The evolution of Egoinas vagel

Stackars Egoina drabbades tidigare i år av en vagel på sitt ena ögonlock, något som slutligen visade sig vara en chalazion.
Enligt Aleris så är Chalazion en term som används när en vagel kapslar in sig och bilder en knöl på ögonlocken. Denna är helt ofarlig men ser lite läskig ut och gör enligt Egoina riktigt ont.

Slutligen fick Egoina en tid hos en ögonläkare för att få bort den, men inte i Helsingborg där hon bor, det hade varit på tok för enkelt eller något.
Egoina var i stället tvungen åka hela vägen till Halmstad för att få ögonlocket uppskuret, vilket var anledningen till att Egoinas  senare satt på tåget hem som en enögd och gråtande pirat.

Kanske har Egoina en stundande Halloweenfest att gå på, för i så fall är kostymen så gott som kirrad redan.
Allt hon behöver komplettera med är ett träben, en papegoja och kanske en och annan guld-dublon.
AAARGH!

106 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Varför kunde hon inte få en tid i staden där hon bor? Låter helt sjukt.

  Svara

   Om jag fattat det rätt så var det lång väntetid och hon vände sig därför till en privat klinik i Halmstad istället

   Svara

   Det är på många ställen väldigt långa väntetider inom vården. Jag arbetar i Lund och har nyligen tagit emot en remiss från Jämtland, de kan inte hålla vårdgarantin avseende viss specialistvård så därför får den stackaren ta sig ner hit för att få hjälp. Det är galet men så ser vården ut idag, tyvärr.

   Om jag förstod det rätt så valde även Egoina att helt privat bekosta operationen, för att äntligen få den gjord och slippa vänta typ ett år… Så ska det inte behöva vara. 🙁

   Svara

   Jag bor i princip granne med ett av landets bästa universitetssjukhus men fick åka fyra mil för en operation för att politikerna i länet lovat fler operationer till det sjukhuset…

   Svara

    Uppsala Enköping?

    Svara

    Och min sambo fick åka från Skellefteå till Uppsala för en inplanerad (enklare) operation. För långa köer helt enkelt.

    Svara

   Vi bor i Helsingborg också. Min man fick åka 5 mil bort för att få bort sin vagelklump från ögat, efter mer än 1,5 års väntetid 🙂 Jag förstår inte vad som har hänt med svensk sjukvård?

   Svara

    Chalazion är inte prioriterade pga att de i många fall även försvinner av sig själv efter en tid. Säger dock inget om vårdköerna i allmänhet, men förklarar ju varför man får vänta länge på en op tid för just chalazion

    Svara

    Invandringen, är vad som har hänt.

    Svara

     anonym 12,33: på riktigt…..skyller du på invandringen??Pinsamt
     Istället kanske du bör tänka att det är brist på vårdpersonal, detta pga dåliga löner och inhumana arbetsförhållande

     Svara

      Vad tror du skälv händer när befolkningen ökar med en miljon hux flux och alla nyanlända ska åldersbestämmas och få hjälp med sina krämpor? Jo det blir köer

      Svara

       Inskränktheten. Suck…. Schas tillbaka till Flashback

       Svara

        Fast det stämmer ju? Jag är inte på något sätt rasist. Men klart köerna för vård blir längre när befolkningen ökar?

        Svara

         Problemet är inte invandringen, problemet är arbetsmiljön Och låga löner för de som arbetar i vården som gör att folk inte stannar. Det leder till underbemanning och att avdelningar tvingas stängas eller slås ihop med andra avdelningar. Det leder till brist på vårdplatser vilket också i slutändan orsakar att köerna blir längre. På de stora sjukhusen finns denna brist även inne på operation där man saknar operationssköterskor, narkossköterskor etc.

         Svara

          lättare att skylla på invandringen än att inse att vi inte har brist på vårdpersonal, utan snarare vettiga arbetsvillkor och löner för dem som jobbar med detta.
          Vi var ett gäng på 8pers som följdes åt när vi läste till ssk, idag är det bara jag som jobbar kvar inom vården.

          Svara

           Det är sånna här kommentarer som är problemet i samhället. Att inte se sambandet med en snabbt växande befolkning och att man inte utökat skolplatser, skaffat fler lärare, skaffat fler poliser, byggt mer bostäder, sjuksköterskor osv.. Gör så att problemen aldrig kan tas på allvar. Istället så rasist stämplar man den som ser problemet vilket är fel, hur ska samhället utvecklas om vi inte ser vårt lands största problem. Sen att nya människor inte integreras gör så att dem dras till kriminalitet. Vi alla behöver pengar till mat, kläder osv..

           Och nu väntar jag på rasist stämpeln, vilket är helt okej! Det säger bara mer om dig än om mig.

           The end

          Och om det var färre vårdtagare, vad skulle hände med vårdplatserna då? Skulle de blir fler eller färre? Återvandring av folk som inte arbetar och bidrar utan bara tär på välfärden är en bra lösning på många av de överbelastningsproblem som vård, skola och omsorg tampas med idag.

          Svara

           Du är tärande med din trångsynthet. Är du snäll o försvinner från min sfär. Tack

           Dalarna 20,09: skaffat fler poliser, lärare eller ssk? Det är ngt man pluggar till, skuldsätter sig för och sedan när man inte pallar dåliga vilkor och kass lön slutar som. Det är inte ngt man köper på Ica. Vet du vilka som dominerar läkarutbildningen o tandläkaren utbildning ? Andra generationens invandrare …… just sayin ….

       anonym 13,47: nja, jag kan nog inte hålla med om att alla nyanlända ska ålderbestämmas, sen är det ju en väldigt specifik del av vården som sysslar med detta. Bör således ej påverka en ögonoperation eller annat.
       problemet är brist på personal, framförallt legitimerad sådan.

       Svara

        14,02 menade jag såklart 🙂

        Svara

        Andra generationens invandrare?
        Ja och? Trodde du att jag var rasist eller? Man kan se logiska samband utan att vara det.

        Vad har det med saken att göra vilka det är som utbildar sig till undersköterska, läkare och tandläkar utbildningen?

        Det är fortfarande ett problem att befolkning växer snabbt när vi fortfarande inte utökar, det jag skrev förut inkl. Socialtjänsten.

        Hur kan detta vara svårt att förstå?

        Dagis version:

        Tänk dig att en skål är samhällets resurser, polis, socialtjänst osv.. Sen häller man i 2/3 med vatten och i detta fall så är det befolkningen..

        Sen lite senare i samma skål så fyller man på lika mycket vatten igen. Rinner det över eller skulle det fungera bra?

        Innan man fyller på med mer vatten så bör man skaffa en större skål (utöka resurser, soc, polis, bostäder osv) för då skulle allt vatten(människor) få plats.

        Och mycket av problemen i just sjukvården är långa köer, tight schema så fler människor ska hinnas med…

        Pga befolkningsökning. Sen är säkert lönerna och andra villkor inte heller det bästa och något man bör titta på men befolkning ökning är en faktor vare sig du vill se det eller ej.

        Capisch?

        Svara

     Suck alltid är invandringen problemet för någon

     Svara

     En snabb befolkningsökning är en av många anledningar, ja. Det stämmer.

     Svara

     Befolkningen har ökat medan sjukvården har svårt att få tag på t.ex. specialistläkare (man beräknar att allergispecialisterna snart är i princip 0 stycken i Sverige?!) och samtidigt av olika anledningar (ekonomi samt personalbrist) stänger ner vårdplatser. Jag arbetade på en slutenvårdsavdelning som för 4 år sedan hade 26 vårdplatser. Nu då de inte kan få tag på sjuksköterskor har de enbart 12 vårdplatser! På bara 2 år har de gått ned till 18 och nu sist ned till 12 vårdplatser. Men har människor blivit friskare på den tiden så platserna inte behövs? Nej knappast…
     Självklart påverkas ett land av en relativt stor invandring/flyktingvåg under bara några år, men det är långt ifrån hela anledningen till den havererade vården.

     Svara

     Du behöver en kram känner jag!

     Dessa invandrare alltså (som jag då) som pluggar och blir kirurger, läkare, lärare/förskollärare, advokater, undersköterskor, barnskötare, tandläkare, IT-tekniker, sjuksköterskor osv, osv, osv, osv…fya dem (oss)! För tydligen finns det bara en sorts invandrare. Precis som det finnas bara en sorts svenskar…eller?

     Svara

      Vadå eller? Alla i kommentars fältet vet väl att det inte bara finns en sort av någon etnicitet. Sluta försök rasist stämpla någon.

      Svara

    det som har hänt är att vi har för få läkare, för många patienter som behöver vård och för många uteblivna besök….

    Svara

     Ja hela världen flyttar hit och utarmar vår fina svenska sjukvård

     Svara

      inskränktheten. Suck….

      Svara

      Anonym 14,00: På riktigt? Tror du folk flyr från hus och hem bara för att vi har bra sjukvård i Sverige?

      Svara

       En del ja. Sluta vara så naiv 🙂

       Svara

      Vad skönt det måste vara att alltid kunna förklara alla problem genom att skylla på invandrare. Inga djupare analyser behövs där, inte! 🙂

      Svara

       precis….måste kännas skönt att alltid ha något att skylla på. Ignorance is bliss som man säger

       Svara

       Så en köade befolkning påverkar inte välfärden? Ok. Skönt att vara naiv, som sagt 🙂

       Svara

        *ökande

        Svara

        Önska jag också var lika naiva som dessa:”är du snäll och försvinner ifrån min sfär” där allt verkar vara perfekt med rosa moln och enhörningar. Lite halv diktatoriskt naivt.

        Svara

        Om du läser vad personerna som jobbar/har jobbat inom vården skriver kanske du inser att det är du som är naiv med din enkla ”skyll på alla invandrare” – retorik

        Svara

     Läkare finns det, sjuksköterskorna säger upp sig och gör annat. Där är det stora problemet. Att vara läkare är fortf ekonomisk gynnsamt, du får hög status i samhället medan att vara ssk ej är spec ekonomiskt gynnsamt, du sliter röven av dig + det är inte status. Läkare finns men ingen som kan ta hand om patienterna, dvs sjuksköterskor. Uskor finns det också gott om, men det är verkligen bristen på ssk som är det stora problemet.

     Svara

      1 av 3 unga läkare funderar på att byta yrke inom fem år. Sverige har bra läkartäthet men svenska läkare måste ägna mycket tid åt admin. Det tar dessutom lång tid att bli färdig specialist och det finns bristspecialiteter, hade t.ex. behövts fler allmänläkare.

      Svara

     Nja, inte för få läkare men mycket tid går åt till administration (bl a många turer med Försäkringskassan) och det tar lång tid att bli färdig specialist pga AT-flaskhalsen.

     Svara

   Min man får åka 92 mil för sin operation, på grund av långa väntetider där vi bor.

   Svara

    Till en privatklinik kan jag tillägga, vårt landsting skickar honom dit så det är inte han själv som valt det.

    Svara

   Som andra har skrivit så var väntetiden lång så hon vände sig proäivat och fick tid inom några veckor till en kostnad på 3000 kr. Ett halvår gick hon runt med detta.

   Svara

   Är ssk. Jobbade innan på en kirurgavdelning innan jag inte orkade mer pga personalbrist, inbeordringar och andra usla arbetsvillkor. När jag började där var det 4 avdelningar öppna (ett av Sveriges största sjukhus), med ungefär 20 vårdplatser vardera. Idag ska sen ena avdelningen stängas helt, två avdelningar som haft respektive 20-22 platser öppna har nu vardera tolv. Den fjärde avdelningen har ca 14 platser öppna. Från 22+20+20+20 = 82 platser till ca 35-40 platser. På några år. Därför är köerna milslånga. Det som är spännande är att alla förväntar sig asbra och tillgänglig vård i Sverige, men ingen tänker på alla de som sliter röven av sig och inte pallar. Det är smådetaljer och ingen fattar att vårdkrisen är sååååå nära om inget görs. Vi sjuksköterskor har flaggat för detta i flera år men ingen lyssnar. Så då slutar vi, och krisen kryper allt närmare.

   Svara

    Är specialistsjuksköterska. Hos oss stryker vi flera operationssalar varje vecka pga personalbrist. Brist på ssk op. och anestesi, brist på ssk avd kallas av någon anledning vårdplatsbrist, ibland vårdplatsbrist pga många akuta patienter som läggs ut på olika avd. Det måste kosta nåt så oerört med pengar då personalbrist på de olika områdena aldrig sammanfaller.

    Svara

     Precis! Brist på platser är helt fel. Platser finns det oändligt av känns det som men ingen som kan ta hand om dem.

     Svara

    Precis men folk fattar inte… eller rättare sagt… de väljer att inte fatta. Lättare att skylla på invandring

    Svara

  Haha en sån där hade min sambo första gången han träffade mina föräldrar. Festligt värre. Försvann dock efter sig själv men tog 2 (!!) månader.

  Svara

  Dags för årsmöte i Intresseklubben alltså, vem har med sig fika?

  Svara

   Din mamma!

   Svara

    Haha😂

    Svara

   Fikar inte med dryga människor 😃

   Svara

   Punkt ett på årsstämman:
   Enligt uppgift har 80-talet ringt och ville ha sina skämt tillbaka.

   Svara

   Ja, här är jag benägen att hålla med. Älskar Bloggbevakning, men en bloggerskas vagel/chalazion kan omöjligt bli intressant för någon. Möjligtvis med undantag för någon som drabbats av detsamma. Chalazion är som sagt lågprioriterade då de alltsomoftast försvinner med tiden.
   Men att det skrivs om sådant här då det finns SÅ mycket mer spännande att rapportera kring Bella/Book (det måste det finnas även idag, där händer ju något hela tiden). Kommer du exempelvis ta tillbaka ursäkten till Book, Cam?

   Svara

  Nu är det ju inte så förfärligt långt mellan Helsingborg o Halmstad… Och operationen var ju knappast av sådan karaktär att man inte kan ta sig med lätthet mellan orterna.

  Svara

   Nejdå. Men jobbigt att behöva gå med ett blödande öga i det regnvädret vi hade här i fredags. Så tycker ändå lite synd om henne 🙈

   Svara

   Hon tog det rätt hårt. Läs inlägget om det.

   Svara

    Ja, det var ett mycket jobbigare ingrepp än vad hon hade ställt in sig på. Så tror nog det var rätt jobbigt att behöva åka mellan städerna även om det bara tar drygt en timme.

    Svara

     Alltså att ta sig mellan Helsingborg och Halmstad är väl inget att gnälla över.

     Svara

      Det gör hon ju inte? Regina alltså. Ser ingenstans att hon gnäller över att åka den sträckan.

      Svara

      Ingen har gnällt över själva sträckan. Men klart det blir lite jobbigare än vanligt om man har ont och bara ser med ett öga. Och sen ösregnade det hela fredagen i Halmstad.

      Svara

       Sen får man inte glömma de psykiska som en ovan människa med ett öga kan känna extra blickar osv.. Ifrån person till person såklart. Vilket är smärtan också, men alla verkar utgå ifrån sig själv för mycket och då blir det fel.

       Svara

   Det är ju aldrig besvärligt för den som inte är drabbad.

   Svara

   Förståelse för andras upplevelse, kanske. Jag läste hennes inlägg och förstår precis varför det var jobbigt. Att chockad ta sig från klinik till station är bara det en svår sal att göra.

   Svara

  Varför skriver du Egoina/”förnamn” hela tiden? Ser flummigt ut.

  Svara

   För att hon heter det?

   Svara

    Hon heter Regina

    Svara

  Det tar 30 minuter mellan Helsingborg och Halmstad, mindre tid än va de tar att åka från ena sidan av Stockholm till andra😣🤦🏼‍♀️

  Svara

   Gör det ju inte, en timme med tåg.

   Svara

    Med SJ snabbtåg tar det lite drygt en halvtimme, men Öresundståg tar det lite knappt en timme. Så så, kivas inte mer nu.

    Svara

    Du som svarade en timme har nog bara googlat och sett tiden det står där 😝 bor man i Halmstad eller Helsingborg vet man att det går snabbare både med SJ och bil.

    Svara

     Haha nej jag pendlade mellan Hbg-Halmstad med tåg i 1.5 år. Dock med Öresundståg och inte SJ, som ni säger går de fortare.

     Svara

  Ot
  Vad är det för kris Bella går igenom egentligen?
  Enligt hennes blogg kan hon inte sova längre och har inte råd att sticka iväg på en 2 dagars avkopplingsresa.
  Herregud, välkommen till verkligheten liksom där allt inte är content! 🙄

  Svara

   Bella är inte särskilt specifik med vari krisen egentligen består.
   Verkar dock som det är stora problem med omsättning och lönsamhet i Löwengrip Beauty. Att både 2018 och 2019 hittills gått under förväntningarna har framgått.
   Löwengrip Invest har ställt in etableringen i New York. Dessutom har man haft en period av höga kostnader – i första hand förorsakade av Bellas lyxiga leverne. Naturligtvis måste senaste tidens negativa skriverier om Bellas överdrifter ha påverkat möjligheterna till lönsamma samarbeten.
   Men det verkar även vara problem med Bellas privatekonomi hon brukar ju få både bra lön från Löwengrip Invest och stora utdelningar från bägge bolagen. Idag skriver hon i bloggen att hon ska sälja av i sin depå. Antar att hon menar den privata. Trodde den var tom nu efter husaffärerna…

   Svara

    Såg att de säljer av gamla LCC på en hemsida. Så nog finns ett lager med massa osålda produkter från Löwengrip Beauty.

    Svara

   Äh låt henne vila någon dag.

   Svara

   Kan det vara så att hennes nya profilering i excelarket kommer att vara kämpande, ensamstående, småbarnsmamma som åker på många smällar i livets hårda skola?

   Svara

    Så kan det vara, men tror ändå att hon inte frivilligt gett upp sina tidigare förmåner som resor, lyxhotell, stylister m.m.

    Svara

   Krisen handlar väl om att hon måste ge upp ambitionen att bli ”världens mäktigaste kvinna/en svensk Oprah”

   Svara

  Alltså vilka är en Egoina och My?? Helt ärligt, har ingen koll på dessa.

  Svara

   Egoina är en blogg-OG

   Svara

   Prova på det spännande verktyget ”Google”

   Svara

    Rip Altavista.

    Svara

   Egoina har varit en bloggare i många år, en av ”originalen”. My är typ känd från ensam mamma söker tror jag

   Svara

  Det är väl krisen som kommer när hon inser att hon behöver sköta sitt företag på riktigt? Krisen som kommer när hon inser att en riktig företagare inte bara kan lämna allt för att sitta på bänkar på universal studios i USA om de vill att företaget ska gå bra. Eller krisen när hon inser att hon inte kan åka på sjukt många semestrar, jämt och ständigt för att hon faktiskt har ett företag att sköta. När hon inser att hon måste jobba på riktigt, som alla vanliga företagare i hela världen har gjort genom alla tider.

  Svara

   Svar till anonym 10:31

   Svara

   Men krisen verkar ha uppkommit så akut! Undrar fortfarande varför.
   Sen är de ju självklart att Bellas sätt att sköta företag är helt ohållbart i längden.
   Kan Pingis vara inblandad på ngt sätt?

   Svara

    Tror att Pingis vill sälja sin del, köper inte Bella begär Pingis konkurs eller liknande.

    Svara

    Är det inte det här med att de fått en ny vd som inte verkar ha fått PMet om att låtsas?

    Svara

     Ja, någon har eventuellt satt ner foten. Spara kraftigt eller konka!

     Svara

    Pingis kanske har sålt av sin del? Eller ngt.. tycker också det verkar märkligt att detta kom så akut. Hon har ju inte direkt varit någon economista hittills i hur hon spenderar pengar..

    Svara

    Fast kommer de verkligen så akut? Jag tycker det verkar gå i cykler och varje gång är det samma ”insikter och visdomsord” som skrivs. Ibland funderar min cyniska sida om inte dessa så kallade kriser drar upp besöksstatistiken eftersom vi människor älskar att gotta ner oss i andras olyckor. Hennes blog går ju mest på repeat med samma inlägg med små justeringar, om och om igen.

    Svara

     Ja, det är svårt att veta vad man ska tro helt enkelt. Så mycket manipulation tidigare att även om det skulle vara sant med krisen nu, så tvivlar man starkt ändå.

     Svara

      Tror att det finns en kris men att den ältas (mer än vad som behövs) och överdrivs. Som hajen-situationen förra hösten. Uppenbarligen fanns det ju nån sanning i allt (han förlorade massor av pengar åt andra), men sen breddes det på ordentligt (kidnappningshot etc). Hennes statistik går nog upp lika mycket nu (Jag har till exempel börjat läsa bloggen igen för första gången på ett halvår). Även om man fattar att det är manipulation och överdrifter så är det ändå kul att läsa då det är nåt annat än den helt själlösa, kalla och parodiskt provokativa lyxrapporteringen hon har sysslat med så länge.

      Svara

     Eftersom Bella lever i 120 kanske kommande lågkonjunktur redan har träffat henne?

     Svara

  Det är en väldig konstig värld vi lever i, när en bloggerska vagel är en nyhet. Jag gillar sociala medier, annars hade jag inte läst Bloggbevakning, men ingenting är privat längre.

  Svara

   Fast ”nyhet”? Går du in på Bloggbevakning för att få reda på NYHETER?

   Jag föreslår att du sätter på Rapport kl. 19:30, SVT 1, så kommer du troligtvis få info om världsläget, politik, ekonomi, men inga bloggare.

   Svara

    Du har missförstått min kommentar, helt och hållet. Hela kontentan av min kommentar är att ingenting är privat längre. Sedan att du har hakat upp dig på ordet nyhet, är bara dumt.

    Svara

    Nyhet = något nytt månne? Inte bara rapport och aktuellt som kommer med nyheter.

    Svara

     Kan en vagel inte vara något nytt då? Är vageln passé?

     Svara

   Varför skulle en vagel vara privat? 😝 den syns ju supertydligt, så inget man kan dölja

   Svara

   Jag har inga problem att förstå vad du menar, men tycker väl att en vagel är rätt oskyldig i sammanhanget (= att dela saker med främlingar på nätet) jämfört alla som frikostigt delar med sig av allt från sina relationer med andra och hänger ut sina barn.

   Svara

    Håller med här. Just Egoina tror jag många tycker om då hon är en helt normal ung kvinna man kan relatera till. Hon bloggar om mat, fika, vänskap, söka jobb, kläder och inredning och att hon då berättar lite om en grymt störande vagel känns väl helt ok? Är väl mycket mer skrämmande med de som bloggar om sina barns toalettvanor, visar bilder på hela sin underklädeslåda, eller vitt och brett berättar om relationsproblem.

    Svara

  Lilla vän, du har verklingen inte förstått min kommentar.

  Svara

   Men ge upp härskarförsöken, lilla vännen.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.