Kenza har någonting att säga er…

 

Kenza uppmärksammade diskussionen under det HÄR inlägget och har lite att inflika till de teorier och spekulationer som ägde rum i kommentarsfältet.
Jag tycker det är minst sagt fascinerande att amning kan uppröra så här mycket och det gör mig sugen på att gå ut till närmsta fik och sätta mig för att försöka amma en av mina katter – bara för att jävlas…
”I have nipples, can you milk me Focker?”

Lady Dahmer och Cissi Wallin kommer till hennes försvar och tycker det är helt orimligt att skamma Kenza på det här sättet – både här men mest under hennes egna bild på Instagram.
Någon mer som ska med ut och sympati-amma? 🙂

330 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Bra svarat av Kenza tycker jag. Va fan får man inte amma för att man är för snygg nu? OMG.

      Håller med! Bra skrivet och sen är hon ju jävligt ball också haha. Men ick att förglömma att de flesta är/var på hennes sida och tycker det är helt sjukt hur folk håller på för en AMNINGSBILD.

        JA, bra svarat!
        Och heja alla ammare!

        som tur var så var det väl egentligen inte någon som ifrågasatte amning offentligt osv i alla fall 🙂 det är ju ändå ett gott tecken.

          Vilka undersökningar glömde Cissi hänvisa till.

          Minns hur hon innan hon fick barn skrev krönikor/blogginlägg där hon seriöst ifrågasatte barns rättighet att vistas på restauranger. Hon hade även bestämda åsikter om att skrikiga barn berodde på föräldrars bristande uppfostran, och poängterade att hon visste vad hon pratade om trots att hon inte hade barn.

          Amning ska för övrigt självklart få ske offentligt. Men man kan som alltid annars använda sunt förnuft, vara lite diskret, respektera andra och inte hänga fram hela behaget/behagen helt öppet för allmän beskådan.

            Så bra skrivet håller helt med dej

        Alltså.. jag har inget emot ammande kvinnor offentligt, helt enig i debatten där. Men att amma en treåring som själv kan knäppa upp blusen och ta tag i bröstet… lite äckligt faktiskt..

          Om du tycker att det är äckligt kan jag berätta att WHO rekommenderar amning i minst två år. Det är alltså motsatsen av max två år. Att du tycker att någon är äcklig är ju bara fånigt.

            Fel. De rekommenderar “upp till två år, ELLER längre”. Det är alltså upp till var och en och inte alls något minimum.

              ”WHO recommends mothers worldwide to exclusively breastfeed infants for the child’s first six months to achieve optimal growth, development and health. Thereafter, they should be given nutritious complementary foods and continue breastfeeding up to the age of two years or beyond.”

          Håller med. Helt för amning men när barnet kan prata och liksom ”ta för sig” känns det konstigt bara. Speciellt om barnet äter ”vanlig” mat, vad är syftet då med amning? Tröst och närhet kan man ge på annat sätt.

          Bara tanken på att amma min treåring känns väldigt märklig.

            Då låter du helt enkelt bli att amma din treåring. Vågar dessutom lova att ingen annan kommer amma hen heller.

            Jag tycker det är asäckligt när folk snusar. Men det är inte olagligt så jag får låta dem hållas.
            På samma sätt tänker jag amma mitt barn så länge som det känns bra för oss. Oavsett om andra tycker det är ”lite äckligt”.
            Titta bort bara och rannsaka er själva om varför ni tycker det är äckligt.
            Barn är gjorda för att kunna amma tills de tappar mjölktänderna. Det är förutom mat och tröst även överföring av antikroppar. Så nä, jag ammar var jag vill, hur jag vill och hur länge mitt barn vill.
            Bara för att vi är lärda att tuttar är sexuella primärt vägrar jag dansa den dansen.

            Kände samma innan jag nu ammar en snart treåring. Känns inte ett dugg märkligt längre. Hon vill amma lite då och då – amningen har alltid fungerat och aldrig strulat så why not liksom?

              Heja dig!
              Mina har fått amma så länge de själva vill (2,5 resp 5 år).

      Man får tydligen inte vara för ful heller. Om man ser ut som en medelmåtta kanske det funkar..men nej, det kommer det inte göra..

      Vadå för snygg? Haha fattar ingenting. Tycker folk tycker hon är för snygg för att amma? För snygg? I Sverige??

        Japp. Ett gäng härinne som fick ganska intressanta hick ups på hennes sminkning och ”perfekt rundade bröst.” En del tyckte också det var viktigt att påpeka att tuttarna inte var lila stora före graviditeten. Det sjuka i sammanhanget är att det är kvinnor som snackar såhär, inte män. Det mest absurda är att man inte vågar stå för att man är avundsjuk in i döden på att tjejen råkar ha fötts vacker, så man sexualiserar hennes tuttar och sen skyller man på henne för att man gör det 🙂 För naturligtvis vet alla egentligen att barn måste ammas oavsett hur morsans bröst ser ut.

          Hur vet vi att det är kvinnor och inte män?

            För att män samtidigt som de påpekat allt ovan inte hade brytt sig om att lägga till brasklappen ”jag säger det här för att jag brinner för icke- sexualiserandet av kvinnokroppen.”

        Oj då jag ser henne som normalsnygg, men vem tänker ens på hur snygg nån är när den ammar? Herregud.

          Fattar heller inget. Trodde pratet var om hon var för fixad, inte att hon var överdrivet snygg på nått sätt. Kenza är väl söt men att påstå att hon är för snygg är bara konstigt, Fanny lyckman ok men Kenza, Nää hon är väl en helt normal tjej..

    Okej.

    haha kul inlägg av kenza faktiskt 🙂

    Tycker det är riktigt gött att Kenza ger svar på tal på de kommentarer som hon fått här inne. Jag höll på att tappa hakan när jag läste igenom kommentarsfältet här där hon får skit för att hon ~är för snygg~ på bilden. Herregud. Hon ser ut så? Bilden är dessutom sjuuuukt mindre ”stagead” än majoriteten av hennes bilder, så det blir inte så mycket mer ärligt än sådär. Vad skulle hon göra annorlunda? Doppa huvudet i bajs för att hon råkar vara en snygg kvinna med ett utseende som stämmer in i normen?
    Fokusera istället på hur sjukt bra det är att en kvinna med miljontals följare gör ett sånt här statement för att normalisera amning.

      Ja, exakt!!

      Tycker inte att kommentarerna sa att hon var för snygg. Stagead och fixad för att vara snygg däremot, skönt att hon kunde lägga upp att så inte var fallet heller! 🙂

        Fast om man klagar på att någon är för ”stagead och fixad” (Vad fan det nu ens betyder? Någon sa att det var för att hon hade jeansjacka när hon ammade, så det kanske är där skon klämmer?) när man ammar så säger man indirekt att hon är ”för snygg” för att lägga upp en bild när hon ammar. Men då vet vi, sålänge man gör en ful min på bilden så är det ok 🙂 Bra, ska komma ihåg att alltid göra fula miner hädanefter när jag ammar så att ingen blir kränkt över att jag är för ”stagead och fixad” …. mänskligheten alltså….

          Alltså det var ju just själva grejen om hon hade fixat sig, sett till att hon såg snygg ut, tar en snygg bild där hon ammar och lägger ut den för 2 miljoner människor. Nu hade hon ju inte ens gjort det, men det är DET folk tyckte var konstigt ifall hon hade gjort. Alltså om hon avsiktligt strävat efter att se snygg och sexig ut på en bild när hon ammar. Skönt att höra att hon inte hade gjort det.

          Det är inte samma sak som att säga att snygga människor inte får gå omkring och amma. Eller att du måste göra miner medan du ammar.

            Men även det hade väl varit helt ok? Det är ju hennes egna sociala kanaler och det är hennes jobb att hålla dem uppdaterade. Känner att det är hennes ensak. Om hon nu hade fixat sig och sedan tagit en bild där hon ammar så får hon ju göra det. Fritt fram att även ta en extra ”ful” bild om man nu vill det – det gör ju t.ex. LD hela tiden. Alltså tar bilder med extra kaos i bakgrunden eller väljer vinklar som visar extra valkar eller så, för dramatisk effekt.

              Jag tycker snarare att man ytterligare sexualiserar amning då, än att man avsexualiserar det. Kenza får ju såklart göra det om hon vill ändå.

                Amma alltid osminkad….suck

                  Det var inte det jag sa.

                Sexualiserar jag att gå och handla på Ica om jag gör det fixad?

                  Jag vet inte, har aldrig sett dig på Ica.

                  Tycker du att sexualisering är ett existerande problem? Om du gör det så borde du kunna förstå vad jag menar. Tycker du exempelvis att Molly Rustas instagrambilder är sexualiserande? Eller säger man att folk inte får vara snygga om man tycker hennes bilder är sexualiserande?

                    Förstår inte hur det skulle vara en ”vinst” för kvinnor att slippa sexualisering genom att aktivt undvika smink/viss klädsel för att göra sig mindre attraktiv. Man ska som kvinna få göra egna val kring klädsel osv – på egna sociala medier, i affären och när man ammar. Det är bara det jag menar. Varför skulle hon inte kunna både amma och känna sig snygg på samma gång?

                      Du svarade inte på mina frågor. Hon får känna sig snygg och amma, det säger jag inte att hon inte får.

                      Följer inte Molly så vet inte hur hennes bilder är eller inte med men frågorna är irrelevanta i sammanhanget. Sexualisering är ett problem som behöver lösas hos dem som sexualiserar, inte av att Kenza och andra mammor inte både ammar och fixar sig.

                      Nu tycker jag inte att Kenza gjorde något fel, men OM hon aktivt hade anspelat på sex och medvetet gjort bilden sexig då tycker jag att hon bidrar till sexualisering. Du behöver inte hålla med mig, men det är så jag tycker och ingenting annat. Man får amma, man får va snygg, även båda samtidigt.

                      Anledningen till att jag tog Molly Rustas som exempel var för att hon, i mitt tycke, är en person som aktivt bidrar till sexualisering. Hade du sett hennes bilder så hade du förmodligen förstått att jag inte tycker det enbart på grund av att hon är snygg.

                  Bara om du är skitsnygg. Såhär är det, människor har svårt ta ansvar för sina egna känslor. De sexualiserar kenzas amning men tycker kenza ska ta ansvar för att de gör det. Samma mekanism som när folk tycker att blondinbella ska ta ansvar för att de blir ”provocerade” av nån petitess.

                Men vem sexualiserar amning. Hon såg inte ut som att hon försökte se porrig eller sexig ut. Vilken konstig diskussion och inställning

            Det vore inte konstigt ifall hon hade fixat sig på bilden heller. Det är inte sexualiserande alls, förutom för vissa individer som ser det som sexualiserande (Du?) och det är i sådana fall de personerna som är problemet, inte en ”fixad” tjej som ammar på instagram. Att de blir arga på Kenza och andra för att de är för fixade för att få amma, är inte ett sunt beteende. Sen uttalade sig folk väldigt självsäkert om att Kenza medvetet hade lagt ut den snyggaste bilden på sig själv och fixat sig till max utan att de ens visste om så var fallet. De blev alltså upprörda för något de inte hade någon aning om ifall det var sant eller inte, vilket är ganska sjukt också.

      Alltså, tjafsar folk fortfarande om amningsbilder och snygghet?
      Jisses!

    Heja Kenza! Skit i alla jävla troll ❤

    Självklart ska Cissi W och Lady D lägga sig i och sola sig i glansen så att säga, få en bit av kakan, få uppmärksamhet genom någon annan.. så tröttsamt men väntat haha.

      Ja gud vad tröttsamt att stötta en annan kvinna som får sjukt mycket skit för att hon gör nåt helt normalt, nämligen att amma sitt barn! Jag skulle bli sjukt glad om nån annan kom till mitt försvar! Blir gång på gång förvånad över hur mycket man kan hata på LD och Cissi W, var glada istället att dessa två finns och stöttar andra kvinnor!

        Poängen var att de gör det för att själva få uppmärksamhet. Men annars är det såklart fint att stötta. De är ju ganska snabba med att skamma i vissa fall också, och skapa drev i vissa fall som inte alltid är särskilt positivt.

          Svårt att stötta i detta fall utan att dra uppmärksamhet till sig själv tror jag… ja det vore om de bara hade repostat Kenzas inlägg då förstås utan egen kommentar.

          Har de berättat det för just dig? Eller hur vet du om det annars? Om jag inte har helt fel så jobbar båda med sina sociala medier som plattform för att nå ut med sina, uppenbarligen behövliga, budskap. Så det blir ju svårt att göra det utan att själv göra samma sak. Som sagt bara sorgligt att så många hatar så mycket på dessa två bara för att de inte är tillräckligt insatta och inte inser att det de gör är fantastiskt och behövs!

            Att kritisera är inte att hata.
            Om du hade varit insatt i Cissi Wallins bakgrund hade du inte anklagat de som kritiserar Cissi för mycket, för att inte vara insatta. Cissi fanns före metoo, det bör du nog sätta dig in i.

              Jag är inget superfan av vare sig LD eller CW men det här var ju kul. Särskilt LDs bild var klockren.

      Men du. Håll din trut. Fan att folk inte tänker längre än näsan räcker. Har du ens en näsa!

    Folk som skriver att hon jämt försöker se sexig ut, har ni sett hennes förlossningsvideo?? Blöja å bajssnack och allt annat än sexiga scener som hon själv valt visa. Team kenza på denna!

      Kenza har aldrig anspelat på sex så det är bara patetiskt att vissa påstår det. Men vem vet, hon kanske också känner sig osäker. Jag läste massa kommentarer igår om att hon aldrig haft tuttar eller rumpa och kurvor och nu så gärna vill visa upp sina bröst när de är fyllda med mjölk så alla de kommentarena kanske kommer åt henne och påverkar så
      Hon känner ett behov av att visa upp sig mer?

        Med en bebis vid bröstet? Kom igen… Kenza är en av få väldigt sunda influencer som jag enkelt skulle rekommendera vår tonårsdotter att följa – säkert är hon osäker som många av oss andra, men åtminstone jag har högre tankar om henne än så. Team Kenza! /L

    Det här kommentarsfältet är fullt med folk som antar och sätter både epitet samt personlighetsdrag som det dragit ut ur röven utan någon som helst sanning.

    Spekulationer och antaganden som aldrig sagts eller ens antytts men som görs ändå för att de vill att det ska vada sant för då känns deras liv lite bättre. Hoppas de på iaf. Tror dock inte att det funkar så bra. ?

      Eller hur! De har bestämt sig för att Kenza inte kan ta en bild utan att posa snyggt och då är det så. För att de vill att det ska vara så, så att de har en anledning till att klaga på henne.

      Blev lite nyfiken och osäker på om jag helt förstår vad du menar. Kan du utveckla och ge exempel på vad för epitet och personlighetsdrag som är dragna ur röven utan någon som helst sanning i det här kommentarsfältet? 🙂

        Nej, väck inte björnen! ??

        Nej tack till ”utveckla”!
        DET.TAR.ALDRIG.SLUT.

        15:45
        Min Siada säger mig att du redan vet exakt vad det gäller och att det inte alls är nödvändigt. ?

          alltså menar du just detta kommentarsfältet till inlägget om Kenza eller menar du inlägget i stort? 🙂 Jag var en av de som kommenterade inlägget om Kenza så i så fall vi jag förklara mig.

          Jag kan stå för att jag trodde att Kenza hade gjort sig snygg och sexig för att lägga ut den där bilden och att jag tyckte att det var problematiskt. Samtidigt sa jag att jag ändå tyckte att bilden var bra (även om jag trodde att hon avsiktligt var med och sexualiserade amning ytterligare) eftersom att hon ändå normaliserade amning. Vilket jag tycker är bra! Man ska självklart få amma offentligt (även om folk gärna vill skriva att jag tycker något annat) och det handlar heller inte om att man inte får vara snygg när man ammar. Det är skillnad på att vara snygg och att aktivt anspela på sex. Nu gjorde hon inte det, vilket jag tycker är väldigt skönt. Jag hade alltså fel i vad jag trodde om Kenza, men om fallet hade varit som jag trodde så hade jag fortfarande tyckt samma sak!

          och för att citera trh:

          ”antaganden som aldrig sagts eller ens antytts men som görs ändå för att de vill att det ska vada sant för då känns deras liv lite bättre”

          så var mitt antagande om att Kenza aktivt försökte se sexig ut inte något antagande jag gjorde för att mitt liv skulle bli bättre. Är redan uppriktigt nöjd med mitt liv. Man måste ju kunna diskutera saker och se från olika perspektiv utan att det ska bli taggarna utåt direkt och vridas till att man tycker att man inte får amma, att man måste vara ful. Man kan tycka att amning är okej samtidigt som man tycker att sexualisering är ett problem. Man kan dessutom göra det utan att vara missnöjd med sitt liv.

            kommentarsfältet i stort skulle det såklart stå

            Min kommentar var generell och gällde inte enbart Kenza utan en allmän inställning från många.

              Okej. Men kan du förstå vad jag menar i min kommentar? Eller tycker du att min kommentar är ett exempel på det du beskrev?

                Ja jag förstår hur du tänkte.

            Vem/hur/när ”sexualiserar amning”? Jag fattar verkligen inte! En mamma som är snygg ”sexualiserar amning”? Ligger inte problemet hos den som tycker amning är sexigt? Hur är det sexigt? Hjälp mig! Hjärnan brinner!!!

              Jag kan förklara: Objektet har alltid 100% ansvar för dina sjuka fantasier och projektioner.

          Skrev en förklaring, men den hamnade i modd. För mig kändes det nödvändigt med en utvecklande förklaring av dig, men om du inte vill ge mig en så får jag väl vara utan ?

      Haha, och skillnaden att du är snabb med att sätta diverse personlighetsdrag på Isabella är naturligtvis att när du skriver det är det väl underbyggda fakta och inte antaganden…?

        Precis. Ser inte skillnaden. Självklart känner man inte Kenza, Bella osv. Men antaganden om deras personlighet osv görs ju sällan helt från luften. (Eller ”är dragna ur röven”) Vad man tror om influensers baseras ju främst på hur de utger sig för att vara och hur cynisk man själv är som person när man läser.

        Pratar du med mig? För då har du tagit fel på person.

          Har du aldrig antagit något om Bella menar du?

            Om jag har antagit något ang hennes personlighet så har jag varit extrem tydlig med att det är vad jag tror inte vad jag vet såvida det inte är något hon har berättat själv.

            Annars är det mest att jag lagt ihop två plus två av kända fakta.

              Men om jag skulle gissa på rimligheten vad jag sagt efter hur jag brukar säga så har jag inte sagt något alls ang hennes personlighet. Bara vad hon gör.

                Du är bara mänsklig TRH som alla andra oss andra:) Men det fina med dig är att du försöker.

                  Tack! Och som du med andra ord försöker säga så gör jag också fel och säger saker jag ångrar ibland. Så klart! ?

    Älsk på Kenza och hennes svar! Synd att mina ungar går i mellanstadiet och att jag slutat amma dem för typ 10 år sedan, hade gärna gått ut och sympati-ammat annars.

    Smart av Kenza att lägga upp den bilden och provocera med amning, alla vet att amning provocerar och genererar många kommentarer… du tar fasta på det också och utnyttjar det här för att få många kommnetarer och stort engagemang haha

    Kenza provocerar ju, och lägger upp en vecka gammal bild alltså hur har hon mage att lura följarna så, hon lurar sina följare och tjänar miljoner på det… En bild som inte är tagen för dagen, en sådan skam, en sådan lögn, bedragare.. luras så för att tjäna miljoner. Och hon har ju skrivit tidigare att hon skulle sluta blogga när hon fick barn, och att hon inte skulle visa sitt barn men det gör hon, vilken lögnare. Skamligt! ( Obs! ironi 😉 metafor typ, ni som fattar ni fattar 😉 )

      haha verkligen sant!

        Klockrent!

      Riddare!

      Det har väl ifrågasatts många gånger varför Kenza fortsatt blogga. Och provocera med amningsbild, är väl ett tillfälle det är bra provocera för att få ut trollen i solen?

        inte av Camilla 🙂

        riddare kan du vara själv 🙂

        Var jag riddare för att jag skrev det haha? På vilket sätt var jag riddare, hurdå? Jag säger som 16:24 det är du som verkar vara riddare 😉 Jag tycker bara det är sjukt hur vissa håller på mot vissa, och hur vissa skribenter och sajter vrider, hittar på och gör artiklar för att förstöra och smuttskassta OCH såklart för att få klick och tjäna pengar… När en viss sajt till o med gör en artikel om att ett barns halva ansikte synts på en bild och blåser upp det då har det gått lite långt.. det är ganska sjukt tycker jag, Det kan man kalla skamligt.

      Haha jaa, så hade det låtit om det var Blondinbella det handlade om ?

      Anonym 15.31 – intressant kommentar och tänkvärd. Jag skulle dock inte begränsa det till att enbart gälla den influencer du avser i din liknelse. Rent strategiskt är det genialiskt att ge utrymme åt dessa influensers som när sina följare med mondäna banaliteter. Opium åt folket känns lika aktuellt som när det myntades på sin tid.
      Vill vara tydlig med att ovan INTE är kritik mot någon enskild influencer och inte heller följare utan snarare en fråga om människors beteende och hur de kan utnyttjas av individer med mindre trevliga avsikter.

    Kenza rules, för bövelen.

    För mej är det naturligt att amma ute eller var det nu är. Men varför ska allt visas i media. Jo det vet ni säkert.

    Men är det verkligen 2019???
    Ska man ens behöva diskutera denna frågan? Ska man behöva diskutera om man ska ge sitt barn mat/bröstmjölk?????

    Inte nog med att man burit barnet i 9månader, föda barnet, ev behöva sy eller andra komplikationer, sen ska det ammas och vankas. Man luktar sur mjölk och kräk, psykiskt kanske man inte mår 100 pga hela omställningen. Man är ’fast’ i sin situation- ibland mysigt, ibland bara jävligt jobbigt … sen ska folk gnälla och ifrågasätta amning??? Jävla gnällspikar, kränkta blev de säkert oxå.

    I kenzas situation ör hon just nu ett vandrande mjölkpaket, en foder-transport, hon är ’bara’ mat!

    *Suck* ibland ligger felet hos betraktaren. Så är det i detta fallet. Hon har en fin och mysig stund med sin son, dessutom kan inte alla amma… så njut alla mammor❤️

    Kvinnan är fantastisk❤️

    Jag blir extremt provocerad av att en del människor blir så provocerade av amning.

    För min del får ammande kvinnor göra precis som de vill oavsett om det är att dra fram båda paketen eller om de vill täcka med en filt eller om de vill gå iväg.
    Barnet ska ALDRIG behöva vara hungrig för att jag kanske blir kränkt av att se bröst.
    Då kan ju jag lika gärna hålla mig hemma. Varför skulle jag ha mer rätt att äta offentligt än vad barnet har bara för att barnets mat kommer ur ett bröst?
    Jag tänker att jag som vuxen människa kan ju i så fall vänta med att äta tills jag kommer hem.

    Flummigt men jag hoppas ni förstår

    om blondinbella, provokationsdrottningen, är smart nu lägger hon ut en bild på där hon ammar sally idag… jäääävlar vad views och kommentarer hon skulle få då!! xD rida på vågen liksom, som lady d och cw.

      Hon får ju inte lägga upp gamla bilder för då anses hon vara en bedragare och lögnare, som tjänar miljoner på att luras eehh…
      Bella brukar inte hålla på så så varför skulle hon göra det nu, det är andra som rider på henne istället.

        Andra som rider på henne?

          Men hu så nasty

        Fast lite skillnad på tanken med att provocera, kvinnors rätt att amma utan skam eller det Bella visar upp som är yta, spendera pengar etc

      [Borttagen kommentar]

        Tyst

        [Borttagen kommentar]

          Hysch på dig lilla troll. (Nej, det har hon inte)

          Extremt tvek på den

      Haha! Yes på den bilden när Bella ammar Sally! Vilket liv det skulle bli! ?

    Men hur vet Cissi hur många som är emot offentlig amning? Jag har aldrig blivit tillfrågad, hur går en sådan undersökning till?

    Och det var väl inte frågan om att amma offentligt som kommentarerna gällde utan hennes utseende (som att det är bättre..!).

    Självklart ska man få amma vart man än är om bebisen är hungrig. Jag själv fick mycket skit för att jag inte ville amma offentligt men det har ju helt och håller jag som bestämmer det. Jag var inte bekväm utan ville var på en trygg plats med min bebis – men nöden har ingen lag! Hungrig bebis så åker tutten fram ?

      Haha fast alla statistiska undersökningar baseras inte på vad ALLA tycker, därav blev just du kanske inte tillfrågad 🙂
      Skulle alla bli tillfrågade skulle man ju aldrig kunna göra undersökningar och presentera statistik

        Aha tack för info! Hade ingen aning. Eller så menar jag att statistik hit o dit ska tolkas med en nypa salt om man inte vet vart den kommer ifrån. Jag har iaf svårt att läsa hennes siffror som rena fakta.

      Det märker du väl bara genom att läsa kommentarerna på kenzas inlägg

      Jenny, Cissi vet det därför att hon kan söka och läsa information.
      https://www.barnnet.se/amma-garna-men-inte-offentligt-597/

        Undersökningen är 9 år gammal och för liten för att dra säkra slutsatser, endast 1100 personer tillfrågades totalt. Ändå dras slutsatser om hur åsikter om amning skiljer sig i olika åldersgrupper där de då drar slutsatser utifrån ett par hundra personers svar.

          Även om det är fördelaktigt att ha en stor population svarande, betyder det inte att man inte kan göra säkra statistiska analyser på 1000 pers, så länge man använder de lämpliga statistiska verktyg som finns för en undersökning av den storleken. Den relevanta nackdelen här är snarare att undersökningen har nästan 10 år på nacken, men å andra sidan genomgår normer och tankesätt ganska långsamma förändringar.

            Och, undersökningen var beställd och betalad av Philips Avent som säljer, trumvirvel, nappflaskor, flaskvärmare och flaskstartpaket för nyfödda. Otippat.

            Nu är det som jag skrev inte genomgående 1000 personer de drar slutsatser utifrån, eftersom de delar in i åldersklasser, tex ”yngre 17-24 år”. I varje åldersklass blir det då ett för litet underlag för att kunna dra en statistiskt säkerställd slutsats. Hur urvalet gjorts är avgörande och det presenteras inte.

            Misstog mig för att detta var en vetenskaplig studie. Det verkar vara en undersökning, ingen studie. Cissi Wallin hänvisar ofta till vetenskapliga studier och forskning. Hon vet inte att det är samma sak. Kanske vore värt att lära sig de mest basala kunskaperna inom forskningsmetodik när hon så ofta hänvisar till studier som inte är vetenskapliga, statistiskt säkerställda osv.

        Wow tack

    Jag är verkligen inte emot offentlig amning på något sätt. Jag tycker däremot att det är skillnad på att se en nyfödd unge som bli ammad jämfört med en treåring. Inte för att min åsikt spelar roll i om hur/var man ammar, men jag tycker det är skillnad på dessa liknande situationer.

    En annan sak som stör mig är att det politiska inte lyfts tillräckligt mycket. För en mer jämställd föräldraledighet kan inte kvinnor amma så länge som de själva känner för utan måste ta hänsyn till ekonomiska aspekter. Det endast för att vissa politiska partier vill lägga sig i hur kvinnor gör.

      Du vet att man ammade barn fram till 10 års ålder förr va?
      Låt. Folk. Göra. Som. Dom. Vill.

        Läste du överhuvud taget vad jag skrev?

        För övrigt är jag intresserad över att läsa mer om ammade 10-åringar. Jag googlade och hittar ingen källa. Kan du länka?

        Nja, mjölktänder heter mjölktänder för att man efter att man tappat dessa inte (kan) ammas längre. Det är fysiologiskt och har med käkens utforming i förhållande till den teknik barnen använder för att ’mjölka’ bröstet.
        Ofta sägs det (felaktigt) att barn ’suger’ på bröstet, tekniken som används är mer att likna vid att ’pumpa’.
        Har själv ammat en femåring, som fick en nostalgitripp efter tappade framtänder och vill prova att amma, vilket då inte gick. Barnet var självt förvånat: ”jag har glömt hur man gör!”

          Menar du att du lät din unge provsuga på ditt bröst för att..bara prova?

          Ville 5-åringen prova att amma? Med vad då? Sin docka? # tillbakakaka?

          Och så ska man inte uttala sig i absoluta termer för det finns dem som långt upp i tonåren fortfarande har både förmåga med käkar och rätt teknik att kunna dia istället för att suga även om det rent tekniskt också går att få ut mjölk genom att suga.

            Att du ens orkar märka ord (ord som numera vedertaget används också på detta vis) som själv stavar fel minst en gång per kommentar (också i denna, eller var det ’med vilje’?) + så förutsägbart att du skulle hugga på detta… gääääääsp.

              Nu var det så en gång att det inte var jag som märkte det ordet hens #tillbakakaka ?

                Har vi en tllbakakakabeef?

                  Vet inte om du och jag har det. Ifall du brukar skriva … istället för ””” så ja. Kanske även om du varit anonym.

                  Men det kan också varit så att du kom in oskyldigt i skottelden och är isf my bad.

                    @ real Hmm:
                    Det tänkte jag också, att nicket … nu bytt till något annat.
                    För att vi ska uppfattas som samma, får du ändra lite i stilen. Jag använder ”skottlinjen” när jag skriver.

                      Haha, ok. ??

                    Om personen varit ’anonym’? Du har väl beefat med ca 762 anonym bara senaste månaden?

                      Nope.

                      Jope.

                      Nehä och tänk nu efter lite till varför du har fel och skriver du jope en gång till har du inte tänkt tillräckligt.

            Men oj, TRH, ser du? En EXPERT på området här nedanför! Seså, in nu och hävda dina arkeologiska/medicinska/fysiologiska superkunskaper!

          Ooookeeeej… Fullt normalt och så… Lite som när jag blir av med mina visdomständer skulle vilja provsuga lite. Man vet ju aldrig vad som kan hända.

            Hahah, kan inte du, snäääälla, fråga din mamma (om hon är i livet, annars beklagar jag) om du kan få prova?
            Bara på skämt liksom

              Får åka långt för en klunk i så fall. Annars har jag använt min svärmor som alibi till att äta en banan som är menad för hungriga barn i affären, men skulle inte gå så långt som att fråga efter tutte.

                Du brukar ju annars dra den om att amma din katt, och TRH tonåringar – så förutsägbara och tråkiga ni är!

                  Men kan inte du ge mig svar på vad som är okej att göra, och motivera detta. Är inte mina bröst och eventuella mjölken dom producerar min rättighet att göra vad jag vill med? En kvinna använder bröstpump och visar mycket/lite bröst, men beroende på vad som görs med mjölken efteråt så är handlingen antingen okej eller inte. Jag blir inte klok på hur ologiska folk är.

                    Kan inte se att du ställt någon fråga.

                      Får jag bröstmata min katt offentligt? Får jag visa mina bröst offentligt utan att behöva mata någon alls?

                      Prova visa brösten och se vad som händer.

                      Förstår inte riktigt din poäng. Du vill få visa brösten för att någon annan får mata sitt barn? Ja… alla väljer vi våra strider…

                      Det blir ologiskt då Henrietta likställer att amma ett barn med att visa sina bröst. Det går liksom inte att gå vidare med det eftersom amning inte är = visa brösten. Det blir liksom en ickediskussion.

          Vill i egenskap av arkeolog med inriktning på humanosteologi bekräfta detta med amningslängd och mjölktänder. När växelbett börjar uppträda förlorar människan amningstekniken, dvs det normala för den mänskliga arten är (kompletterande) amning fram tills permanenta tänder bryter fram. Det finns till exempel osteologisk bevisning angående amning upp i 5-7 årsåldern från bronsålder. Notera även att laktostolerans var ovanligt i norden vid den här tiden, dvs ingen komjölk som ersättning för bröstmjölk.

            Fast bröstmjölk innehåller väl jättemycket laktos?

              Det jag ville belysa var att det, i och med bristen på laktostolerans hos adulta individer under denna tid, är rimligt att anta att det (trots domesticering av nötboskap) inte var vanligt att konsumera komjölk i sådana mängder att laktostoleransen från amningen bestod upp i vuxen ålder. Därmed stärks tolkningen att materialet påvisar just långa amningsperioder och alltså inte påverkas av användande av komjölk.

            Ƭĥe real Experts FTW! Tack! Spännande!
            Så befriande när folk med verklig kunskap och förmåga att uttrycka sig kommenterar. Det belyser också den extremt låga nivå som hobbytyckarna här inne håller…

              Precis min poäng. ✌️??

                Eller hur?
                Din expertis inom humanosteologi är ju oändlig…

                  Nope, inte oändlig men tydligen något mer än hobbytyckarna från förra gången frågan var uppe som inte ens förstod att de inte var tydliga med vad de ville få sagt pga fel terminologi och annat ovidkommande dravel, vilket i sig är sorgligt eftersom att jag varken har eller än mindre hävdat att ha lagt ner timmar och dagar på att studera som då andra påstår sig gjort. Riktigt tragiskt faktiskt att jag med min enkla studietid i området ändå kände till både termer och undantag bättre. Ja sorgligt! ?

                    Enkla studietid i området = en snabb googling

                      Hur känns det att vara en one hit wonder?

                    Det var sjukt tydligt TRH. Det var bara du som inte förstod.

                      Abslut fanns där element jag inte förstod men det berodde på att det tog mig ett tag att förstå varför och hur ni undvek att svara på huvudfrågan som var något helt annat vilket var orsaken till att jag inte bemödade mig att bemöta mer precist vad ni sade då det inte bara var en halmgubbe utan en hel armé av dem.

                      Så vad jag var långsam med var inte faktan utan att förstå att ni var precis så oärliga som ni var för att kunna lyckas undvika att svara på frågan som ni egentligen var inne i en höra med utan någon väg ut ammat än med attack.

                      Och DEN tog det ett bra tag innan jag såg den komma och försökte sedan vifta bort för att komma tillbak dit vi ville. Dock förgäves.

                      Det är allt du såg och inget annat. När polletten väl trillat ner om tjuvknepen så började jag skriva inne hos LD och visade henne där på att hon dessutom hade fel med både sin semantik, vilket var den hon försökte gömma sig bakom, men faktiskt och ang ren medicinsk fakta.

                      LDs semantik var bara fånig och hon förstod vad jag ville få fram, hoppas jag iaf för annars har hon på riktigt problem med att förstå lättfattliga saker, när den dessutom hade precis inget att göra med inför de hypoteser hon ställdes för.

        Tänk vad livet kan se annorlunda ut för en 10 åring. Själv fick jag min föra mens som 10-åring medans andra 10-åringar (enligt dig) fortfarande blev ammade (förr).

      Säger samma. Ammar man en 3åring offentligt kan man då inte klaga på om någon skulle amma sin karl offentligt. Båda kan prata, kan äta annat och båda har en gång i tiden haft bröstmjölk som föda. Same shit.

        Du har (eventuellt) rätt i att ”Båda kan prata, kan äta annat” (med förbehåll att både män och treåringar kan ha svårt att uttrycka sig samt bisarra matvanor), DÄREMOT så kan faktiskt inte en vuxen ammas. Efter att man fått de permanenta tänderna är en amningsteknik omöjlig att uppnå.

          Men vissa män har ju en amningsfetisch, hur går det till då? Får de inte ut något alls från bröstet då?

            Jodå, jag träffade en tjej för många år sen som hade fött barn 6 månader tidigare. Varje gång jag tog hennes bröst i munnen forsade det ut mjölk.
            Nu är jag iofs inte man men det spelar nog ingen roll

            Ja det går även om vissa vill bestämt hävda motsatsen. ?

              Klart det kan forsa mjölk ut ett bröst. Gjorde det när jag duschade – ammade jag duschen då? Nej. Det forsade bara mjölk.

              Amning är något annat. Precis som du redan i ett annat inlägg fått lära dig TRH. Deal med att du inte vet vad du snackar om bara.

                Ni informerad om något som 1 inte var efterfrågar för det var inte det saken gällde vilket 2 också var orsaken till att ni aldrig förstod att jag inte behövde den informationen till att börja med.

                Resultatet blev också att ni helt undvek att svara Henrietta rent ut på det hon undrade och hon fick aldrig något svar.

                Jag vet varför jag tror att det blev så. ?

                  Haha. Du kan vrida och vända och bända på denna amningsfråga TRH. Du var fucked redan i första diskussionen och du är lika fucked nu. Lyssna på de som kan istället. Du beter dig som en kränkt snubbe.

                    Nu har du helt fel i sak, men generellt. Du förolämpar någon och tror sedan att den ska lyssna ….!?

                    Inte konstigt att du inte får rätt på mycket ang annat. ?

                      Kränkt snubbe var det ja. Men att du skulle svara så var ju förutsägbart. Även vad du kommer att svara på detta. Kränkta snubbar är ofta tröttsamt förutsägbara.

                      Sandkorn

                      #sitsaodret

          Men du kan fortfarande ta fram pumpen och hälla innehållet i karlens kaffekopp sen. Får man göra det offentligt, utan att skyla sig?

            Får man amma sin katt på tunnelbanan? Hur var det nu igen…??

              Nej det fick hon ju inte. Då var hon löjlig. ?

              Man får endast amma människor upp till viss ålder. För det får man också klä sig naken på hela överkroppen om mamman så vill. Alltså endast tillåtet om man har ett människobarn i släptåg. För annars är det obehagligt och kränkande. Gråzon gick där vid pumpande. Har man ett barn som inte är närvarande så får mamma pumpa ändå och visa tuttar bäst hon vill, eventuellt får en icke mamma också pumpa.

                Kardinalfelet här är ju att det snackas om att visa bröst. Någon som ammar visar inga bröst. Det ligger nämligen en bebis ivägen för det.

                  Jag har sett massvis med gånger bröst vid ammande. När ungen släppen taget och börjar härja och mamman dinglar med tutten för att locka ungen tillbaka. Händer ofta när man ammar stora barn som kan typ gå. Vissa tar fram båda tuttarna och ungen har bara en mun så…

                    Nej nej, du minns fel. Vi fick aldrig svar på vad vilken ålder är när som det slutar vara ok att amma barn offentligt eller om det ens finns en sådan gräns.

                    Den frågan undveks genom att börja dilla om huruvida det går att amma eller inte, vilket var förvirrande då de tydligen pratade om dia, efter en viss ålder och yadi yda, vilket aldrig var något som efterfrågats av någon utan var en ren halmgubbe. ?

                      Det också. Ingen vill ju råka låsa fast sig vid någon princip så därför kan man inte få några tydliga svar.

                      Precis! ?

                      Varför ska någon svara på vid vilken ålder man ska sätta en gräns?

                      1 Man ammar hur länge man vill
                      2 fysiologiskt går det inte att amma efter att mjölktänderna ramlar
                      3 det är inte upp till någon att skapa gränser – den ammande modern och det ammade barnet skapar sina gränser

                      TRH. När man arbetar med barn och mödrar använder man inte terminologin dia. Man diskutera amningsfyiologi. Du tror kanske att du fördummar de som både pedagogiskt och sakligt förklarade för dig ggr flera hur amning fungerar men du gör inte det. Du fördummar dig själv genom att tro att du ska berätta om vilken terminologi som är korrekt till de som använder korrekt terminologi.

                      Roligt men tröttsamt. Härskigt deluxe.

                      Anonym / 08:04
                      Tack! Namasté! Merci!

                      08:04

                      Du adresserar fel person. Det var LD mfl som började den dansen. ?

                    Så många barn i sverige ammas inte över året. I call bullshit Henrietta. Varför är du så mån om att skapa diskussioner om saker som inte existerar?

        På riktigt?! Då reagerar du inte på en vuxen man med napp heller då antar jag? Eller blöja?

        Hur kan du jämställa ett barn som ammar med en vuxen man som ammar som fetisch.

        Amning är mer än mat, hur svårt skall det vara för folk att läsa på lite grundläggande fakta?

          Man är väl barn tills man är vuxen så…efter viss ålder börjar väl folk reagera på barn som hänger i tutten. Jag har för övrigt sett vuxna tjejer på stan med napp i munnen. Hade inte förvånad mig om dom hade blöja under kjolen också. Japp, det var märkligt. Det är också märkligt med barn i skolåldern som har napp i munnen. Har sett det också.

            När jag var en sisådär 10-12 var det trendigt bland tjejer och killar på 14-15 att gå med napp i munnen. Typ alla högstadieelever hade napp?

              Alltså, hahahahaha! Av alla märkliga trender jag sett på tonåringar tar det där priset. Synd att den inte höll samtidigt som Onepiece-trenden, för det hade varit nåt att se och dokumentera. 😀

                Och jag glömmer aldrig alla bandanas och hårsnoddar kring benen på killarna

        Märkligt att jämföra sin karl med en 3-åring.

          Ja, mansbebis deluxe..!

      Amning är mer än mat, tröst, närhet och trygghet tex. Reagerar du lkadant på en treåring med napp?

        Det är en konstig jämförelse

          Nja. Nappen är ju ett substitut för brösten.

            Precis! Undrar om dessa personer rycker nappen ur munnen på 3-åringar och ropar ”tröst kan du få på annat sätt! Det där är äckligt!”
            Inser ni inte att det är något fel på er och ett samhälle där originalversionen av tröst (= mänsklig närhet och amning) döms ut som ’osmakligt’ eller till och med ’perverst’ till förmån för en plastbit att stoppa i mun på småbarn?

      Precis, din åsikt spelar ingen roll

      Du har helt fel. Ju mer jämställd en relation är desto längre ammar kvinnor. Är
      Hjälpmamma på Amningshjälpen så vet det. De flesta kvinnor börjar jobba runt året. Då ammad man inte fullt ut, utan kan ändå amma morgon och kväll då barnet äter annat. Väldigt få går tillbaka medan barnet helammar. Så amning är absolut inte ett hinder för jämställdhet eller delad föräldraförsäkring.

        Igen, härligt när någon som faktiskt kan något yttrar sig…

          Men då dyker ändå TRH upp och ska förklara att fel terminologi använts och därför är det inget värt och sen derailar samtalet med att man inte fått svar på en helt irrelevant fråga så allt annat skrivet minsann är ovärdigt pga det också ??‍♀️ (Fast det är TRH själv som använder fel terminologi och nu känner sig asdum)

        Nu kanske någon kommer här och tycker att du använt fel terminologi gör enligt någon kallas det att ”dia” och då kanske någon menar att allt du skrivit är ovärdig information fastän någon själv använder helt fel terminologi…..

        Arbete med amningshjälp har varit guld. Det är så synd att så många myter sprids om amning (eller förlåt ”diandet”).

          Haha, ja – tcykrer fokl som komer med ovikdommande darvel är sogrligt då jag som har sutdietid i ormådet ändå kände till alla temrer. Ja sorlgigt!

            För att vara en som konstant ska peka på ord och hur folk skriver gick det här rätt jävla dåligt va?

            Du kände inte till en enda term. Du dillar om att ordet dia trots att det inom området inte används. Jättesorgligt att du hellre kämpar för att bevisa din rätt än inser ditt fel, backar, är tyst och lyssnar.

              Nej inget försvann. Du gick på en enkle fint från fejken. ?

            Bah. Försvann den kommentar jag svarade på? /Samma anonym som 12:01.

              Hade trh skrivit nåt?

      Jag ammade mitt första barn fram till han var ett år. Från det att ungen var sex månader fick jag höra att jag var ”äcklig” och att det var ”sjukt” att amma ett så stort barn.

      Barn nummer två fick tutte tills hon var fyra år och det funkade utmärkt. Hon fick en liten slurk morgon och kväll, hon var en sådan där snabbätare, så det var mindre än fem minuter morgon och kväll. Men. Om hon var trött och hade lågt blodsocker så ville hon ha lite där och då, var vi än befann oss. Speciellt om det var stökigt och mycket folk runtomkring. Då blev det där en liten andhämtningspaus för henne. Efter ett par minuter i mitt knä så orkade hon följa med mig och handla i en stökig ICA-butik innan middagen, utan något som helst krångel.

      Jag såg blickarna men stålsatte mig för att verka oberörd.

      Fram till hon var arton månader sade folk till mig att jag var äcklig. Efter den åldern var det tydligen så perverst att man inte ens ville säga något, man bara tittade bort.

        Heja dig!
        Ammade först till 2,5 år, andra till 5 år (på slutet nån gång då och då, mest på morgonen).
        Båda när och så länge de själva ville.

      Hört att det finns kvinnor som ammar så länge BARNET vill? Kan bli 10 månader, 1,5 år, 3 år…

    På tal om amningsdebatten:

    https://youtu.be/sownf7vd-D4

    För en stund sedan pratade de om det på radion, de pratade om Kenzas amningsinlägg. P3.

      Ok.

    Detta händer ju jämt och ständigt här inne. Idag var det Kenza som medvetet gjort sig för snygg på sin bild där hon ammar sin son, igår var det något annat, imorgon blir det nåt nytt. Och så fortsätter det så i all oändlighet här inne.

    Folk tycker och tror så intensivt om allt och alla, så att det i deras egna huvuden i princip blir till sanning. Sen skriver de ner skiten här och postar och får en massa likes från andra som också spenderar alldeles för mycket energi och tid på att tycka och tro ditten om datten om allt och alla. Och det är 9 gånger av 10 bara en massa negativt.

    Blir tamigfasen matt hela vägen in i själen.

      Instämmer! ?

      Sluta hänga på Bloggbevakning då?

      Välkommen, nu är du oxå medlem i den gruppen?

    Det enda udda var att hon inte verkade ha ngn BH vilket alls som fött vet stt msn behöver dom ammande.

      Hört talas om linne? Enkelt att dra ner och även klämma fast amningsinlägg i ??

      Va? Nej, jag hade aldrig bh på mig när jag var hemma och ammade. Tog på mig bh om jag skulle ut bland folk men inte hemma. Gick hur bra som helst. Varför skulle jag ha behövt bh?

        Bara jag som läckte vid amning från det bröst som barnet inte drack ifrån? Såg inte till linne eller annat heller. Bara en jeansjacka.

          Finns ju tvättmaskin. Jag var ändå hela tiden nerspydd så en mjölkfläck eller två brydde jag mig inte om när jag hasade runt hemma.

            Blev ju blött och kallt.

          Det syntes på bilden att hon inte var naken under jeansjackan. Linnet eller bh:n syntes lite grann men var förmodligen en aning nerdraget för att få fram det bröst barnet åt ifrån

      Usch, vem har BH om man inte måste?!

      Nej, Bhn bara gjorde att mina bröst stasade de första månaderna, jag levde i Lindex amningslinne med inbyggd topp mina barns första månader.

      Jag hade aldrig bh på mig. Eventuellt en sladdrig amningstopp från hm bara för att ha något att lägga amningsskydd i

        Jag har bara använt amningsskydd i en vecka. Sedan var det en klok kvinna som lärde mig att täppa till med fingret så ger det sig på nolltid.

      Varför då?

    Jag har fött barn och ammar men verkar ha missat att man behöver bh, går oftast utan

    Amma på bara tjejer. Ingen här eller nån annanstans ifrågasätter er rätt att amma på offentliga platser. Om ni får göra det. Det är en vinkling, snedvriden fokus, ni själva gör. Vad som diskuteras är det lämpliga i att göra det. Med tanke på bröstens sexuella laddning för många individer. Såväl män som kvinnor. ”Det stör ingen” säger Lady Dahmer men det är just det det gör. Det stör många. För det är så verkligheten ser ut. Är det då så lämpligt att bara för sakens skull, för att jag har rätt och du bara ska hålla käft, medvetet provocerande amma offentligt så ofta som möjligt? Nej det tycker inte jag. Däremot ska såklart det gå att amma överallt i samhället utan att göra nån grej av det. Att man tänkt på ammande mödrar när offentliga rum utformas. Behovet av att vilja gå lite avsides. Amningsfiltar som tillhandahålls av personal på restaurang. Väl tilltagna damtoaletter, gärna med bekväm hörna avsedd för amning etc. Det handlar alltså om att bygga en feministiskt inspirerad struktur som möjliggör för kvinnor att bröstamma på ett bekvämt sätt utan att riskera dra på sig ovälkommen uppmärksamhet.

      Om det är lämpligt? Ja, det är väl lämpligt att ge sitt barn mat när den är hungrig?
      Jag ser hellre en ammande kvinna på tåget än en unge som skriker av hunger under resan. Det handlar i slutändan om små barn som behöver mat. Hur kan lämpligheten i det diskuteras?

        Det var inte det jag avsåg med lämpligt. Kvinnan på tåget ska förövrigt inte behöva utsätta sig för dina blickar om hon finner det obehagligt. Hon ska kunna gå undan nånstans om behov därtill finns. Annars är det bara att amma på i trängseln oskylt eller inte men man får då räkna med inte bara dina blickar utan annat också som för de flesta kanske inte är så trevligt. Därav lämplighetsaspekten att amma i offentliga rum som ett statement för sin rätt att göra det.

          Vänta nu? För att du och andra män inte kan hålla era blickar i styr så ska den ammande kvinnan skyla sig? Verkar vara att sätta problemet på någon annan. Hatar att upplysa dig om det uppenbara men bröst är till för att ge barn mat först och främst, att de ger sig en sexuell laddning är mest ditt problem.

            Fast jag skrev ju att det bara är att amma på om nu blickar och obehagliga kommentarer, snea leenden, himlande ögon och i värsta fall rena aggressioner inte berör nämvärt. Det är idioter som håller på så och dom är många och finns överallt. Så ser verkligheten ut. Vad är det du inte förstår?

            Näee…ska hon väl inte…vilken idiot påstår det. Den ammande kvinnan ska såklart amma sin bäbis.

          Oj, otur när du tänker?

            Hur tänker du då?

    LD får absolut stå bakom kenza som mig. Men jag står inte bakom att visa sitt barn att det är okej att peka finger för att man har något att säga. Riktigt tråkigt att se från henne. Ge vilkem ursäkt ni vill, för mig ska det inte ens läras ut medvetet eller omedvetet. Inte ens för ”en god sak.”

      Hahhahahha

    Annamatkovich filmar sig själv medan hon kör bil. Ser ut att vara stucken av ett bi i ansiktet.

      Ingen bryr sig!

        Tydligen du för att du lägger möda i att kommentera. ??

    Bla bla bla.. Alla som inte är förblindade av influencerbullshit vet att hon la upp den där bilden på sina sociala medier för att visa sin enorma tutte. Bildens ursprungliga syfte må har varit att skicka till sin snubbe, men sen är jag rätt säker på att det handlar om huge boob.

      Och? Låt henne lägga upp den oavsett syfte.

        Skitdålig comeback! Är det någon som har hindrat henne? Hon kan lägga upp när hon ammar sin farsa, jag kunde inte bry mig mindre.

          Åh, vad jag längtar till högstadium och gymnasieskolor börjar!

            Oerhört dålig comeback också! Om ni inte håller med om vad jag säger så kan ni svara med ett argument, inte med spekulationer om i vilken årskurs jag går i.

          Det handlar inte om att komma med bäst comeback…

            Ok, säg mig då på vilket sätt jag hindrat henne från att lägga upp något? Du får det ju att låta som att min blotta åsikt om hennes bild på något sätt hindrar henne. Jag skriver vad jag tror om det hela, du skriver, ja ingenting egentligen..

              Jag har inte sagt att du har hindrat henne. Jag pratar självklart om att låta henne lägga upp vad hon vill utan att ge henne skit för det, Men det tror jag också att du förstår.

    Amma på, man behöver väl bara inte göra ett så stort liv av det. Tycker det bara är konstigt att amma en treåring. Den dagen jag får egna barn kommer jag inte vilja amma dem heller. (Dels pga bröstoperation och för att jag inte vill ha någon hängandes i mina tuttar.)

    På något vis känns det som att man måste skrika ut att man vill amma var som helst och för att få reaktioner. Sedan då du får en negativ reaktion så är helvetet löst?

      Någon hängandes i mina tuttar.. ser man så på saken bör man nog vänta med barn, för barn hänger på dig på olika sätt vare sig du vill el inte

        Man behöver inte vilja amma för att föda barn. Vissa vill behålla sina bröst och bröstvårtorna för sig själva.

          Nä det var inte det jag menade heller, men resonemanget lät ganska omoget.

          Förvånas över hur egoistiska en del är, bröstoperation och att ”vilja ha brösten för sig själv” är så idiotiskt resonerat. Om man resonerar så oklokt och egocentriskt när det handlar om sitt barn och dess hälsa, så vill jag inte veta hur långt er egoism är villiga att ta er. Tragiskt.

            Och vad kan tänkas vara en legitim anledning till att inte amma? Personlig trauma? Avskurna bröst? Vi har fullgod ersättning idag, så ingen unge behöver lida. Ungen vet dessutom inte varför den inte får bröstmjölk, så känns som att den inte tar illa upp. Och du som utomstående har väl ingenting med andras privatliv att göra.

              Nu var det ju inte det som det handlade om, utan mer om hur ts lade fram sitt sk argument emot amning

              Men med barn har du en unge hängande på dig iaf

                Ja visst, men jag tycker att det är skillnad mot att ha en hängandes i en bärsjal utanpå kläderna än att ha en hängandes i bröstvårtan. Vissa kanske vill behålla sina bröst för sig själva. Min tuttfixerade hankatt skulle älska om jag bar honom runt i bar överkropp, för då skulle han hänga i bröstvårtan och snutta för fullt (ja, han har issues). Jag tycker annorlunda och bär honom i famnen med tröjan på.

                  Och DÄR kom katten! Ja det är PRECIS samma sak…

                    Det finns många mammor som inte ammar sina barn av olika anledningar, så jag ser inte problemet när någon anger sin anledning till att inte göra det. Jag har burit min systerson i bärsjal men hade inte gått med på att han hängde i min tutte. Jag tycker att det finns skillnad på hänga och hänga. Bättre exempel nu?

                      Varför skulle han ha hängt i sin tutte? Du bar honom väl, inte matade honom från ditt bröst? Eller tror du att kvinnor låter barnet bita fast i vårtan som något substitut för bärsele?

                      Och för dig som inte vill ha barnet hängandes vid dig. Jag flaskmatade mitt barn. Det låg i min famn, vid mitt bröst, i mitt knä för trygghet ändå 24/7. Inte som att du är fri barnets häng vid dig bara för att det får mat från flaska. Så vida du inte lägger barnet på golvet och det får suga i sig från flaskan bäst själv men det gissar jag att inte många gör.

                      Antar också att många gör sig dumma här inne för sakens skull. Kul nöje.

                      Anonym där uppe skrev att hon inte ville ha en unge hängandes i hennes tuttar. Specifikt just tuttar. Och ett ljushuvud förklarar att en unge hänger fast vid en oavsett. Och jag förklarar att jag och förmodligen också Anonym är fullt medvetna om detta och jag förklarar samtidigt att det finns skillnad på att hänga och hänga. Min systerson får mer än gärna hänga på mig upp och ner, och jag har också flaskmatat honom när han var bebis, men det finns skillnad på att göra det och att suga fast i min tutte. För mig. Och förmodligen för många mammor med. Man kan visst säga att man inte vill ha ett barn fast i tutten, och ändå vara en tillräckligt bra mamma, då man kan flaskmata med ersättning.

                      Sa jag någonting annat?
                      Frågan är om du ens läste vad jag skrev innan du svarade.

                      (Men du svarade på mitt antagande om att folk gör sig dumma i alla fall…)

            Exakt. Orkade inte ens dra den motiveringen men det var så jag kände också. Så ego..
            Sen så ska man givetvis inte tvingas till att amma för det.

              Jag är ts, jag kommer inte ens att kunna amma pga bröstoperation, inte så att jag gjorde den pga estetiska själ. Efter den händelsen så gillar jag inte att någon rör vid mina bröst och har svårt att tänka mig att ett barn ska hänga där, den meningen blev lite dålig. (Jag kanske uttrykte mig dåligt då jag är finlandssvensk.. Även svårt i dessa tider att på något vis uttrycka sig då verkligen alla tar illa upp..)
              Barn blir inte sämre av att flaskmatas. Är själv en som vägrade amma när jag var liten,och flaska dög bra till mig, och jag lever fortfarande.
              Alla vill och kan inte amma och det är inget fel med det. Så länge ungen mår bra och får i sig mat är väl allt som det ska va?

            Man kan oftast amma även efter bröstoperation.

          Till vad ?

      Innan man har barn kan man inte förstå att en nyfödd vill äta var femte minut ka sne. Skriker sig hes för att få ära nu nu nu. Då slänger man fram bröstet för att mäta dess behov. Inget annat. Man har hjärtat i halsgropen och tänker inte ens på att hitta ett amningsrum eller annat ställe där ni vill packa in ammande kvinnor. Ett barn som ammas är ett barn som äter sin mat, precis som du och jag när vi är på restaurang. Det finns inget sexuellt i det.

    Helvete vad folk är bajsnödiga alltså!!
    Det är en bild på ett barn som äter. Stagead eller inte, slappna av lite för fan.

    Ni kan låtsas som att det är för att bilden är ”för snygg” bäst ni vill. Det är så genomskinligt så det är löjligt.

    Camcam – kan du inte uppmärksamma hur Victor talar till Gynning i hennes senaste story?!

      Reagerade också på det

      Vem är Victor?

      Money rules.
      Gynning hade inte lagt fem minuter på den där kufen om det inte vore för hans släkte.

      Blev på riktigt chockad. Shit vilken otrevlig man. Tycker synd om henne, hon verkar inte ha tur med männen.

    ? är jag den enda som undrar om det är en ny eller gammal bild LD har postat? Jag tänker att det är en ny men hon ammar inte längre så vilken vettig människa trycker in bröstet i sitt barns mun för att visa vart man står i sakfrågan?

      Fråga damen längre upp som uppenbarligen hade slutat amma (tolkar det så pga hur hon skriver) men lät sitt barn provsuga på tutten bara för att

        Om du verkligen vill veta, vilket du inte verkar vilja, men ändå, så är ”sluta amma” för de flesta inte en bestämd tidpunkt utan ett utdraget skeende. Barn som får amma så länge de själva vill, utan att påtvingas amningsstopp, fasar gärna ut över lång tid. Ibland ammas en gång om dagen och sedan någon enstaka gång i veckan, tillbaka till ett mer frekvent ammande, uppehåll på någon månad och så vidare. Att ett barn efter ett par månaders uppehåll märker att något förändrats är inget konstigt. Men ditt ”provsuga tutten”-utlåtande tyder på att du inte är uppriktigt intresserad utan mest bara vill raljera och skamma.

          Läste du ens personens kommentar?

          ”Fick sin sista slurk” kan det misstolkas?

      Hon postade flera stycken bilder under sitt inlägg.

        Jo men nu syftar jag på bilden som verkar tagen enkom för denna sakfråga. Har man slutat amma (och producerar med största sannolikhet ingen mjölk längre) känns hela bilden bara märklig.

          Det är en gammal bild.

      Man kan inte trycka in bröst i något barns mun…… Treåringar är dessutom inte kända för att gå med på saker de inte vill.

    Många av de kritiska kommentarerna var väl på engelska? Jag tänker att hon har en hel del utländska följare där de inte har kommit lika långt med amning än (och jämställdhet i stort), det är bara min tanke.

      Vad har offentlig amning med jämställdhet att göra?

        Tydliga ”kvinnosysslor” ska hållas inom hemmet? Är väl inte svårt att förstå?

          För mig är det faktiskt svårt att förstå att det finns personer som tycker att det finns ”kvinnosysslor” och att kvinnor ska hållas hemma. Jag tror på individuell frihet under ansvar och jag ser inte på världen från en kollektivistisk utångspunkt.

          Jag antar att jag är feminist, men inte socialistisk feminist och inte heller en kollektivistisk sådan. Jag skulle dock aldrig kalla mig feminist.

          Inte heller ser jag att det skulle finnas förtryck i den mängd som vissa vill göra gällande och i Sverige definitivt inte den brist på jämställdhet som ideligen påtalas av diverse agendaförsedda förståsigpåare.

            Älskar när män påstår att vi inte förtrycks på det sättet vi säger, eller att vi inte upplever brist på jämställdhet typ VARJE DAG.
            Det är som att jag skulle säga att rasismen nog inte är så utbredd och farlig som POC säger, för JAG har då aldrig upplevt att nån är rasistisk mot MIG.

        Oftast kvinnor som bröstammar och många kvinnor känner ett obehag att göra det i offentliga rum. Att bygga strukturer som underlättar och gör det mindre obehagligt för kvinnor med bäbis ökar därför dessa kvinnors rörelsefrihet där dom har lika stor rätt att röra sig som gemene man. Därav kopplingen amning jämställdhet.

      Kenzas känga var dock mest riktad hit.
      Där flera tyckte att Kenza var alldeles för snygg på bilden och således måste ha stageat den/tagit 200 bilden för att få en perfekt att lägga upp. Att hon definitivt försökt göra sin tutte så snygg som möjligt på bilden.
      Det var helt enkelt lite provocerande för vissa att Kenza bara är jäkligt snygg även när hon ammar.

        Ah okej förstår, jag tänkte mest på de kritiska kommentarerna till hennes ursprungliga bild, att många av de var på engelska. Lite sent på diskussionen kanske haha för har ingen koll på ”snygga bilder” (?) som diskuterats här.

      Jag tänkte samma! Hon får ofta kritiska kommentarer just på engelska, bland annat om att dricka och amma för några dagar sedan. Tycker hennes svenska följare vanligtvis är mindre kritiska.

        Ja men eller hur, tycker jag märkt det förut också? Alltså att de engelska kommentarerna/utländska följarna är mer kritiska.

          Inget jämfört med surpupporna på bloggbevakning.

    Det är självklart att man ska mata sitt barn oavsett var man befinner sig. Var ingen diskussion om det på 90- talet när jag fick barn. Men en treåring kan ju klara att äta annan föda, känns lite onödigt att amma så stort barn offentligt

      Jag såg en mamma slänga fram sitt bröst till sin son som var runt 4-5 år, sonen stod upp framför mamman som satt på en bänk. Jag glömmer aldrig den synen, tyvärr. ??

      Amning är liksom inte bara mat………. Även nyfödda ”kan äta annat” (flaska) liksom. Men det är inte det som amning är för barn.

        Fast tröst och närhet kan man ge på annat sätt. Handlar inte om amning i sig. Jag skulle tycka det var minst lika märkligt med en 4-5 åring som låg i sin mammas knä och matades med en flaska. Ett barn i den åldern är för gammalt för sånt helt enkelt.

          Kan du inte statuera lagar då för hur barn ska tröstas så alla vet vad som är okej? En sexåring som bärs en bit när hen är ledsen? Är det okej? Menar – en sexåring kan ju gå? En femåring som samsover? Går det bra? Jag menar – barn kan ju sova i egen säng från födsel?

            Och för vuxna!
            Precis som om vuxna alltid väljer det mest rationella för att få tröst, närhet, näring…

          Saras, du har alltså aldrig ätit eller druckit något av annan orsak än rent näringsmässiga?
          Aldrig för att vara social, för att du varit sugen, som tröst / belöning / unn?
          Och när du behöver tröst och beskriver för omgivningen hur de bäst tröstar dig så är du ok med att de säger: ”Nej! Det finns andra sätt att trösta!” och kör på med det de tycker är mest rationellt?

    LD menar väl inte allvar att hon ammar ett sådant gammalt barn?

      Barn ammar biologiskt upp till ålder där de tappar mjölktänderna. Mao är inte Juno speciellt gammal för att amma.

        Jag tycker att det barnet på bilden är alldeles för gammal för att ammas.

          Du tycker kanske att jorden är platt också?

          Synd att din åsikt inte spelar någon roll då.

            Det är kommentarer som din som är orsaken till att debatten om offentlig amning inte tas på allvar.

            För varför skulle någon tycka att din åsikt är värd att respekteras när du inte ens vill lyssna på en annans?

              Åsikter om vad andra gör när det de gör inte påverkar någon annan skulle vara intressanta att ta del av för att?

              Jag tycker du är alldeles för dum i huvet för att kommentera här.
              Relevant åsikt, respektera och lyssna på den nu.

                Swoosh! ?

                  #isstarodret

              Fast det spelar ju absolut ingen roll huruvida jag tycker att tex grannens unge är för gammal för att ammas!? Den kommer att ammas oavsett vad jag tycker om det, eller hur!?

                Det var sättet det skrevs på och avsikten bakom.

                  #sisatrodet

      Varför skulle hon inte göra det?

    Kenza är nog den enda som får mitt carte blanche i detta gebitet, det mesta hon gör har en känsla av stil och klass. Sedan råkar hon dessutom se väldigt bra ut.

      ”får mitt carte blanche”? Du vet inte riktigt vad carte blanche betyder va?

    Men alltså vad är detta för diskussion LD för? Ska använda samma retorik till att om mitt barn vill bajsa i matbutiken så ska hon få det. För det första är att bajsa det naturligaste som finns och för det andra är det inte bra för barn att få ont i magen av att hålla sig till närmsta toalett…

      Alltså när mina barn var bebisar bajsade de exakt var de ville. Mataffären var inget undantag. Oftast hamnade det i blöjan men alla som haft en bebis vet att ett bajskaos sällan är långt borta

      Om du tycker att bajs och mat är samma sak hoppas jag att inga barn behöver växa upp i din närhet…

      Blöja?

    Det handlar om MAT?!

    Jag skulle vilja vara barn till Lady Dahmer:-) Vilken cool mamma att växa upp med och lära känna världen med.

    Sympatiammar varje gång jag ammar. Ungen är 2,5. Det är dags att svenskar fan kammar sig (eller som minst införskaffar sig lite basic kunskaper – Google är där ute – om amning så de kan slappna av mer).

    Nu har Kenza fått den uppmärksamhet hon ville. Nu sitter hon och gottar sig hemma och tror att hon typ startat en amningsrörelse nu. Förstår faktiskt inte uppståndelsen över denna bild. Inget kontroversiellt och inget man inte sett förr. På en dag hinner jag se minst tio bilder på insta på kvinnor som ammar (både snygga och medelmåttiga med alla typer av bröst).

    Med andra ord, sluta ge henne och andra bekräftelsekåta som rider på denna våg, mer uppmärksamhet.

    Alltså vad menar folk med för snygg? För ”fixad” för att amma eller bara för ”snygg”? Fattar ingenting. Finns ju 100 influencers som ser bättre ut än Kenza, och vem tänker på snygghet när man ser en ammande mamma? Och bröst? Har inte alla vanliga runda bröst? Ni kan ju knappt se hur de ser ut förutom lite av konturerna.. fattar ingenting av hela diskussionen.

    För sexig? I vilken värld? Seriöst haha det är Kenza vi pratar om, hon har aldrig nånsin anspelat på sex eller sexighet. Hon ör nog den bloggerska som visar upp sig minst. Hon kanske bara är glad över att äntligen ha bröst x låt henne vara.

    Så vad tycker vi om män som ammar offentligt eller i hemmets lugna vrå?

      Vad tycker vi om hankatter som ammar vuxna män i blöja offentligt? TrH, vad säger du?

        Samtidigt som man stjäl julgranar från annans mark, Henrietta?

      Vuxna män kan inte amma. De kanske låtsats att de så gör när de suger på en kvinnas bröst men det är inte att amma. Förmågan att amma förloras när permanenta tänder kommer.

      Vad folk tycker om vad andra gör som inte påverkar dem är väl rätt ointressant utöver det?

    Amning i sig stör mig inte så värst mycket men bar gör det. Varför han man ens med sig barn på stan eller på restaurang? Skrik och gnäll och oljud. Då får de gärna ammas till de blir 18 bara då håller käften.

      Det är sjukt svårt faktiskt att bara vara hemma i 18 år – är oftast därför mina barn är med utomhus.

    *barn

    Amning är en mors skyldighet/rättighet (de mammor som klarar amning, all gör det inte men är lika goda mödrar ändå). Att fota amning är helt okej! LD och Cissi Wallin gör business på detta för att få klick på sina insta. Jag ogillar LD och Cissi Wallin, de har gått för långt OCH vilse i att Leka feminister. De skämmer snart ut feminismen.

      Hur menar du att Cissi och LD tjänar pengar ”på detta”?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.