Läsarna är inte helt sålda på Kissies kollagenpulver och kräver förtydliganden

Kollagen.
Denna mirakelprodukt, denna cellulitutplånare, denna återställare av ungdom och detta relativt dyra pulver…
Vet folk vad det är?
Att det är gjort av slaktavfall – i det här specifika fallet, primärt från gris?
Att jag inte visste det innan Isabella Löwengrip började göra smygreklam för en norsk motsvarighet är kanske inte så konstigt eftersom jag redan äter slaktade djur och inte har mina spröt för sådant uppe, men om man är vegetarian eller vegan så har man kanske bättre koll?

Kissies följare kritiserar henne för att inte tydligare specificera att hennes kollagenpulver kommer från gris, men lite eget ansvar har man väl ändå?
Eller?
Det står klart och tydligt på innehållsförteckningen var kollagenet kommer från, så det är ju inte som att….jag vet inte….FÅ HÄST I LASAGNEN!!!!! Där kan vi snacka om en allvarlig kris som drabbade hela det helfabrikatsätande samhället, men det här?


Bitch please!
Jag hade kunnat förstå kritiken om det stått att det Hydrolyserade kollagenet typ II kommit från Sus scrofa domesticus vilket är det latinska namnet för gris men det står gris. Gris! Nöff, nöff! GRIS!
Skriker människor lika mycket om deras smink innehåller ”carmine” – vilket är vad som står på innehållsförteckningen när produkten innehåller krossade skalbaggar eller är det bara när det klart och tydligt står ”GRIS” som det är upprörande?

Ibland börjar jag undra om Sverige kommer bli precis som USA där det sunda förnuftet bytts ut mot varningsskyltar för precis allt.
Om det inte står en varningsskylt om att inte köra ner handen i en snurrande avfallskvarn så kan du stämma tillverkaren om du väljer att leta efter din vigselring utan att först stänga av den.
NOLL eget ansvar.
Tänk om en vegan, intet ont anande fått i sig Kissies kollagen?
Vi hade haft vår alldeles egna ”kollagen-gate” – hur livat vore inte det?

150 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Veganer brukar ha stenkoll. Om det är några som kan det här med att läsa en innehållsförteckning så är det väl veganer? Veganer och folk med allvarliga allergier.

  Svara

   Ja, veganer är otroligt pålästa 😊

   Svara

   Trots en veganmärkning kollar jag alltid innehållsförteckningen 😂 JAG avgör om det är veganskt haha..

   Svara

   Ja, hudvård har en del äckliga saker som man får hålla koll på… Tex placentakrämer, det är ju inte direkt vegetariskt. Men jag fattar verkligen inte hur man, oavsett vegeterian eller ej, vill smörja in sig med ett fårs placenta. Låter så vidrigt.

   Svara

   Veganer från ”förr i tiden” är pålästa och har koll men det senaste året har många börjat äta vegankost som en trendig diet istället och där är det många som inte har samma koll, det märker jag som dietist inom vården.

   Svara

    Mm. Jobbigt när folk kallar sig för veganer men i själva verket äter de både gelatin, löpe, honung, mono och diglycerider, e120 osv osv, och mejeri/ost vissa ”fuskdagar”. Då är man inte vegan.

    Svara

  Veganer är för lata för att läsa innehållsförteckningen. En annan som är nötallergiker får alltid läsa på allt vad det innehåller. Det tar en minut av ens liv…

  Svara

   hej generalisering och välkommen till en härlig ny vecka.

   Svara

   Haha what

   Svara

   Dom veganer jag känner är iallafall väldigt noga med att läsa innehållsförteckningen. Generaliseringarna lever även denna vecka 😁

   Svara

   Nu är ju produkten kollagen så en kan ju tycka att det vore överflödigt för en vegan att ena läsa innehållsförteckningen för att fatta.

   Svara

    Ja, just veganer är nog inte problemet här. De är vana att kolla allt. Men varför gris..? Själv tycker jag de preparat som innehåller rester av fisk (lax) känns bättre. Och i den mån det ”funkar” går det lika bra. Äter paleokost och där rekommenderas detta som komplement inte bara för hy utan även leder och mage.

    Svara

     Läs på om laxindustrin (googla tex Filter norsk lax). Sen äter du inte lax mer.

