Bättre sent än aldrig

Jag pratade en del idag på story (@nicolefalciani) om influencers och skönhetsingrepp. Har legat hemma hela dagen och slötittat på youtube. Video efter video. Timme efter timme. Och jag blev verkligen ledsen och besviken. Jag såg flertal videos där andra influencers HELT normaliserade skönhetsingrepp. Dom pratade om bröstförstoringar och fillers som att det vore INGENTING. Dom nämnde i förbifarten hur dom behövde fylla på med fillers.

Det är verkligen tragiskt. Främst med tanke på vilken målgrupp vi influencers har. Unga kvinnor. Unga kvinnor som vi har möjligheten att påverka. Som vi påverkar, vare sig vi vill eller inte. Vi är förebilder, punkt slut.

Jag tror inte det finns en enda positiv aspekt med att normalisera skönhetsingrepp, av flera olika anledningar. Först och främst kan det gå fel, väldigt fel. Det finns inga studier som visar vad som händer i det långa loppet när man sprutar in dessa kemikalier i kroppen. // Nicole Falciani

Det finns en enda positiv aspekt med att normalisera skönhetsingrepp, säger Nicole Falciani och hon kunde verkligen inte ha mer rätt.
Nu är det ju inte bara skönhetsingrepp som normaliseras, utan gränserna flyttas hela tiden fram och det som chockade oss för några år sedan är vardagsmat idag.
Ställer du upp i Paradise Hotel så förväntas du ha sex framför kameran, det är mer en regel än undantag.
Gör du ett samarbete för att få ett par spons-tuttar så ska ju operationen live-sändas på Instagram. Allt annat vore på tok för normalt.
Att fylla läppar och kindben med fillers var en gång i tiden någonting man funderade länge och väl på innan man gjorde slag i saken, men idag verkar den här typen av behandlingar ligga på samma nivå som ett frisörbesök och folk har för längesedan slutat prata om riskerna med ingreppen.
För risker finns det alltid, hur triviala man än försöker få ingreppen att framstå som.

Och så till förlossningen där det tidigare var upp till pappan att se till att det i alla fall togs EN bild på den nyfödda bebisen på sin mammas bröst, men nu för tiden ska det riggas kameror från alla möjliga tänkbara vinklar så att den kommande förlossningsvideon på Youtube slår alla rekord.

Ps. Ja, Nicoles inlägg kom upp för flera dagar sedan men som tur väl är så är innehållet lika relevant nu som för några dagar sedan.

123 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Saknas ett ”inte” i första meningen av dig Camcam.

  Svara

   När saknas det inte ord och bokstäver. 🤪

   ”…det är mer en regel än undantag.”

   Svara

  Shapeby som många av influencerna besöker ber sina följare att skicka in bilder på dem själva och de talar om vilka fillerbehandlingar de kan göra. Tänk att det har gått så långt att man uppmuntrar till att förändra sitt utseende.

  Svara

   Att inte tala om deras manipulerade resultat ! Vissa före och efterbilder är tydligt manipulerade…

   Svara

  Intressant hur Nicole hatar på calzedonias smalhets men samarbetar med Victorias secret..

  Svara

   I knoow 😂

   Svara

   Hur tänkte hon där? Har hon uttalat sig?

   Svara

    Inte vad jag sett..

    Svara

   ’hatar på..’
   🙄

   Svara

  Jag hörde talas om en sliten punkmusikerfamilj som hade svåra problem med att deras barn gjorde revolt genom att vara skötsamma, plugga hårt och bry sig om såväl sig själva som andra. Det kan ha varit en skröna, men strunt samma. Så småningom vänder också denna trend. Vårt samhälle är inte direkt känt för att kunna hålla fokus på något särskilt länge.

  Svara

   En av killarna i Ebba Grön har en son som blev arbitragemäklare på Carnegie.

   Svara

  Hon är så dubbel.. hänger ut andra för att de normaliserar skeva ideal meen Victorias Secret går bra?? Och de facto att hon själv ser huuur normal ut som helst och lägger upp massa kroppsbilder. Orkar inte med henne 😂

  Svara

   Så bara för att hon råkar vara en naturlig skönhet så får hon inte kritisera skönhetsingrepp? 🧐

   Svara

    Om hon fick bra betalt att promota ingrepp skulle hon ändra inställning direkt! Ungefär den trovärdighetsnivå som hon har!

