Influencern Terése Alvén drabbad av cancer

Min vän, fd kollega och influencern Terése Alvén har delat med sig av ett inlägg på bloggen som den här texten kommer ifrån.
Av respekt till henne så kommer jag inte posta någon bild från inlägget utan den som vill ta del av hela hennes post hittar den HÄR.
Jag visste först inte hur eller om jag överhuvudtaget skulle skriva om det som drabbat Tess då det känns så himla nära liksom, men efter att jag såg att det startats en insamling i hennes namn så ville jag lyfta upp det här, men förhoppningen att hennes öppenhet kan leda till någonting att Cancerfonden får in mer pengar till forskning.

Ni hittar insamlingen ” Spring för Terése” HÄR på Cancerfondens sida.

Vill eller kan du inte göra en donation, skicka lite kärlek till Tess här i kommentarsfältet! 
Det kostar ingenting. <3

 

68 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Känner henne inte men hoppas av hela mitt hjärta hon klarar sig, förlorade nyss min bästa vän i cancer.

   ❤️

  Alltså hur mycket ska hon behöva gå igenom ? ska skänka en peng ikväll.

   Tänkte samma sak, kom in på bloggen och läste igen om när de fick avbryta graviditeten också. Sitter och gråter för att livet kan vara så orättvist. Hoppas hoppas hoppas att Terése fixar detta och att det här bara blir en parentes i hennes liv. <3

    Detta kan vars det sorgligaste jag hört någon gå igenom. Från att vara gravid till att genomgå cellgifter med en aggressiv gyncancer. Grät när jag läste blogginlägget. Hon släpper en bok i höst och det bästa vi kan göra om man är intresserad av träning är att köpa boken!

  Älsk på att det är en insamling på Cancerfonden, bra gjort

  Är så himla ledsen för detta, all kärlek och styrka till Terese och hennes nära <3 <3 <3 <3

  Jag tycker jag har gått igenom jobbiga saker, men ingenting i jämförelse med henne. Fy fan vad livet är för jäkla elakt ibland! Jag hoppas så mycket att hon klarar sig och som hon själv var inne på – man måste ta tillvara på de bra stunder man har för man vet aldrig när det kan ta slut ❤️❤️❤️

  ❤️❤️❤️

  Har tyvärr inte råd att skänka pengar just nu men skänker en tanke och kärlek <3

  Blev så berörd när jag såg inlägget att Terese fått cancer. Hoppas på att vinner den här kampen. <3
  Saknar min vän som inte gjorde det.

   <3 kram!

  Jag överhörde nån galning som informerade en insamlare om hur vidriga Cancerfonden är, för att dom finansierar djurplågeri, och att man absolut inte ska ge dom några pengar. Vissa tycker väl inte att cancerforskning är så viktigt.

   Okay, den diskussionen kan vi ta en annan gång, tycker jag. Trevlig kväll,Henrietta!

    Men alltså va? Varför så onödigt drygt svar mot Henrietta?? den attityden du har i ditt svar kan vi snarare ta en annan gång eller aldrig. ?

     Som sagt, ni verkar inte fatta decorum här. Detta är Camcams vän, have a heart era fjantnosar. Det handlar INTE om er och era känslor/åsikter.

      Ingen uttryckte någon egen känsla. Hon berättade bara hur konstigt en del tänker.

       Ja, exakt så.

        Ganska okänsligt när någon berättar de har cancer att göra det till ett inlägg om för eller emot djurförsök.

   Jag tror att det är enkelt att ha de åsikterna så länge man själv inte har en närstående som drabbats. Eftersom min mamma håller på att behandlas för bröstcancer så är jag så otroligt tacksam över de behandlingar vi idag har och över den sjukvård vi faktiskt har som gör det möjligt för henne att få behandling utan att betala mer än patientavgiften.

    Vilken sjukvård?!?!! Sveriges sjukvård är ett lotteri om du råkar ha tur att ha en husläkare som har tid för dig och lust att vilja ge dig prover, ja husläkarens mottagning bekostar proverna och hamnar du på en snål mottagning får du inga prover. Jag kan vittna om att Sveriges sjukvård har gått under totalt och folk dör på löpande band pga av icke existerade sjukvård. Skattepengarna går till mycket men INTE till sjukvården

     Tyvärr har du rätt. Vården är ojämlik och har man otur kan man som patient drabbas av vårdskador, och i väldigt sällsynta fall även omkomma pga fel orsakade av i grunden för för låg sjuksköterskebemanning.

     Man undrar vad som egentligen ska till för att få politiker att inse att de måste erbjuda en rimlig arbetsmiljö och lön som motsvarar utbildning och ansvar för sjuksköterskor. Jag bytte till bemanning när sjukhuset införde ett nytt avtal som gjorde att jag förlorade flera tusen varje månad. Dessutom höjde de parkeringsavgiften för personal med 75 %. Samtidigt påstår de i media att de nu satsar på ordinarie erfaren personal.

     En cellgiftsbehandling kostar ungefär 100k kr. Mamma har gjort 20 st. + strålning, operation, läkemedel, bott på sjukhus, haft vårdpersonal.

     Så jo, pengar läggs på sjukvården. Vi behöver inte betala mer än max 2300 kr/år för läkemedel.

  ❤️

  Någon som vet om det är avgift på swishet för mottagaren? Jag har himla tajt ekonomi men vill skänka 8-10 kr iallafall, undrar om det är värt eller om nån avgift ”käkar” upp det?

   Nej, ingen avgift på swish.

    Beror på, inte till privatpersoner, men till företag, föreningar o liknande kostar det ?

  Blev så fruktansvärt arg och ledsen när jag läste inlägget. Självklart skänker jag en slant, uppmanar alla som har en slant över att göra detsamma. Om insamlingen till monas universum kunde inbringa minst 70.000 så borde vi kunna komma upp i minst de 10 dubbla!

  Skänker varje månad, då Cancerfonden känns viktigast för mig. Tänker på Tess ❤️

  Fyfan. Ska genast skänka en slant ❤️Ont i hjärtat för hennes och hennes nära och käras skull. Däremot blir jag varm av att såna här fina initiativ tas. Medmänsklighet och värme ❤️

  Så hemskt. Önskar henne och de anhöriga styrka och allt gott.

  Men åh ?. Styrka till Therese ??❤️

  Swishat.

  Hej Camilla,

  Jag har inte Facebook och kan inte kommentera på hennes blogg. Kanske du kan förmedla henne om Sugarbaker-metoden. Min vännina har gjort den (en tuff behandling men den förlänger livet). Hon hade dock äggstockscancer som spritt sig till buken.

  http://www.temahalsa.se/uppsalaklinik-ar-varldsledande-inom-bukhinnecancer/

  ❤️

  Skämtar ni?? Är Monas insamling viktigare än ung cancersjuk småbarnsmamma?? Sjukt samhälle vi lever i 🙁

   Är det någon som har påstått det?

   Vem vem har påstått det?

  Skickar massor med styrka och kramar❤️

  All kärlek och styrka ❤️

  Sorgligt, dock verkar inte Cancerfonden, med sin lobbyism och miljonersättningar till styrelsemedlemmar m.m. vara lösningen.

  https://www.svd.se/sa-mycket-tjanar-cheferna-pa-valgorenhetsorganisationerna

  httpshttps://nyheter24.se/nyheter/inrikes/19102-rosa-bandet-skakas-av-bluff

  ://www.tv-helse.se/lars-bern-cancerfonden-inga-pengar/

  https://martinajohansson.se/lobbyism-och-hyckleri-bakom-cancerforskning/

   Cancer är den bäst säljande produkten i världen för big pharma. Det har kunnat gå att både undvika och bota sedan många år tillbaka men kommer aldrig tillåtas att botas då det är en miljardindustri. Tycker synd om att majoriteten av människorna i världen famlar runt i nattmössan och känner sig så härliga när de springer runt i pärlarmband från Cancerfonden och Swishar 50 kr.
   Congrats you just played yourself…

   Monsanto förgiftar maten men de värsta cancerframkallande medlet, köps upp av Bayer som gör cancermedicinen, blir stängda för miljarder av folk som blir sjuka, Frankrike och andra länder försöker förbjuda giftet (bekämpningsmedel till grönsaker/frukt/spannmål)

   MEANWHILE IN SWEDEN
   Annie Lööf kan falska saten åker på bilderberg gruppens möte en gång och nu kämpar hon för att monsantos glyfosat ska användas i Sverige.
   Annie Lööf har alltså lobbat som fan för detta gift. Folk som tror att cancer är genetiskt tycker jag synd om ? och ännu sorgligare är de satar som tror att forskningen kommer ”leda någon vart”.
   En person med cancer är en till kund för dessa företag…

      Här är nog viktigaste länken om man vill undvika få i sig rävgiftet

      https://livelovefruit.com/glyphosate-in-food-complete-list/

         Hur många länkar har du tänkt leta fram och posta här?

          Det finns 100 tals länkar om detta valde några av de som jag tycker är mest intressanta just nu. Du är välkommen att du just fått lära dig viktigt information av mig, varsegod 🙂

    Tack för att du orkar skriva om detta, själv orkar jag inte ta diskussionen med människor som vägrar se verkligheten.

   Camcam – kan du radera sånt här stolleri? Speciellt i anslutning till ett inlägg om person som drabbats av sjukdom.

    Stolleri? Du är en dåre om du inte följer utveckligen i världen. Googla själv och läs mer om rättegångarna mot monsanto och Bayer

  Det finns faktiskt en tid och plats för allt. Ett inlägg om att någons vän fått cancer kanske inte är det bästa stället för det där.

  Ifall du har problem med cancerfonden, skänk inga pengar helt enkelt. Alla får göra som de vill men man kan ju visa lite mer respekt.

   Det är ett hån att tro att Cancerfonden någonsin kommer utföra något. #BigPharma

    Skäms på er ni som har mage att skriva att Cancerfonden inte gör skillnad.

    Tack vare alla donationer till Cancerfonden har forskningen gått framåt och botat eller förlängt livet för massor av människor.

     Haha tror du det på allvar?

     Alltså big pharma är de som bestämmer Vilka som ska överleva. De är de som tillverkar medicinerna. Cancerfonden har inte tillåtelse att göra något alls för att bota cancer, det är bara en fasad för att hålla allmänheten lugn.
     Skulle allmänheten börja vakna upp skulle det bli mer kaos worldwide än vad gula västarna orsakade i Paris…
     big pharma förlitar sig helt på att majoriteten av människor är naiva och tror på rökridåer

      Alla pengar inom Cancerfonden kanske inte går till helt rätt saker, men enligt denna länk sponsras en hel del viktig forskning (med exempel på riktiga projekt från universitet)

      https://www.cancerfonden.se/forskning?take=70

      Jag har jobbat på både Big Pharma och små forskningsbolag och kan lova att #BigPharma absolut INTE sitter och håller på läkemedel mot cancer som de inte säljer bara för att de VILL att folk ska vara sjuka och köpa andra mediciner. Ett fungerande cancerläkemedel blir en garanterad storsäljare.

      Det är oftast inte BigPharma som forskar fram nya cancerläkemedel utan det börjar med enskilda forskare. Dels forskare som utreder vad som händer i kroppen när man får cancer (som många av projekten som nämns på Cancerfondens hemsida). Dels forskare som tar fram molekyler som är verksamma mot den mekanism som gör att man får just en viss sorts cancer.

      Båda typerna av forskning är helt beroende av bidrag från stiftelser, föreningar o.s.v. för att kunna forska. Först när molekylen/kandidatsubstansen kommit en lång bit på vägen med kliniska prövningar är BigPharma intresserade av att köpa substansen och börja tillverka.

      Långt inlägg men det jag vill säga är att små forskningsbolag, många gånger bara 1-2 personer, är beroende av gåvor och Cancerfonden bidrar till att denna enormt viktiga forskning kan fortsätta.

      Jag stöder för övrigt själv Cancerfonden då 3 nära anhöriga och vänner gått bort i denna fruktansvärda sjukdom.

       Snälla du jobbar för djävulen aka big pharma ditt ord betyder absolut 0…

       Bara att man söker sig dit säger allt om dig. Du vet absolut ingenting du hade troligtvis en väldigt låg nivå på jobbet och knappast att du rörde dig i kretsarna som bestämmer och vet vad som är planerat. Alla forskarna som varit nära att lösa cancer och hv problemen har mördats.

      Till Anonym 15.27: Vad baserar du ditt inlägg på? Har du t.ex. hört talat om särläkemedel/ orphan drugs? https://en.m.wikipedia.org/wiki/Orphan_drug

      Det är läkemedel med bevisad effekt mot ovanliga sjukdomar, t.ex. en viss form av cancer, som får ett snabbspår genom den kliniska prövningsprocessen för att läkemedelsverket vill att alla som behöver läkemedlet ska få tillgång till det, trots att det kanske inte är lönsamt för ett BigPharma-bolag.

      I Sverige och många andra länder finns också Extemporeläkemedel. Det är särskilda läkemedel, också till enskilda patienter eller små patientgrupper som behöver en livsviktig medicin som det inte går att få lönsamhet i.

      Extemporeläkemedel och i vissa fall Orphan drugs betalas helt av staten.

      Så i alla fall i Sverige sitter inga ”BigPharma” och gnuggar händerna och gömmer cancerläkemedel för folket.

       Det är de globala topparna som har undanröjt alla som försöker lösa cancer och hiv till de stora massorna. Sorgligt att ni inte själv djupdyker i sanningen och lär bilda er egen uppfattningen, Sverige är ett av världens mest korrupta länder och företagen kommer undan för att svenskar är de mest naiva och godtrogna som finns. Så jag förstår att ni inte köper det jag säger, svensken stoppar alltid huvudet i sanden…

       Sedan så har redan livsviktiga mediciner från små patientgrupper börjats ta bort från Sverige och finns endast på dyr och svår license… läkarna och medicinbolagen har redan erkänt att det är för en kostnadsfråga…

       Företagen tjänar mer på att en person behandlas under lång tid gör cancer än att de direkt blir botade. Läkarna tjänar också jättemycket på cancer. Glöm aldrig att en sjuk person är en kund för en läkare. Fanns de inga cancerfall skulle läkarna inte ha några jobb.

    Alla som använder #bigpharma är stollar…

  All styrka till Terése och hennes familj. <3 <3 <3 Cancer är en jävla skitsjukdom. :'''-(

  ❤️

  Vila Mjukt Terése??? Fruktansvärt & Tragiskt på Så många sätt

  Jag har som så många andra följt denna mycket tragiska historia. Det började med att jag hittade det här inlägget och sedan sökte jag upp Tereses blogg, som jag aldrig tidigare hade läst. Ingen kan ha förblivit oberörd av detta! En, ung, extremt vältränad kvinna, hälsosam på alla sätt blir gravid och sedan drar problemen i gång och ett halvår senare finns hon inte mer. Inte ens som djupt berörd medmänniska men inget annat har man hängt med psykiskt, det gick med ljusets hastighet. Att då föreställa sig den chock anhöriga måste befinna sig i låter sig knappt göras.

  Och nu vet inte jag om jag förstått det helt korrekt, det skrivs olika saker på olika ställen, men Wikipedia uppger att Terese har avlidit. Därför vill jag skicka mitt varmaste deltagande till hennes man, hennes barn och övriga anhöriga. Jag gör det här därför att det var just här jag läste om Terese första gången. Terese själv får äntligen vila, så har jag förstått det.

   Hon sover sin sista tid så hon kommer aldrig mer vakna ?

    Då var det i sanning okänsligt gjort att skriva på Wikipedia att hon är avliden. Skäms på dig som gjorde det! Oerhört respektlöst eller oseriöst – beroende på om du bara saknar empati eller är dum. Ja, jag skräder inte orden här, de är rättvisa i det här fallet – så bär man sig helt enkelt inte åt! Var det förresten inte i den här bloggen det påtalades just hur viktigt det är att förstå att Wikipedia inte är en säker källa, eftersom vem som helst kan skriva där? Nu behöver inte just jag få det påpekat för mig, men det var ändå bra skrivet, ett viktigt påpekande. Och det som just hände apropå Terese visar ju det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.