Jon Olsson sadlar om till pappalivet

En stor del av Jon Olsson Delérs identitet har legat i hans samling av svindyra och ovanliga bilar, men som Rachel Green en gång så vackert sa det ”It’s the end of an era”.
Nu ska Jon bli småbarnspappa och då måste det vara don efter person, och vad passar bättre än en coolt, stripad minivan för pappa Jon?

Bagaget är stort nog att rymma barnvagn eller en sån där Douchebag-väska som säkert går att stoppa ner ungen i om den bråkar, eller vad tror ni?
Kanske kommer de utveckla väskföretaget till att även inkludera bärselar för bebisar? Vågar vi även gissa på att Jannis BB-väska kommer vara från de egna företaget?
Att den kommer stå lite strategiskt placerat inne i förlossningsrummet så att den hela tiden syns lite i bakgrunden på den förlossningsvideo som vi alla gissar på kommer komma så fort ungen är ute?
Det går förresten otroligt bra för det här företaget – sitt märkliga namn till trots. Breakit har ställt det mot världens mäktigaste kvinna in the making och dennes företag och man kan väl säga att det blev Jon Olsson Delér – Isabella Löwengrip 1-0.

Men vad säger ni?
Ser ni fram emot att få se den här nya tidsåldern hos Jon och Janni? Kommer deras live in-vän och kollega Banjamin även knäcka extra som nanny?
Vi får se, vi får se…

You can take the car away for the boy, but can you take the boy away from the car?

93 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vad är företagets märkliga namn?

  Svara

   Aha nu fattar jaaaag

   Svara

    Tog mig orimligt länge att fatta 😆

    Svara

  Är mest nyfiken på var de ska föda… De är ju skrivna i Monaco av skatteskäl. Bor i Marbella. Är Svenskar. Men man får ju inte tillgång till Svensk sjukvård om man är utskriven å inte betalar skatt…

  Svara

   De har svarat på frågan, de ska föda i Marbella.

   Svara

   Är väl inte jättesvårt att lista ut att de ska föda i landet där de bor 🙂

   Svara

    Eller hon* menar jag såklart 😜

    Svara

    De bor inte i Spanien, de bor i Monaco. Noll skatt där. Men hon ska föda i Marbella. Jon kommer ju köpa en fräsig suv från Jaguar, Porsche, Mercedes etc, han kommer aldrig någonsin köpa en ful och tråkig minibuss.

    Svara

   Jo man har tillgång till svensk sjukvård , utan att behöva betala extra så länge du är en svensk medborgare så är det inga problem! Sen har man som oftast när man är utflyttad ett EU kort vilket ger sig rätt till sjukvård oavsett vilket land du befinner dig i.p

   Svara

    Nej så funkar det inte. Du har rätt till akut sjukvård om du har med ditt eu-kort men Monaco ingår inte i EU. Men de har nog råd att betala.

    Svara

     Du har rätt till sjukvård om du är svensk medborgare med. Med eller utan EU kort.

     Svara

      Man skiljer på akut sjukvård och planerad sjukvård.
      Är man utlandssvensk så är man normalt inte inskriven i svensk försäkringskassa utan man är inskriven i motsvarande försäkringskassa i det land där man bor. Är det ett land inom EU/EES så har man ett bevis på att man är inskriven i en försäkringskassa i det land där man har uppehållstillstånd.
      Som svensk i annat EU/EES-land har man alltid rätt till akut sjukvård i Sverige på samma regler som andra som bor i Sverige.
      När det gäller planerad sjukvård (icke akuta operationer, förlossning…) gäller särskilda regler om man vill använda svensk sjukvård och betalningen ska komma från den försäkringskassa man tillhör i det land där man bor. Man behöver normalt tillstånd i förväg.
      Om man är utlandssvensk, bosatt i ett land som inte är EU-, EES-land eller Schweiz, har man rätt att få akut sjukvård till svensk patientavgift. När det gäller planerad sjukvård i Sverige om man bor i annat än EU/EES-land finns olika regler beroende på vilket land man bor i. Utlandssvenskar som bor i t ex USA måste betala all icke akut sjukvård i Sverige.

      Svara

    Vård i Sverige om man är utlandssvensk
    Om man bor i ett EU-, EES-land eller Schweiz kan man få nödvändig vård på samma villkor som de som är försäkrade i Sverige. Men då krävs att man är försäkrad i det land man bor i och har ett EU-kort som är utfärdat i det landet man bor i och är skriven i, när man söker vård i Sverige.
    För att få planerad vård i Sverige behöver man ett förhandstillstånd från det land man är försäkrad i. Är man försäkrad i ett EU- eller EES-land kan man också komma till Sverige för att söka vård utan tillstånd. Då betalar man hela kostnaden själv och ansöker i efterhand om ersättning för vårdkostnaderna i det land man bor. Hur stor del av kostnaden som ersätts beror bland annat på vad motsvarande vård kostar i landet där man är försäkrad.
    Är man bosatt i Monaco eller Andorra och söker planerad vård i Sverige får man betala hela sjukvårdskostnaden själv.
    Källa: 1177 Vårdguiden

    Svara

     Obs. att den som är bosatt i Monaco alltså måste betala planerad vård i Sverige själv. Planerad vård att t ex förlossning.
     Svenska medborgare med uppehållstillstånd i Monaco har dock rätt till akut sjukvård i Sverige på samma villkor som svenska medborgare bosatta i Sverige. Monaco är inte medlem av EU och utfärdar alltså inga EU-kort för de som är bosatta i landet. Man erhåller akut sjukvård i EU-länder mot uppvisande av Monégasque Residency Card.

     Svara

     Well, är nog ganska ok vad dom än gör. Har vart folkbokförd i Norge i 9 år och har gjort 3 planerade operationer i Sverige har inte vart några problem med det. Har aldrig behövt tillstånd för nånting. Kanske är annorlunda om det skulle vart något annat land?

     Svara

      Norge er ikke EU men vi får fortsarr europeiske helsetrygdskort her samma som europeiska sjukförsäkringskortet, så det er ikke sammmenligningsbart med Monaco. De ær EES beroende, inte EU

      Svara

       Ja, som jag skrev ovan:
       ”Om man bor i ett EU-, EES-land eller Schweiz kan man få nödvändig vård på samma villkor som de som är försäkrade i Sverige. Men då krävs att man är försäkrad i det land man bor i och har ett EU-kort som är utfärdat i det landet man bor i och är skriven i, när man söker vård i Sverige.”
       Och Norge, Liechtenstein och Island är EES-länder. Schweiz har ett eget avtal med EU.

       Svara

   Orden ”svenskar” och ”svensk” versaliseras inte på svenska.

   Svara

    Ok språkpolisen 🤪

    Svara

   Varför skulle någon vilja föda i Sverige om man har valet med privat vård utomlands? Svenska vården är inte direkt toppen just nu, med alla resursbrister och överarbetad, stressad personal.

   Svara

    Tänkte samma tanke! Här hoppas jag kunna knipa så vi hinner till en annan ort än den jag egentligen ”bör” föda på, vårt närmaste sjukhus är katastrofalt.

    Svara

    Spansk förlossningsvård är superbra, så Marbella vore ett bra val. Födde själv i Spanien och det var en otroligt bra upplevelse och det var i det normala systemet (ej privat)

    Svara

   Privat vård kan man köpa sig till var man än är i världen (där den finns tillgänglig).

   Svara

  Va? Namnet är ju genialt!

  Svara

  Hahahaha – Toyotan nertill är väldigt lik min mammabil, jag har en Ford focus kombi i samma färg. Allt får plats, sätena är lättstädade, startar alltid och ingen vill sno den. Älskar!

  Svara

  Med detta inlägg angående svenskar som valt att emigrera av skatteskäl och skriva sig i annat land efterfrågar jag igen en sammanfattning/ granskningsserie av influencers som skrivit bolag utomlands. Exempelvis Bianca Ingrosso (:

  Svara

   Det har svarats på det flertalet gånger bland kommentarerna. Finns tydligen inget som tyder på att inte Bianca betalar full skatt i Sverige.

   Svara

    Alright!

    Svara

    Även om Bianca skulle ha ett bolag utomlands t ex i Malta som en del påstår så är det viktigt att påpeka att det inte är olagligt att äga bolag utomlands även om man är obegränsat skattskyldig i Sverige.
    Det verkar som många tänker att det finns bara två möjligheter: Antingen betalar man skatt på alla inkomster man har och det i Sverige eller också smiter man undan svensk skatt och gömmer pengar utomlands. Men så fungerar det inte.

    Svara

     Det var manipilativt skrivet, och vinklat hehe. Nej man behöver inte tänka att antingen betalar man skatt på allt i Sverige eller så smiter man undan svensk skatt – men Bianca slipper antagligen en del skatt, en viss skatt genom att ha bolaget skrivet på Malta, så att hon tjänar lite mer pengar på så sätt. Hon gillar väl inte att skatta, hon tycker att man betalar för mycket skatt har hon väl sagt. Därmed inte sagt att det är olagligt.

     Svara

      Men hon har inga bolag skrivna på Malta. Hon har fått hjälp med varumärkesregistrering av ett Maltabolag. Stor skillnad.
      Ibland är folk här inne så korkade så man undrar ju.

      Svara

       Är Caia registrerat/skrivet i Sverige? Och väsk/fodralföretaget By Bianca?

       Svara

        Bianca har fyra svenska aktiebolag där hon är styrelseledamot.
        Något bolag på Malta har ingen hittat. Men finns det så kommer väl namnet att dyka upp.
        Man kan mycket väl ha ett bolag utomlands om man använder det för att ta hand om inkomster från andra länder än Sverige. Då betalar bolaget den bolagsskatt som gäller där bolaget är registrerat.
        Men tar man hem utdelning från ett sådant bolag och själv skattar i Sverige så är det svensk skatt som gäller. Svensk bolagsskatt är förhållandevis låg med EU-mått mätt så man ska inte överdriva värdet av att ha bolag utomlands om man själv skattar i Sverige.

        Svara

         Fast jo någon har tydligen hittat att ett bolag är skrivet på Malta. Inget av de fyra som är skriva i Sverige nej men ett annat – är väl väskföretaget By Bianca?
         Är du Argus nu ist för Anton och TRH 😂

         Svara

          Uppvisa konkreta bevis istället för spekulationer då? 🙂

          Svara

          By Bianca är inget bolag. Det är ett varumärke som ägs av Bianca Ingrosso AB som alltså är ett SVENSKT AKTIEBOLAG.
          Webbshoppen bybianca.se drivs av ett bolag som heter HUBSO AB.
          Bianca ingår inte i styrelsen.
          Bakom det bolaget finns Josefine Abrahamsson.

          Svara

     Oj… först stod det Anonym på 12:51 och nu står det Anton. Hur kunde det bli så? Aha.. hehehe… lite som man anat och misstänkt 😉

     Svara

      Vad surrar du om? Vad har du anat och misstänkt?
      Jag skrev kommentaren 12:51
      ”Även om Bianca skulle ha ett bolag utomlands t ex i Malta” osv
      Anonym blir det om man inte skriver in något användarnamn.
      Jag skrev in Anton som Namn. Om systemet ändrade till Anton efter det stått Anonym beror det på att det skulle vara Anton från början. Systemet kan inte veta det om inte kommentaren hade Anton som Namn.
      Tur att inte alla Anonym blir Anton på Bloggbevakning för då skulle jag skriva 90% av alla kommentarer!

      Svara

      Det finns TRE kommentarer 12:51
      En med Anton
      och två med Anonym
      Du såg förmodligen på en av de kommentarer som har Anonym och trodde att det var den som blev Anton sen.
      En kommentar kan inte ändra namn.

      Svara

       Nej det stor Anonym och sen ändrades det till Anton, jag var den andra Anonym själv. Nej en kommentar kan inte själv ändra namn jag vet, det har någon gjort isåfall daah.. Men jag vet att du stoppat mig nu. Asså..

       Svara

        Paranoid much?

        Svara

         Det är ju helt uppenbart Stollis

         Svara

        😂😂😂😂

        Svara

        Va? Är jag Anton nu också? Herregud….

        Svara

         Då får du plugga redovisning illa kvickt 🙂

         Svara

    Nja, fast det tyder väl troligtvis på att hon ska undkomma en viss skatt och tjäna mer pengar kanske. T r H var snabb där som vanligt, skumt, varför vill du så gärna att det inte ska skrivas något om det kan man undra? Men många har ju efterfrågat ett sådant inlägg, det vore intressant så skriv gärna om det. Håller med dig LN

    Svara

     Jag gillar inte TRH men kan även jag inflika att de bolag Bianca är engagerad i är registrerade i Sverige.

     Svara

      Det sägs att ett av bolagen är registrerat på Malta, vad kommer det ryktet från isåfall? Jag tror att det stämmer faktiskt, men det är inte olagligt. Ett inlägg om det vore intressant och önskvärt i a f. Flera har efterfrågat det.

      Svara

       Ja, som sagt hon har haft ett Maltabolag som ombud vid varumärkesregistrering. Läskunnigheten i Sverige verkar ju gå ner så sannolikt har folk inte läst ordentligt på PRV utan bara tänkt att Bianca har bolag på Malta.

       Svara

        Men datorfodralbolaget Bianca By B…… Var är det bolaget registrerat?

        Svara

         I Sverige din korkskalle. By Bianca är ett VARUMÄRKE. Bolaget som säljer datorfodralen är HUBSO AB, svenskregistrerat.
         Har det gått in nu?

         Svara

          Haha jag avgudar dig Felicia, kämpa!!

          Svara

        Din tes om läskunnighet stämmer bra och bekräftas av att hen trodde det stod anonym och inte Anton när hela sanningen ligger i att hen läst fel.

        Svara

         Det stod Anonym och inte Anton från början. Har inte läst fel är däremot uppmärksam och har huvudet på skaft, är klarsynt. Finns mer jag sett och märkt just saying 😉

         Svara

          Men gå och bajsa.

          Svara

           Japp precis vad jag ska göra 🤗

           Tack för skrattet! 😂

      Svara

       Bland dem fyra så är väl inte hennes väsk/fodralföretag med, är inte det registrerat på Malta?

       Svara

        By Bianca och Bianca Ingrosso är varumärken, inget separat bolag.
        Var har du sett att det är ett ”väsk/fodralföretag” ?

        Svara

  Jag är lite kluven, hade sett framemot att få se Janni tampas lite med vardagen och lite bekymmer som oss andra. Lite mer relaterbart liksom, deras livsstil är fantastisk men efter ett tag känns det bara som yta och man tröttnar lite. Vet att jag säkert låter bitter och avundsjuk, men för mig är det inte lika kul att följa Janni längre och jag tycker det är synd. Sen går det ju superbra för henne ändå, så tror inte hon förlorar något på det egentligen. Men ja, hennes graviditet hittills har hon knappt märkt av och sen kommer hon poppa ut en perfekt bebis och allt kommer gå så enkelt, och alltså jag är ju så glad för dem och önskar dem verkligen inget ont men jag kan verkligen inte relatera! Trodde hon skulle åtminstone fajtas lite med att kroppen ändras, men nej hon typ längtar efter att gå upp i vikt haha. Får nog inse att vi är olika personer, och att jag mer är som Jon som tänker och stressar kring allt eller Michaela som erkänner att hennes barn är irriterande (men uppenbarligen älskar de oavsett, men liksom barn är irriterande tack för att hon är ärlig och bjuder på det, medan Janni nog inte ens kommer bli irriterad haha).

  Svara

  OT:

  Jag såg precis att Hermine Hold har ett ”samarbete” med en tjej på IG med 1200 följare. Hahahahaha! Kunde fan inte sluta skratta när jag såg det. 😂

  Svara

   Fattar inte det roliga? 🤔

   Svara

   Måste vara underbart att vara så lättroad 😊

   Svara

   Förmodligen ett klokt beslut. Studier visar att sk. micro influencers har nu mer större trovärdighet än de ”stora”.

   https://www.breakit.se/artikel/20684/society-icon-vill-gora-dig-till-microinfluencer-tar-in-miljonkapital

   Det syns ju tydligt i kommentarsfält runt om kring att följare är trötta på antalet sponsrade inlägg.

   Svara

    ”Studier visar” var väl ändå att ta i..? En artikel i Breakit har väl ungefär samma nyhetsvärde som ett tuggummi på gatan.

    Håller dock med om att det kan vara ett smart drag.

    Svara

     Det finns betydligt bättre studier att visa på

     Svara

    Fast varför skulle hon vara mer trovärdig än en större ”influenser”? Det är en sliten tvåbarnsmorsa som förmodligen lägger all sin vakna tid på att jaga samarbeten och försöka få det att se ut som att hon är lyckad när hon gör reklam för massa skräp.
    Själv tar jag aktivt avstånd från alla företag som samarbetar med influensers. Var t ex intresserad av den där boxen Bella gör reklam för men hon pajade allt.

    Svara

     Tror inte hon jagat. Jag fick dm från dem också om samarbete. Brukar få det då och då från olika företag. Har ca 2000 följare, 90% är folk jag känner så är ingen influencer.

     Svara

      Hur kan du känna så många personer?

      Svara

       Inte så svårt. Gamla kompisar från grundskolan och gymnasiet, sen flyttat runt mellan städer, bott i studentkorridorer, varit på x antal läger i mitt liv, skogsfester osv osv osv. Är ju inte bästis med alla. 😂

       Svara

        Har också gjort liknande saker i mitt liv och inte fan känner jag 1800 personer. 😁
        På sin höjd 400 om man räknar in alla ytligt bekanta och döda personer… Nåja.

        Svara

         Okej. Jag antecknar. 👍🏻

         Svara

   De har ju provat att göra samarbeten med större influencers redan, är väl bara smart att testa lite mindre också. Är väl varken konstigt, roligt eller ens speciellt intressant 😜

   Svara

   Det är inte alls konstigt, hört talas om microinfluensers?

   Svara

   HH är verkligen en flopp!
   Fel priser och med Bella i bagaget = ingen succé!

   Svara

    Jag tror att floppen främst beror på IL. Många som aldrig skulle köpa något som förknippas med henne.

    Svara

     Ja, som jag skrev ovan. Hon är ute och en belastning nu för tiden

     Svara

      Floppen beror nog allra främst isåfall på att det skrivits ner här och hånnats här. Det är ju fina grejer iallafall.

      Men om hon är en belastning då var det väl bra för NTH att hon klev ur då – skrevs det inte häromdagen här att det var synd om dem och hur ska de klara sig utan Bella?

      Svara

       Japp, jag påverkar deras kunder över hela världen. Låter helt rimligt…

       Svara

    Men väldigt fina saker de säljer såg jag på deras hemsida, inte så dumma priser heller på en del, ganska bra priser på vissa varor tyckte jag.

    Svara

  Märkligt namn? Det är ju ett skitsmart namn 😅👏🏻

  Svara

  Vad tråkigt. Stackarn. (Stackarna).

  Svara

  Vad har du med det att göra?
  Lite gamigt att spekulera i barnfamiljers eventuella skiljsmässor 😒

  Svara

   Ah juste, för att föda ett barn gör en influencer immun mot granskning och fundering.

   Svara

    Jag fick höra att hon var med en annan man på en festival i Malmö i helgen. Vet inte om det var en vän, men hon var med denna personen hela kvällen, ingen annan. Det kanske är hon som träffat en ny och inte hennes man som nån skrev?

    Svara

  Ja, du hade verkligen hittat trööökigaste familjebilen ever att jämföra med 🙂 Tänker att Jon nog hittar något fräsigare.

  Svara

   Kanske en panamera?

   Svara

  Någon annan som älskade Jons kanal förut men totalt har tröttnat? Deras vloggar är snygga ja, men så otroligt innehållslösa och varje vlogg är den andra lik. Nu var det som sagt ett tag sedan jag såg en vlogg så kan ju hända att det vänt eller så är jag inte ensam om att känna så?

  Svara

  Varför plockas alla kommentar om Emelie Walles bort?

  Svara

   Gissa?

   Svara

  Vart har Bianca tagit vägen egentligen? Varför uppdaterar hon ingenting? Någon som vet?

  Svara

   Tror hon får så mkt frågor om sitt förhållande och hon vet att hon nu ÄNNU EN GÅNG måste gå ut med att de gjort slut efter allt hennes predikande om hur ”bra” allt är. Så det är helt enkelt bekvämare att vara tyst.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.