Är detta provocerande?

Nu är jag faktiskt lite irriterad. Vet att man såklart får räkna med att folk pratar när man är offentlig men alltså FY vad less jag kan bli. Har fått lite print screens skickade till mig på vad folk skriver i kommentarsfält på ex. Bloggbevakning och det är framförallt all momshaming som jag reagerar på. Typ hur hemskt det är att jag åker ut och festar med mina vänner och att F får vara hemma med barnen själv hela tiden osv.
[..] Jag valde att vara ärlig och dela med mig av att vi har en tuff period just nu och jag har fått så mycket fin respons från er. Har suttit i tårar och läst igenom vissa av era mail, kommentarer och meddelanden på insta direkt. Ni är verkligen för fina! Är så glad att jag har er. Men det finns såklart också dom som älskar att sprida rykten, skriva taskiga saker och försöka göra saker värre än vad dom är.. Har exempelvis fått typ 10 kommentarer från samma IP om att jag säkert har en ny kille redan, att vi säkert redan separerat och skrivit på papper om det, att jag ljuger så mycket osv. //GabJoss

Fan, jag är sist på bollen och ändå är det inne hos mig det hela ska ha gått av stapeln.
Jag antar att jag inte kan skylla på valp-hjärna längre då Selma nu är hela 10 månader gammal.
Jag fattar inte vad som är så provocerande med kvinnlig egentid i en relation som inkluderar barn, jag fattar det verkligen inte.
Paula får på fan om hon åker på en träningsvecka utan familjen och när GabJoss åker till en kompis eller liknande när barnen har somnat så blir det ett ramaskri!
Kan vi inte säga så här för att göra det enkelt? Så vida man inte är en av de två vuxna i relationen där någon får lite egentid så har vi inte med det att göra?
Jag tror knappast varken Fjordor eller Hugo behöver vår hjälp att stå upp mot sina fruar och sätta ner foten om de känner sig felbehandlade.
Jag TROR nog att de fixar det galant på egen hand….

Vad tror ni?

112 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag tycker det är sorgligt hur mycket skit mammor får – av andra mammor. Är inte hennes barn 2 och 4 år nu typ? Inte direkt småbebisar, så jag har noll förståelse varför folk blir arg för att gabbi och hennes man väljer att avlasta varandra… För det är ju precis vad de verkar göra.

  Barnen far väl inte illa av att vara med pappan..Eller??
  Men så är det väl alltid. Pappan kan vara ute och festa, det är de ingen som säger något om men om mamman är det. Satan vilken usel människa hon är då.

  Så att alla vet, hen-som-inte-får-nämnas-vid-namn skriver nu, på Camillas inrådan, under ’anonym’ och beter sig obehagligare än någonsin.

  Anonym / 04:04

  ”Ja, men det kan väl du skita i. Skriv ett eget nicknamn, så att man känner igen DIG.

  Jag ska skriva som ”Anonym” ett tag, efter rekommendation från Bloggerskan.”

  Tycker du, C, verkligen detta var en god lösning?

   Men ge dig nu! Trodde att vi har avhandlat det där nu

   Men snälla rara, släpp det! Sluta pesta ner alla kommentarsfält! Just nu är det ni som är pesten här, så släpp det bara, snälla.

   😂😂😂
   Jobbigt nu när DU inte vet veeeeeem du ska fixera dina hang ups på!!

   Men GUD vem bryr sig??!??!

   Låt oss alla kommentera under TRHs nick. Och låt oss prata om hur viktigt det är att tycka om varandra och att sanningen ligger i betraktarens öga. Låt oss hemfalla till subjektivism, konflikträdsla och vår önskan att bekräfta varandras värde.

    låt oss bete oss som folk.

     Jättebra inställning! Jag håller med.

   Varför ska alla veta det? Vem bryr sig.

   Sluta! Det räckte med meterlånga kommentarer. Fortsätt inte.

   R – jag sa igår att BB och TRH med största sannolikhet hade mailkontakt och försökte hitta en lösning. Bra lösning där!

   Jag tycker det var skönt att bli uppdaterad. Så, nu vet jag det.

   Den här bloggen håller på att konsumera sig själv. Det är som att se romerska riket falla

    Hahah, som att se romerska riket falla! Du har känsla för dramatik! Uppskattar genast detta käbbel lite mer.

   Men alltså hur orkar folk? ÄR NI VUXNA ELLER DAGISBARN?!

    FÖRSKOLA. Det heter FÖRSKOLEBARN.

     Men gud blev du kränkt nu

   Om någon är obehaglig så är det ju DU som fortsätter älta och ta upp detta. Hon har precis lika mycket rätt att kommentara här som du har. Sluta dreva nu.

   R

   Försöker du säga att detta är jag? Det är det inte. Jag vet vem det är dock.

   Ett tips på att veta vem det är. Jag kallar henne CamCam och inte bloggerskan.

   Så nu är ni verkligen uppdaterade.

   Nej ingen bryr sig, varken om er surpuppor eller om TRH. Ni får ta och skaffa er ett liv allihopa istället.

   Sorry CamCam, men intresset att läsa din utmärkta blogg sjunker i takt med dessa fullständigt meningslösa meter med kommentarer som saknar både takt och innehåll.

   Samma sak med alla slappa OT-kommentarer (googla istället, ring sjukvårdsupplysningen, fråga en kompis, eller i allra värsta fall om inget annat står till buds … vänta tills det är dags för Öppet spår).

   Skulle gärna se ett par veckor med stenhård moderering.

    Håller med till 100 procent. Kommentarsfältet är en mardröm av nonsenskommentarer som inte är topic.

    Fast OT har det blivit bättre med, förut var det ju minst ett under varje inlägg och det är det inte längre.
    Det är bara dessa ovan som spårat något kopiöst atm…☝️

  Jag ber så hemskt mycket om ursäkt nu för OT, jag låg sjuk i helgen och missade öppet spår, och jag ville verkligen fråga er en sak 🙁 Hoppas det är okej..!
  Jag har slutat på minipiller för ca 2 månader sedan och inte fått mens efter det, hur vet man då när man har bäst förutsättningar att bli gravid? Och hur vet man ens när man ska ta gravtest isåfall? För visst kan man bli gravid trots att mensen inte startat igen? Kram på er

   Har du testat 1177? 😊 menar det ej som drygt, men de brukar ha bra svar.

    Som jag uppfatta kritiken mot Paula som vi inte fått något svar på än är om de hade sina barn på förskolan samtidigt som hon var ute på resa. Ingen som ifrågasatte Hugos förmåga att ta hand om sina barn. Mer att de har sina barn på förskolan som redan är överbelastad och är ute på grejer som vi vanligt folk får pussla ihop och göra på lediga dagar/efter jobb.

     Va? Minipiller och Paula?

     Ursäkta?

      Tanken kanske inte slog er att kommentaren hamnade fel?

   Enklast att bli gravid är genom att ha sex.

    Vilket i och för sig inte var frågan…

   Kontakta barnmorska eller vården snälla nån

   Ring din gynekolog. Sluta fråga random människor efter medicinska råd, du har ingen aning om vad de har för utbildning eller troligen inte har.

    Det är väl ändå inte en fråga att ringa och störa gynekologen med?

     Nähä, vad brukar du störa din gynekolog med för frågor? Det är väl självklart en fråga att prata med dom om, de kan ge råd och även se över om något kan vara fel.

      Jag tänker att man ringer gynekologen först om man är orolig att något är fel. Förstod det som att hon inte var orolig över att mensen dröjde lite med att komma tillbaka utan undrade när det är taktiskt att ha sex om man vill försöka få barn men inte fått mens än och därför inte vet när man har ägglossning.

      Skulle jag ändå vara hos gynekologen på en koll skulle jag såklart kunna fråga om hur och när man bäst ligger för att bli med barn men det är inget jag skulle initiera en läkarkontakt för att fråga, nej.

      Men det kanske är jag som är för mån om att inte störa vården i onödan (eller så missfördtod jag och hob är hon orolig för sin hälsa, och då kan man såklart ringa).

   Ja du hinner ha ägglossning innan mens så man kan testa 1månad efter man sluta med piller. Men de kan ta lite tid innan mensen blir regelbunden oxå.
   Ett tips!
   Familjeliv.se forum är att föredra för dina frågor om du vill ha bättre svar 😊

    Nej en barnmorska är att rekommendera om man vill ha bra svar.

    Snälla, rekommendera inte familjeliv, ett gäng med alldeles för mycket tid och tro på sig själva. Kan folk sluta vara hobbydoktorer.

   Men. GOOGLE.SE

   Dra åt helvete med din OT.

    Men wow har kommentarsfältets invånare ännu en dag vaknat på fel sida?

     Ska det inte vara ot gäller det för alla. Dessutom är det något man enkelt kan googla sig till.

     Men sluta med allt jävla OT när det finns andra kanaler. Eller så väntar man till ÖS.

   Man kan alltid bli gravid innan mens, ja. Det är ju då ägglossningen är & mensen behöver inte komma en gång efter man slutat med p-medel för att bli gravid. 🙂 DOCK kan det vara skönt att få just det för att ha lite koll på när man hade mens, när ÄL kanske sker & när man alltså ev blivit gravid.

  Mom shaming handlar mer om vad man personligen tycker om mamman och väldigt lite om vad hon gör.
  Med det sagt är det mycket tråkigt att läsa alla elaka kommentarer till alla fantastiska föräldrar som gör det som funkar bäst för barnen dem själva och familjen.
  Vi har i Sverige ett fungerande skyddsnät som ofta fångar upp barn som far illa.
  Vad alla självutnämnda experter tycker är onödigt och sårande mot den som blir attackerad.

   Håller med! Tror mom-shamingen mest är ett verktyg för att trycka ned en kvinna (som råkar vara en mamma) som man av någon anledning tycker illa om. Ens barn och föräldraskap är en känslig punkt där det är lätt att såra föräldern (mamman…) genom kritik.

    Exakt. Och får man skit för det kan man alltid säga att det är för baaaarnens bästa i all välmening och inte alls för att vara elak

  Nej, det är inte provocerande.

  Nej det är inte provocerande

  Tycker det är mer provocerande att Lärarförbundet anlitar plagiatören Alexandra Pascalidou i sin nya kampanj:

  https://www.instagram.com/p/B1VdhVOitQh/?igshid=1r314g9wvg2o8

  Det blir som att säga att det var hennes lärare som visade henne hur man plagierar. Förhoppningsvis inte det budskap man ville sprida …

   Pedagogik

   Är det BARA det man tänker då man ser den kampanjen??

   Haha jag har tänkt på samma sak. Tyvärr följer ett sånt snedsteg en länge..

  Tror minsann att de sköter det där så bra själva. Helt sanslöst va folk ska lägga sig i.

  Som jag uppfatta kritiken mot Paula som vi inte fått något svar på än är om de hade sina barn på förskolan samtidigt som hon var ute på resa. Ingen som ifrågasatte Hugos förmåga att ta hand om sina barn. Mer att de har sina barn på förskolan som redan är överbelastad och är ute på grejer som vi vanligt folk får pussla ihop och göra på lediga dagar/efter jobb.

   Ursäkta?

   Men varför tror du att du har med det att göra?

   Har man förskola så har man. Ingenting förändras för någon om mamma eller pappa tränar, handlar eller går på banken när barnen är på förskolan.

   Så trött på småaktiga människor som är som små, små ynkliga poliser i helt oviktiga frågor.

   Vi har föräldrakooperativ och bestämmer helt själva när barnen ska vara där. Kanske H & P också har det. Vad vet vi om det och vad har vi med det att göra?

   Håller du koll på de andra föräldrarna på dina barns förskola också?

   Trams i kvadrat!

   //Moa

    Förskolan är i huvudsak till för att föräldrar ska kunna arbeta/plugga (eller söka jobb). Många förskolor har lite personal i förhållande till antal barn och många barn har långa dagar. Att då låta ens barn ta upp plats för att man ska träna/vila (nu tänker jag inte på de som har konstiga arbetstider och måste sova på dagen), shoppa, gå på ansiktsbehandling är på många förskolor inte tillåtet och trist att många föräldrar anser det vara ok. Konstigt att du kan stämpla det som trams i kvadrat när det är emot reglerna på många förskolor.

     Hur ska folk göra som tränar mitt under arbetsdagen göra? De som tex har som vana att ta 1.5 h lunch för att klämma in träningen.

      Ta med solstrålen till sats med barnpassning.
      Nej jag skämtar. Bra kommentar/fråga.
      Mitt sätt att säga att jag saknar humorn som lyst med sin frånvaro de senaste veckorna.

      Eller de som gör ett ärende på stan under lunchtiden? Har en kompis som pluggade och hade barnet på förskola. Hon ville sitta på biblioteket eller ett fik och plugga men vågade inte för att de hade flera ”angivare” bland föräldrarna på förskolan.

   Finns inget att svara på , de som inte förstår vad förskola är till för skall kanske inte försöka diskutera det på nätet. Men jag gör ett försök att förklara. Förskola har man om man behöver tillsyn av barn, vilket verkligen kan behövas om ena vårdnadshavaren är t ex bortrest eller sjuk eller liknande. När en vårdnadshavare skall ratta kidsen själv så är förskolan än mer viktig än när båda föräldrarna är tillgängliga. I detta fall kan det vara så att föräldern som skulle vara hemma med barnen även har ett jobb att sköta samtidigt. Då lämnar man med fördel barnen på deras förskola och så glömmer man inte att hämta dem vid dagens slut. Såhär fungerar det i stora delar av världen men det finns kulturer där kvinnor har sina barn med sig överallt, varesig det är till arbetet på fältet ute i stekande sol, läkare (as if) flykt el vad helst du kan tänka dig. Det verkar inte särskilt praktiskt eller kul, varesig för mor eller barn och är inget vi skall uppmuntra till i den här delen av den upplysta ”jämlika” tiden vi lever i. Och för er som kommer med ”men man vill ju vara med sitt barn jämt” så säger jag bara: skaffa aldrig barn. Du kommer bara bli olycklig när du inser att det finns skolplikt (ungen kommer tas ifrån dig flera timmar/dag) kompisar som lockar mer än förälder, fritidsintressen eller bara trulig tonårstid. Eller ve och fasa, den andra föräldern vill ta med sig sitt barn ut på promenad med sin vän och utan dig. Vad göra? Ja, inte gå till MoS och kirra naglarna iaf. Det vore ju HEMSKT!

    Fast om du åker på semester har du inte rätt att ha barnen på förskola. Förskolan är subventionerad av staten och betalad alltså av allas skattepengar. Behöver man barnvakt för att åka på semester, gymma, storhandla eller nåt som inte är arbete så går det utmärkt att anlita barnomsorg till marknadspris. Förskolorna har redan stora barngrupper och vissa får inte ens vikarier vid sjukdom. De som inte måste ha sitt barn på förskolan bör hämta det. Finns gott om barn som måste vara på förskolan långa dagar pga tex ensamstående förälder som jobbar heltid och liknande. Önskar att man kunde unna de barnen att få det lite lugnare på förskolan genom att inte ha sitt eget barn där om man inte måste.

   Fast är mamman ute och reser och pappan jobbar, vart ska barnen då vara? De har ju all rätt till att vara på förskolan då. 🤔

    I vår kommunala förskola har man inte rätt till förskola om man inte arbetar, tiden barnen får vara där är arbetstid plus restid till och från arbetet, inte ett dugg mer. Är man på resa så är man antagligen ledig, då får man ordna annan ”barnvakt”

    Mina barnbarns pappa jobbade skift ett tag, då var det reglerat hur länge han fick sova efter nattskift, längre än så fick inte barnen vara på förskolan. Bra enligt mig, skattefinansierad barnvakt är inte ok, finns bättre saker man kan göra för de pengarna i förskolan,

     Äntligen en vettig kommentar. Tack! Bra att ni ställer krav i vårt kravrädda samhälle.

      Alltså, jag håller med dig egentligen. Ville bara slänga in den där

      Var där hittade du stöd för att mammas manikyr eller pappas träning ska ombesörjas på förskoletid?
      ”Normalt ska barn erbjudas förskola från och med ett års ålder. De ska få gå i förskolan så mycket de behöver med hänsyn till föräldrarnas *förvärvsarbete eller studier, eller om barnet har ett eget behov på grund av familjens situation i övrigt*. Ett eget behov kan till exempel vara att barnets föräldrar är långtidssjukskrivna, sjuk- eller förtidspensionerade.

      Barn vars föräldrar är arbetslösa eller föräldralediga med ett annat barn ska erbjudas förskola från och med ett års ålder under minst tre timmar per dag eller 15 timmar i veckan.

      *Barn ska också erbjudas förskola om de behöver särskilt stöd i sin utveckling i form av förskola på grund av fysiska, psykiska eller andra skäl.*

      Jag har markerat med stjärna. Ingenstans står det om föräldrars behov av egentid.

   Varför skulle hon behöva ge er svar på det? Det är väl absolut ingenting hon ska behöva förklara för random läsare på nätet 😂

    Hon är en bloggare som lever på att skriva om sitt liv och exponera sina barn och sitt liv i allmänhet så jo, det är inte orimligt att folk kräver ett svar på det tycker jag.

  @Syster Yster 💐

  Håller helt med dig. ”relationen” till mamman avgör vilken och hur mycket kritik hon får.

  Det mest skrämmande med all shaming öht är att jag får uppfattningen att vi kvinnor är de som shamar mest och är superhårda mot varandra.

  Har svårt att förstå varför vi tillåter oss att trycka ner andra kvinnor i allt från föräldraskap till utseende.

  Jag tycker människor över lag blivit hårdare. Att alltid säga vad man tycker, men inte allt man tycker gäller tydligen inte det skrivna ordet.

  //Moa

   Så många som bara borde ta ett djupt andetag och sedan klicka vidare.. Värst är under Aftonbladet på facebook. Hjälp. Hur kan folk under sitt eget namn sitta spy sin galla på allt och alla. Oftast utan att ha läst artikeln, de hugger på rubriken vilket ju oftast blir helt fel. Borde sluta läsa alla kommantatorsfält. Och här har det ju blivit totalt kaos. Tyvärr.

    Visst?! Det är verkligen helt bisarrt hur folk släpper på sina tyglar numera på internet, det har ju alltid varit rätt harmlöst men oftast anonymt.
    Och att det ALLTID ska kommenteras om utseendet? Som är helt irrelevant till ämnet/artikeln? Gaaahhh

   Kvinnor använder sig gärna av mom shaming. Män är lite mer explicita och skickar anonyma hot och kukbilder

    Ibland får jag känslan av vi människor som grupp inte alls har utvecklats sen vi dränkte häxor eller jagade andra oliktänkande med facklor och högafflar. Eller jo, vi utvecklades en period men sen kom internet och alla framsteg raserades och människan ursprungliga natur blottade sitt vidriga ansikte igen.

    Och skriver nedlåtande om kvinnors utseende. En kvinna är kn*llbar eller oduglig, typ.

  Tack Moa för ditt fina svar.
  Ja min känsla är också att det är kvinnor som har det större behovet av att trycka till.
  Anonymiteten på nätet tror jag bidrar mycket. Det ger en möjlighet att bli av med frustration som kanske hör hemma någon annan stans.

   Pedagogik

   Men det är väl så att man trycker till där det är som sårbarast. De flesta mammor (säkert pappor också men där har jag ju ingen erfarenhet) vill ju sina barn det absolut bästa. Man jämför sig med andra som kan ge sina barn mer tid, bättre kläder, mer upplevelser, hemlagad mat. Finns nog få saker jag skulle bli så ledsen över som om någon ifrågasatte min mammaroll. Så tycker man illa om någon så är det där man ska trycka till. Män föredrar ju trycka till kvinnor för deras utseendes skull. Det gör ju inte lika ont även om det kan svida. Men män klagar på kvinnors föräldarroll också, så det är verkligen inget unikt för kvinnor.

    @09:44

    Tror det finns pappor som också klagar på mammor.

    Min erfarenhet är att de är ex:en de klagar på. Inte andra random mammor.

    Iaf är det ingenting jag ser/hör.

    Hot och kuk-bilder, som någon skrev är väl mer vanligt isf.

    //Moa

     Oja absolut, menade bara att jag som mamma känner att det värsta skulle vara om någon klankade ner på mig i min mammaroll. Säker på att pappor känner lika men jag är ju ingen pappa så jag vet ju inte..
     Känns som att mammor ändå blir mer dömda än pappor. Mammor förväntas göra så mycket mer (vissa säger ju fortfarande att pappor sitter barnvakt åt sina egna barn…)

      09:52

      Mammor har större krav på sig som förälder. Det håller jag med om och ser i min egna relation och i mina föräldrars relation.

      Jag pratar nog mer om vem eller vilka som skambelägger. Min uppfattning är att vi kvinnor intar den rollen väldigt lätt.

      //Moa

    Män kan definitivt klämma åt kvinnor i deras föräldrar roll. Men det är skillnad mellan män och kvinnors maktspråk och varför de har behovet av att trycka till.
    När jag läser mom shaming kommentarer är det väldigt ofta två saker som lyser igenom.
    Antingen vill personen leta fel för att förminska den personen man inte gillar och mom shaming är tacksamt för det väcker sympati hos alla andra mammor som inte heller gillar personen.
    Eller behöver personen få känna att hon själv är bättre i sitt föräldrarskap än den personen hon attackerar. Ovan är ett väldigt bra exempel på härskartekniker där man förminskar andra för att hävda dig själv.

  Jag har aldrig läst My Martens blogg men undrar, då jag läst den, har hon inte heller gått ut grundskolan eller har hon något som gör att hon inte kan skriva så man fattar? Hon jobbar ju trots allt som influänser varför jag måste ställa frågan.
  Adjö.

   09:41

   Förstår du inte måste du nog gå till dig själv först.

   Normalstörda människor både vill och kan förstå dyslexitext/dåligt stavad text/haltande språk och lite teckenspråk, om det kniper.

   Du bevisade just hur hårt och elak tonen på nätet är. Just precis det vi diskuterar.

   Som sagt, det säger mer om dig än om My. Din bildningsgrad är inte avgörande för om du är en bra eller dålig medmänniska.

   //Moa

   Hon har dyslexi!

   Man är väl inte influender för att man i första hand har ett strålande sätt uttrycka sig i skrift. My är ju en person folk vill följa, antingen förfasas eller tjusas av. Och det är valfritt läsa.

  Jag tycker att min mans ex är en dålig förälder på ett antal punkter. Men det får jag inte säga för då heter det ”mom shameing” ? Är det så ? Vad hände med att vara mån om barnet ? Handlar det inte ofta (inte alltid men ofta) om omsorg för barnet/barnen?

  När jag hade en bebis hände det 3-4 gånger att kvinnor ”hoppade på mig” på stan (alltid i 50-60-årsåldern) för att berätta hur jag borde hantera min bebis. Fruktansvärt störande för de gjorde en bedömning (typ bebisen skriker) på något som hänt i EN minut. Då kan man vara tyst. Men jag hoppas att de gjorde det av någon slags missriktad omsorg.

  Min mans ex är ”bästis” med sitt barn. År ut och år in. Det har lett till olika negativa saker. Då måste jag få uttrycka det ? Handlar ju om att jag vill att det ska gå bra för barnet.

  Puh, långt inlägg, men väljer man att visa upp sitt liv med barn i sociala medier så kommer folk (mest kvinnor) att ha åsikter. Ibland i onödan. Ibland helt berättigat.

   Nej du måste faktiskt inte få uttrycka det. Hur barnets föräldrar ska uppfostra barnen är något som är mellan barnens föräldrar, när du är med barnet får du uppfostra det efter din bästa förmåga

   Momshaming har blivit ett så fånigt begrepp. Nästan så vissa provocerar för att få fram det. Lite som med offentlig amning. Då blir det snack, kommentarer och uppmärksamhet. Och mitt i allt detta finns barn som faktist mår dåligt, men där människor inte vågar anmäla för de vill inte bli anklagade för momshaming… Och under tiden ramlar pengarna in på inluencernas konton.
   åpnga gånger är det bara några stycken som har skrivit något negativt, kanske till och med bloggaren själv? De flesta människor anser det helt normalt vara ifrån sitt barn, gå på fest, dricka alkohol, säga att det är jobbigt bitvis ha barn…

    Tycker nog du blanda äpplen och päron.

    Livet på nätet är en sak. Där tycks ju folk ha en sjukt dålig insikt i vad socialtjänstens roll är.

    IRL så har vi alla skyldighet att se, uppmärksamma och anmäla om barn far illa.

    Har ju ingen betydelse hur man tjänar sina pengar.

    //Moa

   Motsäger du inte dig själv tycker du?
   Du skriver först att din mans ex är en dålig mamma. För att i nästa mening skriva att du upplevde det som påhopp då folk (du nämner också att det är kvinnor i 60-års åldern..?) talade om för dig hur d skulle göra som mamma.
   Mitt tips till dig är att inte kasta sten i det berömda glashuset..

    Jag jämför någon som sett mig en minut med mitt barn jämfört med att jag sett något i 9 år.
    Det jag sa skulle hända för 9 år sedan händer nu. Har tvingats gå på möten med soc pga problem som jag anser att hon skapat genom sitt agerande. Det är inte momshameing i mon värld. Ja, hon gör säkert det bästa hon tror. Innebär inte att det är rätt eller att utfallet blir bra.

   Fast måste du verkligen uttrycka det då? Att vara ”bästis” med sitt barn låter ju inte som något jätteallvarligt och då kanske du ska fokusera på andra saker ist..

    Det får/ kan få allvarliga konsekvenser att vara kompis istället för förälder.

     Men hellre kompis än icke närvarande.

   Låter mer som att du är svartsjuk på exet och fortfarande ser henne som ett hot. Lös det problemet med dig själv och ev med din man om det är han som får dig att känna dig osäker med deras relation, gå sedan vidare och njut av livet istället.A

    Haha nej 😂. Däremot så är jag arg på att mamman OCH pappan inte samarbetar kring barnet alls. Jag tycker alltså att de ska ha med varandra att göra med de vill inte 😀. Lite ”papashameing” också kanske 😉

   09:32

   Ja, du får säga vad du vill, tycka vad du vill. Det får okända kvinnor i 50-60 års åldern också.

   Det behöver inte vara rätt för det.

   Din man ska prata med sitt ex om gemensamma barnet.

   Du får gnälla av dig hos dina vänner.

   //Mos

    Tack för tips 😅😉 Bonusmammor får man alltså säga vad man vill av.

    De pratar aldrig med varandra och därav blir deras ”problem” mera mitt.

  Människor verkar ha alldeles för mycket fritid 🤔 Varför ska det hackas på allt och tillåta sig att bli kränkt av allt?
  Glada hälsningar från en som lekt med plastleksaker, sovit i säng målad med giftig blyfärg, suttit i bil obältad med rökande föräldrar, lärt sig cykla utan hjälm, badat utan armpuffar (ja….listan kan göras låååång)
  Man visste inte bättre på 70-talet och det blev folk av oss ändå. Dagens föräldrar (inklusive mig) tror att vi kan linda in våra barn i bomull.

  Lika trist kommentarsfält idag, hur mår ni egentligen ?

  Jättemånga säger att papporna borde ta mer ansvar. När de väl gör det så får mamman skit för det. Som att barn är hennes fulla ansvar när pappan ändå är med i bilden. Mamman ska tydligen alltid vara med även om pappan vill ha din tid med barnen. Klart man vill vara med sina barn, men samtidigt så måste man kunna vara utan varandra också.

   Det här!

  Ang. diskussionen om mamman igår. Har precis läst vbu-utredningen. Fy helvete vilket jävla kaos. Stackars barn!

   vilken mamma? vilken diskussion, vad har jag missat?

    I BB-inlägget om du söker på mitt namn.

  Har de en tuff period nu, ang barnen eller nått annat?

Comments are closed.