Dessie har klarat juridikdelen av sin mäklarutbildning

Bildkälla: Svenska Bloggare.

Många var de som tvivlade på att Dessie skulle klara av sin mäklarutbildning, men tji fick ni! 🙂
Eller ni och ni – jag var nog också lite tveksam om jag ska vara ärlig…
Men nu visar hon upp på Instagram att hon klarat av juridikdelen av utbildningen, en del som är en av de största att beta av.
Nu är det inte långt kvar!

Stort grattis till Dessie som biter sig fast i sin dröm och kämpar på!
Starkt jobbat!

169 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Inget om Kenzas otroligt äckliga sprilskæmt?!

  Keep up!

  Svara

   Finns väl inte mycket att ta upp? Kenza har lagt upp typ 3 st stories om där hon förklarar och ursäktar. Tycker inte ens det var en biggie?

   Svara

   Jag håller verkligen med. Detta måste du verkligen skriva om.

   Svara

   Hon har bett om ursäkt och verkar uppriktigt sagt ångerfull. Låt henne vara.

   Svara

   Tycker Kenza gör en väldigt bra poäng i sin story om att hon inte får säga eller göra något ”fel” ”med tanke på vad hon har gått igenom”. Hon bad om ursäkt (och nog fan har folk skämtat om värre saker? Inte som att hon skämtade om nån annans graviditet, utan sin egen.), ta emot ursäkten och släpp det.

   Svara

    Fast också inte. Att skämta om att man är påväg att få sin unge många veckor för tidigt innebär en stor risk, och när man varit öppen med att det varit svårt att bli gravid känns det som en sådan grej Kenza själv inte alls skulle tyckt varit rolig för bara 6 månader sedan…

    Svara

     Det där är ju exakt poängen. Att hon ”borde veta bättre”. Sätt henne inte på en piedestal hon inte har bett om att få sitta på. Att vara öppen om sina personliga problem ska inte tas emot med en massa krav, hon har redan visat sig väldigt sårbar genom att berätta.

     Svara

      Eller så kanske det är skönt att kunna få skämta för henne? Barnet verkar må bra, hon verkar trygg. Skönt då att få lite distans till saker som tidigare varit jobbiga och allvarliga.

      Svara

       Ja så är det säkert också!

       Svara

      Jag förstår ditt och kenzas argument och jag kan hålla med i sak, men jag tycker det finns en sida till att belysa, vilket var det jag gjorde. Att ”sätta henne på en piedestal” och påstå att hon ska vara perfekt bara för att hon haft svårt att bli gravid är inte det som det handlar om utan det handlar om att hon, genom sina erfarenheter, borde kunna tänka längre än näsan räcker och förstå hur ett sådant skämt hon drog kan landa.

      Och för att det här är internet och alla misstolkar allt. Nej jag är inte arg, jag hatar inte på Kenza eller dig Seckalina-Lisa eller någon anan som tycker likadant, detta är ett inlägg för att motargumentera och förklara.

      Svara

   Varför stör det dig för? Alltså förlåt men varför ska allt i Sverige vara så kränkande? Det var inget riktat mot DIG så snälla du, gå vidare 🙂

   Svara

    Min syster födde för tidigt och förlorade nästan barnet. Hade du också sett en systerdotter med sjukt många slangar etc i sjukhuset i flera veckor hade du säkerligen också reagerat på det otroligt VIDRIGA skämtet. HUR kan Kenza tycka att ett sådant skämt är ROLIGT????!!!! Skrämde tydligen slag på familj och vänner, och gjorde hennes fans oroliga för hennes skull. Störd!

    Svara

    Det var inte riktat mot mig, det var bara riktat mot ALLA hennes följare, familj och vänner.

    Svara

   Vad var det för skämt?

   Svara

    hon låtsades ha fått värkar. harmlöst skämt om du frågar mig 😂

    Svara

     Tycker detsamma. Varför skulle det kränka någon att hon skämtar om att få värkar? Fattar inte.

     Svara

      Fattar verkligen inte heller. Herregud liksom. Människor! Hon har dessutom bett om ursäkt för de som av någon anledning blev otroligt kränkta och sårade.

      Svara

     Nja. Hon la upp en bild från sjukhus med text att han ville komma tidigt, hon hade panik men att de skulle klara sig bra.
     Lite värre än ”Jag har värkar”.

     Svara

      mycket märkligt. inte för att jag känner mig kränkt men hon får nog inte pris för årets mesta eller bästa smakfullhet om man säger så..

      Svara

       Sedan när ska aprilskämt vara ”smakfulla”..?

