Dessie om sin demisexualitet

Jag har tidigare berättat för er om att jag är demisexuell, dvs jag kan bli sjukt attraherad och känna attraktion, men sex kommer in först i bilden när jag känner ett starkt känslomässigt band till personen.
[…]

En del människor är extremt oreglerade när det kommer till sex och jag lägger inte en särskild vikt vid det – och jag önskar densamma respons i mitt fall. Precis som att de människor som kanske har fler sexpartners inte vill behöva försvara sig eller känna sig dumma för det, vill jag samtidigt inte heller behöva försvara mig. U get my point?
[…]

”Bara sex” för mig är totalt meningslöst. För mig är sex känsloladdat, passion, energi, ögon som möts och fjärilar i magen. Det associerar jag till sex. För mig är sex 100% bara känslor. Känslor av kärlek som gör mig attraherad till personen, tankar om en fin framtid tillsammans – som gör att jag känner lust.
[…]

Dock så säger jag inte att det inte kan vara påfrestande, för som jag sa har det tagit mycket energi i mitt liv till att behöva förklara för personen jag dejtar varför vi inte kan ha sex på flera månader (vilket många killar förväntar sig redan i tidigt skede) //Dessie

Ett mycket intressant inlägg måste jag säga. Intressant och viktigt.
För inte tusan är Dessie världens enda demisexuella person? 😉
Acceptans är verkligen ordet här, acceptans att vi vill och gillar olika saker.
Vill du ligga på första dejten – gör det. Vill du vänta några månader – gör det. Det viktiga är ju alltid att ingen gör någonting de inte vill.
Ja, förutom att tjata till sig sex för att man ”inte vill vänta” – det är inte okej så klart.

Jag tror den här kommentaren sätter huvudet på spiken, och det har jag skrivit om tidigare.
Minns ni när vi fick se det första, guppande täcket i TV? I Big Brother 2003? Linda Rosing fick feeling och skandalen var ett faktum.
Nu liggs det i varje avsnitt av Paradise Hotel och ingen höjer ett ögonbryn. Då är det kanske nyttigt att Dessie kliver in och berättar att det finns andra sätt att göra det på om det här PH-sättet inte känns bra för just dig?

För det är faktiskt den enda regel man bör ha med sig när det kommer till sex.
”Var säker och gör ingenting du inte vill eller känner dig trygg/bekväm med.”

 

91 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Någon som tror att Paula sprutat in något under ögonen?

  Svara

   Det var då ett jävla tjöt. So what om hon har det, ska hon korsfästas eller? Man måste inte tala om för främlingar på nätet att man har gjort ingrepp.

   Svara

    Med intresserad, jag har som två djupa jack under ögonen ich skulle gärna göra/se bilder få före och efter en sådan här tearfiller

    Svara

     Jag har raderat min gamla Instagram men ska se om jag kan hitta bilderna på Facebook.

     Svara

     Här – de försvinner alltså inte helt.
     https://imgur.com/a/h4lmt5G

     Svara

      Jodå vet dom som gjort på forma vita och dom har försvunnit helt. Tekniken går framåt.

      Svara

      Herregud ser ju ut som en seriemördare camcam!

      Svara

     Men är det inte bättre att du går in på en hemsida tillhörandes en klinik och kollar på före- och efterbilder där?

     Svara

      Källkritik 🙄

      Svara

     Är med i en facebookgrupp för filler, korrigeringar och kirurgi där folk brukar dela med sig av resultat. Har sett flera som gjort teardropnoch det blir i många fall ett otroligt bra resultat.
     Däremot är det en mycket svårare procedur än ”vanliga” filler så ska du testa så se till att besöka någon erfaren som verkligen vet vad den pysslar med.

     Svara

   Ingen aning – det brukar inte synas när man har gjort det, i alla fall inte på ett sådant sätt att någon reagerar.
   Jag gjorde det för många år sedan och jag tror helt allvarligt att JAG var den enda som såg skillnad. Märkte inte ens när medlet gick ur kroppen och har aldrig gjort om det efter den där första gången.

   Svara

    Tack för info, har själv djupt satta ögon och ser mörk ut under ögonen jämt.

    Svara

     Samma här och haft haft som en kant från att jag var liten.
     Jag la hur mycket pengar som helst på olika krämer som skulle trolla bort det, för att slutligen göra injektioner men nu för tiden nöjer jag mig med en bra concealer.
     Jag tycker inte det syns lika mycket då, och det kan inte ha med injektionerna att göra för de gjordes för 5 år sedan och materialet bryts ner på mellan 6-12 månader.
     Jag kan rekommendera Smashbox eller Esteé Lauders double wearconcealer. Rätt dyra med grymt bra! <— Ej spons! 😉

     Svara

      Så bra tips. Måste testa, då det verkar som du har hittat rätt i consealerdjungeln. Jag är i behov av en, och det vore najs att hitta rätt direkt.

      Svara

       MAC pro longwear är ett annat tips!

       Svara

        Måste sticka till Åhléns nordstan inom kort och prova de här tipsen, de har det mesta. Tack.

        Svara

         tipsar om att en concealer gärna får vara 1-2 nyanser ljusare än din foundation och framför allt en bra primer som kan fylla i alla linjer och skåror under ☺️

         Svara

          Primer har jag aldrig heller använt ska bli kul o spännande. Tackar

          Svara

   Något har hon nog gjort då hon inte ens godkänner kommentarer när man frågar henne om det

   Svara

  Skulle vilja se ett av alla dessa program ute på öarna med x hit och x dit spelas in utan alkohol.

  DET hade varit en utmaning för produktionsteamet, tror inte lika mycket samkväm hade skett.

  Svara

   Precis, jag känner nog som Dessie ala naturell då alla mina one night stands skett på fyllan!

   Svara

   Kolla på Robinson då 🤷🏻‍♀️

   Svara

  Fint och öppenhjärtigt skrivet! Jag känner igen mig fullständigt och har haft svårt att sätta ord på det själv innan. Det har resulterat i att jag fått höra allt ifrån att jag är pryd, borde släppa loss, och att jag inte är så sexuell/kåt av mig. Men kan inte alla bara få vara sig själva? Det är jobbigt nog för mig att dejta och killen tror att man inte är intresserad bara för att man drar ut på tiden att vara intim första gången. Numera förklarar jag utan att skämmas och den som inte har tålamod att vänta på mina känslor är ändå ingen för mig. Kul att Dessie lyfter detta och vågar öppna sig, i en tid när normen är att ”ta för sig” och ”släppa loss”. Hon växer i mina ögon dag för dag!

  Svara

   Samma här. Trodde typ att jag var den enda som tänkte så (tänkt att jag är störd i huvudet som inte ser på sex som andra!).. Jag har bara haft sex med en person. Och när jag ser andra som har sex med nya partners som dom inte ens känner så tänker jag ”hur???? Varför???? Vad är grejen??”. Inte för att jag dömer, mer för att jag verkligen inte kan relatera till det alls.

   Svara

   Jag känner igen mig i allt du skriver och har inte heller kunnat sätta ord på det tidigare. Det blev ett litet uppvaknande nu faktiskt. Jag har i perioder varit lite stressad över detta och känt press på att tvinga fram attraktion, men det funkar ju aldrig..

   Svara

  Jag vet verkligen inte vad jag är alls. Har inte legat med någon och känner inget behov av det över huvud taget. Det händer den dagen jag träffar någon och då vill jag ha åtrå och passion men fram tills dess bryr jag mig inte alls.

  Svara

   Känns som att Dessie även är lättpåverkad/lättmanipulerad. Dejtar hon en kille som tex Simon tar hon efter hans intressen osv. Sedan träffade hon en kille med annat ursprung än svensk och då skrev hon på ett visst sätt bla om islam som hon aldrig tidigare gjort. Men detta kanske är något hon kommit fram till själv. Säger inget om just detta.

   Svara

    Demisexuell berättade hon att hon var för många år sedan, så detta är inget nytt 🙂

    Svara

   Alla vill ju inte ha sex och då brukar det kallas att man är asexuell. Men man måste heller inte sätta en titel på det, såklart. Vissa har mycket sex, andra har inget sex och vissa har sex ibland. Allt är och ska vara precis lika okej. Framför allt önskar jag att det skulle sluta vara så mycket fokus på det, nog består livet av mer och större saker än sex.

   Svara

    Absolut är det så. Jag vill ha sex men på mina villkor och har ingen brådska. Prioriterar så mycket annat.

    Svara

    Jag tänker att det inte heller är någonting som är statiskt utan ändras under tidens gång. Ibland vill jag ha sex ofta, andra perioder har jag mindre lust att ”bara ha sex med vem som helst”, med en dejt vill jag vänta och med en annan vill jag ha sex på första dejten.

    Svara

     Ja så är det för mig med!

     Svara

  Tänker mest att det låter fint att ”vara sån”. Tror inte heller att det alltid gäller, och att det nog är ganska vanligt ändå att man inte behöver kalla sig för ett speciellt ord….

  Svara

   Du projicerar något eget där. Jag har bara legat med ett fåtal (och bara där jag haft känslor) och jag anser mig inte bättre för det. Jag tycker inte att det är ’fint’ att hålla på sig, varken eller faktiskt. Dock verkar du tycka det eftersom du själv drar en sån parallell.

   Acceptera att folk har olika behov och definition 🙂

   Svara

    Varför behöver man en sån definition ens? (jag undrar på riktigt!)
    Vem hjälps av att placera sig i fack på det sättet?
    Inte som att det kommer startas ett riksförbund för demisexuella liksom…

    Svara

     Det kanske har med grupptillhörighet att göra? Att man vill känna att andra är som en själv i det avseendet? När jag var yngre tyckte jag att det var jobbigt att inte dela samma syn på sex som de kring mig. Kände mig väldigt utanför. Har ingen bra teori men det spelar ju ingen roll.

     Svara

      Ja visst, köper att man kanske vill tillhöra en grupp.
      Men som med många såna här ”fack”, pronomen, etc. så blir det ganska motsägelsefullt när man vill sticka ut och vara speciell.
      Eller ja, då får man i alla fall räkna med att omgivningen kanske inte är så förstående…

      Svara

    Svar längre ner

    Svara

  Jag har en manlig vän som känner sådär som dessie beskriver, och han är homosexuell. Det är enorm press på att det ska liggas i tid och otid och få snubbar har tålamod att se var relationen är på väg.

  Svara

  Fortfarande så talas ju tjejer med många partners ner, medan det är mer coolt om man är kille.. strukturer.
  Tänkte inte på mig själv alls utan tyckte mest ordet var rätt onödigt och att det precis som mycket annat, nog kan svänga snabbt – beroende på ålder, kille, situation mm.

  Svara

   Svar till anonym högre upp. Varför hamnar allt fel på denna sida..

   Svara

    Vet inte men väldigt störigt.

    Svara

   Förstår vad du menar men när du skrev ”tänker mest att det låter fint att ”vara sån”.” var det ju precis som att du själv lägger värdering i det. När jag växte upp talades det skit om tjejer som legat med ’många’ (vad nu tonåringars definition av det är) men det var inte heller önskvärt att vara oskuld och oerfaren. Mellanskiktet ville man befinna sig i.

   Svara

  Dessie är som väldigt många andra människor med andra ord. Hon har bara ett behov av att sätta ett label på sin sexualitet för att… ja, jag vet inte..? Generationsgrej det också kanske?

  Svara

  Hade Linda Rosing sex med sig själv eller var det någon annan person som också fick feeling? Angående att kvinnan alltid döma hårdare för sex…

  Svara

   Äntligen någon som funderar på samma sak som mig.

   Svara

   Litet sidospår men jag tror att det hade varit större ramaskri om hon onanerat än om hon haft sex med en kille! Kvinnans sexualitet är fortfarande tabu tyvärr.

   Svara

    Är den verkligen det? Håller inte med, inte i Sverige iallafall.

    Svara

   Att Rosing nämns istället för killen beror väl snarare på att Rosing är välkänd, medan killen efter Big brother helt återgick till sitt gamla liv och inte var med i media överhuvudtaget.

   Svara

  Ser vad du menar, concealer verkar nästan vara bästa investeringen när det kommer till pris så att säga.

  Svara

  Tror teorin om att det skulle ha ändrats med generationer är bs. Handlar mer om hur accepterat det var att leva ut det och prata om det. Kollar man längre tillbaka var människor väldigt öppna med sex.

  Svara

   Då har det väl med generationer att göra? Det går trender som påverkar generationer. På 70-talet var det mer flum flum och sex än på 90-talet och nu är det mer degenererat och den privata sfären mer undanröjd.

   Svara

    Nej. För jag tror inte att något har förändrats i människors sexualitet. Bara hur mycket man vet om andra.

    Svara

  Så hon är med andra ord helt jävla vanlig men vill ha ett fancy ord för att låtsas vara en sexuell minoritet?

  Svara

   Men låt henne få känna sig speciell om det är det hon vill. Stör det dig så? Jag tycker det är lite fjantigt jag med men å andra sidan hade hon tyckt det var fjantigt att jag kan ligga med killar jag knappt hunnit snacka med (slut 4-life).

   Svara

   Eller bara skriver hon om hur hon är så att personer som läser bloggen kanske känner igen sig. Det viktiga här är väl just att hon berättar kring att hon är tydlig och rak mot sina dejter kring det så att hon inte behöver gå över sin gräns men de inte heller behöver undra om hon verkligen är intresserad. Sen vet jag inte vad som är vanligt, spelar väl ingen roll, bara man är sig själv. Kanske ger det styrka att sätta ettikett, vackert så säger jag.

   Svara

    Håller med, Su! Tror till och med att det är bra då hon kanske kan få sina unga följare att känna att det är ok att de inte vill ha sex med killar med en gång. Samhället idag är så vansinnigt sexfixerat att det behövs. Ironiskt nog ses tjejer fortfarande som s l a m p o r för att de har många sexpartners vilket förbryllar mig. Hoppas nu på en influencer som går ut med hur nice det är med att ha mycket sex och berättar för sina följare att man inte är en slampa för det (samt påtalar hur viktigt det är att skydda sig ofc) 😀

    Svara

   Alltså det är ju inte direkt något nytt, bara för att du aldrig har hört talas om det innan? För många kan det dessutom vara skönt att få ett namn på något, framförallt om man känt sig konstig eller annorlunda. Att vara gray-ace(grå-asexuell) eller demisexuell som vissa säger, är inget konstigt alls, totalt vanligt och så. Men förstår att i dagens sexbefriade samhälle kan man lätt känna sig utanför om man helt enkelt inte KAN känna fysisk/sexuell attraktion utan att först ha utvecklat ett starkt emotionellt band till personen.

   Svara

   Nej hon är inte vanlig. Det vanliga i dag är att vara hypersexuell och ligga med så många som möjligt, helst flera gånger om dagen. Antingen för att man verkligen är så promiskuös eller för att man blivit hjärntvättad att tro att det är så man ska göra, annars är det något fel på en. Allt handlar om sex i dag och det verkar vara det absolut viktigaste i väldigt många personers liv. Folk skiljer sig för att partnern var för vanilj och går man på dejt förväntas det att det ska liggas första kvällen. Det är fine om man gillar det, problemet är att det saknas acceptans för den andra sidan. De som inte tycker om att ligga runt och vill vänta tills de är kära blir anklagade för att vara pryda och konservativa tråkmånsar. Det är jättebra att Dessie skriver om att vara demisexuell, för pressen att ha sex tidigt är sjukt stor och det kan vara väldigt svårt att våga säga nej jag vill inte. När man har sex för att partnern vill det och man tycker att själv borde man också vilja det, fast man egentligen inte vill, så begår man ett sexuellt övergrepp mot sig själv som kan få stora konsekvenser.

   Svara

  Linda Rosing var inte först. Det var ett par i ”Baren”. Det glöms ofta bort 😊.

  Svara

   Sätt och tänkte på det precis 😂 Sonny och kommer inte ihåg vad tjejen heter.

   Svara

    Sonny och Karin 😁

    Svara

    Ha ha vilket minne! Sonny låter verkligen bekant.

    Svara

  Vad kallar man det här då och finns det fler som mig? 🤷🏻‍♀️

  Älskar tanken på sex och själva förspelet, men tycker själva akten är ganska… tråkig?!

  Svara

   En c o c k t e a s e r haha! Nej jag vet inte men jag håller med dig. Tror det är spänningen som lockar, när man väl har sex är liksom den där förbjudna jakten… över?

   Svara

    Ja men exakt!!! Cockteaser är spot on! 😂

    Svara

  Tycker precis som Dessie att hon får ha precis hur lite sex hon vill, så länge jag får ha så mycket sex jag vill. Förstår hur hon menar med att killar förväntar sig sex och för mig som älskar sex så blir man bedömd utifrån det också. Är egentligen rätt pryd och brukar inte prata om det, men någon gång när jag tagit upp det med vänner eller den jag varit tillsammans med så känns det som att man blir ifrågasatt.

  Svara

  Cam, kan du snälla göra något åt att man, när man scrollar, ständigt får upp ”skriv svar”-rutan, som om man hade klickat på svara, trots att man inte gjort det utan bara scrollar? Trodde först att det var jag som slant med tummen, men nu händer det flera gånger i varje kommentarsfält, så måste vara någon bugg. Blir gaaalen!! Surfar via Chrome på en Huawei.

  Svara

   Samma här!

   Svara

    Ja snälla kika på detta Camilla! 🙂

    Svara

     Och även varför svaren hamnar huller om buller😊

     Svara

   Haft samma problem sista dagarna!

   Svara

   Jag med, sjukt störigt!

   Svara

   Ja!! Samma här haha

   Svara

   Jaaaa fan vad det är störigt. trodde jag kommit knappen hela tiden!

   Svara

   Trodde bara det var jag som blivit slarvigare med fingrarna! Skönt att fler har samma problem så kanske det löser sig och försvinner.

   Svara

   Men jaa! Så irriterande.

   Svara

  Fint skrivet, jag håller med henne väldigt mycket där faktiskt.

  Svara

  Det Dessie beskriver är normalt, inget konstigt alls. Det här att kvinnor ska ”ta för sig” är mumma för killarna, de behöver inte anstränga sig det minsta. Tycker tjejer är lurade.

  Svara

  Haha när vi ändå pratar om sex så SNÄÄÄLLA hjälp mig 😩😩
  När jag är singel så ÄLSKAR jag sex. Är kåt 24/7 och har ONS typ varje vecka. Meeeen så träffar jag någon som jag blir kär i och blir tillsammans med osv. Och efter typ… 6 månader kanske så försvinner min sexlust till min partner? Helt och hållet i princip. Från att ha sex flera gånger om dagen till att ha sex 2-3 gånger i månader. Oavsett hur attraherad jag är av min partner, oavsett hur bra han är i sängen. VARFÖR är det såhär? 😭😭

  Svara

   För att du skiljer på kärlek och sex. Helt normalt tycker jag för mindel. Sex med kärlek, nä,,kärlek har inget med sex att göra

   Svara

   Samma för mig, och för egen del tror jag inte det handlar så mycket om sexet utan spänningen. Fick alltid lite som ett rus efter ett ONS, fick även det med min kille i början men efter något halvår blev sexet inte speciellt spännande längre. Har aldrig haft så bra sex med någon som med honom och vill inte ha sex med någon annan heller. Ska dock tilläggas att jag haft en destruktiv relation till sex förr och haft mycket sex som jag inte velat. Så tror min hjärna är lite felkopplad på det området haha. Kanske inget bra svar egentligen men du är iaf inte ensam!

   Svara

   Säger inte att det är så här för alla, men FÖR MIG: Jag upptäckte att jag använde sex son ett sätt att få bekräftelse, att känna att jag dög, och förknippade därför sex med själva ”jakten” varför lusten således försvamn när jag inte jaga eller jagas, alltså när jag var i en relation. Sex och MIN sexualitet fanns i min värld inte för min sexuella njutning utan för att jag skulle få känna mig ”behövd”/älskad/uppskattad.
   Jagvinsåg det här för mindre än ett år sedan, när jag träffade en man som förvisso älskar att ha sex med mig, men som också tydligt visade att jag var värdefull och älskad av honom av helt andra skäl, och för att jag också vågade låta honom älska mig, och inte bara mig som ett sexobjekt. Låtet flummigt, men bottom point är att för mig handlade det om min självkänsla och att inse att jag är värdefull även när jag inte är sexuell. Då försvann pressen och jag började njuta på mina villkor, vilket smittade av sig på min lust.

   Svara

   Jösses, jag är gammal. Inte för snacket om sex utan för att jag fick för mig att ONS var onsdag och fick ö h t inte ihop sex och ”onsdag typ varje vecka”. 😂

   Svara

  Det blir ju konstigt när man skriver ett inlägg om vad man _inte_ vill prata om.

  Bara..inte prata om det istället.

  Svara

  Det är normalt det Dessie beskriver. Att kvinnor/tjejer ska ta för sig gör att killarna inte behöver anstränga sig.

  Svara

  Jaha.. är det det jag är?

  Ganska ointresserad av sex rent generellt,visst, superkul och skönt att ha, helst med någon jag älskar. Men när jag är singel har jag _inget_ behov av sex, därav har jag INGA ligg, ser inte alls poängen i det.
  Sex vill jag ha när det är passion och kärlek inblandat, annars är jag hellre utan det.
  Jag vill känna personen jag sätter på, jag vill veta det där man inte berättar för alla, jag vill veta hans drömmar och mål. Jag vill också vara säker på vad han har för trådtäthet på sina lakan. Man drar inte hem en brud som mig till sina smutsiga ikea-lakan som är köpta endast för att de var de billigaste han kunde hitta.

  Hur gör ni som har ONS? Bryr ni er inte? Känns det inte nedvärderande att krypa ner i hans äckliga säng med sängkläder han inte tvättat på ett år? Man vet ju inte vad det är för kille man åker hem med, man hinner inte ta reda på det.
  Tänk om han visar sig vara _helt_ jävla störd i huvudet, så har du gett honom en trevlig kväll och ett leende på läpparna?
  Eller bara bryr man sig inte?

  Aldrig fattat.

  Svara

  Aldrig hört talas om ”demisexuell”, men tydligen är jag väl det då jag aldrig kan ha sex utan att känna personen och verkligen har känslor för både insidan och utsidan. Kan inte ha tex one-night-stand eller sex på första träffen, inte min grej helt enkelt, aldrig trott att det var någon grej/ovanligt? alla är ju olika, vissa har sex på första träffen, andra inte, inge konstigt i något av fallen?

  Svara

  Dessie/Paow, vilken utvecklang med klass.

  Som att jämföra Gynning under sin nutid (som klättrar neråt men fortfarande skiljer sig från) (t)Rosing.

  Dessie du har mitt hjärta <3

  Svara

  Jag är tillsammans med en demisexuell kille. Det var svårt i början då jag är raka motsatsen och gärna ligger på första dejten. Men efter tre månader ihop så låg vi första gången och det var så grymt! (Blev 6 gånger första dagen hahahah). Så det kan vara lite knepigt men nu när vi vart tillsammas i 1,5 år så är det en ickefråga.

  Svara

  För mig som jag upplever det är skillnaden mellan ”det gamla tänket” och demisexuallitet bla det att de flesta nog kan känna sig smickrade om någon raggar på dem på krogen eller så.
  Men för mig så är det en situation som blir obekväm och jag känner mig illa till mods och hade helst velat krypa ur skinnet.
  Och sen att de ”vanligt traditionella” kanske inte behöver flera månader innan de känner sig redo för sex, även om de inte hoppar i säng direkt.
  Finns ju ett stort steg mellan one night stand till 10e daten till 5e månaden.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.