White Savior Complex?

Carolina Gynning anklagades för ”White Savior Complex” med sina bilder från Afrika, något hon var totalt immun mot.
Gäller samma sak här med Isabella och hennes karl eller är det en annan sak?
Handlar det om ALLA bilder av den här sorten eller finns det bättre och sämre? Fenomenet är relativt nytt för mig så jag är genuint nyfiken.

Jag är mest lättad att se att Isabella än så länge varken burit tropikhjälm eller andra koloniala attribut att jag är beredd att låta en och annan poserande bild obemärkt glida förbi. 🙂

262 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Tycker det ibland blir så fyrkantigt. Att klä sig som modell och posa fint är ju hemskt. Men att lägga upp bilder tillsammans med människor som vill vara med på bild och sprida information måste väl va ok?

      Håller med dig.

      De har ju ingen aning om vem hon är när hon står där och viftar med Pippi-böcker… Vill och vill?

      Med Bellas extremt narccissistiska beteende som hon visar upp hemmavid, hennes rejält bristande kunskaper som avslöjar henne titt som tätt, alla lögner och jagande efter content.. Jag får iaf bara obehagskänslor av precis allt med detta, utan att hon behöver posa för det..

        Men nån presenterar ju garanterat henne. Vi fick ibland besök t.ex. när vi gick i skolan, av folk från andra länder. Inte visste vi egentligen vilka de var, alla gånger, men det var en kul grej att få ta bild med hen eller dem, och det var nåt som man sen kunde prata om. Det var en upplevelse. Samma sak om nån dyker upp på jobbet i form av nåt utbyte, inte kommer de för att revolutionera arbetsplatsen utan det kan vara en motsvarighet från nåt annat land. Ibland nån som kommit mycket längre än oss, ibland nån som kommer för att lära. Ibland nån som kommer till vår kommun på besök för att det ger en bra ”image”. Men det skadar ju inte vår kommun..!

        På samma sätt ser jag den här typen av besök. Vissa av dem tycker säkert det är superintressant med nån som kommer från en helt annan kultur- helt annan värld snarare, eftersom Blondinbella inte direkt representerar den genomsnittlige svensken… – och kan de genom samarbetet få ut nåt själva utöver utbildning t.ex. prylar eller pengar så tjänar ju även de på det här.

        Var inte så snabba på att avfärda det eller underskatta hur mycket intresse det kan finnas i att möta andra kulturer, från bådas håll.

          Forstar vad du sager men det har ar inte ett kulturellt besok pa det sattet. Syftet ar ju att belysa HiH’s arbete och Bellas nya foundation. Dessa bilder kommer garanterat anvandas i marknadsforingssyfte som till exempel vid hennes launch party i Okt.

          Besok som gjordes pa skolan for kanske 20 ar sedan (vet inte hur gammal du ar) eller internationella besok till kommunkontoret tycker jag inte ens borde namnas som en liknelse. Visst ar det en upplevelse att mota manniskor fran andra kulturer men sattet du skriver det pa later sa otroligt inskrankt.

          For ovrigt kanns det inte som att ordet entreprenor racker till for att beskriva vad dessa kvinnor gor.
          Nar folk i Sverige sager att de ar entreprenorer kanns de som att de har haft ett val. Att det finns andra jobb men valjer att folja sina drommar och ga sin egen vag. Kvinnorna hon moter har inget val. De har blivit entreprenorer for att det ar den enda losningen att overleva.

            Vadan detta dramatiserande? Kenya är liksom inte världens fattigaste land utan gemene man har det okej ställt. Det handlar inte om ”eget företag” eller ”döden” ens för kvinnor på landsbygden och visst fan är det okej credda den som creddas bör. I det här fallet driftiga kvinnliga småföretagare på landsbygden.

              Förstår inte riktigt vad det är du kritiserar i min kommentar?

              Jo jag vet att Kenya inte är världens fattigaste land och jag tycker också att kvinnorna ska creddas. Däremot tror jag att entreprenörer i Sverige kan välja vad de gör på ett annat sätt och det tycker jag inte du kan förneka.

              De finns klasskillnader både i Sverige och Kenya och om det inte handlar om ”döden” för att uttrycka sig lika dramatiskt som du, vilket syfte tillför då HiH?

                Har svart att forsta din poang. Undrar ocksa varfor de har kvinnorna ska jamforas med just svenska entreprenorer? De ska val rimligtvis jamforas med sina kenyanska peers och inte svenska ditto? Hur blev just Sverige en mattstack i sammanhanget? Slutligen, din sista mening forstar jag inte alls? Sa du ser ingen anledning att forbattra personlig och lokal ekonomi och levnadsvillkor om man redan hade det sa bra att man inte ar pa vag att just do? Galler det i Sverige med eller bara i Kenya? Far du strava efter battre ekonomiska villkor och mer pengar i fickan? Om ja, varfor galler inte samma for kvinnorna i Kenya?

                  Jag jamforde med svenskar for att papeka att jag tycker ordet entreprenor betyder olika i olika lander.
                  Sista meningen var som svar till anonym som papekade att Kenya inte ar ett av varldens fattigaste lander. Jag forsokte visa att det finns klassskillander och att just de manniskor Bella besoker ar just de som maste starta eget for att overleva, darav HiH’s narvaro. Darfor tror jag ocksa att deras entreprenorskap handlar om overlevnad.

      De som vill vara med på bild kan ju oxå viss mån i uppleva sig vara i beroendeställning till den som frågar. Inte helt enkelt sånt där.

        Exakt. Och Bella som säger att hon jobbar med content/försäljning typ dygnet runt, nu är de människorna också hennes content… Fräscht.

          Skoj också att hon konsekvent använder denna emoji ?????????? för att beskriva de kenyanska kvinnornas entreprenöranda…

            Eller hur! Jag tror att lilla blondinbella kan lära från dessa kvinnor. Hon har förmodligen mindre kunskap än dem.

              Självklart kan hon lära av de kvinnorna och vice versa. Det är normalt, de besitter alla erfarenheter och kunskap den andra inte har. Sverige är ett litet perifert land och även om jag är etniskt svensk fascineras jag av dumheten och inskränktheten i vissa kommentarer.

        Ja, tex hennes egna barn. Hon utnyttjar dem för content hela tiden, klart hon inte har några betänkligheter med att utnyttja fattiga utsatta afrikaner. De är bara a faceless black crowd och ett verktyg hon använder för att framhäva sig själv. Hon utnyttjar deras utsatthet för att låtsas vara en god människa så hon kan få flera likes, men hon är raka motsatsen till god. Blondinbella har alltid en agenda, en agenda som enbart handlar om hur hon kan få mer pengar och mer uppmärksamhet. Hon är villig att göra vad som helst om det gynnar hennes konto och hon bryr sig inte ett skvatt om andra blir lidande. Hon saknar båda empati och moral, en mycket obehaglig och läskig kombination.

          Exakt mina tankar. Det enda obehagliga i det här är att Bella gör detta enbart för godhetspoäng och för att själv sko sig på andra för egen vinnings skull (som hon alltid gör, men detta är ju verkligen att ta det ett steg längre).

          Tycker hela WS-komplex grejen är överdriven och uppblåst. Däremot blir det fel när personer står och poserar i välgörenhetssammanhang av helt fel anledningar.

      Jag fattar inte… flyg i business class till Nairobi, på studiebesök hos en organisation som redan finns där och har projekt. På vilket sätt tillför ILF ngt? Bättre att stödja HIH direkt…

        Precis. Och det är ju inte så att hon vill bli världens mäktigaste kvinna för att kunna hjälpa andra, jobba för en renare planet, rättvisa eller liknande. Hon vill bli det för att visa att hon kan och att hon är maktgalen…

        Vad skulle hon ens använda makten till? Är nånting genuint med henne..?

        Tillråga på allt framställa det som en stor bedrift att komma fram till Nairobi. Många pengar som kunde ha gåttt till många kvinnors företag där.

        De får lite glamour i vardagen, stackars människor.

        Kvinna som konkat de flesta av ”sina” bolag och egentligen enbart lyckats riktigt bra med en blogg, åker till Afrika med sin stenrike kille för att… ja, vad? Vad ska hon lära dessa kvinnor som kämpar under förutsättningar IL inte kan något om? Eller ska hon ösa insamlade pengar över dem? Jag förstår i ärlighetens namn, som vanligt, ingenting av det här projektet.

          Du har ju svaret själv, dumbom.
          Starta en blogg! Hjälpa kvinnorna att blogga och lägga ut content på Instagram.

    ”Jag är mest lättad att se att Isabella än så länge varken burit tropikhjälm eller andra koloniala attribut att jag är beredd att låta en och annan poserande bild obemärkt glida förbi.”

    Kanske är det för att du är en vit kvinna som aldrig blivit utsatt för något rasistiskt?

    Detta är precis som när Isabella Löwengrip skrev om att SD skulle bli större men att det ”inte gör henne någonting” – just för att hon är vit. Så klart.

      Ironi?

        Men hittills har hon inte gjort nåt fel. Det får man vara hederlig med. Det är absolut inte fel att stödja den här typen av projekt i byar i Kenya (tvärtom, bra gjort) men man ska vara försiktig med hur det representeras. Och hittills har hon/de agerat med den äran, bilden/bilderna ovan är ju faktiskt ett exempel på hur det ska gå till. Projektet i fokus. Tycker Bella agerat bra i detta. Kanske har hon bra rådgivare, kanske är det hon själv eller Erik om han sysslat med detta länge som faktiskt är medveten.

          Vore ju konstigt när man har ett helt team bakom sig trampa i klaveret..

          Jag har lite svårt för hur Bella beskriver männen hon ser i kåkstäderna. Männen sitter i skuggan medan deras kvinnor startar företag. Ja, HiH och många andra organisationer hjälper just kvinnor att komma igång. Arbetslösheten är fortfarande hög. Det är typiskt för hur västlänningar i alla tider har beskrivit Afrika och Asien. Rädda kvinnorna i en kontext där männen är lata, våldsmän, inkompetenta etc.

            Bara för att du har svårt för bilden betyder det inte att den inte är sann…

              Bilden kan förvisso vara sann. En del män satt säkert i skuggan. Men det gjorde säkert en del kvinnor med. Och vad ska män (och kvinnor) som är arbetslösa göra? Sitta i solen? Sitta hemma i plåtskjulet? Om nu just alla dessa män var arbetslösa. En del kanske bara tog igen sig efter ett tidigt morgonskift. Det är fortfarande ett typisk traditionell västerländsk bild av den andre, där vi ädla västlänningar kommer in och räddar kvinnorna, som Bella förmedlar.

                Problemet är att det reproducerar en rasistisk bild av den andre.

                  Fast det är ju fakta. Det är alltid bättre att ge pengar och mikrolån till kvinnorna i en afrikansk by, än till männen. Männen super och knarkar bort pengarna tyvärr medan kvinnorna jobbar. Så ser det ut och det är inte rasistiskt alls.

                    Det är även sant att afrikanska män våldtar de afrikanska kvinnorna i hög grad. I somaliland är våldtäkt inte ens ett brott idag. En av fyra flickor i Nairobi har blivit våldtagna. Kenya har extremt stora problem med sexuellt våld mot kvinnor. Det är inte rasistiskt att påpeka.

                    Är du rätt person att bedöma vad som är fakta och vad som rasistiskt? Du är väl ändå rätt öppen med (kudos till dig) att du själv är rasist.

                      Ibland kan fakta ses som rasistiskt om man verkligen försöker se det på det viset. Är det rasistiskt av mig att säga att Indien har enorma problem med mäns sexuellt våld mot kvinnor? Det är fakta och det är sanning oavsett om du gillar det eller ej.

                      Ja det är jag rätt person att göra.

            Hade ett par vänner som en längre tid arbetade med ett välgörenhetsprojekt i ett afrikanskt land, och detta var precis vad de sa till mig när de kommit hem. Att männen verkligen bara satt och gjorde ingenting, medan kvinnorna tog hand om barn, hem och försökte få till en försörjning. Who run the world? GIRLS!

              Dock får ju ”girls” inget betalt för att ”run the world”

          Jag tycker att hela hennes ”foundation” luktar lite unket. Det är som att hon vill göra sig känd och få pluspoäng genom sin stiftelse (hon hade ju inte ens en plan med stiftelsen – bara att hon absolut ville ha en). Annars hade hon bara kunnat stödja organisationer som redan existerar med sina egna pengar – eller varför inte fråga mannen sin om att donera lite?

          Jag är lite cynisk ( bl.a. efter intervjun i Schulman show) och tror att hon har en rejäl baktanke som ligger till grund för detta. Det känns som att kändisskapet och de internationella galorna lockar….

            Ja jo, det har ju vart uppenbart en längre tid.

            Jag tror det är så enkelt som att Bella ser på Greta och inser att det inte räcker att kränga shampoo för att bli världens mäktigaste kvinna eller nya Ophra.

          Hade ett par vänner som en längre tid arbetade med ett välgörenhetsprojekt i ett afrikanskt land, och detta var precis vad de sa till mig när de kommit hem. Att männen verkligen bara satt och gjorde ingenting, medan kvinnorna tog hand om barn, hem och försökte få till en försörjning. Who run the world? GIRLS!

            Av beskrivningen låter det mer som att männen runs the world. Fruarna får göra allt, medan männen kan göra vad de känner för….

          Sure bilderna är okej men texten lämnade en bitter smak hos mig iaf, hon nämner inte kvinnorna i sin blogg vid namn utan ”hon i rosa” eller ”hon till vänster”, säkerligen blev hon presenterad för dessa personer. Har kort kjol är också en kulturell miss. Men ja än så länge inga jättestora tabbar.

            Fast vänta, är det ett krav att alltid komma ihåg all namn på människor man träffar? I så fall är jag körd! När jag presenteras för någon så har jag på riktigt ibland glömt dennes namn nästa sekund – oavsett om denne någon heter Erika eller Nesrin. Det rinner bort, som vatten på teflon, av någon anledning – både privat och i arbetslivet. Det är inte ovanligt, och inget man kan klandra Bella för, tycker jag.

      Hallonkaka, du hängde kanske inte med i diskussionen i kommentarsfältet igår angående vita i Afrika med tropikhjälm på svaj?

    Dom är fortfarande ett par?

      Så länge han är rik kommer hon hänga kvar med honom

      Om det visar sig att han har förlorat en massa pengar åker han direkt

        Inget nytt under solen.

        – Vill du leva med en fattig jävel eller en rik arrogant drummel?

          Spot on. Äntligen någon som fattar.

          När Erik Selin outades (för att sedan dras tillbaka, allt i Blondinbellas egen blogg), som den nya ”kärleken” tvingades (skratt!) jag frångå min linje och läste hennes blogg för jag tror att det var april månad. Nu kommer jag förstås inte ihåg den exakta ordalydelsen eftersom det är ett bra tag sedan men ungefär skrev hon att hon haft ”ett kill i magen”, att det varit en ”kärlekscirkus” bakom kulisserna (jag antar att ”kulisserna” var de besvärande barnen och den malplacerade frun?) men att nu hade det ”klarnat” lite och ”snart skulle alla få veta mer” (tjoflöjt!). Sedan skrev hon också att hon ”haft is i magen en längre tid” och att det nog varit ”rätt beslut”.

          Läs igen: ”is i magen en längre tid” och ”rätt beslut”.

          De flesta som träffar en person de blir förälskade i har inte ”is i magen”. Faktum är att det väl ungefär sista man har är ”is i magen”. Att man ganska omedvetet väger in den andres sätt att vara (och dit hör ju mycket som social status, utbildning och så vidare, för att se om man passar ihop) är en sak. Men ”is i magen”?

          Det var så absurt skrivet att jag till slut började skratta. Men så var det ju också Blondinbella i ett nötskal, eftersom det väl knappast kommer som en nyhet att det här är en människa som inte gör ett smack av kärlek eller omtanke eller dylikt, på det sätt vi andra plägar, utan som har ett enda fokus – sig själv. Hon hade träffat någon hon ville ha, helt enkelt och för att få det på bästa sätt hade hon haft ”is i magen”. Det var ett ”beslut”, helt enkelt. En strategi som vilken annan strategi som helst.

          Man undrar vad ”isen” handlade om? En vild men förmodligen ganska bra gissning är att Blondinbella, världens mäktigaste kvinna, minsann inte tänkte finna sig i att komma i andra hand utan ville Erik Selin komma till så fick det ske på bekostnad av hans familj. Det vara bara att ha ”is i magen” tillräckligt länge för att han skulle fatta ”rätt beslut”. I och för sig inget konstigt utan tvärtom något bra att inte vilja smyga med ett förhållande. Men det är sättet att HANTERA i stället för att möta andra människor, sättet att se dem som brickor i ett spel, den totala avsaknaden av empati, det totalegoistiska fokuset på att uppnå det man vill ha vad det än innebär för andra som är så otäckt. Jag, med den utbildning jag har i bagaget, har satt den rätta etiketten på detta för längesen, här på Bloggbevakning, Det inlägget togs bort och självklart respekterar jag det och skriver därför inte ut detta igen. Men när ni tänker på det? Ser ni hur otäckt det faktiskt är?

          Mitt i allt det hela var det ju ändå tur att mannen det handlade om är precis likadan. Hon skiter i andra men det gör han också, det visar ju inte minst den förnedring han bistått både Blondinbella (genom att fram till nu vägra vara med på bild) och sin fru och sina barn (kommentarer där är väl kanske överflödiga) med. Jag skriver det för kanske femtionde gången – det är utmärkt att de har varandra så att andra människor slipper komma till skada.

          Nu ska jag äta vickning som min man gjort i ordning åt oss och åt farmor och farfar som varit barnvakter under kvällens kalas som vi var bjudna på. Sov gott!

    Tycker det mest osmakliga är att hon gör hennes och Eriks förhållande offentligt just på denna resa. Det är sååå noga uttänkt. Allt för att skapa klick och intresse. Men just det, det var ju välgörenhet det handlade om, eller??

      Precis.. ”Ah min nya foundation är jätteviktig och se så bra saker vi gör! Btw – här är min nya pojkvän hihi”

      Men man får väl anta att Erik S gått med på att ”visa upp sig”?
      Han är ju en vuxen man som verkar kapabel att fatta egna beslut.
      Om sedan Bella ”pressat honom” vet man ju inte. Men till syvende och sist (som det heter på göteborgska) måste det ändå vara av fri vilja som han låter sig fotograferas.
      Kanske det är miljön där i Kenya som gör att han tycker det är ok? Sitt privatliv i Sverige är han väldigt hemlighetsfull med.

        Om hon nu fick ”tillåtelse” av Erik att visa dem tillsammans på bloggen äntligen hade det varit rimligare att göra det vid ett annat tillfälle. Tycker det bevisar att denna resa bara är ännu en cell i det berömda excelarket. Dvs hur Bella kan maximera klick till sina egna sociala medier.

          Eller så blev det bara så eftersom de blev fotade tillsammans med alla de andra… hade kanske varit konstigare då om hon sagt att nej, han skall inte vara med på bilden…

        Till syvende och sist är väl ett vanligt svenskt uttryck? Mig veterligen kommer det från danskan och har spridit sig till både norskan och svenskan? Men kanske bara är färgad av min svorska uppväxt och tror att saker är svenska utan att det egentligen är det, det har hänt förr ????

          Oklart var den här frågan kom ifrån, men jag svarar ändå. Så här säger Hasses språklåda om saken, vilket jag tycker är en bra liten sammanfattning

          ”Ordet syvende betyder sjunde (av sju) och har i uttrycket att göra med argumentation. ”För det första anser jag”, ”för det andra”, för det tredje” … och ”til syvende og sidst …!”.”

          Uttrycket är ett lån från danskan, eftersom vi inte riktigt har en lika bra motsvarighet i svenskan.

          Ja, uttrycket ”till syvende och sist” kan användas både av göteborgare och andra svenskar 🙂

      Så tror jag faktiskt inte alls att det är. Blondinbella missar aldrig en chans till exponering, hon hade säkerligen publicerat bilder på Erik Selin för en halv evighet sedan – om han bara ställt upp.

      Nej, det handlar om tvätt, helt enkelt. Blondinbella måste skuras av lite om Erik Selin ska kunna ha ett något så när offentligt förhållande med henne (varför han vill ha det är iofs ett mysterium – är han under någon form av hot?). Det är därför han lagt fram idén om en stiftelse. Det är därför han betalar henne för att åka till Afrika och leka samarit. Att figurera i välgörenhetssammanhang är ett gammalt beprövat knep för att försöka reparera ett skamfilat rykte eller en sjaskig personlighet – det låter vi oss inte luras av, eller hur?

      Så här skriver en kommentator på det roliga ”Griploov-kontot”, som under namnet Belladonna driver med Blondinbella:

      ”Kvällens blogginlägg börjar med en bild på deras hotell. Resten av inlägget måste vara skrivet av ett mellanstadiebarn. Instastoryn visar sightseeing. Exotism. Ska man skratta eller gråta?!? Skrattet fastnar i halsen. Du har rätt, den enda som har något att lära är Belladonna. Vad tänker Sugardaddy som medverkar i denna kalkon.?!?”

      och sedan, som svar på svar, fortsätter kommentatorn:

      ”Ja, människor är inte rekvisita eller underhållning. Det är bra att seriösa stiftelser är varsamma med dem de ska hjälpa. Här sitter en kvinna med en Pippibok, som hon fått av Belladonna. En Pippibok!!! Några får dansa inför gästerna medan de filmas. Respektlöst och okunnigt är bara förnamnet. Jag hoppas att Hand in Hand tar offentligt avstånd från detta smaklösa jippo. Belladonna är inte ens rolig längre. Hon är bara vedervärdig.”

      Vaskningen verkar gå åt helvete, kort sagt. Varken schampo eller krämer verkar hjälpa och all glow lyser med sin frånvaro.

        Ni är ju inte normala ?

          Varför är du oförskämd?

            Jag kände att det var på sin plats ??‍♀️

              Okej – vilken tur för dig då att jag fått en uppfostran och inte bär mig lika illa åt tillbaka 🙂

                Verkligen, där hade jag tur ?

          Eller hur, det här är lite väl mycket. Herregud hon är ju ingen brottsling?

        Kallas damage control. Aktievärdet dyker, något måste göras!

        Jag har inte sett Blondinbellas Instastories men jag har rest mycket i olika afrikanska länder, Kenya, Nigeria, Zimbabwe bl.a. I alla de länderna är det mycket vanligt att besökare välkomnas med sång och dans. Jag tror inte de på något sätt tvingats ett eller övertalats till det.

          Men att filma detta är ju helt klart en annan femma. Brukar själv delta i dansen, känns mer naturligt ist för att stå och glo eller ta upp kameran (!?)

            Det är inte konstigare att filma eller fotografera de här danserna än vad det är för en turist att fotografera Skansen eller filma ett midsommarfirande. De här ”traditionella” danserna är också en turistindustri (inte bara ett kulturarv) och ska visas upp.

      De är kollegor i detta avseende, om man tolkar något annat refererande bilder är det upp till var och en.
      E kan väl knappast vägra en gemensam bild eftersom båda är representanter för HiH.

        Brukar kollegor stå och hålla om varandra på jobbet?

          Ser inte att de håller om varandra, men har inte studerat bilderna med en lupp som vissa andra, så möjligt…

            Jag föreslår att du kollar hennes senaste instastory. Hålla handen … hm… inte så vanligt mellan kollegor ?

      Är han med som står privat donator (flera miljoner i fem år enligt Dagens Industri 2017), styrelseledamot i hennes stiftelse, eller som partner? IL anger honom enbart som Erik…tala om nedgradering av hans insats för Hand in Hand! Nu finns han på deras hemsida så det är märkligt att han inte presenteras bättre. Men hon vill väl att alla ska anta att han är hennes stora kärlek.

        Ja och sen är det ju Bella jorden kretsar kring också. Hon skulle väl inte flyga hela vägen ner till Afrika för att prata om någon annan än sig själv?

      Men förhållandet har ju varit offentligt sedan länge. I tidningen och allt.
      Blir ju konstigt om han inte är med när de tar en gruppbild när många redan förstått att han är med.

      Att Erik är med på bild ökar mediaintresset för ILFs resa och ILF får gratis publicitet. Rätt smart ändå. Lite Trumpianskt i sin strategi.

        Fast det är Erik Selin som vill ha så mycket publicitet kring detta som möjligt, menar jag, inte hon. Det är ingen slump att han syns just nu i hennes sociala medier, han vill s a s göra det i ett sammahang som han tror ska kunna bättra på hennes rykte så att det blir i alla fall i närheten av möjligt att släppa in henne i de lite finare salongerna.

        Fast jag tror att han fått mest huvudvärk, stackarn. Blondinbella lyckas ju röra till det mesta med sina mirakulöst lika ogenomtänkta som okunniga postningar. Fler Alvedon Novum åt Erik Selin!

          Men har han och hans företag bättre rykte än Bella? Av vad jag läst bland kommentarerna verkar han och Balder vara av samma skrot och korn.

            Ja, för allt är väl sant som skrivs här

    Så verkligt obehagliga bilder och stories. Älsk på dem som faktiskt vägrar le (eller dansa!) på vissa bilder. Detta är välgörenhet i sin absolut lägsta form där man inte ser dem man möter som jämlikar utan som backdrops för ens egen förmenta godhet. Förfärligt.

      Låter lite som att du för över dina åsikter på andra, är det alltid synd om svarta och blir de alltid övertalade av vita?

        Anonym 9:36: Precis tvärtom, du får läsa igen och försöka förstå vad jag skriver. Hur skulle du själv göra om du fick besök av människor som har de pengar du behöver? Dansa, le, vara följsam? Du vet ju att de med pengarna är så uppfyllda av sig själva och sin godhet att det kan vara lönsamt för dig. De som inte ler ler inombords. Svårt för svenskar att förstå eftersom vi aldrig fått bistånd eller välgörenhet på det viset på över 150 år (hungersnöd i Sverige 1867-69)
        Kenya är dessutom ett land med bra tillväxt, dubbel BNP mot Sveriges.
        Nu inväntar vi bara på avslutningen av resan, safarin i Maasai Mara, där bushmän står och skrämmer ut djuren så vitingarna får se the big five och får valuta för sina pengar. Och några nätter på sir Bransons Mahali Mzuri á 26000 natten.

          Well, jag vet inte hur jag skulle bete mig eftersom jag aldrig har varit och förmodligen aldrig kommer att vara i den situationen. Har du det? De kanske tänker att ”här kommer de dumma vita, haha!” Varför är du så säker på att de känner sig underlägsna? Kan det vara en spegling av dina egna åsikter?

            Men fatta nån gång: jag tror inte ett ögonblick att de känner sig underlägsna. Inte ett ögonblick. Däremot känner sig de vita överlägsna. Vilket är falskt.

              Det finns ju inget mer rasistiskt än vita personer som refererar till ”white privilege” och tror att det är en grej på riktigt.
              Menar de att de är genetiskt privilegierade och automatiskt överlägsna bara för att de är vita? Det är ju definitionen av rasism.

              Dock är det ju tyvärr ofta så här skitnödig PK-logik ser ut i ett nötskal.

              Ingen människa är överlägsen någon annan från födseln, simple as that.

                Ingen människa är överlägsen en annan från födseln? … i samma inlägg som du slänger med ”skitnödig PK-logik”.

                Jag hoppas att du inte är äldre än 11 år för det där var bara pinsamt.

                  … va?

                Eh… Du skämtar väl när du påstår detta:

                ”Det finns ju inget mer rasistiskt än vita personer som refererar till ”white privilege” och tror att det är en grej på riktigt.”

                Det finns inget mer rasistiskt än det? Ok…

                Något säger mig att du har högst gymnasieutbildning. Typ yrkesprogram. Tips. Läs en bok. Nej, inte Harry Potter.

                  Har de som har högst gymnasieutbildning har ingen talan, vad säger det då om de som saknar utbildning öht, i bland annat kenya? Du som då, tydligen, är utbildad har mer koll och kan tala om för andra hur de ska tycka och känna? Herregud, vad är du för människa som sprider klassförakt i en diskussion om mindre priviligierade människor?

                    Självklart har de en talan. Men White privilege är i grunden ett akademiskt begrepp som vederbörande helt tydligt inte förstår.

                      Nej det är inte ett akademiskt begrepp som andra outbildade har svårt att förstå.

                      *insert crying with laughter emoji*

                      De allra flesta outbildade kan säkert förstå begreppet. Vederbörande visar tydligt exempel att hon inte gör det.

                      Om du nu tror så ser jag ingen anledning till att påstå att hen är outbildad.

                      Det är inte akademiskt för att det finns med på Wikipedia.
                      För att citera dig själv, läs en bok vettja!

                  Hehe, typiskt pk… När argumenten tar slut tar personpåhoppen vid.
                  Och inte för att det spelar någon roll, men jag jobbar som lärarare på universitetet. Och nej, jag skulle aldrig få för mig att röra skitlitteratur som Harry Potter…

                    Nej det gör du inte.

                      Okej, vad gör jag då?

              Fast det gör du ju visst när du antar att de känner att de måste dansa och le medan de inte ler på insidan. De kanske är genuint glada och därför dansar och ler? Det är ju du som applicerar dina åsikter på dem utan att på riktigt veta, lite fördomsfullt.

        Du har aldrig varit i något land på den afrikanska kontinenten som annat än turist? Eller hur?

          Svårt att se vem du svarar.

    Hennes stiftelse stöttar HiH, exakt hur gör den det? Hon får nog lägga korten på bordet och visa vad som gör om någon ska ta detta seriöst.

      Genom att visa upp den och göra reklam för den i sitt content?

        Ja, Bella lär knappast skicka pengar. Hon betalar inte gärna för något hon kan byta sig till mot reklam i sociala medier.

        Det behöver hon ingen stiftelse till om hon bara hade kunnat marknadsföra med content. Detta ser lurt ut.

      Hon har nämnt att henne stiftelse kan tänkas stötta Hand in Hand. En stiftelse som ingen sett något av, ännu. Då undrar man varför ES är med på resan. Är han med som privatperson som redan, sedan i alla falla något år sedan, gått in med stort belopp och sponsrar i 5 år eller är han med som ledamot för The Isobella Löwengrip Foundation? I hennes Instagraminlägg presenterar hon honom inte alls vilket också är ytterst märkligt. Han nämns bara som Erik. Men han finns på Hand in Hans hemsida. Oproffsigt sätt av henne. Lika oproffsigt som hon skrivit på bloggen. Undrar hur dom presenteras av Hand-in Hand när de kommer till de olika ställena.

      Hon har förmodligen bidragit nu med sina entreprenööööörskunskaper. Skriver i sin blogg att hon visade kvinnorna sin blogg, att kvinnorna visste vad instagram var men ännu inte har konto. Garanterar att hon berättat hur kvinnorna bäst skapar content. Eftersom hon är generös behövde ingen betala de ba gång.

        *denna gång

    Jag insåg precis att de som kommenterar på hennes Instagram inte har någon vidare analysförmåga (eller kunskap), åsikter helt präglade av västvärldens privilegium och fördomar om att kenyaner skulle tycka att vita besökare med högre välfärd inte var välkomna, att microfinans inte är hjälpsamt, att det är lätt att hantera sopor och någon slags tro om att ingen har försökt men att det ska ligga på Isabella och hennes stiftelser. Jag vet att det ligger på mig men sen jag insåg att många kommentarer bottnar sig i grund analysförmåga och enbart input från den priviligierade sidan så lessnade jag lite på att följa hela debatten. I det här forumet tillskriver man tolkningsföreträde för icke etniskt svenskar men de har ju inte heller rätt att föra talan för människor på Isabellas bild och liknande bilder. De för sin egen talan möjligtvis för att påverka sin egen realitet men jag tror att den är långt ifrån den kampen som förs av de som har det tufft på den Afrikanska kontinenten. Det finns en tradition och kultur att tillvarata möjligheter som kommer med NGOs, stiftelser eller liknande och presentera sitt case för att ra del av den hjälp som erbjuds i form av microfinansprogram eller bistånd. De här människorna kämpar för en drägligare tillvaro för sin och nästa generation och har inte lyxen att tänka i ett större, globalt perspektiv. Därför känner jag att man tillskriver dem en betydelse i en kamp de inte nödvändigtvis vill föra.

      ”I det här forumet tillskriver man tolkningsföreträde för icke etniskt svenskar men de har ju inte heller rätt att föra talan för människor på Isabellas bild och liknande bilder. De för sin egen talan möjligtvis för att påverka sin egen realitet …”

      Det?
      Tror inte många här som debatterar ens satt sin fot på den kontinenten.

      CamCam, betänk att det du frågar och reflekterar över efter är åsikter och absolut inte allas sanning. Det är mer en ideologi än ren fakta.

      Av de bilder och klipp som ligger på ILs IG framgår det tydligt att de lokala deltagarna är där mest för att det förväntas av dem. Det saknas till och med engagemang i deras dans. Har vuxit upp i Sydamerika, Sydostasien, och Afrika och vi barn graderade alltid alla nyanlända till landet enligt en 10 gradig skala på hur malplacé de var. De som hamnade 10 i topp lyckades aldrig riktigt smälta in oavsett år de stannade. IL och ES är en klar 10a.

        Osäker på vad du åsyftar min kommentar handlar om svenskars förmåga att ta seden dit de kommet och inte framställa sig som att de är överlägsna alla do inte seg it som dem.

          Oj vad otydligt det blev. Svenskar är tyvärr dåliga på att ta seden dit de kommer och utstrålar en oklädsam överlägsenhet.

            Nej nej, jag förstår vad du menar men ser du inte likheten med vissa svenskars resonemang med andra kulturer som kommer till Sverige?

            Det är tydligen bra med flera olika sorter och är berikande när öst eller söder möter väst men inte vice versa?

            Eller? Är det aldrig bra med länder med mångkultur? Eller är det bara väst som ska anpassa sig?

            Inget illa menat. Vill bara lyfta hur din retorik blir i förlängningen och jag tror inte på att det finns någon rak hierarki som gör att det är enkelt att säga när det sparkas uppåt eller att det ens är rätt att sparka i någon riktning alls. ?

              Tack gör dina synpunkter. När vi som små barn rangordnade nyanlända svenskar handlade det om att vi lärde oss att se vilka som kunde anpassa sig så att de passade in och vilka som skulle förbli turister i det nya land de skulle verka i.
              Alla oavsett geografi och kultur har inte den förmågan. Istället skapas subkulturer och sociolekter något vi i Sverige upptäkt genom att vi inte lagt tillräckligt med energi på integration.
              Tolerans, inkludering och nyfikenhet är enligt mig beteenden som vi alla borde sträva efter. Dessa beteende kräver uppoffringar som många inte är beredda att göra.
              Tyvärr är jag lite för pessimistisk när det gäller den mänskliga naturen. Vi hemfaller åt de beteende som ger kortsiktiga vinster till förmån för långsiktig hållbarhet.
              TrH på ett personligt plan – du har helt rätt att mina kommentarer i detta inlägg har haft en hård retorisk ton och är binära i sin logik. Ett medvetet val då mycket av den retorik där västvärlden rationaliserar och rättfärdigar sina handlingar är just binär.

      Tack Happy! Håller med dig och TRH till 100%.

      SysterYster fast hur ska IL och ES bete sig då? Det är ju åtminstone Bellas första resa till Afrika och direkt in i en by liksom. Kag tror de känner sig lika bortkomna som de ser ut.

      Jag har ofta gjort liknande besök i länder i södra Afrika dels med vita vips som ambassadörer osv dels lokala vips som ministrar och permanent secretaries. Det är alltid samma grej dans sång sitta ner och utväxla formaliteter. Ofta har jag varit enda vita och fått förlita mig på mina lokala kollegors tolk och guidning. Jag försöker vara så respektfull som möjligt men genom att vara enda vita så sticker man ut. Min upplevelse är att människor är glada över besök om de förstår varifrån besökarna kommer och syftet med besöket. Ibland är det negativa känslor där de förväntat sig mer stöd från en organisation och ibland är det lismande i förhoppning att få pengar. Ibland är det uppskattat att få berätta om deras arbete och liv och ha ngn som lyssnar. Jag blev ofta filmad och fotad. Men ibland har det varit fulla män i en bar som ropat om att våldta en muzungu och jag blev snabbt och säkert ledd därifrån av en local government rep.

        Tack gör ditt svar.
        Jag tänker så här. Tyvärr är jag väldigt pessimistisk när det gäller västvärldens tolkningsföreträde på vad som är rätt och fel. Vi sitter på våra höga hästar och talar om för andra kulturer hur de ska bete sig och vilka mål de ska eftersträva. Jag var väldigt liten när jag första gången flyttade från Sverige. Bodde ett år i Sverige när jag var 10 och lärde mig då vad rasism innebär.
        Har sett så många vita från västvärlden invadera andra kulturer inte med syfte att lyssna erbjuda den hjälp som efterfrågas utan det som passar de egna själviska motiven från givarna. Vill man vara altruist får msn bete sig därefter.
        Samtidigt finns många undantag och alla har en sak gemensamt det är icke vinstdrivande organisationer och med kunniga och engagerade människor som ligger bakom. Jag är absolut för fri företagssmhet men när det gäller bistånd och hjälp till andra kulturer har västvärlden misslyckats. Grovt.

          Ja det håller jag med om. Och jag förstod bättre efter att ha läst dina förklaringar

          Vill inflika vad gäller bistånd, biståndet är ju i regel nära sammanlänkat med givarländers utrikespolitiska och handelsintressen så det är ju inte så att det enbart ska gynna mottagarlandet…. och också att mkt beror på inkompetenta och korrupta lokala myndigheter också. Egentligen borde man kanske lägga ner allt utvecklingssamarbete och låta länder sköta sig själva.

    Med Bellas historik om att inte bry sig om nåt annat än sig själv (t.o.m. de egna kidsen fick stå undan för karriären) och det eviga tjatandet om content, blir det här så fult och falskt rakt igenom.

    Detta var ju inte alls ett exempel på ”White Saviour Complex.” Precis så här ska det se ut, en vanlig gruppbild, Inga konstiga vinklar, projektet i fokus.

      Exakt!

      Hoppades på just en sån här kommentar. Plus så skriver de att de lär sig av dem. Inte ”här kommer vi och förändrar deras liv!”

      Tyckte också det var helt ok. Även om jag inte tror bella bryr sig nämnvärt så får det godkänt. Godkänt plus hade ju varit ifall bella lånade ut sitt konto o lät organisationen eller kvinnorna själv posta.

    Tyckte hela hennes blogginlägg slog rekord i ”aningslös influencer” (typ att hon måste skriva att Uber finns i Nairobi?).

    Värst var presenterna. Hon hade ju inte ens brytt sig om att kolla med Hand in hand vilken typ av gåva som skulle kunna göra skillnad.

      Enligt hennes blogg ”Hand in Hand sa att man kunde ha med sig något litet, vissa har givit fotbollar eller spel tillexempel.” så hon har ju kollat med dem.

      Nu ångrar hon sina presenter. Hon upptäckte att kvinnor i Kenya var intresserad av hudvård. Än mer pinsamt.

        Så cringe om hon hade tatt med sig en låda Löwengrip torrschampoo.

    Har dock hört från folk som känt honom att han ska vara både snäll och ödmjuk.
    Känns som Bella lurar honom snarare, att han inte sett hennes rätta narcissistiska jag än.

      Ja, det är han, så mycket att han kan bli lätt lurade. Hon förstå inte vad Bella håller med ovh hon ljuger och lurar honom väll. Han tror att hon är snäll och tycker synd om henne att hon blev mobbade i skola och att fölk dömmer henne utan art känna henne.

    Klassisk byhålementalitet: ”Hon tror att hon ä nåt!”

    Det är ju dessa kvinnor som kan lära Isabella vad entreprenörskap verkligen handlar om. De tar hand om barn, hem och jobbar för att förse sina familjer. De jobbar så mycket hårdare än någon av oss – för det mest elementära.

    Medan i Sverige och andra ställen, argumenterar Isabella mfl om hur mycket de förtjänar sina rikedomar för de har jobbat så hårt för dem. Nu senast Elaine Eksvärd om hur hon inte kommer ha dåligt samvete för ditt hus, att hon förtjänar det för ditt hårda arbete.

    De behöver inte ha dåligt samvete. Men de förtjänar ingenting mer än någon annan som jobbar hårt.
    I ett land räcker 12 timmar om dagen alla dagar i veckan bara till det mest elementära. I Sverige kan någon leva i lyx för de säljer något som är i tiden. Det är tur, tillfälle och att de råkat vara födda i Sverige.

    Sen kan man sitta som IL eller Trump och mena att man är self-made. De riktiga self-made hjältarna är ju dessa kvinnor. De är inspirerande! Imponerande!

    Blir lite frustrerad över hennes text. Hon nämner inte företagare vid namn, de är bara ”två kvinnor”. Skulle hon aldrig göra här hemma.
    Dessutom påpekar hon att alla pratar flytande engelska, när engelska är ett officiellt språk i Kenya. Hon skriver även att det är fantastiskt att nästan alla barn går i skolan. Åttaårig grundskola är obligatoriskt och avgiftsfri.

      Jag tror hon förmedlar sin egen okunskap med vilje här. Det händer mig också att jag får skämmas för de fördomar jag har. Man måste ju aktivt utbilda sig, att vara på plats är också ett sätt.

        Men kollar man inte upp saker innan man åker? Åtminstone googlar lite?

          Hon har en generalsekreterare med sig som kan förmedla kunskap innan resan. Det var väl förresten hon som hade köpt presenterna…

            Bella köper ju inte presenter till sina egna barn själv, så hon lär ju knappast vara den som shoppar ”gå-bort presenter”…

        Med vilje? Hade hon varit medveten om dessa felaktiga fördomar hos henne själv hade hon väl tagit reda på hur det egentligen är och skrivit om det istället?

      Isabella är ju outbildad.

      Dessutom har hon inte bemödat sig att nämna företag(et) eftersom det inte gagnar henne. Tror folk fortfarande att det är välgörenhet hon håller på med?

      Kolla bara på hennes highlight ”Charity” på Instagram. Där är det Isabella och inte välgörenheten hon stöttar (som nämns i förbifarten) i fokus. Ser nu att hon även har lagt till Kenya som highlight. ?

      Ja det är oförskämt av henne att inte nämna personerna med namn. Att hon är så upptagen av sig själv och inte verkar förstå hur hon blommat sina okunskaper och brist på att läsa in sig inför resan är en annan femma.

        ”Kvinnan i rosa”

          Reagerade också på det. Så jävla pinsamt. Aldrig att hon åkt till Usa, träffat företagare och lagt upp en bild ”han i blå kostym är VD”…

        Skulle vara spännande om hon tog sig en funderare på vad det innebär att inte nämna människor, i den kontext hon är i nu, faktiskt innebär. Varför benämns vissa med namn och inte andra? Har dock inte så höga förväntningar på den analysen..

      Hörru många afrikanska länder har engelska som officiellt språk ändock pratar en stor del av befolkningen inte engelska.

    Han är fortfarande gift.
    Men enligt de uppgifter som cirkulerar har väl han och hans fru levt separerade ett bra tag nu.
    Hon har ju ett eget hus sedan slutet på 2017.

      Erik flyttade ifrån Jennie slutet av maj. Han köpte ju hus till Jennie 2017 men han flyttade tillsammans.

    Löjligt å sjukt, skulle det stå.

    Kan vi komma överens om att inte mata trollet och bara vänta ut tills kommentaren blir raderad?

      Förklara gärna ist? Eller har du inget å säga ?

    Och människorna i olika afrikanska länder flyttar till Europa för att göra skitjobben som rika västerlänningar är för ”fina” för att nedlåta sig till att pyssla med. För att det inte finns jobb för dem i deras land i Afrika. Många utbildade afrikaner flyttar så fort de tagit sin examen. Bara i Sydafrika finns människor från alla länder i Afrika som kommit dit för att jobba för att det inte finns något jobb i deras land (pga dålig ekonomi, diktatur, brist på mänskliga rättigheter etc.)
    Så vad är så fel med att hjälpa deras kontinent på fötter och se till så att den blir mer självförsörjande? När en person lever i en kåkstad och endast kan spara undan ett par tior i månaden så blir det väldigt svårt att starta eget företag. Att då företag, privatpersoner och entreprenörer sponsrar är ju fantastiskt. Sedan att det finns de som gör det utan att lägga ut det på sociala medier är en anan femma. Samtidigt är det ju fint att läsa om den positiva utvecklingen och få kunskap i hur det ser ut utanför misären vi läser om.
    Svenskar har så många komplex och ängsliga föreställningar om att resten av världen tänker och tycker som de. Allt ska vara så politiskt korrekt att det blundas för verklighet och fakta. Det märks så väl i kommentarsfältet på den här bloggen. Alla VET så mycket, men det mesta är egentligen bara en reflektion av egna värderingar och antaganden. Som Gyllene Tider skrev i en låt: ”Alla följer samma mönster, se på stan ifrån ditt fönster”. Fast i stället för stan och fönster, kan man byta ut det till ”världen” och ”skärm”.

      När internet blev mainstream blev alla plötsligt experter på allt…
      Coincidence? I think not.

      HiH hjälper inte en kontinent att komma på fötter. De hjälper ett extremt fåtal enskilda individer komma igång med företag. Visst, det är gott för den enskilda individen men förändrar inte flertalets nöd att lämna sina familjer och ge sig ut på de farliga resor du beskriver.

        Hand in hand är inte den enda organisationen som jobbar på det här viset. Många bäckar små… Det måste börja någonstans för att en förändring ska ske. De flesta av de människor som växer upp i kåkstäder och på landsbygden ligger långt bakom oss i den moderna utvecklingen. De har varken kapitalet eller utbildningen för att skapa sig samma välfärd som vi har. Med sysselsättning och självständighet kommer positiv samhällsutveckling som sprids vidare.

          Finns det forskning/bevis för det?

            Ja.

      —Svenskar har så många komplex och ängsliga föreställningar om att resten av världen tänker och tycker som de. Allt ska vara så politiskt korrekt att det blundas för verklighet och fakta. Det märks så väl i kommentarsfältet på den här bloggen. Alla VET så mycket, men det mesta är egentligen bara en reflektion av egna värderingar och antaganden. Som Gyllene Tider skrev i en låt: ”Alla följer samma mönster, se på stan ifrån ditt fönster”. Fast i stället för stan och fönster, kan man byta ut det till ”världen” och ”skärm”.—

      ????

        Amen! Jag vet ibland inte om jag ska skratta eller gråta av en del kommentarer under det här inlägget. Det är såklart okej inte ha kunskap om allt och har man aldrig varit ens i Marocko kan man inte förväntas ha kunskap om hela afrikanska kontinenten, det är inget fel med det. Men visa då ett minimum av ödmjukhet och tala inte om för människor vad som är rätt och fel i Kenya, vilka presenter folk vill ha och hur det generellt funkar och vad som är social accepterat i ”Afrika.” Sen lyser ju rasismen igenom i en del ”välmenande” kommentarer, alltså dessa ”stackars svarta kvinnor” som ”behöver” ”mat och mediciner” och ”tvingas” att bli entreprenörer för ”att överleva.”

    Agree, Camcam, ta bort pls.

    För jättebra information om white savourism rekommenderar jag https://instagram.com/action4humanity_se?igshid=13hz32l2zsbt3 det här kontot på instagram. Hon har en sparad story på ämnet plus en massa annat viktigt. Annars är det enkelt att tänka, om det var tvärtom dvs om svarta personer kom till Sverige och filmade/fotade och framställde vita personer så som nu Bella gör, skulle det kännas ok?

      Men Bella gör inget fel här. Då har ni helt missuppfattat begreppet White Savior Complex. Bilderna och texten ovan är faktiskt lite av ett skolexempel på hur man ”ska” representera den här typen av projekt. De har lagt fokus på själva projektet och lyfter fram de involverade.

        Vi har inte missuppfattat någonting, tack. Däremot verkar du helt ha missat övriga bilder från denna smaklösa och rasistiska safari.

          Jag har sett dem, tack. Jag har också jobbat med bistånd i Afrika i snart 25 år och blivit ganska bra på att särskilja bra och dålig representation av den här typen av projekt. (Visst finns det exempel på rasistiska safaris i biståndssektorn men detta var nåt helt annat och man bör faktiskt lyfta hennes framställning av det här projektet som ett bra exempel).

            Jag är medveten om att det här kan låta väldigt hårt men om du verkligen sett Blondinbellas bilder från resan och skriver det du gör – då tycker jag faktiskt synd om dem du träffat och det känns otroligt anmärkningsvärt att du ”jobbat med bistånd i Afrika i snart 25 år” utan att förstå mer. Än en gång: vill verkligen inte vara oförskämd men menar varje ord jag skriver.

              Är inte samma anonym som innan. Men hur tycker du man ska göra då? Är det bäst att inte ta några bilder alls? Vill uppriktigt veta eftersom jag inte har något tolkningsföreträde i frågan. Jag vill åka med ingenjörer utan gränser, är det bäst att inte lägga upp nå bilder på människor alls? Bara på byggnaderna? Eller är det också fel?

                Om syftet med projektet är att bidra med kunskap avseende att skapa infrastruktur som passar regionens förutsättningar och uppfyller satta mål så låt projektet tala för sig själv. Det är inget fel att visa människor i bild men alla dessa uppradade gruppfoton med de vita välgörarna saknar faktiskt ett vettigt syfte. Berätta historien bakom projektet och hur man tillsammans når målet.

              Jag skulle med intresse diskutera vidare med dig om du konkretiserade en bild och en text och utvecklade varför just den i din mening är ett exempel på rasistisk safari. Men med den här typen av svepande omdömen utan konkreta belägg finns det tyvärr inget i dina påståenden jag kan bemöta.

                ”Men med den här typen av svepande omdömen utan konkreta belägg finns det tyvärr inget i dina påståenden jag kan bemöta.”

                Tyvärr vanligaste retoriken man möter när det ska invändas på vad du sagt.

            Är det bra representation att skriva att de afrikanska männen sitter i skuggan och latar sig eller är det en klassisk rasistisk representation av den andre, där de ädla vita kommer till kvinnornas undsättning?

              Men det är precis vad hon inte gör, dvs beskriver det som att några fina vita kommer till de passiva hjälplösa kvinnornas undsättning. Hon beskriver det helt korrekt, dvs att projektet syftar till att stödja något som redan finns på plats, alltså en stark kultur av företagande och agency bland de här kvinnorna. Det är därför projektreklamen eller vad man vill kalla det i det här fallet blev lyckad.

              Du att kvinnor gör jobbet o männen slår dank är tyvärr så det är i många länder i afrika (och elsewhere). Och jag slår vad om att kvinnorna bella träffade gärna berättade detta för henne. Utvecklingsprojekt som fokar på kvinnor har därför ofta mkt större impact.

        HiH, är det du?

        Från gårdagen, i hennes story en bild på ett hus med texten ”house”. Vi är bara två dygn in i Bellas resa, oroa dig inte det kommer mer!

    Enligt mig så skavde inlägget för att det var så dåligt genomtänkt och skrivet, som att en högstadieelev skrivit det, och för att det verkade som hon såg dem som typ barn/tonåringar också. Att de har som UF-instruktörer som är grymma, att de ville kolla hennes insta, men bara hade email själva… Men det finns Uber! Att kvinnorna var så duktiga som gjorde sandaler av bildäck medan männen bara satt i skuggan, och det finns inga jobb… Men oj vad det finns skönhetssalonger, skulle ha tagit med mig mina produkter!

    Det fanns liksom ingen reflektion eller tanke i det hon skrev. Tänker att här märks det att hon inte gått klart gymnasiet. Och med det menar jag inte att hon inte är duktig på det hon gör, men det hon gjort senaste 14 åren är ju att starta företag och skriva om det och sitt liv. Hon har jargongen att skriva om starta eget, tro på dig själv, balans i livet etc, men här räcker liksom inte hennes kunskaper till. Känns inte som att hon förmår sätta besöket i nån större kontext, kanske hade det varit bättre att bara posta lite bilder och skriva några längre arbetade inlägg när hon kommer hem.

      Isabellas senaste inlägg på bloggen alltså, min kommentar hamnade fel.

      Fast hon skrev ju hon borde tagit med sig skönhetsprodukter istället för böcker. Gåvorna blev ju fel, skrev hon. Någon borde kunnat hjälpa henne där kan tyckas? Att välja lämplig gåva alltså.

        Har hon på fullt allvar skrivit att hon borde ha tagit med sig skönhetsprodukter???????????????????

        Driver hon med oss alla eller är hon dum på riktigt????

          Tror inte det, hon skrev att det finns väldigt många Beauty salonger där. Kvinnorna är väldigt måna om sina utseenden, det märks, de är vackra.

            Ja, det var ju skönt det i alla fall! Tack!

          Läs blogginlägget så förstår du bättre.

          ” Det är svårt de där med presenter. Nu i efterhand hade skönhetsprodukter varit mest populärt. Alla har mat på bordet och barnen går i skolan. Kvinnorna längtar efter att få göra sig fina. I de värsta kåkstäderna som vi såg idag, där man lever på under 2 dollar om dagen – Fanns det ändå så många salonger. Man ser överallt att det är kvinnorna som jobbar och tar ansvar. Männen hänger i skuggan.”

          Det är inte direkt så att de hon träffar ligger svältande i ett dike eller hur menar du med alla dina frågetecken? Det är starka kvinnor som kämpar med sina företag och de vill göra sig fina precis som kvinnor i andra delar av världen.

            Så då skrev hon alltså så i alla fall?

            I rest my case.

              Tycker inte att ”hon är dum på riktigt” pga det. Uppenbarligen så hade det varit mer populärt och varför skulle kvinnorna inte vilja vara mån om sitt utseende? Det är vi ju många som är oavsett ekonomi, levnadsförhållanden etc.

          Är du dum som tror att folk är för fattiga för att bry sig om utseende? Jösses sluta exotifiera fattigdom.

            Folk har helt otroliga föreställningar om en kontinent som ändå gränsar till europa. Det lustiga är att jag tycker det är de som har de mest bisarra ideerna om ”afrika” och hur svarta människor uppenbarligen funkar (alla vill ha en säck med ris och mediciner och ingen vet vad smink är?) som skriker högst om rasism. Alltså jag tror att de som skriver ovan uppriktigt tror att de är goda människor och vet hur världen fungerar.

              Ja precis det är ett sådant von Oben-perspektiv jag blir matt.

      När jag reser till Tanzania tar jag alltid med mig nagellack och läppstift till kvinnorna. Alla älskar det!

    Hennes skratt när hon filmar barnen som vinkar från fönstren.
    Huuuuur kan man ens ha ett sånt tillgjort skratt ?
    Känns som hon läst någon bok av Dalai lama typ konsten att finna lycka eller någon annan bok.
    Det känns iallafall som ännu en strategi från hennes sida eller har hon alltid skrattat sådär märkligt??

      Eftersom hon är en märklig filur så skrattar hon nog som hon har förmåga till, det vill säga falskt och tillgjort.
      Inga konstigheter!

      stackars eriks familj som får finna sig med denna dumbom och barnen att han ens vill associeras med henne är en gåta för mig.

        Det där bryr sig Erik Selin inte om. Han bryr sig om bara en enda sak – sig själv. Just nu vill han ha Blondinbella och då kommer det först. Om ett tag kanske han vill ha något annat. Jag tänker att han trimmats in i det sättet att tänka, helt enkelt. Han köper det som är till salu och sen kanske han säljer. Eller lånar ut! Jag hörde honom tala om blankning i programmet Börslunch, det var intressant.

        Jag har ju skrivit det tusen gånger – Erik Selin och Blondinbella är av samma sort och de skiter båda fullkomligt i andra människor. Det som förenar oss andra – påfrestande psykologiska egenskaper som hänsyn, moral och så vidare – är inget som belastar dessa två persone. De passar alltså bra ihop och förhoppningsvis förblir de ett par så att andra slipper komma i kontakt med dem.

    Jag ser Bellas besök som ett försök till PRtvättning, dvs hennes solkiga rykte måste rengöras och upphöjas för att hon ska matcha sin lille farbror bättre så att de kan synas på bild tillsammans osv.
    De är väl ingen som är så naiv som tror att Bella reser dit för något behjärtansvärt ändamål! Nej, nej, det handlar som vanligt bara om henne själv och hur hon kan maximeras.

    Så man ska inte få ta bilder överhuvudtaget med fattiga svarta i Afrika då?

    Absolut är det självgott att fota sig och visa upp sig när man porträtterar sig likt ”den goda människan” som hjälper fattiga. #blygsamt skryt

    Men bättre med folk som ändå gör något än dom vita genusvetarna så blir helt förfärade som mest gnäller.

      Ska man lyssna på de blåhåriga gekusvetarna verkar det bästa vara att låta alla länder med mörkhyade människor vara helt och hållet och enbart beblanda sig med andra vita. Enda sättet då det inte blir fel.

        Det du skriver här är också väldigt typiskt – en kränkt vit europe´ som istället för att på allvar ta reda på fakta och verkligen sätta sig in i problematiken (där finns mängder med bra information tillgänglig om man vill leta lite) blir just kränkt och känner sig tillrättavisad och istället sätter näsan i vädret och -Sköt er själva, då!

        Självklart blir det ”fel” med mycket jämna mellanrum, vi vita har ingen verklig insikt i problematiken och t.ex. begreppet White Svaior är nytt och komplicerat – men otroligt viktigt.

        Istället för att sätta upp en mur av försvar och känna sig förnärmad, släpp stoltheten och gräv djupare i ämnet.

          *Savior

          Läste du ens vad hen skrev?
          Och länka gärna till någon sån ”tillgänglig information” för jag har faktiskt försökt leta inom både white savior och white privilege, men inte hittat något objektivt, baserat på fakta eller statistik?
          Det jag hittar är bara åsikter och löst tyckamde som ställs mot varandra. Men jag kanske letar på fel ställen?

          Är inte ett dugg kränkt, skiter faktiskt blankt i alla kenyaner och alla afrikaner överlag, har mycket bättre saker för mig. Tycker det är sjukt underhållande med kränkta intersektionella som följer amerikanska kränkta konton och tror de besitter någon form av kunskap om världen.

          Alla har vi olika engagemang. Jag respekterar mer folk som ändå gör saker för att göra skillnad på riktigt. Även om dom vill framhäva sig själva på kuppen, om dom nu mår bättre av det. Än de människor som med några ”tro inte att ni är bättre” teorier som inte alla kan ta till sig. Och ja ni skrämmer säkert iväg en hel del folk från att hjälpa fattiga behövande från att fortsättningsvis få hjälp. Är det verkligen så smart?

      Det finns en enkel förklaring:
      Genusvetare får inga jobb efter sin examen och har därför inte råd att resa någonstans för att hjälpa till.
      Det enda de duger till är att sitta bakom en skärm och basha andra – det är nämligen i stort sett det enda de får lära sig under sin ”utbildning”. Det och att färga håret i nån lustig färg som skriker attention needed!

      Rent allmänt ska man låta bli att åka runt och fota okända barn, oavsett om det är grannbarn eller barn på en annan kontinent. Det är liksom inte hjärnkirurgi?

      Alltså, tänk bort ”afrikan”-delen. Det är i princip aldrig lämpligt att dela bilder på fattiga barn med syfte att visa hur godhjärtat man är. ”Groupie med familjen från Sundsvall jag köpte julklappar åt! Kolla de gulliga barnen, de hade inte fått något annars!”

        Exakt! Bra poäng!

        Eeeexakt!!!

    I think Bellas whole lifestyle is changing according to Eric; she bloggs half as much as last year and I do not see her as generous at all, so I have a strong feeling that Eric put a few coins in her piggybank (ILF) so she could tour with him under the pretence of charity. Just like in St. Tropez. I have a hard time seeing this lady as very charitable and selfless. She is purely profit driven and now she is aiming for billions…

    Här är nog lätt Göra fel hur väl man än vill.. men med tanke på att hon borde ha kunnigt folk bakom sig borde hon klara detta. Hih borde ju ha erfarenheter de kan dela med dig och någon kan granska det hon lägger upp så det inte kan misstolkas? Här kommer hon ju ha ögonen på sig och tror inte hon vill ha ännu en rakibilenincident.

    Jag undrar mest över att hon verkat ha grundat stiftelsen i all hast – verkade vara ett snabbt och nästan ogenomtänkt beslut. Varför? Hon hade ju fullt upp med alla andra bolag så varför lägga allt annat åt sidan för detta? Fattar ej

      Ingen annan än jag som tycker det är märkligt att The Isabella Foundation är i Kenya utan att det ens finns en hemsida, inte ens ett Instagramkonto , än mindre en registrering hos Länsstyrelsen om denna stiftelse? Syfte, styrelse, stadgar?

        Jo, mycket märkligt. Den som vill donera till stiftelsen, eller för den delen anlita hennes agency, kanske googlar och hittar Löwengrip invests hemsida – med Simons mejladress! Så knäppt!

      För att resten av hennes verksamheter gick skit (som vanligt) så hon var snabbt tvungen att komma på något nytt.

        Nej, nej, nej – läs på sidan. Hon har inte kommit på någonting av detta, det har Erik Selin gjort. Blondinbella tror nog att hon platsar vid hans sida au naturel (kanske till och med med detta fräcka och franska uttryck bokstavligt tolkat) men han begriper bättre – här behövs en rejäl renovering!

      Ja, jättekonstigt. Varför inte satsa allt på att bolagen ska gå med vinst och sen sänka pengar till organisationer?

    Eftersom kunskap i biståndsfrågor alltid är bra kan jag varmt rekommendera omvarlden.se
    En tidning som granskar bistånd och välgörenhet. Perfekt för den som vill lära sig mer om världen och hur den fungerar.
    Och till exempel den här krönikan
    https://www.omvarlden.se/Opinion/kronikor1/helena-thorfinn-for-medelklassen-ingar-en-gullig-hund/?utm_source=OmVärlden&utm_campaign=6aa8c129aa-EMAIL_CAMPAIGN_2019_04_05_09_51_COPY_02&utm_medium=email&utm_term=0_2cc1e6c158-6aa8c129aa-51184603

    Tycket det är lite roligt att hon förundras över att alla pratar så bra engelska när engelska och swahili är Kenyas officiella språk. Som att förundras över att vi pratar bra svenska liksom…

      0 utbildning…

      Du är okunnig om du inte förstår att inte alla pratar engelska i kenya bara för att engelska är ett officiellt språk och absolut inte jämförbart med svenskans roll i Sverige. Suck. Sluta kritisera skit ni tror ni vet men inte vet.

    Jag tycker att din text ser gravid ut. Speciellt när man läser den.

      Bästa!!!!! Hahahahaha!!!!

    ”I wear my chains, down in Africa” –inte Toto

    Erik och Bella syns tillsammans med kenyanska kvinnor på bilder tagna i Afrika. Entreprenörskapets fördelar är vad dessa två nordbor har att berätta om för folket på sydligare breddgrader. Detta genom organisationen Hand in hand, som gjort just detta i andra delar av världen sedan många år tillbaka.

    Någon får för sig att göra identitetspolitik av bildmaterialet och påstår att det innehåller kolonialism, vit överhet och exploatering av personer som frivilligt ställt upp på att bli fotograferade. Rasismen är tydlig i bildmaterialet, om man bär intersektionella glasögon och ser världen i svart/vitt. Intersektionalisten skriker om rasistiska hjälmar, rasistiska kläder, rasistisk rasism!!!

    Visst, man kan tycka att det är otrevligt att rika män från fjärran länder anländer som missionärer och bärare av Goda Nyheter om hur entreprenörskapet ska göra medelklass av arbetarklass. Det kanske också uppfattas som konfrontativt av socialister som menar att den enda vägen ur fattigdom kommer från statliga diktat och tvång snarare än frivillighet och egenintresse.

      Du har en poäng att intellektuell politisering inte på något sätt bidrar konstruktivt.
      Lika lite bidrar hjälpinsatser från organisationer som HiH och svenska influencers som riktar sig till svarta kvinnors entreprenörskap eftersom deras män är latmaskar.
      Vi pratar om en kontinent som i mångt och mycket saknar en fungerande infrastruktur i västvärldens mått mätt och det är inte primärt vägar jag pratar om då. Samtidigt är det en kontinent med ett demografiskt försprång till Asien och västvärlden.
      Det är tröttsamt att vi i västvärlden älskar att tala om för de mindre bemedlade och begåvade vad de behöver för att bli som vi är. Synd att vi inte lägger mer krut på att istället fråga om vi ”white people” överhuvudtaget kan bidra med något av värde och om ja, vad.

        Vad menar du med mindre begåvade?

          Undrar samma och hoppas att det hela är en kommentar skriven i hast där allt hur man tänker och menar inte kommer fram.

            Mitt ordval reflekterar tyvärr till majoritetens förutfattade mening till länder utanför den egna kultursfären.
            Jag har väldigt svårt att förstå den västerländska kompertamentalisering som många västerlänningar gör dig skyldiga till i ett försök att ursäkta sin egen rasism.

              Ok. Lite som jag hoppades. Att det inte var din syn på saken utan hur du anser andra ser på det.

              Instämmer i att ignoransen är stor hos många och att kunskapen om kontinenten och vad där sker samt finns är stor. Inte minst i Sverige. Finns andra länder i Europa där man är betydligt mer medveten om dagens läge. Skyller mycket på media och deras val av vad och hur de rapporterar samt faktiskt mycket på poc i USA och vad de skriver och säger.

        Det är tröttsamt att vi i västvärlden älskar att tala om för de mindre bemedlade och begåvade vad de behöver för att bli som vi är.”

        Har du lust att utveckla detta? Just nu låter det sådär i mina öron. Det låter nämligen som att du gör exakt samma distinktion på du och dem samt sysslar med att kategorisera. Samma med din fortsättning ang ”vita” och hjälpa.

        Vidare så vill jag minnas att just HiH kom till efter att ha efterfrågat vad de skulle vilja ha och behöver, så jag förstår inte din kritik mot dem. Eller var det Bellas formulering du vänder dig emot och inte HiH och deras idé?

        Svårt det där med att förstå helheten hur någon resonerar med bara några få rader text till hjälp. ?

        Inte enig med dig här systeryster. Stöd till lokala mikroprojekt kommer visserligen inte att leda till strukturella förändringar inom en vecka eller aldrig men påverkar (positivt) livssituationen inte bara för kvinnorna utan också deras familjer och barn och i vissa fall byar. Lokalt företagande tycker jag absolut att man kan stödja. Tricket är ju just att stödja något som har förutsättningar att fungera i en lokal kontext och inte komma dragandes med ett illa anpassat biståndspaket som tänkts ut i Stockholm.

    Varför har Therese Lindgren raderat sina typ 3 senaste filmer på youtube? Men hon nervös av att hon avslöjades att hon forfarande röker i den senaste filmen? Beviset på det var väl att de paketet hon påstod ligga i hennes Jacka var super gammalt men i visade sig va en lögn? Hmm intressant

      Så trött på henne. Usch!

    Såklart att detta skall gynna henne!
    Bravo!
    Jag tror faktiskt på riktigt hon är besatt av pengar……..

    Slutar aldrig förvånas vad lite respekt vissa visar för C*milla och hennes regler. Som spekulationer om graviditet t ex.

    Den som har kommit på det där komplexet är ju rasist! Herregud att lägga energi på att skilja på folks hudfärger. Jag är människa, inte en hudfärg. Vad jag får göra och inte får göra ska absolut inte påverkas av min hudfärg.

      Hela den här ”jag ser inte hudfärg, jag ser en människa” bevisar bara att du inte har förstått nånting.

      Tänk ett varv till. Vi lever inte i en utopi som du beskriver. Även om du och jag känner så betyder det inte att samhällsstrukturen motsvarar din bild av din verklighet.

      Förstår att du egentligen menar väl men din kommentar är väldigt obildad. Att inte behöva se hudfärg är ditt privilegium som vit. Extremt världsfrånvänt att säga så när du inte behövt bli utsatt för kommentarer, förtryck osv bara på grund av vilken färg din hud har. Att blunda så som du gör är att låtsas om att det inte finns några fötryck. Man måste bli medveten om förtrycket och skillnaderna i hur man bemöts för att kunna göra något åt det 🙂

    Det här är obehagligt. Varför kan folk inte bara skänka pengar och hålla käft? Varför måste man visa upp hur härlig man är, med fattiga människor som accessoarer?

      Skänker Bella ens pengar? Eller är det ES och för henne bara pr?

    Det kanske är lite som när Sofia träffade Carl Philip? Då rensopades hennes image från PH och utvik till välgörenhet med afrikanska barn.

      Jo, äckligt och riktigt genomskinligt!

    Bok och diplomutdelning, ja nästan vad som helst går bra – så länge de får bocka och niga inför den vita upphöjelsen. Sugardaddyn med Bellans storartade klimatarbete påverkar även Afrika jättestort i det stora hela. Afrika är en stor kontinent, tänk på det.

    Isabellas storartade arbete mot pormaskar kan fortsätta, hoppas resten av världen får kläm på det hela. Alla som vickar på röven är inte Clearasil.

    Önskar Isabella en trevlig helg med Sugardaddyn. Många puss och kramar

    Efter att faktiskt gått in och kikat på bloggen får jag instämma till dom som menar att det här ändå var ett väldigt BRA sätt att presentera en sådan resa!

    Fokus på företagandet, hyfsat objektiva beskrivningar av Kenya och Nairobi, Bella är inte alls i fokus på bilderna, inget poserande med gatubarn, inget snyft snyft eller gulligull

      Vet inte vem som tar bilderna heller, men en intressant sak med fotografi är att man som fotograf ofta får välja ifall man ska ställa in kameran så att den ljusa personen syns bäst eller den mörka.
      Här såg jag bara en bild där jag tycker att fotografen ställt in så de mörka personerna missgynnas, annars såg det rätt okej ut 🙂
      *obs jag är inte fotograf, har bara hört eller läst det någonstans

        Om Marisol inte är med på bilden så är det väl hon som tar bilderna?
        Vad ska Marisol annars med för om hon inte är den som dokumenterar?
        Jag tror inte hon sitter och häckar på hotellet medan övriga är ute och turistar.

    Varför så negativ över att hon åkt till ett fattigt land? Det går ju inte att se vad dem gör bakom bilden, delar ut mat och vatten, delar ut kläder, mediciner?
    Vem vet, och även om det bara är bilder då får det många att se ett allvarligt problem där folk behöver hjälp, antingen genom donationer eller om man har kunskap/utbildning som gör att man kan hjälpa på plats.

      ”Fattigt land”? Vad betyder ens det? Enligt världsbanken klassas Kenya som ett lägre medelinkomstland. Tror det är många som måste uppdatera sina omvärldskunskaper här.

    Det ÄR skillnad på hur hon skriver om människorna hon mött i Nairobi jämfört med hur hon hade skrivit om hon hade varit på liknande möten i Sverige. Typ ”kvinnan i rosa” eller ”kvinnan till vänster om mig” i Afrika. I Sverige hade det låtit ”kvinnan bredvid mig heter Anna Svensson och jobbar med bla bla, vi fick en fantastisk kontakt”. Men i hennes senaste text avhumaniserar nästan kvinnorna. Jag har svårt för detta personligen då jag spenderat stor del av mitt vuxna liv i länder i Afrika och har sett detta så många gånger. Hur människorna där ska vara till för att få västerlänningar att må bra över sig själva eller för att de ska få en insikt i livet.

    Största problemet är väl ändå hennes otroligt världsfrånvända bild av Kenya? Är ju pinsamt att läsa hennes inlägg. Och innan någon påpekar: nej, man kan inte veta allt om alla länder. Men om man ska arbeta med en organisation i ett land, eller ens bara besöka ett land, så läser man väl på?

    Sedan undrar jag fortfarande hur hennes stiftelse ska arbeta med HiH. Och vad kan hon bidra med i Kenya när det kommer till entreprenörsskap (hatar det ordet)? Expertisen inom det området är garanterat större i Kenya.

      De ka. Tydligen prata engelska i Kenya enligt BB! ??? Så pinsamt!

    Är det bara jag som hela tiden får sponsrade inlägg på FB och IG när Bella gör reklam för Flawless sittande i en taxi?

      Nej det får jag också, hela tiden.

    Jag kanske bör starta med att skriva att jag absolut INTE är en ”Bellalover”!
    Isabella är en driftig ung tjej (jag är lite äldre = ”tant 🙂 MEN hur hon sköter sina företag, nyttjar sin driftighet, sin personal är ett mycket märkligt fenomen.
    Isabella ter sig alltmer ”fel”, falsk, märklig – underlig som företagare.
    Det jag mest reagerar när jag scrollat genom kommentarer här är att många kallar hennes nye partner ”sugerdaddy”.
    DET är, som jag ser det fel!
    OM, om nu detta par med alla års skillnad är förälskade – låt de vara det UTAN att kalla mannen för ”sugerdaddy”.
    Han är en mogen man, en erfaren storföretagare, han är stormrik, han vet vad han gör och i detta fallet kanske det är den blinda kärleken som tagit honom till Kenya.
    Vem vet.
    Det tragiska är om Isabella lurar mannen, blåser honom for money.
    Vem vet.

      Största skrattet!

      Man blir kallad för det folk uppfattar en som, helt enkelt. Som bekant är det nämligen inte vi själva som avgör vilka vi är, det gör vår omgivning. Och egentligen är ju uttrycket du använder inte avhängigt av om det föreligger äkta kärlek eller ej.

      Men nej då, Erik Selin är inte mer förälskad än vad Blondinbella är. Vad skulle han vara förälskad i, menar du? Någon som sitter med halva låren exponerade i lånade bilar och rakar vadorna med en fullständigt oduglig apparat? Någon som försöker få efterblivna följare att tro att kollagen hjälper mot celluliter? Även om han hade varit kär så hade det garanterat gått över vid åsynen av dessa (får jag vara rolig?) hårresande händelser. Ett tillräckligt grovt beteende och vämjelsen blir så stor att den tar över, helt enkelt. Med tanke dessutom på att Blondinbella levererar mer eller mindre oavbrutet i det här avseendet så hade han varit botad för länge sedan. Om det behövts – vilket alltså aldrig varit fallet om du frågar mig.

      De här två är lika goda kålsupare och utnyttjat varandra stenhårt. Han vill ha en sak och hon en annan – och svårare blir det aldrig. Men tråden är sanslöst rolig med sina referenser till Blondinbellas ignoranta inlägg där hennes totala brist på bildning och finess visar upp sig!

    Varför ser han ut att ha blöja på sig?

      Haha jag vet?! Han har helt galet korta ben och klär sig oroligt fel för sin kropp vilket gör att han faktiskt ser konstig ut och blöjeffekten händer.

    Till Nina

    Han är man! Om du inte visste det så är de kvinnliga och manliga ”attributen” olika.

      Fast han ser ju inte ut att ha stor kuk, utan svarare en gigantisk pung isf och det är ju inte vidare skoj det heller.

        Hahahahaha!!!! Alltså….jag vet inte om din kommentar får vara kvar men du gav åtminstone mig en bra start på söndagen. Skrattar så att jag nästan gråter! ”inte vidare skoj det heller” – det är ju skitbra! hahahahahahahaha!!!!

        Alltså det här visar ju det som är klassiskt, att gamla gubbar kan se ut precis hur som helst om de bara har tillräckligt med stålar, det kommer i alla fall alltid att stå nån wannabe med megatits och bara ”I lääääääv you…..” hahaha…..

        Men jag har också sett det här, det ser ut som om han har nåt slags inkontinensskydd? Sen är det ju håret som jag såg att nån annan skrev om också nånstans, not so charming. För att bara inte snacka om hängmagen och tänderna. Alltså på vissa bilder har han nåt slags kaninliknande över sig, framtänderna liksom sticker ut och vid sidan ser det ut som om nån gett honom en smäll, gaddarna är helt intryckta.

        Visst det ingen som kan hjälpa denne man??????? hahahahaha!!!!

    Nej, Isabella är ingen White Saviour. Därför att hon bygger inte sin image på att vara det.
    White saviour är sådana som bygger sitt ”varumärke” eller sin identitet utåt på att vara just en white saviour. Som har bilder på föräldralösa barn på Facebook, offentligt dessutom som dom tar selfies ihop med.
    Dom har gärna dreads eller smycken/kläder som dom köpt på sina resor och dom skriver mycket ”visdomar” på sociala medier som dom har lärt sig av fattiga icke-vita.
    Mycket kritik mot det västerländska synsättet. Mycket yoga. Mycket Namaste.
    Jag går på yoga själv men kan fan inte med att buga och säga ”Namaste” efter passet, tycker det är så pinsamt.

    Herregud vad allt ska analyseras sönder och samman. De försöker bidra med nåt bra till andra. Vad gör ni själva för omvärlden???

    I BB’s senaste storys går hon ju och håller hand med den där gubben Erik? Är de ett officiellt par nu eller vadå? Kanske bara jag som är lite efter….?!

      Hennes sätt att visa, skapa reaktioner utan att säga något rakt ut.

    Citat No White Saviors: -”The need to be centered & recognized for your charity rather than committing to dismantling the systems of oppression YOU benefit from, THAT is white savorism.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.