     Svara

     Varför känns fisk bättre??

     Svara

     Man ska absolut inte köpa produkter som innehåller rester av fisk/omega3 och liknande. Köp inte fisk som är odlad eller fiskad med trål heller. Läs på om den industrin, både vad trålning och odling av fisk gör för skada. Det kommer definitivt inte kännas som ett bättre alternativ sedan.

     Svara

      Viltfångad lax. Givetvis inte odlad…

      Svara

    Men nej? Upptäckte att mina vitamintabletter innehåller fett från fårull(!) obs är ej vegan

    Svara

  Men är det inte så att i kommentarsfält verkar det inte vara människor som skriver? I skenet från skärmen är det många gånger en patetisk varelse utan förankring i verkligheten. I dagsljus är de nån annan som inte skulle uttrycka sig som det de skrivit. Sen vidare, veganer är väl inte dummare en andra. Collagen kan inte vara annat än från djur. Helen ovan verkar tro annat.

  Svara

   Kan vara från människor. Placentakrämerna jag nämnde ovan har blivit misstänkta för att vara människoplacenta (från typ ryska sjukhus), men får är vanligare…

   Svara

    Suuuuuure Bettan. Apotelet skulle säkert ställa produkter med människa i på hyllan 👌🏻

    Svara

  ”Ibland börjar jag undra om Sverige kommer bli precis som USA där det sunda förnuftet bytts ut mot varningsskyltar för precis allt.”

  Säger hon som har gjort det till sin livsuppgift att lobba för varningsskyltar i form av reklammärkning.

  Svara

   Tänker att det är skillnad på att kräva märkning av reklam av människor som tjänar hiskeliga pengar på att prata gott om produkter vs att man inte ska smeta superlim i bäbisars ögon (yes, jag har en limtub köpt i staterna som preciserar ”do not put in babies’ eyes”)

   Apples and oranges så att säga

   Svara

    Word

    Svara

    Man borde ta bort alla varningstexter. Är man så dum i huvudet att man kör ner handen i avfallskvarnen så borde man få skylla sig själv.

    Svara

   Reklammärkning är inte ”varningsskyltar”.
   Det är information till läsaren för att rätt kunna bedöma budskapets objektivitet.
   Det finns ingen anledning att generellt varna för reklam som sådan.
   Ibland är dock varning för reklamens budskap påbjuden t ex om det är reklam för alkohol eller tobak.
   Även spel i olika former finns anledning att varna för eftersom det kan leda till missbruk och allehanda negativa konsekvenser.

   Svara

  Det är för att människor idag är lata. Fruktansvärt lata och respektlösa. De orkar inte göra någonting själva. Ja, jag generaliserar. För jag har då fan inte mött en enda som bevisar motsatsen.

  Svara

   Usch vilka trista människor du träffat 🙁

   Svara

    Joanna verkar ju vara raka motsatsen själv 😉

    Svara

     Japp, vicky. 🙂

     Svara

   Haha jag håller med så mycket. Eller, jag har ju träffat folk som är normala och vettiga, men det är många gånger man undrar vad som gick snett hos folk…

   Svara

  Jag tycker det är värre med sötningsmedlet sukralos som finns i produkten 🙁

  Svara

   Du är mer bekväm med att käka slaktavfall än ett sötningsmedel??
   Varför är alla så rädda för sötningsmedel? Det finns ju liksom inget belägg för rädslan. Sen ska man inte vara rädd för slaktavfall heller i och för sig, men det känns lite äckligare rent spontant.

   Svara

    Äter du kött?
    Varför skulle i så fall klövar och öron vara ’äckligare’ än rumpa?

    Svara

    Sötningsmedel kan innefatta sockeralkoholer vilket kan ha mycket otrevliga effekter såsom magsmärtor, gaser och diarréer. Beroende på vilken volym och hur känslig du är. Jag som har IBS måste tyvärr undvika sötningsmedel som pesten, inte för att vanligt socker är bra heller i större mängder, däremot tolererar min mage vanligt socker bättre än somliga typer av sötningsmedel. Så det finns absolut belägg för att sötningsmedel inte skulle vara bra beroende på vilken typ av sötningsmedel och volym på produkt. (Intaget)

    Svara

   Håller med. Kött har vi ätit i alla tider och är biologiskt anpassade för. Det är artegen föda. Sötningmedlet känns bara onödigt.

   Svara

  När vi ändå generaliserar.
  De som anser att det är försäljarens ansvar att personligen informera om eventuellt slaktavfall i en produkt är:
  Människor som inte kan:
  -skilja på de/dem
  -skriver ända när de menar enda
  -tror att kroppen behöver ”renas” från slagg eller annat skit med hjälp av dyra detoxer
  – säljer herbalife eller annan valfri MLM produkt
  – tycker att kolloidalt silver är en bra hälsoprodukt
  Bonus fördom: de röker också.

  Tack och hej leverpastej.

  Svara

  Får mig bara att tänka på galna ko-sjukan som härstammade från nermakade döda djur.

  Svara

   Nermalda*

   Svara

    Tycker nermakade var ett bra ord😏

    Svara

     Motsatsen till ’make up’ – ’make ner’.

     Svara

  Påminner lite om tjafset för npgra år sedan, i ett turistområde i Sverige. Där stod det ”grishals” på annonser utanför mataffärer och detta upprörde sommarboenden. Det skulle ju stå fläskjarré, enligt dem.

  Svara

   😂

   Svara

   Jean-Michel?

   Svara

    Skrattade högt haha. Jean-Michel Fläskjarré. 🤣

    Svara

   Är man så anti köttätare och jobbar i en matbutik (eller vem det nu är som gör skyltarna) så ska man nog byta jobb.

   Svara

    Tror det var köttätarna som tyckte det var jobbigt att det så tydligt markerades att det är en kroppsdel de äter, och inte en abstrakt ’karré’, ’schnitzel’ eller ’entrecôte’.
    Att skriva ’grishals’ är inte aktivism utan dialekt – det var väl tillresta stockholmare på Österlen som tyckte det var förfärligt att behöva bli påminda att det är dött djur de slänger på grillen.

    Svara

     Är det dialekt?😂 var pratar man så? Hade aldrig hört talas om det så trodde att det var nån som ville göra köttätare äcklade som hade gjort annonsen.

     Svara

      Tror vanligast i Skåne. Här är en av insändarna på temat:
      ”Visst får skåningar gärna kalla fläskkarré för ’grishals’, det får ni visst det, man och man emellan.

      Men snälla, när det är sommar och semestertider och Skånevägarna är fulla med stockholmare och andra uppsvenskar som inte är vana vid detta ord, kan inte ni som är köpmän och handlare låta bli att göra reklam för ’GRISHALS’ på stora handtextade plakat? Det låter så grymt och omänskligt detta ord. Våra barn, som aldrig hört det förut, föll i gråt i baksätet och tyckte att skåningarna var ’dumma mot grisar’.

      Som sagt, kalla gärna fläskkarré för grishals under resten av året. Men på sommaren kan ni väl visa turister och besökare den hänsynen att ni undviker detta ociviliserade uttryck!”

      BARNEN FÖLL I GRÅT! SÅ GRYMT(!) OCH OMÄNSKLIGT!

      Svara

       Men gud så dumt. Varför reagerar det inte på ordet skinka då också!? 🤯

       Svara

        Eller ’fransyska’…

        Svara

       Ja folk blir ju lätt upprörda när de måste höra vad de stoppar i sig. Bättre att kalla muskelbiten för något fancy-schmancy så att man inte blir äcklad när man mumsar i sig.

       Svara

        Barnen GRÅTER om man kallar gris för gris!

        Svara

       Vi har alltid sagt grishals i Skåne. Varför i helvete ska vi anpassa skyltarna för att Österlen kryllar av Stockholmare som tror de äger Österlen?

       Svara

        Det ska ni naturligtvis inte, det är helt bisarrt att kräva något sådant. /Stockholmare

        Svara

       Det är definitivt omänskligt, tänk om det hade stått människohals 🙊 annars måste jag hålla med tidigare skribenter, någon gång måste man väl tala om att kött kommer från djur 🤔

       Svara

  Det sunda förnuftet är inte längre existerande..

  Svara

  Man måste inte köpa/äta/smörja allt som görs reklam för. Hur många tror på detta undermedel egentligen?

  Svara

   Folk köper verkligen vad som helst som det görs reklam för.

   Svara

   Precis, är det verkligen möjligt att den som uppfann detta pulver har hittat ungdomens källa. Behöver man verkligen marknadsföra det genom influensers då.

   Svara

  Slaktavfall från gris. Det är alltså svål, inälvor, klövar, tryne, öron, anus, kösorgan osv.. 🤢🤮🤢🤮🤢🤮🤢

  Svara

   Ja? Nermalt, så du lär ju knappast märka att det innehåller det.
   Ska vi slakta djur är det väl lika bra att vi använder allting istället för att slänga hälften.

   Svara

   Varför skulle tryne vara värre än rumpa, rygg, bröst?

   Svara

    För att i trynet finns snor och i anus bajs. Bland annat. Äter du skalet på en banan?

    Svara

     Du tror inte att det har blivit putsat, grillat och rengjort innan det hamnar i burken? Är nog inte så mycket snor och bajs kvar i grejset när man lyckats få det till torrt pulver.

     Svara

      Lätt bäst idag. Grillat 🙂

      HEJ måndag

      Svara

       Ja, jag tar alltid mitt kollagen grillat, med HP-sås.

       Svara

       Haha, jag kom inte på något bättre ord för att få det att bli pulver så här på måndagsmorgon. Kollagen=grillat gristryne och putsat grisanus

       Svara

        Läste pullat grisanus 😂

        Svara

      De kroppsdelar där snor och bajs suttit är vidrigt osmakliga oavsett hur välputsade och grillade de är 🤮.

      Svara

     Haha är du fem år gammal?😂

     Svara

     Har du sex? Med tanke på varifrån urin kommer liksom…

     Svara

      Sex ja men skulle inte vilja äta en nermald kuk/fitta.

      Svara

     Finns det bajs och snor på bananer?

     Svara

      På skalet finns nog värre saker än så.

      Svara

      Ja, jag har hört talas om en undersökning av vad som finns på handtaget till kundvagnar och korgar. Ganska mycket avföring, bland annat. Tänk alla som fingrar på bananerna innan de väljer en klase. Och tänk hur långt de har rest innan de hamnar i affären.

      Svara

       De ekologiska ligger ju (tyvärr) i sin egen påse…

       Svara

   Tryne serveras faktiskt att äta till människor också. En rätt som bla kallas för ”från tryne till knorr” är en rätt som ”tar till vara” på flera saker från grisen som man normalt inte brukar servera som en enskild rätt.
   Jag anser att ska man ändå döda ett djur (rest in peace) så kan man lika bra göra användning av allt och inte slänga 70 procent.

   Svara

    Jag anser att man inte ska döda djur alls. Djur är inte mat.

    Svara

     ”Jag” anser inte att man ska döda växter, växter har också rätt att leva och är inte till som mat för annat, så vad finns då kvar? Fallfrukt?

     Ja men frukten är bara till för oss ifall vi äter den på ett sådant sätt att vi bidrar till att sprida dess frön så att det kan komma nya plantor. För det är det som är syftet med att växten finns och producerar sin frukt med mycket möda och stort besvär.

     Så egtligen finns inte heller knappt frukt och bär kvar för oss att äta. … 🙂

     Svara

      Sandlådan ringde och undrade om du tänkte komma tillbaka…

      Svara

       Var det ditt bästa svar?

       Motivera du istället varför etiken att något inte är till för oss att ätas mer än något annat. För vi äter levande ting (i stort sett endast). Så, hur kommer det sig att ett sorts liv är mer värt än ett annat? Vem gjorde en till gud att få lov att rangordna vilket liv som är mer skyddsvärt än ett annat?

       Djur äter dessutom också djur. Är fortfarande inte djur till som mat för andra då? Nj de är de väll inte egentligen. De existerar inte för att bli uppätna lika lite som en växt gör det.

       Eller…. så är allt till för att ätas på ett eller annat sätt. Människan blir också till mat för djur och växter om inte annat den dagen hon dör.

       Svara

        Oj vad längesen jag hörde argumentet ”växter har också känslor”. Trodde ingen sade så numera. Du menar på fullaste allvar att det skulle vara likvärdigt för dig att rycka bort stjälken från en blomma som att rycka loss benet på en kanin eller annat djur? Det är i din värld lika illa?

        ”Djur äter också djur”. Ja men den stora skillnaden är väl ändå att vi människor har ett VAL och vi kan välja att INTE äta djur. Djuren har inte detta val.

        Människan är trots sin intelligens ändå den dummaste varelsen och du TRH symboliserar mänsklig dumhet med dina ”argument”.

        Svara

         Älskar dig Oskar! 😍

         Svara

      Vi får väl leva på solsken och kramar..

      Svara

     Vad anser du att rovdjuren ska äta?

     Svara

  But let’s get down to the real business; Kissie grasping at straws. She has no profesional expertise in health/dietary supplements. She tried to make a lip-enhancer but it was never released, she makes eyelashes, then collagen powder with artificial taste. It seems the ’feminist’ is dead set on changing womens appearance to what she considers better. I think she needs a ’team’ and a ’Head of something’ to get going.

  Svara

   (Hon marknadsförde väl snarare än tillverkade lösfransar osv.)

   Ja, Kissie använder feminist i syfte att hon ska få vara vem hon vill och göra med sin kropp så som hon vill. Men hon saknar den feministiska analysen kring varför kroppsideal ser ut på ett visst vis, varför kvinnor känner press att leva upp till dem, samt ett reflekterande kring hur hon som uttalad feminist möjligen bidrar till ideal som får kvinnor att må dåligt och dess industri, som lever på att kvinnor känner sig otillräckliga, att blomstra.

   Svara

    Fast den analysen tycker jag de flesta feminister saknar. De tror att allt är en påverkan från samhället och har noll förståelse för att pynta sig ligger i vår biologi samt att det genom årtusenden har skett av både kvinnor och män samt att det är dagens tre stora religioner som försöker kuva och de har lyckats främst med männen.

    Svara

     *samt att det är dagens tre stora religioner som försöket och försöker kuva de senaste 1000 åren…och de lyckades…

     Svara

     Och anledningen till att de vill kuva är för att det vill kontrollera människan och det gör man bäst genom deras sexualitet.

     Svara

      Fast jag syftar just på hur skönhetsideal tolkas av feminismen och huruvida Kissie agerar utifrån de feministiska värderingar hon säger sig stå för. Inte en allmän diskussion om varifrån vi har skönhetsideal.

      Kissie tillhör typ den grupp som beskrivs här:

      The second-wave feminist emphasis on a woman’s right to body autonomy and sexual self-determination has been widely misinterpreted to mean that any choice a woman makes about sexual behavior and appearance is automatically feminist. This has led to the acceptance and even glorification of profoundly woman-hating behaviors and institutions, such as pornography, prostitution, cosmetic surgery, dieting, weight loss surgery, and various types of “body modification” including transsexual surgery
      https://feminist-reprise.org/library/appearance-and-beauty-practices/feminism-and-the-politics-of-appearance/

      Svara

       Ja men då får vi ju börja att diskutera om vilken gren av feminism som får fortsätta sig ha de rätta värderingarna.

       Det du länkar till är de mer vänsterstyrda analyserna men om vi går tillbak till rötterna var feminism kom från, dvs liberalerna, så tror jag väldigt få skriver under på den beskrivningen.

       Jag skulle inte kalla Kissie second wave. Det var kommunisterna som var det och också dem som varit mest högljudda och vis media, som också är vänster, dem som fått vara de tongivande.

       Med det har hela tiden funnits andra åsikter av feminister och det har verkligen långtifrån alltid varit konsensus om de olika analyserna. Vissa har bara varit mer aggressiva och då också fått styra vilka som ska vara ”de rätta analyserna” om du är feminist.

       Kort och gott. Alla feminister har verkligen inte skrivit under på de värderingarna om skönhetsideal. Långtifrån. Inte ens på -70 talet.

       Svara

        Via media*

        Svara

        Artikeln kallar dem second wave, inte jag. Tycker beskrivningen var passande när det gäller Kissie såsom jag förstår hennes feminism.

        Vart vill du komma?

        Svara

         Jag sade inte att det var du som kallade det second wave.

         Men jag debatterade utifrån det. Vad tycker du annars jag skulle förhållit mig till?

         Vart jag vill komma? Att jag inte tycker att din kommentar kl 07:47 blir en rättvis beskrivning Kissie att du inte kan säga att hon saknar den ”feministiska analysen kring varför kroppsideal ser ut på ett visst vis,”, därför att det helt enkla inte finns en allmängiltigt sådan inom feminism.

         Det finns en sådan inom vänsterfeminism men de har inte äganderätt på vad som är den ” rätta feminismen” eller de ”rätt analysera”. Som detta,,, ”varför kvinnor känner press att leva upp till dem, samt ett reflekterande kring hur hon som uttalad feminist möjligen bidrar till ideal som får kvinnor att må dåligt och dess industri”.

         Ovan är det EN inriktning av feminism som anser. Inte ALLA, ergo kan inte Kisse bete sig som du beskriver ovan. Hon kan inte sakna något bara för att hon kanske inte håller med om just den analysen.

         (Sedan så är hennes motiv kanske de du säger 07:45 dvs vill sälja genom en populär strömming som pågår just nu, men det kan vi bara gissa om och inte veta.)

         Svara

          Fast Kissie har väl ingen analys öht är min invändning utan slänger sig med ordet feminist lite hur hon vill. Möjligen det som kallas second wave ovan. Vilket i princip är lika med noll imo.

          Har jag fel om henne och hon har en grundlig liberalfeministisk analys eller vilken gren som helst är allt väl och jag blir glad och jag önskar henne lycka till med att sälja grejer som gör oss vackra.

          Svara

           ”Fast Kissie har väl ingen analys öht är min invändning ”

           Då blir ju min fråga snarare vad du har gjort din analys om hur inläst och insatt Kissie är på? Är det något hon sagt? Eller gör du en analys om en hel människa utifrån vad hon visar pågå social media?

           Jag känner det som att du tolkade min invändning som att mild sorts ”attack”, men det hade du ingen anledning till. Jag höll bara inte med dig.

           Ha en fortsatt fin dag!

           #sî$Ƭào®∂ët

           Nej du får inte sista ordet.
           #spam

           @tröttsam idiot fattar inte alls poängen.

           Eller vill du ha sista ordet? 😉

           Du fattar inte vem som är tröttsam idiot
           Hinten var @
           Och jag ville inte att du ska ha det
           #spam

           Man behöver inte vara kärnfysiker för att förstå det..

           Men man måste vara självutnämnd expert of absolutely everything för att få #sisƬĥaordet

           Vill du ha det
           Ja då får du det
           Men håll sedan käften om att det är trh som måste ha det till varje pris
           #spam

           Vem är det egentligen som är @Tröttsam idiot och står för mest #spam här?

           #sistaordetinteännusagtdintöntspammare

           Nej sista ordet är inte sagt än.. trh dyker väl in här om någon dag och lägger in ett ”😊🌸👍” för att försäkra sig om att vara sist. Så länge det inte är trh som skriver något så kan man vara säker på att sista ordet inte kommit än.

          Sammanfattning.

          Detta… ”Fast jag syftar just på hur skönhetsideal tolkas av feminismen”.

          Det finns inte en tolkning inom feminism. Det finns flera.

          Svara

           Fast detta var ett förtydligande när du började en allmän diskussion om skönhetsideal. Att jag menade inom feminismen och inte i allmänhet. Ja det finns flera tolkningar det trodde jag redan vi var överens om.

           Min uppfattning bildar jag på intervjuer och hennes egna texter, särskilt de som rör hennes bok (som jag dock inte läst). https://www.bokus.com/bok/9789188799227/jag-ar-visst-feminist-pa-mitt-satt/

           Det jag hört och läst vad hon själv uttryckt kring feminism visar på en avsaknad av en djupare analys kring skönhetsideal, vilket hade varit intressant att läsa.

           Men som sagt blir uppriktigt glad ifall jag har fel.

           Observera att jag inte menar på att hon är en dålig feminist och inte påstått det heller.

           OK. Då förstår jag hur du menar.

           Min uppfattning var den att du menade på att det enbart finns en sort analys, den du länkade till och den vänder jag mig emot allmänt.

           Du verkar ha bättre koll på henne än jag har, så då har du kanske helt rätt i det du säger. Vi får fråga henne en dag. 😉

           Nej jag tycker inte det finns en sorts rätt analys och jag håller inte till fullo med om de olika feministiska analyserna jag tagit del av. Utan jag är mer inne på det spår du är gällande hur och varför vi pyntar oss och så vidare…

   Lätt att förstå vem du är.

   Svara

    ?

    Svara

   Felstavningar berättar vem du är.

   Svara

    Vem är det?

    Svara

  Jag äter BioCell Collagen II + Hyaluronsyra varje dag och har gjort under flera år mot ledvärk. I mina är det ”nöt avfall” om jag förstått det rätt, men jag äter dem för att kunna ha ett bra liv trots mina smärtor, så om föryngring vilket cellförnyelse ska bidra med så ser jag det bara som ett plus. Skulle däremot inte ta det om det endast gällde föryngrande syfte.

  Svara

   Har du testat MSM eller glucosamine och isåfall fungerar collagen bättre?

   Svara

    Har provat båda, glucosamine fungerar bäst på artros och det har inte jag. MSM har jag också provat, men dessa som är en kombination av Collagen och Hyaluronsyra fungerar kanonbra. Började med dubbel dos, sedan normal och nu tar jag endast en kapsel om dagen för att underhålla det. Alla finner vi våra vägar, dessa var min stora lycka, jag kan tom springa igen (om jag vill 😉 )

    Svara

     Åh tack för svar. Bra att veta. Satsar också på collagen för typ allt samt hylarulonkapslar med turmeric o ginger när jag kan få tag på det för jag tycker den gör min hy så fin och jag blir sjuk sällan. Visste inte att det finns ett tillskott som har båda ☺.

     Svara

  Jag tar kollagen från gräsätande kossa.

  Svara

  Såååå äckligt med slaktavfall! Hur kan ni ta det i er mun??

  Svara

   Och varför??

   Svara

    För att man ska använda hela djuret, inte bara filéer. Jag tycker det är bra att man kan utnyttja slaktavfall, precis som läder och alla andra biprodukter av slakt.

    Svara

    Det gör väl alla som äter korv?

    Svara

  Knivmicke efterlyser ”tjejer som vill ha kul och bli kn*llade hårt i natt” på insta.. mysig kille verkligen

  Svara

   Men fy… lägga ut sånt offentligt…

   Svara

    Han verkar inte ha alla hästar hemma… 😕

    Svara

     Tänkte att han kanske drog till dalarna för ev behandling eller liknande. Hade nog fel där

     Svara

  Carmine finns i mycket, själv försöker jag undvika det så mycket jag kan.
  https://www.bbc.com/news/business-43786055

  Svara

  Jag tycker att det är löjligt att lägga en massa pengar på dessa preparat i nån längtan efter att se yngre ut. DET kan man ju diskutera. Men i vårt samhälle där större delen av befolkningen äter kött varenda dag så ser jag inte det kontroversiella med att det finns gris i pulvret. I var och varannat godis finns det ju också gris (gelatin). Och som sagt på de flestas tallrikar. Är det så stor skillnad på grispulvret kollagen och en skinkskiva på mackan? Om man nu ändå äter kött tänker jag. Är man vegan/vegetarian är det ju en annan sak. Då gissar jag att man skippar kollagenet. Men jag tänker närmast på om det är köttätare som förfasas över kollagenet.

  Svara

   Nej, det är ingen skillnad på skinka och nermalda grisfötter. Är du likätare så borde du äta upp hela liket, bones and all. Problemet är att idioterna som sätter sitt namn på och reklamerar för dessa produkter skryter om hur de äter plantbaserat, slutat med kött, dricker inte mjölk osv. Men att hinka i sig malda skelettdelar, det går jättebra! Eftersom de utåt låtsas äta vegansk så tror deras unga naiva följare såklart att produkten är vegansk. Det finns dessutom ingen forskning som visar att oralt kollagen har effekt på huden, endast bluffstudier som tillverkarna själv beställt. OM det hade funkat så har båda kollagen och gelatin gått att köpa jättebilligt i många år! Det är inget nytt alls, Kissie ljuger och försöker lura folk för att padda sitt bankkonto, som vanligt. Pengar är det enda hon bryr sig om utöver sig själv. Hon är en stor bluff och en skam för feminismen.

   Svara

    Jag håller faktiskt helt och håller med. Framförallt när det gäller både Bella och Kissie som båda hävdar att de nästan helt slutat med kött.

    Det blir ju också till trams att man säger att man slutar äta kött men sedan inser att de saknar en bra och viktig komponent i kosten och äter det i from av en ersättning istället.

    De borde isf mer köra en Anna Anka som alltid ätit brosk och därmed helt naturligt fått i sig högvördigt kollagen. Billigare och förmodligen också nyttigare.

    Svara

     Benlim är också billigare, ca 200kr/kg, medan Kissie tar 300kr för 250g = 600% dyrare.

     Svara

  Jag får allergi bara av att läsa kommentarerna, tack för idag.

  Svara

  – Det värsta var inte att jag drömde att jag var vegetarian och åt gräs,
  det var att madrassen var tom när jag vaknade…

  Svara

   Själv drömde jag att jag åt en jättestor marshmallow och när jag vaknade var kudden borta!

   Svara

  Det står ju klart och tydligt i innehållsförteckningen vad som finns i produkten. Hur vill t ex ”Helen” att det ska förtydligas.

  Svara

  Vissa människor är helt omöjliga att tillfredsställa. De kommer alltid hitta något negativt att peka finger på. Tycker de som klagar borde göra en synundersökning eller helt enkelt köpa en annan produkt.

  Hade ex en kund som ville lämna tillbaka en specifik vara och när jag nekade henne och hänvisade till texten på kvittot där det stod tydligt att just den inte återköps, blev hon upprörd och sa att vi borde tydliggöra det bättre eftersom hon aldrig läser kvitton.🙄

  Svara

   Ja, eller upprörda föräldrar på förskolan som ’det där har inte jag fått information om !!!’ – nej, det har bara stått i tre mail och på ett anslag i garderoben de senaste tre veckorna…

   Svara

   Dålig service från dig

   Svara

    Ja. De brukar ju informera vid kassan innan man köper om varan är ett undantag för deras övriga återköpsregler. När man väl fått kvittot och läser så har man ju redan köpt varan och kan inte ta ställning till informationen. Orimligt att man ska behöva få kvittot innan man får information om vad som gäller vid köpet.

    Svara

     I detta fallet var det receptbelagd medicin som jag benämnde som ”specifik vara”. Vi får inte köpa tillbaka mediciner så fort de har lämnat apoteket pga säkerhetsrisken eftersom vi inte kan veta om kunden har förvarat det rätt (många läkemedel är ljus/fukt/värmekänsliga) eller på något sätt manipulerat/bytt ut innehållet. Denna informationen att receptbelagda läkemedel inte köps tillbaka står enbart på kvittot vilket jag faktiskt kan erkänna kanske inte är självklart för alla, men jag har ingen aning om hur jag på ett bättre sätt kan informera varje kund vi har. Enbart på recept har vi +200 kunder/dag och att det känns inte hållbart att nämna det till varje person när det är någon enstaka person per halvår som vill byta tillbaka.

     Svara

      Sätta upp en infolapp vid kassan där man hämtar ut medicinen kanske. Nej.. Det var en dum idé…

      Svara

       Jag tycker att man som konsument får ta lite eget ansvar och ta reda på vad för regler som gäller om man köper något. Öppet köp är ingen konsumenträttighet utan det är något företag själva väljer om de vill erbjuda. Klädbutiker som H&M har till exempel inget öppet köp på underkläder eller badkläder och den infon får man inte förrän kvittot kommer.

       Svara

    Vi vet väl inte om det var phibo som sålde varan så att säga att det var phibo som gav dålig service är väl fel…Det är väl inte dålig service att neka någon att lämna tillbaka.

    Svara

   Att tänka själv är jobbigt

   Svara

   Men den infon måste man ju få innan man gör köpet, inte efteråt på kvittot.

   Svara

    Exakt. Man ska ju inte behöva köpa en vara för att få reda på informationen om att man inte kan återlämna varan om man köpt den.

    Svara

    Öppet köp är frivilligt. Är det viktigt så frågar man.

    Svara

  Tycker personligen mest att det var sjukt störigt att hon stavade kollagen på 4 olika sätt i sitt ”launch-inlägg”. Fattar att man kanske slarvar lite då och då, men att hålla koll på hur produkten man lanserar stavas och korrläsa inlägget som förhoppningsvis ska göra folk köpsugna känns väl inte som allt för mycket begärt?

  Tycker också tonen i inlägget var lite…likgiltig. Som att hon egentligen inte brydde sig så mycket. Hon verkade inte överdrivet pepp på lanseringen.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.