Öppet Spår

Eftersom jag undanbett mig OT-kommentarer på övriga inlägg så lägger jag in ett litet uppsamlingsheat så här mitt i veckan för era allra mest akuta kommentarer. ?

So get it all out of your systems!!
GO!

609 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hej! Hur blir man en “Content Creator”? Jag har men hittar ingen info, inga workshops eller kurser… Mitt 9-5 kontorsjobb kontrakt tar slut om ett år och vill så gärna starta eget. Jag har alltid varit super kreativ men aldrig vågat tro på mig själv, nu är det dags J Anyway, om ni har några tips skriv gärna! Hur får man kunder när man inte har en portfolio, hur får man exponering på insta, hur börjar man etc… KRAM!! ??

      Man läser marknadsföring, retorik eller journalistik på högskolan.
      Eller så har man kontakter som kan gå i god för att du är en naturbegåvning på att skriva.

        Tack! men det jag menar med ”content creator” är mer att skapa atmosfärer med produkter inblandande och sen fotografera eller filma… svårt att förklara men typ som emilyslotte på Instagram

        Mnja…min pojkvän är ”content creator” och han är datavetare men det har ingen bäring på hans jobb som content creator.

      Men vad menar du med ”content creator”? Vad för sorts content och på vilken plattform?

        Det jag menar med content creator är typ att skapa atmosfärer med produkter inblandande och sen fotografera eller filma. Svårt att förklara men typ som emilyslotte på Instagram bland annat

          För den sortens yrke är det inte så mycket utbildning för utöver någon fotokurs och talang, ett öga för bilder och styling.

          Tyvärr inget att satsa på alls. Finns knappt några jobb och värre blir det snart.

          Kollade in det konto du refererade till och hon är väl en vanlig influencer?

      https://distansinstitutet.se/utbildningar/kommunikator/

      Hittade denna, ingen aning om det är värt pengarna..

      Lycka till ?

        Tack alla för era svar ?

      Du skapar dig en portfolio genom att ta fram material själv först. Sen kan du ge dig ut och jaga kunder 🙂

    Hola! ?

      Buona sera! ✨

        Señorita – kiss me good night!

          It is time to say goodnight to Napoli

    Hej! Här om dagen satt jag och skulle inaktivera min Instagram och så på inställningar så hittade jag vart man har varit inloggad någonstans och då stod det att jag har varit inloggad i Malmö, Gävle och Trelleborg? Jag bor i Jönköping och har aldrig ens varit i Gävle eller Trelleborg. Va i Malmö i januari i år men det stod att jag va inloggad där 3 oktober i år. Fattar nada, någon som har varit med om något liknande?

      Du kanske har vpn?

        Oj.. förlåt men vad är VPN? #Oteknisk

          hahah du svara på fråga, vpn är något man betalar för och ifall du hade det så hade du vetat. Men den gör att man inte kan spåra din ip-adress, du blir anonym, man kan välja vilket land man vill vara uppkopplad till. Funkar även på exempelvis mtv där man inte kan kolla på vissa serier för att man inte bor där men då är det bara välja Amerikat så ”är du där”. Förmodligen finns det en mycket enklare förklaring men men. Jag använder för att kunna ladda ner serier utan att åka fast ^^

      Byt lösenord asap! Då har någon annan tillgång till ditt lösenord!

        Hahaha nej så är det inte.

          jag har med så; samma om jag loggar in på min snap på mobilen står det i mailen att jag är någon annanstans så nej ingen annan är inne på din Instagram det är så för alla 100%

      Det är servrar. Säg till exempel att du var Telenor och bor i Jönköping. Det betyder inte att servrarna är i Jönköping bara för att du bor där. Informationen skickas till servrarna som finns i tex Göteborg eller Malmö och därför ser det ut som di befinner dig där. Dvs inget att oroa sig över, det bara är så.

        TACK ❤

      Jag gick in och kollade min sessionshistorik på instagram nu pga denna kommentar och då står det att jag var inloggad på en samsung för en vecka sedan ? jag har en iphone:)))) stress

        ?

    Imponerad av den här kvinnan:

    https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1369953?programid=909

    Så mycket mer girl power än Bella någonsin kommer kunna leverera.

      Vilken kvinna?

        Hon heter Petra Malm. Lyssna på programmet!

          Mja, jag är skeptisk.
          Visst, det är en grym bedrift i sig. Men speciellt mycket girl power vet jag inte.
          Tycker att det är rätt pinsamt att använda SOGs ”varumärke” för egen vinning. Det är uppenbart att hon bara är ute efter ”reklamtid”. Men det blev cringe när hon darrade av ilska angående att folk ibland vill höra detaljer. Samtidigt sitter hon där i radio bara för att marknadsföra sitt företag och sig som talare, inspiratör och coach. Det skär sig.
          Vill man inte tala om det, så är man tyst och ändå vänligt förstående, och man sätter sig absolut inte med en journalist och blir arg på allt och alla. Det finns inget att bli arg på liksom och allt låter som teater.

          Nej, det rör sig med största säkerhet om en person med dålig självkänsla som har ett behov av att namedroppa och bättra på sanningen. Jag är också rätt så skeptisk till personer som mäter ”power” i hur många du skjutit ihjäl och hur tungt du kan lyfta.

          Ska vi prata Girl power så finns det mycket bättre exempel. Marie Curie, Margaret Thatcher, Rosa Parks, Malala, Condoleezza Rice, Angela Merkel, Coco Chanel, Anna Wintour bland annat

            Erkänn att du är avundsjuk.

              Du menar eftersom anonym lyfte upp andra starka kvinnor?

              På en kvinna som med största sannolikhet lider av ptsd och självmedicinerar precis som 99% av alla som lämnat specialförband gör?
              Sorry, jag kan inte hitta något att vara avundsjuk på där.

              De andra kvinnorna jag listade, absolut! Jag skulle definitivt vilja ha deras driv och engagemang. De har alla dessutom åsikter och en livsåskådning jag kan stå bakom.

              Då är ju jag en person som är mot allt vad vapen heter, och är av den åsikten att kriga för fred är exakt lika produktivt som att försöka knulla tillbaka sin oskuld.

                Och jag är ruskigt imponerad över deras intellekt!

        Varför frågar du så jävla dumt?

          Varför är du så otrevlig? Hade du verkligen förväntat dig ett vettigt svar på din extremt oförskämda fråga?

            Eller så trycker du på länken? Sitter du på toa och förväntar dig att någon ska torka dig också?

              Är du såhär otrevlig mot alla du möter face 2 face också? Eller är det bara framför din dataskärm som du vågar vara så spydig och respektlös?

                Bara mot folk som är så slöa att det gränsar till apati

                  Apati är att bara slänga iväg en länk utan att hänvisa till vad den handlar om.
                  Bara ett ”titta vad jag har hittat, klicka här” är oerhört slött i mina ögon.

                  Men vi har ju alla olika definitioner på saker och ting.

                    Förlåt du ville väl ha en sammanfattning på vad sagd länk innehöll?

                      Jag efterfrågade inte ett referat. Det räcker gott med ett namn och ett enda exempel på vad det är som gör att den här kvinnan har så mycket girl power.

                      Det är så man brukar göra när man länkar till något. Kutym och internetvett om du inte visste det.

                Respektlös är att utan att ens orka klicka på bifogad länk fråga. Gör dig inte löjlig.

                  Har du tittat lite för långt ner i vinflaskan ikväll? Det där var alldeles för osammanhängande och ett väldigt obegripligt svar.

                  Var det ord som fastnade på vägen från tanke till tangentbord?

                    Du gör dig till va?

                      Skulle du garanterat inte våga säga om vi stod bredvid varandra

                      Nä men mittemot varandra. Lite oförskämt att inte titta på folk när man pratar med dem

      Jisses vad tuff hon verkar! Ska lyssna på det när jag går och lägger mig, tack för länk ?

    Hej!
    Hur viktigt är det för er att kunna identifiera sig med någon/några på sin arbetsplats? Lägger ni någon vikt i det eller är det ingenting ni värderar?

      Varför skulle man behöva något sådant? Jag vill vara mig själv och ingen annan

        Tror inte riktigt det är det som menas med ’identifiera med’ i det här fallet? Men jag förstår inte riktigt helt heller.. Sanne menar du om det är viktigt att man känner sig lika sina kollegor?

          Ja! Att man har något gemensamt i livet eller att prata om och inte enbart kallprat.

            Jag behöver inte känna så med den stora massan på jobbet men det brukar bli så att jag umgås privat/blir vänner med några stycken som jag klickar med/har ngt gemensamt med. Men jag känner inget måste att hitta vänner, har min egna krets utanför jobbet som räcker gott och väl. Men jag umgås fortfarande med människor från mina tre senaste jobb och en från mitt nuvarande jobb (där jag varit ett halvår). Men som sagt, inget måste alls.

      Inte viktigt. Inte viktigt att någon identifierar sig med mig heller. Jag är där för att jobba, har noll intresse i mina kollegor.

        Dito ☝️

        Varför?

          Ens kollegor är ens kollegor inte vänner. Man sitter inte och djupdyker i sitt liv på arbetsplatsen, där arbetar man

      Tycker bra kollegor gör så mkt på en arbetsplats, nu har jag några vettiga men saknar verkligen mina hamla arbetskamrater.

      Förstår inte riktigt vad du menar med att identifiera sig med? Eftersom man spenderar väldigt mycket tid på sin arbetsplats är det viktigt för mig att i vart fall känna att jag har kollegor jag har ett utbyte av. Jag har många kollegor som jag inspireras av, lyssnar noga på och tar till mig av deras kunskap och erfarenhet, ser upp till etc. Sen om vi har samma fritidsintressen eller värderingar i livet spelar mindre roll. Vet inte riktigt om det var detta du var ute efter? Tycker generellt att man kan ha ett riktigt tråkigt jobb men med roliga kollegor är det ändå värt. Skulle tycka det var otroligt tråkigt med en arbetsplats där jag inte trivs med kollegorna eller har något intresse i dem som någon skrev nedan.

        Precis så jag menar, så som du förklara. Frågan kanske inte var väl formulerad men jag var mest fundersam om flera känner att de behöver kollegor som man har någon gemensamt med. Kunna skratta och känna att man har ett utbyte i vissa situationer.

          Jag tycker det är jätteviktigt att kunna skratta på jobbet!

        Jag skrev den kommentaren om intresse. Det lät lite fyrkantigt kanske, men det jag menar är att jag inte har ett intresse av att hitta likasinnade. Det var så jag tolkade TS – att hitta kollegor som är som jag/som jag vill umgås med. Mina kollegor är endast intressanta för mig om de kan lära mig något som jag efterfrågar eller om de kommer med en bra idé, typ ett mer effektivt arbetssätt än mitt. Jag förväntar mig kunskap och kompetens från mina kollegor. Är inte intresserad på ett privat plan.

          Ok, förstår vad du menar 🙂 För min del har många av mina kollegor genom åren blivit väldigt goda vänner. Är personligen intresserad av många kollegor på ett privat plan, dock inte alla så klart. Älskar att sitta och babbla på fikaraster, lunchen, inne på kontoret när man prokrastinerar etc 🙂 Alltifrån gamla skrönor till vad folk ska käka till middag till folks fritidsintressen 🙂

          Men om du klickar med ngn är väl det alltid positivt? Har en kollega har en så fin, positiv utstrålning. Hon är en sol och jag blir glad av henne. Vi har inget kunskapsmässigt utbyte pga olika yrken/avdelningar men hon gör mina dagar bättre ändå pga blir glad av henne.

    Jag tycket Ikeas babygym är så himla fin. Och deras lekmatta med.

      What? Kan något i knallgrönt vara fint? ?

        Ja! Fick en knallgrön spargris från Ikea för att ha som ”cool” inredningsdetalj. Älskade den då och älskar den fortfarande även om den är i förrådet nu.
        Den kanske inte var fin iofs, men jag gillar den trots att den är grön?

          Läste ”knallgrön sparris”.

            Så galet

        Ja, den är liksom som en liten sommaräng i miniatyr och både jag och plutt blir så glad av den. ❤

      Okej, vi noterar det

        Öppet spår = man får skriva vad man vill. Ibland vill man skriva ngt viktigt ibland bara ventilera en tanke. Varför känner du då för att komma med en sådan dryg kommentar?

        Jag noterade det verkligen. Noterade även din kommentar.

    Jag och min fästman har bokat resa nästa månad. Som inte går att ändra eller avboka. Jag har varit arbetssökande i ca 5 månader och vi har skjutit upp resan flera gånger pga ”tänk om jag får jobbet”.

    Ifall jag får jobb innan resan kan det vara dåligt intryck att begära ledigt nästa direkt?

      Säg som det är på intervjun. Många har flera månaders uppsägningstid från nuvarande anställning, så att du har en resa inbokad om en månad borde inte spela så stor roll om du är rätt kandidat för tjänsten och kan börja jämförelsevis snabbt ändå.

      Det beror på vad det är för jobb du får

      Ens liv fortsätter ju trots att man är arbetslös, jag tycker det är helt ok, bara man nämner det när man blir erbjuden arbetet ( inte på intervjun).

      Det gör inget! Säg som det är! Ingen arbetsgivare kommer tacka dig om du inte åker på resan! (Obs antar att redan inte är 6 månader eller nåt sånt? ?) Bara ta upp i intervjun att du bokat en resa så att de vet!

      Det har hänt mig vid två jobb-byten. Har helt enkelt sagt ”jag har en planerad resa *datum*” och det har inte varit några problem alls. 🙂

      Det ger inte nödvändigtvis ett dåligt intryck, men det är en möjlighet att göra ett gott intryck. Som arbetstagare skulle jag berätta att det är en sedan länge bokad resa, och samtidigt vara beredd att avstå den om det uppenbarligen krockar med arbetsgivarens behov. Som rekryterande är min erfarenhet att man försöker lösa det för rätt kandidat.

    Är det någon som någonsin hört om ett lägenhetsköp där banken dragit tillbaka lånet?
    Vi har ett lånelöfte, har vunnit budgivning och ska skriva kontrakt här i dagarna, men jag är gravid!! Och det har jag inte nämnt för banken, jag är SÅ nojjig över att det ska påverka deras beslut att bevilja oss lånet!! Nån med erfarenheter?? Hjälp!

      Låt bli att berätta det?

      Varför ska du nämna det för banken? Dom har väl inget med det att göra.

      Jag födde barn samma dag som vi fick nycklarna till vår lägenhet. Det hade banken ingenting med att göra.

      Nej jag ska givetvis inte berätta, men det syns klart och tydligt

        men dom vet väl inte om du ska vara mammaledig eller jobba och ungen ska ha nanny? Min erfarenhet är att de inte bryr sig.
        Fick lånelöfte gravid, sa inte det såklart, signade huset ammandes en nykläckt bebis. Ingen sa något!

        När vi skulle flytta och jag va föräldraledig räknade dom på min vanliga lön och inte min föräldrapenning så borde ju va lugnt. Eller så får din kille gå själv till banken om de behövs, skyll på att de är kaos på jobbet eller att du är sjuk bara ?

        Ofta när man skriver på kontraktet är det hos mäklaren och den personen tar kontakt med ens bank. Banken kommer inte att se att du är gravid. Försök att skjuta bort de där orostankarna. ?

          Råkade radera meningen att jag förstår om du blir orolig. Menade att du kan upprepa det som jag skrev om att banken inte kommer att se att du är gravid när oron växer sig för stor.

      Att ni får barn påverkar ju er ekonomi så det är ju möjligt att banken vill göra om er kalkyl.

      Att inte berätta är inte att ljuga. Du har ingen skyldighet att berätta. Enda skyldigheten ni har är att klara av att betala lånet 🙂

      Du är inte föräldraledig för alltid eller hur? Banken drar inte tillbaka löftet, oroa dig inte.

        Fast ett lånelöfte är inte någon garanti för att dom går med på att ge lånet i slutändan, så visst kan dom dra tillbaka ett lånelöfte.

        Och ett barn förändrar ju kalkylen, men i det här läget hade jag inte berättat något för banken och du lär inte behöva träffa dom heller, det mesta sker ju på distans med banken. Så då behöver dom inte veta och då ska ju allt vara lugnt 🙂 Men glöm inte att banken vill göra en sista koll på bostaden och godkänna specifikt den för ert lånelöfte innan ni skriver på ett bindande avtal!!

      Säg inget till banken!

      Skriv en fullmakt till din man så behöver du inte vara med när ni skriver kontrakt. Det är ju ofta så att inte båda har möjlighet att vara med, så det är absolut inget konstigt om bara han går.

      Gjorde precis samma och var supernojig även Att jag visste att jag inte borde vara det. Men sa bara inget trots stor gravidmage. Ingen kan väl i sin arbetsroll säga ”men du är ju gravid”. Samt folk får ju barn hela tiden, även banken räknar ju med det 🙂

      Hej!

      Jag skulle inte känna någon oro om jag vore dig. På den bank jag jobbar på får vi aldrig räkna med ett barn i kalkylen även om den som söker lånet är gravid.

      Sen är det värt att nämna att ett lånelöfte är aldrig 100% beviljat utan endast en indikation på vad du kan köpa för. Så funkar det hos oss iallafall.

      Lycka till! 🙂

      Otroligt märkliga svar här måste jag säga, om att du inte ska berätta om graviditeten osv. Om banken skulle dra tillbaka lånet är ju det en indikation på att ni inte borde ta ett så stort lån. Det är liksom inget dom gör för att vara taskiga.

        Ja för man är ju föräldraledig för evigt

          Nä det är nog rätt ovanligt faktiskt. Däremot är barn och föräldraledighet något som påverkar de flestas ekonomi och det verkar rätt oansvarigt att ljuga för sin bank om en sån grej.

      För oss var det precis likadant när vi beställde hus. Jag hade en STOR vinterjacka när vi fick lånelöftet och när vi sedan skulle dit igen var vi på BB när dom ringde ?
      Har dom väl gett ett löfte så är det lungt…

      Jag var också synligt gravid när vi fick lånelöfte, bankmannen gratulerade bara och räknade på min vanliga lön ? ett år i ens liv spelar ju inte stor roll

      Var i samma sits som dig och vi nämnde inget för banken.. De kollar på den långsiktiga betalningen alltså din ”vanliga lön” inte när du är mammaledig.

    Vad ångrar ni mest på er bröllopsdag?

    Jag har en vän som ångrade att hon spenderade 40000 på blommor. Helt galet!

      Jag ångrar brudgummen

        +1

          Word

        Lite jobbigt…

          Mja, det är ju bara att skriva på ett papper så är det ur värden.

            För att inte tala om vicevärden!

      Ångrar att vi inte hade en riktigt fotograf utan systerns kille (som visade sig va inte så jättebra på det, en del missade moment och konstiga vinklar.) Också att ingen filmade och att vi inte hade en bröllopstårta!

      Ångrar faktiskt ingenting. Vi var sparsamma, bjöd bara närmaste, hemlagad buffé som var succé 😉 Njöt av dagen, ingen stress med något. En fantastisk dag =)

      Oj, massor!
      Bröllopet var fint – men inte så mycket jag/vi.
      Men framförallt att vi gifte oss i kyrkan. Skulle aldrig gjort det idag!
      Jag ångrar inte valet av brudgum iallafall. Vi är fortfarande gifta, 25 år senare (var 24 när vi gifte oss).

      Att vi inte la pengarna på något vettigt.
      Aldrig haft en stå stressig dag. Fick inte ens äta tårta. Idag skulle jag bara bjudit ett 20tal gäster, haft bröllopet i en lada och bara köpt på second hand. Precis som Helen Torsgården, så fint och mysigt.

        Helen Torsgården har väl inte haft något bröllop?

          Det är kanske det hon ångrar

          Nä men hon förberedde sig för det med att köpa fint porslin och sånt och berättade om sina planer ?

      Min klänning

      Att jag drack lite för mycket.

      Verkligen ingenting. Är vårt livs lyckligaste och mest lyckade dag hittills ☺️

      Valet av brudtärnor! Och att vi inte hade någon som sjöng under vigseln.

        Nyfiken, vad var det för fel på tärnorna?

        Vad var det för fel på solisten?

          Menar att Vi inte hade någon solist, men att jag hade velat ha en 🙂
          Kan sammanfatta det hela med att tärnorna inte ville mitt bästa, missunnsamma och rent ut sagt elaka flera gånger. Jag har väldigt lite kontakt med alla utom en idag.

      Att jag hade en snus under läppen på nästan alla bilder.
      Att vi hade så bråttom att gifta oss så att min mamma inte hann sy min drömklänning…

    Någon här som överklagat ett beslut till förvaltningsrätten?

      Ja! Många gånger! Hur så?

        Hur brukar det bli? Kan man vinna mot en myndighet eller är det svårt?

          Klart att det kan vara svårt men det beror ju helt på caset…

          Det beror på ( ja, jag vet typiskt advokatsvar). Vilken myndighet och vilket beslut rör det? (Sjukpenning, LVU, uppehållstillstånd osv osv). Försäkringskassan som motpart är inte kul, inte heller Migrationsverket.
          Se till att grunderna till yrkandena är välskrivna och hittar du praxis som stämmer överens med ditt ärende så redogör för det. Har du möjlighet att anlita ett ombud så gör det.

            Jag fick avslag på att få en kontakt familj till mitt barn. Har överklagat soc beslut och de kommer säkert inte ompröva det och skicka vidare till förvaltningsrätten. Jag har ingen möjlighet anlita ombud , kostar för mycket:(

              Många advokatbyråer har en timmes gratis rådgivning. Ett alternativ är att be en jurist eller advokat titta på beslutet och ge tips på vad du kan anföra för grunder Du kommer troligtvis inte få hjälp med upprättandet av en regelrätt överklagan men du kan få tips på vad du ska skriva och vad du ska trycka extra på i ditt fall. Kanske det finns något underlag/dokumentation att ge in som du inte tänkt på?

                Jag tyckte jag fick med allt. Okej men då är det säkert onödigt vänta ett positivt beslut av f.rätten.

                  Vad är grunden till avslaget? (du behöver inte gå in på detaljer). Oftast nekar dem på grunden att vårdnadshavaren/vårdnadshavarna kan tillgodose barnets/barnens behov utan hjälp av bistånd.
                  De hugger direkt om man skulle hävda att man behöver avlastning.

                    Att barnet är för litet. Det är bara jag i barnets liv.

              Kolla med din kommun, vissa har personligt ombud som kan bistå i myndighetskontakter. Är beslutet överklagat går det till förvaltningsrätten, soc kan inte neka det.

                Hur kollar man upp sånt? Jag tycker jag har många grejer i mitt privat liv att de inte borde neka mig den hjälpen. Helt galet!

                  Googla? Personligt ombud + din kommun

              Jag har jobbat på soc och sett flera socialsekreterare behöva ändå sina beslut pga överklagan. Så det går. <3 Vet ej hur ditt fall ser ut men ville bara säga att jag sett det hända.

                När ändrar de besluten? När jag överklagat eller? Hade gärna berättat min historia men vill inte nån ska veta jag är jag.

                  Beslutet överklagar du direkt till förvaltningsrätten och kan göra utan ombud. Om du har en schysst handläggare kan denna hjälpa dig med att skriva överklagan. Annars skriver du en själv, lämnar till handläggaren och så ska den skicka iväg det till förvaltningsrätten. 🙂

                    Vi har överklagat två gånger gällande färdtjänst och där ärendet sedan gick till kammarrätten. Där fick vi rätt och blev beviljad färdtjänst. Det går alltså att få rätt mot förvaltningsrätten. Men det beror säkert på vad det handlar om

                    Man överklagar till nämnden (alltså socialtjänsten) som kan ompröva beslutet. Om de inte gör det skickar de vidare överklagan till förvaltningsrätten. Skulle man skicka överklagan direkt till förvaltningsrätten skickar de den till myndigheten igen

                  Hej!

                  Nu skummade jag bara lite i kommentarerna. ”Advokaten” gav jättebra råd.

                  Jag är jurist och har främst ägnat mig åt fastighetsrätt men jag var djupt engagerad och intresserad av barnrätten.

                  Två vanliga anledningar till behov av stödfamilj är att barnet bor hos en ensamstående förälder med glest socialt nätverk eller att barnet anses må bra av att få uppleva hur ett annat hem fungerar. Det kan vara så att barnet tar så mycket av förälderns uppmärksamhet att det inte finns mycket tid över för syskon eller att barnet har en bekymmersam hemsituation där föräldrarna inte hela vägen förmår att ge barnet det stöd som barnet behöver.

                  Barnrätten utgår från en enda sak: BARNETS BÄSTA.

                  Barnets bästa ska genomsyra alla beslut som fattas av myndigheter, polis, soc osv. Det är alltså av största vikt att du anger det i överklagan. Skriv typ:

                  ”Jag är ensamstående till xxxx och eftersom jag inte ensam kan tillgodose hens behov är det för xxxx’s bästa att hen delvis får vistas i en miljö som skulle uppmuntra till en bättre uppväxt totalt sett. En stödfamilj är av största vikt och skulle tillgodose mitt barns bästa”.

                  Typ.

                  Och du kom ihåg! Du är säkert en fantastisk mamma och det är aldrig fel att be om hjälp. Tvärtom så verkar du göra allt i din makt för att ditt barn ska få en så bra uppväxt som möjligt. Starkt jobbat och lycka till!

                  Ibland har de dragit det med en chef och framfört nya uppgifter som framkommit i överklagan, då har det stoppats innan FR blivit involverade, men andra gånger har FR ändrat på beslutet. Vi brukade alltid erbjuda våra klienter att hjälpa dem med att skriva överklagan, då det inte finns någon prestige i att ”vinna” över klienten och vi är kunniga på området.

      Hej!

      Nu skummade jag bara lite i kommentarerna. ”Advokaten” gav jättebra råd.

      Jag är jurist och har främst ägnat mig åt fastighetsrätt men jag var djupt engagerad och intresserad av barnrätten.

      Två vanliga anledningar till behov av stödfamilj är att barnet bor hos en ensamstående förälder med glest socialt nätverk eller att barnet anses må bra av att få uppleva hur ett annat hem fungerar. Det kan vara så att barnet tar så mycket av förälderns uppmärksamhet att det inte finns mycket tid över för syskon eller att barnet har en bekymmersam hemsituation där föräldrarna inte hela vägen förmår att ge barnet det stöd som barnet behöver.

      Barnrätten utgår från en enda sak: BARNETS BÄSTA.

      Barnets bästa ska genomsyra alla beslut som fattas av myndigheter, polis, soc osv. Det är alltså av största vikt att du anger det i överklagan. Skriv typ:

      ”Jag är ensamstående till xxxx och eftersom jag inte ensam kan tillgodose hens behov är det för xxxx’s bästa att hen delvis får vistas i en miljö som skulle uppmuntra till en bättre uppväxt totalt sett. En stödfamilj är av största vikt och skulle tillgodose mitt barns bästa”.

      Typ.

      Och du kom ihåg! Du är säkert en fantastisk mamma och det är aldrig fel att be om hjälp. Tvärtom så verkar du göra allt i din makt för att ditt barn ska få en så bra uppväxt som möjligt. Starkt jobbat och lycka till!

    Hej! Jag har en fråga som kanske någon kunnig här inne kan svara på. Har i höst börjat löpträna igen, tre gånger i veckan och ääälskar det.
    Vill också börja med yoga, tänkte först köra 30 dagar med Adriene på youtube. Någon som har kört det?
    Hur ska man kombinera löpningen med yogan? Springa först, yoga sen? Yoga först, springa sen? Tack från en förvirrad! <3

      Adriene är så bra! Jag klarar inte av någon annan på Youtube (avs. Yoga) men Adriene är så lugn och har en skön röst. Hon är grym helt enkelt!

      tempo först och sen nervarvning, dvs löpning först och yoga efter

        Får bara en känsla att man har svårt att ”varva ner” I yogan om man sprungit innan men kanske har fel?

          Nä det är superskönt och lätt (tycker jag iaf ?)

          Du tar ju av skor/byter skor och andas lite däremellan, och ju vanare utövare du blir av yoga desto snabbare kommer du in i rätt tempo

            Ah tack för hjälpen då ska jag köra på det! Yogar ni varje dag eller bara i samband med löpning?

              Håller med ovanstående. Brukar springa och sen köra yoga på gym en gång i veckan. Enda nackdelen är att jag kan känna mig väldigt trött i benen efter löpningen, yogan på gymmet innehåller en del positioner där benstyrkan behövs. Så ibland springer jag på fm och yogar på kvällen. Hade inte velat yoga innan löpningen, tycker att yoga är ett bra avslut på en bra träningsdag.

      Jag brukar också köra yoga with adriene och sen springa. Får aldrig ro att köra yoga efter en löptur. Sen kan vissa pass vara lite jobbiga, vilket inte är kul om man redan är trött efter löpturer ?

      Jag brukar göra yoga med Adriene dagar jag inte springer. Känner att jag får ut mer av träningen då. Jag har även gjort hennes yogautmaningar varje år i januari 3 år i rad. Det är verkligen helt fantastiskt!

        Juste det är ju också ett alternativ, tänkte att man var ”tvungen” köra varje dag. Värmer man upp med något innan eller kör man ba klippet?

          Jag brukar inte värma upp eller så, bara köra klippet. Adriene har ju så många olika yogapass med varierande längd så ibland kan man ju köra ett lite hårdare och avsluta med nåt avslappnande ?

    Jag är lite nojjig angående min killes mamma. Det känns inte riktigt som att hon gillar mig, hon är rätt kall och typ ignorant mot mig. Exempelvis om min kille pratar i telefon med henne och hon vet om att jag är där varken hälsar hon eller frågar något om mig (hur jag mår eller så). Hon säger exempelvis bara ”ta hand om dig/hoppas du har kul” osv istället för er/ni. Jag vet att det inte är en så big deal, hade det varit då o då hade jag inte brytt mig men när jag jämför med hur min mamma är mot min kille så ser jag en skillnad och då känns det som att hans mamma inte gillar mig eller bryr sig om mig typ :/ vad kan jag göra för att hon ska tycka om mig? Borde jag försöka ta mer initiativ eller så?

      Ja, kanske att du ska göra det tydligt att du är trevlig och säga åt pojkvännen varje gång han pratar med sin mamma att hälsa från dig. Då borde hon fatta vinken och hälsa tillbaka. Gör hon inte det efter ett tag kanske det är dags att fråga om är det något. Hon kan ju också vara så som person annars tänker jag?

        Jaa jag brukar göra det oftast, för att typ ”visa” att jag är där och vara artig. Men samtidigt känner jag att de fult o hoppa in i samtalet varje gång och bara hälsa. Skulle önska att hon nångång tänkte på mig och hälsade när min kille nämner att han är med mig. Men har även fått höra från min kille att hon är rätt blyg och introvert som person så det kan ju vara lite pga att hon inte hunnit bli helt bekväm med mig. Men känner nästan att hon iaf kan visa nåt intresse i mig eller försöka lära känna mig, hon frågade mig knappt nåt när vi sågs för första gången heller

          Mina föräldrar var lite likadana mot min kille i början, han undrade också vad som var fel typ. Men nu har de lärt känna varandra jättebra och gillar att umgås. Så jag skulle säga att du inte ska ta det personligt utan fortsätta vara dig själv så kommer hon bli mer bekväm omkring dig snart 🙂

      Beror på hur seriösa ni är, är ni så seriösa att ni bor ihop och planerar vara ihop längre tid kan du väl bjuda på lunch/fika? Är ni precis i början hade jag avvaktar, hon kanske inte vill komma för nära om hon vet att han ändå inte är seriös?

        Vi är väldigt seriösa men vi har inte varit tillsammans så länge än att vi hunnit flytta ihop osv. Men hon vet mycket väl hur seriöst det är och hur mycket hennes son älskar mig (dvs jag är ingen random tjej för honom, som hon nt behöver bry sig om att lägga tid på att lära känna)

      Har haft samma problem men jag landade lite i att tänka att man uttrycker sig/uttrycker kärlek på olika sätt. Och om hon är en person som går runt och ogillar vem hennes son älskar så skiter jag i att hon inte diggar mig hehe

        Hahah jaa, försöker tänka lite så men samtidigt vill jag inte döma henne eller dra förhastade slutsatser än. Vill inte göra en stor grej av det så har inte sagt nåt till min kille (än) förutom att jag nämnde nångång att hans föräldrar inte brukar hälsa till mig typ

          Jag snackade med min kille men ganska varsam typ pga ville inte låta som att jag snacka skit om hans mamma. Fågade lite hur hon var som person och sa typ att jag behöver bekräftelse från folk för att fatta att dom gillar mig. Och då sa han att det var sån hon var och att hon visst gillade mig och nu känns det bättre 🙂 Easy peasy

            Åhh vad bra. Asså min kille säger också att hans mamma gillar henne, men som du säger så känner jag inte riktigt bekräftelsen från henne och det är nog därför jag blir nojjig.

        Jag skulle svara ungefär som du. Också varit/är med om samma. Vill dock tillägga att jag inte tyckte det var mitt ansvar att se till att svärfamiljen tyckte om mig, det ansvaret har jag lagt helt på min man. Jag pratade med min familj om hur jag ville att de ska bemöta min man och min familj har respekterar mig men framförallt honom. Jag slutade även köpa present till svärmor på födelsedag/mors dag/jul (jag fick inget) Jag valde honom, och inte iskylan från hans mamma. Ärligt talat så roar det mig att min existens verkar störa henne så mycket att hon inte ens kan behandla mig som folk.

          Frukatvsärt.. Hur kan man funka på det viset? Man respekterar ju inte sin son om man håller på sådär! För automatiskt så skadar dom ju honom, när dom är iskalla mot hans partner.

            Jag vet… Vad ska jag göra. Han har mått dåligt, jag mår dåligt. Det är som det är. Hon har gjort mycket för att komma emellan. Att ignorera mig är det snällaste hon gjort.

              Sjukt jobbigt detdär.. ❤️ Men det är hennes stora förlust när hon beter sig sådär! Som du säger, du valde ju inte henne utan hennes son! Så hon kan hitta en annan hobby istället känner jag..

          Hur menar du? Det är väl inte din mans ansvar att få någon annan att gilla dig? Det är väl ett egen ansvar?

            Vet inte om du kommer se detta. Såg ditt svar nyss.
            Självklart. Du har en poäng. I en kärleksrelation tycker jag att det är ens partner som måste bygga broar så att säga. Skapa tillfällen för att lära känna varandra. Det är dock svårt när partner, som i mitt fall, ger upp och blir medberoende av sin mammas sätt att vara. Om hon inte vill se mig eller lära känna mig så ser han inget vits med att förändra något, och då lämnas jag där ensam trots att jag uttryckt min vision direkt till henne. Jag vill gärna umgås för att vi tycker om varandras sällskap istället för att stå ut med varandra, som det är nu. Jag har inte fått någon respons och då lämnade jag över det till honom för att slippa känna bördan av att ansvara för relationerna. Jag har insett att mina ex föräldrar varit väldigt snälla. Har aldrig varit med om en äldre människa som behandlar mig som luft helt utan anledning. Så konstigt det hela.

      Jag låtsas hålla med allt min svärmor säger och lyssnar när hon skvallrar och snackar skit om andra och nu är jag numero uno svärdotter!

        Hur är hon bakom din rygg tror du? Om hon hade varit en emotionellt mogen och respektfull kvinna hade hon aldrig haft behovet att snacka ner andra människor bakom deras rygg.
        Var rädd om dig, hon verkar inte helt reko.
        Det må kännas skönt att hon verkar ”anförtro” sig till dig, men var inte så säker att hon inte gör samma sak mot dig när du inte är där.

      Är det bara att hon inte hälsar? Jag hälsar aaaldrig till folk, och glömmer oftast att framföra en hälsning när någon ber mig hälsa. Jag är säker superotrevlig på det sättet men det slår mig aldrig? Kommer inte naturligt? Kanske är en form av social kunskapslucka….

        Inte jag heller, tycker det är fånigt. Om jag vill säga ngt till någon kontaktar jag dem direkt.

        Hälsar heller aldrig, det kommer liksom inte naturligt för mig bara? Har faktiskt försökt bli bättre på det då alla andra gör det.. men det har liksom inget att göra med hur mycket jag tycker om någon? ?

    Har en fråga som är lite.. konstig kanske. Funderar på ifall man ångrar sitt barn, t.ex. om den har utvecklingsstörning eller liknande när den föds eller av andra anledningar – vad kan man göra då? Kan man avsäga sig föräldraskap? Adoptera bort det? Känns som det mesta man hört om sånt av från amerikanska filmer/tv-serier och det är ju inte så gångbart i Sverige… ?
    Vill tillägga att jag inte har barn eller är gravid! Bara nåt jag funderat på. I USA adopterar ju en hem del tonåringar bort sina barn när de föds, funkar det i Sverige?

      Det är väl klart att man kan adoptera bort barn även i Sverige.

        Det är ju så ovanligt bara tänkte jag, inget man hör om.

      Det hamnar i familjehem, och om fosterföräldrar och bioföräldrar vill kan barnet sedan adopteras av fosterfamiljen. Det går inte att avsäga sig föräldraskap om ingen är beredd att ta över det.

        Hur gör folk då? Hör av sig till socialen? Har för mig att jag hört att man inte bara kan lämna bort sitt barn.

          Alltså jag tror jag hört att ”vägrar ta hand om” sitt barn får man nåt straff? Låter helt korkad ni ser jag, vet inte hur jag ska skriva det. Minns vagt från skolan.

          Ja man hör av sig till socialen och säger att man inte kan ta hand om sitt barn. Socialen kommet erbjuda hjälp och stöd men tvärvägrar man att ta hand om barnet måste ju socialen ta det. De lär ju inte vilja riskera att barnet lämnas ensam i en park eller något. Men absolut, det är inte som att det bara är att lämna bort det, socialtjänsten ska ju jobba för att barn ska bo med sina biologiska föräldrar.

            Tack för svar, slipper jag fundera mer. Som sagt, inga egna planer på detta ?

            Det är ju dock förutsatt att föräldern vill ha kontakt med sitt barn. Vill inte föräldern det är det ju direkt skadligt att påtvinga ett umgänge.

      Det där har jag också funderat på!

      Säg att man får ett multihandikappat barn, som man väljer bort. Då bör väl socialen ta hand om det?
      Men vad händer sedan om barn 2 är friskt och man vill ha det barnet ?

      Nej, jag har inga planer på att ge bort mitt framtida barn om jag får något, men är jädrigt nyfiken!

        Då får du behålla det andra barnet. Två olika barn.

        Ja men exakt! Är man ”körd” då som förälder i soc ögon? Påverkar det?

      Ja har en bekant som adopterade två barn (syskon från utlandet) men som senare tyckte att det blev alldeles för mycket och då ”avadopterade” (heter säkert något annat men ni förstår vad jag menar) dom båda barnen. Detta var säkert 10-15 år efter att dom hade adopterat barnen, alltså inte direkt och barnen var då tvungna att åka hem till ett barnhem i deras hemland. Tyckte helt ärligt att det var helt förskräckligt..

        Fast är de adopterade är de ju svenska medborgare och skickas inte till sitt modersland utan blir placerade i Sverige.

        Va?! Men då har barnen levt i sverige i 10-15 år och kan antagligen inte hemlandets språk längre? Hur kunde din bekant orka så många år för att sedan när barnen närmar sig 18-årsåldern inte palla mer? Detta låter helt sjukt, vet inte om jag tror på dig…

          KAN vara så att dom åkte till en släkting (mormor/farmor eller något) i sitt ursprungsland. Men vet tydligt att dom just avadopterade för att dom hade så mycket problem med syskonen och att dom då åkte tillbaka till där dom hade blivit adopterade från. Men don’t kill the messenger nu

            Det går inte att häva adoption enligt svensk lag men däremot som du skriver kan de blivit adopterade av en släkting i moderslandet

    Jag är ekonomiansvarig i ett litet privat företag som omsätter runt 12 miljoner per år och har 16 anställda. Ingen ekoassistent eller liknande, fixar hr o löner, betalar allt, fakturerar, bokför, tar fram rapporter etc. Hur mycket arbetstid ungefär har ni med liknande jobb? För jag har 12 h/vecka och är timanställd för detta. Ingen utbildning i bagaget, inga kollektivavtal, men kört det 3 år nu. Behöver verkligen perspektiv då detta inte är min bransch eller något, gör bara vad jag ska.

      Hur stora volymer pratar vi om när det kommer till kund- och levfakturor? Gör du bokslut, årsredovisning och analys av utfall? Lägger du budget och prognos?

        Ca 30 fakturor och 30 betalningar i veckan ink mkt utrikes o import. Gör bokslut o år i samverkan med extern konsult. Lägger ej budget eller prognos. Bara betalning/fakturering, bokföring, fördela på resultatgrupper, varulager, projektavstämning, löneadmin o sånt tar mig minst den tiden jag har. Kan inte bedöma själv om jag är ineffektiv eller ultraproduktiv. All tid är fylld men som ickeutbildad vet jag inte om det beror på kunskap eller program/rutiner vi ej har. Vill bara göra mitt bästa men känner mig i ett vacuum!

          Är det bara tjänstemannalöner eller finns det kollektivare. Jag tycker den tiden du lägger ner verkar rimlig.

            Bara tjänstemän!

          *30 levfakturor. Kanske 50 betalningshändelser. Om det gör skillnad.

      Nu har jag arbetat åt ett betydligt större företag med ungefär samma uppgifter. Tycker spontant att 12h vecka låter lite? Men det är nog mest du som kan känna om tiden räcker till för dina uppgifter? Jag har arbetat med för lite timmar och tillslut handlar allt om att släcka bränder och försöka hinna med det absolut viktigaste.

      Eller missförstod jag din fråga att det var antal timmar du fungerade över?

      Vill också tillägga att jag tycker det känns oseriöst att arbetet utan kollektivavtal..

        Jag kan liksom inte avgöra själv. Jag var på plats, behövde mer jobb och på den vägen är det. Är i en situation där chefen pressar max, och jag inte fattar om jag är ineffektiv eller om det är för mkt för denna delen av arbetet. Kan tillägga att jag har fler timmar i företaget, men i administration istället.
        Tycker också det är oseriöst utan koll avtal men kan inte göra mkt åt den saken…

          Står fast vid att jag tycker att det låter som för lite, speciellt utifrån hur du beskriver det. Dessutom vill jag tillägga att många av de uppgifter (i alla fall som jag utför) inte görs väl under press heller.. bättre att göra ordentligt en gång i stället för att riskera att slarva och göra om. Men det är ju omöjligt att veta utifrån tyvärr. Kanske kan du lufta dina tankar med chefen? Egentligen spelar det ju ingen roll, du som anställd ska ju må bra också.

          Angående kollektivavtal fattar jag att det är omöjligt att som anställd ställa krav utan att hamna i en besvärlig sits…. tyvärr! Så jag menar ingenting mot dig, tycker bara det är oseriöst av en arbetsgivare..

            Tack! Jo jag skrev och frågade här för att jag satte ihop en liten tidsuppskattning till chefen om vad jag gör på de här timmarna. Och det blev mycket rabblande av uppgifter, vilka jag lärt upp mig själv och skapat rutiner kring i under tiden jag jobbat och företaget expanderat. Så jag är så osäker på om det är jag (eller företaget) som saknar perspektiv (eller seriösa program som underlättar) eller om jag är långsam. Det är kanske 4-5 eu projekt som ska rapporteras o stämmas av, bf, löner, levreskontra, kundreskontra, fakturering, fixa så det stämmer med tim/månadsanställda, skatteverket… jag hamnar alltid efter och kan inte bolla med nån förutom nu er söta människor som finns här! 🙂

          Kan du inte börja skriva upp exakt vad och hur mycket tid du lägger på varje moment, du ska ju inte själv behöva göra den bedömningen, den bedömningen ska din chef vara behjälplig med, om det är rimligt eller inte

            Mm det är precis det jag gjort idag, och ska våga skicka över (arg chef), behöver lite perspektiv för att se att jag inte gör något galet långsamt eller liknande…

              Hmm, vilken jobbig sits och förstår att det är svårt att tala för sin sak utan perspektiv. Vilken branch är du i? Vad är det som har gjort att din chef blivit mindre nöjd senaste tiden tror du?

    Vad hade ni tänkt om det här hände er? Min kille visade en bild på Twitter för mig som någon av de han följer hade gillat, den föreställde en tjej som i princip hade tre trådar på sig. Han ifrågasatte varför tjejer lägger ut sådana bilder.
    Nästa dag tänkte jag att jag skulle kolla vilka han följer på Twitter (har ingen koll på hans Twitter, vi följer inte varandra där – det spelar heller ingen roll för mig) och då ser jag att han följer två tjejer som lägger ut liknande bilder med lite kläder och mycket rumpa och bröst.

    Jag kände mig lite irriterad när jag såg det, dels för att han precis ifrågasatt varför tjejer lägger ut sådana bilder när han själv föjler precis samma typ av konton, det känns lite falskt. Jag har inte tagit upp det med honom för det känns lite som att jag typ stalkar eller kontrollerar honom och jag vet inte heller om jag ens vill höra någon förklaring.

    Är nyfiken över vad folk här inne hade tänkt!

      Skulle inte tycka det var riktigt ok. Känns lite tonårsaktigt också, omoget typ.

        Och lite skumt/shady det sär att han sa så när han visade dig? En slags lögn ju.

        Tror att ts med pojkvän nog är tonåringar faktiskt

      Gud så pinsam han är.. Dubbelmoralen alltså! Jag förstår bra att du är irriterad. Men kan du fråga honom i vanlig ton, så att han kan förklara sig?

        Eller hur! Han vet nog inte om att jag vet vad han heter på Twitter, så ska väl fråga om han kan berätta det och sen ta det därifrån.

          Precis! Det låter bra ??❤️

          Män alltså.. Det är ju inte direkt svårt att få reda på såntdär! Ibland tror dom att man är riktigt dum alltså.. ??‍♀️

      Tycker nog det märkligaste är att han ville prata med dig om det. Det är väl ingen nyhet att det finns tjejer som presenterar sig så? Ville han testa dig på nåt sätt?
      Jag dejtade en kille en gång som ställde ingående frågor kring ett ämne som det sen visade sig han visste en hel del om. „Ja, men jag ville veta hur du förklarar det,“ var hans förklaring. Han var otroligt intelligent men hade psykopatiska drag …

        Får fan kalla kårar av såna som han! Obehagligt

      Med den information du har nu så hade jag svarat: Hon kanske lägger upp sådana bilder för att killar som du följer henne och ger bekräftelsen som hon förmodligen söker. Vad skulle du tycka om jag la upp sådana bilder?

      Din kille kanske frågade dig för att få fram en reaktion från dig. Gud vad irriterad jag blev på honom nu haha.

        Preach!! ??????

      Åh, sådär härligt dubbelmisogyn! Både objektifierande och shameande!
      Wow, vilket kap…

    Jag kollar på Paradise Hotel (pinigt nog).

    Hur som helst. Denna Marcelo måste verkligen vara en mästare på att manipulera. Han har än så länge haft sex med sex tjejer varav den ena är hans ex Nina första kvällen hon kom in trots att hon kände till att han åtminstone legat med två av dom andra. Nog för att dessa tjejer verkar sakna självrespekt men jag fattar ändå inte hur det är möjligt. Han har även lyckats manipulera alla killar runt sitt lillfinger förutom Adam. Nu har han också fått bort dom enda två tjejerna som är starka nog att inte gå på hans sliskiga skitsnack som dessutom var Adams partners.

    Känns som att säsongen är över och alla svaga ja-sägare spelar efter denna Marcellos pipa. Synd då jag gillade Adam och Helen 🙁

      Håller med. Men det är väl egentligen nu det ”roliga” börjar? För det är nu man får se hur dom ska lyckas hålla sig kvar när dom måste ge sig på sina egna för att stanna kvar. Rätt dumt att göra så mot sig själva, haha!

        Ja, dom är ju extremt korkade dom killarna som har allierat sig med Marcello för att få bli hans bihang. Visst kul på ett sätt men samtidigt bara sorgligt med alla de naiva tjejerna som Marcello får att känna sig så speciella.

        #teamAdam

          Måste bara att Theo tar nog priset. Herregud. Får panik av människan.

      Helen kommer tillbaks 🙂

        Fan va bra, hennes närvaro verkar störa Jesper så grovt att jag börjar tro han är kär i henne.

      Tycker han tappat det helt. Fy fan att vara falsk och smöra och ljuga. Han kommer ångra sig senare i livet. Jag skulle genomskådat han direkt. Han vill väll vara en modern casanova. Och så är det ju fester med sprit inblandat. Han verkar desperat att få knulla. ??

      det är såååå obegripligt. HUR gör han? ingen vågar gå emot honom. skulle ju va så lätt för de andra att få ut honom. och teo o fimpen, fattar de inte att marcelo o jesper tar ut dom direkt om det verkligen gäller. sååå tråkig säsong, alla är bara förtrollade av marcelo och inga tjejer vågar tänka själva. men jag tittar så klart ändå hahah

    Jag gjorde en abort för 4 veckor sen. Graviditetstest visar dock fortf att jag är gravid. Är detta vanligt, kan det vara pga det finns rester kvar från graviditeten? Eller hormoner? Hjälp!

      Du kan nog behöva ta kontakt med vården igen, det kan innebära en skrapning. Så ja, att det kan finnas ”rester” kvar är inte ovanligt. ?

      Ring stället där du gjorde abort. Öppet spår är inte rätt forum för att du ska få den hjälpen du behöver.

      Kan vara så att du inte fick ut allt. Skjut inte på det mer utan ring dem och låt dig undersökas så du inte riskerar att få en infektion om det skulle vara så att du har rester kvar.

      Mitt test visade positivt i sju veckor. Då ringde jag och kollade läget, de sa att det kan ta lång tid för vissa men att jag ändå skulle komma in. Jag hade rester kvar, dock behövde de inte skrapa då allt kom ut under nästkommande mens, blödde som helvete (kändes som jag gjort en abort igen).

      Så mitt råd, ring och kolla upp det om du är orolig.

        Förtydligande: De bokade tid för skrapning men när jag kom in på den tiden så märktes det att allt hade kommit ut under mens tidigare.

    Tips på outfit när man är bjuden hos pojkvännens familj på familjefest typ? Vill va finklädd men varken för casual elr too much typ. Det är många jag inte känner och träffar för första gången, känns lite som att hans mamma vill ”visa upp” mig

      Slacks/blus eller slacks/tunnare polotröja med någon nättare pumps

      Jeans och en snygg blus
      Kostymbyxor och en fin stickad tröja
      Klänning som inte är uppklädd men inte för nerklädd heller

      Men först och främst, du ska ha på dig något som är DU

      Kjol och en bekväm blus/top är snyggt och ett säkert kort till fest. Du vill säkert smälta in bland de andra och risken finns att du blir den enda med byxor och tröja om du skulle välja det. Lycka till!

        Jaa precis, det är lite det jag är rädd för!! Klart byxor skulle va bekvämt, men vill typ ändå va lite finare och smälta in

        Du menar att Som kvinna är du tvungen att ha kjol/klänning på tillställningar för att vara ” fin”? Har vi inte kommit längre än så?

    Han ville höra vad du tänkte om saken för att han följde de andra tjejerna och inte visste om du var ok med det! Känn efter själv nu när du vet att det är fakta och ej hypotetiskt!

      Oops tryckte svara. Men det föll bort, var till ”np”

    Någon som gjort en bröstförminskning???

    Min mamma ska göra detta. Ungefär en vecka senare kommer min 6åriga, väldigt lugna och självständiga dotter, till henne under några dagar.

    Min pappa är då utomlands eftersom hennes operation flyttades fram av landstinget.

    Är detta rimligt med min dotter där? Hon har massa vänner i närheten och säger att hon säkert kommer vara bra och vill verkligen att hon ska komma dit ändå.

    Någon mer någon erfarenhet? Tack ! 🙂

      Det går nog bra, men din mamma kommer inte kunna lyfta tunga saker (t.ex. en sexåring) och hon får inte lyfta händerna över huvudet. Men om allt gått bra ska det inte vara något problem. Mamman kommer kunna laga mat, läsa godnattsaga och kramas 🙂

      Jag har gjort en förminskning. Kunde inte resa mig själv från liggande till sittande på nästan 2 veckor. En vän gjorde samma operation och kunde jobba fulltid efter en vecka.
      Säkert individuellt, men absolut det bästa jag gjort.

    Jag måste bara gå fråga: vad är det för, främst män, som hänger på flas-ba-k?

    Är kvinnor generellt mindre bittra eller hatar svenska kvinnor också invandrare något så fruktansvärt? Det skrivs, med allvarlig ton, om hur muslimerna i Kina förtjänar att plågas. Hur invandrarkillar bara våldtar. Hur alla bara lever på bidrag. Hur kvinnor bara misshandlas och kastas från balkongen. Att kvinnor från mellanöstern alla är könsstympade och blir bortgifta med kusiner (som jobbar svart och våldtar). Att alla stinker. De tar bilen för att de äcklas av synen av oss mörkhåriga. Kallar oss svartmuskiga grottmänniskor. Det startas seriöst trådar om ”varför benämner araber getingar som ”bi”?” Seriöst, hur kan man störa sig på någon så mycket att man startar en tråd om geting/bi?

    Jag mår dåligt på riktigt. Tacksamt nog verkar alla jag stöter på vara vettiga och fina människor men dessa män – som ser mig som smuts- finns ju ute i samhället. De kan vara mina kollegor, mannen som håller upp dörren och taxichaffisen som jag skämtar med.

    Känner ni också så? Att vi alla förtjänar att dö en plågsam död för att vi har mörkare pigment? Att vara emot massinvandringen kan jag heeeelt förstå men att verkligen hata oss så mycket…man blir bara riktigt ledsen tillslut. Här försöker man plugga, jobba, uppfostra sina barn till bra medmänniskor men får ändå höra att min man är en rasförädare (jag är inte ens så mörk, blek och ljusbrunett med brungröna ögon) för att han skaffat barn med mig osv.

    Vilka är dessa som skriver sånt? Hur kan man hata så mycket och ändå bara knyta näven i fickan och ta ut ilskan online?

      Nej, känner inte så.

      Därför att kvinnor uppfostras till att känna empati och vara omhändertagande medan män uppfostras till att vara tuffa och ju mer man syns/hörs i skolan desto bättre betyg. Rätt eller fel, krass verklighet

        Men jag tänker, de gör ju inget? De bara klagar och klagar. Inget bra kommer från det. De måste då riktigt dåligt som bara sitter och äcklas av människor i sin omgivning.
        Jag är inte alls rädd för dem, blir mer ledsen över hur patetiska männen blivit i vårt samhälle. Trist att de ser ned på mig/mitt folk men det värsta är att dessa människor alltid är trevliga irl. Sorgligt…Jag ser hellre ett försvar som enbart består av kvinnor än att den typen av män ska försvara detta fantastiska land.

        Hur kan vi fostra män till att inte vara så passivt-aggressiva utan istället prata om vad det är som stör dem som vuxna människor? Vill inte att min son ska gå runt och hata men fejka ett leende, han ska kunna uttrycka sig efter att ha tänkt igenom det som tynger honom noga.

          Man uppfostrar sina barn genom ett genusmedvetet perspektiv. Ge barnen alla val, har du en pojke så ge inte bara könsstereotypa pojkgrejer och samma med flicka, ge alternativ och sen respektera vad de väljer. Prata prata prata hemma, köp böcker som är normkritiska. Sen är det viktigt med hur man har det hemma, pratar man om jämställdhet men likförbannat är det bara mamma som planerar, lagar mat, städar, fixar allt och pappa ligger på soffan så spelar det typ ingen roll hur mycket du pratar. Barn gör inte som vi säger, barn gör som vi gör.

          Jag förstår mig inte heller på mig dessa flashbackmuppar, har aldrig träffat någon som säger att han sitter där så någon medvetenhet har de ju om att det är problematiskt i och med att de inte vill erkänna att de sitter där.

            Tar med mig dina tips genom livet. Måste erkänna att vi lever lite som du beskrev det med särskiljda könsroller. Jag vill inte att sonen ser mig som en diskmaskin och pappa som hårt arbetande. Vi jobbar lika hårt trots att barnens pappa klagar mer på hur trött han är efter jobbet medans jag själv tar ett djupt andetag och börjar med hushållssysslorna.
            Ska inte klaga för mycket själv, min sambo hjälper till dagligen så vi får hoppas att sonen blir en snäppet bättre version av sin far.

          Nej de gör inget, för de är patetiska. Sitta och klaga är allt de pallar. Hoppas på en generation män, ser vissa förbättringar faktiskt.

            Helt sjukt hur män evolverar åt fel håll när de slipper gå ut i krig, försörja hela familjen, lever i demokrati, supa bort sina sorger, dö i förtid och jobba inom fysiskt krävande yrken. De blir istället hatrobotar som bara tänker på sitt eget bästa. Nu är det vi kvinnor som tar över testestornronrollen i samhället.

      Nej, jag och många andra känner verkligen inte så! Man får ha åsikter om invandring absolut, men en normal person ser andra som människor, med ett människovärde.
      Förstår att du mår dåligt av att läsa sån skit.
      Tror att en del är lite störda och tycker så och andra leker tuffa och ska va värst.
      ❤️❤️❤️ till dig.

        Massa hjärtan till dig med. Det är människor som du (och ni andra som skriver så positivt) som gör detta land till ett paradis!!!! Visst är det regn och rusk ute men att få känna sig trygg och en del av Sverige betyder allt. Skulle dö utan att blinka för detta land, enbart detta land.

          Gud vad fint du skriver. Nu skäms jag för att jag klagar på Sverige nu på hösten. Du älskar vårt gemensamma land mer än jag som inte har rötter någon annanstans ?❤️

            Haha älskar att du FÅR klaga ?klaga pååååå, vädret tar nog inte illa upp. Glöm inte halsduken och paraplyet imorgon bara!

          Trygg? Det sker våldtäkter och mord på kvinnor varje dag. Sverige sviker massa drabbade kvinnor. Det är ynkligt.

            Jag håller med. Jag menade mer att det är en miljon gånger tryggare i Sverige än i många andra länder. Att jag känner att jag är trygg i mitt liv. Jag blir inte satt på koncentrationsläger, trackaserad, särbehandlad eller förföljd baserat på min religion, etnicitet, politisk åskådning och annat som kan trigga mina medmänniskor.

            Att ge sig ut på en löprunda med hörlurar i öronen är inte tryggt. Ingen försvarar kvinnor som utsätts för våld och övergrepp så därför fortsätter män att gå loss. Otroligt sorgligt att kvinnans värde idag ligger på en lägre nivå än under stenåldern. Fantiserar om hur min förfäder skyddade sin kvinna och inte pekade ut henne som lögnare för att ”det inte finns pengar och resurser” när hon anklagar en man för övergrepp.

              Du verkar så fin, och därför syns du inte. Däremot de som inte kan bete sig, de syns.
              Och de som syns får bära fanan och blir ihågkomna. Sorgligt och orättvist, men sant.

                Du är fin <3

          Jag håller med.är själv inte född här i Sverige, men kom hit som 6 åring. Jag ser Sverige som mitt hemland.

          Älskar Sverige! Jag är så tacksam och glad att vi bor här, hade ALDRIG någonsin kunnat tänka mig att flytta ifrån detta fantastiska land!

      Män är idioter. Och de hänger på Fl*shb*ack
      End of story

        Ja, det ligger något i det. De spelar i en helt egen liga av egoism, kvinnohat, självhat, pessimism, missunsamhet och allmänt lätt till våld, kränkning, trackaserier och bråk.

        Det gnälls mycket om hur fega svenska män är men jag bara tacksam. Vi behöver inte fler ”modiga” män som ger sig på kvinnor, barn, djur och andra män. Tacksam för ”fega” invandrare också trots all skit det får ta online; omedvetandes då de inte läser på fla-hba-k.

        De får gott bråka online tills de somnat av trötthet om en av våra medmänniskor slipper deras barbarism och hat.

      Usch… Förstår vad du menar… Jag vill ändå tro de svinen är i minoritet? Det är ju ofta man ser samma namn dyka upp på flashb så det är samma hatiska galningar som håller på.

      Sedan tja, är kvinnor mer empatiska och mindre rassiga… Det verkar ju onekligen så? Vilka har begått de sjukaste våldsdåden i världen genom historien? Jo män..

        Män!
        Who ruin the world? Men!

        Jag älskar män men usch vad farliga de kan vara om de inte får växa upp i rätt miljö. Som en tickande bomb.
        Samma män som hatar invandrare har döpt om det kvinnliga könet till ”sliddjur”. Jag vet inte om man ska skratta eller gråta. De sitter och förklarar hur deras döttrar inte får vara tillsammans med X- tror de att vi går bakåt med våra rättigheter att få bestämma över oss själva?
        De anser att den svenska kvinnan är en smutsig rasförädare för att hon, med fri vilja, valt en typ av man de inte anser värdig.
        Jag blir orimligt provocerad över hur de tror att de kan styra och ställa! Att de har mage….

          Mäns rasism och kvinnohat går nästan alltid hand i hand.
          Alla män har dålig kvinnosyn. Jo – ALLA män. Vissa döljer det bara bättre än andra.

            Vågar inte säga emot dig helt då jag haft liknande erfarenheter tyvärr. Men jag kan lova att det finns guldkorn (eller så joppas jag att min son är ettguldkorn). Sällsynta och tysta i en kaotisk värld.

      Jag måste bara berätta en grej… Jag ville göra en god gärning och skrev upp mig som fikavän, alltså att fika med en flykting. Jag fick mejl från de som organiserar träffarna och blev så förvånad när jag fick veta jag skulle träffa en MAN i samma ålder. Och jag erkänner här nu att fördomarna hoppade fram i mig! Tänkte att shit, han kanske ser det som en dejt? Tycker jag är slampig som fikar med en man som inte är min sambo? Ja massa sådant (nej jag trodde inte jag skulle bli utsatt för brott). Men ja, så sågs vi och tror du inte jag träffar världens snällaste man?? Vänlig, blyg, så ivrig att lära sig svenska, tar hand om sin minderåriga lillebror, smart… Som jag skämdes i efterhand att han skulle se mig på ett visst sätt bara för han var muslim från Mellanöstern… Vi har träffats flera gånger och snällare människa får man leta efter. Kände bara jag ville berätta detta, att även jag haft fördomar som så fint blivit krossade, och förhoppningsvis kan fler MÖTEN mellan människor bidra till en god framtid… (jag tror många av rasisterna på flashb knappt pratat med en mörkhyad person, de drar allting från dagstidningar och sitt eget arsle liksom…)

        Fint att du delar med dig, tack!
        Jag tycker att du är en bra medmänniska, som trots att du var orolig, valde att ge en främling en ärlig chans. Därför kanske du belönades med någon som uppskattar din genuitet och godhet?
        Vi har alla fördomar om allt och alla men det är faktiskt riktigt trevligt att lära sig/inse att världen inte är svartvit. Man vaknar upp på något sätt.

          Så härligt med ett sånt möte! Vi skulle ta emot en praktikant på vår arbetsplats. Han vägrade ta den kvinnliga chefen i hand på grund av religiösa skäl. Alltså jag blir sur bara jag tänker på det. Dels för att det var så oerhört respektlöst mot henne, men också för att han också hjälper till att förstöra ”Invandrares” rykte. Utöver detta påverkade han säkert kommande praktikanters chans att få provjobba också……

      Jag är en kvinna som är invandrare. Jag har ingen karriär eller jobb pga psykisk ohälsa och min sambo är en svensk man. De på flashback skulle säkert hata mig och vill se en dö.

      För några år sen skrev jag inne på flashback under ett inlägg om svenska män som dejtar invandrar tjejer, så jag svarade att jag dejtade en svensk man som är blond. Fick svar att jag är en hora och min kille är en landsförrädare.
      Jag har insett att de flesta män på flashback är faktiskt riktigt patetiska.

    Ok, nu kommer vissa hata mig men alright. Satte in en hormonspiral (Mirena) förr onsdagen. Första dagarna hade jag ont lite här och var, illamående mm. Efter det har det varit lugnt förutom en molande, ibland lite ilande smärta i livmoderområdet (som mensvärk). Men, bara på kvällarna. Nån som varit med om samma? Var hos barnmorskan i annat syfte nyss och hon sa att har jag ont länge till ska jag gå till gynekolog för ultraljud. Pratade bara löst om biverkningar då dock, inte om att det bara är på kvällen. Så weird.

      Läste i Öppet Spår häromveckan att en tjej var gravid när hon satte in sin spiral. Kollat det?

        Nej, men det är ganska otroligt att det är så. Men tack.

      Jag har för mig att jag hade ont ett tag efteråt, stundvis ilande om man rörde sig så det sträcktes eller liknande. Är du orolig får du ringa och höra bara, men tror smärta är vanligt någon vecka efter. (Vet inte varför du endast känner kvällstid dock)

        Tack!

        För att kroppen slappnar av mer på kvällen. Gör ett ultraljud. scanning.

      Har själv ingen men en vän hade ont i 3 veckor efter att ha satt in sin. Därefter trivs hon jättebra med den.

      Jag satte in min Mirena för snart 5 år sedan, vad jag vill minnas gjorde det inte ont så långt efter på det vis du beskriver. En vän till mig fick dock väldigt ont av sin spiral strax efter hon fått den; hon fick komma in så att barnmorskan kunde kika på det, och då satt den tydligen lite snett eller något liknande. Det bästa är nog att ringa och höra efter så kan de råda dig!!? lycka till ❤️

    För några veckor sen va jag på fotboll med min 6åriga son.
    Vi käka pizza innan matchen och jag tog en bild när han sitter med sin nya matchhalsduk och håller i min öl och ger ett sött leende.
    Skicka bilden med flera andra från matchen till pappan och han blev sur och tycker jag är dålig mamma som gör sånt, han tillåme tog upp det med soc.
    Sonen drack såklart inte en droppe och jag själv drack 1öl.
    Pappan och jag är inte ihop längre och kommer inte så bra överenns.
    Jag har autism och gör väl inte som alla andra alltid. Så blir osäker på mig själv när exet klagar samt även tar upp det med soc.
    Är det illa att ta en sån bild?

      Inte världens största grej, kan jag tycka. Inte något jag någonsin skulle få för mig att göra själv, men heller inte höja på ögonbrynet särskilt högt, om någon annan gjorde.

      Japp, alkohol och barn hör inte ihop.

        Varför inte?
        Förstår vid missbruk men inte vanligtvis.
        Kommer mitt barn vara skadat för resten av livet nu?
        Eller va pappans arga reaktion värre?

          Klart hen inte kommer vara skadad för livet, men ekvationen barn och alkohol går inte ihop. Det handlar om omdöme, ”roliga” foto på barn med alkohol, barn som låtsas röka etc är olämpliga. Ibland är det svårt att veta gränsen, tänk att vuxensaker hör hemma i vuxenvärlden. Det hade räckt med foto på sonen i sin fina fotbollshalsduk.

            Skicka flera bilder där det inte va någon alkohol med.
            Att gå på fotboll är en familjeaktivitet och öl förekommer så ser inte att han hamnat i en vuxenvärld.
            Hade förstått resonemanget om jag va full och truga i han ölen att de va olämpligt.

              Fast det var inte det som var ursprungs frågan, du frågade om någon tyckte det var olämpligt att du fotade din son hållandes en öl. Saken handlade inte om att det förekommer öl när man går på fotboll.

                Jag svara hur jag ser på saken utifrån en kommentar inte min ursprungliga fråga.

              Man sätter inte alkohol i ett barns händer, oavsett omständigheter. Så är det bara.

          Har du stöd i vardagen? Barnet är såklart inte skadad för livet eller skadad överhuvudtaget. Men gemene man tycker nog inte att det är kul att skämta om att barn dricker alkohol. Personligen undrar jag varför man har behov av att konsumera alkohol när man umgås med sitt barn men där vet jag att åsikterna verkligen går isär.

      Jag hade inte tyckt om det, varför ska en sexåring sitta med en öl på en bild? Varför inte en läsk? Dock inget jag tagit upp med soc.

        Vi dricker inte läsk.
        Roliga va att han ser ut som en vuxen fotbollssupporter, gulligt enligt mig men hemskt enligt pappan.

          Han kan väl se ut som en gullig supporter utan ölen? Ganska onödigt tycker jag också.

            Finns flera bilder. Varför kan jag inte ha båda?

              För att det är olämpligt med barn och alkohol tillsammans.

                Varför är det olämpligt?

                  Varför är det lämpligt?

                    Alkohol är en vanligt att konsumera bland männsikor i hela världen. Varför dölja det för barn, dom är ju inte korkade och är omedvetna att det finns och att ansvarsfulla vuxna dricker det ibland.
                    Missbruk är inte ok men dricka med måtta bland barn är ok tycker jag iaf.

                      Vi missförstår varandra. Jag tänkte barn och alkohol tillsammans så som att sätta en öl i handen på sitt barn. Att ta ett glas när barnen är med är helt ok, det håller jag med om. Ursäkta, tänkte väldigt smalt.

          Men ungen dricker ju inte öl heller så det kunde lika gärna varit läsk.

      Är väl inte bästa beslutet någonsin. Ifall min man gjorde så skulle jag bara säga till att jag inte tycker att det är kul och vill inte att han romantiserar alkohol framför vårt barn. Men absolut inget man tar upp med soc. Han vill bara jävlas och använder minsta lilla för att försöka få dig att se dålig ut. Det var ett skämt som inte gick hem, han överdriver.

      Vad spelar de för roll att du drack en öl?! Tycker absolut att man kan ta någon enstaka enhet till maten men att de räcker så när barn ingår i en sällskap 🙂 sen finns de ju inget som säger att du inte drack en alkofri öl..

        Tror inte han blev sur för att ja drack öl, mer pga att jag tog en bild på sonen när han håller i ölen.
        Jag har en avslappnad syn på alkohol och tror på att sonen oxå får det med åldern om han ser vuxna dricka med måtta.
        Han är inte nyfiken på att smaka och dricker inte kolsyrat.

          Kanske inte de smartaste men att ta upp de me soc är ju överdrivet. De är ju enbart att han slänger all skit han kan på dig då ju

          Har en känsla av att pappan tycker du gör fler olämpliga saker och därför rapporterade detta vidare. Varför finns annars en kontakt med socialförvaltningen? Inga ” vanliga” familjer har kontakt med sociales.

            Jo finns flertal familjer som har de pga föräldrar som inte är överens tex!

          Tror att du själv tror att du är en skön person med avslappnad syn på alkohol, tycker nog att du visar dåligt omdöme som ensam ansvarig för sonen denna stund (som ju borde vara en höjdpunkt) bör vara viktigare än att du får chansen att dricka en öl.

            Så du tror vi spendera 4h där och tror all fokus va på min öl?
            Vi gjorde mkt mer än satt på resturangen och posera/drack en öl, sonen va iaf nöjd me kvällen.

            Vad har folk för fördommar egentligen, inte konstigt ångesten ökar i sverige.

            Och jag tror inte, ja vet att ja är en avslappnad skön person. Ganska nedsättande kommentar av dig.

              Fråga inte om du bara vill ha svar som håller med dig.

                Är det ett svar på min fråga att skriva att jag ”tror jag är skön person?”
                Samt antyda att jag spendera hela kvällen med öl och sket i mitt barn?
                Nä du, ditt svar var inte svar på min fråga, de va bara en negativ diss av dig.

      Haha nej men inte farligt alls! Så länge han inte drack någon öl så..! Du är långt ifrån ensam om att ta såna bilder kan jag garantera dig.

        Att man inte är ensam om det gör ju sällan saken bättre i sig…

          Hitler va inte ensam med sina åsikter.. just sayin.

      Han överdriver och tror inte soc kommer bry sig om det. Han vill sätta dit dig, har nåt emot dig.
      Sen kan det finnas en poäng i vad vissa skriver men det är inte så farligt ändå. Du var inte påverkad och han fick inte i sig nåt (vad jag utläser den din kommenterar). Bra så.
      Men om du känner dig så osäker i rätt och fel och kan så lätt ”skrämmas” av pappan kanske du ska be om hjälp och stött ung med ditt föräldraskap? Genom att prata och bolla saker med någon kanske? Menar i all välmening, för din och sonens skull!

        Pappan är ofta på mig och klagar på min föräldraroll.
        Soc har inte brytt sig.
        Men man blir så osäker när det hela tiden är nått fel jag gör.
        Tycker själv att han är hård och elak mot grabben men ser det som att vi har olika syn på uppfostran så lägger mig inte i det så mycket.
        Men som jag ser så tycker majoriteten här att de va olämpligt och då är det inte så illa.
        Lever ju inte enligt normen så får ofta höra att jag är olämplig och det kan jag ta.

          Män som inbillar sig själva att de kan uppfostra barn, alltså…? Det kan de sällan.
          Lita på din modersroll och den instinkt som finns nedärvd i din biologi sedan den första kvinnan födde det första barnet på jordklotet. Mamma vet alltid bäst.

            Eh vad hände här ?

          Vilken norm är det du inte lever efter?

          Tycker det låter mycket allvarligare att pappan är hård och elak. DET tar barn skada av.

      Äh jag tycker inte det låter så allvarligt. 🙂 Hade det varit Pommac hade ingen brytt sig. Är det inte Edward Blom som låtit sina barn dricka helt alkoholfri öl för han tycker det är bra att se vänjer sig vid vuxna smaker? Det tycker något mkt värre än ett foto…. 😉

      Nej herregud det är inte så illa att ta en sån bild! Det var ett skämt som blev lite tokigt.. Nu vet du ju till nästa gång att det kanske inte är så lämpligt men det är heller ingen stor fara skedd. Ärligt så låter pappan som något av en tönt.

        Nästa gång kanske sonen fotas gåendes på en tågräls eller med en cigg i handen, lika bra att markera direkt till en redan på pappret omdömeslös förälder att detta ej är lämpligt så att det ej fortsätter med för skojiga bilder och upptåg.

          Hahahahah men lägg av

          Finns en hemmavideo på mig när jag var runt 3-4 år och sitter med en tom ölburk och det ser ut som jag försöker få ut de sista dropparna i munnen genom att slå på den.
          DET VAR KUL, okej? Allt behöver inte vara så jävla allvarligt hela tiden.

            Visst, när jag var liten använde vi inte bilbälten heller. Som tur är blir det flesta av oss förståndigare med åren. Dock inte alla tydligen ?

          Det där är farliga saker du tar upp, varför ska jag utsätta mitt barn för det?
          Öl i handen jämför du med att röka en cigg och gå på tågspår?
          Jag är skitnojjig när vi åker tunnelbanan och han vet att vi håller hos till mitten av perrongen samt att man får inte springa där.
          Ja röker inte men han ser ciggpaket dagligen på marken och andra röka så han vet om att cigg finns.
          Höna av en fjäder?

      Gjorde han ett eget ärende med soc ang detta eller var det i ett sammanhang med flera grejer?

        Samarbetsamtal har vi. Där tog han upp bla den bilden men även andra saker i samma stuk.
        Ex så hade han köpt shorts med ett annat lags märke till sonen (pappan är inte intresserad av sport öht). Grabben vill ju inte ha dom så jag måla (akrylfärg) som ett förbudsmärke över så han blev glad.
        Pappan blev sur. Det va ett par begagnade short till gympan.
        Jag blir ju orolig över hur pappan hanterar dehär framför sonen oxå. Blir han arg över de framför sonen?
        Lillen har haft en rolig dag med sin mamma och andra vänner och får höra hur dålig mamma är som gör dom här grejerna med han.
        I min värld är de mer ångestskapande än att ta en bild som jag gissar att han kommer tycka är rolig som vuxen.
        Visst han är ett barn men han är inte korkad och vet om att alkohol finns och att det är en vuxendricka.

          Precis som du säger: det är värre att sonen får höra från sin pappa att du är ’dålig’ och att er skojiga dag är något att skämmas över.
          Du verkar härlig, med kreativ lösning på shortsproblem etc.

            Tack, blev glad av dina snälla ord ? och ni andra som inte gick så hårt på en tack till er med ?.
            Överdrivet med soc och inte visa kreti och pleti bilder med barn & alkohol har ja lärt mig nu haha

        Samarbetssamtal har vi.
        Socialen har även varit i inkopplade förut men ansåg att de inte va nån fara så vi har gemensam vårdnad.
        Jag får svackor ibland och tvivlar på min föräldraroll när exet håller på såhär. Det tar onödig energi från mig som även drabbar sonen i slutändan när jag inte orkar lika mkt.

    Hoppas det löser sig för Margaux med killen (maken fast inte på pappret).

      Tycker dock inte hon försöker lappa ihop deras förhållande så mycket. Hon är enbart ute och äter middag och festar med massa andra killar. Hon kanske ska fokusera på att vara med Jacob och föröka lösa det som är svårt istället. Liksom han får sitta hemma och ta hand om A. medans hon är ute och kladdar på andra killar.. Konstigt att dom har problem liksom.. ??‍♀️

        Kanske att mannen varit otrogen i detta fallet och hon inte vill sitta hemma och gulla med honom just nu?

          ….eller tvärtom?

        Bra idé att ”vara med Jacob och föröka”!

    Hej! Hoppas alla har en trevlig kväll 🙂 Skulle jättegärna ha tips på alla era bästa maträtter!! Har helt och hållet tappat aptiten, allt känns bara äckligt och att då hitta matinspo är hopplöst. Dessutom är jag (tyvärr, försöker bättre mig hela tiden) rätt kräsen, och gillar inte bland annat zucchini och svamp. Äter gärna vegetariskt, men det är inget måste. Vore jättesnällt om ni kunde lämna tips! Både på god mat (helst för vardagen) och hur man får tillbaka en aptit ?

      En favvo här hemma hos både barn och vuxna är https://www.ica.se/recept/carbonara-pa-rokt-skinka-med-arter-720438/ fast med matlagningsgrädde istället för mjölken.

      Hemmagjorda pajer är också gott, tacopaj, kyckling och purjolökspaj, ost och skinkpaj.

      Kokt potatis med falukorv i ugn

      Lax och potatismos

      Lax med pestopasta

      Hoppas nåt passar smaken =)

      Hel kyckling i ugn, och gör sås av skyn (skyen? Bor utomlands så glömmer vad saker heter)..

      Gör en sallad och servera med ris typ. Sjukt gott, bara att variera kryddningen 🙂

      Pyttipanna på falukorv ?

      ”Gärna vegetariskt”
      Tips: skinka, falukorv, kyckling, taco, lax…???

      Mitt tips när man inte har varken superaptit eller megamotivation att laga mat är enkla men goda soppor med lyxiga tillbehör.

      Min bas är alltid att fräsa hackad lök och vitlök i olja, med kryddor (spiskummin, paprika, chiliflakes, koriander, örter – kanske inte allt samtidigt, men den schwungen du vill ha på det). Sedan på med lite vatten + buljongtärning + grönsaker (i småbitar så det kokar snabbt).
      ”Grön soppa”: gröna ärtor, broccoli etc.
      ”Gul soppa”: sötpotatis, pumpa/butternut squash, morötter etc.
      Låt koka.
      Sedan mixar jag bara ihop, kanske med lite crème fraîche för krämighet – man kan också koka med några potatisbitar som när de mixas blir nästan krämigt.
      Som topping välj tex: rökt lax / kokt ägg i båtar / riven parmesan eller ”parmesanchips” / krutonger.

    Kan vi alla bara sända en varm tanke till FOLK SOM ÄR ADMIN I DIVERSE GRUPPER PÅ FACEBOOK OCH TAR SIG SJÄLVA PÅ SÅ JÄÄÄÄÄVLA STORT ALLVAR????

      Hahahaha AMEN! Deras heltidsjobb måste ju vara *gruppen*

      Typ hon i Nära föräldraskap ?

      Den absolut värsta admin är N J i gruppen ”Alternativmedicin och hälsa”. Kastar ut och blockar alla som ifrågasätter hennes och hennes gelikars sätt att sälja diverse MLM-produkter via PM och säger att man istället ska skapa en egen grupp.

        Är det inte bättre att du kommenterar i nämnd grupp så NJ får en chans att försvara sig? Fegt att hänga ut NJ här kan jag tycka

          Men Anonym är ju blockad där, så det blir ju lite svårt?

            Fast det framgick inte, väldigt generellt att kalla sig själv för man

          Det var ju för att jag gjorde det som jag blev blockad.

            Men följ NJ s uppmaning om att skapa en egen grupp istället för att pipa om att du blivit utkastad. Eller inte så kul längre?

              Anonym 22.13, Antingen är du Nina eller någon av hennes medarbetare, alternativt att du inte har en aning om klimatet i just den gruppen. Men jag ska förklara lite grann. Till att börja med vill jag klargöra att hon själv kallar sig för influencer och då passar det ju in här. Hon har också en youtubekanal du kan kolla in.
              Hon har en grupp som ger sken av att vilja hjälpa sjuka människor till bättre hälsa med hjälp av alternativ till den traditionella vården(då många inte upplever att de får någon hjälp av den). Det är många som är desperata och greppar varje halmstrå. Det står ingenstans i beskrivningen av gruppen att den är till för MLM-försäljning, utan att den är en hälsogrupp och hon gör reklam för den i andra hälsogrupper.
              Jag märkte dock direkt att det inte var en seriös grupp, då de endast försöker kränga på folk dyra MLM-produkter och liknande. Allt annat, som att lägga om kosten, eller göra andra saker för sin hälsa som MLM-försäljarna inte tjänar några pengar på, får inte diskuteras.
              Man får inte heller råda någon som t.ex. har misstänkt lunginflammation att söka sjukvård! Då åker man ur gruppen och blir blockad.
              Kan ta ett annat exempel, hon marknadsför ett specialkaffe(jättedyrt) för att gå ner i vikt. Hon säger att man på ett par dagar går ner flera kilo. Om man då påpekar att det är vätska man förlorar och inte fett, blir man ifrågasatt direkt och hänvisas till att starta en egen grupp. Sen åker man ur gruppen med huvudet före och blockas direkt.Jag såg det hända flera gånger.
              Jag var precis på väg att gå ur gruppen själv, men hann inte innan Nina själv slängde ut mig efter att hon skrev något märkligt till mig i en kommentar.
              Jag blev efter det kontaktad av andra som fortfarande var kvar i gruppen, men som hade fått samma obehagskänsla som jag av den. Hade det bara varit vilken Facebookgrupp som helst hade jag inte brytt mig, men denna gruppen lurar sjuka människor på både hälsa och pengar. Vidrigt, enligt mig!

                Camilla, det här gruppen/människan skulle vara tacksamt om du kunna granska.

              Har skrivit ett långt svar som jag hoppas släpps igenom snart.

        Snubben som har Vetbase är likadan, han kan ringa medlemmar som inte beter sig enligt hans regler, sjukaste.

          Herregud! Sinnes!

    Marcelos story just nu: filmar samtidigt som han kör bil med hunden i knäet :))))

      Hundar ska sitta i bur eller fastspänd(1500 kr i böter annars) och att hålla i en kamera och filma samtidigt som man kör är också olagligt. Sätt dit honom!

      Han har tydligen beställt ett sele till hunden som inte kommit ännu. Tycker det är vansinnigt att han har hunden i knät. Vart tar hunden vägen om han skulle krocka?? Ha hunden i bur fastsatt i säkerhetsbältet. Mycket säkrare.
      Men han tänker ju inte längre än han har förstånd, D.v.s inte alls.

        Hunden tar vägen in i rutan vid en krock. Utsmetad.

          Eller kläms mellan honom och ratten, splatt. Marcellos begåvningskapital är verkligen imponerande.

        Min bil blev totalkvaddad av en kvinna med en liten lös hund i bilen. Hon tappade kontrollen när hunden inte var still och tryckte gasen i botten och körde rakt in i sidan på min bil. Där satt hon fast. Det var precis utanför en skola och alltså 30-väg.

    Hej! Har försökt googla men inte fått vettiga svar. Jag har börjat blöda vid samlag.. är 30 år och inte oskuld. Det hände för ca 5-6 år sedan med mitt ex och kan berott på ser jag bytte från p-iller till p-ring efter att varje utan preventivmedel i ca 1år. Sen slutade det och jag blödde inte vid samlag förens typ denna sommar. Är singel och låg med en kille jag nu dejtar.. varje gång vi har sex börjar jag blöda. Vilket gör mig ENORMT obekväm. Förstör liksom lakan. Blödde inte när jag låg med en annan kille i början av sommaren. Någon som upplevt samma sak?

    Har tagit cellprov vilket var normalt, har och har aldrig haft könsjukdomar.

      *har inte och har aldrig haft en könssjukdom

      Vart blöder du? Inuti eller blir det nån spricka vid hålet? Om det är inuti så skulle jag killgissa på att det är sköra slemhinnor. Är du våt? Använder ni glidmedel? Om det är spricka vid hålet kan de ju vara att ni kör för hårt eller att han är för stor?

        Svårt att veta, märker det liksom inte förens jag ser fläckarna på lakanet eller på kropparna. Är väldigt våt så det har inte varit problemet.

          Då skulle jag gått till gynekolog och frågat och bett om en undersökning. =)

      Jag började plötsligt blöda vid samlag för 13 år sen. Hade precis träffat en ny kille. Det visade sig att jag hare klamydia, vi båda hade det. Är säker på att det var han som ”gav” det till mig, hehe. No hard feelings, idag är vi gifta och ha tre barn. Men ingen klamydia.

        Hm, borde inte vara det. Har testat mig efter att vi haft sex ?

          Jag googlade också på det för några månader sedan och hittade massor på nätet. Bl.a att man alltid ska låta sig undersökas. Sen kan det också vara han som blöder. Fråga honom om han har ont vid samlag.

      Ring till din gynmottagning och berätta, bäst om du får komma på besök

      Polyp?

    Nyfiken, hur nattar ni era 9-åringar?
    Jag har ett barn som idag är 9 år och bor hos mig varannan vecka. Jag nattar henne som jag alltid gjort, jag är med och ser till att tandborstningen blir ordentligt gjort, sen läser jag i en bok för henne (just nu Mio min Mio). Efter det släcker vi och jag sjunger några sånger och håller hennes hand tills hon somnar.
    När man hör andra prata så verkar det som det är många som lägger sig själva i denna ålder. Men jag tycker fortfarande att det är mysigt att ha vår rutin. Det är så mycket kompisar, aktiviteter och skärmar på dagarna att dessa stunder blir viktiga, det blir samtal om stort och smått, kramar, kli på ryggen och hålla handen. Känns taskigt att skicka in henne alldeles själv i ett mörkt rum medans jag bara ska fortsätta sitta framför en skärm?! Tids nog vill hon inte ha mig där alls så jag passar på att njuta av att få vara hennes sällskap och lyssna på hennes funderingar. ?
    Hur gör ni/ tänker ni?

      Tycker man som 9åring ska kunna lägga sig själv (framgår ju ej om hen kan de :)) men har man sitt barn varannan vecka förstår jag att man verkligen vill nyttja den tiden till max då! Alla barn är olika och kräver olika och som förälder gör man så gott man kan 🙂

      Det känns som många kan lägga sig själva ja. Men finns ju ingen anledning att sluta med en mysig rutin! En nioåring är fortfarande ett ganska litet barn som behöver närhet och sina föräldrar. Barn blir stora så fort idag, med soc.medier mm, känns som minitonåringar i trean liksom.. Fint att de kan få vara barn en stund till tycker jag.
      PS Min mamma läste högt för mig och min syster vid läggdags långt efter vi kunde läsa själva. Ett av de mysigaste och finaste minnena jag har från barndomen.

      Skulle tänkt exakt som du ?

      Personligen kommer jag natta min dotter tills hon är 35 ?

      Tycker verkligen nattningen är mysig och det är en av de få saker jag minns med värme från min barndom.

        Haha blir jobbigt om du ska få plats mellan din dotter och ev partner ?

          Nu förstår jag inte riktigt, hon kommer ju såklart sova mellan mig och sin pappa. Eventuell partner får snällt ta gästrummet.

            Men snälla, din dotters eventuella partner i framtiden? om du ska natta henne till hon blir 35

      Har en 7-åring och håller med dig. Hon har fortfarande gosedjur (vilket hon säger att många kompisar inte har) och vi gör liknande som du vid läggning. Upplever också att många föräldrar låter barnen fixa själva. Så synd! Att somna tryggt kan ju inte vara fel. De blir stora tids nog ändå. Gör det som känns rätt för er ☺️

      Vår nioåring är mer ”barnslig” än många i hennes ålder och vi har nyligen slutat ligga hos henne tills hon somnar, vi är och myser en stund och det funkar bra. Men tills alldeles nyligen behövde hon någon hos sig precis så som du beskriver och då fick hon det såklart. Det händer fortfarande att hon är orolig och har svårt att somna och då är vi hos henne längre. Hennes behov styr i stort sett.

      Om du och din dotter uppskattar denna kvällsrutin så finns det ingen anledning att ändra på den. Handlar ju inte om att hon inte KAN somna själv utan att ingen av er vill slopa rutinen ni har tolkar det jag som? Snart är hon 13 och då är du inte välkommen i rummet längre haha

      Jag tycker att du gör helt rätt. Tänk, allt detta fina du gör med henne varje kväll kommer hon när hon är vuxen titta tillbaka på med värme och tänka vilken underbar mamma hon hade som tog så fint hand om henne. Blir tårögd, du låter som en helt fantastisk mamma

        Ellerhur! Blev så varm i hjärtat av texten! Så himla fint ❤️

        Extra känslig nu med sånahär inlägg när man är mitt inne i att sina egna föräldrar separerar.

      Så fint att se så många föräldrar se barnens behov och följa dem. De behöver verkligen inte växa upp så fort, det händer tids nog ändå. Övertygad om att detta (med annat såklart) ger trygga barn!

      Njut av er nattningsrutin ? barn kan inte då för mkt kärlek.

      Min 9åring har lagt sig själv sen typ 7årsåldern…men nu helt plötsligt vill hon att jag ska sitta hos henne, småprata lite och klia på ryggen – så då gör jag det!
      Tänker att behov ändras och går fram och tillbaka medan de växer upp och att man bara kan hänga med i deras önskemål…

      Just nu har hon väl behov av lite extra närhet så då får hon det helt enkelt?

      Vi gör och resonerar precis som du med vår nioåring. Men de senaste två månaderna vill han att vi går efter bok och en stunds gos och ryggkli. Han säger att det blir för varmt i hans säng men jag tror att han frigör sig och vill inte såra oss?.

    Ska provjobba imorgon för ett riktigt dröm jobb efter lite mer än ett år som mammaledig. Är så nervös så jag håller på att smälla av. Har varit ett brutalt tufft år med förlossningsdeppression och mycket motgångar och skulle verkligen behöva det här för min självkänsla är helt körd i botten och jag känner mig så irrelevant i ett yrke jag la ner 4 år på att utbilda mig varav 2 år av svett och tårar som lärling och slet seda som ett djur för ett företag i 2,5 år som blåste mig helt och utnyttjade min passion och driv för mitt yrke till max innan dom körde hela företaget i botten en vecka efter att min dotter föddes. Snälla håll en tumme för mig imorgon! ❤

      Det kommer gå bra! Andas. Lycka till! ??

        Tack ❤

      Håller tummarna för dig!

        Tack ❤

      Var stolt över dig själv att du är där du är, de vill ju ha dig av en anledning, de ser att du kan bidra till deras företag annars hade de ju inte lagt ner tid och resurser på dig. Heja dig!

        Tack! För peppen de va precis vad jag behövde! ❤ Och jag vart erbjuden tjänsten!!

      Du kommer klara det galant! Heja och snyggt jobbat med nya jobbet ?

    Stör mig på Forni! Nu är hennes son såååå annorlunda som sover ”ovanligt lite” dagtid …

      Stör mig också på henne, men inte för att hennes son sover dåligt, det verkar mest jobbigt.

    Det är väl jättemysigt att ni har möjligheten att göra som ni gör, låt barnet styra. En dag vill hen göra allt själv och då får man respektera det.

      Till mammamuu

    Ganska random men jag har gått från att vara väldigt skeptisk och rädd för hundar till att älska hundar. Har varit med min nuvarande partner i några månader nu och han har en pitbull/amstaff blandad hund som är till min förvåning otroligt uppfostrad och världens snällaste, varken skäller, hoppar eller gläfsar som jag upplevt att majoriteten av hundar jag träffat tidigare gör.
    Jag och hunden har blivit bästisar, nästan så jag gillar honom mer än min partner ? skämt åsido
    Nu har jag hunden från måndag till torsdag varje vecka medans mannen jobbar borta i en annan stad och jag älskar det.

    Någon annan som har en liknande berättelse? ?

      Min man påstod att han hatade hundar innan han träffade mig. Nu har vi två fina hundar som han är helt besatt av. Och han brukar sitta på toa och googla hundraser när han bajsar. Haha!

        Tmi

      Var absolut livrädd för hundar under min uppväxt, satt på köksbordet hemma när mamma hade kompisar med hund på besök för jag var sååå rädd. Sen gifte sig min faster, och hennes svärföräldrar hade hund. Den hunden blev min bästa vän på bara två veckor, saknar honom än idag, världens snällaste. Efter det ÄLSKAR jag hundar! Har nu en gamling på 9 bast, haft honom sen han va valp. Kan inte tänka mig ett liv utan hund, bästa som finns!

    Hej. Någon sjukvårdskunnig härinne? Har ett systoliskt tryck på 87/56 och vilopuls på 98 (!). Brukar ha vilopuls på 60. Är i 30-års ålder och har ätstörning. Kan det vara hjärtsvikt? Haft ”tryck” i armen, bröst samt svullna ben några veckor nu men är för ”stolt” för att söka hjälp. Tänker att det säkert inte är något. Finns annat också som hänt som kan tyda på det.

      Sök hjälp hos vården!

      Men ring till akuten nu. Alternativt ring till VC det första du gör imorgon! Min svärfar var för stolt och fick en hjärtattack hemma/i ambulansen, som tur var ringde han min man som i sin tur ringde ambulansen. Han ringde alltså till sin son och sa typ: jag har ont i hjärtat och armen, har mått dåligt några veckor. Sjukt! Sök vård när man tror att man behöver det jösses.

        Eller 1177 så kan de meddela akuten om de bedömer att du behöver en akuttid.

      Ditt liv är i fara, sök vård NU

      Men.. Menar absolut inte att vara elak nu men vad tror du någon här ska skriva?? ”Jag är kardiolog och tycker du låter helt frisk!”…? Du måste söka vård. Hög vilopuls och dina andra symtom behöver utredas av kunnig personal, ingen här kan göra en bedömning som stämmer med verkligheten.
      Lycka till!

      Håller med – ta dig till akuten! Ikväll. / Läkare

        Vilken sorts läkare? Berätta hur du resonerar.

    Sedan början av september har jag mått skit. Mycket ångest, mycket mörka tankar. En familjemedlem är sjuk och allting känns så osäkert… Men idag hade jag en bra dag. Äntligen! Knäppt någon ångest, maten har smakat gott, har skrattat… Ville bara säga det. 🙂 Kram på er

      Åh. Hoppas det går väl med din familjemedlem ? Härligt att du fått en bra dag..och dom bra dagarna kommer bli allt fler när du är igenom det tuffaste.

      Vad skönt att du har en bra dag idag, njut och ta hand om dig! ❤️

    Min CT-röntgen såg bra ut, ingen cancer i kroppen förutom i bröstet!! Nu ser jag nästan fram emot att få första behandlingen nästa vecka, så jag kan börja resan mot att avsluta denna ”cancer-parantes” i livet! 🙂

      Underbart! Snart är du där!

      ❤️❤️❤️

    IL: familjemys, marabou och bild på dotterns ansikte med slarviga hemmaarena bilder. Excel, excel.

      Har hon visat en bild på Sallys ansikte?

      Man ser ju dock inte alls ansiktet. Hon visar vad hon visat hittills vilket är typ bakifrån och lite profil. Är dock med på ”excel, excel” hahah

        Ah ok jag har aldrig sett så mycket innan. My bad!

      BB är faktiskt genomvidrig i sitt fiskande efter sympatier. Varför skulle någon bry sig om hennes syrras kille kom med motorcykel (!!!!!), som att det är någon stor grej. Men det är härligt att se luftslottet sprängas och bilderna ser risiga, dassiga och gråa ut. Och när ska hon sluta med den där 60-tals frisyren med någon peruk-kalufs på toppen? Blondinbella: LÄGG NED NU..ingen vill veta av dig.

    Lite random sådär, men varför kan man inte göra GIFs i det här kpmmentarsfältet… hade varit så mycket roligare då ?

      Nej tack, totalt meningslöst att scrolla gif efter gif. Kanske roligt för 5-6 år sedan, inte så mkt nu

      Faktiskt!

        Älskar gifs!

    Någon som har beställt från Shein någon gång?

      Min pojkväns mamma har gjort det flera gånger ? Ganska fina grejer, ser ut som på bild. Kvalitén vet jag inget om dock

        Tack för svar! Läste omdömen på Trustpilot och dom blev slaktade där så har inte vågat att beställa något ?

          Räkna med 2-3 månaders väntan på plaggen bara ? beställde till studenten därifrån 16 april och det kom 29 juni så fick köpa dubbelt.

            Men nej det tar max två veckor, sist tog det bara en

      En gång, konstiga storlekar, vissa jättestora och andra pyttesmå

      Har beställt en gång, aldrig mer.kvaliten är kass. Och storlekarna är jättekonstiga.

    Fast ett lånelöfte är inte någon garanti för att dom går med på att ge lånet i slutändan, så visst kan dom dra tillbaka ett lånelöfte.

    Och ett barn förändrar ju kalkylen, men i det här läget hade jag inte berättat något för banken och du lär inte behöva träffa dom heller, det mesta sker ju på distans med banken. Så då behöver dom inte veta och då ska ju allt vara lugnt 🙂 Men glöm inte att banken vill göra en sista koll på bostaden och godkänna specifikt den för ert lånelöfte innan ni skriver på ett bindande avtal!!

      Vadå sista koll?

        Lånelöftet är generellt, så för att banken ska godkänna det vill dom göra en kontroll av den bostad man ”vunnit budgivningen” på och avser skriva kontrakt på för att godkänna den. Detta innan man skriver på ett bindande kontrakt, alternativt skriver kontrakt med låneklausul.

        Banken begär in uppgifter om den bostad man köper (uppgifter från mäklaren som förmedlat) innan de godkänner låneansökan.

        Ett lånelöfte är ingen garanti för att du får låna till en bostad!

    HUR får man en bra/ok relation med en känslomässigt frånvarande far? 50% av tiden är han rolig, snäll, generös, glad och ”roliga pappan” liksom. Men andra hälften kan han kalla mig och min bror för lögnare när vi säger att saker var jobbiga som små (det var HELL), han hör ALDRIG av sig, han tar aldrig mitt eller min brors parti någonsin mot någon, aldrig heller som barn osv osv

    På något sätt vill jag att han ska förstå att vi vill ha en pålitlig pappa men går det? Kan man ”blunda” för idiotin och njuta av de bra stunderna? Ibland funderar jag på att bryta helt pga det tär att höra att man är dum eller alltid har fel. Men hur i så fall då? Och det kommer ju också vara jobbigt. Någon med erfarenhet?

      Min pappa är likadan, speciellt efter några drinkar. Väldigt jobbigt och tärande. Jag har tänkt såhär, han blir 60 snart och kommer inte leva för alltid så jag sväljer en del kameler och försöker att inte ta åt mig när han är som jävligast. Som ”tur” är så bor han inte i Sverige så vi ses bara några få gånger om året men likt förbannat ska han ändå klanka ner och hålla på när vi väl ses!

        Tack för svar, jag tror egentligen jag borde tänka så. Det är ju the highroad som jag vanligtvis försöker ta. Har så många gånger önskat att det var alkoholen men pappa dricker max två öl om året på midsommar liksom. Hade i flera år en isig relation till min farmor men det är för pappa vill ha det så, pratar ner henne till mig och vice versa. Sorry för långt nu, men finns ingen att prata med för vill inte ”gnälla”. Plus att de andra får ju se trevliga pappa.

      Tycker inte att din pappa har gjort sig förtjänt av ditt sällskap. Men om du tycker att relationen medför något positivt till ditt liv så kör på och blunda för idiotin. Annars behöver du inte ha dåligt samvete för att bryta helt med honom. Jag har brutit med min så kallade pappa. Saknar honom inte ett dugg då han bara medförde negativ energi till mitt liv.

    Ni som jobbar skift!

    1. Hur jobbar ni?
    2. Vilket skift föredrar ni?
    3. Finns det nåt skift du är extremtrött efter?
    4. Hur gör du för att inte vara så trött?

    Jag själv jobbar 2-skift nu. Tidig vecka 6-14 och sen 14-23. Är som piggast på sena veckor, nu jobbar jag tidigt och är sjukt sjukt trött. Somnar så fort jag kommer hem och kan lätt sova i 3h och fortfarande vara lika trött typ. Det kanske är vädret/årstiden som gör det, jag vet inte.
    Min plan är egentligen att jag ska komma ut och springa efter jobbet men är så seg så det går typ inte.

    Hur är era skiftjobbar-liv?

      1. Gör det inte nu men har tidigare jobbat treskift 06.45-16, 15-22 och 22-07.
      2. Föredrog morgonpasset pga ” tiden gick snabbast”.
      3. 15-22 pga omställning mellan nattskift och dagpass. Ej människa när man slutat jobba 07 på morgonen och sen ska tillbaka till jobbet kl 15.
      4. Ledsen att säga det men bytte jobb. Gick konstant runt i en dimma när jag jobbade treskift. Beundrar alla som klarar av det!

        Vad var det för jobb om du slutade 7 och började 15?

          På en av polisens ledningscentraler för några år sedan. Det var alltså omställning mellan passen från att ha jobbat natt i några dagar och tvärtom. Slutade då 07 på morgonen och började 15 igen för att ”ställa om kroppen”. Varje kvällspass var inte så alltså, man jobbade ju vanliga kvällspass i några dagar sedan. 🙂 Vet dock ej om passen fortfarande ser ut så. Kanske mer tydligt att säga att de pass där man bytte mellan skiften var värst.

            Gissade nästan att det var hos polisen. Jag dejtade en kille ett tag som är polis och han hade samma konstiga upplägg, förutom att jag har för mig att han jobbade 12-timmarspass, lite osäker men har för mig det. Men han jobbade tre dagar och var ledig tre.

    Ska du publicera intervjun med livvakten Cam?

    Kan det vara farligt att blöd mycket och länge? Har nu haft mens i 10 dagar, kraftig mens och det verkar inte avta, snarare tvärtom. Idag stod jag och lagade middag, då var det som att någon satte på en kran och det bara rann. Sorry för detaljer om någon är känslig!

      Säker på att det är mens? Jag blödde mycket och länge efter ett missfall

      Det kan absolut bli farligt. Min mamma led när hon hade mens av extremt kraftiga blödningar. Hon lades in 2 ggr vad jag vet, en gång tror jag hon fick blod då hon förlorat så mycket eller om det var gränsfall, andra gången fick hon skrapa ”bara”. Bra att gå till vc kanske och be de kolla dina värden.

      Du behöver inte oroa dig! Jag blödde en gång i 7 veckor och vården sa att det är helt okej, så länge mitt järnvärde var okej. Om du är osäker kan du alltid be dem kolla ditt järnvärde

        Menstruerande kvinnor ligger generellt sett på ett underskott av järn, inget konstigt men man kan såklart hjälpa kroppen med extra tillskott om man upplever att man är trött eller dylikt.

      Kan vara myom (läs mer på 1177). Funkar bra att ta exempelvis Tranexamsyra för att få stopp på ”flödet”. Vanligt att få blodbrist på sikt (om det är så här varje mens) kolla upp hos gynekolog om det är något. Ta dina värde hos din vårdgivare.

    Hur kan man som en vuxen person(t.ex. Ellen Bergström) inte veta att det heter ”sätta griller i huvudet” och inte ”sätta galler” i samma huvud?

      Sätta skridskor i huvudet brukar jag säga, vet att det heter griller, men griller=skridskor…olika betoning men äsch??

      Detta kom upp som första förslag när jag Googlade:http://www.alskadedumburk.se/2007/03/veckans-uttryck-stta-griller-i-huvudet.html 🙂

      Varför gillar folk inte Ellen?

      Har inte så mycket koll på henne men har märkt att folk stör sig. Vad är det som är störigt?

        Om du syftar på mig TS, har jag ingen åsikt alls om henne. Följer inte henne och hade det inte varit för den här bloggen skulle jag inte vetat om att hon fanns. Såg i ett tidigare inlägg av Camilla att Ellen skrev ”sätta galler i huvudet”. Har hört andra säga det också, främst PH-deltagare.

          Hej hej – nej det var inte dig jag menade, jag kapade bara din kommentar

        Jag tål henne inte, beter sig som en 12-13 åring och bara skuttar runt i mjukiskläder och flamsar med sin kompis

    Önskemål till Camilla: Går det inte att göra något jox med tekniken/programmeringen (ni hör ju att jag själv har noll kunskap i detta) så att alla svar till varje ”huvudkommentar” hamnar i en rullgardin? Brukar ju vara hundratals kommentarer på dessa inlägg och eftersom man är mer eller mindre intresserad av olika kommentarer hade iaf jag tyckt att det varit bra att slippa skrolla igenom 400 kommentarer för att komma till den tråd man är intresserad av 🙂

      Ja tack!!!

      JAAAAA!!!

      Så bra idé!

      Jag hör att ni är nya här och inte hört svaren om varför det inte skulle fungera i ett så här stort kommentarsfält.

        Varför?

        funkar det på insta så funkar det här med!

        Trevlig ton. Då kan väl du som är så upplyst berätta för oss.

    Jag funderar på att köpa en klänning av Petra Tungårdens märke Adoore, Safariklänningen för att vara exakt. Har någon köpt denna eller andra klänningar från det märket och kan säga något om hur dom upplever kvaliten på dom.

    Tack för hjälp

      Petra darling, du kan fråga kineserna.

        Jag som skrev är faktiskt inte Petra. Utan undrade genuint.

      Du kanske inte ser det här, men jag chansar. Jag har köpt en klänning, den ljusblå med leopardmönster som ”alla” hade i somras. Paris kanske den hette? U S E L kvalité vilket gjorde mig sjukt ledsen pga så dyr. Använt tre gånger och den har spruckit i armhålan och den knakar i sömmarna oroväckande mycket varje gång man har den på sig. Svår att knäppa, känns verkligen inte ”följbar”. Dessutom polyester så man svettas satan haha. Men ja den sitter fint på, om än lite knöggligt. Så kommer inte köpa därifrån igen, men kommer fortsätta använda klänningen så länge den håller.

      Varning också för att du kanske inte får klänningen i tid. Jag fick sjukt oproffsiga mail om att ”Vi har kaos på kontoret :P” när jag frågade vart min klänning var någonstans…

        Tack, för svar. Nu ska jag inte beställa just den men tanken på att man svettas som satan får mig att inte vilja handla den klänningen jag hade i åtanke. Tyget på den ser nämligen också ”svettigt” ut.

    Hjälp! Ny kollega på jobbet sedan en vecka tillbaka. Lång, ser bra ut, trevlig, ca 10 år äldre dvs allt som jag dras till. Han är gift. Jag är gift.
    Alltså, hur gör man…tittar ner i golvet eller besvarar leendet? Jag var inte alls beredd på detta…är det så hemskt med en liten kontorsflirt?

      Var professionell och håll det så. Farlig väg att gå ja..

        Undrar lite över ’specen’: lång, trevlig, äldre. Måste det flörtas så snart någon som passar in på detta dyker upp? Hur gör du i andra sammanhang – på bussen, föräldramöten etc.?
        Du är gift, men det här är allt som behövs för att det ska börja blinka *F*L*Ö*R*T*A*!* i skallen?

      Vänd på det. Vad skulle du tycka om din man gjorde samma sak mot dig?

      Gör det inte. Been there, done that. Har man väl klivit över gränsen kan man inte backa, eftersom man ses nästan varje dag är det svårt att värja sig. Kul så länge ingen får byta jobb-jag och bli uthängda som otrogen Inför alla kollegor-han

      Att döma av det här kommentarsfältet så undrar jag hur det ens blir något gjort på svenska arbetsplatser. Det kontorsflirtas uppenbarligen vid varenda kaffemaskin i hela landet, och en ny bloggbevakare påbörjar en flirt i snitt var tredje dag ungefär. Man frågar sig när det blir min tur, och vem som blir min flirt… Är det 70-åriga Bengt längst ned i korridoren? Han blev väldigt glad av att se mig senast.

      Och nej, det är väl inte hemskt med en kontorsflirt. Det är säkert jättetrevligt, men kanske inte för din man.

        Haha eller hur?? Jag har varit på flera olika arbetsplatser men endast en gång har jag haft en förälskelse i en kollega. När det tog slut med min kille flirtade jag lite med kollegan men han nobbade mig haha… 😉 Har haft många relationer och så men på jobbet försöker jag mest… jobba..

        Åh Viktor vad jag gillar dig. Jag skrattar alltid när du skriver här ❤

        Har nästan alltid haft en jobbflirt, då har vi båda alltid varit singlar visserligen, men det har blivit så av oklar anledning. Trevligt dock och inget som någonsin gått ut över arbetet.

        Haha, fan vad jag håller med! =)

        Detta kommentarsfält har gjort mig till en svartsjuk kvinna, som bara väntar på att min man ska berätta om sin nya kontors-flamma!

        Om man ska tolka statistiken, så är det rätt så troligt.

      Många som frågar detta, och jag undrar alltid samma, vill ni bara ha medhåll a la ”kör gumman lite oskyldig flört gör inget” eller vill ni ha ärliga svar?

      Skulle du vilja att din kille flörtar med någon han är attraherad av?
      Vad du borde göra enligt mig- du besvarar leendet och är professionell och håller det vid en ytlig kontakt. Och ja, det är hemskt om du skulle gå till jobbet varje dag och flörta och tråna.

      Om du är olycklig i ditt förhållande- skilj dig och gör vafan du vill.
      Om du bara är småkär/tänd håll det i huvudet- fantisera om du vill- men det ska inte märkas utåt alls. Om det bara är lite fantasier är det normalt och går över av sig själv efter ett tag.

      1. Du är gift
      2. Han är gift
      3. Ni ÄR BÅDA GIFTA!!

      Don’t do it Susan!

    Vad är er definition på order ”fenomen”?

      Något anmärkningsvärt, typ. Men kan inte komma ihåg att jag någonsin beskrivit något som ett fenomen, möjligtvis när jag studerade på uni..

        Jag tycker man hör formuleringar som ”ett intressant fenomen när det kommer till (valfritt ämne) är (valfritt fenomen)”. Men skulle min dotter fråga ”mamma, vad är ett fenomen?” Så skulle jag inte riktigt veta vad jag skulle svara

          Gissar att du har tillgång till internet och enkelt kan kolla upp definitionen av fenomen?

    Vill bara säga att jag fyller år idag och har haft en sån himla bra dag! En sån dag då jag känt mig uppvaktad och uppskattad.?

      Grattis! Jag fyllde år i måndags (jämnt) och blev inte ens firad av min pojkvän. Noll presenter. Häpp!

      Grattis i efterskott, bästa Krösamaja!

        Och grattis i efterskott även till dig, Ellinor!

    Någon som har bra förslag på vad man kan klä ut sig till nu på halloween på maskeradfest? ???
    Har idétorka här

      En instagrambild med NOLL likes! ?

        Hahaha! Riktigt läskig dräkt hörredu!

      Läskig utklädnad eller bara utklädd? Folk verkar köra på olika.

      Harry Potter, är det enda jag kommer på just nu bara för det…hade massa idéer på jobbet förut. Skulle jag gå på halloweenfest hade det blivit Harry Potter iaf för jag är helt insnöad på honom nu?

        Jag är öppen för alla förslag! Alltid varit utklädd utan att vara läskig, lite sugen på läskig utklädnad i år dock ? Harry Potter är dock ett bra tips, tack!

      Googla på Easy Adult costumes, rätt amerikaniserade men lite idéer får man

        Will do! Tack för tips! ?

      Har du presentpapper/julpapper hemma? Slå in dig i det + lite snöre = ?

        Haha, simpelt och kul, like it! ?

    Hjälp! Hur intima är ni med en kk? Killen jag legat med ett tiotal gånger på fyllan (men aldrig pratat med om vad vi är) håller om mig, kramas, pussar mig i pannan o.s.v. även efter sex. Dagen efter brukar vi kolla serier och bara mysa, vilket såklart har gjort så att jag fått känslor för honom! Vad tror ni han vill? Och hur sjutton bör jag lägga fram vad jag känner? Kan tillägga att vi är 23 respektive 25 år gamla.

      Du får nog ett mycket säkrare svar om du frågar honom vad han vill istället för att låta oss sitta och gissa. Lev inte i en dålig romantisk komedi. Lev i verkligheten där man pratar med varandra.

      Den enda som kan svara på frågan vad han vill är han.
      Istället för att lägga fram det kanske det är bättre att höra av dig när ni inte är fulla som jag tolkar det som träffas ni bara på fyllan? Så messa han nån veckodag och fråga om han vill käka middag eller bio eller vad ni kids nu gör på dejter hahah im a 30 year old married lady over here ^^ Vill han inte det så har du ju fått svaret på det viset, kanske lättare än att fråga rakt ut?

    Någon som vet under hur lång tid de spelar in Bonde söker fru?

      På gården är de väl ungefär 5 dagar har jag för mig.

      Om jag minns rätt är det två veckor inspelningstid, från speeddating till allra sista valet ?

    Jag är så tacksam för sjuksystrarna som tog hand och peppade mej under min sjukhusvistelse. Ni är underbara som jobbar och stöttar oss sjuklingar. Nu kanske jag klarar detta och snart kan hålla en gosig kattunge i min famn. Vad jag längtar. Man är helt hjälplös när man är så dålig. Och kirurgen ringt hem två gånger och ska till kuratorn nästa vecka. Glömmer aldrig allt som dom gjort för mej. ❤

    Ni som träffat er partner på tinder, hur många dejter gick ni på innan ni träffade den rätta? Har varit på två och är redan less…

      Många…Det är nog nå fel på mig

      Hur ska någon annans siffra möjligtvis hjälpa dig? Att använda Tinder eller liknande appar på jakt efter den rätta är lite som att dyka i Thailand på jakt efter att få se valhaj. Jag såg en mitt tredje dyk, medan flera av dykinstruktörerna hade gjort över 1000 dyk utan att se någon. Det går inte att förutspå vad du stöter på när du dyker i, men din enda chans att se valhajen är att fortsätta dyka.

        Hur mår du Victor?

          Jo, men jag lever än vet du. Hurså? Hur mår du själv?

      Jag har träffat typ 6 personer från tinder, och jag var förvånad över hur idiotiska snubbar det faktiskt fanns. Den sjätte då (som jag är med nu) tog det lång tid med innan jag började känna något. Han var dock ihärdig och envis (på ett gulligt och inte jobbigt sätt) och jag bestämde mig till slut för att ge honom en ärlig chans. Något jag lärt mig är att det tar TID att bygga något bra. Man vill att känslorna ska komma direkt och att det där klicket ska ske fort om man nu faktiskt matchar.

      Tog bort appen. När man matchar med killar som skriver ”hur mår du”, eller ”vad gör du” utan att gå in på ett djupare ämne så blir man less. Likaså med de som ghostar en när man väl fått till en djupare konversation, så tröttsamt verkligen.

      Är uppenbarligen oerhört dålig på att Tindra men till det ska sägas att killarna gör det verkligen inte lätt för en…

    Jag har ett så jävla töntigt problem som gör att jag vill säga upp mig. Jag hatar en kollega så otroligt mycket så jag tror jag ska gå under. Det töntiga i det hela är att jag inte vågar ta upp något med henne för hon är manipulativ och snackar otroooligt mycket skit och skulle vända alla mot mig om jag faktiskt sa något. Vad skulle ni gjort?

      Har en sån kollega. Litar noll på henne och vet att hon gärna skulle hugga mig i ryggen om hon kunde. Hon är superlättkränkt, ska alltid bestämma allt, skriker o slänger i dörrar om hon tycker att man gjort fel etc. Tagit upp det med både henne och chefen och tar nu saker direkt med chefen istället för kollegan, vägrar befatta mig med hennes idiotier. Men en stor del till varför jag vill byta jobb och aktivt söker annat är hon.

        Oh wow, det låter som att vi skulle kunna ha samma kollega… Jag har pratat med chefen som skulle ta tag i det men inget har hänt, inte ens efter påminnelse om det 🙁 Måste nog söka mig vidare helt enkelt men det känns uselt..

          Gör chefen inget åt det, gå förbi chefen, man kan likställa bråkiga kollegor med ett arbetsmiljöproblem. Gå till skyddsombud, fack, chefens chef. Är så trött på fega chefer som låter sina medarbetare fara illa.

            Fast vad ska chefen göra? Om en vuxen människa har ett bedrövligt beteende, tror du att hen kommer ändra sig för att chefen kallar in på samtal? Den personen har ju redan passerat alla ”normala” gränser och förhållningsregler.
            Chefen ska absolut prata med personen, du som drabbas ska också säga ifrån direkt när kollegan håller på. Mer kan man inte göra, det är nästintill omöjligt att avskeda folk i Sverige.

    Har en 2 åring som verkar helt normal, förutom att han får helt sinnessjuka vredesutbrott emellanåt, får han inte som han vill så kan han lixom slå sig själv i huvudet, kasta sig på golvet, slå allting runt omkring skriker o gråter tills han blir utmattad. Det händer inte hela tiden men kanske ett par gånger i veckan, annars är han go och snäll o duktig kille men detta oroar mig, har tagit upp det med BVC såklart och det är inget som oroar dom. Får era 2 åringar såna här vredesutbrott? När det händer beter han sig så himla knäppt att jag blir orolig om han har adhd eller nått.. Men det kanske bara är helt normalt beteende av en 2 åring?

      Låter otäckt. Personlighetsstörning?

        Bra kommentar som säkert lugnar en redan oroad mamma ???

        This just in: hälften av alla barn har personlighetsstörningar!! ???

      Barnet kanske är sent med talet, kan inte prata så mycket och då brister det i kommunikation.
      Barnet blir frustrerad.
      Man behöver blir tydligt och bekräfta att man förstår.
      Det brukar blir bättre när språket kommer ikapp.

      Ja båda mina barn har gjort så i perioder och de har inga diagnoser! Han kanske har en stark vilja bara? Det är helt okej att bli besviken när man inte får som man vill, med tiden kommer han nog kunna hantera det annorlunda, han är ju bara pytteliten än ?

      Åh vi hade samma när dottern var i den åldern. Hon gallskrek och slängde saker och slogs när hon inte fick som hon ville. Nu är hon 3 år och kan istället förklara. Jag försöker förklara att ”man får vara arg och skrika, men inte slåss och kasta saker”. Sen brukar jag säga att hon får skrika på sitt rum och komma tillbaka sen när det känns bättre. Nu har det blivit betydligt mkt bättre.

      Det låter helt normalt! Jobbigt men så vanligt. Försök vara lugn, det är ju minst lika jobbigt för honom. Det kommer att gå över! Kram

      Ett väldigt vanligt fenomen hos 2 åringar. Har själv en tjej på 2,5 som hittills varit hur go och glad som helst. Nu senaste 2-3 månaderna har hon börjar säga nej till allt och testa alla gränser och regler. Hon Kattar sig inte på golvet som hennes storesyster gjorde i samma ålder men hon sätter sig ner och sitter där som en butterkaka.
      Det går över.

      Exakt sådan var jag också och jag var inte sen med något eller hade en personlighetsstörning eller annan diagnos. Vissa barn kräver bara mer än andra och har ett sjuhelsikes humör tyvärr.

      Mina föräldrar hittade små knep som kunde lugna ner mig. När jag väl kommit ner i varv blev jag otroligt ledsen och storgrät och då brukade dom ta upp mig i knät och prata om vad som hänt och hur jag mådde. Ibland kunde jag uttrycka vad som ”hände inom mig.”

      Mvh
      treåringen som vid ett tillfälle välte en garderob under ett vredesutbrott

    Okej hörni jag skulle behöva all hjälp man kan få för jag så orolig.

    För 1,5 månad sedan gjorde jag ett gravtest som visade gravid. I vecka 5+3 börjar jag blöda sparsamt men blödningen fortsätter kontinuerligt och jag får missfall. Jag blöder i 2 veckor, har inte så ont men de onda kommer fräst från vänster sida av nedre magen och vid slutet av dessa två veckor besöker jag gynekolog för att se att allt ser bra ut. Allt såg bra ut och hormonerna var väldigt låga. Samma dag slutar jag blöda också, skönt tyckte jag då var allt över. 3 dagar senare får jag lite ont i magen på vänster sida och en liten färsk blödning igen. 2 dagar går utan blödning och sen kommer en till liten blödning i samband med samma smarta i magen som tidigare. Så har det varit i drygt två veckor nu.

    Jag har alltså efter ett missfall börjat få små blödningar till som tätt i samband med en smärta i vänster sida av magen som håller i sig i någon minut. Jag blöder endast när jag har denna smärta, aldrig efter det.

    Har detta något med missfallet att göra? Eller är det något annat? Snälla någon som har upplevt liknande??

      Att kontakta vården är en bra grej!

        Klart jag kommer söka vård, vill bara höra om fler har vart med om liknande och vad orsaken i så fall varit

      Jag hade liknande vid mitt utomkvedshavandeskap. Ont på ena sidan och blödningar.

        Fast jag var ju på kontroll och hon kunde inte se att jag hade utomkvedshavandeskap..

      Infektion.

    Håller på att skriva om problematiken med influencer marketing, och undrar om någon här har koll på någon influencer som gått ut med att företag hört av sig till dem utan att göra sin research innan? Den enda jag kommer på på rak arm (och kan källhänvisa till) är Linda-Marie Nilsson, som blivit kontaktad av både bantningsföretag och klädesföretag med alldeles för små storlekar.

    Vet att det antagligen är ett long shot, men jag är dödsförkyld och har alldeles för mycket snor i hjärnan för att orka tänka/söka runt själv just nu. Så OM ni kommer på någon så hojta/länka gärna!

      Det här är absolut inte vad du söker, men jag (som inte ens är influencer) har ett instagramkonto där jag postar lite bilder där jag står och svankar och visar stjärten, alltså precis som alla andra på Instagram. Jag har blivit kontaktad av ett företag som heter Bright Swimwear som undrade om jag vill bli ambassadör åt dem. Det verkar vara ett svenskt företag startat av någon ung kille som lånat sin mammas namn för att folk ska slippa tycka att det är konstigt att ett företag som bara gör bikinis och baddräkter startats av en sextonårig kille.

      Antingen har de insett min totala brist på självrespekt, eller så har de inte ens tittat på mina bilder och noterat att jag är man. Kan i alla fall vara ett företag för dig att kika på kanske, för en snabb googling fick mig att inse att de verkar skicka ut samma förfrågan till många pyttesmå instagrammare, och rimligtvis kan de inte ha gjort någon som helst research innan.

      Carl deman blev väl kontaktad av ett spelföretag när han själv haft problem med spelande tidigare..

      Skrev inte Camilla ett inlägg om det för litet sen? Kommer dock inte ihåg vilka som nämndes där

        Ja, det låter bekant. Bl a om någon som var i ett känt/uppenbart parförhållande om hen ville vara med i någon dejtingdokusåpa?

      Kissie blev kontaktad för någon singelgrej relativt nära

        *nyligen

      Just det där med bantningsföretag verkar väl inte så ovanligt. Nu vet jag inte om du skulle räkna Camilla Hamid som influencer, men hon lagt upp inlägg på Instagram om att bantningsföretag kontaktat henne trots att hon varit öppen om att hon tidigare haft en ätstörning. Tror Petra Månström kan fått något liknande.

    Hej alla kloka!
    Jag har äntligen lyckats falla för någon och vill (motvilligt) säga att jag tror fan jag är kär. Har haft ett långt destruktivt förhållande bakom mig samt mycket problem själv.
    Önskar att jag bara kunde njuta av att vara kär och glad, men direkt nu så börjar tankarna av att ”snart tar det slut”, ”snart ser han mig för vad jag egentligen är och hur oattraktiv jag faktiskt är”. Jag vågar inte låta mig själv tro att någon skulle kunna gilla mig framför andra bättre. Jag vet att man ska älska sig själv innan man kan älska någon annan och allt det där, men har någon tips på hur man kan jobba på det under tiden?

      Gå och prata med någon? Via vårdcentralen går att få samtalskontakt till billig peng. Annars självhjälpsböcker, taktil massage, healing, träning, må bra böcker

      Jag har levt med samma katastroftankar i mitt liv men åt andra hållet.
      ”Snart tar det slut”. ”Snart ser jag honom för vad han verkligen är och hur oattraktiv han faktiskt är”.
      Och jag har aldrig haft fel så nu lever jag som singel för resten av mitt liv. 🙂

      Jag hade liknande tankar när jag träffade min nuvarande sambo. Var helt säker på att det inte skulle hålla i längden men tröstade mig med att ”han är en bra, vettig kille och kommer att hantera det OK när vi gör slut” (vi hade gott om gemensamma vänner så det kändes relevant). Försökte till och med göra slut efter ett halvår för att ”du kan få någon mycket bättre”. Han övertalade mig att det var mig han ville ha och vi fortsatte ses. Även efter det kunde jag ibland föreslå att han borde ha en annan partner, som kunde x eller hade personlig egenskap y som jag inte kunde/hade. Han fick säga ifrån ordentligt och betona hur jobbigt han tyckte det var innan jag till slut lyckades lägga av.

      Så för mig funkade det att typ låta det ta tid… Och sambon hävdar att han bara tycker mer om mig ju fler sidor av mig han får se, även de jag inte gillar så mycket själv.

      Så mitt urdåliga tips är väl att låta det ta tid. Hoppas allt löser sig till det bästa!

    Vad hände med kissies lillebror peter som oxå var lite bloggare o släppte En låt?

      Av någon random anledning hamnade jag på hans insta och kan därför svara på frågan hahhaha. Har alltså aldrig följt honom, varit intresserad öht måste bara göra det tydligt lol. Han är i USA och pluggar på nåt college.

      Han bloggar fortfarande

    Bara jag som älskar att nysa? Så skönt hahah
    Och älskar att gå in i vårt varmgarage, luktar ljuvligt.

    Nåt ni älskar som andra kanske tycker är konstigt? =)

      På tal om att lukta…älskar att lukta min sambo i armhålan, helst när han har kommit hem från jobbet. Älskar även att lukta på hans utandningsluft genom näsan haha =)

        Hahah kan inte relatera till det ? men kul ?

      Älskar också att nysa!! Är jätteförkyld atm och nyser typ en gång i halvtimmen, vilket inte är så skönt för jag har oerhört ont i huvudet också. Men annars försöker jag trigga igång nysningar om det går haha.

      Jag tycker att det luktar så gott när man tankar bilen! Bensindoft mmm

    Skulle vilja ha ett extrajobb på sidan av plugget, och tänkt att jag ska lägga ut något om det i en sån där ”jobb i staden jag bor”-grupp på Facebook. Men jag vågar inte. Väldigt många av mina vänner och ”vänner” är med i den gruppen, och de kommer ju få en notis om att jag gör ett inlägg och jag tänker att de ska tänka ”Vem tror hen att hen är” typ. Jag vet att jag är skittöntig som bryr mig, men jag är en sån person som bryr mig mycket om vad andra tänker om mig och kan tyvärr inte hjälpa det just nu.

    Kan man stänga av så att ens vänner inte får en notis om det? Eller kan någon bara peppa mig att göra det ändå? Försöker göra saker som känns läskiga men ibland tar det emot alldeles för mycket.

      Jag förstår inte problemet. Varför skulle de tänka så om du gör ett högst relevant inlägg i en grupp som är till för just det du söker?? Du överanalyserar enormt.

        Som sagt, jag vet att jag är töntig men rår inte för det. Såna där kommentarer hjälper inte.

          Det jag menar är att de förmodligen inte kommer tänka som du tror, för det är alldeles för långsökt. De flesta bryr sig mindre än man tror. Bara gör det!

            Nej, jag vet. Men som jag svarade personen nedan så har jag blivit mobbad hela min uppväxt för allt jag gjort och har alltid fått höra ”Vad tror du om dig själv” osv, så jag har oerhört svårt att göra något utan att tänka på risken att någon säger åt mig att jag är en tönt som ens försöker.

              Om någon skriver en sån kommentar så är det ju de som ska skämmas! Att du vill ha/behöver ett jobb är ju inget som nån annan ska ha en åsikt om överhuvudtaget.

              Tänk att de kommer tycka du är modig som vågar söka Extraarbete på det viset, tänk att de kommer tänka att du har lätt för skolan som kan både plugga och jobba!

      Alltså jag tänker såhär ”är det med värt att INTE skriva för att dina kompisar kan se eller vill du hellre kämpa för att få ett jobb?” Vad känns mest motiverande så att säga =) tänk också lite tvärtom, hade du reagerat sådär om någon utav dina vänner skrev liknande sak/fråga? Oftast läser man och sen inte bryr sig nåt mer/tänker mer på det. Skriv! Kör bara! Kram

        Tack för peppen <3
        Och såklart är att kämpa för att få ett jobb med motiverande. Dock är branschen jag pluggar till (och tänkt söka extrajobb inom) väldigt liten i den här stan, så tänker väl att de ska tänka att jag aldrig kommer hitta något jobb osv. Mest för att jag tänker så om mig själv. Har blivit mobbad hela min uppväxt för i princip varenda steg jag tagit och allt jag gjort, därför är jag väldigt rädd att folk ska lägga någon spydig kommentar eller så. Jag skulle såklart inte bry mig om någon annan la upp någonting om det, mer tänkt att jag önskar att jag vågade, haha.

          Där har du svaret! Dra iväg ett inlägg imorgon =) i min lilla håla, 9000 invånare, så är många duktiga på att svara. ”Här finns det, de söker personal” osv. Annars kan de också hjälpa till genom att nämna att grannkommunen kanske söker eller liknande. Jag upplever att folk BARA är hjälpsamma när det gäller sådana frågor =) låter tråkigt att du varit så mobbad. Blir ledsen av att läsa det. Men så coolt att du vågar gå din egen väg! Vem vet, de kanske tänker samma som du just skrev =) PS. Vad är det för jobb/bransch?

          Skickar en kram och ett tillrop om att det är klart du vågar! ?

    Har Anna Book lämnat Instagram?

      Japp, hon vill inte ha frågor på vad Flisan pysslat med på senaste. Besök hos äldre damer och så

        Anna Book försökte vara vaken dygnet runt i ett par veckor för att kunna blocka allt, men det gick inte så bra.

    Behöver lite hjälp/stöd/uppmuntran. Är 33 år och evigt singel. Har aldrig haft en stabilt förhållande och det var många år sedan jag var nära någon överhuvudtaget. Tror inte det är något större fel på mig, får höra att jag är söt och smart och trevlig ibland men är väldigt blyg ibland och har svårt med kontakt med nya människor utan nöjer mig med de som redan står mig nära. Jag är också ganska bekväm med att vara singel och gillar mitt liv. Jag känner att jag vill träffa någon men att min värld inte kretsar kring detta utan det är en sak av många jag hade önskat. Nu har en kille som jag varit lite intresserad av i flera år men som aldrig visat något intresse tillbaka och som jag alltid önskat att jag vågade ta kontakt med börjat skriva till mig och visar uppenbart intresse. Mitt hjärta säger att detta är rätt men jag är så blyg och ovan. Jag får panik av tanken att gå på dejt, tänk om jag skulle träffa någon jag känner och jag vet inte om jag någonsin kommer klara av att ha sex med någon igen. Framför allt tror jag att jag skulle bli så ledsen och besviken om det inte funkar att det inte känns värt att utsätta sig för dessa obehagliga saker men jag måste ju samtidigt ta chansen som jag väntat på när jag får den? Får man ens känna så här när man är 33 år? Jag är så osäker i såna här situationer. Jag är inte alltid så här utan bryr mig i vanliga fall inte så mycket om vad folk tycker om mig och kan vara väldigt framåt i mitt jobb tex.

    Podcasten ”hallå?” av johanna nordström. Tankar?

    Kolla vad jag hittade, ”Monopoly for millennials”!
    https://www.ahlens.se/Barn/leksaker/spel-pussel-15151/hasbro-games-monopol-for-millennials-90942289/

    Jag har en idé! Kan inte du Camilla göra en guide lite längre fram där du ger julklappstips med anknytning till influencers/millennials/gen z som det ovan? Inte då vad man kan köpa till någon som tillhör de här kategorierna, utan nära och kära.

    Vill bara påminna alla med livmoderhals att gå på cellprov!! Var på mitt idag, och barnmorskan sa att den dagen hade bara 10 av 48 inbokade kommit!! Viktigt viktigt viktigt!!

      Åhh har en tid för det…. men känns så jobbigt??

        Visst är det jobbigt.. men det minskar risken med nästan 90% att drabbas av livmoderhalscancer. Dom siffrorna bör motivera en att gå ändå. Det tar tio minuter sen är det gjort för tre år framöver ☺️ Just do it!

      Nä tack, har inte gått på 10 år tycker det är obehagligt.

        Cancer är också obehagligt.

        Be om lugnande medicin från läkaren om det går. jag brukar ta det 1 h innan cellprov tiden. blir inte lika orolig. jag har dock panikångest syndrom. så känner att jag är tvungen att ta sånt.

      jag gick på cellprov för snart 3 veckor sen. väntar ivrigt varjedag på att få svar. vill verkligen veta om allt är bra eller ej.

    Hur går det ihop att å ena sidan introducera gluten långsamt när barnet är under året och å andra sidan regelbundet mata med gröt och välling?

      Gör bara en av dem då?!

      Alltså, ingen unge behöver välling, det är bara bukfyllnad så hade skippat den.

      Ge gröt några gånger i veckan, inte FÖR ofta, som allting annat, eftersom det finns arsenik i. Viktigaste är dock att lyssna och se till barnet. Min dotter har aldrig reagerat på gluten så vi körde på med pasta osv några
      dagar i veckann

    Är det någon här som har ett jobb som de trivs med? I så fall inom vad? Flertalet undersökningar visar ju att de flesta svenskar inte trivs med sina jobb..

      Trivs mycket bra! Säljkoordinator på en fastighetsmäklarbyrå

    Okej. Föreställ er detta..

    Du står i en parkeringsruta och förbereder dig för att backa ut. Du kollar bak, ingen bil och börjar färden bakåt. Helt plötsligt tar det stopp och du sitter fast med dragkrok en i annan bil.
    Den har alltså kommit bakom medans du backat.

    Vem fel är det? Du som förare då du borde haft uppsikt bakåt? Eller personen i bilen du backat på för att den inte haft uppsikt över att du backat?

      Alltså, om du redan har börjar backa innan nästa bil kommer är det deras ansvar. Om den hade varit uppmärksam hade den sett att du backade. Men man måste hålla koll på speglarna medan man backar också.

      Backarens ansvar.

      ”Skuldfördelning vid backning.
      I dessa fall faller skulden, nästan alla gånger, på den som backar. Det är den som backar sitt fordon som bär störst ansvar på sina axlar för olyckor ska undvikas. Trafikförordningen 3 kap 46 § säger att en förare får backa endast om det kan ske utan fara eller hinder för andra vägtrafikanter. Du får alltså inte börja eller fortsätta att backa ditt fordon om du inte har eller kan förvissa dig om att det kan ske utan fara eller hinder för andra trafikanter. I båda fallen ovan kan alltså ansvaret för att olycka skett härledas till dig som har backat ditt fordon. Sedan kan vi alltid tycka att även de andra inblandade bär skuld, genom att bete sig på ett irrationellt sett eller att de kör alldeles fört fort i relation till vad trafikförhållandena tillåter. Försäkringsbolagen kokar ner alltsammans till grunden och där finns paragrafen om backning.”

      Ditt fel. Alltid ditt fel oavsett omständigheter. Utfartsregeln.

      Får jag fråga hur man inte ser att något eller någon kommer? Använder ni inte speglarna UNDER själva backningen också? Är ni samma
      människor som ligger i vänsterfilen på motorvägen TROTS att höger är tom? Eller påbörjar en omkörning genom att blinka och svänga ut och skita i att kolla speglarna? ELLER den absolut värsta. Nån ärta kör i vänsterfilen och stoppar upp all trafik och bildar en orm av bilar bakom sig hur kan man kolla speglarna så sällan??

      förlåt ❤️ tar ut dagens roadrage.

        Jag tycker själv att det var mitt fel när jag backade. Men vissa i min bekantskapskrets menar att jag inte är den som bär ansvar då jag var en bra bit ut innan nästa bil kom. (det fanns gott om tid att upptäcka att jag backade)

        Och till emilia : är inte den som blockerar vänsterfilen utan jag flyttade bara min blick från en spegel till en annan ?‍♀️

    Hur blir man av med en narcissist med extremt kontrollbehov? Har en nära släkting som jag brutit med för flera år sedan men hen tar varje chans att försöka få kontakt och trots att jag konsekvent nonchalerar och håller fast vid att jag inte vill ha kontakt så ger hen inte upp. Blir så trött! Vill bara bli lämnad ifred.

    Gjorde slut idag, med en person som jag är väldigt kär i…
    Men under vår korta relation så har han sagt en gång i veckan att han inte vet vad han vill med mig.
    Jag känner att jag försökt på alla sätt och vis…men når inte fram, när vi ska lösa eller reda ut en konflikt.. idag sa han att han skulle sova på saken….
    Efter att jag sa att det får va nog nu, om han inte vet vad han vill så sa han bara ”okej, ta hand om dig”…
    vet att han mår dåligt just nu, av andra orsaker, därför ligger jag här och undrar om jag skulle stått ut lite längre, om jag gjorde fel som gjorde slut….. ????

      Han verkar inte vilja det du vill, det känns tydligt? Kanske måste han läka sig själv innan han kliver in i en relation och du borde satsa på att hitta kärlek som är lika målmedveten som du verkar vara.

      Ta hand om dig och tänk på att äta god mat, hänga med kompisar och ta promenader botar hjärtesorg allra bäst. Det går över och nya tider väntar alltid.

        Tack Linjal… ♥️
        Kanske är det så…
        När vi är med varandra så klaffar allt men när vi är ifrån varandra så blir det konflikt..
        När han mår bra så vill han men när han mår dåligt så är han känslokall och osäker..
        Tänker bara om jag skulle hållit ut lite till..

      Tror du gjorde rätt. Just my 5 cents.
      Men det är självklart OK att vara ledsen ändå! Jag var ledsen i typ ett år efter att det tagit slut med en person som jag aldrig ens var ordentligt tillsammans med och som nog inte kände så mycket för mig – men som jag var dökär i.

        Så svårt.. önskar bara att han kunde vara rak och ärlig.. säga som det är..
        Men han säger bara ”vet inte” och har inget att tillföra kommunikationen..
        Eller hade, dvs då vi pratade inatt innan jag gjorde slut

    När ska du fixa viruset ???? Det kommer en ruta som säger att jag vunnit något . Och hela skärmen fastnar.

    Jag tycker själv att det var mitt fel när jag backade. Men vissa i min bekantskapskrets menar att jag inte är den som bär ansvar då jag var en bra bit ut innan nästa bil kom. (det fanns gott om tid att upptäcka att jag backade)

    Och till emilia : är inte den som blockerar vänsterfilen utan jag flyttade bara min blick från en spegel till en annan ?‍♀️

    Förhållandet med exet var nästa 4år av psykisk/ fyskisk misshandel. Har fortfarande PTSD trots att det gått 3år sen vi separera.
    Så ja, jag har mina dippar.
    Tyvärr så fick inte svaren här en att må bättre.
    Andra saker han klaga på va att jag packat med schampoo i sonens gympapåse och målat förbudsmärke över ett par begagnade shorts med ett annat sportklubbs märke då sonen inte ville använda dom men tyckte de va ok om de hade förbudsmärket på sig.
    Pappan är inte intresserad av nån sport, inte ens vid större matcher som ex VM.

    Någon som vet vad som händer med Linda Blom?

    Hon har påtalat ett dåligt mående hela sommaren … och nu har hon inte ens gjort ett reklaminlägg på flera veckor?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.