Svar på frågestunden del 3

Tycker du att du är objektiv när du skriver om Isabella Löwengrip? Hur ser du på den konstruktiva kritik som framförts till dig, angående hånade och elaka kommentarer om Isabellas utseende, kropp etc? Har du något emot Isabella på ett personligt plan och är det anledningen till att du tillåter en hårdare ton bland kommentarerna i inlägg om Isabella?

Jag har aldrig påstått att den här bloggen är 100% objektiv. När jag gör ”granskningar” försöker jag vara det och tar hjälp av min chefredaktör för att inte lägga in för många egna värderingar i det, men annars?
Nej, varför skulle jag vara det?
Jag skriver väl allt som oftast om vad JAG tycker om saker och ting, så att någon skulle tro att jag är vara 100% objektiv här känns ganska märkligt.

Jag känner inte Isabella och har ingenting emot henne på ett personligt eller privat plan. Om det nu finns något sådant.

Det här med att JLC ”snor” format från tv-program (senast ”vem bor här”). Vad tycker du om det? Och får dom egentligen göra så? Format säljs ju dyrt på mässor osv i tv-branschen.

Jag vet inte, jag kan på tok för lite om den typen av rättigheter tyvärr.

Stämmer det att du har varit tillfälligt förlamad? Och isåfall varför?

Nej, däremot har jag skadat mig på sådant vis att det fanns en stor risk att jag kunde blivit förlamad från midjan och nedåt.

Vad tycker du om Margaux Dietz?

Jag gillar henne! Hon känns fortfarande relativt genuin och ”oförstörd” som influencer. Jag uppskattar även hennes annorlunda samarbeten där hon lyfter upp samhällsfrågor mm.
Dock framstår hon som extremt sponsrad, men vem skulle inte försöka få sitt bröllop sponsrat om de kunde? Ingen VILL väl punga ut med pengar om man inte måste?

Vet du var Bellas pengar kommer ifrån?
Har hon lämnat Löwengrip?

Givetvis VET jag inte var Bellas pengar kommer ifrån, men jag skulle tro att hon haft ett ganska stort sparkapital att kunna plocka av. Hon har även sålt av delar av sina aktier i bland annat Flattered, och kanske fler företag.

Hur gör man slut med en vän utan att ”skapa drama”? Jag har en vän som ändrar sig mot mig beroende på vilka andra som är närvarande. Det tar för mycket energi av mig att försöka förstå varför och ”förbereda mig” inför att vi ska ses.

Ta snacket eller låt vänskapen fasas ut.
Det beror på hur rak och ärlig du orkar vara.

Har du någonsin ångrat att du skapade denna blogg?
Har du haft seriösa tankar på att lägga ner den?
Nej. Aldrig.

Har du något spännande skvaller om någon bloggare/influenser som skedde innan du startade din blogg? Som du kan berätta om utan att berätta om vem det egentligen handlar om?

Ja, det har jag. Det var nog anledningen till att många influencers blev smått upprörda när det kom fram att det var jag som skrev den här bloggen.
Den kunskapen kommer jag dock inte dela med mig av, inte ens anonymiserat. Det har jag lovat och jag planerar att hålla det löftet.

Första bloggen du läste?
Vilken influenser gillar du mest?

Oj, det måste nog varit Karolina Lassbos – En Glamourprinsessas dagbok.
Av de jag inte ”känner” – Egoina, Sandra Beijer, HanaPee.

Varför anställer du inte en assistent? En sådan som kan bevaka bloggar, komma med lite nya idéer och insikter, göra research åt dig osv? Dags att inspireras lite av IL Camilla! Dags att skala upp nu tycker jag!

Jag skulle nog behöva göra gaaaaanska så många samarbeten om jag skulle ha råd att anställa en assistent och kunna betala vederbörande en skälig lön.
Och jag vill faktiskt inte ha någon. 🙂

Hur kommer den här bloggen påverkas av det nya upphovsdirektivet inom EU (framförallt Artikel 13)?

Ingen aning. Är det någon förutom Emanuel Karlsten som  vet?

Jag tycker du Camilla ska börja granska bloggarnas sk ”arbetsresor” var dessa går ut på och hur bloggaren får betalt. Jennys matblogg åker ofta på dyra sponsrade resor och dessa resor är helt orelevanta till vad hennes blogg egenligen ska handla om nämligen mat och bakning. Jenny vägrar även att svara på frågor om sina resor och samarbete med reseföretag. En del resor märks dessutom ut som sponrade i efterhand. Det är flera jobbresor som Jenny gjort genom åren och nu gör som hon kniper käft om. Verkar vara nån riktig redig öm tå kring hennes ”jobbresor”. Hon publicerar inte längre frågor som rör dessa resor och samarbeten. Jenny är bara intresserad av få så mycket pengar som möjligt idag utan att röra på röva

Bra tips! Tack!

87 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Åh fröken Lassbo! Hon måste väl ha varit typ först av alla? Någon som vet vad hon gör idag, blev hon advokat?

   Svaret fanns en googling bort. 😊

  Se svaret på fråga 1 som ett skolexempel på att svara tillräckligt mycket på frågan för att det ska se ut som att man svarat på den, när man i själva verket inte svarat särskilt mycket alls.

  Dom ärren är nog från perioden när hon var emo

  100% objektiv är en sak – och rena lögner en annan sak. Ett jävla kräk och lögnerska är vad du är, Camilla Gervide. Fy fan vilket ljugande svin du är.

   Okej då, Ingrid! Jag släpper igenom en till då!
   Du är så härlig och go att ha här!
   😉

   Berätta gärna vad som är lögner? Sjukt konstruktiv kommentar btw

   Ingrid, ska man komma med sådana skarpa anklagelser så bör man även ge konkreta exempel på lögner. Det är liksom svårt för mottagaren att ta till sig utan något konkret att förhålla sig till. En tanke bara i all välmening.

   Men Ingrid! Skämmes!

   Ingrid! Det var fan inte igår!

   Jag som tydligen är helt oinsatt, vad är denna Ingrid-gate?

   Hur kan du, Ingrid veta att Camilla ljuger? Hon granskar bloggar och tar info från de som oftast redan finns ute?

  Var ser du det? Jag ser inget :S

   På hennes insta, näst senaste bilden hon har lagt upp.

  Jag känner inte Isabella och har ingenting emot henne på ett reguljärt eller privat plan.

   Hahaha, så underbar kommentar!

   🤣🤣🤣🤣

   Tog ett tag innan jag fattade. Men den var faktiskt lite fyndig. 😀

    Alltså jag fattar inte. 🙄

     Reguljära plan är det man flyger vanligen, alltså SAS etc. så en liten ordvits på att Bella flyger privata plan men även att plan kan vara flygfarkosten eller något man ämnar göra i framtiden 🙂

   😂🤣

  ”Hon har även sålt av delar av sina aktier i bland annat Flattered, och kanske fler företag.”
  Ja, det har hänt något underligt i ISPI Holding AB under 2018.
  Bolaget redovisar en nettovinst på 3655 tkr för 2018 och som vinstdisposition föreslås utdelning (alltså till Bella och Pingis) på 3400 tkr. Och detta trots att Löwengrip Beauty AB för 2018 inte föreslår någon utdelning utan behåller resultatet 2934 tkr i ny räkning.
  Vad jag förstår kommer resultatet i ISPI Holding från försäljning av andelar i koncernbolag eller övriga innehav.
  Kan också röra sig om en fusionsvinst i ISPI Holding i samband med att dotterbolaget Zug AB fusionerades med sitt systerbolag Löwengrip Beauty AB per 2018-063-05. Men då måste Zug AB ha fått sitt värde ökat genom överföring av resultat från Löwengrip Beauty under 2018 fram till fusionen. Någon årsredovisning för Zug AB finns av förklarliga skäl inte för 2018.

   Fusionen var alltså 2018-06-05

   Var det inte så att zug AB tog mer betalt för de anställda än vad lönerna låg på, alltså fakturerades LCC och övriga bolag på så mkt att Zug gick med stor vinst och detta fördes över till moderbolaget ISPI Holding?

    ZUG var alltså ett bemanningsbolag där alla anställda låg.

    Ja, för 2017 såg det ut så.
    Det är den enda förklaring jag kan komma på till att Zug AB gick med 3358 tkr vinst under 2017 och kunde dela ut 3350 tkr till ISPI Holding. Ett bemanningsföretag för en koncern brukar drivas till självkostnad och några externa intäkter tror jag inte Zug hade. Hur skulle man hunnit med det när Odd slutade och bolaget saknade ledning?
    Vad som hände i Zug under det knappa halvår 2018 fram till fusionen är inte lätt att veta om man inte får tillgång till bolagets egen bokföring. Som sagt, någon årsredovisning för Zug finns inte för 2018 i och med att bolaget är upplöst.

    Sug AB..nääe. Det kanske bara är jag, men bolagsnamnet ger ju vissa associationer😄.

   Spiltan gick in med 15 mkr i oktober 2018 mot 36% av aktiekapitalet i Flattered.
   Man skulle göra en nyemission riktad till Spiltan men den verkar inte genomförd?
   Flattereds aktieägare var fram till Spiltans inträde Hekto Invest, ISPI Holding och
   Emma Lythell.
   https://www.breakit.se/artikel/16050/spiltan-gar-in-med-miljoner-i-lowengrips-sko-startup-flattered

   Jag älskar dina kommentarer Anton, men nu fattade jag ingenting 🙈

    Ja, ibland hade en översättning till ”economics for dummies” i hans kommentarer varit guldvärt

  Det kan ju faktiskt vara så att det är hår. Lite väl att spekulera i huruvida hon självskadat sig, tycker jag.

   Eller ja, inte ens spekulera utan till och med konstatera.

    Syns väl på bilden. Sen att konstatera det i kommentatorsfältet på en stor blogg är väl moraliskt förkastligt. Funderar dock om hon pratat om det, någon som följt henne länge som vet?

  Intressant det där med Jennys matblogg. Skriv gärna om det! 🙂

   Jag vill också höra met om Jenny matblogg.

   Förstår inte hur hennes blogg kunde bli så stor från första början. Majoriteten av recept består av creme fraiche och/eller grädde med valfri köpefond och protein och folk på höjer henne till skyarna för detta?!

    Men det är ju så gott! Gott och enkelt, det är väl det alla vill ha?!

     Jaaa men att det krävs en blogg för dessa recept? 😩

    Ja faktiskt. Och kladdkakor. Grundrecept på kladdkaka och addera valfritt godis + karamelliserad mjölk och tadaaa!

    Tycker att det är en mysig och trevlig blogg. Fördelen med att det är mycket lätte recept är ju att man inte måste vara mästerkock för att laga en snabb och god middag till familjen. De består dessutom oftast av ingredienser som redan finns hemma i kylen, vilket är perfekt om man blir sugen på något och inte hinner förbi Ica. Trevlig vardagsmat helt enkelt 😃

   För att inte tala om hennes vegetariska recept. Koka pasta, blanda ner pesto och tillsätt cocktailtomater… typ 😅

    Har tänkt exakt samma sak. Märkliga recept som känns omoderna. Sen har jag inte heller förstått mig på allt set andra, resorna, inredning (tråkig) och typ bilder på turistmat utomlands. Vad har det med recept att göra?

    Köpte annonser av henne för typ tre år sedan när hon var lite mer aktuell. Well, mindre än en månad senare körde hon exakt samma upplägg med vår största konkurrent (väldigt nischad bransch). Sa nej till alla framtida samarbeten med henne efter det. De flesta av alla svenska Influencers jag jobbat med har även om det inte funnits kontrakt på saken haft en bättre taktkänsla och i alla fall väntat ett halvår. Kändes inte som hon brydde sig om trovärdigheten och då är det inte heller någon jag vill jobba med.

     Fast detta är upp till dig att skriva kontrakt på. När jag skriver kontrakt med influencers skriver de under på att de inte får göra reklam för konkurrenter under tiden vi har samarbete samt tre månader efter.

  Vad är det du gillar med HanaPee?

   Vad finns det att inte gilla med hanapee

  (Mycket) välskriven och (väldigt) intressant artikel av Valerie Kyeyune Backström på Expressens kultursidor:

  https://www.expressen.se/kultur/ide/hellre-blondinbella-an-kakan-och-zara-larsson/

   PS. Som en liten motivering till varför jag tipsar om den (eller som en sidenote): just den här typen av kommentarer/reflektioner tycker jag förtjänar större spridning, bl.a. via bloggar som denna. Valeries artikel är ett utmärkt underlag för diskussion, vare sig man håller med henne eller ej. Jag vet ingen annan blogg i Sverige med ett så engagerat kommentarsfält som det hos denna och just därför är det så synd att diskussionerna här mer ofta än sällan 1. avhandlar (och låser sig vid) samma handfull frågor om och om igen, och 2. utgår från att ”jag har rätt och du har fel”.

   Och som en sista sidenote: förmodligen hade jag inte brytt mig ett skit om det inte vore för att jag kan minnas en, numera svunnen, tid då diskussionerna här har var både givande, roliga, och intressanta.

   D va mina 2 cents iaf…

   Otroligt bra artikel, tack för tips!

   Tack för tips, intressant artikel!

  Jag har också reagerat på Jennys matblogg, så pass mycket så att jag avföljde henne. Hon reser konstant, inget miljötänk alls!

   Gick in och kollade hennes Instagram, bara 50 inlägg under 2019, av dem är 20 reklaminlägg. Nästan hälften alltså… Dessutom återanvänder hon dels egna bilder man även andras bilder på bakverk från hennes recept. Helt ok om man gör inlägg varje dag men hennes Instagram är så tom att det bara ser ut som snabb utfyllnad när samma Twixrecept återkommer tre gånger inom sex månader…

   Dessutom, ytterst få bakrelaterade reklaminlägg, mer resor, kläder till barnen och skönhet.

    Jisses….scrollar henne blogg och inser att jag borde starta matblogg. Min vardagsmat är femtioelva gånger mer inspirerande än hennes basic ”recept från ICA-buffe årgång 1995”.

    För att inte tala om hur många gånger hon gjort reklam för sin bok som handlar om att baka med godis. Säljer den dåligt tro?

   Jag följde också Jennysmatblogg för 2 år sen men har avföljt, då hon gör reklamsamarbeten som absolut inte har med hennes blogg att göra tex ansikts- och fotmasken. Man blir verkligen sugen på mat och kakor….not. Kikade in på hennes blogg nu och hon verkar strunta i sina läsare, vem lägger ut ett recept för kyckling med sås när inlägget handlar om grillning? https://www.jennysmatblogg.nu/2019/06/01/pastasas-med-kyckling-bacon/

    Jättekonstigt! 😳

     En halv liter crème fraîche i carbonaran..?

  Tråkigt att du ständigt vägrar svara på kritiken du får gällande de kommentarer som går över gränsen, bland annat då ”hånade och elaka kommentarer om Isabellas utseende, kropp”.

  Kan då bara anta att du tycker att det är okej att negativt kommentera hur andra ser ut.
  Du har ett stort inflytande och förmodligen många unga som läser din blogg. Tycker det är så sjukt dåligt att du inte tar mer ansvar är såhär.

  Du startade bloggen för att du ville visa baksidan av sociala medier och verkligheten bakom allt ”perfekt” content, för dina unga bonusbarn.
  En av de största baksidorna med sociala medier är det hårda klimatet. Alla elaka kommentarer som folk spyr ur sig om andra.
  Förstår verkligen inte hur du tänker.

