Foki till akuten med astma-anfall

Sova sittande? Såg han inte i min journal att jag har extrem bäckensmärta och behandlas varannan dag? Jag kan inte ens sitta still länge. Hur ska jag kunna sova sittande? Sen jag blev gravid har jag inte fått en hel nattsömn heller. Det är fler orsaker som stör sömnen. Det kan vara illamåendet, smärta, kramper, eller blåsan som behöver tömmas stup i kvarten. Jag har inte som mål att kunna sova en hel natt. Jag förstår grundbesvären under graviditeten. Jag ville bara få en konkret förklaring till min extrema andnöd.
[…] När de fick alla provsvar kom de in och förklarade att det kan vara astma som var orsaken till mitt anfall. De vill göra en uppföljning snarast efter behandlingsförsöket. Det är inte farlig att ha astma men kan vara livshotande om man inte behandlas, Framförallt kan det skada fostret med de astmaanfall som jag hade fått.
Jag fick äta 5 kortisontabletter på plats och doktorn förklarade hur jag ska ta alla mediciner som han skrev ut åt mig i form av tabletter och olika inhalator för morgon, kväll och i nöd. //Foki

Vilken krigare Foki är!
Hennes andra graviditet har varit allt annat än en dans på rosor med illamående och kräkningar, extrem foglossning som gör att hon varken kan gå eller sova och nu detta – astma.
Tyvärr måste jag hålla med henne om bemötandet på Nacka Närakut, som hon skriver om i sitt inlägg. Jag har också behövt åka dit ett par gånger och bemötandet har varit….låt mig säga….lite upp och ner. Ibland fantastiskt och ibland har det känts som att läkaren i fråga blivit störd mitt i sin AW eller liknande för att träffa mig. Då känner man sig inte så stor. (Läs hela Fokis inlägg om ni vill ta det av just detta avsnittet)
Sedan hon uppdaterade om att hon behövt åka ambulans till akuten för att få hjälp med att andas så har hennes blogg ekat tom, men det är kanske inte så konstigt?

Skicka lite pepp och kärlek till Foki här i kommentarsfältet så ska jag se till att hon får läsa alltsammans! 

Tack för tips!

73 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ska vi skicka ”pepp och kärlek” för något som hände för nio dagar sedan?
    Dessutom så kanske mår bra nu fast hon inte bloggat.

      Kan ju alltid vara snäll och skicka ändå? Hon har trots allt fortfarande inte haft en lätt graviditet 🙂

      Ja, varför inte? Hela graviditeten har varit fruktansvärd för henne och med största sannolikhet det fortfarande. Men du ska kanske låta bli?

      Nu för tiden verkar det bara existera ”just precis nu”, känns en aning problematiskt. Inget tänk bakåt och inget tänk framåt, folk eftersträvar en omedelbar tillfredsställelse och allt annat är gömt och glömt.

      Någon skrev om det i kommentarsfältet så därför gjorde c det.

    Så jäkla jobbigt! Hoppas det hjälpte ändå och hon får må lite bättre snart! ❤️

    Till alla som har såna här erfarenheter med vården vill jag bara nämna vikten av att alltid göra en lex maria! Så väl för ens egen skull som andras

      Ska verkligen ha det i åtanke mer, glömmer ofta att man kan göra det. Har överlag väldigt dålig koll på hur och vad man gör.
      Min sambo hamnar ofta på akuten pga sin astma och många gånger är bemötandet under all kritik. Han är helt säker på att det en dag kommer bli hans död och jag förstår hans tankar kring det, så många gånger som han nästan tuppat av i väntan på hjälp.

        Låter hemskt. Men oftast är det bara att fråga någon läkare. För dom vill för det mesta också se till att det inte brister i deras rutiner. Och var aldrig rädd att stå på er!
        Hoppas der blir bättre snart❤

      Privatpersoner kan inte göra en lex Maria, men man kan lämna klagomål hos IVO eller kontakta patientnämnden för hjälp att gå vidare.
      En lex Maria görs av vården själva när en allvarlig vårdskada eller dödsfall har skett.

