Calle Schulman – näste man ut med att marknadsföra Cannabis-olja

Ida Warg. Blondinbella och nu Calle Schulman.
Vad har dessa tre flunsor gemensamt för utom stundtals tveksamma reklam-markeringar? Jo, att de alla marknadsför CBD-olja eller cannabis-olja.
Jag förstår helt enkelt inte den kollektiva förfasan som spridit sig över det här preparatet. Det innehåller ingen THC så du får inget rus, även om du hinkar i dig femton flaskor så risken för att det här skulle missbrukas är väl ungefär lika liten som det benutrymme jag kommer få på planet till Los Angeles om drygt en månad. (Fiskar sponsuppgradering).

Då är det väl BETYDLIGT värre att man kan köpa och klämma i sig tio förpackningar paracetamol med efterföljande leversvikt utan några ställda frågor? 
Herregud, bara för att det heter någonting med hampa/cannabis så betyder det inte att det är drogjävulens påfund och att hela Sverige kommer gå in i en kollektiv drogdimma.
Det är väl inte värre än att tro att kolloidalt silver kan rädda dig från typ…allt..och det säljs lite överallt och suckas mest åt om man inte är en övertygad användare.
Blir CBD reglerat av läkemedelsverket – fine – men till det har blivit det, take a chill pill för moralpaniken.
Det är också garanterat THC-fritt.

Ps. Ser ni att Calle reklammakerat det här inlägget enligt konstens alla regler?
Wow va? Man blir ju nästan lite varm i hjärtat ändå.. 😉

Från sidan Cannabis-oljor.se

Cannabis är för många en symbol för euforiserande ämnen, Christiania och olagligheter. Cannabis i sin “klassiska” form, marijuana/hasch, kan också kopplas till dessa tre. Men det kan däremot inte cannabisolja. Cannabisolja, eller hampaolja, är en förhållandevis ny produkt för många svenskar, varför det kan blandas ihop med traditionell marijuana. Skillnaden mellan den marijuana som röks olagligt i Sverige och CBD-oljan är dock enorm.

Bägge framställs från hampaplantan. Bägge två innehåller positiva ämnen. Skillnaden ligger i att det också finns olagliga ämnen i marijuana som inte finns i CBD-olja.

109 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Folk har ingen koll. Skapar någon ett drev så hakar en massa andra på utan att själva ta reda fakta, tror de flesta av dem som förfäras och kritiserar inte läst på alls om vad det är. 🤔

  Svara

   När ungdomar kommer in och kissar positivt på denna ”skonsamma” olja TROTS att det står att det bara är fina och vänliga ämnen i den önskar man ju att folk kritiserade lite mer och kanske inte var så jävla godtrogna.

   Svara

    Det är därför blodprov blir mer och mer standard!

    Svara

    Då begär man att dom tar ett blodprov istället! För det första är det mycket mer detaljerat dessutom tar kroppen inte upp cannabisolja på det sättet att det kommer ut i blodomloppet. Ett tillförlitligare test helt enkelt. Om man inte har andra saker som man vill dölja..;)

    Svara

    Den är skonsam. Du är bara hjärntvättad av en drogpolitik som är oerhört skev och felinformerande.

    Svara

     Sa alla drogliberala ever..

     Svara

      Har du utforskat ämnet mer än det du fått höra i ex skola eller viss press?

      Svara

    Hur kan du kissa positivt för thc av en produkt som inte innehåller thc?

    Svara

     För att den förmodligen innehåller thc? Litar du blint på din förortsdealer också? 🤦‍♀️

     Svara

      Om jag litar på att min becknare ger mig thc i mitt röka? Ja?

      Svara

      Oljan innehåller inte thc. Är ganska självklart. Då det är dyrare än att göra oljan av hampa. De förlorar mycket på att ha thc i olja som säljs billigt.

      Finns olja med thc också. Är säkert det snorungar tagit om de sedan kissar positivt.

      Svara

    Lol. Tror ungdomarna förmodligen använt något annat än olja om de kissar positivt.

