Vad kommer hända med Nordic Tech House nu?

Köpare till aktierna är de tre andra grundarna Viktor Lundqvist, Linus Kaasik och Patrik Unevik.

Isabella Löwengrip har nyligen flaggat för att hon ska tillbringa halva sin tid i USA och detta uppges vara en orsak till att hon nu säljer sina aktier i Nordic Tech House.

I en kommentar till försäljningen säger Isabella Löwengrips kommunikationschef Marisol Was:

“Det är ingen dramatik i det här. Isabella kommer att fokusera på sin nya byrå i USA och Löwengrip invest och Löwengrip Beauty i Sverige, därför säljer hon sina aktier i Nordic Tech House. En orsak till försäljningen är också att det är svårt att skapa en skalbar verksamhet om man bara ska förlita sig till marknadsföring via Isabellas kanaler”. //Från Breakits artikel

Isabella Löwengrip säljer alltså alla sina aktier i sin start up-fabrik ”Nordic Tech House” efter att flaggat för något liknande att hända i och med att hon både övergav dem med ett gigantiskt kontor i nya Urban Escape och en rent hiskeligt hög hyra på dryga 500 000 kr/månad, och lämnade styrelsen för både NTH och HH i slutet på juni 2019.

Jag undrar sannerligen hur NTH ska lösa marknadsföringsbiten av sina åtaganden i och med att Isabella – med sina kanaler – stod för majoriteten av den.
Teama upp med en ny stor blogg?
Man kanske borde slänga iväg ett litet mail till dem? (OBS! Skämt)

278 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vad gör NTH egentligen? Fattar verkligen inte.

  Svara

   Ansiktsigenkänning?

   Svara

   Önskar att CC, som anser sig vara insatt, kunde ge lite fakta avseende NTH eftersom det är många som inte vet det.

   Svara

   Undrar också, bara sett det om ansiktsigenkänning. Gick ju dock inte så bra ihop med GDPR, såg på datainspektionens hemsida att NTH fått ett föreläggande att svara på ganska många frågor, minns inte till vilket datum, bla om personlig integritet och intresseavvägningar osv. Orkar inte leta upp nu..

   Svara

   Inget vet. 🤷‍♀️

   Svara

   När Bella var med: så litet som möjligt. Nu: för helvete, vi måste hyr ut halva kontoret och butiken nu när fröken fisförnäm inte klarade av att åka hiss från garaget.

   Svara

    Typ så ja

    Svara

   Inte jag heller. Och jag har läst och försökt förstå 😂 känns så vagt och inte direkt nåt konkret.

   Svara

  Bella har INTE lämnat styrelsen för Hermine Hold alltså H Hold Fashion AB.
  Tvärtom så är Hermine Hold något hon tänker fortsätta att jobba med enligt bloggen.

  Svara

   Hon skrev vid något tillfälle att hon lämnat styrelsen dock. Men jag oxå läst senaste i lägget på hennes blogg.

   Svara

    Tror inte hon skrivit att hon lämnat den styrelsen dock men att hon hade funderingar på det, men hon är kvar där tydligen som delägare.

    Svara

    Ja, i april skrev hon något om att lämna styrelsen för Hermine Hold.
    Men det var nog förhandlingstaktik. Eller så kändes det så vid den tiden.
    Däremot har grabbarna från iDeal lämnat styrelsen. Nu är det Bella, Linus och den norska damen.
    Förmodligen har ägarna till iDeal of Sweden (via deras holdingbolag Barbaresco holding AB) sålt sitt ägande i Hermine Hold.
    Annars borde man väl ha behållit åtminstone en styrelsepost kan man tycka.
    Men jag vet inte vem den norska damen Hege Lee Mandt Norberg representerar. Ny ägare? Gamla ägare?

    Svara

     Men Linus är samma Linus som i NTH va?

     Svara

      Ja

      Svara

     Hege Lee Mandt Norberg är en man.

     Svara

      Aldrig hört talas om en man som heter Hege. Det är ett kvinnonamn. Mansnamnet är Helge.

      Svara

      Hon är ingen man!

      Svara

      How dare you assume Hege’s gender!

      Svara

     1. Bara för att man är delägare så behöver man inte sitta i styrelsen, i stora bolag så är det snarare tvärtom att styrelsen oftast består av extrema personer.

     2. Isabella ville lämna styrelsen men hon blev kvar enligt önskemål.

     Svara

      Externa personer menar du va?

      Svara

       Haha fast Bella är extrem så helt tokigt uttryckt var det faktiskt inte

       Svara

       Haha, ja autocorrect gick lite fel där 😉

       Svara

  Undrar om hon någonsin kommer hitta något som hon står fast vid.

  Svara

   Hon är ju i 20-års åldern. Plus att hon klarar sig själv. Klart man inte ska binda sig innan man hittar rätt

   Svara

    Hon fyller 29 år om någon månad. Hon är inte purung.

    Svara

     Inte lastgammal heller direkt.

     Svara

      När man är nästan 30 år bör ju stora delar av ens personlighet ha utvecklats färdigt, eller anses man ung och omogen tills man är 40-50 år?

      Svara

       Hjärnan är plastisk. Man utvecklas hela livet. Utvecklingen stagnerar inte bara för att man uppnått en viss ålder. Att hon är omogen är din sanning, men behöver nödvändigtvis inte vara allas sanning.

       Svara

        Personligheten brukar dock vara ganska fast, nu pratar vi personlighet och inte hjärnans utveckling. Man kan ju bestämma sig för att t ex bli extrovert fast man i grunden är introvert, men det är nog få som lyckas med en sån förändring. IL gillar att dra igång saker, hon är verkar dock inte vara vidare intresserad av att förvalta dem. Hon gillar att uttala sig tvärsäkert om saker som hon alltid/aldrig mer ska göra för att två veckor senare ha ändrat sig. Möjligt att allt bara är skådespel men jag skulle misstänka att egenskaperna är en stor del av hennes grundpersonlighet.

        Svara

         Projicering?

         Svara

         Hon skulle vara en grymt bra säljare!

         Svara

         Finns fler som ändrar sig, än värre, det är inte särskilt konstigt. Isabellas grej är ju att vara med i uppstarten för att sen gå vidare och lämna över, det har hon ju förklarat flera gånger. Ingen kan ju driva hur många bolag som helst det säger sig självt. Detta var nog ganska klokt.

         Svara

         Ja så kan det ju vara, men det ör väl inget brott att ändra sig? Om inte annat ger ILs livsval den här bloggen luft så att ni snillen kan fortsätta att spekulera!

         Svara

     Säg det till alla som kommer på vad de vill plugga till vid 28-29. Herregud vid 28-29 har du ju hela livet kvar framför dig.

     Svara

      Min kompis är 33 och började precis skola om sig till lärare. Tror inte ens hon är äldst på utbildningen.

      Bara 20åringar som tror att livet är slut efter 25. 🤷‍♀️

      Svara

    30 minus.

    Svara

   Varför måste man ha något att stå fast vid? Vissa är bra på att dra igång saker och vissa är bra på att förvalta det andra dragit igång. Det är ytterst ovanligt att vara framgångsrik och lika bra på båda.

   Svara

    Därav det osannolika att Bella skulle kunna bygga ens något embryo till ett nytt Estée Lauder.
    Det tar tre generationer ägare och 60-70 år att bygga en världsomspännande koncern.
    Bella saknar till och med den uthållighet och det tålamod som behövs för en riskkapitalist.

    Svara

     För att hon jobbar 100 ggr snabbare än alla andra, tror hon. Tiils hon tröttnar förstås och kommer på en ny idé. Ihärdighet är ju inte riktigt hennes grej.

     Svara

      Hon orkade inte ens fullfölja gymnasiet

      Svara

       Då hade hon ju redan företag och tjänade stora pengar, blev kanske lite mycket med skolan också. Det har gått ganska bra för henne utan fullföljt gymnasie 😉

       Svara

      Hon behöver mer semester och återhämtning än de flesta. Hennes arbetsdagar verkar inte allt för ansträngande i mina ögon.

      Svara

       Å andra sidan så är hon nog sällan helt ledig på sina semesterdagar. Håller med om att hennes dagar inte alltid ser så ansträngande ut med det är nog mycket jobb, typ mailande på kvällar, och man har sett att de har haft möten sent på kvällar och så där. Och helt ärligt – det verkar vara mycket som görs och utformas som man liksom inte ser, hon verkar ju ganska snabb med saker och ting också.

       Svara

     Bella har ett driv, huvud för affärer och ett mod. Du vet att de varit runt i världen och lanserat sitt märke va, det säljs i många länder bl a Australien. Det behöver definitivt inte ta tre generationer för att bygga en världsomspännande koncern nejdå det finns andra som blivit det utan tre generationer. Bellas grej är ju att vara med i uppstarten för att sedan lämna över och gå vidare. Vi får väl se om hon håller fast vid Löwengrip Beauty, tror nog det.

     Svara

      Före årsskiftet la IL upp en plan för lanseringen av sina skönhetsprodukter i Australien, Kina och USA. Hon rapporterade flitigt om detta i div intervjuer. Med tanke på hur duktig IL är att berätta om sina framgångar är det rimligt att tro att hennes lansering inte gick som planerat. Skulle vara väldigt intressant att läsa Q1 och 2 rapporten samt prognosen för Q3 för Löwengrip Beauty.

      Svara

      Har du omsättningssiffror för de länder hon etablerat sig i. Gärna även med Return on Investment. När vi har den informationen kan vi beskriva hennes skicklighet.

      Svara

       Australien, Kina och USA…
       Dessa ”utlandssatsningar” var endast rökridåer för att Pingis och David skulle kunna göra några långresor som tjänsteresor innan de fick barn. Det var aldrig fråga om allvarliga satsningar på några utlandsmarknader. Bella använde dessa tillfällen till att ge intervjuer i lokalpressen och boosta sitt eget varumärke. Hon hade redan sina tankar inriktade på New York.
       Sen fanns säkert en baktanke att överdriva Löwengrip Beautys värde internationellt eftersom både Bella och Pingis ville sälja om de fick ett bra pris. Var bra att inför intressenter kunna hänvisa till att man fanns etablerad internationellt.
       Nej, Löwengrip Beauty är inget på någon marknad utanför Norden. Frågan är vad märket ens är nu för tiden på sin hemmamarknad där det borde vara som starkast…

       Svara

        Säljs på dollarstore. Inga kvalitetsmärken finns där.

        Svara

         Känns som om de tappat intresset! Var länge sedan som ngt Apotek fick besök av damerna och förresten finns det överhuvudtaget någon personal kvar? Flydde inte alla hals över huvud i våras!

         Svara

          Enligt årsredovisningen för 2018 var medeltalet anställda i Löwengrip Beauty 19 totalt motsvarande heltid. Antalet anställda var alltså större om man tar hänsyn till att inte alla jobbar heltid.
          Så här så läget ut i maj:
          https://bloggbevakning.se/2019/05/12/statistik-bonanza/
          Svårt att veta hur läget ser ut nu efter sommaren. Helt utan personal är man i alla fall inte. Men en del nyckelpersoner har försvunnit vilket borde påverka företaget. Annars kan man ju undra vad de sysslade med 🙂

          Svara

        Åh herregud ni är otroliga.. det var känsligt, så fort något positivt skrivs om IL så ska ni motbevisa nej men det är så och så och har du siffror på försäljning osv… ASSÅ. Det är iaf etablerat i många länder och det säljs på bl.a. Meyers i Australien. Så jo det finns en marknad utanför Norden, hur bra de säljer överallt vet jag ej men en del säljs nog, det är ju bra produkter. Denna Pongo alltså haha anar vem du är.. och Pluto 😆

        Svara

         Du har fel för du kan inte veta vem jag är. Inte ens gissa.

         Svara

         Anonym 12.07 – det handlar faktiskt inte om att vara negativ mot IL. IL har många bra strängar på din lyra. Hon har ett driv som tar henne långt. Hon var först med att blogga kommersiellt. Hon är/har varit en förebild för många unga influensers. Hon har väldigt framgångsrikt byggt sitt eget personliga varumärke.
         Men hon är inte en affärsman och entreprenör. Hon saknar inte bara basala kunskaper utan även förmågan att kompensera för de viktiga egenskaper som hon själv saknar. Personligen tycker jag det är jätte tråkigt när duktiga människor spolar ner det de verkligen är duktiga på samt resultaten av sina framgångar, i toaletten. Jag hoppas att någon gammal räv därute i affärsvärlden vill hjälpa henne som en mentor som både boostar men framförallt utmanar henne.

         Svara

          Hon var inte först med att blogga komersiellt. Englas Showroom fick tidigt betalt av stora företag som Lindex och Kappahl för stora banners längst upp på bloggen, innan Bellas blogg ens blivit värderad. Det är bara Bella som pratat så mycket om det att hennes sanning tillslut blivit allas sanning.

          Svara

           Tack för info det kände jag inte till.

           Dessutom är Engla åtta år äldre än Bella. Det betyder att hon gott och väl var myndig 2005 när hon började med Englas Showroom. Det gjorde det enklare för Engla att sköta bloggens ekonomi på egen hand.
           Bella var omyndig de första åren hon bloggade och det var hennes pappa som skötte bloggens affärer. Första åren bloggade Bella på GLife och fick blogglön därifrån. Det var också GLife som sålde annonser på bloggen. Bellas pappa startade Spotlife vilket Bella gärna glömmer.
           Allt detta talar Bella inte om nu för tiden. Hon vill verkligen få det att framstå som att bloggandet i Sverige började med henne. Kanske rentav är det Isabella Löwengrip som startade hela universum? Bang.

           Tack Pongo och C. Erkänner villigt att ILs karriär före 2016 är jag inte jätte insatt i varför jag felaktigt antar saker utan att faktakolla.
           Hörde henne tala på ett event 2016 och visste knappt vem hon var mer än någon bloggtjej som aspirerade på att titulera sig superentreprenör.
           Tycker det finns ett visst underhållningsvärde att följa hennes förehavanden. Det är som att titta på en TV såpa. Man vet aldrig riktigt vad man kan förvänta sig.

   Om man har ett investmentföretag så brukar det gå till så att man investerar och när bolaget kan tuffa vidare för egen maskin så säljer man sin andel, inget konstigt med det

   Svara

  Byrån i USA och stiftelsen är två olika saker va? 😳

  Svara

   Ja, om det över huvud taget är något så är det två olika saker.

   Svara

    I hennes tempo så är det dessutom två saker som inte finns om så där 2 år.

    Svara

   Ja men byrån ska jobba med stiftelser

   Svara

    Byrån ska jobba med olika saker, bl.a marknadsföring, investeringar och konsulting om jag förstått det rätt.

    Svara

     Den ska inrikta sig på privatflyg, stiftelser och två saker till enligt en artikel som publicerades för inte så länge sen. Byråer jobbar med marknadsföring och konsult ja (inte investeringar oftast) men det är ju en grund för en byrå.

     Svara

  Ansiktsigenkänning?

  Svara

  Varför skulle hon ha varit det? Hon och Philippe blev ju tillsammans igen för några månader sedan

  Svara

   Fast det är slut nu igen väl….!?!? #neverneverendingstory

   Svara

   Fast det verkar ju vara slut igen, kan det ha undgått någon? Antagligen, misstänker det också men det är deras sak.

   På tal om Bianca, någon som såg hennes säljstory för mobilskalen? Jisses så överdrivet och överspelat det kändes haha

   Svara

   läste någonstans att hon va det med asap rocky under lollapalooza

   Svara

    Rätt åt Philip skitstöveln ifall hon nu var det.

    Svara

     Jag hänger verkligen inte med, Bianca sa ju i podden för bara några avsnitt sedan hur otroligt kära dom är igen och hur Philippe gör allt för att hans prinsessa ska vara lycklig för resten av sitt liv och så håller det i några veckor? Hoppas innerligt att de förstår att det är dags att gå vidare på riktigt nu..

     Svara

    Hur uppkom det här asap+Bianca ryktet?

    Svara

    Också hört talas om asap ryktet….

    Svara

     Varför skulle hon ha varit otrogen med Asap Rocky? Minns tom att hon sa i hennes podd att han inte alls var hennes smak, kommer ihåg att Alice sa att hon tyckte att Asap var snygg men Bianca höll inte alls med på den punkten.

     Svara

      Hon kan väl sära ändå. Han är ju ändå ”känd”.

      Svara

       🤦‍♀️🤦‍♂️🤦‍♀️🤦‍♂️🤦‍♀️

       Svara

       😂😂😂

       Svara

       Är det så du jobbar eller?

       Svara

      Det är en och samma IG-användare som skriver detta överallt. Tydligen funkar det för hen

      Svara

    När folk kommenterar om asap under hennes instagram så raderas kommentarerna väldigt fort🤨

    Svara

  Svara

   Alltid lika underhållande! Way to go!

   Svara

   Men sluta någon gång C hur orkar du?

   Svara

    Men det ÄR inte jag!! Jag har INGENTING med kontot att göra!

    Svara

     Önskar att ALLA slutar spekulera och gissa vem har kontot och peka ut olika personer. Who cares om ett illa gjort satirkonto.

     Svara

      Pilluttan dig!
      Where!

      Svara

     Bara Stollis som tror det

     Svara

    P

    Svara

    Står ju Isaak Griplööv, om man kollar insta från sin dator. Då står de det på fliken för internet sidan du öppnade..

    Svara

   Älskar Griplööv 😁 😂 🤣

   Svara

   Måste ju vara Hajen bakom både detta och HH kopian! Älskar humorn😂👌🏼

   Svara

    Nej det är inte Hajen, kan inte vara han. Ganska säker på vem det är. Ja samma som HH-kontot fattar man ju. Inte minsta kul, stört besatt snarare. Hur kan det ens tillåtas.

    Svara

     Om du vet vem det är, kontakta personens föräldrar.

     Svara

      Det är inget barn så varför kontakta föräldrar? En medelålders så föräldrar är gamla el avlidna, eller kanske läser här 😉

      Svara

     Varför inte Hajen?

     Svara

    Jag tror också det är hajen och jag tror vissa inlägg har en sanning bakom. Tex inlägget bild 17 räknad från start angående belåning på huset !! Helt övertygad om att det är hajen, på något sätt samma slags genuina humor

    Svara

   Hemmateamet är bäst 😂

   Svara

  @camcam
  Är den tävling som Niinis har på sin insta ok?

  Svara

  roligt att marisol känner det nödvändigt att nämna ”Det är ingen dramatik i det här”

  det var det ingen som trodde heller? 🤔 dåligt försök att få igång spekulationer om tvist.

  Svara

   fast det brukar väl dock vara det första som folk börjar spekulera om? var väl antagligen pga att läsarna historiskt sett målar upp spekulationer och egna teorier om vad som kan vara en annan bakomliggande anledning som hon ville klargöra snabbt att så inte är fallet.

   Svara

   Ärligt, tror inte på den teorin.

   Svara

    Var svar till rebecka //anonym 18.53.

    Svara

   Men var det inte massa spekulationer här när Linus valde att gå på både Margaux och Isabellas fest? Något som fick ett helt inlägg här, som dessutom var felaktig. Så klart det hade spekulerats.

   Svara

   Fast det tror väl folk här alltid, eller vill få det till att det är ovänskap, brist på pengar osv så fort Isabella lämnar något eller ändrar på något. Så mycket spekulationer och påhitt här ju och i övrig media så det förstår man väl att Marisol ville motverka genom att säga det. Tror inte hon ville få igång spekulationer tvärtom.. men det blev såklart spekulationer här ändå haha

   Svara

  Kommer vi att få se några stämningar framöver nu?

  Isabella har väl investerat i företag (via NTH), och som ersättning ska hon göra reklam för dom på hennes blogg.

  Eller så hedrar hon dom avtalen och fullföljer, men det låter inte något som Bella skulle göra.

  Svara

   Det som kan vara lite problem med är avtalet med NextCell Pharma. Bella ska göra reklam för Cellaviva i sina sociala medier. Avtalet löper till 13 mars 2020. Under avtalstiden får NTH inte avyttra de aktier de fått.
   Nordic Tech House ska få aktier värda 2 miljoner kr i halvårsvisa portioner under de två år som avtalet löper. Om Bella inte fullföljer så är det frågan vad som händer med avtalet.
   https://news.cision.com/se/nextcell-pharma-ab/r/nordic-tech-house-investerar-i-stamcellsbolaget-nextcell-pharma-ab,c2471622

   Svara

    Här är jag inte så insatt. Är inte Pingis Hadenius syster inblandad i Cellaviva på något sätt?

    Svara

  Tycker Bella är cool, hon vågar starta och satsa. Hon skapar jobbtillfällen och går sen vidare till att skapa fler.

  Svara

   Hon skapar nya, men inte fler. Hon lämnar ju oftast sjunkande skepp efter sig där arbetarna försvinner.

   Svara

   Du menar som Dubai-projektet? Ego Boost? Så jävla illa skött.

   Svara

   Hon bygger luftslott. Och folk går på det. Om NTH finns överhuvudtaget är det bra att hon lämnat. Vill man framstå som ett seriöst företag bör man inte ha någon anknytning alls till henne i dagsläget.

   Svara

  ”En orsak till försäljningen är också att det är svårt att skapa en skalbar verksamhet om man bara ska förlita sig till marknadsföring via Isabellas kanaler”.

  Förlåt, men h u r kan nån ens för ett ögonblick tro att den typen av bolag skulle kunna uppnå någon som helst skalbarhet genom marknadsföring i ego-bloggen IL driver?

  Svara

   Man har sent omsider insett att det finns en begränsning i hur mycket reklam man kan proppa in i en influencers kanaler. I synnerhet som många av Bellas samarbeten det senaste året blivit väldigt hårt kritiserade av läsarna. Både NaturalCycles och Cellaviva har fått mycket negativa kommentarer som fått stå oemotsagda på bloggen. Man kan ju undra hur samarbetspartners upplever sådant…
   Normalt brukar Bella teckna sig för ett års reklam i utbyte mot reklam på sociala medier. Efter det första året blir det ett vanligt kundförhållande. Det avtal med NTH som ännu inte är avslutat i så fall är Cellaviva (som jag skrev ovan). Övriga engagemang via Nordic Tech House kan vara avslutade nu t ex Stylein och FitnessCollection.
   Men det där bör förstås vara utrett nu om Bella och Pingis sålt sin gemensamma 25%-andel i NTH som de äger via ISPI Holding AB (där även Löwengrip Beauty och minoritetsposten i Flattered finns).

   Svara

   Det var en intressant artikel nyligen i DN om hur aktuell forskning nu visar att s.k. influensermarknadsföring inte alls är så effektivt som man tidigare trott. Det bidrar nog till att NTH inte är lika intresserade längre. Det gör också att luften lite går ur den affärsidé som de haft med iDeal och HH.

   Svara

    Inte alls förvånad. Jag själv undviker jag företag som sammarbetar med korkade influencers.

    Svara

     Ja särskilt de som syns hos varenda en. Blir galen på tex iDeal. Förut DW-klockorna. Folk som gör reklam för sådant samt kastar ur sig alla möjliga samarbeten (som tex Bella gjort sista halvåret) tappt allt inflytande över mina inköp. Eller nej, de får att välja bort vad de än har samarbete med.

     Svara

   Vad betyder skalbart?

   Svara

    Att något kan ökas eller minskas efter behov: skala upp eller skala ner

    Svara

  Många hävdar allt blondinbellas luftslott kommer att raseras…. men börjar tveka??? Alla som säger de har massa saker på henne, stämmer de ens? För i sådant fall varför vill man inte bara då få ut den informationen då, vad väntar de på? Hon kanske inte är så dum ändå? (Spekulationer från en som inte är team Bella)

  Svara

   Tror att det är så att Bella är bra på att märka av när det inte går så bra i företagen hon startar och lämna precis i rätt tid innan något företag konkar. På så sätt kan hon säga att hon aldrig har gått i konkurs och komma undan, typ som en kackerlacka som alltid överlever. Sen startar hon något nytt istället och sen börjar det om igen. Får se om hon kan köra den taktiken framöver i och med amerikanska delägare i ”byrån”, har en känsla av att de inte är lika förlåtande.

   Svara

    Ja IL och PH har en osedvanlig känsla för timing vilket är något som IL är väldigt öppen med. Det som jag tror gör att investerare och delägare drar öronen åt sig är att ILs och PHs bolag är röriga. Det är svårt att bedöma vilken substans som finns i företagen, om det finns produkter som kan stå på egna ben och om verksamheten skapar värden. Jag kan inte se att det finns någon långsiktighet med ägandet och att det finns en strategisk plan för verksamheten. Jag tror även som någon annan skrivit att IL bolagen överskattar värdet av ILs kanaler.

    Svara

   Hon är faktiskt duktig entreprenör. Bara att kapitulera. Jag fattar inte att hon är 28. Hon är inte född in i HM koncernen heller. Nej, från mig blir det hatten av, coolt gjort. (& jag har aldrig varit inne på hennes blogg heller)

   Svara

    Nej, hon är en tidig bloggare med flyt som leker entreprenör. Hennes pengar kommer från bloggen, där hon vinner klick genom att skriva halvkorkade grejer som folk irriterar sig på. Hon kör på Trump-taktik. Hon är inte mer lyckad än Jockiboi. Det här är mest ett kvitto på vad som är fel med världen…

    Svara

     Det får du ju tycka såklart. Jag har varit yrkesverksam i 10 år och är riktigt imponerad. Man ser också att bakom hennes glättiga image döljer sig någon som jobbat hårt. Coolt!

     Svara

      Du verkar ha låg standard på vad som är coolt. Det är ganska konstigt att hylla någon som lämnar en massa konkade företag efter sig.

      Svara

       Du låter lite sur och inte särskilt objektiv. Är det verkligen så hemskt att erkänna att tjejen är en duktig företagare?

       Svara

        Men hon är ju ingen duktig företagare! Lämnar sjunkande skepp på löpande band, mer en bedragare än ngt annat

        Svara

        Nej, jag är inte sur. Intressant att du använder det argumentet när någon inte håller med dig 😂

        Någon längre upp skrev att det inte finns någon större skillnad mellan Jockiboi och Blondinbella – det är sant men Jockiboi har inte en massa misslyckade företag efter sig. Att ljuga, provocera och misslyckas konstant är inte coolt. Att näthata på transbarn på en specifik gymnasieskola för att locka till sig nya läsare när ens blogg höll på att konka är inte coolt. Att skriva att SD är ett rasistiskt parti men att man inte bryr sig om de får regeringsmakt för att rasism inte påverkar en personligen är inte coolt. Inte heller coolt att ljuga om en maskrosuppväxt som jippo eller att skryta om hur man mobbar anställda.

        Svara

      Ser du samma sak i Jockiboi och Trump?

      Svara

      Marisol? Är det du?

      Svara

       Hon är fullt upptagen med att bära väskor.

       Svara

  Bella och barnen flyger nu sista vändan till Frankrike denna sommar.
  Troligen flyger de reguljärt till Nice med SAS likt förra gången.
  Men Bella lägger upp en bild från 21 mars då hon flög i ”privatjet” till Oslo.
  Bilden är exakt som de andra hon la upp från det tillfället både på Instagram och i bloggen.
  Och en vas med tulpaner avslöjar att bilden inte är från augusti. Hennes kläder osv stämmer också med bilderna från mars.
  Självklart privatjetsprovokation.
  Dessutom blev jag förvånad över att båten tydligen fortfarande ligger vid bryggan och Bella tänker sig att använda den när hon är tillbaka. Jag trodde verkligen sponsorn skulle ha hämtat tillbaka båten inför veckorna i Frankrike om inte annat eftersom den skulle ligga obevakad så länge.

  Svara

   Det är lite roligt, för bilderna är tagna åt olika håll. Bilden från i våras har hörnet av vad som ser ut att vara en kudde på en stol till höger i bild. Dagens bild har samma kudde på en stol till vänster i bild istället. Bella har bara satt sig åt andra hållet och hoppas att det ska ha gått tillräckligt långt emellan bilderna för att folk inte ska se att hon har samma kläder, smycken och frisyr (och samma kudd-hörn) som förra gången.

   Svara

    Det är inte så att bilden är spegelvänd?

    Svara

     Nej, på första bilden syns pilotens hytt i bakgrunden, och på bild nummer två syns planets ”stjärt” i bakgrunden.

     Svara

       På den ena bilden ser man att hon kollar i nåt med en helt blank framsida, på den andra hur hon mycket ingående studerar denna tomma pärm … 😁

       Svara

        Självklart!

        Svara

        Haha men det är ju helt enkelt omslaget till nån slags kalender. 🤦‍♀️ Min kalender har också tomt omslag, betyder ju inte att den saknar innehåll.

        Svara

     Hon har tagit flera bilder vid samma tillfälle, och suttit på olika platser, så brukar det gå till så brukar många göra. Sen lägga upp bilder vid olika tillfällen, det är vanligt att hon lägger upp gamla bilder ibland och alla är inte tagna samma dag, så gör många. Allt är inte i realtid som visas och det är inte meningen att folk ska tro att allt är just i stunden och för dagen. Denna bild har hon visat tidigare dessutom, hon försökte alltså inte luras varför skulle hon det, vad skulle hon tjäna på det – nej utan som sagt alla bilder är inte i realtid, att det ens finns folk som inte förstår det.

     Svara

      Luras? Det är en definitionsfråga.
      Bella flyger reguljärt men visar en gammal bild där hon sitter i ett chartrat business jet.
      Hon kunde lika gärna använda en arkivbild när hon flyger reguljärt. Men, nej.
      Självklart gör hon det för att få reaktioner. Skulle hon visa att hon kliver på ett SAS-plan med barnen skulle hon få
      10 kommentarer, visar hon en bild inifrån en ”privatjet” får hon 200.

      Svara

    Men jag skrattar ihjäl mig åt er, vart vill ni komma? Hon försöker inte lura er – ta av er foliehatten, sluta leta fel och sluta med er misstänksamhet! Herregud hon har lagt upp bilden förut och brukar ofta lägga upp gamla bilder, precis som andra ofta också gör – alla bilder och alla stories sker inte i realtid och är inte tagna samma dag och det behöver det inte vara heller. Alltså haha folk är som tokiga. Troligtvis flög hon reguljärt idag med barnen och slängde upp en bild bara för att lägga upp någon – och folk går i taket helt bananas haha.

    Vad gäller båten så kan den mycket väl vara hennes TROTS att hon gjorde ett samarbete – hon kan alltså ha köpt och betalat för båten och sedan gjort ett samarbete vilket hon får betalt för och därmed tjänar tillbaka de pengar hon lagt ut eller en del av det.

    Svara

     Jag också. Alltså skrattar som fan. Konspirationsteorierna tar nya höjder i kommentarsfälten.

     Det värsta är dock att de skriver om detta på allvar och inte trollar.

     Nä, jag kan inte sitta här i sovrummet och skratta högt. Grannarna sover ovanför.

     Svara

      Kul att du kommenterar dig själv?!? 🙄

      Svara

       För din information: Det finns MÅNGA Anonym i kommentarsfältetn, så du har fel, fel, fel …

       Svara

        Inte denna gång!

        Svara

     Hade hon ingen arkivbild där hon åker ut i bil från vippen till ett SAS-plan?
     Kan det finnas en an ledning att hon väljer att lägga upp en bild på ett ”eget” plan från mars?
     Detta är ingen konspirationsteori utan en beskrivning av hur Bella provocerar sina läsare.
     Som i många fall börjar bli väldigt trötta på hennes självspelande piano.

     Svara

     Skulle Bella ha köpt en båt för en miljon privat och fakturerat reklam via Löwengrip Invest?
     Mycket osannolikt. Då måste hon ju få tillbaka pengarna från företaget som först betalat bolagsskatt och sen blir det skatt på utdelningen. Halva beloppet går bort i skatt.
     Glöm inte att Bella inte ens betalar en tvättmaskin, soffa eller kaffebryggare med egna pengar.
     Allt ska skickas hem till henne som spons.
     Och plötsligt ska hon ha köpt en onödig båt för en miljon skattade pengar.
     Tillåt mig skratta 🙂

     Svara

    Det känns som om bilderna är tagna vid samma tillfälle. Man ser pälsen från Isabellas svarta Max Mara (vinter)kappa på båda fotona och det är liiiite för varmt att ha den nu.

    Svara

     Men det var ju klarlagt redan igår att bilderna är från samma tillfälle alltså 21 mars.
     Bägge bilderna finns i Bellas blogg från just 21 mars. Länk ovan om du klickar.
     Har du inte läst de 20 kommentarerna ovan? 🙂

     Svara

  Men Linus i NTH är väl en av hennes få nära vänner eller hur hon nu skrev tidigare? Detta verkar ju ligga en konflikt bakom, undrar hur det gått med vänskapen…

  Svara

   Inte så nära längre, precis som det brukar gå för Bellas vänskapsrelationer…

   Svara

    Nja, Linus är ju med i Hermine Hold´s styrelse tillsammans med Bella och Hege Lee Mandt Norberg så knappast någon konflikt där.

    Svara

     Har du ägarintressen i ett bolag kan du nog sitta i samma styrelse fast du irriterar dig på någon.

     Svara

   Nja, Linus är ju med i Hermine Hold´s styrelse tillsammans med Bella och Hege Lee Mandt Norberg så knappast någon konflikt där.

   Svara

   Varför verkar det ligga en konflikt bakom? Det kan väl ha känts bäst för någon eller båda parter kanske, vi vet inte hur deras snack har gått. Och det var väl ganska självklart att IL skulle kliva av något av bolagen nu och så blev det NTH.

   Svara

  Det måste vara så sjukt frustrerande att samarbeta med Bella. Det var inte alls länge sen hon pratade om NTH och alla deras projekt som hon verkligen verkade tro på. (skulle inte hennes kompis Mikaela starta ett företag via NTH?) . Sen helt plötsligt, inget mer NTH, nä nu är det USA, byrån och stiftelsen som gäller. Måste vara jobbigt att inte kunna lita på att någon man startar ett företag med inte från ena dagen till den andra bestämmer sig för att hoppa av bara sådär. Bella har ju ett långt track-record av detta i Sverige, är det därför hon satsar på USA nu? Ingen vill samarbeta med henne längre på grund av att hon helt enkelt inte går att lita på?

  Svara

   Ja, det finns en diagnos som beskriver den utvecklingen ganska bra

   Svara

   Är det inte exakt vad som menas med start ups? Jag är inte ekonom så nån annan kan få förklara men är inte exakt hela poängen att man startar, går med vinst och startar upp nåt nytt? Det är väl hela iden?

   Svara

    Ja om det är meningen att NTH skulle vara ett start-up företag i sig, så visst, då är det ju inget konstigt. Men som jag förstod det så skulle ju NTH vara någon form av moderbolag för alla start-ups och inte ett start-up i sig. Så att Bella och Pingis nu investerat och lämnar tycker jag är märkligt eftersom de för bara en kort tid sen hade en helt annan tanke med NTH än att det skulle vara ett start-up. Men visst, det kanske var tanken hela tiden.

    Svara

   Alltså, jag kan inte fatta hur många inkompetenta personer som yttrar sig! Läs bokslutet för NTH, det går BRA för dom! Isabella och Pingis har investerat och lämnar nu när dom kan stå på egna ben, inget konstigt alls, helt normalt företagsbildande.

   Svara

    Nu kommer jag låta supersnobbig (förlåt) men om man hänger härinne får man komma ihåg att folk har olika kunskapsnivåer och kanske även ålder (?). Ingen ide att bli frustrerad på de två personerna före dig- de har ingen aning om vad företagsbildning ens betyder.

    Svara

     37 pers har lajkat Lisas teori om företagande och två pers tycker att det tyder på en diagnos 😂

     Svara

      Inte min teori om företagande i allmänhet, min teori om Bellas företagande baserat på hennes tidigare beteende. Kanske borde förtydligat det, finns alltid några som missuppfattar eller som inte läser så noga.

      Svara

     Du har helt rätt. I kölvattnet av alla nya företagsbyggare har vi en helt ny armada av fullfjädrade analytiker med förmågan att bara genom att läsa ett bokslut eller två tvärsäkert uttala sig om bolagets och ägarnas förmåga. Hatten av till sådan briljans.

     Svara

      Detta måste bara den bloggen vars läsare har mest kompetens (och där kompetens saknas så är självsäkert killgissande en populär sport.) 😊

      Svara

       🤔🤣

       Svara

        🥳😊

        Svara

         Vad elaka ni är, men roliga och helt riktiga iaktagelser ni gjort, du och Yster. När de fattat saken, blir det inga roliga kommentarer mot er.

         Svara

          Glömde underskriften: Ritter nr 1

          Svara

          🤫

          Svara

           Det bästa musiksvar jag hittade, men stämmer inte riktigt:

          Elakt vet jag inte om jag håller med om. Absolut raljerande och bitskt. Men poängen är allvarligt menad. Vill man bli tagen på allvar behöver man göra sin läxa, ordentligt innan man tvärsäkert öppnar munnen och påstår saker som är baserade på eget tyckande och fördomar om hur man vill att saker egentligen ska vara.

          Svara

           Jag menade alltså inget illa. Se vad real Hmm svarade med för emoji. Denna: https://s.w.org/images/core/emoji/11.2.0/svg/1f92b.svg

           Fortsätter svaret från 01:10:
           Din poäng är en massiv kritik hur många, för att inte säga de flesta, beter sig här i kommentarsfälten. Jag håller verkligen med. Dock tar jag det som underhållning, tyvärr och anser att det är en förlorad sak med många som kommenterar. Så ”trevlig” är jag.

           //Ritter …

           Jag borde kanske lagt till en 😉? 😉🌸

           Jag tycker det är intressant att läsa kommentarerna och hur människor rationaliserar hit och dit för att befästa sin ståndpunkt.
           Det finns dock områden där det blir väl tradigt att läsa tvärsäkra kommentarer som så uppenbart bygger på okunskap. Det dessa människor inte verkar förstå är att de dessutom gör sin idol en stor otjänst.

    Ja, normalt om det var det som var planen. I våras var ju HTH navet i den Unicornfabrik som IL hade på gång som bara skulle spotta ur sig blivande miljardföretag.

    Svara

    ”Läs bokslutet för NTH, det går BRA”

    Nja.. Så bra går det inte.
    Nettoresultat stannade på 1.26 miljoner för 2018.
    Nu är vi inne på månad 8 av 2019 och vi har ingen aning om hur det har gått fram till idag.
    Det vi dock vet är tomma lokaler som kostar multum, grundare som sålt av sin aktiepost, samt att man nu jagar nya delägare till bolaget.

    Svara

    Hehe ok, vi säger så 🙂

    Svara

  Undrar mest när Marisol tänker presenter CSR-planen? Almedalen är ju ett tag sen…

  Svara

   Det har hon väl kanske gjort, internt i företaget, för varför skulle vi läsare el allmänheten få ta del av den haha. Det där har du nog missförstått Emmelie.

   Svara

    Finns ju ingen skyldighet att göra det offentligt, men som vanligt fanns det ju vissa indikationer och uttalande om att det skulle vara så men, som vanligt, händer inget. Det känns ju lite som att allt CSR snack var för att gjuta olja (hehe) på den ganska negativa klimatdiskussion som uppstod just då i IL:s kanaler.

    Citat från IL:s blogg:

    ”Alternativen är att anställa en person som stöttar oss i att växa hållbart eller strunta i det helt. Vi har valt att investera i det och göra det transparent. En CSR-satsning i vår koncern så mycket större och djupgående än jag som enskild person. Vi vill vara en ung och modern bolagsgrupp som har hållbart fokus i allt vi gör.”

    Från en intervju med Marisol (CSR, kommunikation m.m):

    ”Resultatet ska presenteras under Almedalsveckan, alltså i början av juli. Frågan är hur den stora elefanten i rummet ska hanteras.”

    https://www.breakit.se/artikel/19977/marisol-was-ska-gora-isabella-lowengrips-bolag-hallbart

    Men jag kan såklart ha missförstått transparent och att det skulle presenteras.

    Svara

     Transparent, men inte för alla. Verkar som glaset är ganska grumligt.
     Klart att det där med CSR för Löwengrip Invest m fl bolag bara var en brandsläckning i alla hast eftersom det blev väldigt mycket kritik mot Bellas flygande och allmänt miljöfientliga livsstil. Hela hennes verksamhet går ju (likt de flesta influencers) ut på att hetsa människor till onödig konsumtion.
     Nej, Marisol är en press- och pr-ansvarig som ska ta hand om kritik och näsvisa frågor. Samma roll som Simon hade.

     Svara

      Glöm inte … bära väskor!

      Svara

       Exakt, mycket viktigt!

       Svara

    Anonym 00.31 – Många företag skriver rätt utförligt om innehållet i företagets CSR plan på företagets hemsida. Det har blivit en del av företagets strategiska marknadsföring.

    Svara

  Lämnade hon NTH vid samma tidpunkt som det var säkerhetsproblem med de nya lokalerna? Efter det lade hon upp ett inlägg från ett styrelsemöte med NTH hemma i hennes Lidingöhus. Där hördes Linus fråga henne om USA och hon svarade att det hade han inget med att göra. Tonen var bitsk. Kan också ha varit Pingis som lade upp det. Tror det. Är säkerhetsproblemen ett svepskäl för något annat med NTH? Typ samma som med den norska boksatsningen. Varför varför skulle NTH gå med på att hon bara lämnade lokalerna? Hade de inte ett hyresavtal med hennes bolag och med L Beauty? Något som inte stämmer här. NTH äger väl fortfarande själva varumärket Hermine Hold. Att hon behöver pengar är uppenbart. Intressant med inlägget om dealen om marknadsföring via hennes sociala media. Onekligen är hon annorlunda i sitt sätt att vara företagare. Drottning av uppmärksamhet är hon onekligen.

  Svara

   Tror NHT gått på en blåsning

   Svara

    En av flera som lämnats vid vägkanten, och fler lär det bli. Ett litet tag till, sedan slut.

    Svara

   Ja, alltså den här Unicorn-fabriken som NTH skulle vara? Nu helt plötsligt är det bara USA som gäller. Klart man får omvärdera saker och ändra sig, eller bara komma fram till att nåt inte känns bra, men svängningarna i IL:s strategier alltså. Helt makalösa kovändningar på bara några månader. Undrar hur det känns att vara Linus & Co och sitta i svindyra lokaler som helt plötsligt inte funkar för fröken Löwengrip.

   Svara

   Ja det är 100% ett svepskäl

   Svara

   Norska boksatsningen var ett påhitt. Hon hade inget bolag planerat med Stordalen.

   Svara

    Fast det vet ju inte du, du vet inte vad de snackat om och haft för planer. Bara för att andra inte känt till det så betyder inte det att de två inte pratat och smidit planer. Det hade de med all säkerhet men lade ner det sen efter rykten som uppstod.

    Svara

   Nej Flyttkarusell det där stämmer inte – du ljuger. De hade ett styrelsemöte i hennes Lidingöhus efter det ja, men då sågs bara bild inget prat hördes, men de hade ett möte efter det på kontoret och då hörde man Linus säga något om USA och Bella säger ”nej det går inte” – hon sa INTE att han inte hade med det att göra, tonen var inte särskilt bitsk alls men om man vill få det till det så kan man ju vinkla det så.

   Svara

   Nordic Tech House har inregistrerat det svenska varumärket Hermine Hold.
   EU-varumärket Hermine Hold har dock inregistrerats av H Hold Fashion AB.

   Svara

  Tror de inte dröjer länge förrän brytningen mellan Pingis och Bella är ett faktum heller

  Svara

   Det hoppas ju ni några här och vissa försöker förstöra mellan dem, få till en spricka och ovänskap mellan dem. Så lågt.

   Svara

    Är du dum på riktigt? Som om kommentarerna här inne skulle kunna förstöra något? Det fixar Isabella Löwengrip utmärkt på egen hand.

    Svara

    Nej, det behöver ’vi’ inte fixa. Det fixar Nog Bella skälv.

    Svara

     *själv

     Svara

    Anonym 00.53 – De inleder inga nya affärssamarbeten och IL har ersatt PHs roll med andra.
    En affärsrelation är inte en kompisrelation. Det är väldigt sällan som man blir osams. Det handlar om att man inte har samsyn längre kring ägandet. Man vill olika saker. Dessutom har PH en förändrad familjesituation. Hon gör andra val och andra prioriteringar. Sen om det innebär att hon kliver av helt det får vi väl se.

    Svara

   Har det inte hänt redan? Liksom vart är hon i Bellas kanaler?

   Svara

    Hon är och tränar…

    Svara

     Pingis?

     Svara

  Har precis sett IL sponsra sitt konto på IG. Trodde inte världens mäktigaste kvinna skulle behöva själv sponsra sitt konto? Hon umgås med royalties och Elton John. Går bra nu?

  Svara

   Förlåt en dum fråga, men förstår inte hur man sponsrar sitt IG konto, är inte så insatt i teniken

   Svara

    Man betalar för att kontot ska marknadsföras i andra relevanta kontos flöden – precis som vilken annan reklam som helst.

    Svara

     Tack för svar, men kan inte förstå som en ”vanlis” hur man kan se detta som en vanlis.

     Svara

      Det dyker upp reklam i allas flöden från olika företag, och köper man marknadsföring för en bild eller ens hela konto så kommer det dyka upp i olika flöden som matchar ens målgrupp.

      Svara

       Tack, är själv så fruktansvärt tråkig och vanlig så inga flöden når mig, har visserligen IG konto men har blockerat all reklam såväl på datorn, iphone och Galaxyn. Tack än en gång att Du tog Dig tid att svara.

       Svara

   Det är många som sponsrar sina konton

   Svara

  Tänkte på Isabellas hus på Lidingö.. Om man ser till tex bilden som lades upp på henne blogg idag så har den sidan av huset inga fönster.. Varför? Förstår att man säkert har fokuserat med fönster på sidan som vetter mot vattnet. Men varför vill man inte ha ljusinsläpp även från andra hållet också.? Något arkitekt eller liknande som förstår bättre än mig? ☺️👍

  Svara

   Husen står ganska nära varandra. Kan vara pga insyn från grannen om bägge hus har fönster emor varandra. Kan också vara pga brandskydd då brand kan soridas från ett hud till annat om de står nära varandra

   Svara

    Såg nu att jag missförstod frågan. Det var svsaknad av fönster på sidorna som jag svarade på.

    Svara

   Känns som en väldigt märklig entré på det huset, inte så välkomnande.

   Svara

   Jag kollade på planritningen över huset och den sida där entrén finns behöver faktiskt inga fönster.
   Det som finns åt det hållet i bottenplanet är ett teknikrum för värme/vatten/ventilation/el osv, tvättstuga, förråd, wc och matkällare. Därför är det bara entrédörren. Huset är källarlöst så dessa utrymmen skulle normalt finnas under jord om det fanns källare.

   Svara

    Isch. Att bara komma på tanken att titta på en annan människas planritning. Och memorera den. Spooky 🙁

    Svara

     Memorera? Jag hade den framför mig när jag skrev 😏

     Svara

      Nej Sluggo! Jag kommer drömma mardrömmar om dig! (Helt ärlig fråga, varför gör man nåt sånt…?)

      Svara

     Skojar du? Planritningar är ju superkul att kolla på. Hur kan någon ens tycka att det är ”spooky”? Antar att folk roas av olika saker helt enkelt
     Mvh ingenjören 🙂

     Svara

    Är det i det området som hennes ”Safe Room” fanns?

    Nej just det… ”Safe Room” var ju ett annat ord för ett extra lås till sovrumsdörren.

    Svara

     😂

     Svara

  Läste att IL+ USA team höll på att ansöka om arbetsvisum till USA och ändå ska de resa dit nästa vecka, nu finns säkert folk som är mer insatta i visum frågan än mig – men får man verkligen resa till ett land medans man är i en visumansökningsprocess?

  Svara

   Misstänker att det är enbart en provokation, hon skulle inte ens nämna visum om det inte var fixat.

   Svara

    Provocerande att ansöka om arbetsvisum? Hur tänker du nu?

    Svara

     Nej, mer att få spekulationer i gång, som vanligt.

     Svara

    Hon har tidigare angivet att nya vdn Gustav (???efternamn okänt) och hon som ska vara partner som redan jobbar åt henne har Green Card.

    Svara

     Verkar som Bella inte vill avslöja hans efternamn.
     Hon är nog rädd för att vi ska börja Googla och kolla hans cv på Linkedin osv.
     Som vi gjorde med Stefan E när han började. Men det är väl naturligt – detta är Bloggbevakning.
     Grävande undersökare.
     Klart att vi ska kolla upp vem det är. Någon som vet vad Gustav heter mer än Gustav?
     (den som säger att han heter Erik eller Olov som andranamn göre sig icke besvär).
     Efternamn så jag kan Googla 🙂

     Svara

      Ingen VD finns registrerad hos Bolagsverket ännu. Men när den registreringen är klar är informationen publik, så bara löjligt att inte skriva ut efternamnet.

      Svara

   Antar att det är arbetsvisum de håller på att söka för och att de nu vistas där på vanligt turistvisum.

   Svara

    Jag tror Pebben har rätt. Sedan förstår jag inte varför hon skulle få ett work visa. Det finns väl massor av amerikaner som kan göra det hon gör.

    Svara

     Finns hur många olika visum som helst. Bella kan ju betala för sitt eller påstå att hon har särskilda ”talanger” och få talangvisum osv.

     Svara

      Fortfarande svinsvåra att få.

      Svara

      En vän är fotograf och hon behövde skriftliga intyg från framstående fotografer och hjälp av en jurist för att få jobbvisum till USA. Det var tydligen ett extremt omfattande krångel.

      Svara

       Krångel ja, men inte nödvändigtvis svårt.

       Svara

       Fast fotograf och influencer är ju äpplen och päron. Många fotografer kan ta en bild, inte många som kan vara Isabella.

       Svara

    Hoppas att de inte jobbar då för blir de påkomna med att arbeta på ett vanligt turistvisum lär de åka ut och inte få komma tillbaka.

    Svara

     De vore så kul om Bella tabbade sig och åkte ut och vips var hennes USA karriär redan över innan den ens hade hunnit börjat!
     Med vänlig hälsning,
     Skadeglad

     Svara

      Det fixar jag, lugnt.

      Svara

   Ja det beror såklart på vilket visum du söker. Hon kan ju åka som turist nu, komma hem inom 3 månader och vänta in sitt arbetsvisum.

   Svara

    men får hon jobba i USA med turistvisum (tills dess att hon får arbetsvisum dvs)?

    Svara

     Ja, om du inte jobbar för ett amerikanskt företag eller en amerikansk myndighet. Men jobbar du som tex bloggare eller t ex för ett svenskt företag går det bra inom den tiden du har på dig för ett turistvisum.

     Svara

      Skulle inte ”Agencyn” vara ett Amerikanskt registrerat bolag?

      Svara

       Det är väl förmodligen anledningen till att hon söker ett arbetsvisum. Hittills har hon klarat sig på vanligt turistvisum.

       Svara

       Jo, men i avvaktan på att formaliteterna blir klara skulle Bella och hennes anställda bedriva även den amerikanska verksamheten i Löwengrip Invest.

       Svara

       Det finns inget sådant bolag, kommer aldrig att finnas.

       Svara

      Dum fråga men kan hennes eget företag ”sponsra” henne?

      Svara

       För ett arbetsvisum? Absolut.

       Svara

    USA migrationsverket uppskattar inte resandet till USA medan man väntar på sitt visum. Hon åker dit som turist medan har ansökt för arbetsvisum kan betyda att hon har ljugit på sin turistvisum. Rådet är att man ska vänta med att åka till USA som turist när man har ansökt för ett visum, vilket betyder att man har avsikt att stanna och jobba i USA och inte turista.

    Svara

   För att vistas i landet räcker det ju med esta som svensk, och det fixas på några minuter. Visum behöver de för att bedriva verksamhet och arbeta i landet.

   Svara

    Ja, det är vad det hela handlar om.

    Svara

  Går det att få reda på hur mycket Isabella fick för sin andel an NTH? Det var ju företaget hon var övertygad skulle bli hennes första unicornbolag, då borde man ju inte vilja sälja det billigt…?

  Svara

   Det är ISPI Holding som sålt 25% av NTH. Först i 2019 års bokslut kan man se resultatet av försäljningen men det kommer inte att särredovisas utan klumpas ihop med andra finansiella poster.

   Svara

    Resultatet av försäljningen visas på raden resultat från andelar i intresseföretag. Obs att detta är resultatet. För att veta hur mycket aktierna såldes för, behöver vi veta aktiernas bokföra värdes. Den info kan vi dock inte få fram eftersom den inte behöver särredovisas i mindre företag.

    Svara

     Även om aktiernas bokförda värde skulle vara 25% av aktiekapitalet i NTH alltså 0,25*50000 = 12500 kr
     antaget att Bella och Pingis var med från början och tilldelades aktierna till nominellt värde, så skulle det vara svårt att veta vad köpeskillingen var eftersom resultatet från finansiella anläggningstillgångar i årsredovisningen kan innehålla flera olika transaktioner som redovisas tillsammans. Dessa behöver alltså inte särredovisas.
     Nej, utan insikt i bokföringen går det inte att utläsa vad som utköpet ur NTH gav, varken brutto eller netto.

     Svara

      Enligt ISPIs senaste årsredovisning uppgår andelar i intresseföretag till 12 500 kr. Det kan inte vara annat än aktierna i NTH som precis som du trodde anskaffats till nominellt värde. När de sedan avyttras kommer resultat av denna försäljning att visas på raden ”Resultat från andelar i intresseföretag” i resultaträkningen. Så länge inte bolaget köper andra andelar i intresseföretag under 2019 och avyttrar dem samma år, eller fått utdelning från NTH (vilket verkar osannolikt då styrelsen inte lämnat förslag om utdelning i årsredovisningen 2018, och ingen efterutdelning har registrerats hos Bolagsverket) kommer vi att veta hur mycket aktierna sålts för.

      Svara

    ISPI är Isabella och Pingis.. IS PI..

    Svara

  Så jävla dåligt, det har pratats massor om att ”Joakim konfronterar Joz” och hur det ska visas i deras serie, idag sändes det avsnittet och dem konfronterade inte alls Joz, dem fick inte ens tag på honom. Skulle var intressant att se vad Joz faktiskt hade att säga om allt så sett fram emot det avsnittet (resten av deras serie har jag inte lust att se på) och så vart det inte ens någon konfrontation…

  Svara

  Inte förvånad…

  Svara

  Är det någon från Uppsala som kan berätta vad det är som händer? Har hört att det varit några våldtäkter på sistone. Kommer att befinna mig i Uppsala för ett par veckor och brukar ut och springa på eftermiddagar/kvällar. Har inte bott i Sverige senaste åren.

  Svara

   Exakt det som händer, en del våldtäkter. Finns inte mycket mer att berätta direkt.

   Svara

   Spring inte i ensliga områden då utan där det finns folk. Var försiktig.

   Svara

  Om man ansöker om ett nytt visum så blir det första automatiskt cancellerat. Så om man har turistvisum och ansöker om arbetsvisum så kan man inte använda turistvisumet.

  Svara

   Varför skulle du vilja ha ditt turistvisum om du får ditt arbetsvisum? Det är ju inte som att du blir förbjuden att turista.

   Svara

   Skitsnack, för det första finns en rad olika visum till USA (jag själv har L-1), ESTA gäller alltid så länge ditt besök inte är att arbeta. Ordet att Arbeta har en egen definition, vilket gör det ganska enkelt att fortfarande göra jobb på ESTA visum

   Svara

  Det här kommentarsfältet är sååå konstigt.

  Ena dagen – Isabella är en riktigt looser, allt hon rör vid rasar

  Nästa dag – agrhhh, Isabella lämnar sina kollegor i sticket, tänker inte alls på dom, hur ska dom klara sig

  Svara

  isabella trollar och rollar vidare utan att vända sig om.

  Svara

   Tror många ser henne som en oseriös person som slirar betydligt på sanningen

   Svara

  Problemet med hennes företagande är väl snarast att det inte är någon bra kombo att försöka driva ett skönhetsmärke när man uppfattas som synnerligen ofräsch. Och jag, som läser det skojiga kontot Griplööv (passar på att slänga in en passus om att nej, jag skriver inte kontot och nej, jag är aldrig någon annan än mig själv – suck) undrar om det inte trots allt ligger ganska mycket substans i det här att relationen mellan IL och PH knakar rejält. En bra sak för båda tror jag vore att PH fick ta över krämerna, alltså att IL säljer sin del till henne, och sedan kunde bygga om varumärket så att det kom att stå för god kvalitet, seriositet och kanske också riktade sig mot en i alla fall lite äldre kundgrupp. Som det nu är tror jag IL:s medverkan skadar rätt mycket faktiskt. Hade marknadsföringen skett på gammelmediasätt hade det väl varit en sak, men här har ju IL:s sociala kanaler varit allt i det avseedet och där figurerar ju också hennes privatliv.

  Svara

   Det är endast Pingis som gör reklam för Löwengrip nu för tiden. Samt reklam på det särskilda Instagramkontot för märket.
   Bella bidrar väldigt lite. Hon sysslar bara med sitt eget personliga varumärke och taffliga samarbeten för plastiga mobilskal, norskt kollagen och abonnemang på sk skönhetsboxar.

   Svara

    Ja, nu tror jag kanske inte att det spelar så stor roll vem som annonserar just nu – IL förknippas ju redan starkt med krämföretaget. Och apropå just hur hon förknippas med olika saker kan det säkert vara förklaringen även till att hon (och hennes partner) lämnar det här Nordic Tech (heter det väl?). Jag kan tänka mig att få människor vill se sig på något sätt företrädda av henne i fortsättningen, en sådan sak skulle rimligen smitta ner deras varumärken/produkter och ge dem en billighetsstämpel. De flesta människor håller sig nämligen med det IL helt saknar – moral, desutom på en rad olika plan.

    Nej, det jag menade var att man kanske kunde rädda krämföretaget genom att IL helt försvinner från det.

    Svara

     Nu tror jag inte att Pingis är så mycket bättre än Bella och särkilt inte moraliskt. Kom i håg hennes tidigare plagierande samt folk som vittnat om hennes urusla ledarskap och att hon inte själv är beredd att kavla upp armarna och jobba hårt när det behövs utan istället piska på de anställda

     Svara

      Det där vet jag inget om. Och eftersom jag inte vet något om det så vet förmodligen de flesta andra inget om det heller. Det funkar ju så. Hur IL beter sig är däremot vid det här laget uppenbart för miljoner och när det då dessutom handlar om ett på flera plan förkastligt moraliskt beteende så blir ju jämförelsen du gör (om det nu alls finns någon grund för en jämförelse) helt absurd.

      Förresten tycker jag att det är lite kul att IL ska försöka slå sig in på den amerikanska marknaden med sitt vid det här laget minst sagt skamfilade rykte. Jag har själv bott i USA en tid och där har man en helt annat och mycket mer rigorös inställning till den typen av leverne IL ägnat och ägnar sig åt. Och att det levernet kommer fram – det kan man lugnt räkna med. Så kanske är det jättebra att hon ska vara helt på låtsas, over there. För jag har förstått att det är hennes plan. Hon ska leka Truman Show, om jag läst rätt i en tidning. 🙂

      Svara

       PHs plagiat blev omskrivet och hon lämnade kort efter skandalen sin anställning och slog sig ihop med IL. Hela plagiataffären diskuterades i etablerade kretsar.

       Svara

    Isabella lajkar inte på pingis insta heller 😫

    Svara

  NTH får försöka stå på egna ben nu, om det är möjligt

  Svara

   Hahaha!!!! ”Isabella Lewinsky” – jojo!

   Tack för dagens skratt! 🙂

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.