    Svara

    Så personer som inte ser ut som hon är inte ”naturliga skönheter”? Jag håller med Vv, men jag hade skrivit att hon ser ut som rådande norm istället för ”normal”.

    Svara

     Ja det stämmer, mitt ordval var dumt. Och jag ville liksom kritisera hennes trovärdighet som ovan skrivet.

     Svara

    ”Så personer som inte ser ut som hon är inte ”naturliga skönheter”? ” som någon så fint skrev nedan 😉

    Svara

  Det här är en tjej med en väldigt skev självbild.

  Svara

   Hur menar du?

   Svara

  Tänk på att vid varje ingrepp så utsätts kroppen för stress ! Du kanske har något som kroppen behöver ta hand om istället för att stressas av något som inte behövs.

  Själv råkade jag ut för att trilla i somras slog i huvudet pannan och fick stora blåtiror på båda ögonen, i samma veva fick jag diagnosen malignt melanom på en brun fläck som jag opererat bort. Två mindre saker men det gjorde att jag mådde dåligt under hela sommaren.

  Kroppen behöver ta hand om sig själv och skall inte utsättas för större stress.

  Svara

   Anna klokt och bra skrivet. Ha en fin dag.

   Svara

   Tråkigt att du råkade ut för detta Anna men jag ser verkligen inte kopplingen. Kanske är min hjärna förslappad av botox, but hey

   Svara

  Vilket plocka godhetspoäng tjat

  Svara

   Det spelar väl ingen roll, det här ”tjatet” behövs verkligen.

   Svara

    Right message, wrong messenger.

    Svara

     Vad härlig du verkar!

     Svara

      Jag menade Nicole och inte Maggan. 🙂

      Svara

     Haha japp!

     Svara

   Vad är det för fel på att vara god? Du kanske iof vill vara ond, så härligt för alla som har dig i sin närhet!

   Svara

  Tur att det enbart är legitimerade sjuksköterskor – doktorer – tandläkare i fortsättningen som får göra dessa ingrepp (fillers) helt sjukt att det har varit en öppen marknad.

  Svara

  Vi har helt glömt bort att värdera och uppskatta den FRISKA kroppen.
  Jag har idag så ont att jag haltar och behöver handledsstöd för att kunna jobba. Jag, i bokstavlig mening, sprutar in cellgifter i kroppen varje vecka för att hålla min sjukdom i schack och ändå har jag väldigt ont. Jag kommer aldrig bli frisk.

  Huvudsaken är att man är frisk, vi måste skifta fokus.

  Svara

   Det är det jag ville säga med min tidigare kommentar. Att kroppen behöver ta hand om sig själv läka sig själv när den kan. Och all forskning på att ta fram onödiga fillers osv. Och att den vanliga sjukvården ibland behöver lägga resurser på att ta hand om felgjorda behandlingar behandlingar som inte behövts. Och sedan förstår jag aldrig de som köper ett erbjudande om operationer till budgetpris, de lägger sitt liv i händerna på någon som ev har kunskap .

   Svara

   Kunde inte hålla med mer, mycket bra formulerat om att vi måste skifta fokus. Jag förlorade min lillebror i cancer för några år sedan. Det är obegripligt för mig hur man av egen fri vilja kan välja att operera en frisk kropp enbart för fåfängans skull eller att föra in substanser i kroppen som inte ska vara där naturligt. Det är är höjden av otacksamhet inför livet. Vi ska vara tacksamma att vi kan andas frisk luft ännu en dag och ge kärlek till dem vi älskar. DET är det enda som verkligen betyder något.

   Svara

  Att skymfa sin kropp, är som att skymfa sin själ. Fattar ni inte att ni är precis så fina som ni är, så sluta att titta på ”andra”. Oavsett hur mycket elände ni gör med era kroppar, kommer ni ändå aldrig att bli vackrare, än den ni var från början! ”Take me or leave me”, är ett av mina motton. Jag har aldrig varit sjukskriven för ”psykiskt ohälsa”, och skiter totalt i, vad andra evt. tycker om mig. Jag är jag, och jag är unik. På mitt vis.

