”Nattid” förstorade läpparna strax efter hon fyllde 18

Det här inlägget kommer inte handla om Natalie Danielsson specifikt, att skamma henne för att ha förstora läpparna leder ingenstans – det är i alla fall inte som en del av ett samarbete så jag gläds över det lilla.
Jag undrar mer hur det kan komma sig att fler och fler ungdomar hänger på låset när de fyller 18 för att ändra sina utseenden.
Hur kan de vara SÅ missnöjda med sig själva att detta är det första de gör när de blir myndiga?
Eller är det för att det numera är så enkelt att göra? De har pengarna?
Inte alla nyblivna 18-åringar har tusenlappar att lägga ut på fillers, men de flesta influencers har det?

Är detta 2019 års studentpresent? 
Borta är strykjärn, tågluffning och Ikeas flytta hemifrån-låda har fått lämna plats för fillers, botox och rövförstoringar?

219 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Från söt tjej till basic bitch för det facila priset av 15 tusen kronor. Som hittat!

  Svara

   Fånig kommentar som säger allt om dig!

   Svara

    Säger anonym, 17 bast, som räknar dagar tills hon kan förvandla sig utseendemässigt till en 48-årig Hollywoodfru.

    Svara

   Bruh fillers kostar max 5k

   Svara

    Läppar 2 800 kr

    Svara

   Intelligensnivån bland kommentarerna här har verkligen minskat drastiskt den senaste tiden. Synd när det inte ens går att föra en diskussion längre, det blir meningslöst att läsa och kommentera. Hur 70 personer kan trycka like på första kommentaren är ett tydligt exempel på det.

   Svara

    De kommer från Flashback.

    Svara

     Källa på det?

     😉

     Svara

     De är inte här, tro mig. Häng där så ser du skillnaden. Sluta dra det där tramset för att samla likes.

     Svara

      Personer på Flashback hänvisar hit lite nu och då så det är ju inte helt ologiskt att några därifrån skulle hitta hit, dessutom känns vissa kommentarer och uttryck igen, och hur vet jag det? Jo, jag vet det för att jag själv läser endel på Flashback. Att du sedan inte håller med mig är en annan sak, men din kommentar verkar mer som att du vill få slänga ur dig en dryg replik för att samla likes.

      Svara

       Amen. Precis on point! Hallå ge mig likes nu för tusan!!!
       På Flashback handlar allt om likes!

       Svara

      Slump att folk kallas för stollis i Bellas fb-tråd då eller?

      Svara

    För du drog verkligen upp den med ditt gnäll.

    Svara

    Jag undrar uppriktigt vad Camilla tycker om hur hennes kommentarsfält har utvecklats. Om hon är nöjd över hur läsarna beter sig på hennes plattform.

    Vore det min blogg skulle jag inte direkt vara stolt över vad kommentarsfältet har blivit, men det är bara min åsikt.

    Svara

     Instämmer många går in här bara för att platta till, eller trycka till någon, fan sorgligt. Och skitinläggen får ligga kvar också.

     Svara

    Tror snarare att man driver över det sorgliga i det hela.

    Svara

   Killar vill inte hångla med läppar som påminner om babianarslen.

   Svara

    Inte?

    Finns många killar som vill det😉

    Svara

    Skiter väl för fan i vad snubbar vill.

    Svara

     Hahahaha skulle inte tro det.

     Svara

    Vem bryr sig om vad killar vill? 😂

    Svara

   Tragiskt.

   Svara

   Patriarkatet!!!

   Svara

   I Colombia är det jättevanligt att man ger brazilian butt lifts (eller/och silikon som födelsedagspresent när flickorna fyller 15 🙂 flickorna önskar det och föräldrarna ger det…. heeeelt sjukt 😅

   Svara

    Härligt!

    Svara

  Det jag undrar är hur alla helt plötsligt förstorar läpparna. Tror inte att det är helt pga att man har varit obekväm med sina naturliga och haft dåligt självförtroende i många år. Det är mer att man ser någon annan göra det och känner direkt att ens egna inte duger. Bara något jag tror 🤷🏻‍♀️

  Svara

   Kan fortfarande inte komma på någon som blivit till det bättre efter en läppförstoring heller. Så synd bara.

   Svara

    Snapchatfilter är nog delaktiga. Där är man van att snabbt lägga på ett filter och blir liksom van att se dig själv med slät hy, stora ögon, puttenäsa och stora läppar. Det enklaste att köpa? Läpparna. Jag själv har gjort botox i pannan för jag älskar den släta looken….

    Svara

     Så sant. Finns inget som får en att känna sig så ful som när man växlar filter från snyggfiltret till normalt, haha. Sen blir man också triggad över hur före- och efterbilder…

     Svara

     facetune och snapchat… i kombination med instagram och influencers. Skriver ett examensarbete i frågan just nu…. Ingen party starter direkt.

     Svara

      Åhh vad spännande, kan du berätta när du är klar och sprida det. Läser gärna, har tre döttrar och funderar i stort sett varje dag på hur jag ska skydda dem från detta fokus på specifika attribut i utseendet.

      Svara

       Det går inte att dra några egentligen skyddande slutsatser eftersom ämnet har så många olika aspekter. Helst hade jag velat titta på det mer ur ett psykologiskt perspektiv men nu råkar jag läsa medieteknik så, haha. Men sociala medier och i allmänhet det nya bildbaserade samhället är en grundläggande faktor. Vi säljer inte längre in oss själva med det vi gör eller vilka vi är, vi säljer in oss genom vårt utseende. Oavsett om du har många följare eller inte har vi samma behov av att ”sälja in oss” till andra människor som förr. Problemet är att vi talar genom bilder och följer främlingar genom nätet vilket gör att vi helt enkelt lägger allt vårt värde i vårt utseende. Facetune och Snapchat gör det möjligt för oss att uppnå ett ideal som gör att vi känner att vi passar in samt tilltalar andra människor (yepp, vi är alla skyldiga) vilket då ofta bekräftar vårt ”fejkade” utseende och därmed sänker vårt verkliga. Får du 1000 likes på en bild du manipulerat ligger ditt värde där, du har lyckats sälja in dig själv, du får ett bättre självförtroende och yada, yada. Men samtidigt sänker du värdet på ditt naturliga jag vilket i slutändan blir en enda ond spiral. Tjejer idag lever dubbelliv, där den på instagram är en sorts fantasi om vem de vill vara och den matas med bekräftelse varje dag.

       Drömmen om en influencer hjälper ju inte. Är du snygg får du följare, får du följare är du en lyckad person. Återigen, vi bedömmer inte efter personlighet eller vad vi gör, vi bedömer det vi ser.

       Och så det som kanske är mest avgörande för att ens göra det möjligt: Förr hade vi photoshop som är relativt svårt och kostar pengar. Några enstaka människor bemästrade det (sådär i alla fall) men nu har alla avancerad teknik i sin telefon som nästintill gratis kan förminska näsa, förstora läpparna och lyfta kindbenen genom ett färdigt filter eller att dra fingret åt höger eller vänster.

       Jag älskar bilder och jag älskar foto och redigering men det bildbaserade samhället är fan skräp. haha (jag jobbar röven av mig för att hålla mig opartisk i mitt arbete, haha)

       Svara

      Influencers tror jag också haft en sjuk effekt. Sociala medier överlag. Speciellt Instagram som bara exploderade med övernaturligt snygga tjejer med stora läppar, rådjursögon, perfekt och slät hy, perky tits, minimal midja, röv av nivå kardashien och tigh gap. En ekvation som inte riktigt går ihop – förrän man lägger till: plastikkirurgi, injektioner, pengar, filter, smink och Photoshop. Verkligen sorgligt. Känns som att det togs till en ny nivå efter att Kylie gjorde om sig och fyllde läpparna. Det var liksom den sista pushen för att alla skulle göra det.

      Jag hoppas innerligt att denna trend och utveckling dör ut snart. Jag vet inte om jag ska vara arg på alla influensers som förmedlar en så falsk, förskönad och ytlig bild av sig själva eller om jag ska vara arg på dessa (speciellt unga) tjejer som faktiskt ser upp till detta? Som på riktigt nästan uteslutande följer snygga, fixade brudar som inte gör mycket mer än sminkar sig, shoppar, reser, posar och tränar. Att unga tjejer tycker DET är goalz. Eller om jag ska vara arg på de unga tjejernas föräldrar. Eller ”skönhets”klinikerna. Eller samhället. Eller en blandning av de alla.

      Jag önskar att det minsta som alla (igen, speciellt unga) tjejer som fixar sig med ingrepp gör är att kritiskt reflektera över VARFÖR dem vill göra det. Då är jag rätt säker på att de inte kommer med svaret ”för min egen skull”. Dessa slentrianmässiga ingrepp är sällan det. Sen önskar jag också att alla slutade följa dessa influencers som inte gör annat än postar photoshoppade bilder av sig själv, intelligensbefriade filmer med nåt snapchatfilter och hetsar till konsumtion.

      Svara

       Inte bara detta utan rollfigurer i populärkulturen (tv-serier, filmer) är fixade på ett helt annat sätt än tidigare. Det känns som om det är materialism som gäller för hela slanten. Det finns inget djup i produktionen. Åsiktsspektrumet har smalnat av och det är bara genom konsumtion man får uttrycka sig. Borta är tidigare årtiondens kvinnliga karaktärer och förebilder, oavsett åsikter eller moralisk ståndpunkt så existerade de som karaktärer. Allting är numera inriktat på massproduktion och liknöjdhet. Yta, yta, yta och nihilism. Jag var för ung för Twin Peaks när det sändes men att upptäcka det som vuxen, vilken känsla! Vilken själ, vilka verkliga karakärer! Om unga människor kunde sluta hetsas att konsumera kanske en förändring skulle kunna ske. Det finns så många ädlare ändamål man kan lägga pengarna på än skönhetsingrepp.

       Svara

      Jag tog bort snapchat för något år sedan pga det, märkte hur jag successivt hittade fler fel på mitt utseende och kände mig fulare utan snapchatfilter

      Svara

    Exakt!!

    Svara

    Bianca är fin 😍

    Svara

    Biancas läppar blev bättre efter

    Svara

  Fattar inte grejen med dessa enorma läppar, det ser bara billigt ut!

  Svara

   Asså enorma läppar ser verkligen inte billigt ut, däremot gör uppenbart opererade/injicerade läppar det. Jag som är av afrikanskt påbrå har stora vackra läppar precis som alla i min familj.

   Svara

    Jag tycker det!

    Svara

    Det är ganska lätt att se skillnaden på fake och äkta dock, speciellt när man sett en person flera gånger före ingreppen.

    Svara

    I detta inlägg diskuteras det stora läppar+någon form av spruta.

    Du har naturliga och säkert vackra läppar och omfattas då inte av ’spruta-läppar’

    Svara

    Naturligt stora läppar ser ju inte billigt ut. Det är ju lätt att se vem som fyllt ut, iaf när det blir för mycket

    Svara

  Haha…jag tror tyvärr att verkligheten ser ut så. Ungdomar jämför sig med varandra och inte blir det bättre med alla dessa influensers som influerar till plastikkirurgiska ingrepp och sponsrade resor till Turkiet.
  Usch, är så tacksam att jag inte är ung idag när IG, facebook, bloggar ser ut som de gör.

  Svara

  Lägger ut bild och text om en viss person. ”Det här inlägget kommer inte handla om Natalie Danielsson specifikt.” 🤦🏼

  Vad sägs om att bara ge fan i vad folk väljer att göra med sina egna kroppar. Fillers eller inte, låt folk va.

  Svara

   För att det är ett större problem som behöver uppmärksammas. En 18 åring fattar inte alltid rationella beslut.

   Svara

    Sooo what? Upp till dem att lära sig sjölva om de nu tar fel beslut.

    Svara

     En 18 årings hjärna är inte helt mogen än därav kanske inte lämpligt att fatta beslut som man kan komma att ångra och där man inte förstår varför man gör det.

     Svara

      Då bör vi väl inte bli myndiga innan 30 då

      Svara

    Det kan man ju diskutera utan att ha en specifik person som exempel. Viktig och intressant diskussion men tyvärr får ju den här Nathalie statuera exempel för det problemet och det är hennes utseende som lär dissekeras bland kommentarerna.

    Svara

     Håller med att man inte hade behövt lyfta en specifik person!

     Svara

     Får man väll ta som influenser kan jag tycka

     Svara

    Det har du helt rätt i! Höj ådern för allmänna val till 20 år.