        Okej. Lämna in klagomlål så att lex maria kan göras. Har varit med om detta rätt många gånger. Så det är inga problem

        Eller när det varit risk för allvarlig vårdskada eller död…

      Och hur tänker du att det ska gå till? Det är bara vårdgivaren som internt kan göra lex maria och lex sarah-amälningar gällande den egna verksamheten, det kan aldrig en patient göra. Som patient kan en vända sig till patientnämnden om en har råkat ut för en allvarlig vårdskada och då kan detta eventuellt gå vidare till inspektion via IVO. Att bli hemskickad utan åtgärd är inte en allvarlig vårdskada, utan det är till exempel om en kirurg har kapat fel ben eller liknande.

      Med vänlig hälsning,
      Vårdpersonal.

        Om det är fara för liv så är det absolut grund för lex maria.

        Det måste inte vara en ”allvarlig vårdskada” för att anmäla till patientnämnden. https://www.1177.se/sa-fungerar-varden/om-du-inte-ar-nojd/om-du-inte-ar-nojd-med-varden/

        // annan som jobbat inom vården

        Det är lite denna attityd och bemötande som folk kritiserar när det gäller vårdpersonal…

        Fast om inte patienterna påpekar att det blev tokigt när de blev hemskickade på fel grunder, hur tänker du då att vården ska få reda på det?

          Jag är ssk och vi på min avdelning skriver avvikelser mest hela tiden. Allt för att visa hur ohållbar situationen är, för att visa hur folk inte får den vården de har rätt till. Detsamma gör mina kollegor på andra avdelningar, vi jobbar stenhårt inte bara här och nu för att patienten ska ha det bra men också för att visa på att fel begås, för att visa att patienterna drabbas av personalbrist och av att det anställs dyr bemanningspersonal som inte har kompetensen som krävs.

    Astma är verkligen en himla obehaglig sjukdom man dras med livet ut..

    Det där var väl ändå onödigt skrivet.

      Som tur är togs det jag svarade på bort ?

    Vilken kämpe ??hoppas att de lättar sig ❤❤❤

    Foki, min andra graviditet var en nio månader lång mardröm med influensor, astmabesvär, 30 kg upp, graviditetsdiabetes och så avslutades hela graviditeten med magsjuka MEN ut kom världens härligaste lilla kille som snart fyller 2 år och är mammas lilla älskling. Håll ut, allt kommer att bli så bra när lillen är född ❤️??.

    Kramar till fokis! <3

    OT – någon som följer James Charles dramat? Hoppas Jeffrey Star kommenterar detta lol han är så bra!

      Fick googla för att fatta men seriöst. Hur lam är inte hon? Så för att han är vän med henne så får han inte äta och ingå samarbete med ett annat vitaminmärke än hennes?????? He is better off utan den typen av diktatur. Urk. Lågvattenmärke.

        men det är ju inte det som är problemet. tati blev sur/ledsen för att james gjorde reklam för ett kosttillskott när han tidigare sagt till henne att han inte vill göra det för sina unga följare (hon har ju ett eget kosttillskott om du inte vet) – och tati påpekar att han minsann inte hade några problem att göra det sålänge han får ha roligt (han fick ju artist pass till cochella i utbyte för samarbetet). vidare tog hon ju upp hur han preyar på minderåriga personer som är osäkra på sin sexualitet, och när de inte är interserade låtsas james som att han är ett offer. för att inte nämna när han stötte på en hetereo servitris och tati sa till honom att sluta och att han uppenbarligen inte var interiserad, och james svarade ” doesn’t matter, i’m a celebrity”. till och med zara larsson har nu gått ut med att han stött på hennes kille flera gånger trots att james vet att han är hetero. men som sagt är huvudproblemet det med den minderåriga killen. håller absolut med om att tati överreagerade om det med kosttillskotten, men hon hade väldigt rätt i allting hon sa i sin video.

        Men det handlar inte bara om vitaminerna, kolla hennes video. Hela hans beteende och den människa han har förvandlats till som föld av de miljontals pengar han tjänat. Usch, pengar förstör en människa. Kolla bara på IL.

        Han stöter på heterosexuells män och menar på att han kan få (manipulera) dem att ha sex med honom på grund av han är känd nu.

        Han förlorade typ 1 miljon följare på en dag ?

        Internet is ruthless. Bra ändå att människor sätter folk med dåligt beteende på plats, och att det äntligen HÄNDER något, att deras beteende får konsekvenser. Så som James, Olivia Jade osv

    Det är verkligen olika det där med hur man blir bemöten och behandlad. Vet att Kalmar lasarett fått endel skit här i stan i bemötande. Däremot när jag själv blev inlagd och skulle få mina tonsiller bortopererade blev jag behandlad som en prinsessa, att jag till och med inte ville åka hem morgonen efter, underbara sköterskor så himla goa <3 En annan historia på förlossningen och BB, det var en mardröm, mer oempatiska och förminskande människor får man leta efter, mådde så himla dåligt där och ville bara åka hem.

    Hoppas Foki blir bättre, inte lätt med jobbiga gravidkrämpor.

      Ja men såklart. Man kan ju inte döma varenda medarbetare på hela stället, finns ju säkert en hel del bra människor som arbetar där också.

      Har exakt samma upplevelse som du på förlossningen i Kalmar! Hade den mest osympatiska och tjuriga kärring du kan hitta till barnmorska. Som tur var så var undersköterskan cool och härlig, men det vägde dessvärre inte upp den negativa upplevelsen 🙁

    Stort krya på dig.

    Mvh Gerra

    Bianca gör reklam för fillers på sin story. Blev så besviken

      Så jävla vidrigt. She is lost. Billigt.

        Ja jag blev faktiskt sjukt förvånad. Trodde mer om henne.

          Fy vad vad äckligt penga-kåta dessa influencers är! Noll integreitet!

          Varför trodde du mer om just Bianca? Många verkar tycka att hon är ”bättre” än många andra influencers och jag kan inte se varför

    Hoppas hon mår bättre snart!
    Foki är en av de få bloggare som alltid verkar glad och nöjd med livet, hon är stark nog att ta sig igenom detta!

    Såg Bella igår på en restaurang som heter Milos. Med hemligt sällskap i form av en äldre man som hon var väldigt fysisk med med. Satt nära och hörde när hon satt och försökte skryta om hur bra hon är med mycket mycket mera. Ni kommer få detta bekräftat om hon lägger upp att hon varit där.

      MEN gud, berätta mer!!! 🙂 Tack för att du delar med dig av lite smaskig skvaller. Vill veta vem han är, hoppas någon avslöjar det innan hon gör så att hon får mindre respons sen haha

        Alltså jag förstår inte vad alla dessa killar/män/gubbar ser i BB öht? Hur kan man falla för någon som lever ett låtsasliv där allt går ut på att bli ’most powerful businesswoman’?

        De måste väl ha sett hur hon slänger alla under bussen så fort de inte är värt något för henne längre?

        Förutom Stordalen, det har hon inte vågat sig på ännu – undrar om han kanske har en hållhake på henne, snarare än tvärtom? Hon kanske fick skriva på ett NDA innan de tog sig en svängom i sänghalmen…

      Men nu måste du ju berätta mer, typ allt!

      Pratade de svenska eller engelska? Och vad menar du med äldre man? Vad menas med väldig fysisk? Typ hångel och förspel som är lite to much? Haha, vad jag frågar.

        Svenska, det var den man som diskuterats här på bloggbevakning bitvis.

          Så då finns det alltså sanning i det ryktet. Är han hennes sugar daddy nu då kan man ju undra då hon flyger privat och klär sig dyrare och dyrare, hyr hus i St Tropez ect ect.

          Så här gjorde hon med Stordalen också, hon godkände kommentar om honom och henne och raderade dem efter något dygn. Nu har hon säkert lättare att linda den här nya herrn runt ringfingret då han är äldre och älskar säkert uppmärksamhet från henne – Stordalen verkar mer ha flera damer i varje hamn så han är nog inte lika lätt att få på fall fullt ut.

          Hånglet då?

            Rättelse – han är inte äldre än Stordalen men har en mer gubbig look. Värd cirka 24 miljader kronor.