  Svara

   Så rätt, bara för att man korrigerar utsidan så mår man inte bättre på insidan.

   Svara

   Inget nytt bara en summering av det som man läst i hennes resp den här bloggen. Jag väntar på den ekonomiska floppen avslöjande om var alla kostnader ligger. Finns det ingen visselblåsare som sett vilka kostnader som hamnat på ”fel ställe” d v s i företagen.

   Svara

   Old, old news, AB har helt enkelt plockat utvalda stycken från artiklar i SvD och Expressen vilka publicerades för flera dagar sen.

   Svara

   Skitdålig artikel. Som vanligt har man inte orkat ta reda på alla fakta utan rabblar bara det som skapat rubriker. Vi vet ju att hon inte ”flyttade hemifrån ” när hon var fjorton,hon var definitiv inget maskrosbarn,hennes pappa hjälpte henne att göra bloggen till en framgångsrik affärsidé,henne gästspel som student i Schweiz floppade då hon inte kunde läsa kurslitteraturen som var på engelska och franska osv osv osv

   Svara

    Exakt min tanke när jag läste artikeln. Så jäkla dåligt

    Svara

    Ditt förtroende för att Aftonbladet ska leverera kvalitet är en aning stort. Aftonbladet är en socialdemokratisk skvallerblaska som låtsas vara något mycket mer bara för att den har störst upplaga.

    Svara

     Snyft

     Svara

   Och här framställs det också som att syftet med USA-satsningen hade med krämföretaget att göra. Så var det ju inte alls, hon skulle ju starta en ”agency” för att lära amerikanarna inom filmindustrin allt om marknadsföring i sociala medier, samt promota privatjetsflygning.

   Svara

  En förlossningvideo är väl något HELT annat än en bröstförstoring? Förlossning är något vi behöver se MER av, en viktig del av livet som de flesta har alldeles för liten kunskap om.
  Vad tusan har det med normalisering av fillers på lunchrasten att göra?

  Svara

   Tyckte också det var konstigt att dra in PH och förlossningsvideos etc. Skpnhetsingreppens normalisering är illa nog och förtjänar ett eget inlägg. Tycker för övrigt Nicole har helt rätt

   Svara

   Jag kan ändå förstå hur det hänger ihop. Inget är längre heligt eller privat i influencervärlden. Fillers över rasten, betalt för att få andra att också vilja lägga sig under kniven, hela förlossningen filmas ur tre olika vinklar och vill inte personalen vara med blir det ett (chockat) jävla liv. Även om en operation och förlossning såklart inte är samma sak är influencernas hantering av det gemensamt.

   Tänk bara på Kardashiankompisen vars hela graviditet är sponsrad. Tillkännagivandet i samarbete med, berätta om kön i samarbete med, osv osv.

   Svara

    Jo, men skillnade är ju att förlossning ska inte heller vara ”helig”. Varför ska den vara det?
    ”Inget är heligt längre”, nej men vissa saker mår bra av att inte vara ”heliga”.
    Alltså inte samma sak övh.

    Svara

     Varför inte? Ska vi börja sponsra förlossningar också så kan de tjäna pengar på ungen redan innan den är ute?

     Behöver vi se mer förlossningar? Jag vet inte, men vi behöver inte se fler klickkåta influencers förlossningar i alla fall. De sänder inte sina förlossningar för att öka någon kunskap, de gör det för pengar.

     Svara

     Jag kan ändå tänka mig att det kan bli problem i framtiden för barnen som vuxit upp med influencerföräldrar. Undrar hur det kommer kännas när hela ens liv finns ute till allmän beskådan, med detaljer från hela graviditeten, förlossningen in i minsta detalj och sen hela uppväxten… Med tusentals bilder och filmer.

     Det är något helt annat än att förlossningar och allt som hör till, ev skador osv, bör få utrymme. T.ex hade ju SVT ett tema om förlossningsskador tidigare. Bra uppmärksamhet och kunskapsspridande!

     Svara

      Ja tycker inte influencers videos har bidragit till att normalisera förlossningar utan snarare ett tillfälle för vald influencer att visa upp sig, promota sig själv som nån skön person osv osv. Definitivt inte lyft något av värde för att prata om förl skador o likn. Snarare har väl den stackars personalen som sliter som djur fått sig en släng av sleven för att de inte gjorde allt enligt influencerns kravlista..

      Svara

  Det är inget annat än en sjuk industri som tjänar pengar på att få folk osäkra på sitt utseende.
  Folk som använt sig av mycket fillers ser ju helt galna ut i ansiktet utan make up, så otroligt sorgligt att unga redan vackra människor förstör sina utseenden på det viset..

  Svara

  Jag tycker inte ens det är snyggt med fillers i läppar och ansikte och fransförlängning tycker jag inte heller om, inte heller det stela ansiktet man får av botox. För att inte tala om större ingrepp än så.

  Så trött på denna trend och önskar naturligt blir det vackra. Det behövs inte mer än smink och hår om man vill känna sig lite vackrare än till vardags.

  Svara

   Jag gör botox för min migrän hos neurologavdelning på ett sjukhus. Jag hade migrän 4-6 gånger i veckan och ingen medicin fungerade. Fick förfrågan om jag ville göra botox och fundera länge, men det är det bästa beslutet jag har tagit. Har nu migrän 1-2 gånger i månaden. Men håller med dig om att man blir stel i ansiktet, jag kan knappt höja mina ögonbryn. Med det sagt skulle jag aldrig göra det som skönhetsingrepp. Men botox kan också använda medicinskt och jag har fått ett nytt liv!

   Svara

    Jag gör botox pga tandgnissling och spänningshuvudvärk. Känner bättre livskvalitet pga mindre smärta-> gladare när jag är smärtfri😁

    Svara

   Jag gör botox för min migrän hos neurologavdelning på ett sjukhus. Jag hade migrän 4-6 gånger i veckan och ingen medicin fungerade. Fick förfrågan om jag ville göra botox och fundera länge, men det är det bästa beslutet jag har tagit. Har nu migrän 1-2 gånger i månaden. Men håller med dig om att man blir stel i ansiktet, jag kan knappt höja mina ögonbryn. Med det sagt skulle jag aldrig göra det som skönhetsingrepp. Men botox kan också använda medicinskt och jag har fått ett nytt liv!

   Svara

    Vi vet att botox kan användas medicinskt, tack för informationen.

    Svara

     Du fatta väl att kommentaren råkade postas dubbelt… snälla, va trevlig

     Svara

   Det kan se fint ut på foto tycker jag. Men sen när de pratar så blir det något konstigt med mimiken. Ibland har de så lite att det knappt märks förrän de börjar prata…de får liksom den där minen man har när man snörper på munnen.
   Reagerade på det när en mäklare stod och pratade och hade uppenbart fillers i överläppen, hon var jätteduktig och proffsig, men ens undermedvetna uppfattade henne som lite ironisk eftersom minen inte stämde överens med vad hon sa.

   Svara

    Hahaha vet precis vad du menar.. de flesta verkar inte fatta att de har så? Läppen blir liksom för hård 🙁

    Svara

   Om du bara visste hur många som gör fillers och Botox men inte överdrivet mycket och där du aldrig ser att de gjort något. Många resultat blir väldigt naturliga.

   Svara

    Folk tror att de ser naturliga ut men nej, det ser oftast inte naturligt ut. Man märker direkt när någons mimik i ansiktet förändras.

    Svara

     Du tror det. Men alla som gjort Botox som du inte märker det på, där antar du att de inte gjort något. Eller frågar du alla du möter om de gjort ingrepp?

     Visst, de som ser ut som influencers och PHdeltagare märker du det på. Men tro mig, många passerar som naturliga för att de inte överdrivit ingreppet.

     Svara

      Självklart frågar jag alla jag möter, en fantastisk isbrytare 🙃 nej men jag har kompisar och kollegor som håller på med sånt och det syns, trots att de inte ser ut som PH-deltagare. Så trött för övrigt på alla jävla ingrepp man ska göra för att se ”naturlig” ut. Att åldras är naturligt, att spruta in nervgift är inte det.

      Svara

     Jag har behandlat ”argrynkan” med botox. Har inte fått en enda kommentar från familj/vänner/arbetskamrater som har märkt det om jag inte berättat.