    ”Brusch ja testa en olja igår fan va grym asså, nu kan jag sova fett gott så ja är pigg till mitt mattetest imorgon”
    ”Ah, fett nice bror, tack för tipset”

    Svara

     Hahaha tror du att alla som brukar droger pratar på det sättet??😂

     Svara

      Nej.

      Svara

  Åh finns flera än de tre som marknadsfört CBD-olja på sistone bl a Carolina Gynning m. fl.

  Svara

   …och Du Camilla, du ser ut att marknadsföra det här nu hehe. Men ska du åka tåg till L.A. då 😉

   Svara

    Hehe

    Svara

   Nej de andra har marknadsfört olja och Calle kapslar 😉

   Svara

   Nej de andra olja och Calle kapslar, om man ska vara petig.

   Svara

  Blir varm om hjärtat när det inte serveras moralisk hets/drev i inlägget, ingen görs till åtlöje. Sakligt och informativt. Bra där!!

  Svara

  Det försvann

  Svara

  ”positiva ämnen” ok… 🙄

  Svara

   Själv är jag intresserad av kemi och neurologi, och läkemedel faller väl däremellan, så det faller sig naturligt att jag kan mycket om detsamma.

   Svara

    Ehm, den här hamnade helt fel. Skulke hamna under diskussionen om huruvida det är ”konstigt” eller ej att intressera sig för läkemedel.

    Svara

  Menade min kommentar som jag skrev nyss.. den var enbart positiv och gav Camilla beröm

  Svara

  har ni tänkt på vad stolta en del är över att vara läkemedelsexperter på fritiden? som att det är deras lilla hobby att veta allt om läkemedel. fascinerande

  Svara

   Det är väl inte särskilt konstigt? Jag tycker att det är jättetråkigt med golf, bilar, broderi, fiske, bingo och WoW men det finns de som är intresserade och kan väldigt mycket om det. Det är väl inte konstigare att fördjupa sig i vad olika substanser gör med kroppen än att lära sig alla typer av fiskeknutar?

   Svara

    Jag tycker nog att det är lite konstigare att ha läkemedel som intresse än att ha fiske som intresse, men det är bara jag.

    Svara

     Skulle väl inte kalla det intresse för läkemedel utan snarare ett intresse för hur kroppen fungerar, hur ex läkemedel kan påverka kroppen. Jag tycker att det är väldigt intressant och jag tror nog att mitt intresse för kroppen, biologi och kemi är till större nytta än min sambos kunskaper om fiskeknutar.

     Svara

   Med tanke på att det krävs 5 år på universitet för att få en master i farmakologi så tycker jag nog att det är lite intressant. Men folk blir ju också läkare efter att ha läst på flashback eller varit med i grupper på facebook. Det kärvs mer bakgrundsfakta än att bara läsa typ wikipedia eller en studie för att påstå helheten vad gäller läkemedel.

   Gällande inlägg som dessa så har jag väldigt svårt för att marknadsföring av läkemedel eller naturläkemedel. Det skaver liksom lite om någon skulle säga ”här, nya Treo Hallon, köp den för att få en godare smak när du behandlar din huvudvärk”.

   Svara

    Flashback – en outsinlig källa till kunskap… 🤓

    Svara

    ja, men nu menade jag inte riktiga experter, utan folk som själva käkat lite läkemedel och sedan i princip anser sig vara läkare och har hybris över sina läkemedleskunskaper 🙂

    Svara

  Jag kör en CamCam och säger vad var det jag sade. 🤣😇

  Bellas senaste inlägg så räknar hon upp alla som ska komma på Sallys kalas. Väldigt noga görs det. Gissa vem som inte är med på listan? Morfar!

  Svara

   Ok nu vet vi.

   Svara

    Ja iaf du (för vi har väl inte kungligt besök här på BB?). 😊

    Svara

   Vad vill du ha sagt med det? Alltså inte drygt, jag förstår bara inte din poäng, vill du förklara? 🙂

   Svara

   Så trött på att inlägg hamnar i modd. Försöker igen och ber om ursäkt för att det blir dubbelt sen.

   Men vad menar du med din kommentar? Menar inget drygt alls, jag förstår bara inte. Vill du förklara din poäng? 🙂

   Svara

    Se Pongos inlägg här nere. Jag förutspådde att sätta gränser och bryta med någon rörde hennes pappa och andra på den sidan släkten när ” vi” satt här och spekulerade i vem det kunde gälla. 🙃

    Svara

   ”Jag har haft en tuff vecka. Landat från NYC i måndags (hej jet lag), ställt ultimatum på en släktmedlem, avslutat en destruktiv relation, en nära kollega har bestämt sig för att byta jobb efter många år ihop och jag fick samma känsla som att vara 16 år igen och känna mig dumpad. ”
   https://www.isabellalowengrip.se/2019/04/05/denna-vecka/

   Svara

    Precis den jag tänkte på. 😊

    Svara

  Helt klart har alla olika intresseområden och det är väl tillåtet

  Svara

  Skrattar åt svenskens oförstånd ifrån en legaliserad cannabis stat 😂

  Svara

   va?

   Svara

    +1 /från en annan J!

    Svara

    PersOnen bor antagligen i en stat där cannabis är lagligt?

    Svara

  Hade en kollega på jobbet som hade svår endometrios. Hon började använda cdb-olja och hon blev mycket bättre. Tycker det är så konstigt hur man kan röka cigaretter som är högst onaturligt men så fort man använder något som är naturligt är det ”livsfarligt ”. Eller allt godis/processat och så vidare….

  Svara

   Hur tänkte du nu?
   Är inte cigaretter naturligt? Tobak är ju en växt.

   Och vad betyder ens ”naturligt”? Allt som finns kommer ju från vår natur på ett eller annat sätt. Det är ju inte så att det trollas fram från tomma intet.

   Svara

    Snacka om att missförstå ts med flit. Du fattar väl vad personen menade? Och är det inte dags för dig att sluta lika dina egna inlägg?

    Svara

     Jag likear alltid mina egna inlägg. Oftast på minst två enheter.

     Dels är det lättare att hitta tillbaka till sina kommentarer. O dels så upplever jag att fler engagerar sig o svarar på en kommentar eller liknande när den har många likes. O så är det gött o få många likes, o eftersom att jag är anonym så är det ingen som vet att jag är lite patetisk 🤓

     Svara

      Haha ja du tar det här kommentarsfältet på stort allvar i alla fall😁

      Svara

       haha kommenterar dock sällan får jag erkänna, men om jag väl kommenterar så är det ju torrt om ingen ser min kommentar 😉

       Svara

        När du väl kommenterar så gör du det ordentligt!✊

        Svara

     Jag missförstod inte poängen och försökte inte ens göra det. Men argumenten som anfördes håller inte så i slutändan så fanns där ingen poäng.

     Hemskt vad du är stressad över mina like. 😂

     Så nu är då frågan, OM och jag säger om, varför skulle det vara fel att ge sig själv like och varför bryr du dig? 😊

     (PS och nej de 14 like jag har just nu är det inte jag som tryckt. 😉)

     Svara

      ”Space cake” antyder ju att ingredienserna inte är från jorden = onaturligt?

      Svara

       Space cake = gets you so high you’re in freakin space.

       Svara

       Haha. 😊

       Svara

    Sen när innehåller cigg bara ren tobak?

    Svara

    Skojar du? Cigaretter innehåller väldigt mycket mer än bara tobaksblad.

    Svara

     Ok så vad av ammoniak, socker, kakao och levulinsyra är inte naturligt menar du, eller snarare det som brukar refereras till som naturligt, menar du?

     (Jag skrev dessutom inget om ”bara”. Det var helt din egen tolkning.)

     Svara

      Du är glömmer lite av innehållet va?

      Svara

      Här kan du läsa lite mer om vad en vanlig cigarett innehåller idag: https://www.netdoktor.se/sluta-roka-sluta-snusa/sjukdomar/tobakens-innehall/
      Knappast så naturligt. Tobak är en växt ja. Cigaretter innehåller denna växt och sedan ett antal onaturliga farliga tillsatser.

      Du hade fel. Trist men det händer.

      Svara

       Nämn du ett av det ämnena som inte är vad man kallar i folkmun naturligt.

