Egoina agerar fotograf på vännens möhippa

Porr eller nagellack. Eller polska som någon på story trodde. “Hur sjuka uttryck har de i Polen i egentligen”.
Man skulle alltså gissa om det var titeln på en porrfilm, eller namnet på ett nagellack. Det finns sjuuuuka nagellack där ute. I tell you. //Egoina

I en tid när ribban för möhippor (och svensexor för den delen) hela tiden höjs och höjs och höjs så blir jag glad av att läsa Egoinas inlägg om vännen Sofies möhippa.
Det verkar ha varit världens härligaste dag tillsammans med en massa vänner och det krävdes varken en resa till Milano, privatflyg, lyxhotell eller svindyra spabesök, utan var en sån där dag som de flesta skulle kunna vara med på.
Det är så klart inget fel med att åka utomlands på en möhippa om man så vill, men sociala medier och influencers har målat upp en bild av att det är den enda typen av möhippa som accepteras nu för tiden vilket jag tror får många att må ganska dåligt. Alla kan inte spendera tusentals kronor på en möhippa och tvingas tacka nej av ekonomiska skäl trots att de gärna hade velat dela den här dagen med bruden.
Möhippan ska vara en hel helg, sen ska bröllopet gärna vara i dagarna tre med öppen bar och övernattning för alla gäster. Snart får man lägga hela sin semester plus sparkapital på omgivningens ringbytande.

Vad sägs om att vi tar och sänker ner den där ribban igen?
Vad är era absoluta favoritsaker som ni gjort, eller skulle vilja göra på en möhippa i er egen stad/i Sverige?
Jag kan börja.
När en tjej i mitt liv skulle gifta sig så gick vi till en smyckes-smed där alla deltagarna gjorde berlocker i silver till bruden (som även hon fick göra en) som sedan fästes på ett armband.
Det var sannerligen inte det vackraste smycket jag sett, men säkerligen ett minns för livet.
Eftersom hon älskar pyssel och DIY så var det den perfekta aktiviteten för henne, och smedjan – om det nu kallas för det – ligger på Södermalm.

119 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vi bjöd bara familjen på bröllopet (föräldrar o syskon), därför var det ”bara” mina tre svägerskor som fixade möhippa. De bjöd på hotellfrukost, en tur med skärgårdsbåt och sedan hade vi hemma-SPA med ansiktsmasker osv innan vi grillade hemma hos en av svägerskorna. Helt perfekt på alla sätt!

   Låter supermysigt!

   En sån möhippa vill jag ha när det är dags för min 🙂

  Jag vill inte ha en möhippa alls. ??‍♀️

  Om jag nu måste hippa så vill jag bara spaa, äta gott och kanske ha en lagtävling om något aktivt ska göras. Älskar brännboll eller vad som helst där man tävlar i lag utomhus 🙂

  Det mesta som görs så möhippor känns så otroligt basic och bara zzzzz….

  Och att man ska bussas runt hela stan nån som hysterisk turist, skjuta paintball ena stunden och dreja nån jävla mugg nästa. Ihop med en helt apart blandning av mostrar, kusiner, gamla klasskompisar och grannar.

  Jag skulle bara vilja att nån släpper ett gäng hundar mot mig och trycker ett glas champagne i min näve. Det var faktiskt exakt så min möhippa var när jag tänker efter! Plus vegansk pizza.

   alltså DRÖM!!!

  Jag skulle hellre dö än att ha hippa. Skulle i och för sig inte vilja ha bröllopsfest heller.

  Har aldrig varit på möhippa då vi alla bor utspritt och jag har haft nog med att ha råd att kunna resa och få ledigt för själva bröllopen.

  Jag hade ingen möhippa. När jag gifte mig hade jag inga vänner. Körde min fästman till hans svensexa och åkte hem och pysslade om mig själv. Visst kändes det i hjärtat men det var i ärlighetens namn rätt skönt med en vilodag på egen hand mitt i förberedelserna innan cirkusen drog igång på riktigt.
  Hade jag haft hippa hade jag nog velat göra något lugnt som att fiska och grilla korv i skogen 🙂

   Nu är jag singel så möhippa är inte på tapeten. Men jag har inga vänner som skulle ordna en eller några jag står så pass nära vänner heller. Det är sån press att ha massa vänner , perfekta midsommarafton , stora bröllop.

   Jag behöver hyra folk till det sånafall ??

    Här är en till som inte skulle ha några vänner som drog ihop en möhippa. Lite komiskt att se att vissa har fler brudtärnor än vad jag skulle ha gäster på mitt bröllop ?

     Var så tacksam för att min enda vän åkte långt för att i alla fall vara med på bröllopet och vara min brudtärna! ?

    Lite samma här.

    Vi rymde och gifte oss utomlands så var det bekymret löst.

    Maken fick svensexa i efterskott.

