Johanna Toftbys stalker släppt ur häktet

Här skriver även Expressen om saken.

Efter en hel månad i häkte så har nu den kvinna som trakasserat Johanna Toftby och hennes familj släppts i väntan på rättegång.
Den 22 juni skrev Johanna ett inlägg där hon beskriver hur våren varit för henne, med ett galning efter sig som inte bara givit sig på Johanna, utan även hennes nära och kära.

Nätterna är värst. Jag grubblar och oroar mig, för mina barn, mina nära och kära och för mig själv. Hur farlig kan egentligen människan vara? Vad är allvar och vad är bara för att göra mig rädd? Gör jag egentligen precis som hon vill nu, när jag låter henne skrämma mig och förstöra inte bara min sömn utan mina vakna timmar också? Ja förmodligen.
[…]

Jag vill messa eller ringa mina barn hela tiden för att höra att ingenting har hänt dem. Men jag är rädd för att bli ännu räddare om jag inte får svar på en gång också. Och det är en riktigt dålig idé att förstöra deras sömn också.

När natten väl är över har jag inte sovit mycket alls och den lilla sömn jag fått var orolig, fylld av drömmar som jag bara minns till hälften.
Såhär har det varit nu, i flera veckor, flera månader. Men det går över, det tar slut. Jag tänker inte ge mig. Tänker orka hela vägen.

Ser fram emot kommande rättegång. //Johanna Toftby

En sådan här människa, som inte slutar ens efter en påhälsning från Trolljägarna, måste väl dömmas till vård?
Inte kan väl domstolen släppa ut en människa efter ett kortare fängelsestraff (om ens det) när vederbörande snarare verkar visa prov på att trappa upp sina trakasserier än tvärtom?

Jag lider verkligen med Johanna och hennes familj och hoppas att det här någon gång får ett slut för dem.

85 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Personen ifråga är släppt från häktet, alltså åklagaren har ej begärt omhäktning. GM har alltså inte blivit släppt från fängelset eftersom rättegång inte ägt rum. Eller det kanske inte var så du menade C…
    Nevertheless, såklart hade varit skönt för J om GM satt häktad till rättegången började.

      Nä nu förstår jag din frågeställning, glöm föregående inlägg… mvh värmeslag

      Läste inlägget klantigt, svarade på något som inte efterfrågades. Och hamnade i mod med min korrigering….

    Fy satan vilken hemsk människa hon verkar ha fått efter sig.

    Vad har hon gjort?

      Läs hennes blogg så vet du.

        Tack för svar

        Prova att inte vara en rövhatt nästa gång du kommenterar.

        Jag vill inte ge henne klick. Kan någon berätta.

    Om inte samhället klarar av att hantera en situation som den här, hur långt bort är det att man tar tag i saken själv på något sätt, och i så fall hur? Genuint intresserad. (Nej, nej, nej, jag förespråkar inte laglöshet, är bara intresserad av hur andras tankar går.)

    Tror inte det blir något längre straff. Jag har varit utsatt för hot, skadegörelse mot vårt hus (med kostnader på tiotusentals belopp), ofredande och ringa misshandel – gav nada, tills att personen åkte dit för rattfylla, smitning samt grov misshandel på en annan person. Personen fick då de kunde slå ihop allt till ett större case, dryga året i fängelse. Svenska straff är ett skämt.
    Det är nu först flera år efter som jag klarar av att sova hela nätter och ha ett fönster eller balkongdörr öppen.

      Vissa får på tok för sträng reprimand för t ex snatteri och tjänstefel läggs ofta ner eller ogillas. Det är väldigt skevt vad som blir straffat hårt. /jobbat på tingsrätten

        Vilken tingsrätt?

      Helt sjukt.

    Förjävligt att personen släpps ut och därmed kan fortsätta trakassera Johanna. Tycker så synd om henne och hennes familj. Vet någon ur allt började? Var det när trollet gav sig på hennes cancersjuka vän?

      Nej långt innan det tror jag. Det har tydligen hålla på i flera år. Hon har stalkat christina chollin laila bagge. Och fått kontaktförbud mot dom.

        Är det en kvinna som stalkat?

          Ja.

        Nej. Hon har inte fått kontaktförbud mot dom. Man ska inte tro på allt som skrivs

    Dömer ingen som stavar verben med två st m, därför att det är säkert bara lite slarv och inte okunskap ?

