Kenza lovar bemöta Dubai-kritiken

Hej bloggen! Vi njuter för fullt av vår första familjesemester utomlands. Första dagarna var det aktiviteter (för mitt instagram-samarbete med en resebyrå – ja jag har sett kritiken och kommer kommentera det) //Kenza

Kenza förlänger sin semester i Dubai efter att hennes spons-resa tagit slut, men lovar samtidigt att bemöta kritiken som strömmat in sedan hon och Alexandra Bring gick ut med att resan till det minst sagt kontroversiella resmålet var ett samarbete.
Alexandra har så vitt jag sett varken kommenterat eller på andra vis bemött kritiken, och inte heller har hon lugnat följarna med att ett bemötande kommer.

Efter att Amnesty Norge kritiserat de båda influencerna så har även finska Yle (Finlands motsvarighet till SVT) uppmärksammat samarbetet.
Tyvärr kan jag inte finska utan fick Instagraminlägget skickat till mig från en läsare.
Om något kan översätta vad som står så får ni jättegärna göra det här i kommentarsfältet.

Om en folkvald politiker exempelvis gjort någonting sådant här så hade jag tyckt att ju mer kritik, desto bättre och här är varför:
En folkvald politiker har rådgivare och blir mediatränade att tänka efter både en och två gånger innan de fattar beslut (inte alla gör detta dock ) och kan ha svårare att komma undan med att skylla på tanklöshet eller liknande.

Kenza och Alexandra har agenter på sina nätverk men jag tvivlar på att de skulle ifrågasätta ett samarbete som detta då de tjänar pengar varje gång influencern gör ett.
Jag är hyfsat säker på att Kenza eller Alexandra inte satt och diskuterade Dubai och den rådande situationen där för att sedan besluta sig för att åka, trots all denna vetskap.

Så var går gränsen för att komma undan dåliga beslut genom att skylla på tanklöshet och när/var går tanklösheten över till gammal hederlig ignorans?

Hur tror ni Kenzas bemötande kommer låta och vad kommer hennes ursäkt/förklaring till samarbetet vara?
Den här?

313 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Nåja, låt oss se vad experterna i kommentarsfältet säger:

   Hon semestrar i ett land och promotar det när hennes kollegor (bloggare m.m) som bor där fängslas på grund av vad de skriver på nätet. De har ingen yttrandefrihet, det som vi har och definierar vår demokrati.

    Och bättre att åka till ett kristet land där risken att man sponsrar terrorn är minimal.

     Kristna länder är knappast bra enbart för att de är kristna. Ta Polen som exempel, eller Ungern eller Ryssland. Har du koll på statusen i dessa länder? Du sponsrar nazism, rasism, hat mot homosexuella och annat skit om du åker dit.

     Eller de länder i Sydamerika där kvinnor blir fängslade för att de blivit våldtagna och gravida.

     Kristna länder har mycket att stå till svars för de också.

      Verkligen! Bättre att skriva om vad som hände för 75 eller 100 år sedan. Istället för att kritiskt granska ett av världens rikaste länder med enorm makt.

      Så visst ska vi kritisera Polen.(det är en annan diskussion). Men Förenade Arabemiraten har mycket mycket makt, inflytande o pengar.
      Sådana ska granskas.

       Var får du 75-100 år sen från? Polen och Ungern är nazistiska stater NU.

        Vad har nazister, i Polen, med islamisters förtryck i Mellanöstern att göra???? Är du dum?

         Ingenting, det har väl ingen påstått? Men det är ett kristet land där man riskerar att sponsra terror.

         PS. Det är du som framstår som dum när du skriver så. Skriv mindre aggressivt om du vill framstå som smart och påläst. Ett tips i alla välmening ?

          Tack för tipset. Kan tycka att det är lite aggressivt att skriva att Polen o Ungern är Nazistiska stater NU.

          De är alltså enpartistater där nazism är den enda rådande ideologin.

          Dumheten är du ?,

        Skitsnack.

        HAHAHAHAHA!

        Jävla skitprat! Jag har varit i nämnda länder och det finns absolut inga nazister eller rasister. Ej heller hat mot homosexuella. Däremot är det länder som tänker på sina egna invånare i 1a hand. Vad tycker du om islam? Som ni vänster människor dyrkar! Man hänger bögar från lyftkranar på söndagar. Jag häpnar över vissa hbtq människor, så naiva och blinda.

         Ja, Ryssland har ju en mycket bättre HBTQ-politik…

        Å herregud vad indoktrinerad du är. Nazistiska stater? Inte ens EXPO-galningarna skulle väl kunna påstå något sådant?

      Vet du att det polska partiet PIS vann genom en demokratiskt röstning? Om du inte har koll på polsk politik så borde du inte yttra dig om den. Varför befolkningen i Polen röstar som de gör är en lång historia. Och kan du inget om polsk politik (förutom de du läser i svensk media så borde du inte säga ngt). Jag är ingen PIS-anhängare men jag har lite mer koll än det som skrivs i svensk media.

      Så akta dig för att säga att 45% av Polens röstberättigade är nazister. Polen har haft nog av nazism och kommunism.

      Läs på om Polens historia så kommer du att förstå.

       Tänker du på att det enda land som haft namn som ”Sverige” ”Svenskarna” med i sin nationalsång är Polen? Eller … 😉

      Fast det pågår ju inte nu. Du kan ju inte skydda det som pågår nu med saker som hänt i historien. Bättre att lära sig av gammal skit å försöka få det så bra som möjligt. Islam ligger väldigt långt bak å de har en vidrig kvinnosyn. Förhoppningsvis kommer det försvinna med tiden men då ska man ju absolut inte acceptera förtrycket utan ifrågasätta det

      Du har fan ingen koll på polen överhuvetaget!!!! Kolla din fakta först tack

     Så svart och vitt är det inte.

    Bara för att någon annan också bloggar så är de inte kollegor.

    Är det ’kollegor’ i Dubai som tex Schulmans som riskerar fängelse?

   Åker till Dubai för fjärde gången på lördag, längtar! ?

    En liten del av mig önskar att du hamnat i fängelset där, så får du se hur roligt det är med diktaturer.

     Vilken idiotisk kommentar. Hon åker ju dit med sina pengar, hon gör inte reklam för det som kenza.

      Din kommentar är idiotisk, och det är idiotiskt av anonym 09.47 att åka till Dubai.

    Ignorance is bliss! ?

    Till alla som ska till Förenade arabemiraten:

    Lyssna gärna på Kaliber och avsnitten Nyförlöst och fängslad. Därefter får ni gärna googla och läsa om vilket genomslag (eller brist på genomslag) som de mänskliga rättigheterna har i den regionen. Hoppas ni tänker på det när ni åker till regionen! Hoppas verkligen att ni får det trevligt, medan exempelvis nyförlösta mammor sitter i fängelse för att de hade sex innan äktenskap (ibland pga av att de blivit våldtagna)! Happy Holiday!

    Dubai och Saudi är bara no way in h*ll.

    Ett tips är att du läser på kring landet först. Hur de behandlar människor. Men för dig handlar väl allt om bad och vit sand?

    Jag förstår verkligen inte, alla föraktar Saudiarabien för att det är en hemsk, brutal, oljerik teokrati som exporterar terrorism. Är det för att de inte försöker påskina något de inte är, att de inte låtsas vara något annat? För Dubai, å andra sidan, marknadsför sig som ett slags Las Vegas vid Persiska viken där allt är större, bättre, högre, glittrigare. Som en hel stad var designad av Donald Trump. Ändå är Dubai inte alls bättre än Saudiarabien på något sätt.

    För gå inte på att Dubai är den moderna delen av Mellanöstern som vill engagera sig i världen. Det är säkert bortglömt sedan länge nu, men vi bör alla ha i åtanke att den norska designern Marte som blev våldtagen under en affärsresa till Dubai själv fick 18 månaders fängelse för att ha haft utomäktenskaplig sex och för att ha konsumerat alkohol när hon försökte anmäla sin förövare.

    Jag kämpar verkligen för att förstå mentaliteten ”Destination Dubai”. Varför skulle man semestra i ett land som låser upp våldtäktsoffer när landet tror att ingen ser? Varför, för den delen, skulle man semestra på en plats som fängslade en man för att ha en bit cannabis på skosulan så liten att den är osynlig för blotta ögat? Varför skulle man semestra i ett land som fängslade en man för att ha vallmofrön från en bröd på sina kläder?

    Dubai ser ut att vara ett fantastiskt alternativ till Spanien eller Grekland, tills man tittar på de hundratals omänskliga, hårda rättslagar i landet, om du har någon analysförmåga alls inser man varför de flesta europeiska rättssystem faktiskt är väldigt bra.
    Mitt största problem med detta är att Dubai vill ha det på båda sätten. Antingen är du en lekplats för turister eller så är du en djupt konservativ islamisk stat. Jag är ledsen, men du kan inte vara Ibiza och Saudiarabien på samma gång.

    Men det finns också så många andra skäl till att ha samma syn på Dubai som Saudiarabien. Faktum är att jag tycker att det är ganska enkelt att förkasta platsen även om det juridiskt sett skulle vara lika liberalt som Amsterdam.

    Till att börja med har det ett hemskt klimat. Det är fruktansvärt varmt och fuktigt under nio månader av året. Det har nästan noll verklig kultur såvida du inte räknar det unika ”Sharia Shopping”. Det är en miljökatastrof likt Tjernobyl fylld med SUVar och luftkonditionering. Och det har några av de värsta exklusiva arkitekturen i världen. Större, bättre, högre, glittrigare, som en hel stad vore designad av Donald Trump.

    Naturligtvis bygger inte all denna arkitektur sig själv. Så de använder gästarbetare från platser som Pakistan och Nepal som de behandlar som engångsvaror. Vi har högre än 97% läskunnighet i Sverige så det kan inte ha undgått någon att läsa om att Dubais befolkning inte bryr sig ett skvatt om dessa människor lever eller dör. De kvinnliga gästarbetare blir hushållerskor, vilket innebär betydligt mindre chans att dö av värmeslag och mycket större chans att bli fysiskt eller sexuellt utnyttjade av din arbetsgivare. Dubai!

    När man läser om villkoren för gästarbetare i Förenade Arabemiraten påminner det verkligen om Amerikas slavhandel. Eller nej, det bara inte påminner om det, det är en exakt kopia! Något som Sverige förstod måste förbjudas redan år 1335!!
    Vi vet alla hur Amerikas slavhandel såg ut. Kan någon med handen på hjärtat säga att de hade semestrat i den regionen idag om det hade sett likadant ut idag. Hade vi stått tysta vid sidan om och bara tittat på, eller hade vi försökt med alla medel möjliga att stoppa det?

    Jag ser ingen annan slutsats att detta innebär att Dubai är som ett smörgåsbord för det föraktliga. Ett rättssystem som fängslar våldtäktsoffer. Modernt slaveri. Avskyvärd dålig smak. En fullständig förakt för miljön. En hemsk sammansmältning av hyperkapitalismen. Och jag förstår verkligen inte alls de som inte ser igenom den glittriga reklamen, speciellt inte när den geggiga kletiga verkligheten egentligen finns fullt synlig för alla.

   Haha klockrent!

   Men snälla hon är fortfarande inte den enda som gör reklam för Dubai.. kära TV4 då som sänder reklam hela tiden med resor till Dubai.
   Då ska väl de få ta emot samma kritik?

    Nu menar du väl annonser i reklampauser? Det är lite skillnad…

     Varför? Reklam som reklam.

      Nej, verkligen inte reklam som reklam!
      Det finns reklam, och så finns det _reklam_

      hälsningar från en som jobbar i reklambranchen

     Ja exakt varför är det liiiite skillnad?? De tar ju ställning i frågan.

      Otydligt svar! Menade att TV4 väljer ju att ta ställning när de väljer att sända reklam med flygresor till Dubai. Klart att det gäller dem också.
      Varför är det lite skillnad?

     De måste väl ta ställning till annonsörer precis som alla andra???? Så För tv kanalerna är det skillnad? Hur menar du nu?

     80% av Sveriges befolkning tittar på TV varje vecka och TV4 skriver tex att som annonsör hos TV4 associeras ditt varumärke som förstklassigt innehåll…
     hur kommer det sig att de då gör reklam för Dubai? Läs nedan…
     Det är väl Bonnier som sköter TV4 marknadsföring? Tycker det vore intressant att denna vinkel tas upp också isåfall..

     ”Tack vare den digitala utvecklingen tittar vi på tv och rörlig bild som aldrig förr – via tv:n, datorn, surfplattan och mobilen. Som annonsör hos TV4 ger det dig möjlighet att snabbt nå ut till en bred och engagerad publik samtidigt som ditt varumärke associeras med förstklassigt innehåll.

     Närmare bestämt tittar i genomsnitt drygt 80 procent av Sveriges befolkning på tv varje vecka, vilket gör att du vid annonsering i tv ökar kännedomen om ditt varumärke betydligt. En stor fördel med tv och rörlig bild gentemot andra medier är även att det triggar igång fler sinnen och skapar mer engagemang än vad exempelvis en annons i en tidning gör.”

      Skillnaden i tv-reklam och att ha en ambassadör som väldigt diskret och manipulativt säljer dina prylar/tjänster är väldigt stort.
      Det finns en anledning till varför Jordans är en av Nikes mest köpta modeller. Det finns också en anledning till varför de kallas för enbart ”jordans” inte ”nikes”, inte ”Nike Air Jordan 1”, utan bara ”Jordans”.
      Du använder tv-reklam som varumärkeskännedom, men det är märkesambassadörer som verkligen får oss konsumenter att vilja köpa varan. Det är på det sättet varumärket verkligen connectar med konsumeterna.
      Som i det här fallet, Kenzas följare. Omedvetet (eller mer och mindre medvetet) vill alla följare vara som henne, det ligger i människans natur och ryggrad att behöva ha ett sammanhang i en grupp (peers om man så vill kalla), vi behöver känna oss delaktiga i något större än oss själva. Och det innebär att vi vill vara så lika de vi ser upp till som möjligt.
      Det man omedvetet blir intryckt av varumärkesambassadörer är ”köp det här och bli mer lik mig”. Det triggar vår aphjärna på en helt annan nivå än vad all tv-reklam i världen gör (om det inte är en tv-reklam med en ambassadör dvs, t.ex. Zara Larsson för H&M, Zlatan för Samsung.)

      Med det sagt så säger jag inte att det är rätt av tv4 att göra reklam för vad som helst. Jag säger bara att det är en skillnad på tv-reklam och reklam från en influencer. En influencer har dessutom en mycket bättre plattform där följarna direkt kan ge kritik, åsikter och hejarop, men också läsa varandras åsikter. Det har inte tv4 direkt. Är det ens någon här som vet vem man ska kontakta hos tv4 i ett sådant här ärende? Och om denne blir kontaktad är det i det dolda så ingen här vet egentligen ingenting om hur mycket (eller lite) kritik tv4 får för att visa Dubaireklam. De kanske faktiskt är så att de får rätt mycket kritik, bara att vi inte vet om det eftersom den kritiken inte finns tillgänglig för alla.

       Ja jag håller med dig på många punkter men bara för att just influensers får oss att köpa just en viss vara eller vilja vara som dem, så betyder det inte att tv kanalerna slipper ta ställning till vad för reklam de sänder.
       De normaliserar olika varor och tjänster då vi ser det ofta.

       Klart influensers påverkar de flesta mer. Därför satsas det fortfarande så mkt på dem.
       Men håller med att vi vet ju inte hur mkt kritik en tv kanal får egentligen.

        Jag tror inte att du läste hela mitt inlägg. Jag skrev också att det inte betyder att tv kanalerna slipper ta ställning till sin reklam. Jag använde inte exakt de orden, men innebörden var definitivt densamma.
        Så vad är det egentligen du opponerar dig mot? Vad är det för punkter du inte håller med om?

    Så bara för den sakens skull så ska man själv vara lika dum? Om du gör ngt dumt ska jag försvara min dumhet med att du gjorde samma sak?

     Nä självklart inte. Tycker kenza gör fel också. Men tycker inte hon förtjänar all skit just hon får utan då måste man se det större perspektivet.

    Den som gör mest reklam eller den som är synligast är väl viktigast att ge feedback först, eller?

    Mät du ut exakt hur mycket genomslag de andra har, så kan du vara med och kritisera dem därefter, blir det bra, eller bara bättre? Eller kräver du att alla andra ska göra jobbet åt dig?

     Jag tycker TV4 är större än Kenza ja.

    Skillnaden i tv-reklam och att ha en ambassadör som väldigt diskret och manipulativt säljer dina prylar/tjänster är väldigt stort.
    Det finns en anledning till varför Jordans är en av Nikes mest köpta modeller. Det finns också en anledning till varför de kallas för enbart ”jordans” inte ”nikes”, inte ”Nike Air Jordan 1”, utan bara ”Jordans”.
    Du använder tv-reklam som varumärkeskännedom, men det är märkesambassadörer som verkligen får oss konsumenter att vilja köpa varan. Det är på det sättet varumärket verkligen connectar med konsumeterna.
    Som i det här fallet, Kenzas följare. Omedvetet (eller mer och mindre medvetet) vill alla följare vara som henne, det ligger i människans natur och ryggrad att behöva ha ett sammanhang i en grupp (peers om man så vill kalla), vi behöver känna oss delaktiga i något större än oss själva. Och det innebär att vi vill vara så lika de vi ser upp till som möjligt.
    Det man omedvetet blir intryckt av varumärkesambassadörer är ”köp det här och bli mer lik mig”. Det triggar vår aphjärna på en helt annan nivå än vad all tv-reklam i världen gör (om det inte är en tv-reklam med en ambassadör dvs, t.ex. Zara Larsson för H&M, Zlatan för Samsung.)

    Med det sagt så säger jag inte att det är rätt av tv4 att göra reklam för vad som helst. Jag säger bara att det är en skillnad på tv-reklam och reklam från en influencer. En influencer har dessutom en mycket bättre plattform där följarna direkt kan ge kritik, åsikter och hejarop, men också läsa varandras åsikter. Det har inte tv4 direkt. Är det ens någon här som vet vem man ska kontakta hos tv4 i ett sådant här ärende? Och om denne blir kontaktad är det i det dolda så ingen här vet egentligen ingenting om hur mycket (eller lite) kritik tv4 får för att visa Dubaireklam. De kanske faktiskt är så att de får rätt mycket kritik, bara att vi inte vet om det eftersom den kritiken inte finns tillgänglig för alla.

  Det spelar ingen roll att de inte satt och diskuterade situationen i Dubai. Kenza har nära 2M följare på instagram och självklart måste de båda fatta att det är er riktigt jävla lågvattenmärke att åka iväg på en sponsrad resa till skitlandet Dubai.
  Men allt för pengar är det väl, antar jag.

   Öppen fråga, ej retorisk: finns det något land som folk ”kan” resa till som inte är ett skitland på något sätt?

    Det finns väldigt många länder som inte behandlar gästarbetare som slavar och ser kvinnor som en mans egendom

     Men de flesta länder (även länder i västvärlden) har en del skitpolitik som skadar folk. UAE är inget land jag nånsin skulle vilja resa till då deras politik är hemsk men jag undrar var folk drar gränsen för sponsrade utlandsresor.

      Det är väl upp till var och en att bedöma. Man sätter sin egen standard, blir man ifrågasatt så svarar man på kritiken, eller stoppar huvudet i sanden, det gör man ju som man vill. Inget land är perfekt, men alla länder är verkligen inte lika dåliga.

       Återigen: jag skriver inte att alla länder är lika dåliga. Jag undrar var folk drar gränsen. Din kommentar var ett icke-svar.

        Du ställer frågan var ”folk” drar gränsen. Jag svarar ”Det är upp till var och en”, alla har inte samma gräns. Enligt Kenza är reklam för dubai helt ok, enligt någon annan är det inte ok. Jag hade inte gjort reklam för Dubai, inte heller för Turkiet eller Kina.

     Vi är på god väg åt samma håll…
     Ca 70 miljarder förlorar staten varje år på vårt parallellsamhälle med utländska låglönearbetare som jobbar svart och utan försäkringar. En del får jobba dygnet runt, en del får knappt lön och del blir helt utan lön. För att inte tala om deras boendesituation i husvagnsläger, stall, källare eller överfulla och fuktskadade baracker.

     Så nog finns problemet med gästarbetande slavar här också!

      Med skillnaden att här försöker man faktiskt göra något åt det

      Du ser inte att det är en extrem skillnad på dessa två jämförelser? Medan vår stat sätter in hur mycket resurser som helst på att motarbeta detta så tar UAE och gör precis tvärtom och tar till och med och uppmuntrar till detta.

      Din whataboutism funkar inte här. Var god och försök igen med andra argument till varför en semester i Dubai är rättfärdigat. Du behöver en hel drös med bra för att väga upp argumenten som talar till din nackdel.

       Jag behöver ingenting alls. Och absolut ingen drös argument.

       Jag njuter av att kunna semestra i Dubai precis som jag njuter av att kunna flyga till en mängd andra varma och soliga destinationer, äta en massa kött och åka bil precis hur mycket som helst. Allt detta är fullt lagligt och jag behöver inte stå till svars inför dig eller någon annan.

       Älskar att jag är fri leva precis som jag vill! ✌?

        Om du delger oss din åsikt på ett öppet kommentarsfält så behöver du vara beredd att bli ifrågasatt. Det är absolut fullt lagligt, men du måste förstå att andra har ett annat moraliskt kompass än vad du har. Och dessa kommer att vilja att du faktiskt står till svars för dina handlingar och tvivelaktiga val.
        Om du sedan inte vill svara på detta så tycker i alla fall jag (och jag antar att jag inte är speciellt ensam om det) att det är väldigt besynnerligt att du från första början väljer att kommentera.

        Visst är det härligt att leva fritt och få göra nästan precis vad man vill? Ta in den känslan extra mycket när du semestrar och kommer i kontakt med kulturer som inte uppmuntrar till samma standard med väldigt mycket folk som definitivt inte lever med samma känsla.

        Vidriga parasit.

         Parasit? Snarare tvärtom ?
         Lägger stora summor på allt, inkl skatt och avgifter.

         Fick leverans från ett viltslakteri i fredags. Kronhjort, rådjur + lite vildsvinskött.
         370 kr/kilot. Så jag betalar en slant för att njuta!

     Som USA tex. De har illegala invandrare istället för gästarbetare som har inga rättigheter alls.

      Igen, det är en extrem skillnad på dessa två jämförelser. Medan USA stat sätter in oändligt mycket resurser på att motarbeta illegala invandrare (någonsin hört talas om ICE?) så tar UAE och gör precis tvärtom och går så långt så att de själva importerar illegala invandrare.

       Usas ekonomi är beroende av den billiga arbetskraft som illegala invandrare utför. Därför går arbetsgivare som utnyttjar dom fria utan konsekvenser, medan Illegala invandrare kastas ut med huvudet före. Man gör ingenting för att stävja detta system, däremot vidmakthåller ICE och hot om deportation arbetarens maktlösa rättslöshet.

       Precis. Man motarbetat den illegala arbetaren, inte systemet. Det gör bara arbetaren ännu mera rättslös. Vad är bra med det, menar du?

    Ja, man kan stanna hemma i Sverige och hitta på något här. Många som åker till utlandet håller sig mest runt hotellet och stranden och ser inte mycket av landet och kulturen, och det är så anpassat för turister med alla bekvämligheter.

    Vill man vara trovärdig skulle man bo bland folket i landet så man på riktigt får känna på hur dom lever…nej det ska så klart vara lyxigt och helst gratis om man är Influenser…

    Även vanliga resenärer i Sverige som åker utomlands håller sig runt sitt hotell och stranden, och frågar man hur det var svarar dom med att stranden och bassängen var fin och att maten var samma som hemma.

    Varför reser man då bort om man ändå kan göra det här hemma på rätt säsong.

     För mig är det värmen och att komma bort från mörkret. Jag älskar att bada men kan aldrig göra det i Sverige, så vartannat år lyxar jag till det och åker till Spanien. Jag åker absolut inte för att ta del av andra kulturer, att motivera sitt resande med det är bara bullshit.

      Varför kan du inte bada i Sverige?

       För att det är sommar en dag om året. Och har man otur den dagen så ligger vinden fel och det är nollgradigt i vattnet trots juli

        Jag har badat i Sverige de senaste åren, denna sommaren säkert 15 gånger när det var väldigt varmt, och förra sommaren hade vi värmebölja med över 30 grader i flera månader. Vart var du då?
        Det är bara bortförklaringar att man måste belasta miljön med att resa bort och sola och bada.

         Det beror var i Sverige en befinner sig också, glöm inte det 🙂

          Fast det är varmt nog att bada i Sverige varje sommar, om man inte bor längst upp i fjällen.
          Och ingen jobbar dygnet runt!

          Sen gäller det att pricka in det fina vädret med sin ledighet. Inte så lätt alltid och inte så roligt när hela semestern regnar bort för att sen bli sol när man börjar jobba igen.

           Har du ens varit i Sverige de senaste somrarna? Har vi ens varit på samma planet? För jag har varit här hemma och de senaste somrarna har det varit så varmt och torrt att det varit totalt eldningsförbud tre månader i streck, skogsbränder har härjat, folk har dött av värmeslag osv.

         Men wooooow vad duktig du är då!! Guds gåva till mänskligheten!

          Tack, jag vet?

          Vi måste verkligen genast sluta upp att acceptera kommentarer som dessa.
          I dag ser jag att man verkligen inte kan göra något rätt alls. Vad man än gör har man ändan bak och det är alltid någon som ska bita i den.
          Flyger man till ett ställe för att semestra blir man skammad och ifrågasatt för det. När man berättar vad man gör för miljön/samhället/etc, så blir man ifrågasatt för det och frågor som ”du tänker säkert inte på att göra det här och det här och det här, så varför göra något alls?” kommer alltid, alltid upp. Och om man gör väldigt mycket så kommer det alltid en extremt syrlig kommentar i stil med ”åh vad duttiiiii du är!” eller som det här fallet ”Men wooooow vad duktig du är då!! Guds gåva till mänskligheten!”

          Varför är det såhär och hur länge ska vi acceptera att det fortgår?

         Jag skojade, jag badar också en hel del men du måste väl förstå skillnaden på att bada i Sverige och i Spanien? 🙂

         30 grader i flera månader?? Grattis till dig som befann dig där. Själv jobbar jag skift och är på olika ställen i Sverige under min semester så jag är också helt inne på att jag ”måste” resa utomlands för att riktigt kunna njuta av sol och bad.

          Det behöver kanske inte vara 30 grader varje dag, det kanske räcker med 25-29 också??

           Jag bor i Stockholm och det var totalt 9 dagar under sommaren som mätte över 27 grader. Det är fan inget att hänga i granen. För många av oss är inte 25 grader ”värmebölja”, utan en vanlig vårtemperatur i många länder. Sen är det sällan man lyckas prick in ledighet + toppdagar i Sverige och glöm inte att dessa dagar ofta följs av två veckor av 18 grader och regn.
           Fortsätt du att bada i Sverige och sluta ifrågasätta folks val så fortsätter majoriteten av svenska folket att få lite sol utomlands.

           2018 var det 18 dagar över 30° i Stockholm, och flera till med kring 25-27°.
           Men om alla tänker som du så blir nog sol och bad ditt minsta problem med tiden.

        Eller så jobbar man ?

      finns det bara sol och bad i Dubai?

       Nejdå, massor av shoppingmalls och bra restauranger också. Många bra gym om man gillar att träna. Den stora mosken i AbuDhabi är värt ett besök, speciellt vid solnedgång. Ökensafari är jättekul! Finns massor att göra, tyvärr är Dirhamen dyr så inte så ekonomiskt fördelaktigt för svenskar just nu

    ”Skitland” är väl en definitionsfråga. Här handlar det om respekt för mänskliga rättigheter eller inte. Det finns bra många länder som är bättre än Förenade Arabmeriterna i det avseendet.

     Min fråga är inte vilka länder som är bättre än UAE. Det vore en tacksam jämförelse då UAE har genomrutten politik. Min fråga gäller gränsdragningen. Vilken skitpolitik är okej för att folk inte ska kritisera sponsrade resor till det landet?

      Man får alltid kritisera sponsrade resor, det finns ingen gräns. Vilken skitpolitik som är värd att kritisera är upp till var och en att avgöra.

      Jag skulle säga att din fråga om gränsdragningen inte går att svara på. Folk kommer alltid ha olika åsikter kring vilka länder som är ”okej” att besöka och det kommer alltid finnas saker att kritisera.

     De flesta länder därnere är skitländer. Läs lite statistik, vet jag?
     Oavsett vilket ”quality of life index” du läser så ska du inte va där. För att må bra.

    Shetland?

    Länder som majoriteten inte hade höjt ögonbrynen över, om någon valde att göra en samarbetsresa dit:

    Italien
    Spanien
    Norge
    Tyskland
    Frankrike
    Schweiz
    Norge
    Finland
    Danmark
    Grönland
    Österrike
    USA
    Kanada
    Japan
    Estland
    Litauen
    Lettland
    Maldiverna
    Hawaii
    Mauritius

    Länder som hade stött på kritik:
    Ungern
    Kina
    Alla länder i Mellanöstern – med undantag för Libanon, typ
    Turkiet
    Troligtvis hela Sydamerika
    Polen
    Ryssland
    Alla länder i Afrika
    Indien

    Tvivelaktiga samarbetsdestinationer:
    Hela asien

     Har alltid velat åka till landet Hawaii <3

     På Grönland slaktar man valar, och i Japan slaktar man delfiner. På väldigt grymma sätt dessutom. Så både Grönland och Japan går bort från din lista. Åtminstone för djurvänner.

      USA går också bort, de sätter barn i burar och separerar dem från sina föräldrar. Det är många barn som har ”försvunnit” i systemet.

      Och Maldiverna är inte heller ett demokratiskt land och skit för kvinnor.

       Att ta med sin familj till Dubai som den lilla snöflinga Kenza är tycker jag säger allt om hur hon ser på omvärlden. Vart finns de moraliska antaganden om det mörka och inhumana som finns underliggande i många länder. Turkiet, USA, Kina (djurskötsel) Saudi Arabien, Thailand (ett av de största länderna för människohandel, barnbordeller) BLUNDA INTE FÖR VERKLIGHETEN!

      Då ryker Norge också.

     Jordanien är också ett bra val!! Där är det lika varmt som i Dubai nästan, i Aqaba åtminstone. Och man kan passa på att se Petra, wadi rum och döda havet om man tröttnar på sol, bad och snorkling i Aqaba. Har man mycket tid kan man kolla på de gamla romerska städerna i norr, korsriddarslottet Kerak som är helt gigantiskt, Mount Nebo där Moses var och storstaden Amman. Mycket roligare än plastiga Dubai där allt är nytt! Även om man inte är kristen är det något speciellt med att befinna sig på platser från bibeln.

      På The Economist Intelligence Unit 2018 Democracy Index-lista hamnar Jordanien på 115:e plats, efter bland annat Irak, med ett democracy index på 3.93 – vilket inte är så väldigt mycket bättre än UAEs 2.76. Så om man bryr sig om yttrandefrihet, röstfrihet, mänskliga rättigheter etc så bör man nog tänka till innan man åker till Jordanien på semester.

       Absolut, om det enda man värdesätter är demokratin i sig så bör man nog undvika länder som inte är demokratiska. Men om man istället värdesätter att se andra kulturer trots att de inte är demokratier kommer man nog uppskatt avsaknaden av slavläger utanför städerna, och friheten som både besökare och invånare har i hur de lever sina liv. Skillnaden är enorm mellan länderna när det gäller just mänskliga rättigheter hos invånarna, både medborgare, boenden och besökanden.

     Vill någon förklara för en annan som troligtvis legat under en sten. Varför ligger Ungern, hela Sydamerika, Polen, Indien och hela Afrika på listan?
     Och varför är Libanon undantag?

      Ingen?

   Jag är här nu. Ligger på en solstol på Anantara och funderar på vad jag ska äta till lunch. Det är ljuvligt ?

    Ljuvligt…. Jag vet vem du är av samma skrot och korn som.

    Ljuvligt, ?.
    Vem bryr sig om ett folkmord, när solen skiner ☀️. Tihii?

     Folkmord? Vem syftar du på?

  A & A Schulman hänger visst också i Dubai. Inget samarbete men känns väl kanske inte helt fräscht.

   Ser att Andrea Brodin också Är där…

   De åker ofta dit

  Det där påminner om Zaras tystnad när hon kritiserande Demi Lovatos resa till Israel och påstod att hon var ignorant och valde fel sida
  när Zara själv har ett samarbete med världens största diktatur som fängslar minoriteter och inte tar hänsyn till mänskliga rättigheter. Hon turnerar även i Ryssland. Med tanke på att hon inte bemötte den kritiken insåg hon nog själv hur skenhelig hon är. Patetiskt!

  Kenza är lika ego och svag på konsekvenssidan som många andra som utan att blinka reser till diktaturer och länder där t ex homosexuella lever farligt, där kvinnor är mindre värda etc. För att det är billigt. Man kan sola även på vintern, shoppa och yada yada – ”bidra till ett utbyte mellan människor”. Folk skiter i det. Reser glatt till Kina, Dubai, Turkiet etc. I detta fall med spons ?

  Utan att ordagrant översätta undrar yle vad som är viktigare när man reser. Sol och värme eller mänskliga rättigheter. Inforuta om att man tex kan få 10 år i fängelse för homosexualitet. Lite info om att bloggarna Kenza och Alexandra är där på sponsresa och så slutligen att norska Amnesty har kommenterat kenzas instagram

   Tack för att du översatte!

   Och ja, för min del kunde man gärna se hemmafru som ett yrke. Det är väl inget att se ned på att någon tar hand om sin familj, i de fall där familjen har råd har de ju tur. Men jag hoppas att kvinnor som är hemmafruar ser till att en del av budgeten går till en redig pensionsfösäkring för kvinnan eller mannen som stannar hemma.

    För min del skulle man gärna få se arbetslös som ett yrke 🙂

   Blev så förvirrad när jag såg finska nyheter på bloggen! Trodde jag hamnat fel ?

  Skiter fullständigt i vad Kenza har att säga. Hon har redan bemött kritiken. Allt hon har att säga hädanefter är efterrationalisering.

   Exakt. Så jäkla tröttsamt. Nu ska hon sitta och försöka rädda sitt eget skinn för att hon är så fruktansvärt obrydd! Kan bara tänka mig hur hon där hemma är förbannad på alla följare som inte ”unnar fina Kenza en utlandsresa med sin fantastiska familj efter allt jobbigt hon upplevt senaste året”

   För allt handlar alltid om Kenza, i hennes värld.

    Det ligger i arabers dna att bry sig så lite som möjligt om sina medmänniskor så varför bli förvånad. Point proven dagligdags!

     Hur fan kan ens denna kommentar få ligga kvar?

  Jag skulle aldrig åka till Dubai och jag tycker det är fel med alla svenskar som semestrar där och HELT fel att göra ett samarbete, men en grej jag tänker på just med Kenza är att hon är ju ändå arab? Från Tunisien visst men hon bodde där när hon var liten, pratade arabiska osv. Det är hennes rötter, och för mig känns det mycket mer okej att hon semestrar i ett arabland då. Jag är själv iranie och åker till Iran varje år, också ett land som bryter mot typ varenda mänsklig rättighet. Men när man kommer därifrån är det en annan sak, det är ens hem, rötter, ursprung, sammanhang. Ingen har valt vart den kommer ifrån och det känns orimligt att man ska behöva ta avstånd från det för att landet bryter mot mänskliga rättigheter. Jag vet att Tunisien och UAE inte är samma land men jag tycker ändå att en arab som reser till arabländer känns hundra gånger mer okej än en helsvensk tex. Sen att hon gör ett samarbete, som sagt, helt fel. Dubai äcklar mig personligen, men det känns lite skenheligt att dra på allt för stora växlar eftersom Iran med all säkerhet äcklar många andra, men det landet älskar jag. Så, bara ett perspektiv jag tänkt lite på ?

   Hon promotar och gör REKLAM för Dubai och för att få människor att åka dit. Vem fan bryr sig om hon är halv-arab?! Herregud

    Jag vet, säger ju att reklamen är helt fel, men att hon väljer att semestra privat där är en annan sak tänker jag

     Men nu gjorde hon ju inte det. Det spelar ingen roll om Kenza är marockanska, hon är uppväxt i Sverige.

     Jag förstår inte ditt resonemang. Du tycker att det ska vara mer okej att stödja en diktatur bara för att man delar samma ursprung? Jaha, säg det till till de människorättsaktivister som sitter i fängelse och torteras.

      Nja hon bodde väl där ett tag som liten? Det är iofs inte det viktiga.

      Alltså, rent krasst så ja det är väl det jag tycker. Jävligt många människor kommer från diktaturer och någonstans är det inte rimligt att alla ska avsäga sig sitt ursprung för att inte stödja en diktatur.

       Det spelar fortfarande ingen roll. Hon är 28, uppväxt i Sverige och flyttade från Marocko när hon var sex år.

       Hur många av dessa människor gör reklam för diktaturer och ger en bortförklaring som Kenza?

       ”Jag tänker att bojkottning av ett land och dess invånare inte kommer leda till förändring, utan jag tror mer på turism interaktion.”

       Jag förstår till 100% din poäng. Samtidigt är den inte relevant här när det gäller Kenzas val. Kenza väljer att ta emot en gratis semester till sig och sin familj mot att hon exponerar sin resa i sina kanaler.
       UAEs turistnärings syfte är att få fler människor att semestra i landet.
       Det är sen upp till var och en att förhålla sig till både UAE som land och Kenzas val av samarbete.
       Det kommer att variera beroende av värderingar och moralkompass.

   Den förståelsen kanske man hade haft om hon åkte till Tunisien?

    Har blivit uppmärksammad på att det är Marocko hon kommer från men ändå, ja om hon åkte dit skulle det inte ens finnas något att kritisera, men många arabländer har ändå gemensamma kulturella drag etc och viss sammanhållning

     Om Norge var ett land som satte homosexuella i fängelse etc hade jag hållit mig därifrån, även fast vi alla är ifrån Skandinavien.

      Schysst av dig, men min poäng att man kan inte utgå från att alla tänker likadant. Som sagt skulle jag aldrig åka till Dubai, men jag kan ändå förstå att andra människor av olika anledningar tänker annorlunda. Och att det inte behöver göra dem till hemska personer, utan de har sina anledningar.

       Schysst av dig att inte åka till Dubai, men din poäng faller platt.

       Förstår din poäng helt och hållet! Och den hade varit relevant, tycker jag, om Kenza hade besökt Dubai för att t.ex. hälsa på släktingar eller ta del av sitt ursprung. Men det gör hon inte i det här fallet. Och med största sannolikhet kan hon bara göra det i just Marocko.

     Om man kommer från ett land som kränker mänskliga rättigheter skulle man ju hoppas att medvetenheten var STÖRRE inte mindre, särskilt om man själv eller ens släktingar kommit hit som politiska flyktingar. Att man är arab är väl ingen jävla ursäkt för att motverka demokrati? Herregud. Man blir ju sekundärkränk på riktigt här. Hört talas om den arabiska våren någon?

      Min förståelse ligger i att man kan älska och hata ett land samtidigt, hata det som händer och det som folk utsätts för, och samtidigt älska folket och kulturen och atmosfären. Folk som är utomstående kanske bara ser allt det negativa, medan någon annan ser både och. Folk har olika utgångspunkter.

       Javisst, men när i den utgångspunkten blir det ok för dig att man tar betalt för att bli reklampelare/talesperson för ett land som kränker mänskliga rättigheter? Hon får betalt för att företräda landet och vad det står för. Och ”utomstående”, vad vet du om det?

        Men läs vad hen säger. Hen har redan bemött din invändning.

         Nej, det har hon faktiskt inte gjort. Det går inte att jämföra en massa semestrande privatpersoner med influencers som gör reklam. Oavsett var personerna kommer ifrån.

      Tro mig. Vi som kommer från länder som kränker mänskliga rättigheter HAR större medvetenhet. Men vi ser också på dessa länder från fler perspektiv. Tex att vi skiljer på regim och land, och stat och folk. Särskilt i diktaturer där folket inte har valt sin regim är det inte självklart för oss att straffa befolkningen genom att inte resa dit. Jag personligen är övertygad om att möten och influenser utifrån är bra för dessa länder. En annan sak som ni verkar glömma är att för oss som är från tex Iran är Dubai och Turkiet relativt liberala. Det är dit tex Iranier åker på semester för att få vara lite mer fria men som inte kan resa till Usa eller Europa. Och det är där vi svenskiranier kan stämma träff med släktingar som vi inte kan möta i Iran. Jag ser hellre att Dubai utvecklas än isoleras. Och jag ser hellre att öst och väst möts än att hållas isär.
      Och vem är du att tala om för oss som kommer från dessa länder, som förmodligen hatar dessa regimer på ett personligt plan mer än du kan föreställa dig, att tala om för oss vad som är rätt och fel?

