ÖPPET SPÅR – UPPSAMLINGSHEAT


Eftersom jag undanbett mig OT-kommentarer på övriga inlägg så lägger jag in ett litet uppsamlingsheat så här mitt i veckan för era allra mest akuta kommentarer. ?

So get it all out of your systems!!
GO!

630 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hoppas ni har en härlig kväll :).

      Är det nån som vet hur en politibil ser ut? Är de mörkblå, typ en stor van?

        Ofta en svart van, brukar stå politbil diskret på dem. Kan inte svara för alla men har sett ett par.

        Det beror på leverantören, är ju olika i olika regioner

    Någon med gad som testat metakognitiv terapi? Isåfall hjälpte det dig?

    Någon här som är med i Pink Room? Och tappar hoppet på mänskligheten? Varför kan ingen stava?

      Gomman, jag vill inte vara o trevlig eller en bitsh nu men asso det är ju inte ditt påblem. Skaffa en hobbi eller nått, låt folk skjöta sitt lixom

        Stay in school kids!

          ”Sara” skriver ofta stay in school. Dags att uppdatera fras-förrådet.

            Det var första gången jag skrev det! Men det kanske finns en annan Sara som är inne på samma sak ibland. ?

        Hahahaha spot on!

      Testa Blue room samt följ #ericsporrong så får du se värre ?

      Om du vill tappa hoppet helt så testa V.I.P Room…

      Jag gick med förra veckan, visste inte exakt vad det var för grupp mer än en tjejgrupp… Men ja, jag har haft några underhållande stunder när jag skrollar igenom och sett vad som skrivs där ??

      Stavningen ser jag som sekundär, men de idioterna som skriver. Jag tror inte jag läst ett enda normalt inlägg där. Är detta de som ska arbeta och försörja landet.

      Var med där för några år sen och blev utkastad. Jag är väl en duglig(?) människa
      Nej men, man blir rädd

      Man kan enkelt gå ur gruppen gick ur den o honey and bees då många beter sig ja

        En så hemsk grupp honey & been som är värre än alla okända män i namn av deras lag, men i slutändan som det har vissat sig egen vinning. Mottarbetat andra för att sedan göra själv och tip med enkel hjärntvätt marknadsförs sig själv. Att den äkliga Lina Taha inte äns skämms, men så är det väl med psykopater.

    ni som haft jobbiga grannar orkar ni berätta vad som hände? själv har jag nu jättebra granner efter en hektiskt tid med helvetesgrannar.

      Hemska!
      Sjukpensionärer med alldeles för mycket fritid att klaga på allt vi gör, skickar stämningar till kommunen bla.
      Har även känt att jag vill flytta pga dom men det är ju inte bara att sälja huset som vi annars trivs i. Du är inte ensam med andra ord..

      1a plats får min granne från barndomen som körde rattfull på våra små vägar även när han fått körkortet indraget, samt kom över till oss och var svinarg och hotfull när hans fru fått gömma sig för honom hos oss.
      2a plats får fjortisen som bor någon trappa över mig, som brukar ha förfest på balkongen och skriker för fulla muggar så det ekar i hela innergården. Känner mig så bitter när jag suckar och irriterar mig på det haha

        Ring störningsjouren nästa gång det händer!

          Störningsjouren finns inte per automatik hos alla utan är det bostadsrätt är det en tjänst man kan köpa in. Dock får man bara ”klaga” på grannar inom egna föreningen. Vi slutade med att använda SJ/Securitas eftersom det oftast vr de mitt emot på innergården som var stökiga och de tillhörde en annan förening.

          Bor i hyres och här finns inte störningsjourens tjänst för oss i byggnaden

        Hade en sån granne i lägenheten ovanför när jag var runt 20. Efter varje förfest brukade jag sätta klockan på 0600, sätta upp högtalarna på ett skåp under deras sovrum. Rikta högtalarna mot taket o sen sätta på musik på högsta volym, modell punk/hårdrock o ta mig en promenad.
        Sen brukade det vara tyst i några månader….

      På tal om grannar. Hur ofta hör du dina grannar? Jag är väldigt ljudkänslig och kan bli ”uppstressad” om jag hör ljud från grannarna, stör verkligen ihjäl mig då. Som till exempel ikväll när jag sitter och skriver på min uppsats så sätter grannen på hög musik och då lämnar jag lägenheten direkt. Jobbigt att jag ska känna så. Jag hade gärna köpt hus men studerar fortfarande så det kommer inte bli aktuellt förrän om ganska många år…

      Hur klarar ni andra av att bo i lägenhet? Är ni också ljudkänsliga? Har ni jobbiga grannar?

      Ska tilläggas att jag aldrig har klagat på min granne. Det är inte direkt så att jag går och knackar på när han spelar musik för någonstans känner jag ju att han har ”rätt” till det.

        Kan förresten någon förklara för mig varför man hamnar på en moddlista? Detta är första gången det händer mig. Är det på grund av ”misskötsel” eller slumpen? Jag har ALDRIG skrivit något olämpligt, det skulle aldrig falla mig in. Däremot har jag gillat två kommentarer där vederbörande skriver att Camilla bör ta till sig konstruktiv kritik på rätt sätt och inte vara alltför vinklad i sin granskning. Är det skälen till varför jag hamnar på moddlistan?

          Kommentarer hamnar i modd ibland för att man använt ett moddat ord eller bara random utan att man har använt ett moddat ord, det betyder inte att man är med på Camillas modd-lista.

            Stämmer, moddlistan är för närvarande tom på ip-nummer.

              Tack för svar 🙂

          Samma hände mig nyligen och jag skulle heller aldrig skriva nåt dåligt. Jag tog lite illa vid mig då jag inte förstår det här med modd.
          Fick nåt svar typ: mår du bra
          Tack anonym 21.31. Nu förstår jag bättre 🙂

        Känner precis som du. Längtar tills jag har råd att köpa hus!

        Ja, har haft liknande men mina grannars barn som springer runt från 5 på morgonen till 23 på kvällen. De tar typ aldrig ut barnen. Har varit många år med medling, bankande, polisbesök (hos dem), hämnd med rockmusik sent på kvällen och nu är det nästan lugnt. Sover dock alltid och pluggar med silikonöronproppar då det ändå låter en del fortfarande.

          Tar aldrig ut barnen? Låter ju som du ska göra en orosanmälan!

            ??‍♀️

              Vad menar du med det? Om de aldrig tar ut barnen, bråkar och har polisbesök, varför skulle det inte kvalificera för en orosanmälan? Men förstår om du har svårt att använda dina ord, helt ok…

      Blev varnad av säljaren när jag skrev på för lgh:en att en äldre dam våningen under alltid hittar något att gnälla på. Efter några veckor kom ett brev i brevinkastet som handlade om hur mycket mat det luktade sent på kvällen sen jag flyttat in, och att det luktade starkt! Hon markerade även att hon bott där i över 50 år. Träffade på henne i trapphuset och presenterade mig och situationen med att jag och min sambo hade knepiga scheman och ofta åt sent, då tyckte hon att vi borde mikra frysmat istället för att laga mat. På gårdsstädningar tisslas och tasslas det alltid om vad hennes senaste gnäll handlat om. Men efter jag började ta henne med en nypa salt och hjälpt henne med diverse smått (eftersom hon saknar anhöriga) så har hon blivit väldigt rar mot mig och hör av sig för att småprata emellanåt. Sorry för långt inlägg!

        Fint av dig och smart sätt att hantera det hela!

        Som i den fina barnboken Jason och arga Agnes!

      Bor i en brf med många pensionärer. Våra brf-möten är ett skämt. De hör inte vad ordförande säger, de förstår inte vad de röstar om eller om de röstar för eller emot. De är allmänt irrationella och snåla, de vill helst inte göra några förändringar alls utan helst samla pengar på hög, helst i madrassen skulle jag tro. Så tröttsamt.

        Hahah det är som min mammas grannars, pensionärer hela bunten. De klagar på att det kostar för mycket att använda hissarna(i ett 13-våningshus…) men värmen på full gång har de i alla lägenheter till sista maj… ? ?

          Gud ja!! De sitter med vinterjacka inomhus i slutet av april och klagar på att det är kallt.

          Har du tur kommer du också blir äldre.

            Exakt vad jag tänkte skriva!
            Respekt mot äldre?
            Ingen som blivit uppfostrad?

      Alltså här är det nog vi som är helvetesgrannarna är jag rädd. Har två små barn som ofta vaknar och är ledsna på nätterna (alltså OFTA, typ 3-4 gånger var per natt) och jag vet inte hur grannarna ovanför/bredvid har sina sovrum i förhållande till vårat, men jag hoppas de inte hör oss. Sedan gör vi morgon typ kl 5 och grannarna under oss bor i en etta med deras enda rum under vårat vardagsrum, vilket betyder att de förmodligen hör oss ganska bra. Jag försöker verkligen begränsa ljudnivån men det är som det är ibland ?‍♀️

      Men vi har andra grannar som ofta festar hela nätterna, ett annat par som bråkar och skriker jätteofta (polisen är där regelbundet) en granne som jag misstänker säljer droger, och ytterligare en som bor i nån typ av sanitär olägenhet och gör att det ofta stinker sopor och kattlåda i hela trapphuset.

      Fin miljö för mina barn att växa upp i inser jag nu.

        Stackars dina grannar. Fy för barnskrik.

          Jo men de är båda under 2 år. Kan ju inte sälja dem direkt.

            Jaja, det är väl tråkigt för grannarna men sånt får man helt enkelt ta om man bor i flerfamiljshus. Däremot är det inte ok med sanitära olägenheter.

              Nä bebisskrik är ju åtminstone något som löser sig själv med tiden. Detsamma gäller inte det problemet direkt.

              Är så trött på ”att man får ta” vissa saker. Så om jag vill springa runt i lägenheten 6 på morgonen får jag inte göra det men någons jävla barnungar ska få väcka en 3 ggr per natt plus springa runt i lägenheten och åka cykel och gud vet vad ovanför ens huvud?! Nej, jag tycker inte det är ok. Fine att barn skriker men de som låter sina barn springa runt i hemmet när de bor ovanför någon och göra vad de vill är idioter. Varför ska jag straffas pga nån annans livsval?!

                Allt ska ursäktas när det gäller barn. Nej tack.

                Problemet är ju lite att barn inte kommer ut som färdiguppfostrade människor. Mina barn får absolut inte skrika, kasta saker eller annat som stör onödigt mycket, men i processen att lära dem detta så har det ju hänt många många gånger, och kommer fortsätta att hända många gånger. Och att tex lära en 1,5-åring att inte springa är ju näst intill omöjligt, de förstår helt enkelt inte.

                Jag tror och hoppas de flesta gör så gott de kan när det gäller att ta hänsyn till sina grannar. Uppfostran är ju något som tar tid tyvärr.

                Sedan har jag ganska liten förståelse för äldre barn som fortfarande inte lärt sig hur man leker inomhus, typ femåringar och uppåt. Men eftersom min äldsta bara är ca 2 år så har jag inte kommit dit än så jag ska inte uttala mig om det.

          Fast om man tycker att det är SÅÅÅ jobbigt kanske man ska bo i ett hus utan grannar..

            Jo kanske ? men hade själv blivit irriterad av att bli väckt jämt. OM de ens hör oss, det vet jag inte.

              Men ta en runda i huset och kolla, kanske lämna lite fika. Tänk om de inte hör er då slipper ni oroa er 🙂

            För alla har råd ju

              Har alla med barn råd att flytta till hus bara för att inte störa?

                Lina var ironisk

        Fast nä, det tycker jag inte. Ja, vissa människor har barn. Barn låter jävligt mycket emellanåt men tycker inte att man blir helvetesgranne för det. Om inte andra kan acceptera att barn gör ljud så är det deras problem.
        Det är värre med dom där jävla grannarna som har ohyggligt hög musik sent in på nätterna, grillar med kolgrill på balkongen (!), flyttar möbler hela jävla tiden eller borrar kl 23 precis in till barnets rum.

          Jag hoppas mina grannar tänker som dig ?

          Nä det värsta är när grannar med barn skriker ’h*ra’ till sin sambo, ’håll käften’ till sina barn. Som låser ute sin stackars katt på balkongen för att den jamar för mycket.
          Kastar saker omkring sig och vrålar och skriker för att sedan psyka varenda granne i huset för att ra reda på vilken det var som gjorde anmälan till soc.

            Fortsätt anmäl!

        hade en granne förrut som brukade stå i soprummet och fråga om hans sopor skulle börja brinna. Han gick också omkring i ett linne (sånt där rutigt som gamla gubbar har under tröjan) nedstoppat i ett par kalsonger och ett par foppatofflor. Brukade hitta honom omkringirrande när han letade efter sina nycklar och frågade vart han bodde. Droppen var när vi hittade honom utomhus i linne och kalsonger en vinter klockan 4 på morgonen. Ringde samma dag och gjorde en Orosanmälan till soc. En av de bättre sakerna jag har gjort faktiskt.

          Han var förmodligen en förvirrad, demenssjuk man i brynja ?

          Stackars man. Vad bra ni ringde soc. Man ska bry sig om sina medmänniskor ♡

          Jag har också gjort orosanmälan till soc. Mina grannar skrek och skällde på sitt barn (typ 4 år) heeela tiden. De svor, kallade honom hemska saker och var tokarga på honom hela tiden.

            Får ångest!
            Bra att du gjorde en anmälan!!!

      Jag hade en granne som störde sig på att vi hade vår soptunna utanför hans staket. Han hade stört sig på det i 6 månader utan att nämna ett litet ord till oss om det. Vi hade annars bara kunnat flytta på den, utan problem.
      En dag när vi kom hem så hade han spänt fast ett rep på soptunnan så man inte kunde öppna locket.
      En till gång så hade han fyllt soptunnan med hans sopor?!
      Men just då visste inte vi att det var han grannen som hade gjort det.
      En annan gång så hade han vält soptunnan å ritat en sur mun på asfalten.
      Då började jag å min sambo fundera om det var grannen som jävlades med oss. Så vi gick å knackade på å frågade om det var han som hade vält soptunnan.
      Han fick världens utbrott å skakade i hela kroppen och skrek ”JAG VILL INTE ATT ER JÄVLA SOPTUNNA SKA STÅ VID MITT STAAAAKEEEEEEEET” sen tog han sats å sparka vår postlåda så den flög iväg. Den var nämligen också fast skruvad på hans staket. Riktigt flippad kille…

        Men shit, undrar hur mycket mer underliggande ilska det ligger och gror i den själen!

          Jag undrar mer hur många lik han grävt ner i källaren.

            Hahaha! Ja, han har nog en del lik där ? Tur att vi inte bor kvar ?

              Undrar mest varför er soptunna/postlåda inte stod på er tomt?

        Sjuk reaktion. Men jag hade nog frågat innan jag skruvat i grannens staket.

          Gissningsvis satt den där när dom köpte

          Fast brevlådan kanske redan satt fastskruvad där sen tidigare?

          Den satt fast på staketet när vi flyttade in. Samma med soptunnan, den stod där utanför också med förra ägaren.

            Men ni såg ju att det fanns på hans staket varför inte flytta till er egen tomt vare sig grannen blir tokig eller ej?

      Idioter som gapar, skriker, hamrar, sågar, spelar musik dygnet runt. Alltså inte bara dagtid utan även nattetid.
      Störningsjouren: ”Vi kan ju inte knacka på hur som helst eftersom vi inte vet vad det är för människor. Vi måste tänka på vår säkerhet”.
      Japp, har även testat att prata med grannjävlarna

      Mina grannar kan skrika på varandra dygnets alla timmar, låter som dom ska ha ihjäl varandra. Flera gånger i veckan låter det som att dom renoverar eller möblerar om och drar möbler i trägolvet på konstiga tider. När jag möter dom i trapphuset eller utanför huset och säger hej så låtsats dom att jag inte finns. Alltså inte att dom inte hörde mig eller så, dom kan gå förbi och man är luft typ. Men nu har jag två små barn som skriker i tid och otid så jag antar att vi är even ?

      Jag hatar mina grannar. Tror 2 av 3 har någon diagnos. Iaf har de sina hundar okopplade och de bajsar på vår tomt, av flera skäl vet jag att det är deras. Jag säger till tanten som nekar. Fler dagar går, mer hundbajs. Efter några dagar erkänner hon plötsligt med invändningen att hon måste få chans att plocka upp. Va!? Inga hundar ska vara på min tomt överhuvudtaget! Det går inte in. Jag föreslår att de bör sätta upp staket om de ska ha hundarna lösa. Nä, det ska tydligen jag göra för det är jag som har problem!? Sen blir jag utskälld för att jag kör för fort och kan skada deras hundar! Jag kör 10km/h för att jag svänger förbi deras tomt. Vem kan svänga i typ 70? Men det är jag som är hänsynslös och en fara för barn och djur det tycker alla grannar säger hon och spänner ögonen i mig. Mer bajs. Jag blir för första gången i mitt liv rädd för vad jag kan göra, jag vill trycka upp skiten i ansiktet på kärringen. Vi skickar mejl, för vi vill ha det skriftligt, att om detta inte upphör har vi inget val än att gå till polisen. Vi får svar att vi är så otäcka och kör våra barn olagligt i vår bil!? Har aldrig hänt. Vi svarade inte. Var det ett hot om soc? Idag har de nåt rackigt nät till staket, men hundarna okopplade 30 m framför sig på promenad. De går mitt i vägen och flyttar sig knappt åt sidan föränn man har typ stannat. Min åttaårige son reagerade tom vad nära vår bil han har hunden.
      Kärringen vill vara trevlig och prata. Jag hälsar inte, hatar henne. Är jag långsint? Vad hade ni gjort? Ursäkta lång kommentar.

        Kontakta länsstyrelsen och berätta om hundarnas situation.

          Ja gör det! Det är verkligen inte ok att hundarna är på er tomt och inte bara pga bajset. Skulle inte vilja ha hundar jag inte litade på nära mitt barn på ett sånt okontrollerat sätt.

        Jag hade köpt en spade och kastat över bajset till deras tomt.

          Jag har ju funderat på att samla en hög och en natt lägga precis utanför deras ytterdörr så att första klivet blir i den. Men jag vågar inte. Får hjärnspöken om allt hemskt de kan hitta på tillbaka.

        Berätta att Anticimex behandlat er tomt pga råttor eller något och säg att det är extremt giftigt, om de kunde ha extra koll så hundarna inte råkar smita in!

      Hade ett grannapar som hade ett otroligt högljutt och intensivt sexliv. Lite jobbigt när mormor kom o drack kaffe o grannarna stånkar o stönade ovanför våra huvuden ??

      Har en granne som har borrat och hamrat nästan varje vecka i sex år. Jag jobbar skift så hör det bara på de dagar jag ska sova på dagen. Ofta är det lugnt för de håller på i 10 min och sedan blir det tyst, men för en månad sedan när de hade borrat 09.00-18.00 VARJE DAG med en jävla betongborr tre veckor i sträck höll jag på att bli galen.

      Fattar inte vad de gör, vem borrar flera gånger i veckan i flera år???

      En annan granne flyttade in i en helt nyrenoverad lägenhet. Det första han och tjejen gjorde var att riva ut kök och badrum och göra om. Borrande och hamrande konstant i två veckor. Sedan efter tre månader flyttade tjejen ut och då renoverade han om allt IGEN.

      Bodde högst upp i ett höghus med endast 2 lgh på mitt plan, min enda granne var en ung tjej som såg piffig o ren/proper ut men var så skabbig. När hon öppnade dörren stank det gammal kattlåda i hela trapphuset. Hon lämnade sina soppåsar utanför sin dörr (dvs 2m från min dörr) o de låg kvar många dagar o stank där, bekymrade inte henne det minsta. Alla kartonger från paket hon hämtade staplades utanför vår dörr o sen hävdade hon att de inte var hennes (adressetiketterna var kvar…) En morgon när jag kommer ut ur min lgh har hon slängt massor av snabbmatsskräp över hela vårt våningsplan, läsk upp på väggarna, dörren, pommes i trappen. Var så jävla less på henne, det var konstant, tills vi flyttade. Då lämnade jag en present åt henne jag idag inte är stolt över men hey, hon verkade ju gilla gammal matstank…

        Vad var det för present?

          Mvh en annan P

            Lämnade lite av mina gamla matrester åt henne att njuta av, lite ägg, lite lax, skäms fortfarande över det, dock verkade inte lukten störa henne, de låg kvar flera veckor senare, börjar tro att hon inte hade något luktsinne. Hon bor fortfarande kvar, men de tre senaste innehavarna av vår lgh har sålt, wonder why.

              Hon kan ju haft en diagnos och varit oförmögen att ta hand om sig och sitt hem. Stackaren! Du kanske skulle varit en god granne och kollat om hon behövde hjälp med ngt istället

      Ingen direkt jobbig som i elak eller extremt störig. När jag bodde med mitt ex var det en kvinna i 50-års åldern som jag mötte nästan varje dag i trappuppgången när jag skulle till plugget/jobbet. Hälsade alltid med ett ”hej hej”, för det är så jag alltid gjort med grannar tidigare och dom gjort med mig. Hon fnös eller vände alltid bort huvudet och låtsades som att hon inte hörde. Eller bara kollade konstigt på mig.
      Mitt ex kunde hon däremot hälsade på. Vi gjorde aldrig ljud ifrån oss, eller något annat märkligt som kan uppfattas som störande. Störde ihjäl mig på kärringen. Det är väl bara att nicka eller pipa fram ett hej tänker jag.

      Hade en ordförande i BRF:en som var helt tokig. Det började med att hon spionerade på alla genom kikhålet i dörren. Lite obehagligt, men inget man orkade bry sig mycket om. Därefter visade det sig även att hon förde loggbok över vilka som hade bokat vilken tvättid för att hon skulle kunna sätta dit de som inte städade. Hade man städat dåligt kom hon DIREKT och knackade på, och då var man tvungen att städa medan hon tittade på. Städningen innehöll att diska ur alla fack i tvättmaskinerna, dammsuga och dammtorka golvet, slänga allt ludd ur tumlaren och därefter slänga även påsen där man placerat luddet. Det här behövde alltså alla göra så fort man tvättat. Började bli lite irriterande, men det skulle bli värre.

      På våningen längst ned bodde en otroligt vänlig homosexuell man i 60-årsåldern. Han hade tyvärr fått AIDS och var rätt skruttig, men ändå så otroligt snäll och trevlig. För att lindra sjukdomen rökte han cannabis lite då och då ur fönstret. Inte världens trevligaste grej, men för alla i huset var det uppenbart att han snart skulle dö och eftersom han var så vänlig i övrigt orkade ingen klaga. Utom tanten då, förstås. Hon spenderade dagarna med att först skriva hotbrev för BRF:ens räkning där hon hotade om vräkning. Därefter skapade hon falska mailadresser där hon utgav sig för att vara polis som även de hotade om vräkning, vilket gjorde att mannen blev väldigt orolig att han skulle få spendera sina sista månader som hemlös. Lyckligtvis kunde tanten ingenting göra och hoten förblev därför enbart hot.

      Efter några månader dog mannen, och lägenheten stod tom ett tag. Efter hans begravning samlades alla hans vänner i den gamla lägenheten för att minnas, sörja och eventuellt dela upp vissa ägodelar han hade lämnat efter sig. Det var som väntat en ganska lugn tillställning eftersom man knappast är på festhumör när ens nära vän dött i AIDS. Det struntade den vidriga häxan i. Hon hotade med att ringa både störningsjouren och polisen om de inte lämnade lägenheten illa kvickt. Var bland det otrevligaste och okänsliga jag sett en människa göra någonsin. Är glad att jag inte delar förening med henne längre. Hemsk, hemsk människa.

        Var det ingen som konfronterade henne och sa åt henne att det räckte? Och varför röstades h9n fram som ordförande? Blir ledsen av att läsa om hennes totala brist på empati ?

          Från början var det folk som försökte konfrontera henne, men hon nekade alltid iblandning i sakerna som det var uppenbart att hon hade gjort. Oftast var hon dessutom alkoholpåverkad när man knackade på dörren och över huvud taget var hon alltid så otrevlig att folk ville ha så lite som möjligt med henne att göra. Majoriteten av alla i huset var annars unga människor som skydde föreningsarbetet som pesten, så ingen orkade ta ordföranderollen efter att hon satt en standard över noggrannhet som var omöjlig att överträffa. Jag bodde inte kvar där så länge, men jag tror till slut att ett gäng gick ihop och störtade tyrannen och tog över själva.

            Störtade tyrannen ?

            Jobbigt med sådana människor för alla runt omkring men jobbigast för personen själv. Vilket tragiskt öde ?

        Ni skulle gått samman alla i föreningen och polisanmält kärringen för trakasserier!

      Vi vaknade en söndagmorgon av tumult från grannarna över oss att att tjejen (en tjej och en kille som bor där) skriver typ ”nej! Sluta!” Jag sprang upp yrvaken i pyjamas och ringde på, hon öppnade helt söndergråten och sa att han misshandlar henne, att hennes hår ligger på golvet osv. STANK sprit bara de öppnade dörren. Sen började killen hota oss (min man sprang efter mig när jag sprang upp) och sa att de hatade vår bebis, att det luktade bajs om henne ända upp till deras sovrum och att de inte kunde sova osv. Varenda gång jag hör ett ljud uppifrån efter denna händelse så är jag beredd på at behöva höra honom ge sig på henne igen och till slut mörda henne. Mest hemskt för henne men också STRESSANDE att bo såhär, alla ljud hörs ju inte hus från 1918 liksom.

        Oj, jag hoppas att ni ringer polisen nästa gång det händer. Var väldigt försiktig med att knacka på om du misstänker våld, du vet aldrig vad du möter (även om du ska ha cred för att du vågade göra något när du misstänkte att det inte stod rätt till).

          Vi ringde polisen då, efter att vi kommit ner därifrån efter typ 10 obehagliga minuter. Jag sprang upp o var lite yrvaken fortf (vet inte om jag tänkt annorlunda om jag varit helt vaken) och skrek till min man att ringa polisen. Men han sprang (såklart) efter mig istället för han ville inte att jag skulle gå upp dit ensam.
          Polisen kom sen och fick tydligen brotta ner honom och sätta handfängsel på honom, sen kom han hem kanske sex timmar senare och blev insläppta av sin flickvän… Sen kom han och knackade på hos oss när jag var ensam hemma och bebisen låg och sov… Men det är en annan historia!

            Men gud! Jag hoppas att ni är ok och inget mer händer ❤️

        Kanske är på tiden att kontakta polisen?

          Redan gjort både då och efter. Men ljuden jag stressas av nu är bara vanliga ljud, så som det låter från andras lägenheter. Skulle behöva ringa polisen väldigt ofta då…

      Vi hade en barnfamilj som bodde liksom på en påbyggnadslägenhet (?! Fd vindsvåning) över oss. Normalt var det tjocka väggar och vi hörde inte av andra grannar alls.

      Däremot dem. Herregud. Barn sprang från 05-23, hoppande, studsande, skrik. Dammsugade vid 11 på kvällen gjorde de ofta och några gånger i veckan vaknade man av föräldrarnas bråk.

      En dag ledsnade vi. Helt matta, trötta över att aldrig få sova och sa till, att de låter liksom och om de kan tänka på det ibland. Pappan tog det inte så bra utan blev väldigt arg och skrek att jag hotade deras barn (!?), sjukt oklart. Sedan hade de någon blogg där de skrev om hur vi hotade deras barn hela tiden osv. Aldrig sagt ett ord om barnen.

      Efter att bott där i 1 år utan sömn flyttade vi. Bästa någonsin. Nu har vi världens härligaste grannar! Förutom en surgubbe som nyss flyttade in och klagar på alla men vi alla tycker han är världens pajas.

    Jag är kär i en kille på jobbet men han har precis separerat från sitt ex. Hur raggar jag utan att det blir fel?

      Om du bara är ute efter sex så kör på. Han lär inte vara svår att få.
      Men om du vill ha en relation bör du ta det varligt.
      Hur illa det än slutar finns det alltid känslor att bearbeta och man är inte mottaglig för en ny seriös relation direkt.
      Och tog det slut på hennes initiativ kan han gå och tråna hur länge som helst efteråt (om det vill sig illa).
      Det du också bör fundera på är om det är så klokt att ligga med en arbetskamrat.
      Jag har gjort det misstaget. När det tar slut kan det bli väldigt jobbigt…

        Precis! Känner samma, i ain’t doing that shit again

        Har legat med två kollegor (dock på olika jobb) o jag känner bara herreguuud måste sluta ligga med mina kollegor. Den ena va jag dock tillsammans med, så du behöver ju inte bli alltför bortskrämd för att träffa nån på jobbet heller 🙂

          Låg med kollega (chefen..!) på jobbresa (båda singel då) – nu sitter jag här, 15 år och två barn senare…

            Ok

            ❤️

      Nämen se så mysigt att va kär! ?

      Jag var också kär i en kille på jobbet en gång. Det gick åt helvete. Eller ja, i början gick det väldigt bra, men sen gick det tyvärr åt helvete. Bättre lycka för dig ?

    Idag insåg jag att mina insomningstabletter är slut på alla apotek (imovane/zopikon) Är beroende pga tagit dem i två år, och kan inte sova utan dem. Hänt en gång innan och då somnade jag inte förens vid 7-8 på morgonen även om jag gick och lade mig vid 22. Kommer inte in förens i juli igen 🙁 Hur överlever jag nu? Vad gör ni med mer normala sömnvanor för att somna när det är svårt?

      Be om att få 5mg utskrivet och ta 1.5. Den lösningen har våra brukare fått göra.

        Hade ingen aning om det, tack!

      Läser saker jag är halvt intresserad av. Tex arkeologi. Väljer lite svårare texter, gärna på engelska. Eller Wikipedia sidor om vad som helst, gamla mordfall, kungar.. Whatever. Till slut däckar jag.

      Köp mina! Fick en förpackning med 100st som jag hämtat….;)

      Kör nån stavningsövning så ska du se att du somnar…

      Be om Stilnoct 10 mg istället. Tillhör samma grupp, insomningstablett med lite kortare halveringstid bara.

        Ja fråga efter Stilnoct, de är lite strängare med den men du kanske kan få tills din är inne igen. Men Stilnoct är zolpiderm och inte alls i samma grupp som Imovane som är zopiclone. Stilnoct är vanebildande, det är inte Imovane.

          Oj så fel du har! Imovane har längre halveringstid än Stilnoct och är således ”starkare” och är dessutom precis lika vanebildande. Jag skrev inte att det är samma läkemedel utan de två preparaten tillhör samma grupp. Kolla FASS!

          Kallas z-preparat och således i samma grupp.

          Imovane är visst vanebildande!

        Nej! Nej! Nej! Inte Stilnoct! Jag har en vän som varit beroende av Stilnoct i flera år. Han åker in och ut på behandlingshem och har i nuläget i princip gett upp allt. Jobb, barn och allt! Han vill bara knapra dessa narkotikaklassade tabletter. Livets slut känns inte långt borta… Snälla ni med sömnproblem: undvik tabletter in i det sista! Lyssna på t.ex Karlavagnen på radio/podd, prova avslappnande yoga nidra (finns på youtube). Prova vad som helst förutom knark!

          Jag har inte kunnat sova på flera månader men vägrar sömntabletter. Serier, städning, sortera saker, läsa om mord och gud vet vad har hållit mig sysselsatt och gjort så att jag inte blivit tokig. Hoppas att jag hittat en lösning nu, en sömnmeditationsgrej som jag hittade på Nextory har lyckats få mig att somna och sova en hel natt.

      Zopiklons effekt brukar nästan alltid försvinna med tiden. Den kan dessutom paradoxalt nog ge sömnbesvär. Det kan vara läge att prova att sätta ut medicinen och ge det ett par dagar för att se vad som händer. Du har troligtvis mkt bättre effekt av den om du har uppehåll ibland än att ta den hela tiden! Den är bäst som vid-behovs-medicin!
      Lycka till!

      Det ryktas dessutom att de ska sluta tillverkas helt. WTF!

        Stämmer ej!

    Hur får man tillbaka känslorna för sin man? Vi har två småbarn så vill inte bara ge upp men kan inte förstå vad jag nånsin sett i denna människa.

      Oj! Låter hårt. Samtalsterapi?

      Det går upp och ner i ett äktenskap. När ni gifte er så lovade ni varandra (och kanske gud?) att hålla ihop i NÖD och lust. Just nu känner du nöd. Tänk på det du älskade med honom en gång i tiden. Ordna barnvakt och hitta på saker tillsammans, du har uppenbarligen älskat honom så djupt en gång att ni skaffat två barn tillsammans. De förtjänar föräldrar som kämpar och håller sina löften.

        Eller så känner man efter och inser att båda mår bättre av att inte vara ett par. Att lova varandra evig trohet när man efter ett par år (eller vilken tidsrymd som helst) inser att det inte fungerar är bara destruktivt att hålla ihop förhållandet just på grund av den eviga troheten,

          Så varför lova evig kärlek från början?

      Barn kan ha det bra trots skilda föräldrar ?

      Det här scenariot har jag tyvärr sett oändligt antal gånger (jag är lite äldre)..
      Mitt råd till dig är att om du VERKLIGEN vill hålla ihop familjen så gör allt i din makt att tända lågan igen.
      Lägg ner energi på att uppvakta honom, finna honom intressant igen, hitta på saker tillsammans.
      Om du låter allt flyta på, åren rinna iväg, kommer du bara bli mer och mer irriterad och bitter. Och han likaså.
      Och det kommer OFELBART att leda till otrohet och all skit som kommer med det.
      Alternativt gör slut nu när ni fortfarande är halvunga och halvfräscha och starta på ny kula, innan ni sårar sönder varandra.

        Tror nog att de båda måste uppvakta varandra, inte bara ts. It takes two to tango, som man säger.

          Det har du alldeles rätt i. Men det enda man kan kontrollera är sina egna handlingar.

      Har ni haft egentid tillsammans? Resa bort på en weekend eller något så ni får vara med varandra utan att vara mamma och pappa?

        + kalla ALDRIG varandra ’mamma’ och ’pappa’…

          Äh det kan man visst göra

            NEJ.

            Hur hett är det att kyssa pappa?
            Eller smeka mamma?

          Haha?. Det var det sämsta jag hört! Vad skulle det spela för roll? Ärligt? Om man låter en sån obetydlig sak spela så stor roll har man nog värre problem. Mina föräldrar gjorde det och var lyckligt gifta i 40 år innan mamma gick bort.

      Tror aldrig att du kommer få tillbaka dom känslorna tyvärr, har varit med om detsamma, är känslorna borta tror jag inte att du får tillbaka dom

      Inga drastiska beslut innan minsta är tre, sömnbrist gör att det är svårt att tänka klart.

      Ge varandra space, och gör roliga saker hela familjen, och ni två om ni kan. Se till att hjälpa den andra att få sömn och återhämtning så startar en fin spiral.

      Gör det smidigt i vardagen, städhjälp, hitta jobb nära arbetet, kör på halvfabrikat, ge barnen mat som de gillar, ha bra leksaker, stanna hemma/inne när orken tryter.

      Lycka till!

      Småbarnsåren är vidriga, du/ ni måste sätta er ner och bestämma er för mycket tid och ork ni har att ge varandra. Det är oftast värt all tid och slit. Med risk för att kränka nån, men enligt min erfarenhet måste ni bestämma vem som får göra mest arbetskarriär och vem som tar mest ansvar för hemmet. Med det säger jag verkligen inte att det är kvinnans roll att backa men båda kan inte göra karriär samtidigt. Av våra kompisar som skiljt sig är den röda tråden att de inte var överens om vab, hämtningar och vilka som har rätt till mest träningstid innan. Låter banalt och töntigt, men det är krassa sanningen??‍♀️

      Jag har samma situation lite då och då. Oftast är jag också irriterad när de känslorna kommer. Brukar först vänta ut irritationen, skriva av mig, låta de känslorna ta plats. Sen sätter jag en tidsgräns. Typ nu vill jag skilja mig, skriver ner det i hur det känns och varför. Sen utvärderar jag om en månad och hittills har jag aldrig känt det där vid utvärderingen. Brukar tänka väldigt mkt på att jag inte vill att min livssituation nu ska avgöra en så stor sak som att bryta upp från människan jag valde i en helt annan situation.

    Jag kan väl inte va den enda som tycker att

    I can feel your love
    pullin’ me up from the underground

    är helt fel och att det borde vara underworld??

    I can feel your love
    pullin’ me up from the underworld

    Så borde texten va

      Nej.

        Oftast i låtar rimmar man ju på love och world. Inte love och ground? Men jaja det var bara jag

          Tycker du love och world rimmar?

          Hahaha

          ”Oftast i låtar rimmar man på love och world” ? Jag fattar inte?

      Haha what. Underground låter 100 gånger bättre

    Plugga i Örebro eller jobba i Härnösand?
    Bor just nu i Göteborg.

      Plugga i Örebro!

      Vill du jobba med det i Härnösand eller med det du kan plugga till?

        Det jag inte vet..har jobbat med samma i 13 år men trivs ju ändå.

      Jobba i Härnösand! ? Jättemysig stad, har bott här i 20 år nu 🙂

      Nej inte Örebro. Uppvuxen i skiten, drog så fort jag kunde. Örebro är en incest stad där alla ändå på nåt sätt känner alla.

        Hannah du vet att ”känna varann” och incest inte är samma sak va…

    Solnedgången ikväll.? Denna magiska kväll då så många har fint väder och många är lediga. Jag ska aldrig mer klaga på något känns det som. Blir ni lika positiva och avslappnade av lite vacker natur (träd i sommarstäder räknas)? Oavsett vilket, ha en fin kväll.

      Här är det midnattssol, vilket inte alls är lika fränt. Men det ska vara fint väder imorgon efter många långa regniga dagar. Blir avslappnad av att vara i skogen, speciellt vid duggregn.

        Midnattssol är tusen gånger fränare, älskar den! Behöver knappt sova… här går solen ner i slutet av juli nästa gång.

      Ja? fast den här staden har inte den effekten på mig, men städer jag trivs i, absolut!?

      Tack för att ni svarade och så fint! ?? Jag behövde gå ur för att göra en massa annat. Nu ska jag somna om.

    Valp på halvår gläfste till och bet mitt barn i armen när jag tittade bort en halv minut. Tror valp bet för att barnet tog bort skräp som valpen tuggade på. Blev ett märke, men inget blod. Vad gör man mer än att markera och se till så att de inte blir ensamma en enda sekund till? Kommer valpen göra det igen? Är lite i chock ännu

      Valpar bits. Det kommer hända mååånga gånger. Träna hunden, lär den nej och träna ditt barn att inte ta något ifrån hunden utan lär barnet att säga nej istället till hunden.

        Ja men det här var inte lite småbitandes. Hunden blev riktigt arg och högg barnet i armen. Aldrig varit med om att valpen agerat så förr. Den har bara småbitits lite försiktigt i allt och alla när den tappade valptänderna 🙁

          Ja och den kommer göra det igen om du inte lär dig hundens språk. Valpen markerade bara. Det är helt normalt. Du måste lära ditt barn att aldrig ta något ifrån hunden och du måste lära hunden nej och gärna loss, så du enkelt kan ta ifrån hunden saker i framtiden.

            Hunden kan nej och loss. Men den ska ju ändå inte attackera någon som vill ta något från hunden? Barnet vet också att man inte ska göra det, men barn är barn och barn glömmer lätt bort. Men då vet jag, jag får hålla isär dom

              Akta dig för att nu börja banna valpen när den morrar/visar tänderna mot dig eller ditt barn. Det är sättet den berättar att den vill ha avstånd på. Bannar man varningen så kommer den istället att ta till nästa steg, vilket är att bita och då utan förvarning. Hunden har antagligen agerat helt normalt och varnat ditt barn men med signaler ditt barn inte förstår (vilket inte är konstigt). Håll barn och hund åtskilda när du inte har möjligheten att ha fullt fokus på dom.

                Skulle ALDRIG utsätta mitt barn för detta.

                  Skulle aldrig utsätta min valp för detta.

              Nja, alltså jo. Egentligen så ska de faktiskt det. De är djur, det är deras narurliga beteende att hugga till. Men man kan träna bort det. Tycker ändå du ska pränta in i barnet att aldrig göra det, nästa gång kanske det är ett ben tex och då finns risken att hunden blir argare.

                Ok, tack Anna och anonym för att ni tog er tid att svara och ge tips. Tar åt mig det ni säger och ska se till att inte banna och lära barnet bättre och påminna hela tiden. När jag skrev så hade det nyss hänt och jag visste inte hur jag skulle agera och var lite i chock.

                  Det är inte alltid plättlätt att veta vad man ska göra, du vill ju givetvis skydda ditt barn och då är det inte konstigt att du reagerar. Det du kan göra framåt är ju att försöka lära dig mer om hundens språk som du sen kan lära vidare till ditt barn. På så sätt förebygger du istället att situationerna alls uppkommer och alla blir gladare. Växa upp med hund är ju det bästa som finns, de kommer garanterat ha mycket glädje av varandra i framtiden! 🙂

              Och hundar är hundar. Sonens tvillingar 8 mån får inte vara ensamma en sek med hunden man vet aldrig när den tröttnar och säger ifrån än om de får göra mkt som t ex gnaga på svansen.

          Den känner väl sig högre i rang. Låt barnet sätta ner matskålen, öppna ytterdörren osv

            Tack för tips!

            Dominans och rangordning existerar ENDAST inom arten, således inte mellan hund och människa.

            Men gud nej läs på modern forskning om hundar. Rang existerar ej mellan hund och människa. För guds skull, det är en valp, en hundbäbis, den behöver tid, kärlek och förståelse precis som människobarn

            Nej nej nej ingen sanning i det där. Farligt att förespråka sånt.

              Farligt att förespråka att barnet ska få sätta ner vattenskålen ibland?

                Det klart att det är bra om man skapar positiv förväntan för hunden. Att barnet ger hunden vatten innebär dock inte att den är högre i rang…

      What?? Hade inte velat ha den hunden nära mitt barn nåt mer..

        Men. Snälla. Du ska inte ha hund om du inte vet om att hundar och speciellt valpar kan markera.
        Hunden gjorde liksom inget fel.

          Att bitas är väl fel? Folk klagar på dagens föräldrar men hundägare tar ju priset

            Ja, klart att det är fel oavsett om det var en reaktion på ngt. Förstår mig inte heller på hundägare. ”Den bet mitt barn men den gjorde inte fel”
            Vem gör då fel?

            Nej så vad ska man göra? Avliva hunden för att den reagerar naturligt? Varför skaffa hund samtidigt som man har barn och tro att en hund är någon rationell varelse utan instinkter?

              Man kan ju börja med att inse att det inte är okej att hundar biter barn. Det är hunden som är problemet i den här historien. Det är hunden som behöver förstå att man inte får bitas, precis som barn får lära sig att man inte får slåss.

          Jag har inte hund. Skulle aldrig falla mig in.

      Jag har fått lära mig ett jättebra tips på hur man får bort resursvaktande och resursaggression hos hund!
      När hunden har något värdefullt (du kan exvis ge den ett gott ben att tugga på) går du först förbi den lite nonchalant och släpper några asgoda godisar. Utan krav på att hunden ska äta dem direkt. Du kan också säga någon uppmuntrande kommentar som typ ”vilket fint ben du har!”. Upprepa detta ett antal gånger tills hunden förstår att du inte är intresserad av att ta benet. Då kan du komma lite närmare och släppa godisarna, prata glatt och uppmuntrande och om det känns som att hunden är positivt inställd kanske klappa lite. När du har upprepat detta tillräckligt många gånger kommer hunden se din närvaro när den har något värdefullt som en positiv grej – den får ju ÄNNU MER godsaker! Då kan du komma nära, prata glatt och kanske nudda benet, sedan gå vidare. Upprepa. Därefter kan du släppa godisar, prata glatt, ta benet samtidigt som du ger hunden fler godisar. När hunden ätit upp godisarna får den tillbaka benet direkt. När du gjort hela proceduren några gånger är problemet löst!
      Min valp hade det här problemet och det tog oss 5(!!) minuter att lösa det på detta sätt och nu har vi en hund som släpper vad som helst på kommando och som aldrig morrar eller varnar när man tar något.
      Låt många olika personer prova också. Barnet och andra familjemedlemmar så hunden blir van alla.
      Lycka till!

        Vår hund släpper allt på ”Tack” pinnar, leksaker äta gräs. Och sedan tycker jag Tack är ett positivare ord än Loss och det gör ju det hela bättre. När andra hundar springer iväg med leksaken i rastgården så säger jag Tack och direkt släpper hon. Alla andra hundägare imponeras ! T ex en hund hittade kvarglömt stort mumsmums godis i rastgården, matte kunde inte komma ens i närheten utan morr, Jag jobbade länge för att distrahera så åtminstone matte kunde sätta på koppel och gå men hunden hade godiset i mun. Hunden var en cockerspaniel och 9 år. Så viktigt att få ett bra samspel med hunden

          Vi använder också ordet tack! Håller med dig att det känns mer positivt att säga, så det blir inte som att man uttalar det på ett argt sätt.
          Vår hund (som är 1,5 år nu) släpper verkligen vad som helst. Han har hittat korv på promenader och så fort jag säger tack så släpper han.
          Vi tränade också in tack som släppsignal genom att leka en lek som kallas ”dead or alive” där man har två likadana leksaker och leker med den ena, sedan säger man tack och låter då den leksaken ”dö” (bli stilla) samtidigt som man börjar vifta med den andra som blir levande. I början kommer hunden kanske inte vilja släppa den första leksaken men det gör ingenting, om den får fortsätta vara död blir ju den levande till slut för frestande. Sen växlar man bara.
          Tänker att detta kan vara en bra kompletterande övning till den jag skrev om tidigare om resursvaktande. Då behöver man inte längre ta något från hunden utan den släpper själv.
          Man kan också träna in signal för att ta något i samma lek. Säg bara ”ta den” sekunden som hunden tar den levande leksaken i munnen. Det kan man ju göra i alla lekar med leksak eller typ om man kastar en godis eller vad som. 🙂
          (Sorry för långa utläggningar, hundträning är det bästa jag vet)

    Känns som jag hamnat i 1 000 frågor där alla frågar men ingen svarar?

      ?

    Hjälp mig! Hur kan jag bli normal igen efter att ha gjort slut med min sambo efter 8 och ett halvt år. Vi är överens men båda så ledsna. Han distraherar sig på sitt sätt och jag mår bara skit. Gråter och har den största stenen på bröstet.

      Försök tänka att det är förjävligt nu, men det kommer att bli bra bara du håller ut.

      Du har säkert känt någon gång förut att världen går under (även om det kanske inte var lika farligt) eller att du är ledsen, o det har väl förhoppningsvis gått över? 🙂 saker går över. Det är normalt att bryta ihop ❤️

      Hej! Jag har precis skiljt mig från min man
      Det som gör att jag överlever är att bara tänka på mig själv och vara glad över att jag förhoppningsvis har många år kvar i livet med massa spännande saker. Det som funkar kortsiktigt är att tänka, imorgon är en ny dag osv vips har det gått en vecka. Och sen en månad och till slut slutar det göra så ont❤

      Här ska jag beskriva hur du inte ska göra, dvs vad jag gjorde efter att det tog slut med ”the one” efter 8 år:
      Jag gick ner mig fullständigt. Sjönk ner i depression, låg i en soffa i 6 månader, drack en massa alkohol.
      Inget blev bättre. Jag gick till psykolog, käkade antidepressiva. Drack mer alkohol.
      Inget blev bättre. Började träffa random snubbar av dålig kvalite bara för att slippa vara ensam.
      Inget blev bättre.
      Han däremot gifte sig och skaffade barn inom 2 år.
      Jag är fortfarande ensam och deprimerad.
      RYCK UPP DIG. BARA RYCK UPP DIG.
      Skaffa dig ett nytt liv, nya intressen, hamna inte i min sits.

        Jag ska snart flytta till min hemstad, som jag visserligen inte har bott i sen jag var liten. Känns åt helvete att jag ska lämna allting här. Jag är verkligen helt förstörd.

          Försök se det som något positivt. En ny fräsch start.
          Allt kan hända.
          Engagera dig i något:. en idrottsförening, börja sjung i en kör, gå en kurs.
          I början kommer allt suga men jag lovar att det vänder.
          Han är inte den ende, det finns en alldeles underbar kille som sitter i sin lägenhet ikväll och tittar på tv.
          Och om några månader (eller nåt år) kommer ni träffas och du kommer inte minnas vad det var som var så fantastiskt med ditt ex.

            Alltså du är underbar. Gråter bara jag läser det du skriver. Det kommer ju ta sitt tag med allt detta. Är ett helvete alltihop. Jag vet ju att detta är bäst för oss båda två, vi är båda personer som hellre går runt ett problem än att göra något åt det. Vilket inte har funkar i längden, såklart. Suger bara att jag är helt förstörd och han likaså.

            Känner mig helt förstörd men alltså peppen härinne.. <3

              Lilla hjärtat…får en tår i ögat jag också för jag förstår din smärta.
              Men jag vet att det kommer bli bra för dig!
              Kram

                Ida och svart, vad fina ni verkar vara <3 Har varit i svarts sits men nu ryckt upp mig, ett fantastiskt men annorlunda liv väntar på andra sidan även om det inte känns så nu!

    Min läkare ringde idag, frågade henne om min sjukskrivning och får till svar ”Vaa… Jobbar inte du? Nej just det ja, du är sjukskriven.. Då ska du vara sjukskriven.”

    Bra koll.??

      Din läkare jobbar nog på en VC med typ 10000 listade patienter. Man kan inte alla utantill då.

        Nej, hon är min läkare inne på specialistpsykiatrin. Man kan ju tycka att hon borde ha lite koll eller?

          Hon har säkert svinmånga patienter så man kan ju inte räkna med att hon ska kunna din journal utantill.. Däremot kanske att hon skulle ögna igenom det viktigaste innan hon ringer

          Hon har nog också 10000 patienter.

    Någon här som haft en romans på arbetsplatsen? Hur började det? Funkade det bra eller blev det ett jobbigt slut?
    Help!

      Japp. Funkade jättebra, jobbade dock bara halvtid Tillsammans och sågs inte alltid på jobbet. Jobbet i sig funkade finfint, sen sket det sig, men det berodde inte på jobbet ? i början när man hade gjort slut var det nästan ganska skönt att jobba ihop också för då tvingades man liksom att se varandra och det gick lite fortare att gå vidare med livet typ. Sen gick det skit och vi blev ovänner (eller ja, jag blev sviken o vi båda tyckte att han var en dåre). Som tur va slutade han på jobbet ?

      Ja med tre st samtidigt på olika avdelningar (stort ställe typ 600 anställda), det slutade inte bra haha ???

        Vilket råttigt beteende

          Vad menar du med det , råttigt beteende?

          Nä det var awesome så länge det varade. Jag var ung och extremt snygg, det måste en ju få utdelning för ??

            Grattis!

            Så om man är extremt snygg så är det ok att vara grisig?

      Jag inledde en romans med en kille jag arbetade med. Jag blev kär och trodde att vi höll på att bli ett par, han betraktade mig som en KK.
      Det var kul och spännande i början med alla menande blickar och att låtsas som ingenting på jobbet men sen tröttnade han och gjorde slut.
      Efter nån vecka fick jag höra att han låg med en annan tjej på samma avdelning.
      Mitt grundtips är: skit inte där du äter.

        Vilket rövhål

      Gift med min kontorsflirt. Han uppvaktade länge, hamnade i säng efter en aw och sen blev det vi…

      Japp! Det började med att vi träffades lite då och då eftersom han var nyseparerad, men det eskalerade till ett förhållande och vi är numera gifta. Dock jobbade vi inte tillsammans speciellt länge eftersom båda bytte jobb

      Japp, nu – 15 år senare – driver vi firma ihop.. + barn och det hele.

      Japp. Slutade tyvärr inte bra. Don’t shit where you eat är mitt mantra så fort en liknande tanke poppar in i huvudet (vilket det gör nu, ofta, om en viss lång, manlig kollega).

        Det är lite så jag känner nu. Vi pratar, klickar och är mycket sexuell spänning mellan oss men jag är så rädd att allt ska gå åt helvete om vi gör något.

      Japp. Vi hade känt varandra i typ 1.5 år och vi båda var i relationer men sen började han flörta som fan när hans relation tog slut. Han charmade brallorna av mig och vi träffades i ca 5 månader innan han helt plötsligt säger att han hade nå känslor och totalt krossade mig. Nu umgås vi igen utan problem då vi har väldigt mycket gemensamma vänner men i början kunde jag inte se honom utan att få sån ångest att jag inte kunde varken sova eller äta.

      Japp. Blev dökär. Han gift. Komplicerat rätt länge men fantastiskt större delen av tiden trots mycket ovisshet. Tog 1,5 år innan skilsmässan var igång. Nu är den förbi och vi har börjat vår relation på riktigt. Vågar äntligen tänka framåt på riktigt. De flesta på arbetsplatsen har nog förstått men vi har inte blivit officiella ännu. Det får gärna ta tid. Min erfarenhet är att det är så mysigt och spännande att ha sin kärlek på samma arbetsplats, framförallt när det bara är ni två som vet om det. Lycka till ?

      Är förälskad i min chef. Han är gift och har barn dock… Inte optimalt.

    Jag letar efter konservativa, traditionalistiska och nationalistiska bloggar och instagramprofiler att följa! Eller finns det något forum för kvinnor som tror på äktenskapet, traditionella könsroller och älskar Sverige?

      @kattpaow

        Paow är motsatsen till det jag söker. Jag söker gifta kvinnor med barn, som klär sig sedligt men kvinnligt, som älskar att baka och vara ute i naturen med familjen, som inte knarkar och super och som vill ta hand om sin familj.

          Mybabydolls kanske?

            Där är det konservativt också, pappan som jobbar och vill att mamman ska stanna hemma och ta hand om barnen vilket hon även gör.

          Underbaraclara?

            Underbara Clara gillar jag visserligen, men hon är alldeles för liberal för mig. Vi delar samma livsstil och intressen, men står långt ifrån varandra politiskt och ideologiskt.

              De du söker får inte ha egen dator med internetuppkoppling.
              Sedliga.

          Gabriella joss. Lite mkt visa pattarna kanske men en kan ju inte få allt.

          För ogifta mödrar som köper ballerina och findus frysbullar, är team inomhus och dricker vin, vill inte ta hand om sin familj. Det vet ju alla.

            Jag hoppas du inte tänker arbeta, kvinna!

      Kolla valfri religiöst nätverk.

        Jo jag är med i en församling. Ofta är religiösa nätverk i Sverige för liberala och vänster för mig tyvärr. Jag söker konservativa nätverk.

          Jehovas?

          Sharia-muslimsk förening? Samma värderingar minus det nationalistiska

          Du söker alltså en bloggande amish?

      Låter törrt

      Har du discord? Jag är med i en grupp där folk har typ de värderingar du nämner och man kan prata om allt möjligt, dock är det nästan bara män där men det kanske är något åt det hållet du söker i alla fall. Sen har grundarna en podd också som är kul att lyssna på (verklighetschecken).

      Här är länken ifall du är intresserad:
      https://youtu.be/bMXUIaqHZ_M

        Tack för tipset! Ska kolla upp 🙂

      Podcasten Hem och Härd

        Läste ’Hem och Hård’

    Försöker sluta dricka kaffe men är så seg på morgonen och det känns inte som jag vaknat utan att dricka en kopp kaffe. Någon som slutat och har tips? Vill sluta pga sover dåligt och får dålig hud (stress acne) av kaffet.

      Är det du som startat flera trådar på familjeliv om det, samt skrivit här några gånger? Kaffe är lätt att sluta med. Sluta bara.

        Haha nä det är inte jag. Har inte sett att någon skrivit om det här tidigare. Tack för bra tips!

        Är inte alls lätt att sluta med om man druckit mycket kaffe. Koffein är ganska svårt att lägga av med.

      Jag slutade. Drack 3-5 koppar om dagen. Jag minskade, drack vanligt kaffe på morgonen sen ersatte jag några koppar på dagen med koffeinfritt kaffe. Till slut drack jag bara med koffein på morgonen. Då började jag ta hälften av skoporna koffeinfritt och hälften med koffein.
      Nu dricker jag 99% av gångerna koffeinfritt, ibland kör jag i en skopa med vanligt kaffe om jag sovit dåligt eller behöver vara extra pigg men det är högst en gång i veckan.
      Älskar kaffe så vill ju ha min kopp även om det är utan koffein 🙂

      Man bestämmer sig. Sen minskar man på kaffet tills man slutar helt. Sen fortsätter du så. Kan folk sluta med heroin kan du sluta med kaffe.

    Ville bara tacka de som hjälpte mig med klädtips inför en disputationsmiddag förra veckan. Det bidde en kavaj och jag kände ”här kommer jag med en kropp som är helt ok faktiskt” ?

    Sedan vill jag efterlysa en person som skrev stöttande ord till mig i början av året. Jag skrev om min oro för hudcancer och du skrev fina grejer tillbaka. Det som har satt sig är hur du beskrev hur du åkte bil genom ett vinterlandskap under kvällen. Vet inte varför just det har etsat sig fast i minnet men där och då gav orden styrka, sen har jag inte orkat återkoppla pga psykisk ohälsa. Så tack såhär långt i efterhand! Livet rullar på med eller utan cancer, men just nu känns det stabilt oavsett vad vården ger för resultat.

      Googlade Violet Crawley+cancer+vinterlandskap+bloggbevakning (har tråkigt) och fick fram det inlägget som du skrev då och svaret du fick. Fina ord! Jag hoppas att du hittar hen. Verkar vara F som svarade, vilket du nog redan vet och förmodligen inte gör det lättare. Lycka till i alla fall 🙂 https://bloggbevakning.se/2019/02/01/oppet-spar-107/#comments

        Tack B, verkligen! ⭐ Tror du lyckönskade mig häromdagen också, eller mixar jag ihop nu kanske?
        Har halvhjärtat sökt efter det jag skrev men tänkte bara halvvägs; violet Crawley+bloggbevakning.se.

