan idag som när jag var liten, har ingen uppfattning eller förståelse för andras behov och allt kretsar om henne.

   Isabella provocerar mig så sjuuuukt mycket. Vet inte varför jag bryr mig?! Men jag antar att det är för att hon står för allt jag hatar. Överkonsumtion, miljöförstöring, utseendefixering, självgodhet och typ total hybris. Aahhh jag läser inte hennes blogg längre (gillade henne dock för ett par år sen) men kan inte låta bli att kolla hennes instagram då och då, och jag blir lika vansinnigt provocerad varje gång!!

  Nej, aldrig.

  Får så lätt svart äcklig tandsten . Hur får jag bort det? Nyligen varit hos tandhygienist men tandstenen återkommer så fort

   Fråga tandhygienisten.

   Min mamma hade problem med tandsten och fick en speciell gel, kan den ha hetat corsodyl? men är osäker på namnet. Annars har märket gum en munskölj som ska hjälpa mot både andedräkt och minska uppkomsten, är en grå flaska med lite grönt på.

    Corsodyl är bakteriedödande och löser inte upp tandsten. Inte munskölj heller. Har man väl fått tandsten så behövs det skrapas bort. Däremot kan man motverka uppkomsten av tandsten till en viss grad genom daglig borstning och rengöring mellan tänderna. Skära ner på rökning tex då rökare oftast har men tandsten än icke-rökare.

   Hej
   Här diskuterar vi bloggar och sociala medier. Under just detta inlägg pratas det främst om adlinks. Frågor kring tänder och munhygien tas med fördel med tandläkare, eller möjligtvis Google.

   Haha grövsta ot nånsin:D

   Tror man kan motverka med hjälp av tandtråd, eller? Och att ej borsta gaddarna för hårt.

   Tandsten bildas av mjuka bakteriebeläggningar, så kallat plack, som fastnar vid tänderna och så småningom hårdnar efter kontakt med saliven. (Tandsten färgas av rökning, kaffe, te etc). Bakteriebeläggningar bildas ständigt på tänderna och måste tas bort varje dag för att tänder och tandkött ska vara friska.
   Bästa sättet att undvika tandsten är att ta bort den mjuka bakteriebeläggningen genom regelbunden tandborstning och rengöring mellan tänderna med tandtråd, tandstickor eller mellanrumsborstar.
   Du kan få problem med tandsten även om du är mån om att sköta dina tänder. Det kan bero på att salivens sammansättning påverkar bildandet av tandsten, speciellt förekomsten av så kallade mineralsalter och kalcium- och fosfatjoner i saliven.
   Om du röker får du ofta mer tandsten.
   Hoppas detta hjälpte!

    finns att köpa tandstensverktyg för hemmabruk men har aldrig rekommenderat det till mina patienter.

    Min tandsten har blivit mindre och mindre sedan tandläkaren började ta bort den med ultraljud istället för att skrapa.

    Sist var det nästan ingen tandsten, och jag brukade ha rätt mycket trots bra tandborstning o skaplig tandtrådsrutin.

   efter att ha låst tråden så inser jag att jag verkligen saknar dessa ot mitt i trådarna. Vill ha tillbaka dem.

   Få det rensat hos tandhygienst 2 ggr/år och använd eltandborste, borsta extra noga just där du får tandsten.

   hm hm hm –> öppet spår ikväll.

  Handlar sällan på nätet, och aldrig via adlinks. Behöver jag köpa något, så går till Myrorna eller kollar auktioner, second-hand, etc. Skulle aldrig stödja massproduktion idag, det är motbjudande.

  Blir tvärtom-effekt på mig. Skulle aldrig få för mig att ”klicka hem” produkter de lägger upp eller länkar.

  OT men ändå på reklam-temat

  Kissie la upp ett inlägg igår märkt med ”Innehåller spår av reklam för workout empire”

  Spår av reklam? 😂 så inte riktigt reklam… Men om du är överkänslig så kan du kanske uppfatta det som reklam 😂

  Aldrig!

  Om det är en bloggare jag gillar, men jag gillar o andra sidan inte bloggare á la Engla som bara lägger upp en massa kollage med ”köptips” mellan sina powerwalk-inlägg.

  Det händer att jag handlar via adlinks av influensers som jag har stort förtroende för men där kvalar INTE Engla in. Hon skriver ALDRIG ut i sina ”kom-och-köp-via-mina-inlägg” var produkterna kommer ifrån i texten utan skriver bara; ”Köp HÄR, finns HÄR eller skriver bara ett enkelt inlägg med invävda adlinks där hon hoppas att hennes ”dumma” följare klickar sig in och lockas att köpa något så att det kan finansiera delar av hennes eller barnens klädinköp eller inredning till hemmet. Titta bara hur mycket inredning hon har från Jotex…

  Nej. Handlar aldrig nåt som det länkas till eller görs reklam om.

  Dessutom, hur omoderna är inte de här kollagen? De är ju verkligen anno 2007. Men så är ju inte ny teknik någonting för Engla.

  Nu är ju Engla den mest menlösa bloggaren dessutom.. som någon annan nämnde – 10 år efter sin tid med taffliga kollage som hon lägger upp av brist på fantasi pga. tråkigt liv. Hon har väl inte behövt jobba på många år tills helt nyligen.. nu är hon lärarvikarie eller dylikt, annonsintäkterna räcker väl inte till längre. Låt detta bli en lärdom – alla influencers som tror de kan leva på detta i all evighet.. en dag tar det slut!

  Ere bara jag som istället går in på hemsidan och letar upp föremålet, bara för att inte supporta influencern? har gjort såhär sedan urminnes tider o tror det började med att jag var så avundsjuk på Kenza att jag försökte att inte ge henne extra pengar HAHA (så oklart) o sen har det bara hängt i…… nu känner jag mer som nån skrev där uppe att jag blir irriterad på att dom ska tjäna pengar på så lata sätt haha

  Never ever

  Jag har gjort det någon gång men nu var det länge sen sist. Om det är något jag vill ha så klickar jag ner adlinkfönstret och letar upp grejen i webshopen själv istället. 🙂

   Vissa länkar leder till provision bara för att du klickar. Det sparas dessutom en cookie från adlinken så även om du klickar ner fönstret och sen går in på egen hand och köper så genererar det provision ändå. Så vill du vara riktigt hardcore så rensar du dina cookies däremellan 🙂

  Brita Zackari gör en hel del grymma adlinks-collage med långa underhållande/smarta texter till. Går ofta in på hennes blogg och hoppas att det ska ha kommit nya! Sen köper jag sällan det hon länkar till för vi har ganska olik smak men älskar inläggen.

  Jag har aldrig ”swipat upp”, eller klickat på något sådant. Jag har inte handlat någonting från något samarbete/kollektion med någon influencer heller. Dels för att jag inte är intresserad av att shoppa något bara för att en person marknadsför det och dels för att många bara ”jag tjänar några kronor ifall ni swipar upp!”. Nej, tack.

  Jag klickade EN gång på Annawiis adlink för jag ville ha en viss tröja. Den var sönder och jag hamnade på någon errorsida haha snopet 😉

  En gång för 100 år sedan (eller snarare 10 antagligen) hos Hanna Friden. Det var något kul nintendogodis. Har fortfarande kvar förpackningarna! Jätteroliga och jag har typ örhängen, gem och sådana smågrejer i dem.

  Ja, om jag tycker något är fint så klickar jag! Har inget emot att de får lite pengar, om det är någon jag följer så är det någon vars arbete jag uppskattar. Men läser ju inte Engla direkt. Tycker Tess M brukar ha såååå fina kollage. Har hittills dock aldrig köpt något genom en adlink, mest för att jag brukar tänka igenom mina inköp och det är sällan det blir fullträff när någon annan valt ut sakerna i ett kollage…

  Klickar absolut inte om det bara står: Denna tröjan hittar du HÄR! Kan kanske klicka om det är en snygg tröja och det står: Denna tröjan hittar du på Lindex för 150 kr, HÄR!
  Känns mer oärligt att inte skriva var man hamnar när man klickat.
  Den enda bloggen jag läser (förutom denna) är Johanna Kajson, orkade inte med de andra konsumtionshetsande bloggarna. Hon känns mer verklig och är ärlig med sina adlinks, skriver ut om hon tjänar pengar på klicket eller köpet. (Sen har hon sina issues med att hon inte tål kritik öht och att hon är lite skrytig, men det kan jag leva med)

  Nej. Men så läser jag inte heller särskilt många bloggar. Försöker dra ner på shoppandet rent generellt dessutom…

  Jag fattar inte riktigt det här med adlinks…Eller alltså jo jag fattar att det är reklam och att den som publicerar får betalt. Men får de betalt för varje klick eller är det per köp? Jag vill ibland gå in och kika på en produkt under en adlink men tänker varje gång, tjänar han/hon nu pengar på att jag vill se saken/tjänsten/prudukten och veta mer eller är det först vid ett köp som det genererar pengar?

   Det är olika – vissa adlinks betalar på klick, andra på köp.

  Nope, never ever. Inte ens om det det vore en superdeal med massa rabatt på något jag ändå tänkte köpa skulle jag klicka. Betalar hellre 300 kr extra för en grej än att det trillar ner i, låt säga blondinbellas ficka. Vill jag ha rabatt skrollar jag ner på Aftonbladets sidfot och ser vad det finns för rabattkoder där. Dock gillar jag Bloggbevakning, tycker CC bjuder på en härlig stämning och många skratt och skulle inte dra mig för att klicka på adlinks och banners härinne (samtidigt som det är skönt att slippa reklam).

  Försöker minska på shopping överhuvudtaget. Har inte köpt annat än mat sedan jul.

  Köper aldrig sånt som jag sett att bloggare gör reklam för (öppen eller smyg-dito).

  Skulle aldrig någonsin klicka på något som skulle generera pengar till ENGLA! Hon förtjänar inte det. Engla gör alltid minsta möjliga för att tjäna mesta möjliga. Aldrig att hon skulle börjat jobba med annat än bloggen om pengarna hade fortsatt komma. Men vänta bara, snart har det ”riktiga” vikariearbetet gjort henne utmattad och utbränd. Den damen är bortskämd och verklighetsfrämmande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *