Amanda Schulman bjuder in främlingar till dotterns öppna profil på Musical.ly

Det är dags att respektera denna personlighet, att respektera hennes integritet. Det är en sak att blogga om sin bebis, den typen av bloggande handlar ju framför allt om hur jag som pappa tacklar föräldraskapet. Men vi har nu kommit till en punkt där bebisen snart är en flicka och jag tycker att hon ska få bli det ifred.//Alex Schulman.

Kommer ni ihåg när Alex Schulman lät bloggen ”Att vara Charlie Schulmans pappa” gå i graven för att respektera dotterns integritet för att låta bebisen få bli en flicka ifred?
Herregud, så sunt det lät i en tid då varenda unge ska fläkas ut till höger och vänster på sociala medier och ha egna Instagramkonton innan de ens fått navelsträngen klippt.

Japp! Sunt så det förslår men allt det verkar numera vara utslängt genom fönstret!
Vik hädan alla moraliska betänkligheter gällande att exponera sina barn helt ohämmat på sociala medier.
Nu ska det nämligen raggas följare till dotterns konto på Musical.ly eftersom mamma gärna ser att vuxna främlingar från hennes egna följare sitter och tittar på henns dotter när hon dansar och mimar till kända låtar.
För inte tror väl Amanda – eller Alex för den delen –  att deras följarskaror består av mängder med 12, 13-åringar som bara väntat på att få följa deras dotter?

Jag skulle inte ens låta någon få följa mina katter så pass intimt på sociala medier som Musical.ly kan bli för barn.
Kalla mig moraltant om ni vill men så jobbar jag!

Musical.ly är en av apparna där det florerar absolut mest näthat och att ha en öppet profil är som att skicka inbjudningskort till hela världen att komma in och sprida precis vad för skit som helst om de så önskar.
Detta basunerade alltså Amanda Schulman ut till sina drygt 146 000 st följare på Instagram. 
Gör en snabb sökning på ”musical.ly näthat” om ni inte tror mig. Där vill alltså Amanda Schulman ha in sin dotter med en öppet profil.
Eller läs den här artikeln om den pappa som upptäckte att hans sjuåriga dotter uppmanades att skicka nakenbilder till en man i appen.

Snälla föräldrar!
Att era barn inte förstår vilka faror som finns på sociala medier är inte så konstigt men det är er förbannade skyldighet att göra det och skydda dem! Och gör ni inte det så skaffar ni den information ni behöver – den finns på nätet – innan ni låter dem ladda hem appar, skapa konton eller bjuder in era 146 000 vuxna följare till er dotters konto.
Det mesta som finns på nätet är fantastiskt, spännande, informativt och toppen men allt är inte det tyvärr. Man kan inte skydda sina barn mot allt – då skulle man behöva ha dem inlåsta 24/7 – men att mer eller mindre erbjuda dem till alla som är nyfikna av olika anledningar är bland det dummaste jag hört.
Och dessa människor arbetar med sociala medier?

Och som en sista moralkaka innan jag sätter punkt.
De farliga här är inte bara att Amandas dotter har en öppen profil som vem som helst kan gå in och följa henne på, utan också vad det här skickar ut för signaler.
Många av de som följer Amanda tycker förmodligen att hon har KOLL! Och om Amanda Schulman tycker att det är okej att hennes dotter har en öppen profil på Musical.ly och till och med bjuder in främlingar till den så måste det ju betyda att det är det även för deras barn.

Men NEJ! De signaler Amanda skickar ut här är inte okej. Det finns ingen som helst anledning för små barn att ha öppna konton på sociala medier – särskilt inte på sina egna telefoner!

Tack för tips om detta!

88 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Och jag som har svårt att visa min bebis på fb o insta… ?

   Samma här

   Lägger heller inte upp bilder på barnen på sociala medier, anständiga bilder tagna på typ långt håll där man inte ser deras ansikten. Och då har jag ändå låst konto på Instagram och väldigt privat profil på FB.

    Anständiga = annat än

     Dvs anständiga!

  Här vill jag gärna att ni läser om era barn använder musical.ly, dettta fick jag från barnens skola i veckan ”Hej alla vårdnadshavare!

  Det har kommit till vår kännedom att polisen har fått vetskap om en användare i appen ”musical.ly” som inte har ett gott syfte då hen kontaktar ungdomar. Appen ”musikal.ly” går ut på att man lägger upp små korta filmklipp när man t.ex. dansar. Det finns även möjlighet att ge varandra kommentarer och det finns en ”community” där man skriver till varandra. Polisen ber er vårdnadshavare att prata med era barn om sociala medier i allmänhet och de olika appar som finns på marknaden då det tyvärr är vanligt att vuxna söker kontakt med barn i fel syften. OBS! Viktigt att ni tar reda på om ert barn varit i kontakt med en person som kallar sig för @jaghetersam05 alternativt följer användaren, när det gäller ”musical.ly”. Användaren uppger sig att vara en person som han/hon inte är. Användaren har inget gott syfte med de kontakter som han/hon tar. Om ert barn varit i kontakt med användaren eller följer användaren så vill polisen att ni kontaktar dem. 

  Kontaktperson: Jennie Newman/Molneryd Telefonnummer: 010-566 59 46 alt mail: jennie.molneryd@polisen.se

  Så snälla, håll gärna koll!
  Kram

   +1

   Men det där gäller väl äldre barn, det måste väl vara mycket farligare om man sköter sitt konto själv? Jag trodde Amanda skötte kontot och då är det väl inte farligt? (Men exponering, integritet osv är såklart en annan fråga) Eller tänker jag fel?

  Så jävla stört! Men jag är inte förvånad för Schulmanklanen är ett gäng mediakåta stollar, synd att det går ut och ärvs till barnen. ?

   Bra sammanfattning av Schulmans:
   mediakåta stollar
   Två ord som inkluderar allt 🙂

  Men fy så noll koll man har om man uppmanar främlingar att följa ens barn på Musical.ly. Mina barn (som är i Charlies ålder) har varsitt privat konto. De har bara vänner, klasskompisar och grannbarn som följare. Jag pratar med dem jättemycket om vad som kan hända på nätet och jag brukar sitta med dem och kolla så jag ser att deras följare verkligen är såna de känner.

  Tips till alla (speciellt Amanda Schulman): kolla in kriminolog och föreläsare Maria Dufva. Finns på insta och har skrivit superviktiga böcker i ämnet.

  OT men har nu lyssnat på ett avsnitt av ”Lillelördag Crime” och fy vilket oseriöst program. Ann och Anitha är verkligen inte bra på att ställa rätt frågor. De framstår som okänsliga och helt utan fingertoppskänsla. Sen mitt i allt kommer en massa reklamklipp om städartiklar mitt i när en anhörig berättar om mordet på sin bror. Alltså borde man inte typ anpassa reklamen efter poddens innehåll? Tycker inte att glättig reklam för läsk passar in i ett samtal om sorg. Hoppas att de som ställer upp i programmet åtminstone får betalt. äe fy.

  Snälla samtiden och Amanda: gå hem. Ni är FÖR fulla nu.

  Hur mycket iskallt rosévin dricker egentligen Amanda?

   En på till fruktfatet på morgonen, en till skaldjurslunchen och en till charkbrickan på kvällen? Det är i alla fall en mindre än Toftby som ingen smäller på fingrarna där heller.

    Jag antar att ”en” betyder flaska?
    Glas heter ju ett…
    Tre flaskor vin om dagen måste väl vara vad man kallar riskkonsumtion?

     Det här inlägget handlar om faror på nätet och Amandas beslut om att uppmana sina följare att följa dotterns konto.
     Om ni är oroade för Amandas vinkonsumtion så kan ni gärna diskutera det i ett Öppet Spår eller liknande för just nu tycker jag att det förtar det allvarliga ämne som inlägget handlar om.

      Stryk gärna min kommentar, CamCam.
      Jag kan kommentera om något annat. Det finns så mycket man kan skriva om 🙂

      Intressant! Verkligen! Du fröken CG hoppar på mig av alla OT. Hmnn….vad kan det ha med att göra, nämnde jag kanske din drottnings namn eller what….? Ingen läser ju denna tråd nu så du går ju fri den här gången men här ligger en medelstor hund begraven tror jag.

       Va?

  Edit by CamCam – Spännande. Eller inte.
  Den där wikipediasidan verkar vara helt omöjlig att få bort. Jag har försökt typ 3 ggr. 🙂

  För övrigt kommer jag varken ta upp eller bemöta saker som kan tänkas dyka upp i den där tråden och jag vill heller inte ha länkar till den här inne då den här bloggen inte handlar om mig.
  SÅ, nu vet alla det. 🙂

   ?

    Det handlar om Camillas egna tråd på FB men vet inte varför hon kommenterar under R istället för bloggbevakning. Inte direkt några glädjetårar då? Förstår det…FB är ett mörkt, mögligt hål. *ryser*

     Det står ”edit” eftersom jag redigerat en lämnad kommentar om FB.
     Jag förtydligade kommentaren lite nu… 🙂

   ??

   ???

   ???????????????

    ????

   Mogi, är det du?

   Fast detta är ju en blogg om människor som har stort inflytande på sociala medier. Du tycker inte att du tillhör en av dessa då? (Nu menar jag inte att du borde granska dig själv enligt vad som kommer upp i en flashback tråd)

    Nä, inte som privatperson eftersom jag varken använder det eller någonting annat privat för att tjäna pengar och det är med största sannolikhet sådant som hamnar i Flashbacktrådar. Allt annat är jag ju helt transparent med och sådant är nog inte tillräckligt kul att prata om helt enkelt..
    Granska mig gärna som ett varumärke och det jag använder mig av för att tjäna pengar. Det går hur bra som helst!

     Tror dock inte den tråden är något att oroa sig för. Kommer väl bli mest skvaller om gammalt groll med andra bloggare.

  Verklighetsfrånvända Amanda Shulman som beskriver på instagram vilken fruktansvärd ångest hon haft eftersom de 13 kuddarna i sofforna på takterassen inte kändes helt bra. För att inte tala om att hon efter svår vånda bestämt sig för att tapetsera om nyuppsatt tapet och nu äntligen kan känna sig hel igen.

   ?

   Vilken tragedi liksom ??

   SÅ BRA GJORT av Amanda, hoppas pappa Alex är lika stolt nu över att kallat Jonna och Jocke för jordens avskum? Vad ska han då kalla sig själv och sin fru som ska ha koll på sina barns surfande.? Han har en fru som inte kan se skillnad på äpplen och meloner, få ångest över hur hon ska konsumera och nu vill lägga ut sitt barns profil på en sida som är KÄND som en sida man ska hålla sina barn ifrån. #schulmanstrikesagain

   Det där icke-existerande hållbarhetstänket som Amanda har känns fruktansvärt omodernt och förlegat.

  Sorgligt. Att vara förälder är lika med att ta gott vara på sitt barn. Skydda och vårda. Föregå med gott omdöme. Skapa en trygghet där barnet inte behöver ”nätet” för att få bekräftelse. Allt det där som faller sig naturligt för de flesta föräldrar men som tydligen många (inte alla) ”influencers” helt har missat.

  ot, men vad händer med alla dessa Daniel Wellington klockor som influenserna gör reklam för i tid och otid. de är så hiiimla bra men jag ser inte att de används sen efter samarbetet? varför? de är ju medelklass kan jag tycka med det priset de har.
  men de syns i princip aldrig på deras bloggar eller instagramkonton? de var ju så bra och lättkombinerade med 2 olika färger på banden….

   Ja, det är konstigt att de bara är så fantastiska och fina när det är dags för samarbete. Övrig tid syns det inga DW-klockor på influencers. Isabella gör väl dessutom reklam för 2 olika klockmärken?

    ”Jag bär alltid klocka. Inte bara för att jag har ett fullspäckat schema och alltid behöver ha koll på tiden – utan det känns märkligt och lite naket att vara utan. Jag har en Omega som jag köpte i mina tonår för att sporra mig själv och en från Cartier som jag fick av min exman men jag har valt att behålla för att jag gillar den. Drömmen är en Patek Philippe i framtiden men då krävs en exit först. Ett annat märke i en mer human prisklass som jag gillar är Mockberg. Dom gör fina tidlösa och minimalistiska klockor. Grundaren heter Elvira och är en fantastisk driven kvinna som jag träffade precis i startfasen av hennes bolag. Det är alltid lite extra roligt att stötta kvinnliga entreprenörer.”
    http://www.isabellalowengrip.se/2017/11/mockberg/

   Många har väl inte armbandsur till vardags nu för tiden?
   Jag la undan mitt armbandsur för några år sedan och mobilen håller nu tideräkningen åt mig.
   Om jag någon gång i framtiden kommer att ha ett armbandsur ska det vara något tjusigt och dyrt men det blir i så fall bara om
   jag blir bjuden på fin fest t ex Nobelfesten 🙂

    Det är ju en accessoar som även visar tiden. Fiffigt va? Jag har klocka varje dag.

    Haha jag är född 90 och har alltid alltid alltid armbandsur, har 10 st som jag roterar mellan xD

    I Nobelfestens klädkod frack får man inte ha klocka dock. Man ska inte verka ha bråttom därifrån nämligen.

     ”KLOCKA
     En mycket omdiskuterad detalj till frack. Somliga hävdar att det är absolut förbjudet, andra att traditionen är en löjlig företeelse som upphålls av viktigpettrar och etikettsivrare. Den som inte vill provocera gör bäst i att skippa klockan till förmån, möjligen, för ett fickur som säkras med en guldkedja. Kedjan ska då i så fall ligga över västmidjan.”
     http://masterarnes.se/balochfest/baletikett-f-r-dam-herr.html
     OK. Antar att mobiltelefon inte heller går an till frack?
     Fast jag har nog sett både mobiler och armbandsur på Nobelfesten (i tv-rutan alltså).
     Fickur vet i sjutton. Vet inte om det nu för tiden är så många som har sådana i användbart skick.

      Hahaha, fram för fler fickur!!!

      Går du ofta på tillställningar med klädkoden frack? För visst finns det fungerande fickur. Supercoolt tycker jag??

      Att ha mobilen framme på en middag är fruktansvärt oartigt, det behöver man inte gå så långt som till Nobel för att veta.

    Jo? Finns inget bättre eller snyggare.

  Någon här som har erfarenhet av tandlossning?

   Besök tandvården.

   Har du det? Hur hände det? Kan ej hjälpa då mina tänder tack och lov sitter fast, men det låter inte kul?

    Fick veta idag att jag har det på flera tänder, dom känns dock inte lösa men vill ju verkligen inte tappa tänderna! Det värsta är nog ändå att de inte hann ta bort all skit utan de ska göra det i augusti :/

     Antar att du är ung, låter så märkligt att man får det i ung ålder? Vet de vad det beror på?

      Jag är bara 18, de sa att det är ärfligt.

     Stå på dig, de kan definitivt fixa akuttid på dig men dessvärre kräver det ofta en tjatig patient… var inte rädd för att vara jobbig (även om det är jobbigt att vara jobbig så brukar det löna sig)!

     Jag har förstått det som att man kallar det tandlossning när man har väldigt infekterat tandkött för att det är där det till sist slutar, men om du tar hand om ditt tandkött så stoppas processen upp. Alltså tänderna lossnar inte förrän du haft det där i typ 10 år. Tandkött läker sjukt snabbt när man väl börjar sköta det, så var inte orolig utan börja ta hand om tänderna noga. Gör du inga framsteg (det märker man, tydligt, och de ska också berätta för sig hur man ser om det är infekterat) så byt tandhygienist, en del ger mycket bättre råd än andra.

     Med reservation för att jag kan ha missuppfattat fel, jag är bara patient.

     Jag hade dock väldigt långt gången infektion i hela tandköttet (när jag var 24 år, ej gammal) men efter att ha använt mellanrumsborstar morgon och kväll och gått till tandhygienisten varannan månad i något år så är det bra. Blev mycket bättre snabbare, efte rnågra veckor när hela munnen gjorde svinont. många av mina tänder gick att vicka på så mitt var nog längre gånget än ditt. Men nu sitter de stabilt, och de gjorde det efter bara någon månad av skötsel tror jag 🙂

      Mig bokade de in på en tid dagen efter att jag kom dit på kontroll, och sen en till någon vecka senare och sen varannan månad. Augusti låter långt fram jämförelsevis, men mina tänder satt som sagt löst så det var kanske värre?

      Sjukt blodig upplevelse när jag tog bort allt skit första gången, men man fick bedövning och det var väldigt värt det.

      Vad skönt att höra!

   Hej Student!

   Förstår att du blev orolig! Hur uttrycktre sig tandläkaren / tandsköterskan/ tandhygienisten? ”Det finns risk för tandlossning” eller hur sa de? För om de väntar ända till augusti med att göra klart med rengöringen så borde det inte vara akut risk. Men jag skulle tveklöst be dem göra rent innan sommaren om jag vore du och dessutom be dem förklara mer in i detalj. Om du t ex röker eller snusar och slutar med det nu så kan du hjälpa dig själv mycket. Skaffa gärna eltandborste om du inte har det och tandstickor att göra rent med mellan tänderna. Stickorna får gärna vara av plast som de ofta säljer hos tandläkaren. När du rengör med dem så håll gärna på en stund och be tandhygienisten visa hur man gör för att det ska bli extra rent. Dvs de behöver inte bara stickas in rakt in utan gärna vridas åt vänster sedan åt höger. Förstår att du blev orolig.

    De sa bara att jag har det, fanns inga tider enl hygienisten men har en ficka som tydligen var 7 mm djup (som hon inte rengjorde) så det känns ju konstigt att de inte fixar nån akuttid eller något? Jag har alltid tagit hand om mina tänder.

     Hej Student igen!

     Du behöver dels få en tid innan sommaren, antingen hos din tandläkare eller hos någon annan klinik.
     Dessutom bör du få mer professionell information snarast så att du inte behöver gå med obesvarade frågor och för att få bort oron så mycket som möjligt.

     Det finns mycket information på nätet om du Googlar ordet tandlossning, inte minst på 1177.se.

     Men om jag vore du skulle jag ringa eller gå till din tandläkare för att be dem höra av sig om de får ett återbud.

     Att gå och få rengöra tänderna en gång i halvåret är ett bra tips förutom alla som står på 1177.se.

      Tillägg. Om det känns svårt att stå på dig pga rädsla osv, så be gärna någon hjälpa dig i det. Förklara gärna för Tandläkaren/ -hygienisten hur orolig du blev och att du vill ha hjälp snarast. Stå på dig, det är tyvärr något som man lär sig med åren. Jag kan tänka mig att du blev helt chockad och inte fann dig då, men skriv upp på en lapp vad du vill säga och våga stå på dig! Kram

   Studen. Jag skrev ganska många tips så titta här igen om en stund.

   Inte jag själv men min svärmor har tänder i väldigt dåligt skick. Hon är ca drygt 60 år (men inte pensionär än) och har hela livet slarvat med tandborstningen, röker som en borstbindare gör hon också. Vissa tänder har lossnat och vissa tänder har hon varit tvungen att dra ut. Hon har väl bara hälften av tänderna kvar idag. Tandköttet är inflammerat och i dåligt skick det med, annars hade man möjligen kunnat lösa det genom att ersätta tänderna med tandimplantat (fusktänder som fästes med titanskruvar ned i käkbenet).

    Hon måste ju ha skitont i munnen.

   Tandlossning är ett lite missvisande begrepp, tillståndet heter egentligen parodontit och innebär att tandens upphängningsapparat långsamt bryts ner om du under lång tid går runt med inflammerat tandkött. Inflammationen sprider sig under tandköttskanten och drabbar tandens upphängningsapparat och bryter långsamt ner benet kring tanden. Till slut kommer tänderna lossna MEN det tar LÅNG tid och om man ser till att tandhyg tar bort all tandsten och att man sedan ser till att sköta sin munhygien riktigt ordentligt så går det att avstanna processen. Och som någon sa, ifall du röker så sluta med det då det påverkar detta tillstånd mycket.

   Det finns även aggressiv parodontit som drabbar unga människor, men om det hade varit det tänker jag att de borde haft lite mer bråttom med att boka in behandling osv då det tillståndet går fortare än ”vanlig” parodontit.

    De sa att det kan bli aktuellt att jag får träffa en specialist om det inte blir bättre

     Känner med dig! ? Ring och förklara att du inte vill vänta tills efter sommaren och be att få träffa specialisten. Då säget de kanske att det
     Inte går, då kan du be om att få träffa någon annan hos dem och helst så snart som möjligt. Om du då får en tid om några dagar eller någon vecka, så be ändå att få information av den som svarar.

  OT men såg det diskuteras i ett inlägg som var lite för gammalt för att svara i nu.

  Ni som har ”problemhy” (inte acne utan bara finnar som inte ger sig, flottig, torr osv) och frågar efter tips hit och dit om vilka krämer man ska använda osv.

  Nu tänkte jag komma med ett litet tips som kanske kan uppfattas som lite drygt men det kostar inget så vore kanske värt att prova istället för att testa ännu en svindyr kräm.

  Jag har haft sån ”jobbig hy” sedan jag var tonåring, är 30 nu. Provat massa olika krämer, masker osv men tycker inte det blivit bättre. Detta är vad som funkat för MIG och det är superlätt.

  Byt örngott minst 1 gång i veckan, duscha (håret) varannan dag. Jag skojar inte. Nu använder jag inga hårprodukter alls men gör ni det skulle jag överväga att tvätta håret varje kväll alternativt byta örngott oftare.

  Min hudvårdsrutin har det senaste varit att tvätta ansiktet varje eller varannan kväll med Mario Badescu enzyme cleanse face wash (men jag är säker på att nästan vilken rengöring som helst fungerar) och smörjer efter tvätt in med Cliniques dagkräm. Har senaste veckan använt dagcreme från Rituals (Namaste) då jag fick en på prov, det har inte gjort någon skillnad alls och då brukade jag förr få värsta ”utbrotten” i ansiktet om jag bytte produkter. Eventuellt smörjer jag lite på torra partier om jag tycker det behövs på morgonen (kinder) men oftast inget alls. Tvättar inte heller på morgonen då jag ju inte smutsat ner mig under natten.

  Som sagt vill inte låta dryg men tror problemet för många är att deras hud liksom blir.. överarbetad? krämer och syror och masker hit och dit och tvätt flera gånger per dag samtidigt som man kanske sover i en ganska ”smutsig” säng.. Trodde verkligen inte en sån simpel sak som att byta örngott oftare skulle funka men det har seriöst gett mer effekt än någon kräm någonsin.

  Sorry för långt inlägg men ville bara dela med mig av ett gratistips då jag tycker jag ser den här ”frågan” komma upp ganska ofta 🙂

   Byta örngott är jag helt med på, även handduk som man torkar ansiktet med. Men att inte tvätta bort nattens svett är jag inte med på, det täpper ju till. Det enda som funkade på riktigt för mig var dock roaccutan, men jag hade redig akne också (men är fri sen sju år?)

   Jag byter också örngott (och alla sängkläder) varje vecka då min dåvarande sambo svettades ganska mycket och ibland sov med hårprodukter och örngottet blev liksom fettigt. Jag brukar alltid duscha innan läggdags så att man inte rullar runt i smuts. Har inte tidigare haft problem med finnar, men att tvätta alla sängkläder är något mamma brukade göra när jag var yngre så kanske det som hjälpt till att hålla huden från att bli täppt. Har aldrig förstått varför man vill lägga sig utan att duscha, liksom ligger i sin egen smuts och svett, jag har nog varit så invan nu att jag inte skulle klara av att inte duscha innan jag lägger mig! 🙁
   Jag kan rekommendera Biotherms Coccon, jättebra dagskräm som är guld på vintern, men också för sommar (man svettas, badar, solar och huden blir torr), har använt mig av flera olika rengöringskrämer men tycker de som är utan parabener är bäst för mig.

    Haha undrar om du haft samma känsla om du växt upp innan 60-talet. Inte många duschar innan läggdags där inte 😉

   Jag byter örngott varje dag och handdukar varje dag, men för mig är det noll socker och koreanska skönhetsprodukter som gjort susen, helt otroligt det enda som funkat hittills.

  Hm. Du lyfter ibland att det är hemskt när andra går på mammor i deras roll som just mammor.
  Jag förstår hur du tänker men budskapet i inlägget hade gått fram utan Amanda som exempel.
  Jag gissar på att hon inte reflekterade och tänkte att det skulle vara roligt för Charlie om fler följde henne.

  Så otroligt bra skrivet!!

  Fast gör inte detta inlägget att det spridd ännumer?

   Nej, bilden är maskad hos mig och med största sannolikhet borta från Amandas Instastory.

  Mina barn har givetvis stängt konto och får bara följa och bli följd av människor vi känner. Förstår inte varför man skulle vilja att andra främmande människor har insyn i sina barns privata???

   Mina barn har också stängda konton. Jag kan inte se syfte med att ha öppet annat än att man vill att barnet ska få fler likes

  Jag håller med gällande den här videon, men vill till Amanda och Alex försvar påpeka att det knappt har kommit ut en bild på deras barn (förutom bebisbilder) på flera år sedan Alex skrev det. Ett fåtal bilder och videor på sista tiden kanske, men det har knappast fläkt ut sina liv när det gäller barnen.

  Reagerade också när hon la ut det här på sin story, kändes inte helt ok.

  När jag lyssnade på Alex Schulman i Framgångspodden så berättar han att han var tvungen att stänga ner sin blogg pga av Aftonbladet för ett inlägg han hade skrivit på bloggen om någon på redaktionen (?), och inte av pga av att han inte ville visa upp sin dotter mer. Personen sa att om han inte bad om ursäkt och stängde ner sin blogg så fick han inte vara kvar på Aftonbladet längre. Någon annan som lyssnade på avsnittet?

  Amanda Schulman. En trasig, helt lost och totalt världsfrånvänd. Alla dessa videos när dom sitter och super på sin altan blir bara så jävla sorgligt. Men hon bryr sig inte för Alex tar väl alltid barnen så drottningen får sova. Annars får hon ju ångest. Hahahahahahaaaa jävla skådespel!

  Förutom helt relevanta synpunkter i din text ovan så tycker jag också Amanda bidrar med en ”like-hets” till sina barn. Det blir ett budskap som säger: desto fler följare du har, desto bättre är du.
  10 följare (som Amanda sa att Charlie hade) var uppenbarligen inte tillräckligt bra. Förstår inte varför man önskar så mycket att man har många random följare som man inte känner i verkligheten. Nästa gång Charlie inte får många likes på en bild etc kommer det kännas som ett misslyckande när man blir indoktrinerad att förr följare/likes = målet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.