Hand upp, alla som blivit tvättade med spott!

Du hittar Calles Instagram inlägg HÄR och HÄR om du vill se klippen.

När jag var liten fanns det inte våtservetter i små praktiska förpackningar att ta med sig, så salivtvättningen kunde väl ursäktas lite grann i alla fall, men det är ändå knappt.
Våtservetterna som fanns kom i singelförpackningar och stank VC-anka Citron och delades för det mesta enbart ut på restaurang, ofta i samband med skaldjursinmundigande.
Men nu – nu finns de i överallt och i ALLA former, mänger och dofter.
Det finns alltså inga ursäkter längre att traumatisera barn med en slickad tumme, oavsett hur smutsiga ansikten de har.

Finns det någon här inne som inte blivit städad i ansiktet på det här viset av en förälder?
Eller ve och fasa, en vuxen som inte var ens förälder?
Och hur många är vi som blivit attackerade med självaste disktrasan?

65 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Våtservetter fanns när jag var liten min pappa hade i bilen en plastförpackning i hårdplast som man drog ut servetterna ur typ som en Torky fast med våtservetter. Mamma hade en ren våt disktrasa i en plastpåse eller tre stycken en rosa, en blå och en grön varsin till oss syskon. Minns inte något spott alls. Men bacillskräck har präglat mig från barndomen.

   Din mamma verkar ha fört över sin bacillskräck på dig..,

  Nej men fy! Nu vet jag alltså varför jag har så svårt för saliv! Jag måste ha blivit traumatiserad i min barndom. ?

  Jaa usch!!

  Jag har aldrig blivit tvättad i ansiktet av varken saliv eller disktrasa. Låter superäckligt!

   Men praktiskt ?

  Undviker i största mån att inte torka av mitt barn med en massa kemikalier och gifter!

   Lite lustig ståndpunkt men okej!

    Lättroad eller vad?

    Vaddå lustig? Tror de flesta föräldrar tänker så idag. Vi tvättar tvååringen med enbart vatten för det allra mesta. Pafrymfritt tvättmedel, tvättar golven med såpa för att hon kan slicka på dem osv.

     Anonym skriver att hen ”undviker i största mån att inte torka”, vilket är motsatsen till det MandelBecca skriver. Dubbelnegationen ställer till det lite och det var det som var lustigt.

     Och ja, jag är lättroad.

  Vi körde alltid: ”mitt eller ditt sputt”.

  Det var signalen till den smutsige att smuts fanns i fejjan och det fanns att välja på att sputta på sitt finger och få det lokaliserat till smutshärden, alternativt bli besudlad av undertecknads saliv.

   Sputta? Spotta väl!

    nej

   SPUTT haha vad gulligt ❤

  ?‍♀️ Jodå, både av disktrasa och spott. Även stor igenkänning av din beskrivning av våtservetten 🙂 Mvh 82:a

   Samma här – disktrasa och spott. 81:a. 😉

   Samma här. Disktrasan var ändå värst. Är 82:a. Min mamma var på väg med tummen någon gång i början av 20-årsåldern, då fick jag sätta ned foten, sen dess har jag sluppit hennes spott i ansiktet ?
   Men spott är ju att föredra framför massa engångsservetter ändå, ur ett miljöperspektiv.

   Mm, känner fortfarande den sura smaken av disktrasan som helt plötsligt drogs över munnen mitt under lunchen som liten.

  Bläh ja jo visst har man blivit tvättad med mammasaliv, som en kattunge ?
  Men visst är det också kärlek i det.
  ❤️

  Saliv har jag nog använt själv till mina barn i yttersta nödfall ?
  Men spyr på disktrasan, fyyy tycker det är äckligare, för att inte tala om har sett vissa använda disktrasan på golvet, nu är ju oftast golvet rent men nej aldrig disktrasa på ansikte eller golv

   Eller hur?? Aldrig hört talas om disktrasa i ansiktet förut, hemskt ju.. ?

  OT men kan nån kolla om tjejen RebeckaWinter finns på Instagram eller om hon har blockat mig? ☹️

   Jag får upp att sidan inte är tillgänglig.