    Svara

   De påverkar sina unga följare, följare som är betydligt mycket yngre än 18 och väldigt lättpåverkade. Min brorsdotter älskar Nattid och hon är bara 8. Hon kommer att växa upp med bilden av att det är normalt att använda fillers redan i ung ålder. Och det är inte bara Nattid utan nästan alla influensers, oavsett vem unga tjejer idag väljer att ha som förebild kommer de att lära sig att man ska ändra sitt utseende med fillers, posera på ett visst sätt, klä sig på ett visst sätt, se ut som ett visst sätt etc. Min brorsdotter gör redan pussmun och slängpussar på bilder för det är så hennes förebilder gör och det är väl oskyldigt nog. Men hon blir garanterat påverkad av mer djupgående saker också.

   Svara

    Det börjar verkligen gå för långt!
    Men tacka vet jag Helen Torsgården iaf 💁🏽‍♀️

    Svara

  OT men bloggrelaterat!

  1. Engla har fått jobb! Så himla kul för henne, det är nog precis vad hon behöver!
  2. Matplatsen-Victoria, som har typ mest resdagar av alla och inga lugna stunder, har skaffat hund! Kul och lyckat till!

  Svara

   Vad har Engla fått för jobb? 🙂

   Svara

    På samma ställe som hon jobbade innan barnen, men som typ koordinator om jag inte minns titeln helt fel. 🙂

    Svara

   Fast nej, Matplatsen har väl inte alls många resdagar? Hon åker iväg ibland men har en man som nog kan ta hand om valpen.

   Svara

  Jag tycker också det är trist. Jag var mest orolig över vad jag skulle göra efter studenten när jag var 18… dock har jag alltid haft komplex för min vikt samt ett rätt ätstört tänk på senare år men jag har aldrig funderat på ingrepp eller så utan har fortsatt leva livet i det stadie min kropp befunnit sig i just då. Tror det skulle krävas mycket för att jag skulle ta till ingrepp men det kanske är för att jag är så rädd för sådant också 😂

  Svara

   Det kommer gå bra för dig. Moget resonemang.

   Svara

    Tack snälla. ❤️

    Svara

  Tror det har lite att göra med att vara missnöjd med sitt utseende och handlar mer om att det är trendigt nu och att alla ser ut så/gör diverse ingrepp och att man vill vara ”med i gänget”. Har ju funnits lite mindre extrema trender, plötsligt känns ögonbrynens historia inte lika hemsk 😉🙄

  Svara

  Utvecklingen är skrämmande för what’s next? Håller med att problematiken är större när 18 åringar har ett sånt behov att ändra. Det är influencer påverkan punkt. Skulle många/alla influencers marknadsföra/själva fixa större panna så skulle det nog inte dröja länge innan det blev hett på marknaden. För många saker kommer inte från mode/modellbranschen som funnits mycket längre. Där finns absolut andra utmaningar ex smalhets.

  Svara

   Verkligen! Bianca tex påverkar ju massor av unga tjejer, och om hon fixar läppar och påstådda mörka ringar och nu tydligen lite mer…. Då vill ju hennes följare också göra det…. Det är ju tur att det inte är så jätte trendig med stora bröst längre aka Bella så det verkar dom flesta slutat med…..

   Svara

    Nästa: lobotomi?

    Svara

     Stora öron… elefantöron. Ska vi slå vad🤣

     Svara

   Haha, jag har både hög och bred panna så jag hoppas det blir trendigt en dag 😂

   Svara

  😹

  Svara

  Hennes kropp – hennes val. Som för alla andra. Enkelt. Ibland kan man låta bli att tycka om saker man inte har att göra med.

  Svara

   För att det är ett större problem som behöver uppmärksammas. En 18 åring fattar inte alltid rationella beslut.

   Svara

    Oj har du hittat kopiera knappen? Gulligt.

    Svara

     Dito! So gulligt av dig att uppmärksamma det.

     Svara

    Nej, vi kanske ska höja åldern för rösträtt också?

    Svara

     Absolut förespråkare för det!

     Svara

     Och män borde inte få ta körkort innan de är minst 28 år

     Svara

      Inte alla män!!!!
      😲

      Svara

       Nä men visade de inte dig den där olycksstatistiken där stapeln för unga män var typ 5 gånger högre än för alla andra grupper? Fullt rimligt, för männens bästa 😉

       Svara

        Min kommentar var ironiskt menad. 🤗

        Svara

         Dvs, så fort nån skriver nåt om män så brukar alltid nån gasta ”inte ALLA män”, så jag försökte vara rolig och förekomma det… 🤓🤗

         Svara

      Tycker män kör bättre än kvinnor. De borde dock inte få ha sex innan de lär sig trä på en kondom.

      Svara

       Män är inblandade i betydligt fler olyckor än kvinnor. Så nej, de kör inte bättre.

       Svara

       Det ska stå: Män tycker de kör bättre än kvinnor

       Svara

       Vad du _tycker_ är irrelevant. Kolla statistik så ser du hur unga män kör.

       Svara

  Min bekant fick en brösrförstorning av sina föräldrar när hon fyllde 18😲😲

  Svara

   Då behövde hon väl det. Min bästa kompis fick också det av sina föräldrar. Hon spenderade 8an till slutet av gymnasiet med konstant depression, ville inte leva i perioder och tyckte aldrig om sin egen kropp. Hon var nästan platt. Blev mobbad, vågade inte dejta osv. Hon blev en helt annan person efter sin operation.

   Svara

    Sorgligt att hon mådde så dåligt över sin kropp och kanske ännu sorgligare att hennes föräldrar lade pengarna på det hon upplevde vara defekt snarare än att hjälpa henne att bli nöjd med sig själv.

    Svara

     Lätt att säga när man har bröst!

     Men dom som är helt platta har en helt annan verklighet.
     Precis som kvinnor som tar bort sina bröst i samband med bröstcancer, kan tappa hela din ”personlighet” när man blir av med brösten.

     Sånt är helt individuellt och SKA RESPEKTERAS.
     Vill dom operera så SKA dom få allt stöd!!

     Svara

      Fast du vet inte om jag har bröst eller ej och varför jag skrev som jag gjorde. Kan tycka att det är stor skillnad på de kvinnor som behövt ta bort en del av sig själva på grund av sjukdom och någon som måste tillföra något för att deras naturliga kroppar uppfattas som defekta.
      Sen absolut, mår man så dåligt över sitt utseende så bör man få stöd och hjälp till självacceptans.

      Svara

       Finns ju faktiskt bröst som betraktas som defekta/avvikande av landstinget; och kroppen är ändå, för att använda ditt ordval, ”naturlig”. Går att få hjälp via landsting, men man kan ju också välja att gå privat. Är du emot operationer även i sådana fall? Om det nu spelar någon roll. Är väl verkligen upp till var och en.

       Svara

        Lite skillnad kanske på att ha så stora bröst att dom är ett fysiskt gissel?

        Svara

         Handlar inte bara om storlek. Kan vara avvikelse gällande exempelvis form. Behöver heller inte nödvändigtvis vara synligt för någon annan än den som har brösten (och personer som den eventuellt väljer att visa för).

         Svara

        Ja det finns ju bröstavvikelser men det tycker jag också faller i en annan kategori. Fast det finns ju såklart inget enkelt svar på det hela. Håller med om att det alltid är upp till var och en men tycker att det borde diskuteras mer kring varför man väljer att operera sig om man har en fullt fungerande kropp.

        Svara

       Vad jag vet?
       Att du skriver på ett sånt sätt att du aldrig har haft känslan att verkligen sakna brlst PÅ RIKTIGT.

       Svara

      Meeeen vid 18 är de ju inte ”fördigväxta” … min kropp fylldes ju ut först efter 20

      Svara

      Men små platta bröst är ju inte samma sak som att ha inga bröst alls?
      Går ju inte att jämföra med dom som opererat bort brösten för cancer, där man blir kvar med två stora ärr (tror jag? Kan ha fel).
      Inte riktigt samma sak som väldigt små, men existerande, bröst.

      Svara

      Haha va? Jag har alltid varit helt platt och lever inte i en annan verklighet. Inte blivit mobbad eller haft problem att dejta heller. Lite missnöjd med utseendet i bikini dock ibland, men strandsäsongen i Sverige är ju rätt kort ändå😂

      Svara

       Många med större bröst avundas dig också 😉
       Hellre kunna gå utan bh till vardags än att fylla ut en bikini, den har man ju på så sällan ändå hehe

       Svara

        Många bikinisarna passar ju små bröst bättre än stora!!!

        Svara

        Kan tala om för dig 20.47 att man går inte utan BH om man inte har bröst,

        Svara

         Oj varför inte??

         Svara

     Du tror inte de försökta hjälpa henne under så lång tid eller? 🤦🏼

     Svara

    Men gud, då har man ju ett annat problem helt klart. Värsta jag har hört.

    Svara

    Jag var platt som en planka fram till jag var 27 och fick mitt första barn. Sedan växte tuttarna sakta, när jag gick upp i vikt blev de större, när jag bantade stannade de kvar. Till sist hade jag G-kupor. Efter femtio började de krympa, vid 55 klarar jag inte längre penntestet, och nu har jag C-kupa.

    I vilket fall har jag alltid tänkt positivt. När de är små är det skönt att slippa behöva BH.

    Man ska inte glömma att skönheten sitter i betraktarens öga. Det spelar ingen roll hur du ser ut, det kommer alltid finnas någon som tycker att du är jättevacker, samtidigt som någon annan tycker att du är ful.

    Med det sagt så måste jag ändå erkänna har jag lagt sjuka pengar på hårborttagning i ansiktet. Jag hatar mitt skägg och skiter i om skäggiga damer är någons fetisch.

    Jag tycker ändå att man ska vänta med bröstoperationer tills man gått igenom en graviditet. Det är då man möjligen kan ”behöva” det.

    Svara

    Hemskt att din vän mådde så dåligt av sin kropp och så bra att hennes föräldrar ville hjälpa henne med att må bättre. Jag har en vän som alltid gick runt i bylsiga tröjor, alltid sov hos pojkvänner med tröja på, alltid hade armarna för bröstkorgen på stranden i någon form av tanke att hon var onaturligt platt. En bröstoperation senare kunde hon göra saker och leva på utan dessa tankar hela tiden. Kanske hade KBT också hjälpt. Men tydligen detta också. Vi vänner normaliseras det hela genom att säga, so what, jag har haft tandställning, färgar alltid håret and so on. Synd om det handlar om trender. Men om folk mår dåligt över sig själva och kan lösa det, låt dem.

    Svara

     Men gud… hur många höll inte på sådär i tonåren för att dom skämdes över någon kroppsdel? Speciellt för sitt extra fett? Det är ju psykiskt och en mognadsfråga bara

     Svara

      Exakt. När jag var tonåring kunde jag lägga timmar på att kolla plastikoperationer på näsa, ögonlock och tuttar. Jag växlade från ett komplex till ett annat, var det inte brösten var det näsan osv. Aldrig var man fri. Jag kunde alltid vara bättre, finare. Kunde hitta en ny blogg med nån snygg tjej och plötsligt känna att hennes stora läppar var ju snygga så det borde jag med ha.
      Alltså förlåt, men tonåring + detta utseendefixerade samhälle + sociala medier + oändlig tillgång till fixade bilder och vackra kvinnor = väldigt dålig kombo. Är sååå glad nu att jag inte gjorde slag i några operationer.

      Men där en stor del av problemet ligger, i sociala medier, ligger nog också en lösning. Det skulle dock kräva så stora förändringar att jag inte ser det möjligt. Alla influencers osv skulle behöva sluta lägga upp redigerade bilder, sluta göra ingrepp, sluta endast lägga upp de mest tillrättalagda bilderna osv. Fler ”typer” hade behövt blivit representerade.
      För att ta ett halvdant aktuellt exempel så är ju Bianca otroligt vacker. Jag tror många unga tjejer med smalare läppar också kunde finna ro och självsäkerhet med att en sån stor och vacker profil som Bianca hade samma attribut som dem. När då Bianca sen fyller sina läppar (om än mer smakfullt än de flesta) så måste det varit som ett slag mot vissa av dessa. Till och med deras idol, som de redan tycker är hundra gånger snyggare än de själva, tycker inte hon duger som hon är och fyller sina läppar. Varför skulle dem då vara nöjda med sig själva? Inte nog med det så ska hon, den snygga Bianca, börja spruta in fillers under ögonen också för hennes ”mörka ringar”. Något som följarna kanske inte ens visste man borde ha komplex över eller kunde injicera bort.
      Man blir trött

      Svara

    Ingen behöver det!! Herregud. Man är för tusan inte ens färdigväxt när man är 18, brösten fortsätter växa och utvecklas till 23-24 års ålder. Och skulle det vara så att man vid 25 fortfarande verkligen inte har någon bröstvävnad alls kan man söka landstinget om att få operationen bekostad. Att köpa bröst till sin unge är så sjukt fel och sorgligt. Inte konstigt att hon mådde dåligt över sin kropp med föräldrar som tycker det är en bra idé att utsätta sitt barn för en stor och smärtsam skönhetsoperation som kan ge allvarliga komplikationer. Det din kompis behövde var en bra psykolog, inte en plastikkirurg.

    Svara

     En psykolog till föräldrarna också kanske 🙊

     Svara

  Lågt.

  Svara

  De kanske skulle höja åldersgränsen till 25 år istället 🙄

  Svara

   🙌

   Svara

   Nej. Är man myndig så är man.

   Svara

    Bortsett från när det gäller att köpa alkohol eller sterilisera sig.

    Svara

     Dvs en 25-års gräns för vissa saker är inte helt dumt.

     Svara

     Ja fast där jag är för en 18årsgräns också. Jag tycker att myndig är myndig och då ska man få ta beslut själv. Även kring sterilisering.

     Svara

      Trots att hjärnan inte är färdigutvecklad och det är speciellt konsekvenstänket som inte riktigt finns där?

      Svara

       Ja.

       Svara

       Tja.. Kan man ta beslut att skaffa barn när man är 18 så bör man väl rimligen kunna ta beslutet att man inte vill ha barn också. Bägge valen är ju lika oåterkalleligt så.. eller ska vi vara äldre även för att få skaffa barn tycker du? Inga livsavgörande beslut innan konsekvenstänket är fullt utvecklat.

       Svara

   Nej. När man är myndig får du ta beslut över din egen kropp.

   Svara

    Diskussionen handlar nog mer om varför detta görs. Finns de som gör det för att de mår urbota dåligt pga komplex. Sen finns de som gör det pga trend för kan lova att för 15 år sen hade ingen tänkt på ankmun och brazilian butt om det inte vore för dagens influencer. Därför behöver man ställa sig frågan på samhällsnivå. För att tjejer ska kunna acceptera sig som de är.

    Svara

  Jag älskar mina naturligt stora läppar 🙂

  Svara

   Naturligt är the code.

   Svara

  Skrattade rakt ut till ”en rövförstoring av högsta klass från mormor och morfar”. ❤
  Vad är det för värld vi lever i egentligen? 😀😢

  Svara

   Sorglig sådan.

   Svara

   Camillas påhittade kanske? Tror inte någon skulle önska sig det, än mindre skulle någon ge bort det.

   Svara

    Bara här ovanför skriver någon om sin väninna, som fick en bröstförstoring av sina föräldrar i 18-årspresent, så…

    Svara

    Finns ju massor som gör butt lift, klart de önskar sig det.

    Svara

   En värd där unga flickor gör allt för att de ska se ut som riktiga sexobjekt.

   Svara

  Jag har fyllt mina läppar. Säger mer om dig som associerar stora läppar till att suga skitig gubbk*k.

  Svara

  Efter att ha sett mig mätt på svullna läppar har jag börjat tycka att tunnare läppar är vackert det också 🙂
  Kolla bara:

  https://www.yournextshoes.com/wp-content/uploads/2017/04/pom-klementieff-gotg2-premiere-closeup.jpg

  https://medias.unifrance.org/medias/143/252/64655/format_page/media.jpg

  Svara

   Det är inte fult, men tycker fylligare gör sig bättre. Menar inte onaturligt stora nu.

   Svara

    Tycker både och är vackert på olika sätt! Är så van vid stora läppar nu att jag hajar till när någon har smala haha.

    Svara

   Naturligt är alltid finast, tycker jag. Naturen kanske inte är perfekt, men den är äkta.

   Svara

   Mina läppar ser nästan exakt ut så som hon på första bilden har och jag blev så glad över din kommentar, tack ❤️
   Har mått dåligt över mina smala läppar sen jag var liten och har även blivit retad för dem. Blir inte direkt bättre av att man konstant matas med bilder på fylliga, plutiga läppar precis överallt och när folk man känner som redan har stora läppar injicerar fillers i dem så de blir ännu större. Men har ändå lärt mig att acceptera mina läppar som de är och skulle aldrig fylla dem, tror det bara hade varit en quick-fix för självförtroendet. Hade nog inte mått bättre av det i längden.

   Svara

    Det är jättefint med smala läppar! Elegant och vackert. Tycker det är så sjukt att man ens diskuterar storlek på diverse kroppsdelar på detta sätt haha. Som att allt är svart och vitt liksom. Att stora läppar är fint utesluter inte att små är det och vice versa.

    Du har också resonerat helt rätt med ”Quick fix” osv. Att jobba på din självkänsla och självförtroende kommer ge dig tusenfalt tillbaka än ett par fyllda läppar någonsin kan. Och med den hastigheten som tjejer idag fyller sina läppar och mer och mer börjar likna kloner av varandra så tror jag att ditt och naturliga utseenden överlag kommer bli desto mer uppskattat 🙂

    Svara

     Tack❤️

     Svara

   Jag har (naturligt) stora, fylliga läppar (precis som Kenzas om jag ska jämföra med någon) och jag drömmer (!) om små läppar som på bilden. Så fint, elegant och feminint! 😍

   Svara

  Schysst mot alla med stora läppar.

  Svara

  Att använda samma påhopp som svarta fått höra om sina läppar i många år kanske inte är så lämpligt.

  Svara

  Grattis till ett rätt och bra formulerat inlägg Camilla
  Äntligen 🙂

  Svara

  Ja tidernas förändras. Själv blev jag mobbad och kallad k×ksugarläppsh×ora etc. Idag not so much och de jävlarna kan gött betala för sina😂👄

  Svara

   För mina äkta,vanliga läppar alltså!

   Svara

   Samma här! På mellanstadiet sade en kille att det såg ut som jag hade en f*tta i ansiktet. Jag gick hem och sminkade över min mun och målade dit en liten istället. Numera får jag bara komplimanger, men har även fått frågan var jag ”gjort” mina läppar. (Enda nackdelen med min fylliga mun är att det kan bli hemskt kallt om läpparna på vintern.)

   Svara

  Stora läppar skriker inte det. Onödigt att ens skriva det. Hade räckt med att du är nöjd med dina läppar.

  Svara

  Jag är 30 plus å är lite sugen på ett ingrepp. Hade inga tankar på det som 18 och tur är väl det för då hade det garanterat inte varit för min egen skull sol det är nu

  Svara

  Hur kan ett skönhetsingrepp någonsin motiveras med att vara för ens egen skull? Förstår verkligen inte alls. Är det något som man behöver intala sig själv?

  Svara

   Det är en försvarsmekanism. Det tar såklart emot att erkänna att man bedömer sitt utseende utifrån normer och hur andra människor ser en. Vet inte hur länge jag höll på med att försöka övertala mig själv att jag sminkar mig för min egen skull. Jag sminkar mig fortfarande alltså, men är okej med att anledningen till att jag känner mig finare sminkad än osminkad går ganska långt bortom mig och ”min egen skull”.

   Svara

    Så är det väl med allt vi gör? En ickeopererad kan faktiskt fastna mer i utseendebryderier än den som opererar. Det blir tillslut en fars över det hela. Ångrar de sig så får de väll ändra? Varför är det en het potatis?

    Svara

   Precis. Så om du var den enda människan på jorden, eller om alla andra var blinda, så skulle du ändå fylla läppar och operera dig ”för din egen skull”? Man gör det för att passa in i ett skönhetsideal.

   Svara

   Nej, du har nog rätt. Jag är inte särskilt gammal (strax över 30), men jag har en väldigt stor och djup bekymmersrynka. Det har liksom blivit det enda jag kan se nu när jag tittar jag mig i spegeln. Jag avskyr den verkligen innerligt! Jag kollar dagligen på botox för att bli av med den. Det är inte roligt att alltid se mer eller mindre arg ut. Men jag vet inte om jag vågar. Jag är rädd att botoxen (botoxet?) är farligt för kroppen.

   Svara

  En av Bellas senaste instastorys, där hon och två till blir fotograferade… säger hon på riktigt ”SO FUN” i slutet?
  Hon är ju en parodi på sig själv??

  Svara

   HErregud kollade på videon och hon gör faktiskt det

   Kollade också reklamfilmen för RL parfymer, skulle varken vilja gå till hennes frisör eller spraytan:are

   Och så äckligt krystat med Sally i videon

   Svara

   Oh herregud, hon sa två ord 😱😱

   Svara

    Två ord som översatt till svenska låter ungefär lika dumt och fel som ”vi har så rolig!”.

    Svara

     ….eller snarare ”så kul”, ”så trevligt”, ”så roligt”.

     Svara

   Apropå Bella…. tror ni det är alkoholfritt i glasen som swishar förbi hej vilt nu?

   Svara

    Vad har vi med det att göra.

    Svara

  Jag tycker att det är hemskt att det blivit så vanligt att göra fillers och operera sig. Det känns som att det är lika vanligt som att gå till tandläkaren. Det är tråkigt att så många är missnöjd med sitt utseende. Men jag tror att det bottnar i dålig självkänsla. Istället för att göra ingrepp tycker jag att det är bättre att jobba på just sin självkänsla.

  Svara

   Ja vanligare till o med. Jag känner en hel drös med människor som inte tar sig råd att gå till tandläkaren med sina problem. Blir ett rejält hål i plånboken o jag förstår fortfarande inte varför tandvård inte räknas som sjukvård. Blir ju lite ironiskt när läppar o bröst blir viktigare än tandhälsa.
   Hade väl inte med detta att göra iofs 😊. En reflektion bara….

   Svara

  En video att kolla på om man funderar på fillers: https://www.youtube.com/watch?v=XGXeGHLG5eE

  Svara

  Är så glad att injektioner inte var tillgängligt för vem som helst när jag var 18 (är 30+ nu) Hade med största sannolikhet lagt mina pengar på en läppförstoring då. Var väldigt osäker på mitt utseende och minns hur påverkad jag blev av hur andra såg ut och vad de tyckte. Då handlade det om kompisar och bekantas åsikter. Numera är kretsen av vilka som påverkar och som man behöver förhålla sig till mycket större med alla influensers och konstant tillgång till internet. Pressen måste vara högre på unga idag än då i början på 00-talet. Önskar att jag hade fattat hur fin jag var som 18-åring och att jag lagt tiden på något annat än att ha ångest över mitt utseende. Hade haft lyckligare år då.

  Svara

  Jag tror inte det handlar lika mycket om dåligt självförtroende eller missnöjdhet över hur läpparna ser ut, som det gjorde ”förr i tiden”. När jag var ung var det mer undantag än regel att fylla läpparna och gudarna ska veta att även vi slogs med dåliga tankar om oss själva.
  Jag tror att det handlar om själva grejen faktiskt. Inte att själva resultatet blir ”omg så snygg jag blev” utan mer ”omg så snygga DE blev”. Slutresultatet, hur väl läpparna fungerar med resten av ansiktet har inte så stor betydelse. Att man faktiskt gjort det och att det skett en förändring i utseendet, DET tror jag är det som lockar så jävla mycket.

  Svara

   Kanske har ungdomar mer pengar att röra sig med än tidigare?

   Svara

  För att stora läppar är IT!! Smala läppar är INTE. Det är ett mode dom nog ligger överst på listan just nu. Big lips är typ ett måste. Tyvärr. Tur fyllningen går bort av sig själv……

  Svara

   *som

   Svara

   För vilka?! Det är ju bara i en sorts krets influensers …. Jag känner då ingen som ens varit i närheten av läppfillers!!!

   Svara

   Ja det finns stora fördelar med ingrepp som inte är permanenta. Känner ett antal kvinnor som helt plockade sönder sina ögonbryn på 90-talet när det var inne med smala streck till bryn. Och nu har de gjort 3d-bryn och tatuerat dit nya.
   Eftersom trender kommer och går…

   Svara

    Hur blir läppar och andra kroppsdelar efter fillers?! Försvinner de helt om man slutar lägga i nytt?! Finns det inte risk för klumpar och så?! Eller var det kanske med gamla sorters fillers?!
    Tyvärr verkar det ju som att i början så gör folk fillers som ser hyfsat normala ut, men sen blir det bara mer och mer och de bor fartblinda, och ser inte att det blir dessa ankmunnae

    Svara

     Ingen aning. Jag har inga som helst planer på att spruta in något nervgift eller annat främmande ämne i kroppen. Både på grund av riskerna och för att jag sett alldeles för många ingrepp som gått fel. Lägg till att man har ett svagt patientskydd om något går fel.

     Men jag håller helt med om att många verkar bli fartblinda och saknar realistisk syn på sin egen förvandling. Jag vill inte moralisera över andras val, men tycker det är sorgligt att fillers och injektioner sprider sig längre ner i åldrarna. En 18-åring har knappt växt färdigt!

     Svara

   Valentina, vad är det för folk du har omkring dig?
   Jag har absolut ingen i min bekantskapskrets som skulle vilja se ut så.
   Har ni inga speglar? Det låter nog elakt men märker ni inte att folk skrattar åt såna läppar?

   Svara

  Det är väldigt synd om Natalie. All mobbning hon utsatts för har lämnat spår och är säkert en bidragande faktor till hennes fillers… (Är bekant till henne) 🙁

  Svara

  Är jag helt ute och cyklar ifall jag tänker att det är lite samma som att alla tatuerar sig så fort dom blir 18? Fillers i läpparna är ju inte ett så stort ingrepp (ingen operation som bröst tex).
  Spruta in konstiga ämnen i kroppen, ta lite risker, same same.
  Läpparna försvinner ju dock till skillnad från tatueringar!

  Svara

   Håller med om att tattueringstrenden hos yngre är lika ”hemsk”…. Har inget emot
   Tatueringar i allmänhet

   Svara

  reagerar mest på att hon tror att dubbelmoral är något man kan vara.

  Svara

   Hon menar nog hycklare..

   Svara

  Själv tatuerade jag mig typ det första jag gjorde när jag fyllde 18. Då är nästan ankläppar att föredra då det försvinner efter ett tag…

  Svara

   Samma här, gick direkt efter skolan på min 18 årsdag. Jag som har täckt mycket av mina osäkerheter med tatueringar, kunde inte gå ut i kortärmat innan, kan förstå folk som använder sig av plastikirurgi även om jag inte skulle göra på det sättet.

   Svara

  Det är två saker som stör mig gällande skönhetsingrepp:

  1. TOTAL avsaknad av insikt hos många som utför ingrepp. Kokar när de säger att de gör det för sin egen skull. De förstår ju inte kritiken? Många visar en sådan extrem verklighetsfrånvänd syn och tycks vara helt omedvetna om den stora bilden och de strukturer som påverkar dem till att göra ingrepp. Det är liksom ”’alla gör vad fan dem vill och ingen annan har med det att göra och ni är bara avundsjuka ”… Zzzz…

  2. Det skapar noll mångfald. Alla ser exakt likadana ut. Tänk om man använde ingreppen lite individuellt? Nu ser ju alla likadana ut.

  Svara

   Håller med, det värsta e att även medelålders som gör sånt här, verkar aldrig att
   Få nog. SER de inte själv när de liknar en cat-women men förmodligen tycker de att de är snygga.

   Svara

    Michelle Pfeiffer är sjukt snygg dock.

    Svara

  Jag trivs jättebra med mina ögonbryn när de är färgade och de håller sig mörka länge, men hårstråna på kanterna om man säger så (under, över och i slutet/början) blir ljusa jättesnabbt. Jag har dessutom blivit allergisk mot ett ämne som finns i många färger, varför jag bara kan använda vissa och har verkligen inte hittat någon jag trivs med (tips!?). Har därför funderat lite på att tatuera mina bryn.. Dock så ifrågasätter jag mig själv mycket. Varför vill jag göra det när jag är fin i mig själv? Är det inte bara bättre att skita i hur det ser ut och fokusera på hur jag mår, osv osv.. vill gärna höra er kloka input på detta.. tack! <3

  Svara

   Vilken tur att jag flyttat från Stockholm, här skulle ingen bry sig om någon annans ögonbryn 😀

   Svara

   prova tatuera med hennafärg först kanske?
   Själv känner jag att just ögonbrynstatuering är en värd grej om man gör det hos någon riktigt duktig. Jag fyller i mina varje dag, men det är inte som att jag skäms utan. Svårt det där! Men för mig är en tatuering något helt annat än andra skönhetsingrepp.
   Sen tänk också på om det är värt pengarna? Kan du göra nåt annat roligare för dom kanske du inte vill tatuera dom!

   Svara

   Du kan ju prova microblading, det är ingen permanent ögonbrynstatuering utan håller ca 6–12 månader (beroende på hudtyp).

   Svara

  Är det sant att Cissi betalat dig pengar?

  Svara

   Vad förväntar du dig för svar på en sådan fråga?

   ”Japp, ett blogginlägg med bild på transaktionen kommer senare ikväll”
   ”Nej, det är klart jag inte låter mig mutas. Vad tror du om mig egentligen?”
   Eller kanske
   ”Jo, men vi är inte överens om summan än. Förhandlingarna fortsätter.”

   Svara

   Vilket absurt rykte, låter som en flashbacktomte som har rökt på för mycket och kommit på ännu en ”sanning”.

   Svara

  ”Vilken dubbelmoral hon ÄR”. Kan inte folk gå färdigt skolan och ta en extra språkkurs om de nu ska försörja sig på att skriva någon form av texter på sociala medier? Även om det bara är små, enkla texter som är till för att beskriva dagens outfit eller presentera ett reklamsamarbete så är det bra om man har ett litet grepp om hur man hanterar det svenska språket.

  Svara

  Haha jag sitter och väntar tålmodigt på att små läppar ska bli trendigt istället. Hoppas det blir av, är för snål för fillers.

  Svara

   Klart det blir av. Men enklast är att bara lära sig att tycka man är fin som man är 😉 Personligen känner jag ingen som föredrar en ingrepps-look

   Svara

   Jag har smala läppar… kan inte påstå att det stört mig. Känner att en stor mun inte hade passat i mitt ansikte 🙂

   Svara

   Små läppar och platt rumpa är nästa stora trend. Känner det mycket starkt faktiskt.😉
   Det är ok om ögonbrynen håller i sig dock. Fixar inte att dra loss de där små rackarna.

   Svara

    Redan varit trend. Under Paris Hiltons tid var det små bröst och smal kroppsform som gällde. (Plus sönderblekt hår, magtröja och velour set. Tjatade du desdutom till dig en liten hund var du gud bland vännerna.)

    Svara

  Tycker det är synd hur mycket man påverkas av andra! Idag på mitt jobb kom det in två barn som måste ha varit max 12 år och de efterfrågade ett bantningspreparat som de hade sett på tv. Tyckte det var så tragiskt. Barn borde få chansen att bara vara barn! 🙁

  Svara

  Ibland undrar jag hur det känns att vara så missnöjd att man vill ändra på sig. Jag vet hur det är att känna sig ful – jag tyckte att jag var asful när jag var liten och även idag kan jag erkänna att jag liknar Fiona när hon är ett träsktroll, men jag är OK med det. Har aldrig funderat på ingrepp och känner mest att det e så FAKKING DYRT och läskigt eftersom det ändå är ingrepp och ingrepp = risk för infektioner.

