Så mycket power i en enda bild

Greta Thunberg och Barack Obama på Brilliant Minds i Stockholm. Bild från Instagram.

BOOOOM!

156 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Obama är såå stilig! Min kändiscrush.

   Min är Keanu Reeves jaha men Obama kommer inte långt efter!

    *haha

    Keanu….? Liten crush on Elon Musk också, för hans intelligens och driv ?

     Elon Musk är en fruktansvärd person.

      Tycker att han är svincool. Och snygg, iaf innan han åt lite för mkt fast food.

   Min är Joel Kinnaman ????

   Vladimir Putin är min?. Jag vet det är svårt att förstå, men han går ner på knä och är lydig. För en gångs skull haha..

  Älskar Obama ❤

  Det är en sån jävla power move av Greta att klä sig i nattskjorta, korsa armarna och inte ens titta på Obama. Som för att säga att ”Jag kommer minsann få fredspriset på egna meriter och inte bara för att jag inte är George W Bush!”

  Men han är fin Obama. Värdig och mänsklig. Och inte orange.

   Fast de har väl gjort ungefär lika mycket för världsfreden? Greta har ju egentligen inte åstadkommit mycket mer än publicitet och sympatier. Ingenting har väl förändras på riktigt?

    Hon har inte ens hållt på ett år. Ge det lite mer tid kanske?

     Ja men hon är ju nominerad nu

      Det är flera hundra som är nominerade till Fredspriset, känns rätt osannolikt att hon skulle tilldelas det faktiskt.

      Även Trump är nominerad. Att bli nominerad betyder ingenting…

    Jodå. Människor, speciellt ungdomar, engagerar sig världen över. I fattigare länder som kommer drabbas hårdast har information spridits som annars inte hade nått dit. I Sverige kan jag hålla med om att kidsen mest verkar ha skolkat en dag men egentligen inte bryr sig, men i andra länder händer det saker på allvar. Hon gör skillnad.

     Men vad har det med fred och Amnesty att göra? Alltså, jag är inte emot Greta, men jag ser inte hur det hon gör kvalificerar sig för dessa priser.

      Ett förstört klimat leder till krig = en som kämpar för klimatet blir nominerad till fredspris.

       Ta bort alla religioner och krigen försvinner.

        Brist på rent vatten är en jättestor källa till konflikter, speciellt i Mellanöstern. Med fler som flyr klimatförändringarna ökar risken till konflikter. Rädda klimatet = större chans till fred.

         Ge mig ett exempel på ett nu pågående krig som har sin grund i en konflikt över vatten.

          I Indien dödades nyligen en man när han ifrågasatte några andra människor som hämtade vatten. Hans argument var att de hämtade för mycket vatten från den allmänna brunnen – det har ju varit extremvarmt i stora delar av Indien nu – och det ledde till handgemäng och så dödades han.
          I USA bråkar delstaterna huruvida de ska dra en stor pipeline från de stora sjöarna i norr till Kalifornien.
          Kring Nilen bråkar länderna om hur stor mängd vatten de ska få ta ut till odlingarna.
          Sedan har vi alla som flyr klimatetflrändringar/torkan som ger upphov till oenigheter och de problem som följer med flyktingläger.
          Med andra ord – konflikter sker redan överallt om vatten. Men något regelrätt krig har vi ännu inte fått.

          Det har förutspåtts i flera decennier att vatten kommer bli nästa huvudroll i kommande krig. Jag jobbar med vattenfrågor och är helt övertygad om att det är sant.

           Kaliforniens problem med vatten har med att folk bosatt sig i en jävla öken. Och vattenslukande mandelproduktion i san joaquin. Greta kommer inte komma ändra på det.

           Handlar snarare om överbefolkning än om klimatförändringar där konflikter finns.

      Om man vill kan man koppla miljöfrågan till fred. Den, miljön alltså, kan förväntas vara nästa stora skäl till oroshärdar, krig och klimatflyktingar.
      Jag tänker så iaf?.

     Hur har Greta spridit information till fattiga länder? I vilka länder händer det saker på allvar? Vad har förändrats? Jag gillar Greta, att hon pallar stå som kuttersmycke för miljöfrågan när jämngamla mest vill ha kul och hångla är imponerande på alla sätt, men jag kan verkligen inte se vad hon har -gjort- som på allvar gjort skillnad och hur det skulle kvalificera henne till fredspriset.

      På allvar, kallar du henne ”kuttersmycke”? Säger ju en del om din syn på unga kvinnor…

       Vad säger det om min syn på unga kvinnor? Jag menar absolut inte att Greta är där för att hon är snygg eller på annat sätt estetiskt tilltalande. Hon är en ikon, någon för politiker att skaka hand med, någon att prata om i fikarummet. Hon har gett upp sitt vanliga tonårsliv för att turnera runt och visas upp. Det är jävligt coolt att hon inte bara säger fu, jag vill hänga med mina polare och dricka smuggelöl bakom gympasalen istället. Men det betyder inte att hon har gjort något bestående för världsfreden eller ens för miljöfrågan.

        Det är svårt för en enskild människa att göra bestående skillnad gällande klimatfrågan. Det skulle innebär väldigt stora och kostsamma förändringar i tunga branscher.
        Kanske är det just därför man kan hitta femtio år gamla, om inte äldre, intervjuer/text med och av forskare som redan då varnade för detta scenario.
        Jag tror vi är doomed men det är så jävla bra ändå att personer som Greta finns?. Hoppet ska aldrig överges. Önskar mig en släng av samma framtidstro.

        Hur förändras policy and practice? Oftast genom att samhälleliga attityder förändras. Upplever politiker att en fråga har ett visst publikt stöd, är chansen större att de skapar lagar och policies som följer dessa attityder. Det är av denna anledning man kör med public campaigns, informera och få folk medvetna kring en fråga och som konsekvens ändra beteende. Man kan mäta detta genom KAP studies, Knowledge Attitude Practice surveys, vad tucker folk kring vissa frågor och hur påverkar detta deras beteende? Hade man i ett visst land gjort sådana studier före Greta ochefter Greta hade man möjligen kunnat se en skillnad. Greta påverkar enligt min mening public attitudes o förhoppningsvis via detta både folks beteende (mer miljövänligt) och lagar (politiker uppfattar ändrade attityder ändrar lagar).

         Svar till dig 01.26, det är dags för mitt kassa wifi att få vila för idag?.

    Du får tänka långsiktigt. När klimatförändringarna leder till tex mer torka och vidare till matbrist kommer det i längden riskera att leda till inbördeskrig i framför allt fattiga områden.

     Ja men på vilket sätt har Greta förhindrat detta?

      Genom att skolka varje fredag.

       Har hon ens skolkat? Vad jag hört har hon specialundervisning just för att kunna vara borta. Alltså inte skolk

        Att strejka för miljön står inte inskrivet i läroplanen sist jag tittade.

        Fast hon kallade det ju skolstrejk… inte mycket till strejk om man ändå varit ledig?!

      Genom att sprida budskapet, det är inte för inte som Barack Obama, Arnold med flera känner till henne.

      En sådan mätning av greta-effekten skulle nog visa en förändring av public attitudes, människors beteende och förhoppningsvis lagstiftning i det långa loppet.
      Jag vill att det ska vara så.
      Det betyder mycket när unga personer uppvisar ett sådant engagemang som hon bidragit till. Speciellt nu med tidigare slumrande generationer under industrialismen.

       Jag håller med.

    Håller med. Of course, viktigt att frågan diskuteras och det blir ändringar i vår livstil. Men tycker inte om sättet Greta gör det på. Dvs att hon får människor att känna skuld och skam. Det är inga ”bra” känslor om man säger så. Ogillar också hennes svart-vita uppdelning av världen. Men allt detta kanske har med hennes ålder och diagnos att göra.

   Varför är det power att inte titta på någon annan?

    I sammanhanget kanske? Greta talar mycket om att världsledare och egentligen alla vuxna sviker framtida generationer när de inte tar i med hårdhandskarna i klimatfrågan. Därför blir det ett kraftfullt foto att hon är lite kaxig mot Obama som är en stor symbol för makt. Men du verkar vilja göra en poäng av att ta det Viktor skriver bokstavligt och kunde kanske inte se så långt.

     Absolut inte. Då missförstår du mig. Det var en uppriktig undran. Och väldigt trist och onödigt avslut på din kommentar. Fråga åtminstone om det var mitt syfte innan du säger åt folk hur långt de klarar av att se.

     Absolut inte. Då missförstår du mig. Det var en uppriktig undran och inget annat. Dock känns slutet på din kommentar trist. Du kan åtminstone fråga om min agenda innan du anklagar mig för att göra en poäng av något och inte kunna se så långt.

    Det är skillnad på power och power move (enligt mig). En power move är mer något otippat man gör för att sänka någon annan så man själv framstår som den större i sammanhanget.

    Exempel:
    Du går på gatan med en vän och ser hundbajs framför er. Istället för att varna din vän skriker du: ”Våga inte trampa i hundbajset din jävel!”, som för att få alla omkring att tro att din kompis brukar medvetet trampa i skit. En äkta power move!

    Eller här där Greta står bredvid en av världens mest kända män, men verkar vara klädd i pyjamas och bemödar sig inte ens med att titta på honom. Som om Obama är ingen alls. Power move!

     Du tror inte att hon blev lite blyg och starstruck?

   Det kan ju vara för att människor med autism ofta har svårt för att titta andra människor i ögonen.
   Eller att hon är 16 år och vem som helst skulle typ kissa på sig av att träffa Obama.
   ?‍♀️

    Det var typ det jag såg i denna bild. Inte power. Men visst, fattar tanken från de med annan blick på Greta-fenomenet…

   Det är naturligtvis ingen slump. Det är tydligt att bilden är arrangerad.

    Spot on! Madelon
    Självklart så är bilden arrangerad, att tro någonting annat är bara naivt. Typiskt media att försöka vinkla det till något annat.

   Du tror inte fotografen sa åt dem att stå precis så där..? ?

   Power move skulle jag inte kalla det. Jag tycker det oförskämt ut.

  Boom?

  Det finns så himla mycket att säga om detta.

  Men boom?

   Exakt…

   …känns så jag vet inte ovärdigt? Fjortis? När reflektionerna och infallsvinklarna är oändliga. En fd världsledande träffar en in the making. Båda är influenser av rang…men har de åstadkommit något eller älskar vi dem för symboliken?

    Jo Obama inrättade ett naturreservat i Stilla Havet bland annat. Mer konkret än något Greta gjort…

  Den bilden kommer bli ikonisk

  bara jag som tänker att bella försöker göra en anna delvy? xD https://www.youtube.com/watch?v=YXu289P-dD4

   Rätt grov anklagelse tycker jag.

   Bella svansar efter precis!

   Delvy, vad är det?

    Kolla på klippet, annars står det så här på Wikipedia:
    ”Anna Sorokin (born January 23, 1991), known by the alias Anna Delvey, is a Russian-born fraudster. She moved to New York City in 2013 and created the fictitious identity of Anna Delvey, pretending to be a wealthy German heiress. In 2019, she was convicted of multiple counts of attempted grand larceny, theft of services and larceny in the second degree for scamming New York City hotels and wealthy acquaintances. Sorokin is incarcerated at Bedford Hills Correctional Facility.”
    Tycker det är en jäkla sak att anklaga Bella för samma sak…

   Det är nog bara du som har så sjukliga fantasier.

  Heja Greta. Tror ni att hon kommer att bli politiker?
  Skulle kunna bli MP:s partiledare i framtiden. Är det 18-års åldergräns som gäller?

   Nej jag tror, och hoppas, hon inte blir politiker. Jag tror partipolitik kommer ta kål på hennes engagemang. Hon passar bättre som tuff lobbyist eller opinionsbildare som inte behöver ta hänsyn till ett partiprogram. Och helst internationellt, inte bara i Sverige.

    Instämmer, plus att hon har inte kompetensen för det.

     Hon är 16. Hon skaffar sig nog kompetens allt eftersom. Du, å andra sidan, verkar mest att samlat på dig mindrevärdeskomplex med tanke på att du känner behov av att trycka till en tonåring….

      En tonåring? Eller en person med makt?

       Spelar ingen roll hur makt hon har. Hon är fortfarande ett barn, en tonåring.

      Va? Snacka om att läsa in så mycket i en enda mening. Hur mår du egentligen? Jag stöttar Greta till fullo, men hon har inte kompetensen ännu för att leda ett parti, hon är fullt fokuserad på ett ämne, och har nog inget intresse över de andra sakfrågorna hon måste bli kunnig inom. Slappna av lite

       Och det räcker inte med att peka på problem som politiker, man bör ju också kunna ha förslag på lösningar.

     Vad för kompetens? Alla får engagera sig politiskt och har möjlighet att klättra. Inga förkunskaper behövs (på gott och ont).

  Allt Bella önskade att hon var i en bild.

   Nonchalant och illa klädd? Jag tycker den här bilden säger en hel del om hur uppståndelsen kring henne har förändrat henne från opinionsbildare till enbart en symbol som kan användas för andras vinning. Tror inte alls att detta var vad Greta ville åstadkomma

    Illa klädd? Tycker det är oerhört befriande med en 16åring idag som inte tatuerar ögonbryn och klistrar på ögonfransar och klär sig utstuderat. Hon är väl viktigare saker för sig än att läsa elle.

     Ja jag tycker inte att hennes kläder är fina. Ingen säger att man måste ha fina kläder eller vara snygg. Betvivlar dock starkt att det är så Blondinbella vill framstå.

     Hon ser ju ut som vi gjorde för 20 år sedan i den åldern. Då fanns inga lösfransar eller löshår.
     På sin höjd ägde jag en date parfym och fick göra hål i öronen efter mycket tjat.

     Visst är det befriande med tjejer som möter världen som de faktiskt ser ut.
     No more fucks to give liksom.
     Generellt är jag väl inte emot smink å sånt. Ah, skulle vara Donalds val av nyans på spray-tan då.
     Det är bara det att det är sån fixering vid yta. Det kostar både pengar och tid som faktiskt inte genererar ett skit tillbaka.

     Är inte hennes klädval rätt utstuderade också?!

  Kenzas bebis är ute!

   okej.

    Det fullständiga ointresset i detta svar fick mig att garva ?

     Haha jag tycker det är rätt roligt hur den som vill framstå som ointresserad ändå inte kan låta bli att svara. Först. ?

   Hon har inte skrivit om det än.

    aleks la upp bild på sin insta 🙂

     sminkad och fixad inför bilden förstås.

      Bebisen hade inget smink på sig, nä

      Näpp

    Hon har lagt upp bild på insta.

     Så sjukt snabbt det går. Hon la upp för typ två minuter sedan och nu har det redan hunnit upp i över 11000 gillningar och 600 gratulationer ??

      Man har ju notiser på. Fick meddelande på mobilen samma sekund hon la upp. 🙂

   Vad roligt ?

  Så jävla ballt!

  Trött på hysterin… Ja man kan absolut vara klimatsmart, men kinas föroreningar syns fan från RYMDEN!!! Lilla sverige kan inte påverka så mkt som vissa tror för vi är ändå en av de top länderna som faktiskt är mest klimatsmart. Och att malena erdman menar på att Greta har en talang att ”känna av den farliga koldioxidnivån i luften för att hon har aspergers” säger väl bara sig själv…. Herregud… -.- (JA jag är för klimatsmart liv, men det är inte sveriges ansvar att skatta ihjäl folket när andra länder skiter fullständigt i det!!

   Nej men man kan ju inte klaga på att någon som bor i kina inte bryr sig om man inte själv bryr sig ?

    Vi måste sluta köpa massa nytt skräp (som ffa tillverkas i Kina). Vi har blod på våra händer på grund av all materialism. Det är inte så svårt, dra bara ner på shoppingen. Gör gott för miljö, plånbok och själ.

    Går lite igång på tanken att hade alla levt som jag, och inte bränt så mycket pengar på shopping, hade hela det finansiella systemet antagligen havererat. Jag blir ju lite Tyler Durden-kåt av alltihop!

   Kinas föroreningar är våra föroreningar. VÅRA föroreningar syns i rymden. ☹️

   Andra länder skiter inte i det. Klimatfrågan är topp i många länder.

   Mycket som tillverkas miljöfarligt ”over there” går ju till vår konsumtion också…
   sen får man väl försöka se det till hur mycket varje person förorenar istället för nation mot nation…

   Greta har engagerat unga över hela världen, hennes engagemang gäller inte bara Sverige. Att hon är svensk är en slump. Istället för att gnälla borde folk vara stolta över att en ung svensk tjej får så mycket positiv uppmärksamhet över hela världen för en så pass viktig fråga.

    Hade Greta varit en ”normal” tonåring hade folk gnällt på att hon lägger upp bilder som är ”för avklädda” typ…. Eller att hon är ”för mycket på sociala medier”.

   Fast Sverige har ett av världens absolut största ekologiska fotavtryck vilket är ett betydligt större och mer akut problem än de rena Co2-utsläppen. Uttaget av betydligt mer naturresurser än vad klotet klarar av samt den förlust av biologisk mångfald som följer av det är ett mycket större reeellt hot än enbart den förstärkta växthuseffekten av utsläppen från fossila bränslen. Det i kombination med de ökande temperaturerna är vad som kommer tippa oss över kanten tillslut. Och det är västvärlden och vår extrema konsumtionstakt som bara ökat ich ökat exponentiellt sedan industrialiseringen som bär orsaken till det. Inte Indiens och kinas utsläpp de senaste 30 åren liksom. (Även om det givetvis inte är bra att de har ökat sina utsläpp av växthusgaser).

   /snart färdig master of environmental engineering

    Skrev ett svar till dig som hamnade som ett inlägg 23.30. Hoppar i och ur wifi:et här på landet så det blir lite tokigt ibland?.

   Har hon sagt det? Skulle inte förvåna mig..

   Men snälla vilka handlar det som tillverkas i Kina då? VÄSTVÄRLDEN! Så att säga att vi i Sverige har en minimal påverkan ser ju uppenbarligen inte helheten.

    Och hur mycket industri har inte vi i väst flyttat till dessa asiatiska länder för att kunna producera billigare?

  Underbar bild. Nu tycker jag att alla som sitter och skriker skolpliiikt borde skämmas. Men det har de väl inte vett till.

   Det argumentet håller inte längre, ingen skolplikt i gymnasiet. 🙂

    Jo om man väl börjar gymnasiet har man väl det?

     Nej. Du har aldrig skolplikt i gymnasiet. Helt frivilligt. Du kan strunta i det helt, hoppa av, ta ett år i mellan, köra ett sabbatsår. Det som händer om du påbörjar gymnasiet men sen struntar i det/har för mycket frånvaro är att studiebidraget ryker. Inget annat.

     Nej. Man får inget studiebidrag om man inte närvarar, skrivas ut kan man också.

     Varför har folk så dålig koll? Skolplikt är till nionde klass.

      Å definitivt inte under sommarlovet… ?

      För att jag inte har barn och gick ut skolan för 10 år sen. Saker ändras, slappna av

       Gymnasiet har väl aldrig omfattats av skolplikt?

   Varför skulle man skämmas för det pga denna bilden? ??

    Är väl inte på grund av bilden tror jag, utan det att Greta visade upp sina bra betyg häromdagen.
    Sen har ju inte Greta kommit hela vägen till att möta Obama genom skolgången heller iofs

    Du tycker inte att alla som skammat och skrivit förminskande om Greta skulle tänka efter lite nu när hon deltar i samtal med Obama och andra av världens mest briljanta män och kvinnor?

  En powerbild som säger mer än tusen ord!
  U go Greta!
  Det finns ju ingen mer äkta än Greta Thunberg i mitt tycke.

  Två favoriter på en bild. Båda två har fel och brister, men samtidigt förändrat saker på riktigt. Stolt över dig Greta. ??

  Kenza har fött barn!

  Bilden i sig känns lite underlig tycker jag, vilket budskap vill framföras?!
  Sen är det ju stort att få träffa Obama

   Budskapet kanske är att hon inte tittar på honom för att hon ogillar honom för att han flyger?

  Jag både gillar och ogillar att hon vänder sig till vuxna till hösten, att strejka för klimatet. Yay p.g.a. försöker få med vuxna, nay p.g.a. vildstrejk inte är tillåtet och kan få sparken för sådant. Men ja, med färre arbetande minskar konsumtionen.

  Bara jag som inte förstår bilden? Varför hon ska se ner osv? ?

   Hon ogillar honom för att han flyger, kanske.

  Förstår inte heller vad det är för ’power’ i denna bild, den är ju stagad såklart men ändå, varför står hon med armarna i kors, tittandes ned? Och han är vänd i profil..? Näää svårtolkat och väldigt högtravande känner jag

   Tycker tvärtom att det ser ut som en ögonblicksbild, att de bara står och pratar och hon inte är bekväm med direkt ögonkontakt. Vill man vara negativ (eller inte vet att hon har asperger, men det vet alla) ser det såklart ut som att hon tjurar.

  Det här är däremot en person jag blir imponerad av. Greta: så begåvad, så viktig för världen.

  Nog fan ser hon lite bitter ut över att Obama inte tog både färja och tåg över till Stockholm, det tycker man ju att man kan begära…………..

  Minns ni när allt man köpte ett tag skulle ha ordet Kvarg?
  Minns ni när allt man köpte ett tag skulle innehålla ordet PROTEIN?

  -2019, minns ni när all marknadsföring företag gör just nu ska inkludera ordet ”Hållbart och Miljövänligt”.

  Sverige alltså, vilket naivt litet skitland – knappt 10 miljoner människor kämpar för att ”GÖRA SKILLNAD” – medans bl.a USA, Kina och Indien för att nämna några (3 MILJARDER MÄNNISKOR!!) inte ens har ordet hållbart och miljövänligt i deras ordförråd.

  USA tankar bilen i vanlig ordning, flyger x10 och Indien kastar ut skräpet på gatan > Greta, börja i rätt ände, tack.

   Kossors fisar är väldigt skadligt för miljön, det tänker nog inte många på. Och klädindustrin. Ja åk till Indien och Kina och propagera och informera.

   Och vad fan gör du då?

   Alltså tror du att Kina kommer att förändras när de förstår att Sverige sitter och väntar på dem? Haha.

    Marika, vad menar du med din helt osköna Svenska..

    Du menar att vi inte ska vänta på Kina utan göra vår ”plikt” > och sen kommer Kina haka på?

    Sverige är redan så förbannat jävla duktiga i den här frågan, det går inte ens att jämföra oss med alla jävla U-länder som finns i mellanöstern, asien och sydamerika te.x

    Kina äter fortfarande hund och dödar delfiner, de kommer aldrig förändra sitt beteende – likväl som USA aldrig kommer sluta flyga (mindre) eller tanka bilen (mindre).

    Så när vi i Sverige tar ett steg fram, tar övriga världen 100 bak.

     Ska vi sluta utvecklas inom fler områden för att andra länder är mindre utvecklade?

      Men snälla…… du fattar väl för helvete vad hen menar, eller är du bara korkad?? Tröttaste försöket till att sätta hen på plats…

       Nej jag är inte korkad. Vill du svara på frågan eller försöker du bara sätta mig på plats?

        Sätta dig på plats? Du verkar ju så sjukt hjärntvättad.

        Det handlade ej om utvecklande av företag eller entreprenörer – det handlade om att det inte kommer påverka klimatet ett skit om vi så slutar flyga helt i Sverige. Fattar du långsamt eller är du bara hjärntvättad?

        Vi kan utrota hela Sverige totalt och samma ”hot” mot klimatet kvarstår, fattar du inte det eller? Och nej bara för Sverige är ”så duktiga” kommer inte Kina eller Indien, eller för den delen USA haka på. De skiter fullständigt i oss, vi är deras knähund.

         Okej.. om du säger det så.

         När du lugnat ner dig kan du fundera lite över vem som konsumerar produkterna som produceras i Kina eller Indien. Och konsumentmakt, tillgång och efterfrågan.

          haha, återigen vi är är 10 miljoner människor snälla du. Vi är ett litet puttefnutt land. 70% av vårt land är täckt av skog!!!!!!!!
          Har du noll affärsförståelse? Bjud inte upp till dans om du inte kan dansa.

          INGET land står vid kanten och faller om så Sverige skulle gå upp i rök rent ekonomiskt. Det är lite från eller till om vi handlar deras varor eller inte.

          Synd vore det om länder som Frankrike och Tyskland skulle gå upp i rök och det är även de som tar slutgiltiga beslutet kring vilka vägar Europa tar.

          Vi är Europas knähund och soptipp. Utnyttjade till max. Sverige lever i en bubbla där vi tror att andra lyssnar på oss. haha

           Är väl ingen jävel som vill ”dansa” med dig.
           Har du inte hyfs och bildning nog att kunna föra en diskussion? Kanske är så att du upplever dig sitta inne med fler och bättre kunskaper? Kanske till och med den cementerade sanningen(som inte finns)?
           Att det sedan skulle ge dig ”privilegiet” att trycka till andra personer verbalt är bara plain stupid.
           Tänk om alla betedde sig som dig? Då skulle troligtvis många personer med mindre eller andra åsikter/kunskaper än de allvetande(ironi) förmodligen inte vilja/orka/våga fråga eller diskutera olika ämnen.
           Det vet vi ju alla, nja inte alla, hur bra det är att tysta med hätskhet.
           Skärp dig.

  Tramsig bild. Är ni så lättmanipulerade på riktigt, eller är ni naiva drömmare?

  Det är fascinerande under sådana här inlägg att se hur många som av någon outgrundlig anledning inte kan glädjas, eller ens vara neutrala, när Greta kommer på tal. De bara måste få ge uttryck för någon sorts konstig missunsamhet eller negativitet över allt Greta gör (nu kommer jag ofelbart få kommentarer som vill veta exakt VAD Greta gör som är så bra). Att se en tonåring få inflytande och inspirera är tydligen för magstarkt för er.

   Den i ungdomen oförstörda viljan att göra det rätta är helt underbar enligt mig.
   Lusten på prylar, pengar och bekvämlighet tar sedan över för många.
   #GretaGirlTellTheWorld

  jag blir bara sur när folk som Lövfen och Obama hyllar Greta. Dessa ledare har ju makt att faktiskt förändra politik så att vår värld överlever, men de gör ju ingenting. Istället pratar de om hur bra Greta är och tar bilder med henne. JAG BRINNER AV!!!!!

  (ps. detta är givetvis INTE Gretas fel, hon säger ju exakt detta i sina tal. Bara avskyr hur alla politiker älskar henne men gör precis tvärtom med sin makt. blä)

  Har läst på lite om det där sedan jag trillade över en dokumentär som beskrev just denna infallsvinkel.
  Msm skriver oftast om just CO2-utsläpp som det huvudsakliga problemet, först i kön så att säga. Kanske är det ett val
  media gör för att beskriva klimatfrågan på ett lättförståeligt sätt för läsaren?
  Som du skriver är det viktigt att belysa den samverkan som sker mellan faktorerna västvärldens överkonsumtion/ökade CO2-utsläpp och att det förstnämnda faktiskt väger tyngst i sammanhanget.
  Du har valt ett yrke i rätt riktning?.

   Menar du kanske co2-ekvivalenter som det ofta talas om när man pratar utsläpp?

    Jag är fel person att svara på det. Är novis när det gäller beteckningar och mer precis data i ämnet. Fick lite annan syn på helheten på grund av doku:n jag såg.
    Jobbar på det dock, sorry?.

  Jag har aldrig hört Greta tala.
  Har missat henne totalt. Ändå kollar jag nyheterna varje dag. Såg henne för första gången här om dagen när min mamma visade henne och pratade om henne.
  Huuuuur har jag missat detta.

  Ser ingen Power, att stå med armarna i kors och neka ögonkontakt är ingen lösning till problem, det är just pga att alla idag gör så som vi har problem, istället måste vi börja kommunicera, fokusera på målet och hur vi tar oss ditt.
  Dock är det bara en ögonblicksbild så situationen kanske inte alls var som det ser ut, men jag ser iaf ingen Power i bilden

   Gretas budskap är ju att dom vuxna som har makten inte gör något åt klimatet, de vet men gör inget. Här har hon en vuxen med makt, Obama som symboliserar den goda makten i västvärlden (god jämfört med Trump), men tittar bort, armarna i kors för att markera att nu är det nog!

   Hur är det budskapet i bilden så svårt att missa? Sen behöver man ju inte gilla utförandet naturligtvis, men det är en annan fråga.

    Allt handlar om pengar. Hur Obama vann fredspriset fattar jag inte! Hur de två fick en bild tillsammans? Uppgjort? Tips till människor, börja förstå och syna.

  är det legit

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.