Vi vill joina Milla på lokal!

Men sen så! Fredagkväll! Vi luktade på kastanjeträden och gick ner till lilla blecktornsparken.
För att glas vitt vin i kvällssolen.
Vid nio bytte vi Bleck mot Brew Dog som är en hundbar på ringvägen. Vi åt mac&cheese och lökringar och sedan gick vi hem igen under syrenerna vid tiotiden. En alldeles lagom fredag. //Sandra Beijer

Men ÅH!
EN hundbar! Det är ju drömmen!!!
Det enda ställe jag vet som tillåter hundar i Stockholm – förutom Espresso House – är Taverna Brillo, men jag har förstått att de finns så många fler.

Selma och jag borde kanske haka på Sandra och Milla ut en fredag för att upptäcka lite hundställen. Egentligen skulle Selma vilja hänga med alla katterna på Jawa Whiskers men vi misstänker att det inte riktigt skulle uppskattas av de små pälsklingarna.
(Trots att den skendräktiga vovven mer än gärna skulle vilja erbjuda sina mjölkstinna juver till dem alla. Eller till att ha i kaffet för gästerna.)

Hör upp, alla hundiga läsare!
Har ni några hundställen att tipsa om?

218 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Nope, hemskt för mig som astmatiker/allergiker om det skulle bli mer sådana ställen. Jag önskar jag inte vore så sjuk i dessa sjukdomar för i så fall skulle jag med säkerhet oxå ha en hund. Men låt djuren stanna hemma om ni ska ut på lokal och låt oss sjuka inte bli ännu mer åsidosatta pga att ni måste ha med er era djur överallt.

  Svara

   Vet man att det öppnar ett ställe där hundarna får komma med går man väl inte dit. Om man nu är allergisk.

   Svara

   Är också astmatiker, men jag behöver väl inte gå där det är djur. Finns ju så mycket andra ställen jag kan gå på.

   Svara

    Finns ju många restauranger där dom uppenbarligen tillåter hundar.
    Fam. Wahlgren tex tar ju med sina vart dom än går.
    Då är det ju svårt som allergiker att veta om det finns hundar där just när jag ska gå dit.

    Svara

   Är det inte värre att folk får röka typ överallt (förutom inomhus då)?

   Svara

    Håll ut. Inte många dagar kvar innan de inte får det längre.

    På vissa allmänna platser. Det inkluderar bland annat uteserveringar, lekplatser, tågperronger, busshållplatser och idrottsplatser.

    Förutom vanliga cigaretter kommer det även förbjudas att röka så kallade e-cigaretter och andra tobaksprodukter på vissa allmänna platser.

    När?

    1juli 😊👍🌸

    Svara

     Och utanför alla lokaler med verksamhet dit allmänheten har tillträde. Så tex utanför entréer till affärer och gallerior, bibliotek, sjukhus, frisörsalonger osv osv.

     SÅ J-ÄVLA SKÖNT!

     Svara

      Vaa??!
      F*cking finally!!!! Thank you Jebus!! ❤️

      Svara

       Jebus is the best!

       Svara

      Det gäller väl inte utanför privata näringsidkare som affärer, eller? Har förstått att det är utanför sjukhus och liknande, men är det affärer med?

      Svara

      Skönt så klart, men vad gör vi om någon tänder en cigg utanför ICA/frissan/t-banan osv
      Ringer Polisen?
      Vad tror ni händer då?
      Kommer Polisen?
      Har dom tid att komma det?
      Nej, så klart inte.

      Svara

     Det är verkligen toppen med rökförbudet som ska bli. Men hur kommer det funka i praktiken? Känns tyvärr som rökare kommer fortsätta röka på allmänna platser. Och komma undan med det. Tyvärr.

     Svara

      Ja men det är ändå en bra markör och visar att toleransen mot rökning minskar, även på papper så att säga.

      Svara

       Ja det har ni rätt i. Är jätteglad för den nya lagen och förhoppningsvis kommer det bli en stor skillnad 😀

       Svara

      Jag känner att jag har något på fötterna när jag ber dem att gå undan och röka någon annan stans. Att jag har rätt att be dem flytta sig och att jag inte ska behöva det.

      Svara

    Gud vad jag önskar att rökning skulle förbjudas på fler ställen! Har själv rökt förr och SKÄMS över att jag utsatte andra för röken. 🙁 Har en granne som röker var 20:e minut och på somrarna grillar fisk en gång i veckan. Det resulterar i att vi inte kan använda vår fina 6 kvm stora balkong och inte kan ha fönstret öppet i köket då det kommer in rök då. 🙁

    Svara

     Har du pratat med värden/föreningen?

     Svara

      Ja, jag hyr från kommunala bolaget och de säger att tyvärr så kan de inte förbjuda rökning på balkonger (ännu). De kan bara rekommendera hyresgästerna att gå ut och röka nere på gården istället, men det är ju inget man måste följa. 🙁 Funderar på att mejla hyresgästföreningen men jag tror jag får samma svar.

      Svara

     Men du skämtar nu va? Klart man ska få grilla en gång i veckan på sommaren? Och vill man inte ha rök så kan man väl köpa ett hus. Sluta försöka göra vad man får göra i sitt eget hem till något bara överklassen har råd med.