    Tack

   Får inte heller upp. Aldrig besökt henne, så sannolikheten för att jag är blockad är låg

  Jag kan komma på minst tre vänner som har spott-tvättat mig, med både deras och mitt spott! Känns som att det skapar extra starka band hehe

  Disktrasan i ansiktet har på riktigt gett mig men för livet. Jag var runt 18 år när jag kunde börja ta i en disktrasa, och nu byter jag väldigt ofta för jag klarar INTE av det minsta sur lukt för det ger fortfarande så obehagliga associationer och minnen. Fy.

  ?? Disktrasan.
  Min finska mormor riktigt gned den över hela våra ansikten som små.
  Hela handflatan bakom trasan och så rakt på ansiktet… Fyfan så äckligt

   ??

   Whyyyy??

   Så gjorde min dagmamma?

   ??? varför känner jag igen de så väl med orden: lite skit dör du inte av

  Som född på 60-talet så var det mammas näsduk – tyg = många baciller. Med spott = många baciller. Men tänk jag lever än. Och det jag kommer ihåg från det är doften av hennes läppstift.

  Minns inte att jag fått någon kattvätt men jag kanske har förträngt det också?

  Minns inte att jag blev spott-tvättad så ofta men det hände säkert ett par gånger. Vi hade alltid en sådan där hårt förpackning av våtservetter med locket på toppen, där man drog ut servetterna i en enda lång kedja. Den låg dock ofta på golvet i bilen under något säte. Min yngsta lillebror satt i bakåtvänd bilbarnstol på mittensätet där bak mellan oss andra två när han nyste en gång. En gigantisk snorbubbla formades och liksom fastnade i ansiktet på honom medan vi andra skrek efter papper. Just den dagen fanns inget så mamma ropade tillbaka att vi skulle ta av honom ena strumpan och så fick han snyta sig i den. Jag minns det fortfarande! Vi andra syskon tyckte att det var SÅ äckligt.

   ???
   Vet en unge som blev åksjuk på vägen hem när familjen varit på loppis. De hade köpt ett fint krus på loppisen så ungen fick spy i det, nöden har ingen lag

  Nej, tycker detta är så otroligt vidrigt! Förstår verkligen inte folk som tycker det är ok att göra. Själva handligen att slicka på sitt finger och sedan stryka det på någon annan ”ryser”.

   Fast det är ju praktiskt och inte så konstigt med tanke på att vi faktiskt är djur i grund och botten. Liknelsen med kattungar ovanför är inte dålig alls. Så gör ju däggdjur för att hålla ungarna rena. Vi har inte alltid haft tillgång till tvål, handdukar och våtservetter.

    Tycker inte det är praktiskt bara äckligt. Jag faktiskt genuint förvånad att så många ser detta som normalt!

  Vidrigast är väl ändå alla kommentarer på hans inlägg?! ”Jag brukar använda mitt spott för att fixa frisyren på grabbarna”, alltså VA.

   Kanske ironi/sarkasm skulle jag tippa.

  Vad är det för fel på disktrasa, jag kokar min jätteofta och tvättar den i rent varmt diskvatten. Hellre det än en pappersruta full av kemikalier, det är t.o.m farligt att torka ansiktet på små barn med tvättlapp.

  Vad gör ni med era disktrasor egentligen?
  Och lite spott har väl ingen dött av, vem har inte haft värre saker i ansiktet och munnen?

   Din disktrasa var inte min mammas disktrasa. När disktrasan luktar surt så är den full av bakterier och då är det inte trevligt att ha den i ansiktet.

    Det förstår jag, jag har olika disktrasor till olika saker. Kokar dom sedan i lite diskmedel i kastrull på spisen i en kvart, då dör alla bakterier. Både miljövänligt och praktiskt.

   Jag har inte bacillskräck, men hatar ofräscha disktrasor.

   Kokar inte wettextrasor utan kör olika varianter i köket:
   Papper (Torky) till allt spill och kladd.
   Diskduk/disktrasa i tyg till allt möjligt i köket, förutom matkladd. Byter och tvättar dem regelbundet.
   Wettextrasa för att torka av diskbänken och andra ytor. Torkar aldrig upp klegg med dem, då räcker de längre och luktar aldrig surt.

   Tänkte genast på smutsiga / otvättade snoppar ??‍♀️?

  Att jag fick mammas rök- och kaffesaliv smetat i ansiktet i tid och otid är ett av mina barndomstrauman. ?

  ??‍♀️ Helst av allt vill man bara glömma att det ens har hänt.. om än jag fick välja mellan ”ditt eller mitt spott” ?

  Hade också rök å kaffe saliv i nyllet. Värst var när pappa rökt ciggar eller pipa å klena till en med en tumme på kinden. ??

  Skulle mycket hellre bli tvättad med lite spott än kemikaliestinn våtservett, och lär göra likadant med ev framtida barn. I första hand dock en ren handduk med vatten 🙂

  Jag har en så otroooolig äckelkänsla för disktrasor. Jonas Gardell pratade o sin disktrasa i ett sommarprat för många år sedan, jag älskar jonas gardell men va tvungen att stänga av en stund. Jag hasaatar wetxtrasor urkurkurk. Jag hade nog svimmat om nån kom med en sådan för att torka mig i ansiktet ??

   Känner en familj (väldigt renliga i övrigt, högutbildade och trevligt hem) som alltid har vidriga disktrasor i köket.
   Wettextrasor där man får gissa sig till vad de haft för ursprungsfärg och som blivit alldeles slemmiga och stinker! En gång kräktes deras katt upp något slemmigt på köksgolvet och då tog de trasan och torkade upp det. Sköljde ur den lite under kranen och hängde tillbaka den på sin plats vid diskbänken… ?

    NEEEJ fy faaan vad vidrigt!!! Äter en smörgås nu och den höll på att komma upp tillbaks ewww!

  Känns som den mest naturliga saken i världen att slicka på sitt finger för att torka bort något i sitt (lilla) barns ansikte? Det går ju inte att jämföra med att torka barnet i ansiktet med en sur disktrasa.

  Min kille suger ut snoret ur vårt spädbarns näsa med munnen. Han tycker det är naturligt. Inget jag själv vill göra annat än i nödfall men tycker inte att han är äcklig för det.

  Brukar också klämma hans finnar från ingrodda hårstrån och klippa hans naglar på händer och fötter.

  Vi är nog lite äckliga ändå ?

  Skulle inte rekommendera att ha disktrasor i en plastpåse för att torka barn i ansiktet. Efter första torken så stoppas trasan ner i en påse där där det är fuktigt och varmt=bra grogrund för tillväxt av allt möjligt otrevligt. Använd hellre något som du sen kan kasta.

  Som tur var har jag både sluppit saliv och disktrasor, dock kan det vara för att mina föräldrar insåg att det inte var någon mening då jag skulle bli skitig igen direkt

  I helgen åt vi glass och barnets far hade hand om servetterna.. (och barnet).. möter upp dem och barnet har glass (sandwich) rester i halva ansiktet – och där vi stod fanns det inte så mycket att göra mer än att ”spott-torka”

  Visst det är inget jag föredrar men hellre det en att barnet går med glass/kaksmule-rester i halva ansiktet.. :p

  Nån mer som läst Fredrik Backmans bok till sitt barn? ”Allt mitt barn behöver veta…” typ nåt sånt heter den. Delen när han förklarar att jaha, inte visste väl jag att man spottar på en bit papper och sen torkar barnets ansikte. Jag spottade barnet i ansiktet och torkade… Inte visste väl jag. Förlåt. My bad. Eller nåt sånt ? Hysteriskt roligt hur som

  Min sambo gjorde så på mig nyss. ?
  Jag hade lyckats få någon svart fläck i nyllet. Så han tog bort den så.
  Jag blev paff! ??

  Självklart! ? Brukade va saliv eller våtservett. Har hänt att jag har använt saliv på min kille för att ta bort nåt kladd haha ?

  Jag har gjort det på en kompis mer än en gång. Förlåt kompis!!

  Känns som det blev dubbelt så äckligt för att det balla Calle ?

   Precis min tanke!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.