       (Sedan blir det fjantigt att hänga upp sig på spårämnen.)

       Svara

        Bekämpningsmedel?

        Svara

         Som sagt. Potatis!

         Svara

       Förresten med den logiken är inte din potatis som du äter heller ”naturlig”.

       Svara

    Ja det är därför läkemedel är så skonsam för naturen.. för det är så naturligt… 🙄 Bara för att något innehåller grundämnen betyder det ju inte att sammansättningen är ”naturlig”. Tänk om och tänk rätt.

    Svara

     👍

     Svara

   Digitalis är också yttest naturligt. I låg dos kan det vara symptomlindrande vid hjärtsvikt. Hög dos.. Not so much.

   Svara

   Är du säker på jämförelsen med cigaretter, det är ju faktiskt livsfarligt och det är de flesta överens om 🤔

   Svara

    Tror snarare att ts menar att det sväljer vi med hull och hår likt alkohol för det är vi vana vid.

    Svara

  Men herregud. Man kan lika gärna dra i sig rapsolja eller babyolja, ungefär samma effekt. Typ ingen. Folk säger att CBD har goda hälsoeffekter men njae, det är jag tveksam till precis som all annan ”hälsokost”. Utan THC är Cannabis ganska oduglig.

  Svara

   Vilka besvär prövade du CBD olja för?

   Svara

   Absolut inte. CBD ger en kroppslig lättnad, den njuter man ju av även när man brukar det tillsammans med THC.

   Svara

    Jaa asså man känner musklerna slappna av vid grov mensvärk.

    Svara

     Vore najs om det är så. Brukade använde cannabis mot mensvärk, men var både positivt och negativt då det lindrade en del med ruset gjorde det jobbigare att hantera smärtan som var kvar.

     Svara

   Klart det har effekt. Används inom sjukvården i andra länder.

   Svara

  Tycker att om det är så bra som det marknadsförs som ska det också regleras som medicin och då blir det problematiskt när influencers marknadsför det så här. Och om det då inte finns tillräckligt med bevis för att få det att kallas en medicin ska det inte heller få marknadsföras som att det kan användas som medicinering mot olika saker, som beslutet blev för silvervatten. Där är mitt problem med denna influencermarknadsföring. I övrigt har jag inga större problem med just cbd, så länge det är bara cbd och inte thc medblandat.

  Svara

   +1

   Svara

   Det kommer aldrig att marknadsföras som ”läkemedel” och endast pga att ingen eller inget läkemedelsbolag i världen kan ta patent på en växt. Det finns inga multimiljarder att tjäna på det då. Granska istället Oxycontin och andra generika till det och familjen / läkemedelsbolaget bakom detta livsfarliga preparat, en opiat som skördar människoliv i en epidemi av folk som blivit beroende och detta går snabbt efersom det är ett ytterst potent läkemedel! Här har det lobbats för att sälja mer och större volymer, marknadsförts via reklam och betalar sjukhus och läkare för att skriva ut ännu mer.

   Svara

    Finns väl redan medicinsk cannabis i piller? Läkemedel handlar inte bara om att kunna ta patent, det handlar om att ett ämne har en bevisad effekt och att även eventuella biverkningar är klarlagda. I fallet silvervatten handlade det om att det inte finns tillräcklig forskning vare sig för att det har någon som helst positiv effekt eller att det inte finns biverkningar och därför får det inte marknadsföras i syfte att användas som läkemedel. Samma regler borde gälla även cbd.

    Svara

  Vad är cannabis-oljor.se för sida? En snabb titt säger mig att de inte är helt opartiska när de beskriver oljorna? Obs, säger inte att cannabis-olja är varken bra eller dåligt men jag skulle nog inte svälja allt på hemsidan med hull och hår.

  Svara

   Behövs ju källor för att underbygga granskningen

   Svara

    Vad menar du?

    Svara

     Förlåt, jag var bara ironisk.

     Svara

  Inga flygskammande kommentarer än? De brukar ju komma snabbt när det är influencers (eller någon som kommenterar) som ska ut och flyga… 🙄

  Svara

   Tror snarare att ingen (till Camillas stora förtret) bryr sig speciellt mycket om Camillas privatliv och därför inte bryr sig om hennes instick angående sig själv.

   Svara

  Men var det inte snack om att det kunde finnas pyttespår av thc i och att trots att företagen marknadsfört dem som helt lagliga hade väl rättsväsendet en annan åsikt?
  Jag hade gärna testat för sömnbesvär. Men backade då jag läste något sånt.
  Har det ändrats alltså?

  Svara

  CBD kan innehålla små mängder THC, 0,2- upp till 0,5 %. Om man då tar mycket olja skulle positivt urinprov vara möjligt.

  Dessutom, CBD är inte olagligt att bruka om det är utan THC, men, det är olagligt att sälja och importera.
  Så vad man än tycker om det personligen är det problematiskt att marknadsföra, liksom kolloidalt silver. Dels på grund av ovan nämnda anledningar, men framförallt för att man riskerar att lura sjuka människor.

  Källa,läkemedelsverket.
  https://lakemedelsverket.se/OVRIGA-SIDOR/Vanliga-fragor-om-CBD/

  Svara

   Kolloidalt silver är olagligt att marknadsföra i andra syften än som vattenrenare och straffas med vite. Så mer än bara ”problematiskt”. Håller i övrigt med dig helt.

   Svara

  Det är väl bara att köpa riktigt braj av nån på stan o ta en holk. Där kan vi snacka välgörande! Men då är de ju lite smyg-olagligt dock..

  Svara

   Smygolagligt? Missförstå mig inte, rökte själv cannabis under många år. Men det är inte smygolagligt.

   Svara

    Det är inte olagligt om man smyger med det 😉 du fattar vad jag menar

    Svara

    Nej det är dödsolagligt!
    De skjuter dig på plats.
    Och dessutom är cannabis en livsfarlig dödsdrog som tusentals dör av varje dag.

    Svara

  Skrattretande med människor som uttalar sig om CBD-olja men inte vet ett dugg om endocannabinoida systemet och hur det fungerar. Stark misstanke om att det är för många och krångliga ord för vissa personer.

  Svara

   Vill du hjälp ner från din häst? Den ser lite för hög ut för dig….

   Svara

    höga hästar är de snabbaste hästarna. oftast.

    Svara

     Pårökta hästar?

     Svara

  Från LVs hemsida:
  Är det förbjudet att sälja CBD-produkter?

  Ja, det är förbjudet. Oljor och lösningar som innehåller CBD som inte är godkända som läkemedel är förbjudna att sälja och marknadsföra.

  Varför är det förbjudet att sälja CBD-produkter?

  Oljor och lösningar som innehåller CBD ska följa reglerna för läkemedel. Sådana produkter måste utvärderas och godkännas innan de får säljas. Det marknadsförs och säljs idag produkter innehållande CBD i Sverige som inte har blivit godkända av Läkemedelsverket. Sådan försäljning bryter mot läkemedelslagen. Läkemedelsverket har därför förbjudit sådan försäljning.

  Svara

   För att dom inte kan tjäna pengar på det.

   Svara

  Skönt att se Camilla! Cannabis som läkemedel måste uppmärksammas, det är helt sjukt att det ännu inte är lagligt i Sverige. Utöver CBD så har även THC hälsofördelar.

  Svara

   https://www.fass.se/m/produkt/20101019000051/public/tabproduct

   Det har varit lagligt i flera år. Men då CBD har farmakologiska effekter skall det styras av läkemedelslagen och allt vad det innebär.

   Svara

    Tyvärr så är Sativex snordyr. Ingår ej i högkostnadsskyddet. Kostnaden uppgår till till 10 000 kr per månad. Vem har råd med det liksom? Min mamma är sjuk i MS och skulle behöva denna medicin, men den är för dyr.

    Svara

    Att sativex varit lagligt i flera år (dessutom som föregående sa utan att täckas av högkostnadsskyddet samt extremt svårt att få utskrivet) räknar jag inte som att cannabis är lagligt att bruka som medicin. Jag anser att cannabis bör rekommenderas före alla andra narkotikaklassade preparat och uppmuntras. Sativex är ett steg framåt men jag skulle absolut inte anse det som att cannabis legaliserats.