      ???

      Snacka om att fokusera på fel saker ?

    Japp de vart det när. Var och när kommer tingsrättsförhandlingen äga rum någon som har koll?

    Alldeles för mycket daltande med kriminella ??

    Anledningen till att hon släppts är kanske att maxstraffet för det brott hon står åtalad för är 1 månads fängelse? Eller att hon släppts vid häktningsförhandlingen som sker varannan vecka.

    För att en person ska bli aktuell för rättspsykiatrisk vård krävs det att personen begått brottet under inverkan av en allvarlig psykisk störning. Det räcker alltså inte att vara ”psykiskt sjuk”.

      Hon satt häktad pga risk att hon skulle störa utredningen annars.

        ”Förundersökningsledaren, åklagare Jessica Wenna, säger till tidningen att kvinnan suttit i häkte för att inte kunna försvåra utredningen. Hon misstänks för flera olika typer av brott.Det rör sig om olaga förföljelse och övergrepp i rättssak mot Johanna och även likartade brott mot andra i hennes närhet. Mer detaljer än så kan jag inte säga.
        -Det finns bevis som talar för de här brottsmisstankarna och åtalet kommer väckas längre fram i år. Det är en del material som ska analyseras först, säger Wenna till Expressen.”

          Ja, men anledningen till att hon släpps före rättegång, vilket vanligtvis inte sker, var vad jag skrev om. Inte varför hon häktades.

            Sorry, trodde detta var den artikeln. My bad ? Det ska enligt samma åklagare inte längre finnas någon risk att hon sabbar utredningen. Dvs de har redan säkrat så pass mkt bevis.

    Detta är hemskt. Vilken hemsk människa hon haft efter sig. Hoppas hon får sitt straff. Hur kan man jävlas så med någon man inte känner. Så sjukt.

      Man jävlas väl inte så mot nån man känner heller

        Precis, där avslöjade sig nog ”anonym”. Hen jävlas med de hen känner och är bakant med. Stackars dessa bekanta.

          … är *BEKANT med.

      Kurt-Maria, Kurt-Maria …

    Fruktansvärt många omedicinerade galningar som går lösa på gatorna.

      Du kanske är en av dem?

        Eller kanske du.

          Jag är står inte under medicinering men är inte galen ännu.

      Kurt-Maria, Kurt-Maria … 🙂 🙂 🙂 🙂

      Blev så efter man drog ner psykvården nu är pillerburken lösningen på alla samhällsproblem

      Ja, det är ett stort samhällsproblem. Även problem med de som självmedicinerar på grund av bristande vårdresurser och då riskerar att hamna i tungt missbruk. Fler mår dåligt idag och mindre hjälp finns att få numera. Tragiskt!

    OT!

    Bellas blogginlägg ”dagen D” på bilden där team invest plus mr. Paul sitter och ler fint, så står det en iPhone lutad mot vattenkaraffen med FaceTime igång? Där en kille gör något märkligt tecken med händerna?!?

    Vad händer?!? Så knäppt! Försöker Bella göra ett mind fuck??

      Hur är det ”så knäppt!”?

      det är väl också nån delägare som vill vara med och fira, han ser ju väldigt glad ut.

      Vad då knäppt? Vad får Du allt ifrån? Dramadrottning där. Ngn av dem har väl FaceTime samtal. Inte ens Du vet vem av dem. Killen gör ju ett tecken ”ringa samtal”.

      Marisol, nu får du gå hem.

      Apropå Paul Hutchinson:
      Jag skrev en kommentar på Bellas blogg att hon (eller Marisol) bör göra en bakgrundskoll på just Mr Paul.
      Det är uppenbart att hans cv inte är till alla delar korrekt.
      Han har inte de meriter han skriver om och har inte gjort allt det som finns i hans cv.
      Kommentaren kom förstås inte med men jag hoppas den lästes av någon som jobbar med Bella.
      Något säger mig att hennes agency och/eller foundation kan köra på en mina om de lierar sig med Mr Paul.

        Men hur vet du det då? Men visst bör de vara försiktiga för det finns ju alltid folk som luras och utnyttjar precis som det finns folk som smutskastar och vill förstöra. De bör absolut vara försiktiga och kolla upp saker noggrant så de inte råkar illa ut och blir lurade.

          De kan ju börja med att kolla upp hans riddarvärdighet som han påstår sig fått av Tempelherreorden 🙂
          (en orden som upplöstes 1312).

            Jisses sitter du och kollar upp sådant, med omtanke om IL eller vad? Det kan ju finnas fler orden kanske, kan vara en annan. Var skulle han tjäna på att hitta på det liksom haha

        Det är ju perfekt! Blondinbellas meriter är också hittepå, perfect partnership.

          Nja nej inte direkt faktiskt men vissa här vill påstå det och få folk att tro det, ni är några som tror det eller ständigt påstår det för att smutskasta. Men C däremot har ju överdrivit sina meriter och hittat på, har du missat det.

        Det är väl Mr. Paul som borde göra en bakgrundskoll på Isabella Löwengrip.

        Finns fler som fejkat meriter. Fråga C om tex hennes musik och modell karriär.

      Haha var tvungen att gå in och kolla, det är väl någon de pratade med som ville få vara med på bild. Mind fuck haha men du verkar ha blivit mindfuckad hahaha. Ganska knäppt annars med detta Bella-tjat, konspirationsteorierna och besattheten på vissa här.

      Jag reagerade mer på att bara en av dem förstod att de skulle skydda bordet med de fina glasunderläggen från Svenskt Tenn. 🙂

    Va?! För det första är det inte ett märkligt tecken och för det andra är det inte ett dugg knäppt. Mind fuck? Kom igen, de här konspirationsteorierna kring Bella blir verkligen bara sjukare och sjukare.

      Gah, svar till Johanna.

        Släpp nu Bella för ett tag.

    Att göra tecken ”Vi hörs” är ju märkligt, konstigt – rentav kriminellt.

    Låter som kvinnan inte har alla hästar hemma om man säger. Stor risk gör kortare straff och sen fortsätter det på ena eller andra viset. Inget man önskar sin värsta fiende direkt

      *för

      Hon har tyvärr inte en enda häst på rätt ställe ??? Tidigare dömd till fjantstraff, så förhoppningsvis ligger det henne i fatet den här gången. Återfallförbrytare och liknande brott.

        Enligt åklagaren så blir det inget kännbart straff

    Dagens sommarprogram kanske tangerar det som skrivits här i kommenarsfältet? Så här presenteras sommarvärden:
    ”Vi lever längre och är friskare än någon gång tidigare i människans historia. Ändå äter över en miljon svenskar medicin mot depression. I sitt Sommarprat frågar sig läkaren, psykiatrikern och författaren Anders Hansen varför vi mår så dåligt när vi har det så bra.”

    Det kan vara ett intressant program för många av skribenterna i Bloggbevaknings kommentarfält. En hel del som kommenterar verkar ha någon form av psykisk ohälsa.

    Länk till radioprogrammet: https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1319465?programid=2071

      Han sa en hel del tänkvärt och bra men inget som direkt var nytt för mig. Det blev lite långtråkigt och tjatigt men ändå bra. Han fick inte så bra betyg som IL såg jag. Ja men det kan vara intressant och träffande här kanske, psykisk ohälsa ökar väl och många här har nog en form av det ja.

        Har man läst kommentarer på Bloggbevakning sedan 2016, kan man räkna till drygt 150 olika nick som skrivit om sin psykiska ohälsa och/eller att de äter medicin för den.

      Alltså du vet inte vad du pratar om!! Psykiskt sjuk är inte lika med, spy galla här och vara bitter. Skrämmande vad lite kunskap en del människor har om psykisk ohälsa!! Man kan vara världens underbaraste människa som inte göra en fluga förnär och ändra vara deprimerad och psykisk ohälda. Så less på skit och lögnrr som du mfl sprider om saker ni inte begriper!!

        Du skrev: ”Man kan vara världens underbaraste människa som inte göra en fluga förnär och ändå vara deprimerad och psykisk ohälsa.”

        Dessa som du beskriver har definitivt INTE hittat till Bloggbevakning. Det är de andra med psykisk ohälsa som härjar i kommentarsfälten; sjukligt elaka och rättshaverister bl.a.

          Rättshaverister? Snälla, googla definitionen av en rättshaverist innan du slänger dig med termer du inte förstår nästa gång.

            Ett utdrag (lite förkortat) om vad psykiater Susanne Bejerot gör för kopplingar mellan psykisk ohälsa och rättshaverister:

            Personer som envetet driver en fråga blir ofta kallade rättshaverister men inte sällan tillkommer även påståenden om att beteendet är ett uttryck för psykisk ohälsa.
            Enligt Susanne Bejerot, svensk psykiater och styrelseledamot i Nils Bejerots Minnesfond, är rättshaveri vanligt inom aspergergruppen. Detta kan förklaras av en personlighet präglad av bristande sunt förnuft, pedantiskt regeltänkande, uttalad envishet och verbal begåvning.
            – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
            Läs också de 5 punkterna under rubriken ”Definitioner av begreppet rättshaverist”. Mycket gammal definition, men stämmer väldigt, väldigt bra in på flera/många av de som skriver kommentarer på Bloggbevakning.

            Dessa 5 punkter plus Susanne Bejerots analys, är så träffande på ganska många som skriver här i kommentarsfälten, tycker jag. Helt seriöst!

            https://sv.wikipedia.org/wiki/R%C3%A4ttshaverist

            Här har du EN länk. Finns andra med samma förklaringar:

            https://sv.wikipedia.org/wiki/R%C3%A4ttshaverist

              Ett bra sammandrag av ovanstående länk:

              ”Definitioner av begreppet rättshaverist
              1. (pedantiskt) begär att (alltid) ha eller få rätt;
              2. benägenhet att envist och påstridigt hävda och fasthålla vid en viss ståndpunkt och anse denna vara den enda rätta eller
              3. att envist även också påstridigt hävda sin rätt även ifråga om obetydligheter;
              4. stundom övergående i beteende: Ofördragsamhet, trångsynthet;
              5. även konkretare, om handling eller uppträdande som vittnar om sådant begär eller sådan benägenhet.”

              Ovanstående 5 punkter stämmer väldigt, väldigt bra in på flera/många av de som kommenterar på Bloggbevakning, tycker jag.

            Ett eller två svar till Anonym/2019-06-25, 22:43 hamnade i modd. Efter lite ändringar i orden postade jag svaren igen. Flera ändringar blev det, men det hjälpte inte. Jag kunde inte pricka in det som fastnade i modd.
            Så nu ligger en hel drös med liknande svar och väntar på genomsläpp. Kan bli rörigt för Bloggbevakning att sortera alla.

      Tycker du att det är rimligt att sätta psykiatriska diagnoser på personer utifrån kommentarer de har skrivit på en blogg?

        Kopierar in vad jag skrev tidigare i denna tråd (kl 18:48): ”Har man läst kommentarer på Bloggbevakning sedan 2016, kan man räkna till drygt 150 olika nick som skrivit om sin psykiska ohälsa och/eller att de äter medicin för den.”

        Alltså, när folk tidigare skrev under identifierbara nick och inte bara ”Anonym”, kunde man räkna till ca 150 olika nick som beskrev vilka diagnoser de hade och vilka mediciner de åt för att dämpa sina psykiska besvär. Det är inte jag som ställer diagnoser. Jag har bara läst vad kommenterarna själva skrivit om sin psykiska ohälsa. Ämnet kommer upp då och då och bloggen har ju funnits i drygt 3 år, så det finns att ”ösa ur”.

        Systematisk kartläggning, javisst och det passar väl i en blogg som granskar sociala media, tycker jag.

    Jag vill inte ge henne klick. Kan någon berätta.

      Står i expressen och Aftonbladet. Vad människan gjort.

      ”Jag vill inte ge henne klick”, är bland det fjantigaste jag vet i ett kommentarsfält. Vill man veta, får man väl ”offra” ett klick..

        Undrar hur mycket man ”gynnar” en bloggare för ETT klick?

    Rättsväsendet i Sverige bryr sig föga om de personer de släpper ut är troliga att begå brott igen. Rena dagiset när det gäller rättvisa och att ta konsekvenserna för sina handlingar. Gissar nog på att galningen snart är fri att göra vad hen vill igen! 🙁 Tyvärr. Beklagar den skräck J och familjen måste gå igenom. <3

    Hmm?

    Någon som sett Ida Kjos inlägg på IG om att det är bedrövligt att Isabellas sommarprat fick dåliga recensioner, och att starka kvinnor så ofta nedvärderas? Många peppande läsare tycker detsamma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.