            Sanning i ryktet för att någon lämnar en anonym kommentar? Snälla, tänk på dina källor innan du tar något som sanning.

          JA eller ES?

            Eller norrmannen?

              Det är inte norrmannen, han dumpade henne.

      Och hennes ljug om att vila upp sig, äta själv och inte lämna hotellet på hela helgen.

        Men snälla.. nu får ni ge er, jäkla gamar.. Detta går överstyr, ett jäkla drev… vad hon än gör så är det fel och allt vrids till fel och allt ska hånas.. Det är väl inget ljug om att hon vill vila upp sig i helgen, vad vet du om det för att hon var på en middag på fredagkvällen – dejt eller business. Hon kan väl ta helg från idag eller efter det och vila upp sig. Alltså ni är ju helt galna! Hur kan ni vara så besatta av Bella, vad driver er? Har ni inget annat intresse eller annat att roa er med. Stört.

          Bla bla bla blaaa blä

          Man blir lite fundersam över att många här verkar leva liv där man har tid/vilja/intresse att bry sig så mkt om ALLT Bella gör. Om man ogillar någon så otroligt mycket mår man nog bättre av att inte följa precis varje steg personen tar.

      Hemligt sällskap?? Vad menar du med hemligt, vad får dig att tro att det var hemligt? Det var inte ett affärsmöte tror du, hon skrev ju att hon skulle ha möte igår. Många har affärsmöten på restauranger, det är vanligt. Om hon lägger upp att hon varit där säger ingenting om att hon var med ”hemligt sällskap”, och hemligt sällskap behöver inte betyda dejt eller kärlek.

        Brukar man vara väldigt fysisk på affärsmöten? Det har jag aldrig varit med om.

          Nej men vet vi om det var fysiskt. Personen skriver de satt nära? Inte vet jag om det var en dejt men hon skrev ju iaf igår att de skulle ha möten. Möten sker ofta på restaurang. Om det var hemligt möte så kunde det väl tas på hotellrum?

            Personen skrev ”som hon var väldigt fysisk med med”.

        Herregud vad blåögd du är Mia 🙂 Fjant!

          Usch

    Min mamma hade en riktig otroligt upplevelse hos nacka närakut, minst sagt. Av någon anledning svullnade hennes ringfinger vilket ledde till att hennes bröllopsring inte gick att ta av. Hennes finger var blått när vi kom in. Läkaren som bestämde sig för att såga bort den satt under hela tiden och klagade på hur ”tjock” ringen var och att hon borde sluta bära ringar framöver. Svor gjorde han också under hela processen. Riktigt dåligt bemötande. Idag åker man hellre till SÖS!

    På tal om bli påkommen när en tar selfies så hade iallafall jag skämts ihjäl om vårdpersonal kom in när jag tog en selfie med andningsbesvär och andningsmask..

    Men hoppas foki piggnar på sig. Kanske Atari redan är ute

      Haha, om du visste hur många gånger det händer!

      Om man tar en selfie på sjukhuset är man nog inte så allvarligt sjuk som man försöker få det att se ut som. Att ta bilder på sig själv är det sista man tänker på när man håller på att kvävas till döds och desperat försöker få medicinen och luften ner i lungorna medan hela kroppen skakar som tusan pga jättestora intravenösa doser av ventolin och kortison.

    Kram till dig Foki! Hoppas det lättar snart ❤️

    Ha astma och katt är ju ingen bra combo

      Astma, katt och gravid tror jag om möjligt är ännu sämre kombo.

      Om det inte är katten som triggar astman så det ju ingen dålig kombo. Har själv astma och katter. Får bara besvär vid pollen perioder eller av dammiga miljöer.

    Åker hellre till nacka än handen.

    Vilket dåligt bemötande, inte första eller sista gången det lär ske. Jag har en psykiskt sjukdom, man blir ifrågasatt de gånger man uppsöker sjukvården av olika skäl.

    Vem sover ens en hel natt? De allea flests går väl upp iaf en gång och kissar?

      Jag kunde sova hela nätter under mina graviditeter. ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.