       Svara

        när jag såg kenzas bild igår så slåg inte ens tanken mig att det skulle vara ett skämt. jag är en fan av kenza sen jätte länge sen så jag la mig bekymrad och det första jag gjorde när jag vakna var at checka hennes insta. vet inte. aa en läxa för mig att inte bry mig om internet människor haha!!

        Svara

      Riktigt bra Kenza det märks att du inte är mamma ännu som skämtar om sånt. Saker kan slå tillbaka och då är det inte lika kul längre att skämta.

      Svara

     Nja hon skrev också att hon var rädd, och det gjorde ju såklart att många trodde att det var allvarligt.

     Svara

   För en som har missat och är nyfiken – vad handlade det om?

   Svara

    Har inte sett Kenzas skämt men läst om det här och det sorliga är att en kompis just igår la upp en bild från bb om att hon var inlagd för att bebisen hotade komma 10 veckor för tidigt, och hon fick skriva obs inget skämt och har det skit jobbigt just nu. Så jävlit dåligt skämt Kenza tycker jag

    Svara

     Hon skrev dessutom ”I am terrified right now” vilket gjorde att många också såklart blev rädda och oroliga för henne och barnets skull. Mycket dåligt ”skämt”, just eftersom många blev oroliga för att hon skrev sådär.

     Svara

   Äckligt? Folk tål verkligen ingenting nu för tiden 😂

   Svara

    Det är sånt här som ger skäl till att begrepp som ”kränkt” urvattnas…

    Svara

     Jag kan tänka mig att folk tar illa upp för att hon skojade på ett sätt som väcker känslor hos människor. Skämtet gick ut på att skoja om något allvarligt om hälsa (ett förtidigt fött barn) och många blir då oroliga, ledsna och får sympatier för Kenza. Jag kan väl tycka att det är lite fel känslor att anspela på i ett aprilskämt, lika fel som att skoja om att man eventuellt har fått en tumör i bröstet. Att människor kan bli oroliga och vara så omtänksamma om människor man inte ens känner tycker jag är fel föremål för aprilskämt. Men med det sagt vill jag tillägga att jag varken känner mig kränkt eller upprörd eftersom alla gör som de själva vill.

     Svara

      Äsch tror folk bara försöker hitta en anledning till att klaga. Så om man blir orolig först, då räcker det ju med att bara bli lättad sen när man får reda på att det är ett aprilskämt istället för att känna sig kränkt.

      Svara

     Allt blir bættre med Æ:
     aprilskæmt
     æckligt
     krænkt

     Svara

     OT men på tal om lättkränkthet:

     https://www.dn.se/ledare/ingen-ska-behova-ha-s-ordet-som-namn-pa-sin-arbetsplats/

     Detta måste ju vara årtiondets aprilskämt?! 😂

     Svara

      Men gud hahaha! Nej det var dessvärre inget aprilskämt.. Ofattbart töntigt!

      Svara

   Jag tänker att hon själv för ett år sedan hade tagit vääääääldigt illa upp för ett sådant skämt!? Men det förvånar mig ändå inte, hon verkar vara så uppe i sin graviditet att hon inte tänker på annat (vilket jag till viss del kan förstå, är höggravid as we speak). T ex sa hon i podden att man aldrig ska berätta att man är gravid på t ex julafton, själv gjorde hon gender reveal på julafton. När Dani berättade att hon var gravid ville Kenza knappt umgås med henne, bara att titta tillbaka på Danis insta några månader, inte en enda kommentar från kenza. Men när hon blev gravid, ja då ska det poddas, kommenteras och umgås flera ggr/veckan. Och nu detta skämt?! Hon hade blivit så ledsen om det var ombytta roller innan hon va gravid. Nä jag förstår mig inte på människan. Kan förstå att man har fullt upp med sin graviditet men inte på denna nivå..

   Svara

    Hon är mänsklig, helt ok med mig. Hon betedde sig illa mot sin vän, men de har säkert pratat om det sen dess. Kanske också därför de är närmare nu…

    Svara

   Blev du personligt påverkad av skämtet? Ge er, måste man bli stött och ”Ta illa upp” av allt nu för tiden..
   Läs hennes förklaring och move on

   Svara

  Någon som kan förklara för mig hur hon kan läsa på universitetet för visst har Dessie inte ens slutbetyg från grundskola eller gymnasium? Har hon läst in det i efterhand eller kan man kringgå förkunskapskraven på något sätt?

  Svara

   Jag tror inte hon läser på universitet utan på en uppdragsutbildning som universitet säljer till mäklarbyråer. Hon får inga akademisk poäng. Men jag kan ha fel, kanske läste hon upp gymnasiet på komvux.

