SmileBright – Ytterligare en influencer-favorit som hårt kritiseras

Vad är det som händer? Har alla de hyfsat bra produkterna att influencer-marknadsföra tagit slut och kvar är skräpet på botten av tunnan, eller har branschen äntligen börjat granskas på riktigt?
Det här är nämligen andra gången på kort tid som en produkt, marknadsförd av influencers, sågas totalt och till och med anklagas för bedrägeri i ett fall.
Tidigare var det produkten MyFlawless som ansattes och nu är det tandblekningen SmileBright som nu anklagas för att skada både tänder och tandkött i dansk media. (Företaget har sitt huvudkontor i Danmark ska tilläggas)

Alla skärmdumpar från www.dr.dk har översatts med Google Translate från danska till svenska.

SmileBright anklagas alltså för att använda en 75 gånger (inte %) högre mängd väteperoxid än vad som är tillåtet, något som kan orsaka brännskador på tänder och tandkött, Särskilt om du utsätter tänder och tandkött för denna behandling så ofta som tillverkaren rekommenderar, enligt artikeln.

Om det finns 7,5 procent väteperoxid i den, tränger den längre in i tänderna där den förstör emaljen. Och om emaljen är borta, är den borta och kan inte återställas, säger Helle Hornhaver, som är en tandläkare och lärare vid School of Dentistry vid Aarhus University i den danska artikeln.

”Du har inte rätt att få dokumentation från oss. Om vi ​​någonsin kontaktas av ett offentligt organ som har rätt att få denna information kommer vi naturligtvis att skicka den”, säger en av SmileBrights två danska styrelseledamöter, Frederik Sørensen till dr.dk när frågan ställs om produktens innehåll.

Senare skickar företaget ett skriftligt svar till journalisten.
Här skriver SmileBright att de inte tror att deras produkt innehåller väteperoxid. De TROR alltså inte att deras produkt innehåller väteperoxid…
SmileBright tillhandahåller inte dokumentation för detta påstående, men uppger att de kommer att testa produkten.
De har alltså inte testat produkten tidigare?

När det gäller det blå ljuset är ledningens svar annorlunda.
– Det har ingen effekt.

Alla dessa influencers har alltså poserat med en blå lampa i munnen av ingen anledning alls?

Ellinor ”Dpotter” Löfgren, Isabella Löwengrip och Gertrude Tornvall är tre svenska influencers som positivt marknadsfört det hårt kritiserade företagets produkter.
Gertrude har raderat sitt inlägg men cashen finns här att läsa.

(Zlatan Ibrahimovic har även han poserat med en blå lampa i munnen för sina 38.5 miljoner följare på Instagram, visserligen ett annat märke på tandblekningen, men ska man gissa att även den lampan har noll effekt?) 

Tack för tips!

72 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  [Borttagen kommentar]

  Svara

   Men lägg ner!

   Svara

   Klicka inte på länken.

   Svara

    Tänkte inte göra det, men vad händer om man klickar på den? Nyfiken.

    Svara

     Internet går sönder.

     Svara

      Poff säger din dator och slocknar för gott.

      Svara

  Ja hoppas detta tyder på att dussin-influncerna har haft sin storhetstid. Att kunna leva lyxliv genom att låtsats gilla olika produkter, (spelar ingen roll vad det är för sk-t) och i retur erbjuda sitt privatliv, inklusive barn för att sälja.. obehagligt.

  När till å med världens mäktigaste Isabella klunkar collagen, rakar benen i bilen och bleker tänderna på det mest ”tidseffektiva” sättet, börjar man ju iaf undra..

  Svara

  Jag skulle vilja boka in en lång föreläsning där jag talar inför för alla som köper produkter som influencers gör reklam för. Samla dem i ett rum så ska vi nog kunna banka in vett i skallen på dem.

  Svara

  Är tandblekningen från Antonija Mandir (För Belissas) som man kopplar till mobilen också i riskzonen då?

  Svara

   Antingen är de för svaga eller så är de för starka. Ingen idé att experimentera i sin egen käft. Tänder är dyrbara accessoarer med viktig funktion. Jag har hellre lite gulare nyans än att behöva betala tusentals kronor och genomlida konstant smärta så fort jag dricker vatten bara för ett- kanske- vitare smajl.
   Gå till någon som kan sin grej, det blir billigare i längden.

   Svara

  Eh 75 gången högre är definitivt inte 75 procent högre

  Svara

   Tack!

   Svara

  Fast den funkar ju, tänderna blir vitare och på mig har det inte gjort någon skada. Så där säger ju tandläkare om alla hemma-blekningskit, inte första gången ju.
  Det är jättemånga flera stora kända influencers som just nu gjort reklam för liknande tandblekning men du tar förstås upp IL. Men är de andra lika illa, har du kollat de andra tandblekningarna som de andra gör reklam för.

  Svara

   Du vet inte om det tar skada förrän det är för sent! Du gör det ju inte en gång , det måste upprepas!

   Svara

    Det man är kritisk till när det gäller tandblekning som kan klickas hem på nätet är inte att de inte kommer göra tänderna vita. Det är inte särskilt svårt, det svåra är att bleka tänderna med medel som inte samtidigt förstör dina tänder. Som tandläkaren säger, förstör du din emalj så är den förstörd för alltid sen, och det kan bli en lång, smärtsam och dyr historia som garanterat inte är värt den billiga prislappen på tandblekningen. Det är inget som märks direkt heller, om tänderna kommit till skada.

    Svara

     Jag har använt olika hemma-tandblekning i typ 20 år och mina tänder och emajl har inte skadats. Det kan säkert ske men det kan säkert ske även av tandblekning man gör hos tandläkare el på salong. Tandläkare och tandblekare säger alltid så om hemmablekningskit för de vill inte ha konkurrensen. Men det blir ju inte lika kritvitt som när man bleker hos tandläkare däremot men det blir en skillnad.

     Svara

      Det har de garanterat gjort men du har inte utbildning för att kunna säga att de inte har/har skadats.

      Svara

      Tänkte börja med lite fillers hemma i köket, vill du testa? Du får givetvis en fet rabatt, mycket billigare än salong.

      Svara

      MEN alla seriösa tandläkare avråder all typ av tandblekning. Även den de själva utför!
      Det finns inget medicinskt måste att bleka sina tänder. Enbart fåfänga.

      Svara

      Ja men då så. Då är det ju fritt fram för alla. För om det inte har hänt dig något så måste det ju betyda att det du upplevt och tror är allmängiltigt.

      Jag har förresten aldrig varit med om en bilolycka trots att jag kört fortare än vad hastighetsbegränsningen tillät så då måste det ju betyda att det alltid är helt ofarligt att köra för fort. Jag menar man kan säkert skadas men jag har ju inte råkat ut för det.

      Nej förlåt, nu var jag lite barnslig och raljant. Men sättet du använder ordet ”säkert” på är också ganska barnsligt. Jag tror för övrigt inte att ”tandblekare” är en vedertagen tjänst.

      Svara

      Eller så är vi tandläkare inte så rädda för konkurrens som du tror..däremot är det kanske mindre lämpligt att använda preparat där inte ens företaget själv vet vad som ingår i produkten 🙂

      Om du väl får skador/besvär, var kommer du vända dig då? Troligen en tandläkare. Att återskapa förlorad emalj går inte, och de ilningar som kan komma på köpet vid större skador, är också svåra att göra något åt.

      Den situationen vill jag gärna att mina patienter ska slippa hamna i, då jag vet hur svårt det kan vara att hantera besvär/skador på tänderna i efterhand.

      Svara

   🤦‍♀️

   Svara

   Hur vet du att de inte tagit skada? Är du tandvårdsutbildad och kan ställa diagnos? Finns en anledning till varför det är så billigt med sådana skitprodukter och att det kostar mer hos tandläkaren. Men vad vet jag 🙂

   Svara

   När jag googlade på detta märke som tas upp i artikeln fick jag upp dessa tre influencer. Ingenting konstigt eller konspiratoriskt över det.

   Svara

    Eller hur, som om inte du googlade det märket för att IL gör reklam för det, var nog inte så att du råkade se en artikel haha. Men de tandblekningar som Kissie och andra gör reklam för ska du inte googla det också?

    Svara

     Jag fick artikeln skickad till mig.

     Svara

      Nu är Stollan expert på tandblekning också.

      Svara

   Vet du att ingen skada är skedd?
   Och, låt säga att din emalj är åt det tåligare hållet, i vilken värld är det synonymt med att det inte kan skada någon annans tänder?

   Svara

    🤷‍♀️

    Svara

   Åh, empirisk bevisföring i sitt esse.

   Svara

    Precis
    JAG är normen, det fungerar för mej, fungerar det inte för dej så är det fel på dej…..

    Svara

  Intressant att se om även de här inslagen plötsligt kommer försvinna från Isabellas konto. Hon har ett gemensamt samtalsämne med sin nya pojkvän att inte svara på frågor från pressen. Samma journalist som granskade henne tidigare, tror han hette Cyren på Expressen vägrade även ES svara på frågor om när det gällde märkliga bolagsinblandningar i flyktingboende.

  Svara

   Tystnadskultur är mycket effektfullt, som att hälla vatten på gås. Isabella har inte nämnt med ett ord om senaste artikeln i Expressen. Vilket gör att hon kan fortsätta driva sitt luftslott, ingen har en chans att ifrågasätta henne, att ljuga är inte kriminellt.

   Svara

  Finns en anledning till varför en tandläkare studerar i 5 år till att bli tandläkare. Du får inte ens bleka dina tänder hos en tandläkare om dina tänder inte är friska. Dvs ingen aktiv karies, gravid, plack, tandlossning osv. Är man så jäkla dum att man köper hem sån skit får man skylla sig själv. Eller om man bleker tänderna hos en frisör som har 0 kunskap om tänder. Där ställs inga krav alls på tänderna. Men absolut, förstör dina tänder för livet, dom är ju iallafall vita 👍🏻

  Svara

  Bevisar bara att det finns många dumma människor som kan gå över lik för att tjäna pengar och andra som kan köpa vilket skit som helst bara nån säger hoppa😂

  Svara

   Säkert bra, men jag orkar inte med deras sätt att prata.

   Svara

   Han tappade mig på ”horungar som dig”. Kommer aldrig lyssna på den där skiten iaf 🙂

   Svara

    Han menade det ironiskt, inte bokstavligt. Det var ju helt uppenbart.

    Svara

     Spelar ingen roll, jag vill inte lyssna på det. Skiter fullständigt i om ja var ironisk eller inte 🤷‍♀️

     Svara

      *han

      Svara

    #Sekundärkränkt.

    Svara

     Och?

     Svara

   De avslöjade häromdagen att de kommer med ett stort avslöjande avsnitt om Cissi snart. Kommer bli väldigt intressant.

   Svara

  Jag var dum i huvudet och försökte bleka tänderna själv hemma för ett antal år sedan. Ung och dum eller vad man säger. Och jag har fortfarande ilningar varenda gång jag äter clementiner eller ska skölja munnen med vatten 🥴 Så. Jäkla. Dumt.

  Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

   Kärring ?

   Svara

    Cammi gillar inte KZ så detta får glatt stå kvar. 🤷‍♀️

    Svara

     Suck.

     Svara

    Jag är jättenöjd med produkten och har inte upplevt några biverkningar. Bara vita snygga tänder vilket är det jag vill ha!

    Svara

   Usch för henne! Nån köpte hennes chokladbollar till mig, seriöst, HUR kan alla influencers kalla det där gott när man med samma ingredienser hemma kan göra så det på riktigt smakar riktiga chokladbollar? Inte torra ihoprullade sulor? Jag har märkt att det mesta influencers lyfter till skyarna är skräp, allt de säger är gott smakar fan skit. Så trött på dem. Sorry for rant, men vilken värdelös karriärsgrupp.

   Svara

  Isabella har berättat att många frågat om hur hon fått så vita tänder och att det är tack vare Smilebright som hon använder en gång i veckan.

  Om detta inte stämmer och de som undrat fått sina tänder förstörda pga att de litat på henne så är detta bedrägligt.

  Det måste finnas någon måtta med vad man kan komma undan med som influenser.

  Hade hon inte plockat bort reklamen från detta företaget?

  Svara

   Är mest nyfiken på hur Isabella fått så vita tänder? Har själv blekt mina (hos tandläkare) men de är inte ens i närheten av att va så vita som hennes.

   Svara

    Filter filter filter Photoshop filter

    Svara

    Är det riskfritt att göra det hos tandläkaren?

    Svara

     Det är aldrig riskfritt. Däremot är säkerheten betydligt högre hos tandläkaren då dom noga undersöker tänderna innan för att se att de är i så pass bra skick att de klarar av en blekning. Något som inte görs hos oseriösa salonger eller billiga blekningsmedel från internet.

     Svara

      Tack!

      Svara

    Vissa har tunnare emalj och mer dentin. Dentin är gult och lyser igenom emaljen.

    SÅ, en person med tunn emalj med dentin som lyser igenom kan bleka sina tänder till förbannelse, de blir bara ”vita” till en viss grad. Däremot kan en person med tjockare emalj bleka bort missfärgningar och så vidare och tänderna ser vita ut

    (Detta är vad jag kan dra mig till minnes från en utbildning för längesedan, rätta mig gärna om jag har fel)

    Svara

     Stämmer! /tandsköterska

     Svara

   Hon sa i en story när hon gjorde reklam att hon fick frågan om tänderna flera ggr per dag. Förmodligen inte sant.

   Svara

   I use it twice every week säger hon. I always get questions on how I get my teeth so white. I’m going to remind you of my secret xxx. IL reklamtext.

   Svara

  Det verkar ha spårat ur rejält på mys blogg

  Svara

   Kämpa!

   Svara

   Ja herregud, den där //Moa verkar ju galen

   Svara

    Oj, är det samma Moa som brukar skriva här så
    1 Har hon lite för mycket tid och sitter och joddlar med de andra skribenterna

    2 har något annat som tynger henne som behöver utlopp…..

    Svara

    Alla här vet ju att ”//Moa” är My. Skriver exakt likadant och med samma jäkla mellanrum mellan en mening. Styckeindelning efter en mening är inte någon annan som gör. Busted 😉

    Moa, ska du låtsas vara någon annan så kan du ju ändå ändra lite på sättet du skriver på. Så blir det inte lika tydligt iallafall. Finns ju ingen som försvarar My lika tydligt som ”fyrabarnsmamman Moa” 😂 Moa (My) attackerar ju alla som kommenterar något om My (sig själv) som en pitbull nu.

    Den som tvekar, kolla bara inlägg nr2 på Mys blogg och jämför Moas skrivsätt Mot Mys och hennes försvar om My😂

    Svara

     Visst är det så. Jämför med när My skrev långa ranter och försvarade sig härinne förr i tiden också. Klart det är My själv. Finns annat också som tyder på det. Ingen tvekan.

     Svara

   Denna M som hela tiden klickfiskar åt My härinne, eller åt sig själv hehe. Asså…

   Svara

  Har inget med inlägget att göra mej har ni lagt märke till hur Margaux och Victor umgås hela tiden festar ihop osv Victor åkte till Göteborg där M befann sig! Inget spår av Jacob nånstans väldigt märkligt!

  Svara

   Han kanske inte vill synas lika mycket på sociala medier heller?

   Svara

   Han är på bröllop. Margaux skrev själv om det sin blogg.

   Svara

  Set aside my effort to peruse all the remarks, however I truly delighted in the article. It’s consistently pleasant when you can not exclusively be educated, yet in addition, engaged!
  360DigiTMG data science course

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.