Måndagspepp med Lojsan och Hannalicious

Att influencers kläcker ur sig saker som gör fysiskt ont i hjärnan att höra händer lite då och då och är väl egentligen ingenting anmärkningsvärt, utan en del av livet. Något man får lära sig att leva med och likt barnskrik på en långflygning filtrera bort efter bästa förmåga, men ibland går det helt enkelt inte och detta är just ett sådant tillfälle där jag känner att jag mött min överman.
Jag kan inte värja mig från dumheten och helt plötsligt framstår en asiatisk ätpinne i varje trumhinna som inte enbart negativt.
Lojsan och Hannalicious senaste avsnitt i podden ”Måndagsvibe” är just ett sådant tillfälle, och det är inte EN av deras diskussioner som får mig att vilja beställa sushi, utan TVÅ!

Här är nummer ett:

Ända sedan Alice Stenlöf  avslöjade att hon är den första svenska influencern att marknadsföra Victoria’s Secrets i Sverige så har kritiken regnat in.
Både Peg Parnevik och fotografen Rami Hanna är ytterst skeptiska till företagets nya och mer inkluderande policy som Peg inte tycker än någonting annat än samma, gamla koncept som tidigare, men inslaget i sprillans nytt presentpapper.
Detta diskuterar Lojsan och Hannalicious i sin podd ”Måndagsvibe” avsnitt 25 och ställer sig helt oförstående till kritiken, som jag i ärlighetens namn undrar om de ens förstår innebörden av med tanke på diskussionen som följde.

Varken Hanna eller Lojsan ser något problematiskt i att samarbeta med märket och tycker att det är som vilket annat samarbete som helst.
Lojsan tar upp ett uttalande från Victorias Secret där de sagt att de inte ämnar inkludera varken trans eller homosexuella i sin marknadsföring.
”Där kan jag vara lite såhär, det är mer en personlighetsgrej. Man behöver ju inte gå på personlighetsgrejer vilka som ska vara med eller inte”, säger Lojsan.
Att vara trans eller homosexuell är alltså en personlighetsgrej enligt henne.
Ni vet..som att vara morgontrött.

Lojsan fortsätter rapa upp obegripligheter och hävdar att finns massor av klädmärken som bara levererar XXL och undrar om någon som Molly Rustas som bär XXS ska känna sig kränkt om hon går i en sådan affär.
Hanna kallar detta för typsikt PK-Sverige som hon är så fucking trött på och att folk faktiskt måste chilla.
De ignoranta uttalandena står som spön i backen och precis som min finska kollega Daniella skriver på sin blogg:

Det är lätt att slänga ur sig att det aldrig kommer gå att inkludera alla människor, när man själv är den som alltid blir inkluderad.

Man kanske inte alltid kan inkludera alla, men man kan definitivt vara mer inkluderande än så här.

Peg Parnevik går ett steg längre och uppmanar följarna att inte lyssna på den här podcasten om de har en ätstörning, är i minoritet eller mår dåligt över sin kropp.
Hon kallar det vansinnigt ignorant och hänsynslöst och avslutar med att hon aldrig hört något så absurt och sårande på väldigt länge. Hon och Penny tar även upp det här i sin podd ”Pillowtalk”.

Och så nummer två:

Hannalicious och Lojsan goes Malena Ivarsson och svarar på frågan om hur man ska göra för att hålla igång sexlivet i en relation.
Deras svar: Att man bör bita ihop och ställa upp på sex, även om man själv faktiskt inte vill.

Sa jag Hannalicious och Lojsan goes Malena Ivarsson?
Fel av mig, jag menar naturligtvis Anna Anka.
Och Helge Fossmo.
Ytterligare två stjärnor som förespråkat att kvinnan bör ställa upp när mannen vill ha sex.
Det måste kännas fint för Hanna och Lojsat att ha sällat sig till den skaran.

Tjejerna avslutar podden med att säga att om man inte håller med dem eller vill komma med feedback så ska man skriva till dem, och det är det några stycken som gjort.
Deras kritik har omedelbart raderats på Instagram, något som Lojsan försvarar med att eftersom det KAN finnas enstaka kommentarer som är över gränsen så är det lika bra att sopa helrent.
Dock kan de inte radera omdömen på Podcaster och där talar inläggen sitt tydliga språk.

162 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Lågvattenmärke- i många kategorier. Tycker synd om unga kvinnor som lyssnar till dessa air heads…

   Haha kom att tänka på Bella Aircastle nu, som nån skrev, så kul

    BellAir AB. Nytt bolag kanske?!

    Nu håller jag kanske med om mycket här i inlägget, och visst tycker jag man kan ifrågasätta deras tankegångar.
    Däremot måste jag hålla med om att man är speciellt lättkränkt i Sverige. Ta exempel som bland de senaste om hon i artikeln i Aftonbladet som var ilsken för att hon inte hade råd att köpa julklappar och tyckte ÖBs reklam var provocerande. Man måste lära sig, i Sverige, sitt eget ansvar över sitt eget liv. Man måste inse att världen inte cirkulerar sådär kring en själv utan ALLA är upptagna med sig själva. Folk verkar hela tiden tro att alla är ute efter just DEM, medan fakta är att majoriteten helt enkelt är för upptagen med att fokusera på sig själv.
    Nu har jag personligen inte bott i Sverige på många år, men läser ofta tidningar och märker attityden bland vänner hur man så lätt tar illa upp av saker där jag ofta vill uttrycka ”men då är det bara inte något för dig.” Ibland ÄR det befogad ja, men oftast – nej.
    Det kan vara nyttigt för oss alla att ifrågasätta oss om det är bra för oss att mata vår negativitet genom att konstant bli kränkt av allt och alla. 🙂