   Svara

    Precis så är det, hon skrev det när hon började plugga via jobbet.

    Svara

    Fast det står hp, dvs högskolepoäng?

    Svara

   Min sambo har massa högskolepoäng men ingen gymnasiekompitens. Han har gått kurser via arbetet och då behövs det inte tydligen 🤔

   Svara

   Man kan ju komma in på reell kompetens, vilket hon kanske gjorde eftersom hon jobbade på byrån innan hon började plugga. Alternativt har hon pluggat upp sina betyg på komvux. Svårare än så behöver det inte vara.

   Svara

   Man behöver inte slutbetyg från gymnasiet för att läsa på högskola, då söker man med reell kompetens istället.

   Svara

  Gud vad konstigt glad jag blev? Är så glad för Dessies skull, att hon har växt upp och håller på med någonting hon vill göra och verkar glad! Känns som om det finns hopp för mig med då liksom, haha!

  Svara

  Stort grattis! 🎉 🎉🎉

  Svara

  Grattis, så kul!! 😀

  Svara

  Var nånstans pluggar Dessie? Funderar själv på att plugga till mäklare men har ingen erfarenhet av den branschen. På FEI kostar utbildningen 270.000 och är tyvärr inte csn-berättigad.

  Svara

   Kolla upp ingångar via olika mäklarfirmor!

   Svara

    Tack! 🙂 är det alltså bara att kontakta och fråga om de har någon intern utbildning?

    Svara

     För att få göra en uppdragsutbildning som det kallas när man pluggar till mäklare genom tex FEI måste du vara anställd hos en mäklarfirma. Dom lär inte skicka dig på utbildningen om de inte tror att du verkligen lämpar dig som mäklare och kommer att jobba hos dom, vilket innebär att du med största sannolikhet behöver skriva på ett avtal som binder dig till att jobba hos dom x-antal år.

     Du kan inte bli registrerad mäklare på något annat sätt än att ta mäklarexamen genom uppdragsutbildning/högskola.

     Jobbar du som säljare/har erfarenhet av sälj och är en ”mäklartyp” finns goda chanser att en firma vill satsa på dig, dom headhuntar alltid nya förmågor 🙂

     Svara

     R – Kolla länken utbildning till fastighetsmäklare finns på 6 högskolor. https://www.studeravidare.se/utbildningar/maklarutbildning
     Lycka till!

     Svara

     Tror inte det bara är att kontakta.
     Man får nog ha kontakter om de ska vågs satsa på dig

     Svara

      Nej! Driv, framåtanda, personlighet osv räcker långt! Lås inte in dig på rummet och skyll på att du inte har kontakter- då får du garanterat inget 🙂

      Svara

   Jag läste i Malmö för 15 år sedan. Vet ej om den finns där fortfarande. 2 år var det iaf.

   Svara

    Tack Kicki 🙂 Jobbar du kvar som mäklare?

    Svara

     Nej jag arbetade i 7 år men det blev tufft till slut, hård konkurrens o bara provision. Har nu en trygg fastanställning inom annat område.

     Svara

   Varför? Vi går in i lågkonjuktur och golden days för mäklare är generellt sett över säger de bekanta till mig som arbetar som mäklare idag (2-3 pers arbetandes i malmö och sthlm).

   Svara

    Fast att golden days är över tom att markanden vänder betyder väl inte så mycket jämfört med många andra (välbetalda) jobb. De tjänar fortfarande extremt bra lite beroende på var de arbetar.

    Svara

    Fast nja. Min mamma har varit mäklare i över 20 år och det går alltid upp och ner på marknaden. För henne går det riktigt bra just nu. Man har pratat om ett fall på marknaden och en framtida skyhög ränta i över tio år. Självklart så finns det både bättre och sämre perioder i mäklaryrket, precis som i de flesta säljaryrken 🙂

    Svara

    Mäklaryrket kommer nog att vara aktuellt ett tag till. Har inte hört att detta är ett yrke som kan komma att försvinna pga AI. Är man bara intresserad för att tjäna pengar så är inte det så konjunkturberoende heller då den grupp som köper snuskigt dyra bostäder är liten men stabil.

    Svara

    Mäklarna får jobba mer för samma inkomst nu när köparna är mer avvaktande och objekten ligger ute längre tid eller rentav dras tillbaka om intresset varit svagt. Prisutvecklingen har avstannat och nivån har även anpassat sig till marknaden. Endast fritidshus verkar utvecklas positivt efter några år av lågt utbud. I synnerhet fritidshus i närheten av större städer som också är lämpade för permanentboende är eftersökta.
    Man får väl snarare se det som att det varit väldigt bra för mäklarna under många år fram till förra året och det är en naturlig avmattning som inträtt nu.
    Amorteringskraven, rädslan för högre räntor och förändring i beskattning plus en stundande avmattning på arbetsmarknaden påverkar bostadsmarknaden. Nyproduktionen har sjunkit åtminstone i storstadsregionerna och det har minskat antalet förhållandevis lättsålda objekt. Befintligt bestånd är alltid svårare att sälja snabbt för köparna är mer misstänksamma och kräsna när det gäller äldre bostadsrätter och villor.

    Svara

     Om det nu vore så väl…. *letar desperat efter något att ha råd med*

     Svara

    Jag får 92.000 efter skatt i lön nästa månad.
    / Mäklare

    Svara

     Och då är ändå golden days över liksom 🙂 Grattis till dig!

     Svara

      Tusen tack!! 😊

      Svara

     Ja, det kan man säkert leva gott på 🙂
     De mäklare i Sverige som tjänar allra mest är de som kan ta ut utdelning från eget bolag där det ofta även finns anställda mäklare. Inkomsten av tjänst blir då den del av utdelningen som inte kan beskattas som inkomst av kapital. Dessutom brukar dessa mäklare ta ut en relativt blygsam månadslön som ger sjukförmåner och pension.
     För anställda mäklare är två mkr/år en bra inkomst. De flesta anställda mäklare kommer inte upp på denna nivå under kanske ”bara” till hälften.
     Dagens Nyheter har listor för 2017 (kräver pren):
     https://www.dn.se/ekonomi/listor-har-ar-maklarna-som-tjanar-mest/

     Svara

      * utan kanske ”bara” till hälften.

      Svara

     Lite samma här – jobbar du hårt, har ett gott rykte och lever upp till det kommer du alltid att vara anlitad. Oavsett marknad.

     Svara

     Wow! Jag blir imponerad (och lite avundsjuk). Jag jobbar som läkare (3 år efter examen) med legitimation och fick förra månaden ut drygt 30 000 efter skatt. Då har jag jobbat ca 65h, övertid + helger och nätter. Min arbetsmiljö är hemsk; det finns inga vårdplatser och personalen sliter. Jag har alltid i bakhuvudet att jag kan bli anmäld av patienter/mitt eget sjukhus/ att jag ska göra något allvarligt fel. Samtidigt får inte vi läkare klaga ”för vi tjänar ju så sjukt mycket pengar!!!”. Tycker det är intressant att jämföra yrken. Det verkar som att du, ur ett löneperspektiv, dragit en vinstlott! Hoppas du också trivs med ditt jobb!

     Svara

   Men alltså mäklare pluggar man väl till på högskola? Vet ett par stycken som gått mäklarprogrammet på högskolan här i Malmö. Det är CSNberättigat.

   Svara

    Jadå, finns både gratis (högskola), som uppdragsutbildning och via privata aktörer.

    Svara

   Dessie började jobba i telefonen på en mäklarfirma och har där jobbat sig upp till att få mäklarutbildning via jobbet. Väldigt smart väg att gå när man inte gått ut grundskolan!

   Svara

   Kolla om du har en lokal vägledningscentral som kan koppla dig

   Svara

  Bra gjort av henne! Men större delen av utbildningen? 15 hp är en halv termin?

  Svara

   kanske en svårare kurs, kurser varierar i svårighetsgrad.

   Svara

    Nja, läste själv Jöken då den ingick i ekonomiutbildningen. Den var ju inte lätt, men intressant (såklart är ju det individuellt vad man tycker är intressant). Men oavsett svårighetsgrad är det ju bra gjort att klara den. Men tänkte mer på hur kort utbildningen är eftersom det står i inlägget att den utgör större delen av utbildningen. Är då utbildningen en termin bara eller?

    Svara

     180HP totalt.

     Svara

      Nej 120 hp totalt

      Svara

    Jöken var jättelätt 🙂
    Beskattningsrätten och fastighetsrätten är fasiken så mycket svårare. Som jag led igenom de kurserna. Jag tror att hon har kuggat rätt många kurser, hon går på FEI (vilket jag också gjorde) och hon borde ha varit klar för snart ett år sedan.

    Svara

     Vad läser ni mäklare inom fastighetsrätt egentligen och hur många poäng? Min uppfattning är att mäklare har sjukt dålig koll på fastighetsrätt generellt. Antar att ni mest läser JB och inte direkt något om fastighetsbildning tex?

