Influenciska skapelser…

Att titulera sig ”designer” som influencer behöver inte betyda något mer än att man pekat ut vilket olikfärgat marmormönster man tycker är snyggast, men någon ska ju göra det också tänker jag.
Här kommer två influencers som tagit fram egna produkter – Sandra Beijer med boken ” Mellan oss” och Angelica Blick med smycken från Safira.

Är det här någonting ni är intresserade av eller känner ni er måttliga mätta på alla dessa prylar som krängs av influencers?
Man ser inte jättemycket av Angelicas smycken, men jag vet att kollektionen innehåller en klackring – någonting jag får klåda under fotsulorna av. Hatar dem.

86 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Fast det går väl inte att jämföra ett samarbete där man hjälpt till att designa smycken med att skriva en hel bok själv. Det sistnämnda tar minst ett år av jobb av arbete!
    Sandra Beijer är ju ändå författare och bloggare. Sandra har även gjort samarbeten som exempelvis en klädkollektion med JC, det gör henne inte till kläddesigner.

      Tycker inte heller att Sandra hör hemma här. Det är verkligen skillnad på att vara författare till flera romaner samt översättare och att peka på snyggaste mobilskalet osv. Dålig jämförelse!

        Håller med dig!
        Överlag så har jag stor respekt för Sandra och hennes blogg. Frekventa uppdateringar under så många år, och ändå kul och varierande innehåll. Samarbetena är få och genomtänkta. Tycker hon har fått oförtjänt hård kritik.

          Ja, Sandra har ju hela tiden haft ett pågående liv och yrkesliv som går utanför inluensandet.

      Håller med, Sandra är väl en författare som har blogg, typ?

        Exakt så!

        Fast inte riktigt, beroende på hur man ser det såklart, men jag har läst hennes blogg i 13 år 🙂

        Inte riktigt. Hennes böcker hade aldrig getts ut/sålt bra om hon inte redan varit en influencer. Säger inget om böckernas kvalite, de är säkert läsvärda. Men förlaget tänker ju liksom business.

      Tycker också att detta förminskar Sandra på ett sjukt ovärdigt sätt. Väldigt onödig och konstig jämförelse.

    Kass jämförelse…

    OT Laila Bagge smygfilmar sonen och lägger ut på insta ,fast att han tydligt säger nej.

      Fast hon la ju aldrig upp när han sa det som han inte ville berätta på film 🙂 så detta kan ha ju mycket väl godkänt att hon la upp.

    Det här måste ju vara medvetet. Köra en Bella och tokprovocera genom att slänga ur sig något helt vettlöst.

    Kändisar har i alla tider satt sitt namn på kollektioner, smink och parfym. Influnecers är bara de nya kandisarna.

    Vem minns inte date parfymerna?

      Var det kändisar på Date-flaskorna? Det fattade aldrig jag…

        Nej det var inga kändisar, det var ju typ modeller som hette Pamela och typ vad de nu hette.

        Det fanns ju stansardflaskorna med Pamela och gänget, men de hade också flaskor med kändisar. Kommer särskilt ihåg att Robyn hade en egen Date-flaska,

          Jamen gud det var det ju! Hon måste ju verkligen varit bland de första i Sverige ha en egen doft.Kanske inte så exklusivt dock..

          Robyn kan ju knappast haft en egen parfym på 80-talet?

            Nä men sent nittio-tal / tidigt 2000-tal. Var får du 80-talet ifrån?

          Det är ju den parfymen som Agnes får i födelsedagspresent av Viktoria ?

            Innan ”Allltså förlåt, men jag kan faktiskt inte acceptera det här”

      Fast ”Pamela” och ”Jessica” och vad de hette på Date-parfymerna var väl just inte kändisar..?

        Jag hade en orange som jag tror hette ”date me” med Tyra Sjöstedt på!

          Vem är Tyra Sjöstedt? Och vad var hon känd för på 80-talet?

          Tyra är ju född på mitten av 80-talet. De hade ju inga barn på flaskorna.

            Haha alla hänger upp sig på 80-talet…. date fanns även på 90- och 2000-talet. Superpopulära när jag gick i mellanstadiet på mitten av 2000-talet, då hette de Date School, Date Street, Date Sport, Date Love, Date Lucky, Date Me, och min favorit, Date Party.

            Vill minnas att de gjorde ytterligare en nysatsning senare ändå med fyrkantiga flaskor och nya dofter, undrar om de fortfarande finns

        Alla på dateflaskorna var inte kändisar, men det fanns kändisar som fick lansera sin egna dateflaska, bla Robyn.

      Jag, jag minns dem knappt, Fejkis! 🙂

    Totalt ointresserad och skulle aldrig köpa en produkt ”designad” / ”skriven” eller ”producerad” av en influencer. Dels för att deras jobb är att sälja produkt/tjänst/livsstil till oavsett vad och för att det ligger noll förtroende bakom. Det känns bara billigt, tillfälligt och skräp …

      Håller med. Konsumtionshets!

      Som när Sandra Beijer skulle verka så unik och ”inte alls förstå Skam” och gorma om att norska är så svårt. För att några år senare vara den som översätter de till svenska? Samtidigt som det finns professionella översättare med mer relevanta referenser som är sugna på jobb….

        Köpte säsong 1 manuset utan att veta att det var översatt och blev ännu mer besviken på valet av översättare så har inte läst det.

    Har bara läst beskrivningar av och utdrag ur Sandra Beijers böcker men de verkar vara rätt klyschiga tonårsnoveller (typ som hela hennes image? Stå sjåpigt med fötterna inåt och tänka på pop-pojkar) så det är ingenting som står på läslistan.

      Jag har köpt och läst de två första. Eller, jag stod faktiskt inte ut med språket så jag läste aldrig klart dem. Väldigt klyschiga och ungdomliga. Men hade kanske gillat dem mer om jag var 12-13 år. Förstår verkligen inte att hennes böcker blir så hyllade av vuxna.

        Har hennes böcker på ungdomssektionen på biblioteket men har aldrig sett nån visa intresse för dem. Då jobbar jag mot barn och unga/skola. De är hyllvärmare som nog ryker vid nästa gallring. Läste dock nyligen Hålla andan av Flora W och även om jag inte älskade deb så hade den betydligt mer substans.

        Det är ett enkelt recept att skriva som Sandra Beijer. Huvudingredienserna är typ att börja varannan mening med ”vi”, skildra mycket tonårsfylla i cigarettdimma och så namedroppa lite popkulturpersoner från 60-talet på det. Klart hon har större chans att få sin bok publicerad när hon redan är ett namn med ett stort antal följare som garanterat kommer köpa den, men hon är inte direkt en bra eller unik författare om man ser till språk eller innehåll. Hade därför varit intressant om valde att skriva sin första bok anonymt och skicka in med pseudonym för att se om förlagen var intresserade.

      Skulle aldrig läsa hennes böcker (och då har jag ändå följt hennes blogg i flera år). Hon är inte en bra skribent helt enkelt. Blir alltid generad när hon skriver litterärt på bloggen, då språket enbart innehåller klyscha efter klyscha. Blev extra tydligt när hon och Tone Schnnesson hade ett samtal i en podd, och Tone var hästlängder smartare och en större författare. Tripprapporter kommer ju folk minnas om 100 år iaf..

        Vilken podd?
        Tone verkar kul och cool, vill höra mer från henne!

          Googla bara på deras namn så kommer säkert avsnittet upp!

          Alltså, jag la ingen egen värdering i tripprapporter… Men den lade ändå grunden till diskussioner, kvinnliga svin, droger osv. Vad har Sandra Beijers böcker varit grunden för?

        Tripprapporter kommer folk minnas för att den är så jävla kass. Men ja, heller ökänd än okänd heter det ju.

        Jaa, vad heter podden och vilket avsnitt?

          Podden heter konversation

      Har läst en, Allt som blir kvar, helt värdelös.

      Nej det är verkligen inte bra litteratur. Lättläst dock

    Jättekonstig jämförelse. Förstår inte poängen med inlägget ??

    Angelica Blick har ju förlovat sig också!!

      Det står om det i förra inlägget.
      Om ni ska tipsa om saker, kan ni väl läsa vad som skrivits om först?

    Joanna Fingal har ”designat” en smyckeskollektion tsm med något företag och basunerat ut detta i inlägg och storys. Inte en reklammarkering så långt ögat kan nå. Känns som hon kmr undan många ggr för hon inte är en av de större fiskarna.

      Typ alla kommer undan, oavsett om de gjort nåt själv eller inte. Liv Strömqvist markerar exempelvis inte heller när nåt är reklam. Ingen i Sverige reklammarkerar. Är typ less på att vi (inkl jag själv) jämt gnäller på influencers från PH osv när typ de större kommer undan…

      Håller med! Kollektionen släpps imorgon men utifrån vad hon visat på stories kan man se att ”hennes design” är en direkt kopia av mer exklusiva märken. Jämför t ex hennes snake-örhängen med Ole Lynggaards och Anine Bings. Jämför ”hennes” armband med Ole Lynggards nature bracelet. Jämför hennes chunky kedja med Anine Bings etc. Så otroligt provocerande att hon påstår att det finns en historia bakom varje smycke och att hon inspirerats av sin mormors smycken typ. Klart man får inspireras men ljug inte när det finns uppenbart likadana smycken på marknaden. Det är inte att vara designer för mig.

    Influencer…suck ….vilket märkligt jobb!

    Fast Sandra Beijer är ju författare kan jag tycka när en tredje bok kommer levererad? Så att trycka ner ett sånt slit till ett influenciskt samarbete kan jag tycka är lite lågt.

      Men var hon författare innan hon blev influencer? Har alltid trott att hon fick möjlighet att bli utgiven just pga känd? Kanske har fel. ?

        Hon har väl varit skribent rätt länge? Kolumner och noveller iaf så det borde räknas tycker jag.

          Hon har bloggat sen typ 2006. Alla andra skribentjobb kom efter det.

        Tänker att det är viktigare huruvida böckerna kan stå för sig själv än om det var bloggen eller böckerna som kom först, t.ex. Fredrik Backman.

    Är det bara jag som inte läser detta som att CC jämställer dessa två med dom som bara pekar på en bild med ett mönster? Läser det mer som att dessa två har gjort något ”på riktigt”, dvs inte alls nedlåtande utan tvärtom.

      Så tolkade jag det också

      Så tolkade jag det också. ?

    från bellas blogg: ”Alla människor har olika energinivåer, min är väldigt hög. Det är dock inte så att jag är speciellt intensiv som person eller högljudd. Snarare är jag rätt lugn och kontrollerad.”

    hahahha. allt jag tänker på är hennes hysteriska skratt som är allt annat än inte högljudd och kontrollerad. och lugn, vart då?! i lilltån?!

      Klar provokation. Bella vill förstås ha kommentarer som motsäger det hon påstår. Väldigt tröttsamt.
      Alla vet att Bellas flabb hörs över de största utrymmen. Omgivningen backar undan när hon kommer in och börjar dominera.

      Hon skriver nog bara så för att provocera/skapa PR eller vad hon nu kallar det. Eller inte, kan ju inte tro på något den kvinnan skriver.

      Nykterist? Hotlapp? Hajen? 1,5 million readers? En sak är säker och det är trovärdighet noll.

      Precis det New York/USA behöver mer av – fake news!

      Ja, hennes vidriga falska och gälla skratt, skär i öronen! ?
      Är det någon som begriper varför hon skrattar så?!? Kan hon inte skratta normalt eller vad är felet?

      Läste om ”dark personality traits”, beskriver henne perfekt. Många influencers som har vissa drag och det förklarar även varför de vill bli just influencers. De måste synas och höras, framhäver sig själv konstant och tror de är bättre än alla andra.

      Egoism: preoccupation with one’s own achievement at the expense of others
      Machiavellianism: “a manipulative, callous attitude and a belief that the ends justify the means”
      Moral disengagement: the ability to behave unethically without feeling bad about it
      Narcissism: excessive self-absorption, superiority, and extreme need for attention
      Psychological entitlement: the belief that one is superior to others
      Psychopathy: lack of empathy and self-control; impulsivity
      Sadism: desire to inflict mental or physical harm on others for one’s own pleasure or benefit
      Self-interest: desire to boost/highlight one’s own social or financial status
      Spitefulness: willingness to retaliate/cause harm to others—even if it hurts oneself

      https://www.forbes.com/sites/alicegwalton/2018/09/27/narcissist-psychopath-or-egoist-the-dark-personality-traits-may-all-intertwine/

    Jag reagerar mest på att influecers ”älskar Hallwyllska”; deras gård, mysigt, perfekt….. För mig är Hallwylska ett perfekt museum inomhus med så fantastiskt duktiga guider. Som berättar historien om familjen. Ett måste tycker jag.
    Sist jag var där , några år sedan, var det extra utställning med kläderna från Downton Abbey.
    Så otrolig sömnad för hand.

      Åh, Downton Abbey ❤️ bästa serien i världen!

      Det är ju också en utebar/servering, så?

    Vad är det för skräpmärken de gör reklam för? Är det inte otroligt dåligt för deras personliga varumärken?

    Jag tycker att de flesta sk influencers bara är curlade jättebebisar. Om de verkligen vill göra skillnad och göra något som är värdefullt för andra finns det en massa uppdrag inom ex röda korset. Eller skaffa en vettig utbildning och arbeta inom äldreomsorgen. Listan kan göras låååång.
    Eller också är det bara jag som är för gammal för att fatta deras yrke.

      Fast de kanske inte vill jobba med välgörenhet? De flesta av oss andra jobbar ju inte heller på röda korset utan har valt jobb där vi kan tjäna pengar. Och alla jobbar ju knappast i äldreomsorgen heller.

    Ingen brukar ju kalla sig för designer? Vart får du det ifrån – att de brukar titulera sig designer?

    Tycker dock inte att en skönlitterär bok är att jämföra med ett mobilskal. Lite förminskande. Beijer skriver dessutom bra tycker jag, för sin målgrupp.

    [Borttagen kommentar]

      Jag skulle uppskatta om det inte spekulerades kring graviditeter här inne. 🙂

        Bara okej när det gäller Bb uppenbarligen.
        (Obs, vet inte vem det stod om ovan).

          Vem det handlade om?
          Isabella Löwengrip

            Varför tar du bort kommentaren om du ändå skriver vem som påstås vara gravid?

    Någon här som är bra på växter? Har en palettblad tror jag som inte är så pigg. Bladen slokar men jag vet inte vad jag ska göra???? Hjalp 🙁

      Vattna? Eller googla!

      Vattna.

      Vattna! Palettblad älskar vatten!

    En av de konstigaste jämförelserna jag läst i denna blogg? Sandra är ju bl.a. författare, har varit skribent i många år och detta är väl hennes tredje bok. Tycker det är sjukt stor skillnad med dessa två olika ”släpp”.

    Till angelickas blicks försvar bör det väl ändå sägas att hon designade sin första kollektion typ redan 2014 för bikbok. Att det fem år senare släpps kollektioner och produkter var och varannan minut av influencers man knappt vet vilka är väl inte Angelicas fel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.