    Vi hade en fest i efterskott och firade med släkt och vänner, men jag slapp oroa mig för att inte ha tärnor eller möhippa.

    Så nöjd med allt. Det är rätt många år sedan och jag har många nya vänner nu men inga så nära som tärnor eller möhippefixare…….

   Känner samma. Har liksom inget gäng som skulle styra upp nåt eller knappt ens nån att bjuda på bröllopet om det var aktuellt. Är en sån skam att inte ha nära vänner tyvärr..

  Gifte mig superhemligt för att slippa krystade hippor och långdragna middagar med långa tal. Inte alls min grej!

  Självklart är allt lika rätt och riktigt! Just inför och på sitt bröllop får man göra precis som man vill. Bara brudparets dag! ?

  //Moa

  Fast Milano behöver inte vara så lyxigt. Man kan hitta tur och retur biljett för 400 kronor så kan till och med bli billigare än i Sverige =)

   Biljetten ja. Men Milano är en dyr stad ?

   Problemet är väl ofta just det, nån säger ”jag har hittat billiga flygbiljetter, vi drar”, utan att tänka på alla kostnader det för med sig. Semesterdagar, boende där, mat där, kanske boende + mat + transport i anslutning till flyget också beroende på flygtider och hur nära flygplatsen man bor. Blir lätt några tusenlappar i bara ”grundkostnader”.

    Ja, sällan är ju just flygbiljetten det dyraste på hela resan.

  Jag vägrade möhippa på båda mina bröllop eftersom jag tycker sånt är rätt så löjligt. Hade också bara familj med på båda för jag avskyr stora tillställningar och att stå i centrum.
  Men är gärna med på mina vänners möhippor, även om jag skäms ihjäl när man springer runt på stan och gör massa pinsamma saker. Fattar inte varför man tycker att det är roligt att skämma ut sin vän på det sättet

  Jag jobbar på ett ganska så exklusivt SPA-hotell och vi tar emot möhippor nästan varje helg. Vissa övernattar och då ingår en trerätters middag på kvällen. Verkar jättemysigt MEN skulle aldrig punga ut typ 3000 per person för en möhippa.

   Helt sjuka priser! Åkte för 2 år sedan all ink en vecka för 3 papp ?

  Jag tycker möhippa och alla filmer om bröllop fokuserar mer på själva festen än kärleken och löftena hos paret.

  Jag blir stressad av att tänka att på mitt bröllop måste jag ha 10 nära vänner och mins två bästa vänner.

  Kanske lite part pooper

  Någon gång sa Hannah widell att man borde ordna möhippa för sina vänner en gång pm året. För att det är så intensivt och bra med kärleks-grejer till sinna vänner. Och det kan jag hålla med om.

  Är inte bröllop på ett sätt en stor skryt fest – ”kolla hur lyckliga och kära vi är ”

   Jag är av den uppfattningen att bröllop är konstiga tillställningar. Jag vill poängtera att jag så klart tycker att alla får göra som de vill och att jag aldrig skulle ifrågasätta att någon har ett bröllop.

   Men för mig så vore det konstigt att ställa till med bröllopsfest för att jag och min sambo sedan 8 år tillbaka har bestämt oss för att.. ja..vaddå egentligen.. att vi ska fortsätta leva ihop fast med ändra juridiska skyldigheter och rättigheter gentemot varandra. Och därför ska alla vi känner resa land och rike och ge oss gåvor… nej för mig känns det lika konstigt som att ställa till med fest för att jag förnyar gymkortet ungefär.

   Att gifta sig förstår jag varför man gör, det är bröllopsfesten jag tycker är lite konstig.

   Men igen, alla gör som de vill och jag yttrar så klart inte ett ord om detta när jag själv blir bjuden på bröllop. Då går jag dit och har roligt.

   Tycker också att det blivit lite skrytfest över det hela. Vill aldrig gifta mig, tror inte på äktenskapet och vill för död och pina inte vara någons fru ?

    Blev faktiskt förvånad över hur mycket jag tyckte om att gifta mig. Hur nykär jag blev och vad det tillförde vår relation.

    Jag är jag, någons mamma, någons fru, någons barn, någons vän, någons arbetsgivare, någons kund, men bara, bara min egen.

    Hade varit detsamma som ogift. Det är en ganska liten grej i sammanhanget som kallas livet. ?

    //Moa

   Tror många ser det som ”den största festen” i deras liv. Mycket kärlek som de vill dela med så många som möjligt.

   Mem visst förekommer det skrytbröllop.

   //Moa

   Hanna Widell… Verkligen en ”bra” idé. Funkar om man har ett fåtal vänner så man inte är uppbokad mest varje helg. En helt vanlig tjejfest/middag då och då funkar bra. Jag och mina tjejkompisar brukar också åka bort ett par helger per år tillsammans. Till någons stuga eller liknande.

  Jag har skickat en länk med en aktivitet jag skulle vilja ha på en möhippa till den kompis som uttryckt en önskan om att ordna en möhippa. Det är långt ifrån gratis, en rejäl bit bort och pga förkunskapskraven exkluderas ungefär 70% av min umgängsekrets, men hellre den aktiviteten och sedan laga en riktigt god middag hemma hos någon och dricka riktigt gott vin än springa runt i prinsesskjol på stan.

   Blir nyfiken på vad det är för aktivitet!
   Skulle du inte kunna boka in dig på den vid ett annat tillfälle och ha en möhippa som så många som möjligt kan vara med på?

    Som redan nämnt, jag är inte så förtjust i aktiviteter som mest går ut på att samla ihop så många människor som möjligt. Det jag vill göra är att åka till ett ställe där man kan få pröva på så väl svår klass dressyr (vilket jag redan gjort i tonåren) som högre skolans rörelser. Skulle vara sjukt kul att få pröva en levad tex.

    Fler skulle kunna följa med och rida, men med det priset som är så är det orimligt högt för en nybörjare som typ skulle få skritta och trava lite för typ 1500 kr för en 45 min lektion.

   Förlåt om jag verkar dryg, är inte menat så. Men vad är poängen med en hippa om dina vänner inte kan vara med? Varför inte önska sig aktiviteten i present/julklapp/bröllopspresent om de andra ändå inte kan vara med?

    Dels eftersom min umgängsekrets består av två grupper som inte går att blanda så lätt då de skulle bli obekväma i varandras sällskap, dels för att jag tycker det är jobbigt med stora grupper av människor som egentligen inte känner varandra som plötsligt ska ha trevligt med varandra, dels så är jag inte ett fan tex spa etc. Tex silversmide eller glasblåsning skulle vara kul, men vill ändå inte göra det med mer än max 4 personer då jag annars mest blir frustrerad över att jag upplever saker som röriga och jag blir stressad. Det skulle alltså bara bli att en stor möhippa etc skulle bli för andras skulle snarare än min. Det är precis som att vår vigsel endast kommer vara för den närmaste familjen och de absolut närmaste vännerna med en middag på restaurang. Däremot har vi planer på att ha en bröllopsfest en annan dag. Eftersom festen kommer vara för andras skulle än min. Jag är smickrad över att människor vill vara med och fira vårt bröllop, men eftersom jag i grunden är introvert så blir stora tillställningar etc snarare för vänner och släktingars skull än min.

    Dessutom råkar just några av de personerna jag uppskattar mest kunna följa med på den här aktiviten och de har de ekonomiska förutsättningarna för den här aktiviteten, vilket ändå känns rimligt från min sida.

     Möhippan ÄR ju till för gästerna främst. Det är ett sätt att föra samman de olika gästerna som kommer på bröllopet. Så de kan lära känna varandra lite innan.

     Du verkar vara en jobbig människa. Undrar om det är för att du ”känns” snobbig för någon som mig

      Så, är jag jobbig för att jag egentligen inte tycker om stora sociala sammanhang?

      Gällande snobbigheten, tja allt beror på betraktaren. Det finns betydligt snobbigare människor, men även betydligt mer snobbiga.

   Glad att jag inte är kompis med dig ?

    A men exakt, möhippa är väl ett sätt för vänner att få överraska och fira sin kompis man gillar, inte ett tillfälle för bruden att få utlopp att bli bjuden på en dyr aktivitet hon själv valt och länkat till? Om man har goda vänner förstår väl de vilken typ av aktivitet man skulle uppskatta, men att diktera villkoren känns rätt sjukt

     Jag har själv inte ens räknat med en möhippa då själva bröllopet kommer vara litet med en senarelagd fest som jag förmodligen kommer kombinera med min examensfest. Det framgår inte ovan att jag inte är en person som önskar att stå i fokus? Jag fick en explicit fråga om vad jag skulle tänkas vilja göra och räknar närmast med att betala själv.

  Jag trodde inte jag skulle få en hippa. Men plötsligt fick jag ett sms med instruktioner om att ladda ner en skattkarteapp som ledde mig till stan, sen körde vi ett slags bodaborg, middag på stan och mysig kväll med chips och choklad där vi pratade och hängde en massa.
  Då i princip alla mina nära kompisar är från studietiden, så var det kul att ses och få umgås en hel dag. 🙂 man ses inte så ofta, vilket gör att allt var supermysigt! Hade inte haft nåt behov av att åka långt bort, det är ju vännerna man vill ses med. Man borde göra sånt oftare. Min man var i princip alltid en grabbträffhelg varje år, känns väldigt kul att ses regelbundet 🙂

  Min möhippa var bäst! Vi körde folkrace 🙂 Så jäkla kul!!!

   Haha shit vad kul!

   Men guuud vad roligt! ???

   //Moa

  Jag gillar det koncept vi har haft på möhippor. Förstås har vi haft olika beroende på brudens personlighet men vi har haft äventyrsbana, brunch, ett träningspass eller liknande som början på dagen och sedan har vi dragit hem till någon och haft lite lekar och grejer där. Inget skämma ut sig på stan eller klä bruden så fult som möjligt. Pris typ 400kr/person för hela dagen.

   Låter som min största mardröm typ med ett påtvingat träningspass. Speciellt i sällskap med andra jag känner så att alla skulle mörka hus svag jag är och hur dålig kondition jag har.

    Känner samma ? som skolgympan typ

    Hahah, ja då skulle vi självklart inte ha valt ett träningspass till din möhippa eftersom vi hade vetat om att du förmodligen skulle känna så. Du skulle kanske ha fått en brunch istället. Men just den bruden gillar träning och det var helt frivilligt att delta så ingen i gänget var tvungen att vara med under träningen. Några satt och kollade på då de var höggravida eller lite förkylda.

  Tycker hennes möhippa såg så mysig ut! Jag var tvungen att tacka nej till min kusins möhippa då den skulle landa på nästan 4000kr, vilket för mig som student är helt omöjligt att lägga på en möhippa. Det är mer än en månadshyra för mig! Helt galet. Nej, då föredrar jag absolut en möhippa i stilen Egoina var på.

  Nu är den tillbaka, spelreklamen :/ får klicka bort en helsidesannons så fort sidan laddas (även väldigt lätt att klicka på av misstag när man ska klicka fram kommentarerna, tror faktiskt detta är avsiktligt) samt banners mellan kommentarerna också.
  Trist att det fortsätter så intensivt trots att så många sagt ifrån att det inte är okej.

   Men det är ju inte Camillas beslut. Så spelar ju ingen roll hur många som kommentarer att det inte är ok

    Självklart är det något hon kan påverka. Och det har spelat roll att folk har påpekat det eftersom att det har blivit skillnad.

     Varför är det självklart? ? det enda hon kan göra är att framföra till sin chef att läsarna ogillar casinoreklamen och det har hon ju redan gjort.

  Escape room är en jättekul aktivitet för möhippor, bara man inte druckit nåt innan för då är man inte så smart och analytisk att man klarar banan haha. Jag fick göra det på min möhippa och sen hängde vi hemma hos en kompis och gjorde div lekar innan utgång. Helt lagom enligt mig och inte så jättedyrt.

  Mina vänner drog med mig på höghöjdsbana på min möhippa, jag älskade det! Sen gick vi ut och åt middag och jag fick sjunga med det lokala cover-bandet efter det. Jag hade så roligt!

  Hade min möhippa i helgen som gick, hade så himla roligt. Trodde jag visste vilken helg de skulle köra men hade helt fel! Vi hade lekar, Teamtastic och middag på kvällen. Hur kul som helst ❤️

  Tycker ändå möhippor och bröllop är jättekul! Det är ju för att fira en stor händelse i livet, vi lever ju ändå här och nu. Skulle tycka det var tråkigt om vi inte skulle fira något, alla bara fortsätter i sitt vardagslunk. Det är i min mening för lite firande och festligheter i livet som det är, merdelen går ju bara till att hålla vardagen igång och bekymmer kring det. Sen är jag emot flådiga stora möhippor/bröllop som kräver att deltagarna lägger en månadslön var typ, där allt bara handlar om yta. Har aldrig haft så kul och varit så tacksam som på min möhippa och vårt bröllop.

   Fast fortfarande måste ju var o en få prioritera vad man tycker är viktigt i livet. För dig är det viktigt med festligheter men för någon annan är det inte det.

    Det har jag inte sagt heller, jag utgick från mig själv. Har också full förståelse för hur det är att inte ha pengar/vara student osv. Det ska inte gå på tusenlappar, det är inte tanken iaf för mig. Varför ska man alltid behöva tala för alla andra i denna blogg? Jag tycker iaf att det är lite kul med fest, tjohej

     Var nog att du skrev vi istället för jag. Själv får man göra vad fan man vill!

      Ser inte hur hon skulle använt något annat ord än vi som var mer passande.
      Vi är inte synonymt med alla är tvungna och jag tycker att alla ska göra så här.

      Jag känner nog generellt att vissa tar åt sig lite för mycket och läser in mer än vad där står eller avses.

  Var nyligen tvungen att tacka nej till en möhippa pga priset :/ så tråkigt men vägrar att lägga ut 3500 på en möhippa. Lika mycket princip som ekonomi.

  Den senaste möhippan jag Var med på var en picknick på brudens favoritäng och sedan tidig middag på en resturang. Var lika mycket en present till Brudgummen som kunde pyssla med förberedelserna utan att ha en bridezilla hängandes över axeln ?? han är oss fortfarande evigt tacksam

  Nu när jag tänker efter skulle nog min ultimata möhippa vara en övernattning i en skogsstuga med mina närmaste vänner. Inget internet, ingen press, bara myskläder, chips och en massa skratt. Skulle gå på några hundra på airbnb, några hundra till i bensinpengar och snacks.

  Fick för flera månader sedan frågan av min bästa vän att bli hennes maid of honor. Hon bor i England och jag i Sverige men vi lärde känna varann när jag bodde där. Hon ska nu gifta sig i oktober. När hon frågade mig om att bli maid of honor sa hon också att jag då kommer vara den som är ansvarig över möhippan. Kul tänkte jag, London är ju världens roligaste stad. Neeej då.. några dagar senare skickar hon ett Word-dokument på 7 sidor med hur hon vill att hennes möhippa ska vara. Den skulle vara antingen i Spanien, Portugal eller Italien. Vi skulle vara där onsdag-söndag (Hon hade bestämt vilken helg också) och gjort ett schema för möhippan. Första dagen skulle vi på vinprovning, andra dagen åka yacht, tredje dagen klubba osv. Vi skulle till o med fixa baddräkter med orden ”bridesmaids” och ”bride” listan var helt galen.. jag räknade på att och för mig att resa från Sverige skulle bli runt 7000:- för resa, boende och aktiviteter. PLUS att vi då månaden efter, i Oktober då bröllopet var, återigen skulle resa till bröllopet och bekosta det.. behöver jag ens säga att det gjorde att vår vänskap tog slut pga bridezilla? Hände mer än det jag nämnde men detta var en av huvudanledningarna då hon inte alls kunde förstå hur jag som student inte kunde ha råd med det. Det var ju bara som hon sa att ”prioritera och spara”

   Men herregud. Vilken uppblåst människa!! Och trist att ett event som ska skapa glädje mest bara blir prestation och ångest och bara skapar missnöje! Tråkigt att din vän hade såna orimliga krav och kontrollbehov. Kanske fick hon åka själv på sin fantastiska möhippa?

   What the hell?? Varför var du vän med henne från första början?

    Förmodligen var hon inte ett ego as då!

   Kräks på folk som vill ha baddräkter eller plagg med ”bridesmaids”. Räcker väl att bruden har något sånt som hen kan spara och titta tillbaka på. Man ber i princip folk att köpa saker de aldrig kommer använda.

    Är inte hippan värd är minnas utan sparade klädesplagg så kanske den inte var så rolig ändå..

   Haha vet inte om det är annorlunda traditioner i England, men jag blev bjuden på en möhippa av en engelsk tjejkompis som jag var tvungen att tacka nej till pga. absurt dyrt. Där var det dessutom bruden själv och hennes mamma som organiserade allting själva, dvs. inget snack om någon överraskning, och det var tredagars-weekend i Spanien med fullspäckat schema

  Jag är bjuden på en möhippa men vågar inte gå för jag känner ingen av dom andra tjejerna. Jag och bruden är kompisar men jag ska ändå hänga med dom här tjejerna hela dagen. Med vänlig hälsning introvert tjej.

   Nja du låter snarare blyg. Man kan vara introvert och väldigt social, det handlar om vad man får energi av. Extroverta personer får energi av andra människor, introverta människor behöver få vara själva för att ladda om batterierna.

   Vad gäller din övriga kommentar så tänk att det är för din kompis skull du går först och främst och hon blir nog väldigt glad 🙂

    Jag skulle om jag var du gå på iaf överraskningsmomentet! Det är ju för din väns del du går, inte enbart för din egen skull. Och du kanske klarar att mingla med okända människor typ 1-2 h? Ni kan ju prata om er gemensamma nämnare, er vän! I min upplevelse blir bröllopet lättare också om en träffat några av gästerna på förhand, då är man liksom inte på ruta ett senare. Är själv ingen social person men ser alltid till att gå på överasskningsmomemtet och sen typ hänga med på en aktivitet. Normala människor accepterar att man är med på det man vill, ingen behöver hänga med hela kvällen utan räcker bara att man visat sin uppskattning och dykt upp någonstans tycker jag oavsett om det handlar om ekonomi eller social förmåga

     ”I min upplevelse blir bröllopet lättare också om en träffat några av gästerna på förhand,”

     Också en av anledningarna till att ha en hippa så att man känner fler och har roligare på självs bröllopet. ??

   Det är ju lite själviskt att tänka så, kliv ur din comfort zone !

   Hu, vet hur du känner… Vet du vilka som kommer eller är det totala främlingar? Hur känner de andra varandra, kan ju finnas fler än du som inte känner alla?
   En mardröm är ju hamna i ett tight kompisgäng och tillbringa en hel dag på en kant…otroligt jobbigt om man är introvert. Finns möjlighet gå undan lite och ladda batterierna?

   Jag har varit i samma situation. Bestämde mig tillslut för att gå ändå och det blev en jätte trevlig dag och kväll. Som någon skrev ovan så är en bra icebreaker att fråga hur andra lärde känna bruden. Det gjorde det också lättare för mig på bröllopet då jag lärt känna tjejerna lite innan och hade några att prata med. Och vem vet, du kanske träffar en ny vän där i brudens bekantskapskrets som du klickar med? 🙂

  Jag fick avstå en (förre detta) väns möhippa förra året då den skulle gå på 2000-3000:- per person och jag var student (som redan skulle lägga några tusen på själva bröllopet). Hon valde att säga upp bryta vänskapen med mig trots att jag förklarade läget. 🙂

  Därefter sade jag till min bästa vän att om jag någonsin gifter mig så struntar jag nästan i vad vi gör på möhippan, så länge mina nära och kära har råd att vara med. För mig räcker det att bli kalasfull och springa runt på stan, haha.

  Jag fick hotellfrukost, blev fotad i studio med alla vännerna. En av deltagarna är fotograf. Bilderna blev sedan en bok. Vi bubblade och gjorde ansiktsmasker och på kvällen middag hemma hos en av tjejerna. Helt perfekt!

   Men så mysigt!!

    Det var det! Fick även en liten anonym present från var och en. Jag öppnade och skulle komma på vem den var ifrån och sedan berätta om situationen och vår relation. Det var allt från en påse Dumle, till ett ljus, en dildo och ett äpple. ?

  Förra året åkte jag till Mexico i en vecka for en möhippa… Bor i England och här är kraven på möhipporna helt sjuka och blir bara värre och värre.

  Jag har varit på 31 bröllop och kanske 15 hippor. Det har är första året sen 2008 som jag inte är bjuden på bröllop eller hippa och är sjukt nöjd över det då jag spenderat närmre £2,500 på hippor / hotell / presenter / transport / klänning per år under tio års tid.

  Om jag någonsin gifter mig vill jag ha en chill möhippa, i London där jag bor, med stor lunch som övergår till middag, lite för mycket bubbel och massa dans vilket är typ min perfekta lördag ändå.

   Hjälp! Då kanske vi i Sthlm inte ska klaga då haha.. vissa tycker ju det är för mkt bara hippan går på mer än 500 kr/person ? det är fasiken dyrt även om man försöker hålla budget. Tycker de flesta hippor jag varit på ofta går uppemot 800 kr, men då betalar man ju för sin egen del plus brudens

  Till möhippan?

  De är väl upp till var och en vilken nivå på möhippan man önskar och inte upp till en blogg att bestämma det! ?

  Ingen här är sugen på att bajsa ut sina inälvor för att gå ner 18 gram, STICK OCH BRINN. 🙂

  Jag känner lite när jag läser här att mer än en sak har gått snett med möhippor.

  Det är väl ändå vännernas sak att bestämma hur man vill hylla den blivande bruden och bruden som ska bli överraskad både att det ens blir en eller vad som ska ske på den?

  Jag är ok med att man utrycker saker som man absolut inte vill vara med om, tex sälja kyssar och trams på stan eller strippor. Men inte vad man ska göra.

  För mig har det alltid varit självklart att bruden är i centrum och att man tänker ut saker hon vill göra. Gör inte alla så mot sina vänner? Känner man verkligen att man måste ha sån koll på egen hippa och är inte överraskningen om vad som ska hända ca 70% av hela grejen?

  Ang budjet. I de hippor jag har förberett har jag alltid varit ute minst 6 månader i förväg och kontaktat dem som vill vara med. Tillsammans har vi FÖRST satt en budjet och den som har den lägsta summan är där ribban lagts och efter det planerar hippan. Då kan alla vara med samt har några månader på sig att spara ihop till summan.

   Bja att du fixat budjet!

   ”Okej”

  Min möhippa som förövrigt planerades på en vecka efter att de två som skulle planera den gjorde allt för att så få av mina vänner faktiskt skulle kunna ha råd och sen avslöjade alla planer för mig. Så andra planerade istället.
  Jag blev först väckt med ett stort paket innehållandes en regnbågsfärgad tyllkjol, ett rosa linne alla tjejer hade vart med och designat med pärlor och färg haha. Blev sen körd till en närliggande stad och blev avsläppt vid tågstationen. Där får jag ett brev med en uppmaning att hitta en speciell plats. Väl där väntade alla tjejer med champagnefrukost. Fick massa roliga uppdrag, tex att sminka mig utan spegel. Sen fick jag ytterligare uppdrag där jag skulle hitta en annan plats, och vid varje plats fick jag små presenter. Va även andra uppdrag att fotografera sig med en tatuerad person med hund, en person i gul tröja och massa såna saker. Blev en dag full med skratt.
  Så enkelt men så himla roligt!!

  På själva bröllopsdagen fick jag sen ett fotoalbum med bilder från den dagen.

  Undrar hur många som vet vad en mö är.
  Inte är det många % av dagens tjejer som ska gifta sig oskulder.

  Det här är så fint, känns som att det är vad det borde handla om med möhippor. Tid tillsammans, skratt och vänskap. Jag gifter mig om några veckor och känner mest att jag är glad om jag ens får en möhippa över huvudtaget. Min brudtärna verkar ha slutat bry sig helt och hör aldrig av sig (vi bor i olika städer). Under tiden får jag höra från min blivande mans kompisar att de planerar kidnappning en hel helg och lägger drygt 3000 var på hans svensexa. Hade blivit så himla glad och rörd över bara en fika i det här läget helt ärligt. Det gör så ont att känna att ingen av mina vänner verkar bry sig tillräckligt mycket för att göra något alls trots att jag alltid ser till att de firas stort när något händer. Vi är dessutom nyblivna föräldrar och tydligen var jag inte värd att styra en babyshower för heller, trots att de pratade stort om det i början.

   Jag undrar lite om du ens vill ha dem med på bröllopet? Vill man inte ha sina nära och kära där och inte bekanta?

   Förstår att du inte vill be om en hippa men kan du inte ha din man i att snoka om ifall det kommer bli en? Eller att han stöter på en svägerska eller något så att hon fixar den? Kanske det finns andra som vill men tänker att det är någon annan som är tilltänkt och vill inte kliva in och ta över pga artig?

   Kram ?

    Jag har tänkt samma sak ett par gånger faktiskt, hade det här uppstått tidigare så vet jag inte om jag bjudit dem alls. Trodde att hon som ska vara brudtärna och jag var väldigt nära men känns som att något hänt och hon vill ta avstånd.

    Hon var väldigt taggad och bad mig skriva en lista på folk jag ville ha med, vi är inget stort tjejgäng som hänger utan har många vänner lite utspritt, och var så glad över att få ordna möhippa. Men nu verkar allt ha dött ut. En av de andra tjejerna har till och med frågat vad som händer om det inte är något på gång och skämdes så himla mycket när jag fick erkänna att det inte verkar bli någon hippa. Gav henne listan på folk och nämnde att brudtärnan säkert gärna vill ha hjälp att styra upp något och att hon gärna får göra det om hon tyckte att det vore kul. Men inget har hänt, försöker mest glömma det nu även om det gör jätteont men orkar inte riktigt hoppas. Jag kan gå på spa eller något själv och fira att jag får gifta mig med min man istället.

     Men då är hon som frågade jag en fin vän.Du kan ju fråga henne om hon vill gå på SPA. ?

     Så här. Jag har erfarenhet av att styra upp samt varit med vid sidan. I nästa alla hippor så har det helt plötsligt uppståt någon som blir missnöjd och vill raka motsatsen till vad som är överenskommet och gemensamt bestämt i gruppen, över att det inte blir en semester som hon har tänkt sig. Då har det satt en så dålig stämning i övriga gruppen att de flesta tappar lusten och man får kämpa på som attan för att alla ska bli pepp igen.

     Detta kan vara det som hänt. Det har blivit en dålig stämning, vissa känner inte ens för att träffa de andra och ingen orkar eller vill styra upp det igen.

     Det behöver inte bero på dig utan på hur de övriga i gruppen kommer överens. ?

   Det känns så jävla sorgligt och skevt att folk (blivande mammor) ska behöva bli ledsna över att inte få en babyshower. För 10år sedan var det inte ens en grej i Sverige. Sedan kom influenserna och sabbade det.

    Har två barn, aldrig ’fått’ en babyshower, aldrig tänkt på att vara besviken över det – borde jag?

    Fast det är ju inte det som var grejen. Saken var att hon fixat åt andra men ingen gjorde det i gengäld åt henne.

     Man kanske inte kan förvänta sig att andra har tid med att fixa och greja med möhippor och babyshowers och allt. Räcker det inte att de kommer på bröllopet? De bor ju i olika städer, jag har vänner som gift sig men har inte haft tid, råd eller möjlighet att resa runt på både hippor och bröllop (och dop, babyshowers och namngivningar…) även om jag skulle vilja. Har även två jobb, familj och hem som ska skötas däremellan. Tyvärr, tråkigt om någon vän blir ledsen och sårad för att jag inte kan vara med på allt de förväntar sig. Kanske är samma där.

      Då hade nog ingen fixat åt dig tidigare heller…

      E hade det. Fixat åt dig. Men du behövde ju så klart inte bjuda igen. Jag hade dock vetat hur jag skulle ta det om jag var E.

       Sedan, ja visst är man tacksam att någon kommer på ens fest.

       Men jag tycker nog att den som blir bjuden ska vara minst lika tacksam…

       Vidare tanke i modd

    Baby shower = tigga till sig grejer. Tycker även möhippor och svensexor känns allmänt bleh också. Skulle aldrig ha möhippa eller baby shower själv. Vill inte utsätta andras “budjet” för sånt trams.

    Jag är glad att jag fick mina barn före detta påhitt som babyshowers??

  När min bästa kompis hade gift sig (i smyg) så planerade jag en efterhippa. Döm om min förvåning när det en dag dök upp bilder från hennes efterhippa, som en annan av vår bekant fixat. Trots att alla visste att jag var bästa vän till bruden så var jag inte bjuden. ☹ sällan jag känt mig så utanför.

  När jag gifte mig var det ingen som fixade nån hippa.

  När en annan av mina nära vänner skulle gifta sig så hade jag inte råd att vara med (hon hade hippa 2 veckor efter att jag gift mig).

  Så jag har aldrig varit på nån möhippa.

   förlåt men va fan ? om.ni är BF borde väl ändå hon ifrågasatt var du var ? hade jag iaf gjort om någon ”missat”min bästis av nån anledning ?

    Hon tog förgivet att jag hade fått förhinder, hon kunde inte ens tänka sig att jag inte var bjuden liksom.

  På thelowengriphouse är allt med båten reklammarkerat. ”I samarbete med” och vad nu företaget hette.

  Så köpt båt eller ”köpt” båt kan man ju diskutera…

  Först sätts jag på modd, sen tas min kommentar bort.. varför? Skrev ju inget konstigt alls. ?

  Jag styrde en möhippa till just Milano. Vi drog 10 tjejer, tur och retur biljetter för 550 kronor och sen åkte vi utanför stan där vi hade hyrt ett fantastiskt hus med pool för 180 kronor per natt, per person (två nätter totalt). All mat lagade vi i den stora trädgården + all dryck köpte vi i butiken (billig alkoholskatt i Italien så en flaska vin/bubbel kostar dryga 50 lappen). Vi hängde vid poolen, gick runt i byn, åt som sagt middag hemma. Vi hade under helgen små uppdrag till bruden, alla hade med sig en liten symbolisk present som representerade hur man kände bruden, så det blev lite presentöppning och en tripp down the memorylane + att vi körde lite lekar relaterade till bruden och hennes blivande man. Alltså blev det totalt en ”billig” helg för oss inblandade, för jag tycker dryga 1200 kronor är helt okej- då vi både fick en möhippa, en resa där vi själva kunde koppla av samt massa tid tillsammans utan att någon behövde stressa iväg till något annat. Handlar kanske om vad man prioriterar

  Alla möhippor jag varit på har varit väldigt snälla och med bruden och sällskapet i fokus. Ingen förnedring. Vi har lagat mat ihop, klätt ut oss, klätt upp oss, sjungit in låtar i studio, haft ölprovning, champagneprovning, gjort höghöjdsbana, testat silversmide, mjölkat kor och kört traktorer och sådana lite lugnare grejer där man får möjlighet att bara umgås och prata med varandra. Kanske låter tråkigt för vissa men jag tycker det har varit perfekt just för att man får möjlighet att prata med både folk man känner och inte känner.

  När det handlade om Egoina trodde jag det skulle vara med om hennes medverkan i SVT:s trailer för Allsång på Skansen, kul grej att hon är med där tycker jag!

  Min hippa var perfekt för mig, middag med några kompisar i en närliggande stad sedan gick vi ut och dansa. Typ vanlig lördag fast jag hade ett sånt där band som det stod bride to be? När min kompis gifte sig gick vi på bio som hippa, det var det hon ville göra. Båda våra män hade 2 dagars fester med paintball, gokart m.m och en jäkla massa alkohol. Kändes som min man var bakis i vecka ?

  Känner samma. Har liksom inget gäng som skulle styra upp nåt eller knappt ens nån att bjuda på bröllopet om det var aktuellt. Är en sån skam att inte ha nära vänner tyvärr..

   oj, skulle hamna under inlägget om att inte ha vänner…

  Jag gifte mig i höstas och min mamma, mina systrar och min bästa vän ordnade en mysig dag ”bara”. Vi var på fiskspa, sen hade vi picknick på en mysig plats där jag fick göra lite små ”uppgifter”. Bland annat måla en tavla av min blivande man (han fick måla av mig på sin svensexa, och så fick vi varandras tavlor under bröllopsfesten). På kvällen åt vi restaurangmiddag ihop hela familjen inklusive min blivande (16 pers). Lugn och mysig dag, som jag önskat mig!

  eftersom jag (vi) ville slippa spektaklet alltså planerat bröllop,drog vi en fuling o gifte oss i samband med dop av vår äldsta . blev dock oväntat upphämtad hemma ett tag senare för en fruhippa av vännerna..God mat & dryck sen dansa vi natten lång , så himla fint ?

  Handheld ultrasonic flow meter, also known as Portable Doppler flow meter, or Inline ultrasonic flow meter.

  SI-2000H handheld ultrasonic flow meter is a representative of portable ultrasonic flow meters.

  The SI-2000H handheld ultrasonic flowmeter is small in size and light in weight.

  It is the representative of the portable ultrasonic flowmeter in the true sense.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.