        Lär väl upprepa mig likt en papegoja i närliggande Öppet Spår då jag misstänker att personen skriver ibland i vissa inlägg men byter nick. Jag vill mest att tacket ska komma fram ordentligt för har någon en varm energi som hon verkar ha så vill man ge det tillbaka till personer som hjälper en på vägen.

          Nej, det var jag 🙂 jag hejar på dig, förstår att det kan vara svårt att hitta i ett anonymt kommentarsfält där flera har samma namn! Men ge inte upp 🙂

      Härligt! Du bländade dessutom säkerligen professorerna och doktorerna med ditt vakna och sköna väsen.

        Haha tack du! Jag hoppas att mitt Colgate-smile glimrande lite extra ?

        😀 50-talet ringde och ville ha tillbaka sina beskrivningar.

      Kul att middagen blev lyckad och du kände dig fin! ?

    Någon som har lidit eller lider av svår depression och kan komma med tips på hur man bäst kan komma ur och/eller hantera det? (gärna utan terapi som tex kbt då jag känner att det inte har hjälpt mig och psykiatrin bryr sig inte heller). Orkar snart inte med detta mer.

      Träna, träna, träna och ät rätt så kan det hjälpa lite hägrann iallafall.. Är du i en djup depression så kan du nog tyvärr behöva läkemedel.

        Kan inte nog poängtera hur bra det är att träna. Min förra depressionsepisod lyckades jag enbart lösa genom att träna som en galning. Blir någon form av självskadebeteende, fast det faktiskt är bra för en. Att gå ut och springa kan göra ont fast det gör dig gott. Otroligt skönt när man känner sig helt värdelös som människa. Däremot tror jag att någon form av terapi kan behövas också, för annars riskerar man att trilla dit igen den dagen man eventuellt inte kan träna. Det hände i alla fall mig. I en ideal värld har man fler än bara ett verktyg för att ta sig ur en negativ spiral.

      Medicin är det som hjälpt mig men behövde komma upp i rätt hög dos.

      Var snäll mot dig själv, ställ inga krav på vilka du borde höra av dig till tex utan var lite egoistisk och var med människor som accepterar hur du mår.

      Se till att bli sjukskriven om det behövs.

      Och det viktigaste, det kommer att gå över! Även om det inte känns så.

        Är inte mycket för medicin utan vill helst försöka bli frisk på naturlig väg först och främst. Har lugnande samt sömntabletter och vill gärna dra strecket där, så att säga.

        Efter att ha gått såhär i två år känns det inte som att det någonsin kommer gå över. Försöker åtminstone våga hoppas på att det en dag blir bättre.

          Ibland när man är sjuk behöver man medicin, det bara är så. Man kan inte alltid bli frisk av sig själv. Gå till en läkare, få medicin. Be om remiss till psykolog, är den första inte bra får du testa en annan. Du skriver att du inte vill äta medicin eller gå i terapi, utan detta är det svårt att bli frisk. Vad har du själv för tankar kring att ”bli frisk på naturlig väg”?. Är genuint nyfiken.

            Been there done that i flera år. Jag har redan gått i terapi. Jag har träffat flera olika psykologer och jag har blivit lovad hjälp men hjälpen kommer aldrig. Det är redan svårt att be om hjälp till att börja med och jag orkar inte fortsätta tjata mig till det (helt sjukt att man öht ska behöva göra det).

            Bli frisk på naturlig väg är enligt mig få hålla på med saker jag tycker om som också innebär ansvar och rutiner. Jag vill exempelvis ta upp min gamla mycket älskvärda hobby som innebär att jobba med hästar – det fick mig att må bra förr även under mörkare perioder. Slutade pga flytt till storstad och därefter har jag inte haft lika bra möjligheter att kunna fortsätta med det såvida jag inte skaffar en ny häst, och där är problemet pengar numera. Så jag försöker söka reda på sätt att hantera det på annat vis tills dess att jag kan ta upp detta igen och prova.

              Jag har haft tre stora depressioner i mitt liv och min erfarenhet är att om man är riktigt sjuk så fungerar det inte att bli frisk ”på naturlig väg”. Det kan fungera om man bara är lite små-nere eller i förebyggande syfte, men om du är riktig deprimerad så behöver du medicin för att komma till den nivån där du faktiskt kan komma igång med vardagen igen och ha möjlighet att njuta av det som i vanliga fall gör dig glad.

                Bullshit. Jag var djupt deprimerad, två självmordsförsök, och det enda SSRI gjorde var att försämra situationen och ta bort de gå glädjeämnen som fanns i livet. För mig hjälpte meditation, yin yoga, mindfulnessövningar, psykodynamisk terapi och fasta rutiner. Så det var min erfarenhet. Kommet aldrig stoppa något sådant rävgift i min kropp igen.

          Efter två år så borde du kanske känna att det är dags att ta emot hjälpen som då kommer innebära tabletter. Du vill väl inte slösa 2 år till? Mvh hon som slösade bort nästan 10 år av sitt liv på att ”klara sig själv”.

            Fast är det inte bättre att försöka gå till botten med problemet istället för att bli hög på mediciner? Kanske hjälper i stunden men inte långsiktigt. Det dövar bara problemet.

              Man blir inte hög på mediciner när man äter antidepp. Vissa har patologisk depression där man behöver äta antidepp. Har man högt blodtryck behöver man äta bltr-sänkande, man kan inte meditera sig frisk alla gånger.

                Fast har du tänkt på att när man har högt blodtryck så testas och följs ens blodtryck genom mätningar under en tid? Sedan får man medicin när det står KLART att man har högt blodtryck. Gällande depression så mäter man inte in om vården de där förmodade obalanserade hjärnsubstanserna (serotonin). Utan de kör på med piller på direkten. Trots noll bevis på att man faktiskt behöver tillskott av medicin. Ingen annan sjukdom behandlas så oansvarigt som depression!

              Depression är ju också kopplat till en faktisk fysisk påverkan på hjärnan. Ibland behöver man medicin för att återställa ”felet”! Håller tummarna för dig!!

                Varför mäter man inte den påstådda rubbningar i hjärnan? Man gissar bara efter att ha pratat med patienten i 10 minuter. Ingen läkare skriver ut Duroferon till någon som är trött, utan först tar man blodprov och kollar järnhalten . Så borde det vara med SSRI också.

              Fast alla som är deprimerade behöver inte ha något trauma/problem i grunden. Jag håller på att tillfriskna och slösade också flera år med att inte inse hur dåligt jag mådde och inte ville ta hjälp. Det absolut sista jag kunde tänkamig var sjukskrivning och mediciner. Men i februari insåg jag att livet inte funkar så sjukskrev mig, satte livet på paus, hittade en fantastisk läkare och en ok terapeut. Nu börjar livet kännas så bra även om saker kan vara jobbiga för stunden. Jag har ingen direkt orsakat till varför jag varit deprimerad utan det bara blev så. Hur ska jag då kunna ta tag i problemet då?

            Håller helt med! Jag ville absolut inte ha medicin eller hjälp utan jag skulle klara mig själv. Ca 8 år senare grät jag varje dag påväg till jobbet och kunde inte komma på nånting jag tyckte var roligt. Ringde till VC och fick otroligt fint bemötande, en fantastisk läkare och medicinen jag fick funkar så otroligt bra, fick komma upp på hög dos innan det verkligen blev skillnad. Ångrar att jag inte sökt hjälp tidigare för nu är jag glad och mig själv igen!

              Exakt så känner jag med!

      Har lidit av depression, och nu i efterhand när jag mår bra igen så kan jag ångra att jag inte började med antidepressiva. Tror det hade gått snabbare och vart mer hanterbart om jag tog till den hjälpen, för terapi hjälpte inte mig heller. Dock var rädslan för insättningssymptom för stor och jag vågade inte pga det. Men vad är 2 pissiga veckor i jämförelse med flera månader/år av dåligt mående! Kram <3

        Som nämnt ovan är jag inte mycket för medicin och tror inte att det är en lösning på lång sikt. Kanske bara är en fördom jag har men kommer ihåg hur mitt ex blev när han knaprade sådant och det var hemskt rent ut sagt. Jag vill helst försöka bli frisk på naturlig väg om det går men är svårt att hitta motivationen till saker. Men tack för din kommentar i alla fall!

          Lägg fördomarna bakom dig. En persons reaktion är inte allas. Jag har ätit olika preparat och mått så jävla mkt bättre av det, i kombination med kbt och psykoterapi.

            Nu är det ju visserligen inte bara mitt ex jag känner som knaprat tabletter. I hans fall var det väldigt, väldigt dåligt men utöver det har jag några kompisar som även dem upplevt att det inte hjälper alls. Jag tror inte heller på mediciner som en vidare lösning.

              Bara att du säger knapra tabletter säger en del om hur du är. Lycka till med att bli frisk när du vägrar ta emot tips och hjälp.

                Vadå säger en del om hur jag är? För att jag vill försöka hitta ett alternativt sätt att kanske bli bättre? Jag tar mer än gärna emot tips men som INTE omfattar terapi eller medicin. Det säger mer om dig än om mig i detta fallet som inte kan acceptera att andra har andra åsikter än vad som anses vara ”självklart”. Det är inget som helst fel i att vilja försöka hitta andra sätt först och främst.

          Du kan bli frisk på naturlig väg med största sannolikhet. Det är ju helt omöjligt att det går runt miljontals människor med serotoninbrist i hjärnan idag! Samhället är galet med stress, press och höga förväntningar. Kommer man ur ekorrhjulet och börjar ta hand om sig själv ordentligt, samt skita i andras förväntningar, så är mycket vunnet. Meditation, tid i naturen, eventuellt johannesört, bra kost, bra rutiner, mycket sömn, och terapi kan läka en utan att man berövar sina känslor helt.

      Tro på Gud. Läs bibeln. Fokusera på livet efter döden, evigheten i himmelen. Jesus har dött även för dina synder och du är himladuglig.
      Det här livet här nere på jorden varar en kort liten tid i evighetsperspektivet. Är du nu deprimerad och nere så tänk att du kämpar en dag i taget. En dagsresa mot himmelen.

        ???????

          Onödigt att skratta. Jag är inte heller troende men jag vet många som har blivit hjälpt av religion. Det kan ju inte skada att tro på en mening

            Men att uppmana någon annan att tro på gud är bisarrt.
            Hare Gudrun…

            Håller med. Jag är inte världens mest troende men har blivit av med två svåra psykiska tyngder tack vare böner. Tror mer på gud som en energi, inte en gubbe i himlen. Det finns en anledning till att de flesta människor i världen är troende, alla förutom i typ Sverige. Och Sverige har väldigt högt självmordsantal vilket är helt sjukt med tanke på vilken levnadsstandard vi har här.

        Sorry not sorry men vilken onödig kommentar..

        Men lol vad är det för svar? ”Lev för att dö”? Nej nej nej. Till TS – depression är ett helvete pga så så svårt att komma ur det och se något ljus, det kräver ofta energi man inte har. Börja i liten skala, vad är det du tycker om? Finns det någon ljusglimt? Försök expandera på det. Försök komma ut, även om det bara är korta stunder. Sök hjälp, om inte psyk så kanske vänner, släkt eller familj? ❤️

          Jag har faktiskt funderat på att ta upp min hobby som innebär hålla på med hästar igen. Men vägen dit är lång känns det som. Kanske bara är jag som sätter krokben på mig själv här dock som måste tänka på allt annat runtom för att sedan backa. Om än jag tror och hoppas att det kan locka fram ljuset i den mörka tunneln, samt få mig att minnas vad lycka innebär för mig och därmed kanske – bara kanske – kan det bli bättre.

            Kör på, hästarna räddade mig ❤️

      knepigt. jag fick hjälp från psykiatrin efter att ha kämpat med diverse husläkare/kuratorer/samtalsterapeuter osv. i fyra år. jag fortsatte försöka för att jag visste att jag måste försöka komma till djupet av mina problem (återkommande svåra depressioner och gad). kbt + medicin (voxra) har hjälpt.
      men när man är deprimerad så är det ju så svårt att agera, men här är mina tips:

      – skapa rutiner (tråkigt men prio nr 1). vad jag lärt mig är att man inte kan vänta på motivationen, den kommer inte att komma(du är ju deprimerad after all), man MÅSTE bara göra saker även om man inte känner för det. frukost lunch middag vid fasta tider (du behöver inte laga satsig mat men se till att få i dig något)
      – en till rutin: gå en promenad varje dag. runt huset eller 20 min, hur du än orkar
      – om du inte lyckas med dessa rutiner, är det inte hela världen! försök igen nästa dag.
      – sök Yoga with Adriene + depression på youtube. hon har hjälpt mig att vara snällare mot mig själv!
      – här är en step by step guide for self-care för de sämsta dagarna: http://philome.la/jace_harr/you-feel-like-shit-an-interactive-self-care-guide/play

      fortsätt kämpa, vi tror på dig.

        Det är ju just det. När man är deprimerad orkar man inte – i alla fall inte jag – kämpa för att få hjälp. Det är svårt nog som det är att ens be om hjälp och jag orkar inte ta den kampen igen tyvärr. Det känns som att jag måste tvinga mig på och det är det värsta jag vet. Inte nog med svår depression har jag också ätstörning på sidan om (som är en stor bov i dramat), vilket skapar ytterligare problem för mig att kunna äta som jag ska/borde. Man kan väl säga att de går lite hand i hand och eldar på varandra då exempelvis depressionen gör att jag inte vill äta.

        Jag ska dock kolla in det du tipsade om! Tack så mycket!

          Åh jag har också både ätstörning och depression (de brukar ju gå hand i hand), och jag kommer fan inte ur skiten hur jag än gör känns det som! Visst mår jag 1000 ggr bättre än när det var som värst men jag vill ju känna mig helt frisk och fri så att det inte begränsar min vardag. Har du sökt någon hjälp eller har du planer för det?

            Det känns omöjligt typ. Där är ju dock depressionen ”enklare” att ta sig ur så jag skulle väl säga att det är ätstörningen som är värst och svårast att bli av med. Jag gick på SCÄ för några år sedan men fick inte gå kvar pga att jag var lite 50/50 med att bli frisk/inte frisk. Var inte så supertaggad kan man väl säga även fast jag ville bli frisk. Det är bara sjukt svårt att komma över den där tröskeln pga rädslan av förändring i livsstilen (haft äs i många år).

              ah, förstår. jag har även kämpat med ätstörning (har inte försvunnit helt), mitt är dock åt andra hållet: jag kan inte sluta äta (någon form av tröst/ångestdämpande funktion), speciellt när jag är deprimerad. sånt går ju inte bara att fixa med att bestämma sig för att ha bättre rutiner. jag förstår att du vill försöka fixa det själv, och det kanske kommer att funka, men jag vill ändå tipsa om att söka ytterligare hjälp när du mår lite bättre (jag pallade fortsätta försöka få hjälp bara tack vare min fantastiskt stöttande familj). att gå i terapi är HEMSKT, man är ju tvungen att utmana sina värsta värsta rädslor och vanor, men det är värt det i slutändan.

              /Anonym 20:54

      Det här låter konstigt, men det har hjälpt mig: städa. Börja med en byrålåda, ut med allt på golvet, sortera, släng, ge bort, spara. Gå ner på basnivå: ingen behöver 30 par strumpor, det räcker med sju par, och så vidare. Tvätta allt som ska sparas, sedan snyggt tillbaka i byrålådan. Sedan nästa låda, nästa rum. Få ner antalet saker du äger. Gör andra glada genom att skänka bort de flesta av dina prydnadssaker.

      Gör ett ganska hårt dagsschema, när du skall kliva upp, när du ska äta frukost, duscha, äta, sova och så vidare. Samma varje dag. Ät nyttigt, låt bli alkohol, cigarretter, snask, chips. Gå ut varenda dag oavsett om det spöregnar, snöglopp, sol, gå en promenad. Ta hand om dig fysiskt. Promenera, hitta ett hemmaträningsprogram via internet eller gå till Friskis & Svettis.

      Fortsätt, fortsätt, fortsätt fast du inte vill. Ge dig själv en månad eller två, så har du kommit över tröskeln och kan få en bättre vardag. Det fungerade för mig.

        Åh en kommentar som inte predikar om mediciner! Jag ska prova göra detta (ett stort plus är ju ett välstädat och organiserat hem på köpet!) mellan varven då jag inte jobbar – har faktiskt lyckats ta mig tillbaka till arbete i alla fall, vilket jag är ganska stolt över mig själv för.

          Bra där! Att jobba är bra, ger struktur och att alla dagar inte ser likadana ut, veckan får en rytm. Sedan kan man välja hur mycket man ”umgås” med arbetskamraterna, men oftast är det rätt bra människor. Och man behöver inte berätta mer än man känner för. Jag blir glad när jag läser att du jobbar!

          Träna- städa- jobba- börja med hästar, allt i din takt. Men du måste börja nånstans. Du måste ta första steget själv, sen kommer det att bli lättare. Skippa tabletter om du inte är självmordsbenägen. Sök hjälp på vc för att få nån att prata med. Kämpa på!!! Det löste sig för mig utan piller, jag bad bara, men det skrattar väl folk åt. Men du verkar vara klok och se på saker på ett hoppfullt sätt vilket betyder mycket! Du klarar det.

      När jag mådde som värst förra året så var de största förändringarna jag gjorde: sluta dricka alkohol och äta antidepressiva (var självmordsbenägen).
      Utöver detta KBT och samtalsterapi.
      Förde även dagbok över mitt mående för att kunna se vad som triggade mig att må sämre, såg jag ett mönster t.ex. en aktivitet och den inte var nödvändig för mitt liv så tog jag bort den.
      Smågrejer som funkat: baka bröd, prata om mitt mående, ta en promenad, göra ingenting vid behov, måla osv.
      Grejer som inte funkade: träning på grund av presentationsångest.

      Glöm inte, alla är olika. Lycka till!

    Är inte gravid eller planerar att bli gravid inom närmsta åren. Men desto mer jag läser eller hör från olika håll om förlossningen, kan jag inte förstå hur alla kvinnor orkar förlösa ett barn! Jag är livrädd för en eventuell förlossning i framtiden, rädd att jag blir apatisk och orkar inte jobba, rädd sedan att hela mitt underliv får grova bristningar, rädd att vården inte tar hand om en efter, rädd att jag kommer ha men för livet.

    HUR har ni tänkt när ni fött barn? Hur har ni vågat gå igenom det här? Går det till exempel att säga att en vägrar sugklocka eller vändning av barnet och hellre vill ha kejsarsnitt om det kommer till en sån punkt?

    Kan inte släppa tankarna/rädlsan kring förlossning trots att det är flera år kvar (om jag ens kan bli gravid!)

      Jag snittades istället ??

        Haha ja, kanske får bli den vägen för mig också om inte rädslan försvinner. Om jag förstått det rätt så är själva förlossningen enklare, men läkningsprocessen är tuff. Eller hur var din upplevelse?

          Både snitt och läkning var supersmidigt och enkelt för mig. Var uppe på benen samma dag och det läkte verkligen hur bra som helst. Vet folk som fött vaginalt och inte kunnat sitta eller gå på flera veckor, så jag var nöjd med snitt.

      För det är bäst för barnet och modern att föda vaginalt ifall allt är som det ska. Sen när man är mitt uppe i det så bryr man sig inte om man skulle få någon bristning. Och när barnet är fött så var allt värt det.

      Jag har haft två fruktansvärda graviditeter och förlossningar som båda slutade med akutsnitt. Hade foglossning från v 8 så jag var rullstolsbunden och gick upp extremt mycket, fick bristningar över hela kroppen och spydde varje dag i 8 månader.

      Men jag ville föra mina gener vidare. Bli odödlig genom mina barn. Se mina förfäder i deras ögon. Tänk att de är släkt i rakt nedstigande led från bronsåldern, ja från stenåldern! Genom tusentals år har våra mödrar och deras mödrar fött barn med våra gener. Skulle det ta slut på 2000-talet med mig då? Deras släktingar födde liksom barn under digerdöden och överlevde istiden.

      Jag tänkte att det kommer göra skitont, ondare än något jag någonsin varit med om. Var öppen 7 cm när jag kom till sjukhuset och narkosläkaren var iväg på operation så kunde inte ta EDA som det var tänkt. Till slut bara började jag krysta, det gick liksom inte att hålla emot. Två krystvärkar senare var barnet ute och jag minns att jag sa precis innan sista krysten att det inte gjorde så ont som jag hade tänkt mig. Visst det gjorde ont men det var hanterbart. Så jag hade en positiv upplevelse iallafall.

      Jag tänkte typ på alla jag kände som har barn, att de hade klarat av det. Och att barnmorskorna är vana, det är deras jobb och de förlöser kvinnor varje dag, vecka efter vecka osv. Att jag är en i mängden och varför skulle det vara något fel/problem med just mig. Det hjälpte ganska bra. Lite avdramatiserande sådär. Läste på såklart om de olika skedena och hur det går till. Kunskap är bra tycker jag.

      Om jag skulle ha varit rädd skulle jag ha begärt aurora-samtal för att bearbeta förlossningsrädsla. Jag var mer rädd för snitt, ville föda vaginalt (vilket det blev).

      Det bästa är att föda barn när man är ung. Då har man inte hunnit höra så mycket om det. Jag var 22 år. Bristningar låter våra än det är och det läker otroligt fort.

        Det där är ju en sanning med modifikation som förminskar ett allvarligt problem. Den som är förlossningsrädd ska självklart veta att det stora flertalet förlossningar går jättebra, du läker fort och får inga bestående (eller ens långvariga) men. De flesta bristningar är inte svåra och många kräver inte ens stygn, men bristningar förekommer i olika grad och kan (om än i ovanliga fall) vara svåra. Ingen kvinna tjänar på att man försöker låtsas som att riskerna inom förlossningsvården är obefintliga.

      När/om du blir gravid så kan du prata med din barnmorska på mvc om dina rädslor, kanske kan hen svara på vissa frågor annars skickar hon vidare att du får aurora samtal eller va de heter. Om du är rädd för hur du kommer reagera rent psykiskt så tror jag (om du har råd) att en doula är ett bra alternativ för dig. Rekommenderar verkligen dig att lyssna på förlossningspodden, hon tar med alla typer av förlossningsberättelser och bra med information också =)

      Jag var livrädd för bristning i underlivet, och stod i valet och kvalet att ta kejsarsnitt eller vaginalt men köpte boken ”Föda utan rädsla” som faktiskt hjälpte. Så jag körde bara hahah. Sen fick jag en stor bristning, grad 3 in på en grad 4. Trodde mitt sexliv/liv var över och att jag aldrig skulle kunna ha sex igen eller att jag skulle kissa/bajsa på mig eller smärta livet ut. För mig läkte allt bra och på efterkontrollen 8v senare såg allt bra ut, jag har aldrig kissat/bajsat på mig ^^ Dock med vården, inte bara när det gäller förlossningen så måste man ligga i för att få hjälp, hade jag fått något problem hade jag inte tagit att de sa ”det är normalt”, min fit*a är för viktig.
      Sen kolla och läste jag typ allt med graviditeter och förlossningar. Gick med i gravidgrupper på facebook osv där man kan ventilera med andra i samma situation.

      Om du vill ha barn så låt inte din rädsla stoppa dig, kanske kan man ringa mvc redan innan man är gravid och kolla om man får komma och ställa lite frågor hahah vet inte om man får men tänker att det inte skadar att kolla ^^

        Tack för ditt fina svar och råden! Skönt att dina bristningar läkte snabbt, kanske det är som någon skrev över att bristningar låter värre än vad det är i de flest fallen

      Man gör ju massa irrationella saker hela tiden. Man kan inte hålla på att måla fan på väggen hela tiden, då kan man ju inte göra någonting. Hur fan tänker man när man kör bil? Tänker man till är det helt orimligt. Man får helt enkelt vara lite modig och göra saker fast det kan vara farligt, för det går ju oftast bra.

        Fast nej, det går inte oftast bra. Det är så mycket större än så! Många, många kvinnor lider något fruktansvärt efter sina förlossningar.

          Och många, många kvinnor lider inte efteråt. Det går ofta bra.

          Fast det går oftast bra. Sen lider många, många, men det går oftast bra.

      Jag är gravid med trillingar och har inte jättelångt kvar, DÄR kan vi snacka oro inför förlossningen?? Nä men jag är faktiskt inte så himla rädd. Vill försöka att föda vaginalt om alla tre ligger rätt och det går men annars får det bli snitt

        Kollade på The chatwins förlossning av trillingar. Verkade ärligt talat helt okej. 🙂 Blivit mer avskräckt av födslar av ett barn haha.

        Fast de vill väl att man föder med kejsarsnitt vid trillingar? Trodde inte man fick föda vaginalt med trillingar.

          Hmmm näää jag har fått valet att snittas men ingen har sagt att jag inte får föda vaginalt. Nu blev jag lite orolig, vart har du fått den infon ifrån?

            Överallt? Googla.

            ”Så gott som alla trillingar föds för tidigt, oftast i graviditetsvecka 31–35. Förlossningssättet vid trillinggraviditet är nästan utan undantag planerat kejsarsnitt. Om förlossningen startar före den planerade tidpunkten, kan kejsarsnitt göras i vilket skede som helst av förlossningen. ”

              Fast det står ju inget om att man måste snittats. Specialist mvc som jag går till har erbjudit snitt men sagt att det går att föda vaginalt beroende på hur bebisarna ligger just då och det kan man ju inte veta förens det är dags 🙂 Jag tänker ha ambitionen att få föda vaginalt men om läkaren verkligen rekommenderar snitt när det väl är dags så kommer jag inte vägra 😉

            Att föda trillingar är extremt ovanligt. Enligt statistik från SCB var 27 av 113 641 födslar trillingfödslar förra året. Bara ett av barnen var dödfött. Men att föda trillingar medför risker och alla födslar i Sverige sker via kejsarsnitt.

            https://www.metro.se/artikel/jenny-26-ska-föda-trillingar-det-blir-en-chock-xr

              Tack för länken…känner att jag måste dubbelkolla detta på fredag 🙂

      För mig var förlossning och föda barn helt fantastiskt. Hade förberett mig hyfsat mycket med att läsa böcker och gå profylaxkurs. Jobbade mycket med avslappning, andning och att acceptera smärtan och inte försöka undvika den. Sånt flum hjälpte ? adrenalinet är otroligt och sen kan man ju få massa smärtstillande. presenten när bebis kommer är det bästa ? ville berätta om en positiv upplevelse iaf!!

        Tack för den positiva upplevelsen, och alla andras input. Ja, jag tänker helt ärligt att jag vill ha all the drugs jag kan få haha

      Jag är/har heller aldrig varit gravid men är något jag gärna vill vara i framtiden. Jag var dock 56 cm lång och vägde nästan 5 kg, så kan tänka mej att det kan eventuellt bli snitt ? vet inte hur sånt där fungerar, bara en tanke som slog mej nu ? jag är 185 lång och har aldrig haft kortare män i vuxen ålder så att pappan till barnet skulle vara kortare än 185 är nog väldigt väldigt liten.

    Frågar här igen, vad hände med shoppingandfashion Therese Kudzak?

      Varför inte bara gå in på hennes Instagram istället och skicka ett DM och fråga. Brukar faktiskt va det smidigaste sättet att få svar. Att fråga den det handlar om direkt, istället för att sitta på en skvallerblogg och få svar som bygger på spekulationer!.

    Ni som gjort abort tidigt, tog ni tablett hemma då och hur kändes det? Ska själv göra det och är nervös.

      Jag tog första tabletten på kvinnokliniken och de andra två dagar efter hemma. Var i vecka 5 och har barn sedan innan. Kändes som mensvärk och jag klarade mig på alvedon.

      Jag tog tablett, gjorde det dock på klinik.
      Kände ingenting.

      Men alla är olika, ingen garanti för att det blir likadant för någon annan.

        Jag fick höra av kliniken att jag skulle få en tablett där att ta hemma. Men vad skönt att du inte kände nåt. Märkte du av det i övrigt?

          Tabletten får du ta på kliniken, då de inte får skicka hem dig med den (graviditetsavbrytande).
          Samt du får med dig smärtstillande samt tabletter som sätter igång kramper(?)

      Tog tablett, i v 9, hemma.
      Fick med mig värktabletter, och ärligt talat gjorde det sjukt ont i ett par timmar.
      Men släppte framåt eftermiddagen och sen ingenting mer.

      Sjukt besviken dock på uppföljningen – de skulle enligt instruktion ringa efter 4 veckor för uppföljning, fick exakt datum. Hade ett (1) missat samtal från skyddat nummer, dagen innan bestämt datum, sedan inget mer.
      (Västra Götaland, SÄS)

      Och jag är så jävla tacksam för den aborträtt vi har i Sverige. Fan ta dem som vill ändra på det.

        Vem vill ändra på det? Vi har inget parti i Sverige som vill ta bort aborträtten?

          Sa inget om att något parti vill _ta bort_ aborträtten. Men de facto har vi partier som vill förändra aborträtten.

          SD är ett parti som vill ändra aborträtten genom att bl a att införa diverse prövningar och bedömningar efter v 12.

            Jag håller med dem, vettigt att sänka gränsen.

      Kände inte heller mycket men det blöder en del. Lycka till!

      Se till att va säker att de hittar graviditeten.
      När de kolla mig såg jag ingenting och läkaren avfärda de med att jag va så tidig och tryckte på att hon såg en hinnsäck (Jag såg verkligen inget och är van me ul-bilder samt visste vilken vecka ja va i).
      Gjorde en abort, de blödde mm så tänkte inte mer på de.
      1 vecka senare dog jag nästan av inre blödning. Graviditeten va i äggledaren och spräckte sönder den.
      Akuten tog mig inte heller på allvar så låg där i 5h innan de upptäckte och då hade jag varit hemma i 4h innan ja ringde ambulans som jag fick vänta 1h på.
      Inte en rolig historia och hur fel det kan bli på så många insatser (kvinnokliniken som missar ett utomkveds, 112 som inte känner igen symtom på inre blödning och låter en ligga naken i hallen 1h och akuten som inte fatta va som va fel trots att jag hade alla symtom och magen såg ut som en gravid mage då allt blod samlats där).
      Jag är skiträdd för sjukvården och litar inte på den ett piss längre.

    Fastnar ni också för en viss mat eller snacks i perioder? Jag är helt galen i tofu samt majskakor popcorn just nu. Vill ha naturell tofu till allt, gärna med lite salt på. Majskakorna skulle jag kunna äta ett paket om dagen av.

      Älskade tofu, tills sambon kallade det för tvättsvamp. Sen dess blev jag äcklad och jo, det kändes som att tugga på en tvättsvamp.

        Nä jag tycker inte det, tycker det är såååå gott haha.

      Japp är inne på tredje veckan med samma maträtt varje lunch på jobbet, ris och lax haha

      Haha ja gud. Just nu är det omelett, ibland med spenat och lax. Tredje veckan nu.

        Haha, jag kör pastasallad (idag varierar jag mig med en krämig variant) och grillat kycklingbröst. Min man är så trött på detta nu men jag härdar i! ??

      Gud ja! Just nu ferraribilar hahha, på matvägen hade vi en period av att äta potatisgratäng typ 2ggr i veckan = nu äter vi det typ 2ggr per år pga tröttna på det. Varför gör man så?!

      Inget av det du räknar upp är mat.

        Tofu är definitivt mat och ganska nyttigt också för den delen 🙂

        Gjorde grönsakswok med tofu i teriyakimarinad ikväll ??

        Men snälla. Antar att mat för dig måste innefatta likdelar eller åtminstone djurs lidande då? Fräscht.

    Maria gifte sig av kärlek, det var inget måste att hennes man skulle vara rik (vilket cameron inte var när de träffades). att bli rik är inget dåligt mål att ha så länge man är beredd att bli det själv. Men att jobba som eskort och sen enbart gifta sig för pengar, då får man ju skylla sig själv att folk snackar.

      Nä du lilla gumman Elena gifte sig med av kärlek och allt om escort tjej är ju bara trams! När ska folk få in de i skallen?

        Kanske när hon slutar retuschera bilder av sin man.

    Har ni tips hur man ska skriva en bra jobbansökan? Har inte ens fått komma till intervju till två jobb jag sökt till ?

      Lol jag har sökt 50.

        Jag 200, lol

      Två? ?

      Sökte ca 30 jobb fick komma på kanske 4-5 intervjuer. Anpassa ansökan till jobbet är mitt tips, och förlita dig inte på några få annonser utan bredda sökandet.

    Vi var och tittade på studentflaken idag, jag och min sambo, han 41, jag 34.
    Han utbrister -icke skämtsamt- till mig att det är mycket fint att titta på en sådan dag nu när solen börjat titta fram, ser riktigt supernöjd ut, sitter och myser medans han spanar in de kvinnliga vitklädda 18-20-åringarna med visselpipor. Jag är uppriktigt sagt mållös, förvånad och besvärad ärligt talat då han inte visat tendenser till av att ha behov av att spana på andra kvinnor i mitt sällskap tidigare, tycker dock själva målgruppen känns patetisk i hans ålder, vill försöka inbilla mig att jag överreagerar men blev besvärat äcklad då han fortfarande menar att han inte tycker det är något konstigt.
    Jag tycker att det är ett väldigt konstigt uttalande till sin partner. Otroligt oattraktivt.
    Hur hade ni reagerat?
    Kram på er!

      Det är okej att läsa menyn så länge man äter hemma 🙂

      Är väl inget fel med det? Spanar inte du? Det gör jag haha. Jag är ju trogen så vad spelar det för roll.

      Jag tycker att det är respektlöst. Absolut, vi är bara människor och ser väl alla någon då och då som vi finner attraktiv men man spanar inte in andra när man har sin respektive med sig.

      Min kille är likadan. Ibland när vi är ute och går märker jag tex att han inte lyssnar på vad jag säger och då ser jag att han har blicken på nån tjej på andra sidan gatan.
      Jag tar illa upp men vill inte vara den som är den så jag säger inget om det. Tänker väl istället att det ger mig rättigheten att också spana in andra.

        Alltså vad har folk för män? Tycker synd om er. Hellre ensam än med en sån idiot.

      Jag hade tittat på honom med avsky i blicken och undrat om han är peddo. Fine, man kollar in andra men ALDRIG när ens partner är med, och inte på det där vidriga sättet. Och att han dessutom tittar på unga kvinnor som skulle kunna vara hans dotter, spyr.

        Men skärp dig. Man är inte peddo för att man kollar in 19åringar.

          dubbelt så gammal, jo. Visst inte pedofil pedofil men en jag skulle benämna som peddo. Tycker det är äckligt med folk som är tillsammans med någon som skulle kunna vara deras barn. Sen gör folk som de vill, har en kompis som är 27 och är tillsammans med en som är 47 och dem verkar lyckliga men jag tycker fortfarande att det är äckligt.

            Så du väljer att benämna saker fel? För att? Kalla han för slemmig gubbe om du vill, men anklaga inte folk för att vara pedofiler som inte är det.

              Det är sedan gammalt i min umgängeskrets att kalla ”slemmiga gubbar” för peddos. Tror knappast jag är ensam om det.

                True that

                Det kallas hebefil om de kommit förbi puberteten 🙂 lika äckligt ändå förstås.

      Han kan väl få titta men det var en jäkla gubbsjuk kommentar han kunde besparat dig

      Att han säger och gör så i din närvaro säger mig att han inte menar något med det. Han glömde säkert allt 5 minuter senare.
      Vi tittar alla på vackra människor. Det ligger i den mänskliga naturen att beundra och även fantisera om det vackra.
      Jag är 46. Jag kan se en snygg 25-åring (som jag inte har något intresse av överhuvudtaget) och tänka -Vilken sötnos!
      Det gör mig inte till peddo eller äckel. Jag vill inte ligga med honom eller ha en relation med honom.
      Ej heller är det otrohet. Chilla.

      Tycker inte alls att du överreagerar, jag hade ifrågasatt där och då och sagt att nej, det där tycker inte jag är OK. Titta är en sak i sig, men vad är det för kommentar han la i din närvaro? Nää.. usch!

      ..vill även tillägga att hans sökhistorik på porrsidor just varit teenage vilket inte stört mig nämnvärt förens idag.
      Inte fan skulle jag vilja att dubbelt så gamla män fantiserade om min dotter. Han tappade mycket av sin manlighet i mina ögon idag, tyvärr, skulle aldrig vilja få min partner att känna sig så obekväm och sårad.

        Fyfan jag mår illa. Hade lämnat. Låter äcklig och respektlös. Vilken frisk 40 nänting åring håller på så?

        Otäckt att du vet detta, borde vara hans privata sak tycker jag. Give the man some space

      Är väl inte ens själva grejen att spana på andra utan att han, 41 år gammal, spanar på GYMNASIEELEVER! Som lärare på gymnasiet känns det så himla konstigt att se på tonåringar på det sättet. Studentflak åker man när man är 18 eller 19… Menar inget mot din man specifikt, alltså sexualiserandet av unga kvinnor (som nyss räknades som barn!) förekommer ju hela tiden och överallt

      Det finns ju ett begrepp som heter Hebefili som du kan googla på. Pedofili gäller ju mer när dem tänder på barn, men det betyder ju inte att man är helt bekväm med att ens man spanar in tonåringar. Känner med dig! Tycker du skall be honom prata med dig och någon utomstående om detta

        Tack fina du, en ny benämning för mig jag aldrig tidigare hört haha..
        ”Hebefili” haha. Läskigt ord.
        Tycker jag är tålmodig och öppensinnad men blev illamående idag, har väntat länge efter en riktigt stabil man/partner under många år och är faktiskt hellre ensam än något i närheten, känns som jag ställer för stora krav möjligtvis, men kan omöjligt få sådant här att känna mig bekväm, beundrar de med större tålamod/mer öppensinnade, jag fixar det dock inte, skönt att få lite stöd i att känna sig mänsklig åtminstone, tack för kommentarer och er ärlighet. Kraum! <3

    Följer ni Jenelle Easons drama med maken och barnen? Vilken jäkla soppa?

      Ja! Trodde typ ingen i Sverige följde Teen mom 2. Den där Eason verkar ju galen!?

        hahah ja. Han verkar sjuk i huvudet. Men hon är ju inte frisk heller. Älskar teen mom hahah. Följt de alla sen 16 and pregnant. ^^

      har sett alla säsongen av teen mom OG och teen mom 2. Följer dramat just nu via insta och dom artiklar som andra personer i serien lägger upp länkar till. Crazy!

        Samma här Olivia? insta är bäst för uppdatering i realtid. Jag tror inte hon får tillbaka vårdnaden om någon av barnen på länge.

          Va heter de på Insta?

      Kan någon förklara varför HON fick sparken när det var HAN som sköt hunden?!

        Dom vågar väl inte åka dit för att filma då han är galen. Efter att han fick sparken från serien fortsatte han tydligen att vara uppe i dom när dom var där för filmning

    Någon som påbörjat att läsa till läkare efter 30? Pros, cons?

    Är det helt omöjligt att komma in på andra meriter än betyg och/eller högskoleprov?

      Jag har inte själv gjort det men hade en kollega som läste till läkare när hon var 35+ och ensamstående fyrbarnsmamma.

        Oj jäklar vad imponerande. Jag är själv mamma så kan inte plugga utomlands. Vet du mer kring hennes situation?

          Ja jag var väldigt imponerad av henne. Tyvärr gör jag inte det, det är så längesedan nu så jag minns inte. Det är typ 15 år sedan jag jobbade med henne, då var hon färdigutbildad.

      Jag har inte det. Men jag tycker inte att du ska tänka på åldern eller slutmålet. Tänk istället på den roliga och spännande vägen dit! Åldern är obetydlig.

      På KI finns väl PIL intag? Då är det IQ test och intervjuer bla tror jag 🙂

        Ska kolla upp det, tack ❤️

      Läser till läkare och klar med termin 3 nu (är dock under 30) och vi har flera i klassen över 35 plus ett par stycken över 40!

      Tar examen nu och det är mååånga i min klass som var över 30 när de började! Tycker generellt att de som har barn har varit otroligt duktiga på att strukturera upp pluggandet och vet inte nån som inte fått det att gå ihop med familjelivet! Vet att Umeå iaf tidigare hade ett alternativt intag som liknade PIL på KI men vet inte hur det ser ut längre. Lycka till och kan varmt rekommendera läkarutbildningen, en otroligt rolig utbildning ?

    Jag undrar om det finns någon annan som har samma besvärliga situation som oss. När vår tös var 2 år fick on uvi efter vi simmat (möjligtvis. Svårt att veta) nu är hon 3 år och ikväll började hon klaga på att det svider nere efter hon kissat. Hon har ju haft mindre kläder på sig nu när det varit hett ute.. så kanske det då har lett till att hon ändå fått kallt… min fråga är bara om nån annan har haft känsliga småttingar som fått uvi med jämna mellanrum. Hon dricker alltid mycket, ingen blöja mera. Vad har ni för tips?

      Vår äldsta dotter hade vi ofta från det att hon var tre till sju år. När hon började klaga på att det började göra ont när hon kissade såg vi till att hon drack mera vatten. Ibland gick det tyvärr så långt att hon var tvungen att behandlas men oftast lyckades det gå tillbaka av sig själv.

      Du kan inte få urinvägsinfektion av kyla. Det är en gammal felaktig myt. Urinvägsinfektion orsakas av bakterier.

      Man får inte UVI av kyla utan av bakterier. Snippbärare har kortare urinrör och därför lättare att få in bakterier än snoppbärare. Extra viktigt för tjejer att torka stjärten framifrån och bak så att inte bajsbakterier letar sig in. Jag fick återkommande uvi ett tag, insåg senare att det var för att jag varit slarvig att städa badkaret var jag brukade skölja av bebisbajsrumpor 😀

        omg bara jag som alltid torkar bak -> fram hehe

          Men what? Trodde alla visste att man inte ska göra så.

    Borstar ni tänderna före eller efter frukost?

      Efter!

      Före

      Efter såklart

      Efter såklart, man kan ju inte äta med mintsmak i mun? ?

      På helgerna efter men på vardagar äter jag frukost på jobbet. Äter ni alla hemma? Eller borstar tänderna på jobbet?

        Borstar alltid tänderna efter måltid, var jag än är. Gott ju.

        Jobbet fick en ny eltandborste igår!

        //Moa

          Gör tandkräm själv av Bikarbonat och salt. Masserar både tänder och tandkött med det. Avslutar m ett lager fluor och ett tunt lager tandkräm.

          Så fräscht och tar bort fläckar.

          //Moa

      Efter, annars går man ju runt med matrester hela dagen. Ofräscht.

      Före. Min sambo tycker det är galet då ”har man ju matrester efter frukost”. Jag kontrar med att han ju inte borstar tänderna efter varje måltid. Så rester efter frukost är knappast värre än rester efter lunch eller middag.

      Nu äter jag oftast inte frukos,men när jag gör det på helgen, så borstar jag både innan och efter frukost.

    Hur dejtar man när man har riktigt mycket trust issues och problem med sitt egenvärde? Jag har nyligen träffat en kille jag verkligen gillar. Mitt problem är att jag tolkar allt han säger/skriver negativt. Som exempel: om han inte svarar på mitt meddelande på en halvtimme tror jag att han kommer att överge mig. Varje gång han säger någonting som kan tolkas fel tolkar jag det fel. Blir tokig. Sitter här med världens ångest.

      Jag var likadan innan, efter en lång kass relation som sabbade mig totalt. Jag gick i terapi länge och upplevde att det hjälpte. Valde också att leva utan att dejta/ligga i ett år, det var riktigt bra! La all fokus på mig själv och slutade lägga energi på killar. Bästa jag gjort! Sen träffade jag en snäll kille och mina trust issues försvann.

      Åh vad jag känner igen mig!? När ångesten är som värst hos mig så pratar jag med någon nära vän som är mer ”stabil” i förhållanden än vad jag är, någon som kan ge mig perspektiv på saker och ting. Sen var jag väldigt öppen och ärlig med min sambo redan från början om mina osäkerheter och rädslor. Vi har inte varit tillsammans speciellt länge och mycket av min ångest lever kvar och ”förstör” en hel del, men ska börja terapi för att få hjälp. När ångesten blir som värst så är mitt bästa tips att prata med någon som kanske kan utmana dig att tänka lite annorlunda. Annars brukar dra ut på promenad med musik eller bra podd, duscha/bada, rita eller bara gör något som kan underlätta ångesten eller få dig på andra tankar.

        Tack. ❤ Jag har också funderat på att börja i terapi. Väldigt dyrt bara…

          Ja… det är ju tyvärr det. Jag har dock tiren att ha en fantastisk husläkare som inte tveka en sekund på att skicka remiss till psykolog/terapeut. Det tog sin lilla tid med remiss och få tid bokad men förhoppningsvis så värt! Sen vet jag inte om man kan skaffa privat försäkring och gå den vägen, om det kanske är billigare? vet även att det finns terapeuter/psykologer som ger terapi till reducerat pris för studenter osv (nu vet jag såklart inte hur din situation ser ut) men kan vara värt att kolla upp.
          Det finns alltid förklaring till varför man reagerar så som man gör och nu vet ju jag inte bakgrunden till dina besvär men om det är pga strulig uppväxt så kan jag rekommendera boken Hemligheten av Dan Josefsson och Egil Linge, den förklarade en hel del för mig iallafall!

          Svar i modd..

          Ja, det är ju tyvärr det… jag har dock turen att ha en fantastisk husläkare som inte tvekade en sekund på att skicka remiss till psykolog/terapeut. Visst att det tog sin lilla tid med remiss och få tid bokad osv men förhoppningsvis så kommer det vara så värt det! Vet inte om man även kan skaffa försäkring privat och gå den vägen om det kanske är billigare?
          Det finns alltid en anledning till att man reagerar som man gör.. jag vet ju inte vad som orsakar dina besvär men om det är pga strulig uppväxt så kan jag även rekommendera boken Hemligheten av Dan Josefsson och Egil Linge, den förklarade en hel del för mig om varför jag gör som jag gör i många situationer!☺️

      Följer. Har förstört chanser till relationer pga min osäkerhet sabbat det.

      Brukar försöka tänka på mina egna dagar och att jag ju inte heller svarar på alla sms jag får på 3 sekunder direkt. Man är ju lite upptagen ibland, helt utan att mena något ont. Vad kul att du träffat en kull du gillar – han är människa han med, så kommer säkert säga något ibland som sårar lite eller ta mer än en halvtimme på sig att svara på meddelanden. Betyder ingenting och påverkar definitivt inte ditt värde.

      Kanske är världens sämsta tips, men om jag hade dejtat en tjej med de problemen du beskriver hade jag nog faktiskt önskat att hon berättade hur hon känner så jag vet om det och kan försöka underlätta situationen. Visst kanske du inte målar upp dig från din bästa sida, men om han ser någonting hos dig han gillar borde han förstå att den delen av ditt mående inte behöver definiera hur du är som person egentligen. Om det exempelvis skulle underlätta för dig om han berättar att han kommer lägga ifrån sig sin telefon en timme medan han är på gymmet men att han svarar efter det så är det inte världens uppoffring han behöver göra. Och om han mot förmodan tycker att det inte är värt mödan låter det inte som världens bästa kille ändå.

        ?????? There you have it

        Exakt så som jag gjorde och min står kvar än idag och kämpar tillsammans med mig!☺️ Toppen råd!??

    Jag kan rekommendera limoncello spritz!

    Två msk naturell Ramlösa
    Fyra MSK limoncello
    Sex msk prosecco

    Underbart! ?

      Tack ???

    Jag har fått för mig att jag är gravid… Min mens är sen med fem dagar. Tog två graviditetstest, men de visade båda negativt. Vet någon hur säkra testen är?

      Säkra.

      Tog du med morgonurin så är du nog inte gravid. Tog du på kvällen så kan du fortfarande vara gravid då urinet är mer utspätt. Bara det att du har fått för dig att du är gravid kan psyka kroppen så att mensen blir försenad.

      När jag har varit ”nygravid” har testen visat negativt eller väldigt svagt positivt. Så vänta nån dag till och testa igen, alternativt vänta tills mensen kommer.

    Jag blev varslad häromdagen, ska dö nu.

      Varför?

      Varför? Och varför?

        Nedskärningar inom tjänstemän asian, blev erbjuden ett monteringsjobb. Jag avskyr monteringsjobb. Alltså jag kräks, jag avskyr den typen av jobb. Jag har inte utbildat mig för att montera saker.

      Hade du ingen föraning, så är det klart det kommer som en chock. Vi människor är ju ofta riktiga vanedjur och kan ha svårt att se något bortom det som tar slut.
      Utnyttja allt som erbjuds av din tidigare arbetsplats. Många har omställningförsäkringar. Kanske någon utbildning eller en jobbcoach som kan hjälpa dig att reda i dina tankar.
      Lycka till!

      Jag hatar mina grannar. Tror 2 av 3 har någon diagnos. Iaf har de sina hundar okopplade och de bajsar på vår tomt, av flera skäl vet jag att det är deras. Jag säger till tanten som nekar. Fler dagar går, mer hundbajs. Efter några dagar erkänner hon plötsligt med invändningen att hon måste få chans att plocka upp. Va!? Inga hundar ska vara på min tomt överhuvudtaget! Det går inte in. Jag föreslår att de bör sätta upp staket om de ska ha hundarna lösa. Nä, det ska tydligen jag göra för det är jag som har problem!? Sen blir jag utskälld för att jag kör för fort och kan skada deras hundar! Jag kör 10km/h för att jag svänger förbi deras tomt. Vem kan svänga i typ 70? Men det är jag som är hänsynslös och en fara för barn och djur det tycker alla grannar säger hon och spänner ögonen i mig. Mer bajs. Jag blir för första gången i mitt liv rädd för vad jag kan göra, jag vill trycka upp skiten i ansiktet på kärringen. Vi skickar mejl, för vi vill ha det skriftligt, att om detta inte upphör har vi inget val än att gå till polisen. Vi får svar att vi är så otäcka och kör våra barn olagligt i vår bil!? Har aldrig hänt. Vi svarade inte. Var det ett hot om soc? Idag har de nåt rackigt nät till staket, men hundarna okopplade 30 m framför sig på promenad. De går mitt i vägen och flyttar sig knappt åt sidan föränn man har typ stannat. Min åttaårige son reagerade tom vad nära vår bil han har hunden.
      Kärringen vill vara trevlig och prata. Jag hälsar inte, hatar henne. Är jag långsint? Vad hade ni gjort? Ursäkta lång kommentar.

      Dö inte. Jag blev uppsagd förra året, blev helt knäckt och kände mig värdelös. Men var det bästa som kunde ha hänt. 2 mån senare hade jag nytt jobb, mycket bättre chef, bättre kollegor, närmre hem och 6k mer i lön. Lita på livet, allt löser sig ❤️

      Hej kompis! När jag tyckt att allt är värdelöst i livet brukar jag ibland tänka på ett exempel från filmen Cast Away med Tom Hanks. Han sitter fast på en öde ö och kan inte komma därifrån. Han vill bara dö, och han försöker till och med ta livet av sig. Försöket misslyckas dock och han tvingas leva kvar på ön ett tag till. En dag för tidvattnet i land en vägg till vad jag tror är en bajamaja, och Tom Hanks inser att han kan använda den som segel för att ta sig hem. Förutsättningarna för hela hans liv förändrades över en natt av något så märkligt och värdelöst som väggen till en portabel toalett.

      Värdelös information och taskigt spoilande av en jävligt bra film kanske du tänker nu? Jo, att det är en spoiler kan jag hålla med om, men det är absolut inte värdelöst. För om du lovar dig själv att gå upp ur sängen och vågar leva livet även imorgon så vet du aldrig vad dagen kan bjuda på. Det finns alltid en chans att väggen till ett metaforiskt utedass ska blåsa i land på din ö och ändra alla förutsättningar. Bara för att allt är maximalt skit idag behöver det inte innebära att morgondagen blir likadan.

      ”I know what I have to do now. I got to keep breathing, because tomorrow the sun will rise. Who knows what the tide could bring?”

        Tack! Detta var ju helt fantastiskt skrivet ❤️
        Är inte personen som skrev först men blev väldigt upplyft av detta, sparar för sämre dagar..

    Någon här inne som har shoppat på Vestiaire Collective? Har varit pålitligt tidigare, men nu undrar jag om de verkligen håller måttet fortfarande ?

      Jag har varit supernöjd alla gånger! Har handlat en kappa, blus, och två klänningar därifrån. Har aldrig haft några problem.

    Hjälp! Har ni tips och pepp inför att få klar en examinaton? Känner mig otillräcklig, sämst osv. Får panik och har ångest över att inte bli godkänd och ha den dragandes under sommaren istället, samt att göra om det jag har skrivit. Jag är så dålig på att släppa saker. Denna examination känns lika klurig som mina tidigare om inte ännu mer. Vet inte alls om jag har uppfattat allt rätt. Har klarat allt hittills men hur ska jag inse att jag inte kommer avlida om jag blir underkänd? Har ingen att vända mig till heller.

      jag är lite i samma sits… håller på med två sjukt svåra o sega rapporter, men har en rest över sommaren också. Det enda jag kan säga är att du absolut inte kommer vara ensam om att ha kvar rester över sommaren!! Sätt inte så stor press på dig själv❤️

        Tack för svar och peppen, printar och sparar för att kunna läsa om när det behövs. Hoppas det går bra för dig, jag hejar på dig!❤️

    Vem av dagens influencers skulle ni säga att ni är mest imponerad av och varför?

      Isabella Löwengrip. Hon gasar på och kör sitt egna race sådant gillar jag.

      Tänker svara Kim Kardashian på den. Snacka om att lyckas som influencer. Imponerande att lyckas hålla sig kvar så länge och bara få mer framgång, alla andra glöms ju bort efter ett tag.

      Av svenska skulle jag nog säga JLC, jag gillar dem. Dem verkar ha fötterna på jorden, gör saker de tycker är kul och bryr sig om sina följare

      Ärligt talat, ingen.

      Egoina! Eller imponerad är kanske fel ord, men jag gillar henne och jag tycker att hennes trovärdighet är hög och att hon verkar vara en genuint trevlig person. Hon verkar dessutom kompetent och har ambitioner, och det är kul att följa någon med ett lite ”vanligt” liv 🙂

      Jay Shetty.

      Ingen alls. Skulle vara någon ytterst liten nischspelare inom just det lilla smala intresseområde jag går igång på. För mycket trams och ljug bland de allra flesta.

    Varför är Margaux inte reggad som gift?

      Varför har du koll på det? Är det viktigt för dig att hon är det?

        1. För att jag har lite att göra. 2. Ja. Vem vet, det kanske bara var ett sponsrat skådespel alltihop?

          Jag tror det tog två månader innan vi stod offentligt som gifta i diverse ”koll-sidor”. Sköt dig själv och sk*t i andra.

            Men det var värst vad folk tog illa vid sig å Maggans vägnar.

            Vad är du här och käftar för om ”Sköt dig själv och sk*t i andra” är ditt motto..? Sinnessjukt tråkig attityd. Hoppas du muntrar upp dig.
            (frivillig) Kramiz

      Hon bär inte sina vigselringar heller (men det kan ju givetvis ha andra anledningar).

      Det kan ta en stund innan det går igenom. Vigselförrättaren kanske har glömt fylla i pappren. Sen kan du fråga margaux själv hon borde veta det bäst

        Ebba kanske har slarvat då alltså. Inte kul.

        Och ja, visst kan jag göra det men hur kul är det?

          Jag trodde att du ville ha ett sant svar.

            Nej. Tråkmåns.

    Nu när det finns bensinupproret o allt möjligt så vill jag göra uppror gällande tunnelbanan i Stockholm. Vart är ACn?? Stämmer det att SL inte betalat för air condition alls? ??‍♀️
    Det blir till att skaffa bil till jobbet istället så man kan dra på acn?

    Kan nån vänlig själ ge mig musiktips som är tröstande, bekräftande eller peppiga? Lyssnar just nu på Lana del Rey, Ava Max, Ruelle, Birdy, Fleurie, mm. Är dock öppen för ALLA musikförslag! Mvh olycklig

      Eurielle, LP, Lindsey Stirling kanske kan vara något? Mahmut Orhan? Superfruit lite enklare popelektroniskt glädjepiller.

        Tack snälla för tipsen, ska genast lyssna! ?

      Tom Rosenthal

        Toppen, tack! ?

          Matt Corby, Troye sivan, Ariana Grande, kygo, the xx, Jack Garratt, Arcade fire..0

            Tack, tack, tack! ?

          Xavier Rudd och Nahko and medecin for the people 🙂

            Spännande, ska spana in! Tack!

    Hejsan allesammans! ?

    Nån som har erfarenhet av ulltäcke? Läser att det blir svalt på sommaren, och jag är sugen på att köpa. Men alltid kul att höra om andra är nöjda först. ?.

      Älskar det! Tungt och härligt att sova under. Svalare på sommaren men kyler ju inte så när sommaren smäller till har jag oftast bara lakan. Men värmer på vintern och inte lika varmt på våren.

    tips på bra produkter för att få a clean face

      För att få ett rent ansikte? Tvål lär funka bra. Vill du ha tips på bättre produkter får du skriva hur din hy är.

      Om det är akne du har besvär med så är det absolut bästa och mest effektiva Isotretinoin /roaccutan!!

        Svårt att få. De vill köra antibiotika två kurer först.

          Såklart, roaccutan förstör typ insidan av kroppen, man bör ha det som sista utväg.

      Jag tycker att syrapeeling såsom AHA-syra är riktigt skönt ibland. Rengör på djupet så var extra noga med solskydd och skugga efter en sådan behandling. Kan göras hemma eller på salong. För återfuktning tycker jag om produkter med hyaluronsyra i, den binder fukt på riktigt. Om man ska tro min moster som är kemist på ett hudvårdsmärke i alla fall. Och det är inte hos Bella ?

        Vad kör du för AHA-syra?

      Kosten är A och O. Ät mat utan, eller iaf med så kort innehållslista som möjligt. Alltså ren, naturlig mat.

    Kan det nånsin vara en bra ide att gå tillbaka till ett ex?? Finns det nån chans att man lyckas bättre, eller är det garanterat att historien upprepas??

    Det har inte varit något större problem som otrohet och svek eller så, utan ”bara” att vi gled isär, kommunikationen var borta och vi sågs knappt. Vi var även på olika plan när det gällde mognad och erfarenhet. Men nu efter en tid ifrån varandra känns det som att saker har förändrats lite

      Har aldrig hört om någon gång när det blivit lyckat andra gången. För mig resulterade det i att jag ”slösade” ett år till när vi gick tillbaka. Vi blev ihop igen för jag ångrade mig men det var nog mest för jag kände mig ensam och hade kris för livet tog en annan vändning. Tröttnade sen efter ett år igen och vi gjorde slut. Nu fem år senare är han gift och pappa till en jättesöt tjej och jag har det toppen på mitt håll 🙂

      Hahaha, nej.
      Det går chockerande fort att hamna i samma gamla hjulspår igen.

      Klart det kan, men bäst att det gått tid (år) i så fall så att förändring faktiskt skett

      Nej. Väldigt mycket nej. Har man gått skilda vägar har man. Alldeles för lätt att hamna i samma situation som gjorde att man inte ville vara ihop. Då är det bättre att vara själv ett tag, för tids nog hittar man någon annan, bättre.

      Åh tack för era svar!! Asså jag är så kluven.. åh ena sidan är han en sjukt bra kille som verkligen (fortfarande) älskar mig, känner mig trygg med honom och vet att han nt leker med mig, men samtidigt är jag sjukt orolig för att vi ska hamna där igen.. att allt är bra i början men sen leder till samma gamla problem. Och det sista jag vill är verkligen att både han o jag ska behöva gå igenom en till break up ? … vet inte om jag har äkta känslor, eller om det bara är att jag söker mig till tryggheten :/

      Ja! Jag och min kille blev tillsammans en andra gång efter drygt 1 år ifrån varandra. Under tiden vi var ifrån varandra bodde vi båda utomlands och vi båda förändrades en hel del under den tiden. När vi träffades igen efter det var vi helt andra människor. Det låter klyschigt, men vi hade ”vuxit”. Vi har idag varit tillsammans i 10 år.
      Alla förhållanden ser olika ut men jag tror inte att vi hade varit tillsammans idag om vi inte hade åkt iväg utomlands och gjort våra separata äventyr!

        Åh vad spännande, och faktiskt kul att höra att det kan gå bra också! Asså jag upplever ju det som att tiden ifrån varandra har fått oss att växa, men jag vet inte om jag känner det bara för att jag vill tro och hoppas att det kommer fungera. Är bara så rädd för att göra fel :/

      Beror på så många faktorer. Gjort det själv och vi är inne på år 14.

    Klädtips efterlyses!

    Har en grå, stretchig pennkjol med rosa och grönt (blom)mönster som jag inte vet hur jag ska matcha.
    (Den är från Superdry men hittar ingen bild tyvärr)
    Den är knälång och går att ha till både sneakers och högklackat, tänkte ha högklackat i svart eller beige till en examensfest.
    Vit ”snyggare” t-shirt?
    Svart som matchar skorna?
    Jag brukar inte ha problem med kläder men den här tycker jag är jättesvår att matcha med.

      Ta upp den färgen som det är minst av i mönstret på kjolen på en t-shirt el dyl svarta skor är alltid neutrala och man kan använda mer.

        Hm det lät bra! Minst av i mönstret. Ska gå på jakt i morgon, tack för tips!

            Nej, samma modell men blommorna på min är knallrosa och ser annorlunda ut, MYCKET snyggare om jag får säga det själv 😉

              ??

      Vit figursydd skjorta!

      Ifall det är starka somriga färger tycker jag att beiga skor blir snyggare än svarta. Jag har googlat och försökt hitta bild på din kjol utan framgång tyvärr. Tänkte att det blir lättare att komma med tips då.
      Vad gälller överdel tycker jag t-shirt/skjorta/blus i antingen vit, beige eller en färg som finns i kjolen.

        Googlade också som fan men den är nog två år gammal så den är nog för ”gammal” för internet 😉
        Ja jag provade med en vit tränings t-shirt idag, instoppad, bara för att se, och det var snyggt i mitt tycke. Vart bara så osäker och här får man ibland finfina svar 🙂 som ikväll!
        Tack!

    Någon här som tagit bort en brun fläck och haft lite förändringar och behövt ta boret lite till runt om. Jag behöver göra det hade fläcken på vaden. Undra hur länge ni inte fick träna osv. Inte kul nu i sommaren att inte få bada men glad att det inte var värre. Pepp mig lite och berätta.

    FRÅGA! Kortfattat så har min bästa vän har blivit gravid med sin kk (goda vänner) och hon har valt att behålla. Vi är 30+, hon har fast jobb, bra boende etc. Med andra ord inga problem men han vill inte vara inblandad. Hon säger att det är hans förlust och har accepterat att hon kommer bli ensam. Men nu till frågan, förutom den peng han blir skyldig att betala, har hon rätt till något mer bidrag etc?

      Nope.

      Bostadsbidrag och barnbidrag såklart.
      Sen underhållsstöd från pappan. Och betalar inte han eller tjänar för lite så får hon pengar från försäkringskassan.

      Barnbidrag

    Tips på presenter till sexårig tjej?

      Det kanske är lite ute men min systerdotter som är sex år blev väldigt glad för en prinsessklänning från disneystore som var som Elsas från Frost. Det var det enda hon tjatade om och jag känner mig som the fun aunti så bjöd på den. Något annat hon gillat som kanske är bättre har varit ett armbandsur med Hello Kitty på.

      Pysselböcker. Kanske nån i den här serien: https://www.adlibris.com/se/bok/jag-lar-mig-lasa-9789129690590?gclid=CjwKCAjw0N3nBRBvEiwAHMwvNsq4iV7aYly69pC019W3QhJdaUdN1RXidPiQN-54VseCDtAHS52h9hoCo5wQAvD_BwE

      Kläder. Kanske från HM där det är bra priser och man även kan köpa roliga hårgrejer/”smycken”, väskor, solglasögon osv. Enhörningar och My Little pony-tryck kan gå hem

      Såpbubbelmaskin

      Shopkins

      Börja skolan-bok

      Kul baddräkt

      Hopprep

      Akrylmålarfärger och canvas (på tex TGR)

      Mugg till frukosten

      Dagbok och penna

      Pärlor eller kit att göra egna armband

      Pysselkit att göra små askar med dekorationer

      Cool keps

      Tatueringar

      Lycka till!

    Jag fyller 33 år imorgon ???

      Grattis i förskott ?????

      Nej det gör du inte.

    Haft magkatarr from hell sedan igårkväll, varit sängliggande hela dagen. Snälla, säg att någon sitter inne på någon bra huskur? Knappt fått behålla något på hela dagen men känner att jag är redo att testa igen. ?

      Magkatarr har jag tyvärr många års erfarenhet av och detta är vad som funkar för mig:
      – Novalucol (köp på Apoteket) 1-2 st/h
      – Tänk på att inte vara helt tom i magen, magen mår inte bra av det. Men inte heller för full.
      – OBS! Drick inte för mkt vätska (om ens något), den får jobba för mkt när den processar enbart vätska
      – Yoghur + nypon/blåbärssoppa är bra för magen
      – Käka glass som tröst
      – Magmunnen blir mindre irriterad när du ligger med hög rygg/bröst/huvud

      Sen är det bara att vänta ut skiten. Brukar gå över på ett dygn för mig.

      Lycka till!

      PS. Ibland kan det bli bättre efter du spytt, trycket i magen släpper då

      Detta är vad som brukar funka för mig.. Ligg INTE ner (halvsitt/sitt/stå/gå/spring). Ät fil. Drick ett rejält glas vatten tillsammans med allt du äter. Ta novalucol, omeprazol och alvedon. Undvik fet mat. Ät små portioner (bli inte mätt/för mätt). Försök slappna av och tänka på annat. Ha inte bh eller något annat som lägger tryck mot det onda.

      Novalucol är livets receptfria läkemedel! Älskart!

      En sked bikarbonat i ett glas vatten lindrar (neutraliserar magsyran, ungefär samma mekanism som en del receptfria läkemedel) och kanske är något du har hemma tills du kan ta dig till ett apotek ?

      1 tsk bikarbonat i ett glas vatten två timmar efter mat, eller en halvtimme innan mat. Billigt(finns i kryddhyllan i affären), ofarligt och du gynnar inte giriga läkemedelsbolagsgubbar.

      Jag har diafragmabråck och lider dessutom av magkatarr från och till och för mig brukar 1-2 bananer funka när värken sätter igång. Oftast försvinner den på en gång. Äter Omeprazol dagligen för bråckets skull men brukar ta en extra när värken kommer.

    VARNING töntigt och spel.

    Är Sjukt attraherad av en kille som alltid haft mig kring lillfingret. Tröttnade rejält på att vara i ”underläge” så började leka svår och nu har vi ombytta roller, han jagar mig. Såhär långt kan jag gamet men vad gör jag nu? Hahahahah. Är alltså bara sexuell relation, han går nu med på i princip vad jag än ställer för krav på när vi ska ses osv osv. Har hittils bara sagt nej, men är fortfarande attraherad.. kan man ligga nu eller hur hanterar jag detta?

      Ligg på, nu är det dags att skörda! ?

    Voxra – någon som har erfarenhet av denna medicin? Till och med erfarenhet att byta från rävgiftet Venlafaxin?

    GAD och ADHD är problematiken. Venlafaxin hjälper mig att strukturera upp en tokig snabb hjärna, fokusera genom ångest och portionera ut min energi lite jämnare under dagen, men vissa biverkningar börjar tyvärr ta bort förtjusningen. Värmevallningarna och konsekvenserna av att glömma bort ett litet piller 2-3 timmar… brainzaps, domningar i ansiktet, dimsyn och illamående kommer direkt.
    Men det värsta är denna cirkus jag blir på nätterna. Hetsiga, aggressiva drömmar som ”stannar” i flera veckor. Jag vaknar säkert 5-6ggr varje natt oavsett sömnhjälp eller inte, och hade kunnat ta den biverkningen om jag nu inte börjat bli direkt aggressiv på nätterna och kickboxar min man med både ben och armar. Jag verkar dock inte ta i, då min man aldrig vaknat av det (är ekorre vs elefant storleksmässigt). Däremot vågar jag ju inte somna bredvid mitt styvbarn och det känns otroligt tråkigt då hen ibland vill få sova mellan oss. Jag har också börjat prata otroligt mycket på nätterna och ”skäller” tydligen ofta ut min man (det vaknar han däremot av). Mitt argsinta beteende verkar inte ge mig mycket till djupsömn eller, så jag vaknar ofta helt slut av denna känsloladdning jag haft under natten.

    Någon som känner igen sig? Annat tips än Voxra? SSRI har jag provat utan annan effekt än zombie (Sertralin, Citalopram osv…). Jag tror inte det finns någon medicin som kan ”bota ångesten”, jag är ute efter nåt som ”mildrar” precis som Venlafaxin gör.

      Brintellix? Sägs vara snällare biverkningar och utsättning om det inte skulle fungera.

      https://www.fass.se/LIF/product?userType=0&nplId=20120924000048

        Tack för tips! Ska läsa på. Föredrar att komma till läkaren med egna förslag. Får läkaren styra går man hem med huvudvärk.

    Jag har gått upp väldigt mycket i vikt på väldigt kort tid. Har problem med sköldkörteln o äter levaxin men värdena ser bra ut. Förstår ju att det måste vara jag som äter för mkt o rör mig för lite men jag går ju bara upp mer o mer. OM det finns annan orsak än kaloriintag vad kan de va då? (Ej gravid) nån med egen erfarenhet?

      En kollega till mig har samma problem (inkl. sköldskörteln osv.) och jag vet att hon får problem med vikten av vissa p-piller. Kan det vara något sådant?

      Hormonstörning. Se över din kost. Kolla in Keto.

    Finns det nån god färdig tryffelmajo i butik?

      Inte som jag har sett, men köp hellmans (godaste färdiga majonnäsen) och blanda med lite tryffelolja ?

      JA Ica’s egna är helt galet god!!!! Den absolut godaste jag ätit

        om du tänker på samma som jag är det ica selection tryffelmajo – supergod

    God kväll fina ni. Jag skrev för ett tag sedan om kärleks-pepp då min partner efter 10 år lämnade mig i april.
    Idag sågs vi för att säga hejdå då han flyttar utomlands pga. arbete (vi skulle flyttat tillsammans).

    Jag har nu valt att följa ”non contact” metoden vilket innebär att jag inte ska ha någon kontakt med honom ett tag, dels för att avvänja mig själv och låta honom få det han vill, ett liv utan mig.

    Men igår och idag har jag gått sönder totalt. Kroppen skriker, allt jag vill är att ha kontakt. Jag fick övertyga honom flera gånger idag muntligt och skriftligt att vi inte kan ha kontakt, vilket han inte riktigt förstår. Så jag fick helt enkelt övertyga honom om något jag inte ens själv vill. Allt jag vill är att ha kontakt.

    Någon som varit med om liknande situation eller bara har tips eller kärlekspepp?

    KRAM!

      No contact är precis rätt väg att gå. Det ni hade fyllde sin funktion och nu är det dags för annat. Skulle ni vilja igen är det bra att ha varit ifrån varandra

        Tack L/ för svar. Jag förstår din tanke och det är därför jag mot min vilja försöker det här nu. Men hjärtat och hjärnan är ju på olika plan… så hjärtat brister ju. Men jag ska bita ihop så gott jag kan. Och hoppas att det blir lättare med tiden.

          Snälla, någon annan med erfarenhet, råd eller bara lite pepp? Har en sån tuff kväll.

            Ett tag kommer detta vara det första du tänker på när du vaknar. Sen blir det den andra, sen tredje, sen fjärde osv, och sen är det mer något du bara tänker på när du blir påmind. Man blir ju påmind av varenda liten grej i början, men tro mig, det är värt att vänta på den dagen då det inte känns som en sten i hjärtat! Nu handlar det nog mest om att stå ut och ta en dag, timme eller minut i taget, men jag är säker på att du kommer komma ut lyckligare på andra sidan<3

              Förlåt . Har totalt missat ditt fina svar. Tack fina du att du tog dig tiden och för ditt förstående svar. Jag får nog bara acceptera att det just nu är allt jag kan tänka på. Men en dag blir det bättre ♡

      Ta en dag i taget. Även om det känns som att du bara måste prata med honom nu så kommer det inte alls att kännas så för alltid. Gör annat som du tycker är roligt och umgås med människor som känner dig väl och som tar väl hand om dig. Du har bara ansvar för ditt eget välmående och att hålla kontakten med honom kan för stunden kännas bra, men det förändrar ju inte att du måste ta dig vidare och försenar bara den processen. Desto tidigare du fokuserar på dig och ditt desto snabbare kommer du att kunna släppa honom.

        Har missat ditt fina svar. Men tack. Precis som du säger, i längden är det här vägen att gå även om det är tungt. En sekund i taget. Tack ♡

      Påminn dig själv om att du väljer att inte ha kontakt för att du vill dig själv väl. Det viktigaste nu är att ta hand om dig. Ta en dag i taget, en timme, en minut. Varje dag är en dag närmare till att du kommer må bättre. Blockera hans nummer, avfölj honom överallt. Att han inte förstår är tråkigt men du kan inte ta hänsyn till vad han vill gällande det. Ditt fokus måste vara att göra det som är bäst för dig. Vet att det säkert känns långt borta och att att det är väldigt ångestfyllt inom dig nu men det kommer att bli bra igen, du kommer känna dig ok igen, du kommer känna att allt är bra igen. Det kommer ta tid bara. Var ledsen, arg, besviken och alla känslor du har. Du har sorg nu och det är ok. Var snäll mot dig själv!

        Har missat ditt fina svar. Men tack . Ja i hans värld kan vi ju fortfarande prata ibland och ha varandra på sociala medier . Han blev genuint chockerad över att jag sa att vi inte kan vara vänner på FB eller höras…. men jag följer ditt råd. Påminner mig själv . Tack ♡

    Vad tycker ni om jehovas vittnen? Vad är er bild av dom?

      Jag önskar att jag hade en tro, men det har jag inte. Mer än på mig själv. Men Jehovas har haft mer än vanligt många problem med sexuella övergrepp mot barn, som aldrig anmäls. Hur det kan vara i linje med Guds vilja, det förstår jag inte. Könsdiskriminering är vanligt, kvinnor får inte inneha ledande positioner inom kyrkan, man förnekar evolutionen. Jag skulle hålla mig borta från dem.

        Mansreligioner är vad det är. Finns ingen religion som gynnar kvinnor. Ska du tro på något så är det feminismen.

      Att det är en sektliknande organisation med unkna värderingar.

    Skulle ni ta ett jobb med låg lön 20 000kr ca i månaden via bemannings företag?
    -det är heltid/kontorstider
    -jag kan börja direkt
    -arbetsplatsen ligger nära där jag bor

    -men det är enkelt jobb och inte meriterande för framtida jobb inom området jag pluggat inom. Men det är inte så lätt att söka jobb under sommaren.

    Alternativet – söka andra jobb och vara arbetslös resten av sommaren. Jag har sparade pengar jag kan använda under sommaren.

    Tankar?
    Någon annan som är arbetslös ?

    & tack till dig som skrev uppmuntrande ord typ förra veckan, om hur man lyckas orka fortsätta söka massor av jobb när man är arbetslös ❤️

      Men Gud ja. Ett jobb är ett jobb, merit-jobben kommer. Ett syfte att komma iväg och göra nytta (jag känner mig sänkt när jag bara går hemma) plus pengar och något att sätta på CV:t? Vad tvekar du för? Man kan ju söka andra jobb samtidigt som du jobbar.

      Vore jag arbetslös så hade jag inte ens tänkt tanken på att tacka nej. Sök andra jobb under tiden om du vill vidare sen. Alla erfarenheter från arbetslivet är värdefulla, även om de inte är i precis den bransch du ämnar jobba i sedan.

      Jag tar examen nu och börjar i jobba i augusti, ser fram emot en ledig sommar ?

        Emma, tycker du själv att du tillförde något till diskussionen med den kommentaren?

          Vilken din konstruktiv kommentar

          ???❤️❤️❤️

      Att ha ett jobb i sitt cv vad det än är för jobb är alltid mer meriterande än att ha en lucka i sitt cv. Ta jobbet tycker jag.

      Tack allihopa !

      Härligt med anonyma ärliga kommentarer !

    Någon som har erfarenheter från IHM busniess school? Berätta allt ni vet. Hur många dagar är man i skolan? Hur mycket kan man jobba vid sidan av – isch?