   Jag tycker det är sjukt dåligt att lägga allt ansvar på en person när det är många andra som inte tar något som helst eget ansvar över vad de skriver och häver ur sig

    Fast detta är hennes plattform och hon har således ansvar för vad som publiceras här.

    Såklart kan hon inte hindra en viss typ av kommentarer kommer upp om alla inte ska moddas. Men det är heller ingen som säger att vad andra väljer att skriva är hennes ansvar. Hennes ansvar kommer in när det gäller att låta saker stå kvar eller om de ska tas bort.
    Man kan också vara tydlig med sina läsare om det är något man inte tolererar, som hon varit med exempelvis OT kommentarer osv. Det är också ett sätt att ta ansvar på.

    Att påstå att hon inte kan rå för vad som publiceras på hennes egna plattform är bara en dålig bortförklaring. Det kan hon i allra högsta grad. Hon har dessutom gjort det förr gällande andra kommentarer hon inte vill ha här gällande andra personer.

     Fast med det tankesättet så är det bara ex instagrams fel om någon postar kommentarer som någon tycker är fel eller kränkande. Dessutom så börjar folk skrika så fort hon modererar för mkt.

      Läste du ens vad du svarade på nu? (Även instagram har regler för vad de tillåter att folk publicerar för den delen…)

       Fast instagrams sk regler är ett skämt. Och de tar sällan bort kommentarer

        Nja.. de tar bort både inlägg och kommentarer. Men vilka de tar bort kan man ju ha åsikter om. Poängen kvarstår dock, Instagram är inte ett laglöst land där var och en är tillåten att posta vad de vill.

         Det är inte denna blogg heller

          Sa jag det?

      Känns som du inte alls förstår vad jag skriver.

      Det är skillnad på att vara någons fel och vara någons ansvar.
      Om Aftonbladet börjar få en massa kritik för vad de låter stå kvar i sina kommentarer på Instagram, så är det inte Instagram som är ansvariga utan Aftonbladet själva. Aftonbladet har ansvar över vad som skrivs i deras kommentarsfält, det är dock inte deras fel om någon skriver något som inte är okej.

      Hon behöver heller inte modda kommentarsfälten mer om hon inte vill. Men när något har publicerats på hennes plattform blir det också hennes ansvar. För att ta ett övertydligt exempel; Om hon låter känslig information om någons skyddade identitet stå kvar bland kommentarerna, blir hon också ansvarig för att den informationen sprids. Det är däremot inte hennes fel att någon skrev den där, ansvar och fel är två helt olika saker.

      Enskilda individer ansvarar över sig själva, företag ansvarar för sig.
      Enskilda individer kan inte ha det övergripande ansvaret för Aftonbladets kommentarsfält, det ansvaret måste Aftonbladet axla själva.

       Jag förstår men jag håller inte med.

        Att företag har ansvar över det som publiceras på deras plattformar är ingen åsikt.
        Att Aftonbladet ansvarar över sina kommentarsfält är ingen åsikt. Det är bara så det är, varesig du vill att det ska vara så eller ej.

        Man vill ju inte ropa troll, men… lämnar nog det där.

         Du försökte i alla fall förklara och jag tyckte att du gjorde det väldigt tydligt och bra😊🤷‍♂️

         Alltså det finns så mkt som jag går att diskutera med det du skriver och du har rätt i många delar men finns nyanser som kan luftas, men jag har faktiskt noll lust att lägga tid på någon som inte ens kan försöka reflektera över vad motparten menar ovh sen ropar troll.

          ”Jag tycker det är sjukt dåligt att lägga allt ansvar på en person när det är många andra som inte tar något som helst eget …. ”
          Mitt svar till dig: C har inte ansvar över vad folk skriver, hon har dock ansvar över vad hon låter stå publicerat på hennes plattform.