       Diskussionen handlar om mäktiga influencers betalda samarbeten med diktaturer som kränker mänskliga rättigheter, inte om privatpersoners osponsrade resor. Alla hör till en eller flera kulturer här i världen, var fasen man än kommer ifrån, det är inte en ursäkt för att göra skada. Kenza är för övrigt inte den enda influencern som åkt till Dubai. Hela den här diskussionen beror på att hon är störst och mäktigast. Hon påverkar flest och sätter ribban för många andra som står i valet och kvalet.

   Är det inte Marocko hon är från?

    Hahah mycket möjligt! Skrev bara från huvudet, kom säkert ihåg fel ?

    Det är Marocko och de talade franska så vitt jag minns, inte arabiska.

     Mam prstar både arabiska och franska k Marocko.

   Kenzas pappa var från Marocko. Inte Tunisien.

    Haha ja, nån annan skrev det också, kom ihåg fel. Följer inte Kenza så noga haha

   Haha lol okej så ingen som har flytt eller flyttat från ett land ska kunna åka tillbaka och tex hälsa på sina föräldrar? Mycket har ändå ändrats i Iran senaste 30 åren, ”det” de flydde från kanske inte är samma sak idag?

    Nä om man nu ska åka tillbaka till landet man nu flytt ifrån för att semestra så hoppas iaf jag att migrationsverket får ett samtal om att den där flykten inte direkt handlade om fara för liv… sjukt skenheligt att slänga på sig offerkoftan och sen använda svenska medel för att ta sig tillbaka på semester och visa upo hur bra man kan få det i svenneland bara man har rätt berättelse när man står där vid gränsen. Inte undra på att invandringen ser ut som den gör. Är absolut inte rasist. Men så trött på alla områden som tas över av bråkiga arab-alfahannar. Fan ta dina brorsor och åk hem igen om det är så jävla semestrigt där du kom ifrån

     Haha okej, för att prata om mig själv så flydde mina föräldrar hit på 80-talet och kunde inte åka tillbaka förrän 20 år senare pga säkerhetsskäl. Deras föräldrar dog under tiden och de kunde inte åka tillbaka på begravningarna tex. Men visst haha slå en pling till Migrationsverket om att det inte var en riktig flykt för att vi åker dit nu, 30 år senare 😉

     Jo du är uppenbarligen rasist. Med noll koll på hur migrationsrätt eller människor (oavsett var de kommer ifrån) fungerar.

      [Borttagen kommentar]

      Jag har koll på hur ligisterna i grannområdet fungerar och det är inga svennar i de grupperingarna som terroriserar och skrämmer de andra boende. Men visst sen ska det åkas till hemlandet 3 v under sommaren och träffa familjen med vattenkammat hår… uppenbart att de borde åka tillbaka dit vars de kom från oxh sluta förpesta vårt vackra land som blivit fulare och mer förstört sen de anlänt. Bilbränder, nedskräpning, vandalisering, brott osv. Enda fördelen är ju att de verkar ta kål på varandra i rask takt. Viva la revolucion!

      Rasist som inte bränner bilar, vandaliserar, skjuter folk eller begår brott. Tvärtom mån om det en gång vackra land vi har. Tyvärr är de flera nykomlingar som gör allt för att förpesta livet för oss infödingar… åk hem bara era ligister!

       Det är inte iranier.

       Nä, men bränna flyktinganläggningar och moskéer gör ni bra. Och dra i hucklena när ni ser nån. Och hatbrott händer ju aldrig. Nu rasister är bara sååå fredliga och mysiga.

        Det är nazisterna som gör sånt inte rasisterna. Precis som iranier inte bränner bilar det är alla andra araber

     Du kan inte föreställa dig att situationer i länder kan ändras? Det kan ju fakriskt vara så att man flyr från ett land pga krig eller förföljelse men att man flertalet år senare ändå kan åka tillbaka om tex kriget är slut. Är ju inget konstigt att det finns länder som människor tidigare flytt från som nu är bättre och säkrare. Och då kanske personen ifråga redan bott i Sverige i flera år och har permanent uppehållstillstånd eller till och med hunnit bli svensk medborgare. Varför ska den personen då inte kunna hälsa på i sitt hemland utan att tvingas flytta tillbaka dit?

      Då kan man flytta hem igen. Eller så skäms de familjerna för mycket för sina oregerliga söner att de inte vågar dra skam över familjen. Döttrarna kan man ju hedersmörda men sönerna är ju lite viktigare så det går ju inte på samma sätt. Lika bra att gömma sig i sverige och låta ungen skjutas på gatan

       Varför ska de flytta ”hem” om de etablerat ett liv här? De som inte flyttar tillbaka betraktar förmodligen Sverige som sitt hem, med all rätt.

       Tycker du att iranier som har bott här i 30-40 år och har sina familjer här ska flytta ”hem” igen?

     Lägg ner, ta dina vidriga rasistiska tankar och ord och dra härifrån.

      Varför det dom är inte olagliga?

     Det är folk som du som förstör det här landet med din brist på kunskap och empati

      Fast det är inte svenskars brist på kunskap och empati som förstör det här landet.

     För det första. Alla från Iran (eller någon annans) är inte flyktingar. Några, tex de som kom före 79, är rätt och slätt invandrare. Några är arbetskraftsinvandrare medan andra kom hit som studenter. För det andra. Bara för att ens föräldrar är flyktingar behöver man inte själv vara det. Möjligheteterna att resa till Iran kan vara helt olika för medlemmarna i en och samma familj. För det tredje, situationer i ett land kan förändras. Regimer byts ut. Eller någon som inte var flykting kan inte åka tillbaka för att hen började engagera sig politiskt senare. För det fjärde. Obarmhärtiga människor som du är inte ett dugg bättre än monstrena där borta.

     ehm. ska flyktingar som kom hit under andra världskriget också åka ”hem”? Det är snart 2020, ska flyktingar som kom hit för 30-40 år sedan på 80- och 90-talet åka ”hem”? Eller måste man bara åka ”hem” om man skulle semestra på stället man flydde från, men inte om man inte gör det? Beror det på vilket land man har flytt från? Försöker förstå ditt väldigt ogenomtänkta resonemang.

     Jo, du är rasist.

    Kanske dags för din familj att flytta tillbaka nu då?

     Okej, ville lyfta ett perspektiv bara, ser att typ ingen höll med mig men det var kul att diskutera! Men sånna här personliga rasistiska påhopp pallar jag inte med, så tack för mig

      Åker du hem nu?

       Nej, det gör hon inte. Hon bor här och stannar så länge hon vill! Ormen, gå och sök soc-bidrag, skaffa 10 barn och lev på alla bidrag du kan. Det har du rätt till som SVENSKS.

       VAD ska du göra? Haha, så patetiskt att tro att ni kan skämma någon att lämna Sverige genom att använda ord som ”parasit” och ”åk hem”. VI STANNAR FÖR ATT VI SKITER I VAD FOLK SOM DU TYCKER!

       Tacka vettja de 99% av svenskar som är fantastiskt fina människor och som faktiskt vågar prata om problemen istället för att ta ut sin ilska på en random tjej på bloggbevakning. Du är en skam för svenska kvinnor.

       Det bästa med Sverige är hur starka kvinnorna är och att de alltid vågar utrycka sin åsikt (även om den följer en pk agenda). Svenska kvinnor dog och offrade för sig själva för att människor som du och jag ska kunna prata sansat utan rädsla men du spottar på dina kvinnliga blodsättlingar med din fega attityd.

       Rannsaka dig själv och var tacksam över ditt ursprung. Bjud in folk att få ta del av svenska kvinnors kamp och uppmana dem till att våga ta kampen över gränserna. Men du verkar vara sån som vill leva gott och se resten av världen i elände för att känna att du på något sätt är värd mer som individ. Fy vilken pinsam människa du är.

        Nä jag vill bara inte leva i misär här där jag är född och uppvuxen för att nysvenskar har noll respekt för levande väsen utöver sig själva. Ja ni skiter i vad andra tycker, det är fullt tydligt och vet du vad, med den attityden så är ni inte välkomna!
        Jag vill inte att natur och miljö ska förstöras. Jag vill inte att kvinnor ska gruppvåldtas av män från andra kulturer där kvinnor betyder noll.och betraktas som lovligt byte för att de är och beter sig såsom de har rätt till i vårt fria land, att de inte ska behöva täcka sig vare sig om håret eller benen eller armarna när de går ut ensamma oavsett tid på dygnet.
        Den rättigheten krymper för varje utländsk man som kastar blickar, slänger kommentarer eller gör övergrepp det förstår väl du med?
        Nä jag kallar er inte parasiter men av någon anledning har du fått det epitetet förr, har du rannsakat dig själv varför det beror? Eller kör du som vanligt med att du inte bryr dig ett skit?

         Sluta gå på AfS lögnaktiga propaganda. Så jävla sorgligt att du tror på sånt.

          Arbetsförmedlingens propaganda? Har nog missat den. Mina åsikter grundar sig på personliga erfarenheter, kanske ska jag med börja skriva lite propagandablad?

         Tittade in här för att se om nivån ändrats bland kommentarerna. Men nu är det verkligen all-time-low.

         I princip alla normalt funtade har flytt härifrån, det är tydligt. De få som är kvar argumenterar med idioter som sitter och ger sina egna elaka och ofta obehagliga kommenterar massa likes med sitt vpn. Väldigt synd att det urartat så här.

      Jag sympatiserar helt med vad du skriver och att inte alla förstår innebörden av politisk flykt från Iran under 70-80-talet är bara beklagligt. Förtäckt och öppet rasistiska kommentarer borde modereras och kommentatorerna borde läsa en bok och snyta sig.

    ”?” Berätta gärna vad som ändrats i Iran.

     Tvärtom så har Iran blivit mycket värre de senaste årtiondena.

    Man hoppas väl att folk som flytt till säkerheten sett det positiva med demokrati och mänskliga rättigheter att deras värderingar formas därefter?
    Annars kan man ju flytta tillbaka nu när ”kusten är klar”

     Men hon kan ju åka dit och känna sig trygg TACK VARE sitt svenska medborgarskap. Vem ger upp sin enda trygghet när man besöker vänner och familj. Dessutom fanns det inget som säger att man ska åka hem igen så fort kusten är klar. Det är upp till var och en så sluta hitta på saker.

     Dessutom skulle hon ju knappast kunna göra mycket nytta i Iran om hon står och predikar svenska värdegrunder. Hon kommer att hittas skjuten i pannan av sina grannar. Förstår verkligen inte din logik, har du ens koll på hur människor som återvänder behandlas i Iran? Det är inte som Kurdistan där många svenskar valt att flytta hem då det är tryggt där nere.

     Dessutom verkar det rustas upp inför krig I Iran, ja, uppmana folk att åka tillbaka och predika demokrati och kvinnors rättighet mitt i den sörjan.
     Vakna och upplys dig själv. Pinsamt!

      Är väl ingen som sagt att någon ska predika någonting. Har man anpassat sig så kan man väl stanna kvar i sverige. Men ska man hatta fram och tillbaka och semestra och ha det gött då kan man ju stanna kvar där i sitt fantastiska hemland och omfamna den kulturen. Utlänningarna blir skjutna i pannan här med så fattar inte vad din poäng var där direkt

    Du säger ju dock själv att Iran är ett land som bryter mot mänskliga rättigheter fortfarande? Varför åka dit då? Tycker inte det spelar någon roll om man är svensk eller kommer från landet ifråga, är fortfarande dåligt att åka dit och stödja. Såklart man vill träffa sin familj, det fattar jag, men då kanske det är bättre att de kommer hit och hälsar på istället.

     Ja, rimligt att flyga in morföräldrar, farföräldrar, alla mostrar, fastrar, farbröder och morbröder och kusiner till Sverige istället för att typ tre fyra personer åker dit för att hälsa på

      Sluta flyga övh, det är askasst för miljön men ni utlänningar bryr er ju inte enligt ovan kommentar så det börjar ju bli mer och mer uppenbart att ni antingen stannar här oxh skärper upp hela familjen eller stannar där och låter bli att flyga runt

     Eh, vet du hur svårt det är för en utomeurope att komma och hälsa på i Sverige?

      Varför ska fler komma hit? Stanna där ni är för fan och hans jävla moster. Fixa preventivmedel det är ren planetförstöring att ha såna där absurt stora familjer. Som att ni vill ta över världen med era äckliga skelögda platthuvade avkommor.

       Wow, hellre de än att såna som du tar över världen…

   Kenza är halv-marockan!

    Haha ja, nu har tre personer sagt det, jag säger ju att jag kom ihåg fel.

   Förenade Arabemiraten är en ung stat vars kultur mest är artificiell och modern, tror få människor från Nordafrika känner samhörighet. De flesta araber är väldiga nationalister och en marockan (väldigt generaliserande) betraktar inte nödvändigtvis Tunisien som ett givet resemål, en Libanes känner inte nödvändigtvis samhörighet med Syrien. Dubai åker man till för lyx, sol och bad (alternativt jobb), inte på grund av arabiskt påbrå.

    Ah jag vet jag tänker inte heller samhörighet på det nationalistiska sättet men typ.. De saker ett land gör som får helt utomstående att direkt ta avstånd kan andra personer ha mer överseende med, tex pga gemensamt språk eller religion eller whatever. Tror ganska små likheter ändå gör att man känner mer samhörighet och att det är mer okej. Jag tycker iaf att det är mer okej.

     Tror inte det i det här fallet – gulfdialekten är väldigt säregen och i vilket fall pratar alla engelska, jämfört med franska i Marocko. Min poäng är att du kan jämföra din teori med att valfri Japan skulle känna samhörighet med Singapore på grund av en gemensam asiatisk nämnare. Det är långsökt och ogrundat. Se det för vad det är istället, en chans att njuta av lyx och fint väder. Hälsningar från en libanes som har varit i Marocko, Tunisien, UAE på jobb.

      Språk var ett exempel bara. Men om en person som kommer från Mellanöstern ska välja mellan solsemester i tex Dubai eller Thailand så ligger ändå Dubai kulturellt närmare. Och det som ligger närmare kanske man har mer överseende med. Alla tänker inte likadant såklart men jag tänker så iaf.

      Som en person med en Marockansk förälder håller jag med. Mellanöstern känns väldigt långt bort både språkligt och kulturellt. Dialekten av Arabiska som talas är helt annorlunda. Skulle absolut identifiera mig mer med andra Nordafrikanska länder. Däremot väljer jag inte resmål pga kulturell identifikation. Åker till Marocko regelbundet för att majoriteten av min släkt bor där. Men har växt upp i Sverige och är absolut svensk.

   Men ge dig. Folk har kvar vänner och familj?

    Ja och dom verkar inte behöva fly och kan skratta gott åt de pengar staten slänger på migranterna som ju räds sina stackars liv enligt egen utsago. Nä man semestrar inte i ett land man flytt från om man inte är en jävla bandit i grund och botten.

     Ja alltså visst är det SJUKT att alla de svenskättlingar vars förfäder flydde till USA på 1800-talet inte flyttar tillbaka hit bums?! Vissa kommer till och med hit och leker i nåt himla tv-program!

     För tidsaspekten verkar ju helt irrelevant för dig menar jag.

      Ja jag tycker med att det är sjukt att de intr flyttar tillbaka allihop, vissa gör ju det dock och klart de är välkommna till vårt icke krigshärjade demokratiska land. Men kanske har de lyckats med att anpassa sig så bra till seder och bruk i sitt nya land att det skulle vara otänkbart för dom att ens semestra här?! Good for them.

      Är rätt säker på att de svenskar som flydde till amerkatt för att överleva inte fick bidrag och nystartsjobb och allt vad det heter idag. Många dog faktiskt, om inte på nåten över så när de anlänt pga den fattigdom som väntade även i det förlovade landet

       De fick mark.

        Som inte alltid gav något att äta på flera år. Sen skulle de ha råd att bygga boende och äta samtidigt… inte som när utlänningarna invaderar idag och får allt gratis. Och vad är tacken. Mord,rån,våldtäkt,miljöförstöring, sättwr skräck i folk och vidrar runt. Nä tack

     Du är patetisk.

      Hade du varit en ok människa själv hade jag kanske blivit förolämpad..

     Herregud vilken idiot du är.

      Jag kan hålla med inte min bror i vissa aspekter (och jag är miljöpartist) det bränns alldeles för många bilar nuförtiden och det är sällan det är svensson och karlsson som håller i lågan så att säga. Bort med idioterna från våra gator tack.

       Då kan ju du börja med att gå bort från gatan

        Vi vanliga människor har rätt att nyttja gator och torg, i större grad än de som bevisligen borde spärras in eller kastas ut på andra sidan gränsen till där de kom ifrån

   Jag tycker precis tvärtom. Om man kommer från det landet borde man verkligen ha integritet nog att aldrig sätta sin fot där. Har en kollega som valde att flytta från ett av dessa länder i ung ålder på grund av att landet är en diktatur. Hon har aldrig satt sin fot i landet sen dess, trots att hon har familj och släkt där. Till skillnad från vissa andra som får uppehållstillstånd i Sverige av politiska skäl men sedan ändå reser till ”hemlandet” varje sommar. Dubbelmoral kallas det och är något av det värsta jag vet.

    Ja, superrimligt att behöva klippa med sin familj och släkt

    Om jag inte har missuppfattat det helt så var hennes pappa inte en flykting, utan en kärleksinvandrare som kom till Sverige för att vara med hennes mamma. Varför skulle man då inte åka tillbaka? Det är inte krig i alla länder där arabiska används, och det finns andra anledningar än det till att bo i Sverige.

     Svaret var riktat till ”ormen” inte till Kenza.

   Marocko är längre bort från Dubai än vad Sverige är, i antal flygtimmar med direkt flyg. Absolut att de till viss del har samma språk, men en marockan som pratar arabiska och en från arabemiraten som pratar arabiska kommer inte förstå varandra då deras dialekter är båda två rätt långt från standardarabiskan.

  Översättning av Yles instagraminlägg:
  Är det ok att semestra i ett land som kränker mänskliga rättigheter?

  Vilka saker tar du i beaktande då du väljer ditt resmål? Vad är viktigare – värme och sol eller mänskliga rättigheter?

  Sveriges mest kända bloggare och influencer Kenza reste till Dubai, som var en sponsrad resa av Visit Dubai. På samma resa var också Alexandra Bring, en annan känd svensk influencer.

  Hård feedback.
  Amnesty Norge kommenterade fakta om Arabemiraten på Kenzas instagraminlägg. Även Kenzas följare reagerade på den sponsrade resan: ”jag gillar dig Kenza, men detta samarbete är oövervägt”. Alexandra Bring fick också sin del av kritiken.

   Jag är impad att nån fattar finska. Vet ju att det är idioti att jag är impad, pga finska är ”bara” ett språk”, men ljudföljderna och längden på orden och alltihop är för mig helt woooow-weird.

    Jag är mer imponerad av alla som både kan prata OCH skriva kinesiska.
    Tala om ett svårt språk (ja, det finns olika varianter av talad kinesiska men de är alla svåra).
    Hemligheten måste heta modersmål.

     Mandarin är faktiskt inte så svårt att lära sig som folk tror!

   Kan inte alla bara sluta GENAST med att åka till Turkiet?!

    Gärna. Skulle aldrig någonsin åka dit

    Har varit där en gång. Big mistake, kommer aldrig att göra om det.
    Folk var överlag vidriga typer. Djupt obehagliga och allt kändes väldigt otryggt hela tiden. Så bara det är en anledning att aldrig åka dit mer.

    Kanske bör tillägga att jag inte var på någon tillrättalagd turistresort utan vi reste sträckan Istanbul – Izmir och stannade lite här och där på egen hand.

  Hon har redan visat var hon står, genom att resa dit. Har svårt att tänka mig att både hon och aleks är är så dåligt pålästa att de inte förstår att Dubai är ett resmål man bör avstå. Nej, aleks och kenza – ni är dåliga!

  Kenza har ju redan gett svar på det innan och reste till Dubai? Säger hon något annat i efterhand är det bara en efterkonstruktion.

  Sen är de så uppenbart att hon direkt efter kritiken lägger upp en bild på sina ”valkar” på magen för att få följarna på sin sida och hoppas på att de glömmer skandalen och fokuserar på hur ”modig hon är som delar en sån bild, en riktig förebild!”.

  Kenza är inte bättre än blondinbella. Allt hon gör är genomtänkt. Dessutom lägger hon bara upp en massa skitsamarbeten nuförtiden. verkar inte gå så bra för henne. Känns som det bara gått ner för henne sedan hon blev gravid och startade podden.

   +1!

  Det är ju inte precis så att Kenza inte har råd att bekosta en resa till Dubai själv. Att hon gör ett samarbete och gör reklam för ett land som kränker de mänskliga rättigheterna och har en helt åt helvete kvinnosyn är det som är vidrigt. Sen hade det absolut inte varit bättre om hon bekostade det själv heller, för alla som sätter sin fot i Dubai borde skämmas. Men att ta det steget längre och göra reklam för det är vidrigt. Allt för lite sol och bad.

  Är så sjukt trött på alla influencers och deras samarbeten och konsumtionshets. Jag tror deras maktfaktor kommer minska inom en snar framtid om de inte tänker om.

  Ibland kan man påverka mer genom att inte undvika. T ex investera i bruna bolag, bolag med tveksamma arbetsvillkor för att på så sätt kunna påverka. Det är för mig enda anledningen. Dubairesan är förkastlig.
  Wetterholm har lackat på kommentarerna om henne i reklaminlägget. Massor av högskolepoäng har hon också. Hoppas att de leder till ett arbete och ekonomiska förutsättningar för ett boende.

   Du skriver väldigt osammanhängande…

    Och?

  Fattar inte, screen shots är ju precis likadana med samma datum och tidstämpel? Rätta mig om jag har fel men jag tror att något blev knas här.

  Kenza har blivit så unlikable

   +1
   Och hennes storys och inlägg på insta där de beställer in gratis och sponsrad lyxmat och hon ba ligger där och njuter och har det bra i sin solstol och sippar på paraplydrink och tuggar på frukt från ett guldfat. Näee alltså jag SPYR på Kenza nuförtiden. Bojkott!!!

  Du menar att en serb skulle bry sig om mänskliga rättigheter? ?

   Ja.

   ?

   Skrämmande hur många likes 09:40-kommenteren får, usch.

    Mer skrämmande att du inte förstår varför kommentaren fått likes.

   Fast kenza är inte serb.

  Haha först en sponsrad resa dit för att sen efter kritiken stanna kvar ytterligare några dager som hon bekostat själv. Är väldigt nyfiken på vad hon har att säga ?

  Men hallå att ta en bild med sin son på stranden är goals liksom, mycket viktigare än mänskliga rättigheter??

   Sedan är det inte ens deras första resa. De hyrde ett hus söderut i somras, men det räknas kanske inte som första resan eftersom det inte var utomlands.
   Allt för content. N är passande rekvisita.

  Vilka länder betyder INTE mot den mänskliga rättigheterna? Sverige skickar tillbaka flyktingar som torteras till döds. Sverige har ingen sjukförsäkring som fungerar och sjuka människor blir hemlösa eller tar livet av sig då de blivit utförsäkrade. Listan kan göras lång.
  Jag vet att det är dumt att jämföra Sverige med Dubai, men är det någon som hänger med lite på vad jag menar?
  Vart är det okej att resa?

   Med din logik borde vi som är födda i Sverige ha emigrerat för länge sedan.
   Jag visste faktiskt inte att vi hade det så eländigt i Sverige.
   Jag får ta och må lite dåligt.

    Det är ganska rimligt att anta, att du lever i skyddad verkstad Curre..

   Jag håller med.
   Det finns såklart för- och nackdelar med alla länder. Sverige är inte längre det land det en gång varit, det är långt ifrån det.

   Vi har stora samhällsproblem: framväxten av parallellsamhällen, en kraschad integration, okontrollerad brottslighet, fattigpensionärer, svårt sjuka som blivit utförsäkrade, folk som drabbas hårt av indragen assistans, vårdkris, skolkris, poliskris.
   Men folk vill fortfarande gärna tro att Sverige är det paradis det varit tidigare.

   Vi har stora problem med underbetalda, oförsäkrade, svartarbetare som lockas hit av oseriösa företagare. Men det är enklare att vända blicken mot Dubai.

  Kenza har verkligen blivit en sell-out. Går det så dåligt för henne att hon måste få resan betald? Och i syfte att få fler att åka dit? Det hade varit skillnad om hon inte hade blivit sponsrad och i syfte att göra reklam.

  Stonetag är i Dubai och hennes senaste iinlägg känns lite…hmmm.

  Herregud. Chilla. Det här landet är inte så hemskt. Jag bor här och ni har verkligen en skenbild på verkligheten här.

   Skev bild inte skenbild*

   Men öppna ögonen och se dig omkring, alltsp verkligen se bortom lyxen och glittret, gå in för att se hur anställda och arbetare behandlas när cheferna tror ingen ser. Besök platser som inte är avsedda flr turisters beundran. Att du är blind för förtryck och orättvisor ändrar ju inte det faktum att kvinnor värderas till 25% av en HEL människa, alltså en MAN.
   Kul att det inte är så farligt för dig lixom. Låt mig gissa du är antingen man eller bara helt bortkollrad i hövet för att fatta att även du är en slav i patriarkala sammanhang

    10 år har jag varit här och jag är kvinna.

     Antar att du är en vit medelklass kvinna med pengar? För det säger allt

      hahahahaha, se hur dömande ni är. Inget stämmer in.
      X Inte man
      X Inte medelklass
      X Inte vit

      Fler dömande kommentarer för att försöka säga att mitt liv i Dubai är hemskt? Är det lika hemskt i de andra Emiraterna? Eller vill du bara dömma Dubai?

   Det ena utesluter inte det andra.

   Att resa privat eller att bo och jobba på ett ställe är en sak, liksom att resa hem och träffa familjen. Jag har själv bott i ett arabiskt land. Många gör det eller har gjort det. Det är en helt annan sak att göra sig till reklampelare för och talesperson för ett land som bryter mot de mänskliga rättigheterna. Hon står öppet för vad Dubai står för nu och som resultat har Kenza sjunkit i min aktning.

  Man får absolut åka vart man vill. Har inga problem med att hon åker till Dubai. Det som stör mig är att hon tar emot pengar för det och marknadsför landet, då förväntas man ”stå” för valet av resa på ett annat sätt än som ”vanlig” turist.

  Och NÄR kan detta bemötande tänkas komma, tror vi?? För det är MYCKET viktigare att skriva om samarbeten (Babyshop, Nelly) och vad man har på sig (White shirt and denim) än att svara på hur man tänker när man tar betalt för att marknadsföra ett land som Dubai…

  Hur kommer det sig att det är EXAGT SAMMA konversation på bådas ”kritik” det känns ju hyffsat fejk och tillgjort från någon/BBV/OKänd?

  Lite löjligt… klart kritiken finns men nu blir jag ju källkritisk..

   Det blev fel med bilderna, men nu ligger kritiken från Kenzas blogg uppe.

  Jag tycker det blir tokigt att diskutera om hon skulle rest dit eller inte. Frågan handlar om att hon gör reklam för att åka dit vilket är värre och där borde hon ta ansvar och kolla upp saker.

  Lika bra att Kenza avstår från att försöka rättfärdiga resan till Dubai.
  De gånger hon har fått kritik i bloggen har hon haft svårt att ta till sig den.
  Kritikkänslig. Yes.
  Hon reagerar som den bitch hon är. Kenza from the block.
  En spark i nyllet på den som kritiserar är bättre än ett svagt argument.

  Jag som muslim vill gärna vallfärda till Mecka men vägrar sponsra den staten med mina pengar. Jag som arab vill gärna hitta mina rötter (MÖ är inget smörgåsbord av länder man kan besöka direkt) men åker ändå inte till Dubai då emiraten knappast andas ”Arabian Nights”. Den är artificiell, ostrukturerad politiskt, strävar inte efter lika rättigheter, icke-existerande kultur, dålig syn på västerlänningar/folk som inte ser ut som gulf-araber, överhypad och rent av tråkig.

  Jag tycker dock inte om Kenza. Hon är en människa jag verkligen vill se gå back ekonomiskt. Höjden av falskhet och dubbelmoral. Att åka till Dubai privat är en grej men att göra reklam för att man fått en flygbiljett och några hotellnätter ser jag som en sann sellout. Jag hoppas innerligt att hon åkte iväg för att ekonomin knakar och Ivyrebel är påväg att konka. Hon har alltid haft pengar men väljer alltid gratis trots att stället hon besöker ser ned på henne och hennes ursprung. Många i arabvärlden ser ned på kvinnor som lever på att fota sig själva i bikini, lever i samboskap, fläker ut sitt liv för pengar, pratar öppet om sex osv. men ändå åker hon dit?
  Enligt Dubais lagar kan hon, som kvinna, fängslas för att hon blivit våldtagen av en man ”för att du satte dig i hans bil självmant”.
  Jag hatar inte Dubai och anser att alla har eget ansvar att kolla lagarna i de länder man planerar att åka till men jag skulle aldrig åka någonstans där jag som individ blir kränkt baserat på mitt utseende, ursprung, religiös tillhörighet, politisk ståndpunkt, medborgarskap och ekonomisk situation.

  Kenza är en marockansk kvinna (ses som prostituerade och hederslösa sexobjekt som ingen vill stadga sig med), från Sverige (deras egna vita slavar som girigt kastar bort sina principer för pengar), med en serbiska man (rasförädare tatt-re från ett smutsland), i bikini (utnyttjad och vilseledd), icke-troende (dum i huvudet och alltid mindre värd), influencers (prostitution utan sex), och pengak-t (lätt byte och förtjänar att utnyttjas sexuellt sen få några tusenlappar för mödan).
  Detta är hur befolkningen generellt ser på Kenza i FAE. I grannlandet Oman är det helt annorlunda och även i krigszoner som Irak och Syrien är turister alltid älskade och behandlas med respekt (finns amerikaner som åker till Irak och Jordanien på youtube och de ändrade verkligen min syn på irakier).

  Så varför kunde hon inte åka till Marocko (ändå hennes hemland) och hälsa på familj, lära sig mer om sitt ursprung, sola och bada, gynna sitt ”folk” ekonomiskt, låta sin son ”se sina rötter” och samtidigt inte PRa skiten ur ett land hon har 0 tillhörighet med? Pengar. Så oetiskt så jag vet inte och det kommer från en arabisk muslim som bojkottat sin heliga profets hem på den arabiska halvön.

   Wow, den här texten sa mer om dina egna fördomar än om både Kenza och Alex. Jag gillar inte heller henne men allt du skrev är bara så fyllt med hat att det inte ens kan benämnas som ”andras fördomar”. Blä

  Eller så fattar vi en gång för alla att influensers gör det de gör för pengar och gillar vi det inte så avföljer vi dem!

  Varför ”taggas” alla dessa inlägg under Alexandra Bring och inte Kenza? ?

   Fattar inte att folk har så svårt för att skilja på en privat resa och att vara sponsrad av landet UAE.

   Alltså, Kenza är ju bara inte på semester i ett land där det finns lite dåliga grejer som de flesta som åker till Dubai är, utan hon deltar aktivt i strategin för att förtrycka människor.

   Visit Dubai är ett projekt av UAE som går ut på att framställa Dubai som ett fantastiskt och attraktivt ställe för västlänningar, för att förbättra ryktet för detta land och få folk att glömma bort de odemokratiska, förtryckande lagar och brott mot mänskliga rättigheter som sker.

   Att få betalt för att hjälpa Dubai att svepa bort legitim kritik och tysta mänskliga rättighetskämpar är att aktivt hjälpa förtryckarna på bekostnad av de som vill ha ett jämställt och mer rättvist UAE.

   Jag skiter i om folk åker på semester där (hade nog inte valt det själv), men de som får betalt för att skydda de som bryter mot mänskliga rättigheter bör åtminstone få kritik för det.

    Bra förklarat och argumenterat!

   Dom är taggade i båda men Alexandras namn visas bara då A är före K i alfabetet.

  Tycker att alla borde avfölja henne och andra influensers..jag följer inga längre och det känns sjukt bra? Sedan är det viktigt att inte ”förlåta” Kenza sådär eftersom hon sätter ribban för andra influensers beteende! Om hon kommer undan kommer andra att göra samma sak! Äckliga influensers

  Måste man bemöta allt, både som privatperson och influencer? Måste man försvara allt man gör?

  Om vi försöker se bortom hur hemskt det faktiskt är i UAE, och bara ser till att man generellt kritiserar folk för det ena och det andra.

   Ja influencers bör bemöta (rimlig, saklig) kritik eftersom deras arbete handlar om att påverka andra. De tjänar pengar på att påverka andra. Det är inte samma sak som att kritisera en privatperson.

  Är nyss hemkommen från Dubai, och skulle definitivt kunna tänka mig att åka tillbaka! Fint väder, varmt i vattnet, god mat och många aktiviteter.

  Låt folk göra vad de vill! Det är väl knappast någon i Sverige idag som är emot demokrati, tycker att det är rätt att fängsla homosexuella eller att olika människor har olika värde. Att man åker på semester förändrar inte detta. Man kan OMÖJLIGT visa solidaritet med alla människor på jorden, och måste därför få ta sina egna val utan att människor ska lägga sig i.

   ????

   Folk gör som de vill men det betyder inte att man inte får kritisera deras val. Speciellt gäller detta influencers som jobbar med att påverka, det är inte samma sak som att en privatperson med förkastlig moral åker till Dubai. Vi måste kunna kritisera människor i maktposition annars lever vi inte i en demokrati.

    Jag vet inte om du har läst kommentarerna både här och på övriga plattformar, men utifrån hur du uttrycker dig tvivlar jag på det. Absolut ska man kunna kritisera och ifrågasätta, men för att det ska vara konstruktivt måste diskussionen hållas på en mogen nivå. Att påstå att någon har en förkastlig moral för att man åker på semester till Dubai är knappast konstruktivt.

     Men det var ju inte semester de huvudsakligen åkte på, utan en JOBBresa i samarbete med Dubai?!

     Om man åker till Dubai för att det är ”sååå skönt att få lite sol och bad” har man lämnat sin moral hemma. Inte mycket att diskutera. Ännu värre är det när man åker dit som ett betalt sammarbete.

   Samma här. Min sista dag i dubai idag och detta var första men absolut inte sista gången jag åkte hit. Har aldrig någonsin känt mig mer trygg och respekterad på en semester. Jag har varit i princip i hela europa på semester och dessa semestrar brukar till 90% bestå av att ta omvägar för att slippa höra killar/män ropa efter en eller stå och dräggla och allmänt bete sig som svin. Inte EN ENDA gång var jag med om detta i Dubai 🙂 servicen är något utöver det vanliga, vädret är amazing, maten är helt otrolig och stränderna ska vi inte ens prata om. Hellre bo i ett land som detta än i länder där man knappt vågar röra sig utanför dörren pga rädslan för våldtäkt. Hade lätt lämnat Sverige och bosatt mig i Dubai. Utan minsta tvivel 🙂

    ?

  Plötsligt var det väldigt många svenska nationalister här.

   Värsta rasisten är dock sign. ”VaknaKenzaVakna” som beskriver sig som muslim. Ah, the irony …

   Det är lågintelligenta inskränkta och bittra personer som står för majoriteten av kommentarerna numera. Och så lite rasism på det. Går inte att föra diskussioner på någorlunda nivå längre. Läser sällan kommentarer längre och när jag någon gång, som nu, gjort det, försvinner jag härifrån illa kvickt.

  [Borttagen kommentar]

   Ja, en person som fick barn för 4 månader sen.

    Varför ställer du en fråga och svarar på den själv? Mår du bättre av att mata ur dig elakheter?

   [Borttagen kommentar]

  Hon är aningslös. Bara yta. Precis som många andra influensers. Näääär ska folk inse det? De är INGA att se upp till.

  Fascinerande hur billigt en del säljer ut sin heder.

  Finns ingenting som kan rädda henne ifrån att hon åkte. Nu har hon varit där.

  Ylekioski är inte officiella yle, det här är något annat. /finnen

   Kioski drivs av Yle och nyheterna som de producerar riktar sig till en yngre målgrupp.

   Såhär beskrivs det på Kioskis Facebook-sida:
   Produced by Yle, The Finnish Broadcasting Company, Kioski is a news and current affairs service for the social media era. We operate on the internet, social media and broadcast television.

   / en annan finne

    Haha så bra insatt var jag ??? tack för rättelsen!

  Spännande att just Kenza får så mycket skit för att ha åka till Dubai. Jätte bra för mig & förmodligen många fler att få en annan bild Dubai. Men får Chippen & Oksana något skit för att bo i Dubai? Promota sina lyxliv i Dubai på instagram? Eller är det okej om man är en man & en duktig fotbollsspelare att ta med & bosätta sin familj som består av kvinnor till ett land där man förtrycker kvinnor så?

  Tänk vad många som följer Kenza (och inte följer) som fått tagit del av denna information om Dubai? Nu börjas diskussioner och informationen sprids väldigt fort! Så tack Kenza, men synd att alla ska hata dig för detta!

   Chippen och Oksana who?!? Undrar ärligt. När de ut till lika många som Kenza?

    Avdankad fotbollsspelare och avdankad dokusåpadeltagare som var med i typ andra säsongen av Robinson.
    Dvs inga vet vilka dem är och har inga följare

   Ja och Alex Schulman och Amanda är väl där nu, Läckberg brukar vara där men de får inte skit för det? Det handlar väl om att dessa får betalt eller får sina resor betalda så att det sticker i ögonen på folk, och folk vill få klaga, rasa, gnälla och sätta dit så då passade detta bra. Suck o snark…

    För en gångs skull har du en poäng ?
    Helt sant att bara någon enstaka får bära skuld för resor till Dubai medan andra kommer undan…

     Alex Schulman och Amanda och Camilla Läckberg förväntar man sig väl inget särskilt från. Att de åker till Dubai är bara vad man kan förvänta sig.
     Kenza däremot har i alla år försökt att hålla en oskyldig och juste profil. Mycket därför hon har lyckats hålla uppe ett så högt följarantal trots att hennes blogg och Instagram är fruktansvärt innehållslösa för att inte säga urtråkiga.
     Men när hon väl väljer att provocera (medvetet? omedvetet?) som denna gång så blir det liv i luckan för man är inte van vid att Kenza gör något som upprör känslor.

  Var har Marcelo tagit vägen, vad har hänt med honom? Har du kommit över honom? ?

  Varför inget om PH denna säsong när du förra säsongen skrev om det jämt med ”ikväll på tv3 kl 22 ser du Paradise hotel” men inget denna säsong. Var det reklam då, betalt samarbete då, du fick betalt?

   Nej, alla som använder material från sidan Clipsource måste ange den infon.

  Som ATT Kenza bryr sig hon är pengark*t och tänker bara cash hon kan väl aldrig va tacksam över de summor hon tjänar

  Kommer ihåg när Kenza var med om ett övergrepp under en massage. Hon anmälde och gick ut med information om händelsen på min blogg. Fattar hon själv vad som skulle hända med henne om hon levde i Dubai och agerade på samma sätt?

   Övergrepp? Att de började massera Hennes bröst? Har hänt mig på varje massage utomlands men man säger no breast massage innan och that’s it. Men visst, hon behövde få lite uppmärksamhet. Pinsamt mot alla oss som blivit våldtagna och utsatts för riktiga övergrepp.

    Att någon tar på ens privata kroppsdelar utan lov är ett övergrepp. Säg ALDRIG att en kvinna söker uppmärksamhet när hon berättar sin historia. Skäms.

  Finlandssvensk här, kan översätta den finska texten!

  Det står: vilka saker tar du i beaktande då du väljer ditt semestermål? Väger värme och sol mer än mänskliga rättigheter då du gör ditt val?

  Såja såja! Ordning.
  Nu glömmer vi den maktfullkommliga mördarbrigaden på Saudis ambassad i Istanbull och väntar i andakt på Kenzas försvar av landets ära och ärevördighet.

  Finska YLE skriver typ att ”vad är viktigt för dig då du väljer plats för semestern. Väger sol och värme mera än mänskliga rättigheter?”

  Min största fråga är nog ändå – var är flygplansskammen?

  När vi ändå är igång liksom, varför inte ifrågasätta att Kenza flyger flygplan i rådande miljökris?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *