Nour El Refai och Henrik Schyffert välkomnar Sami till världen

Paret som kommer fortsätta vara särbos, även efter 6 år tillsammans välkomnade idag sitt första gemensamma barn Sami. 
Nour El Refai delade på Instagram, drygt fem månader in i sin graviditet att hon väntande parets första gemensamma barn, men också att hon drabbats av komplikationen hypermesis gravidarum, en svår form av illamående och kräkningar som lett till att hon flera gånger tvingats uppsöka sjukhus för att få dropp mm.
Detta var också  förklaringen att hon tvingades hoppa av teaterpjäsen ”Kung Lear” tidigare i år, men nu är bebisen alltså äntligen här!

STORT GRATTIS TILL HELA FAMILJEN! <3

 

262 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Är det ngn som vet anledningen till att de är särbons?

      Vild gissning: de gillar att vara särbos.

        Du kan vara något på spåret där…

      Hon är en självständig kvinna som vill ha det så. Eviga kudos från mig, eviga. Önskade varje kvinna gjorde så.

        Blir underligt glad av att ett offentligt par lever i en sådan konstellation. Jag skulle själv kunna tänka mig att leva så.

          Jag är särbo efter att ha bott ihop med min kille i 3 år. Vi har varit tillsammans i 10 år. Bästa valet jag gjort! Han tycker inte det är lika kul!

            Är inte syftet att båda ska vara med på hur man väljer att leva?

              Man kan ju inte tvinga någon till att dela bostad med en. Den som som vill bo själv, bestämmer ju såklart. Den som vill bo ihop bestämmer i sin tur om den vill fortsätta förhållandet utan att bo under samma tak. Så det är ett gemensamt beslut.

        Nja, känns inte riktigt miljövänligt…
        Ett hem till med soppåse och annat som sliter på miljön. Och oetiskt, med tanke på bostadsbristen i Stockholm. Vore bättre om de knökade ihop sig i ett hem och lade alla använda blöjor i samma soppåse tycker jag.

          Oj, så fyndigt..!
          Nja, att göra göra sig lustig över miljödebatten i sammanhanget… kan det grunda sig i att samma grupp som provoceras av miljödebatten också provoceras av att kärnfamiljsnormen utmanas?
          En tanke bara.

            Nja, jag har läst ditt inlägg flera gånger. Jag tycker definitivt att vi ska tänka på klimatet men jag provoceras inte av att kärnfamiljsnormen utmanas. Däremot talar jag av erfarenhet när jag säger att det är fullt upp med en nyfödd ?

              Ja men du utgår från att hon kommer få göra allt själv bara för att de kommer vara skrivna på olika adresser.

                Nejdå det gör jag inte. Om de kommer att vistas under samma tak blir det absolut lättare, i alla fall när bebisen är så liten. Det blir förstås lättare när barnet blir äldre, sover på nätterna och man har kommit in i någorlunda rutiner.

                  Det enklaste för alla nyblivna mammor vore att gå tillbaka till det gamla levnadssättet, dvs det skulle vara att dela bostad med någon väninna, mamma, syster eller annan kvinna som har erfarenhet av graviditet, förlossning, spädbarn, amning och allt annat som har med barn och moderskap att göra. Män är, av naturliga, biologiska samt statistiska skäl, bevisligen långt ifrån den bästa partnern för kvinnor när det gäller föräldraskap.

            Jag provoceras inte ett dugg av att kärnfamiljsnormen utmanas. Varför skulle jag?

            Det är inte mitt problem och vi lär behöva måååånga fler psykologer och kuratorer i takt med att den psykiska ohälsan bland barn och unga bara ökar. Vilket skapar arbetstillfällen och bidrar till sysselsättning. Det är redan akut brist på psykologer i nästan hela landet.

              Det moraliska hade väl då varit att flytta till Norrland och ha ett självhushåll? Minskad klimatpåverkan o h positivt för bostadsbristen i Stockholm ?‍♀️

              Att den psykiska ohälsan ökar bland barn har ingenting med kärnfamiljen i sig att göra. Förutom att barn alltid har levt farligast i alla hem där en man också bor. Samma för kvinnor.

          Du tänkte inte på att en soppåse blir full snabbare än två soppåsar?

          Fast ALLT KAN INTE HANDLA OM MILJÖN?

        Självständig kan man va ändå. Och om det var hennes främsta mål kanske hon inte skulle skaffat barn med nån.

          Bry dig om att nån är särbo? Min teori är att folk som på riktigt reflekterar över hur andra lever sina liv är såna som inte egentligen är nöjda med sina äktenskap eller relationer. Men eftersom man aldrig riktigt hade modet leva som man ville kritiserar man såna här ”normbrytande” (wtf :)) ideer som särbos med barn…

        Kanske han är en självständig man som vill ha det så?

        Jag önskar att fler män valde att leva som särbos, istället för samboskap där de ändå bidrar med noll.

          Ja tänk vad lätt många kvinnor skulle ha det om deras mansbebisar till pojkvänner skulle ha vett att vara särbo.

          Vadå endå bidrar med noll? mannen gör ju det mesta, min man gör typ minst 50% av hushållsjobbet, sedan gör han allt annat, skottar taket, skottar hela vägen, fixar min bil, fixar på vårt hus, fixar allt jag behöver. Så jo män bidrar och gör typ allt jobb.

            Din man gör det. Män gör det inte!

              Min också!

              Tror han gör 70 och jag 30?

                Vad man tror stämmer sällan med hur det verkligen är eftersom man glömmer bort många av småsysslorna och mest tänker på städ, tvätt, laga mat.

            Både jag och maken trodde att han gjorde ca 70% av hemarbetet. Det visade sig sig dock efter en kartläggning Genom spelet ”KommaLika” (som även inkluderade planering etc) att jag faktiskt gjorde 70% av arbetet.

            Säger alltså inte att det är så för just er, men att det kan vara svårt att göra en uppskattning då saker som typ ”köpa presenter” inte tänks på som hemarbete.

