Slår Cecilia Blankens nytt rekord i smygrekla

Maken till ignorerande av marknadsföringslagen har jag nog aldrig skådat.
Cecilia Blankens – hemmahörande i LA – gör så mycket reklam för sitt skoföretag att hälften skulle kunna varit nog, och inte ett enda inlägg är markerat enligt marknadsföringslagen.
Cecilia har faktiskt fått en fråga som hon vackert duckat för. Jag undrar vem hon kan ha lärt sig det av, 🙂

Så är många poster med smygreklam har hon gjort i år på Instagram – och då är story inte inräknad.

KLICKA HÄR!

 

 

60 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  ?

   Några fler lagar du tycker att man kan strunta i?

   SLÅ CECILI BLANKEN NYT REKOR I SMYGREKLA
   för konsekvensens skull…

  Gick in på caias hemsida och blev lite förvånad då jag märkt att det verkar vara samma person som skriver massor av recensionerna. Exempel;

  Susanna Verifierad kund

  Jag älskar denna palett! Bästa jag har använt, värd varenda krona! Pigmentet är så bra och håller hela dagen, behöver inte alls använda så mycket för att få en fin färg. Så nöjd! ??

  Emma Verifierad kund

  Jag är i materiel lycka & kär i denna fantastiska palett!!! Värd varenda krona och lite till! Fantastiska färger, mixa och matcha rent och stilfullt eller få till snyggaste partylooken! Passar alla tillfällen! Alla tjejer i världen behöver den!! ??

  Camilla Verifierad kund

  Jag som nybörjare gällande ögonskuggan hade lätt att arbeta med dessa skuggor. Superbra och bra pigment ??

  Alltså det kan väl inte vara ett sammanträffande att alla tre avslutar sina recensioner med frågetecken (alltså vem gör ens så?) haha.. tyckte bara det var så konstigt och genomskinligt.

   Glömde nämna att självklart är dessa recensioner fem stjärnors-recensioner.

   Kan det inte vara att personerna använder emojis och det inte stödjs? Kan inte komma ihåg var jag såg det men för länge sedan på en hemsida där recensioner eller om det var kommentarer innehållandes emojis ändrades till frågetecken för att det inte stödjes där.

    Jag kollade hemsidan nu och såg att det finns flera kommentarer som innehåller frågetecken på ställen där dom inte passar in. Det är uppenbart att det är emojis som blivit till frågetecken.

    Jo det kanske du har rätt i 🙂 jag personligen ser ju caia och Bianca som framgångsrika på riktigt, till skillnad från BB, och tycker bara det skulle vara konstigt om hon skulle behöva skriva egna recensioner då det går så bra, så det är nog bara emojisarna.

     Men kanske just därför som det går bra, för att de själva skriver bra recensioner och gör marknadsföring som är genomtänkt, manepulerande och väldigt smörig och påverkbar på yngre personer. De vet vad de gör. Solklart i mina ögon att någon ägare el anställd på Caia skrivit de tre recensionerna, iaf Emmas.

    Alltid snabb förklaring haha Hej Vanessa! 😉

    Märkligt isf att alla tre avslutar med två emojis, och Emmas recension låter väldigt välplanerad och marknadsföringsmässig för att sälja. De har iaf tur att inte c och så många här börjat med att dissa Bianca och hennes business trots att de försöker sälja dyrt smink till barn och ungdomar genom snygga manupulativa reklamfilmer, genom tårar och ”mina älsklingar, gullisar detta måste ni testa, unna er nu gummor, detta är det absolut bästa som finns”.

   Tror de gjort emojis som blir till frågetecken

    Är det vanligt att avsluta en recension med två emojis, gör alla det? Emmas såg iaf misstänkt planlagd och utstuderat ihopskriven ut för att sälja, men visst kanske finns så nöjda kunder som verkligen vill ge superlativ men det låter misstänkt likt BI hehe även Susannas recension låter misstänkt lik ”Emmas” 😉

   Många hemsidors system känner inte igen emojis, därav blir det ett ? Som ersätter. 🙂

   Ser ut som en bot, alternativt översatt från Google translate…

   Jag tänkte Exakt samma sak! Bra utredare brukar få lära sig att hata slumpen, och det här är självklart en och samma person!

    Bra utredare kanske brukar ha koll på att emojis i många fall blir ”??” i skriven text på datorn ?

     Men är det inte konstigt att de skriver så likt och alla avslutar med TVÅ emojis??

      Men det är ju inte två emojis efter varandra utan att en (1) emoji blir till två frågetecken, dvs ”??”, när hemsidan inte stöder det 🙂

       Men det är ju så uppenbart i alla fall att den som kallar sig Emma är någon inom Caia – ”…passar alla tillfällen! Alla tjejer i världen behöver den!!” Låter som Bianca haha och alla tre ser misstänkt lika ut, tror det är de själva.

  Anmält. Så jäkla dåligt. Har tyckt att Cecilia verkar vettig i övrigt. Ser också att de ska flytta tillbaka till Sverige snart…undrar om hon kommer fortsätta på samma sätt?

   Men det är väl hennes egna skomärke? – det är således ingen betald reklam alltså inget betalt samarbete så det är ju inte riktigt samma sak som att de inte märker ut samarbete med andra företag som de får betalt för.

    Marknadsföringslagen gör inte skillnad på ”vems” märke det är. Hade det varit skomärkets egna instagram hade det varit ok men privatpersoner måste märka. Förstår inte att vi ska behöva gå igenom detta varje vecka.

  Fast känns heller inte helt äkta att tre på rad avslutar med emojis. Spec när de kommer efter negativa recensioner.

   Gillade personen som gett fem stjärnor och skrev ”längtar tills jag får hem min palett”

    Hur kan man recensera innan varan är levererad?

     Det beror på sidan man har sin shop eller på programmet man använder för recensioner. Vissa har så att man kan lämna recensioner direkt och andra måste man vänta en viss tid för att göra det.

    Oh my goood haha har de skrivit så oopps vilken miss. Pinsamt. Men Bibz lär komma med en bortförklaring sen som folk köper…

   Men testa lämna en kommentar med en emoji och se vad som händer.

  Tröttsamt med dessa inlägg!

   Håller inte med. Viktigt!

    Nej, finns då mycket viktigare saker!

     Och du kan inte hålla två tankar i huvudet samtidigt alltså? Då fattar vi.

      Töntar ?

      Pk trams

     Vad vill du att Cc ska skriva om? Kan du ge några exempel? Blir genuint nyfiken.

      Vad som helst utan detta eviga tuggande om smygreklam!

       Läs tråden om camcam på flashback istället, det var intressant.

        Den är underbar! ?

        Orka. Räcker bra med Anna Books tråd. The gift that keeps on giving!

   Håller med. Tröttsamt med dessa hobbypoliser. Tror de flesta tycker det är tröttsamt. Knappt 25 kommentarer På flera timmar = tråkigt inlägg.

    Snarare så att färre vet vem hon är jämfört med exempelvis Blondinbella och därför bryr sig mindre. Jag har ingen aning om vem den här tjejen är.

    Men jag undrar, ”hobbypoliser” skriver du, vilka andra brott tycker du hobbypoliser ska strunta i? Vilka lagar är irrelevanta i din värld?

     Suck på folk som dig. Pk rövar!

      Särskrivning tsk tsk.

      Du behöver jobba på dina förolämpningar…

  Kolla även Åza B.

  idamarieisaksson har blivit beroende av skönhetsbehandlingar så pass mycket att hon är stolt över sitt samarbete med akademikliniken nu får hon äntligen kostnadsfritt alla behandlingar.

  Helt ärligt – vad vill du med inlägg som dessa? Inget händer ju om man inte reklammarkerar?

  Hallå är det bara jag som zoomat in på Isabellas hår på klännings-bilden med ellos?? (Jag gjorde det dock på insta) Slingor och bena är liksom flyttad åt sidan. Varför kapar man hennes hår/huvud när man redigerar??
  Saknar ibland att kunna lägga ut bilder här ?

  Tillägg:
  Började zooma in på flera bilder på hennes hår och blev så fruktansvärt uppenbart hur de redigerar hennes hår. Skarpt hår (skärpa alltså) blandat med suddigt/blurrigt hår. Inte konstigt många tycker det ser ut som peruk när de redigerar dit volymen!!

   Zoomade lite nu, väldigt uppenbart jo. Syns väldigt tydligt om man kollar via datorn då bilderna blir ännu större där, i.e bättre skärpa på inzoomade bilder.

    i.e?

     latin för dvs., används i engelsk akademisk text = that is

      D.v.s använder man i Sverige

       Ursäkta, arbetsskada.

       Jag talar svenska, bor i Sverige och kan du tänka dig att jag använder detta ”i.e.” i mitt arbete inom det akademiska. Inte dagligen men veckovis iaf. Är detta ok, även om jag bor i Sverige?
       Ursäkta att jag trampade på den outbildade tån.

   Kan vi även diskutera att hon just nu häller det där kollagenpulvret direkt på en chokladbakelse i sin instastory? Jag har visserligen inte testat det, men det ser ut som ett rätt märkligt beteende i mina ögon…

    Men stoppa det i munnen fick vi aldrig se henne göra. Hur många tror att kakan med pulver åkte i papperskorgen?

    hon äter inte sötsaker inte ens bröd eller pasta allt sånt som kan göra henne tjock. hon låtsas äter kakan. 😀

     Det är väl klart att hon unnar sig lite ibland, klart hon äter nån kaka eller så särskilt på resa i andra länder, vem gör inte det, men hon kanske inte äter upp hela. Komiskt att allt som Bella gör ska diskuteras och analyseras, hur kläder sitter och hur henens hår ser ut… nu t o m att hon skulle ha redigerat sitt hår haha besattta Bellastallkers.

   Hahaha jösses redigerar dit volym?! Snälla söta.. släpp Bella och ta av foliehatten. En bena kan man lätt flytta irl och behöver inte redigeras. Varför rullar hon upp håret på spolar om det inte ger volym eller någon effekt tror du? Jisses alltså…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.