     Svara

      Så alla som blir sjuka av andras rök, av grillandet, av parfymerna, av pälsdjuren … ska bara slängas ut i skogen om de inte är rika nog att köpa ett hus med långt till grannarna? För att be om hänsyn är egoistiskt, alla andra måste ju få vara egoister och göra som DE vill … de som är sjuka ska bara försvinna från samhället och helst varken synas, höras eller finnas …?

      Svara

       Men lägg av. Det finns mängder av hyresbostäder där det råder djur- och rökförbud. Det går utmärkt att flytta dit om man stör sig så mycket, hellre än att ändra på huset man bor i? Och ärligt, hur tänker du med parfym? Ska man inte ens få spraya parfym i sitt eget hem? Jag blir själv sjuk av parfym, djur, tobaksrök och sjuttielva andra saker. Skulle ändå aldrig falla mig in att försöka påverka vad mina grannar gör i SITT hem. Stängda fönster och luftrenare klarar man sig långt på. Annars finns det mediciner om man inte tål att leva i samhället.

       Svara

       Du tycker inte att det är egoistiskt att alla ska ta hänsyn till just ditt behov? Jag utgår då från att du gör detsamma för SAMTLIGA människor som du möter under en dag. Människa som äger en hund – egoist! Mage att feströka en cigg på balkongen – det värsta som kan hända! Om ens största problem är att folk har husdjur eller röker, då har man inte mycket att bekymra sig över.

       Svara

   Det finns ju bara triljoner barer du kan gå till om du är allergiker men okej.

   Svara

   Tänker att det är bra att hundar samlas här, eftersom nu hundägare prompt ska ha med DJUREN på restaurang/café. Sist jag kollade var djur menade att vara utomhus men då kan ju vi som inte tycker de hör hemma på café gå någon annanstans. Kanske ger mer incitament för riktiga restauranger att förbjuda djur också.

   Svara

    Menade att vara utomhus – måste kasta ut min hund hemifrån då omedelbums

    Svara

    De är ju i detta fall på UTEservering 🙂

    Svara

    Varför detta hat mot djur? Man vill ju inte lämna sitt djur ensamt, super att man kan ta med de då!

    Svara

     Tycker ni att det är okej att ta med sin papegoja, orm och ödla också? Man vill ju inte lämna sitt djur ensamt 😉 Eller gäller det endast hundar?

     Svara

      Ja? Varför inte?

      Svara

     Man vill inte lämna sitt djur?
     Skaffa hundvakt då för sjutton. Att ta med hunden på restaurang?
     Vem mår bra av det?
     Hunden?
     Du?
     Dom andra gästerna?

     Svara

   Dock blir det svårt för människor med behov av assistans/ledarhundar att ta del av utelivet om hundar vore förbjudna överallt. Det bästa är väl om det finns en variation, både platser där hundar får befinna sig och platser för allergiker?

   Svara

    Men ledarhundar räknas ju som speciella hundar och står lite över reglerna där hundar normalt inte får vistas, väl? Typ matbutiker mm får man ha med ledarhundar.

    Svara

     Ja fast det gör ju inte att allergiker tål dem bättre? Menar inte att man ska förbjuda ledarhundar, men menar bara att om det är ett problem för allergiker med djur på många platser så spelar det inte någon roll om djuret är ledarhund eller bara vanligt sällskap.

     Svara

      Nä men det spelar ju roll om hundar generellt är förbjudna. Bättre för en allergiker att kunna välja mellan 10 caféer, där kanske en ledarhund är på en av dem (eftersom hundar är förbjudna), eller 10 caféer där det är hundar på alla (i ett scenario där hundar är tillåtna överallt)

      Svara

   Den överväldigande majoriteten av alla restauranger tillåter inte hundar inne i lokalerna. Det är bara att välja och vraka bland nåt av dessa hak.

   Svara

   Tur för dig att det finns så många andra ställen som inte tillåter djur då

   Svara

  Himmelska hundar på Hedinsgatan vid Tessinparken med gourmetallrikar för fyrbenta
  Mat och rättigheter och stor uteplats

  Svara

  Finns det alkohol på dessa ställen?
  Tänker att hundar inte gillar berusade människor som tjoar och håller på?!

  Svara

   Vad tror du det är i vinglaset på bilden? Äppeljuice?

   Svara

    Aldrig hört om fyllehundar?

    Svara

   Tror hundarna hellre hänger med än sitter hemma. Och det är inte fylleställen de flesta som jag sett nämnas här.

   Svara

    Min hund gillar när jag dricker haha, blev förvånad när jag upptäckte det, innan hade jag alltid dåligt samvete för att jag trodde att han tyckte det va obehagligt.

    Men sen blir jag ju lika glad och busig som ett sockerkickat barn, och min hund är ett riktigt busfrö!

    ”Wiiiieee wiiiiie!” 😂

    Svara

   Tänker samma. Är nog lika kul för hundar som för små barn. Plötsligt är hisse/matte konstig. Annorlunda kroppsspråk, annan röst, annat humör, inte alls som hen brukar, och dessutom på denna främmande plats.

   Svara

    Tror nog många som har hundar tar ett glas ibland. Även hemma. Så länge man inte behandlar hunden illa eller är så full att man inte ens kan ta hand om den så är det ingen fara 🙂
    Och tror inte syftet med detta var att man skulle gå ut och festa med hunden till 3.00 på natten 😝

    Svara

     Då kan hunden gå undan. Det kan den inte på en uteservering.

     Svara

      Men bryr man sig om sin hund så går man därifrån om man märker att det är massor av fulla skrikande människor runtomkring osv. Och de som inte gör det är nog inte bra hundägare i övrigt heller.

      Svara

   Oj, då är jag väl djurplågare. Sist jag var ute och blev nitad kom jag hem stupfull. Dels flög ett glas ner i golvet som jag skulle sopa upp full, det tog ett tag. Sen tog det ungefär 5 minuter att få på hunden halsband och koppel. Han verkar dock klarat sig från några större trauman.

   Svara

    Stackars hund

    Svara

     Verkligen. Får nog ge bort honom nu när du säger så.

     Svara

      Hoppas att du gör det då.

      Svara

   Brewdog är dock ingen hundbar som Sandra verkar tro, utan en skotsk barkedja med egna ölmärken som tillåter hundar. Så ja, det finns alkohol. 😂

   Svara

   Ja det är ett ställe som specialiserar sig på öl och erbjuder nu även hundöl.
   Men det är ju inte värre än att gå till vilken annan restaurang?

   Svara

  Tures, sturehof (delen inne i gallerian) story hotel, riche listan kan göras lång. Glöm för guds skull inte Wilmers kaffebar.

  Svara

  Nytorget 6, där är hundar välkomna!

  Svara

  Johan & Nyström vid Mariatorget!

  Svara

  Cafe Dox i gamla stan tillåter också hundar 🙂

  Svara

   Haha det caféet är ju verkligen en klassiker. Alla kan hänga där. Sett folk på dejt, språkkurs, spelkväll. Gigantiskt.

   Svara

    Det har varit furry-träff där också har jag sett. De flesta hade dock inte pälsdräkt på sig, utan mer prasselbyxor och hamstrar i bur med sig.

    Svara

     Haha vad i helv…. Hamstrar i bur med sig på café? Känner att jag har missat nåt, måste kolla in detta ställe vid tillfälle.

     Svara

  Bor i mellaneuropa och här kollar de konstigt på en om man frågar ”får hunden komma in?”
  Det är en självklarhet! Älskar det!
  I Stockholm när vi besökte en uteservering fick vi ha med hunden om han låg på utsidan av serveringen, alltså på trottoaren där alla sprang. Sjysst.. Känner att det är liiiiiiite picky!

  Svara

   Jag kommer ihåg när vi bodde i Berlin och insåg att det låg hundar under varje bord när man var på restaurang. Så himla härligt.

   Svara

    Blä.
    Sjukt ofräscht ju!

    Svara

     Ofräscht? Varför? Är ju inte direkt så att hundarna pissar och sliter bara för att som är inne på ett café eller restaurang.

     Svara

      Hundar luktar illa 👀 (jo alla hundar!)

      Svara

       Mina hundar badas oftare än vissa människor…

       Svara

        De luktar fortfarande hund.

        Svara

     En hund uppför sig och luktar bättre ännen full människa som röker. Bra mycket fräschare med en jycke på krogen än ett rökande fyllo.

     Svara

      * än en

      Svara

      Nej

      Svara

     Knappast. Kan berätta något ofräscht: Var på uteserveringen på ett kafé för några år sedan och en kvinna bytte BLÖJA på sin unge PÅ BORDET bredvid. Aldrig varit med om något så hänsynslöst mot andra kafégäster. Urin bland mat och dryck mmmm!!

     Svara

   När jag var i Andorra såg jag flera hundar i mataffären, klädbutiker osv. Ibland till och med lösa

   Svara

    Kallas gatuhundar

    Svara

     Nej? De hade ägare

     Svara

     I Spanien är det ganska vanligt att hundar går lösa.

     Svara

  I Göteborg finns flera finkrogar som välkomnar hundar tex TOSO, SK mat och människor.
  Sedan bl a at Park och Göteborgs största uteservering och bar, Bar himmel längst upp på trappan vid Götaplatsen.
  Även många caféer och mindre restauranger. Göteborg är helt enkelt hundvänligt 🐶

  Svara

   SÅ hundvänligt 😍😍

   Svara

   Jaa, i GBG blir det vanligare och vanligare att barer välkomnar hundar. Andra lång, vasa, lunden, majorna…

   Svara

  Hemma i Gurra har du både trevliga Bistron i hamnen liksom R’n’r där hundar är välkomna både ute och inne liksom Bullandö krogen. I stan vet jag inte men hoppas få tips här👍

  Svara

   VA??? ÄR DET SANT? RnR??

   Svara

   Åh bullandö krogen med rimmad lax och dillstuvad potatis. Och två fina papillon som sällskap.

   Svara

  Jag har hört att Blood Cone vid Hornstull är en bra glassbar som har både vanlig, vegansk och hundglass 😀

  Svara

  Installera appen ”ta med hunden” så får du tips på alla restauranger och caféer där hundar är välkomna ❤

  Svara

   BÄSTA TIPSET EVER,. TACK!!

   Svara

   Använder det hela tiden. Dock har de inte med alla ställen – finns många fler tex kvarterskrogar som tillåter hundar, de vill bara inte annonsera det – räcker att stamgäster och de som bor i närheten har kännedom.

