Recension – Smink från Indy Beauty by Therese Lindgren

Så har då stunden kommit för Bloggbevakning att testa lite produkter, och för den som är nyfiken på att få se ifall jag köpt produkterna själv så kan ni titta på den här bilden jag postade på Instagram. Köpt och beställt från Apotek Hjärtat – alltså inget som helst samarbete med företaget i fråga.
Då skulle jag inte kalla det en recension utan mer ett ”sponsrat inlägg” eller ”pressutskick”, men jag har alltså på eget bevåg köpt hem och testat produkterna. Så! Är alla på det klara med det nu? 😉

Jag har alltså testat fem av Indy Beautys sminkprodukter:
– Indy Beauty Ready, Set, Go! Setting Powder 3 g
– Indy Beauty Bring on the sun! Bronzing Powder 9,5 g Danisa
– Indy Beauty Eyes eyes baby! Eyeshadow Palette 5 g Leah
– Indy Beauty Make me blush! Rouge 9,5 g Jasmine
– Indy Beauty Time to shine! Lipgloss 3 ml Elvira

Jag är 38 år – jag har i princip haft 20 år på mig att hitta mina favoritprodukter så det är ganska svårt att imponera på mig för jag är av det nöjdare slaget.
Jag är inte ständigt på jakt efter nya produkter, förutom när det kommer till concealers (anledningen ser ni i ”förebilderna” hehe..) och häromdagen köpte jag en ny som är fantastiskt, men det är inte vad det här inlägget handlar om. Det kan vi ta en annan gång. 🙂
Så…

Hur var Indy Beautys smink?
Precis som flera före mig påpekat så är designen på förpackningarna en riktig snoozefest, men som jag förstår det så har Therese velat spara in på pengar där så då är designen som förväntat. Det hade varit värre om hon slagit på alla cylindrar och detta var resultatet. Dock tyckte jag att locken satt jäkligt hårt, men det kanske bara är jag som är svag, men jag fick faktiskt använda tänderna ett par gånger?

Den enda produkten jag definitivt inte skulle köpa igen är Bring on the sun! Bronzing Powder. Inte för att den på något vis var dålig, den var bara precis som min vanliga bronzer som är betydligt billigare, men med det sagt så gav den exakt det resultat jag ville.

Ready, Set, Go! Setting Powder 3 g och Make me blush! Rouge 9,5 g Jasmine kände jag lite likadant inför precis efter jag sminkat klart mig. Jag fick även feedback här hemma att det inte syntes någon skillnad från min normala sminkning.
Men…efter ett tag var det som att sminket på riktigt ”satte” sig och då blev resultatet som sammet och nu – ett par timmar senare känner jag mig SÅ snygg och att min hy är influenciskt ”on fleek” när jag tittar mig i spegeln.
Men – rougen är mer pigmenterad än den jag normalt använder så jag fick ta det försiktigt för att inte se ut som en påskkärring. Ett heads up bara. 🙂

Priset på Ready, Set, Go! Setting Powder på 199kr/3 g har debatterats och diskuterats och Eskil Grahn är en av de första att kritisera prissättningen. Se hans första video HÄR.
I den menar han att Indy Beautys puder är det tredje dyrast i världen av likvärdiga produkter.
Indy Beauty bemötte kritiken på sin hemsida med att förklara att deras puder innehåller en stor mängd Silica, vilket är en betydligt lättare ingrediens än exempelvis Talc, som används i många andra setting powders på marknaden. Det vill säga, priset per kilo kan vara högre samtidigt som du får lika mycket mängd produkt för pengarna..
Eskil Grahn gör då en ny jämförelse med setting powders som innehåller 100% silica men som ändå är billigare än Indy Beautys (Se videon HÄR), men då måste man ha i åtanke att Indy Beautys powder innehåller fler ingredienser vilken kan bidra till att höja priset mot billigare alternativ.
Jag svinnar rätt mycket setting powder när jag sminkar mig så det här skulle riskera att bli en dyr affär för mig om jag enbart skulle använda Indy Beautys powder, men bra var det! Det går inte att sticka under stol med, men finns det likvärdiga produkter som är billigare – holla at ur girl!

Time to shine! Lipgloss 3 ml Elvira. Här var jag tveksam. Jag använder väääääldigt sällan läppglans med färg utan föredrar clear gloss som ger den där looken som att man precis ätit en hel grillar kyckling med händerna.
Jag blev glatt överraskad, för det blev riktigt, riktigt snyggt. Priset är jag däremot inte så imponerad över men det här verkar vara vad de flesta veganska läppglansen kostar så det är inget mer med det.
Det var riktigt kladdigt och det gillar jag i ett läppglans. Förutom när det blåser och det fastnar en hårslinga i det som sedan smetas ut över kinden, men annars. 🙂

Eyes eyes baby! Eyeshadow Palette 5 g Leah
Det här var min favoritprodukt av de fem jag provade. Skuggorna var precis lagom pigmenterade och smulade nästan ingenting. Jag behövde inte borsta bort någonting från kinderna när jag var klar och det händer nästan aldrig mig.
Färgerna var exakt de jag gillar att använda för att framhäva min ögonfärg, så jag är riktigt nöjd med paletten!!

Bilderna är i råformat ur kameran och jag har inte ändrat eller redigerat någonting alls utan låtit dem vara ”as is” så att säga.