            Oavsett, de allra flesta män gör väldigt lite av hemarbetet och att din man inte är en av dem gör ingen som helst skillnad för det faktumet.

              Jag vet, men jag skrev det som fakta att alla män bidrar då hon skrev att inga män bidrar, för att det skulle låta like dumt. Ok, men min man gör garanterat mer hushållssysslor än mig, köpa presenter o sånt där vill ju jag göra o sedan hade jag inte ens låtit han göra det eftersom det måste ju bli rätt ? finns det källa på att ”de allra flesta män inte hjälper till i hushållet”? Genuint nyfiken då min bild av det är helt annorlunda.

                Bara att man kallar det för att män ”hjälper till” med hushållsarbete säger väl en hel del?

                Finns en rapport som heter på tal om kvinnor och män från SCB. Har inte möjlighet att dubbelkolla just nu men tror att det oavlönade arbetet ingår i den.

                Finns även studier som visar att det inte alls är 50/50 när vi upplever det som jämställt. Man har gjort studier där man bett par dela lika på allt arbete, låta tjejer och killar få lika mycket taltid i klassrum osv. När man sen mätt hur det vi upplever faktiskt ser ut så gör kvinnorna 70% i hemmet och killarna pratar 70% i klassrummet osv. Vi upplever alltså att 30/70 är jämställt. När det faktiskt är 50/50 upplever vi att männen gör ALLT hemma och att tjejerna tar ALL plats i klassrummet. Så vad vi upplever som jämställt är väldigt sällan jämställt. (Vår chef frågade oss nyligen om vi spontant upplevde vår arbetsplats som jämställd sett till antalet anställda kvinnor och män. De flesta uppskattade på rak arm att vi var rätt många kvinnor och runt hälften av de anställda. När han visade siffror var vi ganska precis 30% kvinnor.)

                Att du _vill_ göra något gör det inte till ett undantag från hemarbete. Min man vill dammsuga, tvätta och vara hemma med barnen men det är fortfarande hemarbete.

        Varför önskar du att varje kvinna gjorde så? Borde du inte önska att varje individ får göra som dom vill? Jag hade aldrig velat bo utan min man, Jag är ekonomiskt självständig om jag vill men hade aldrig velat vara utan han, kan inte tänka mig att bo särbos, inte ha gemensam ekonomi, inte leva som en enhet, dessutom har vi barn. Varför önskar du att jag inte hade det så? ?

          Tror att det är vanligare att kvinnor som lever med män, propagerar för att alla andra kvinnor ska göra det också. Som om de tycker att deras egna liv skulle kännas bättre om alla kvinnor måste dela deras lidande. 🙂
          Skämt åsido, själv lägger jag mig inte i hur folk väljer att bo eller med vem. Men många människor, väldigt många människor som själva bor ihop med motsatt kön, propagerar ständigt för mig att jag borde leva som dem. Trots att jag klart och tydligt har deklarerat att jag trivs bäst med att bo i en egen bostad och inte vill dela den, min ekonomi, min sexualitet, mitt liv, barn eller något annat, med någon. I synnerhet inte med en man.

      Ändå skumt om de har barn och är särbos

        Varför då?

        Där är jag ändå beredd att hålla med haha

        De har valt att ha kvar sina egna hem men de bor ihop ofta ändå.

          Ja tänk att det ska vara så uppseendeväckande alltså…

        Verkligen inte, anonym 21:07, sannerligen inte skumt. Du får dra kärnfamiljsdrömmen några varv till. Eller såhär: fri kvinna som försörjer sig själv har barn med någon hon vill ha barn med. Barn uppfostras till fri, tänkande person. Återigen, kudos.

          Eller, fri man gör som han vill..,

            Jag tror att du är något på spåret där ?

          Ja men det är inte så mycket frihet med en nyfödd, där och då om någonsin är det verkligen praktiskt att vara två! Fy för att ta sig igenom alla vakennätter själv. Blöjbyten, matningar, rapningar, magknip, lyssna när bebisen är tyst och sover. Den som vet den vet ?

            Vem säger att hon ska ta allt det du räknar upp själv?

              Faktumet att Schyffert är urtypen för vit medelålders man som låtsas vara feminist men inte är det på riktigt?

                Haha okej.

                Är de nöjda med upplägget så är det väl inte något att hetsa upp sig över. Låt folk leva som de vill så får du leva hur du vill.

                  Jag tror att du är mest upphetsad här ?

                    Haha okej. Jag är exakt noll upphetsad över att de väljer att leva på ett sätt som funkar för dom. Varför skulle jag vara det? (Frågar dig, du verkar sitta på svaret)

                      Jag tänker att det är diskussionen som gör dig upprörd och det baserar jag på tonen i dina inlägg. Lite passivt aggressiva. Men jag kan ha fel också ? jag talar bara utifrån egen erfarenhet när det gäller tiden med nyfödd. Särbo är bara ett begrepp, är man på samma ställe spelar det ju ingen roll var man har adressen och sina möbler. Men det underlättar enormt som nybliven förälder.

                      Krävs mer än så här för att jag ska bli upprörd.

                      Jag vet också vad det innebär att ha småbarn. Och precis vad jag har sagt hela tiden är ju att särbo bara är ett begrepp som inte alls säger någonting alls om hur ansvaret delas upp. Därför är det konstigt att många här verkar utgå från att de delar upp så att hon tar allt ansvar. De säger själv att de ofta bor ihop men har kvar deras respektive bostäder. Det säger ju ingenting om hur de tar hand om barnet. Så vi verkar ju vara överens.

                      Ja då är vi överens ?

            Alltså, det är ju inte direkt hjärnkirurgi att byta blöjor och rapa bebis. Det gick finfint att sköta själv. Det kommer nog gå finfint för Henrik och Nour också hur de än väljer att dela upp det.

            Att vara särbo betyder inte att man aldrig tillbringar vardag/dagar/nätter ihop…

            Att ”vara två” med en nyfödd…? Som om en nybliven mamma skulle stå helt utan hjälp och stöd om det inte vore för en man? 🙂 En nybliven mamma som tex är särbo med en man, eller som inte vill ha någon man, kan enkelt skaffa den hjälp och det stöd hon behöver från andra kvinnor. Kvinnor som dessutom har både erfarenhet och biologisk överlägsenhet när det gäller barn, vilket män saknar. Mammor, mostrar, väninnor, systrar, mormödrar osv. Så har kvinnor uppfostrat barn alla tider innan män ens var påtänkta för föräldrarollen.

        Jag tror att många sambos skulle ha lyckligare förhållanden om de var särbos istället. Obs tror. Obs inte alla sambos.

          Ja och för all del gifta också ? men så finns det förmodligen nackdelar med att leva så också. Det är klart att det inte är lätt i alla lägen att jämka ihop två olika viljor.

            Problemet som alltid uppstår för två så väldigt olika människor som en kvinna och en man, är att de har väldigt vitt skilda förväntningar på relationen, tvåsamheten, barnuppfostran, arbetet, sexlivet, hemmet, varandra och allting annat. Det är inte alls konstigt att den här typen av relation (nästan) aldrig håller i ett helt liv. De verkar omöjligt för heterosexuella par att leva som jämlikar.

        Lär ju få mindre tid ihop med barnet, nån av dem eller båda. Och om de ska va tillsammans i samma boende hela tiden är de ju egentligen sambos.

          Herregud så folk är oförmögna att tänka utanför lådan.

          De behöver inte alls innebära mindre tid med barnet än ett helt vanligt samboförhållande (där det för övrigt absolut inte innebär att båda föräldrarna spenderar lika mycket tid med barnet bara för att de är skrivna på samma adress).

            Sanningen är att det är få pappor som tillbringar lika mycket kvalitetstid med sina barn som de pappor som är separerade och har barnen hos sig varannan vecka.

        Jag tycker inte det är något konstigt att vara särbos, men när man har barn känns det konstigt. Älskar de varandra eller är de mer ”partners”. Tycker det är jätte konstigt. Men så länge det funkar för dem.

          Att älska varandra eller vara partners är inte ömsesidigt uteslutande?

            nej precis, man kan vara partners utan att älska varandra.. när man älskar varandra så pass mycket att man vill ha ett barn av ”kärlek” och inte för att man bara vill ha ett barn i världen brukar man oftast vilja leva tillsammans också.. men de kanske bara vill ha ett barn tillsammans .

              De lever tillsammans. De har bara valt att ha kvar sina separata boenden. Hur svårt är det egentligen att ta in?

                Men det framgår ju inte av texten..
                Att vara ”särbo” är ju att inte bo ihop…

                  Att vara särbo är inte att aldrig träffas heller.

                  Pojk eller flicka ?

                Men det framgår ju inte av texten..
                Att vara ”särbo” är ju att inte bo ihop..

        Ja vi får se, vi får se… ??
        En jävla skillnad på särbo med och utan en bebis

          Men so what om de upptäcker det då?

            Vad du verkar upprörd. Det kan väl hända att de upptäcker det. Eller så gör de inte det. Jag misstänker att en av dem redan vet hur det är ? sorry, men det är vad jag tror.

              Jag är absolut inte upprörd. Jag är mest trött på kärnfamiljsvurmare som antar en massa om andra människor utan att veta, bara för att de väljer att leva ickenormativt.

                Äsch, det går väl inte att utläsa att någon här är ”kärnfamiljsvurmare” av kommentarerna här. Det går att se saken på olika sätt, ett är att den nyblivna mamman är stark som inte är sambo med en man (pappan) utan klarar allt själv (vilket det i så fall också är. Det är ingen barnlek att vara själv med småbarn). Ett annat sätt är att det är ganska bekvämt att ha sin partner och barnet på en annan adress. Det är ju ganska krävande med bebisar. Jag tänker att sanningen ligger mitt emellan och tar för givet att de kommer att vistas mest på samma ställe. Det är faktiskt inte ett nederlag även om det väldigt mycket liknar en kärnfamilj.

                  Om man har en bebis och lider av sömnbrist och övrig utmattning har man gärna någon där en stor del av tiden… När diskussioner handlar om vem som sovit mest/minst är man inte så kaxig.

                  Säger bara att det är lätt att vara modern utan bebis.

                  Jag håller egentligen med. Skulle absolut kunna vara särbo med min man nu när barnen är större men pga ekonomiska skäl/lata skäl har vi inte gjort så.

          Av erfarenhet säger jag att är tonårsbarn inblandade så kan ju särbo-grejen vara underbar. Man kan till och med älska tonårsbarnen utan att önska bo med dem. Tonåringar brukar ha fullt upp utan att behöva anpassa sig efter förälders nya kärlek. Och är det en vettig förälder så är det ju nya kärleken som alltid kommer på andra plats ändå.

        Varför då? Så är jag uppvuxen! Min mamma
        och pappa var särbos från att jag var typ 8, snart har min yngsta syrra flyttat och då kanske de kommer köpa något tillsammans och flytta ihop säger dem. Men jag har vuxit upp med två föräldrar som älskar oss, som gjort allt för oss, aldrig bråkat om småsaker osv. Det är inte sånt som att ha två adresser som barn mår dåligt av.

          Jättestor skillnad på en åttaåring och en nyfödd. Jättejättestor skillnad.

            lol: Mina föräldrar gjorde likadant, var särbos i 20+ år. Sedan bestämde de sig för att bli sambos och efter bara ett år så tog deras relation slut för gott. Nu umgås de inte ens längre.

      Henrik har kattallergi.

        Undrar om han har bebisallergi och ifall det är därför han slipper sova i samma lgh som mamman och sonen.
        Känns inte som feminism att kvinnan ska behöva bo ensam med ett spädbarn medan mannen får sova ostört på andra sidan gatan.

          Vad säger att de inte sover ihop bara för att de har kvar sina egna boenden?

          Jag och min särbo kan sova ihop varenda natt i flera veckor. Vi bor på olika ställen och sover var för sig när vi behöver det, och sover ihop när vi behöver det.

          Jag tycker det känns feministiskt att göra precis så som man som kvinna vill göra 🙂

            Eller som han som man vill göra…

            Han har vuxna barn. Han är gammal (50+). Gamla orkar inte nattvaka med bebis. Win-win…för Schyffert.

              Haha vad har schyffert gjort dig egentligen?

                Pizza-ekonomi…

              Ja det var min tanke också ??

              Fast vaddå.. Hur många kvinnor tar inte vaknätter för att pappan ska upp och jobba morgonen efter ändå? Kom inte och påstå att ett förhållande och föräldraskap är jämställt (varken matning, blöjbyten eller nätter) bara för att föräldrarna bor ihop.

                Det är väl ändå inte jämförbart med att bo ensam med en nyfödd?
                Även om min man skulle upp och jobba nästa dag när jag ammade på nätterna så fanns han ju där, bytte blöjor efter amning, fixade frukost åt mig, var ett stöd helt enkelt.
                Att vara särbo låter bara som en väldigt bekväm lösning för en frånskild man med vuxna barn. Jag har svårt att tro att en ung kille utan tidigare barn hade valt bort att vara sambo med sin flickvän som just fött barn.

                  Men igen, vad säger att Henrik inte kommer att göra allt det och finnas där som stöd trots att de är skrivna på olika adresser? Och vad säger att de sover på olika ställen varenda natt?

                    Finnas som stöd = det är mamman som har det egentliga ansvaret?

                      ”Göra allt det och finnas som ett stöd” syftade på vad anonym 22.36 själv hävdade att pappan gör i ett samboförhållande men som tydligen inte kan göras i ett särboförhållande ?‍♀️ orkade inte räkna upp allt anonym tog upp. Men ja, hävdar du att det innebär att mamman har det egentliga ansvaret så gäller ju det även i samboförhållandet anonym pratar om. Point proven.

                      Nu tar jag och gör natt här. Sov gott!?

                  Min pappa och hans nya fru har varit sambo sen jag gick på högstadiet. Det var en bra lösning för båda hade barn och det är inte schysst att låta barn flytta in med nya ”syskon” de inte valt själva. Så deras lösning, vi träffades en vecka i månaden typ och föräldrarna även varje helg.

                  Tror särbo är en OPTIMAL lösning för par där ett eller båda redan har barn, väldigt stor lättnad för barnen att inte alltid behöva vara så anpassningsbara som tenderar att bli i dessa situationer.

                    Ja. Få saker gör mig så ledsen som när par med barn sedan innan promt måste bli sambos och sedan gnälla över hur barnen inte kan anpassa sig till den nya familjekonstellationen. Vad är det för fel med att vara särbos i ett sånt fall? Hur många vuxna skulle ha så lätt att anpassa sig om det helt plötsligt bestämdes att de skulle bo med nya människor de inte valt själva?

                    Ja, för riktiga syskon har man ju valt själv.. Nej gud va hemskt att dra in sina barn i en ny familj. Barnen är ju små bomullstussar som man ska leva sitt liv runt. Glömde det. Själv hade jag sagt till mina barn : Nu är det såhär, passar det inte kan ni gå ut o skaffa er egna jobb och egna boenden. Jag vet, jag är ett monster.

                      Säger du det även om dina barn är små? Skulle du själv acceptera om någon bestämde att du nu ska bo med fyra nya människor?

                      Ja, något av ett monster är du nog. Jag är 34 idag men har ännu inte riktigt förlåtit min mamma för de två samborelationer hon inledde under min uppväxt. Inte för att jag missunnar henne kärleken hon upplevde men att slita upp sina barn från deras vardag och kallt räkna med att de bara ska anpassa sig är bara själviskt.

                      Ja, det är du faktiskt.

                      Hahah åh nej vad hemskt.

                      Sjuåriga Olle får faktiskt ta jobb på fabriken om det ska bli mat och husrum för honom.

                Jo vi var ofta vakna båda två. När det skulle bäras eller göras välling var det maken som studsade upp. Han jobbade men då har man raster och kan tänka sig själv på ett helt annat sätt än om man är hemma med en nyfödd. Det var verkligen värdefullt.

                  Oj jag glömde lägga till #inteallasamboendeföräldrar

                    Förlåt, jag var otydlig. Jag håller fullständigt med dig om att det jag skrev inte är lika med jämställdhet. Det jag ville säga var att det kan vara lättare att leva i en ojämställd samborelation än ensam.

                      Och för en del är det lättare att leva ensam än i en ojämställd samborelation?‍♀️ vi utgår bara från våra egna erfarenheter

                      Ja så är det, och ibland är det bästa att avsluta en relation. Men det är ju precis det som är grejen. Det är också helt ok att leva tillsammans med den andra föräldern.

              Exakt. Win-win för honom… ?
              ”Du, jag måste sova hemma hos mig inatt pga blablablabla”.
              Bara en som varit utmattad småbarnsförälder förstår…❤️

                Kan ju vara skönt även för henne att få sova ut några nätter när han har barnet hos sig.

                  Ammar man ett spädbarn kan man inte bara sova en natt. Man vaknar med fruktansvärt ont i brösten och mjölk överallt. Även om det låter nice i teorin ?

                    Ammar hon då?

          Vem säger att han bestämt allt och att mamman inte skulle vara med på det? Du skriver ju som att Nour skulle vara något slags offer utan egen vilja.

            Jadu…mamman föder och ammar…vem är det som behöver stöd när bebisen är liten? Pappan?

            Knappast en uppoffring för pappan att vara särbo med nyfödd va?

              Du förstod inte min poäng. Nour kanske vill ha det så?

          Ni vet att särbos får sova över hos varann va? Mina föräldrar var särbos och mamma hade ju en låda och skåp och så hos pappa och vice versa.

            Jag tror ärligt talat att många just nu gör sig lite lustiga över att andra tänker att särbo per automatik medför att det är kvinnan som är frigjord. Det kan ju också vara tvärtom, mannen som har kakan och äter den. Jag tror egentligen att de kommer att dela på ansvaret oavsett var de har sin adress och sina tillhörigheter.

              Om man känner det minsta till Nour så tror jag inte hon har missat had båda dessa har för rättigheter samt skyldigheter i detta. Hon är inte dum 🙂

                Ja det tänker jag också!

          Han har haft 4 spädbarn förut.

          Han tål inte hennes katt som hon avgudar.

            Jag har slängt ut alla män, som inte gillat min katt, på gatan. Samtliga av männen förutsatte att jag skulle göra tvärtom. Som om männen trodde om sig själva att vara mer gulliga, lojala, kärleksfulla, bättre sängkamrater eller till mindre besvär eller ens billigare i drift än en KATT??!! Vissa har alltför höga tankar om sig själva.

      Jag och min särbo trivs bra med att bo isär ? jag i mitt lilla hus med katt på landet och han i hans lägenhet i stan och barn varannan vecka. Framtida bebis kommer få det bästa från båda världar och föräldrar som inte nöter på varandra och inte gnäller om disken. Älskar att vara själv (som ikväll) och älskar att leva ihop, som imorgon.

      Alla får ju göra som dom tycker passar deras liv bäst, men så länge vi har råd med två hushåll så kommer vi ha det såhär ?

        Det låter som en bra lösning när det bara finns särkullbarn, tänker jag.

        Jag tror din man är ett svin när du inte ser. Särbos banar väg för total frihet i allt vilket parrelationer inte handlar om. Ni är båda för egocentriska för att leva ihop ❤️ vackert.

          1. Alla män är svin.
          2. Kvinnor som bor ihop med män är de blindaste och mest förlåtande hönorna.
          3. Alla män besitter för stora egon.
          4. Män vill bo ihop med kvinnor eftersom de tjänar på det. Det gör inte kvinnor.

      Fett weird. Fattar inte hur det ska lösas.

        Huvudsaken är att de det berör förstår och är överens om hur det ska lösas.

          Haha javisst. Kommer inte ligga sömnlös precis. ?

        Då måste det vara många saker du inte kan klura ut lösningar på ty detta ”problem” är ganska simpelt.

          Naaw, försöker du sätta dit mig. Gullis.

      Skönt om man har en älskarinna…

        Det här måste var den längsta tråden någonsin.

    GRATTIS!! 🙂

    (Herregud vad jag känner mig gammal, har de redan varit ihop i 6 år???)

      De avslöjade dock inte det förrän de varit tillsammans typ 3-4år, så inte konstigt om det känns som att de varit tillsammans mindre än 6år.

    Men vad är det..pojke eller flicka? Namnen är ju passande på båda könen.

      Måste vi verkligen få reda på om barnet har en snopp eller en snippa?

        Jaa hur ska vi annars veta om vi ska göra rosa eller blå hjärtan?

          haha

        Nej vi ”måste” väl inte det, men man vill väl veta av nyfikenhet kanske?

          Det är en pojke ?

            Yes!

              Ännu ett pojkbarn som ska hjälpa till att förstöra världen för kvinnor och flickor. Suck.

          Ja visst är man nyfiken på om det är en snopp eller snippa där nere..

            Ja?

              Perverst om du är det..

                Haha men skärp dig, klart man vill veta om det är en pojke eller flicka. Wtf?

                  Varför vill man så gärna veta det? Jag själv frågar om kön när någon fått barn, men egentligen spelar det ju ingen roll för mig.

                  Sami är ett finskt pojknamn!

          Tänker att den enda gången det är intressant att veta vad någon har för kön mellan benen är om man ska ligga med den personen.

          Hoppas inte så är fallet här, men i detta kommentarsfält kan man ju aldrig riktigt veta…

            ?

        Nej inte behöver man veta om det är en kille eller tjej. Går lika bra med ”vad söt DET eller DEN är”

          HEN! Det heter hen.

      Spelar det någon roll?

      Tycker det låter som ett pojknamn

      Sami är ett typisk pojknamn vad jag vet

      Haha älskar alla förlegade människor i detta kommentarsfält. Man får inte leva utanför normen och vara särbos och man måste berätta kön (och vikt och längd gärna!!!!) för det bara GÖR man, osv osv ?

        Är man modern för man är annorlunda?

          Precis, och förlegad kvinnohatande bakåtsträvare för att man tycker att det underlättar att vara två med en nyfödd och undrar om Sami har en eller två x-kromosomer.

            Men att vara särbos innebär inte att mannen lämnar henne med allt ansvar och är fysiskt frånvarande dygnets alla timmar ?

              Men så bra, då kan jag sova gott inatt ? det är vad jag kallar jämställdhet! Pappa tittar in när det passar honom ?? för så kan det ju faktiskt också vara, eller hur!

                Ja visst kan det vara så. Kan vara på flera olika sätt. Jag skiter faktiskt i hur ofta han träffar barnet och hur ofta hon träffar barnet. Jag är rätt så övertygad om att de gör på det sätt de båda tycker funkar bäst för deras familj. Det gör vi väl alla, eller hur!?

                  Ja förlåt, jag retas. Det är dumt! Det är nog dags att gå och sova nu ?

                Eller mamma tittar in? Väldigt normativt av dig att anta att Nour ska ta mest ansvar ??

                  Japp, jag är nog lite pessimistisk där och tänker att det är mammorna som tar större ansvar. Eller är det att vara pessimist, det är ju också något väldigt bra man får vara med om, att vara med sina barn. Egentligen är det den föräldern som är mindre med sina barn som inte är jämställd ?

              Att vara sambos innebär att mannen lämnar henne med allt ansvar och är fysiskt frånvarande nästan alla av dygnets timmar.

            NEWSFLASH: Särbos får bo ihop när de vill så kanske att de kommer göra det i början. Eller så har de alltid en helt pigg och utvilad förälder varje dag.

            Herregud min kompis har barn med en karl hon inte sett sen förlossningen och hon säger alltid att det är på många vis enklare att vara ensam för man släpper alla konstiga nojor som nyfödda mammor får för man har helt enkelt inte tid. Man har inte tid för perfektion och överanalys helt enkelt. Hon är lugn, bäbisen är lugn. Och dessutom ingen tid att starta bråk över att ”men DU skulle ju handla på hemvägen, fa-aan *suck* aja då får väl jag gå ut och göra det nu då…”

              Ja jag tänker att det finns lika många lösningar som det finns bebisar. Det föds ju barn över hela världen hela tiden så det är klart att det här kommer att gå bra också. Måste man så går det, har en vän som blev änka och vi förstår inte hur hon trollar för att få ihop vardagen.

              Kul att det fungerar för din kompis och alla är olika, men den psykisk ohälsan är högre bland ensamstående nyblivna föräldrar än de som är två, så att det bara skulle vara att släppa nojor och ”krav på perfektion” för att bli lugn och må bra är helt enkelt inte sant. Din kompis hade antagligen mått bra och varit lugn om hon hade en partner också.

              Skriver det bara för att alla ni som kämpar med hur ni mår den där första tiden inte ska ha dåligt samvete över att ni inte bara väljer att må bra. Man kan inte bara välja.

              (Heja heja dock till alla som väljer att vara särbos, skaffa barn på egen hand osv, man anpassar efter sin egen situation och folk som fördömer det är trångsynta)

                Den psykiska ohälsan och risken för att utsättas för våld och sexuellt våld är skrämmande mycket större bland kvinnor som lever med män. Detsamma gäller för barn som lever ihop med män. Många nyblivna mödrar har full sjå att ta hand om den nyfödda ungen och mansbebisen som de har i släptåg, blir då bara extra besvär.

        Och är man åt andra hållet med sina åsikter är inte det heller bra. Kan vi inte bara sluta diskutera saker, för allas trevnad så slipper vi tjafs.

      Pojke

        Den lilla står det i Aftonbladet.

          Läser man kommentarena under bilden avslöjas det att det är en pojke ?

      Sami, uttalas ”Sämi” och är ett arabiskt namn. Har själv länge tänkt att min förstfödda son ska heta det men vill inte göra en ”Luna-Belle Lundell”. Åter till ritbordet…

        *arabiskt pojk-namn

        Jag trodde det va ett samiskt namn?

          Det ena utesluter verkligen inte det andra!

          Coolt att Sami är finsk/arabisk/samiskt ju. ?

          Min sambos namn uttalas ”Sammi” fast han stavas Sami. Så det kan variera. Han har finskt påbrå.

            Finska påbrån brukar uttala Sami, kort o enkelt.. mvh finnen

        Vanligt i Finland också

        Sami uttalas Sammi. Iaf finska varianten.
        Inte sAmi (som sAme).

          De Sami jag känner uttalas med korta bokstäver eller hur man nu förklarar haha. Sami ihop snabbt bara, inte saami, sammi elr samii ? jag bor i Finland

    Älskar hur nour berättar om hur de blev ett par (Citerar från aftonbladet):

    ”I podcasten ”Raw comedy” berättade Nour att hon kände Schyffert långt innan de blev tillsammans.

    – Jag har alltid tyckt om honom väldigt mycket och vi har alltid haft jävligt kul ihop. Men det var en kväll när jag plötsligt kände “Ja, nja, varför inte?”, sa hon i podden tidigare i år.”

    Det tillsammans med att de är särbos trots barnet gör att jag på något underligt sätt blir glad och återfår tron på kärlek?❤

      Så unik och spektakulär kärleksstory är det inte

        Nä det är ju just därför. Inget gullegull och puttenutt utan precis bara som det är. Ja, varför inte?!

          Fast återigen man ska aldrig tro på allt man läser, speciellt om det kommer från en komiker.

            Äsch, vad gör det om det är lite kryddat då? ??‍♀️ jag tyckte att det var fint jämfört med alla överdrivna gullkärlekshistorier som ska lindas in i hjärtan och bomull. Ingen skada skedd om hon lurat mig.

              Utan en rejäl dos krydda av lurendrejeri från båda parters håll, skulle inga heterorelationer skapas.

                Haha vem är du?? Och kan vi bli vänner?? ???

    Grattis. Kul att det finns några komiker som det går bra för. Det är ju rätt många i branschen som … har det lite svårt just nu.

      Nej? Däremot nån kvinna som hittade på saker om en komiker, hon har det lite svårt just nu. ??

        Jo?

        Varför har han inte gjort comeback i så fall? Omsättningen i hans bolag minskade från 3,2 miljoner för 2017 till bara 75 000 för 2018.

        Vilken kvinna syftar du på?

        Och du vet att hon hittade på??

          När något händer irl utan vittnen är det svårt att bevisa. Om någon påstår att något skett över internet så är det faktiskt ganska enkelt att få fram. Och eftersom detta faktiskt utretts, så ja, jag är beredd att säga att jag vet att hon hittade på.
          Eventuellt tog hon det på ett sätt, som enligt lag inte är ett brott och hade alltså fel i sitt anklagande.

            Just det ja. För det vet ju alla att alla män som anmäls för övergrepp online blir dömda. ?‍♀️

    Alltid haft svårt för både henne och honom

      Jag har alltid haft svårt för folk som med sin enda mening, när några fött barn, istället för att gratta eller hålla tyst, skriva ”Jag har alltid haft svårt för den och den”.
      Vad tillför det?

        Men gud vad känslig. Tror it e de bryr sig så varför gör du? Det var de personerna som togs upp i inlägget, hen kommenterar dem. Man måste inte gratta och gråta av lycka så fort en främling får barn (som miljoner miljoners innan dem fått).

          Men även om de inte bryr sig är det väl sjukt onödigt att skriva så? Inte en sån kultur jag vill ha varken på nätet eller IRL i alla fall.

    Varför censurerar du barns ansikten som föräldrarna själva lagt upp på sociala medier? Är inte det lite överdrivet? Hade föräldrarna inte lagt ut dem hade jag förstått men nu är det ju både mamman och pappa som lagt upp den.

      Eftersom det inte fungerar att bädda in bilderna direkt från Instagram här och att kontrollen på så vis fortfarande är uppladdarens så väljer jag att göra så.
      För tas en inbäddad bild ner av uppladdaren så försvinner den i inbäddningen också men inte om man publicerar en skärmdump. därför gör jag så…

      Tänk ett varv till så kanske du förstår.

        Så drygt. Varför inte svara på frågan istället? Eller bara vara tyst? Sådana som du är verkligen tråkiga här inne.

          Verkligen! Håller med.

    Bella bloggar om att hon kokat pasta och spelat minecraft med Gillis, men på screenshoten ser man att det är Gillis och Julia (systern) som spelar. Nästan så man tror att Julia bor hos Bella.

      Hon är väl nya teamet

    Vad är skillnaden med att vara särbos eller pojkvän & flickvän? (Ja eller flickvänx2, eller pojkvän x2 också såklart)

      Du kan väl bo ihop med din flickvän och även vara särbo med din flickvän? Däremot särbo och sambo talar om hur ni bor. Eller tänker jag helt galet..?

        Nej du tänker helt rätt. Pojkvän och flickvän kan man vara både som sambos och särbos.

      Vad svamlar du om??

    Oj har sverigehatarna fått bebis! Schyffert är ju 52år, jag hoppas att han orkar med föräldraransvaret vid den åldern! Jag har personligen väldigt svårt för det där särboparet, jag har träffat Henrik många ggr. En hycklare precis som Zoran och betner. Förresten var är Zoran?

      De verkar inte hata Sverige, bor t.o.m. här och skaffar barn här!

        Dom hatar etniska svenskar! Men landet Sverige duger åt dom tydligen. Jaså det var därför det varit så tyst om soran! Hoppla.

          Jasså? Jag verkar ha missat det. På vilket sätt hatar de etniska svenskar?

            De har problematiserat strukturella rasistiska strukturer i samhället som vita har nytta av, men som systematiskt arbetar mot icke-vita personer. Det kallas i folkmun att läsa nyheter, triangulära källor samt ha en analys. Men vissa förväxlar det med att de hatar svenskar. Lite lurigt där det ?

          Så Henrik hatar sig själv? Det gör många iofs, men oftast inte pga sin svenskhet.

      I olika våldt×ktsmål. Herrn är anklagad för rätt grova brott om jag har förstått det rätt. Varit tyst sen metoo.

        Nej, Soran blev aldrig åtalad eftersom det sedan de misstänkta våldtäkterna gått lång tid och ord stod mot ord. Åtalet nu är att han anmält minst en av anmälarna för förtal.

          Anklagad och åtalad är inte samma sak.

            Det har du rätt i, slarvigt läst av mig. Han var anklagad precis som du skriver.

              Så trist. Hade faktiskt större tankar om och förväntade mig bättre från Soran. Men han är ju bara en man med en sliskig mask mellan benen, han också.

                Ja.. inte ens de schysta männen är schysta.. blev faktiskt också väldigt besviken när det kom fram vad för en typ soran var

                  Slutsats. Det finns inga schyssta män. De bara låtsas detta, som allting annat fake.

                    ?ja..tyvärr..

          Var det inte någon händelse där han i ett videoklipp runkar till en tjejs Tinderbilder, ett klipp han sedan skickade till denna tjej utan att hon bett om det? Lite som rörlig dickpics.
          Men det kanske det inte blev något med, anmälan lades väl ner.

          Psykologyrket lär väl ge mer pengar i längden än som komiker.

    Grattis till Nour och Henrik 🙂

    OT: På tal om nå helt annat, läste att Bianca gjort fillers under ögonen också och inte bara läpparna. Jag är så delad i denna fråga, tycker att varje människa får göra vad de önskar med sin kropp men något skaver när en 24 årig ung person känner att de måste ta till sådant för att vara mer nöjda med sitt utseende och dessutom berättar det för sina unga följare. Även om det är bra att hon är ärlig om sina ingrepp så känner jag med dagens ungdom som växer upp i detta utseendefixerade samhälle (haha är själv 32 men tyckte inte det var på samma nivå för 8 år sen)

    Hur svårt är det att bara vara glad för deras skull egentligen? Värst vad folk var negativa här inne ikväll…

      Sånt som är utanför normen retar upp (det är därför det fortfarande ligger utanför normen). Lite konstigt att folk inte kan vara glada och lita på att Nour och Henrik inte bor ihop på heltid, men det kommer gå bra ändå 🙂

      Varför måste man va det? Är likgiltig inför detta, det rör ju inte mig. Allt ska vara gullepluttigt enligt vissa. Vad jag vet är det här en blogg där man får diskutera saker, inte bara gratulera främlingar. Lite mer intressant tycker jag.

        Om det inte rör dig då du är likgiltig så är det inte dig kommentaren syftar på. Eller vet du inte vad likgiltig innebär?

          Alltså känslomässigt likgiltig, men man kan ändå ha åsikter om fenomenet?

            Jag ts, ifrågasatte inte likgiltigheten utan de som är negativa. Är du inte negativ utan likgiltig så behöver du inte ta åt dig.

              Fast jag har svarat kritiskt, en del ser det som negativt. Tycker inte kommentarerna här är konstiga..

    Ar hon vegan? Hon ser nastan gra ut i ansiktet. Maste vara nagon extrem naringsbrist.

      Haha Nice try ?

      Du har aldrig fött barn va? Eller spytt dygnet runt i 40 veckor?

      Då skulle du senig efter min förlossning då jag förlorade flera liter blod, du hade förmodligen ställt samma fråga då.

    Stackars unge. Kul att alla jävla vuxna tycker att det är sååå skönt att bara vara förälder på halvtid, men tänk på barnen. Satt på fritids med ett 20-tal barn häromdagen och såg på nåt SVT Barnkanalen, en serie om att föräldrar skiljer sig. Alla barn började öppna upp hur de har mått av sina föräldrars separationer, av hur de måste tänka på att inte avslöja ditten eller datten när andra föräldern frågar om något för att inte såra osv. Själviskt är det enda det är. Och hur bra mår dagens barn och ungdom? Inte särkilt.

      Hur många barn mår bra av nya bonussyskon och plastmammor osv?

      schhh tyst… det här hör till de mer tabubelagda ämnen som moderna självförverkligande envist förnekar. Minsta lilla kritik och en mängd ”jag önskar mina föräldrar hade skilt sig när jag var liten” – personer självsäkert hävdar att de mycket hellre hade vuxit upp som skilsmässobarn.

      Samtidigt som den psykiska ohälsan bland barn och unga bara ökar och ökar…

        Exakt! Samma sak som föräldrar som envisas med att tro att barn behöver gå i förskola för att utvecklas normalt! ”De behöver kompisarna och pedagogiiiiiiken” nej samhället behöver föräldrarnas skattepengar!

          11:07: Men var skulle barnen vara annat än på förskola, när föräldrarna jobbar? Hos mor- och farföräldrar eller vad tänker du? För övrigt så är det klart att förskolan är bra för barn, på väldigt många sätt. Träffa kompisar, lära sig att umgås och leka i grupp, lära sig att ta hänsyn till andra, få pedagogisk undervisning, få näringsriktig kost osv. Dessutom finns alltid andra vuxna i barnens närhet att ty sig till, vilket är viktigt för att uppmärksamma de barn som tex misshandlas/våldtas av sina föräldrar.

        Jag håller med dig i sak. Men alla ville kanske inte skilja sig, det kanske finns de som blev lämnade? Som tycker att det är jordens undergång att inte få ha sitt barn jämt?

        Tror du inte att även de tycker att nyheter om att barn som bor växelvis mår bra är ganska skönt? När man inte kan göra något åt sin situation försöker man vara positiv, och göra det bästa. Men man kan inte laga en kärnfamilj om andra halvan dragit….

          Heterosexuella pars anledningar till att separera är lika många som paren själva. Men ofta handlar det förstås om att en av parterna super, knarkar, porrsurfar, slåss, våldtar, är otrogen, ojämställd, oekonomisk, frånvarande, lat, könsrasist, dominant, inte kan kompromissa, inte har känsla för barn osv. Ofta är det sånt som gör att kvinnor lämnar män. Medan män oftast lämnar pga vad de anser är för lite sex för dem eller för att de helt enkelt bara vill ha en yngre, nyare modell av kvinna att stoppa in masken i och visa upp för polarna.

          Idag är det väldigt vanligt att barn har separerade föräldrar. Det är inte lika tabubelagt, konstigt eller ovanligt med skilsmässa som tex på 70-80-talet. Barn som har fortsatt kontakt med båda föräldrarna mår inte sämre än barn som har föräldrar som fortfarande lever ihop. Barn som lever varannan vecka med bara sin pappa, har ofta fått bättre kontakt med honom och mer kvalitetstid, än vad de fick i kärnfamiljen. Men självklart uppstår separationsångest hos barn som hos alla andra människor, när en person som de tycker om och har levt med länge, tex flyttar eller dör. Det hade blivit samma separationsångest om de hade levt med mamma och mormor i hela sina liv och mormor plötsligt vill flytta eller dör.

    Alltså lisanna, sindys kompis, hur fan kan hon låta sin vad 5-6 åriga son vara vaken till 11 på natten en normal vardag? Inte först gången heller

      Slapphänt?

      Det fick jag också och det blev människa av mig.

        Ja det är klart… man dör ju inte av att vara vaken länge på kvällen. Men en 5 åring ska sova 10 h per natt. Men individuella avvikelser givetvis. Det finns ju anledning till dom rekommendationerna. Du hade med störta sannolikheten haft större livskvalité vid 5 om du fått sova mer.

        Sådant är inte upp till dig att avgöra utan till omgivning haha

    Varför bryr så många sig om hur de väljer att bo? Obegripligt.

      För att det sticker ut ifrån mönstret och med barn i bilden är det rätt orimligt och bara konstigt.

      Låt det få tyckas och har du problem med det – logga ut 🙂

        Logga ut från vad?

    Åå vad fint hon sätter ord på hur det kan kännas att få barn. Precis så kände jag också när jag fick min första, ett fack i hjärtat som bara öppnades. Ett fack som jag inte visste fanns eller ens kunde föreställa mig. Och att detta facket är så stort att det innebär att jag utan att tveka skulle dö för denna lilla människa utan att blinka. Obegriplig kärlek.

    Stackars barn. Bara för att man ”kan” sätta barn till värden varför ska man det när man är snart 50. Jobbigt för barnen inför vänner etc. Man kan ju bli mobbad för mindre.

      Med ditt resonemang borde inte fula människor skaffa barn då, för barnen kan ju bli mobbade för sin stora näsa eller röda hår sedan. Lägg ner!

        Nej lägger inte ner den åsikten.
        Gamla föräldrar hänger inte med lika länge och det är pinsamt med en grå gubbe till pappa. Det andra är mer en tolkningsfråga om vad som är fult. Men 60 är gammalt för barn. Stenåldern typ haha

          Min sambo började bli gråhårig när han var 23, nu är han 29 och helgrå. Bäst att vi aldrig skaffar barn om det är så pinsamt med en gråhårig pappa.

            Hår kan man färga, ålder inte lika enkel att kamouflera. Men nej skaffa inte barn.

              Okej. Jag talar om för honom att vi avstyr planerna på att bilda familj. Tack för att du stoppade oss (eller ja.. honom. Jag kan ju hitta någon annan med mer livliga pigment i håret.)

                Gå i frid <3

      Lägg till att det skiljer sig 17 och 20 år mellan ungen och hans bröder (som, till skillnad från honom, har assvenniga namn) och att mor och far är särbos. Stackars barn kommer bli utböling i sin egen familj.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.