Är detta Instagram kopiering på hög nivå eller en ren slump?

VART GÅR GRÄNSEN MELLAN ATT INSPIRERAS OCH KOPIERA?

Jag vet inte hur jag ska formulera det här inlägget för att ni inte ska misstolka mig men jag känner mig faktiskt riktigt ledsen och förvirrad idag och jag behöver er hjälp i det här. Ni är många som har mejlat och skickat DM på Instagram angående att en tjej ”kopierar” mig. Som en första tanke blir jag såklart smickrad, någon tycker att jag gör ett bra jobb, inreder fint och att jag klär mig och min son fint. Det får man ju ändå se som något positivt.

Men när jag tänker efter blir jag riktigt ledsen. Allt det jobb jag lägger ner på mina kanaler. Så mycket att jag knappt orkar hålla det uppe längre. Att någon då ska ”kopiera” det jobbet och glida fram på det, det gör mig faktiskt riktigt frustrerad men framförallt ledsen. Men sen ser jag att några av de som följer mig på Instagram, följer även henne och kommenterar och likar. Och då tänker jag att jag kanske inte borde bli ledsen och frustrerad? För detta verkar ju för många vara helt ok. Instagram är ju till för att inspireras men vart går gränsen? Vad tycker ni? //Emma Melin

Influencern Emma Melin skriver ett blogginlägg om en ”kollega” som verkar tycka att hon är minst sagt ”goalz”. 
Ni är många som tipsat mig om detta och jag har varit inne på både ”originalet” och den påstådda ”kopians” bloggar och Instagramkonton och gjort en liten sammanställning till er – de allvetande domarna.
Vad tycker ni? Var går gräsen för hur mycket man kan ”inspireras/kopiera”?

Och så en liten översikt…

 

 

131 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det sorgliga är ju att det ett såhär smalt mode nu och att alla i den branschen ser likadana ut o inreder exakt likadant.

   Obs för tydlighetens skull: smalt som i nischat.

   Jag håller med om det och tycker därför att det är svårt att säga att den och den härmar den och den. Själv har jag avföljt praktiskt taget alla inredningskonton på instagram då alla hem ser exakt likadana ut.

   Allt är ju bara som en lång rad av kopior. Finns inga original att tala om eftersom alla tenderar att se likadana ut och omge sig av samma prylar. Tycker det är otroligt tråkigt att följa dessa bloggare oavsett om det gäller inredning, smink, livsstil mm.
   Behöver bara gå till grannen för att ”se” hur världen ska se ut idag?

   Oh lord..ge mig styrka.

   Jag reagerar mer på att ”orginalet” säger att hon snart inte orkar ”hålla det uppe”?!
   Men vem har bett henne?
   Hon får oss vanliga dödliga att känna oss sunkiga och hon visar upp en överperfektionerad bild av ett hem och liv som de flesta människor inte har eller lever i.
   Min mamma hade gapskrattat om hon följt dessa konton. Min mamma som slet som ett djur för att min pappa drev företag och också slet som ett djur, fast på olika sätt, för att få ihop det. Inte sjutton hade hon tid och ta ”vackra bilder” på sitt liv som mamma hemma?!Det blir så himla orealistiskt. Precis allt blir orealistiskt. Å vi sitter och göder det med likes?????

   DET ÄR SÅ SJUKT egentligen med alla dessa människor som måste vika ut hela sitt liv och dessutom leva på det att skapa en bild som känns ouppnåelig för de flesta. Det var kul i början när man såg några sådana liv, men nu gör grannen på samma sätt, fast du vet att så ser det väl kanske inte riktigt ut.
   Vi är så jäkla mååån om att visa upp en polerad hotellsemesteryta att vi har tappat fokus helt på vad som är viktigt i livet. Och dåligt mår vi också.
   Ja, hon har en copycat. Det vimlar av dem precis som ovan skrev, trenden är smal och entonig och iom att alla har samma sponsorer så blir väl summan så. Live with it!

  För det första så har hon inte en sådan unik stil både klädmässigt och inredningsmässigt att jag tycker att räknas som ”kopiering”.

  99% av alla influencers idag ser likadana ut och allt de gör ser likadant ut.
  Ser ärligt talat ingen skillnad på någon av deras bilder.

  Såklart inspireras de väl av varandra, men att kopiera nä.

   Är väl bara ett bevis att reklamen fungerar? Folk apar efter och tillslut har alla likadan inredning som alla andra.
   Att vara originell kräver så mycket mera än att bara kasta sig på det vi styrs att köpa. Hur många lever inte som alla andra istället för att vara originell? Tror att man har lite för stort ego om man inbillar sig att man ska ha ensamrätt att visa det alla andra också har och givetvis vill visa upp. Cirkeln är alltid rund!

  Hur många följare har ”kopian” jämfört med EM? Kopierandet är en form av smicker men samtidigt förstår jag känslan av att få sitt i hennes eget tycke unika innehåll ”stulet”.

  Att hennes konto ser ut som alla andras är en annan sak. Vad tråkigt allt ser ut. Stelt och stage:at. Var finns hennes personlighet? Vad gör hennes konto värt att följa jämfört med alla andra liknande? Eller ens kopians?

   Kopian har runt 30k och originalet typ 36k följare. När jag scrollar i kopians flöde så är det tydligt att hon börjat kopiera strax efter jul. Köpt nytt soffbord, ny matta, in med vas och vass, ny lampa osv. Tydligt exempel på att hon inspirerats för mycket!

    Fast det kan lika gärna vara så att hon har hämtat inspiration från någon annan, det här är ju möbler och inredningsdetaljer som sprider sig som en löpeld just nu och de som hagar likes på insta köper just dessa saker.

     Ja, okej. Det är en slump att hon har en exakt likadan stol i ljust trä, exakt likadan lurvig fotpall, exakt likadan svart kråk-lampa, likadana vass-strån i vas, exakt likadant soffbord i glas, samma färgskala och samma stil på hela vardagsrummet mm…. slump. Okej.

     Det här stör mig så mycket eftersom jag själv råkat ut för copycats så många gånger, inte inom inredning men inom annat kreativt yrke. Det är så mycket mer jobb bakom kreativa yrken än vad icke kreativa randoms tror.

      Då det är så många som har alla dessa prylar så behöver det inte vara EM som hon inspirerats av nej. Jag förstår hur du tänker men EMs stil är inte unik i de svenska hemmen idag. Färgskalan, möblerna, detaljerna, alla som inte vågar gå sin egna väg har detta idag, det är fel av EM att skrika högt i detta fall tycker jag.

       Kanske hade varit mer rimligt då att ha ett par av sakerna håller du inte med? Det här handlar om så pass många exakt likadan saker i kombination. Säg gärna vem mer som har så här många likadana saker med stort inredningskonto. Att GabJoss har lampa och puff räcker inte, personen ska också ha likadant soffbord i glad, vass i vas, stol i ljus trä och samma färgskala på hela vardagsrummet (svarta stolar plus matbord, beige matta osv).

       Ja, varenda j*vel har ju strån i en vas och den där lampan.

      Hur ”skyddar” du dig mot copycats? D.v.s. upphovsrättsskyddar dina alster? För det mesta frågar jag om lov innan jag t.ex. kopierar ett fotografi från någon annans blogg eller FB, men jag känner till att professionella fotografer ibland eller ofta får sina bilder ”stulna” särskilt via internet.

      Det kan ju va så att båda bara köper saker på royalmdesign och gillar just dessa. Jag har den taklampan och kråklampan och aldrig hört talas om någon av dessa tjejer.

     Fast kopian hade en helt annan stil förra året man ser när i hennes flöde när hon börjat kopiera köpt samma soffa, soffbord, lampa, sängbord, sänglampa, dekoration det är kopierat rakt av ju. Hon har ju sålt allt sitt och köpt likadant. Visst att man kan inspireras men kopian har ju ändrat hela sin inredningsstil (från mörk till samma som originalet) och köpt exakt samma möbler och vunnit flera tusen följare på att kopiera. Bläddra i kopians flöde så ser ni att det inte handlar om att bli inspirerad utan kopiera rakt av.

    Hon köper sina följare

     Båda köper följare

    Förstår inte riktigt problemet. En influenser vill väl influera andra och vara en förebild när det kommer till inredning och mode? Borde inte att andra klär och inreder likadant kännas som ett tecken på framgång?

  Tycker väl jag har sett dessa bilder hos typ varenda mamma-influenser det senaste… Kanske är lite hybrisvarning på att se sig som unik i influenser branschen ?

  Du använder ordet kopia fel. Att köpa en likadan fåtölj som någon annan har, är inte att kopiera.

  Den här EM skulle ju kunna säga att den andra kvinnan tar efter henne, men hon gör inte det, för bilderna är inte identiska.

   Men det är klart att hon tar efter henne? Det syns ju att många grejer och poser är samma så klart hon tagit efter. Eller inspirerats.

    Nu har jag bara sett på bilderna som ligger här och jag hittar bara en bild där hon posar och det är den där de båda håller en bebis. I princip alla föräldrar har en sån bild, jag har en tagen på mig och mitt barn för typ 12 år sen.

     Jag har jättemånga såna bilder på mig och mina tre barn. Alla födda före hennes.

  Ingen som kan hinta var man kan leta om man vill jämföra själv?

   Jag kan verkligen inte se hur den här andra skulle ha kopierat. Det ser ju ut som valfri inredningsmagasin hos dem båda två. Har man likadana stolar hemma kan det bli så att båda lägger upp en bild där stolen syns. Att även andra mammor lägger upp bilder med sina bebisar, och klär dem i vita kläder, är något man får räkna med.

   https://bloggbevakning.se/2019/03/26/varfor-forni-inte-var-med-pa-margauxs-mohippa/

   Vem det är står i kommentarerna längst ned här S**** W*****

  Tycker inte ”orginalet” är så orginellt. Isåfall har ju hon kopierat vår allas queen of white Gabjoss

   Exakt, gabjoss har ju både samma taklampa, sittpuff, färgtema och klädstil.

   Gabjoss har också den lampan

   Är det någon som är ”orginalet” i detta så är det Queen of vanilj Gabbjoss!! Allt makt till henne ?

    Håller jag absolut inte med. Gabjoss har ett hem helt i vitt och grått, hon äger inte en enda beige detalj i sitt hem. EM däremot har allt beige/vitt/svart. Hela EMs grej är ju beige

  Haha, har nog aldrig varit så mycket vanilj i ett inlägg som i det här! Nej, det är ingen copycat. Hur kan man ens tro det när man har en så icke-originell stil?

  Nä alltså… Nä. Konton med vitbeiga hem och bebis finns överallt. Hon originalet är inte original heller.

  Hatar när alla härmar min stil och har Adidas sneakers och Kånken.

   Eh?! Det är ju du som kopierar MIN stil!

   Hahahaha garvade orimligt mycket åt detta på bussen

   Vet hur du känner. Sett mängder av personer på väg till jobbet, har aldrig sett dem förut, som har svarta ankelboots och en svart kappa. Var kan man vända sig?

    Köpte en gul/orange kappa i höstas… Varenda jävel hade kläder med den färgen!!!!! #kränkt

     Jag blev sekundkränkt å dina vägnar ?

   Gud vad glad jag var när jag fick en Kånken i 15års present. Sen spara jag ihop pengar och köpte Adidas skor när jag var 17. Kände mig ballast i stan. Nu snart 15år senare bor jag på andra sidan jordklotet och även här i jänkarnas land ser jagnu rygg efter rygg med en Kånken och flasigha Adidas sneakers. Haha måttligt kränkt!

  Stolen och lampan finns ju i hälften av alla influenserhem och ALLA influensermammor har likadana bilder med sina respektive bebisar. Hjälp!

  Nog för att de ser lika ut, men SAMMA tröja/fotpall/fåtölj tror jag inte att de äger. 😉

   De kan ju ha delad vårdnad

   Haha…ja, det var jooobbigt att läsa i inlägget. ”Likadaaaaaaan”! 😉

   Bra! Kliade att säga något om detta ’samma, samma, samma’.

   Omg tack.

   Jag vet att jag faller under kategorin ”superoskön” nu men måste också få inflika att man bara inte får stava ordet ”fåtölj” med O istället för Å, Camilla??

    Jag VET! Min mamma har redan skällt på mig!
    https://www.instagram.com/p/BvgO-dKnneJ/

     Haha! Bra att mamsen håller koll på dig?

  Är det någon annan som har märkt att Biancas assistent Lovisa verkar vara väldigt inspirerad av Josefine HJ med bilder och captions?

   Ja jag är inte den enda då… det är så pinsamt?

   Det är ju kopiering rakt av. Exakt lika bilder på fan samma restaurang i Paris, känns lite fööör inspirerad..

   La märke till det när Lovisa la upp bilden på tvättmaskinen! Josefine la upp en sån bild först ? liiiiite pinsamt!

  Jag tycker allas hem som man får se på sociala medier liknar varandra oavsett om någon härmas eller inte…

  Beige tröja, fluffig puff från rusta och designlampa som är jätteinne nu. Näe, det är inte att kopiera, det är att följa strömmen som en död fisk.

   Den var bra död fisk. Nä det vill man inte vara. Våga vara orginell.

  Det är lite skrattretande att hon känner sig kopierad med tanke på att stilen hon har inte känns så himla ny. Men det kan väl vara något med ordningen på hennes och den andra tjejens inlägg som inte framgår här. Om den andra lägger ut vasen med pampas gräs dagen efter henne etc.

  Äsch det är ytliga ting. Finns ju massor som inreder som sin idol dvs bloggaren. Eller tar efter klädstil m m.

  Fjantigt. ”MAMMAAAHHH hon häjmaj meeeejj nu får hon inte vara min kåmpiz” -.-

  Detta kändes ju bara pinsamt med tanke på det som de flesta redan kommenterat; EM är ju inte det minsta unik. Samtidigt skriver hon så snyftigt och, liksom många andra så kallade influencers, om hur hårt hon jobbar med sitt flöde så buhu hon knappt orkar längre och buhu måste ta semester från att fota alla sina materiella ting och all sin konsumtion. Sorry, men kan inte ta sådana på allvar. Skärp dig, lighten up och flyg inte så nära solen.

  Nu kanske jag har fel, eftersom jag inte kan gå in och titta i Emmas flöde på insta, (jag har inte instagram själv). Men om man har öppen profil och har samarbeten som influenser är det inte exakt det som är meningen då? Att andra ska inspireras och köpa likadana kläder och prylar så företagen hon samarbetar med tjänar sina pengar.

   Spot on!

   Tack, du tog orden ur ”munnen” på mig?

   Hahaha, touché!

   Tänkte samma! Bra du kunde beskriva det! ?

   Fast är det meningen att en annan verksam influencer som får betalt för sitt arbete ska sno din stil rakt av och tjäna pengar på det?

    Varför inte? Hittade i helgen en ljusrosa kappa på Kappahl som jag köpte då jag hade rabatt där. Idag hittade jag en ljusrosa kappa på H&M, en designerbutik och en till affär. Får bara en sälja en rosa kappa?

    Hahaha.. dom är inte ens så lika? Pinsamt av EM att ens ta upp detta. Om hon inte orkar fota sina materiella ting i sitt stela hem så får hon väl lägga ner? Ingen som tvingar henne att fortsätta.. Tycker den andra tjejens instagram är betydligt mer personligt och följer bara henne.

    Någon mer som tycker EM börjat göra väldigt märkliga samarbeten? Viaplay? Vad har de med inredning att göra? Känns lite väl köpt ut.. ?

  Finns massor av konton som är i den stilen. Det är trendigt med beige, ha med bäbis och den lampan ser man överallt.

  Så mycket bokhyllor, så få böcker.

   Kanske BOKUS kunde erbjuda samarbeten? Eller Amazons bokavdelning? Eller en rik kommuns kultur och biblioteksavdelning? Myrornas betalar inga samarbeten men där finns mycket böcker…. å andra sidan om vi läser böcker istället för att följa influencers så förlorar de ju på affären. 😉

  Hahaha är hon 3 år eller, först smickrad för hon klär sin bebis fint. Låter som det är nån docka som ska visas upp.
  Obehagligt a influncers

  Kopierad känns som fel ordval då är inspirerad mer rätt. Kan relatera till hur hon känner när hon upptäcker att andra gör samma val som hon. Men, trodde faktiskt att som influencer, så är att inspirera, ett mått på framgång. Tycker man det är jobbigt har man nog valt fel yrke.

  Hatar hur Nora i skams klädstil var en kopia av min klädstil och hur det fick hundratals femtonåringar att kopiera min klädstil.

  INTE SAMMA = Likadan/likadana

  Jag tycker att det ser ut som hemma hos gabjossan, fast i ett annat filter!

  Det är väl inte förbjudet att härma någon annans inredning??

  Hahahahaha ”Någon kopierar mitt liv…som se ut som alla andra infläänsers”. Fan det är ju synd om dom.

  Dessa diskussioner fördes ju för flera år sedan vad gäller House of Philia och Mitt vita hus. Det var så uppenbart att den ena ”inspirerades” stenhårt av den andra, och tom tog likadana bilder från samma vinkel osv. Och till skillnad från er andra som verkar tycka att tjejen här överdriver så förstår jag henne.

  Visst, hon har kanske ingen jätteunik smak, men det har inte riktigt med saken att göra tycker jag. Är det tydligt att någon faktiskt kopierar nån annan så är det inte schysst, inte när personen drar in följare och kanske då får samarbeten och tjänar pengar på att sno någon annans idéer. Det är inte snyggt. Även om jag inte själv är i branschen så förstår jag att de som har inredningskonton lägger ner en hel tid på att få ihop ett snyggt flöde, och oavsett vilket jobb man har så vill man inte gärna att någon annan ska ta cred för det man gör?

   Bloggtanten House of philias bild på senaste lampan ”Taccia” ser exakt likadan ut som bilder från Eva Blixmans instagramflöde från tidigare. Samma Mad et len ask ,silvergrunka, ljusstake mm. Muahahahaha….blir ju så löjligt. Alla härmas men tror dom är unika och speciella.

    Varför kallar du en som är runt 45 år för tant? ?

     För att vi är det! officiella ”tant”-åldern – 45 och + 😀 En kompis då 13 år: ”När jag blir gammal ska jag bli krutgumma.”

     Hej P!
     Jag och mina jämnåriga kompisar brukar använda det begreppet för kvinnor i medelåldern/tantåldern/40-60 år.
     Hurså, blev du kränkt?

      Nej, skulle det finnas en anledning till att jag skulle bli det? ?

       Bra! Inte meningen att vara ett tanttroll 🙂

  Jag tycker mer om ”kopians” inredning än orginalet. Känns fräschare ?

  Det ska mycket till innan en influencer kan hävda upphovsrätt till kompositioner som läggs upp i sociala medier.
  Det krävs både originalitet och självständighet i förhållande till vad andra gör för att man ska kunna med framgång hävda att andra gör intrång i upphovsrätten om de alltför nära låter sig ”inspireras” av det man själv gör.
  Däremot kan förstås en influencer bli ”sur” över att andra härmar och åker snålskjuts på det arbete hen lägger ned men det har inget med upphovsrätt att göra.
  En influencer får räkna med att andra påverkas till att anamma livsstil, produkter, outfits, bildkompositioner osv men det känns naturligtvis extra orättvist om de som blir ”influerade” själva är influencers och därigenom kan tyckas snylta och ta genvägar 🙁

  Ok, nu har jag kollat in båda kontona och det var riktigt skoj att först kolla igenom konto nummer ett för att sedan se hur många likadana objekt jag kunde hitta på konto nummer två och jag erkänner att det var väldigt mycket likadant.
  Det var lite som finn fem fel fast finn fem inredningsobjekt som de inte har lika av 😛

   Och dessa objekt är så trendiga nu och skulle du orka göra en djupdykning så skulle du inse att det är stört omöjligt att säga vem som härmar vem. ? Nu känns det mer bara som att någon har tråkigt och vill röra runt lite och skapa onödiga konflikter.

    Ja jag säger inget om att någon kopierar någon annan. Jag bara konstaterade att det var kul att de har typ exakt likadana hem 😀

  Vem påstås vara ”kopian”?

   EM är ju liksom ”influerad” av någon annan i sin tur, och har inte patent på sitt inredningsval. Gå in på lämplig ”influencers” Instagram och där hittar man exakt likadana grejer. Som hon den där mamman med fyra barn, Sandra tror jag hon hette, eller var det Josefine? Mittlillahus? Och hon med stora ögon och tre små barn, kommer inte ihåg vad hon heter nu. Vitt, rosa, beige, bebispose. Tristan hette någon av hennes barn tror jag eller om det var hennes man. Ring a bell?

   Så EM är på intet sätt unik… Eftersom hennes hem ser ut som alla andras influencerhem.

  Fast du kan inte jämföra HOPH och Mitt vita hus med dessa två, det var så mycket mer som låg bakom hos de två förstnämnda. Där var det typsnitt, uttryck och utformning av bloggen som var kopierat utöver vissa möbler, inredningsdetaljer och kläder, ja till och med hudvårdsprodukter. ? Här handlar det nu om två hem som ser exakt likadana ut som hos resterande osäkra och trendkänsliga insta-Sverige. Jag lovar dig att Emma inspireras av andra, denna stil är inte unik för ett rött öre utan alla ”härmar” alla och ingen kan komma och säga att jag var först ✋?.

   ”insta-Sverige”
   ???

  Trist så klockorna stannar.

  Komiskt att alla såna här influencers ser exakt likadana ut, har likadana kläder och hem. Gääääsp, förstår inte att de är intressanta i ett kommersiellt syfte. Lite originalitet borde man ju ha, och det finns verkligen inte här. Som flera har kommenterat skulle man ju kunna jämföra både dessa två med Gabjoss och konstatera att EM kopierat henne.

  Det kanske är såhär influencers måste göra för att utmärka sig i mängden nu. Om man inte har ett eget uttryck, så kan man i alla fall hävda kränkthet när man inser att man bara var en i mängden. Den som ropar kränkt först får tolkningsföreträde.

  Jag vet inte om jag är knäpp, men kan någon förklara för mig varför Matplatsen uppdaterar bloggen som vanligt med prat om att hon lagar mat, somnar framför Robinson osv när hon samtidigt på insta uppdaterar från en solig badstrand (bild + stories)? Det måste ju vara så att filmerna från stranden är inspelade tidigare? För annars ljuger hon ju på bloggen om att hon är hemma…

   Märkligt!
   Det jag tänker är att hon återanvänder gamla instastorys annars är det bara konstigt.

    Ja jättekonstigt. Jag brukar läsa hennes blogg då och då (varför vet jag inte egentligen – den är ju verkligen inte bra) och jag kan inte se att hon uppdaterat om nån utlandsresa nyligen. Annars brukar hon ju visa mycket från sina resor. Är hon rädd för flygskammande eller?

     Hon brukar upplysa oss läsare i god tid innan det är dags för en resa. Vilket som så har hon gjort bort sig som ljuger för läsarna på ett eller annat sätt. ?