190 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  #ad

   Kan vara ja. Troligtvis. Det där med att hon köpt sminket själv och betalat det säger inget om att det inte är samarbete, det är så det ofta går till – de köper det själva och får sedan betalt för ”jobbet”.

    När ska folk lära sig att Therese är en utpräglad affärskvinna? Hon gör inte sminket, böckerna, klädsamarbeten osv för hennes följares skull utan för henne själv. Hennes inkluderande video är för att vadå, jo inkludera alla för att sälja mer, inte för att bara inkludera. Jag har testat hennes ansiktsspray med ”perfekt sprut” men den hade inget perfekt sprut alls, man får spruta många gånger för att få ut något. Bra med veganskt smink men hörg talas om VeryVegan? Superbilligt och finns på Normal.

    Tycker det är så fult när man plockar bort ögonbrynen över ögonbrynsbenet och målar brynet långt ovanför benet. Det ser så dumt ut med benet som tydligt syns och ofta buktar ut. Som att man tror att man ser yngre och piggare ut då, det är ju precis tvärtom. Ser bara ut som ett desperat försök att föryngra sig.

   Tror jag inte

   Suck vilka stollisar som härjar här nu alltså..
   Finns mängder av personer, bloggar och tidningar som testar och skriver om produkter utan att det är reklam. Har ni verkligen aldrig stött på det tidigare?

    Haha Camcams soldater och riddare till undsättning.. vilka naivisar det finns som härjar här…

    Men visst CC kanske lägger tid på att skriva ett långt sminkinlägg utan vinning trots att hon vet att majoriteten av läsarna ogillar ”reklaminlägg” för smink och kläder. Men att ha köpt själv och betalat själv bevisar inte att det inte är samarbete, det ersätts i efterhand, faktura skickas alltså. Jag tror nog att det går till så även i detta fall, min känsla är att det är samarbete men kan ha fel. Är väl upp till KO att avgöra.

     ”utan vinning”? Vinningen ligger i att hon får innehåll till sin blogg som hon tjänar pengar på.

      Fast jag tror att majoriteten tycker att inlägg om smink och kläder är snark zzzz… och många är emot konsumtionshets… det blir lite dubbelt liksom, lite märkligt.

     Soldater och riddare?? Haha vem pratar ens så

      Camcam brukar skriva så 😉

      Är man minsta positiv till något Bella gör så är man Bellas riddare och soldat här inne🙂

      Stollis så klart

  Oj men du kanske inte är rätt person att recensera smink cam? Du verkar inte helt haj på det där med att sminka sig. 90 talet ringde.

   Haha..ja, glowet får du hitta någon annanstans! 😉

   Tycker hon sminkar sig som en helt vanlig person, vilket de flesta människor är. Alla orkar inte använda 10 lager concealers och ”bakea” hela sitt ansikte innan man drar till jobbet på morgonen. En helt vanlig sminkning tycker jag att Camilla har gjort 😊

    Jag gissar nu, för jag är inte samma som ovan. Men jag tror inte att någon förväntade sig superglam, contouring, baking osv. Jag tror att det som ger ”90-talskänslan” är bronzerns placering, ögonbrynens form, de väldigt ljusa läpparna, samt att hela ögonlocket är i en färg.

    Ingen kritik mot Camilla, man ska alltid sminka sig precis som man vill och jag är verkligen ingen expert.

     Alltså orka. ”90-talssminkning”. Va? Bara för man inte orkar pilla med en palett av 1984927482 färger som man ska dela upp på 2 cm öga, ha typ mörklila läppstift och kamma ögonbrynen uppåt så de spretar åt alla håll?

      Tog du åt dig?

       Jag sminkar mig förvisso väldigt diskret och naturligt, men svaret är nej- jag ”tog inte åt mig”.

        Ok👍

    Bakeade ansikten är inte så vilsamma för ögonen heller. Man liksom dras till dem i ren förfäran 😂

    700 gilla?! 😳🏆

   Fast man kan väl recensera sminkets kvalité utan att sminka sig enligt en särskild trend? Man ska väl kunna köra både 60- 80- och 90-talssminkning med ett bra smink. Oskön kommentar.

    Ja, vad var det för fel på den sminkningen? Fan vad folk är otrevliga.

   Fan vad elakt?? Vad spelar det för roll vilken ”stil” hon har när hon sminkar sig? Jag reagerade inte alls på det.

   Vaknat på fel sida?

   Nasty. Det blev ju supersnyggt. Blev verkligen sugen på ögonskuggan. Hatar när det smular. Sen glow ser ju inte klokt ut på tex BB. Hon ser ju ut som om hon åkt skidor i vårsolen.

    Åkt skidor i vårsolen är väl inget negativt dock? 🧐

     Nej. Man är väl aldrig så fräsch som när man varit ute i vårsolen hela dagen och är naturligt rosig om kinderna? Är det inte den looken de flesta försöker få till med hjälp av smink?

    Snarare åkt skidor sedan somnat i ett smörpaket, face down.

   Lägg av man får väl sminka sig hur man vill alla måste inte ha över sotade ögon med massor av foudattiomn, för ljus consealer, och fading/Shading.
   Tycker många sminktrender idag ser hemska ut ex för ljus consealer underögonen o helt annan färg på foundation alla vet att de ska vara samma färg el högst 2 nyanser ljusare

    Man får alltså sminka sig hur man vill så länge man inte har fel nyans på sina produkter?

     Som var har hon fel nyans

      Va?

   Lägg av man får väl sminka sig hur man vill alla måste inte ha över sotade ögon med massor av foudattiomn, för ljus consealer, och fading/Shading.
   Tycker många sminktrender idag ser hemska ut ex för ljus consealer underögonen o helt annan färg på foundation alla vet att de ska vara samma färg el högst 2 nyanser ljusare
   Är upp till var o en vad man tycker e snyggt o ha i åtanke att TL trots allt bara släppte en begränsad mängd smink

   På vilket sätt ringde 90 talet? Jag ser en helt vanlig FIN sminkning? Smink ska anpassas efter varje individ och på någon som är 38 år så hade det sett helt sjukt ut om Camilla hade lagt en full face med bakning, contour och highlight på varenda kant i ansiktet.

   Att vara elak och nedtryckande (särskilt anonymt, fegis), DET är 90 talet ringde.

   Du vet om att dagens sminktrender är inspirerade av dragmakeup? Contouring osv.. sminket kanske ser ”fint” ut på bild men ni kan ju inte gå ut med sånt smink i dagsljuset ser hemskt ut kaka på kaka. Less is more, tycker jag 😘

    Tja, vill man så kan man ju gå ut med ”kaka på kaka”-sminkning. Sen om någon tycker att man ser gräslig ut så får de väl titta bort.

     Smink är ju till för att framhäva inte förändra hela ansiktet 🤷🏻‍♀️ Värsta är dom som påstår att ”smink är konst” .. mitt ansikte är en canvas 😬

      Du använder smink på det sätt du vill och andra använder smink på det sätt de vill. Inte svårare än så 🤷‍♂️

       Tack för upplysningen det visste hah inte. Fortfarande fult.

        Då vet du det nu då👍

   Jag som trodde att 90-talet var modernt nu igen…
   Buffaloskor, ”förstora” Levi’s uppdragna i röven, chokers, croptops, jeansjacka, klumpiga sandaler med klack, bomberjacka, osv osv…
   #vilarmittfodral

    Vilarmittfodral” 😂😂

   09:06

   My god!

   Var någon taskig mot i dig helgen. Fick du inte med dig ragget hem…??

   Alltså på riktigt. 🤠🤡

   Vaddå 90-tal? Ser bara en fin, enkel sminkning. Var är 90-talet med omatchande foundation, tre kg solpuder, svart kajal, mörk lip liner osv?

   Och som andra har sagt, man kan skapa vilken look som helst med bra smink och kunna bedöma pigmentering, hållbarhet, finish osv oavsett hur man lägger spacklet.

    Anonym 09.06 var obviously inte med på 90-talet om hen tycker Camcams sminkning är 90-tal.

  Finns ju hur mycket vegansk smink som helst, varför ska man köpa just detta? Verkar högst medelmåttig.
  Luktar det någonting, hur sitter det i längden, vad har du för hudtyp, vad innehåller det, hur påverkar det din hy efter flera gånger osv.
  Sånt är ju av vikt när man kallar något för en recension. Annars är det ju mer en first impression eller nåt. ”recensionen” ovan säger ju väldigt lite, egentligen. Vi vet inte ens vad du har för hudtyp, Camilla!

   Agree

   Sen vet vi ju inte att det inte är betalt samarbete för att hon förnekar det, men att ha köpt det och betalat det och har kvitto är inget bevis men nice try hehe, det ä så det brukar gå till och det betalas med faktura i efterhand. Så vem vet…

    Haha paranoid much?

     Haha eller är du naiv stollis 10:47 !

      Nej, det är du som är extremt paranoid som vanligt, anonym 11.15. Jag undrar hur du klarar din vardag utan medicinering när du är så paranoid.

   Anonym 9:11
   Finns väl knappt någon veganskt smink alls som är lättillgängligt och att man slipper stå å läsa eller göra en 30+ min research inför varje produkt. Fantastiskt när ett helt märke är det.

    Här är en lista på 101 veganska, cruelty free sminkmärken.

     Fast Cruelty Free är ju knappast samma sak som vegansk!

  Kul att du testade! Jag är lite sugen på att testa något nytt till ögonen så med den där recensionen kanske det blir Indy ändå.

   Vad i recensionen gjorde dig sugen på Indy? Jag ser inget direkt positivt skrivet och färgerna är ju inte direkt nyskapande.

    Alla de gnälliga kommentarerna.

     Moget

     😂😂😂👍😘

    Jag ser inget direkt negativt skrivet heller, men detta fick ingen wow-faktor av mig att vilja köpa något.

   Förlåt men jag blev mest intresserad av vilken mascara hon använder? Cam?? 😀

    Isadora Flashing Volume Mascara. Det finns bara på vissa ställen tyvärr men den har jag använt ett BRA tag nu!

  Det här fick mig att längta ännu mer efter Tyras stora foundationtest😄 skoja bara.

   Väntar fortfarande

  Detta inlägg var verkligen skämskudden.

  Vi förstår att du bryr dig om reklammarkeringar men de flesta av oss struntar faktiskt i sånt 😊
  alla är vi vuxna nog att döma om vi är intresserad av något, om personen fått sakerna gratis eller inte avgör inte mitt intresse.
  Det känns bara larvigt att redogöra vad och hur man fått tag på sitt smink.
  Ingen som läser denna blogg tror att du fått det gratis eller genom ett samarbete.
  Har dessutom svårt att tro att ett företag skulle vilja samarbeta med denna blogg då du inte skriver om något annat än vad andra människor gör och kommentarerna är som ett forum, dvs en annons eller samarbete på denna blogg blir helt bortkastad 🙈

   ”alla är vi vuxna nog att döma om vi är intresserad av något, om personen fått sakerna gratis eller inte avgör inte mitt intresse.”

   Det är så listigt hur svårt vissa verkar ha att förstå att vi har lagar som justerar sånt här? Det är inget man bestämmer om själv.

    Är det lagar som bestämmer om man är intresserad av något?

    Jag frågar eftersom det var den delen av texten du hade valt att citera.

    Sen kan man ju _faktiskt_ ifrågasätta lagar också. Vissa lagar är faktiskt idiotiska, och det är faktiskt ganska farligt att vi hela tiden måste hitta nya saker att lagstifta om.

    När någon, som Camilla, då gör sig till den lagens främsta förespråkare, så är det självklart att den personen blir kritiserad.

    Det här är en dagislag. Och jag undrar lite hur Camilla ser på att staten nu pratar om att gå in och förbjuda spelreklam.

     vilka lagar är idiotiska och på vilket sätt? Marknadsföringslagen har fått sin utformning utifrån ett EU-direktiv, vilket ändå innebär att reglerna finns i hela EU.

      Många EU lagar är fullständigt idiotiska. Som artikel 13 t ex

   Håller inte med alls! Äntligen en bedömning av en vanlig användare som varken är makeup-artist eller betald, utan som de flesta av oss sminkar oss efter bästa förmåga OCH betalar ur egen ficka!

   Jättebra test Camilla!

   Om hon inte övertydligt visade att hon köpt sminket själv skulle hon få femtioelva kommentarer om att det är smygreklam….

    Exakt 🙄

    Fast att ha köpt det själv, betalat och har kvitto säger inget om att det inte är samarbete – bloggare köper ju oftast produkter/kläder själva, betalar och har kvitto men får senare betalt i efterhand för jobbet/exponeringen.

     Och om hon inte visat att hon köpt det själv skulle du vara den första att gasta om smygreklam, eller hur ”anonym 10:13”? Du vill ju inget hellre än att sätta dit Camilla. Vilken av dina tår har hon trampat på för att göra dig så butt hurt?

     Precis, jag jobbar tex mot företag och tidningar och gör samarbeten. Köper alltid in mitt egna material och drar av kostnaden på mitt företag och fakturerar ett separat arvode.
     Reklammärkning skall tydligt vara med om jag fått betalt för att publicera, inte om jag fått produkterna gratis eller inte.

      Jag får inte ett skit av något företag för att publicera detta, det är HELT på eget bevåg.

       Ja vi vet om det och ingen bryr sig om att du köpt de själv 🙂
       Som jag skrev är de högst otroligt att något företag skulle vilja samarbeta med dig då du gått så hårt åt branschen och alla bloggare. De är endast förköpt banner-reklam som casinon som vill synas här..

     Orka? Har man inte problem så måste man givetvis försöka hitta några. Otroligt ointressant🙄

   ”om personen fått sakerna gratis eller inte avgör inte mitt intresse.” Ok, each to their own 😊 MEN, (som Tony Irving skulle ha sagt) hur kan du lita på att influencern ger en rättvis bedömning av produkten? Vederbörande har ju fått något gratis mot att, i många fall, skriva gott om produkten? Vi har fått otaliga exempel på hur de höjer nåt till skyarna, för att nästa dag basunera ut nåt helt annat. Och nä, ”man kan väl ändra sig”, är inte en vuxen nog förklaring för mig 😉 Jag accepterar självklart din åsikt, men håller inte med.

    Okej såhär är det, som bloggare/känd mua/influenser får man massor med smink. Varje vecka nästan. Folk lägger verkligen inte ut allt som de får och hyllar det till skyarna, tro mig. Pressbud kommer varje vecka med olika saker och det man gillar allra bäst det kommer upp på sina sociala medier.

    Det man ska akta sig för är inte om en bloggare fått några krämer de väljer att hylla utan när en bloggare gör ett samarbete som är långt ifrån deras vanliga intressen/klädstil/personlighet.
    Om en sminkbloggare tipsar om smink eller en modebloggare tipsa om kläder är de naturligt.
    Vill man verkligen veta om en produkt är bra eller dålig så tar man till Google där man oftast kan hitta fler inlägg och recensioner.

    Att försöka jaga pressbud är de mest patetiska jag någonsin stött på.
    Pressbud har funnit sedan modetidningarna kom. Ingen av er, inklusive Camilla, har nog sett insidan av EB moderedaktion.
    Bara pinsamt att sosse Sverige ska försöka hitta på fler lagar att försöka beskatta folk.

    För att en blogg ska gå runt är det nödvändigt att man får sakerna gratis för att kunna prova vad som är bra och vad som är dåligt. Det är omöjligt för en bloggare att ha råd att köpa all den mängd produkter som man får för att sedan kunna sålla ut de bästa och visa upp, det är därför det finns pressprover. Jisses alltså

  Här känner jag som många i kommentarsfältet känner kring IL, Therese Lindgren är ingen jag vill sponsra 😅

   Är inget superfan av Therese men tycker hon ändå verkar rätt härlig. Blir nyfiken varför du inte vill sponsra henne?

  Var hennes produkter allt smink du hade på dig, Cam? Antar du hade foundation och typ concealer under?

  Sjukt hur många steg man använder egentligen.. För en ”vanlig” sminkning har jag:
  1. Primer
  2. Foundation
  3. Concealer
  4. Solpuder
  5. Rouge
  6. Ögonskugga
  7. Mascara
  8. Ögonbrynspensel
  9. Rouge
  10. Highlighter
  11. Läppstift
  12. Setting spray

  SJUKT 🙁

   *inte rouge två ggr, men eyeliner dock

   Varför skulle det vara sjukt? Jag antar att de som har många steg i sin sminkning är mer intresserade av makeup. Jag har bara mascara men så är jag noll intresserad av smink också. Smink är ett intresse som vilket annat, inte sjukt alls tycker jag.

    Lite sjukt kanske det är att kvinnor ska lägga tusentals kronor på produkter de egentligen inte behöver. Produkter som dessutom ofta innehåller miljöfarliga ämnen eller ämnen som små indiska barn har grävt fram ut gruvor istället för att gå i skolan och få vara barn. Problematiskt blir det också om man som kvinna känner att man inte kan gå ut eller visa sig för folk utan alla de produkterna, då är man ganska ofri.

     Ja klart att det är ett problem om man inte klarar av att visa sig utan smink men att ha smink som intresse är inte sjukare än något annat intresse tycker jag. De som är duktiga på att sminka är ju riktigt kreativa också.

     Lägg dig inte i vad kvinnor lägger sina privata skattade pengar på, vad någon behöver eller inte avgör inte du. Inte heller vet du om någons smink kommer från indiska barn (wtf?) och jag tror du innerst inne skiter i de indiska barnen. Du passar bara på att stapla floskler på varandra för att visa hur duktigt woke du är. Apropå att vara ofri, alltså.

      Anonym 10:022, läs på om var glitter och shimmer i sminkprodukter kommer ifrån. De kommer faktiskt från indiska gruvor och majoriteten av arbetarna där är barn. Jag hade ingen aning om det men läste en artikel nyligen och blev rätt förvånad och beklämd.
      https://www.smh.com.au/world/the-grind-and-grief-behind-the-glitter-20140118-311f8.html

       Var tror att att materialet i smartphones, datorer och surfplattor kommer ifrån? Men du har nog säkert en enhet ändå eftersom du är här inne och läser..

        Ursäkta mig, men jag trodde vi diskuterade smink här? Inte rabbla alla problematiska produkter som finns i världen. Personen i fråga verkade okunnig i frågan om vart vissa komponenter i smink kommer så jag länkade en relevant artikel. Din”whataboutism” kan du köra upp någonstans…

         Ja vi diskuterade smink men du började prata om problematiska innehåll vilket inte är något som bara finns i smink. Innan man pekar på vad andra borde göra kan man sopa rent framför sin egen dörr. Det är min poäng och om den flög över dig så får det vara så.

          Jag påbörjade ingenting. Du, däremot, är patetisk. Helt fantastiskt att du lyckas förmedla de i två korta kommentarer. IRL måste du vara fullkomligt outhärdlig.

           Snyggt personpåhopp, du är verkligen en stjärna på att argumentera 🌟

           Haha ok, jag gissar att argumenten tog slut där. Då är vi klara med den diskussionen antar jag.

          Din jämförelse haltar. Datorer etc används till bl. a. jobb och andra nödvändigheter (bankärenden) och vi kan inte alltid välja bort dem.

          Smink är inte något livsnödvändigt för människor, inte på något sätt.

         Varför får jag en känsla av att du är en man?

          För att du inte kan föreställa dig att någon tycker och tänker utanför det identitetspolitiska ramverk du är van vid.

       Så jävla tröttsamt med dessa förnumstiga uppmaningar att läsa på från den som behöver det mest. Läser man artikeln är det långt ifrån säkert att allt sminkglitter kommer från barnarbete så att generalisera kvinnors smink på det sättet är både obildat och illvilligt.så håll käften

        Trevlig ton. Fick du bra betyg i svenska eller?

         Du har slut på argument. Noterat. Mina betyg angår inte dig.

      Wow. Tagga ner.

     Typiskt sätt att prata om ”kvinnliga” intressen på. Män som köper skäggoljor och skäggbalsam och går till barberare och ställer upp i skäggtävlingar får garanterat inte höra samma om hur ytliga och ofria de är och hur sjukt det är att de lägger pengar på produkter de inte behöver.

      För att inte prata om alla träningsprylar och cykelsaker de köper..dyrt som f-n, men ifrågasätter någon att små indiska gör pedaler eller vattenflaskor?

       Och behöver man egentligen 150 olika fiskedrag för att hobbyfiska lite någon helg då och då?

        Skulle vilja lägga till motor och motorsport här… Snacka om miljöovänligt!

    Menade mest ”sjukt” som att vad många steg det egentligen ÄR för en, för mig, full makeup… Impad över mig själv att jag kan (och orkar) haha!

   Jag använder tintad solkräm, ögonbrynsgel och ibland mascara.