   Svara

  Hela västermalmsgallerian, riche lilla baren, nytorget 6, österlångatan 17, nybrogatan 38

  Svara

  Babajan (toppenöl + mat), och även Brewdog vid Fridhemsplan!

  Svara

   Samt hela Västermalmsgallerian inkl franska bistron

   Svara

  Smultronstället i Söderköping (Östergötland) är en av Sveriges, enligt mig, godaste glassrestauranger.
  Där välkomnar de hundar och bjuder dessutom alla fyrbenta på glass och vatten.

  Sen på alla espresso house i hela Sverige (som inte ligger i galleria med hundförbud) är det tillåtet att ha med hund in.

  Annars är Östermalm ett Mekka för hundar. Där får de vara med nästan överallt, om man frågar.

  Svara

  Hatar hundar

  Svara

   Jag med! Tycker det säger allt om restaurangens hygienambitioner när de släpper in hundar.

   Svara

    Jag är själv inget fan av hundar, men restaurangen släpper ju inte in hundar i köket, vilket ju liksom är det viktigaste.
    Människor är ju inte så fräscha heller, om man tänker efter

    Svara

     Jobbat i krogen i 12 år och talar efter erfarenhet när jag säger att ställen som släpper in hundar är generellt VÄLDIGT MYCKET mindre angelägen om att stället ska vara tipp topp. Du blir inte hygienklassad i högsta klassen om du släpper in djur och ”miljö och hälsa” som inspekterar har ALLTID hittat hundhår i kök och på personaltoa etc där hundar släpps in. Så för mig, nej tack.

     Svara

      Hur kan det vara hundhår i kök och på personaltoaletten för att gäster tillåts ta med hund?
      Låter ju mer som att personalen har med egna hundar bakom serveringsytorna?

      Svara

       Fast det är väl inte så konstigt att det kan hända?
       En hund som rör sig i lokalen och fäller päls, en servitris/servitör som går genom samma lokal = hår som släpas in via skor i köket.
       Eller att en hund råkar komma åt serveringspersonal på byxbenet – hår fastnar på byxorna och kan lossna i andra delar av restaurangen

       Svara

       Därför personalen rör sig på serveringsytorna… Innebär att håres dras med in i kök där det inte ska vara hundhår 🙂
       Väldigt ohygeniskt

       Svara

        Men då borde det ju även komma in djurhår i restauranger och deras kök från människor som har djur men som lämnat dem hemma? Så ska vi inte bara förbjuda folk med djur att gå på restaurang/bar/café? För en hundägare kan ju dra in hundhår på sina kläder som fastnar på en servitör som i sin tur drar in det i köket?

        Svara

       Det undrar jag med, men äckligt är det hur som. Kanske flyger hundhår omkring i matsalen, eller fastnar på någon servitör eller kocks byxor om hundarna kommer i kontakt med dem. Jobbade på ett ställe där hundar fick vara och titt som tätt slet dessa sig och sprang runt helt fritt i matsalen. Pernilla Wahlgren var inne med sina handväskehundar en gång och skrek att hon skulle ha rabatt också. Hundfolk alltså… Gillar man verkligen djur så köper man väl inte ett husdjur? De är inte våra leksaker, de ska få springa fritt i naturen, inte sitta på ett café i Stockholm eller i en handväska.

       Svara

        Jag har också funderat på det där med att vara djurvän men samtidigt bo i lägenhet med hund och ta med den på något fik när man ska fika i timmar med sina vänner. Eller katt som någon skrev om.

        Hur ser tex veganer på husdjur? Måste ju gå emot alla principer om man verkligen värnar om djuret?

        Svara

         Tror veganer generellt är emot avel av husdjur men för adoptering av hemlösa djur (t.ex från hundstall.) Tanken är nog att det är bättre med ett hem än inget hem alls för de husdjur som finns, men att man inte bör föda upp nya.

         Svara

    Alltså, så länge dom inte hänger i köket där maten lagas är det väl ingen problem ur hygiensynpunkt. I matsalen har vi ju folket som kommer in med sina ytterkläder och skor, som har trampat på gatan. Skosulorna är knappast renare än hundar. Och hur många människor har tvättat händerna innan dom kommer in? Förmodligen inga. Vi är faktiskt rätt smutsiga av oss, men det är därför vi har immunförsvar och goda bakterier till.

    Svara

    Jag tycker det är mer hyfsat med små hundar som är a) tvättade(rena) b) kan bete sig c) är allergivänliga

    Svara

     Så större hundar kan inte vara rena, bete sig eller vara allergivänliga då?

     Svara

     En liten hund är inte per automatik allergivänliga 😂 Jag som hundallergisk reagerar på princip alla raser, små som stora.

     Svara

     Finns inga allergivänliga hundraser. Det är individberoende både på hunden och allergikern.

     Svara

    Tycker däremot att en klar majoritet av djursläktet Homo Sapiens är jävligt äckliga.

    Svara

     Jaa det är väl därför vi dras till hundar…

     Svara

   Lik Blondinbella då, som tydligen inte gillar djur🙈

   Svara

    Gillar de flesta andra djur men hundar är äckliga

    Svara

     Håller med, de luktar så himla vidrigt. Och flåsar, dreglar och käkar bajs. Uäck! Tycker allmänt det är läbbigt med hundar på stan, för att inte tala om i restauranger och liknande.

