Isabelle Strömberg bryter mot läkemedelslagen igen

Att som influencer bryta mot marknadsföringslagen är i mina ögon förkastligt, men att bryta mot läkemedelsverket är snäppet värre.
Som fastslagits tidigare så är det inte olagligt att använda melanotan, men det ÄR olagligt att sälja och marknadsföra preparatet och trots det så gör Isabelle Strömberg gång på gång reklam för det.
Om det finns en ”silver lining” och man väldigt gärna vill se den så är det väl bättre att marknadsföra nässpray än injektioner, men det är ändå skräp!

Vill man anmäla detta till Läkemedelsverket så går det bra att använda adressen registrator@mpa.se
Jag har redan skickat det här till den kontaktperson jag har på LMV men ju fler anmälningar som inkommer, desto snabbare kan vi få bort skiten från nätet.

Tack för tips!

 

142 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Är det det här som förut kallades barbie-drogen? Man blir typ smal, brun o k*t?

   Japp

    Jättebra och viktigt att uppmärksamma det idiotiska i att göra reklam för Melanotan!

    Eftersom Melanotan oftast framställs illegalt kan det innehålla i princip vad som helst. Ett exempel på sådan tillverkning är ett rättsfall i Sverige där illegal produktion ägde rum i en sliten bilverkstad, med inköpta apparater och substanser förvarade slarvigt på ett smutsigt golv. De tillverkade Fentanyl i tablettform som ledde till att ett 10-tal unga personer omkom, då tillverkarna inte hade kunskap eller kontroll på styrkan, mängden och farmakokinetiken i de olika substanserna. Maskiner och blisterförpackningar som ser ut exakt som ordinarie läkemedelföretags läkemedelsblister hade de köpt svart på nätet.

    Samma sorts tillverkning av farmakologiskt outbildade sker av Melanotan. De kan använda vad som helst som utfyllnad och kan aldrig vara säkra på styrkan på någon av de substanser de använder. Inte heller att substansen är den de tror att den är.

    Eftersom det injiceras blir biverkningarna och riskerna mångfalt större. Injiceras det till exempel av misstag i ett litet blodkärl och det finns en luftbubbla i sprutan uppstår en luftemboli som kan ge samma förödande konsekvenser som en blodpropp, tex stroke. Njurar och lever kan skadas svårt och irreversibelt då ingen säkerställt innehållet och strykan av det som injiceras (kan leda till livslång dialys och död). Risken för lokala och systemiska infektioner samt abscesser vid infektionsstället är stor. Vad hormonet påverkar i kroppen vid regelbunden användning är okänt. Och så vidare och så vidare.

    Önskar att fler blir medvetna om de risker de utsätter sig för.

    Läkemedelsverket är medvetna om melanotan och den illegala försäljningen av detta som läkemedel. Läkemedelsverket polisanmäler sidor som säljer Melanotan:

    https://lakemedelsverket.se/malgrupp/Allmanhet/Att-kopa-lakemedel/Pa-Internet/Information-om-Melanotan–barbiedrogen/

   Alla dessa moderna påfund….Jag tänker fortsätta med Nezeril. Duger bra till mig.

    Otrivin menthol ska det vara! ?

  Well. Sålänge ingen slags myndighet faktiskt börjar göra något åt skiten så orkar man heller inte anstränga sig för att rapportera dessa puckon längre. Inget händer ändå.

   Lite nedslående faktiskt, att så mycket skattepengar går till hundratals myndigheter som är oerhört flata och ineffektiva.

    Det finns ju annat som bör prioriteras före vilket är fullt förståeligt.

  Undrar hur Isabelle mår..

  Jag bara undrar, har _du_ C anmält det?

  Rätts/regelsystem fungerar ju inte så att det händer något extra för att det är 10 eller 20 personer som anmäler samma brott/regelöverträdelse, så du skulle ju bara kunna anmäla det om du tycker att det är så illa, och sen låta det vara med det.
  Nu sprider du bara den där reklamen du menar är så felaktig.

  (och rent juridiskt så är du väl lika ansvarig för det du publicerar här, så du gör dig skyldig till samma regelbrott isf.)

  Sen gissar jag att du inte anmäler, du skulle bli paria i den bloggvärld du ska bevaka om du är den som springer runt och anmäler alla dom som du ju faktiskt är beroende av. Så du sätter din ”svans” på det istället och kan sen svära dig fri från ansvar om något skulle hända.

   Jag har skickat det till den person på LMV som jag har kontakt med.

    Så om jag begär ut dom handlingarna från Läkemedelsverket så finns dom där?

     ”R” som in rättshaverist?

     Ingen aning om hur det där fungerar men om det är offentliga uppgifter så ja…

     Varför ska du göra det och därmed slösa på arbetstid för läkemedelsverket? Om du nu bryr dig kan du ju bara anmäla själv också. Palla.

     All post till läkemedelsverket är offentlig och diarieförs.

  Hur sjukt är det inte att du stoltserar med en ”kontakt” på läkemedelsverket?
  Umm…ja..anmärkkingsvärt

   De var väl snarare du som uppfattade det så. Jag gjorde det inte 🙂

   När man har att göra med myndigheter är det väldigt praktiskt att få just kontakt med människor av kött och blod. Sådana som har ett namn, ett eget telefonnummer och en egen mailadress.
   Mycket mer givande än att hålla på och maila till olika gemensamma mailadresser eller ringa växeln och fråga efter ”den som har hand om…”.
   Jag samlar på sådana personer och de har varit väldigt värdefulla att ha när jag behövt kontakta myndigheter i olika ärenden 🙂

    Det är inte riktigt sant eftersom myndigheter har lagar att följa och varje ärende måste diarieföras och varje ärende har egna handläggare. Börjar man spamma random kontakter så måste dessa ändå skicka allt till myndighetsbrevlådan för att handlingarna till nya ärenden måste gå den vägen – den rätta vägen. Ditt tips gör att man tar värdefull tid från tjänstemän och förhalar processen.

     På myndigheten jag jobbar på har inte ”varje ärende egen handläggare”. Det går bra att tipsa och fråga vem som.

     Allt man kontaktar myndigheterna om har inte hunnit bli ärenden med diarienummer 🙂
     Mitt ”tips” handlar inte om sådant som blivit diarieförda ärenden för då finns som påpekats handläggare som ansvarar för just det ärendet.
     Men det finns förstadier till ärenden då man kan behöva råd och förklaringar från myndigheten. Det var närmast sådana preliminära förfrågningar jag avsåg. Då kan det vara praktiskt med någon eller några personer som man kan prata med även om dessa sedan inte blir de som senare kommer att handlägga ärendet.

    Usch jag avskyr när folk kontaktar mig direkt. Hela kedjan blir fel och det tvingar mig till avbrott i mitt egentliga arbete för att leta information eller hänvisa vidare personen i fråga dit den borde vänt sig från början. Jag skulle aldrig ge förtur eller snabba på processen bara för att någon försöker ta en genväg. Respektera era medmänniskor, du har inte mer rätt till snabb hjälp bara för att du råkar ha ett direktnummer.

     Det är väl därför någon uppfann ”vidarekoppling till växeln”.

   Jag har haft ganska mycket kontakt med dem gällande just Melanotan och om jag inte missminner mig så kontaktade de mig först…

  Så nu sprider du den här som du menar vedervärdiga reklamen vidare?

  Har du själv anmält den?

   Läs inlägget?

    Det var en retorisk fråga.

    Det är ju inte så att det kommer bort snabbare för att 10 eller 100 personer anmäler det, det fungerar inte så, istället får Läkemedelsverket 10 eller 100 ggr så mycket jobb med att anmäla registreringar, och mindre tid att t.ex. utreda huruvida det faktiskt är ett (regel)brott.

    Så såna här inlägg är så j*vla underliga. C ger reklamen mer spridning, och gör så att myndigheten får mängder av onödigt merarbete.
    Precis tvärtemot det hon påstår sig vilja åstadkomma.

     *registrera anmälningar menade jag såklart #deslyxi

     Du har inte en aning om vad du skriver om. Du har fel!

      Varje anmälan till en myndighet måste registreras och diarieföras. Och är dessutom en offentlig handling, som kan begäras ut av vem som helst.

      Så 100 anmälningar är 100ggr så mycket jobb än 1 anmälan.

      Och är det ett faktiskt (regel)brott så spelar det ingen roll hur många som anmäler, myndigheten har en skyldighet att utreda, oavsett om det kommer in 1 eller 100 anmälningar.

       Jobbar som registrator på myndighet. Kan instämma i detta. Det blir vara merjobb när fler skickar in, det väger liksom inte tyngre för att fler anmäler.

        Allmänheten äger dock myndigheten. Myndigheten finns till för människornas skull, inte tvärtom.

         Varför belasta mer än nödvändigt? Bara för att du kan?

          Tycker du att ditt jobb är så hemskt kan du byta…

           12:49 du missar ju helt poängen i det registratorn skriver.

           För övrigt så ja, myndigheter är för folket men det betyder inte att rättshaverister ska missbruka myndigheterna.

     Tror att du glömde lägga till ett extra A efter Anonym. Eller om du hellre vill använda ett fint B.

      Men nej. Det är inte samma person, det är inte så hetsigt skrivet.

       Du har nog rätt. Verkar vara för sansad.

     Helt rätt varje anmälan registreras med ett diarienummer. Men de utreds inte som separata case utan som ett och samma. Att upprätta ett diarienummer i systemet tar 5 min. Som vilken myndighet som helst måste det finnas en grund för myndigheten, dess uppdrag och storlek. Därför är det viktigt att anmäla och till fördel för Läkemedelsverket även då det är fråga om att samma produkt anmäls flera gånger.

      Det är såklart rätt (att dom inte utreds separat) men 100 anmälningar á 5 minuter är 500minuter, det är en arbetsdag för en person som hade kunnat göra annat.

       Alltså… De JOBBAR med diarieföring. Anmäl mer, det är min arbetsplats! Vi VILL ha anmälningar!

        Oj de vill inte ha mer jobb där jag har varit, de har nog med arbete. På många platser måste också arkivarier ha en funktion som registrator vilket vi inte är utbildade som eller nödvändigtvis är intresserade av. Vi är utbildade som just arkivarier och inte registratorer.

       Jag och det är en fördel för läkemedelsverket att de får många anmälningar oavsett om det är för samma sak. Det är en signal på att myndigheten behövs. Det är även en signal på att människor är vakna och anmäler det som kan skada oss. Jag kan förstå resonemanget om att det kan uppfattas som slöseri av tid. Det kompenseras av att som sagt ju fler anmälningar ju större positiv exponering av myndigheten att de är en viktig samhällsnytta.

        Eh va? Det är inte alls en fördel att få in många anmälningar om samma sak. Och skulle det vara ett tecken på att myndigheten behövs? Nja. Jag vet inte ens var jag ska börja förklara för dig. Så mycket svammel i din kommentar. Men nej, du har fel.

         Anonym 10:44 – uppenbarligen är jag väldigt opedagogiskt eftersom jag inte lyckades förklara för dig så att du förstod något som de flesta får lära sig i skolan. Försök hålla tonen på en vuxen nivå. När du gör din argumentation personlig förstör du inte bara din egen trovärdighet utan skapar frustration i hela kommentarsfältet.
         Ha en fortsatt bra dag.

          Jag gör ingenting personligt?‍♂️ håll dig till sak om du själv vill verka trovärdig och undvika frustration ?

           Du anklagar mig för att svamla men förklarar inte vad det är som är svammel. En rätt vanlig retorik så den är lätt att känna igen. Jag förslår streck i debatten.

           Det var väldigt lite i din kommentar som INTE var svammel. Men du lyckades tydligen övertyga en del om att du vet vad du pratar om. Bra jobbat! ??

           12:21 du ger dig inte! ? fortsätt ösa på.

           ?

         Alltid ett tecken på att en person har 100% rätt – när de inte lan förklara varför de har rätt ?

          Var väl mer att jag inte visste var i allt systers svammel jag skulle börja. Är ett virrvarr av hittepå och ja..svammel.

           Tror nog att det är du som är full av svammel, du är ytterst obegriplig 🙂

           Ok?? vill ni tro på vad syster säger så gör det.

           Anonym 11:29 – finns en kommentar till dig som fastnat i mod.
           Jag kommer aldrig att kunna förklara för dig så att du förstår eftersom jag uppfattar dig som faktaresistent.
           Ha en fortsatt bra dag.

           Visst ”syster yster”. Väntar med spänning på dina moddade kommentarer…

        Så jävla fel du har syster yster.

     Håller med 9:43 det går inte snabbare och myndigheten tar inte hänsyn till antalet anmälningar. Utfallet blir detsamma. Man skapar bara extrajobb i form av administration och tar tid från själva handläggningen.

     Snälla människor ni måste läsa på hur myndigheter fungerar innan såna här tips sprids.

      Anonym 10:44 – Myndigheter är inte en isolerad ö vilket vilket ditt resonemang antyder. Det måste sättas in i sitt sammanhang dvs samhällsstrukturen och den uppgift den har att fylla. Om du följt debatten har många myndigheter problem för att de inte förstår sitt uppdrag och organiserar arbetet efter gamla förlegade modeller. Dock finns undantag såsom Läkemedelsverket.

   Är du lite trög?

    Men sluta! Vad tillför du diskussionen? Om personen ovanför är ute och cyklar är det väl busenkelt att lägga fram argument som visar var han/hon har fel?

   Tror du att det händer något mer för att 10 eller 100 personer anmäler?

   Du hade ju bara kunnat nöja dig med att skicka det till din kontakt på Läkemedelsverket, så hade det fått betydligt mindre spridning.

   Vad säger din kontakt på Läkemedelsverket om ditt juridiska ansvar för att du publicerar samma reklam som Isabelle Strömberg?

   Kan man anmäla dig på samma länk?

    Booom! Ja jag tycker alla vi som tar illa vid oss av detta inlägg kan göra en anmälan mot C som sprider detta vidare på sin plattform. Hon får ju lixom betalt för detta, i saftiga siffror dessutom. Tvi tvi tvi!
    C är en vedervärdig nobody try hard

     Absolut, bilden i det här inlägget som C har gjort ligger på hennes egen domän och är hennes juridiska ansvar.

     Jag tycker att alla ni som är här inne och avskyr Camillas person borde hitta ett syfte i era liv istället?
     V a r f ö r är ni ens här?
     Det är så ologiskt?
     Varför läser ni här inne?
     Jag går inte in på bloggar vars upphovsman är en person som jag inte tål?
     Vad är syftet???

      Tja, varför sitter folk och gottar sig i allt Bella gör trots att de blir så väldigt provocerade av minsta lilla?

    Läs på innan du uttalar dig. Utbildningsnivån i detta kommentarsfält är skrämmande låg.

     You think!

     Vill du upplysa oss om vad specifikt, eller vill du bara göra ett svepande uttalande sådär?

     Förklara gärna för oss som inte förstår tack.

   Camilla har nog större publik här än vad Isabelle har på sina storys.

    Jag visste inte att det fanns som nässpray! Ska definitivt testa. Funkar det?

     Ha, ha! Mitt i prick!

     Blev också sugen ?

     Man kanske kan dra i sig från två sprayer samtidigt? Jag menar vad ska man annars med två näsborrar till. Dubbel effekt multiplicerat med dubbel glädje borde ge ett makalöst resultat. Både brun som Björn Ranelid plus ett väldigt drag i underredet, kan det bli bättre? Kanske en tredje som inhalator, då blir det action!

  Vem har lagt ut bild på Ida Wargs son?

  Såhär skriver hon på bloggen ”Att en vuxen man (med stort instagramkonto) postat en bild på min son och påstår att han har en sjukdom som han inte har. Han zoomade in hans ansikte precis som att han ville få folk att skratta åt honom.”

   Geniet Söderholm om jag inte minns fel. La upp något liknande i sin story.

    Du förstår att det är en bebis du pratar om va?

    Vad skrev han?

     Kommer inte riktigt ihop, men typ att han hade downs syndrom.

     Verkar inte vara sparat, såvidare om ingen skärmdumpt.

      *skärmdumpat

    Fyfan va synd, jag blir alltid ledsen när jag hör att geniet är lika dum i huvudet som i högstadiet (de flesta andra växer ju upp nån gång)

   Han skrev (inte ordagrant nu, men…) att han tycker det är positivt att folk inte ”väljer bort” barn med funktionsnedsättningar. Lojsan Wallin svarade otroligt argt/kränkt på detta inlägg varpå Geniet menade att hennes upprörda svar mer gav en bild av hennes ruttna syn på människor funktionsnedsättningar…. typ så!

    människor MED funktionsnedsättningar*

   Inte alls förvånande.

   Hör ni hur det knakar?

    Det måste vara Löwengrip Beauty som växer så det knakar 🙂
    Heja!

   ”Lämnar” kan ju också innebära att hon inte längre är välkommen att vara kvar i styrelsen, att Isabella Löwengrip börjar ses som en belastning och inte en tillgång.

   Undrar hur frostig relationen är med tanke hur hon hanterade det nya gemensamma kontoret hon i mer eller mindre panik lämnade. Undrar verkligen hur hon bara kunde lämna det utan en massa skadestånd.

    NTH vet väl att det inte finns några pengar att hämta från IL:s bolag som ingick som en del i hyresavtalet med Gallerian.

     Eller så kanske det är tvärtom, att det inte finns så mycket för IL att hämta genom NTH, hon ska ju dessutom jobba mycket utomlands med nya projekt framöver så det är inte särskilt konstigt att hon lämnar styrelser här.

      Dröm vidare

      Då måste Isabella Löwengrip har en osunt kort tidshorisont vad gäller hennes olika affärsprojekt. Dessutom klev hon av Gallerian-kontoret för att hon inte hade en egen hiss från garaget upp till kontorslokalen hon skulle dela med NTH (men, oj, vilken överraskning!), men istället gick det bra att hyra in sig på ett kontorshotell på Birger Jarlsgatan känt för flådig miljö men sisådär säkerhet.

       Det var förstås bara ett svepskäl. Orsaken var inte säkerhetsproblematiken.
       Något hände på vägen mellan kontraktskrivningen och inflyttningen.

        Ja, det blev för dyrt för Isabella Löwengrip. Eller snarare att det började fattas pengar när det var dags för en flytt. Visar på i vilken riktning ekonomin lutar.

   50% rea på delar av Hermine holds sortiment just nu, 10% extra om man har deras nyhetsbrev, såg jag i en annons. Man undrar hur mycket de säljer…

    När lagerkostnaden överstiger intäkterna, det är då man realiserar sina tillgångar. Ingen som är förvånad, med lyxpriser på billig kinaimport. HH blir nästa företag som lämnas vid vägkanten.

     De trodde att det skulle bli lika lätt att sälja dyrt som mobilskalen.
     Det enda gemensamma mellan hårspännen och mobilskal är plast och Kina.
     I övrigt så är marknaden inte alls densamma och konsumenterna helt olika.

    Tack för tipset. Beställde två par hårspännen som jag suktat efter sen lanseringen ?

     Bella borde ge mig provision på slantarna hon tjänat på ditt köp ?

    Det är rea med 50% på de flesta ställer och butiker nu Karin. Alltid efter midsommar.

    Karin det är rea i alla butiker nu, 50% i många butiker nu, det brukar vara så efter midsommar.

     Jovisst men Bella brukar kalla HH för ett premiummärke. Premiummärken brukar inte ha så hög rabatt som 50 eller 60% på rean.

      Det har de visst? Köpte min Barbourjacka på NK på vinterrean (50%). Har ofta handlat dyra märkeskläder på till och med 70% och inte på outlets utan i gallerior och riktiga butiker 🙂

       Det senare exemplet i Italien, inte i Sverige.

     Klädbutiker brukar ha sommarrea för att göra plats för höstnyheterna. Man säljer inga sommarkläder i september när höstens nyheter kommit.
     Men Hermine Hold har väl knappast motsvarande problem?
     Nej, man säljer med rabatt för att Hermine Hold positionerade sig på tok för dyrt för målgruppen.
     Verkar inte som man gjorde en tillräckligt bra marknadsundersökning innan man bestämde priset.

   Såg idag på apoteket att de reade ut alla löwengrip produkter med 50%, stod utgående sortiment på skylten

    Och Therese Lindgrens produkter är på rea i butiken där jag handlar. Intressant..

     Fast rea och utgående är ju inte riktigt samma sak. Menar kommentaren att även indy beauty var på rea. Sällan dock man ser löwengrip till fullpris?

      Fast det är inget konstigt eller ovanligt med utgående sortiment, finns alltid utgående sortiment. De flesta märken tar någon gång bort vissa produkter ur sitt sortiment, och det är alltså utgående sortiment. Kan också vara att det inte längre ska säljas i en viss butik då det kostar och fler och fler går över mer och mer till att sälja i onlinebutiker istället.

    Utgående sortiment betyder inte att företag lägger ner nej det kan vara utförsäljning på utgående sortiment, alltså produkter som inte går så bra utgår medan andra bättre säljande finns kvar.

   Att Bella skulle lämna Hemine Hold antydde hon för flera månader sedan.
   Nordic Tech House begriper man också efter uttåget från det nya gemensamma kontoret i Urban Escape.
   Kanske hänger allt detta ihop?
   NTH äger tillsammans med iDeal of Sweden Hermine Hold som egentligen heter H Hold Fashion AB.
   Står i pressmeddelandet att Bella kvarstår som ägare i NTH. Antar att ägandet ligger i Löwengrip Invest.
   Det är väl ingen som vill lösa ut henne kan man anta eftersom NTH är svårvärderat.
   Finns ännu inget bokslut för NTH per 31 dec 2018. Kommer nog inte att innehålla några märkvärdigare siffror.

   Att skicka ut en press release är i och för sig inget konstigt och självklart för att undvika oro och spekulationer. Det jag funderar på är var breakit sett denna press release. Kan inte hitta något på varken NTHs eller löwengrip invests hemsida. Såg dessutom att Simon står kvar som kontaktperson hos löwengrip invest.

    Marisol (Simone) har väl skickat ett mail till Breakit och skrivit ”Pressrelease” i rubriken.
    Eller hellre: För omedelbar publicering.
    Det ger ett proffsigt intryck 🙂
    Jag kollade på Cision och MyNewsdesk och där finns ingen pressrelease med det innehåll som Breakit skriver om 🙂

     Det är nog exakt så det gått till. Det jag funderar på nu med MW vid rodret som kommunikationsansvarig är om hon vill bygga en solid plattform via löwengripsinvests hemsida?

    ”undvika oro och spekulationer”

    Affärsvärlden håller andan, hur skall fröken Löwengrips agerande påverka framtiden för marknaden?

     Haha ja läser man det så finns ju en del att undra.
     Min kommentar handlar egentligen om att jag tror att MW har en ambition att höja nivån vad gäller marknadskommunikationen i ILs bolag. Bolagens hemsidor påminner mer om ett instagramkonto än en företagsmässig hemsida.

      De måste träna marknadskommunikation inför börsnoteringen av Löwengrip Invest 🙂
      Eller kanske Bella satsar på en notering av sin nya ”agency” direkt på NASDAQ i New York ?

       Ja och det är nog hög tid att börja

   Haha breakit med sitt clickbaitande med hjälp av IL.

   Det är inte ovanligt att styrelsemedlemmar i företag nära konkurs lämnar sitt uppdrag för att undvika ansvar när det går omkull.

   Ida warg sålde den krämen!

  Camilla, varför anmäler du inte själv om du tycker att det är förkastligt? Alltså menar inte som en dryg fråga utan en seriös undran. Varför ge länken till oss och säga att vi kan anmäla när du kan anmäla själv?

   Tillägg: det spelar ingen roll om en eller tio anmäler. En anmälan är en anmälan. Precis som vid smygreklam som du också ber oss anmäls om vi vill.

   Du kanske ska läsa inlägget igen Anonym 10:37?

    Jag har läst. Trodde att mitt tillägg gjorde det tydligt att jag pratade om inlägg generellt där Camilla uppmanar att anmäla (exempelvis alla smygreklam). Men jag var visst inte tydlig nog.

     Det är inte meningen att journalister (eller bevakare, i Camillas fall) ska agera moralpoliser. Deras uppgift är just att bevaka, inte lösa eventuella brott eller olägenheter.

   Redan gjort

  Jag hade nog ändå föredragit nålar där man sprutar in i fettet istället för nässpray som går rakt upp i hjärnan.. ?‍♀️

   Hahaha du vet väl att det inte är ett hål rakt upp från näsan till hjärnan?

    Så du tror att det stannar i näsan då? Poängen är att det ligger väldigt nära hjärnan och detta var bara min åsikt ?‍♀️

     Men vad tror du händer om du ger det direkt i blodet/fettet? Förr eller senare når blodomlopppet till hjärnan, många läkemedel pssserar till hjärnan ändå. Vill bara säga att vare sig injektioner el nässpray inte nödvändigtvis är en ”lättare” version. Är nog bra att undvika båda ?

      Det finns ngt som heter ”bloodbrainbarrier”- förhindrar sådant. Krävs en hel del trix för att passera denna.

   Tror du vanligt nässpray vid förkylning går rätt upp i hjärnan också? Luften du andas in genom näsan?

  Hon saknar moral. Sorgligt.

  Desperat efter pengar, samma sak som med den oseriösa hundaveln hon ska genomföra. Bara ett sätt att slippa jobba upp sin image igen och därmed tjäna pengar på vettiga samarbeten. Alternativt få sjukersättning om hon mår dåligt.

  Man kan inte bryta mot Läkemedelsverket, precis som man inte bryter mot skatteverket om man skattefuskar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.