    Jag hatar min arbetsplats, får ångest av tänka på den arbetsplatsen. Jag mår både psykiskt o fysiskt dåligt av att vara där. Nu tänker ni men sök nytt jobb, o det gör jag men bara det att jag inte får något nytt alls. Jag vill inte byta ner mig till något sämre men jag kan inte heller byta upp mig eftersom ingen annan vill anställa mig ??‍♀️?

      ❤️ vad jobbar du inom?

      Får du komma på intervjuer när du söker annat? Eller fastnar du på ansökningsstadiet? Kan vara värt att låta någon se över ditt CV i så fall, annars öva på intervjuteknik, ta hjälp av en rekryterare eller be om feedback efter dina intervjuer för att se om du kan bli bättre.

    Min man öppnar inte ens sina räkningar mer. Jag väntar bara på att de ska komma och ta huset ifrån oss. Han köper svin dyra saker istället för att betala räkningarna. Jag vill flytta härifrån med barnen. Hur ska man få honom att ta ansvar? Jag tror han är djupt deprimerad men han vägrar erkänna det för han själv. Kronofogden har varit och sökt honom flera gånger. Tjuvöppnade några brev idag. Kronofogden. Kommunens biståndsenhet. Konstiga lån. Beräknat väl över vad huset är värt. Jag är föräldraledig och har snålat in allt vad som går, jag har inte ens råd att laga mina trasiga tänder, medan han löper amok och köper och köper och köper. Och det är inte små köp. Jag har fått en betalningsanmärkning för att han ljög om att han betalat det gemensamma lånet så jag tror inte ens att jag kommer få en hyresrätt. Jag mår så dåligt och är rädd att barnen kommer bli utan hem. Vad ska jag ens göra?! Hur ska jag kunna lösa det här? Jag kommer avsluta föräldraledigheten och söka ett jobb, men vad hjälper det när det handlar om över en miljon i skulder? Han vägrar sälja sakerna han köpt. Han ljuger och döljer allt och säger att han ”ska”. Han ska. Imorgon. Sen. Nästa vecka.

      Packa och lämna honom omedelbart. Hårda ord måhända men det du beskriver är en ohållbar situation för dig och barn. Passa på att kontakta psykiatrin också och rådfråga om han eventuellt kan ha mani.

        Vill inflika att i ett sådant här läge kan du vända dig direkt till socialjouren i din kommun för att förhoppningsvis få hjälp till ett socialkontrakt, de brukar vara medgörliga när det är barn inblandade.

          Tack så hemskt mycket för svar! Jag bara gråter och har ångest dagarna igenom och jag vet inte var jag ska ta vägen. Jag har inget jobb ännu och jag misstänker att jag bara kommer att få vikariat för tillfället. Om jag kontaktar socialjouren, hur funkar det? Vad ska jag säga? Kan jag få ekonomiskt bidrag ifall jag inte klarar av hyran? Han har som förklarat för mig hur viktigt det är att jag inte berättar åt någon. Jag har inte ens kunnat berätta åt mina vänner för jag vill inte att det ska spridas rykten. Han har företag och då är det extra känsligt.

      Ta kontakt med det sociala. Skilj dig och flytta en bra bit geografiskt så att han inte kan fortsätta hänga upp sitt liv på dig. Dra därifrån! Då kan du sakta börja bygga upp ditt liv igen.

        Ja, det finns ju faktiskt möjlighet att TS kan fixa bostad själv, trots anmärkning. Håll koll på alla räkningar, se till att allt ditt betalas (och se för guds skull till att han inte på något sätt kan ta lån i ditt namn!) och hör av dig till kronofogden för att se om betalningsanmärkningen kan sekretessmarkeras då det bara handlar om en anmärkning.

      Han behöver uppenbarligen hjälp och ett rejält uppvaknande. Ta kontakt med kommunen. Be om råd och hjälp och se till att separera er ekonomi. Starta om på ny kula med barnen och låt honom ta tag i sitt. Har en nära vän vars fru jobbar på kronofogde och hon säger alltid att de vill inget hellre än att folk faktiskt öppnar deras brev och bara ringer till dem! De är tränade och utbildade till att förklara och tillsammans med den som hamnat i sådana här situationer lägga upp en plan för hur det ska lösas. De vill hjälpa till! Men du ska inte ta den fighten åt honom. Han mår uppenbarligen inte bra men behöver ta tag i sitt beteende själv.

      Bipolär med manisk episod?

    har ni läst tråden om cam på flashbac? Vad tror ni om det som skrivs?

      Om att Bella fick ett jobb som Camilla vela ha? Knappast! Vad skulle det vara? Bella = yta och uppmärksamhet. Cam = musiker/skribent. Vitt skilda världar.

      Nej. Jag vägrar läsa skit om andra människor. Finns ingen som helst anledning.

        Hahaha vad gör du här då?

          Ja, jo, det förstås. Men nog är väl konspirationsteorierna och allt fult hittepå värre på Flashback

            Inte så stor skillnad mot denna blogg in och läs det är underhållande.

      Ja, ska bli väldigt intressant att se vad som stämmer

      Känns som att det enbart hänger p12or på Flashback.

      Ja så underhållande och jag tror att det finns lika mycket sanning i det som det som skrivs om Isabella på denna blogg.

    Vad tror ni om att ens heterosexuella partner har nära vänner av andra könet? Låter kanske gammaldags men min sambo har börjat umgås väldigt mycket med en tjej på hans jobb. Han har mest killkompisar annars men är bekant med flera tjejer (utöver gemensamma vänner såklsrt) så jag har inte tänkt på det tidigare.

    Till saken hör att vårat sexliv inte är så bra eller har varit det senaste året. Han tar aldrig initiativ och säger ofta nej. Jag känner mig väldigt svartsjuk. Gör allt för att dölja det men kan inte hjälpa att jag känner en klump i magen när han nämner henne. Överreagerar jag?

      Det bästa vore om du pratade med honom och förklarar hur du känner dig och vilka tankar du har. Om din sambo förklarar för dig att han endast är vän med den här kvinnan så får du lita på hans ord och lägga svartsjukan åt sidan. Man kan umgås med det motsatta könet utan att det leder till något.

      Istället för att dölja det du känner så kan du börja med att kommunicera med honom om detta.

      Nja, jag tycker inte att du överreagerar, din känsla får nog sägas vara ganska normal i förhållande till situationen. Sex är ändå viktigt i en relation och har det varit dåligt ett tag och han plötsligt blir glad över en kvinnlig kollega? Jag tycker du ska prata med honom, även om det inte är otrohet har ni uppenbarligen problem i er relation.

        Nej sex är inte objektivt viktigt. Går himla fint att vara tillsammans utan att ligga. Sluta rövhåla, du kanske inte tänker på det men du shamear assexuella och folk som inte tycker sex e viktigt när du anser man måste ligga i ett förhållande

          Nu skriver ju inte TS att de är asexuella utan att de haft ett fungerande sexliv tidigare så jag utgår från det och kan inte ta hänsyn till alla asexuella i hela världen. Vänj dig vid livet och var vänlig sluta misshandla vårt språk.

      Jag tycker det är helt okej, så länge det känns naturligt och bra. Senaste killen jag dejtade hade många tjejkompisar han träffade, och jag kände mig aldrig varken svartsjuk eller orolig på något sätt. Kanske för att jag litade på honom, och det var lika naturligt som att han umgicks med sina killkompisar.

      Mitt ex däremot, skrev till andra tjejer bakom min rygg som han kallade sina kompisar. En av dom skrev han med varje dag, hon ringde honom när hon trodde att jag var och jobbade (aldrig när jag var hemma). Hade en otroligt dålig magkänsla, och såg på hans låsta skärm att hon hade skrivit något snuskigt till honom en dag. Han hade skrivit till minst 2-3 ”tjejkompisar” till, väldigt opassande och äckliga saker. Saker som sårade riktigt djupt. Han ville aldrig ha sex med mig heller, samtidigt som jag blev psykiskt misshandlad.
      Men där sa verkligen magkänslan att något inte stämde, gällande hans ”tjejkompisar”.

      Lita på din magkänsla, om du inte är en person som blir svartsjuk så lätt annars. Är det något annat i hans beteende som har ändrats, förutom sexlusten eller att han har börjat umgås med henne mycket?
      Du kan ju fråga om ni alla 3 ska hitta på något? Alltså typ ”Ska du inte fråga om blabla har lust att käka middag hos oss någon dag?”, eller något liknande. Det kanske kommer lugna dig om du får träffa henne 🙂

        Tack för alla svar!

        Han är inkluderande faktiskt och hon är väldigt trevlig. Men de bondar på ett sätt som jag känner mig avundsjuk på. Det hjälper ju inte heller att hon är väldigt snygg.
        Jag trodde inte jag var en svartsjuk typ men har inte heller hamnat i denna situation tidigare då han mest har killkompisar.

        Det är säkert inget. Men känner mig lite nojjig. Ska försöka fokusera på vår relation och se om vi kan rädda sexlivet… Något där stämmer ju inte. Var aldrig något problem förut 🙁 jag har inte förändrats under åren. Tvärtom blivit snyggare faktiskt.

          Strunta inte i din magkänsla, oftast har man faktiskt rätt. Han behöver få komma bort ifrån henne ett tag om du ska försöka rädda det ni har. En semester skulle vara lägligt. Se till att boka något snart så ni får umgås på tu man hand och prata ut.

      Ja. Bara för man e vän med nån med motsatt kön betyder inte att man vill ligga med den.

      Har många killkompisar själv och de flesta av dem har flickvänner. Skulle aldrig ligga med dem! De är kompisar. Punkt. Tycker också det är helt okej att min kille har tjejkompisar.

      Ja, din kille börjar titta t andra hållet.

    Har haft det väldigt trevligt ikväll, såhär social har jag inte varit på länge! Visserligen bara mina grannar men ikväll var några av grannens vänner här, vi åt mat och hade det så himla trevligt ? Träffade enhetschefen för nya stället och hon verkade helt okej, personalen verkade supertrevlig!
    Har målat som fan på ett jävla vitrinskåp idag, inte så mycket kvar nu, mitt tålamod är däremot sopslut när det gäller att måla haha..
    Katterna är lugnare än någonsin, min Ozzy la sej med huve på min arm häromdagen. Har jag aldrig vart med om sen han var liten kattbebis ?

    Hoppas ni får en fin nationaldag ❤️ själv ska jag äta gott och bara ta det lugnt, måla lite skåp, rensa äckligt hår i duschen efter förra hyresgästerna, kika på serier på mitt PS4 (inte fått igång några kanaler) och bara ha det gött! ? Vila mycket ska jag också göra..

      Vad bra Nora att allt faller på plats för dig och detsamma!??

    Kör långdistans med min kille just nu. Vi har haft en knackig vår men skulle ha tillbringat midsommar och veckan efter tillsammans på semester i USA. Vi var helt överens om datum osv. och när/var/hur vi skulle mötas och jag har sedan ett bra tag tillbaka haft mina flyg bokade, och hade uppfattningen att han också hade det från sitt håll. Idag ringer han och säger att han inte kan åka pga något som hänt i hans familj som han inte vill gå in på. Istället för att föreslå något annat så lämnar han det bara så och nu har vi inga fasta planer alls framåt. Har någon tips på vad jag ska hitta på den veckan istället? Känns så trist att inte ta ut semestern och bara sitta på jobbet istället… kommer bara vara ledsen då och analysera sönder den här situationen. Kan boka om den ena flygbiljetten så skulle kunna dra iväg någonstans själv vet bara inte var. Var hade ni åkt?

      Nu vet jag ju inte alls vad du är intresserad av att göra, men jag hade dragit till Norrland och fjällen. Man måste inte vara Robinson Klas för att kunna njuta av en promenad längst en mäktig vandringsled, sitta och dricka morgonkaffet med utsikt över orörd natur och doft av friskt äkta liv. Sen hänger man på after-fjäll i baren och träffar garanterat goa människor.
      Björkliden, Riksgränsen och Vemdalen är några tips.
      Och om du känner att näe, detta är verkligen inte jag – så måste du verkligen testa det!

      Åk till Cinque Terre i Italien. Om du klarar av att vandra uppför tusentals trappor så rekommenderar jag dig att vandra mellan byarna 🙂 Annars kan du ta tåget mellan byarna!

    Bara jag som märkte att rebecca Stella var påverkad av droger under hennes och vanessas livepod? Syns väldigt tydligt i hennes youtube video.

      På vilket sätt? Hon var inte lite salongsberusad då? De drack ju bubbel innan

        Hennes pupiller var stora, hon var torr i halsen, hon darrade väldigt mycket, hon hade käkspänningar eftersom hon rörde käkarna fram och tillbaka. Var tvungen att springa på toa osv

          skulle inte förvåna mig om hon drog några linor k*kain innan

    Huuur sjuttsicken är det tänkt att man ska kunna få nån vettigt bild i en fotoautomat egentligen??! Tänkte nämligen att det skulle vara det mest prisvärda å smidiga alternativet då körkortet behöver förnyas men som jag lurade mig själv.. Gav bara minus i både humör och plånbok! Och inte gick det avbryta heller när maskinen väl börjat fota, helt värdelöst! Såg inget, huvudet blev snett och intryckt och ja.. Fulare än fulast blev resultat.. Och inte fick man något sambostöd heller utan den muppen tyckte minsann att det var inget att bry sig om och att man inte kan förvänta sig att man ska se bra ut.. Ähee.. Tack och go`natt, får väl leva med att se ut som ett klappträskblockmungo för ett decennium framåt då… Suck

      Det enklaste är att fotografera sig på något av Trafikverkets förarprovskontor.
      Då fixar du samtidigt alla formaliteter kring förnyelsen också.
      Det finns många ställen och du bör säkert ha ett kontor i närheten.
      Bara att kolla upp öppettider här:
      https://www.trafikverket.se/korkort/kontakt/forarprovskontor/

    Har en del bristningar på mina bröst. De har bleknat med åren, men det syns ändå tycker jag. Vad är era erfarenheter av bristningar upptill, och hur brukar killar reagera på det?

      Har haft mina på brösten sedan tidiga tonåren. De har bleknat för länge sedan men syns ändå. Ingen man har någonsin kommenterat detta utan jag har vara fått uppskattande kommentarer om mina bröst. Gillar mina bröst och har alltid gjort. Har även bristningar på höfter och lår. Aldrig fått höra något negativt om det. Tror att många kvinnor tror att män bryr sig så mycket om bristningar när de flesta män förstår att det är så kvinnors (majoriteten i alla fall) ser ut. Se det som livets tatueringar 🙂

      Jag har bristningar på både bröst (syns ej jättemycket) och lår/rumpa (syns mer) och aldrig varit med om att någon kommenterat det! Det enda problemet med dom är att jag måste smörja extra spf på sommaren annars bränner jag dom pga tunnare hud, gör svinont haha. Tror inte att andra tänker på dina bristningar alls ?

      Jag har jättemycket bristningar på grund av att jag pendlat mycket upp och ner i vikt. Har på brösten, på både in- och utsidan på låren, på höfterna, rumpan och på vaderna. Ingen, vare sig tjej eller kille, har varken reagerat eller kommenterat. Ingen bryr sig. Ärligt. Jag lovar. 🙂

      I sex sammanhang – om en person är attraherad av dig och vill ha sex så bryr de sig inte om detaljer som du ser hos dig själv.

      Och om de gör det så skit i dem.

      Jag tänkte mycket på om kollar skulle bry sog om jag rakade mig under armarna eller mellan benen. Men när jag träffade min pojkvän var vi så attraherade av varandra att han inte alls hade tid att se sånt.

      Den som är attraherad av dig kommer mest fokusera på att du har härliga bröst.

      Kanske blev lite mycket sex fokus nu men använde det som exempel. Inget illa menat.

        Vilka är de andra fem sammanhangen?

    Varför är Bente tysk medborgare när hon är född och uppvuxen i Sverige?

    Har nån spraytannat sig hos tanbyklara? Gjorde det idag, tog typ fem min och kändes slarvigt gjort. Får se hur det ser ut efter första duschen..

      Kan du uppdatera vid nästa ÖS om resultatet?

    Huuur extra bra har inte Öppet spår blivit?! Så tacksam över att få ”mingla runt” här inne ibland. Ni är roliga, generösa med era tips och mycket annat.

    Var rädda om er, jag menar det. Välj rätt, vårda era relationer och även med relationen till er själva i fokus.

    Var rädd om tacksamheten ni känner för stort och smått, alla har inte den förmågan helt och fullt och skapar sig då ett liv med för många saker, partners (ha ha, jag skämta’) osv.

    Ge inte dig själv eller andra dåligt samvete, gör istället det där du behöver ta tag i och få det gjort för att släppa det sedan.

    Om du är alltför stressad, försök göra saker du gjorde förr och bli mer den du var om du var mindre stressad få. Acceptera och respektera dig själv och andra och fastna inte för mycket i det du inte kan förändra.

    Det är okej att älta, men blanda då upp det med saker som för in positiv energi för då försvinner ältandet av sig självt vartefter.

    Det är du som vinner på att inse att de flesta vill väl, men att de inte har förmågan att inte såra andra och liknande.

    Min pojkvän har så fruktansvärt dåligt spritsinne och det gör så jag får ont i magen när han är ute på skit själv.

    Ville bara skriva det nånstans så jag kan sova

      Ställ ultimatum! Alternativt lämna och gå vidare. Det finns många bra killar.
      Hoppas du sover gott

      Känner igen mig så mycket. Nu gör han det väldigt väldigt sällan men det spelar ingen roll för han har extrema problem och känner inte av/vet inte/BRYR sig inte om när han ska sluta. Det har hänt väldigt mycket till följd av detta som han ångrat djupt men ändå fortsatt. Det har ju påverkat min syn och mina känslor jättemycket, så jag vet inte hur länge till det funkar. Svårt bara när man byggt ett liv ihop och nu med barn. Men när han väl är ute så är jag precis som du extremt orolig och kan inte sova. För jag vet aldrig om han kommer vara okontaktbar/nästan medvetslös så jag får panik, spy ner soffa och golv, bli rånad och slagen, vara otrogen. Det är vidrigt, för allt det har hänt (otrohet endast en gång visserligen). Det ska ju inte vara så; normala människor tar till sig och gör en förändring.
      Inser också nu när jag skriver det hur svag jag är som inte gjort något åt det. Har väl tänkt att det bra väger tyngre och att han trots allt väldigt sällan går ut numera (ca 5-6 ggr per år).

    Inget morgoninlägg ännu? Haft en jobbig natt CC? ?

      Har du missat att det är röd dag? Låter som om det är du som haft en jobbig natt.

        Ja det hade jag faktiskt glömt, sov inte bra alls 🙁

    Min bästa vän dog i förrgår, utav sin jävla leukemi. Hur går man vidare med livet när allt är bara totalt mörkt just nu?

      <3

      Fy fan! Fuck cancer!

      Prata med någon vän eller annan närstående. Var inte själv för mycket och var ute mycket i naturen. Och var extra snäll mot dig själv!
      Kram ❤️

        Min mamma dog i cancer.

        Det är ett helvete.

        Men det blir lite bättre med tiden.

        Håller med om att vara snäll mot sig själv är guld.
        Stark sorg var för mig en ny känsla. Det tar tid med sorg. Och det tog tid för mig att acceptera det.

        Via din vårdcentral kan du få hjälp med psykolog. Du kanske inte orkar be om det nu men lite längre fram.

        ❤️❤️❤️

          Tack snälla för alla fina svar. Uppskattar verkligen. Detta är ett rent helvete. ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.