          ”Fast med det tankesättet så är det bara ex instagrams fel om någon postar kommentarer som någon tycker är fel eller kränkande.”
          Mitt svar till dig: Nej det är inte Instagrams, eller Aftonbladets, fel om någon skriver kommentarer på Aftonbladets Instagram om vilken äcklig, ful och värdelös människa [insert person] är. Det är däremot Aftonbladets ansvar att se till så att en sådan kommentar inte står kvar.

          ”Jag förstår men jag håller inte med.”
          Mitt svar till dig: Att Aftonbladet har ansvar över sitt kommentaresfält på Instagram är ingen åsikt utan det är så det ligger till helt enkelt.

          Har bemött allt du har skrivit. Ville du diskutera något mer än detta så hade det varit en bra idé att skriva dessa saker, annars blir det svårt för mig att diskutera dem med dig.

  Vilket icke-svar om Isabella. Så kränkande kommentarer om bl.a. hennes utseende är du okej med, eftersom du inte tar avstånd från det i ditt svar? Kan nu se varför kommentarsfältet ser ut som det gör på denna blogg nu förtiden ….

  Bra att du erkänner att du inte är objektiv. Men varför blir dundå konfunderad över att expressen etc inte skriver artiklar om dina inlägg och ”granskningar”? Ingen seriös tidning hade dkrivit en granskande artikel där fakta är tagen från en personlug vendetta

  De här tre frågestunderna har alla haft en fråga som verkligen sätter fingret påvar som är fel med den här bloggen. Blir inte tydligare än så.

  Kom att tänka på första bloggen jag läste och lyckades hitta bloggaren igen, nu som vuxen med barn. Jag slogs dock ganska hårt av hur olika hennes barn såg ut på bilderna, alltså i avslappningsnivå. Den äldre stirrade självsäkert in i kameran med en nöjd min medans de bilder (hon valde att publicera) på den yngre mest gjorde mig sorgsen. Som att hen inte kunde förstå varför de måste umgås genom den där linsen hela tiden? Såklart min egen värdering men jag blev smått berörd.
  Annars så kan jag faktiskt inte påminna mig själv i att jag faktiskt följde den här bloggen förr heller, den var ungefär lika intressant då som den verkar idag nu när jag fått mitt minne uppfriskat.
  Vad tycker nån annan? Jag kan tycka att hon kanske skulle ta mindre bilder på det barnet som uppenbart inte är lika bekväm med det som den andra ungen.
  Och allting som presenteras känns bara som en interagerande reklamfilm i textformat. Noll personlighet. Noll genuinitet. Eller så swoooshar det över huvudet på mig.
  Vill absolut inte ge henne nya följare så gå genom nån sån sida så hon inte får klick
  https://nouw.com/yasminegill/2019/05

   Är det du som gjorde reklam för din egen Insta häromdagen? Vill minnas att det var något liknande namn.

  Kommer jag för evigt ligga sömnlös och undra över Bellas misslyckade vänskapsrelationer? Andra gången jag inte får nått svar under frågestunden. Buhu.

   Vad ger det dig att få reda på information om Isabellas misslyckade vänskapsrelationer?
   Vad skulle det göra för dig att få läsa om det?
   Varför skulle det underhålla dig?

   Kan du inte berätta om någon misslyckad relation som du har istället?
   Det skulle underhålla mig! (nej, det skulle det självklart inte)

    Ärligt talat är jag bara nyfiken. Som att en har missat några år på Hem till gården, en hänger ju med i handlingen och sådär men kommer ju alltid fundera på vad som hände med prellens svärfar.
    Men – jag skulle inte skrivit ”misslyckade vänskapsrelationer”, för det vet jag ingenting om. Är vi bff igen nu när du fått svar om min trista skvallertörstiga själ?

    Omg, det här var strålande. Tack Majsan! ❤

  Kan du inte granska Carl Alexander Rask och hans swish donationer? Även tycka till om hans kanal vad han sänder ut.

  IRRELEVANT. Finns inget ”orelevant”. Ursäkta den höga tonen men jag blir galen.

   Språk utvecklas!!!!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *