Hur framgångsrikt tror ni det här är?

Jag har sett att Isabella Löwengrip köpt sponsrade inlägg på Instagram för vissa samarbetsinlägg – kanske för att driva upp en högre ”conversion” om algoritmerna inte varit till hennes fördel, men att som Mogi göra reklaminlägg av ett vanligt inlägg vet jag inte om jag någonsin sett.
Är det för att flörta lite med de taggade företagen, som Caia Cosmetics?
Kanske, då Bianca Ingrosso faktiskt kommenterat det sponsrade inlägget med lite hjärtan.

Jag undrar vad man får ut av att köpa reklam för ett inlägg på det här sättet.
Kanske att jag ska testa och göra samma sak, i rent undersökande syfte?
Kan man tjäna tillbaka de pengar som det kostar att sprida ett inlägg på det här viset? Får man nya följare eller bara likes och kommentarer på den enskilda bilden?
I am intrigued!

66 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Har aldrig följt hon Mogi men kommer ihåg att jag såg henne då redan för 10 år sen när alla började. Jag tyckte hon verkade fake och lite löjlig då, och det verkar ju stämma idag också. Något är off. Varför är hon ”känd”? Känns inte personlig alls heller. Gåta!

  Svara

   Ingen aning om hur gammal hon var när hon blev ”känd” men hon såg redan då ut att vara typ 40 år

   Svara

    Jag tror att hon är runt 29

    Svara

    Fan va elakt

    Svara

    Men hur gammal du tycker hon ser ut är ju ingenting hon kan hjälpa eller något man borde håna henne för. Det är bara taskigt!

    Svara

     Eh, jo. Anledningen till att hon ser så gammal ut är för att hon solat så otroligt mycket solarium.

     Svara

      Eh, du har ingen aning om hur hon hade sett ut om hon inte gjort det.

      Svara

  Ebba von Sydow brukar göra samma!

  Svara

  Första gången jag sett henne med stängd mun! (Seriöst komma hennes bilder, alltid öppen mun)

  Svara

   *kolla

   Svara

   Nya Mogis – stängd mun och retuscherat ansikte och ögon! Voilà!

   Svara

    Ja här var det facetune deluxe!

    Svara

     Svårt att avgöra kvaliteten på produkterna hon gör ”reklam” för när bilden är sönderredigerad. Inger verkligen förtroende och köplust!

     Svara

      Och du tror inte att en reklambild för låt säga en Loreal-mascara i valfritt modemagasin är retuscherad?

      Svara

   Bara Sandra B kvar nu då! :O

   Svara

   Kände inte igen henne här, hon har väl ändå sett exakt likadan ut i 10 år.

   Svara

  Ny min/pose med stängd mun!

  Och framförallt – Mogi har börjat lägga rejält med filter på alla bilder. Påsarna under ögonen är plötsligt helt bortblåsta och även alla kråksparkar utsuddade. Kände knappt igen henne!

  Svara

  Hon Tess Montgomery, har du spanat in henne?
  Hon har rätt ok med följare men väldigt få likes. Mycket hashtags, hon påstår att hon ej kommer i rätt algoritm men verkar va en del köpta följare eller spökkonton?

  Svara

   Henne har jag också fått sponsored posts från.

   Svara

   Men Gud hon försöker verkligen så hårt men lyckas inte

   Svara

  Likadant med Forni, hon har dykt upp flera gånger…

  Svara

  Jag förstår inte riktigt texten i inlägget. Är ”grejen” att mogi taggar företag i hopp om spons/ ersättning i efterhand (Percy Nilegård-style)? Eller är det nåt annat?

  Svara

   Att hon har skrivit ett helt vanligt inlägg, och sen betalat för att det ska synas mer.

   Svara

    Tack!

    Svara

   Haha, Percy Nilegård ❤

   Svara

  Jag vet inte ens vad algoritm är. Ska man liksom veta sånt bara sådär?

  Svara

   Lugn, det kommer du att få lära dig på matten i årskurs 7.

   Svara

    Vad gullig du är! Tack för att du inger hopp!

    Svara

   Det är nog ganska många som använder ordet algoritm utan att faktiskt förstå vad det egentligen är, så du är inte ensam.

   Svara

   Ett bra exempel på algoritm är tex ett matrecept, dvs ett antal instruktioner som man ska följa. Det är väldigt viktigt när man skriver ett program tex, i vilken ordning ska en beräkning göras, eftersom en dator gör saker i den ordning man har bestämt. I det här fallet innebär det tex att deras algoritm innehåller ett antal regler kring vilka inlägg som ska visas först. Då kommer deras tjänst gå igenom reglerna i den ordning som är bestämt dvs deras algoritm för vilka inlägg som ska visas. Jag hade nog inte tänkt så mycket på algoritmer innan jag pluggade 😜 men desto mer nu 😁//datavetaren

   Svara

  https://www.expressen.se/nyheter/stammer-lakarna-for-att-sonen-har-downs-syndrom/?referrer=rotator-item-1 vissa är inte riktigt kloka vill tjäna pengar på sin stackars son.

  Svara

   Sjuka människor… Jagkan förstå att det är en sorg och en chock att få ett barn med ds. Då menar jag inte på individnivå, de jag känner till som fått barn med ds älskar sina barn oändligt, utan snarare att de ofta är hjärtsjuka och har andra medicinska problem, inte kommer klara sig själva som vuxna osv. En oro som är större än de flesta förstår.

   Men så är livet, och att gå ut o säga att de tagit abort om de vetat är ju bara sjukt.

   Ps, bra förebilder är erika westerblad och hennes man som har en liten pojke med ds

   Svara

   Eller så vinklar tidningarna det rätt mycket. De skriver ju i artikeln att det finns massa fall där detta har inträffat och att sjukhus har fått betala stora summor för att de inte har testat det innan. Det är sjukt tråkigt att vi lever i en värld där man känner att man vill göra sig av med DS-barn det kan jag hålla med om, men vi har också skapat den här världen där vi har rätten att få veta sånt innan man föder barn och i det här fallet så verkar de ju inte ha fått veta det innan men istället blivit lurade att de har det (enligt dem). Jag känner inte familjen men tycker att det är en väldigt vinklad artikel där man ska känna att de bara utnyttjar sitt barn när de egentligen bara verkar känna att sjukhuset har gjort fel som inte har informerat dem om något som de ansåg vara viktigt i deras beslut.

   Svara

  Just nu ser jag sponsrad reklam för Nespresso i mitt Instagram-flöde.
  Är det så säkert att det är Bella som ligger bakom bara för att hon samarbetar (samarbetat) med Nespresso?
  Det kan ju vara vem som helst av de influencers jag följer. Eller Nespresso själva.
  Hade det varit Lavazza hade jag direkt misstänkt Bella dock 🙂
  Däremot ser jag också reklam för Fogia och där kan jag kanske misstänka att det är på grund av Bella. Fogia var ju med och möblerade upp hennes hus på Lidingö bl a arbetsrummet. Och Fogia är ganska ovanlig som annonsör.

  Svara

  Har det inte med att göra med att man hoppas att få nya följare, folk skrollar förbi och klickar vidare om det är intressant. Jag har själv hittat nya konton så 🙂

  Svara

  Men hur ser det ut under ögonen och ut mot tinningen? Ser faktiskt ut som hon inte ”blandat” sin makeup ordentligt?

  Svara

   Det heter facetune!

   Svara

    Nej nej det är produkterna som är så bra.

    Svara

  Fan vad jag avskyr ordet ”vaycay”… Både Mogi och Blondinbella använder det samt de flesta ”influensers”. Ett extremt töntigt ord som vara känns väldigt pinsamt och ”try hard”.

  Svara

   Trodde det stavades vacay? 😎

   Svara

  Har hon dragit ett fett concealer-streck ut mot huvudet? Ser ut som en i Turtles.

  Svara

  Måste vara så jobbigt att vara influenser ! Jaga jaga, hålla reda på allt! Följare, samarbeten. 24/7! Undra vad timpenningen är egentligen!

  Svara

   Det där är en intressant fråga. Gå klart gymnasiet, kanske plugga litet till och sedan börja jobba. Utveckla sig, byta arbetsgivare, göra litet karriär. Och när man går hem är man ledig.

   Undrar hur många som bloggar mycket är beroende av en till inkomst i familjen? Som du säger, det måste till rätt många timmar för att få in bloggpengar. Ständigt vara på språng för att leverera innehåll. Sedan börjar åren smyga sig på, och nya färska förmågor kommer in på bloggscenen. Måste vara stressigt!

   Svara

  Du kanske ska testa att göra någonting annat och lägga ner din blogg eller iaf ta lite semester, ta ditt ansvar och ge andra ”semester” och lite hjärnvila – för du måste ju förstå och se vad denna blogg gör med folk, inte f-n mår folk bra av att hänga här men det blir som ett gift för somliga och de blir besatta och triggade av att mobba och vara elakka. Det märks ju att folk inte mår bra, vissa blir mer bittra och hatiska och andra blir ledsna av att läsa elakheterna och sjuka påståenden. Du kan ju omöjligt må bra av att skriva en massa inlägg varje dag, ofta uppretad och ilsk, visst du tjänar pengar på det men snälla ta ditt ansvar.. för både din egen hälsa och andras… Denna blogg ökar på den mentala ohällsan.

  Svara

   Aj, svårt låta bli gå in skriva här? För du måste ju inte. Kanske du har någon vuxen i din närhet som kan hjälpa dig lägga in en spärr så du inte kan läsa denna blogg.

   Svara

   Du har skrivit 16 kommentarer på dessa två inlägg, kommentarer där du gormar och skriker på allt och alla som inte är odelat positiva till Isabella Löwengrip.
   Att DU behöver ta en paus härifrån är nog ingen överdrift men lägg inte din egna oförmåga till att backa ett steg när det blir för mycket på oss andra.
   Så börja DU med att ta en paus för vad du gör är det enda du kan påverka.

   Svara

    Nej detta var den första och enda. Men jag läste det inlägget och man blir nedstämd och rädd nästan, det är sorgligt. Ja det är svårt att inte gå in och läsa här och man blir uppretad och ledsen, ser hur en del verkar besatta av denna blogg och av vissa personer. Ni kan ju inte förneka mobbningen och elakheter som flödar här. Men visst… Du är så arg, det verkade känsligt och du tar inte till dig… men ett gott råd bara. Rannsaka dig själv och tänk lite.. Hoppas du mår bättre snart iaf och får en trevlig semester om du tar någon.

    Om du kollat föregående inlägg så tycker du det är okej med alla elakheter eller, tror inte någon tycker alla måste vara odelat positiva till IL, du vinklar och överdriver som vanligt, men att hålla sig till fakta och skita i vissa grejer vore väl något men nejdå allt IL gör är fel och allt vinklas och vänds till fel. Det är ju bara så sjukt och galet. Och din ilska alltså… ja ja men det är du och detta lär väl inte släppas fram.

    Svara

     Ditt första och enda? Du tror ärligt talat att någon köper det?🙄

     Gå hem, du är full.

     Svara

    Och så fick man inte svara hahaha så feg du är, så pinsam och fula metoder.. o så säger du om andra. Din reaktion talar sitt tydliga språk förresten – du behöver en paus, du mår inte bra.

    Svara

     Ja, det är för din egen skull. Du verkar må så dåligt av att vara här inne, som att du inte kan hantera det.
     Och jo, 17 kommentarer från samma ip-nummer idag och all kommentarerna låter ungefär likadant.

     Så ta en paus nu.

     Svara

    Går det inte att blocka den här personen permanent? Jag blir illa till mods av hens fientliga och maniska kommentarer!

    Svara

     Hur blockar man någon som hela tiden använder olika ip-nummer?

     Svara

   Jag måste säga att jag håller med dig.

   Svara

   Snälla Anonym 14:06.
   Är det någon som ska backa från bloggen och ta semester är det du.
   Jag tror vi alla har förmågan att själva avgöra om och när vi ska läsa och skriva här…inte du.

   Svara

  I mitt flöde ser jag ofta sponsrade inlägg som är ”vanliga”. Man ba ”Va?! Följer jag denna?! Måste in och avfölja… ”Och så ser man att man visst inte följer dem. Så. Sjukt. Jobbigt. 😫😉

  Svara

   Då är det influencers ”organiska inlägg” som förvandlats till annonser för större räckvidd.
   Det är väl något slags win-win för annonsören och influencern.
   Annonsören får sin annons spridd och influencern kan få nya följare och tjänar dessutom extra på den större spridningen.
   Förlorarna är de som använder gratistjänsten Instagram 🙁

   Svara

  https://www.resume.se/nyheter/artiklar/2019/06/05/nya-verktyget-varumarken-kan-boosta-influencers-pa-instagram-som-annonser/
  ”Instagram har lanserat ett nytt verktyg som låter där annonsörer betala för att göra om influencers organiska inlägg till annonser och på så sätt nå en större målgrupp.”
  ”Fram tills nyligen var den potentiella räckvidden för annonsörer som betalade influencers för sponsrade inlägg begränsad till influencerns följarskara på plattformen. Via verktyget, som heter ”paid partnership tool”, har varumärket möjlighet att betala för att sprida inlägget till Instagramanvändare som inte följer den specifika influencern.”

  Svara

   Är det inte hemskt att instagram tar betalt för att man skall nå de personer som redan följer?

   Svara

  ”I rent undersökande syfte”… jovisst.
  Är väl ganska självklart att folk vill ha fler följare?

  Svara

  Tydligen inte så framgångsrikt eftersom bilden bara har typ 280 likes efter en dag, med 31000 följare…

  Svara

   Jag har hellre kvalité än kvantitet. Driver ett litet IG-konto inom en liten sport och dessutom den (jämförelsevis) 3 Ligan i sporten. Men har 400 följare och alltid runt 150 likes samt 150-200 storyviews. Hellre folk som följer för att de har intresse och engagerar sig än ett jättekonto och procentuellt lågt med likes. Men så vill jag inte tjäna pengar på det heller. Får ständigt förslag från IG att jag ska betala för att promota ett inlägg så det når runt 30 000. Varför? När 29 600 av dom är helt ointresserade?!

   Svara

  Får MASSOR av sån reklam, random kontons random bilder. Trycker alltid i att dölja för att det inte är relevant. Känns för desperat på nåt sätt…

  Svara

  Annica ska släpa med hunden till Kroatien för en veckas semester och det ska visst vara flera hundar som ska med. Jag fattar inte hur dom tänker?? Varför i hela friden vill man utsätta sin trubbnosiga hund med andningssvårigheter för en lång flygning och extremvärme helt i onödan? De andra hundarna som ska med är tydligen någon amstaff bastard eftersom det var osäkert om den ens fick komma in i landet pga kamphund, dvs den är stor och måste då åka som cargo. De behandlas verkligen som bagage, buren slängs runt, det är kallt och väldigt mycket väsen och hög ljudnivå. Burar har gått sönder och hundar har kommit lösa. Tex lilla Bamse som aldrig hittades. Känner till flera fall där hunden aldrig blivit sig själv igen efter att ha flugit som bagage, deras psyke har förstörts och de har blivit nervösa och rädda för allt. Kroatien har dessutom rabies och flera andra smittsamma sjukdomar. I vissa fall kanske hunden måste flyga, tex vid flytt till annan kontinent. Men för en kort semesterresa? Skulle ni utsätta er hund för det? Varför i så fall? För mig är det höjden av egoism och visar noll insikt i hur hundar fungerar och vad hunden mår bäst av, de tänker bara på vad som är mysigt för hundägaren.

  Svara

   Men vad är det för fel på folk?! Vi ska på lite solsemester imorgon, och mitt barn var besviken över att vår hund inte ska med så vi har pratat om att hunden har det SÅ mycket skönare hemma hos mormor där han får ligga i skuggan i trädgården och dessutom slippa en flera timmars flygresa för att komma till 35 graders värme. Barnet förstod, men uppenbarligen finns det vuxna som inte gör det…

   Svara

  Jag följde Mogi, kände även hennes kusin (Joella) och följde även hennes syster. Mogi har alltid exponerat sig för solen och även kallat sin solbränna för ”Negro Beauty” detta var säkert 13år sedan och kan inte hitta det på hennes blogg.

  Det var många som sa att hennes hy skulle åldras i förtid. Måste bara säga att Laura Mercier och Hourglass är två at de största inom makeup. De båda skönhetshusen är GIGANTER. Jag har extremt svårt att tro att de samarbetar med vem som helst. Hon verkar vara helt verklighetsfrånvänd om hon tror att vi skulle gå på detta. Du blir inte sponsrad av dessa märken. Du blir i så fall ambassadör och arbetar med att promota produkter. Men antar att hon menade att hon blev sponsrad av Caia men ville även nämna de andra märkena vilket är konstigt i sig.. Nej, jag får inte ihop detta.

  Svara

   Och snälla ge inte Mogi hat nu. Detta var för längesedan och vem vet vad som skrevs för över 10 år sedan, men när jag tänker efter så har alla ett ansvar att inte sprida information som man inte kan bekräfta till 100 procent såhär många år i efterhand. Såklart att jag inte hittade på kommentaren men samtidigt kan jag inte bekräfta den helt så därför borde jag inte nämnt den.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.