En önskevideo av Alexandra Nilsson

Långa naglar – gärna spetsiga och pimpade till max – är ju väldigt inne, framför allt ser man det hos bloggare men jag undrar en sak..

Alltså, hur gör man för att torka sig när man…ni vet… gjort nummer 2 – med så långa, spetsiga naglar?
Lindar man toalettpapper runt en sked eller ställer man sig i duschen? Det kan ju omöjligt gå att göra på det sedvanliga viset?

Jag undrar verkligen på riktigt.. // Ur mitt blogginlägg från 2016/02/03

I samband med att jag skrev det här inlägget så lekte jag med tanken att, som ett experiment, klistra på mig så långa naglar som möjligt för att sedan knalla ut i världen och se ifall man är lika hjälplös med dem som jag tror att man är.
Tyvärr glömde jag helt bort det, men kom att tänka på det nu i och med att Alexandra Nilsson gör exakt en sådan video!


Hon klistrar på lösnaglar så långa att de till och med skulle imponera på Gale Devers.
Sen gör hon en massa ”vanliga” saker som att öppna paket och  klä på sig och det verkar ju ändå fungera hyfsat.
Sen kommer det. Eldprovet. Toalettbesöket.
Alexandra ska försöka torka sig med toalettpapper efter att hon gjort #1 och det är lättare sagt än gjort. Man vill ju nämligen till varje pris undvika att en nagel av misstag hamnar på en plats dit solen aldrig når, så det gäller att manövrera naglarna med stadig hand.
Dock är jag lite besviken över att hon inte demonstrerade torkning efter den lite mer utmanade #2, men man kan  ju inte få allt här i världen, eller hur?

Riktigt kul video, men jag skulle gärna se en del 2 där Alexandra och hennes långa naglar går till gymmet, går och handlar, rensar rabatter, rullar köttbullar och spelar piano.
MER utmaning!!!

105 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag har typ så långa naglar. Går utmärkt att ha. Jobbar som svetsare och har inga som helst problem.
  Nej, jag är inte skitigare under naglarna än någon annan.

   Tror tyvärr att du är det. Bakterier är himla små.

    Fast om man har såhär hysteriskt långa naglar så är det kanske lättare att hålla rent än om man har korta? Alltså att det bara är som att man har extra långa fingrar. Kanske?

    Fast vad vet jag, jag biter sönder mina. Det om något är skitäckligt.

    Alla har bakterier under naglarna, långa som korta. Men det är ingenting man behöver gå och tänka på ? allt runtomkring en/på en är smutsigt.

     Förr sa det att pengar var det smutsigaste vi kom i kontakt med under dagen. Nu sägs det vara våra mobiltelefoner. Tror få tvättar händerna varje gång de ska ta upp mobilen på bussen efter att vi betalat, när vi hållt i ledstången i rulltrappan osv.

      Precis, och eftersom vi är i kontakt med det hela tiden så har vi lärt oss att tåla bakterier osv rätt väl. Är ju omöjligt att bli av med ?Minns att vi gjorde något test på biologin när jag gick i skolan, trots att man tvättat händerna efter toabesök osv har man fortfarande massa äckel på sina händer.

       Ja, med ett normalt fungerande immunsystem så klarar vi av de bakterier vi möter i vardagen. Även de vi har under våra naglar ? man kan ju försöka att undvika att peta i fågelbajs och slicka på offentliga toalettsitsar, i övrigt behöver vi inte oroa oss.

      brukar tvätta min telefon. eftersom den är vattentålig tål den spray från tex desinfektion samt ajax osv. fönsterputs helt enkelt. framsidan är ju trots allt gjort av glas.

       Tror inte det hjälper något egentligen, men känns det fräscht och bra i psyket så är det kanske värt det 🙂

        Hur kan det inte hjälpa? Jag tvättar med tvål och vatten sen desinfektion varannan dag typ, alltså blöter typ en duk, eller måste man lägga ner den helt i vatten och typ bada den? ?

       Samma! Håller för högtalaren högst upp, och sprejar fram- och baksida. Torkar med Torky-papper, slutfinish med mikrofiberduk.

    Jag använder nagelborste och tvål.

     till telefonen? ?

   Är mer intresserad av att du faktiskt får ha så långa naglar. Men det kanske är som på mitt jobb, där får vi inte ha ringae på oss. Har man det och nåt händer får man skylla sig själv.

    Exakt!! Min förman sa bara att ”funkar det att jobba med så ok”.

   Varför har du sådana naglar?

    För att jag vill ha det.

  Kan vara farligt att peta näsan, eller gräva ur morgongrumset ur ögonen. Aja, det kommer snart reklam för danska ögonbindlar: svajpa upp för 20 procent extra rabatt på 50 procent av originalpriset. Extra kostnader för moms och tull kan tillkomma.

   Gör inget av dina exempel med fingrarna ?

    Fan vad äckliga människor är. Jag är typ ett renlighetsfreak för folk gör såna vidriga saker. Vadå petar näsan vem gör ens sånt? Usch. Och morgongegget i ögonen tvättar man väl bort när man vaknar?

     Jag pillar i ansiktet helt automatiskt. Märker typ inte att jag kliat mig i ögat innan det redan är gjort. Menar du att du tycker att det är äckligt att t.ex. gnugga sig i ögonen när man vaknar?

  Detta mode (?) med dessa vassa häxklor, kan INTE förstå vem som tycker det är snyggt? Något av det fulaste som finns. Och ja, borde vara grymt opraktiskt också, helt fascinerad över Sanna Bråding som hade såna när hennes barn var bebisar. Göra rent en kladdig bebisrumpa med såna naglar…. huuuu. Eller kanske aj, om man är barnet i fråga. Mvh, tant (som vet att smaken är som baken).

   när jag var gravid gick jag till en barnmorska som hade såna naglar. riktigt oskönt när hon skulle klämma och känna på magen. väldigt glad över att jag slapp andra undersökningar av henne..

    Det borde du ju iofs sagt ifrån om. Finns väl regler inom vissa yrken om att man inte får ha långa naglar, nagellack osv.

     Inom vården måste man ha kortklippta naglar utan nagellack på, så ja, hon borde verkligen sagt till om det 🙂 det håller jag med om.

      Där jag jobbar på ett äldreboende finns den regeln på pappret men chefen kunde inte bry sig mindre om någon har långa målade naglar och smycken.

       Samma på mitt jobb, så gott som all personal har gjort naglarna

       Handlar ju inte riktigt om vad chefen tycker och tänker utan det är ju på grund av hygienkrav man inte ska ha nagelförlängning, ringar, smycken osv.

       Jobbar som enhetschef och tror inte att din chef inte bryr sig. Troligare är att hen inte orkar springa runt som en morsa och tjata på folk att ta bort naglar eller nagellack, då man har rätt mycket annat att lägga energi på.

       Du har valt ditt yrke och därmed gått med på att följa de rutiner som finns på arbetsplatsen.

    Man kan välja att få en annan barnmorska (gäller även sjuksköterskor och läkare) vid nästa besök. Du behöver inte ens uppge orsak. Jag har bara sagt ”jag vill inte gå till NN” när jag har bokat nästa tid.

     japp, men jag var ung och blyg och vågade inte.

      Det förstår jag. Jag själv har börjat ställa krav på ”äldre dar”. Inte ens nu är det alltid så lätt. Tyvärr verkar inte många veta att man faktiskt kan be om en annan vårdpersonal, var mest menat som ett vänligt tips till alla som mött vårdpersonal de inte gillar ?

    Barnmorskor, och ingen annan vårdpersonal, får ha sådana naglar av hygienskäl. Slarvig barnmorska och slarvig vårdinrättning…

  Ser hellre en video med någon som faktiskt har så långa naglar och de visar hur de gör ”svåra” saker i vardagen.

  [Borttagen kommentar]

   Vad blev stulet? Pengar? Prylar?

    Smycken

     [Borttagen kommentar]

    [Borttagen kommentar]

     Ja, det verkar vara struligt med barnen där.

   Aftonbladet lär ha en artikel.

    Aftonbladet nöje, i går.

   Så fräckt att stjäla knark från gamlingar, de behöver det ju bäst!

    Nä hen har stulit från narkotika ser du väl! Hoppas det löser sig.

  Tycker ändå Alexandra är charmig och hon och Andreas verkar så himla gulliga ihop ? men naglarna är ju vedervärdiga.

  Jag gjorde misstaget att spontant kliva in på en nagelsalong. Jag hade misslyckats med nagellacket och skulle på bröllop den eftermiddagen.
  Det var första och sista gången kan jag lova. Den lille mannen kunde knappt nån svenska så jag kunde liksom inte fråga. Han satte på nåt gellack (tror jag det var) som satt som berget i flera veckor. Aldrig i livet att jag går tillbaks dit och betalar 300 till för att få bort detta tänkte jag. Först tänkte jag måla utväxten i liknande färg men det blev fult. Till slut har jag fått fila och skrapa bort. Under lacket är det som återstår av naglarna tunt och går inte ens att klippa med nagelsax, det viker sig som på en nyfödd och är lättare att riva av. Gellacket har förstört nagelns struktur på nåt sätt.
  När frisk nagel växt ut igen ska jag hålla dem korta, väl filade och möjligen ha naturell lack. Mer än hälften är fortfarande skadad nagel trots att detta hände i slutet av augusti.
  Detta var väl inget om lösnaglar i och för sig. Men nu är jag inte längre imponerad av tjusiga naglar, för jag har nu sett hur dyrt och korkat det kan vara att börja med sånt.

  Fram för rena, naturella looken!

   Tack för tipset, men det går ju också att tänka själv:
   – betala multum för kemikalier och skit på kroppen?
   – eller betala nada för att låta kroppen vara?

   Det är ju meningen att det ska sitta i flera veckor, och givetvis sliter du ut nageln om du filar och skrapar bort det istället för att låta det växa ut. Det är inte materialets fel, det är din hantering som har förstört naglarna.

   Man kan sätta aceton på bomull i folie, så försvinner det 🙂

   ”trots att detta hände i slutet av augusti.” Naglar växer nån mm i månaden.
   Lacket förstörde inte din nagel, att du tog bort det på fel sätt förstörde din nagel.

    Faktiskt inte. Lite lossnade av sig själv, och under var det sådär.

    Fast jag väntade mig den sortens kommentar för man brukar ju inte skrapa bort nagellack. ?

     Fast anledningen till att de tar betalt för att plocka bort det är just för att det inte bara är så enkelt. Först filar man övre delen, sen lägger man på aceton med folie i 10 min och då går det oftast bort annars upprepar man processen.

    Det finns många oseriösa salonger där de slipar ner nageln så att den blir tunnare innan de lägger på gel etc. Tanken är ju att det ska fästa bättre men om de inte vet vad de gör så filar de ner för mycket.

     Exaaaakt det hände mig! Mina naglar var tunna som papper tills nageln växt ut ca ett halvår senare. Aldrig mer gelnaglar sa jag då, men ska kanske testa en mer seriös salong vid borttagning 🙂

   Går man till en oseriös salong så får man skylla sig själv tycker jag.. Finns så många salonger där det bara jobbar asiater, dom har oftast ingen utbildning och många använder geléer som är olagliga i Sverige.
   Om man däremot går till någon som verkligen vet vad den håller på med så tar inte naglarna skada. Det är ju meningen att gelén ska sitta i flera veckor.. Om man skulle råka slå av en bit av nageln eller drar/filar bort gelén själv så är det ju inte konstigt att nageln blir skadad.

    Mysigt med lite lagom rasistiska stereotyper…

     Finns flertalet rapporteringar om dessa, kedjor med bristande personalpolitik, hygienbrister och brist på kunskap. Har inget med etnicitet att göra. Tror det finns ett uppdrag granskning om det t.o.m.

     Suck

     Den objektiva verkligheten är inte rasistisk.

     Rasistiskt är det att ta hit asiater som jobbar med starka kemikalier och damm för slavlöner. Det finns en anledning till att man kan betala 250kr för nagelförlängning på sådana ställen och det är inte välutbildad personal och höga löner.

  Naglar är det äckligaste jag vet! Spyr på långa naglar!!! De ska vara korta och rena! Får tvinga mannen klippa naglarna, när han latar sig då kommer jag med nagelklipparen och tar tag i skiten själv.
  Tycker dock att korta plastnaglar (akryl typ) verkar rätt hygieniska då plast är lätt att rengöra. Vill inte ha det själv men kan tolerera det.

   Trevlig fru du verkar vara… Vad tror du folk skulle säga om din man tvångsklippte dina naglar?

    Hahahahhahahahahaha!!!!!!! Han överlever nog. Han latar sig FÖR att jag ska ta hand om naglarna. Jag filar och buffar vilket han tycker är kul i smyg.
    Du verkar aldrig ha varit i en riktig relation om du tror att han skulle hata mig för att jag klipper hans naglar. Sen är han ju dubbelt så stor som jag själv, han kan nog putta bort mig om jag skulle ”kränka hans rättigheter”.

     Oj, du verkar ganska omogen. Varför skulle man inte kunna haft en relation för att man inte tror ens partner hade uppskattat att man tvångklippte hens naglar 🙂

      Det är mer att folk antar utan att veta ett skit som får mig att tro att människan aldrig varit i en seriös relation. Eller att mannen skulle känna sig förolämpad..då har man inte träffat många män. De är liksom inte lika nedkärade och besatta av naglar som vissa kvinnor verkar vara.

      Har jag skrivit att jag tvingar honom? Jag skrev att jag tar tag i det, inte brottar ned, drogar, binder och tvånhsklipper hans naglar.

      Sjukt att ni är så fruktansvärt lättkränkra. Det är oroväckande på samhällsnivå!!!!!

       Fast det skrev du ju faktiskt i din ursprungskommentar. Att du tvingar honom.

     ”Nagelhat”, du var mig då en omogen tönt…

     ”En riktig relation” haha ja med en uppenbar mansbebis och hans sambo till morsa? Låter jävligt sunt!

      Älskar min mansbebis <3
      Aldrig en tråkig stund med honom <3

   Haha jag skulle bli galen om någon började klippa naglarna åt mig? det är ungefär sånt som mormor fick för sig att göra när jag var yngre.

    Jag med haha! Bara jag vet hur jag vill ha dem men mannen bryr sig inte, han tycker bara att det är kul att bli ompysslad. Kanske för att han klipper dem som en neandertalare och stör sig på dem i typ 3 dagar efter sessionen.

     Jaja det förstår jag, det kan vara mysigt att bli ompysslad men det är ju något annat än påtvingad kloklippning. Går ju att kombinera och dölja det som en mysig manikyr däremot?

      Haha, ska lura hit honom med fotbad och doftljus 🙂

  Har långa gele naglar och helt ärligt det är inga problem med något. Klart det var ovant till en början, men man vänjer sig. Den klassiska frågan är verkligen kan du torka dig med dem där? Men man trycker ju inte hål på pappret med naglarna direkt… Vet dock inte hur hårt ni utan naglar torkar men…

  När min tumnagel gick av för ett tag sen det var då jag på riktigt inte kunde göra något, för då var det istället sjukt svårt att ha en kort nagel.
  Men förstår att man tänker att långa naglar är jobbigt, men efter några dagar är det som man alltid haft det 🙂

   Så dum fråga, det där med torkning. Jag torkar mig med toapapper och inte med naglarna. Det får mig att undra vad tusan andra håller på med på toaletten.

    Haha ja det är ju inte som att man petar in pekfingret med lite papper runt när man torkar rent.

   Ja. Det enda jag har problem med är knappar på tajta jeans.

  Någon som har koll på vinnaren av bachelor i år..?

   Spoila inte sånt här. Finns ju folk som kollar på programmet

  Isabella Löwengrip är i desperat behov av pengar att stackars Stylisten Sascha fick rensa hennesgarderob och sälja via Yaytrade. Hon hintar även på bloggen att hon och barnen inte kommer hamna på gatan. Huset lär säljas nog snart därrav bygget av poolen blev färdigställt. Nu är hon så pass desperat att hon måste nämna Erik på bloggen allt för klick i tidningar.

   Bläh vilket troll hon är.
   Varför kan hon inte söka ett vanligt jobb, kanske?

   Hintar? Hon skriver bokstavligt att de inte kommer hamna på gatan. Som ett i raden exempel på vad som vore värre än att ens drömmar inte uppnås. Din kommentar känns ganska vinklad. Tolkade mest inlägget som att hennes liv suger just nu då saker hon jobbat för/vill inte funkat, men att det hade kunnat vara värre.

    Det blir en tvåa i Fisksätra.

     Nej. Men en trea någonstans kanske. Vad spelar det för roll?

      Det ryktas om en 3:a i Hallonbergen, eller om det var Tensta. I alla fall med balkong.

  Som kille är det enda jag tänker på numera att fixa egna motivlackade lösnaglar med glitter, smaragder diamanter och rubiner. Men kassan är skral och matriarkatet verkar heller inte uppskatta att killar gör sig vackra på det sätt som de vill. Kan inte ni riktiga kvinnor pynta detta för mig? Ekonomiska bidra, liksom sociala, beundrande inslag uppskattas!
  -När gav ni killar med vackra motivlackade lösnaglar en bra komplimang senast?

  ***Suck*** många kvinnor är så egoistiska och fantasilösa när det gäller komplimanger. Lite självdistans kanske?

   Va?

   Om du betalar dina naglar själv så betalar jag mina mensskydd själv, deal?!

    Gu va fantasilösa ni är!

    -När gav ni killar med vackra motivlackade lösnaglar en bra komplimang senast?

    Hade tänkt mig en ny serie med Pråmdragar sånger under tungt regn i Moskvas förorter, Kosmolkjolar luxuöst motivlackade på någon av mina stortår. Sedan får ni sakta ta er själva upp med blicken! Till lillfingernaglarna med 70 tals nostalgiska platåskor i trä. Så att liksom hela jag blir ett enda stort konstverk. **Klapperitack** Varför är matriarkatet så livrädda för vackra män med motivlackade lösnaglar?

    Det är väl inte bara könsbaserade fördomar alltsammans?

     Ja men måla naglarna i motiv om du vill.

      NÄE! Jag vill ha det gjort, inte göra det.
      Sedan vill jag ha bra och väluttänkta komplimanger. Behöver ingen jordenruntkryssning med egna monogram på örngotten bara att matriarkatet ger med sig och tillåter sig att beundra vackra män med motivlackade lösnaglar. Men också erkänna det utåt utan alla dessa jävla fördommar.

      Sedan kostar lösnaglar med rubiner, diamanter och opaler också en hel del, så jag vill vila under tiden det blir gjort. Drömsömn är viktigt!

       🙂

  Min dotter jobbade tidigare hos Espresso House och där var långa naglar och nagellack ett stort no no. Nu jobbar hon extra inom hemtjänsten och på ett äldreboende och där råder samma regler. Ändå var hennes naglar inte jättelånga och bara måplade i ljusrosa. När det gällde Espresso House var det mest för att inga nagellacksflagor skulle trilla ner i gästernas kaffe, enligt dem.

  Riktigt superlånga naglar känns lite som andra extrema attribut där man får en känsla av att det blivit lite av en ”grej” hos personen ifråga. Som enorma bröstimplantat, jätteläppar, extremt långt hår osv osv. Man flyttar fram gränsen lite hela tiden och till slut känns det extrema helt normalt.

  Men vad vet jag.

  Har långa naglar i stiletto form och det går helt utmärkt att leva sitt liv som vanligt. Dom är förstås inte lika långa som Alexandras i videon (det är ju ganska ordentligt överdrivet i hennes video, jag känner ingen som har så långa naglar). Naglarna är ju ett intresse som delas av många inom ”nagelvärlden” men det är otroligt få som har SÅ långa naglar. Mina är väl 3-4 cm ut från fingertoppen.

  Tumregel är med lite common sense 1. Ingen skulle ha så långa naglar att man blir kraftigt begränsad i sitt liv.

  Mina naglar kan vara lite osmidiga ibland när det kommer till att plocka upp mynt från golvet, peta mig i ögat osv men allt går med lite försiktighet. Kan utföra mitt jobb utan några som helst problem, men jag tar inte i människor varje dag utan sitter mest och knappar på ett tagentbord.

  Har fått alla möjliga konstiga spydiga frågor och ”hur torkar du dig” frågan är vanligast. Torkar mig inte med naglarna i röven, hur gör ni? :S
  Jag använder lite extra papper bara och sen får man vinkla lite med fingertopparna /sidan av fingrarna om det nu skulle behövas, men det behövs sällan.
  En annan fråga är ”Hur lagar du mat?” och den fattar jag inte alls.. Varför skulle mina naglar hindra mig från att laga mat?
  Jag älskar att laga mat och det går lika bra som vanligt, fast med långa naglar kan jag om jag vill, få ännu bättre grepp på löken jag ska hacka ex..

   Tror inte du vet hur långt 3-4cm är.

    ?
    Tänkte samma…

    Hahahahahhahahahah

    Går efter linjalen jag använde för att mäta, 3 cm ganska exakt. Vad är så roligt med det?

    Naglarna i Alexandras video är ju bra mycket längre är 4 cm och det är extremt få som går runt med så långa.

   Folks som knaprar med långa naglar på tangentbord… ett av få ljud jag stör mig på…

  Jag undrar hur man smsar?
  Hur man tar ett stolpiller (om man måste)?
  Hur sätter jag in mina kontaktlinser?
  Frågan är ställd av nyfikenhet och inte elakt på något sätt. Tycker de är skithäftiga!☺️

   Smsar gör man med en ”duttare”
   Till stolpiller finns det en sk införare. Man sätter fast pillret i en ”klo” och för in.
   Linser sätter man in som vanligt. Vrider kanske lite på fingret så den kommer rätt. 🙂

   Har du inte sett hur folk smsar men långa naglar?! De använder sig mer av sidan av tummen

   Smsar gör jag med undersidan av fingertopparna (alltså den sidan du använder när du lämnar fingeravtryck), funkar bra på min telefon. Ibland får man använda sidan av fingret men det är i enstaka fall.

   Stolpiller? Har inte tvingats använda det på många år men om jag hade hamnat i en situation där jag måste så hade jag klippt av mig nageln.

   Kontaktlinser är inget problem, bara att använda undersidan av fingertopparna.

   Jag förde in en tablett i fiffin häromdagen och var ganska nervös men det gick superbra, det gjorde inte ont och jag tror inte jag rev upp någonting. Trots sylvassa stilettonaglar!

  Varför släpps inte mina kommentarer igenom?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.