  Svara

   Jag tänker att om man skulle göra om tex läpparna för att man inte gillar dem till hundra procent, så är det sedan något annat i ansiktet som inte passar

   Svara

   Saken är, att samhället formar oss. Oavsett om vi vill eller inte. Det är normalt numera att göra ingrepp, problemet är just nu, att jag blir besviken på en 18 åring. En tjej som fått utstå mycket men efter det lyckats skapa sig framgång och massa pengar på det. Sedan gör detta. Det är så samhället ser ut. Att inte vara nöjd med sig själv och förbättra det, av fel anledningar. Jag tar inte ifrån hennes hemska bakgrund. Men det finns så många som genomlider hemska dagar, som inte kommer hamna där hon är idag, som ser upp till henne, att hon tagit sig dit hon är idag. Så gör hon ett ingrepp det första hon gör. Hon har tyvärr inte varit den framgångssaga som ses på insta mm, hon är kvar i det hemska. Problemet är att hon numera tjänar mycket pengar på det, och får andra att tro att det kan bli bättre. Men hon är arton, och är inte mogen än. Ingen av oss är det. Vi vill vara något vi inte är. Usch blir ledsen. Vi vill vara något som samhället vill. Undrar hur världen kommer se ut längre fram. Det jag hoppas, är att djuren i framtiden får mer än vi. Att djuren slipper lida. Usch fan såg en video precis från kina hur de flår, pinar är vidriga mot hundar. Nej fy, nu tappa jag spåret. Jag hoppas vi människor börjar bry oss om djuren och att om det ska fortsätta såhär. Att vi alla som har pengar kan se lika ut, men att djurplågeriet försvinner. Att skada djur. Fan varför är jag inte miljardär. Fan också, då skulle jag också skaffa nya läppar, och rädda alla djur från vidriga människor.

   Svara

  OT: Bellabilden i dina stories – har hon som blir trampad på tårna dessutom fått ärva den berömda städrocken från förra året?!?!

  Svara

   Det är väl bra med återvinning och att återanvända och inte köpa nytt hela tiden och konsumera. Tror inte hon blir trampad, nog ingen större fara som ni behöver oroa er för.

   Svara

  Jag tänker på hur folkslag modifierar sina kroppar, med ringar i munnen och örat och sådär. Och dom som förlänger sina halsar. Och små flickors fötter som lindas för att de ska vara så små som möjligt. Det är intressant att vi nu är i en kultur där några hyllar kroppsmodifiering och andra förkastar det!
  Själv blir jag ofta illa berörd när någon opererar sig pga skönhetsideal. Känner också att alla äger sin egen kropp men vissa behöver kanske lite mer goda råd..

  Svara

   Sant

   Svara

  Det sorgliga i allt detta är ju att hon blivit utsatt för mobbning, och efter det lyckats komma tillbaka starkare utåt sett. Men egentligen har hon lika väl formats av dagens samhälle. Men vad kan man kräva av en 18 åring. Det är såhär det ser ut numera. Hemskt.

  Svara

  Jag hatar oss människor. Vi är vidriga, punkt.

  Svara

  Barn svälter ihjäl. Folk dör i krig. Obotliga sjukdomar tar liv. Isbergen smälter. Insekter försvinner.
  Åhh, jag måste ha stora läppar så jag får många likes.
  På riktigt?

  Svara

   😭💔

   Svara

   Vad har det med saken att göra ens? Jättekonstig jämförelse

   Svara

   Och vad händer med de miljarder vi skickar genom organisationer till Afrika? Har under de 29 år jag vetat om att de skickas ”pengar” till Afrika men det ser fortfarande ut som det gör om inte värre?
   Vilka vill ha krig?

   Svara

  Mår nästan illa av att se kommentarer om Tyra på den här bloggen. Känns som om hon kan få vara ifred här inne.

  Svara

  Jag ville refsn från 12 års ålder förminska min näsa, förstora mins läppar etc… nu är jag 18 och känner att jag mognat in i mitt utseende typ. Vet inte riktigt hur jag ska förklara men tror att i puberteten så sker det så mycket förändringar och när man kommer ur den perioden kan man börja acceptera sig själv osv. Självklart tänker jag fortfarande på möjligheten att göra fillers i läpparna men det beror nog mycket på hur extremt normaliserat det blivit. ALLA gör det verkar det som, förut var det verkligen inte på samma sätt. Utveckligen har verkligen gått snett..

  Svara

  Bara jag som sett sambandet på instagram att hajen lägger upp en video med undertext sen lägger måndagsvibe upp en video med liknande undertext samma kväll? Knappast slump

  Svara

  Bara jag som sett sambandet på instagram att hajen lägger upp en video med undertext sen lägger måndagsvibe upp en video med liknande undertext samma kväll? Knappast slump!

  Svara

  Varje gång jag är i Sverige blir jag så paff av alla läppfillers det ser liksom så skevt ut och så många har detta? Jag är absolut inte emot botox eller fillers det är bara trist att det blir ngt som konstant måste underhållas o så är man fast i skiten.

  Måste säga att jag uppskattar Sandra B hon o hennes polare står för ett annat ideal (visst lite pretto lanske) där skavanker blir charmiga. Lite samma som med Girls.

  Helt säker dock att vi redan får se en backlash snart med naturligt icke-tillrättalagt utseende grunge-revival eller dylikt. Allt går ju i cykler som Löwengrip skulle sagt…

  Svara

   Bor själv utomlands där många gör synliga ingrepp av olika slag och den backlashen du talar om har börjat komma här nu där naturliga utseenden börjar bli ”inne”. Botox, fransar och bryn är vanliga fix men läppar och tuttar osv är intresset svalare för att fixa numera.

   Svara

  Sträcker man inte ut huden och skapar tidigare ålderstecken?

  Svara

  Jag känner mig jättegammal men satt häromdagen och undrade hurdana förebilder unga har idag. Spontant kom jag att tänka på personer som syns och hörs i paradise hotel och på ex on the beach. Samt alla influensers som (många gånger) medvetet eller ej ’uppmanar’ till överkonsumtion och bröstförstoringar, fillers mm.

  Oavsett byststorlek och mängden pengar i plånboken är vi ju i grund och botten alla likadana mänskliga varelser med tankar och känslor. Jag kan dock inte låta bli att brottas med tankar om hur jag ska övertyga mina barn (2,4) om samma sak.

  Svara

  Jag är säker på att alla här som klagar på ”dagens ungdomar” är kärringar i 40års åldern som var unga på 90talet och tatuerade in ngn äcklig tramp stamp eller skabbig tatuering på sidan av armen när ni fyllde 18. Som ni fortfarande har kvar, fyller man läpparna försvinner det (speciellt första gången) efter någon måndags. Så sluta klaga

  Svara

   Månad*

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.