     Svara

      Självklart läser (läste) vi om fastighetsbildning också.

      Svara

       Hur många poäng läser ni totalt inom fastighetsrätt då?

       Svara

        Lika mycket som juristprogrammet, dvs 15 HP.

        Svara

         Man läser inte 15HP på SU. Civilrätt D är 12HP.

         Svara

      är du lantmätare? 😛

      Svara

       HAHA… kanske… min misstro till mäklares kunskap om fastighetsrätt kvarstår.

       Svara

        Väldigt många mäklare i storstäderna säljer ju typ bara bostadsrätter vart du i princip inte behöver kunna någonting än att vara en duktig telefonförsäljare, inte så konstigt att de mäklarna till slut glömmer bort vad som gäller enligt fastighetsrätten när de aldrig säljer fastigheter.

        Svara

     Men började hon inte i december förra året? Då har hon ju läst 16 månader nu och har för mig hon sa att hon skulle vara klar efter 16 månader

     Svara

      Eftersom de köper in kurserna från högskolor så kan jag tänka mig att de har sommaruppehåll precis som högskolorna har, kan tänka mig att kurserna som behövs kanske inte går på sommaren 🙂

      Svara

       Låter ju troligt men då går det inte ihop med att hon säger att hon läser i ”snabbare takt”, 120hp på 16 månader med två sommaruppehåll blir ju 2 år och det är ju samma takt som vanliga utbildningar 🤔

       Svara

        Det håller jag med om, men jag tror mer på att det är det som är en missuppfattning från hennes sida om i vilken takt man läser på uni, och inte att hon tappat räkningen på antal månader. (Min kusin missuppfattade på samma sätt, jag tror att hon bara fått informationen ”mer än 100%” och tolkat det som att det endast var studierna, men det hade syftat på att de måste jobba samtidigt på mäklarfirman).

        (Ursäkta om jag skriver dåligt, är så trött)

        Svara

  Åh jöken är så kul och intressant. Grattis Dessie! Grymt jobbat!

  Svara

  Va? Jöken är alltid jöken. Förutom att de ändrat i kursplanen genom åren varierar den inte i svårighetsgrad.

  Svara

  Att universumskan Mona blivit dömd till villkorligt och att betala ett högt skadestånd för förtal mot exmaken är ju välkänt nu, hon har själv skrivit om det. Fallet gäller ett påstått övergrepp mot hennes dotter.
  Nu har även Toftby skrivit om detta MEN hon har gått över gränsen och skrivit vad Monas dotter heter! Mona själv har aldrig sagt vad dottern heter för hon vill skydda henne och det är fullt förståeligt!

  Jäkligt dåligt gjort av Toftby och jag undrar hur vänskapen dem emellan blir nu?

  -Behöver jag förresten tillägga att Monas läsare startat en insamling…
  💸

  Svara

   Jättefint inlägg av Toftby tycker jag? Det är dessutom inte bara Monas läsare som startat en insamlig. Cissi Wallin har också startat en. Det är väl en rättfärdigad insamling? Att behöva betala pengar till sitt barns förövare önskar man ju inte sin värsta fiende ens.

   Svara

    Ja det var ett fint inlägg av Toftby. Men läs mitt inlägg igen och se vad jag tycker att hon gjort för fel

    Svara

     Att dottern heter Johanna visste jag iaf redan. Det är ingen hemlighet? Mona har sagt det själv?

     Svara

   Mona själv har visst skrivit vad dottern heter? Flera gånger tillochmed!

   Svara

    Nej? Inte äldsta.

    Svara

     Hon har bara nämnt yngsta dottern vid namn

     Svara

      Nej, hon har skrivit äldsta dotterns namn. Flera gånger, jag vet vad hon heter (och har inte läst Toftbys blogg).

      Svara

    Jag har sett iaf en gång när hon skrivit den äldsta dotterns namn på sin blogg.

    Svara

   Hur illa man än tycker om Mona så stötta insamlingen. Tycker straffet är rätt, men hon ska inte behöva betala sin dotters våltäktsman.

   Svara

   Gillar inte Mona i övrigt, för mycket skönhetsingrepp, konsumtion och ”bästa kompisar som säljer bästa grejerna” men här skulle jag t.o.m. kunna tänka mig att bidra till insamlingen. Helt sjukt att en massa pedofiler och våldtäktsmän springer fria för att det i princip inte finns bevisning som nånsin duger i ett fall om sexualbrott, män kan hävda vad f-n som helst och bli trodda i rätten. Och sen åker kvinnorna dit för förtal när de hänger ut sexualbrottslingar. Ja, det är fel men se för bövelen till att fälla en del av de här gubbsen i rätten istället.

   Svara

    Något stämmer inte här….
    För att kunna stämma någon krävs mer än muntliga bevis, speciellt i Sverige.
    Självklart är det fruktansvärt om det stämmer och offret tvingas betala.

    Har dock en känsla av att man skulle vilja höra båda sidor först.
    Mona är i mina ögon inte trovärdig för 5 öre.
    Minns när och hur hon släppte bomben om detta fruktansvärda övergrepp.
    Från ett inlägg om välkokta ägg eller typ fula sjalar till detta för att i nästa inlägg prata om väder och vind.

    Lätt att döma innan man har alla fakta från samtliga parter.

    Svara

     Lisa: kan du inte berätta mer om hur du tänker? Jag har följt Mona ganska många år och vet inte riktigt vad jag tycker om henne men läser ju här och här är det många som inte gillar henne. Och ja, det är ju lite skumt vad gäller bytet av bostad, hennes och makens videobutiker samt hans inblandning i porrindustrin, att hon inte längre jobbar och nu detta.

     Jag kan inte de juridiska termerna och förutsättningarna men det låter helt otroligt att hon blir åtalad och dömd för förtal om hennes ex-man är skyldig till detta.

     Svara

     Förtal har inget med om det är sant att göra eller ej. Delar av domen ligger på Cissis insta

     Svara

  OT men varför är Gillis inte hos Bella lika ofta som Sally? Är det inte lite underligt?

  Svara

   Hur vet du detta? För att han inte är med på bild eller?

   Svara

   Varför hittar du på nåt så jättekonstigt? Ursäkta om jag låter lite otrevlig men det vet du ju uppenbarligen ingenting om så ett väldigt konstigt rykte att sprida….:) Lite underligt av dig!

   Svara

    Underligt och underligt, Bellsan har ju själv skrivit att han vill ha en extra dag hos pappa. Lite underligt när ett så litet barn vill det tycker jag också.

    Svara

     Sluta! Det är inte underligt att små barn tyr sig mer till den ena föräldern i perioder. Ibland duger bara mamma, ibland bara pappa. Varför skulle han vara annorlunda för? Han kanske vill ha ensamtid utan Sally med sin pappa?

     Svara

      Odd har ensam vårdnad om barnen medan Isabella betalar honom underhåll och endast har umgängesrätt.
      Därför är nog barnen mer med Odd än Isabella skulle jag tro.

      Detta har avgjorts i familjerätten.

      Svara

       Men ja ja.

       Svara

       Hur vet du det här?

       Svara

        Personen hittar på fattar du väl.

        Svara

       I kväll kl 21 är det fest för alla marsianer som landade igår på Sergels torg. Bara så ni vet 🙂

       Svara

        Haha marsianer den var rolig.

        Svara

       Skulle ju förklara varför Odd så ofta har barnen utöver ”sin” vecka. Nyligen var ju barnen tre veckor på raken hos Odd medan Bella gymmade i Australien och Kina.
       Om nu uppgiften om vårdnad osv är korrekt förstås.

       Svara

     Du har uppenbarligen inte barn…

     Svara

     Så om ett litet barn vill ha en extradag och ensamtid med en förälder tycker du det verkar normalt att sprida rykten av typen ”varför träffar mamman/pappan den andra ungen mer”? Usch, hoppas ingen av dina vänner har barn.

     Svara

     Mycket märkliga kommentarer, vad hade du skrivit om han inte ville vara hos sin pappa ?

     Svara

    Vadå hittar på? BB har ju själv sagt det.

    Svara

     Det har hon ju inte…hon har (enligt dig själv) sagt att ett barn ville ha en hel härlig ensamextradag med den andra föräldern…resten är ju dina fantasier.

     Svara

    Så klart är det egentligen inget som någon utanför deras familj alls har med att göra, men påhittat är det ju inte eftersom Isabella själv skrivit i bloggen om att Gillis valt att stanna en extra dag hos sin pappa på pappaveckorna. Hon har nämnt det flera gånger.

    Svara

   Din fråga är mycket underlig, vad har vi med att göra 😏

   Svara

   Jag var mer hos mamma än pappa när jag var liten, hade svårt att sova utan mamma i närheten. Sen runt 10-11års åldern mer hos pappa för jag hade en coolare cykel där och roligare grannkompisar. I tonåren mer hos mamma för hade större rum med egen ingång.
   Älskar dem lika mycket. Då och nu. Det är ett barn, varför han vill vara hos sin pappa behöver inte ha en större anledning än att han har roligare leksaker där eller vad som helst. Sluta spekulera om andras barn.

   Svara

    Eller så är det bara inte alls sant men frågeställaren har dragit slutsatsen genom att räkna antalet foton på en blogg de senaste 10 dagarna men glömde berätta det….typ.

    Svara

     Nej det stämmer om man ska tro på det Bella skriver.

     (Jag lägger ingen värdering i det)

     Svara

      Bara tramsigt, antar att folk har koll på alla grannars barn också, hm är han hos pappa el mamma.

      Svara

      Nu var det ju huruvida det skulle vara underligt som de flesta ifrågasatte här

      Svara

     Nu svarade jag på att anonym 10:42 antog att frågan från början var påhittad, vilket den inte är samt jag skrev också till min syn om att jag inte lägger någon värdering i det, dvs huruvida att det är konstigt eller inte…

     …. men nice try 😂

     Svara

      Svar till kl 11:38 👆

      (Förstår inte varför den hamnande fel)

      Svara

      Nice try? Det var inget försök till någonting. Men tack för att du förklarade din kommentar ändå, jag missförstod kanske

      Svara

       Okidoki. Väldigt osäker på hur det kunde missförstås om man läste det jag svarade på, men det kan ju hända oss alla.

       Svara

        Varför så otrevlig? Jag sa ju att jag missförstod. Massor av kommentarer i långa svarstrådar blir rörigt tycker jag. Herregud, man vågar ju knappt tilltala dig.

        Svara

         Nu är det du som är lättstött. Det var inget otrevligt med mitt okidoki dessutom skrev du inte ”att” utan ”kanske”…

         Men en bra idé är alltid att fundera först innan man skriver och din första kommentar var oavsett missförstånd inte särskilt trevlig. Så du har fått svar i ca samma ton som du först skrev till mig. :)))))))

         Svara

          😂

          Svara

     Fast nä, har ju hänt flera gånger att Gillis vill vara hos pappa en extra dag efter att Bella och Odd separerade. Varför Anonym tror att det är så nu vet jag inte men Bella har skrivit om det tidigare.

     Svara

  Grattis till henne och bra jobbat att inte ge upp! Det som är lätt för en är inte lätt för en annan. Har läst göken, men det var ett tag sedan. Tyckte väl inte att den var svår men krävde en annan studieteknik än ekonomin.

  Svara

  Grattis Dessie!
  Hoppas detta kan inspirera andra influencer att skaffa någon form av utbildning…

  Svara

  Bra jobbat Dessie. I smyg har jag hållit på dig och ditt sätt att gå från ”blonderad fjortis med vita läppar” till en vuxen och ansvarsfull kvinna. Ja, jag har följt dig i många år.

  Svara

  Jag blir mest impad av att man får tentaresultatet digitalt. När jag pluggade, för ca 1 miljard år sedan, fick vi resultaten på en utskriven lista på en anslagstavla i korridoren så att ALLA kunde se. Det var sjukt ovärdigt, iaf om man inte klarat sig… Mvh Svingammal journalist

  Svara

   Men fy! Kul om man inte klarade det liksom…

   Svara

   När jag läste direkt efter gymnasiet slog de också upp tentaresultaten på väggen men har för mig att de listade efter personnummer så det krävdes iaf att man visste när folk var födda för att veta vem som var vem. Nu när jag pluggar femton år senare (ja, så gammal är jag 🤣) har vi både digitala tentor och får resultatet digitalt. Tiderna går framåt. 😊

   Svara

  Bra jobbat av Dessie!
  Kommer du skriva om Isabelle Strömbergs eventuella förhållande med Knivmicke? Deras umgänge verkar störa Sindy rätt mycket.

  Svara

   På vilket sätt verkar det störa Sindy?

   Svara

  Hur vanligt är det att folk blir underkända i jöken? Min uppfattning är att den är ganska lätt eftersom det är meningen att ”alla” ska klara den oavsett vad man egentligen studerar, men jag kan ju såklart ha fel.

  Svara

   När jag gick den år 2014, i Lund, kuggade hälften i klassen… Jag fick höra att den kallades ’Kröken’ eftersom den var så lätt att man kunde festa bort pluggtiden typ. Jag klarade den men med endast C i betyg. Den var inte svår men det var ett annorlunda sätt att plugga, alltså att lära sig slå upp i en lagbok. Otroligt nyttig kurs måste jag säga, alla borde gå den oavsett utbildning!

   Svara

   Vet inte hur vanligt det är men tänker att det inte spelar någon roll. När man studerar på högskola eller universitet så är ju tanken att alla ska klara allt som ingår i programmet? Man lägger så mycket tid och energi att man såklart alltid blir glad över ett godkänt då det är en sån lättnad 🙂 Sen har verkligen alla olika förutsättningar gällande vad de tycker är enkelt och inte.

   Svara

   Läser ekonomi, har inte läst den själv men många av mina programkompisar har. Utifrån det verkar det som att den är annorlunda och kräver en annan studieteknik än ekonomin. Har nästan kunnat se ett mönster av att de som siktar på G/E i allt har fått det i även jöken medan de som har högre betyg har haft knepigt med vissa delar av den. Min hemmasnickrade teori är att de med högre betyg har svårare att justera en inarbetat studieteknik

   Svara

  Läser inte mäklare mer juridik än JÖK:en på 15 hp? Tycker det låter väldigt lite. Borde de inte läsa mer specialiserad fastighetsrätt t.ex? 🤔

  Svara

   Jo! 🙂 Både skatterätt och civilrätt

   Svara

    Förutom Jöken läser man även skatterätt, civilrätt, fastighetsrätt, eu-och mäklarrätt, bostadsrätt samt fastighetsmäklarlagen.

    Svara

  Antal poäng säger dock inte så mycket. På KTH samhällbyggnad mot fastighetsjuridik läses det inte jättemånga hp juridik ändå men vi har ändå rätt bra koll på FBL, PBL, JB m.m. efter kandidaten.

  Svara

   Menat som ett svar ovan till diskussionen om antal hp…

   Svara

   Läste på Mäklarsamfundets hemsida att man för att bli fastighetsmäklare ska ha läst minst 15 hp fastighetsrätt, 15 hp annan civilrätt och 7,5 hp skatterätt. JÖK:en på 15 hp kan väl knappast vara tillräckligt då tänker jag. 🤔

   Svara

    Ok, jag förstår. Nej, några mäklare blir vi ju inte på civilingenjörsutbildningarna även om vi kan bli mycket.

    Svara

  Fast ja, grattis till juridisk grundkurs, men hon ska läsa skatterätt och fastighetsrätt också om hon ska bli mäklare.
  Jöken tyckte jag var lättast av dessa tre, så kämpa Dessie, men fira inte riktigt än 😉

  Läser hon uppdragsutbildning är ju dessa ofta 1,5 år… borde hon inte varit klar nu, inte fira grundkurserna?

  Svara

   Din kommentar är verkligen elak. Du grattar henne för att i nästa mening trycka ner henne och insinuera att hon inte kommer klara nästa steg och sedan tycker du hon borde vara klar nu. Du kunde lika gärna hållt tyst.

   Svara

   Vilken syrlig kommentar. ”…var lättast av de tre” ”Fira inte riktigt än” ”Borde hon inte varit klar nu”.

   Ät en pepparkaka och heja på folk som försöker uppnå sina drömmar istället Malin. För såhär gnällig och missunnsam hoppas jag inte att du är IRL.

   Svara

    Ojdå, vad fel det kan uppfattas. Tyckte inte min kommentar var så mycket värre an andras, är ju fler som skrivit att Jöken är den lättaste. Och som undrade om hon inte var klar nu med utbildningen. Men såg nu att jag nog skrev lite i affekt 🙁

    Lesson learned! Får bara en torr bulle till kaffet, men är faktiskt väldigt snäll, så det ska nog räcka <3

    Svara

  Juridikdelen avklarad blir kanske lite skevt att skriva? Antar att hon har kvar 15p i fastighetsrätt och 7,5p i skatterätt. Dvs snart halvvägs klar med juridikdelen, men bra kämpa ändå 🙂

  Svara

  Jag skulle aldrig kunna använda ”dessie” som mäklare. Ser bara alla bloggbråk och fjortisaktiviteter framför mig. Sorry

  Svara

   Skulle inte ha några problem med det 🙂 Har inte träffat henne men ser ingen anledning till att hon skulle vara mindre professionell än andra mäklare när hon fått bli lite varm i kläderna. Ytterst så är det beroende på vad man ska sälja också så kan ju hennes blogg och andra kanaler vara ett +, hennes läsare kanske inte är så köpstarka men det kan det nog mycket väl finnas föräldrar som är

   Svara

    Nej, saknar helt förtroende för henne. Dels pga hur hon betett sig men även pga att hon uppenbarligen jagar klick och tramsar runt än. Är inte jätteimponerad av det jag har sett på hennes ig.

    Svara

   Då får du tänka om. Tänk att prinsessan S har varit med i Paradise hotell hahah

   Svara

    Ja, för henne har man ju förtroende för…

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.