      Hon har varit utomlands nyligen över en helg. Hon dök upp som ny medlem i en sluten grupp på FB (för svenskar som har boende i en viss stad i Spanien) som jag är med i och bad om restaurangtips. Senare skrev hon ett inlägg om att de hade varit på ett ställe de fick tips om. Hon postade även en bild i det forumet från strandpromenaden i den staden.

  ”Allt det jobb jag lägger ner på mina kanaler. Så mycket att jag knappt orkar hålla det uppe längre.”

  Bara den meningen säger allt om hur falska dessa konton är. Förstår inte att folk går på och tror att bilderna speglar deras riktiga liv, det är mer att jämföra med en daglig photo session inför ett hemma hos-reportage.

   Hur intressant tror de att det är att se samma saker i olika vinklar dag in och dag ut? För det är vad de visar 90% av i sitt flöde. ?

  Lik beiga båda två i dubbel bemärkelse.

  Hur hittade ni ”kopians” instagram? Vill också se!

   Någon har tipsat om detta under inlägget om möhippan igår. Se några av de sista inläggen, misstänker att det är EM själv som lagt upp det.

  Bebisbilden tyckte jag var obehagligast att härma…

  Hahaha, jag brukar aldrig kolla inredningsbloggar men nu har jag gjort det och alla ser ju likadana ut och bor i beiga hem. Även om de tydligen kallar det vanilj då. Så tråkigt. Men är alla som bloggar influencers numera? Mig influerar de i alla fall endast till skratt av det mer hånfulla slaget.

   Jag kanske borde starta en inredningsblogg? Men ingen skulle kunna köpa likadana grejor, då det mesta är ärvt, auktion och second hand. Dock väldigt personligt, utan ett uns av trendigheter. ?

    Har du fortfarande kvar – du vet vem II – på toan? 😉

     sorry, det var jag ovan!

   Sorgligt…

  Hon är en influencer. Är det inte meningen att hon ska influera och inspirera andra…?

  Känns ungefär lika rimligt att bli arg över att någon annan också är vegan eller målar av en solnedgång. Jättekonstigt (not) att flera kan göra liknande saker med tanke på att det är saker vi alla ser eller hör talas om. Den där lampan har jag sett hos minst 10 andra, vill du vara unik så gräv lite djupare än vad du ser rakt framför din näsa för det är förmodligen precis det alla andra ser och inspireras av också?‍♀️

  Alla influenser har ju den lampan, bordet, färgerna osv. Tror presdutskick och spons styr dagens mode ?

  Känns lite patetiskt att skapa drama över att någon kopierar ens inredningsstil, klädsstil osv när man själv inte har något unikt.

  Tycker inte att det är så märkvärdigt, alltså dessa influenser, gör reklam för nästan alla kläder, möbler osv.. vitsen är väl att det ska sälja. Tycker det ser ganska lika ut hemma hos dom flesta bloggare, dom har ingen speciell egen stil.

  *Fåtölj

  Själv garvar jag för mej själv när jag tänker på den gången Annica Englund berömde sej själv över hur duktig hon var på inredning och undrade om hennes läsare ville att hon skulle börja med att ge tips om inredning … HAHAHAHAA !

  Samma diskussion som när HOFP anklagade ”mitt vita hus” för stt kopiera henne och det blev en riktig cat fight i kommentarsfältet på IG (hände typ 2017)

  Snälla rara den här inredningastilen/klädstilen är inte unik för fem öre, med tanke på hur ”litet” hennes konto är så har hon med största sannolikhet själv snott stilen från andra för det här är EXAKT vad som visas i ens trötta flöde, och då följer jag inte ens dom.

  Jag är uppriktigt så less på alla självutnämnda ”influensers” med extrem hybris.

  Pinsamt att ens grina ut om detta. Lägg ner istället om du inte vill vara en influencer…

  Tycker vi ger S lite stöd. Vad säger ni? ❤️

  Börjar faktiskt bli lite obehagligt hur Sanna kopierar Emma. Har ni sett hur det ser ut nu? Omg! Det värsta är att Sanna gör samarbeten med företag och kopierar Emma….att inte förtagen tycker det är pinsamt ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.