    Svara

  Jag har inte speciellt bra koll på vad den här oljan tillför, men har inget emot cannabis. Kemiska droger är en sak, men tycker att Sverige och svenskarna generellt är dåliga på att särskilja kemiska droger och cannabis åt. Vi klumpar gärna ihop allt och stämplar det som ”droger”, utan att skilja på dem alls.

  Svara

  Trots att jag via människor i min direkta närhet har förstahandsupplevelser av cannibismissbruk, vad det gör med den som är i detoch de i dess omgivning, så har jag alltid varit positiv till de fördelar som cannabis faktiskt bär med sig.

  Tycker det är sorgligt och snudd på pinsamt hur starkt förknippat det är med droger här i Sverige när morfin på recept för ett stukat lillfinger eller lite rethosta uppfattas som hur rimligt som helst. Är genuint övertygad om att en mer liberal, och därmed sundare, hållning till cannabis hade gjort mer för folkhälsan än den nolltolerans som gäller nu. Det handlar inte ens om att folk ska få vara höga bäst dom vill, men när all forskning talar för att risken för fysiska skador är minimala och när inte ens ett eventuellt beroende är kemiskt bundet så övergår det fan mitt förstånd att vi inte väljer att vara mer toleranta och forska ännu mer på hur cannabis faktiskt kan vara till hjälp för människor. Tänker på sådana som min mamma (och camcam och allt för många kvinnor med dem) som länge lidit av fibromyalgi och som inte ens tar de smärtstillande tabletterna hon får på recept för att hon vet att hon med tiden blir van och ständigt måste trappa upp dosen för att få effekt. Har i över ett decennium önskat att det fanns en CBD-olja som var godkänd av läkemedelsverket, och som inte gav ett rus, som hon kunde ta istället för faktum är att det faktiskt har en smärtlindrande effekt.

  Röker inte själv men det är inte ens nödvändigt för att inse att det är vansinne att inte vilja forska mer och utveckla den här ”drogen”.

  Svara

  Så bra att dessa influensers marknadsför detta! cbd-olja är helt fantastiskt! jag tar mit stress och det gör mig så mkt lugnare. cannabis är mirakelmedicin och det har man förstått i många andra länder.killa bara på videos på youtube på exempelvis parkinsonpatienter innan och efter intag av oljan. visserligen innehåller den oljan thc också och det är ju såååp farligt enligt svenskar som super sig dyngraka varje helg! Kommer ta många år innan cannabis legaliseras i sverige då vi är så oerhört inskränkta i detta land. Cannabisolja är förövrigt toppen vid fibromyalgi. Kanske ngt för camcam att testa?

  Svara

   Nja ”mirakelmedicin” är lite att ta i. Forskningen måste komma ikapp och det gäller både för att bevisa positiva sidor samt bieffekter. Dock kommer det fram fler och fler studier som visar samband med olika psykiska besvär. Nu senast för några veckor sedan läste jag om en omfattande studie man gjort i flera länder för att jämföra omfattningen av nya psykosfall kopplade till cannabis med hög thc-halt. Enligt studien kunde hälften av nya psykosfall i Amsterdam undvikas om man inte hade använt cannabis, i London var siffran 30%. Här var den lägre tack vare att cannabis inte är lika utbrett här. Vill dock påpeka att jag tyvärr bara läst en sammanfattning av studien i en tidning och inte hela studien. Skulle dock gärna läsa hela studien bara jag skulle hitta den 😀 jag tycker det är ett intressant ämne så vill gärna läsa mer om hur forskningen går framåt.

   Svara

  Tekniskt, ja, du kan ge din hampolja Sverige . Du kan ge din CBD för husdjursolja eftersom det endokannabinoida systemet som människor har är ett system som hundar också har. Det betyder att det fungerar på samma biologiska sätt i CBD för husdjur som det gör hos människor.

  Svara

  Cannabidiol (CBD) har nyligen täcks i media, och du kan till och med ha sett det som en tilläggsstöd för din smoothie eller morgonkaffe efter träning. Vad är exakt CBD-förmåner Varför är det plötsligt så populärt?

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.