     Svara

      Då hade du ju inte behövt botoxa dig alls.

      Svara

  OT nu kunde My Martens inte hålla sig längre på sin stendöda blogg utan öppnade upp kommentarerna igen redan. Höll en vecka.😏

  Svara

   Verkar gå bra för henne nu, nytt jobb, träningsresor,fin lägenhet mitt i stan…barnet på heltid.

   Svara

  Jag har också reagerat över normaliseringen av t.ex. lip fillers. Dessa mycket unga influencers (VAD jag avskyr det ordet!!) som sitter i bilen och filmar medan de är på väg för att fylla i läpparna lite. -Dags att fylla på läpparna! som om det handlade om att tanka bilen eller köpa bröd på ICA. Sen kommer de ut alldeles svullna och tycker det är skitsexigt och snyggt. Och helt, helt normalt. Girl power.

  Eh…

  Svara

   Men det är ju inte så mycket Girl Power om man klankar ner på kvinnor och vad de väljer att göra med sitt EGNA utseende, deras ansikte, deras val. Skit skönt att kvinnan själv får känna sig sexig, även om du tycker det är oattraktivt så spelar det ingen roll. Låt kvinnan göra sitt EGNA val i sitt EGNA liv.

   Svara

    Men gör kvinnan det för sig själv verkligen..? Tror många behöver tänka över anledningen bakom.

    Svara

    Det är inte EGNA val. Det är en konsekvens av att kapitalismen driver på att kvinnor ska vara missnöjda med sina kroppar och betala dyra pengar för att bli av med dessa skapade ideal.
    Så att folk kan tjäna pengar på att kvinnor ska vara missnöjda med sig själva.

    Svara

    Men det handlar ju inte enbart om deras egna utseenden, eftersom att de är influencers. Deras jobb är ju att påverka andra! Dessutom gör ingen fillers ”för sin egen skull”.

    Svara

  Tror tyvärr att alla influencers gjort något, även de som säger sig vara naturliga. Nästan alla har gjort brösten (ja, Kenza och Blondinbella också), botox kan du spruta in lite och fortfarande röra ansiktet på ett relativt naturligt sätt, läpparna och fillers likaså. Influencers är säljare, inget annat, och för att kunna sälja har de sitt utseende, och då måste de såklart vara snygga för att följare ska se upp till dem och vilja vara som dem. Klart de utnyttjar detta till max om det så är att visa upp ”riktig mammakropp” och få hyllningar, lägga ut förlossningsvideo (som massor tror var för följarnas skull… Jag menar kom igen) eller lägga ut en snygg selfie på sig själv där de ”tipsar” om deras dagliga sminkrutin. Det vore absurt att tro att de gör detta för sina följare skull, att de bryr sig. Det är väll det alla måste förstå som följer dessa influencers, att allt de gör är för sin egna vinnings skull – dvs pengar och popularitet, precis som vilket företag som helst.

  Svara

   Va? När har Kenza gjort brösten? Hon födde ju nyss

   Svara

    Titta på bilder innan graviditeten så ser man hur hon helt plötsligt fick fyllig kupa – bara för att de inte blir stora meloner över en natt betyder det inte att man inte gjort brösten. Gör man brösten lagom storlek i naturligt resultat är det inte många som märker skillnad.

    Svara

     Haha du kanske menar amning?? Mina bröst blev mycket större.. nästan två kupor 😉

     Svara

      Jag skrev INNAN graviditeten fick hon en fylligare kupa… Googla ”Kenza silverbikini”, så kan du se hur hon såg ut innan.

      Svara

       Men snälla nån. Du hänvisar till en bild på Kenza som är från 2011. Har för mig hon är född 91 så då var hon alltså 20 år gammal? (Rätta mig om jag har fel) nej det syns tydligt att hon inte gjort brösten. Däremot gör en graviditet att även brösten blir större, newsflash! Men Isabella har utan tvekan gjort brösten

       Svara

        Men herreguuud läs vad jag skriver: hennes bröst var mycket större redan INNNAN graviditeten. Jämför den bilden och alla bilder innan fram tills lets dance tiden typ, hon fick större bröst INNAN graviditeten. Men spela roll, var inte intresserad av att diskutera kenzas tudor i detta inlägget, min poäng var att i princip alla influencers gör skönhetsingrepp för att de måste kunna vara snygga för att kunna göra sina jobb – det vill säga att sälja.

        Svara

         Du har fortfarande fel, oavsett vad du tycker 😂

         Svara

          Ellerhur? Jag fick inte bröst förrän vid 21 ungefär. Då blev de plötsligt jättestora. Har inte opererat dem 🙂 Tror absolut inte Kenza gjort det.

          Svara

          Hur vet du att jag har fel? Det är din åsikt, inte ett faktum 😂

          Svara

           Elin, Kenza vägde ungefär 50kg på den där bilden du refererar till. Hon var väldigt smal på den tiden vilket också påverkade hennes byststorlek.
           Innan hon blev gravid 2018 gick hon upp mycket i vikt, hon vägde 61kg innan hon blev gravid, vilket alltså är betydligt mer än när hon var 20 år. I samband med viktuppgången blev hennes byst större, när hon sen blev gravid och nu när hon ammar blev de ännu större.
           När (om?) hon går ner all vikt igen och slutar amma så kommer brösten minska i storlek också. Kenza har INTE opererat brösten.
           Så, nu var det utrett. Snälla sluta sprid rykten om andra människor som om det vore en sanning.

     bella garanterat men inte Kenza

     Svara

     Mina bröst sväller två kupstorlekar och blir stenhårda veckan innan mens. Har inte opererat dem för det. Plus att amning gör brösten enorma.

     Svara

      Talar om hur hennes bröst blev större innan graviditet, googla ”Kenza silverbikini” och jämför hur hur såg ut då jämfört med strax innan graviditet.

      Svara

       Men du har fel, ge dig! Hört talas om push up bh?

       Svara

        Hur vet du att jag har fel? Jag skriver att jag såklart inte kan garantera att jag har rätt, men vi kan på samma sätt inte heller garantera att jag har fel. Jag tror det jag tror, och jag är mycket tveksam till att hennes bröst skulle vara helt naturliga. Du får tro vad du vill, men att skriva att jag har fel kan du inte göra, då du faktiskt inte heller vet.

        Svara

     Att hon fick större bröst innan graviditeten beror nog på att hon åt medicin (pga problem med sköldkörteln) som gjorde att hon gick upp lite i vikt. Tror inte på operation

     Svara

   Vavava har Bella och Kenza gjort brösten? När? Och hur vet du det?

   Svara

    Bella gick ner i vikt, under samma period fick hon plötsligt jättemycket större bröst.

    Svara

    Bella har gjort det, inte Kenza

    Svara

     Jag kan nästan garantera att Kenza gjort brösten på ett snyggt, diskret sätt. Vet som sagt inte detta såklart helt 100, men brösten blir inte sådär stora på kort tid. Som sagt, googla ”Kenza silverbikini” och se första bilden som kommer upp av henne i just silverbikini. Man ser även henne i träningskläder m.m. då och såg att hon hade inlägg osv. Kolla sen på bilder innan, obs INNAN, graviditeten när hon gör samma poser. Snyggt, naturligt resultat, hon borde vara mycket nöjd! Skulle jag varit!

     Svara

      Du är helt besatt av en bild på en 8 år gammal bild. Nej det syns klart och tydligt att hon INTE har gjort brösten. Du skulle bli förvånad om du visste hur mycket du kan göra med en push up bh 🙂

      Svara

       ”besatt”, herregud… Ni behövde uppenbarligen exempel, strunta i den bilden och kolla på resterande bilder från den tiden, spelar ingen roll vilken. Tro mig, jag vet hur man kan trolla med pushup, men det är bara naivt att tro att hon inte gjort något skönhetsingrepp. Men, agree to disagree, du behöver inte vara kritisk mot influencers om du vill. Jag tror det jag tror, så får du göra detsamma. Min poäng med inlägget var som sagt att alla influencers med största sannolikhet har gjort något ingrepp då de behöver vara snygga för att kunna sälja.

       Svara

        Du kanske själv ska kolla lite på bilder? Tips kolla från 2017 och 2018. Där har hon på sig flera olika bikinis. På vissa bilder är hennes bröst obefintliga, på andra ser det ut som sillisar. Varsågod.

