Linnea Claeson anklagas för bland annat plagiat

Ni är många som bett om det här inlägget och jag har dragit mig för att skriva det, mest för att mitt fokus och mina tankar är någon helt annanstans just nu, pga en personlig tragedi.
Med det sagt så vill jag på förhand be om ursäkt om jag missat någon viktig punkt eller på annat sätt brister i min text. Jag skriver det här inlägget för att möjliggöra för den diskussion jag hör att många av er vill ta.

Det har mullrat betänkligt kring Linnea Claeson ända sedan hon gjorde entré på Instagram med konto ”Assholes online”, där hon publicerade konversationer och bilder hon fått av män.
Redan 2017 anklagade Fredrik ”Geniet” Sönderholm Linnea för att fejka dessa trakasserier, samtidigt som jag reagerade på att hennes konto på rekordkort tid förvandlats till att BARA handla om henne.
Det finns så klart ingenting brottsligt i det, men nu handlar anklagelserna mer om att hon plagierat både krönikor på Aftonbladet och texter från sina egna Instagramkonton.

Här är några exempel:

Den 2 dec 2017 publicerar Linnea Claeson en krönika i Aftonbladet vid namn ”Jag vill ha representation – på riktigt”, en text som mer eller mindre är en direktöversättning av ’I Want A President’ av Zoe Leonard, 1992. (Se videon här.)

Den 19 mars 2018 anklagas hon för att ha plagierat en text i en kolumn i Aftonbladet. När den körs genom ett textjmförelseverktyg så ser man att likheterna är slående, och att refererar till en rapport för att sedan mer eller mindre kopiera långa stycken ur den är inte okej enligt experten ni hör här i Medierna Sveriges radio.

Och så för tre dagar sedan publicerar Linnea det här inlägget på Instagram – en text och en bild på hennes själv utan någon som helst källhänvisning.
Twitterpersonligheten Myra Åhbeck Öhrman lyfte upp plagiatet på sitt konto och sedan dess har Linnea lagt till en ”cred” under texten, en cred som inte fanns där från början.

Jag kommer stanna där.
Jag vet att ni är många som anser att Linnea Claeson fabricerar alla de sexmeddelanden och bilder hon får skickade till sig – Geniet Söderholm är en av dem – men än så länge är det bara åsikter och ingenting som jag sett något som helst bevis på.

Jag vet att det här är en upprörande het potatis hos många, men tänk på hur ni formulerar er, särskilt nu när det är redaktionen och inte jag som moddar. De har en mycket lägre ribba än vad jag har i bland.

293 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Inget att förvånas över, hon och många andra är lika fejka som sitt hår. Hon är inte ensam i detta.

   Så du drar alla tjejer som berättar om olika övergrepp över samma kam? ”Många andra”? Hur många andra? Och är det ok om jag skriver att man inte ska förvånas över Niklas Lindgrens våldtäkter heller? För alla vet ju att många andra män också våldtar och misshandlar. Det kanske till och med är så att alla män som säger att de inte våldtar kanske ljuger och faktiskt våldtar så där lite i smyg? Om man drar alla över en kam liksom…

    Hur fick du fram allt det från den första kommentaren?

     20:33. Jag förstår precis vad 18:50 menar med sin kommentar. Vad exakt är det DU inte förstår? Om jag säger:
     Inte alla män. Men ALLA kvinnor och ALLA invandrare….? Är du med? Eller är det helt blankt?

      Det jag får ut av den första kommentaren är att hon likt alla andra influensers bara fejkar för att komma dit dom vill. Inget om att någon ljuger om övergrepp etc. Och varför denna aggressiva ton, känns det bättre för dig då?

       Blankt alltså.

        Drygskalle, klart jag fattar din poäng vad du ser, men det är ändå inte helt uppenbart att det är vad op menar eller hur? Hoppas du mår bättre över att låtsas som att du är bättre än någon annan på nätet, patetiska människa.

    Är du blåst? Jag snackar om plagiatet och brist på allmänhetens kritik!!

     Nä uppenbarligen är vi ”blanka”… men folk är ju som dom är i detta kommentarsfält. Jag fattade iaf vad du menade

     Jag skiter i att det är fake.
     Det är ju så förjävligt hur hon beskriver hur hon blir bemött av män!!!!!

      ?

      Vänta va?

    Gå ta ett glas vin och nyktra till, du blev helt upprörd och aktivistisk helt i onödan!!

     Är du full?

   Plagiat-Pingis har fått en ny kollega!

    Anonym 19:32: Tönt.

    Copy Claesson

   Du måste vara helt tappad. Tusen gånger om.

   Jag blev inbjuden av en kompis till ett event där LC skulle prisas som Årets Kvinna några år sedan. Jag gick till eventet efter jobbet utan att riktigt veta vem LC var så det var först under tacktalet som jag fick någon hum om vad hon gör. Min vän kallade mig på ”scen” efteråt för att ta bilder på mig och LC. Återigen, jag visste knappt vem LC var men gick fram för att vara snäll mot min kompis.

   När vi stod där frågade LC mig om exempel på när män hade trakasserat mig. Jag blev ställd då frågan är väldigt privat och jag ville inte diskutera det med en främling så jag sa att jag har blivit trakasserad många gånger men kommer inte på något exempel just nu. Då la hon sin hand på min axel, gav mig en ”förstående” blick och sa något som antydde att jag var för nervös för att svara för att jag var starstruck av henne ? Jag visste knappt vem hon var då och har fortfarande idag dålig koll på henne.

   Det är skrämmande om det är sant! Man frågar sig varför?? Hon är ju en förebild för många! Om det är sant tillhör hon en skara av kvinnor som bara förstör meetoe framtåg! Mvh ulf

  Människor behöver bli mer kritiska och inte lita blint på folk de ser upp till.

   Hon har verkligen blivit en Pride-symbol, känns nästan lite hijack.

    Älskar Linnea Claeson! Fantastisk tjej och förebild.

     Varför tycker du det?

     Vad har hon gjort för att förtjäna din beundran?
     Frågar ärligt.

     Jag med. Hennes akademiska och professionella meriter är i en klass för sig. Var skeptisk tills jag såg hennes betyg. Wow.

      Var såg du dom då?

       Begärde ut dom från SU.

      Gå och lägg dajj Linnéa

    Ja det är konstigt, är det bara pga hennes hår?

     Ja, hennes hår gör henne såklart till en stor förebild för mig och många andra.

      För att bli pridesymbol. Måste vara härligt att vara så dryg.

   Kvinnor behöver inse att män gaslightar dem även på internet. Män som försöker övertyga kvinnor om att kvinnors gemensamma verklighet och erfarenheter ”inte stämmer”, när de tex berättar om manligt våld, sexuellt våld, diskriminering, ojämställt sex, ekonomi, hushåll osv. Män vet bättre om kvinnors livserfarenheter och vardag, menar män. Män som försöker övertyga kvinnor om att all brottsstatistik är ”felaktig” eller ”vinklad”, till kvinnors fördel och mäns nackdel. Detta har vår mindre utbildade manliga befolkning bättre koll på, menar de. Tja de har till och med bättre koll på detta än tex regeringen. 🙂 Män överallt, till och med män inom rättsväsendet, som försöker övertyga kvinnor om att mäns våldtäkter och sexuella våld mot kvinnor och barn egentligen bara är ”frivilligt sex” för kvinnor och barn. Män som försöker övertyga kvinnor om att manligt sexuellt ofredande och trakasserier egentligen bara är manliga ”komplimanger” eller ”flört”. Män som försöker övertyga kvinnor om att feminister och feminism vill skada kvinnor och barn och att det är bättre för kvinnor att istället lita till män och antifeminister. För de vill ju bara kvinnors och barns bästa. Osv, osv. Patetiskt.

    Så inget av allt detta om Linnea stämmer. Allt är männens fel?

  Plagierar texter gör hon ju uppenbarligen, men jag har ett rätt stort insta-konto och häpnar över vad män skriver! Inte så många svenska, men män från resten av världen som är TOTALT GRÄNSLÖSA även när man säger ifrån eller kallar dom idioter så fortsätter dom med sexuella trakasserier. Så jag är inte så säker på att hon behöver fejka några konversationer faktiskt.

   Hur många av de som Linnea publicerar är utländska då? Typ inga väl? Tycker (om man analyserar språket) att många är skrivna på liknande sätt.

    Håller med. Sättet som dessa ”män” skriver på är skrivna på liknande sätt. Och ibland för ”bra” skrivet.

     Någon skrev tidigare att detta tagits upp i någon podd? Dvs hur det är skrivet på samma sätt. Någon som vet vilken/vilka poddar och evt avsnitt? Vore intressant att höra. Oerhört tråkigt för hela feministrörelsen om det är fejk.

      Tror det var flera poddar som nämnt det;
      – Haveristerna (hm, avsnitt 34?)
      – Daddy issues (vet ej avsnitt, googla)
      – HanaPee’s otroliga podcast (avsnitt 279, mer raljerande kanske än bevis)

      Säkert fler poddar, bara lyssnat på HanaPee.

      Daddy Issues i avsnittet ”Fake”

       Lyssnade på Daddy issues idag – så mitt i prick när det gäller analysen av LC (Fake heter avsnittet). Likaså poddavsnitt 34 av Haveristerna, det var ett patreonavnitt innan men verkar öppet då jag inte är patreon men kunde lyssna på det.
       Tror säkert hon fått några kommentarer, det betvivlar jag inte, men jag tror knappast att det sker dussintals gånger på gatan var dag med män som spottar på henne etc.

      Haveristerna, tror att avsnittet heter Linnéa

      Men titta bara på de senaste ”konversationerna” hon lagt ut, det är så uppenbart fejkat, uppdiktat för att få reaktioner. Det syns ju tydligt, och så får hon hyllningar ”bra Linnea sååå bra svarat”.. Eh…

       Japp, och på tal om ”vad fan”…

     Mäns ordförråd är inte så stort.

    Jag har också tänkt på att språket i princip är detsamma i meddelandena som hon postar. Har även tänkt att det känns osannolikt att så många män skriver till henne och verkar bli överraskade när hon ger ”svar på tal” när hon är känd för att just hänga ut män som skriver.

     Just det som Daddy Issues tog upp! Språket är exakt så på utropstecknen.

      Men va fan!!! Och ibland ”what the fuck!!!” Så jävla fake.
      Och när Daddy Issues tog upp henne hade hon EN följare åå ig – henne själv. Nu har hon något fler. När jag skrev det svarade nån ”alla är inte likes horor” – men det är väl just det hon skulle vara isf (ursäkta språket)? Skiter i andras flöden, bara sina poster och likes.
      Och sen det där med ”mobbaren” som ville veta hennes träningsschema för hon är ju den SNYGGASTE kvinnan i Sverige mes SNYGGAST kropp. Och såg ut som ”ett skogsrå, en brud, en älva” på Kristallen. CRINGE

       Nä, assholesonline följer fortfarande bara 1 person och det är Linneas privata konto.

        Nu var det väl inte det som anonym menade ?

         Nej, för personen missförstod ju vad DI tog upp.

     Jag minns inte riktigt var eller när det var – i stories eller inlägg på hennes konto – men hon skrev/visade bild på att det inte spelade någon roll om bilderna (dickpics) var fake för att kvinnor råkar ut för detta hela tiden. Jag minns detta då jag reagerade på att hon inte förnekade något. Men jo,nu minns jag lite. Det var en bild där dörrhandtaget till rummet som den påstådda dicken befann sig i var som en knopp. Jag har bara sett sådana handtag utomlads.

      Jag har bott i en lägenhet med såna dörrhandtag. De fanns på ett hundratal lägenheter där jag växte upp.

       Möjligt att det var så när du växte upp, men inte de senaste 15-20-åren i Sverige. Dessa är nämligen olagliga utifrån brandsäkerhetsskäl/utrymningsskäl.

     Det är väl en sport. Att bli publicerade?

    Dålig koll på LC ärligt talat och följer henne inte, så klart att det KAN vara fake om flera noterar samma skrivstil.
    Men, vissa män verkar dras till ”svåra” kvinnor. KAN också vara så att Linnea tack vare att hon är högljudd i debatten drar till sig dessa knäppisar. Inte hennes fel såklart, men bara delar en observation.
    Men alltså jag har fått dickpics skickade till mig, har svarat hur vidrig snubben är och frågat vad i helvete han tänkte när han skickat den, fått ett förlåt tillbaka och sedan ”men det är ditt fel för att du är så jävla het så jag inte kunde kontrollera mig”.

    Och det var bara en i mängden… Som sagt, finns många rubbade där ute.

     Hm…

    Det är ganska uppenbart att vissa konversationer hon visar upp är fejkat uppdiktade för att få reaktioner, kolla den senaste el en av de senaste t ex det är väldigt uppenbart, och så skriver folk åååh så bra svarat, du är såå bra Linnéa bra svar etc…

   Nej, svenska och utländska mäns kvinnohat, homofobi, rasism och sexism behöver man inte fejka. Det svämmar över av exempel på detta, både på nätet och IRL.

    ???

     Dags att sova verkar det som!

    Det svämmar över MEN hon har ju helt klart överdrivit och fejkat en del för att göra karriär på det.

     ”Helt klart” att hon har överdrivit och till och med fejkat kommentarer? Hur står det ”helt klart” för dig?

   C 18:14. Ja, män är som regel gränslösa. De har ingen respekt för kvinnors privatliv, yrkesliv eller integritet. De njuter av att skada kvinnor, kvinnors självkänsla och själ. Vissa män tror att kvinnor inte kan föredra EN enda minut i ensamhet, framför vilken manlig idiots sällskap som helst.

    ”Män är som regel”?! Vissa män, absolut. Men som regel! Sluta nu.

     Det är regel, mer än undantag.

      Okej, alla män är i regel gränslösa idioter och alla kvinnor är fantastiska väsen. Precis som Linnea Claesson.

       Det är nog snarare vissa som bör se över sina val av män som dom umgås med…

        Det är inte kvinnors fel att män är gränslösa idioter. Promiskuösa är de också.

        Det där har jag kommit på med mig själv. Så jag började dra mig till motsatsen, titta ”åt fel håll” och det finns fantastiska män där ute. Det trodde jag inte förut haha.

        Svinen finns ju så klart kvar och dom är måååånga. Men vik hädan liksom?

       22:36, exakt.

   Exakt samma här!!! Män är galna i dm på insta jesus christ

  Men va? Har helt missat detta. Så himla tråkigt! Jag gillar verkligen Linnéa och har sett upp till henne bland annat just för hennes texter.

  Linnea är lika trovärdig som en säck potatis. Hon rider på en våg av andra människors misär och förtryck och målas upp som godheten själv. Hon är den typiska antirasisten och feministen som skriker högst om hur förtryckta alla är och tjänar pengar på att alla ska vara kvar i sina offerroller istället för att låta de hon målar ut som offer få ta större plats i det offentliga rummet. Hon skriver krönikor om hur duktig hon är som ger mat åt tiggare och talar om hur förtryckta de är. Nej Linnea, hade du varit så god som du vill utmåla dig som, hade du gått till närmsta arbetsförmedlingen med tiggaren och hjälpt hen att skaffa ett arbete för att ta sig ur misären och hjälpt individen skriva in sig på SFI så hen kan bli anställningsbar så fort som möjligt. Men det passar inte in i hennes agenda då hon lever på andra människor utsatthet.

   Fattar inte varför en säck potatis inte är trovärdig? Den är ju exakt vad den är. En säck potatis.

   Rider på andra människors ”misär och förtryck”. Målas upp som ”godheten”. ”Skriker”. ”Lever på andra människors utsatthet”.
   Men snälla…? Det går ju inte att ta dig på allvar med en sån löjlig kommentar.

    För att?

    Var är den löjlig?

   Inte för att vara sån men om man vill bli inskriven på sfi/arbetsförmedlingen så krävs det att man är skriven i den kommunen. Det är ett problem för många att det är svårt att få tag på bostad men kan vara en förklaring på att LC inte bara går in på närmsta sfi/arbetsförmedling och löser det.

   Man måste ha ett personnummer, fått sina fyra sista siffror innan man har möjlighet att börja på, få tillgång till sfi, det gäller även för att bli inskriven på arbetsförmedlingen samt även för att få eventuellt socialbidrag. Med vänlig hälsning nysvensk sedan mindre än ett år. Så jag ber om ursäkt för mitt sätt att skriva på svenska.

    Du skriver utmärkt svenska! Bättre än många andra här inne …

    Du skriver ju jättebra! ?

  Det där med att lyfta ett väldigt viktigt ämne men sen få det till att vara sin egna väg till kändisskap tycker jag rimmar väldigt illa. Har sjukt svårt för henne även om jag uppskattar att hon lyft viktiga frågor, men hon missade någonstans vad det viktiga var. För henne nu verkar det att vara på så många galor som möjligt och att folk ska tycka mest synd om henne.

  Jag tror tyvärr inte alls på att hon får så mycket sexistiska meddelanden och rop efter sig när hon är på stan, som hon vill framställa det som. Kanske att hon får mer nu när hon går all in på feminismen, men när hon var en okänd handbollspelare så har jag väldigt svårt att tro att hon var så utsatt som hon ville ge sken av. Jag ser rätt bra ut och även flera av mina vänner, och när man diskuterar detta så är det ingen som känner igen sig i att mer eller mindre bli sexuellt trakasserad av män vart man än befinner sig, så om det inte händer normsnygga människor varför skulle det då hända L.C hela tiden?

   Feminister får ju rätt mycket skit av män överlag och kända feminister får förstås ännu mer av en massa hot, sexism och hat riktat mot sig. Väldigt många kvinnor i Sverige och världen blir sexuellt trakasserade av män eller trakasserade av män överhuvudtaget. Det är bara att kolla fakta och statistik så blir mäns vidriga kvinnosyn väldigt tydlig. Kvinnor blir trakasserade och/eller sexuellt trakasserade av män, överallt och hela tiden. I hemmet, på stan, på arbetsplatser, i badhusen etc etc. Sen är det förstås inte många män som själva förstår att det är dålig kvinnosyn de lider av. Det är inte alla kvinnor som förstår det heller.

    Enligt Amnesty blir en offentlig kvinna näthatad var trettioende sekund. Och det BARA på Twitter.

     Vad räknas som offentlig? 5000 följare? 110 som kardashian-klanen?
     Det stämmer säkert men det beror nog helt på vad för typ av sociala medier det rör sig om, hur kvinnan skriver, hur hob ser ut/klär sig/uttrucker sig osv.

     En youtuber som lär ut fysik och har en följarskara på 30000 får nog mer hurrarop, tacksamhet och kärlek. Samtidigt kanske en porraktris med 3000 följare bara får massa hat.

     Hat online är ett brett fenomen. Kvinnor hatar på kvinnor också, kolla denna blogg. Kolla flasb om du vill se män hata kvinnor (sliddjur?). Alla hatar alla och ingernet är det medium vi förlitar oss på för att skicka ibäg vår skit till den vi anser förtjänar det.
     Det är väldigt olika vad människor väljer att störa sig på. Blondinbella får massa skit av kvinnor men hyllas av män. Linnea hyllas av kvinnor men får skit av män.

     Välkommen till den moderna eran.

      Journalister och politiker mer specifikt, har inte med antalet följare att göra som jag har förstått det. https://www.svd.se/kvinnor-i-offentligheten-nathatas-var-30e-sekund

      Snygg victim blaming du fick in där också – beror på hur kvinnan uttrycker sig, klär sig och ser ut.. ok, ja men då får man räkna med näthat!

       Ja men helt ärligt så får man räkna med det. Alla vet att det hatas online varför skulle just JAG vara undantaget?

       Om ni tror att klimatet online kommer att omvandlas till något godisland där alla är söta som socker då har ni noll i iq. Det kanske blir bättre om vi säger ifrån men det kommer knappast bli hatfritt någonsin. Människor kommer i alla former och färger. De finns alla online så att tro att vi ska kunna a skapa något snällfilter utan extrema åtgärder (övervakning, modda allt, censur, hprda lagar etc) då är vi nog så dumma som män påstår. Kanske bäst att leta sig in i köket där är iaf maten snäll. Om den inte består av transfetter.

        Vad blir bättre av att vi bara accepterar det? Kvinnor har även blivit misshandlade i alla tider, ska vi också bara acceptera det? Var drar du gränsen för vad som bara får räknas med?

   Jag är också sk normsnygg och får blickar, kanske någon som hälsar, någon snubbe då och då som frågar om han kan få mitt nummer (vääääldigt sällan), killar ler lite när jag går förbi osv i all oändlighet. Men det är väldigt väldigt väldigt sällan män är påflugna (om inte fulla eller typ 14 år), elaka, fula i mun eller tar på mig fysiskt. Det har hänt några gånger (speciellt när jag var tonåring, urk!) och då bodde jag ändå i en invandrartät förort. De värsta är väl de som visslar och skrattar men det är också väldigt sällan.

   Därför har jag svårt att tro att killar som Linnea stöter på skulle vara motsatsen till alla jag stött på (och så har jag grymt snygga vänner som får mer uppmärksamhet än vad jag får, de känner inte heller igen sig i Linneas beskrivning av svenska män).
   Sen är inte män helt pantade. Varför skulle de skriva till henne om hon postar typ allt de skriver? Jag tror inte hon ljuger om att killar stöter på henne men sättet hon beskriver det på och hur regelbundet dessa män kränker henne är bara hittepå.
   Finns ingen chans, inte ens i Rosengård. Killar är antingen fega, flörtar lätt eller så är de helt på och jobbiga. De är sällan äckliga och fula mot en tjej, speciellt inte på gatan.

    Jag är knappt normalsnygg (nästan ful rent objektivt) och får dickpics och vidriga meddelanden från män på dejtingsidor varje vecka. En del rena hot när jag säger nej eller säger ifrån.

    (Och som ett tillägg på din kommentar om att män inte är dumma att skicka till henne, hon postar ju även sånt som andra kvinnor skickat in till henne.)

     Just dickpicks går jag inte in på. Jag har inga sociala medier men vet att det är ett stort problem. Jag talar mer om alla som ropar efter henne på gatan eööer beter sig allmänt svinigt ute i samhället.

     På sociala medier är det nog massa män som hör av sig p.g.a. att de vill provocera henne. Människor är lite modigare online.

      Att du inte har sociala medier, kan vara en förklaring till varför du inte förstår nåt…

       Inte förstår nåt? Jag har noll koll trots att jag är ute varje dag, jobbar med män, shoppar bland män, klipper mig hos män, har manliga kompisar, bor med en man, haft massa pojkvänner, tagit mansdominerade kurser och läser på typ fb dagligen.

       Jo, jag vet hurbdet ser ut ute på gatan. Jag är inte helt efter när det gäller hur det ser ut online. Jag tog bort ibstagram och fb p.g.a. männen men inte för att de var elaka eller trackaserade mig sexuellt utan för att de skickar komplimanger och min sambo blir avundsjuk. Jag har hellre husfrid med den jag älskar.
       Jag vet att männen inte kommer att sluta anytime soon så då får jag överväga om det är värt att ha kvar fb. Det var det inte.

       Dessutom läser jag ju bloggar och kollar folks instagram/youtube utan att ha ett konto själv. Jag ser ju hur det ser ut. Jag bor liksom inte under en sten.

       Om killar är såpass påflugna så kanske du är rätt attraktiv. Enligt en ubdersäkning Classekinsakenza gjorde så tyckte kvinnor att Kenza var en 9-10 på en skala men männen tyckte att hon var en 6-7. Du kanske är snygg ur ett manligt perspektiv men inte kvinligt. Tänk 90talet när eb liten rumpa var normen, män älsakde ändå stora skärtar trots att vi kvinnor inte gjorde det.

        Om jag känner kvinnor rätt så kommer fokus hamna på ”va, tog du bort fb för din killes skull?”. Det hör inte hit, jag fattar mina egna beslut.

         Haha ja nu flyttade ju DU fokus dit ?

          Haha, jag är ju kvinna trots allt.

           Neh, men du resonerar som en man så det hjälper ju inte.

           Vet du, jag tar din kommentar som en komplimang. Som det ser ut bland oss kvinnor idag så vill jag nog hellre resonera som en man.

           Neh: Ta det som du vill men det var inte menat som en komplimang.

           Jag struntat fullständigt i dig och vad du menar. Jag tar det som ger mig positiv energi och släpper den negativa skiten som kastas min väg. Jag börjar känna mig bekväm i mansrollen 🙂 tack för den 🙂

        Jag undrar mest varför Classe Kinzakenza försvann.. mycket intressant blogg.

        Åh herregud inte du som poängsätter Kenza hela tiden ?

        Håller med om det här med att hon hela tiden skriver att män spottar på henne på gatan och är elaka är skumt. Jag får massa blickar av både män och kvinnor att jag undviker att gå ut ibland. har ig kroppen och gillar att klä mig tight (så jag Borde egentligen vara offer för massa hat. Spec eftersom jag bor i invtät förort) men män är bara underbara runt mig. Varje gång jag tvättar min bil frågar nån om de ska tvätta den åt mig, det händer att män velat betala min mat i matkön, kommer med härliga komplimanger och såklart glor och visslar efter en hela tiden. Men att någon nånsin varit taskig eller spottat på mig eller sagt nått elakt? Verkligen inte. Sen bor ju hon tillochmed i stan där männen är mycket mer civiliserade, så jag förstår inte hur det kan ske att hon fem ggr/ dag blir puttad, spottad på eller kallad hora?

        Neh: nu har du det klassikska tänket ” om det inte hänt mig/nån jag känner har det inte hänt”. Kontot heter ju Asshole online så ett tips är ju att fatta att det händer just online – och då är det inte jämförbart med att du rör dig i vissa miljöer. Pinsamt att du inte greppar och sen kör med nån slags småbarnsretorik.

        Om killar börjar visa sin k** på McDonalds hade det varit att blotta sig – de flesta gör inte det, men tyvärr har många inte samma spärr när det gäller nätet och att skicka bilder. Samma sak med allt annat, många skriver sånt som de aldrig vågat säga direkt till nån. Om LC överdriver vet jag inte, men bara för att du inte råkarut för det behöverinte betyda att det inte händer…

      Jo män beter sig illa på stan också. Och då är jag inte ens offentlig eller modellsnygg. Skönt för er som sluppit dessa män.

       Ibland men knappast dagligen. Det kan du ändå inte påstå?

        Nej, det sa jag inte. Men nog ofta för att bli less. Men så är jag varken snygg eller offentlig heller.

         Hur beter de sig? Vad du anser vara illa är kanske vardagsmat för någon annan. Vad är illa? Glåpord? Visslingar? Tafsande? Be om nummer?

          Har blivit taffsad på, kallad h_ra, fått brösten kommenterade på ett ocharmigt sätt, blivit blottad för, blivit ”snällt” frågad om de kan få nummer för att sen bli otrevliga när de får ett nej.. osv.

           Ojj, jag tror ju inte att du ljuger men det låter väldigt konstigt. Trist att skithögar dras till dig ofta. Äckelmän som inte fattar att ett nej är ett nej.

           Neh: Du verkar inte ha levt som kvinna särskilt länge? 😉 Eller du kanske inte får röra dig utomhus för din pojkvän heller? Kanske är det anledningen till varför du inte förstår något som är vardag för de flesta kvinnor?

           Så kanske det är.
           För någon som står upp för kvinnor så lyckades du trycka ned mig rätt hårt med din kommentar. Du har ju inget intelligent att komma med så istället går du på mig personligen. Inget nytt på BB idag heller.

           Det där var inte så mycket som du råkat ut för anonym 19.38. ( jag beklagar naturligtvis att det hänt )
           Jag var på bio , Enemy at the gate då började månen som satt jämte mig ta på mitt lår . Sedan började runka. Jag blev en gång förföjd av en man när jag cyklade . En kompis hade sex med mig när jag hade blivit så full att jag var av däckad. En man blottade sitt kön för mig utanför en pub . Osv jag orkar inte skriva vidare alla upplevelser jag haft med män som tar sig rättigheter.
           Så du Neh som tyckte att det var var konstigt det Anonym 19.38 berättade undrar jag om du Neh inte har några tjejkompisar eller levt under en sten , hur kan du tycka det det Anonym skriver låter väldigt konstigt?!

     Jag har varit aktiv på internet sedan passagen chatt. Hade ett halvstort twitter-konto när det begav sig, öppen Instagram osv, ja ni fattar. Har aldrig fått en dickpic, varken via sociala medier eller privat av män.

      Och jag fick äckliga webcamkukar mailade till mig innan smartphones fanns. Min mail fanns på en hemsida med min bild då jag var aktiv i en lokal politisk grupp.

       Samma här. Plus mord- och våldtäktshot från män.

     Jag har märkt att många här skriver att de är snygga men inte får dickpics och vidriga meddelanden. Kan det vara så att män väljer att skriva till ”de mindre snygga” för att dom tror att det är lättare bete?

      Nu är du ute på djupt vatten. Attacken från vänster kommer om 3,2,1…

      Japp. Fick aldrig någonsim dickpicks. Har en kollega med typ 50k följare som inte heller fått det. Snygga vänner har jag gott om med öppna konton, ingen har någonsin fått dickpicks.

      Dock får mindre snygga tjejer ofta det om jag ska tro på det som skrivs online.

       För att riktiga män är ute i verkligheten med sina dicks och gör kvinnor besvikna..

      Jag tror faktiskt det. Jag är normsnygg, eller mer (om jag nu får säga så utan att få kommentarer om att jag är självgod. Är det tillåtet att säga att jag är vacker? Ni kan ju trösta er med att jag är osäker ändå) då jag varit modell ett kort tag mellan 17-24 år. Inte frisörmodell eller liknande utan high fashion, d.v.s. utan catwalk och lingerie. I den branschen fanns det såklart äckliga män men om man utgår från det ”vanliga livet” som jag haft sen dess: Mycket sällan män antastar mig på gatan, tror inte ens det har hänt? Män kanske ler osv. men aldrig att de beter sig så som Linnea beskriver. Och jag har aldrig fått en d i c k pic i hela mitt liv, ta i trä!

       Rianne: Äckliga män på din arbetsplats är väl det ”vanliga livet” om nåt? Väldigt vanligt att kvinnor blir hotade, odemokratiskt motarbetade och trakasserade av män ute på arbetsplatserna. Säger bara: metoo

        Roligt att du totalt flyttar fokus men absolut, I can play that game too 🙂 Modellivet med allt vad det innebar var inte mitt vanliga liv, är nog inte så många här som har ett sånt liv jag hade då. Det var rätt extremt och fotografer frågade rätt ut om jag ville ligga med dem för att få jobbet och gick fram under fotograferingen och tog på brösten bara för att. Bli erbjuden droger, komma in på en casting där de öppet säger att jag har snygga bröst men för smala höfter. Vet att det händer hemskheter på alla möjliga arbetsplatser och jag förringar ingenting. Min vardag var bara mer extrem än det som händer bland tex handläggarna på Skatteverkets kontor på Regeringsgatan. Mitt liv sen dess har varit helt annorlunda vad gäller mäns bemötande. Det är min erfarenhet och respektera att jag inte benämner det som mitt vardagliga liv.

         Rianne: Jag menar bara att det är trist att även du har blivit drabbad av manliga trakasserier på din arbetsplats. Det är som sagt väldigt vanligt att män inte kan skilja på arbete och privatliv eller bete sig professionellt mot kvinnliga kollegor, kunder etc.

         Strunta i alla kritiska kommentarer. De är sorgliga små människor som har för lite glädje i sina patetiska liv.

          Du verkar otroligt glad och lycklig ?

         Rianne: Menar bara att det är trist att höra ännu en kvinna berätta om manliga trakasserier på arbetsplatsen. Det är tyvärr väldigt vanligt, oavsett bransch, att män inte klarar av att skilja på arbete och privatliv eller bete sig professionellt mot kvinnliga kollegor, kunder etc.

       Det är ju för du e lång?har sj gjort lite jobb i den branchen o har alltid fått höra att jag har sådan pondus pga min längd. Ps aldrig fått dickpicks heller men vet vänner som fått det

        LC är 179 cm enligt wiki = lång

         Har ni kommit fram till nu, att det bara är korta kvinnor som blir trakasserade av män och att de måste växa till sig lite, istället för att skylla på de stackars männen? Eller måste kvinnor som är fula för män bli snygga, eller måste de som är snygga för män bli fula för att slippa manliga trakasserier? För det hänger ju såklart på kvinnorna då män absolut inte kan hållas ansvariga för det egna beteendet mot kvinnor?

      Kan det inte bero på stilen också? Jag har aldrig fått några dickpicks. Men i mitt profilfotot på fb så sitter jag i ett bibliotek och läser en bok. Min Instagram består mestadels av landskapsbilder och bilder på byggnader etc snarare än selfies och festkväll med tjejgängetbilder. Kan tänka mig att det gör att jag inte blir målgruppen för dickpicks. Jag blir för lite kropp helt enkelt.

       Herregud, wictim blaiming i sitt esse ”Låt oss hitta den gemensamma nämnaren för de utsatta kvinnorna”.

    Fast….
    Linnea berättar främst om kommentarer som hon får från män på nätet och för oss kvinnor som är välbevandrade där, är mäns problem med kvinnor mer än tydligt.
    Linnea berättar mindre om sexism ”på stan”, det är liksom inte hennes huvudfokus utan snarare, som sagt, hur män beter sig på nätet och allmänna trakasserier både på nätet och utanför.

     Hon pratar om stan också. Dessutom tror jag inte hon är lika modig ute på gatan hon heller. Jag tvivlar på att hon skulle komma med lika ”klockrena” och förnedrande come-backs på gatan.
     Människor har flera ansikten, just ansiktet som vi väljer att visa online måste vara det fulaste. Kombinera detta med anonymitet så har vi ett recept på all typ av skit en människa kan kläcka i
     ur sig.

      Ja, hon pratar förstås om mäns dåliga kvinnosyn på stan också men det är inte hennes huvudfokus. Det är mäns beteende mot kvinnor på nätet.
      Snarare är det män som inte är lika modiga ”ute på gatan”….

       Men du tror inte att de jävlas med henne också?

        Skulle det göra det bättre eller vad?

         Nä men de provocerar varandra. En ond cirkel.

          ?‍♂️

           Du, hon har alterbativet att låsa son instagram. Det är det enda hon kan göra tyvärr. Att hänga ut dem funkar ju uppenbarligen inte. Comebacks fubkar ibtem skicka deras skit till anhöriga funkar inte heller. Antingen så byter hon strategi eller så håller hon mun. Finns inget annat att göra.

           Hon har också alternativet att fortsätta precis som hon gör nu. Hon gör vad hon vill med meddelanden som hon får skickat till sig. Kanske dags för männen att ändra sig.

           Ja för det kommer ju hända. Män har varit män i hubdratusentals år. Tror du, helt ärligt, att de kan ändra sin medfödda kvinnosyn på 1-2 generationer? På riktigt, tror du det? Finns det något som pekar på att det går frammåt? Linnea får ju bara mer hat av män. Bara där kan vi ju se att det inte funkar.

           Var alltid ärlig och logisk, du inser snabbt hur världen ser ut och funkar och kan förhålla dig till verkligheten. Just nu svävar du väldigt högt upp, akta så att du inte faller pladask när sanningen hinner ifatt. Detta är den bittra sanningen och jag är ingen kvinnohatare för att jag pekar ut detta. Jag står inte på männens sida i detta utan på den rationella sidan.

           Neh: Svenska män har, med hjälp av en stark kvinnorörelse och viss feministisk politik, förbättrat sin kvinnosyn och syn på jämställdhet och jämlikhet rejält på säg… 100 år. Men självklart är det så att det inte går speciellt snabbt för den manliga hjärnan… Till syvende och sist så kommer män ändå att tvingas anpassa sig.

           Jag hoppas verkligen att du har rätt. Av hela mitt hjärta. Jag ser inte det som något som är möjligt under min livstid men ja, 100 år kanske är rimligt. Dock tror jag inte att mänskligheten finns om 100 år tyvärr.

           Sen har vi ju problemet med resten av världen. Sverige utvecklas väldigt fort men det ser ut att gå bakåt i USA, Kina, Ryssland, Arabvärlden, stora delar av Afrika och Sydamerika. Globalt är det nog kört men Sverige har ju potential även om chansen är väldigt liten.

           Jag tänker lära min son att respektera alla men inte ta skit från någon, varken män eller kvinnor.

           Neh: Beror på vad du menar med ”bakåt”? Det finns ett starkt manligt motstånd mot jämlikhet, jämställdhet osv (som vanligt, då många män faktiskt inte vill ha det) men på många ställen i världen går kvinnorörelsen framåt med stormsteg. Det syns inte så tydligt i mäns egen lilla världsbubbla men bland många kvinnor och framför allt bland feminister världen över, är detta en mycket tydlig samhällsutveckling.
           I Japan, USA, Skandinavien och på flera andra ställen i världen är det t.ex ett faktum att kvinnor har börjat tacka nej till heterosexuell tvåsamhet. Ensamhushållen har ökat enormt, de heterosexuella skilsmässorna likaså och många kvinnor vill inte vare sig gifta sig eller skaffa barn med män. Den dagen kvinnan tackar nej till mannen….. då är det slut på patriarkatet. 🙂

           Jag har tyvärr inget vettigt att svara men tack för din kommentar. Den ger ju hopp om något. Jag kanske inte håller med (vi ser väl på livet och världen från olika perspektiv) men jag är tacksam över din vänliga stil och att du argumenterar för din sak med logik, verklighetsförankrade argument och allmänt trevlig ton.

    Jag blir trakasserad av män (dock inte sexuellt numera) på jobbet.

    Jag ler mot och hälsar på jättemånga. Att män gör det för att de har taskig kvinnosyn eller skulle vilja ha sex med kvinnan de hälsar på är ju långsökt och nedlåtande att påstå kan jag tycka. Män som kvinnor, man ler väl ganska ofta om man råkar få ögonkontakt med nån av misstag?

     Jag har nog bara sett dig än så länge, 21:57 påstå att män som LER mot kvinnor skulle ha taskig kvinnosyn och vilja ligga. 🙂 Mycket långsökt och nedlåtande, verkligen.

      Men nej, det var ju inte så anonym menade, det var ju väldigt tydligt ? har flera gånger sett inlägg i tjejgrupper där nån skrivit att en man lett och hälsat mot henne när hon gick på stan och kommentarsfälten har varit fyllda av ”äcklig man som bara ville ligga med dig” ”vidrig kvinnosyn” osv osv.

       00:43: Då har du nog missat något väldigt väsentligt i vad ”tjejgrupperna” talat om. Eller inte förstått, helt enkelt.

  Julia Frändfors!!!!!!!

   Moa Wallin! Anna Björklund! HanaPee!

    Alltså tacka gudarna för dellaq och daddy issues bland alla Bianca ingrosso och company-poddar

     Det bästa som hänt podvärlden i år är ju utan tvekan Della q!

      Della Q är bäst.

       Fyfan. Tål tamigfan inte Della Q. Tycker de låter så otroligt pretentiösa med sitt småfniss och egentligen inga större banbrytande tankar. Daddy Issues däremot – ett skenande tåg. Ren jävla kaos. Bra och ärligt kaos.

        Tål inte daddy issues. Sämsta djävla gegga jag hört någonsin.

  Hon har väl bara lärt av Alexandra Pascalidou.

   Vad menar du?

    AP har blivit avslöjad flera gånger med att plagiera texter.

    Världsberömd för att ljuga. Spelar i ligan ovanför Isabella Löwengrip.

  Det är någonting som skaver med henne som jag inte riktigt kunnat sätta fingret på men nu känns det som att fler och fler får upp ögonen för att hon kanske kryddat sina texter eller snott andras material. Hon verkar tyvärr väldigt uppblåst av sig själv och kritik verkar rinna av henne som en gås så skulle inte tro att hon påverkas nämnvärt av tex detta som framkommit. Är less på att man inte ska kunna diskutera mediala människors trovärdighet utan att det ska ropas ”kvinnohat” bara för att det är ett enkelt sätt att tysta kritiken.

  Hon har tagit bort flertal, om inte alla, inlägg där man ser bilder från konversationer. Jag undrar varför? Kan det vara för att det framkommit att bilderna kommer från hem som mer liknar amerikanska än svenska? Vilket sammanträffande!

  Lyssna på daddy issues när Julia Frändfors gör ett ”gräv” på det här.

  En del relevanta aspekter lyfts fakriskt där.

   Ett gräv? Hon kopierar det Della q och geniet och haveristerna gjort för länge sen. Della q säkert ett år sen.

  Det här är ju också typiskt beteende av massan, nu verkar en upphöjd person dabbat sig och då blir hon typ ondskan själv. Absurda perfektionistiska förväntningar på en enda person! Hon kan göra gott OCH skarva med texterna. Det gör Håkan Hellström också. Folk gör dumheter. Det behöver inte betyda att de kan göra jävligt mycket gott också. Och nej, enda riktiga sättet att ”verkligen visa att man bryr sig” är att följa någon till arbetsförmedlingen, som nån skrev är ju bara dumheter.
  Jesus människor.

   Men att plagiera en text är väl inte ett litet snedsteg när man är kolumnist? Där har man väl ett eget ansvar att se till att det man skriver ska vara ens eget (!) Tycker generellt att om man gjort sig ett namn på att vara godheten själv blir det desto lurigare när man börjar tabba sig, det är ju ett motsatsförhållande till vad man själv höjt upp sig som. Så jag tycker nog hon får bära hundhuvudet i detta fall

    Jag förstår inte vad du menar, på vilket sätt ska hon bära hundhuvudet för det här? Exakt hur allvarligt tycker du att det är? Jag menar om man jämför det med alla sjukt bra saker som hon gjort och alla människor har hjälpt och hur utsatt hon har varit så till den gräns att hon till och med behövt hjälp från polisen. Så exakt hur stort är det här med att kopiera texter i jämförelse med det? Hon borde självklart sluta med det och kanske uttala sig om det men att helt döma ut henne är överdrivet.

     Det är jävligt illa och allvarligt om du vill tas som seriös skribent och arbetar på Sveriges största tidning. HUR kan man inte förstå det?

     ”Lite fusk och plagiat är väl ok om man är en god människa” ?

     Alla sjukt bra saker hon har gjort? Okej vilka är det? Hon har ju ljugit om typ allt.

      Okej, jag tar det igen eftersom ni verkar ha svårt förstå: 1. jag tycker det är fel att hon bryter mot upphovsrättslagen, det ska hon självklart inte göra. 2. det är överdrivet att döma ut henne helt som många verkar göra här eftersom hon gjort mycket gott och stått för mycket bra saker.
      Det går att hålla två tankar i huvudet samtidigt.
      Som svar på frågan vad hon gjort som är bra är mitt svar: googla!
      Bob Dylan fick Nobelpris för sina texter som han tackar för med ett tal han kopierat nästan ordagrant av en annan person. Vi dömer kvinnor hårdare än män.

       Äh lägg ner.

        Äh lägg ner.

       Anita: Vissa kan inte hålla två saker i huvudet samtidigt och inte heller göra två saker samtidigt. 😉 Självklart döms en kvinna OCH feminist mycket hårdare än en man. En kvinna eller feminist får aldrig ägna sig åt vad som ses som manligt beteende, t.ex använda våld, bedra, skita i städning, fokusera på karriären, ljuga, hämnas, slå tillbaka, vara promiskuös eller ens använda nedsättande ord (hur sanna de än är) om det motsatta könet.

        Tycker inte att någon oavsett kön ska kunna göra sig en karriär på att ljuga och plagiera, inte svårare än så.

         21:56: Men vad skulle män arbeta med då, om de inte fick göra sig en karriär på att ljuga, fuska, plagiera, skada, stjäla, kriga, använda våld, censur, propaganda och andra odemokratiska medel för att ”konkurrera” ut andra och då i synnerhet kvinnor? Män är ju inte direkt kända för att, vare sig i historien eller i nutid, kunna klara sig på egna meriter utan att ta till den typen av medel. Men självklart instämmer jag i att alla borde lära sig att klara sig på egna meriter, utan att ta till diverse ohederliga och fega medel för att tränga sig före andra, bättre lämpade för jobbet.

         Men tänk om allt detta försvann? Då skulle vi inte behöva poliser, domstolar, regeringar, diverse myndigheter och annat svindyrt för skattebetalarna? Ingen skulle sälja knark, ingen skulle stjäla, ingen skulle använda tvång eller våld mot någon annan, ingen skulle våldta, ingen skulle mörda och så vidare i alla oändlighet.

         Claeson har inte gjort sig en karriär på att ”ljuga och plagiera”. Skärp till dig.

       Okej du kunde inte ge ett enda exempel alltså? Gillar du Kapten Klänning också? Han stod ju trots allt för mycket gott och stod för mycket bra saker. Eller Linnea kanske kommer undan med lögner för att hon är kvinna?

        Jämför du Kapten Klänning och Linnea Claesson? Intressant.
        Om inte du vet vad Linnea jobbar för och emot så borde du utbilda dig om det. Om jag ska göra det vill jag i såna fall ha betalt.

     Självklart ska Linnea Claesson bära hundhuvudet för att hon har plagierat andras texter. Hon har alltså snott andras arbete och presenterat det som sitt eget. Det är samma sak som att måla en exakt likadan tavla som någon annan och påstå att det är ens egen verk, använda någon annans bild och skriva dit sitt eget namn som byline, sno någons design och kalla den för sin egen, stjäla någon annans låt och säga att man skrivit den själv (Hej Annica!) osv. Stöld är stöld.

      Jag använde delvis omskrivna delar av en recension av en sjukligt tråkig rysk bok, (klassiker), på gymnasiet, till min egen recension. Läraren kom på det, och trots att jag skrivit den större delen av recensionen själv, och delvis skrivit om det jag ”lånat”, skämdes jag så otroligt mycket. Ville bara försvinna, såå pinsamt. Det var första och sista gången jag gjort något sånt.

      Förstår inte hur man kan resonera som att det inte skulle vara någon big deal, för att jag annars är snäll och gör mycket gott?

     Jadu Anita.. om du tycker att en juridikstudent och kolumnist inte bör få stå för att hon plagierat (stöld är brottsligt vill säga) en del av sina texter så tror jag att det visar att du har en rätt skev och naiv världsbild

      Men hon har ju inte plagierat något. Inte ett dugg.

       Det är ju bevisat att det är just det hon har gjort. Vem försöker du övertyga, oss eller dig själv?

      Det finns tre alternativ: antingen är du inte läskunnig eller så är du bråksjuk eller så är du ett troll. Jag kan inte hjälpa dig med något utav det.

  Inte särskilt smart av en juriststudent.

  Ledsen att behöva säga det men konversationerna behöver inte fejkas, det är så världen ser ut. Men tanke på allt jag har fått som inte är offentlig kan jag bara tänka mig hur mkt Linnéa får…

   Yeah no konversationerna är fake.

   Emma: Väldigt vanligt i den kvinnliga världen. Känner nog inte en enda kvinna som INTE har blivit utsatt för män.

    Och jag har aldrig nånsin upplevt något sådant. Och jag ser helt okej ut, blond och smal och klär mig normalt (dvs inte avvikande). Har pratat med jämnåriga väninnor (30+ är vi) och de flesta av oss har INTE varit med om sexuella trakasserier eller fula kommentarer. Några av oss har fått flirtiga kommentarer och en kompis har blivit våldtagen men de flesta av oss har INTE fått så mkt som en sne blick.

    Så… inte ALLA kvinnor.

     22:00: Jättebra, nu känner jag åtminstone till EN kvinna som aldrig har upplevt sig bli bemött på annorlunda sätt av män pga sitt kvinnliga kön någonstans i världen och inte heller upplevt sexuella trakasserier/ofredande eller elaka kommentarer från män, vare sig på nätet eller i verkliga livet. Helt otroligt vid 30 års ålder och stort grattis till dig! Men så läste jag om din våldtagna kompis och inser att du trots allt inte är född i en undangömd feministisk grotta.

    Jag är 35 och har aldrig blivit utsatt. Inte levt i en grotta utan jobbat i en massa olika jobb och pluggat på universitet i Sverige och utomlands. Utsatts för dåliga manliga chefer som vill ta credd för mitt jobb osv men aldrig ngt sexuellt eller oönskat ”flirtigt”.
    Jag har inte svårt att tro att den typ av ord och kommentarer hon skriver om förekommer. Men jag har svårt att tro på att en person utsätts för så mkt heeeela tiden (tänker inte på vad man kan få skickat till sig när man är registrerad på en datingsite utan det hon påstår sig möta en vanlig dag på stan)

     Du är antagligen för lång. Det kan vara anledningen till att du aldrig har blivit utsatt, enligt antifeministernas retorik.

  Gött att ha smeknamnet ”Geniet” ändå. Eller ja kan kanske vissa dagar kännas som ett ok det med…

  Tycker som Hanapee. Det värsta är inte ens allt hittepå utan att så många bara sväljer det hull och hår. Det är ju så uppenbart fejk, åtminstone det mesta.

   Vad vet du om det?

    Jag är vuxen, har en välfungerande hjärna och är inte naiv.

     Jag tror bara att du har en manlig hjärna. Det räcker för att vara totalt omedveten om kvinnors och barns levnadsvillkor.

      Vad pratar du om?

      Jag är kvinna och feminist. Kvinnor och barn blir otroligt utsatta av män och det är för jävligt. Men Linnea ljuger som en häst travar. Kan hålla två tankar i huvudet samtidigt förstår du.

      Fat va? Det är uppenbarligen inte bara män som ser igenom hennes upprepade lögner. Alla kvinnor är inte lika naiva som dig.

       Jag är vit man. Kvinnor och barn blir otroligt utsatta för män så jag tror absolut inte att Linnea behöver överdriva eller ”ljuga” om dessa kommentarer som män skickar till henne. Men vill någon göra en sådan allvarlig anklagelse, dvs utmåla LC som lögnare, så ska man ha bevis för det oxå.

        Hon har ertappats två gånger med att ljuga då hon plagierade text till sina krönikor i ab. Du kan ju börja med att begrunda det mannen

         Fel. Första gången nån media-snubbe påstod sig ha ”ertappat” Linnea med plagiat var det inget plagiat. Hon hänvisade till källan flera gånger i texten. Helt korrekt alltså.
         Andra gången var det nån som påstod att hon hade refererat till källan men gjort det i efterhand och drog då slutsatsen att hon hade plagierat. Vad gäller andra gången vet jag bara att hon refererade till källan, ”inspiration” som hon skrev i texten men att någon PÅSTOD att hon har lagt till det i efterhand. Som vanligt drar man sig inte för att ljuga och förvanska, så länge man får chans att kasta skit på feministerna.

          Anonym 01:07/

          Vad är det som är fel, du ser ju klara och tydliga bevis gång på gång men vill ändå inte ta till dig det. Faktaresistent?

     Instämmer med 19.43

  Och ig-bilden när hon kramar och gratulerar Kristin Kaspersen till Lets Dance-vinsten: en bild på Linneas fejs och Kristins bakhuvud ? Ganska talande

   Hur då?

    Det vanliga vore väl att man la upp ett foto där vännen och vinnaren åtminstone också syns framifrån i bild? Maybe that’s just me ?

  I originaltexten som folk har delat sen förra året om att man ska vara snäll i skolan så är sista meningen i texten. ”Repost if you agree”. Vilket är själva meningen så att så många som möjligt delar och ser den.
  Att man då som Linnea väljer att ta bort den meningen bevisar iaf för mig att hon tänker mer på sig själv än andra.

   Den lilla detaljen är intressant.
   Hon bryr sig alltså mer om att det ska uppfattas som att det är hennes smarta text än att budskapet ska få ytterligare spridning.

  Jag tror absolut att Linnea har fått ta emot mycket skit i form av sexuella trakasserier både när hon spelade handboll och sedan när hon blev mer känd i med hennes konto ”assholesonline”. Såklart för jävligt att det överhuvudtaget ska vara så, tycker verkligen det är skit från början till slut, ingen förtjänar det! Till en början gillade jag verkligen Linnea och följde assholesonline, tyckte hon gjorde en bra grej!

  Men sen när hon blev mer känd så anser jag också att hennes historier blev väldigt överdriva. Hon kunde lägga ut på sin story om hur hon varit och handlat, tog en selfie på sig själv och skrev typ ”jaha då har jag fått ropat efter mig att jag är snygg av tre killar när jag bara skulle handla ketchup” sen senare på kvällen hur något ropat att hon hade snyggaste röven osv. Hennes dagliga stories med hennes sms/mail konversationer från män kändes bara väldigt överdrivet och kryddat… Slutade följa eftersom jag tyckte att sanningshalten i allt kändes tveksamt. Tror jag avföljde henne när hon la ut den där bilen när hon är stylad, har röda läppar, putar med munnen och har handen uppe och fluffar upp håret samtidigt som hon bär en svart t-shirt där det står ”JAG VILL INTE KNULLA! Tack för visad hänsyn”. Jag menar liksom… Haha kom igen?? Tycker bara hon känns överdriven nu, hon fiskar komplimanger och rider på kändisvågen. Utan hennes kändisskap via Instagram skulle hon aldrig bli utsedd till ”årets jurist” innan hon ens är färdigutbildad, eller fått skriva för aftonbladet, gå på galor eller vara med i let’s dance?? Det finns såklart många fördelar med att vara känd, och Linnea är ingen dumbom så är väll klart hon utnyttjar det. Precis som alla andra influencer kräver det uppmärksamhet för att stanna på topp, och Linnea vill ha det precis som vilken Instagram-kändis som helst.

   Håller med! Allt LC berättar att hon är med om känns så överdrivet och kryddat. Tycker också hennes beteende känns narcissistiskt och uppmärksamhetssökande. Tycker mig kunna se ett mönster i hennes historier. Allt ska alltid handla om hennes utseende- att alla tycker och säger att hon är så snygg hela tiden. Både män och kvinnor. I varje story när hon blir trakasserad ska hon alltid påtala att männen kommenterar hur snygg, sexig osv hon är. Som om männen inte kan låta bli att säga det och trakassera henne. Hon är jättevacker – men det är många kvinnor som är, inklusive i min vännerkrets. De kan få komplimanger, bli utstirrade osv men att bli sexuellt trakasserade på öppen gata 20 gånger på tre timmar låter så osannolikt. Vad är oddsen att så många svenska män på en dag på olika platser beter sig så öppet? Människor jag pratat med eller jag har aldrig varit om något likande. Är uppväxt i en storstad och har bott utomlands samt rest mycket. Uppmärksamhet har jag fått många gånger, kanske någon man som stått och tryckt sig mot mig på tunnelbanan, blivit uppraggad på krogen, byggjobbare som visslar och blickar från män – men aldrig sådär extremt. Allt hon påstår sig hända på offentlig plats- anmäler hon det som händer? Finns det någon bevisning eller vittnen förutom hennes egna ord? Kan det vara så att hon faktiskt maniskt ljuger och att hon rättfärdigar sitt beteende genom att intala sig själv att hon gör det för en god sak, för att krossa patriarkatet och bidra till feminismen? Hon kanske inte ens tycker hon gör fel? Eller är medveten om att hon ljuger? Hon kanske lider av mytomani? Jag vet inte. Är lite fascinerad av hennes karaktär för jag trodde verkligen på henne förut men har börjat ifrågasätta hennes persona efter bla hennes plagierade texter osv. Man måste kunna se saker med kritiska ögon också – oavsett hur goda gärningar en person gör. I detta fall tror jag att hon faktiskt gjort sig ett kändisskap på att fabricera och överdriva historier. Men det är min åsikt!

    Precis, från Linneas håll handlar det ofta om att folk påpekar hur snygg hon är! Och precis som du skriver så är Linnea absolut snygg, inget snack om saken! Men, precis som du säger har jag själv aldrig upplevt själv eller hört talas om att varken mina vänner eller någon jag känner blivit uppmärksammad av män på samma sätt som Linnea påstår sig bli dagligen. Jag menar, ingen får så mycket catcalls efter sig kom igen!

    Ja, hon tänkte nog för en god sak från början men sen blev hon väll full av hybris eller något… Tror det är väldigt, väldigt vanligt bland offentliga personer; de påstår att de är såååå jordnära och gör något för goda sakens skull, men verkligheten är att de anser sig vara bättre än alla andra och mjölkar kändisskapet för fullt. Men samtidigt, who can blame them? Tänk att ha en följarskala som dagligen säger att man är bäst, snyggast, fantastisk, är deras idol osv – tror nog det skulle stiga allra flesta till huvudet! ”Kändisar” och ”influencer” är ju bara människor i slutet på dagen, och de dras väll med i den fula delen av kändisskapet och blir uppmärksamhetskåta utan att de märker det! Därför jag anser att man borde sluta uppmuntra alla ”influencers” löjliga konsumentshets-beteende genom att inte köpa deras produkter och SLUTA säga att de är ”goalz” och andra komplimanger m.m. Klart man ska få ha förebilder men ta dem med en nypa salt. Det gäller även Linnea Claeson.

    Det är inte så ovanligt som ni tror att feminister, bara för att de är feminister eller tros vara feminister, utsätts för grov sexism och liknande bara för att männen vill se hur feministen kommer att hantera t.ex en dask i rumpan eller få något sexistiskt gapat efter sig. Rätt vanligt att män slänger sig med uttryck som att ”kvinnan ska stå i köket” eller att ”det kan ju vara härligt att bli våldtagen om man inte har fått stock på länge” och liknande banaliteter till feminister, bara för att få se reaktionen.

     Kan ni som förvarar Linnéa ändå inte se att det finns nånting djupt obehagligt där?
     Hon är t.ex. helt gränslös när det gäller att få fler följare till instagram, som när hon ber sina följare att kommentera hjärtan för att hon ska ”visa för Hedi fried sen”. Eller när hon bara kallar Hedi fried för ”min kollega”. Really? Vad lever hon i för värld och hur kan man hålla på så ens? Använda sig av förintelseöverlevare för att öka sina följarantal. Det är så jävla orimligt. (Haveristerna pratade om dessa saker också).

     Det är också nånting med hur hon har gjort Pride till hennes kamp? Att stödja är en sak men det hon gör är att hon får det att handla om henne på ett märkligt sätt. Nu t.ex på instagram så sätter hon likhetstecken mellan sig själv och hbtq-personer i Bosnien. Hon skriver saker som: ”Hemma dansar vi på gatorna, här går VI inte ens säkra”. Hon verkar ha ”glömt” att hon är en heterosexuell vit tjej, som förmodligen går ganska säker. Framförallt kan hon åka hem till Sverige efteråt och hänga med sin kille (om hon har nån) och kanske gå på nån NK-gala 🙂

     Allt för att sätta sig själv i en viss roll och få uppmärksamhet. Obehagligt. Och obehagligt att skattepengar går till att köpa hennes föreläsningar.

      Mia: Ber om hjärtan och stöttar Pride. Asså hur har hon bara mage! Vilken hemsk människa! Verkligen. Fy på henne.

       Anonym: Problemet är, som jag skrev, inte i sig att hon ber om hjärtan och stöttar Pride, utan hur hon gör det.
       Ska man köpa vad som helst bara för att det låter eller ser fint ut? Tycker inte du att det är magstarkt att använda sig av Hedi frieds historia för att få kommentarer på instagram och med det ett större konto, fler följare.
       Är det inte märkligt att hon sätter sig själv i centrum för Pride t.ex. när det inte handlar om henne? Såklart bra att stötta Pride, men man måste fan vara lite kritisk. Och kanske speciellt till människor som utger sig för att vara så helt genomgoda. Som pratar om sig själva som om de vore någon slags frälsare. Och nu går skattepengar till att boka in henne som föreläsare.

      Men hur vet du att hon är hetero?

    DÄR kom ett vettigt inlägg, tack ?

  LC älskar att få uppmärksamhet och att alla hyllar hennes ego, så mycket att det inte hindrar henne från att ljuga om meddelandena hon får. Alla vet ju nu att de hängs ut om de skriver till henne, varför skulle killar fortfarande skicka dickpics och sånt fortfarande? Det är bara lögner.
  Nu kommer hon säkert säga att ditt inlägg är kvinnohat och få med sig en massa lättlurade tjejer.

  https://www.instagram.com/p/B1LIEtYi_-I/

  Detta är ju inte heller så sannolikt när hon postar DM från sin gamla mobbare som ber om träningstips från ”Sveriges snyggaste kvinna”.

   Det där var extremt pinsamt. Jag tyckte väl att hennes huvud börjat se lite stort ut… ??

   Så. Pinsamt. Och ”alla” har köpt detta rakt av.

  Vad är det som händer på akaastrids insta??

   Undrar samma sak. Blev orolig av att läsa inlägget.

   Men oj, låter som ett självmordsbrev. Följer inte henne men nån borde ringa en närstående till henne asap om möjligt. Eller polisen.

    Vad har hänt? Hon har tagit bort nu. Hittade henne genom celebface nyligen, hade ingen aning om vem hon var men fick en så dålig känsla ? alltså av att hon verkar må så otroligt dåligt, man vill bara krama henne ?

   Vad stod det?

  Det som är mest komiskt med Linnéa är att hon utsågs till årets jurist 2018. Utan att ha jobbat en enda dag som jurist (ja, hon studerar till jurist men är inte färdig)

   En juristkarriär som börjar med plagiat och noll trovärdighet känns ju som en såndär början. ?

  Visst var det även så att Linnea rippade Athena Farrokhzads sommarprat rakt av fast med snack om annat? Ni vet den där ”egentligen vill jag prata om handbollen, men istället måste jag prata om alla hot jag får för att jag är kvinna” eller hur hon nu exakt så. Athena hade ett magiskt sommarprat, lyssna på det om ni inte har det!

  Spiken i kistan för hennes trovärdighet var ju hela Härnösand-historien.

  Poden Haveristerna pratar om det i avsnitt 34, kände en klump i magen av hela historien.

  Speciellt i slutet när rektorn ger sin kommentar där hon hade påtaglig ånger av att ha litat på Linnéa Claeson och att hon som rektor kommer vara försiktig med vem hon låter prata med ungdomarna i framtiden.

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/storm-efter-forelasning-nu-gar-skolledningen-ut-med-brev

  Och hennes svar som var ett ikke-svar:

  https://www.google.com/amp/s/amp.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/linnea-claeson-jag-hanger-inte-ut-enskilda-skolor

   Men hjälp! Varför göra en sån här grej? Ytterligare ett bevis för att hon kryddar sina historier för att hålla sig ”aktuell”

   Ja, den historien är ju helt sanslös!

    Vad är det med detta med Linneas föreläsning i skolan som enligt er skulle vara ”kryddat” och till och med ”sanslöst”?

     Linnea själv menar

     >det gäller även i krönikor. Dessa har inga anspråk på att objektivt återge en situation

      Litar inte blint på denna artikelförfattaren heller men för att få lite mer förståelse varför man tänker hon refererade till Härnösand:

      ”(…)För att få klarhet i vad som hänt måste vi backa bandet till Claesons besök i Härnösand, som väckte stor uppmärksamhet.

      På förmiddagen i fråga föreläste Claeson för högstadie- och gymnasieelever. På plats för att stötta upp och se till att föreläsningen genomfördes utan stök fanns lärare och fältassistenter. Något som också tycks fungerat, i alla fall enligt de vittnesmål som kommit från personer på plats. Claeson själv var dock av en helt annan uppfattning.

      Redan i den därpå följande föreläsningen för kommunpersonalen, någon timme efter den första, berättade Claeson för en chockad publik att Härnösandsungdomarna betett sig sexistiskt och homofobisk utan att lärarna hade ingripit.

      Några dagar senare skriver Claeson en krönika i Aftonbladet där hon berättar om just en föreläsning för högstadie- och gymnasieelever som spårat ur. Claeson beskriver hur killar sagt att kvinnor förtjänar stryk av sina män, andra har uttryckt grov homofobi och plötsligt ska någon skrikit att ”Emma är en jävla hora”.

      Alltsammans ska, enligt Claeson, ha ackompanjerats av så pass många applåderande och skrattande killar att hon inte längre vetat vem hon ska säga ifrån till.

      Reaktionerna från föräldrar och andra vuxna i Härnösand lät inte vänta på sig. Inte nog med att deras söner porträtterats som okontrollerbara apor – varför reagerar inte lärarna?
      (…) ”

      https://www.dt.se/artikel/henrik-johansson-kommuner-ska-inte-lata-sig-forforas-av-kandisskap

      Känns också som att när en kille frågade ’varför inte en tjej skrikit’ under en våldtäkt i en buss, som är en okey fråga om man är 15 år, så ändrade hon det i krönikan till att han ropat ’tjejer som inte skriker får skylla sig själv’.

      Vet ej, tycker bara inte att Linnea gav ett övertygande svar och uppfört sig oproffsigt, speciellt för att ta 120 000kr för en föreläsning.

       För att förtydliga, jag tolkar ”inga anspråk på att objektivt återge” som ett erkännande att hon tillåter sig att bre på (troligen plockat ihop vad som hänt vid olika föreläsningstillfällen) men att hon rättfärdigar det med ’men jag påstod inte att det var exakt det som hände’ eller ’men det är min sanning’.

   Linneas krönika som bevisar att hon talar sanning – hon pekar inte ut Härnösand öht.
   https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/wEzoPP/emma-ar-en-javla-hora

   Citat om vad som hände under föreläsningen på den icke namngivna skolan:

   ”Om en kvinna inte skriker när hon blir våldtagen får hon skylla sig själv”, säger någon. ”Kvinnor förtjänar att få lite spö av sin man”, skrattar en annan. ”Feminister är bara manshatare”. Applåder. ”En tjej får bara ett horrykte om hon förtjänat det”. Nu skriker och skrattar så många killar samtidigt att jag inte längre vet till vem, hur eller varför jag ska säga ifrån.
   ”Emma är en jävla hora!” Orden skär genom aulan. Bryter genom bruset. Jag uppfattar inte vem som skriker, hör bara skratt och ser bara ryggdunkningar. Men förstår att någonstans i folkhavet sitter det en tyst och stelfrusen tjej. Som heter Emma.
   Kommunanställda, lärare och rektorer kommer fram till mig. De är chockade. ”Tänk att eleverna pratade så grovt, så elakt!”, säger någon upprört.
   Elever kommer också fram. De är inte chockade alls.”

   Skolan i Härnösand och dess rektor kände sig uppenbarligen träffade, så pass att rektorn vände sig till tidningen för att lämna ”svar” på Linneas krönika? Väldigt märkligt förfarande, då Linnea inte ens namngivit vilken skola hon refererar till i krönikan. Linnea skriver även att ”rektorer blev chockade” över pojk-elevernas primitiva uppförande och eftersom rektorn vid Härnösandsskolan inte blev det, verkar det ju än mer osannolikt att det var den skolan Linnea skrev om.

    DT:s krönikör Henrik Johansson har granskat saken. Problemet med ditt och Claesons påstående är att hon redan på plats vid den andra föreläsningen berättade det som senare skrevs i krönikan ett par dagar senare. Och då, på plats, påstod hon att det hänt där.

    https://www.dt.se/artikel/henrik-johansson-kommuner-ska-inte-lata-sig-forforas-av-kandisskap

   ”Men hon trycker också på det meningslösa att leta syndabockar, vare sig det rör sig om personer eller skolor: ”Att peka ut enskilda kan rentav göra att man missar den stora bilden, det övergripande problemet”, skriver hon.”

   HAHAHAHA!
   Det är ju förfan EXAKT sådana utpekanden hon byggt sin egen ”karriär” på!!

   Usch vilken tragisk clown hon är.

  Att folk inte fattar att det är skadligt för feminismen när såna här människor tillåts parasitera på andra feminister genom att ljuga och manipulera. Fortfarande behövs ju röster som synliggör de patriarkala strukturerna och belyser förtryck men det här har tillåtits att bli nån slags ”en mans show” på ngt freaky sätt. Vi måste kunna ifrågasätta feminister också utan att det automatiskt ska se som kvinnohat eller felaktigt. Hon får gärna bedriva kampen men många saker hon gör/gjort får mig att tveka kring hennes mål och syfte med allt..

   Lilo: Äsch, de flesta begriper ju att poängen med detta med Linnea, är att män vill framhålla feminismen som oerhört skadlig för kvinnor och barn, till och med mer skadlig än den gamla unkna antifeminismen. Väldigt många män tror att det är så och vissa kvinnor tror samma som män.
   Det spelar ingen roll om det är Linnea, Schyman, Emma Watson, Robyn eller någon annan kändis-feminist som dras i denna never-ending manliga, antifeministiska stupstock – syftet är ju endast att finna varje möjlighet att kunna gå till attack mot feminismen. Vi ser det hela tiden på internet och antifeministerna drar sig sällan för att ljuga, censurera, omskriva, historieförfalska eller plagiera (om det nu är sant att det är det som Linnea verkligen har gjort).

   Men nej, Linnea eller någon annan svensk kändisfeminist är inte ”skadliga” för feminismen, inte alls, på något sätt. Feminismen sträcker sig nämligen långväga ifrån Linneas lilla svenska plattform, långväga ifrån små bloggar som Flashback och Bloggbevakning och ut i stora världen. Feminismen i stort, verkar främst ute på fälten, inte på internet i diverse bloggar.

    Poängen är att jag är ledsen för att jag måste smolka din bägare av oerhörd skadeglädje över detta ”avslöjande” men Linnea är inte skadlig för feminismen.

    Nu är det ju inte hennes feministiska kamp som kritiseras utan hur hon gjort det. Genom lögner och att på ett gränslöst sätt framhäva sig själv som bättre, snyggare och godare än dom flesta andra på alla sätt och vis. Då är det klart att det kommer kritik när en uppenbar opportunist gör en helt egen karriär på kryddade eller rent av fabricerade historier. Tyvärr så ger det faktiskt en dålig bild av Feminismen när vi tillåtit Linnea och Cissi bli några form av förgrundsfigurer för Feminismen i Sverige när dom visar sig ha väldigt lite trovärdighet men extremt mycket förvanskande.
    Sen ställer du frågan om det nu stämmer, hur mycket fler uppenbara bevis vill du ha?

     OM nu kommentarerna som Linnea får av män, skulle vara ”kryddade” eller till och med påhittade – vad betyder det då, enligt dig? Att du tror att män i själva verket INTE ALLS hatar kvinnor och INTE ALLS har extremt dålig kvinnosyn, vare sig på nätet eller IRL? Kryddade kommentarer eller ej så finns det ju ändå hur många bevis som helst för att män hatar kvinnor och flickor på internet. Samt att män hatar kvinnor och barn och visar det tydligt i handling, runt om i hela världen genom mord, sexuellt våld, misshandel, lag-tvång, diskriminering osv.

     Det verkar inte heller som om du förstår omfattningen av feminismen i världen? Hur stor kvinnorörelsen faktiskt är? Knappast att Wallin eller Claeson skulle vara ”skadliga” för denna enorma apparat. Det är ju löjligt att ens tro nåt sånt.

      Såklart att det finns kvinnohatande män, jag är även säker på att Linnea har fått ta emot en hel del hat från sådana id*oter då hon förmodligen triggar dom. Men vad löser hennes Instagramkonton mer än fler följare till henne och fler manshatare menar du?
      Det enda som det betyder är egentligen att hon är en stor bluff, som profiterar på Feminismen och polariserar debatten med i vissa fall rena lögner. I Sverige så har tyvärr Linnea och Cissi självmant och med hjälp av lättledda följare fått ta alldeles för mycket plats och mer eller mindre försökt göra kampen till sin egen på ett fult och själviskt sätt. Därför är det absolut inte bra för den Feministiska kampen när dom stora profilerna och i vissa ögons hjältar visar sig vara extremt klandervärda. Utanför Sverige så betyder det ju såklart inte ett skit.

       Ja, alla feminister får ta emot manligt hat, hot och stå ut med att få våra ord förvrängda samt bli censurerade. Vad menar du med Linneas insta? Vill du att hon ska lägga ned kontot för att hon, enligt dig, skulle skapa ”manshatare”? 🙂 Tips: Det gör män så bra själva.

       Nej, Linnea är ingen ”bluff”, det är bara din personliga åsikt. Feminister i Sverige är naturligtvis glada för både Wallins och Claesons insats och manliga hysteriker som skriker i högan sky om ”manshat” och utmålar enskilda feminister som ”klandervärda” och annat trams, är det ingen mer än internetfeminister som orkar med, och knappt dom. Feminister i Sverige består inte enbart av de här kändisfeministerna – nätverket är betydligt större än så och har förgreningar ut i hela vida världen. Inte alls märkligt att Linnea hänvisar till kollegor utomlands alltså – vi samarbetar ju över gränserna naturligtvis.

      Har inte sett något bevis för män som hatar kvinnor. Däremot kan män hata sin egna underlägsenhet och sitt beroende och försöker att använda sina starka sidor för att övertrumfa sina egna svaga sidor gentemot kvinnor.

      Kvinnor som hatar kvinnor är däremot ganska vanligt. Titta er omkring i världen!

  Stora likheter finns med Cissi Wallin. Det är extremt märkligt att hon fortfarande har personer som ser henne som någon sorts allsmäktig sektledare. Hennes lögner avslöjas svart på vitt hela tiden, och de går alltid ut på att framhäva Cissi och svärta ner andra. De som inte gör eller tycker som Cissi hängs ut, raderas, blockas och får svansen dirigerad av Cissi efter sig.

  Hennes svans är immuna mot rena fakta och bevis på hur illa Cissi ofta beter sig mot helt oskyldiga. Inom gebitet manipulering är hon i klass med riktiga sektledare.

  Det är tragiskt då man direkt ser när svansen är här och försvarar Cissi, eftersom de inte kan argumentera. De rapar ur sig de manipulerade haranger av ingenting, de lärt sig av Cissi, och svarar om de blir ifrågasatta på precis allt med hjärndöd härskarteknik. Det är lika tragiskt som skrämmande att det finns så pass många som bara köper allt hon hittar på utan någon egen eftertanke, eller vilja att sätta sig in i olika perspektiv.

   Ja samma grej med både CW och LC. Det är sjukt och beklämmande. Sekt-beteende med den där blinda dyrkan

  Ja, det märks att det är ”redaktionen” och inte Camcam som moddar här.

   På vilket sätt då?

  Varför finns det inte tid att skriva ett enda inlägg om Gardet och/eller Cissis lögner och lömska beteende mot andra, när tid finns för inlägg om allt annat?

  Camilla skrev att hon höll på med ett inlägg om Cissi och Gardet bland kommentarerna, samt att det skulle postas dagen därpå. Sedan kom det inget inlägg på några dagar, och till slut svarade hon någon att hon inte hade tid. Dock hade hon tid med kritiska längre inlägg om andra personer. Kan det vara Cissi som hört av sig med hot om uthängning, samma hot hon använde mot Kajjan?

  Det ligger verkligen inte långt bort att tro det. Tidsbrist endast när det gäller inlägg om en person är inget trovärdigt argument tyvärr.

   Ja, det blir ju rätt uppenbart att det bara lögner och ursäkter. Bättre att vara ärlig och i så fall säga att ”tyvärr kan och vill jag inte skriva det inlägget eftersom jag har en personlig relation med en/fler än en inblandade och vill inte blanda mig i. Kommer inte kunna vara partisk heller”

   Hon orkar kanSke inte starta något mot Cissi eller blanda sig i det just nu när hon är i sorg. Vill hon inte så vill hon inte. Hon är inte skyldig att förklara varför

  Det är så tråkigt för en röst och ett driv som hennes behövs verkligen.

  Har inte följt henne slaviskt, men uppfattat henne som en tjej med skinn på näsan som inte tar nån skit.
  Hur i helvete kan man bränna sitt förtroendekapital genom att plagiera texter?!
  Snacka om att Fredrik ”geniet” Söderholm nu fått vatten på sin kvarn och jag gissar att han lär utnyttja det till max.

  Vem kommer nu tro på hoten hon får/fått när det visar sig att hon inte drar sig för att ta lite oärliga genvägar?
  Tyvärr LC, du tappade ditt där..

  Skickar en stor, varm kram till dig Camcam.

  Kännts att det är nånting som inte stämmer med Linnea Carlsson därför har jag inte riktigt lyssnat på henne, tyckt att hon fått mycket uppmärksamhet. Att hon varit en framgångsrik handbollspelare är ju dock på riktigt och imponerande.

   Vilka män vill du inte lyssna på för att de fått för mycket uppmärksamhet? Exempel?

    Låt henne ha sin åsikt! Måste man ge exempel på män bara för man tycker så i just detta fallet?

     Är en rimlig fråga kan jag tycka.

    Förstår din poäng. Det är många män… Kristian Luuk, Bert Karlsson, Peter Magnusson… Trodde att en kan prata om en sak utan sammtidigt prata om annat. Har L.C. inte hållt sig till sanningen så är en ju lurad och då bli en sur. Hur ska det gå för henne att arbeta som jurist?

   Det är förståerligt om du inte vill lyssna på någon som du tror ljuger men att misstänkliggöra henne för att hon får mycket uppmärksamhet? Vilka män brukar kritiseras för att de får uppmärksamhet?

    09-09. 07.14.
    Det är bra att hon kämpar mot ojämlikhet, men om man uppmärksammar henne för saker som inte hänt, då uppstår förvirring. Programledare som pratar med henne om saker som kanske inte har hänt, ska det va så?

  Vad har hänt? Hon har tagit bort nu. Hittade henne genom celebface nyligen, hade ingen aning om vem hon var men fick en så dålig känsla 🙁 alltså av att hon verkar må så otroligt dåligt, man vill bara krama henne 🙁

   Detta skulle vara som svar på kommentaren om akaastrid…

  Men alltså plagierandet är ju ändå bara toppen av isberget. Det äckliga är ju hur oblygt hon kapitaliserar på sexism och objektifiering och gång på gång ertappas med att förvränga div. händelseförlopp utan att folk tycks bry sig.

  ”Ja, men hon gör ju jättemycket bra saker för feminismen och hjälper jättemycket människor” försvarar många hennes fakeness med. HELL NO! Hon jobbar fan inte gratis, läs tex Henrik om ni vill bli arga på riktigt.
  https://www.dt.se/artikel/henrik-johansson-kommuner-ska-inte-lata-sig-forforas-av-kandisskap

  Feminismen gör sig inte betjänt av en okritiskt personkult, där någon anses göra något ”jättebra” för att den lägger upp lite grejer (innehållandes mer eller mindre hittepå) på insta. Och absolut ingen rörelse i hela världen mår bra av att man helt okritiskt sväljer en massa bullshit bara för att det känns inne just nu eller för att aktuell influencer har en hipp hårfärg, jag hävdar bestämt att CS, LC och Mia Skäringer-instafollowers är den svenska motsvarigheten till MAGA-kepan. Hela grejen med att karatesparka in helt vidöppna dörrar med budskap om att ”det är fel att våldta”, ”sexism är dumt”, ”miljöförstöring är farligt” är så tröttsamt.

  Vill du sälja en tröja idag så finns nog inget bättre sätt att göra det på än med ”arg kvinna som går sin egen väg, sätter ner foten (och skickar en fet faktura sen)”. Se och lär från Linnea, https://www.stadium.se/wear-your-personality

  Är en riktigt hungrig kan en ju också skriva en intetsägande krönika om att det är dumt med konsumtionsekonomi sen till efterrätt https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/opwPkK/europas-andlige-ledare-har-ett-bisarrt-manifest

  Men det hon gör är ju jättebra, så nu tittar vi åt andra hållet lite till va?

  Jag är 40-plus och har sedan jag var 14 år fått skamliga förslag och händer lite överallt där jag inte vill ha dem. Som 14-åring blev jag indragen på skolans toalett och fick min tröja uppdragen och killarna som drog in mig försökte ta av mig bhn. När jag berättade det för rektorn för jag gick dit fick jag höra att typ det måste jag väl förstå att killar är nyfikna på bröst i den åldern! Jag kan berätta fler historier om män tex chefer, som tryckt upp sitt stånd när de ställt sig bakom i tex jobbets hiss, kollegor och män på krogen, pendeln, bussen, restaurang, skolan, mataffären, gym mm. Jag försökte tom polisanmäla en okänd man som antastade mig på stan. Jag är helt vanlig kvinna så jag tror faktiskt att det Linnéa skriver har en sanning för jag är inte förvånad ? utan blir bara ledsen att trots att vi är inne i 2019 så beter sig vissa män som om de äger det kvinnliga könet! Att de får bete sig.

   Jag hängde mycket på chatter när jag var yngre. Är i 30 årsåldern nu. Män använde det som en sex chatt. Gick normalt inte att prata vanligt med någon kille/man där. Jag var där för att chatta och kanske lära känna någon. Vilket jag alltid var tydlig med. För att bespara bådas tid. Fick oönskade dickpicks. En man ville cama när jag var 14. Han var också 14, sa han. När cam kameran sattes igång fick jag oönskat se hans kuk i kameran. Han var kanske 40 plus. Träffat på många knasiga killar/män där. Som inte fattat hur man läser av någon, inte kan ta ett nej. En kille ville ses efter tredje skrivna meningen. Förklarade att jag inte kommer träffa någon jag skrivit med så kort tid. Men han tjatade och tjatade. Vägrade ta ett nej. Så jag blockerade honom och han skaffade nya konton och fortsatte. Har man ett konto på en chatt eller dejtningsida, eller bara ett vanligt fb konto kommer killar/män skriva såhär. Hur tydlig du än är från start att du inte är intresserad av att ligga. Hade också kunnat spara mina konversationer och gjort ett liknande konto. Lixom många andra tjejer.

   Tror tyvärr att dessa vardagliga trakasserier som män utsätter kvinnor för är så normaliserade att många inte ens reagerar på det, utan ser det som något normalt som man som kvinna får räkna med. Det är därför vissa kvinnor påstår att de aldrig blivit trakasserade trots att de blivit tafsade på ute på krogen eller fått höra sexistiska kommentarer under skolgången eller på jobbet.

  Det sjukaste är ju att hon drar till med helt uppenbara lögner, som tex:

  1. Att hennes första penis-bild kom via mms när hon var 10 (det år hon var tio skickades det första mms:et i Sverige, vilket innebär att sveriges andra MMS någonsin var en penisbild till 10-åriga Linnea Claesson.

  2. Att hon skickar screenshots av sexmeddelande hon fått av en man till hans 800 Facebook-vänner när det inte är möjligt att göra på Facebook.

  3. Att hon påstår att hon blev sextrakasserad av 30 olika män på en promenad genom Stockholm.

  Sen är de flesta meddelanden hon lägger upp så sjukt fejkade. Aldrig någon som säger att hon är ful och äcklig? Haha, det är ju sånt hat de allra flesta offentliga kvinnor får. Så himla otippat att just Linnea Claeson bara får ”jag är så kåt på dig, du är så snygg” och ett ”va fan!!!” när hon skriver något ”vasst” tillbaka (och hennes comebacks är vanvettigt tråkiga).

  Och att hon fick det där mordhotet som var undertecknat ”mvh, NMR”. Väldigt artigt för att vara mordhot från nazister. (https://twitter.com/linnea_claeson/status/1010892863494852609?lang=en).

  Haha. Hon gör så mycket konstiga grejer, som att klistra sig fast vid Heidi Fried. Alltså, hon lägger upp citat av en förintelseöverlevare med en teckning av sig själv på!!! https://www.instagram.com/p/B1PAu56imBc/?igshid=zb9ppmjcc8zo

  Och sen säger hon att hennes krönikor ”har inga anspråk på att objektivt återge en situation”, och snor andra människors texter. Herregud.

  Har så svårt för folk som gör karriär på sånt här.

   Spot on. LOL på hur just hur hennes haters alltid tycker att hon är så snygg och sexig???. Även märkligt hur lätt det är för just henne att få kukbildsspammare att känna sig ägda. Den (visserligen extremt begränsade erfarenheten jag har av såna) är att de sällan följer upp konversationer där frågan ”haru cam?” besvarats negativt eller ignorerats.

   Sen är det ju jävligt classy med alla ”Tagga en kompis som också är sugen på äventyr” tiggarkommentarer på insta, precis som vilket skamlöst företag som helst.

  Det är fullkomligt självklart att granska LC. Märkligt att ingen gjort det tidigare. Nu väntar jag bara på att t ex Haveristerna tar sig en titt på,hennes ekonomi också,vore intressant läsning. Liksom den där flyktinghjälpen hon håller på med. Som någon skriver högre upp:ofattbart att följare blir helt okritiska fans. Med sunt förnuft inser man att det inte är troligt att hon oavbrutet blir attackerad av äckliga män. Och alla dessa sms, helt skumt – män i allmänhet har ingen aning om vem hon är. Och så plagiat, för det är vad det är. Hon försöker baragöra karriär på någon slags plakatfeminism.

   ”Sunt förnuft att inse att det inte är troligt att hon ständigt blir attackerad av äckliga män!? Jisses, du har ingen koll på verkligheten du..? Jag som rör mig runt kvinnor och flickor samt även runt feminister, är inte ett dugg förvånad. Om folk har lyckats missa allt manligt kvinnohat och feministhat på nätet så äger man troligtvis inget internet-abonnemang och har heller aldrig varit ute på nätet. Om folk har lyckats missa allt manligt kvinnohat ute på arbetsplatserna, i heterohemmen, på skolorna, på gator, krogar och torg…? Då måste man sitta inne mellan fyra väggar, gjort det i hela sitt liv och aldrig pratat med en enda kvinna. Har man dessutom lyckats missa all samhällsinformation, statistik och fakta om detta utbredda manliga fenomen – tja då är man bortom all hjälp och dessa individer får nog bara fortsätta sina liv i total okunskap om sin omvärld.

    Anonym 9:35:Nja, har ett antal feministkompisar som är mycket aktiva på sociala medier. För dem, som är mycket radikala, händer det kanske nån gång i halvåret, max, som de får kommentarer som är i paritet med de vidriga LC säger hon får. Anekdotisk bevisföring? Kanske, eller så är det så att LC fabricerar en del plus har sitt mob nr offentligt,,kanske fiska content? Vad vet jag eller du?
    Självklart finns det vider, motsäger inte detta. Och kvinnohat, absolut. Det är bara utbredningen jag ställer mig undrande inför. Vad som sker i snap m fl finns det ingen statistik på men det är en åldersgrupp som nog är hård mot varandra. LC är nära trettio år, i hennes åldersgrupp är det 9% män som använder twitter varje dag, hur många av dem är äckel? Alla? 53% av alla över 16 år i Sverige använder fb dagligen, hur många är äckelkarlar? Ingen vet. Det finns ingen ”forskning” gjord om hur mycket kvinnohat som finns på internet.

    Bortom hjälp? Vadå för hjälp? De flesta kvinnor vill inte ha den ”hjälp” ni hjärntvättade feminister erbjuder. Nej tack till att gå med i er jävla sekt där ni blint ägnar er åt korkade analyser och verklighetsfrånvända narrativ.

     Bortom hjälp att kunna ta till sig kunskap, menar jag såklart. Inga enskilda kvinnor blir påtvingade feministers hjälp. Vi jobbar inte heller med enskilda kvinnor på det sättet. Många kvinnor anser sig däremot personligen ha blivit hjälpta av feminismen och att feminismen klart har förbättrat kvinnors och barn livsvillkor i Sverige och världen. Innan kvinnorörelsen var det inte roligt för varken kvinnor eller barn att leva i antifeminism och mansdiktatur.

  Ditt kommentarsfält är ju inte alls omodererat. Det betyder att allt näthat och all mobbning som sker är godkänt med flit och alla som utsätta för detta kan polisanmäla dig då du med uppsåt har godkänt kommentarer för att kränka och förnedra människor. Tragiskt.

  Första bilden med texten från hennes ”Jag vill ha representation – på riktigt”, om man börjar anställa folk efter kön, hudfärg och religion kommer vi snabbt ha många problem i samhället, folk ska anställas och få sina positioner i företaget utefter deras prestation inget annat.

  Om man vill läsa en gedigen genomgång om hur Claeson ljuger. https://www.dt.se/artikel/henrik-johansson-kommuner-ska-inte-lata-sig-forforas-av-kandisskap

  Många av könsbilderna hon ”Fått skickade till sig” och som lagts upp på assholesonline är egentligen tagna från en bögporrsite.
  Vad är oddsen för att flera oberonde svensktalande troll snor bilderna från samma bögporrsite och blir upprörda när Linnea kritiserar dem?

  Betydligt troligare att det är Linnea själv som stulit dem från bögporrsiten och hittat på allt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.