     Svara

      Men dom e söta🤗

      Svara

   Hatar alla som inte gillar hundar………….:)

   Svara

    Jag med 🙂

    Svara

    Jag med.

    Svara

    Ja, det är ett väldigt osympatiskt personlighetsdrag. Hundar är generellt trevligare än människor 🙂

    Svara

     Jag hatar människor OCH hundar.

     Svara

  NK får man också ha hund på! Älskar Stockholm för det, mamma brukar ta med sin hund när hon hälsar på mig. De bor i Skåne och där får man inte ta med hund nånstans, så tråkigt! Vår hund älskar att följa med på stan, bli klappad och beundrad och hänga på restaurang. Dessutom behöver man inte vara stressad över att hon är ensam hemma utan kan strosa på stan med gott samvete ♥️

  Svara

   Hund = ”oren” = förbjudet i Malmö = obvious

   Svara

   aaa

   Svara

    Hundar = ”oren” = förbjudna i Malmö = så klart 🛎

    Svara

     Vad kan det bero på 🤔

     Svara

     Eh, finns en massa ställen i Malmö som tillåter hundar. Jag tillbringar minst 2 veckor varje år där och intar alla måltider på lokal.

     Svara

      Och här kom pk-maffian inspringandes . 😇
      Ts bor i Skåne så jag litar mer på henne än på dig.

      Och Lund är inte Malmö….

      Svara

       Pk-maffian? Sluta vara en löjlig tönt tack.

       Svara

       Finns massor av ställen i Lund det är ok att hund på så som Mat och Destillat, the Herbivore, True Foods , Hoppipola mf

       Svara

        Är hunden även välkommen inne på ställena; Mat och Destillat, the Hervivore, True Foods, Hoppipola?

        Svara

       Malmö: i princip alla ställen runt lilla torg på de uppvärmda uteserveringarna och åtminstone hälften av ställena runt Möllan även inomhus. Jag kan namedroppa ihop en lista men eftersom jag i nio fall av tio är välkommen med min kamphundskorsning överallt har jag aldrig brytt mig för egen räkning.

       Malmö är om inte än mer hundvänligt än Stockholm hälsar PK-maffian. Finns tom ngt så exotiskt som en centralt belägen strand där hundar, hör och häpna, ses springa lösa.

       Svara

        Det finns ju dessutom hur många hundrastgårdar som helst i Malmö. Till skillnad på t.e.x. Sthlm

        Svara

   Bor också i Skåne (Lund-Malmö) och jag får ha med min hund på hur många ställen som helst.

   Svara

    Nämn tre ställen i Malmö.

    Svara

     Pockwick, BrewDog, Möllan, Kv Åkern, Victors

     Svara

     Doc Piazza, Riannas by The sea, Kajuteriet, La COURONNE, Nordic Street Food Lokstallarna….

     ….ska jag fortsätta?

     Svara

     Metro, Taquerian, Nobes.

     Svara

     Family pub, rex, alla espresso house, ugglan, green Queen, jesusbaren, peas and honey osv. och så vitt jag vet alla uteserveringar jag någonsin besökt förutom inne i folkets park där hundar är förbjudna.
     bor i Malmö med hund och har aldrig känt att det är hundfientligt. Rastgårdar överallt även inne i stan till skillnad från Stockholms innerstad där jag bodde innan.

     Svara

   Jag vet! Vad är Malmös fuckin problem? De verkar tro att det är förbjudet men det är helt fel. Min hund var inte passande att ta med på krogen så hon fick alltid stanna hemma men tycker alla som har hundar som gillar att följa med ska få ta med dem till några väl valda ställen.

   Svara

   Men fattar ni att det är pga överklassgrej eller?

   Svara

    Ja du kan ju inte komma luffsande med din berner senner hur som helst. Detta gäller nog främst din chihuahua.

    Svara

    Nää, de hundställen jag besöker är lika välkomnade mot Berit och toypudeln Tusse som Ahmed rottweilern Tyson.

    Svara

  Har en Berner sennen. Problemet är inte att han inte får komma in, utan att han inte får plats, haha. Gigantisk klumpeduns ❤️

  Svara

   Åh, Berner Sennen är såå fina! Jag är lite hundrädd men de ser så snälla och glada ut att jag gillar dem ändå!

   Svara

   Älskar Berner Sennen! ❤ Har andra allergier som gör så jag blir dålig när jag är bland hundar som fäller så min hund fäller inte men jag har alltid velat ha en Berner Sennen är helt förälskad i dem.

   Svara

  Tipstips! Kolla här så hittar du allt du behöver; barer, cafeer, resturanger.. https://tamedhunden.se/#

  Svara

  Boulebar.

  Svara

  Angående hundar så förstår jag bara inte de hundägare som låter sina hundar springa lösa? Särskilt de hundar som springer fram till andra människor. Hur kan man vara så respektlös mot sina medmänniskor?

  Svara

   Angående människor så förstår jag bara inte de föräldrar som låter sina ungdomar springa lösa? Särskilt de ungdomar som springer fram och skadar andra människor. Hur kan man vara så respektlös mot sina medmänniskor?

   Svara

    Inte riktigt en klockren parallell kanske…

    Svara

     Haha LM hade lite otur när hen tänkte där

     Svara

      Inte direkt men är så jävla trött på alla er som klagar på hundar. Det är en sak om hunden är lös och inte väluppfostrad och en helt annan sak om hunden är lös och väluppfostrad. Medan personen IQ badboll en bit upp verkar anse att hundar alltid ska vara kopplade.

      Svara

       För en hundrädd spelar det ingen roll om din okopplade hund är uppfostrad eller inte.

       Min åsikt är att man har hunden kopplad bland folk. Av respekt för andra och för hundens säkerhet. Vill man gå med hunden lös kan man gå i skogen, en hundpark eller på annat ställe där det inte kryllar av folk. Men som sagt, det är bara min åsikt.

       (Och nej, jag hatar inte hundar eller hundägare.)

       Svara

        Inte direkt så att jag släpper min hund lös mitt i centrum. Han släpps lös i skogen på hösten/vintern och likaså vid badet. Inte svårare än så.

        Svara

         Dåså, då behöver du ju inte ta åt dig av en kommentar som pratar om lösa hundar som springer fram till folk. Det handlar ju uppenbarligen inte om dig och din hund då.

         Svara

        Håller med dig. Jag är själv hundägare och oavsett hur uppfostrad min hund är går hon INTE lös bland folk (eller i skogen de perioder som hundar ska hållas kopplade). Definitivt ett hundägaransvar!
        Hade alla hundägare sett till att a) uppfostra sina hundar b) hålla dem kopplade där de ska och c) plockat upp efter dem tror jag att hundarna hade respekterats mer i samhället.

        Det finns många ställen som vi får ha med hundarna till och som hundägare får man definitivt respektera att vi inte är välkomna överallt (trots att jag har en sk ”allergivänlig” hund). När man köper hund vet man vad som gäller!

        Svara

       IQ badboll för att jag anser att hundar bör vara kopplade? Haha!
       Kan inte påstå att jag ogillar hundar men jag vill inte att främmande hundar ska komma fram till mig.

       Svara

    Spännande! Tycker du att djur ska ha alla rättigheter som barn har? Hoppas du inte äter kött…

    Svara

     Vad jag äter eller inte är inte relevant i den här diskussionen. Jag spenderar hellre hela mitt liv bland hundar och andra djur än människor och deras förbannade barn.

     Svara

      Varför ska alltid barn och hundar ställas mot varandra när man diskuterar det ena?

      Svara

      Om du är så fientligt inställd mot dina medmänniskor så gör du nog både dig själv och andra en tjänst om du gör slag i saken och håller dig till att vistas bland hundar.

      Svara

       Gladeligen!

       Svara

    Jag älskar hundar, men nog får man respektera att många är hundrädda. Dessutom är det en säkerhetsrisk även för hundarna om man väljer att ha sin okopplad (både för den okopplade hunden och andra hundar, man vet aldrig hur andra hundar reagerar vid hundmöten). Lägg till det att det råder koppeltvång i de flesta kommuner.

    Svara

   Och så låter det jämt att ”lille Fido är såååå snäll och vill baara leka”. Hatar det! Så jävla respektlöst mot hundrädda och medmänniskor överhuvudtaget. Stöter på detta flera gånger i veckan under sommaren, så det är inte något litet problem. Älska era byrackor om ni vill, men pracka dem inte på mig, tack.

   Svara

    Fido får vara hur snäll han vill. Jag vill inte ha hans smutsiga tassar på mina byxben eller hans tunga slickandes på mina vader. Det är äckligt hur snäll hunden än är.

    Svara

     Haha älskar att så många fellow hund-ogillare samlas här! I thought I was alone.

     Svara

      Dog-haters unite! 😉

      Svara

   Ja, det är fruktansvärt respektlöst. Och är man inte rädd att ens hund ska råka illa ut när den springer vind för våg sådär? Kan komma bilar och cyklar när som helst och köra på den.

   Svara

   Hundar springer fram till andra människor för att de så sällan får gå lösa bland folk och därför blir lite väl ivriga. I länder kring medelhavet där man har en lite mer Darwinistisk syn på hundhållning (spring ut på gatan så dör du typ) eller i chilla nordeuropeiska städer som Berlin springer inte hundar fram till folk, trots att andelen lösa hundar är enormt mkt högre än i Stockholm.

   Svara

  Paraden🙋🏼‍♀️

  Svara

  Thaimatstället på Södermalm, Elefantpojken som jag älskar tillåter hundar i bardelen (där det också går att äta) tycker det är bra av ställen att ha två alternativ då kan även den som inte är jätteallergisk välja att sitta i matsalen och de med djur i bardelen. Uteserveringar känns ju självklart att de borde välkomna djur överallt kan jag tycka

  Svara

  Bäst att hålla sig hemma, så ingen blir störd. Här gör vi som vi vill, jag och min vovve, nu ska vi dela en go körv på två ❤️

  Svara

   Åh, blev gråtfärdig och varm i hjärtat av ”nu ska vi dela en go körv på två”. Ta hand om dig och din fina fyrbenta ägare❤️

   Svara

   Gulligt 🙂 men tänk på att alltför mycket körv etc inte är bra för hunden, särskilt när den blir lite äldre.

   Svara

    Tack vi lyxar oss ibland, min King är 12 år, och har aldrig varit hos veterinären för någon åkomma ❤️

    Svara

  Jag skulle aldrig vilja ha med hund ut. Vi gör hundiga saker tillsammans, vill jag ut och äta sover han gött och tryggt hemma efter en långprommis.
  Han hade haft fullt upp med att hinna hälsa och pussa ALLA och jag hade haft fullt upp med att förhindra det.
  40kg glad stor ouppfostrad hund = kaos

  Svara

  Boule & berså
  Elite Marina Tower baren o uteservering

  Svara

  Tror ni det är ok att ta med sig sin bengalkatt på dessa hundställen? Ja, jag vet, jag borde fråga barena om detta men vad tycker ni hundägare om medtagna katter? Han är trevlig mot hundar och jag har honom i sele. Vi har fikat ihop och det gick ypperligt iaf.

  Svara

   Gud vad mysigt 🙂 Önskar min katt var äventyrslysten men hon är otroligt mesig och rädd av sig. 😛 Hade varit kul att promenera ihop..

   Svara

   Ne. Lär bli liv, alla hundar är inte bra med katter.

   Svara

   På Gerds krog i Sundbyberg är katter välkomna!

   Svara

  Wow vilken bra site! Kan öven tipsa om Artilleriet en fantastiskt mysig restaurang med uteservering på gården till Armémuseum på Östermalm. Cava 60 kr glaset! Mums! 🥂

  Svara

  Hundägare på västkusten bör följa Dogenburg på Instagram för tips på hundvänliga ställen i Göteborg med omnejd! Otroligt bra konto! 🙂

  Svara

  Brasserie Elverket! Överlag känns Östermalm mer hundvänligt än övriga stadsdelar.

  Svara

  Alla Phils Burger, Paraden (Valhallavägen) och hela Fältöversten!

  Svara

  Häringe Slott i Nynäshamn är hundar välkomna tom i matsalen.

  Generellt när man läser den här tråden blir man deppig.

  Vilka gnällspikar ni är!

  Hela tillvaron kan inte anpassas efter er. Gå inte på krogar som tillåter djur, småbarn, cigarettrök osv, osv. Problemet löst!

  Trivs man inte med något undvik det. Inbilla er inte att det enklaste är att ändra andra. Ändra dig själv, ditt beteendemönster och förväntan så blir livet genast enklare.

  Våga vägra vara gnällig svensk! 😊😴👍🏼

  //Moa

  Svara

   Kan bara instämma, säger som Strindberg ”det är synd om människorna”

   Svara

   I en demokrati ska minoriteter anpassa sig efter majoriteten, inte tvärtom.
   = rökare och hundägare ska inte sätta ribban för resten av befolkningen. Dessutom finns redan platser som är reserverade specifikt för rökare och hundägare. Håll er till dem – problemet löst!

   Svara

    PRECIS!

    Svara

    Så är det ju!

    Dock kan man ju säga att demokrati kam se olika ut i olika konstellationer.

    Jag känner mig aldrig utesluten ur den demokratiska ordningen när jag väljer bort hundar, cigarettrök, barn eller bilavgaser. Tvärt om känner jag att det är skönt att leva i ett land där valfriheten finns.

    Tycker det är hybris att tro att man kan ändra andra. Jag väljer själv och finner mig i att ” gilla läget” när det inte alltid funkar till min favör.

    Orka lägga energi på att reta sig.

    //Moa

    Svara

     Att inte kunna andas är inte att gnälla. Det är en fråga om att överleva.

     Svara

      Är det en vanligt förekommande grej att folk dör på krogen/café av andningsstopp?

      Svara

      Det är ingen mänsklig rättighet… Fika hemma! 😘😱

      Är du så galet allergisk måste du väl i alla fall försäkra dig om att inget du är allergisk mot har befunnit/befinner sig i lokalen. Det måste ju ligga helt i ditt egna intresse.

      Jag bryr mig inte det minsta om ev allergiker kommer efter mig till butiker/restauranger/caféer/
      offentliga miljöer. Jag följer de regler som gäller, självklart, men tar personligt ansvar för okända gör jag inte om det inte är akutläge.

      //Moa

      Svara

    Host, host.

    Rökare, hundägare och allergiker menar du väl?

    (Pun intended)

    Svara

    Eller allergiker då? För de tillhör ju knappast majoriteten. Och det borde väl då kunna appliceras på handikappade, personer med annat modersmål osv, för här råder ju majoritetens behov.

    Svara

   Fast fram till nu så har det inte funnits någon plats alls för dem som inte vill utsättas för rök. Så det valet har jag aldrig haft.

   Svara

    Ska bli intressant och se hur detta förbud efterföljs. Många i vårt kära Sverige tycks ju tro att lagar gäller alla utom en själv, det ser man ju på mobilanvändandet och bilkörning. 😩

    Svara

    Det är bra med nya lagen.

    Har absolut ingenting emot den och tycker generellt att nikotin skulle förbjudas.

    //Moa

    Svara

     😘

     Svara

  Jag har med mig min hund överallt i Stockholm. Inte så liten hund heller (Rhodesian Ridgeback), men det är sällan något problem. I city är väl butikerna och restaurangerna väldigt dåliga på att välkomna hundar, men så fort man kommer en bit bort så brukar det sällan vara problem. Östermalm och Södermalm är ju rena himmelriket för en hundägare. Nästan alla butiker och restauranger på Söder är väldigt välkomnande och likaså de andra människorna som befinner sig där. Att alla är välkomna tycker jag gör stället så mycket mer härligare. Barn, hundar, gamla, unga, killar, tjejer, ja ni fattar.. en blandning av allt är alltid skoj!

  Svara

   Håller helt med dig, Matilda. Älskar blandningen och vill jag inte ha det går jag till andra ställen, som motsvarar mina behov just då.

   //Moa

   Svara

   Jag får till och med ta med min hund på ett Ica på Östermalm (ja, jag har frågat personalen), bara jag bär min hund. Toppen!

   Svara

  Jag tar med min hund överallt, stor amstaff-mastiffmix. Han gillar inte att vara utomhus när det är kallt, mörkt eller blött ute (lol på er som skrev att hundar är uteslut) så vinterhalvåret är det framförallt barer, fik o restauranger som blir hans dagliga stimulans. Han älskar när pratglada fyllon kommer fram och klappar på honom.

  Sandra Beijer har skrivit en jättebra lista på ställen, men annars är appen Tamedhunden guld.

  Eftersom normen fortfarande är ej djurtillåtet så finns det fortfarande mängder med alternativ för er allergiker.

  Svara

   Usch för dig

   Svara

  Intressant om onfluencers som ogranskade makthavare
  https://www.dn.se/kultur-noje/influerare-makthavarna-som-aldrig-granskas/

  Svara

  Just det! Espresso House!

  För inte länge sedan ville jag sitta ned och fika. Jag gick in Espresso House Hornstull men hann tack och lov inte beställa innan en kvinna med ett helt koppel hundar – som nosade på och allmänt intresserade sig för andra gäster på ett sätt som dessa uppenbart inte uppskattade – tog över fullständigt. Hon hade som sagt dålig koll på sitt ”sällskap”, en av jyckarna trasslade in sig i ett bord och höll på att välta hela härligheten.

  Jag trodde förstås att hon bara klivit in och att man snart skulle be henne gå, det fanns inte i min föreställningsvärld att ett kafé tillåter husdjur. Så många med mig är pälsdjursallergiker och dessutom, trodde jag, tillåter inte våra lagrum att djur vistas i lokaler där man serverar mat. Jag måste ha fel (har inte ens orkat kolla upp det) för personalen svarade att Espresso House tillåter hundar. Så det var bara att gå därifrån. Och visst finns det massor av kaféer i Stockholm som säger nej till djur, jag hittade förstås ett annat. Men jag blev väldigt förvånad av det här, jag hade aldrig sett det på Espresso House tidigare. Så nu ska jag försöka hitta tider då inga hundar finns på Espresso House och tömma mitt Espresso House-kort. Någon påfyllning på kortet lär det garanterat inte bli. Usch för djur där man ska äta! Äckligt!

  Svara

   Kanske ska bi hugga ner alla träd, förbjuda parfym, nötter eller annat som ni allergiker inte tål. Jag har flera saker som gör att jag tappar matlusten osv när jag är på restaurang, men det är mitt problem och då får jag gå därifrån. Man kan inte alltid lägga över sina problem på andra människor och begränsa andras liv för att man själv har bekymmer.

   Svara

    Typiskt svar från en som ej är allergiker!

    Svara

     känner samma som anonym 15.20, och jag är allergiker.

     Svara

    Vilken dum och orättvis kommentar. Läs igen vad jag skriver så ser du att jag gick min väg. Espresso House gör självklart som de vill, jag blev mest förvånad. Däremot vet jag att många reagerar som jag. Jag uttryckte min åsikt – varför i hela fridens namn reagerar du som du gör?

    Svara

    Nej men det normala är väl ändå att djur är utomhus? De har päls for a reason.

    Svara

   Vad är det som är så äckligt? 100 gånger ett hunhår i latten än ett från personalen!

   Svara

  Jag tar alltid med mig hunden! Bor på Södermalm. Aldrig varit problem.

  Svara

  Kan tipsa varmt om Movits. Ligger på tyska brinken i gamla stan. Otroligt mysigt ställe som serverar mat men också dryck. Vi är ett gäng vänner som gärna går dit då miljön är väldigt städad, ljudnivån är väldigt respektabel i form av prat men också då musiken är i en trevlig nivå. Man behöver inte anstränga sig för att prata med sällskapet eller anstränga sig för att höra. Otroligt trevligt och avslappnat

  Svara

  Vina på Söder!!!!

  Svara

  Broms på karlav och grodan (inte hela restaurangen, men delar) på grev ture går också bra att ta med sig hund!

  Svara

  Någon tipsade om ”ta med hunden”-appen, den är superbra! Om man inte orkar appen så kan man använda sig av deras hemsida också. De listar många barer/kaféer/restauranger.

  Men mitt bästa hundtips är Ringen i Skanstull, ett litet köpcentrum som tillåter hundar (på alla affärer utom Lindex och apotekskedjan). Även Åhléns vi Skanstull tillåter hundar. Perfekt när man har ärenden och inte vet vad man ska göra av jycken!

  Svara

  Finns massor av ställen listade här:
  http://www.hundvanliga-stockholm.se/

  Svara

  Men Pernilla och Bianca tar ju med sig hundarna typ överallt dem går? Inne dessutom.
  Tycker det om något är respektlöst för andra människor om det inte är en hundvänlig restaurang.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.