        Svara

         Har jag gjort, och jag tror det jag tror. Du är välkommen till att ha din åsikt. Men som sagt, min poäng var då att influencers med största sannolikhet gör ingrepp för de måste vara snygga då de är levande reklampelare och det är faktiskt det som är deras yrke – klart de måste se till att se bra ut då, med alla medel de kan på ett så naturligt sätt som möjligt.

         Svara

      Elin är blind. Tråkigt för henne 😔

      Svara

       Och du litar blint på vad influensers bonkar i dig utan att vara kritisk, tråkigare för dig.

       Svara

  Vaddå? Vilken är den bra aspekten? Är det positivt att normalisera för att man pratar mer öppet om det? Eller vaddå? Begriper inte. Men bra skriver, kul att se att det finns någon som fortfarande reagerar.

  Svara

  Det paradoxala är att de ibland inte alls blir vackrare, tvärtom. Kolla gamla och nya bilder på Sindy t.ex.

  Svara

  OT. Nu snöar det ute i centrala Stockholm.

  Svara

   Ok. Tack för info.

   Svara

   Vänta tills onsdag kl 20. Om det inte regnar då!

   Svara

   Jag vill oxå ha 🙂

   Svara

  Varför uppdaterar Kenza och Isabella så fruktansvärt dåligt på senaste?? Typ 1 inlägg var 4e dag, stabilt.

  Svara

   Det är nog inte kul att uppdatera om kommentarerna blir negativa och ifrågasättande.
   Bäst då att ligga lågt så slipper man ta sk*it från läsarna.

   Svara

   De är i blåsväder och försöker ligga lågt. 😏

   Svara

  OT men någon som vet hur det egentligen går för Kenzas företag Ivyrevel? Jag har själv aldrig beställt något därifrån, går det runt så bra som de hade hoppats på? Känner inte många som handlar från Ivyrevel.

  Svara

   Dom gick minus 7,5 miljoner 2018 så nja, går väl inte helt 100..

   https://www.allabolag.se/5568901234/ivyrevel-ab

   Svara

   Köpte en tjocktröja från Ivyrevel. Tyvärr är materialet närmast likt tungan på en katt och kvalitén är fruktansvärd! Plastig och ser billig ut, kommer nog dröja innan jag köper något nytt därifrån.

   Svara

  Jag som har nästintill obefintliga läppar kan titta på före/efter-bilder och drömma. Såg häromdagen en förebild med fylliga plutiga läppar (typ Angelina Jolie). Många fyller i överdrift och ser ut som de där röda plastskämtläpparna som fanns förr.
  Kolla bara in Bachelordeltagarna.

  Det är sogligt när man reagerar på att det finns någon som inte gjort sina läppar. Det har blivit så normaliserat och jag har börjat skämmas för mina.

  Svara

   många av bachelor tjejernas läppar är så fruktansvärt fula!!

   Svara

   Normalt och normalt…
   Ser man på influensers och wannabee kändisar (ex PH deltagare mm) så ja, men bland vanligt folk?!
   Nu hänger jag dock inte i kretsar under 30 men de jag har runt omkring mig (jobb och vänner) så är det ingen som gjort sånt, och sminkar sig inte överdrivet… Några har möjligtvis gjort ögonfransarna och naglarna.

   Det är därför det är så hemskt att många unga ser influenserna som att de representerar Alla!!

   Svara

    Fillers är rätt vanligt. Jag känner många som gjort det, bla jag själv, och ingen av oss är influencers

    Svara

  Jag förstår inte. I andra fall är folk snabba på att hävda att vi har ett eget ansvar (När det tex pratas om saker som kan trigga ätstörningar), men fillers har vi inget eget ansvar kring? Där ska influencern ha ansvar för hur följarna påverkas?

  Svara

  Hur kommer dessa unga människor se ut om några år?! Hur blir det efter fillers om man har börjat redan innan man är 20?!

  Svara

   Fillers försvinner av sig själv, det är inte permanent.

   Svara

    Bara för att nånting försvinner ur kroppen så betyder inte det att det kan göra skada på längre sikt. Ingen vet än.

    Svara

     glömde ett inte där.

     Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.