     Men just julklappar är ju något som inte alla religioner i sverige sysslar med, jehovas, muslimer..ja ni fattar. För dom är julen ren hysteri och de irriteras säkert enormt av hur världen goes bananas runt juletid. Men fatta de som vill och önskar att de kan delta i den här galenskapen. Som så gärna vill kunna spendera iaf 300 spänn på EN familjemedlem men inte kan. Julen är en skamfylld högtid för de som inte förmår att känna den där försmäktande lyckan och tacksamheten som ska gå som en fejkad löpeld genom allas hushåll. Tiden efter är hemsk den med. Alls presenter som ska visas upp, skrytas om, lekas och viftas med.
     Frågor som: vad fick du i julklapp är ju inte bara hårt för den som inte haft råd att köpa några utan även för de som inga fick.

     Jag tycker inte alls att vi är lättkränkta i det här landet, tvärtom börjar vi bara bli bättre på att förstå olika perspektiv och vilja inkludera mera.

     Att folk uppmärksammas för att de känner sorg när alla andra hetsar på med klappar för 10 lax på ett barn tycker jag är jävligt nyttigt.
     Det borde bli mer skrytvärt att skänka 10 lax till behövande än att lägga de på sin egna snoriga bortskämda unge.
     Men jag är väl för pk…

      Fast jag tycker inte det ska ligga på varje individ att inkludera alla. Det är nämligen helt omöjligt. Jul är en tradition som bygger på kristendomen och vi är ett kristet land. Tror inte många länder anpassar sig så som Sverige. Vilket jag ibland kan tycka är helt galet

      Och visst det kan va hetsigt men jag brukar göra som så att jag inte bryr mig. Jag har råd att köpa julklappar, jag har dock gjort ett val att lägga väldigt lite pengar på detta och satsa på gemenskap. Försöker lära mina barn att man inte ska identifiera sig med prylar och vara glada för det de får, det de har och hur de har det. Visst det kan va svårt ibland, men det går.

      Dessutom kommer aldrig bli rättvist. försöker även lära mina barn att det aldrig går att få allt rättvist, men det verkar ju som att även den vuxna skaran i landet borde lära sig.

      Och alla som föds i detta land har i stort sett samma möjligheter. Ger man sig fan på att klara skolan, skaffa sig en bra utbildning å ha lite driv så kan man komma hur långt som helst. Det är det som är det fina med Sverige.

      Jag själv kommer från enkla förhållanden, ingen i familjen har utbildning och jag har inte fått några pengar från min familj för att kunna köpa lägenhet. Det jag däremot fick va motivation till att plugga och tro på mig själv och jag har kommit riktigt långt idag. Och just motivation tror jag snarare folk i detta land behöver snarare än förståelse till att vissa har det dåligt.

       Sverige har ingen statsreligion och är ett sekulärt, inte kristet land.

       Alla kan inte alls bli frsmgångsrika eller hålla i ett jobb. Har man oturen med psykisk ohälsa eller trauman så kan det påverka hela ens vardag/ liv.

       Varför ska man inte ha förståelse för de som har det dåligt? Snacka om att leva i sin bubbla. Det är flest människor i hela vida världen som har det dåligt och knappt mat eller vatten osv. Det vi borde sluta med är att sluta hela tiden ha motivation till rikedom, status och lyxkonsumtion. Borde va tvärtom att man hellre eftersträvar att leva ett bra simpelt liv med bra hälsa och att må bra. Tack vare våra j*vla synsätt på hur lyxigt vi hela tiden ska leva så har vi förstört jorden ganska rejält.

        Otur och otur. Jag skulle vilja skriva ut allt om hur man väljer sin så kallade tur eller otur men då blir det nog en bok här och nu. Man väljer inte ad som händer en men man väljer hur man reagerar. Som att jämföra med att spela på Lisebergshjulet. Varje litet val man gör ger en antingen fler eller förre brickor att spela med. Så den så kallade oturen eller turen handlar om sannolikhet kontra all de små valen man dagligen och ”minutligen” gör.

       Åh, Ris. Jag gillar dig????

       Ris, oavsett var du påstår dig komma ifrån så har du värderingar och åsikter som en väldigt priviligierad person. Fint att du kan välja bort att bry dig och fokusera på din egen familj.

        Tycker många som kommenterar på denna sida känns som perfekta rika priviligerade människor som tror deras sanning är det enda rätta. Alltid när man kommer in hit och ska läsa kommentarer så uttrycker sig folk väldigt skevt. Eller så är de idiot troll.

      Du har helt rätt och dessutom är PK inget dåligt, rätt roande att folk slänger sig med det som om det vore en förolämpning när det i själva verket är något eftersträvansvärt. Man behöver inte sitta på kammaren och aldrig göra ett politiskt inkorrekt uttalande, men i offentliga och formella sammanhang så ska man fan tänka på vad man säger och vara inkluderande och empatisk.

       Tycker inte pk är dåligt, det är att alla som inte är pk tystas. Jag själv är rätt pk som person men tycker det är så befriande när någon vågar stå för en åsikt som är genomtänkt men rätt för dem, det här går ganska förlorat om allt som inte är pk ska tryckas ner.

        Hamnade fel

      Men konsumtionshetsen kring jul är ju bara sjuk. Den är verkligen inget vi borde eftersträva eller vara avundsjuka över att inte få delta i. Istället behöver vi väl inspiration och förebilder som visar andra sätt att fira jul, som inte förstör ekonomin, planeten och sinnesron?

       Konsumtionshets kommer snart hamna på samma lista som mobbning, drev, och häxjakt.

        Det är väl jättebra i så fall

         Listan över urvattnade begrepp ingen tar seriöst.

      Har man inte råd å lägga 300kr till en unge så borde man inte ha barn

       Så om man blir fattig efter att man skaffat barn borde man lämna bort ungen?

        Ja.

         Själv pluggade jag länge, väntade med att skaffa barn tills jag var nästan 30 för att jag ville ge barnet ett tryggt och stabilt liv, osv. Efter det blev jag oväntat svårt sjukt och ekonomin brakade samman. Tack vare min man har jag ändå kunnat försörja barnet, gett presenter vid jul och födelsedag m.m. Men tänk om han inte hade funnits där? Om han träffat nån annan och dragit och jag stått kvar med urkassa förutsättningar? Det kan faktiskt hända alla, fast man inte räknat med det…

       Man hade kanske alla förutsättningar när man planerade att skaffa barn.
       Det kan hända saker på vägen som sjukdom,arbetslöshet,skilsmässa som gör att ekonomin ändras drastiskt.
       Så jagt ycker din kommentar Loui är ogenomtänkt eller så har du inte så mycket erfarenhet i livet som gör att du resonerar som du gör.

        Nä det tror jag inte. Jag har hört talas om att alla har samma chanser och förutsättningar i det här landet. Hamnar man på botten har man sig själv att skylla alltså?
        ?

      Om ändå fler tänkte som du. Jag tycker vi alla ska ta vårt ansvar för våra medmänniskor och miljön. Även om man kan köpa mycket så bör man inte bidra till konsymtionshetsen som råder kring jul. Jag har också satt gränser till släkten inför jul och födelsedagar – inte mer än en present. Och den får inte kosta skjortan.

       Men nu hamnar vi ju där igen om mindre rika människor som överöser sina barn med julklappar. De som aldrig annars får någonting alls. Ska de sen skämmas över att de får saker till julafton? Vem är värst: medelklasspersonen eller arbetarpersonen?

      Skänk 10 lax till behövande och håll käften. Förändringen börjar med dig etc.

     Men just julklappar är ju något som inte alla religioner i sverige sysslar med, jehovas, muslimer..ja ni fattar. För dom är julen ren hysteri och de irriteras säkert enormt av hur världen goes bananas runt juletid. Men fatta de som vill och önskar att de kan delta i den här galenskapen. Som så gärna vill kunna spendera iaf 300 spänn på EN familjemedlem men inte kan. Julen är en skamfylld högtid för de som inte förmår att känna den där försmäktande lyckan och tacksamheten som ska gå som en fejkad löpeld genom allas hushåll. Tiden efter är hemsk den med. Alls presenter som ska visas upp, skrytas om, lekas och viftas med.
     Frågor som: vad fick du i julklapp är ju inte bara hårt för den som inte haft råd att köpa några utan även för de som inga fick.

     Jag tycker inte alls att vi är lättkränkta i det här landet, tvärtom börjar vi bara bli bättre på att förstå olika perspektiv och vilja inkludera mera.

     Att folk uppmärksammas för att de känner sorg när alla andra hetsar på med klappar för 10 lax på ett barn tycker jag är jävligt nyttigt.
     Det borde bli mer skrytvärt att skänka 10 lax till behövande än att lägga de på sin egna snoriga bortskämda unge.
     Men jag är väl för pk…

     Inte jämförbart att någon uttryckt kränkthet över julklappar etc. Den podden vi diskuterar är verkligt kränkande och misogyn. Ett stort blä! ?

      Hela podden irriterar mig egentligen. När Lojsan inleder me att hon bor i orten… sollentuna/edsberg är verkligen inte orten. Tjejer som växt upp verklighetsfrånvänt och får de mesta serverat hela tiden …

     Men alltså hon i Aftonbladet. Du tror inte tidningen skriver om sånt för att de vill ha reaktioner? Och tror du inte tidningar jobbar liknande även utanför Sverige? Hon representerar inte alla med dålig ekonomi. Hon är en person som väcker känslor, mer klick för Aftonbladet

      Haha, TACK! Väldigt intressant att nästintill anta att en artikel i Aftonbladet, som till mångt och mycket bygger på sensationsjournalistik, på något sätt är representativt för Sverige som helhet.

       Nu stod det ju ”ta som exempel,” missade ni två ordet – ”EXEMPEL”. Det är alltså ett exempel och inte DET som definierar en hel befolkning. Men let’s face it. Sverige ligger i överkant till kränka personer, så är det.

     Till chilin, jag tror att din upplevelse av Sveriges ”lättkränkthet” kan ha att göra med att vi här har kommit mycket längre i kunskap och medvetenhet kring maktstrukturer och strukturell orättvisa än många andra samhällen. Sen finns det fortfarande dålig sensationsjournalistik som gör en höna av en fjäder för att få många clicks och kommentarer. Då sitter du där borta i ett annat land och köper det med hull och hår.

      Good lord vilket svar. Skulle du ha lust att ge exempel på de samhällen du jämför med när du tror att Chillis upplevelse av svenskar som lättkränkta har att göra med (logiskt!) att ”vi här har kommit mycket längre i kunskap och medvetenhet kring maktstrukturer och strukturell orättvisa än många andra samhällen.” Du får ursäkta mig men det här var nog det roligaste jag sett i skrift idag 🙂

     Lite lustigt med den kränkta kvinnan som talade ut i Aftonbladet, eftersom Ö&B är ett lågprisföretag som gör reklam för just lågprisvaror.

     Och du har helt rätt i att man måste ta efter ansvar över sitt liv.
     Visst händer saker som ligger utanför människans kontroll och det finns många olyckliga livsöden, men att bli kränkt över reklam för lågprisjulklappar känns helt absurt.

      Det var väl hetsen och överkonsumtionen de gjorde reklam för snarare.

     Om du nu inte ens bor i Sverige så skall du nog inte uttala dig om svenska folkets attityder baserat på typ Aftonbladet.

      ”Och bland vänner.” Var ju inte av Aftonbladet utan personen drog ett EXEMPEL från Aftonbladet. Bara för att man inte radar upp all ”info” om lättkränkhet från jargongen på facebook, nyheterna, bland gamla kollegor, vänner, Sverige besök etc. utan endast nämner ETT (dock tydligt) EXEMPEL på hur (tyvärr) många svenskar tänker så betyder det inte att man INTE har koll liksom?

   Jag har ingen aning om vilka dessa två år. Visst, deras namn finns där någonstans i periferin men har aldrig hört deras podd osv.

   Är dessa två myndiga? Har de rätt att rösta i svenska samhället? Har dessa två undanhållits och därmed missat vital utveckling och skolgång?

   Dessa verkar har läst floskler och självklarheter i Veckorevyn och upprepar dessa i deras podd för att få lyssningar. De har egentliga inga egna åsikter och kan inte fundera ut att uttalandet om hur Molly Rustas som är xxs känner sig är heeeelt irrelevant i frågan.

   Kom igen tjejer! Börja om från 2:a klass och tänk efter av egen maskin.

   Stackars unga tjejer nuförtiden som har den hör typen av förebilder ?.

  Jag förstår inte att dem innan de publicerar ett sådant här avsnitt tänker ”Hmmm detta kan folk eventuellt ta illa upp av”

   Dem behöver någon som kontroll lyssnar innan det släpps. Ha någon som Mange som klipper bort dumma uttalanden.

    Kanske bättre bara lägga ner idiotin om den behöver kvalitetssäkras först. Bra man får höra vad de verkligen tycker så slipper vi dem sen förhoppningsvis

    De behöver någon*

    dedededededededededededede

   De innan de*

   De. De De De

   De*

    *De

   Fast bra på ett sätt att de inte har den kontrollfunktionen så de inte kan gömma sig bakom det.

  Så tappade

   Så över

  Blir mörkrädd, speciellt när jag tänker på alla unga tjejer som lyssnar och tar till sig. Bra att det finns sådana som Peg också!

   Verkligen! Hon la även upp en Instastory igår, som tyvärr är borttagen. Hon skrev mer eller mindre att det är vansinne att hävda att man ska ”bita ihop” eller ”ställa upp” på sex om man inte vill och uppmanade alla att ”unfollow that toxic shit”.

    Synd att den var borttagen för bra uppmaning! Det är så jävla sjukt. Gissa vad sex utan frivillighet rubriceras som? Våldtäkt.

  IQ badboll som man brukade säga förr.
  Synd man kan sitta och prata om att ställa upp mm som nån slags kul grej. Kom att tänka på den där rapstärnan som gör oskuldskontroller på sin dotter. Mycket skit som bör rensas bort i etern…

  Wow. De har verkligen tagit hjärndöd till en helt ny nivå. Nästa mål zombie?

  Detta var en ögonöppnare för mig! Har tidigare inte förstått att man ska sitta på en trappa i svart och se jätteavslappnad ut samtidigt som man inte tänker igenom sina åsikter och sedan ändå tror att dessa tankar är något som måste delas med världen! Jag är influerad!!

  Detta var en riktigt bra och roligt skriven text! Hatten av, Bloggbevakn!

  Hur kan sån här idioti få fortsätta gång på gång. De säger något korkat, ber om ursäkt, de flesta fortsätter följa dem, sen säger de något korkat igen… och cirkeln fortsätter.

  Brukar vara underhållande att lyssna på deras podd, men detta var ett platt fall.

  Hur i hela fridens namn kan man inte inkludera ex homosexuella? Alltså rent praktiskt..
  Frågar de innan…???

  – Jaha okej Sara men då kan du kl 7 på fredag? Kom osminkad men nyduschat hår.

  – Ja visst det blir bra!

  – Joo by the way.. Sarah.. En snabb fråga bara. Gillar du att ligga med tjejer, killar eller kanske båda?

  ?‍♀️

   Nu jobbar de väl ganska mycket med redan kända modeller vars sexualitet i många fall redan är känd.
   Om de väljer bort homosexuella modeller är det att aktivt inte inkludera.

   Så tolkar jag deras uttalanden.

  Åh folk med makt som har mer åsikter än vett, när ska de sågas vid fotknölarna och aldrig komma ut i ljuset igen?
  Att tillåtas sprida sånhär dynga bland folk övh och i synnerhet unga tjejer… nä lägg ner bara. Ni gör världen till en sämre plats.
  Läs en bok och gå en utbildning, gör något vettigt.

  Extremt pinsamt att vilja bli kändis från början och så pumpar man ut detta? Haha jag dör, alltså.. hitta något att bli bra på istället?!

  Lyssnade ingen igenom avsnittet innan det publicerades? Snacka om hybris. Och DISS!

  Våga vägra ”ställa upp sex”! En riktig man vill inte ha sex med dig om du inte vill!!!

   Fast i alla långa förhållanden blir det väl så? Vem vill alltid verkligen ha sex alltid efter 10 år? Ibland ställer väl endera parten upp och vice versa.

    Vill man ha sex med någon som inte vill?

     Ja i långa relationer går det ju knappast att undvika. Man ”vill” ju isf för den andra personens skull men om det inte var därför hade man/ den personen lika gärna somnat eller satt på TVn. Obs, ibland 🙂 Ibland vill ju såklart båda exakt samtidigt, min poäng är bara att det är en chimär att tro att ingen ibland ställer upp på sex fast den inte egentligen helst gjort nåt annat.

      skillnad på att vilja för den andra vill och inte vilja alls men ändå göra det.

       Grejen är väl att de olika scenarierna inte belyses i deras podd? Det blir bara på fokus att ställa upp.

      Du har helt rätt. Efter 10år så är det inte lika spännande ibland. Jag rekommenderar en vid sidan av! Att Camilla tom får med Helge fossmo här är makalöst.

       Varför makalöst?

       Men kvinnorna i församlingen undervisades också om att det var fel att säga nej till sina män. Ville mannen ha sex så skulle kvinnan ställa upp.// Helge Fossmo – ur den här artikeln:
       https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/oR3MWV/smygandet-blev-en-kick

    Jag upplever snarare att man kanske inte är sugen till en början, men efter kanske lite mys och närhet så blir man sugen. Så det handlar ju kanske inte om att man i långa relationer har sex fast ena parten inte vill, utan att man ibland måste ge ena parten tid och möjlighet att hamna i rätt sinnesstämning/tid att få kroppen att slappna av. Detta innebär ju att du hade sex fast du initiellt inte var sugen, visst, men det innebär inte att du haft sex när du inte var sugen.

    Ha ALDRIG sex om du inte vill. Någonsin.

     Jag kan själv känna ibland att vi har så mycket annat att tänka på att vi behöver lite hjälp på traven för att komma i rätt sinnesstämning. En bra kille har förstått det och kan ge oss den tid och uppmärksamhet vi behöver.

     En fin tanke men funkar inte efter 20 års äktenskap om du älskar din partner och partnern älskar dig.

      För att..?

      Hahaha va? Talar du för alla som varit gifta i 20+ år? ?

      Varför inte? Sådär som Förevigt blå beskriver brukar det ofta vara för mig, och min kille och jag har varit ihop i 15 år nu. Men det kanske ändras om 5 år när vi har varit ihop i 20 då, vem vet …

    Klart Man Vill, annars borde man föra slut! En Dipp Kan VI alla ha men en längre då är något galet i förhållandet!

    Man får nog skilja på när man inte vill ha sex men ändå har ett helt samlag utan lust och när man tänker att man inte har lust till en början men sedan kommer lusten igång ändå efter lite förspel. Det är ju sällan bägge två är kåta samtidigt, oftast får ju den mest sugna hjälpa till att få igång den andra. Men oavsett hur länge man har varit ihop så ska ju båda vilja ligga när man väl kör igång annars har man allvarliga problem. Alla förtjänar att vara i relation där man inte behöver göra något mot sin egentliga vilja.

     Håller med!! Jag har slutat säga nej när min partner börjar när jag inte känner för det. Efter några minuter vet jag att jag visst kommer känna för det. Sen, har man mer sex vill man ofta ha mer. Om det nu är att man bara tappat lusten men älskar sin partner inte om det finns riktiga anledningar bakom.. Då hjälper det (för mig och vad jag vet många andra) att försöka ligga regelbundet. Viktigt att tillägga att jag aldrig känt ”gud vad hände nyss? Det där ville jag inte..” utan jag vet att säger jag nej så är det såklart ett nej.

      Jag håller med. Det blir också orealistiska förväntningar på sex och hur sex är. I långa relationer fungerar det oftast så, lågan behöver väckas till liv ibland.

    Men va? Iof bara varit med min kille i 7år men har aldrig haft sex med honom utan att va superkåt. Vill jag inte runkar han och vill han inte leker jag med min vibrator. Tror man blir kåtare överlag om man bara har sex när man vill.

     Jag förstår inte din kommentar. Syftar du på penetrerande sex när du säger sex? Då är det rätt självklart att man behöver vara kåt för att det ska gå. Det måste finnas lust. Men måste du vara superkåt för att påbörja ett förspel?

      Eeh ja? Jag måste vara superkåt för att påbörja förspel, ser ingen poäng annars. När det känns som att kläderna är värdelösa för att dom inte går att ta av snabbt nog. Älskar sex.

   Både min man och jag ställer upp för varandra när vi egentligen inte har större lust. 10 gånger av 10 känns det fantastiskt efteråt och man tänker ”gud så bra att jag ändå gjorde det”. För oss är det självklart att se den andras behov och mötas på halva vägen, i sex och allting annat.
   Om man alltid enbart vill göra det man har lust till bör man nog inte leva i en relation.

    Precis, tror det är viktigt att poängtera här att även män ”ställer upp” ibland för sin partners skull. Så går det nog till för de flesta.

    Problemet är väl att det inte framgår i deras podd, gissningsvis? Har också ”ställt upp” men då har det varit under skämtsamma former och på inget sätt kränkande eller mot min vilja. Respekt hela vägen.

    Risken finns ju att alla småungar som lyssnar på detta inte förstår skillnad mellan ett sånt ok och inte ok, dvs. när man tvingar sig och mår dåligt…
    Tror inte direkt Lojsan mfl reflekterar nåt över detta närmare?

     Tycker det konstiga är att folk drar så enorma växlar på något de gissar är problematiskt.

    Men Anna anka sa………

  Tyvärr så rekommenderar även specialiserad enhet inom sjukvården att jag som kvinna med nedsatt sexlust i en relation ska ställa upp.

   Mm inte ett ord om att mannen kanske ska anstränga sig lite mer för att nämnda lust ska komma tillbaka. Och nej, jag menar såklart INTE att mannen ska börja tafsa mer på kvinnan vilket män verkar tro är ett bra knep… snark.
   Om mannen är värdelös i sängen och sen bara börjar kräva mer sex så stänger min mussla för obestämd framtid med lås och bom.

   Jag ska förfan inte behöva känna press från någon ytterliggare, utanför relationen om att jag bör agera ejakuleringsverktyg för en slö man som har en itch he won’t scratch himself.

    haha exakt så

   Det är för att ju mer sex man har desto mer sugen blir man, men så märkligt att de säger så ändå och inte rekommenderar vibratorer istället (det funkade för mig).

    Nej det är inte sant. Har man dåligt sex gång på gång utan att vara sugen blir man definitivt inte mer sugen med tiden.

  Behöver rensas i influenserträsket. Eller är det självsanering som pågår?

   Survival of the fittest. Fit for society

  Var inne och rate:ade dem på podcaster nu, synd man inte kan ge 0 stjärnor

   Älskar när konsumenter använder den lilla makt de har för att utesluta skit samhället inte behöver. You go! ??

   Tack för tips! Gjorde detsamma.

  Att radera SÅ många kommentarer med helt saklig kritik, det säger allt. De står inte alls för vad de sagt. Istället skickar Hanna hjärtan till varenda kotte som skriver att hon är snygg, att människor är lättkränkta och att folk ska fokusera på ”allt bra” som hon och Lojsan gör. Varför inte skicka lite hjärtan till alla de som blev sårade och ändå tog sig tid att skriva konstruktiv kritik?

  Att Hanna är ”ALL FOR the woman body no matter what shape or size” känns ungefär lika genuint och trovärdigt som att Victoria’s Secret skulle vara ett inkluderande varumärke.

   Exakt!! Reagerade starkt på detta! Fyfan vilken stil att bemöta sina följare. Allt som stryker medhårs bara, stackrarna som fick några ”hatiska” kommentarer blandat med väldigt bra konstruktiv kritik!

   Man kan säga att dom gjort bort sig rejält denna gången! Nu vet man vad dom går för och vilka värderingar dom sitter på. Fräscht!

  Varför klänger de i en smutsig trappa? Är det ett skämt

  Vilka butiker lecererar endast xxl? Görna med snygga klassiska kläder.

  Alltså är Hannalicious smal? Har så svårt att se på bilderna men det känns som att hon har komplex för något?

   Hur är detta relevant?

   Alltså är du dum? Har så svårt att se vem du är men det känns som att du har komplex för något?

   Ok, har jag rätt när jag tror du menar:

   ”hon uttalar sig konstigt, kan hon ev. ha komplex för sitt egna utseende? ”

   Du formulerade dej rätt konstigt och oklart.

   Ja verkligen irrelevant men jag tänkte mer på att hon alltid döljer sitt magparti i sina bilder, har läst att hon pratat om att man typ ska äta ett halvt äpple eller något, kommer med konstiga uttalanden angående vikt, hon är uppenbarligen inte överviktigt, mullig eller något liknande, utan det känns som att hon har några komplex/ätstörningar som gör att hon måste prata så om kroppar/mat öppet.. menade inget illa utan formulerade mig bara helskumt.

    Det blir fan inte rätt hur jag än skriver det. Trevlig helg ?

   Enorma solglasögon som hänger längre och längre ner på ansiktet är det nya svarta! Det och att gå med bakhäng så man ser ut som långben när man promenerar.

  Vad händer med bloggen? Sitter du och raderar en massa inlägg CamCam eller varför kan man inte söka längre bak i bloggen?

   Va? Jag har inte raderat någonting. Vissa dubbellänkar till Nöjesguiden kan vara raderade men annars vet jag inte vad du pratar om. Har du ett exempel så kan jag kika på det?

  Alltså deras IQ gör ju ingen imponerad…
  När man når ut till så många människor, speciellt unga tjejer idag, så måste man tänka sig lite för innan man kläcker ur sig saker.. men det krävs ju lite mer IQ för att inse det också så det blir ju svårt.

  Heja Peg! Älskar den tjejen! Så fint att någon med makt faktiskt står upp för många tjejer som inte har någon makt att påverka.

  Hampe Haj skriver om sitt sexmissbruk på sin blogg http://www.imarknaden.se ? nu har han tappat det helt!! Någon som har honom på Tinder?

   Jag tycker det var ett mycket bra inlägg, han har helt rätt dessutom.

   Har haft!

   Tack för att du tipsade om hans blogg!
   Jag tyckte det var ett intressant inlägg och läser gärna mer av honom. Han känns medveten, öppen och ärlig. Och det är väl jättebra att han gått in i en process där han reflekterar över sina tidigare erfarenheter och handlingar.

    ?

   Män brukar väl inte ha så lätt att öppna sig om sådant här, så det är välkommet att en kille skriver om psykisk ohälsa och ångestdämpande beteenden. Förhoppningsvis hjälper det fler att också våga prata om det ❤️

   Jag kan tycka att han ordbajsar en hel del men reflexioner är aldrig fel att göra .

    Han är väääldigt styltig och högtravande i språket, men ändå bra grejer han tar upp ??

    Vad är en reflexion?

     Ett obildat sätt att skriva reflektion.

  Att tvinga till sig sex när man inte vill kan leda till vestibulit och det är inget att sträva efter. Tjejer lyssna på er själva!!!

  Har en nyfiken fråga.
  Varför lyssnar så många på poddar som är med influencer?
  Varför är man intresserad av personer, som vars liv kretsar kring bilder och samarbeten, har att säga? Genuint nyfiken, för jag gillar verkligen att se på skräptv och läsa bloggar osv. Men de här med att lyssna på vad de har att säga i en eventuell podd når mig inte

   Bra fråga!
   Jag väljer poddar utifrån innehåll och vilka som har podden. Har nog aldrig följt någon som enbart är influencer men var t ex en trogen lyssnare till Veckans Bläcka med Jennie Hammar och Karin Bastin. Det var en av mina absoluta favoritpoddar i underhållsgenren. Men nu när Jennie Hammar börjat podda med Malin Eklund gav jag upp efter ett par avsnitt för att jag tycker att Malin inte tillför något och är så tråkig att lyssna på.

   Majoriteten som lyssnar på influencerpoddar är nog ganska lite allmänbildade, saknar analys och är intresserade av ytliga saker.

    Eller väldigt unga. Om man ser till åldern på lyssnarna på t ex Bianca och Alice podd…

  Låter som dom två coola tjejrna i skolan ”men vadåååå alla kan inte vara med på allt, det är inte håååållbart”. Ja men lätt för er att säga när ni får vara med på ALLT och har en främre position i samhället och kan därav välja och vraka förmåner. Och nej jag är inte avundsjuk, men tycker att man får vara lite jäkla påläst och skaffa sig en liten dos ödmjukhet inför andras känslor även om man inte kanske kan relatera till 100%. Otroligt märkliga uttalanden som som verkligen har dragit ner deras trovärdighet.

  Ibland undrar jag på riktigt om influencers på riktigt avskyr sina följare eller verkar tro att de är dumma i huvudet.

  Kan sätta pengar på att de kommer ta noll ansvar för den här situationen, i avsnittet på måndag kommer de komma med ”Det var faktiskt inte så jag menade”-ursäkter och ännu en gång gnälla på att folk är för PK. De kommer inte lära sig ett jävla jota av detta, utan bara fortsätta skylla på att de är dåliga på att formulera sig och att det är sååå hemskt med allt hat de fått.

  Är så evinnerligt jävla trött på influencervärlden nu, och att de hela tiden kräver att man ska se deras ”jobb” som ett riktigt jobb när de får ströva fritt utan att behöva ta ansvar för hur de förpestar samhället. Hoppas verkligen att den här jävla skiten dör ut snart, för jag vill fan inte att mina barn ska växa upp i en värld där influencers har makt att påverka dem.

   Eller hur! Vill influencers att man ska se det som ett riktigt jobb får de vara beredda att ta ansvar som på ett riktigt jobb. Det går inte att ljuga, leka med siffror (host Isabella host) och bete sig allmänt idiotiskt om man vill bli tagen på allvar. Sen ska de dra någon snyfthistoria om de ställs mot väggen? Funkar inte så i den riktiga världen. Isabella exempelvis hade nog fått sparken för länge sen om hon ljög och betedde sig som hon gjort på ett ”riktigt” jobb.

   Förstår inte de som inte tycker att man ska kunna ställa influenserna mot väggen. De är makthavare och makthavare ska granskas.

   De har redan skyllt på just det: ”Det här med kroppshets, kroppar och storlekar är ett så svårt ämne och alltid känsligt eftersom det alltid misstolkas när man inte är några stjärnor på att formulera sig”. Deras poäng var tydligen att ”om vi slutar bry oss om kroppen och märken som kanske inriktar sig till mindre storlekar eller liknande så kommer vi sluta störas av de”. Ja, SÅ dumt att vi inte bara slutat bry oss om det här. Då hade det ju inte ens varit ett problem som stört oss.

    Ah, just det. Såg det. Är ju jävligt lätt för dem att sluta bry sig om kroppar och märken med en speciell nisch när de passar in i alla jävla normer som finns. Som Peg och Penny sa i podden: ”De behöver aldrig vara oroliga för att gå in i en butik och att deras storlek aldrig ska finnas, för det gör den alltid”. Det är så jävla lätt att skrika att folk är ”PK” gällande detta när man själv sällan behöver struggla med sådant för att man är smal och snygg.

    Jag HOPPAS att de lär sig någonting av detta, men det tror jag tyvärr inte att de kommer göra. Som alla andra influencers i blåsväder kommer de fortsätta komma med lama bortförklaringar och deras följare kommer stryka dem medhårs och skicka massa hjärtan och styrkekramar för allt hemskt de tvingas gå igenom pga detta och till slut kommer de gynnas av att de har en offerkofta att dra på. Jag krääääks.

   De har båda gjort insta-stories där de ber om ursäkt och lägger sig platt för kritiken, bra gjort av dem ändå tycker jag! (Även om man såklart kunde önska att de kunnat inse detta innan).

    Jag tycker dock inte det där är att ”lägga sig platt för kritiken” – det är att komma med bortförklaringar. De borde bara be om ursäkt, läsa på och komma med vettigare uttalanden nästa gång. Inte hålla på och skylla på att ”de är dåliga på att formulera sig” eller ”att folk tolkar saker olika” osv. Det de gör nu är att mysa in sig i sina offerkoftor och skylla på alla andra.

  haha, alltså dom här bilderna när de ska se så fashion ut på en trappa på en bakgata någonstans eller framför en klottrad vägg, elskåp eller nått annat. Gääääsp säger jag.

  Noll djup på dessa instagrams, varje bild ser ut som den föregående, samma färgtoner – men på en annan trappa med kläder från NA-KD, Ellos eller nått annat pisstrött företag.

  Hannalicious har även blivit ifrågasatt av Therese Lindgren för sitt ”äppel-hack”, i Therese senaste video är det någon som ställt en fråga om vad Therese tycker om just såna tips och hennes svar är att man ska berätta vem som sagt det så ska hon ”säga till” vederbörande och att hon kan vara väldigt övertygande… och igår la hanna upp på sin story en del i den där kedjan om ”vad man gör just nu” och taggade Therese att svara… MVH alldeles för insatt ?

  Har Kenza bemött kritiken som hon sa att hon skulle när hon kommit hem? Känns som hon bara fortsätter som vanligt, eller har jag missat något ????

   Men gud, ja det var ett korkat/naivt beslut att göra reklam för ett sk-tland men släpp det nu…

    Alltså jag var inte en av dem som var jätteupprörd över det och krävde ett uttalande. Dock kan jag tycka att om man säger att man ska svara på kritiken så bör man också göra det. Känns lite falskt att säga en sån sak om man egentligen bara säger det för att tysta folk och sedan låtsas som ingenting 🙂 Sen är det upp till mig att välja vad jag tycker, du behöver inte tala om för mig hur jag ska tänka ?

     Följer inte Kenza så var helt enkelt nyfiken på om hon hade tagit upp det eller inte 🙂

   Nej, i stället tjatar hon om ”mom bodies” på instagram.

   Snacka om att stoppa huvudet i sanden. Hon väntar på att folk ska glömma och sen inte göra en stor sak av det när det väl kommer för då orkar inte folk

  Det är extra märkligt att ’Hannalicious’ enligt hennes egna ord i podden ”Verkligen inte har en åsikt i det här ämnet” när hon själv hörde av sig till NA-KD och frågade om hon kunde få designa en kollektion för tjejer med mer kurvor som känner att de flesta plagg i modebranschen är skapade efter normen att vara lång och smal så som modellerna är som bär plaggen. Alltså, seriously?! Här hade Hanna verkligen en chans att få prata om hennes känslor kring detta ämne, något som hon känt tillräckligt starkt för för att höra av sig till NAKD för att uttrycka sitt missnöje. Men hon verkar inte se sambanden..?

  Hur kan man vara så korkad?

  Den här typen av influencers har ju inte direkt blivit influencers pga sin höga intelligens. Det är ju ett ”yrke” där endast yta premieras. Synd bara att de numera även har tillfälle att spy ut sina åsikter på högstadienivå i podcasts också.

   Hur många influencers har blivit det pga sin höga intelligens? Den enda jag kan tänka på som faktiskt har en utbildning och som blivit känd för mer än sin yta är Therese Lindgren (att hon nu blivit mer och mer ytlig är ju en annan femma dock, men hennes karriär började inte med att hon var snygg på Instagram).

   Tycker ”den här typen” är alla influencers någonsin. Men motbevisa mig gärna!

  Jag kan förstå om man säger något sånt här utan att tänka i direktsänd radio eller tv, eller typ på fyllan. Men detta är ju fan i spelat, ingen som lyssnar igenom? Och har de gjort det själva innebär ju det att de är om ännu mer korkade att de släppt igenom. För även om man har riktigt sunkiga åsikter, tänker de inte på sin image? Att detta är åsikter som kommer göra folk förbannade? En sak att vara Kissie och göra det medvetet. Men de här två tjejerna verkar ju bara vara ”mean girls” som nu sitter och grinar på deras instastories

   Det är skamligt av Radioplay att de låter en sån här podd ligga kvar på deras plattform.

  Ställa upp på sex för man har en ”torrjuckande” parter på sig varje kväll?
  Tror inte det, tror han får flytta ut i stället!

  Varför skriver du inte om Cissi mer? Har ju hänt mkt mer än det du skrev om för ngn vecka sedan. Vad var det till exempel som du visste och skulle skriva om? Vore trevligt med lite mer granskning av Cissi- precis som du granskar Bella. Då blir det även mer variation i bloggen.

  Tack för bra blogg ?!

  Kan vi snälla prata om att Hanna har ”designer” som beskrivning av sig själv på sin instagram. Som designer med 5 års studier i ryggen och 5 år i branschen som faktisk designer vill jag bara slå huvudet i väggen

  Jag lyssnar på deras podd. Jag håller med om Victoria Secret kritiken, det var kanske inte det mest intelligenta man har hört. Men fan vad folk ska ta en på orden hela tiden. När Lovisa pratar om att ställa upp på sex så väljer folk att misstolka . Jag fattade precis vad hon menade . Hon pratar inte om att man ska ställa upp på tjatsex . Det handlar om att hålla lusten vid liv . Man kan inte hålla på såhär, ta folks ord och knapra ihop egna meningar. Visst hon hade kanske varit tydligare men jag tror att dem som lyssnade innan allt detta var på tal förstod vad hon menade .

  I seriously love your website.. Excellent colors & theme.
  Did you create this amazing site yourself? Please reply back as I’m attempting to create my own site
  and want to know where you got this from or just what the theme is named.
  Cheers!대전오피

  Seriously plenty of awesome advice! 해외선물대여계좌

  Some really useful stuff on here, keep up posting. Cheers. 파워볼게임

  That was an excellent article. You made some great points and I am grateful for for your information! Take care! 경마

  Good post however I was wanting to know if you could write a litte more on this subject? I’d be very thankful if you could elaborate a little bit further. Cheers! 슬롯머신

  I’ve read your article, and I think it very useful. thanks for sharing 대딸방

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.