Isabella Löwengrip verkar ha raderat alla inlägg om ”My Flawless”

Båda dessa inlägg har nu raderats från Isabellas plattformar utan en tillstymmelse till förklaring.

Det kom ett mail:

Hej Camilla!

Jag hoppas du kan ta upp detta på din blogg.

Jag är en av många lättlurade idioter som gick på Isabella Löwengrips reklam för Flawless hårborttagnings apparat som Isabella gjorde reklam för igår.
Både på Isabellas blogg, Instastory och Instagram.
Jag skäms. Jag brukar inte vara så lätt påverkad.
Men skadan är nu skedd.
Det jag vill att du tar upp på din blogg är att Isabella lurat sina följare.
Det rasade ju in inlägg för besvikna läsare igår när hon skrev om Flawless på sin Instagram. Det var ju såklart ett samarbete. Isabella kollar såklart inte upp fakta.
Hon bara visar upp produkten och får betalat.
Nu är både blogginlägget Isabella hade uppe om Flawless borta. Samma med Instagram och Instastory.
Så Isabella (eller hennes ”team”) har insett att produkten/företaget Flawless inte är seriösa. Varför skulle annars alla inlägg om produkten tas bort?

VAD SKA VI LÄTTLURADE LÄSARE GÖRA SOM REDAN HAR BESTÄLLT?
Jag har försökt stoppa min order. Jag mailade företaget ganska snart efter jag la beställningen igår kväll. Men såklart inget svar.
På hemsidan finns en chatt där dom lovar att svara inom några minuter. Jag har suttit i chatten i 4 TIMMAR nu. Ingen svarar.
Har kontaktat Paypal som jag betalade med och försökt stoppa betalningen men dom kan inte hjälpa mig.

Flawless utlovar gratis retur om man inte är nöjd. Men jag tvivlar på det stämmer. Företaget går ju inte ens att få tag på. Hur ska man då kunna returnera?

En mycket bra fråga.
Faktumet att Isabella raderat alla inlägg om det här samarbetet talar ju sitt tydliga språk – att det inte är någonting ho vill fortsätta stå bakom – men vilket ansvar har hon mot de personer hon förmått köpa den?
För det är ju vad ”influencer marketing” handlar om, att använda sin trovärdighet och relationen med läsarna för att få dem att köpa varan de marknadsför.
Snacka om att missbruka sina följares förtroende…
Vad säger ni?

303 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag tar inget företag som svarat på kunders frågor med xxxxx ☺️❤️” seriöst

  Svara

   Men Camilla för i hel-ete! Ge dig någon gång.. vadå missbrukar sina följares förtroende!? Hur missbrukar inte du, vad sysslar du med?

   Att Isabella tagit bort inläggen är väl bra då, är väl ansvarsfullt då gentemot sina följare så att inte folk ska bli lurade eftersom att en del nu hävdar att de blivit det. Men ändå försöker du få det till att Isabella är dålig.

   Du vill alltid smutskasta Isabella och kämpar med att sänka henne. Men Kissie då, hur är hennes ansvar och de andra som gjort samma reklam?? Konstigt att du inte tog upp detta redan när Kissie gjorde reklamen och fick kritik från följare.

   Svara

    Kärs besatta bellaonline hejarklack. Att man tar bort bevistet för bedrägeriet är bara för att undvika skador på en själv. Inget annat.

    Får ni bra betalt för de hysteriska påhoppen?

    Svara

     Besatta, där sa du något. Ta bort bevis på bedrägeri där sa du något annat, de som fattar de fattar…

     Ja självlart vill hon undvika skador på sig själv MEN det är väl ändå bra gentemot sina följare då OM det nu skulle vara så som en del hävdar – att företaget luras, vilket vi inte har några bevis för.

     Får du betalt för alla dina sjuka och rödmarkerade kommentarer?

     Förresten stämmer det att Magdalena Graaf har betydligt fler unika bloggläsare än denna blogg? 😉

     Svara

      Kära Besatta Online Hejarklack!
      Hade hon haft för avsikt att göra något bra för följarna så hade hon bara rekomenderat bra produkter som hon själv kände till, inte sålt ut det lilla förtroendet hon nu kan tänkas ha kvar, lösaktigt till högstbjudande utan någonsomhelst koll.

      Att Hejarklacken online gärna vill ta upp fel på alla andra och byta ämne, är välbekant. Men inte alls förvånande. Så varför inte hålla sig till ämnet?

      Svara

       Blev det lite jobbigt nu? Jäkla galning. Tyvärr så råkade du avslöja vem du är. Oopps…

       Svara

       Hon kände ju till produkten kära besatta bellabelackare. Hon rekommenderar troligtvis bara produkter hon tycker är bra men här var det ju tydligen så att många påstår att företaget luras och då vill hon ju såklart inte medverka till det, att folk blir lurade och inte får produkterna – om det nu skulle vara så. Så ansvarsfullt av henne att ta bort inlägg då ju.

       Se intressant kommentarer längre ner i inlägget förresten – väldigt intressant och vore trevligt med svar, uppfattas lätt som hyckel annars och icke-trovärdigt – på tal om missbruk och trovärdighet.

       Svara

        Hur ska du ha det? Kände hon till skitprodukten förw eller efter hennes reklam?

        Svara

         Hon kände till den och hon kanske tycker den är bra, att hon tog bort inlägg kan ha att göra med att andra påstår saker om företaget och att hon därför inte vill marknadsföra det, det betyder inte att hon tycker att produkten är kass. Men hon får skit hur hon än gör och vad hon än gör, hon får skit för allt, allt hon gör vänds till fel här.

         Svara

          Buhuuu…..

          Svara

      Bra skulle vara om hon bad sina läsare om ursäkt för att ha gått i god för och rekommenderat buffel o båg. Istället är hon tyst. Hon är feg och visar bara att hon har noll makt om hon inte kan erkänna ett misslyckat samarbete.

      Svara

       Men lägg av nu! Ni hittar fel i allt och vänder allt till fel för att få skamma, några få här som skriver massantal kommentater för att det ska se ut som att Isabella har många haters och är så dålig och hemsk. Bad sina läsare om ursäkt? Hon kanske inte tycker produkten är båg men eftersom att folk skriver skit om företaget så vill hon väl inte marknadsföra det och vara en del i något som eventuellt är oseriöst. Ska alla andra också be om ursäkt tycker du? Att ta bort inlägg är väl ursäkt och erkännade nog men självklart skammar ni det också och vänder det till fel. Hetsjakten på IL här är ganska sjuk, obehaglig faktiskt.

       Svara

        Du är naiv du. Måste vara skönt att kunna leva i total förnekelse och ägna all vaken tid åt att försvara en chimär.

        Svara

        Jag brukar tänka att Marisol pratar som du skriver.

        För övrigt behöver man inte vända och vrida detta till någonting negativt för det ÄR dåligt att inte undersöka vilka samarbeten man gör. Det gäller alla, inte bara Bella.
        Bella är däremot den som ständigt gör liknande misstag.
        Att (om) Camilla skriver ett inlägg om vilka andra influencer som gjort reklam för samma företag förändrar inte det.

        Svara

      Men var har Camilla sagt att hon har mer unika bloggläsare än någon annan? Förstår inte riktigt din fråga?

      Svara

     Kanske du som skrivit mailet också Urbota? Ingen som tycker mailet är väldigt märkligt? Märkligt också att flera Bella-hatare var så snabba med att beställa och också snabba med att avbeställa – men är inte lättpåverkade – och inte fått svar tillräckligt snabbt? Hen vet direkt att hen blivit lurad och påstår att det är Isabella som lurat sina läsare? Isabella var dessutom tydlig med att det var betalt samarbete.

     Nej detta är väldigt genomskinligt för att smutskasta Bella, naivt om man inte ser det.

     Svara

      Kära Hejarklacken Online, får ni bra betalt?

      Ja man kan döpa en medverkan till bedrägeri för vad som helst ”katrinplommonlimpa” eller RollsroyceinspireradIslass, men faktum består.
      Den eventuella smuts som kommer på Bellan kommer som feedback på hennes eget beteende. Kanske lite dumt att sprida sina fekalier på golvfläkten (för att exemplifiera ytterligare lågvattenmärken) Det är allt hennes egen skit som flyger …

      Svara

     Detta är ett bevis på att Bella inte ens testar produkterna, utan när hon ser pengarna på kontot skriver hon vad skit som helst om hur hon älskar produkten och använder den hela tiden.

     Svara

    Men har du inte upptäckt att hela Isabella är enbart en stor bluff hela hon. Det var längesen jag förstod att så var fallet. Skulle aldrig, aldrig någonsin köpa något som hon gör reklam för. Undviker t.o.m. butiker som hon samarbetar med eftersom jag inte stödjer varken Isabella eller butiker som samarbetar med henne. Kan inte låta bli att känna sympati med tjejen som känner sig lurad och besviken. Tyvärr får hon nog bita i det sura äpplet.

    Svara

     Men snälla.. känner sympati med tjejen? Du fattar mycket väl varför ”tjejen” skrivit det ”mailet” – hur vet hon eller du att hon är lurad? Innan hon ens fått produkten och testat den eller vet om hon kan avbeställa eller få pengarna tillbaka? Det är inte så att ni var så snabba med detta för att smutskasta Bella. Alltså.. så j-kla stört.

     Svara

      Du nu igen med dina sjukdomsuttryck, ”stört” och ”sjukt” om vart annat!
      Så tröttsam är du med ditt patetiska Bellaförsvar! Är ni kanske släkt???

      Svara

      Så nu är mailet påhittat? 😂

      Svara

       Det kan det nog vara. Eller att hen som skriver är lite knasig, inte många ringer aftonbladet 24 timmar efter att de köpt en produkt och inte kommer fram till kundtjänst? Kanske nån som hoppas på lite uppmärksamhet och ett dramatiskt inlägg om isabella? Det funkade ju 🙂 Vi har såklart inga bevis på att personen köpt nån rakmaskin.

       Svara

     Precis samma här jag kollar inte ens på serien fartblinda pga Isabella hyrde ut sktt hus till de filmteamet. Så de kunde filma där i. 😝

     Svara

    Precis massa andra influensers har fått klagomål ang detta bla Alexandra Nilsson,Nicci,antonija osv. Deras komentars fält svämmar över om hur dålig produkten är. Ska du köpa något från en influenser så googla först. Sen vet man nu vilka influensers som skiter i sitt varumärke o bara kör på ändån. Isabella har iallafal tagit bort samarbetet. Vill på peka att jag inte följer Isabella men de andra o tycker att folk måste ifråga sätta o inte tro blint på dessa reklampelare. Själv är jag mega kräsen på vilken influenser jag skulle tro på o i Sverige finns det väldigt få

    Svara

     Jag håller med i allt du skriver, lite eget ansvar är absolut rimligt att kräva av konsumenter.
     Med det sagt, så vill jag att du ska veta att det jag skriver härnäst inte på något sätt är menat som en otrevlig kommentar till dig, utan enbart för att jag vill lära dig en sak. I svenska språket särskriver man aldrig. Det ska alltså vara ”ifrågasätta” och ”megakräsen”. Ville bara ha det sagt, i all välmening som sagt. (Sen gör du och alla andra som ni vill med den saken i alla fall, förstås! 🙂 )

     Svara

     Och Marie Sernholts märkliga inlägg när hon sitter på en öppen toalettstol och rakar benen med denna magiska apparat!

     Svara

    Du är ju verkligen helt förryckt.

    Svara

     Serne holt kanske var För ryckt på benen.

     Svara

   Går det att polisanmäla Bella och detta företag? Isåfall föreslår jag att alla ni som köpte gör en polisanmälan. Det är dags för dessa influencers att ta lite ansvar för deras falska marknadaföring.

   Svara

    Snark. Ursäkta mig. När jag vaknat kan du väl berätta vad polisen tyckte om din anmälan…

    Svara

     Läs igen, lilla kränkta hjärta. Jag skrev OM det går att polisanmäla detta borde folk göra det. Jag har inget att polisanmäla eftersom jag inte köper grejer som influencers marknadsför.

     Svara

      Gonatt. Jag försökte men jag håller mig helt enkelt inte vaken…

      Svara

       Du är inte så bra på skämt som du tror 😊💖

       Svara

    Går det att polisanm*la denna blogg för att den uppviglar till h*t och dr*v (ska va a och e)?? Varför ska alla som köpt polisanmäla? Även de som eventuellt är nöjda med produkten? Ska alla influencers bli polisanmälda då menar du som gjort reklam för denna produkt eller andra produkter? Fattar inte?

    Svara

     Nej, ovanstående (”hat” och ”drev”) är inga lagbrott i Sverige.

     Svara

      Ung lika lite som isabella går att lasta för att företaget ev inte (?) skickar prylen till köparen. Har man problem med produkten får man vända sig till företaget eller KO, man kan liksom inte blanda in reklambruden.

      Svara

      Kanske det borde vara L. Inget lagbrott att göra reklam heller väl?

      Svara

       Då skulle det väl vara samma sak om en tidning hade reklam om denna eller annat skräp?

       Svara

     Läs igen. Jag skrev OM det går att polisanmäla borde folk göra det. Dvs, om det finns tecken på brott.

     Svara

      Vad för tecken på brott är det du ser framför dig..? ”reklam för rakhyvel” ”borttagning av reklam för rakhyvel” Under vilken brottskategori tycker du vi ska lyckas peta in det här… ?

      Svara

       Du borde verkligen ta upp din skalle ur skit hus stolen ! Jo om man blivit lurad av ett företag så kan man anmäla ! Bella + andra bloggare har inlett ett samarbete med ett företag ev som här som inte är seriöst ! Alltså är även Bella + de andra även till viss del inblandad och skulle kunna vara medskyldig . De rekommenderar en vara , ger procent genom dem så den blir billigare . Kunderna blir blåsta av företaget och bloggarna ….. de har ett samarbete där Bella får betalt för att ….. lura sina läsare ?? Nej exakt . Så man kan säga i princip ….. Bella tjänar bra med pengar på att folk blir blåsta 👍👍👍 Kanon det 👍

       Svara

      Men jösses, polisen har väl viktigare saker att ta tag i än tragiska anmälningar hahha.
      Jag har köpt en produkt från företaget. Fick varan efter utlovad tid och inga konstigheter alls.

      Svara

     Du borde verkligen ta upp din skalle ur skit hus stolen ! Jo om man blivit lurad av ett företag så kan man anmäla ! Bella + andra bloggare har inlett ett samarbete med ett företag ev som här som inte är seriöst ! Alltså är även Bella + de andra även till viss del inblandad och skulle kunna vara medskyldig . De rekommenderar en vara , ger procent genom dem så den blir billigare . Kunderna blir blåsta av företaget och bloggarna ….. de har ett samarbete där Bella får betalt för att ….. lura sina läsare ?? Nej exakt . Så man kan säga i princip ….. Bella tjänar bra med pengar på att folk blir blåsta 👍👍👍 Kanon det 👍

     Svara

   Håller med… extremt oseriösa svar på Isabellas instagram från företaget. Även Marie serneholt och Isabella Jedlee gör reklam för det här tjafset…

   Svara

   Har beställt från företaget efter reklam från företaget på Insta. Fick produkterna som utlovat, ingen väntan.

   Svara

    Varan säljs på Wish för 120kr… så de köper väl innden därifrån och säljer dyrare. kinaskit mao.

    Svara

   Min största fråga i allt det här är varför ni måste stoppa era ordrar? Det är väl klart att det är reklam? Reklam som inte reklammarkerats. Det är det enda. Tycker det är dåligt att inte reklammarkera, men jösses. Tänk lite själva.
   Var kommer hela hysterin ifrån? Jag köpte en produkt från dem, en sån som tar bort hårväxt i ansiktet. Den är hur bra som helst. Sen vet jag inte hur benprodukten är.
   Men nu ska alla skicka tillbaka sina ordrar och polisanmäla? Förstår verkligen ingenting?
   Snälla förklara

   Svara

  Ja man lär sig av sina misstag, hoppas jag.
  För övrigt så kan man säkert returnera men att förvänta sig ett svar på fyra timmar är lite väl naivt… låt paketet komma fram åtminstone.

  Svara

   Fast det handlade om en chatt där företaget skriver att man får svar inom några minuter. Att man istället får vänta 4 timmar utan svar är väl absolut något att reagera på

   Svara

    Fast det står det inte. Det står att de vanligtvis svarar inom några minuter. Precis som det står hos telia tex, där kan man också få vänta i timmar. Har ju med trycket från kunder att göra. De kanske bara har 2-4 personer som sitter med kundfrågor.
    Mail står det att de svarar på inom 24timmar så personen borde maila.

    Svara

    Skaffa Hallon… samma skit där.
    Bra operatör i övrigt men en usel support.

    Sen säger de att de inte autogiro men drar från kortet varje månad.

    Svara

     Autogiro är ett samtycke till att dra direkt från ditt bankkonto. Att ha ett kort inlagt som dom drar ifrån varje månad är inte detsamma som autogiro.

     Svara

   Det är en livechatt som är öppen mellan 10-16.

   De som vill returnera bör se till att paketet är spårbart.

   Svara

    Man kan även ta kontakt med RT Media som är bolaget i Sverige som ligger bakom denna kampanj och även Anna Books hårfön som också visade sig vara en bluff. Här hittar ni VD bakom bolaget: https://www.instagram.com/johanandreaslarsson/?hl=sv

    Svara

     Haha, vilken ängslig människa. Ser ju patetisk ut.

     Svara

     Och VD:n är Sofie ”superduperkille”s brorsa (för oss 90-talister som minns låten 😁)

     Svara

  SOM det går utför för världens mäktigaste affärskvinna…

  Svara

   Nu har hon ju verkligen sumpat all trovärdighet, herregud alltså😔

   Svara

    Men snälla.. ge ger!! Hon har ju tagit bort det, det är väl bra då och ansvarsfullt? Men nejdå då ska ni vända det till fel. Ni är fn inte kloka. Och detta tjat och samma löjliga tugg… Ni/du är som en trasig skiva.

    Svara

     Men du varierar dig oerhört mycket i dina retoriskt välformulerade utläggningar. Så fint och respektfullt språk, inte ett dugg aggressivt och maniskt.

     Svara

     Ta bort och knip käft. Väldigt ansvarsfullt.

     Svara

     Sök hjälp din blinda dåre!!!

     Svara

      Herregud, undrar vem som behöver söka hjälp..

      Svara

     Ta ansvar hade hon gjort om hon hade gått ut och bett om ursäkt för att hon fört läsarna bakom ljuset och inte gjort en bättre check av företaget. Man tar inte ansvar om man tar bort inlägg och går vidare som om ingenting har hänt och hoppas att det rinner ut i sanden.

     Svara

      Exakt!
      Bella är är lika stor bedragare som företaget! Hon har inga skrupler eller empati för lurade köpare, nej istället hånskrattar hon hela vägen till banken.

      Svara

       Är det bara jag eller är det ovanligt fjantiga kommentarer idag även för att vara ett isabella inlägg? Även om man ogillar henne så måste man ju inse att hon inte är ansvarig för att fånen som skickar mail till bloggbevakning i stället för företaget när hen har problem med produkten inte fått sin rakhyvel? Eller?

       Svara

        Jo

        Svara

      LurendrejeriBella!

      Svara

       Eller inte eftersom att hon tog bort inläggen efter att vissa snackat/skrivit om företaget som lurendrejeri. Andra influencers tog inte bort sina inlägg trots massor av kritik så vem och vilka är det som är pengakåta och lurendrejeriare?

       Svara

      JO det är att ta ansvar att ta bort inläggen om företaget anses vara oseriöst, vilket Bella gjort, så Bella är väl den som verkligen tagit ansvar då till skillnad mot vissa andra influencers. Vad ska hon be om ursäkt för och varför? – hon har väl kanske inga bevis på att någon blivit lurad eller missnöjd, så klart att hon inte vill gå ut och smutskasta ett företag utan bevis – det vore inte rätt, och tro mig DÅ hade ni klagat på DET istället.

      Svara

       Jag tror inte att anledningen till att IL tagit bort inläggen är hennes sätt att ta ansvar.
       Jag tror istället att det är en medarbetare med lite mer insikt och kunskap som tagit ner inläggen. Det handlar helt enkelt om ”damage control “. De flesta vet att ILs strategi all publicitet är bra publicitet inte är en bra strategi.
       Det verkar som att IL tagit in mer kompetent personal och att döma av både IG och bloggen har IL belagts med partiell munkavle.
       Samtidigt verkar IL tappat tempo vilket jag kan förstå eftersom hennes parhäst sen 7 år tillbaka prioriterar annat. Visst är hon säkert besviken över att hon måste vänta på att visumet är klart. Men den gamla IL hade kläckt en ny affärsidé, provocerat via IG och bloggen under sin väntan.

       Svara

        Jag tror snarare att det är den nye mannen som är orsaken till de förändringar vi ser. Bella är som en kameleont och anpassar sig efter sin omgivning (läs partner).

        Svara

     Hade hon tagit ansvar hade hon ju skrivit ett inlägg där hon förklarar varför hon avråder folk att beställa och att hon gjorde ett misstag.

     Svara

     Verkar som CD-spelaren har hakat upp sig

     Svara

     Till dig Stalkern !
     Bella + fler bloggare har tjänat pengar på att lura sina läsare ! Hur svårt ska det vara att fatta ? Jo vänta nu 🤔 omöjligt svårt tydligen .
     Skaffa ett eget liv … måste vara skitjobbigt att vakta denna sida hela dagarna och bomba med 1000 inlägg .
     Belle lever på lögner , fantasier en dag spricker bubblan och då som i sagan blir det …. och så vart det bara en tummetott kvar .

     Svara

  Synd om personen som beställt men man har ju ett eget ansvar att kolla upp recensioner och omdömen innan man beställer. Både på instagram och bloggen var det markerat som reklam.
  Vilket betyder köpt inlägg. Och som konsument har du samma ansvar som om du sett det på reklam på tv eller TV-shop.

  Svara

   Ja men precis. Ta lite eget ansvar innan och typ googla runt i två minuter åtminstone, innan du beställer och sen bah ”jag har blivit luurad” innan produkten ens kommit fram! Vad anser sig personen ovan ens ha blivit lurad på? Hon har väl ingen aning om huruvida produkten funkar eller ej eftersom hon inte fått den? Bella gör väl dessutom bara reklam för saker hon verkligen ääälskar och tror på (lol) så borde väl inte vara något problem oavsett om det är reklam eller bara ett oerhört genuint och hjärtligt tips från henne? Eller?

   Svara

    Ja men exakt så! Vad har personen blivit lurad på? Varför ska köpet hävas? Är
    Det för att bellan tagit bort inlägget av oklar anledning? Och var framkommer det att produkten inte skulle hålla i kvalitet- innan personen ens fått produkten?

    Svara

   Precis, det är synd om personer inte fått produkter eller inte kunnat avbeställa. Men det är ju företagets ansvar och inte Isabellas, sedan kan ingen få garanti att tycka om något för att en influencer marknadsför och gillar något. Sedan kanske man inte ska vänta sig svar direkt eller att alla företag kan nås enkelt hela tiden. Jag litar inte heller på omdömen jag lässer folk skriver på instagram eftersom att det finns många som ljuger och bara vill jävlas med företag och influencers. Isabella har väl gjort rätt i att ta bort reklaminlägg om folk påstår att företaget är oseriöst.

   Svara

   Kan någon förklara hur personen blivit lurad?

   Svara

    Kolla kommentarerna till Bisses reklaminlägg för samma produkt, hon är en av de få som inte raderat samarbetet ännu.

    https://www.instagram.com/p/B1TzKc-I7-I/

    För att sammanfatta; de som beställt har fått en annan produkt än de som influencerserna visat upp, en annan kartong och märket står varken på produkten eller kartongen, en fejkkopia tydligen. För vissa verkar den inte fungera heller. De verkar inte få något svar när de vill returnera heller.

    Svara

     Men kvinnan som skickade mailet till Camilla har ju inte ens fått sin produkt. Hon vet helt enkelt inte om hon är lurad eller inte

     Svara

      Fast läser man alla kommentarer och recensioner så förstår man direkt att företaget är skit, skulle ALDRIG beställa efter att ha läst kommentarerna i Bisses inlägg.

      Svara

      Ja men herregud !! Hon såg väl all negativa inlägg om folk som blivit lurade , då ville hon avbryta köpet innan den skickades. . Ska man returnera varan dessutom själv så kostar ett rek paket 100-150 kr dessutom .
      Så fattar inte vad som är svårt att först ?

      Svara

   Vad har Bella för ansvar att kolla upp bolagen hon samarbetar med och rekommenderar sina följare att köpa ifrån? En stor följarskara medför ett stort ansvar. Lite som Bamse, om man är väldigt stark måste man också vara väldigt snäll.

   Svara

   Om man nu litar blint på dessa influenser så får man nästan stå sitt kast. Vissa är väl mindre trovärda än andra. Har man tillgång till att beställa via nätet så skulle man väl tro att man även kollar upp vad man egentligen köper och vem som får pengarna. I Sverige är det ju vanligt att tillsätta en utredning när allt har gått åt h-vete eller varför inte ringa UG?

   Svara

  Ingen är iaf förvånad över att Isabella inte kollar upp företaget innan…hon bryr sig bara om pengarna. Fruktansvärt egoistiskt av henne att inte bry sig om andra.

  Svara

   Fast hon vill ju tjäna pengar. Och göra reklam är ett sätt. Och det vet vi väl vid detta laget?

   Svara

   Att isabella inte kollar upp företaget är inte särskilt förvånande, att någon som köper nån liten hårborttsgningsvibrator för 500kr inte kollar upp företaget är däremot anmärkningsvärt

   Svara

   Fast hon har ju tagit bort inlägget så det är väl inte egoistiskt då. Egoisktiskt vore väl att ha kvar det och inte bry sig ifall det som visa skriver stämmer. De andra har inte tagit bort, är de mer egoistiska då eller? Detta visar väl att hon bryr sig men det spelar ingen roll vad hon gör för ni lyckas vända allt till fel för att smustaksta och sänka henne. Det är så stört.

   Svara

  Visst var det kissie som gjorde reklam för dem först? Jag tyckte redan då att det såg väldigt tv-shop ut. Synd att influensers hjälper såna bluff-företag att tjäna pengar.

  Svara

  Tror Marie Serneholt gjorde reklam för samma vara, med sina söner sittandes i knät. Såg helt absurt ut. 😉 😀

  Svara

   Ja och hennes inlägg ligger dessutom kvar. Det är väl ännu värre i så fall.

   Svara

   Jag vill även minnas att Alexandra bring också gjorde reklam för dem. Men kan inte hitta inlägget nu, antingen är det också borttaget eller så var det bara på stories. Någon som minns?

   Svara

    Det var ett inlägg på Alexandra Brings insta också, som mkt riktigt är borttaget nu! Man kan se att det funnits om man googlar Alexandra Bring och myflawless

    Svara

     Anna Pankovas inlägg med dem är kvar

     Svara

  Lagen om distansavtal gäller, så det blir till att anmäla till konsumentverket om de inte låter köparen göra en retur.
  https://www.hallakonsument.se/klaga-angra-eller-anmala/dina-rattigheter-som-konsument/angerratt/

  Svara

  Precis som Isabella borde kollat upp företaget, så borde alla som beställt gjort samma sak. Företagets hemsida ser ju riktigt oseriös ut.

  Svara

  Tror att Alexandra bring också har tagit bort sitt Instagraminlägg för myflawless

  Svara

   Hennes kod använde jag.. Skäms också för min naivitet och ska försöka returnera :/

   Svara

    Varför? Om produkten är bra då?

    Svara

     För att den finns på wish för 100 lappen? Samma grej DM mode håller på med.. säljer wishsaker för 5 gånger priset. Inte olagligt men ack så fult!

     Svara

  Moraliskt har de såklart ett ansvar men juridiskt kan det väl knappast ankomma reklampelaren att ta ansvar. Men jag är uppenbarligen inte jurist och killgissar för fullt.

  Svara

  Och i vanlig ordning så ger ju bella blanka f-n i sina följare, hon kommer knappast kommentera saken. Människan klarar ju inte ens svara på frågor från fanz….

  Svara

   Men lägg av nu! Hon har ju tagit bort det så hon ger ju inte blanka f-n då, de andra har inte tagit bort så det är väl värre då? Bella tog ju ansvar och tog bort, och vad ska hon kommentera och varför? Klart hon inte ska smutskasta företag offentligt utan bevis, då hade du gett henne skit och f-n för det istället…

   Svara

  Tycker det är intressant att när det skrevs här om Fyre festival (som i sig var ett STORT bedrägeri) så skrev du i inlägget:

  ”Att Kendall ska få konsekvenser för att ha gjort smygreklam är jag helt med på, men att ha marknadsfört någonting som visade sig vara en bluff – kan verkligen hon och de andra modellerna klandras för det?
  Hon hade lika gärna kunna gjort reklam för ett par skor som hon haft på sig under inspelningen av en reklamfilm, i tron om att den här skon skulle massproduceras och säljas.
  Är det verkligen hennes fel om företaget sedan använder reklamfilmen för att få folk att beställa skon utan att det finns några att skicka ut?
  Skulle hon ha bett om att få se alla redan tillverkade skor eller om en rundtur i fabriken? Är det verkligen modellen som anlitas för ett uppdags uppgift att kontrollera hela produktionskedjan?”

  Du får så klart tycka vad du vill, men hur ser du detta som att missbruka sina följares förtroende medan du inte tyckte att Kendell gjorde det?
  Bara nyfiken på hur du ser på det för här låter det som att det IL gjort är värre.

  Svara

   Intressant frågeställning! Blir kul att se om Camilla duckar eller bemöter frågan seriöst 🙂

   Svara

    Det är som sagt inte menat som något typ av påhopp utan vore mer intressant att diskutera var skillnaden ligger 🙂

    Svara

     Vilken bra kommentar, BRA där! Posta det igen högre upp!!

     Svara

   Fast Fyre byggde ju verkligen upp en trovärdig ridå som var lite svårare att se igenom. Myflawless är ju ganska enkelt att upptäcka som oseriöst?

   Svara

    För dig som är average smart, alternativt lite smartare, ja. Du glömmer visst bort att det finns otroligt många naiva och rent ut sagt korkade människor därute som tror att om något frontas av en någorlunda känd person så är det att lita på. Kan till och med tycka att konsumentlagarna ibland är utformade för folk med ytterst begränsad intelligens.

    Svara

     Jo jo, men mitt svar syftade till att jag ser få likheter mellan Kendalls tabbe och Isabellas tabbe – två magplask kommentaren innan likställde.

     Svara

    Fast ansvaret faller väl ändå på konsumenten som i det här fallet kan googla själv och inte tro på ett reklammarkerat inlägg?

    Svara

     Hade hon reklammarkerat är frågan?

     Svara

      Japp det var reklammarkerat. Både blogg och instagram.

      Svara

   Jag började tänka på Book-inlägget där C inte tyckte det var Books ansvar att kolla upp om produkten var en kopia eller ej. Vad är skillnaden undrar jag.

   Svara

    Bra fråga, tror det brukar kallas hyckel.. och en besatthet av att smutskasta och misskreditera Bella.

    Svara

     Har du nyss lärt sig orden ”smutskasta” och ”misskreditera”? Undrar på riktigt alltså, har svårt att tro att det är 50 olika personer som använder exakt dessa ord i stort sett alla sina inlägg.

     Svara

    Det är för att det är Bella det handlar om. Bella skulle kunna skänka 1 miljon till svältande barn, det skulle ändå vändas till något dåligt. Därför tar jag inlägg om Bella här med en enorm nypa salt.

    Svara

     Jaja, ditt Bellafan!

     Svara

      Personen har ju rätt? Allt med Bella hittar ni ju en anledning att klaga på. Man behöver inte vara ett fan för att se det.

      Svara

      Anonym 18:13 – när man inte har något bättre att komma med. Jobbigt när sanningen svider.

      Svara

       Eller hur! Sanningen svider för er Bellafan att hon är en skrupelfri bedragerska!

       Svara

        Du känns väldigt emotionellt engagerad i isabella…vad symboliserar hon just i ditt liv? Den elaka tanten på förskolan som slängde ditt gosedjur? Get over it.

        Svara

     Fast det skulle Bella aldrig göra ? Alltså skänka pengar till svältande barn !
     Hon ägnar dig åt Elefanter istället , ett enormt intresse för henne dom upptar en stor del av hennes tid 👏👏👏
     Eller hur har det nu 🤔

     Svara

   Fast det som ifrågasätts här är att Isabella tar bort inlägget och lägger locket på. När man i efterhand inser att företaget man samarbetade med inte är seriöst är det rimligt att kommunicera det till sina följare. Isabella har ju uppmanat folk att handla därifrån. Så uppfattar jag inlägget iaf, C får gärna rätta mig om jag har fel.

   Svara

    Stämmer…

    Svara

    Men de andra influencerns då som tagit bort inlägget? Där Alexandra bring dessutom har fler följare än IL.

    Men agree to disagree 🙂

    Svara

     Jag håller med om att de influencers som gör som IL är lika goda kålsupare. Den stora skillnaden mellan övriga influencers och IL är att ingen profilerar sig lika hårt som en självlärd affärsguru. Det i kombination med att hon lyckats vända många emot sig gör att det krävs väldigt lite för att det blir en skogsbrand i kommentarsfältet.
     Jag kan förstå alla som rusar till hennes försvar eftersom IL ibland får oproportionerligt mycket kritik i förhållande till fadäsen.
     En del försvarare kommer med vettiga synpunkter medan andra nog borde slipa på retoriken en aning…

     Svara

   Jag tänkte samma sak. Men självklart blev det ju en annan vinkling på inlägget eftersom det gällde Isabella. Och jag tycker man kunde nämnt att hon inte var ensam om denna reklam, verkar ju varit ett tiotal influencers som gjort reklam för detta.

   Svara

   En aspekt som kan anses vara annorlunda är att när influencers hypeade Fyre var det i ett tidigt skede, och det fanns goda utsikter att eländet skulle bli av ( inte egentligen, men till synes). Jag kan inte tycka Löwengrip et al är ytterst ansvariga om grunkan nu skulle visa sig vara skräp, men om de vore aktsamma om sin trovärdighet borde de haft varje möjlighet att testköra på begäran. Däremot tycker jag det det suger fett att bara ta ner reklamen utan ett ord. Ganska mycket en antites till ansvarsfullt.

   Svara

    Fast ingen vet ju varför hon tagit bort det. Kan ju handla om att hon inte fått betalt eller vad som helst. Man överdriver nog den anonyma mailerskans makt om man tror att hon ensam är orsaken, tror du inte?

    Svara

  Min gissning är att företaget inte betalat samarbetet eller hållt det som var överenskommet för att hon skulle göra reklamen

  Svara

   Jag tror att det er Bentley och Autoropa som känner sig missbrukt i reklamen!!

   Svara

  Jag hoppas verkligen att hon förlorar stort i trovärdighet. Med all rätta.
  Att folk inte går på det hon gör reklam för och att seriösa företag inte väljer att samarbeta med influensers som inte brinner för deras produkt.

  Det är så illa att ta bort inläggen utan att be om ursäkt till alla som lurats av henne och detta företag.

  Svara

   Va..? Ska hon be om ursäkt å företagets vägnar? Låter helt orimligt. Tycker hon agerar rätt som slutar göra reklam för dem, finns inget annat eller mer hon kan göra.

   Svara

    Hennes moral är lika med noll.

    Svara

    Hon har ett ansvar att kolla upp företaget hon gör ett samarbete med. Plocka man bort ett sådant inlägg när personer känner sig lurade är väl det minsta man kan begära att hon ber om ursäkt eller förklarar varför inlägget togs bort?!!

    Svara

     Då hade ni gett henne skit för det, påstått att hon smutskastar ett företag och är sååå vidrig. Hon kan inte göra något rätt här, ni vrider allt till fel. Löjligt när ni skriver att hon borde kollat upp – vad ska hon kolla upp och hur? Lusläsa kommentarer på andras ig? Hon kan inte kolla upp det, allt går inte att kolla upp tyvärr men hon har tydligen litat på och tagit till sig av vad en del skrivit. Varför inte skriva här att det var bra av henne att ta bort inlägg. Nej det går tydligen inte att ge Bella beröm och cred här.

     Svara

      En snabb googling hade iofs räckt.

      Svara

      Ja, precis.. en snabb googling hade kanske varit på sin plats? Torde inte vara en jättestor sak när man har ett helt team bakom sig. /L

      Svara

    Jo såklart ska hon be om ursäkt ! Hon har ingått o ett samarbete med företaget . Fått pengar för att visa upp och rekommendera produkten . Hon har alltså tjänat pengar på att lura kunder och sina läsare .
    Hon har ansvar att kolla upp om företagen hon ingår ett jobb med är seriösa eller inte . Med tanke på hennes hybris om världens mäktigaste kvinna är det högs besynnerligt att hon inte kollade upp produkten och företaget …. eller hennes team kollade .

    Svara

     Men alltså din galning att du orkar… nyss hette du A (irl C, HJ el LL antar jag). Vad vet du om hon lurat kunder och läsare snälla nån..nej det vet du inget om. Och du, du borde lära dig att skriva lite bättre, korrekturläs om du vill få dina korkade urbotafåniga inlägg att verka seriösa, taga ner lite så blir det kanske lite bättre.. fast det hjälper föga då man ser att du är en osunt bella-engagerad dåre.

     Svara

      Du har helt rätt. Det finns sannolikt ingen i kommentarsfältet som kan bevisa att IL uppsåtligen lurat sina följare. Hon har rent juridiskt inget ansvar att kontrollera att de företag hon gör samarbeten med levererar rätt och fungerande produkter. Att inte vårda och vara rädd om sitt varumärke är inte heller det ett lagbrott. Något som IL är långt ifrån ensam om att göra sig skyldig till.
      Vad diskussionen handlar om är tillit, trovärdighet och förtroendekapital. På den tiden när IL var riktigt stor (i lokala influencer mått mätt) kunde hon i princip agera hur hon ville. När hon i sin blogg kritiserade andra i syfte att överrösta mediebruset blev den kritiserade kvar med Svarte Petter i handen och IL gick vinnande ur striden, tack vare ett enormt förtroendekapital. Så är inte fallet längre. Hon har fortfarande lojala och trogna följare som förvarar henne med näbbar och klor. Andra gamla följare har bara tröttnat på henne, de har gått vidare och tycker att IL inte tillför något eller istället blivit negativt inställda till henne. Men jag tror att den stora massan vet inte vem hon är eller tycker att hon är ointressant.
      IL har själv sagt följande ”I framtiden vill vi inte bara följa det som är trovärdigt, sant och äkta utan det som är inspirerande och relaterbart. Och kommer att stå mycket högre än det som är ärligt och transparent.” Trovärdigt kommer alltid att vara det absolut viktigaste. Utan trovärdighet kommer ingen att bemöda sig att lyssna. När det gäller vikten av att kunna inspirera och att andra kan relatera till personen håller jag med IL. Frågan är dock om IL verkligen är inspirerande och relaterbar åt andra?

      Svara

  Det hela ligger väl helt i linje med tidigare ….

  Svara

  Varför har Isabella tagit bort sitt blogginlägg från idag tro. Hon skrev om resfebern inför Kenya etc. men nu är det borta?!

  Svara

   Inlägget ”Resfeber 48 timmar innan” var igår 10 sept.
   Det är inte borta.
   Idag har väl Bella inte lagt upp något på bloggen. Inte ännu iaf.

   Svara

    Konstigt. Jag kan inte se det inlägget. Senaste jag ser är ”sena kvällar” från 9e.. skumt

    Svara

     Felet ligger kanske hos dig? Inlägget 10 september 19.20 resfeber…. finns kvar

     Svara

      Haha ja uppenbart :)! Konstigt.

      Svara

     Rensa cachen på den webbläsare du använder.

     Svara

   Hon har väl säkert tagit bort allting för att inte stå till svars för någonting och istället skylla på att ”oj, på grund av tekniskt strul har två dagars inlägg försvunnit! De återkommer när problemet är löst”- i sann Isabella anda. Lie until you make it!

   Svara

    Kan det vara så att företaget tagit bort det, eftersom det var så många negativa kommentarer om produkten?

    Svara

   Det kommer när hon behöver läsarnas sympati. Nu är folk arga på henne.

   Svara

    Nej jag är inte det minsta arg på henne, varför skulle jag vara det?

    Svara

     Japp för du är verkligen alla Bellas läsare

     Svara

  Apropå ansvar… Lyssnade precis på Fannys förebilder där Kissie gästar och bland annat pratar om hur hemskt det var med hur mycket hat Isabella fått för sitt utseende och speciellt hennes näsa och hy. Skämtar hon…? Hon är ju skaparen till smeknamnet Grisbella.

  Svara

   Hon har bett om förlåtelse för det och ändrat sig. Jag sa också saker om folk när jag var tonåring som jag inte skulle säga idag när jag närmar mig 30. 🤷🏼

   Svara

    Hon är inte rätt person att peka finger

    Svara

     Jo. ALLA är rätt person att säga ifrån när folk beter sig fel.

     Svara

      ”Bella har en grisnäsa… Förlåt… Folk sa att hon hade en grisnäsa.”

      Ja, Kissie. Du sa det.

      Svara

    Det mest komiska i det hela är att det faktiskt finns folk som tror att hon har ändrat på sig.

    Svara

   Ja, Grisbella, gristrynet, Miss Piggy osv kommer alla från Kissie. Hon la dessutom upp bikinibilder på Blondinbella där hon hånade BBs feta dvaskiga kropp. Till och med sin egen stackars lillasyster skrev hon fruktansvärt elaka saker om, och hon låter hatet ligga kvar i arkivet! Kissie och Alexandra är samma person, hon låtsas vara snäll nu men hon är sig lik. Hon ångrar ingenting. Hänger ut folk gör hon fortfarande, hon var riktigt ful mot Michaela Deler tex. Hänger även ut sin pappa. Det enda ärliga hon säger i sin snyftvideo är att hon var och är totalt desperat efter att vara känd, synas och höras.

   Svara

    Ja det brukar ju knappast gå äver, viljan synas. Eller om det hade gjort det, hade hon ju inte lagt upp vides. Men hon håller ju på fortfarande. Känd för att vara känd, typ.

    Svara

  ”influencer marketing” tänk prostitution då blir det rätt.

  Svara

   Nej. Blanda inte in prostutition.

   Svara

  Influencer reklam är inte bättre än spam. Se det som oönskad reklam som kommer i mailen eller i posten.
  Går man på något en influencer ”rekommenderar” får man skylla sig själv.
  Precis som om man klickar på en phishing-länk som kommer i mailen och sen lydigt fyller i sina kreditkortsuppgifter.

  Svara

  Står att de ”Vanligtvis svarar inom några minuter” på chatten. Ingenting om att de svarar inom 4 minuter. Mail svarar de på inom 24 timmar. Rätt ska vara rätt.
  Företaget verkar skit oavsett, anmäler sina dåliga recensioner på trustpilot så de inte syns.
  Men hur kan man ens få för sig att beställa från en sån hemsida? Ser ju ut som pop up reklam.

  Svara

  Varfor enbart se Isabella i detta? Har inte jättemånga influencere i Sverige gjort reklam om den produkten? Alexandra Nilsson, Alexandra Being, Isabella, och flera till. Sett många gör reklam for den, även norska bloggare.

  Svara

   Jo. Men nu handlade mailet om Isabella och det är även hon som tagit bort alla inlägg om det utan att ljud.

   Svara

    Ja men det är väl BRA att hon tagit bort isåfall?! Sen är väl mailet förmodligen skrivet just för att göra ett sådant här inlägg och för att smutskasta just Isabella.

    Svara

     Man blir ju förvånad när Sveriges mäktigaste affärskvinna väljer ett sådant tvivelaktigt företag idka samarbete med.

     Svara

    Ja det är sant. Jag tycker ändå det hadde varit en mer interessant och dyptgående artikkel om C. hadde koblet den til alle de andre som har reklamerat for samma produkt. Hvem har tagit bort och varfor? Hvem har beholdt innleggene? Det är jo konstigt at så många har takkat ja til ett sånt samarbete, om det nu visst sig vara ett jättedårlig produkt. Att ta bort et innlegg är kanske även brudd på kontrakt? Har de som selger produkten inte betalat feks?

    Svara

     Du kanske har missat det, men Cs pappa har precis gått bort. Kort sagt så har hon viktigare saker att fokusera på just nu.

     Svara

      Fast ändå har hon tid att fokusera på IL ju ?

      Svara

       Det är ju dock en väldig skillnad i arbete mellan att ta emot information och återberätta denna, kontra att gräva och analysera.

       Svara

      Jag har inte fått det med mig. Det var inte meningen Camilla, förlåt. Min intensjon var att göra oppmerksom på potensialet i en sånn sak (ettersom flere har reklamerat, vad har dom fått for det). Intensjonen var inte att vara ifrågasettande på ett dumt sätt. Du har min kondolanse i denna töffa tid❤️

      Svara

  Helvete vad egoistiskt! Det enda hon bryr sig om är att få in pengar, att hon hjälper företag lura läsare är fruktansvärt lågt och äckligt gjort. Som den N a r c i s s u s hon är lär hon ju inte bry sig dock. Sopa allt under mattan, knipa käft och så vänder vi andra kinden till! Heja!

  Svara

   Ja uj uj så egoistiskt då att ta bort inlägg när folk klagar på företaget, de andra som har kvar inläggen är inte egoister och hjälper företag att lura läsare? Hur många inlägg har du skrivit nu under detta inlägg för att smutskasta IL? Tänk att du kan vända detta till fel också, och tänk om hon uttalade sig då hade du rasat och vänt det också, vänt det till att fyy så vidrigt av IL att smutskasta företag. Asså. Finns andra som får in pengar på andras bekostnad och ofta vänder andra kinden till..c.. vilket kanske är värre ändå, just saying.

   Svara

  Förlåt
  För OT. Men
  Blev varslad från jobbet för några månader sen pga arbetsbrist.
  Du ligger min exakta tjänst ute.
  Var det bara bullshit att det var arbetsbrist och
  Dom ville bara bli av med mig?
  Mvh förstörd tjej..

  Svara

   Kolla med facket!

   Svara

   ♥️

   Svara

   Troligtvis ville de bara bli av med dig. Men låt dem inte komma undan. Gör gällande din rätt till återanställning och är du med i facket så kontakta dem.

   Svara

   Blir man varslad så ska du ha rätt till återanställning i nio månader. Detta ska företaget meddela dig om när de varslar dig. Under de 9 månaderna så får de inte anställa någon annan på din position utan måste då erbjuda dig tjänsten. Är du med i facket så kontakta dem. Är du inte med i facket så tycker jag du ska kontakta företaget och säga ”Hej, ser att ni söker någon till min tjänst jag blev varslad från. Jag vill härmed åberopa min rätt till företräde”. Tar de in någon annan än dig kan de bli skadeståndsskyldiga.
   Lycka till! Och håll oss gärna uppdaterad i Öppet spår, med hur det gick för dig.

   // HR

   Svara

    Beror på hur länge hon varit anställd. Har hon haft en kortare anställning så har hon inte återanställningsrätt, dessutom måste man ju åberopa den i samband med uppsägningen.

    Svara

     I samband med uppsägningen? Ska man själv säga något om det då?

     Svara

     Är hen med i facket och facket i fråga är starkt på arbetsplatsen sköter facket det åt en.

     Jag bytte dessutom fack när jag hade studerat färdigt, och blev varse att olika fack och tjänster fungerar olika…

     Svara

   Blir du uppdagd pga arbetsbrist får de inte anställda ngn på xx månader( för samma tjänst / liknande kanske ngt du kan göra) utan att fråga dig först om du vill tillbaka . Ta kopia på annonsen o ring facket … skadestånd …

   Svara

   Det hände mig, på pricken. Facket kunde inte hjälpa mig alls… Unionen är ett sådant fantastiskt skitfack ❤

   Svara

  EGET ANSVAR

  Är jag helt fel ute och ensam om att tycka att den som köper en vara har ett eget ansvar att kolla upp varan innan. Om man nu är intresserad av det man ska köpa?

  Konserverad gröt liksom

  Svara

   Nej! Jag kan ha förståelse för tonåringar men inte vuxna människor. Då får man fan skylla sig själv.

   Jag kollar alltid upp en produkt oavsett vem som marknadsför det.

   Svara

   Håller helt med dig! Detta inlägg och kommentarerna är mest för att gnälla på Isabella när alla influencers gör samma sak!

   Svara

   Hur är det med influensers EGNA ANSVAR???

   Svara

    De har såklart ett ansvar också ifall de köper en produkt. Eller hur menar du?

    Svara

     Vad det säljer ut sig till såklart!

     Svara

    Alltså, jag är helt för att influencers har ett ansvar i vad de förmedlar till sina läsare, men som vuxen måste man klara av att tänka till innan man betalar dyra pengar för onödiga saker. Man får se det som läropengar

    Svara

  Caveat emptor.

  Svara

  Om du köper en charterresa och hotellet som i beskrivningen är ett slott visar sig vara ett råtthål. Vem kontaktar du först?

  Svara

   Bloggbevkaningen såklart. Det är sen gammalt.

   Svara

   Aftonbladet.

   Svara

    Inklusive en putande selfie!

    Svara

     Ja, shit vad rätt du har! Är det inte märkligt att saker alltid händer ganska söta tjejer med lösfransar och putande munnar?

     Svara

   Ja då kontaktar jag charterbolaget för det är dom som har sålt varan, inte ringer jag SL som klistrade upp annonsen eller fotomodellen som är med i annonsen 🙈

   Svara

  Men snälla människor, sen när bärjade folk helt sluta använda sina egna hjärnor?
  Det är inte under pistolhot som man SÄLV avgör om man vill beställa en produkt eller inte.
  Är man så dum att inte kolla upp saker och ting utan litar blankt på en annan människa man inte ens känner så får man faktiskt skylla sig själv.

  Svara

   Egenansvar är ett bra ord. Vilket egenansvar kan Bella anses ha haft när hon som känd influencer uppmanar till köp genom att förhärliga ett bedrägeri?
   Hon är ju delaktig i bedrägeriet så rent moraliskt bör hon kunna ta sitt egenansvar och kompensera alla som blivit bedragna. Varför inte lite plåster på såren också…

   Svara

    Din moral ”URBOTA” verkar ha flugit sin kos för längesedan. Tragiskt. Väldigt vad du snackar om bedrägeri och moral jämt – du är ju inte riktigt rätt person att tala om det direkt. Märkligt nu också att ni anser Bella vara stor influencer som säljer mycket, annat brukar det ju låta här annars – att hon är ju inte stor influencer och hon säljer ju inget… Hur ska ni ha det.

    Svara

    Jag tycker att Ikea ska ta sitt egenansvar och kompensera mig för barnsängen jag köpte. I deras katalog och på nätet sågs ett barn sova tryggt i sängen och vara nöjt men mitt barn vägrar sova i den sängen. Hon vill sova i vår dubbelsäng så nu har vi köpt, skruvat ihop och slösat yta helt i onödan. Jag tycker att Ikea ska ersätta mig för sveda och värk för förlorade drömmar.

    Svara

  Som en annan bloggare som gör reklam för ansiktskräm men hela ansiktet är botoxat. Jag tycker det inte är ok.

  Svara

   Hon får väl göra vad hon vill med sitt ansikte, vad sjutton snackar du om? Dessutom måste man nog använda ansiktskräm fast man har botox.

   Svara

   Botox och ansiktskräm har ju knappast samma uppgifter. Och sen finns det ju massa olika typer av ansiktskrämer, en del är bra mot akne, andra återfuktar osv. Botox ger ju inte dig automatiskt en återfuktad och finnfri hy.

   Svara

  Fast det behöver inte vara att hon tagit bort den för att produkten är dålig (hon har väl aldrig tackat nej till extra kommentarer, oavsett vad de har sagt). Det kan ju faktiskt också vara så att Pearlwax som sponsrade hennes inlägg om att vaxa benen förra veckan har haft åsikter om detta, det kan ju faktiskt ha funnits en klausul om att Isabella inte får marknadsföra liknande eller konkurrerande produkter men som Isabella ignorerat. Med tanke på hur oproffsigt och slarvigt hon sköter sina samarbeten skulle det inte förvåna mig om det är en juridisk anledning till att inläggen försvann.

  Svara

   Vilken fisk är du? (Kala = fisk på finska)

   Svara

  Reklam rullar på fb med videoklipp med Isabella Löwengrip som gör reklam för Flawless.

  Svara

   Hon är en bedragare, punk slut!

   Svara

    Men lägg av någon gång!! Det gör inte Isabella till en bedragare! Punkt slut.

    Svara

  Haha ja de är ju lite knepiga de där, både mot och dotter.

  Svara

   Ja otroligt obehaglig influencer. Utnyttjar ungdomar som gratis arbetskraft och lurar hästköpare. En skam för branschen.

   Svara

    Blev väldigt förvånad över att Sofie är runt 30! Trodde max 22 baserat på beteende. Verkar sjukt hårt hållen av sin mamma.

    Svara

  Man får ta eget ansvar för vad man shoppar!
  Jag fattar inte att man tror att influensers är bevis på en varas kvalitet!! Influensers vill tjäna pengar, punkt!

  Svara

  Köpte en häst via instagram? Menar du att köparen inte provred innan köpet?

  Svara

   Precis så om jag uppfattat det rätt. Hon blev väl starstruck och köpte den olatsfria hästen som klassats som farlig problemhäst av flera ryttare.

   Svara

    Om den är dokumenterat farlig är det ju mest köparen som får skylla sig själv som inte kollade upp?

    Svara

  Är Maggan Graaf inte med på den årliga trippen till norr? Hennes mor och Hannah har åkt…

  Svara

   Tror inte hon var med förra året heller.

   Svara

  Tror att det är bilföretaget som krävt att hon ska ta bort inläggen. Var det inte någon som hade hört försäljaren fråga henne vad de skulle filma bilarna för? Ferrari, Bentley och Maserati vill inte att man gör reklam i deras lokaler. Att hon dessutom fått rejäl kritik för produkten och sättet reklamen gjorts skulle få vem som helst gå i taket. En seriös person gör inte så.

  Svara

   Tror jag också. Helt sjukt hur Autoropa skulle kunna gå med på det där.

   Svara

   Exakt. Vad har bilföretaget vinna på att visas i slik påver reklam?

   Svara

    Dom har garanterat inte godkänt det där.. säkert en bidragande faktor till att det är bottaget

    Svara

   Ja alltså hade väl varit smartare att låtsas vara intresserad, ta ut bilen på en provtur och medan man är ute och kör, parkera och filma sin skit och sen lämna tillbaka. Hade iaf inte varit lika pinsamt.

   Svara

   Varför filmade hon ens där och inte i sin egen bil om det nu tvunget måste filmas just i en bil?

   Svara

  Jag har också försökt komma i kontakt med My Flawless. Jag har mailat. Suttit i timmar i chatten. Fast det står att dom svarar inom några minuter. Mina chatt meddelanden har inte ens lästs. Jag skrev till och med på deras Instagram. Det inlägget försvann snabbt som sjutton. Och sen blev jag blockad från deras Instagram. Det var inget elakt påhopp utan en bara en helt vanlig kundfråga. Väldigt seriöst.

  Svara

   Fast det står det inte. Det står vanligtvis. Är ni många naiva köptorskar som hör av er på en gång så blir det såklart längre väntetid.

   Svara

   My Flawless är en riktigt dålig kopia på en bra produkt.
   Företaget har troligen köpt in dåliga kopier från Kina och använder sig av reklamen från Tvins.se som har originalet där jag köpte min andra, eftersom även jag gick på en nit… Blev rekommenderad originalet från en vän som testat originalet och den är bra! Om någon är intresserad finns en del att läsa i den Danska pressen om företaget som är ganska talande för att det är ett bluff företag , skulle inte förvåna mig om My Flawless har använt blogg inlägget utan att Isabella var medveten om det.
   https://hsfo.dk/artikel/styled-dk-forklarer-sig-med-travlhed-på-grund-af-vækst
   https://www.bt.dk/forbrug/populaer-butik-meldt-til-politiet

   Svara

  vilken häst gäller det?

  Svara

   Och hon visste det. Hästen slog runt med hennes groom på ryggen.

   Svara

   Min tävlingshäst var olatsfri liksom mina tävlingsponnyer. Det gjorde inte att den som min 6 åriga lillasyster fick ta över inte kastade av henne konstant i början, att ingen orutinerad kunde sitta upp på hästen och förvänta sig komma av levande eller att en annan av mina ponnyer helt enkelt skulle skenar till skogs med en nybörjare.

   Svara

    Fast en häst som uppfödaren berättat har varit svår i 12 år kan väl aldrig säljas som olatsfri!?

    Svara

    Vad är det här för hästar? Jag är hyffsat rutinerad ryttare utan att nånsin ha tävlat men hästar som beter sig såhär har jag i princip aldrig träffat på. Okej att en del härsknat till när man hämtat in dem från hagen men det är ungefär det. Klart det kan hända att man blir avkastad men aldrig träffat på en häst som gör det jämt eller skenar till skogs med ny börjare?

    Svara

     Precis så. Ingen har någonsin sålt den som annat än en svår häst som testar sin ryttare. Tycker synd om den seriösa uppfödaren som var ärlig när hästen köptes av Burmans groom Robin. Han visste om allt och även Sofie som är hans tränare. Nu bröt köparen bara benet, det hade kunnat gå ännu värre 🙁

     Svara

     Jag kommer från tävlingsvärlden, en bra tävlingshäst är ofta farlig för nybörjare. Den första var en b-ponny med riktiga ponnytemperament (humor what ever det kallas) så egentligen inga konstigheter jag blev också avkastad dagligen av min shettis. Den andre var en relativt ung ponny med mycket motor, mycket vilja och en förkärlek till att springa fort i skogen. Han såldes senare som fälttävlansponny vilket passade honom som handen i handsken. Den tredje, tja det skulle vara min tävlingshäst för elitnivå som junior och Yr. Känslig, hög i blodet och lite korkad. Enormt samarbetsvillig egentligen men om du sparkade honom i sidorna och drog i munnen samtidigt åkte du i backen. Han fick en panikattack också en gång när han blev omringad av barn.

     Svara

      Nu är det här ingen tävlingshäst som ligger högt i blod utan en häst som kastar av. Den slänger 140 ryttare i backen och är inte en hobbyhäst ens för en duktig ryttare.

      Vi har själva fött upp hästar och sålt välstammade swb till ryttare på 100/110 nivå. Ingen av dem har kunnat klassas som farlig.

      Vad jag vill komma fram till är att ingen seriös säljer en häst med problem som olatsfri. Någonsin. Skulle du sälja din explosiva ponny som en skogsmulle? Eller din svårlastade häst som tävlingshäst? I det här fallet kunde det gått värre ändå. Köparen hade kunnat hamna under en lastbil eller under hästen när den tappat balansen när den stegrar.

      Svara

       För att vara krass, hästen säljs som att den hoppar allt, olatsfri mm för 45 000. Köparen är mer än naiv då. Om det verkar för bra för att vara sant är det ofta det. Speciellt vid hästköp.

       Svara

   https://www.instagram.com/p/B2QvnXGIdIJ/?igshid=19x2uvu922cii

   Köparens berättelse i kommentarerna om vad som hände

   Svara

   Swb menar du?

   Svara

   Och upplysningsplikt råder. Läs på innan du går lös med versalerna.

   Svara

  Oj vad det försvinner inlägg från Bellas blogg nu..🤔

  Svara

   Vilka inlägg försvinner?

   Svara

    Både Flawless och det om Kenyaresan att hon vart nervös 48 timmar innan. Senaste uppdat är nu från 9 sept.

    Svara

     Exakt samma för mig. Tog upp det tidigare i tråden men folk sa där att det fortfarande låg kvar om Kenya-resan..

     Svara

      Det ligger kvar i alla fall kl 17.32.,

      Svara

       Men så konstigt!! För mig är det ”Sena kvällar ” som ligger överst nu 17.41.

       Svara

        Samma här… så weird

        Svara

      Jag ser inlägg om Kenya skrivet den 11/9

      Svara

  Varför nämner du inte de andra influencers som gjort reklam. Jag tycker att hon som skickade mailet till dig ska ta av sig sin offerkofta det var ju inte Isabella som la in hennes beställning det gjorde hon själv.

  Svara

  Men snälla, vad hände med egenansvar? Du köpte en produkt som rekommenderas av en vandrande reklampelare som får betalt för att lättlurade personer som du ska shoppa. Att tro något annat är bara naivt. Nej det är ingen annans fel än just ditt. Lite som att få ett mail om att en avlägsen prins i Afrika som avlidit som nu visat sig vara din släkting och nu behöver de dina kontouppgifter för att föra över pengarna.

  Svara

  OT: Sålde Dasha någonsin sin lägenhet? ”Östermlamsläggan”?

  Svara

  Fast alltså lite eget kritiskt tänkande får man ju ha? Fascinerad över att folk faktiskt beställt från den där sidan som ser ut att vara hämtad från 2003.

  Svara

  Bisse har också gjort (omärkt) reklam för den. Hennes inlägg ligger kvar på IG.

  Svara

  De var snabba med att ladda ner hennes nu raderade video till sin hemsida. Scrolla ner en bit så ser man den.
  https://myflawless.se/products/flawless-legs

  Svara

   Håren försvinner😂🤣 Den låter ju som ett getflygplan😂🤣

   Svara

  Men varför gör människor inte reaserch innan de köper saker?

  Svara

   Alltid tyckt TrH att du är en förnuftig person.

   Svara

  Hennes senaste bild på insta… är det ens hon..
  Läskig sminkning.

  Svara

   Ja, verkligen! Och som vanligt på tok för mycket!

   Svara

  På vilket sätt blev läsaren lurad? Hon beställde produkten igår ju…

  Svara

   Fattar inte heller

   Svara

   Tror hon känner sig lurad för om man googlar företaget har de sämst recensioner och många verkar ha blivit blåsta av dem. Jag kan personligen tycka att man har ett eget ansvar att åtminstone googla innan man beställer något på nätet (alltså från en sida man aldrig hört talas om eller beställt från tidigare).
   Jag har gjort typ samma grej, köpte en lampa från en randomhemsida och en googling senare (när ordern redan var lagd) så visade det sig att företaget i princip sålde skräp som inte såg ut som bilderna och var omöjliga att returnera… Jag tänkte dock aldrig tanken på att jag blivit ”lurad” och kände ingen ilska mot någon annan än mig själv som inte kollat upp dem på trustpilot INNAN. Tror vissa personlighetstyper har lätt att snabbt lägga över ansvar på andra för att skydda jag:et från att känna skuld och skam.

   Svara

  Tycker nog inte Bella har ett ansvar för att företaget är en bluff. Men detta visar tydligt att hon (och många andra influencers) säljer sig väldigt billigt (även om företaget betalar dyrt).

  Svara

  Läsarbrevet känns överdrivet.

  Svara

   Skojar du 🙂 Offerkofta på att reklamen plockades ner? Jag sätter en hundring på att hon aldrig köpt nån rakhyvel.

   Svara

   Haha ja lika överdrivet som inläggen C brukar skriva om IL. Väldigt likt. Börja gorma om att få svar inom några timmar, på kvällstid haha så korkat. Överdrivet och väldigt genomskinligt.

   Svara

  Såg inlägget och höll på att ”dö” när jag såg henne sitta där och dra mackapären över sina superlena ben (som alldeles säkert inte blivit så lena av den där grejen) och prata utan en tillstymmelse av rörelser i ansiktet (utöver munnen) , det var spiken i kistan och jag insåg hur totalt ointressant hennes sociala medier har blivit för mig.

  Det känns mest som det är en massa samarbeten av tvivelaktig karaktär – och på det en hel del inlägg som för mig är urtråkiga då de handlar om hennes ”business” och yta. Tror faktiskt hon i ett ögonblick övervägde att plocka ur barnen ur sina sociala medier, men ångrade sig då hon insåg att hon kommer tappa en hel del följare då (= pengar). Tvivlar inte på att hon är en bra mamma, men att plocka bort barnen ur dessa fora skulle vara än tryggare för dem om man tänker på den hotbild hon hänvisar till med ojämna mellanrum. Att den nya kärleken inte vill vara en del av hennes sociala medier är i mina ögon ett mycket klokt val av honom. Men hon kan inte heller använda sitt kärleksliv för att locka fler (nyfikna) följare.

  Från att ha varit en imponerad följare under lång tid, har jag blivit väldigt ointresserad. Jag tycker inte illa om henne och vill henne inget ont, men det liv hon lever nu är rätt ointressant för min del så det slutar nog med att jag fasar ut det sista och slutar följa henne helt…

  För att återgå till det raderade inlägget… jag kan ju tycka att det man gör reklam för ska vara något man kan stå för, något som är etiskt och schysst. Men just nu känns det som om hon gör lite många desperata samarbeten. Ellos kan vara det som känns mest seriöst och stort (förutom Ellen-tampongerna)… men då bara den delen med hennes egen kollektion, i övrigt undrar jag ärligt talat vem som väljer ut kläderna (för mig de illasittande trasorna) hon ska visa upp! Nä – det känns som om hon har tappat det…

  Men en sista fråga, om någon ens ids svara, är det någon mer än jag som har undrat varför hon, som har så många följare, har så få svar under sina blogginlägg???

  Svara

   Du säger att hon tappat det. Har hon någonsin haft det ens???
   Hon är en bedragare!

   Svara

    Vet inte om jag tycker hon är en bedragare precis. Men med så många följare, eller som influencer, kan jag tycka att det följer ett stooort ansvar…..

    Svara

   För att de flesta av kommentarerna är negativa. Hon vill ha en viss balans mellan positivt och negativt och eftersom det är så få positiva rensas blir de andra inte publicerade.

   Svara

    Låter logiskt. Och trist om det är så lite som är bra eller trevligt skrivet! Skrev själv en kommentar som kunde ses som kritisk och den publicerades inte. Med senare publicerades en mer positiv som jag skickade. Nu var iofs min kommentar riktad till henne i någon sorts välmening och behövde inte läsas av alla. Men den gula klänningen hon visade upp på bloggen hade hon faktiskt på sig ute i NY senare på kvällen. Jag var förvånad, för visst har hon 700 snyggare blåsor att använda än den från Ellos. Undrar som sagt om hon själv får välja allt som ska visas upp från Ellos.

    Svara

  Intressant att Isabella Löwengrips personal arbetar så hårt med skadekontroll här bland kommentarerna. Det visar på två saker: 1) det knakar rejält i Blondinbellas affärer, och 2) när Bloggbevakning uppmärksammar något som uppenbarligen är en riktigt dålig skitprodukt tvingas bloggarna agera. Ungefär som när Sverker Olofsson slängde gravt defekta produkter/tjänster i soptunnan (teveprogrammet Plus).

  Way to go, Camilla!

  Svara

   Eeehh bra försök, men du förstår ju också att C inte uppmärksammar produkten utan vill trampa på Isabella och förgöra henne, det är vad det handlar om här.

   Svara

    Skit ska skit ha.

    Svara

  Såg deras egna reklam med henne i den på Instagram eller Facebook för 20 minuter sedan.. Så alla spår kan hon nog inte radera.

  Svara

   Haha! Jag scrollade precis förbi den.

   Svara

  Det är ju nu hon kan visa sin makt. Världens mäktigaste kvinna – nu kan du göra förändring. Kom igen Bella, se till så att alla missnöjda kunder får sina pengar tillbaka 😂.

  Svara

   Om man tvingas göra dålig reklam för ännu sämre produkter, så är ekonomin minst sagt ansträngd.

   Svara

  Fick upp blondinens reklamfilm nu när jag spelade Candy Crush 😂

  Svara

   Haha, jag fick den i Facebookflödet. Där är den superba filmen kvar och den kan hon inte ta bort! 😵

   Svara

  Jag hittar inte i inlägget på Instagram om pearlwax nu heller…..

  Svara

  Sökte på företaget på Trustpilot och ser att dom anmält alla negativa riktlinjer, de anger att de ”bryter mot Trustpilots riktlinjer”

  Svara

  Men varför är det inget inlägg på denna blogg om Marie Serneholt som gör reklam på Instagram för samma hårborttagningsgrej?!? Så uppenbart att det bara är Isabella L det ska bloggas om för att piska upp alla stackare som hatar henne…. Oerhört sorgligt och tragiskt! Dessutom riktigt sjukligt….

  Svara

  Man har väl ändå eget ansvar också. Det är ju flera ”influensers” som gjort reklam för denna produkt. Kissie, Jasse, av många. Går man in på ex. Kissies Instagram så är det 80% negativa kommentarer om produkten. Går man in på my flawless Instagram förstår man ganska snabbt att något är lurt när dom har enstaka kommentarer och alla är positiva.
  Läs på INNAN ni köper en produkt.
  Och med en enkel googling, eller ja ett sök på typ aliexpress/Wish så kan man se att produkten finns där, och att my flawless har köpt den därifrån.

  Alltså: dom köper in produkten från billiga kina-sidor, svarar ej på kundservice, raderar negativa kommentarer och betalar influensers för att göra reklam på deras skit-produkt.
  Det var ganska enkelt att hitta.

  Som sagt, eget ansvar. gå inte på allting influensers försöker sälja in. Gillar inte ens Isabella, men känns onödigt att kasta skit åt bara en, när det är minst 10 andra som gjort reklam för samma produkt.

  Svara

  För övrigt de sämsta bilderna jag har sett hos IL när det gäller samarbeten. Alla vet att hon har allt från dammplockerska till lilltåvård typ. Så varför skulle hon sitta som ett fälgkors i baksätet med svettigt ansikte och raka benen med en konstig pryl?

  Svara

   Hahaha, ja, mitt i prick som ett fälgkors…. 🤣

   Svara

  Kolla Marie Serneholts reklam för samma skräp. Bara jag som blev full i skratt av att hon sitter på toaletten med locket öppet? Och att hon dessutom skriver om att multitaska… 😂

  Svara

   🤣

   Svara

  Om facebook, instagram eller någon annan stor platform hade haft denna annons hade det sannolikt lett till köp för besvikna konsumenter eftersom ”man” helt enkelt litar på att en stor platform som man redan har att göra med i många andra fall väljer att endast erbjuda sådant som är bra. Det vore att nedvärdera rollen en influencer har, speciellt de stora, att inte begära att man ska kunna lita på att de inte utnyttjar utan tvärtom värnar om läsarnas förtroende och arbetar seriöst med samarbetspartners så att bara de som håller måttet visas upp och marknadsförs. Jag tycker gott att influencers kan ha både skyldigheter såväl som rättigheter.

  Svara

  Vem litar på influensers? Hela deras liv bygger på en fasad, de gör reklam för produkter de aldrig hört talas om & när samarbetet upphört känner de inte igen varumärket de en gång gjort reklam för.

  Bäst var när de flög in ”influensers” med några tusen följare & de delade ut goodiebags, alla tog bilder på hotellet, olika ställen i Sthlm, någon hade nämnt Löwengrip kanske en gång, och that´s it, inget mer efter det sedan de flög hem.

  Det jag tycker är komiskt är att de gör reklam för liknande produkter för olika märken och alla är ”den bästa xx produkt jag haft”.
  Hur ofta ser man IL använda Dyson? Äta choklad(inte ens på reklamen gjorde hon det)? Kan göra listan väldigt lång. I hennes fall ser man tendens av desperation då huset hyrs ut till som tätt för att få in extra cash för att få ekonomin att gå ihop. Svårt att se hur man kan bli mäktigast i världen på detta sett ….

  Svara

   Massor med människor, annars hade ju inte produkterna sålt efter att influencern gör reklam.

   Svara

    vilka är massor?

    Svara

  Jag fick i morse upp ett inlägg från my_flawless (ett sånt där inlägg det står ”sponsrat” på).
  Då använde de videon från IL när hon sitter i bilen och rakar benen.
  Så även om IL tagit bort inläggen så används de fortfarande.

  Svara

  Fast det är intressant rent juridisk. Personen rekomenderar en produkt som person, men får betalt för det. Det bygger på att folk har förtroende för personen och att dennes varumärke innebär att konsumenten ser rekomendationen som sann dvs att Isabella verkligen använder produkter och att hon går i god för att den är bra (vilket hon skriver). Influenceryrket är nytt och behöver prövas. Det här borde dock ligga under samma som de som stämt inluencer för att de gjort reklam för Fyre (musikfestivalen som man kan se dokumentär om på Netflix) Det borde diskuteras och prövas rättsligt hur mycket ansvar influencern har om köpet gjorts pga av rekommendation/betalt sammarbete. Är influenser ansvarig eftesom det är dennes varumärke som säljer produkten eller kan bara ses som vilken betald säljare som helst tex är ju inte hemköps medarbetare personligen ansvarig utan företaget. Å andra sidan så är det ju Löwengrip Invest eller vilket företag det nu är som bloggen tillhör som har sålt reklamen och rekommendation produkten så då borde de som företag vara ansvariga för det. Eller inte, jag är inte jurist, någon som har input?

  Svara

  Jag förstår att man kan ångra sig, men då tycker jag också att man informerar om varför till följarna man gjort reklam för istället för att bara radera allt. Detta känns bara fel!

  Svara

  Vilket bluff företag My flawless. Jag var en av dom lättlurade personer som beställde.
  Har försökt stoppa ordern men det gick inte. Det är nu 4 dagar sen jag kontaktade My flawless genom deras chatt.
  Än har mina meddelanden inte ens lästs. Dom lovar svara på mail inom 24 timmar. Skickade mail i tisdags. Inget svar.
  Mitt paket ska ha skickats i onsdags. My Flawless utlovar leverans redan dagen efter beställning. Än har inte mitt paket rört sig.
  Står bara som registrerat och att Postnord väntar på att försändelsen ska skickas.
  Och nu börjar jag få spams sms från ett företag som heter Blackpods som säljer hörlurar. Kollar in sidan. Dom har samma danska registrerings adress som My flawless.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.