   Hudprodukter ska vi dock inte tala om, det är där jag lägger mitt krut. Känns som att jag har 100 olika serum, toners och krämer 😛

   Mina steg är:
   Foundation
   Ögonbrynspenna
   Mascara
   Puder
   Rouge eller solpuder

    1. Mineralfoundation (lätt täckning)
    2. Mascara
    3. Ögonbrynspenna
    4. Rouge

    Jag kör:
    Puder
    Lite ljusbrun ögonskugga som contoring
    Solpuder
    Rouge
    Ögonbrynspenna
    Lite solpuder på ögonlocket
    Ev. Läppglans

     Har ett par serum och dagkräm med spf under. Tvättat och skit innan dess.

   Shit vad mycket smink du använder

   Faktiskt ganska kul att tänka på. Och gör man det bra syns ju inte allt heller så det är ju mycket smink men som inte syns överdrivet mycket.

   Samma här 😂😂
   *Återfuktar huden med en dagkräm
   *Solkräm spf 50
   *Primer
   *Ögonkräm med orange korrigering i
   *Foundation (blandar flera men med hög täckning)
   *Liquid Contour
   *Concealer
   *Bake
   *Ögonskugga (oftast minst fyra färger samt glitter/skimmer/cutcrease)
   *Eyeliner
   *Ev. Lösfransar
   *Ögonbrynspomade
   *Puder samt borstar bort bake
   *Contour
   *Rouge
   *Settingspray
   *Highlighter
   *Ögonbrynsgel
   *Mascara
   *Något på läpparna

   Värt att nämna är ju dock att det bara är NÄR jag sminkar mig. Kan lätt gå osminkad men vill sminka mig om jag ska ut på stan, på besök eller äta ute. Jobbar på äldreboende så skulle inte palla för att sen svettas bort hälften.

    Kan någon snäll förklara lite ord för mig. Bake? Crease? Setting powder? Bananpuder?

     Okej, men bara för att jag är snäll och du inte har Google.

     Bake är ett speciellt sätt att använda puder, oftast under ögonen. Man använder extra extra mycket och låter det sitta där medan man gör annat, typ ögonen eller så. Sedan borstar man bort överflödet. Värmen från huden instängd under allt puder ”bakar” din consealer och får den att sätta sig på ett annat sätt. Typ. Använder det inte själv.

     Crease är typ det skuggade området mellan det rörliga ögonlocket och ögonbrynsbenet. Jag har skitsmå hooded ögon, så jag har inte så mycketav ett crease, så rätta mig gärna om jag har fel.

     Setting powder är, precis som det låter ett puder man använder för att allt ska sätta sig. Foundation och consealer är ju ofta krämiga och har en tendens att flytta sig, markera fina linjer och bara allmänt smeta omkring. Med puder på händer inte detta.

     Bananpuder är ett puder med gula eller guldiga nyanser som sägs vara smickrande för alla hudtoner.

    Ögonkräm med orange korrigering?
    Är det för att dölja mörka ringar under ögonen, om ja vad heter produkten och vart hittar man den?

     Jag har sett vissa som använder ett rött eller orange läppstift för att färgkorrigera under ögonen.

     https://www.lyko.se/emite-make-up/emite-mu–millesisactive-eye-light-101?jserror=2

     Denna, dock köpt i Lykos ”Veganska skönhetsbox” för typ 150 😉

     Täcker väldigt VÄLDIGT bra, vårdar huden och kan användas som den är så jag tycker den är super.

    Oj wow hur lång tid tar det?

    Blandhy, bor i fuktigt hett klimat.

    Jag kör (inklusive hy) AM

    Rengöring ett steg (PC eller Shiseido Ibuki)
    Toner (Mario Badescu glycolic acid toner)
    Ordinary marine hyaluronic drops
    La Roche Posay Effaclar K+ Anti Sebum
    Ordinary’s Caffeine Solution 5% eye drops
    Tinted moisturizer 50spf (PC)
    Primer (Ordinary)
    Estee L Double Wear concealer
    Dior backstage foundation
    Ögonbrynen markerar jag lätt med blyerts och sen tandborste plus hårspray
    Mee eyeliner (sitter som berget)
    Sephora vattenfast volymmascara (sitter som klister man behöver bra remover)
    Setting powder (Kat von D)
    Vaselin på läppar

    Om jag ska gå ut adderar jag rouge och ögonskugga.

     Låter som att ditt tar rätt lång tid med.

     Har du på riktigt blyerts och hårspray på ögonbrynen?

      Själva rörelserna tar inte lång tid men väntan mellan för att undvika produltrollning tar tid gör annat däremellan.

      Ja jag kör blyerts. Här markerade ögon med mkt eyeliner o för hårt sminkade ögonbryn ser översminkat ut. Blyerts funkar skitbra på halvmörka bryn o håller. Samma med tandborste o hårspray. Mitt bästa budgettips förutom aspirinmasken. Mitt smink tar ungefär 10-15 min. Spenderar väldigt lite tid på mitt hår 😌.

       Jag kör också med blyerts och hårspray på brynen😊 fast jag borstar med en gammal mascaraborste som jag rengjort.

     Beror på om jag vill ta mig tiden eller inte, skyndar jag mig någorlunda cirka 25 minuter, men oftast tittar jag på serie och äter frukost samtidigt så cirka 60-70 minuter 🙂

     Hur funkar Ordinary’s caffeine Solution drops? Vad gör man med den? ”Tar” den bort mörka ringa under ögonen?

   1. primer
   2 cc cream
   3. eyeliner
   4 mascara

    Hur länge tar det för er att bli klara med sminkningen? Själv brukar jag gå all out även till vardags 😂

    1. Ansiktsolja
    2. Återfuktande hudkräm
    3. Primer
    4. Concealer
    5. Foundation
    6. Löspuder för att sätta allt på plats
    7. Dipbrow för att fylla i ögonbrynen
    8. Ögonbrynsgel
    8. Ögonskugga. Brukar använda typ 2-3 olika
    9. Eyeliner
    10. Lösögonfransar
    11. Contouring
    12. Highlighter (ibland duttar jag på något rosa läppstift lite lätt på kinderna och blendar innan som rouge 🤗)
    13. Mascara på underfransarna.
    14. Settingspray

    Tar mig ca 30-35 min 😬

     Åh nej. Står 8 två gånger 🙁
     Hahaha

      När jag gör lika många steg tar det inte mer än 20-30 min, beroende på hur mycket tid man lägger på ögonskugga 🙂 Resten kan man ju göra snabbt när man är van!

       10-15 minuter mask. Använder fingrar o händer.

   Får jag fråga hur ni orkar lägga primer och foundation om dagarna? Eller på morgonen? Alltså jag tycker det känns skit äckligt för huden 😬

    Inte jobbigare än att borsta tänderna.

    Om du tar en tunn foundation och blandar den med vanlig fuktkräm/dagkräm samt duttar in den i huden med en fuktig svamp så känns det faktiskt rätt fräscht! Får man lite färg och lyster också 🙂 Avsluta med lite solpuder and VOILA! (haha känner mig som en ansikts-kock)

     Hahahaha det där lät faktiskt till och med bekvämt 😂

    Primer sparar tid då jag slipper göra touch ups. Svettas mkt så behövs oftast.

     Något tips till en svettig?

  Vad är det för concealer du har köpt som är fantastisk? 😊 är också alltid på jakt efter just det.

   Jag vill också veta!!!

   Tarte

    shape tape?

    Den är grym! Har också den 🤗

   Fast för någon vecka sedan skrev du och tipsade om concealern ESTÉE LAUDER DOUBLE WEAR STAY-IN-PLACE CONCEALER som du tyckte var den bästa du någonsin testad Camilla.

   Nu är du lika oberäknelig som alla andra influencers 😉

    Jag älskar den alltså double wear!! Inte jättetäckande men den håller i svett o fukt o är asbra!! Bästa foundation för svett o fuktigt klimat: dior backstage.

    Ja, den var den bästa till jag gick in på Spehoranoch bad om rekommendationer om det fanns någon de trodde skulle funka bättre än den. Jag har även testat Smashbox concealer som är grym men det betyder inte att det finns de som är bättre. Och skillnaden mellan detta och det jag kritiserar är att kritiken riktar sig mot köpt reklam där ALLT är deras favorit. Det här jag som privatperson som svarat – eller tror du att Tarte betalar mig för detta?

     Sephora Sverige säljer inte Estee Lauder, köpte du den någon annanstans då?

      Ja, den brukar jag köpa på Åhlens så det jag var ute efter den här gången var Smashbox, men de sålde inte den på Sephora på Biblioteksgatan (Eller kanske alls?) så då bad jag dem rekommendera någon annan när jag ändå var där. Och då blev det Tarte.

     Testat It Cosmetics bye bye under eye? Den är bra, rätt tjock men väldigt täckande.

   Jag har provat säkert 50 olika concealer, eftersom jag är så mörk under ögonen. Otvivelaktigt bäst är Too Faced, super coverage, tycker jag.

  Vänta nu, min kommentar om den där reklamen du släpper igenom bland kommentarerna, och som verkar ha förföljt dig (av alla människor) till Insta, den togs bort?

  Personligen är jag ointresserad då de tidigare produkterna jag testar från Indy beauty var nothing special. Inte dåligt men inte speciellt Heller.

  Ett tips ang recensionerna Cam, du skriver att du tycker det är dyrt vs annat osv men vad jag kan se är det bara en av produkterna du listat priset på, før min del uppskattar jag nær det står med før att jag ska kunna placera det i mitt huvud før dyrt/billigt før den som recenserar kan ju vara helt annorlunda från läsarens referensaramar 🙂

  Snygg ögonskugga och damn vilka fina ögon du har! Smiiiize som Tyra banks skulle säga

   Plus en!!

  Så vackra ögon du har Camcam! 😍

  Jag reagerade mest med ”Daaaamn Camcam!!! Vad snygg du är!” Och innan folk säger att jag slickar röv, det gör jag inte. Tro vad du vill men det var min spontana tanke. Tycker sminket mest verkar omotiverat dyrt och ärligt rätt tråkigt.

  Bra inlägg!

  LH Cosmetics har ju ett puder som kostar 279 kronor för 9g, det kostar ju lite mer men man får ju större mängd för pengarna. 🙂

  Tycker sminkningen ser bra och naturlig ut. Gillar dessutom den här typen av inlägg. Men undrar vad du använder för foundation?

  Testar du smink igen så är ett tips att skriv ner allt du använder och markera vad som är tester och vad som är ditt vanliga.

  Jag vill veta vilken mascara du använder, wooooow! 👍🏻

   Samma här, skitsnygga fransar !

  Efter att ha följt Therese slaviskt sen hon började med YouTube har jag samma känsla
  för henne som ni 30+ har för Isabella Löwengrip. Manipulation, offerkofta-mentalitet och osmaklig respons till befogad kritik. Så tröttsamt.

   Håller med! Alla skandaler hon sopat under matten genom att snärta till folk på näsan i kommentarsfälten visar på ett otroligt omoget beteende. De som helgonförklarar henne oavsett hur fel hon gör ibland är dock nästan ännu mer provocerande.

   Håller med. Slutade följa henne för typ 1 år sedan :/ Jag föll för hennes ”äkthet” och öppenhet med psykisk ohälsa runt 2015. Sen insåg jag hur påverkad jag blev av hennes ”nya” sätt. Dvs sexiga bilder på instagram, youtubeklipp som anspelade på nakenhet och sexighet i titel och videominiatyr, ett ansikte som från ingenstans är stelt o uttryckslöst fullt med botox. Hon började sälja hudvård – samtidigt som hon själv gick på ansiktsbehandlingar (och därav såg resultatet så fint ut). Hennes bebisröst och mentaliteten att ”jag förstår ingenting!!!” var inte så gulligt längre. Lol också att hon sagt flera gånger att Blondinbella är hennes absoluta förebild…….

  Snygg sminkning! Ville mest bara säga att det känns sjukt att se någon skriva ”Danisa” som inte handlar om mig😄 Fick en printscreen av en vän som sa att Therese döpte sitt bronzing powder till Danisa😄 Sjukt! Hah

  Fint ❤️

  Tack Camilla för att du recenserar ”vanligt” smink, med en ”vardaglig” sminkning! Och ni andra, nej, sluta att kommenta andra människor negativt. Vill hellre ha en ”normal” bild, än en tillgjord pussmun med 1000 olika filter. Trevlig Söndag på er🌞

  Tycker ärligt talat att kvalitén på hennes smink inte spelar någon roll. För de som kommer köpa hennes smink är antagligen hennes trogna följarskara – dvs de tjejer som följer henne slaviskt i en värld där ”Therese ALDRIG gör någonting fel”. Har själv träffat dessa tjejer. Känns nästan som en sekt ärligt talat. Är väl allmänt känt att hennes hudvårdsserie inte var speciellt bra. Ändå envisas hennes armé med att konsumera produkterna då Thessan har gjort dom, de är veganska!!! (som om inga andra märken var det lol), de är feminina och gulliga och dessutom trendiga. Så länge dessa kvinnor köper hennes produkter, kommer den ekonomiska vinsten att fortsätta vara stadig för Indy Beauty.

   CCS Healthcare som tillverkar Indy Beautys hudvårdsprodukter och Svenska Krämfabriken som tillverkar Löwengrip är nu för tiden samma företag även om de har olika fabriker (CCS i Borlänge, Svenska Krämfabriken i Falun).
   Som alla vet arbetar på dessa företag Sverige främsta kemister 🙂

    Hahahaha Sveriges främsta kemister <3 undrar varför de misslyckas med det enda jobbet de har? lite sjukt att man blir torr av produkter som ska motverka detta.

  Vad fin du är Camilla!

  Jag läser gärna en till recension av detta, när du testat det i någon vecka och ser till flera aspekter.

  Förpackningarna ser verkligen fula ut. Fattar att de ska vara mer budget men de känns extra billiga när de är vita. Tror de hade sett bättre ut om de var ex svarta.

  Fasiken va kul med en recension, fortsätt gärna!

  Du har så fina ögon!!

  Jag litar verkligen på att detta är ett genuint inlägg och utan sponsring. Däremot vill jag gärna ha ”glow” 😄. Torr som fnöske i ansiktet trots rejäla fuktboostar under nätterna. När mejken är för matt ser jag grå och livlös ut, ääälskar när hyn känns mjuk och lite glansig. En undran: någon här som kan tipsa om foundation och settingspray som ger just den känslan/ looken?

   Kolla in leegeeham för glow. Vet bara att deras hudkräm och serum är amazing. Foundation och setting spray kan jag däremot inte uttala mig om något tips då jag inte använder själv.

   Caudalie – Beauty elixir (✨🌟✨)
   Linda Hallberg – H2 Glow Face mist
   Cover fx – Illuminating setting spray
   Urban Decay – Chill setting spray

   Becca – Aqua luminious glow foundation
   Lumene – Glow foundation
   Sensai – Flawless foundation
   Youngblood – Loose mineral powder
   Hourglass -Ambient lightening powder
   Laura Mercier – Loose setting powder glow

    Tusen tack!

   Jag brukar blanda i några droppar av body shops honey bronze i min foundation. Tycker det ger en fin, lagom ”dewy” finish 🙂

  Jättekonstigt att inte redigera bilder som ska visa textur, färg och intensitet. Bilderna ska representera verkligheten, så då skulle det ju vara på sin plats med korrekt ljus och färgbalans.

  Vad fina ögon du har Camilla!! 🙂

  Men uhhh vilka trista förpackningar!
  Till och med lågbudgetprodukterna från H&M är snyggare.

  Och ja, det spelar roll för mig. Jag vill att smink ska kännas glamoröst. Vill mötas av lite lyxkänsla när jag hålögt stirrar ner i sminkväskan på morgnarna.

  Kan du inte testa Linda Hallberg Cosmetics produkter?

  Wow vad fin du är! <3

  Jag skulle hemskt gärna vilja veta vilken mascara du använder, dina fransar är skitsnygga !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *