Sluta uppmana vuxna främlingar att följa ditt barns Instagramkonto

2018 skrev jag ett inlägg om det olämpliga i att Amanda Schulman uppmanat sina vuxna följare att följa hennes dotter på TikTok (Tidigare Musical.ly.
Nu gör Madeleine Ilmrud samma sak, men toppar av det med att även publicera ett foto som dottern uttryckligen bett henne att inte posta.

Det inlägget sammanfattar problematiken och riskerna med att låta barn ha öppna konton på social medier, och det rakt upp och ner idiotiska i att som förälder uppmana vuxna människor att följa dem.
Texten här under kommer  alltså från mitt tidigare inlägg:

Nu ska det nämligen raggas följare till dotterns konto på Instagram eftersom mamma gärna ser att vuxna främlingar får ta del av en 12-årings vardag.
För inte tror väl Madeleine Ilmrud att deras följarskaror består av mängder med 12, 13-åringar som bara väntat på att få följa deras dotter? Följa, och även kunna skicka privata meddelanden till?
Vill man verkligen riskera att ens 12-åriga dotter får sin första dick pic skickad till sig pga att man som förälder tillåtit ett öppet konto till vilket man även skickar okända män och kvinnor?

Snälla föräldrar!
Att era barn inte förstår vilka faror som finns på sociala medier är inte så konstigt men det är er förbannade skyldighet att göra det och skydda dem! Och gör ni inte det så skaffar ni den information ni behöver – den finns på nätet – innan ni låter dem ladda hem appar, skapa konton eller bjuder in era drygt 70 000 vuxna följare till er dotters konto.
Det mesta som finns på nätet är fantastiskt, spännande, informativt och toppen men allt är inte det tyvärr. Man kan inte skydda sina barn mot allt – då skulle man behöva ha dem inlåsta 24/7 – men att mer eller mindre erbjuda dem till alla som är nyfikna av olika anledningar är bland det dummaste jag hört.
Och dessa människor arbetar med sociala medier?

Tack för tips!

161 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det gör mig mörkrädd hur nonchalant många föräldrar är med sina barns säkerhet och trygghet på internet. På sociala medier lägger föräldrar glatt upp privata bilder på när barnet sover, gråter, skriker, brutit benet, bajsat på sig och allt annat på sina helt öppna konton där vem som helst kan se deras barn. Noll tanke på vilka konsekvenser det kan innebära för barnet. Och att som i dessa fall uppmuntra okända att följa sina barns öppna konton. Hur kan man vara så ignorant? Om var femte(?) barn utsätts för sexuellt utnyttjande el dyl i riktiga världen, hur kan man då inte vilja skydda sina barn på sociala medier mot vidriga dick pics, snuskiga kommentarer mm när det är alldeles för enkelt att skicka sånt skit där…

   Totalt olämpligt!!

   Varför vill Madde att okända vilka som helst personer ska följa hennes barn??!
   Hon har snarare ett ansvar att skydda sin dotter från främlingar på nätet.

   Mina barn får inte ha öppna konton pga att det finns vuxna personer på nätet som vill barn illa.

   Bra inlägg Camilla som kanske även får andra föräldrar/influenser att tänka till gällande varför de vill att ens barn ska ha många följare.

    Ett tillägg;

    Men vilka idioter är det som anmält Engla-Frejas konto? Det är väl inte hon som har gjort något fel.

    Så ledsamt att dottern är ledsen. Tråkigt vad barn får utstå pga deras föräldrar som inte värnar om familjens integritet.

     Till att börja med är det 13 årsgräns på Instagram. Konton tillhörande barn yngre än det som uppgivit falska födelseuppgifter SKA anmälas.

      Precis!
      Sen finns det ju bl.a barnskådespelare som har konton på IG också, men där står det tydligt i infon att det är föräldrarna som sköter kontot.
      (Vad poängen är med det att de ens ska ha ett konto kan ju diskuteras dock..)

     Hur jävla äcklig och omogen får man va som en vuxen människa, du är faan pinsam!!! Skaffa ett riktigt jävla liv och väx upp för faan asså, snacka om att göra sig själv till åtlöje, har du hört talas om nätmobbning??? Det är såna som DU som gör många ungdomar övermäktiga och inte vet vad dom ska göra så deras enda är utväg är du vet vad, börja för faan o rannsaka dig själv o inse vad det är du håller på med, det här är inget annat än ett jävla övertramp ifrån din sida punkt!!!! Är så jävla förbannad så jag kokar, du ska va jävligt tacksam för att du inte skrev något om mina ungar för konsekvenserna av det hade du inte velat va inblandad i kan jag säga, ush fy faan skäms för din skull, kryp ner under den sten du kom ifrån!!!! Jävla äckel!!!

      Alltså Camilla, denna kommentar full med värdeord, hat och svärord, borde inte kommit igenom granskningen öht. Finns det inget filter som stoppar när max antal svärord uppnåtts?

   Word!! Natz! Tack ?

  Förstår det inte och vilket nöje har en fullt frisk vuxen av att följa ett barn de inte ens känner. Barn/ungdomar klarar av att hitta följare i sin egen ålder utan att vi föräldrar ska lägga oss i men kanske växer egot hos föräldern om deras barn har många följare, strunt samma vilka det är?

  Tycker så synd om barn som växer upp med influenser föräldrar. Ingen respekt för barns integritet. Tänker på Nikola, Kenzas son där han kommer ha tusentals bilder på sig själv på nätet när han blir större.

   Är betydligt värre med de som gör vloggs på sina större barn! Margaux hade nu ytterligare en video där barnet storgråter medan hissddörren är på väg att slå igen, och hon bara står där och filmar?! 🙁

   Förutom Margaux, som är den odiskutabla drottningen av att kränka sitt barns integritet, så är Dasha inte långt efter henne med sitt barn. Det är verkligen inte klokt att de utnyttjar sina barn på det här sättet. Dasha försöker ju härma Margaux (utan att lyckas) och det är verkligen tragiskt att se.. Att Kenza lägger upp så många bilder på sin bebis är faktiskt förvånansvärt – jag trodde i min enfald att hon hade mer integritet än så.
   Sist men inte minst; Forni som låter hela Sverige ta del av barnets sömn- och magproblem utan ett uns av tidigare reflektion kring faktumet att det som en gång publicerats på internet kommer aldrig att försvinna därifrån…

    Finns värre. Tanbyklara visar stolt upp sin brors son som är fyra år och har kissat ner sig på Gröna Lund. Hon tycker det är skitkul och jag tycker att det är riktigt vidrigt.

    När Dasha la upp en bildserie på sin sons nakna och nedbajsade rumpa och underliv tar ändå priset. Kritiken bemötte hon ”jag är hans förmyndare jag bestämmer vilka bilder som ska finnas på honom på nätet”.

   Där han dessutom suger på sin mors bröst.
   Ja, det är naturligt men vilken 15 åring vill se/andra ska se något så intimt?

   De har verkligen noll respekt.
   Ida som stämdigt får höra att sonen ser ”handikappad ut” (ushh, att ens skriva något sånt) men ändå väljer att fortsätta exponera sonen, det kan inte vara kul att läsa som tonåring. Kan inte heller vara kul när klasskamrater får reda på vem han är och hur folk spekulerat i eventuella diagnoser.

   Sen har vi Maggan med X som seriöst gör sitt leverne på sin son. Han har verkligen inget privatliv alls-vilket han inte behöver idag men om 10 år så låter han inte lika tacksam.

   Jag förstår bara inte vart modersinstinkten tar vägen, ni vet, att skydda sitt barn mot potentiella faror som lurat. Är det girigheten och den ständiga kampen om aty förbli relevant som trycker ned de biologiska instinkterna? Kanske förstår inte dessa människor, främst kvinnor, hur farligt det kan bli i framtiden eftersom de inte kan se sin följarskara fysiskt?
   Skulle Kenza sitta och amma mitt på T-C framför fotografer och känna sig lika trugg och bekväm? Skulle Ida låta sin son visas på den stora skärmen under ett stort event i Globen? Skulle Margaux låta sin son sitta i ett paradtåg med skyltar som pekar ned på honom ”Margauxs son” ?

   De har verkligen inget konsekvenstänk eftersom de förblindats av sin lilla pengarhungriga parasit som tagit över förnuftet helt!

   Sen undrr jag hur deras män/barnens pappaor bara kan stå vid sidan av och heja? Vart är alla ”Odds” som vill skydda sina barns intigritet till varje pris? Fan, Odd är en riktig förebild!!!

  Sjuka är ju oxå att man vill få sitt barn ännu mer knuten till sociala medier.
  Som om de inte räcker med dosen de garanterat fixar åt sig själva..

  Jag förstår inte hur influencers kan exploatera sina barn såhär. Tänker de inte på alla nätpedofiler som finns och mer därtill? Överjävligt.

  Engla-Freja?? Herregud.

   Wt ??

    Så himla onödiga kommentarer!!
    Vi pratar om barn här, kanske dags då att föregå med gott exempel bakom skärmen.
    Verkligen innovativt att dra WT -kortet så fort en får möjlighet…
    Fantastiska namn på fantastiska barn – som alla barn är❤️

     Så bra skrivet!!??

   Och Livia-Leonore. Gick precis in på hennes blogg för att kolla vem hon var…

    Mathilde-Isabelle också

    Engla-Freja, Tuva-Li, Emmy-Lou, Mathilde-Isabelle och Livia-Leonore…

  De har inget konsekvenstänk.
  Och sen händer något hemskt och jobbigt för barnet, via någon socialmediafunktion

  OCH DÅ!!!
  Då ska det varnas och uppmärksammas som att just de uppfunnit hjulet. När det egentligen är de som varit bak efter hela tiden.

   Nä. Det har de bevisligen inte. Kan inte hejda impulsen att sexa loss = många barn.

  Barnet ber att mamman ej delar bilder på sociala medier – men hon gör det ändå?? Alltså va

  Men snälla.. det är väl ändå upp till Madeleine, upp till mamman. Dottern ville väl antagligen få fler följare och tycker mamman det är okej så är det väl inget fel. Bestämmer du det? Hon är nog inte korkad utan medveten om att det kan finnas otäckingar och risker men de har nog koll. Konstigt att du inte skrivit om det andra som Madeleine skrivit om på sistone.

  Vad tycker du om det Elena Belle skriver om dig?

   Hon delar ju för i helvete en bild som hennes dotter sagt att hon INTE fick dela. Huruvida dottern vill ha fler följare eller inte är irrelevant!!!

    Hon skriver att dottern inte vill att hon delar just den bilden för att den har hon delat och då blir det pinsamt – hon tycker alltså det är pinsamt att dela samma bild. Läs igen innan ni går i taket vettja.

   Vad jag tycker? Förmodligen ingenting, jag brukar inte göra det.

    Du är pinsam. Bloggbevakning. Haha fyfan vad pinsam. Och vet du vad? Sköt dig själv. Och skit i andra. Puss!

     Wow. Vilken burn.

   Vad har Elena, som skaffade ett instagramkonto till sin ofödda dotter och som är en stage mother in the making, att säga om Camilla?

    Ungefär det som många andra tycker och uttryckt – att hon är mobbare och hycklare.

  ”den här bilden fick jag egentligen inte dela” säger ju allt.

  Jag såg dokumentären om ”Kapten Klänning” det var enkelt för honom på den tiden, tänk då hur det är nu.
  Bara för att man är en förälder som är influenser och tycker sig ha ”koll” och vill lära sina barn sociala medier betyder inte det att barnen går säkrare eller så. Sedan ska föräldern sitta och bli förbannad och ledsen, då andra vuxna idioter skickar elakheter till barn på Instagram. Det är ju föräldern själv som öppnat den ”gyllene dörren” eller om man vill vara ännu tydligare, kastat ut sitt barn åt vargarna.

  Precis som du säger, vill man som förälder att ens barn överhuvudtaget ska ha vuxna följare som det inte känner?

   Jag har en dotter, jämnårig med Madeleine Ilmruds, och hon har instagram, men jag har stenhårda krav att sidan ska vara privat och vänförfrågningar får endast godkännas i samråd med mig (om det inte är uppenbara vänner, släkt och familj).

    Jag har precis samma upplägg. Tack och lov är dottern väldigt duktig med och följa detta, annars hade instagram plockats bort från hennes telefon illa kvickt.

    Har ni koll på de andra kontona de har då?? Som de håller hemligt ?
    Bara ett tips. OCH det faktum att ni inte vet om de här kontona är för att, ta daaa, de är hemliga för päron.

     Det är ju bara att kolla deras telefon?

      Är ju bara för kids att logga ut om de har ett hemligt konto? ? Logga bara in för att kolla kontot och sen ut så vet föräldern inget.

    Samma här och hon får inte ha sitt efternamn på någon social media.

    Hon heter t ex

    Lisa Fotboll på alla konto?

    De flesta har mamma-pappa-släktkonton OCH ett till konto ni inte känner till.

    Så ni vet ?

  Så märkligt!
  Madeleine Ilmrud har i de senaste inläggen skrivit om hur hennes son blivit misshandlad (enligt mina källor är denna son rätt rapp i käften och tämligen främlingsfientlig) och skriver hur barnen är det viktigaste som finns, hur hon ställer upp för dem alltid, hur hon ska slåss på barrikaderna för deras skull… och ÄNDÅ gör hon så här! Skapar trafik till sin 12-åriga dotters instagram (i ett litet samhälle som Motala skulle jag valt att lega lågt efter ovannämnda händelse) och delar dessutom en bild som den stackars flickan inte vill ska delas.
  Men lycka till att kommentera Madeleine Ilmrud, du får bara slängt i käften att du är dum i huvudet, typ.

   På vilket sätt har skvaller och rykten om huruvida han eventuellt är rapp i käften och ”tämligen främlingsfientlig” någon relevans i sammanhanget att han blivit misshandlad? Jag förstår inte riktigt, ska han skylla sig själv som blir utsatt för våld menar du?

    Nu är det ju ingen som vet sanningshalten i den påstådda misshandeln och huruvida sonen är helt oskyldig är inte min uppgift att bedöma. Jag tror polisväsendet är mer lämpade.

     Du menar att han kanske hittade på misshandeln, att den aldrig ägt rum?
     I så fall tolkade jag det fel. Jag trodde du menade att det var rätt åt honom.

      Det är aldrig rätt åt någon att bli misshandlad oavsett vad!
      Våldet var troligtvis inte oprovocerat.

       Jo, det finns faktiskt tillfällen där våld är nödvändigt men fortsätt du i din låtsasvärld.

  Sjukt. Dessutom 13-årsgräns på Instagram.

  Madeleine Ilmrud är väl inte direkt känd för att tänka särskilt långt. Hela hon framstår som extremt obegåvad och pinsam. Vi bor i samma område som dem så springer på dem rätt ofta. Ganska roligt också att se när hon skriver om staden här, hur centralt de bor och hur nära ner till vattnet de har haha. En liiiten smula överdrivet, minst sagt!

   Madeleine?

   Åh så pinsam! ?

  När jag var liten och internet var nytt var de vuxna helt tokiga med att predika om allt man absolut inte fick göra på internet. Jag vet att min mamma hade någon teori om att om jag lade upp bilder på mig på Bilddagboken kunde någon sno bilderna och sedan klistra in en naken kropp, fast med mitt ansikte och sälja till porrsidor. Varför porrsidorna nu ville ha en finnig tonårings ansikte förstod jag aldrig…
  Idag är det samma vuxna som delar ALLT(samt blir scammade för att de skriver in sina kontonummer på suspekta sidor). Barn och barnbarn fotas, filmas och taggas i ett kör och man kan absolut inte åka någonstans utan att checka in, skriva fyra statusuppdateringar och lägga ut 35 suddiga bilder.

   Det var bättre på tiden när bara programmerare och gamers hängde på internet

   Skämtat du? Mina och mina kompisars föräldrar hade noll koll på vad som hände på Internet. Msn, snyggast.se, playahead, fyfan vad många dick pics, snusk och obehagliga meddelanden man fick.

    Mina föräldrar var som hökar så fort man satt vid datorn. ”vem pratar du med, vad säger ni, du skickar väl inga bilder? Vilken sida är du på nu?” Det här var på tiden man använde Altavista för att kolla upp saker och alla hemsidor var skrivna i comic sans. Fanns inte jättemycket kul att göra på internet ens.

  Internet är inte en trevlig plats och vem som helst har tillgång. Sluta sälja era barn så billigt, herregud.

  Tyvärr finns det många skumma typer. En bra förälder skyddar och är rädd om sitt barn. Bra inlägg camcam.

  Är med i en grupp på Facebook (träningsglädje och inspiration) där en pappa lägger upp massor med bilder på sin dotter (hon är 13!!) och uppmanar folk att följa hennes insta. Jag kollade vilka som följer den, det är majoritet män i 30, 40 och 50 års åldern! Så jävla ofräscht, är en del avklädda bilder, fräscht att som pappa uppmana män att flukta på hans minderåriga dotter. ?

   Fanns en tråd på familjeliv för många herrans år sedan där pappor satt och skrev inlägg om sina döttrar men främst om deras vänner, hur fräscha och snygga de var, skrev om deras kroppar och vad de tände på. Så jäkla äckligt…. ? Men det kanske är vanligt att pappor kollar in sin döttrars vänner?

   Du borde anmäla barnets konto.

  Kommer ni ta bort casino-reklamen? Märkligt att den får vara kvar här, känns inte helt moraliskt, oansvarigt men jag antar att det handlar om att tjäna stora pengar. Usch den stör och man blir ledsen av att se den. Ta bort den!!

   Nyheter24 har valt att göra reklam för casinon. Och det verkar inte som att de ändrar sig

   ad blocker

  Ilmrud är väl inte den vassaste kniven i lådan direkt. Det vet ju alla som känner till henne i Motala.
  Skaffar barn efter barn. Exploaterar dom och tjänar pengar. Frågan är vad hon ska göra när barnafödandet är slut.
  Blev det något med lokalen som dom renoverade förresten? Hon skulle ju komma hemifrån och jobba.
  Och vilken normal vuxen vill följa hennes 12-åring? Totalt ointressant.
  Storhetsvansinne!

   Fast så mycket pengar tjänar hon ju inte, de har ju förekommit med betalningsföreläggande flera gånger i den där tidningen Justitia, som publicerar sådant, en officiell tidning som vem som helst kan läsa i. Eller så är de bara extremt slarviga med att betala sina räkningar.
   Tycker det är fullständigt vansinnigt att exploatera barn eller uppmana vuxna att följa ens tolvåring.

    Förmågan att betala räkningar i tid står inte alltid i relation till inkomst.

     Nej, precis som jag skrev. För de allra flesta med god inkomst räcker det dock med en påminnelse, inte att det går hela vägen till betalningsföreläggande.

    Vem fan läser en sån tidning? Fy vad obehagligt osmakligt!

   Är man inte den vassaste kniven i lådan för att man skaffar ”barn efter barn”? ???Stackare…??

    Nä, det tycker jag nog inte.

  Fru Reinhold bygger hela sin karriär på just barnen och tar med dem på ”Meet and greet”-event. Barnen har självklart egna instagramkonton, skötta av mamma, och båda barnen är under 10 år. Det finns massor av fankonton till familjen och majoriteten av följarna verkar vara barn ändå är det massor av samarbeten på Fru Reinholds kanaler i form av produkter som riktar sig till vuxna. Förstår inte hur man kan vilja exponera sina barn så otroligt mycket, det är varje dag, hela tiden, youtube, instagram, storys, aldrig någon paus.

  Sanna Guidetti (fd Dahlström) verkar ju inte heller ha några problem med att fläka ut sina barns privatliv på sociala medier.??‍♀️

   Jag bloggade en gång i tiden för länge sedan, en dag när jag och dottern, då 3 år gammal, var ute och gick så cyklade en mamma och hennes dotter förbi och så hörde jag ”såg du vem det var?”. Det kändes väldigt olustigt att några som vi inte kände visste så väl vilka vi var. Även om jag förstod att okända skulle kunna läsa bloggen så var det först då jag insåg hur knäppt det faktiskt var, jag gick hem och stängde ner bloggen. ?

  Mirka har gjort samma flera gånger.

  Hej du bakom bloggbevakningen.

  Vet du hur ledsen du gjorde mig med det här inlägget ? Det här var mitt konto, och jag ville visst att min mamma skulle lägga ut den där bilden men precis som hon skrev så skojade jag!

  Och på grund av ditt blogginlägg och dina följare som alltid verkar gottar sig i andras olycka så har nu instagram blockat mig från mitt konto! Jag är så ledsen över det. Jag fyller faktiskt 13 nu och min mamma ansvarar för kontot än så länge. Jag skulle aldrig få hänga på nätet hur som helst.

  Det finns många barn som har instagramkonton som deras föräldrar sköter. Kolla tex Reinhold familjen, hennes dotter har över 40k på instagram och hur gammal är hon?

  Och en annan sak till dig som skriver den här bloggen! Det är inte så kul att läsa här vad NI SKRIVER OM MIN MAMMA!!! Det gör mig ännu mera ledsen. Jag är med i kamratstödjargruppen och jag hatar mobbning och det du gör nu är att bjuda upp till mobbning och hat.

  Tänk om någon skulle skriva om din mamma eller pappa, det skulle inte vara så roligt va?

  Jag vill inte att du skriver om mig eller lägger upp mitt namn någonsin på din blogg mera! Hoppas du respekterar det.

  Hälsningar Engla-Freja

   Nu är ju din mamma en offentlig person, och har valt det själv också. Tycker du att t.ex tidningar ska sluta skriva om henne också?

   Sen är det väl bara att skaffa ett nytt IG-konto när du är 13.

   Madeleine?

   Oavsett vem det är som skrivit kommentaren
   är det inte okej att uppmana vuxna att följa barns Instagram-konto. Dina följare ska vara vänner och släkt. Inte okända vuxna!

    Precis så ska det vara. Inte några medelålders ska följa en 13 åring. Skärpning!

     Men skärpning på dig själv för det är inget du bestämmer, eller? Varför skulle det vara så fel och konstigt om vuxna följer barn? Det är inget konstigt med det, det behöver inte betyda något fel på något sätt. T ex så kanske Maddes vuxna följare tycker det kan vara kul att följa dottern också, gillar man att följa familjen så kan ju det vara trevligt… Det finns många som delar mycket innehåll på sina barn tex Margaux, Calle Schulman, Katrin Z är det konstigt då att vuxna gillar att se inlägg med deras barn, är det fel också?

      Ja det är konstigt oavsett familj? Duh.

    Men Malin för f-n lägg ner!! Du bestämmer väl inte att hennes följare ska vara endast vänner och släkt, om Engla-Freja och hennes mamma tycker det är okej att okända vuxna följer henne så är väl det inget fel. Det avgör de och inte du Malin!!

    Bra skrivet Engla- Freja! Heja dig!

     Tycker du verkligen att det är lämpligt att barnet tar sin mammas strid?

     Dessutom, vilken förälder låter sina omyndiga barn läsa BB?

     //Moa

      18 för att få läsa på Bloggbevakning? Really? ?

       Allstå den där mamman vill ju bara ha massa sponsringar och barnet tror att det är fett coolt att ha massa följare dagens samhälle alltså allt kretsar runt sociala medier och dom är bara så pinsamma som om att kontot kommer tas hand om av hennes mamma det skriver dom ju bara och hon har ej skrivit den där kommentaren helt själv märker man ju att man ens orkar bry sig det finns nu en regel att man ska va över 13 vad är då det svåra skaffa inte ett Instagram konto det kommer inte bli bättre och ni kommer vara bort glömda om ca 2 år ändå

        .

   Att din mamma inte förstår att hålla dig ifrån sociala medier när du inte ens har åldern inne känns sorgligt.
   Bara för att din mamma säger en sak så behöver det ju inte vara rätt. Hämta bekräftelse från något annat håll istället för från Instagram och dylikt.
   Ps Du måste ha väldigt bra betyg i Svenska. Skriver som en vuxen 🙂

    Eller hur? formulerat exakt som om det var mamma som skrev… så tokigt☺️

   Patetiskt Madde! Solklart att detta du som skrivit det här.

    Det var bra skrivet iaf! Många patetiska kommentarer här däremot, galenskaper och bittra elakingar här är vanligt förekommande här. Skrämmande och tragiskt.

     Det är åldersgräns av en anledning. Jag har svårt att tro att en tolvåring skrivit ovanstående men det finns ju inget sätt att veta det säkert.
     /En tjej på 11 jordsnurr ???

     (Nä, jag ljög – jag är 35 och ett halvt).

   Hett tips Madde: Du kanske inte ska låta din dotter läsa den här bloggen om den gör henne ledsen, hon kanske ska hålla sig till sådant som är mer passande för hennes ålder istället!

   Oh, herregud…. VART är föräldrarna? På riktigt.

   Forstar om du inte ar glad nu. En dag kommer du Barn ska inte ha vuxna okanda foljare, sa ar det bara. Vuxna reagerar for att de bryr sig. En del har sjalva rakat illa ut, eller varit nara att gora det, jag ar en av dem. En del har turen att slippa. Men vi vet inte. Vi som reagerar vill val, tro mig. Det ar inte ok med alla negativa kommentarer om din mamma eller dig, verkligen inte ok. Men glom inte att vara radd om dig, snalla snalla!

   Bloggbevakning skriver om vad som händer på sociala medier och din mamma är en offentlig person som medverkat ihop med er barn både i tv och på sociala medier.

   Jag tycker det är väldigt tråkigt att höra att du är ledsen Engla-Freja, men i detta fallet tycker jag följarna som kritiserat din mamma har rätt i sin kritik.
   Du har inte fyllt 13 år och varför vill du och din mamma att vuxna främlingar ska följa ditt konto?

   Ett gott råd till dig. Var rädd om din integritet och det lilla av ditt privatliv som ännu inte exponerats.

   Du är en toppentjej! ?

  Men lilla gumman då!????

  Jag kommenterade på mammas Instagram kritiskt om detta och då efter en stund /några svar blockerar hon tydligen mig….

   Det är inte lätt att få kommentarer godkända på hennes blogg. Minsta lilla kritik = blockerad ifall hon inte har en dräpande kommentar på lager.

  Då får ni tex oxå göra så att fru Reinhold döttrar oxå inte får ha instagram. Bägge hennes döttrar är under 13 år.

   Är väl inte ”vårt” ansvar att stänga ner ungars konton. Summan av kardemumman är att föräldrarna ska ta ansvar för sina barn. 13-årsgränsen är enligt mig alldeles för låg, borde vara minst 15.

  Uchs och uppmuntra sin dotter till fler följare. Inte riktigt friskt det där. Men med så många syskon får hon nog inte tillräckligt med uppmärksamhet i familjen.

   Så det har med antal syskon att göra menar du? Och Penny och Reinholds, de har inte så många syskon väl? Barn tycker det är kul med instagram och att ha många följare, inte svårade eller värre än så. Era äckliga elaka kommentarer är så mycket värre för barn, tänk på det.

    Min kritik riktar sig enbart mot barnets (jag skriver inte ens hennes namn) föräldrar i det här fallet.

     Vad har det med saken att göra, vilken patetisk bortförklaring? Även om du inte skriver hennes namn så syns ju hennes namn i inlägget, och det är pga ditt inlägg som kontot anmälts och stängts ner och det gjorde flickan ledsen.

      Men hon är 12 år? Det är bara att leva med det faktum att IG har 13-årsgräns. Det är ju bara att skapa ett nytt konto när hon är 13.

     Men är det helt lämpligt du har dotterns kontonamn synligt i inlägget? Tänker på att skydda henne från ”alla oss”..

    Det här kanske inte är rätt plats för barn, tänk på det?

  Det finns massor av ”kända” barn som har instagram även om det är under 13 år

   Det är fortfarande 13-årsgräns, gäller även kändisar.

  Slutade läsa Madeleine Ilmruds blogg för flera år sedan då jag bara irriterade mig på henne som person.
  Hon är en sådan person som drar igång projekt efter projekt utan att avsluta och samlar på epitet för att stärka sitt ego.
  Hur gick det med PT-utbildningen? Nagelskolan? Ateljen där det skulle målas och fotograferas?
  Nej, du är ingen konstnär bara för att du kluddat några ugglor på vit canvas, inte heller fotograf för att du äger en kamera och tar lite bilder.

  Synd bara att det enda projektet som verkar gå bra är barnalstrandet…

   Också reagerat på alla dessa projekt hon drar igång.. för att inte tala om alla djur dom skaffar. Visst alla gör som dom själva vill men får inte ihop ekvationen 11 barn, och hur många hundar va de nu, 4? Inte dåligt å rodda allt detta..

   Men fy fan vilka trista människor ni är och vad tråkigt det borde vara att sitta i era kläder när ni inte har något annat mer väsentligt att gå och tänka på?! ”Synd bara att det enda projektet som verkar gå bra är barnalstrandet” vad är du för en människa?! Hur kan du sitta och uttrycka dig om det? Synd? För vem då? Dig eller? Riktigt riktigt sjukt att du förmodligen är dubbelt så gammal som mig och sitter och lämnar sådana här kommentarer.

    Vad har min ålder med saken att göra?
    Men visst, om du är 17 år så är jag dubbelt så gammal som dig.

    Jag tycker att det är beklagligt att MI och hennes man fortsätter att skaffa unge efter unge. Anser inte att det är sunt att ha 10+ barn av flera olika anledningar, i detta fallet då de faktiskt haft en massa problem i sin relation och gått isär flera gånger men ändå skaffar fler ungar.
    Tror heller inte att det blivit så många om det inte hade varit så att Madeleine bloggat och tjänat pengar på att exponera dem i sina sociala medier.

   Om man har problem i äktenskapet ned otrohet och dylikt så räddar man äktenskapet med ytterligare ett dussin barn.
   Stackars barn säger jag bara ?
   När blir de sedda och hur kan de få rum i detta lilla hus?

   Du glömde ’ musikalisk’ för att hon klinkat lite piano och handbollsspelare ( eller om det var fotboll).
   Inredningen är ’ dussinvara’ av var och varannans hem, men liiite efter alla andra.
   Irriterar mig även på den illa dolda främlingsfientligheten när man själv är typ den största bidragstagaren av alla.
   Ut o jobba istället för att skaffa unge efter unge….

  Gizmolina har även hon uppmanat sina läsare att följa hennes unga dotter på instagram. Dotterns konto är dessutom öppet, något jag som förälder Aldrig skulle tillåta!

  Jag förstår inte alls hur vuxna människor kan skriva såhär om andra människor!? Är ni avundsjuka? Eller känner ni er frustrerade? Lärde ni er aldrig om hur man förebygger mobbing? Hoppas inte ni som sitter här och skriver har barn. Om ni mot förmodan har barn hoppas jag att ni lär dom respektera andra människor bättre än vad ni själva gör ?

  Du borde lägga lite vikt i din formulering. Människor som är nyfikna? Är människor som skickar dickpics nyfikna?! Visst kan det vara moraliskt fel att uppmana sina följare att följa sin 12-åriga dotter. Men är det hennes dröm så är det hennes dröm och inget för dig att dömma. Jag hoppas verkligen att du tar dig en titt i spegeln och att du inte lär ut dina barn det som du sysslar med. Att hela tiden granska och hitta ting att nedvärdera. Zara Larsson tillexemepel? Hur gammal var hon när hennes konton började explodera av följare? Nä fy vilket ledsamt arbete du har. Speciellt när du helt sonika får det att verka som att du tycker att det är helt okej av främmande män (eller kvinnor) att ”av ren nyfikenhet” klicka sig in på små flickors konton.

  Har ni inget annat att göra än å peka med hela handen att Madde nu gör så mycket fel hela tiden ? man blir ju så trött på alla perfekta människor som aldrig gör fel detta är skrattretande ?? låt Madde bestämma själv över sina underbara ungar ? vill hon skaffa 20 barn, 35 djur och 228 projekt så får hon väl det eller har jag fel? Heja Madde ? #densvenskaavundsjukan #folkharingetliv #måstepåpekaandrasförattmåbra ?

   Madde kan göra vad hon vill med sitt vuxna liv men det är hennes ansvar att skydda barnen tills de fått ålder och förstånd nog att kliva in i vuxenvärlden.

   Verkligen inte avundsjuk…

   +hashtagsen är av Anna Book-kvalité !
   ??????????

  Säger bara stackars stackars dessa barn till bloggare som livnär sig på att hänga ut barnen i sociala medier.
  Att sen låta sin 12 åriga dotter ta striden på bloggbevakning är helt galet sjukt, vad är det för föräldraskap? Borde oroanmälas!

   Tror inte att dottern skrev kommentaren dock ?‍♀️

   Det är inte Engla-Freja som kommenterar härinne, det är nån som utger sig för att vara tjejen. Det kanske är Maddepadde själv som är inne och kommenterar.

  Tycker att Camilla gör helt rätt i att ta upp detta. Hur dum får man vara som förälder? Allt detta är så dumt på så många plan. 1. Åldersgränsen ÄR 13 år. Basunerar man ut på sitt eget öppna Insta att ens 12-åriga barn har ett konto så får man ju banne mig skylla sig själv. Hur korkat? 2. Om man nu ändå tillåter sitt barn att ha Insta, vilket jag givetvis förstår att väldigt många gör, så ska givetvis inte profilen vara öppen. Fattar man inte konsekvenserna/riskerna med ett öppet konto? Hallå liksom? 3. Att dessutom uppmana okända vuxna/barn att följa ens barn det är för mig så obeskrivligt korkat så jag orkar inte.
  Att människan sedan har drösvis med barn som uppfostras i samma noll integritet-anda är ju skrämmande. Så jäkla oansvarigt rent ut sagt. Jag har två barn och har fullt sjå med att kolla vad de gör på nätet och försöka vägleda dem i rätt riktning. Hos massproducerande Ilmrud verkar det ju däremot inte finnas några gränser whatsoever. Tragiskt!

  Är det någon Motala-bo som vet mer om misshandeln av hennes son? Stämmer det att han är en lugn kille och att det var helt oprovocerat? Det vore intressant med fler perspektiv då det blivit en så stor grej.

   Inte lugn

    Vill du utveckla?

  The Swedish Family tar väl ändå priset, tillsammans med Reinholdts. Deras karriärer är ju totalt beroende av att använda sina barn och deras barndom för pengar och uppmärksamhet.

  Engla Freja är ju ändå så gammal att hon kan bestämma själv, stackars de andra små barnen som inte ens vet om att de har instsgram

  Engla-Freja är ju iallafall 12år, tycker det är skrämmande det som Familjen Reinhold gör, hailey är 8år o Chloe bara 4år, o deras egna instagram är bara reklam för familjen o samarbeten. Hur kan detta vara godkänt? Är de ens inne själva något på sina egna konton? Vet den lilla flickan vad instagram är?

   Hahahahah verkligen inte, men lätt o hitta på saker

   Tyvärr sant Oliver näst äldre sonen bor hos pappan på heltid nu. Och år av drama i den familjen med otrohet.

    Hemskt hur hon i flera år varit otrogen och haft en älskare bakom ryggen på sin man Micke. Undra om han är medveten om att en av döttrarna inte ens är hans egna utan älskarens kött och blod. Finns ingen som skapar så mycket drama eller ljuger mer än den kvinnan. Hur kan man leva med att man skaffar barn med en annan man under tiden man är lyckligt gift med sin man?

     Är detta verkligen sant? Hört de ryktesvägen nämligen..

      Så sant som det kan bli tyvärr..

       Har allt detta något som helst att göra med de som varit mellan henne å hennes ”fd vänner”. Va ju något tjafs med My Martens, Maggan Graaf, Mirka, och Therese Wickman? Va ju nån stor hemlis som ingen verkar vilja outa ?‍♀️ Har för mig de rörde Micke? Kan ha fel.

       Hm pappan i huset har inte heller rent mjöl i påsen.

  Att hjälpa är det enda sättet att erbjuda evig kärlek i världen för att vara nära Gud och det är vad som är mycket viktigt. Varje person som behöver ekonomisk hjälp har en logisk anledning. För att göra detta gör vi investeringar och erbjudanden av lån, snabba och garanterade lån tillgängliga för alla människor med möjlighet att återbetala den. Räntan är 3% med mycket enkla termer som hjälper dig att starta ditt eget företag. Våra överföringar är försäkrade av banken för säkerheten av transaktioner. Så om du behöver en ekonomisk, vänligen kontakta oss för mer information.

  Epost: georges.matvinc@gmail.com
  WhastApp: +33 756924191

  Att hjälpa är det enda sättet att erbjuda evig kärlek i världen för att vara nära Gud och det är vad som är mycket viktigt. Varje person som behöver ekonomisk hjälp har en logisk anledning. För att göra detta gör vi investeringar och erbjudanden av lån, snabba och garanterade lån tillgängliga för alla människor med möjlighet att återbetala den. Räntan är 3% med mycket enkla termer som hjälper dig att starta ditt eget företag. Våra överföringar är försäkrade av banken för säkerheten av transaktioner. Så om du behöver en ekonomisk, vänligen kontakta oss för mer information.

  Epost: georges.matvinc@gmail.com
  WhastApp: +33 756924191

   Alla vet ändå att detta är bluff. Scam!

  Nu har ungen redan ett nytt konto som mamman ber alla sina följare att följa. Det tog inte många timmar…

  Jag vet massor av folk som har insta fast dem är under 13 år. Visst dem har privat konto men ändå. Jag själv följde henne och hon la inte ut något opassande osv. O hon har själv sagt att det är hennes föräldrar som sköter kontot. Och föräldrarna följde även det kontot så jag tror allt att dem har kontroll. Och att folk nu anmält kontot så det försvunnit tycker jag inte är okej. Jag hoppas allt detta löser sig och att vi litar på att föräldrarna har koll. All kärlek till Engla -Freja<33

   *de
   *de

    Ojdå, såg nu att jag skrev fel. Tack för att du skrev det.

  Vi har blockat vissa appar på mitt barns mobiltelefon. Barnet har redan råkat ut för äckel som vill ha nakenbilder.
  Det är polisanmält, så klart. Och så har vi låst mobilen till då när vi vill att barnet ska få använda den eller inte. Man kan ställa in klockslag. Iaf på gamla iphone 7.

  Hur kan man anmäla konton som tillhör barn under 13 år? Försökte kolla men ingen av de orsaker varför man vill anmäla kontot passar in i detta ändamål.

  Ja nu har Ilmrudskan skaffat ett nytt konto till tjejen.
  Det är nog så att hon borde tänka sig för både en och två gånger innan hon hänger ut barnen eller skaffar konton till dem.
  Det är ett evigt skryt om hur duktiga och vackra ungarna är och bara sättet hon hänger ut dem på kan faktiskt vara orsak till att de mobbas.
  Madde tycks inte fatta att de blir utsatta.
  Hela familjen blir utsatt,
  Som vuxen kan man tåla kommentarer om både det ena och det andra men barn ska inte behöva utsättas för detta.
  Tycker hon skulle sluta skaffa barn och börja arbeta när ungarna är på skolor / förskolor.
  Hon blir tydligen inte rik på bloggen och Mickes lön lär inte räcka långt när det hela tiden ska målas och repareras.

   Och hon hoppas att E-F kan få lika många följare som innan. Som att det är allt som räknas. Antalet följare på Instagram. Som är vuxna, som dom inte ens känner?! Ja det finns tydligen skilda åsikter om vad ”göra allt för sina barn” innebär.

  Familjen Ilmrud går över alla gränser. Pappan i familjen har lagt upp en bild på insta där sonen ligget på akuten uppkopplade i EKG. Varför lägger man ut en sådan bild? Finns det ingenting som är privat i den familjen. Vad är det som säger att dessa barnen Ilmrud tycker det är okej som vuxna att hela barndomen ligger utfläkt på nätet? Men så länge det handlar om pengar så är tydligen allt okej.

  Detta är en jätteviktig debatt, som tyvärr får fel fokus när enskilda personer blir uthängda. Ja de är helt vannisne att uppmana sina till största del vuxna följare följa ett barn. Dels för att ett barn inte förstår helt till fullo sociala medier. Ex hur bilder kan spridas, näthat osv osv. Samt att även om man tycker att man har en bra relation till sitt barn, och är övertygad om att barnet kommer berätta om konstiga personer som börjat skriva. Är pedofiler mästare på att manipulera, varför göra sitt eget barn till måltavla? . Vi har även sett flera exempel på stalkers som går för långt. De är även vannisne att ett barn vill ha många följare. De ska vara helt irrelevant. Varför inte lägga ned all den engerin på att lära dom om integritet. De ska inte vara viktigt, oavsett ålder, att ha många följare och få likes. Ja de är så influenser kan leva sina konsumtionsliv. Men de är fortfarande vannisne. Jag kan inte förstå hur man vill introducera sina barn till den världen. Och ja de är klart att man gör allt för sina barn. Men i vissa fall kanske är det att vara vuxen. Jag har 3 barn. 10, 4 och 2. Dom vet inte vad Instagram är. Jag delar inte bilder på barnen på Facebook. Har ett stängt insta konto med få följare där jag delar bilder ibland på barnen. Men även de är ju fel. Dom minsta kan jag inte fråga om lov för de förstår inte. Den äldsta frågar jag och när han säger nej är de nej. Men jag känner att man fumlar. Jag vill inte att mina barn ska vara en del av sociala medier. Men samtidigt vet jag den äldsta snart kommer bli utanför om han inte får. Jag minns Lunarstorm och hur en vän där fick skriva meddelande som hora på väggen. Hur är de idag då man kan matas med den infon på snappchat, insta, fb med mera med mera. Nej, som sagt. Istället för att lägga energi på att ordna barnen konto på insta. Lär dom om integritet.

  Hm, nu räcker det kanske? Jag skrev själv en arg kommentar om dotterns Instagram här, vilken jag gärna skulle radera nu, men det går ju inte. Tycker också sista dygnets agerande av Ilmrud är fel, men det här kommentarsfältet spårar ju? Minst ett av barnen läser säkert, eller någon av deras skolkamrater. Och vissa av er skriver saker som att ett av barnen har annan pappa? Snälla, plantera inte de funderingarna i ett barns huvud! Har varit med om liknanade spekulationer som barn och det var inte kul.

  Jag tycker också synd om barn till influencers, men det här är nog inte vad de behöver. Det är väl rent teoretiskt inte omöjligt att det stämmer, men barnen behöver knappast få veta det här.

  Haha nu har hon ju lagt ut att hon vill att du hellre skriver om misshandeln av hennes son ??‍♀️ Inget är ju privat för denna familj, blir riktigt ledsen att barnen påverkas av att föräldrarna Inte har nog med vett i skallen.

   Håller med dig. Misshandeln av hennes son ska ju upp i rättegång och då får man väl se vad som framkommer där.
   Allt har två sidor och kanske kan man skriva om det efteråt.
   Madde vägrar ju tydligen ens ta ett möte för nu ska polisen utreda. Om det väcks åtal kommer ju så småningom en rättegång och en dom. Fram till dess är tyvärr även de här killarna att betrakta som oskyldiga.
   Hon kan föra sin egen strid tycker jag.
   Varför skulle Bloggbevakning skriva om nåt man inte vet nåt om.

    Eller hur! Fler än en oberoende källa säger ju att det inte var oprovocerat så återstår att se.

     Fast blir det verkligen rättegång när ungdomarna är under 18 år? Ja det blir intressant som sagt det finns ju alltid två sidors version. Har svart att tro att dessa killar (vilket var fruktansvärt fel gjort att misshandla ) ger sig på killen helt utan anledning. Rapp i käften och främlingsfientlig skrev någon som kände till killen att han var så ja detta lär ju komma fram då under rättegången.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.